Analýza trati Česká Lípa - Lovosice Studentský projekt Železniční síť ČR a Evropy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Analýza trati Česká Lípa - Lovosice Studentský projekt Železniční síť ČR a Evropy"

Transkript

1 ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Analýza trati Česká Lípa - Studentský projekt Železniční síť ČR a Evropy Studenti: Jan Baloun, Matěj Mareš, Robert Plocek, Jiří Tylich Vedoucí projektu: Ondřej Havlena, Lukáš Týfa Shrnutí výsledků projektu za zimní semestr 2010/2011 se zaměřením na dopravní vztahy v území a dopravně-technický stav trati.

2 1. Schéma dojížďky 2. Přehled stanic na trati 3. Jízdní doby 4. Rychlostní profil 5. Rozsah železniční dopravy 6. Přípoje v koncových stanicích 7. Docházkové vzdálenosti 8. Využití stanic a zastávek 9. Počty cestujících ve stanicích a zastávkách 10. Občanská vybavenost a dojížďky do zaměstnání 11. Schémata stanic a zastávek

3 Schéma dojížďky Trať spojuje dvě centra pracovní dojížďky, Českou Lípu s více než obyvateli a Litoměřice se skoro obyvateli. Další velké obce na trati jsou (8800 ob.), Úštěk (3000 ob.) a Liběšice (1500 ob.). Další obce už mají méně než 1000 obyvatel. Nejvýraznější přepravní vztah najdeme mezi Litoměřicemi a mi, kde v obou směrech dojíždí za prací více než 500 osob. Jak již bylo napsáno výše, na trati leží dvě spádová centra pracovní dojížďky, a to Česká Lípa a. Zlom ve směru dojíždění se nachází mezi stanicí Blíževedly, ze které cestující směřují do České Lípy, a zastávkou Dubičná, odkud už převažuje směr dojížďky do Litoměřic. Počty žáků a studentů dojíždějících do škol naznáme přesně, ale představu si můžeme udělat z počtu vyjíždějících žáků a studentů z jednotlivých obcí na trati a rozmístění jednotlivých typů škol v obcích na trati. Základní školy se nachází v 9 ze 14 obcí, různé typy středních škol najdeme ve 4 obcích (Česká Lípa, Litoměřice,, Žalhostice) a v Litoměřicích je i jedna vyšší odborná škola. Za zdravotní péčí obyvatelé dojíždí zejména do České Lípy a Litoměřic, kde jsou nemocnice, ale ordinace soukromých lékařů najdeme i v mnoha ostatních obcích. Stanice na trati žst. Železniční stanice leží na I. transitním koridoru mezi Prahou a Ústím nad Labem. Ve stanici jsou celkem 4 nástupiště. Vyjma 1. nástupiště, které je oboustranné jen částečně, se jedná o nástupiště ostrovní oboustranná s výškou hrany 300 mm nad temenem kolejnice. Do stanice ústí, kromě trati z České Lípy, i trať SŽDC 097 ( Úpořiny Řetenice) a trať SŽDC 114 ( Čížkovice Libochovice Louny). žst. Žalhostice Železniční stanice Žalhostice má 4 dopravní koleje, z nichž jedna je kusá, a 1 kusou manipulační kolej. Ve stanici jsou 3 úrovňová nástupiště u průjezdných dopravních kolejí. Ze stanice vede traťová spojka do stanice Velké Žernoseky na trati SŽDC 072. žst. Litoměřice horní Železniční stanice Litoměřice horní má 4 dopravní a 3 manipulační koleje. Ve stanici jsou 3 úrovňová nástupiště u 3 nejbližších dopravních kolejí ke staniční budově. V případě mimořádnosti je možné použít i 1. nástupiště u manipulační koleje, před výpravní budovou.

4 žst. Liběšice Železniční stanice Liběšice má 2 dopravní koleje a 1 kolej manipulační. Ve stanici jsou 3 úrovňová nástupiště, včetně nástupiště pro případ mimořádností u manipulační koleje před výpravní budovou. žst. Úštěk Železniční stanice Úštěk má 3 dopravní koleje a 1 manipulační kolej, z níž odbočují 4 kusé manipulační koleje. Ve stanici jsou 4 úrovňová nástupiště, včetně jednoho nástupiště pro případ mimořádností u manipulační koleje před výpravní budovou. žst. Blíževedly Železniční stanice Blíževedly má 2 dopravní koleje a 2 kusé manipulační koleje. Ve stanici jsou 2 úrovňová nástupiště, z nichž jedno je rozděleno výhybkou. Od GVD 2002/2003 je ve stanici zavedena trvalá výluka služby dopravních zaměstnanců (výpravčího) a ve stanici je přítomen pouze jeden výhybkář/závorář, přičemž výhybky jsou trvale uzamčeny po první koleji a návěstidla jsou trvale v poloze volno. žst. Zahrádky u České Lípy Železniční stanice Zahrádky u České Lípy má 2 dopravní koleje a 1 manipulační kolej. Ve stanici jsou 2 úrovňová nástupiště, z nichž jedno je rozděleno výhybkou. Ve stanici je zavedena trvalá výluka služby dopravních zaměstnanců (výpravčího) a ve stanici je přítomen pouze jeden hláskař/závorář, přičemž výhybky jsou trvale uzamčeny po první koleji a návěstidla ovládá hláskař. Stanice nyní slouží jako hláska. žst. Česká Lípa Železniční stanice Česká Lípa je uzlovou stanicí, do které jsou zaústěny tratě SŽDC 080 (Bakov nad Jizerou Česká Lípa Jedlová), 081 (Děčín Česká Lípa), 086 (Liberec Česká Lípa) a 087 ( Česká Lípa). Z řešené trati SŽDC 087 ( Česká Lípa) je vjezd možný pouze na koleje číslo 8, 10 a 12, umístěné za výpravní budovou. U všech 3 dopravních kolejí jsou úrovňová nástupiště.

5 VLAK závod závod Žalhostice 6 4 Cihelna horní nádr. Trnovany u Litom ic 2 Žalhostice Cihelna horní nádr. Trnovany u Litom ic Ploskovice Ploskovice Horní ep ice Horní ep ice Lib šice Lib šice Úšt k Úšt k Dubi ná Dubi ná Blíževedly Blíževedly Krava e v echách Krava e v echách Stvolínky Stvolínky Zahrádky u eské Lípy eská Lípa hl Zahrádky u eské Lípy eská Lípa hl. Komentá : Jízdní (cestovní) doby mezi jednotlivými železni ními stanicemi a zastávkami ve sm ru eská Lípa.

