Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování"

Transkript

1 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Mgr. Jiří Hrubý Boskovice

2 PROGRAM SETKÁNÍ Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování systém podávání žádosti základní informace a nastavení projektu typy šablon

3 ROLE MAS ANIMACE ŠKOL školení pro žadatele a příjemce ZŠ a MŠ metodická pomoc ZŠ a MŠ s výběrem vhodných šablon metodická pomoc ZŠ a MŠ při zpracování zpráv o realizaci, zadávání dat do monitorovacího systému, zajištění správnosti předávaných výstupů metodická pomoc s vypořádáním připomínek ke zprávám o realizaci metodická pomoc při kontrole na místě, při ukončování realizace projektu a při přípravě závěrečné zprávy o realizaci projektu MAS předkládá seznam škol, které projevily zájem animaci využívat

4

5 SYSTÉM ŽÁDOSTI V OP VVV elektronické podání prostřednictvím IS KP1+ formální hodnocení hodnocení přijatelnosti doklady k právnímu aktu právní akt zálohová platba zprávy o realizaci, žádosti o platbu závěrečná zpráva o realizaci

6 ZÁKLADNÍ INFORMACE číslo výzvy: 02_16_022 druh výzvy: průběžná alokace: přes 4 mld. Kč fond: ESF

7 ČASOVÉ NASTAVENÍ vyhlášení výzvy: zahájení příjmu žádostí: ukončení příjmu žádostí: nejpozději délka trvání projektu: 24 měsíců zahájení realizace: nejdříve ukončení realizace: nejpozději udržitelnost: nerelevantní

8 RELEVANTNÍ PRAVIDLA A DOKUMENTY Výzva a její přílohy (např. Přehled šablon a jejich věcný výklad) Pravidla pro žadatele a příjemce zjednodušených projektů Příručka IS KP14+ Metodická doporučení (výše platů, obvyklé ceny)

9 ZÁKLADNÍ INFORMACE II výše podpory: 100 % podmínka: zapojení do dotazníkového šetření MŠMT z listopadu 2015/března 2016 každá škola (IČ) podává 1 projekt maximální rozpočet je stanoven mj. počtem dětí/žáků k výběr pouze z předpřipravených tzv. šablon aktivit dokladování pouze výsledků a výstupů

10 FINANČNÍ NASTAVENÍ min. rozpočet: Kč max. rozpočet: Kč + (počet dětí/žáků školy x 2200 Kč) ZŠ i MŠ min Kč Příklad: ZŠ a MŠ s 250 dětmi/žáky = (ZŠ) (MŠ) (děti/žáci) => Kč

11 FINANČNÍ NASTAVENÍ každá šablona má svoji jednotkovou cenu jednotková cena zahrnuje i náklady na administraci způsob financování: ex-ante výše zálohové platby: 60 % 40 % proplaceno po první Zprávě o realizaci (6 měsíců)

12 VÝBĚR ŠABLON min. 1 šablonu z oblasti vyhodnocené dotazníkovým šetřením jako nejslabší kontrola přijatelnosti projektu výběr zbývajících šablon je na rozhodnutí školy omezení maximálním rozpočtem možnost volby 1 šablony vícekrát pozor na duplicitu aktivit s jinými projekty školy zřízené dle 16 mají omezený výběr

13 OBSAH ŠABLONY číslo a název aktivity investiční priorita specifický cíl cíle a popis realizace aktivity cílová skupina výstup aktivity dokládání výstupů ve zprávě o realizaci projektu dokládání výstupů pro kontrolu na místě indikátor výstupu celkové náklady na aktivitu v Kč podrobná specifikace šablony

14

15

16 TEMATICKÉ OBLASTI PRO MŠ 1. Personální podpora 2. Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů MŠ 3. Usnadňování přechodu dětí z MŠ do ZŠ

17 1.1 ŠKOLNÍ ASISTENT nezaměňovat s asistentem pedagoga poskytuje základní nepedagogickou podporu, zprostředkovává komunikaci s rodinou a školou, podpora při administrativní a organizační činnosti pedagoga nutnost identifikovat alespoň 3 děti ohrožené školním neúspěchem odborná kvalifikace: stejná jako u asistenta pedagoga min. 12 měsíců doklady: DPČ/smlouva, report, kvalifikace, 3 žáci OŠN Kč (0,5 úvazku na 1 měsíc)

18 1.2 ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG min. 3 děti s potřebou podpůrných opatření 1. stupně/ se SVP odborná kvalifikace: dle zákona o PP min. 12 měsíců doklady: DPČ/smlouva, report, kvalifikace, 3x plán pedagogické podpory/ind. vzd. plán u SVP Kč (0,5 úvazku na 1 měsíc)

19 1.3 ŠKOLNÍ PSYCHOLOG min. 3 děti s potřebou podpůrných opatření 1. stupně/ se SVP odborná kvalifikace: dle zákona o PP min. 12 měsíců doklady: DPČ/smlouva, report, kvalifikace, 3x plán pedagogické podpory/ind. vzd. plán u SVP Kč (0,5 úvazku na 1 měsíc)

20 1.4 SOCIÁLNÍ PEDAGOG min. 3 děti ohrožení školním neúspěchem není pedagogický pracovník podpora propojení školy a jinými subjekty (policie, státní zástupce, zdravotnická zařízení), mediace mezi školou, rodiči a uvedenými institucemi a pomoc s právními a sociálními otázkami odborná kvalifikace: VŠ (sociální pedagogika, sociální práce) min. 12 měsíců doklady: DPČ/DPP/smlouva, report, kvalifikace, 3 děti OŠN Kč (0,1 úvazku na 1 měsíc)