6 BUS závod závod 3 Žalhostice Žalhostice Cihelna Cihelna horní nádr Trnovany u horní nádr. Litom ic Trnovany u Ploskovice Litom ic Ploskovice Horní ep ice Horní ep ice , Lib šice Lib šice Úšt k Úšt k Dubi ná Dubi ná 53 1,2 53 1,2 70 1,2 45 2,4 50 1, Blíževedly Blíževedly >2h >2h >2h 107 1, , ,7 97 4, Krava e v echách Krava e v >2h >2h >2h 120 1,5 >2h >2h >2h 109 7, , Stvolínky echách Stvolínky >2h >2h >2h >2h >2h >2h >2h >2h >2h , Zahrádky u eské Lípy eská Lípa hl. >2h >2h >2h >2h >2h >2h >2h >2h >2h , >2h >2h >2h >2h >2h >2h >2h >2h >2h , Zahrádky u eské Lípy eská Lípa hl p estup v, aut.nádr je t eba p ipo íst jízdní dobu MHD z Úšt ka 3... p estup v, u pošty 4... p estup v Love kovice 5... p estup ve Št tí 6... p estup v Lib šice 7... p estup v Úšt ku 8... p estup v Blíževedly 9... p estup ve Sn dovice a v Dubá Komentá : Jízdní (cestovní) doby autobus mezi obcemi a m sty, jež jsou obsluhovány železni ní tratí. V p ípad m st a byla za výchozí a cílová místa brány nejbližší autobusové zastávky, aby bylo možné rozlišení zastávek a stanic v t chto m stech. Je vybrána vždy nejkratší jízdní (cestovní) doba na zvolené relaci b hem celého dne. Místní ást Dubi ná m sta Úšt k je obsluhována pouze MHD m sta Úšt k, proto je dodate eba rozší it tuto dobu o jízdní dobu MHD. Tyto jízdní doby byly vybrány na základ nabídky webové služby IDOS.

7 IAD závod závod Žalhostice Cihelna horní nádr. Trnovany u Litom ic 4 Žalhostice Cihelna horní nádr. Trnovany u Litom ic Ploskovice Ploskovice Horní ep ice Horní ep ice Lib šice Lib šice Úšt k Úšt k Dubi ná Dubi ná Blíževedly Blíževedly Krava e v echách Krava e v echách Stvolínky Stvolínky Zahrádky u eské Lípy eská Lípa hl Zahrádky u eské Lípy eská Lípa hl. Komentá : Jízdní doby individuální automobilové dopravy mezi obcemi a m sty, jež jsou obsluhovány železni ní tratí. Za výchozí, i cílová místa jsou uvažovány polohy železni ních stanic a zastávek Pro výpo et jízdních dob byla využita webová aplikace Google Maps.

8 Jízdní doby mezi sousedními stanicemi a zastávkami Jízdní doba 15 VLAK BUS IAD závod závod - Žalhostice Žalhostice - Cihelna Cihelna - horní nádr. horní nádr. - Trnovany u Litom ic Trnovany u Litom ic - Ploskovice Ploskovice - Horní ep ice Horní ep ice - Lib šice Relace zastavení Lib šice - Úšt k Úšt k - Dubi ná Dubi ná - Blíževedly Blíževedly - Krava e v echách Krava e v echách - Stvolínky Stvolínky - Zahrádky u eské Lípy Zahrádky u eské Lípy - eská Lípa hl.

9 Jízdní doby z výchozí stanice do jednotlivých stanic a zastávek Jízdní doba VLAK BUS 30 IAD Relace zastavení

10 Jízdní doby z jednotlivých stanic a zastávek do kone né stanice eská Lípa Jízdní doba VLAK BUS IAD eská Lípa hl. závod - eská Lípa hl. Žalhostice - eská Lípa hl. Cihelna - eská Lípa hl. horní nádr. - eská Lípa hl. Trnovany u Litom ic - eská Lípa hl. Ploskovice - eská Lípa hl. Horní ep ice - eská Lípa hl. Lib šice - eská Lípa hl. Úšt k - eská Lípa hl. Dubi ná - eská Lípa hl. Blíževedly - eská Lípa hl. Krava e v echách - eská Lípa hl. Stvolínky - eská Lípa hl. Zahrádky u eské Lípy - eská Lípa hl. Relace zastavení

11

12 Rozsah železniční dopravy na trati 087 Česká Lípa (všední den) Relace Počet párů Jízdní doba Vozy Litoměřice horní nádraží min 2 x Úštěk 3 43 min 2 x 810 Česká Lípa 9 1 h 22 min 2 x 810 Σ Litoměřice horní nádraží Nabídka míst obsaditelnost hod 800 Litoměřice horní nádraží - Úštěk Nabídka míst obsaditelnost hod

13 Úštěk - Česká Lípa Nabídka míst obsaditelnost hod

14

15 Docházkové vzdálenosti stanic a zastávek tratě Česká Lípa Žst. Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel 8835 Docházková vzdálenost: městský úřad 1,053 km / 16 min Nástup/Výstup v pracovní den 1138/1519 Žst. Žalhostice Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel 528 Docházková vzdálenost: obecní úřad pošta Nástup/Výstup v pracovní den 80/89 Zast. Litoměřice cihelna Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel Docházková vzdálenost: Mírové náměstí (městský úřad) Mariánské náměstí Nástup/Výstup v pracovní den 330/373 Žst. Litoměřice horní nádraží Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel Docházková vzdálenost: Mírové náměstí (městský úřad) Pošta Na Valech, SOU, ZŠ Gymnázium, ul. Osvobození Ul. Masarykova: finanční úřad, ZŠ, MŠ Nemocnice 0,154 km / 3 min 0,047 km / 1 min 1,066 km / 16 min 0,719 km / 11 min 0,994 km / 15 min 0,671 km / 10 min 0,272 km / 4 min 0,521 km / 8 min 0,946 km / 15 min Nástup/Výstup v pracovní den 1149/1096 Zast. Trnovany Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel 321 Docházková vzdálenost: Obecní úřad centrum části Podviní 0,103 km / 2 min 0,548 km / 9 min Nástup/Výstup v pracovní den 31/39 Zast. Ploskovice Počet obcí v docházkové vzdálenosti 2 Počet obyvatel 421 (Ploskovice) (Býčkovice) = 753 Docházková vzdálenost:

16 Ploskovice zámek (polní cesta) Ploskovice obecní úřad (po silnici) Býčkovice obecní úřad Zámek Velký újezd (část obce Býčkovice) Nástup/Výstup v pracovní den 14/16 Zast. Horní Řepčice Počet obcí v docházkové vzdálenosti 2 1,280 km / 19 min 1,782 km / 27 min 1,560 km / 25 min 1,623 km / 25 min Počet obyvatel 112 (Horní Řepčice) (Chotiněves) = 317 Docházková vzdálenost: Horní Řepčice obecní úřad Chotiněves obecní úřad 1,305 km / 20 min 1,552 km / 24 min Nástup/Výstup v pracovní den 22/28 Žst. Liběšice Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel 1562 Docházková vzdálenost: Obecní úřad Pošta Dolní Chobolice Trnobrany 0,508 km / 8 min 0,909 km / 14 min 0,763 km / 12 min 0,890 km / 14 min Nástup/Výstup v pracovní den 93/110 Žst. Úštěk Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel 2878 Docházková vzdálenost: Mírové náměstí (městský úřad) Pošta Nástup/Výstup v pracovní den 173/182 0,507 km / 8 min 0,203 km / 3 min Zast. Dubičná Počet obcí v docházkové vzdálenosti Počet obyvatel 160 Docházková vzdálenost: Dubičná Lukov Ličenice 1 (Části Úštěka Dubičná, Ličenice, Lukov) 0,472 km / 7 min 1,068 km / 146min 1,455 km / 22 min Nástup/Výstup v pracovní den 17/22 Žst. Blíževedly Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel 625 Docházková vzdálenost: Obecní úřad + pošta 0,692 km / 11 min

17 kostel 0,717 km / 11 min Nástup/Výstup v pracovní den 51/64 Zast. Kravaře Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel 857 Docházková vzdálenost: Náměstí, obecní úřad Víska (část obce) 1,101 km / 17 min 1,546 km / 24 min Nástup/Výstup v pracovní den 36/44 Zast. Stvolínky Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel 335 Docházková vzdálenost: Obecní úřad 1,054 km / 16min Nástup/Výstup v pracovní den 22/29 Žst. Zahrádky Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel 682 Docházková vzdálenost: Obecní úřad Pošta 1,493 km / 23 min 1,144 km / 17 min Nástup/Výstup v pracovní den 23/26 Žst. Česká Lípa Počet obcí v docházkové vzdálenosti 1 Počet obyvatel Docházková vzdálenost: Náměstí T.G.Masaryka, městský úřad 1,428 km / 22 min Nástup/Výstup v pracovní den 215/183

18

19

20

21 Využití zastávek a stanic v pracovní den Žalhostice Litoměřice Trnovany Ploskovice Horní Řepčice Liběšice Úštěk Dubičná Blíževedly Kravaře Stvolínky Zahrádky % využití Česká Lípa stanice Nástup Výstup

22 závod Žalhostice Litoměřice Cihelna Litoměřice horní Trnovany u Litoměřic Ploskovice Horní Řepčice Liběšice Úštěk Dubičná Blíževedly Kravaře v Čechách Stvolínky Zahrádky u Čes.Lípy Česká Lípa hl Výst. Nást Graf počtu vystupujících a nastupujících cestujících v jednotlivých stanicích průměr/den (pracovní dny)

23 závod Žalhostice Litoměřice Cihelna Litoměřice horní Trnovany u Litoměřic Ploskovice Horní Řepčice Liběšice Úštěk Výst. Nást. Dubičná Blíževedly Kravaře v Čechách Stvolínky Zahrádky u Čes.Lípy Česká Lípa hl Graf počtu vystupujících a nastupujících cestujících v jednotlivých stanicích průměr/den (víkend)

24 závod Žalhostice Litoměřice Cihelna Litoměřice horní Trnovany u Litoměřic Ploskovice Horní Řepčice Liběšice Úštěk Výst. Nást. Dubičná Blíževedly Kravaře v Čechách Stvolínky Zahrádky u Čes.Lípy Česká Lípa hl Graf počtu vystupujících a nastupujících cestujících v jednotlivých stanicích celkem/týden

25 40% 35% 30% 25% 20% 15% % využ. prac. % využ. vík. % využ. celkem 10% 5% 0% Graf průměrného využití nabízené kapacity na trati

26 ZŠ SŠ ZŠ Česká Lípa [38 104] Litoměřice Česká Lípa ZŠ Zahrádky [682; 112/174; 74/70%] Stvolínky [335; 67/94; 50/96%] Kravaře [857; 172/249; 53/39%] Blíževedly [625; 100/201; 102/90%] ZŠ Dubičná (část Úštěka) ZŠ Úštěk [3038; 121/569; 216/49%] Liběšice [1562; 115/302; 107/43%] ZŠ Horní Řepčice [112; 12/34; 8/100%] ZŠ ZŠ SŠ VOŠ Ploskovice [421; 69/120; 26/55%] Trnovany [321; 80/112; 51/100%] ZŠ SŠ Litoměřice [23 629; 531 () /3594; 1027/22%] SŠ Žalhostice [528; 73/155; 33/54%] [8835; 533/1606; 425/28%] - Zastávka - Železniční stanice - Centrum dojížďky ZŠ - Základní škola SŠ - Střední škola VOŠ - Vyšší odborná škola - Nemocnice Úštěk [3038; 121/569; 216/49%] - Název obce / počet obyvatel Počet vyjíždějích do zaměstnání do centra / celkem Počet vyjíždějích do škol / v procentech

27 Česká Lípa [km 84,960] VB VB Stvolínky [km 74,015] Kravaře [km 71,467] Zahrádky u Č. Lípy [km 79,196] VB Blíževedly [km 69,468] Dubičná [km 65,955] VB Úštěk [km 61,915] VB Liběšice [km 57,745] Horní Řepčice [km 55,334] Ploskovice [km 50,605] Trnovany u Litoměřic [km 47,370] VB Litoměřice horní [km 44,064] VB Litoměřice-Cihelna [km 42,650] Žalhostice [km 40,447] -závod [km 38,179] - Traťová kolej - Dopravní kolej - Manipulační kolej - Nástupiště VB [km 36,367] VB - Výpravní budova

28 žst. Žalhostice Boční rampa Volná skládka 5 223m 3 262m 1 283m 2 334m 4 III. nástupiště dl. 95m II. nástupiště dl. 95m I. nástupiště dl. 130m VB žst. Litoměřice horní 7a m 3 344m 1 404m 2 385m 4 IV. nástupiště dl. 90m III. nástupiště dl. 190m II. nástupiště dl. 175m I. nástupiště dl. 70m 3a Volná skládka Boční rampa VB

29 žst. Liběšice III. nástupiště dl. 170m II. nástupiště dl. 205m II. nástupiště dl. 130m 60 km/h m 267m Boční rampa Volná skládka VB žst. Úštěk 4a Volná skládka Boční rampa 3 384m IV. nástupiště dl. 80m 1 384m III. nástupiště dl. 220m 2 441m II. nástupiště dl. 220m 4 I. nástupiště dl. 65m 6 10 VB 8

30 žst. Blíževedly 7 Volná skládka Boční rampa VB I. nástupiště dl. 120m 328m II. nástupiště dl. 120m 328m žst. Zahrádky u Č. Lípy Volná skládka VB I. nástupiště dl. 200m 351m II. nástupiště dl. 200m 384m

Analýza trati Česká Lípa - Lovosice Studentský projekt Železniční síť ČR a Evropy

Analýza trati Česká Lípa - Lovosice Studentský projekt Železniční síť ČR a Evropy ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Analýza trati Česká Lípa - Lovosice Studentský projekt Železniční síť ČR a Evropy Studenti: Jan Baloun, Matěj Mareš, Robert Plocek, Jiří Tylich Vedoucí projektu: Lukáš Týfa,

Více

PROJEKTOVÁNÍ KOLEJOVÉ DOPRAVY

PROJEKTOVÁNÍ KOLEJOVÉ DOPRAVY PROJEKTOVÁNÍ KOLEJOVÉ DOPRAVY cvičení z předmětu 12PKD ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Úloha 2 Železniční stanice dopravní schéma stanice ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav

Více

1) ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA

1) ŽELEZNIČNÍ DOPRAVA KORID LK, spol. s r.o. Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 V Liberci dne 28.11 2016 ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ 12/2016 Českolipsko: SEZNAM ZMĚN PLATNÝCH OD NEDĚLE 11.

Více

Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í R C P Ústí nad Labem P Ř Í L O H A. k Rozkazu o zavedení GVD

Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í R C P Ústí nad Labem P Ř Í L O H A. k Rozkazu o zavedení GVD Č E S K É D R Á H Y, a. s. G E N E R Á L N Í Ř E D I T E L S T V Í R C P Ústí nad Labem P Ř Í L O H A k Rozkazu o zavedení GVD pro obvod RCP ÚSTÍ NAD LABEM Platí od 11. prosince 2005 Schváleno ředitelem

Více

ČESKÉ DRÁHY, a. s. RCP ÚSTÍ NAD LABEM

ČESKÉ DRÁHY, a. s. RCP ÚSTÍ NAD LABEM ČESKÉ DRÁHY, a. s. RCP ÚSTÍ NAD LABEM P Ř Í L O H A k Rozkazu o zadení GVD pro obvod RCP Ústí nad Labem Platí od 14. prosince 2008 Schváleno ředitelem RCP Ústí nad Labem, č.j.: 5394/2008-RCP/UNL Jen pro

Více

NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII.

NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ Návrhy úprav uzlů jako konkrétní aplikace navržené metodiky rekonstrukce uzlů VHD jsou zpracovány formou katalogových listů pro každou lokalitu: I. II. III. IV. V. VI.

Více

Oznámení záměru. Ústecký kraj

Oznámení záměru. Ústecký kraj Oznámení záměru Revitalizace trati Lovosice Česká Lípa Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Ústecký kraj zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Děčín hl.n. Staniční zabezpečovací zařízení : Jednotné obslužné pracoviště Kód : 22 / 1 ESA 11. Dopravní stanoviště : St.Sp St.V St.

Děčín hl.n. Staniční zabezpečovací zařízení : Jednotné obslužné pracoviště Kód : 22 / 1 ESA 11. Dopravní stanoviště : St.Sp St.V St. Děčín hl.n. Trať : 27, 44 Km 4,238 = 1,1 Ev. č. : 697 Trať : 27, 3 (9) Km 38,34 =, Trať : 27, 3 (91a,92a) Km 39,41 =, (proti směru) Trať : 27, 4 Km 39,227 = 1,127 Vlakotvorná stanice : 33 Staniční zabezpečovací

Více

Cílový provozní koncept regionáln. lní dopravy na trati Litoměř. ěřice. Lovosice - Louny

Cílový provozní koncept regionáln. lní dopravy na trati Litoměř. ěřice. Lovosice - Louny Dopravní obslužnost 2010 seminář Ústeckého kraje Cílový provozní koncept regionáln lní dopravy na trati Litoměř ěřice Lovosice - Louny Ing. Jakub Jeřábek vedoucí oddělení dopravní obslužnosti Ing. Vít

Více

Infrastruktura kolejové dopravy

Infrastruktura kolejové dopravy Infrastruktura kolejové dopravy Martin Jacura, Lukáš Týfa ČVUT FD, Ústav dopravních systémů (K612) Téma č. 12 Železniční dopravny, přepravní stanoviště a uzly Anotace: Výpravní budovy, přednádraží Přestupní

Více

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření PŘÍLOHA Č. P4-02-03 DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření rychlé spojení Liberec Turnov Železný Brod

Více

na křižovatce silnic I/10 a III/2886 (směr k obci Navarov) na silnici I/10 na zastávce PAD "Plavy,,žel.st."

na křižovatce silnic I/10 a III/2886 (směr k obci Navarov) na silnici I/10 na zastávce PAD Plavy,,žel.st. Stávka v dopravě Upozorňujeme cestující, že z důvodu stávky vyhlášené dopravními odborovými organizacemi na čtvrtek 16. 6. 2011 od 00.00 do 24.00 hodin pravděpodobně dojde k úplnému zastavení dopravy.

Více

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluky na období 06.04.2015-12.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou. Semestrální práce

Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou. Semestrální práce Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou Semestrální práce Umístění trati Součást tratě 210 Praha-Vršovice Vrané nad Vltavou Čerčany/Dobříš V žst. Praha-Vršovice napojeno na

Více

Výlukový jízdní řád na benešovské trati od 17. května 2007

Výlukový jízdní řád na benešovské trati od 17. května 2007 Výlukový jízdní řád na benešovské trati od 17. května 2007 Od 17. května do 23. září 2007 budou v úseku Říčany Uhříněves a na nádraží v Říčanech probíhat dlouhodobé nepřetržité výluky kolejí. V této souvislosti

Více

Výlukový jízdní řád R 1276

Výlukový jízdní řád R 1276 km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 6220 6200 R 1276 6224/1780 6202 Sp/Os 1840 0 Pardubice hl.n. 010 1 05 4 30 5 02 5 32 6 05 6 29 6 34 6 44 2 Pardubice-Rosice nad Labem 1 08 4 33 5 05 5 35 6 08

Více

Výluky na období 10.11.2014-16.11.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 10.11.2014-16.11.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 10.11.2014-16.11.2014 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 13.09.2014 00:00 hod. - 22.12.2014 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 540/546/547a nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 540/546/547a nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 540/546/547a nákladní pro tratě (Mladá Boleslav hl.n.) Bakov nad Jizerou Česká Lípa hl.n. Česká Lípa hl.n. Jedlová Srní u České Lípy

Více

AŽD Praha s.r.o. Dálkové ovládání zabezpečovacího zařízení podmínka dispečerského řízení dopravy. Ing. Josef Schrötter

AŽD Praha s.r.o. Dálkové ovládání zabezpečovacího zařízení podmínka dispečerského řízení dopravy. Ing. Josef Schrötter AŽD Praha s.r.o. Dálkové ovládání zabezpečovacího zařízení podmínka dispečerského řízení dopravy Ing. Josef Schrötter Úvod Pokud se podíváme do historie železnic, pak vidíme, že postupně byla kontrola

Více

Průvodní zpráva Zdice-Příbram

Průvodní zpráva Zdice-Příbram FAKULTA DOPRAVNÍ ČVUT V PRAZE, ÚSTAV DOPRAVNÍCH SYSTÉMŮ Průvodní zpráva Zdice-Příbram Matěj Mareš, Jiří Tylich 8/9 Demografické a socio-ekonomické souvislosti okolí tratě: Největším a zároveň nejdůležitějším

Více

Koncepce dopravy na trati Praha - Vrané n. V. - Čerčany / Dobříš

Koncepce dopravy na trati Praha - Vrané n. V. - Čerčany / Dobříš Koncepce dopravy na trati Praha - Vrané n. V. - Čerčany / Dobříš Smyslem zpracování této malé studie je prověření možností aplikace intervalového jízdního řádu na trati Praha - Vrané n. V. - Čerčany /

Více

Výlukový jízdní řád. platný v čase 9:30 hod. až 15:30 hod.

Výlukový jízdní řád. platný v čase 9:30 hod. až 15:30 hod. platný 7.1.201 v čase :30 hod. až 15:30 hod. provozovatel dráhy SŽDC, s.o. informuje, že dne 7.1.201 od :30 hodin do 15:30 hodin proběhne denní výluka v úseku - na trati 16 České Budějovice -. Dopravce

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 540/546/547a nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 540/546/547a nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 540/546/547a nákladní pro tratě (Mladá Boleslav hl.n.) Bakov nad Jizerou Česká Lípa hl.n. Česká Lípa hl.n. Jedlová Srní u České Lípy

Více

Výluky na období Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice:

Výluky na období Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Výluky na období 16.03.2015-22.03.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

1/2. Výlukový jízdní řád. Sp Sp v

1/2. Výlukový jízdní řád. Sp Sp v 1/2 platný od 17.I.16, 8:08 hod. do.i.16, :55 hod. 290 Olomouc - Uničov (- Šumperk) SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 3623 1 3625 3627 3 Olomouc hl.n. 270,275,301,310 4 34 5 02 5 19 6 17 6 33 6 41

Více

Dopravce České dráhy, a. s. proto musí přistoupit k následujícím opatřením:

Dopravce České dráhy, a. s. proto musí přistoupit k následujícím opatřením: Dobrý den. Provozovatel dráhy Správa železniční dopravní cesty, s. o. informuje o nepřetržité výluce ve dnech 7. listopadu 2016 od 16:20 hod. až 28. listopadu 2016 do 17:30 hod. na železniční trati 081