21 1.5 CHŮVA cílem je personální podpora předškolním pedagogům, kteří integrují do dětského kolektivu dvouleté děti min. 2 dvouleté děti (které dovrší 3 let nejdříve ve 2. pololetí šk. r.) pomoc PP s péčí o dvouleté děti, zejména v oblasti sebeobsluhy dítěte, zajištění bezpečnosti a individuálních potřeb dítěte není pedagogickým pracovníkem odborná kvalifikace: dle NSK (Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky či Chůva pro dětské koutky) či středoškolské vzdělání v oblasti pedagogiky, zdravotnictví, sociální péče. doklady: DPČ/DPP/smlouva, report, kvalifikace, 2 dvouleté děti Kč (0,5 úvazku na 1 měsíc)

22 2.1 OSOBNOSTNĚ SOCIÁLNÍ ROZVOJ PP MŠ - 40 HODIN pouze akreditované prezenční kurzy tematické zaměření na rozvoj sebepoznání, osobních kvalit, komunikativní a kooperativní dovednosti, profesionální sebereflexe pedagogů apod. kurz bude obsahovat teoretickou i praktickou část, musí obsah min. 4 témata z metodického výkladu doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

23 2.2 OSOBNOSTNĚ SOCIÁLNÍ ROZVOJ PP MŠ - 16 HODIN pouze akreditované prezenční kurzy tematické zaměření na rozvoj sebepoznání, osobních kvalit, komunikativní a kooperativní dovednosti, profesionální sebereflexe pedagogů apod. kurz bude obsahovat teoretickou i praktickou část, musí obsah min. 4 témata z metodického výkladu doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

24 2.3 VZDĚLÁVÁNÍ PP DVPP 16 HODIN varianty čtenářská pregramotnost matematická pregramotnost inkluze pouze prezenční akreditované kurzy doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

25 2.4 SPECIFIKA PRÁCE PEDAGOGA S DVOULETÝMI DĚTMI V MŠ 24 HODIN zaměření na osobnostně sociální rozvoj dvouletých dětí v mateřské škole pouze prezenční akreditované kurzy kurz bude obsahovat teoretickou i praktickou část, musí obsah min. 4 témata z metodického výkladu doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

26 2.5 PROFESNÍ ROZVOJ PŘEDŠKOLNÍCH PEDAGOGŮ PROSTŘEDNICTVÍM SUPERVIZE skupinová supervize v celkovém rozsahu 20 hodin/šk. rok doplněnou o individuální supervizi v celkovém rozsahu 10 hod./ šk. rok skupinové supervize se zúčastní 3 8 pedagogů doklady: prezenční listiny, zpráva supervizora, kvalifikace Kč (1 cyklus)

27 2.6 SDÍLENÍ ZKUŠENOSTÍ PEDAGOGŮ Z RŮZNÝCH ŠKOL PROSTŘEDNICTVÍM VZÁJEMNÝCH NÁVŠTĚV PP s vedením školy identifikuje oblast pro rozvoj -> výběr hostitelské školy -> pedagog průvodce = vzájemné vzdělávání min. 16 hodin spolupráce během 10 měsíců min. 2 návštěvy, min. ½ hodin na návštěvách, zbývající část dle uvážení (příprava, reflexe, doporučení pro další práci) doklady: zápis o návštěvách - jména, data, reflexe, zhodnocení + zápis z interního sdílení zkušeností pro ostatní PP školy; dohoda o spolupráci škol Kč (1 cyklus)

28 3.1 PREVENCE LOGOPEDICKÝCH VAD A PROBLÉMŮ KOMUNIKAČNÍCH SCHOPNOSTÍ U DĚTÍ V MŠ DVPP v rozsahu min. 60 hod. se zaměřením na podporu znalostí a praktických dovedností pedagogů v oblasti logopedické prevence u dětí předškolního věku vzdělávací program musí být akreditovaný absolvent získá odbornou způsobilost pro výkon činnosti logopedického asistenta v MŠ praktická část alespoň 20 hodin doklady: osvědčení o DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 PP)

29 3.2 INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ DVPP v rozsahu min. 40 hod. se zaměřením na prohloubení znalostí a dovedností pedagogů k vedení dětského portfolia a v metodách/programech zaměřených na vnitřní diferenciaci a individualizaci ve vzdělávání předškolních dětí vzdělávací program musí být akreditovaný teoretická i praktická část doklady: osvědčení o DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 PP)

30 3.3 ODBORNĚ ZAMĚŘENÁ TEMATICKÁ SETKÁVÁNÍ A SPOLUPRÁCE S RODIČI DĚTÍ V MŠ odborně zaměřená tematická setkávání rodičů za účasti externího odborníka na téma týkající se usnadnění přechodu dětí do ZŠ min. rozsah 12 hodin (např. 6 setkání po 2 hod.) pro skupinu min. 8 rodičů doklady: zápis o setkáních, prezenční listiny Kč (1 cyklus)

31 TEMATICKÉ OBLASTI PRO ZŠ 1. Personální podpora 2. Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů ZŠ 3. Extrakurikulární rozvojové aktivity ZŠ 4. Spolupráce s rodiči žáků ZŠ

32 1.1 ŠKOLNÍ ASISTENT nezaměňovat s asistentem pedagoga poskytuje základní nepedagogickou podporu, rozvoj mimoškolních aktivit, podpora při administrativní a organizační činnosti pedagoga nutnost identifikovat alespoň 3 žáky ohrožené školním neúspěchem odborná kvalifikace: min. střední vzdělání (pedagogika, asistent pedagoga) min. 12 měsíců doklady: DPČ/smlouva, report, kvalifikace, 3 žáci OŠN Kč (0,5 úvazku na 1 měsíc)

33 1.2 ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG min. 3 žáci s potřebou podpůrných opatření 1. stupně/ se SVP odborná kvalifikace: dle zákona o PP min. 12 měsíců doklady: DPČ/smlouva, report, kvalifikace, 3x plán pedagogické podpory/ind. vzd. plán u SVP Kč (0,5 úvazku na 1 měsíc)