Více

Výluky na období 04.05.2015-10.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 04.05.2015-10.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Kaznějov Výluky na období 04.05.2015-10.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 01.05.2015 00:00 hod. - 08.06.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Stanice:

Více

Analýza současného stavu tratě Praha Beroun přes Rudnou u Prahy

Analýza současného stavu tratě Praha Beroun přes Rudnou u Prahy ČVUT V PRAZE Fakulta dopravní, Ústav dopravních systémů K612 Analýza současného stavu tratě Praha Beroun přes Rudnou u Prahy Projekt Železniční síť České republiky a Evropy Vypracovali: Filip Štajner 3

Více

Výluky na období 01.12.2014-07.12.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 01.12.2014-07.12.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 01.12.2014-07.12.2014 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 13.09.2014 00:00 hod. - 22.12.2014 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: 0043307/18/DOPSH/JKo/ Č.j.: MULTM/0052998/18/DOPSH/JKo Vyřizuje: Bc. Jan Kovařík

Více

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 27.04.2015-03.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

Průvodní zpráva. Studie nového železničního spojení Plzeň České Budějovice s odbočkou Ražice Písek

Průvodní zpráva. Studie nového železničního spojení Plzeň České Budějovice s odbočkou Ražice Písek ČVUT V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ, ÚSTAV DOPRAVNÍCH SYSTÉMŮ (K612) Průvodní zpráva Studie nového železničního spojení Plzeň České Budějovice s odbočkou Ražice Písek Michal Bahenský, Martin Barchánek, Vladimír

Více

Titul, jméno, příjmení Funkce Datum Podpis. Zpracoval: Miroslav Kresila Systémový specialista 9. 11. 2009 M. Kresila v.r.

Titul, jméno, příjmení Funkce Datum Podpis. Zpracoval: Miroslav Kresila Systémový specialista 9. 11. 2009 M. Kresila v.r. P Ř Í L O H A k R o z k a z u o z a v e d e n í G V D p r o o b v o d R C P Ú s t í n a d L a b e m Vydání (verze) č.: 1 Účinnost od: 13. 12. 2009 Č.j.: 6787/2009-RCP/UNL Celkový počet stran: 9 Počet příloh:

Více

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017

ŽELEZNIČNÍ PROVOZ. cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 ŽELEZNIČNÍ PROVOZ cvičení z předmětu 12ZELP ZS 2016/2017 Grafikon vlakové dopravy grafikon vlakové dopravy JÍZDNÍ ŘÁD určuje časovou polohu konkrétního vlaku na konkrétním úseku grafikon vlakové dopravy

Více

- 1 - Výluky na období (Praha-) Beroun - Plzeň - Cheb (a zpět

- 1 - Výluky na období (Praha-) Beroun - Plzeň - Cheb (a zpět - 1 - Výluky na období 05.03.2012-11.03.2012 170 - (Praha-) Beroun - Plzeň - Cheb (a zpět 190 - Plzeň - Horažďovice předměstí - České Budějovice (a Výluka v úseku: Blovice - Plzeň hlavní nádraží Typ: dlouhodobá

Více

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům

TABULKA 1. k sešitovým jízdním řádům Správa železniční dopravní cesty, státní organizace TABULKA 1 k sešitovým jízdním řádům Vysvětlení zkratek a značek Jen pro služební potřebu 2 T a b u l k a 1 Vysvětlení zkratek a značek 1) Zkratky a značky

Více

Výlukový jízdní řád R 1276

Výlukový jízdní řád R 1276 km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 6220 6200 R 1276 6224/1780 Stránka 1 z 7 6202 Sp/Os 1840 0 Pardubice hl.n. 010 1 05 4 30 5 02 5 32 6 05 6 29 6 34 6 44 2 Pardubice-Rosice nad Labem 1 08 4 33

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 547/548 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 547/548 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 547/548 nákladní pro tratě Liberec Zawidów Bílý Potok pod Smrkem Raspenava Frýdlant v Čechách Jindřichovice pod Smrkem Liberec Hrádek

Více

Výluky na období 30.03.2015-05.04.2015 160 Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice:

Výluky na období 30.03.2015-05.04.2015 160 Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Výluky na období 30.03.2015-05.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

České dráhy a.s. Jízdní řád 2005 / 2006

České dráhy a.s. Jízdní řád 2005 / 2006 České dráhy a.s. Jízdní řád 2005 / 2006 Generální ředitelství V Ústí nad Labem dne 6.3.2006 RCP Ústí nad Labem Č.j.: 335/2006 O 11/14 S Zpracovatel: Bc. Berzkowitsch 9724 24046 berzkowitsch@gr.cd.cz Lipavský

Více

OBSAH. 1 Úsek Nádraží Modřany Sportoviště Úsek Sportoviště Komořanské náměstí Úsek Sportoviště Nové Komořany...13

OBSAH. 1 Úsek Nádraží Modřany Sportoviště Úsek Sportoviště Komořanské náměstí Úsek Sportoviště Nové Komořany...13 OBSAH 1 Úsek Nádraží Modřany Sportoviště... 2 2 Úsek Sportoviště Komořanské náměstí... 9 3 Úsek Sportoviště Nové Komořany...13 1 1 ÚSEK NÁDRAŽÍ MODŘANY SPORTOVIŠTĚ Úsek společný pro obě varianty. Ve Variantě

Více

Výluky na období 11.05.2015-17.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 11.05.2015-17.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Kaznějov Výluky na období 11.05.2015-17.05.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Typ: dlouhodobá - výluka trvá nepřetržitě po níže uvedenou dobu Datum konání: 01.05.2015 00:00 hod.

Více

- 1 - Datum konání: :00 hod. -18:00 hod.

- 1 - Datum konání: :00 hod. -18:00 hod. - 1 - Výluky na období 01.10.2012-07.10.2012 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Horní Bříza - Kaznějov Datum konání: 02.10.2012 08:00 hod. -14:00 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Stanice:

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA HLAVNÍ STAVEBNÍ PRÁCE NA TRATI LYSÁ NAD LABEM MILOVICE ÚSPĚŠNĚ POKRAČUJÍ

TISKOVÁ ZPRÁVA HLAVNÍ STAVEBNÍ PRÁCE NA TRATI LYSÁ NAD LABEM MILOVICE ÚSPĚŠNĚ POKRAČUJÍ HLAVNÍ STAVEBNÍ PRÁCE NA TRATI LYSÁ NAD LABEM MILOVICE ÚSPĚŠNĚ POKRAČUJÍ V době od 10.9.2009 do 10.12.2009 probíhají hlavní stavební práce spojené s Elektrizací trati Lysá nad Labem - Milovice Od 20.8.2009

Více

ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD 15.12.2013 - Českolipsko a Novoborsko 1) železniční doprava

ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD 15.12.2013 - Českolipsko a Novoborsko 1) železniční doprava KORID LK, spol. s r.o. Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD 15.12.2013 - Českolipsko a Novoborsko 1) železniční doprava V Liberci dne 2.12.

Více

ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UZLOVÉ ŽELEZNIČNÍ STANICE RUMBURK č. 1/2006 K PROVÁDĚCÍMU NAŘÍZENÍ K PŘEDPISU ČD D3

ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UZLOVÉ ŽELEZNIČNÍ STANICE RUMBURK č. 1/2006 K PROVÁDĚCÍMU NAŘÍZENÍ K PŘEDPISU ČD D3 České dráhy, a.s. Uzlová železniční stanice Rumburk ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UZLOVÉ ŽELEZNIČNÍ STANICE RUMBURK č. 1/2006 K PROVÁDĚCÍMU NAŘÍZENÍ K PŘEDPISU ČD D3 tratě Šluknov Mikulášovice dolní nádraží

Více

A/ URBANISTICKÉ VSTUPY A PŘEDPOKLADY

A/ URBANISTICKÉ VSTUPY A PŘEDPOKLADY OBSAH TABULKOVÉ ČÁSTI A/ URBANISTICKÉ VSTUPY A PŘEDPOKLADY Hodnoty zdrojů a cílů za katastrální území v plochách stabilizovaných, Hodnoty zdrojů a cílů v plochách návrhových, Souhrnný přehled hodnot zdrojů

Více

Na nádraží v Brně-Horních Heršpicích se staví, vlaky dočasně nahradí autobusy

Na nádraží v Brně-Horních Heršpicích se staví, vlaky dočasně nahradí autobusy Odbor komunikace tiskové oddělení Ondřej Kubala, T: 972 232 299, M: 724 977 822, e-mail: kubala@cd.cz Brno, 12. února 2008 Na nádraží v Brně-Horních Heršpicích se staví, vlaky dočasně nahradí autobusy

Více

Přestupní terminál vlak-bus Milevsko

Přestupní terminál vlak-bus Milevsko Přestupní terminál vlak-bus Milevsko Ing. Jan Křemen SŽDC, Odbor strategie jednání RM, Milevsko, 2. 3. 2016 Železniční trať Tábor Ražice zahájení provozu 1889 dlouhodobě bez větší investice záměr SŽDC

Více

České dráhy, a.s. Vlakový doprovod osobní dopravy RCVD Praha - DSVČ PRAHA hlavní nádraží KOMANDO VLAKOVÝCH ČET

České dráhy, a.s. Vlakový doprovod osobní dopravy RCVD Praha - DSVČ PRAHA hlavní nádraží KOMANDO VLAKOVÝCH ČET Datum: 03.04.2014 Vyřizuje: Pánek Jiří Telefon: 724 494 365 e-mail: PanekJ@vdod.cd.cz Věc : Opatření RCVD Praha hlavní komando Praha hl.n. k výluce Výluka dle ROV : 63104 - trať 210 - oprava Datum konání

Více

ČESKÉ DRÁHY O B S L U H O V A C Í. pro nákladiště KOLOMUTY

ČESKÉ DRÁHY O B S L U H O V A C Í. pro nákladiště KOLOMUTY ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro nákladiště KOLOMUTY Účinnost od 1.4.2004 v.z.j.felkr v.r. přednosta stanice J.Merta v.r. dopravní kontrolor Schválil č.j: 70/04-11/3

Více

Role autobusu a vlaku v mobilitě obyvatelstva

Role autobusu a vlaku v mobilitě obyvatelstva AUTOBUS A VLAK - KONKURENCE NEBO SPOLUPRÁCE? Role autobusu a vlaku v mobilitě obyvatelstva Miroslav Vyka // Svaz cestujících ve veřejné dopravě // Prezident 1 MOBILITA OBYVATELSTVA HYBNOST OBYVATEL ROSTE

Více

ČEKACÍ DOBY. a opatření při zpoždění vlaků osobní dopravy. Platí od 13. prosince 2009

ČEKACÍ DOBY. a opatření při zpoždění vlaků osobní dopravy. Platí od 13. prosince 2009 ČESKÉ DRÁHY, a. s. Generální ředitelství Odbor osobní dopravy a přepravy Krajské centrum osobní dopravy Karlovy Vary, o.j. Krajské centrum osobní dopravy Ústí nad Labem, o.j. ČEKACÍ DOBY a opatření při

Více

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plasy - Plzeň hlavní nádraží Výluky na období 20.04.2015-26.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Datum konání: 15.04.2015 00:00 hod. - 30.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň - Žatec (a

Více

Výlukový jízdní řád 4420/ K xs41. B xs / / /14420

Výlukový jízdní řád 4420/ K xs41. B xs / / /14420 244 Brno - Hrušovany nad Jevišovkou, Moravské Bránice - Ivančice km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak/BUS 4820 4420/14404 50 B xs41 K xs41 IDS JMK S41 Brno - Miroslav, Moravské Bránice - Ivančice

Více

- 2 - Datum konání: 13.11.2012 07:15 hod. - 19.11.2012 19:15 hod.

- 2 - Datum konání: 13.11.2012 07:15 hod. - 19.11.2012 19:15 hod. - 1 - Výluky na období 11.11.2012-18.11.2012 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Žatec - Žatec západ Datum konání: 08.11.2012 08:00 hod. - 12.11.2012 14:00 hod., 15.11.2012 08:00 hod. - 19.11.2012

Více

KORID LK, spol. s r.o. Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec 2

KORID LK, spol. s r.o. Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec 2 Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 V Liberci dne 28.11 2016 ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD 11. PROSINCE 2016 Českolipsko + Novoborsko Seznam změn platných od neděle

Více

Budoucnost regionálních drah SŽDC

Budoucnost regionálních drah SŽDC Budoucnost regionálních drah SŽDC Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Topoľčany, 21. 4. 2015 Regionální dráhy - 40 % železniční sítě - cca 5,5 % dopravních výkonů v osobní dopravě - cca 2,6 % dopravních

Více

ČEKACÍ DOBY. a opatření při zpoždění vlaků osobní dopravy

ČEKACÍ DOBY. a opatření při zpoždění vlaků osobní dopravy ČESKÉ DRÁHY, a. s. Generální ředitelství Odbor osobní dopravy a přepravy Krajské centrum osobní dopravy Karlovy Vary, o.j. Krajské centrum osobní dopravy Ústí nad Labem, o.j. ČEKACÍ DOBY a opatření při

Více

Výluky na období 21.09.2015-27.09.2015 183 Výluka v úseku: Klatovy - Železná Ruda-Alžbětín Typ: Datum konání: Trať: Stanice:

Výluky na období 21.09.2015-27.09.2015 183 Výluka v úseku: Klatovy - Železná Ruda-Alžbětín Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Výluky na období 21.09.2015-27.09.2015 183 - Plzeň Železná Ruda-Alžbětín (a zpět) Výluka v úseku: Klatovy - Železná Ruda-Alžbětín Datum konání: 15.09.2015 07:05 hod. - 29.10.2015 20:10 hod. Trať: 183 -

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

KORID LK, spol. s r.o. Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec 2. Sp Osobní vlaky

KORID LK, spol. s r.o. Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, Liberec 2. Sp Osobní vlaky V Liberci dne 2. 11. 2017 ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD 10. PROSINCE 2017 Českolipsko Železniční doprava: L2 Liberec Česká Lípa Benešov n. Ploučnicí ( Děčín) Trať 06 Sp 17 6602 První ranní spěšný vlak z Děčína

Více

MĚSTSKÁ KOLEJOVÁ DOPRAVA

MĚSTSKÁ KOLEJOVÁ DOPRAVA MĚSTSKÁ KOLEJOVÁ DOPRAVA cvičení z předmětu 12MKDP ZS 2015/2016 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 VojtechNovotny@gmail.com

Více

Opatření pro náhradní autobusovou dopravu k výluce dle ROV v úseku (Hradec Králové hl.n.) Jaroměř Stará Paka.