34 1.3 ŠKOLNÍ PSYCHOLOG min. 3 žáci s potřebou podpůrných opatření 1. stupně/ se SVP odborná kvalifikace: dle zákona o PP min. 12 měsíců doklady: DPČ/smlouva, report, kvalifikace, 3x plán pedagogické podpory/ind. vzd. plán u SVP Kč (0,5 úvazku na 1 měsíc)

35 1.4 SOCIÁLNÍ PEDAGOG min. 3 žáci ohrožení školním neúspěchem není pedagogický pracovník podpora vzdělávání soc. znevýhodněných žáků, prevence obtíží v oblasti chování, včasné odhalení ohrožených dětí odborná kvalifikace: VŠ (sociální pedagogika, sociální práce) min. 12 měsíců doklady: DPČ/smlouva, report, kvalifikace, 3 žáci OŠN Kč (0,1 úvazku na 1 měsíc)

36 2.1 VZDĚLÁVÁNÍ PP DVPP 16 HODIN varianty: čtenářská gramotnost matematická gramotnost cizí jazyky inkluze pouze akreditované prezenční kurzy doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

37 2.2 VZDĚLÁVÁNÍ PP DVPP 32 HODIN varianty: čtenářská gramotnost matematická gramotnost cizí jazyky mentoring pouze akreditované prezenční kurzy doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

38 2.3 VZDĚLÁVÁNÍ PP ZAMĚŘENÉ NA INKLUZI DVPP 32 HODIN získávání dovedností, znalostí a kompetencí v oblasti inkluze ve vzdělávání pouze akreditované prezenční kurzy doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

39 2.4 VZDĚLÁVÁNÍ PP DVPP 56 HODIN varianty čtenářská gramotnost matematická gramotnost cizí jazyky mentoring pouze akreditované prezenční kurzy doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

40 2.5 VZDĚLÁVÁNÍ PP ZAMĚŘENÉ NA INKLUZI DVPP 56 HODIN získávání dovedností, znalostí a kompetencí v oblasti inkluze ve vzdělávání pouze akreditované prezenční kurzy doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

41 2.6 VZDĚLÁVÁNÍ PP DVPP 80 HODIN varianty čtenářská gramotnost matematická gramotnost cizí jazyky mentoring pouze akreditované prezenční kurzy doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

42 2.7 VZDĚLÁVÁNÍ PP ZAMĚŘENÉ NA INKLUZI DVPP 80 HODIN získávání dovedností, znalostí a kompetencí v oblasti inkluze ve vzdělávání pouze akreditované prezenční kurzy doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (1 kurz pro 1 pedagogického pracovníka)

43 2.8 VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÉHO SBORU ZAMĚŘENÉ NA INKLUZI - DVPP 8 HODIN vzdělávání pro alespoň 1/2 pedagogického sboru připravené dle potřeb konkrétní školy budování kultury školy z hlediska vzdělávání žáků s potřebou podpůrných opatření, sociální znevýhodnění, problematika heterogenity skupiny a klimatu třídy apod. pouze akreditované kurzy realizace přímo ve škole, příp. i mimo školu doklady: osvědčení o absolvování DVPP, potvrzení o zaměstnání Kč (za 1 účastníka)

44 2.9 VZÁJEMNÁ SPOLUPRÁCE PEDAGOGŮ ZŠ tematické oblasti: čtenářská gramotnost matematická gramotnost inkluze minitým 3 PP, schůzky k aktivitám na podporu tématu každý PP absolvuje 2x vzdělávací cyklus 6 hod. společného plánování a reflexí 2 hodiny hospitací u kolegů 2 hodiny reflexe hospitovaných hodin doklady: zápis o vzájemné spolupráci - jména, data, reflexe Kč (1 šablona)

45 2.10 SDÍLENÍ ZKUŠENOSTÍ PEDAGOGŮ Z RŮZNÝCH ŠKOL PROSTŘEDNICTVÍM VZÁJEMNÝCH NÁVŠTĚV cílem je získání a přenos příkladů dobré praxe PP s vedením školy identifikuje oblast pro rozvoj -> výběr hostitelské školy -> pedagog průvodce = vzájemné vzdělávání min. 16 hodin spolupráce během 10 měsíců min. 2 návštěvy, min. ½ hodin na návštěvách, zbývající část dle uvážení (příprava, reflexe, doporučení pro další práci) doklady: zápis o návštěvách - jména, data, reflexe, zhodnocení + zápis z interního sdílení zkušeností pro ostatní PP školy, potvrzení o zaměstnání Kč (1 cyklus vzájemných návštěv)

46 2.11 TANDEMOVÁ VÝUKA NA ZŠ tandemová výuka není hospitace 2 PP společně naplánují a zrealizují 10 vyučovacích hodin v průběhu 5 po sobě jdoucích měsíců po každé hodině proběhne reflexe a zhodnocení celý cyklus = 10 hodin výuky a 10 hod. přípravy možnost využít studenta 4. či 5. ročníku pedagogické fakulty doklady: záznam z realizace tandemové výuky (jména PP, stručný popis průběhu), třídní kniha se záznamem Kč (1 cyklus)

47 2.12 CLIL VE VÝUCE NA ZŠ pedagog-lektor cizího jazyka vede 2 své kolegy, kteří nevyučují cizí jazyk připraví min. 25 výukových lekcí cizího jazyka (po 60 min.) v průběhu 5 po sobě jdoucích měsíců ve spolupráci s nejazykářem připraví 5 CLIL minilekcí (aktivita v jedné vyučovací hodině v délce alespoň 20 minut), která je následně realizována doporučení: DVPP ke CLIL doklady: záznam z 25 lekcí, záznam z 10 CLIL minilekcí, třídní kniha se záznamem, Kč (1 cyklus)

48 2.13 NOVÉ METODY VE VÝUCE NA ZŠ cílem je prohloubit profesní kompetence PP prostřednictví vzájemné spolupráce s prvky mentoringu pedagog-expert vede 2 své kolegy (pedagog-začátečník) podpora ucelených přístupů (např. Hejného metoda, Čtením a psaním ke kritickému učení a další) podpora metod v návaznosti na dotazníkové šetření, Metodiku pro hodnocení rozvoje gramotností ČŠI podpora obecných témat z oblasti společného vzdělávání a osobnostního rozvoje expert připraví a zrealizuje pro začátečníky min. 5 hodin (60 min.) vzdělávacích setkání/lekcí/mentorských rozhovorů z vybrané oblasti expert ve spolupráci s každým začátečníkem připraví 1 minilekci (aktivita v jedné vyučovací hodině v délce alespoň 20 minut), která je následně realizována doklady: záznam z 5 lekcí, záznam z 2 minilekcí, třídní kniha se záznamem Kč (1 cyklus)

49 3.1 ČTENÁŘSKÝ KLUB PRO ŽÁKY ZŠ volnočasová aktivita se zaměřením na rozvoj klíčové kompetence min. 6 žáků zařazení min. 2 žáků ohrožených školním neúspěchem min. 16 schůzek (90 min) v 5 po sobě jdoucích měsících zpravidla 1x týdně průměrná návštěvnost min. 75 % veden pedagogickým pracovníkem doklady: třídní kniha klubu, 2 žáci OŠN Kč (1 cyklus)

50 3.2 KLUB ZÁBAVNÉ LOGIKY A DESKOVÝCH HER PRO ŽÁKY ZŠ cílem je rozvoj logického a strategického myšlení dětí min. 6 žáků zařazení min. 2 žáků ohrožených školním neúspěchem min. 16 schůzek (90 min) v 5 po sobě jdoucích měsících zpravidla 1x týdně průměrná návštěvnost min. 75 % veden pedagogickým pracovníkem doklady: třídní kniha klubu, 2 žáci OŠN Kč (1 cyklus)

51 3.3 DOUČOVÁNÍ ŽÁKŮ ZŠ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM doučování vedené pedagogem, asistentem pedagoga či jinou určenou osobou (např. student 4. či 5 ročníku PedF) pro skupinu min. 3 žáků OŠN žáci se mohou v průběhu realizace obměňovat min. 16 hodin (60 min) v 5 po sobě jdoucích měsících zpravidla 1x týdně průměrná návštěvnost min. 75 % doklady: třídní kniha klubu, 3 žáci OŠN Kč (1 cyklus)

52 3.3 PŘÍPRAVA NA VYUČOVÁNÍ ŽÁKŮ ZŠ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM odpolední škola vedená pedagogem, asistentem pedagoga či jinou určenou osobou (např. student 4. či 5 ročníku PedF) pro skupinu min. 3 žáků OŠN žáci se mohou v průběhu realizace obměňovat min. 48 hodin (60 min) v 5 po sobě jdoucích měsících zpravidla 3x týdně průměrná návštěvnost min. 75 % doklady: třídní kniha klubu, 3 žáci OŠN Kč (1 cyklus)

53 4.1 ODBORNĚ ZAMĚŘENÁ TEMATICKÁ SETKÁVÁNÍ A SPOLUPRÁCE S RODIČI ŽÁKŮ ZŠ odborně zaměřená tematická setkávání rodičů za účasti externího odborníka na téma související s modernizací škol a vzdělávacího systému min. rozsah 12 hodin (např. 6 setkání po 2 hod.) pro skupinu min. 8 rodičů doklady: zápis o setkáních, prezenční listiny Kč (1 cyklus)

54 INDIKÁTORY (VÝSTUPY) počet podpůrných personálních opatření počet podpořených osob pracovníci ve vzdělávání počet poskytnutých služeb individuální podpory pedagogům počet platforem pro odborná tematická setkání počet mimoškolních aktivit vedoucích k rozvoji kompetencí

55 INDIKÁTORY ZA PROJEKT celkový počet účastníků (bagatelní podpora 24 hodin) počet organizací, ve kterých se zvýšila kvalita výchovy a vzdělávání a proinkluzivnost počet pracovníků ve vzdělávání, kteří v praxi uplatňují nově získané poznatky a dovednosti počet dětí a žáků s potřebou podpůrných opatření v podpořených organizacích počet dětí, žáků a studentů Romů v podpořených organizacích celkový počet dětí, žáků a studentů v podpořených organizacích

56 REALIZACE PROJEKTU zprávy o realizaci, žádosti o platbu závěrečná zpráva o realizaci nepodstatná změna podstatná změna dokladování realizace uchovávání dokumentů není potřeba samostatný projektový účet zadávání veřejných zakázek povinná publicita

57 DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Jiří Hrubý

Aktivity pro mateřské školy

Aktivity pro mateřské školy Aktivity pro mateřské školy Školní asistent nezaměňovat s asistentem pedagoga poskytuje základní podporu (nepedagogickou), rozvoj mimoškolních aktivit, podpora při administrativní a organizační činnosti

Více

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro MŠ a ZŠ I Zveřejnění výzvy http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/vyzvy-c-02-16-022-a-c-02-16-023-podpora-skol-formou-projektu

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_15_005 pro Místní akční plány Místní akční plán rozvoje vzdělávání

Více

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro MŠ a ZŠ I Základní informace Číslo výzvy: 02_16_022 Druh výzvy: průběžná Alokace: 4 500 000 000 Kč Fond: ESF Časové

Více

ŠABLONY II. MAS Brána Brněnska

ŠABLONY II. MAS Brána Brněnska ŠABLONY II MAS Brána Brněnska 16. 4. 2018 PROGRAM SETKÁNÍ základní informace o výzvě dotazníkové šetření změny oproti výzvě Šablony I představení nových šablon projektový cyklus ZÁKLADNÍ INFORMACE O VÝZVĚ