Opatření pro náhradní autobusovou dopravu k výluce dle ROV v úseku (Hradec Králové hl.n.) Jaroměř Stará Paka. Regionální obchodní centrum Riegrovo náměstí 914, Hradec Králové 500 02 Příloha č.1 v Hradci Králové dne 26.9.2016 vyřizuje Tomáš Fiala 725 552 380 fialat@gr.cd.cz Opatření pro náhradní autobusovou dopravu

Více

Nákladní doprava v současnosti

Nákladní doprava v současnosti Železniční trať Chrást u Plzně Radnice Současný stav Nákladní doprava Stanice a zastávky Nákladní doprava v současnosti 1 pár Mn do Stupna v nočních hodinách každý pracovní den Rokycanská lokomotiva 742

Více

Výluky na období 20.10.2014-26.10.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb:

Výluky na období 20.10.2014-26.10.2014 160 Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Výluky na období 20.10.2014-26.10.2014 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Třemošná u Plzně - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 13.09.2014 00:00 hod. - 22.12.2014 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

Změna Železničního jízdního řádu 2014

Změna Železničního jízdního řádu 2014 Změna Železničního jízdního řádu 2014 Platí od neděle 15. června 2014 Tato změna obsahuje i mimořádné změny s platností od 3. února a 7. dubna 2014, které nevyšly tiskem a byly zveřejněny pouze na internetu

Více

Hradec Králové hl.n.

Hradec Králové hl.n. Hradec Králové hl.n. C SENA / JTom Trať : 0 / 0 Km 22,20 (Pardubice - Jaroměř) = 28,047 (Velký Osek - Lichkov) II. / 2004 Trať : 0 / 11 Km 28,047 (Velký Osek - Lichkov) = 0,000 (H.Králové - Ostroměř) Ev.

Více

Sp 1863 B73 R 943 R H11 P 5219 H13 H15

Sp 1863 B73 R 943 R H11 P 5219 H13 H15 platný od 15. srpna 2018 od 7:40 hod. od spoje 5219 020 (Praha -) Velký Osek - Hradec Králové - Choceň km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5803 R 941 Kolín 0 Praha hl.n. 4 22 5 07 50 Nymburk hl.n.

Více

Č E S K É D R Á H Y P R O V Á D Ě C Í N A Ř Í Z E N Í N Ý Ř A N Y - H E Ř M A N O V A H U Ť

Č E S K É D R Á H Y P R O V Á D Ě C Í N A Ř Í Z E N Í N Ý Ř A N Y - H E Ř M A N O V A H U Ť Č E S K É D R Á H Y P R O V Á D Ě C Í N A Ř Í Z E N Í k předpisu pro zjednodušené řízení drážní dopravy pro trať: N Ý Ř A N Y - H E Ř M A N O V A H U Ť Účinnost od: 1.1.2003 Nový Václav v.r. přednosta

Více

ARCHIMEDES. Dopravní pr zkum na k ižovatce Masarykova x Pa ížská x Brn nská

ARCHIMEDES. Dopravní pr zkum na k ižovatce Masarykova x Pa ížská x Brn nská Dopravní pr zkum na k ižovatce x x 1 Úvod Znovuotev ením zrekonstruované komunikace Malá Hradební a U Nádraží se o ekává velký vliv na sm rování a chování dopravních proud. Aby bylo možné zhodnotit vliv

Více

MĚSTSKÁ KOLEJOVÁ DOPRAVA

MĚSTSKÁ KOLEJOVÁ DOPRAVA MĚSTSKÁ KOLEJOVÁ DOPRAVA cvičení z předmětu 12MKDP ZS 2015/2016 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 VojtechNovotny@gmail.com

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro nákladiště Blatnice pod svatým Antonínkem. Účinnost od

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro nákladiště Blatnice pod svatým Antonínkem. Účinnost od ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro nákladiště Blatnice pod svatým Antonínkem. Účinnost od 1.7.2002 Ing. Tomáš Hrbáček v.r. přednosta ŽST Bohuslav Hrubý v.r... dopravní

Více

Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna. Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie

Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna. Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Současný stav Kladno je největší město Středočeského kraje a do Prahy z něj směřuje vůbec nejvíce

Více

MĚSTSKÁ KOLEJOVÁ DOPRAVA

MĚSTSKÁ KOLEJOVÁ DOPRAVA MĚSTSKÁ KOLEJOVÁ DOPRAVA cvičení z předmětu 12MKDP ZS 2014/2015 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 VojtechNovotny@gmail.com

Více

Výluky na období 13.04.2015-19.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět)

Výluky na období 13.04.2015-19.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluky na období 13.04.2015-19.04.2015 160 - Plzeň - Žatec (a zpět) Výluka v úseku: Plzeň hlavní nádraží - Plzeň hlavní nádraží Datum konání: 04.03.2015 00:00 hod. - 14.04.2015 23:59 hod. Trať: 160 - Plzeň

Více

Liberec. Kód 1 1 5 1 1 Zjišťování zast. 20 20 20 20 20 konce vlaku proj. 10 10 10 10 10. Evidenční číslo 542126 Liberec 160,36 (Pardubice - Liberec)

Liberec. Kód 1 1 5 1 1 Zjišťování zast. 20 20 20 20 20 konce vlaku proj. 10 10 10 10 10. Evidenční číslo 542126 Liberec 160,36 (Pardubice - Liberec) Liberec směr : Jeřmanice Liberec Vesec Chrastava Mníšek Srovnávací Hláska Pilínkov Horní Růžodol u Liberce u Liberce km 160,359 145,107 0,000 0,132 160,359 Traťové Telefonické Telefonické Releový Telefonické

Více

Požadavky cestujících na železniční dopravu v současnosti a v roce 2030

Požadavky cestujících na železniční dopravu v současnosti a v roce 2030 Czech Raildays 2013, Ostrava 18. 6. 2013 Požadavky cestujících na železniční dopravu v současnosti a v roce 2030 Miroslav Vyka // SVAZ CESTUJÍCÍCH VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ// prezident www.svazcestujicich.cz

Více

Shrnutí výsledků projektu výzkumu a vývoje MD č. 1F82A/029/190 Návrh standardů uspořádání železničních stanic, zastávek a přestupnp estupních terminálů na tratích mimo evropský železniční systém Lukáš

Více

Orientační systém nástupišť

Orientační systém nástupišť Orientační systém nástupišť Podstatou návrhu je sjednocení orientačního systému nástupišť tak, aby označení nástupišť bylo ve všech železničních stanicích a zastávkách podle jednotného systému a zákazník

Více

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce:

Výluky na období Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: Datum konání: Trať: Stanice: Omezení služeb: Poznámka k výluce: Výluky na období 31.08.2015-06.09.2015 177 - Pňovany zastávka - Bezdružice (a zpět) Výluka v úseku: Bezdružice - Cebiv Typ: dlouhodobá - výluka trvá nepřetržitě po níže uvedenou dobu Datum konání: 31.08.2015

Více

ČESKÉ DRÁHY, a. s. Generální ředitelství Odbor osobní dopravy a přepravy Krajské centrum Karlovy Vary Krajské centrum Ústí nad Labem ČEKACÍ DOBY

ČESKÉ DRÁHY, a. s. Generální ředitelství Odbor osobní dopravy a přepravy Krajské centrum Karlovy Vary Krajské centrum Ústí nad Labem ČEKACÍ DOBY ČESKÉ DRÁHY, a. s. Generální ředitelství Odbor osobní dopravy a přepravy Krajské centrum Karlovy Vary Krajské centrum Ústí nad Labem ČEKACÍ DOBY a opatření při zpoždění vlaků osobní dopravy Platí od 11.