Více

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I. Časové nastavení. Základní informace

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I. Časové nastavení. Základní informace Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro MŠ a ZŠ I Základní informace Číslo výzvy: 02_16_022 Druh výzvy: průběžná Alokace: 4 500 000 000 Kč Fond: ESF Časové

Více

Přehled šablon Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Přehled šablon Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Přehled šablon Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Úvod Veškeré informace (např. znění výzvy, přehled kontaktních osob, vzorové dokumenty pro příjemce) budou zveřejněny

Více

Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro MŠ a ZŠ I

Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro MŠ a ZŠ I Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro MŠ a ZŠ I 14. 4. 2016 Základní přehled I. Aktivity pro základní a mateřské školy 1. Personální podpora II. Aktivity pro mateřské školy

Více

Šablony pro základní školy:

Šablony pro základní školy: Šablony pro základní školy: Částka uváděná u jednotlivých šablon slouží k pokrytí veškerých nákladů na realizaci aktivit tj. kromě mzdy v případě personálních šablon nebo kurzovného v případě vzdělávacích

Více

URL Aplikace MS https://mseu.mssf.cz. - Nastavení informačního systému MS Získání přístupových kódů - Vyplnění vlastní žádosti

URL Aplikace MS https://mseu.mssf.cz. - Nastavení informačního systému MS Získání přístupových kódů - Vyplnění vlastní žádosti URL Aplikace MS2014+ -https://mseu.mssf.cz - Nastavení informačního systému MS2014+ - Získání přístupových kódů - Vyplnění vlastní žádosti Zřízení elektronického podpisu v aplikaci MS2014+ - Kvalifikovaný

Více

Příloha usnesení. Výzva vyhlášená MŠMT - "Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I

Příloha usnesení. Výzva vyhlášená MŠMT - Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Příloha usnesení Výzva vyhlášená MŠMT - "Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Poř.č. Seznam škol ucházejících se o dotace z projektu: Čáska dotace v Kč Název aktivity*

Více

MAS Vyhlídky, z. s. nabízí bezplatnou pomoc při výběru, zpracování a administraci projektů

MAS Vyhlídky, z. s. nabízí bezplatnou pomoc při výběru, zpracování a administraci projektů Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ (Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání) MAS Vyhlídky, z. s. nabízí bezplatnou pomoc při výběru, zpracování a administraci

Více

Přehled výzev IROP A OP VVV a šablony pro MAP ORP Konice

Přehled výzev IROP A OP VVV a šablony pro MAP ORP Konice Přehled výzev IROP A OP VVV a šablony pro MAP ORP Konice Ing. Ludmila Solovská Region HANÁ, z. s. Projektová manažerka Zasedací místnost zámku Konice 17.2.2016 VÝZVA Č. 14 INFRASTRUKTURA PRO PŘEDŠKOLNÍ

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje v MAS Sdružení SPLAV. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje v MAS Sdružení SPLAV. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Strategie komunitně vedeného místního rozvoje 2014-22 v MAS Sdružení SPLAV. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Obsah prezentace 1. Informace o 1. výzvě MŠMT 2. Přehled šablon 3. Příprava

Více

OP VVV Výzva Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - šablony

OP VVV Výzva Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - šablony OP VVV Výzva Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - šablony Setkání zástupců škol 2.6. 2016 Struktura OP VVV Základní informace Číslo výzvy: 02_16_022 Druh výzvy: průběžná pro každou

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j: MSMT 175/2016 V Praze dne ---------- ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Podpora škol formou projektů zjednodušeného

Více

Šablony pro MŠ a ZŠ. Příležitost společně posunout vzdělávání na Hranicku. Cíl výzvy a podporované aktivity

Šablony pro MŠ a ZŠ. Příležitost společně posunout vzdělávání na Hranicku. Cíl výzvy a podporované aktivity Šablony pro MŠ a ZŠ Příležitost společně posunout vzdělávání na Hranicku Cíl výzvy a podporované aktivity Podpora MŠ a ZŠ formou projektů zjednodušeného vykazování Personální podpora Doučování žáků Osobnostně

Více

Národní institut pro další vzdělávání

Národní institut pro další vzdělávání Národní institut pro další vzdělávání partner pedagogů v oblasti DVPP MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání Cílem je zlepšit kvalitu vzdělávání ve školách tím, že bude podpořena spolupráce zřizovatelů,

Více

Šablony pro MŠ a ZŠ. Nové Město n. M Bystřice n. P

Šablony pro MŠ a ZŠ. Nové Město n. M Bystřice n. P Šablony pro MŠ a ZŠ Nové Město n. M. 22.6.2016 Bystřice n. P. - 23.6.2016 Projekty MŠMT Šablony - Základní informace Číslo výzvy: 02_16_022 Druh výzvy: průběžná Alokace: 4 066 928 200 Kč Fond: ESF Časové

Více

Informační seminář k výzvě Šablony II

Informační seminář k výzvě Šablony II Informační seminář k výzvě Šablony II Základní informace k výzvě Šablony II - MŠMT, OP VVV, dne 28. 2. 2018 - Tzv. zjednodušený projekt (prokazování výstupů, nikoliv skutečně vzniklé náklady). - Ukončení

Více

Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony II 1

Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony II 1 Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony II 1 Zpráva o realizaci projektu (ZoR projektu) a výstupy se dokládají pouze elektronicky prostřednictvím systému IS KP14+. Poštou se nic nezasílá.

Více

Seminář pro školy. k šablonám. Žamberk 11. července 2016

Seminář pro školy. k šablonám. Žamberk 11. července 2016 Seminář pro školy k šablonám Žamberk 11. července 2016 Program Bod programu I. Blok Základní informace o výzvě II. Blok Představení šablon III. Blok Administrace projektu IV. Blok ISKP 14+ I. BLOK Základní

Více

Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony 1

Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony 1 Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony 1 Zpráva o realizaci projektu (ZoR projektu) a výstupy se dokládají pouze elektronicky prostřednictvím systému IS KP14+. Poštou se nic nezasílá.

Více

I/2.3a Vzdělávání pedagogických pracovníků MŠ - DVPP v rozsahu 16 1

I/2.3a Vzdělávání pedagogických pracovníků MŠ - DVPP v rozsahu 16 1 Přehled aktivit škol, které podaly žádost na šablony na Kyjovsku: Přehled je anonymizovaný a slouží pro vytvoření představy, které šablony školy v území Kyjovska v rámci výzvy volí. Ne všem školám, které

Více

Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony pro SŠ a VOŠ I 1

Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony pro SŠ a VOŠ I 1 Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony pro SŠ a VOŠ I 1 Zpráva o realizaci projektu (ZoR projektu) a výstupy se dokládají pouze elektronicky prostřednictvím systému IS KP14+. Poštou

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 7. 12. 2016 48 věc: Souhlas s realizací projektů v OP VVV a uzavření smlouvy o partnerství v ZŠ důvod předložení: 102 odst. 2 písm. b) zákona

Více

Vzdělávací seminář pro zástupce mateřských škol

Vzdělávací seminář pro zástupce mateřských škol Vzdělávací seminář pro zástupce mateřských škol PODPORA ŠKOL FORMOU PROJEKTŮ ZJEDNODUŠENÉHO VYKAZOVÁNÍ 22. Č ERVNA 2016 VO ŠÁRNA, RADUŇ Role MAS v animaci škol animace informování, metodická a administrativní

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j: MSMT 175/2016 V Praze dne 31. května 2016 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Podpora škol formou projektů

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 21. 9. 2016 53 věc: Souhlas s uzavřením smlouvy o partnerství s finančním příspěvkem a s realizací projektů v OP VVV důvod předložení: 102

Více

Příloha č. 1 výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I

Příloha č. 1 výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I Příloha č. 1 Příloha č. 1 výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj

Více

Setkání ředitelek a vedoucích učitelek Mateřských škol na území ORP ÚO a ČT MAS ORLICKO, z.s

Setkání ředitelek a vedoucích učitelek Mateřských škol na území ORP ÚO a ČT MAS ORLICKO, z.s Setkání ředitelek a vedoucích učitelek Mateřských škol na území ORP ÚO a ČT MAS ORLICKO, z.s. 3. 10. 2018 OBSAH: Šablony I Příklady dobré praxe Šablony I/Šablony II Ukončení projektu Šablony I/Šablony

Více

Informace o projektech realizovaných formou zjednodušeného vykazování a služby kanceláře MAS. MAS ORLICKO, z.s

Informace o projektech realizovaných formou zjednodušeného vykazování a služby kanceláře MAS. MAS ORLICKO, z.s Informace o projektech realizovaných formou zjednodušeného vykazování a služby kanceláře MAS MAS ORLICKO, z.s. 10. 9. 2018 OBSAH: Základní informace Šablony I - Projekty zjednodušeného vykazování Šablony

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Šablony II

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Šablony II Příloha č. Indikátory výzvy Šablony II k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Prioritní osa: 3 Investiční priorita: IP, IP3 Specifický

Více

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování. Šablony pro MŠ a ZŠ I Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro MŠ a ZŠ I Základní informace Číslo výzvy: 02_16_022/02_16_023 Druh výzvy: průběžná Alokace: 4 500 000 000 Kč Fond: ESF

Více

Vzdělávací seminář pro zástupce základních škol

Vzdělávací seminář pro zástupce základních škol Vzdělávací seminář pro zástupce základních škol PODPORA ŠKOL FORMOU PROJEKTŮ ZJEDNODUŠENÉHO VYKAZOVÁNÍ 22. Č ERVNA 2016 VO ŠÁRNA, RADUŇ Role MAS v animaci škol animace informování, metodická a administrativní

Více

Název projektu: Podpora vzdělávání formou zjednodušeného projektu v ZŠ Pravlov

Název projektu: Podpora vzdělávání formou zjednodušeného projektu v ZŠ Pravlov Název projektu: Podpora vzdělávání formou zjednodušeného projektu v ZŠ Pravlov Zahájení realizace projektu: 1.1.2017 Ukončení realizace projektu: 31.1.2018 Výše dotace: 273 626,00 Financování projektu:

Více

PROGRAM: 13:00 13:15 Prezence účastníků. 13:15 13:30 Role MAS v rámci rozvoje vzdělávání regionu Jablunkovska. 13:30 14:30 Dotační možnosti

PROGRAM: 13:00 13:15 Prezence účastníků. 13:15 13:30 Role MAS v rámci rozvoje vzdělávání regionu Jablunkovska. 13:30 14:30 Dotační možnosti Seminář Financování projektů z fondů EU 30. března 2016 PROGRAM: 13:00 13:15 Prezence účastníků 13:15 13:30 Role MAS v rámci rozvoje vzdělávání regionu Jablunkovska 13:30 14:30 Dotační možnosti 14:30 14:40

Více

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Šablony pro SŠ a VOŠ II

Příloha č. 1 Indikátory výzvy Šablony pro SŠ a VOŠ II Prioritní osa: 3 Investiční priorita: IP, IP3 Příloha č. Indikátory výzvy Šablony pro SŠ a VOŠ II k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání

Více

Základní údaje o výzvě

Základní údaje o výzvě Základní údaje o výzvě Výzva č. 02_16_022: pro MŠ a ZŠ v krajích Žádosti je možné podávat do: 30. 6. 2017 Projekty je možné realizovat nejpozději od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2019 Délka realizace: 24 měsíců

Více

Příloha č. 1 výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I

Příloha č. 1 výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I Příloha č. 1 Příloha č. 1 výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do Operačního programu Výzkum, vývoj