Více

SROVNÁNÍ JÍZDNÍCH DOB VLAK VS. MHD

SROVNÁNÍ JÍZDNÍCH DOB VLAK VS. MHD SROVNÁNÍ JÍZDNÍCH DOB VLAK VS. MHD linka vlaku trasa čas jízdy vlakem čas jízdy MHD (v minutách) S1 Masarykovo nádraží - Klánovice 19 41 S2 Masarykovo nádraží - Horní Počernice 16 26 S3 Satalice - Hlavní

Více

PRAHA LETIŠTĚ KLADNO STUDIE PROVEDITELNOSTI 2013-4 AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015

PRAHA LETIŠTĚ KLADNO STUDIE PROVEDITELNOSTI 2013-4 AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015 PRAHA LETIŠTĚ KLADNO STUDIE PROVEDITELNOSTI 2013-4 AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015 Přehled územních stop Cíle projektu Obsluha Kladna a Středočeského kraje Spojení největšího města kraje s Prahou

Více

Udržitelná doprava v evropských městech 17. leden 2012, Ostrava!!! Ing. Petr Šlegr Centrum pro efektivní dopravu petr.slegr@cedop.

Udržitelná doprava v evropských městech 17. leden 2012, Ostrava!!! Ing. Petr Šlegr Centrum pro efektivní dopravu petr.slegr@cedop. Udržitelná doprava v evropských městech 17. leden 2012, Ostrava!!! Ing. Petr Šlegr Centrum pro efektivní dopravu petr.slegr@cedop.info Centrum pro efektivní dopravu Think-tank pro rozvoj veřejné dopravy

Více

JÍZDNÍ ŘÁD platí od 16. března 2016

JÍZDNÍ ŘÁD platí od 16. března 2016 081 Děčín - Rumburk, Benešov nad Ploučnicí - Česká Lípa DÚK Děčín - Starý Šachov, DÚK Děčín - Rumburk, IDOL Žandov - Česká Lípa km km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak Sp 1995 Sp 1997 6020 6670 Sp

Více

Výlukový jízdní řád pokračuje nepřetržitě do 1. června 2015, 24:00 hod.

Výlukový jízdní řád pokračuje nepřetržitě do 1. června 2015, 24:00 hod. 020 (Praha -) Velký Osek - Hradec Králové - Choceň km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5161 20200 5601 5211 3 5213 Sp 1861 Sp 1863 20202 5123 Sp 1871 5201 Kolín Meziměstí 0 Praha hl.n. 6 Praha-Vysočany

Více

Stručný návrh provozních a infrastrukturních opatření na trati 176 Chrást u Plzně Radnice a okolí

Stručný návrh provozních a infrastrukturních opatření na trati 176 Chrást u Plzně Radnice a okolí České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Stručný návrh provozních a infrastrukturních opatření na trati 176 Chrást u Plzně Radnice a okolí Projekt k bakalářské práci Tomáš Hoření Akademický

Více

Praha 1. METROPROJEKT Praha a.s Praha 2. tel.: Ing. Petr ZOBAL.

Praha 1. METROPROJEKT Praha a.s Praha 2. tel.: Ing. Petr ZOBAL. Souřadnicový systém S-JTSK Výškový systém Bpv Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Správa železniční dopravní cesty, s.o. Stavební správa západ Sokolovská 278/1955, 190 00 Praha 9 METROPROJEKT Praha a.s. nám.

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 309 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 309 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 309 nákladní pro tratě (Petrovice u Karviné) (Horní Lideč) Přerov Česká Třebová (Nedakonice) Prosenice Výh Dluhonice (Zábřeh na Moravě

Více

Časová dostupnost krajských měst České republiky

Časová dostupnost krajských měst České republiky Časová dostupnost krajských měst České republiky Jedním z významných faktorů ovlivňujících konkurenceschopnost dopravního módu je cestovní doba mezi zdrojem a cílem cesty. Úkolem tohoto dokumentu je proto

Více

Univerzita Pardubice. Dopravní fakulta Jana Pernera

Univerzita Pardubice. Dopravní fakulta Jana Pernera Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera Rekonstrukce železniční stanice Velké Žernoseky Jaromír Pišl, DiS. Bakalářská práce 2010 Prohlašuji: Tuto práci jsem vypracoval samostatně. Veškeré

Více

Studie proveditelnosti Praha Mladá Boleslav Liberec

Studie proveditelnosti Praha Mladá Boleslav Liberec Studie proveditelnosti Praha Mladá Boleslav Liberec PŘEPRAVNÍ PROGNÓZA, EKONOMICKÉ HODNOCENÍ Adéla Krenková, Marek Šída POSUZOVANÉ VARIANTY ZÁKLADNÍ VARIANTY A0 A0 C2EL A1 C1 C0 DEKO C1 BEZ PROJEKTU C2EL

Více

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. květen / červen 2014. Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307

ŠKOLA STROJVEDOUCÍ. květen / červen 2014. Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307 ŠKOLA STROJVEDOUCÍ květen / červen 2014 Marek Poustka poustka@gmail.com 603 851 311 724 109 307 Zastavení v ŢST Zastavení v ŢST. Vlak musí zastavit pokud moţno tak,aby - uvolnil zadní námezník alespoň

Více

Rozkaz vrchního přednosty uzlové ŽST Plzeň k ZDD Staniční řád

Rozkaz vrchního přednosty uzlové ŽST Plzeň k ZDD Staniční řád České dráhy, a. s. UZLOVÁ ŽELEZNIČNÍ STANICE PLZEŇ Rozkaz vrchního přednosty uzlové ŽST Plzeň k ZDD Staniční řád ŽST Plzeň hl. n.: 03 / 2006 Tento rozkaz založte do přílohy č. 58 SŘ a u příslušných článků

Více

6083 Prodloužen ze Svoru (odjezd 22:00)

6083 Prodloužen ze Svoru (odjezd 22:00) ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ OD 9. PROSINCE 2018 Českolipsko a Novoborsko V Liberci dne 26.11. 2018 IDOL číslo Trasa Železniční doprava: g L2 g R14B g R22 Liberec Jablonné v Podještědí Česká Lípa Děčín (- Ústí

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

Vysokorychlostní železnice větší kvalita života

Vysokorychlostní železnice větší kvalita života Praha a Středočeský kraj: Místo pro život 11.6.201 Stanice Champagne-Ardenne TGV, FR Vysokorychlostní železnice větší kvalita života Petr Šlegr, CEDOP VR propojení v Evropě Relace Vzdálenost Jízdní doba

Více

ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ

ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ cvičení z předmětu 12ZYDI ZS 2016/2017 ČVUT v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravních systému (K612) Ing. Vojtěch Novotný budova Horská, kancelář A433 novotvo4@fd.cvut.cz

Více

(obsahuje pouze vlaky již se výluka dotýká) km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak Sp Sp 1861

(obsahuje pouze vlaky již se výluka dotýká) km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak Sp Sp 1861 platný 17.7. 2013, od 8:40 hod. do 24:00 hod. (od vlaků R 953 a R 846) 18.,19.,25.7. 2013 (0:00-24:00 hod.) 020 (Praha -) Velký Osek - Hradec Králové Choceň km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5621

Více