Více

Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony pro SŠ a VOŠ II 1

Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony pro SŠ a VOŠ II 1 Dokládání výstupů a projektových indikátorů pro výzvu Šablony pro SŠ a VOŠ II 1 Zpráva o realizaci projektu (ZoR projektu) a výstupy se dokládají pouze elektronicky prostřednictvím systému IS KP14+. Poštou

Více

Setkání Řídícího výboru MAP

Setkání Řídícího výboru MAP Setkání Řídícího výboru MAP 16. 4. 2018 Realizace projektu: 4/2016 4/2018 Setkání: Příprava projektu 21. 10. 2015, 11. 2. 2016 Setkání Partnerství 15. 6. 2016, 26. 9. 2017, 11. 4. 2018 Setkání Řídícího

Více

Animace škol a školských zařízení

Animace škol a školských zařízení Informační seminář Šablony pro MŠ a ZŠ I Animace škol a školských zařízení Dobruška, 21. dubna 2016 DRUHY PROJEKTŮ V OP VVV ANIMACE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ VS. MAP HARMONOGRAM PROJEKTŮ ŠABLON V OP VVV

Více

6. zasedání Řídícího výboru

6. zasedání Řídícího výboru 6. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán v ORP Třinec reg. č. CZ.02.3.68/0.0./0.0/15_005/00000122 21.06.2017 Program Úvodní slovo zástupce realizátora projektu Kontrola usnášeníschopnosti

Více

Šablony II 02_18_064 OP VVV

Šablony II 02_18_064 OP VVV Šablony II 02_18_064 OP VVV Realizace projektu a sledovaná období Zahájení realizace projektu Nejdříve v den předložení žádosti o podporu a zároveň ne dříve než 1. 8. 2018 (nelze souběžně realizovat Šablony

Více

Přehled šablon a jejich věcný výklad. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Přehled šablon a jejich věcný výklad. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Příloha č. 3 výzvy Přehled šablon a jejich věcný výklad Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Obsah 1. Úvod... 3 2. Sestavení projektu a jeho rozpočtu... 3 3. Šablony

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP KONICE.

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP KONICE. V. AKČNÍ PLÁN Strategický rámec je součástí strategického dokumentu MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP KONICE. Struktura strategického dokumentu: I. ÚVOD II. MANAŽERSKÝ SOUHRN III. ANALYTICKÁ ČÁST IV.

Více

Seminář Šablony II , Ústí nad Orlicí

Seminář Šablony II , Ústí nad Orlicí Seminář Šablony II 5.4.2018, Ústí nad Orlicí Program Bod programu I. Blok Základní informace o výzvě II. Blok Představení šablon III. Blok Administrace projektu IV. Blok ISKP 14+ I. BLOK Základní informace

Více

Masarykovo nám. 1, Hodonín

Masarykovo nám. 1, Hodonín M Ě S T O H O D O N Í N Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín Bod číslo: pro jednání: 46. schůze rady města konané dne: 7.2.2017 Obsah zprávy: Udělení souhlasu zřizovatele příspěvkovým organizacím - Základní

Více

Seminář pro školy. pro Mikroregion Severo-Lanškrounsko Dolní Čermná 13. dubna 2016

Seminář pro školy. pro Mikroregion Severo-Lanškrounsko Dolní Čermná 13. dubna 2016 Seminář pro školy pro Mikroregion Severo-Lanškrounsko Dolní Čermná 13. dubna 2016 Program Bod programu I. Blok Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - šablony II. Blok Projekty a výzvy

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j: MSMT 175/2016 V Praze dne 23. června 2016 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Podpora škol formou projektů

Více

Místní akční plán vzdělávání pro region Hranicko

Místní akční plán vzdělávání pro region Hranicko Místní akční plán vzdělávání pro region Hranicko Zasedací síň, Hranice, 16. 9.2015 Bc. Tomáš Václavík Mgr. František Kopecký, t.vaclavik@regionhranicko.cz 731456266 Co je to MAP: Zaměřen na rozvoj kvalitního

Více

Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064 OP VVV. Semináře MAS Přiďte pobejt! a

Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064 OP VVV. Semináře MAS Přiďte pobejt! a Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064 OP VVV Semináře MAS Přiďte pobejt! 28.3. a 3.4. 2018 PROGRAM ZÁKLADNÍ INFORMACE O VÝZVĚ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ ZMĚNY OPROTI VÝZVĚ ŠABLONY I PŘEDSTAVENÍ NOVÝCH ŠABLON

Více

ŠABLONY II. Výzva č. 02_18_063

ŠABLONY II. Výzva č. 02_18_063 ŠABLONY II Výzva č. 02_18_063 Obsah Principy zjednodušeného vykazování Základní informace o výzvě Dotazníkové šetření Indikátory Hodnotící proces Vyplnění žádosti v IS KP14+ Principy zjednodušeného vykazování

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j: MSMT 175/2016 V Praze dne 23. června 2016 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Podpora škol formou projektů

Více

VII. Aktivity pro základní umělecké školy

VII. Aktivity pro základní umělecké školy 1 VII. Aktivity pro základní umělecké školy Personální podpora 2.VII/1 Školní asistent personální podpora ZUŠ Investiční priorita Specifický cíl Cíle a popis realizace aktivity IP 1 SC 2 (02.3.68.2) Cílem

Více

Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I

Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Šablony pro SŠ a VOŠ I Cíl a identifikace výzvy Základní informace Cílem výzvy je podpořit střední a vyšší odborné školy formou projektů zjednodušeného

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání. Praha, 16. února 2017

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání. Praha, 16. února 2017 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 16. února 2017 Koncepce podpory škol v prioritní ose 3 OP VVV základní východiska Investiční priority prioritní osy 3 OP VVV 1) Omezování a prevence předčasného

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: bod programu: 7. 12. 2016 20 věc: Poskytnutí návratné finanční výpomoci pro příspěvkové organizace z oblasti školství důvod předložení: 85 písm. c) zákona

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV Představení poznatků ze šetření, pojetí strategického rámce a témat projektových záměrů Pracovní skupina Základní a mateřské školy 28. 11. 2016 ZÁKLADNÍ ÚDAJE

Více

Seminář Šablony II , Žamberk

Seminář Šablony II , Žamberk Seminář Šablony II 21.3.2018, Žamberk Program Bod programu I. Blok Základní informace o výzvě II. Blok Představení šablon III. Blok Administrace projektu IV. Blok ISKP 14+ I. BLOK Základní informace o

Více

Šablony pro SŠ a VOŠ I. (zaměřené na spolupráci se zaměstnavateli) Výzva č. 02_16_035 a 02_16_042

Šablony pro SŠ a VOŠ I. (zaměřené na spolupráci se zaměstnavateli) Výzva č. 02_16_035 a 02_16_042 Šablony pro SŠ a VOŠ I (zaměřené na spolupráci se zaměstnavateli) Výzva č. 02_16_035 a 02_16_042 Personální podpora přehled Školní asistent (0,1/měsíc + min. 12 po sobě jdoucích měsíců) - SŠ Školní speciální

Více

Akční plán pro rok 2017 Místní akční plán vzdělávání na území MČ Praha 15. registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.

Akční plán pro rok 2017 Místní akční plán vzdělávání na území MČ Praha 15. registrační číslo projektu: CZ /0.0/0. Akční plán pro rok 2017 Místní akční plán vzdělávání na území MČ Praha 15 registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000159 Akční plán pro rok 2017 představuje soubor konkrétních aktivit a

Více

ŠABLONY II. Výzva č. 02_18_063 OP VVV. Pro žadatele

ŠABLONY II. Výzva č. 02_18_063 OP VVV. Pro žadatele ŠABLONY II Výzva č. 02_18_063 OP VVV Pro žadatele 1 Šablony II krátké přestavení Otevření výzvy: 28. 2. 2018 28. 6. 2019 vyplnění + vyhodnocení dotazníků od 3/2018 první možnost podání žádosti od 3/2018

Více

Žádost o podporu. Číslo programu: 02 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Žádost o podporu. Číslo programu: 02 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Žádost o podporu Identifikace operace Registrační číslo projektu: Identifikace žádosti (Hash): Zkrácený název projektu: cqewvp OZS Jihlava v projektu Projekt Číslo programu: 02 Název programu: Operační

Více

MAP Semilsko úvodní setkání

MAP Semilsko úvodní setkání MAP Semilsko úvodní setkání představení MAS Brána do Českého ráje představení projektu MAP Semilsko představení nabídky Animace škol 18. dubna 2016 MěÚ Semily, Divadelní sál MAS Brána do Českého ráje,

Více

Podpora digitálního vzdělávání v OP VVV

Podpora digitálního vzdělávání v OP VVV Podpora digitálního vzdělávání v OP VVV Implementace strategie digitálního vzdělávání II Šablony SŠ a VOŠ II Konference Využívání digitální gramotnosti učitelů ve výuce Beroun, 22. listopadu 2018 Implementace

Více

Prokazování nákladů ve výzvě č. 28 Inkluze a multikulturní vzdělávání. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a

Prokazování nákladů ve výzvě č. 28 Inkluze a multikulturní vzdělávání. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a Prokazování nákladů ve výzvě č. 28 Inkluze a multikulturní vzdělávání Prokazování nákladů ve výzvě č. 28 Inkluze a multikulturní vzdělávání Výzva č. 28 je výzvou na zjednodušené projekty obsahující jednotkové

Více

Žádost o podporu. Číslo programu: 02 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Žádost o podporu. Číslo programu: 02 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 1 Žádost o podporu Identifikace operace Registrační číslo projektu: Identifikace žádosti (Hash): Zkrácený název projektu: 7CHnPP Učení je zábava Projekt Číslo programu: 02 Název programu: Operační program

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

Informace o činnosti MAS Brána Vysočiny

Informace o činnosti MAS Brána Vysočiny Materiál číslo: 31 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 11.12.2017 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Přehled šablon Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Přehled šablon Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Křesťanská základní škola Jihlava, nám. Svobody 1369/3, 586 01 Jihlava Přehled šablon Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání II/2.9 II/3.1 II/3.1 II/3.3 II/2.1 II/2.4 II/2.8 Vzájemná spolupráce pedagogů

Více

ŠABLONY II. MAS ORLICKO, z.s , Žamberk

ŠABLONY II. MAS ORLICKO, z.s , Žamberk II MAS ORLICKO, z.s. 16. 10. 2018, Žamberk OBSAH: Bod programu I. Blok Základní informace o výzvě II. Blok Představení šablon III. Blok Administrace projektu IV. Blok ISKP 14+ I. BLOK Základní informace

Více

reg.č. CZ /0.0/0.0/15_005/

reg.č. CZ /0.0/0.0/15_005/ reg.č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000404 SETKÁNÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ A ZŘIZOVATELŮ ŠKOL 30.3.2016 4. 2. 2016 podána žádost, prošla formálním hodnocením. Žadatel: MAS Slavkovské bojiště, partneři: MAS

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Žadatel projektu: Základní škola Brno,Bakalovo nábřeží 8,příspěvková

Více

4. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání

4. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání 4. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání 13.12.2017 17.00-18.00 Program jednání 1. Zahájení, úvodní slovo 2. Program jednání 3. Určení zapisovatele a ověřovatele 4. Informace o průběhu realizace projektu

Více

Harmonogram výzev OP VVV: Aktuálně vyhlášené výzvy: OP Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV)

Harmonogram výzev OP VVV: Aktuálně vyhlášené výzvy: OP Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) Harmonogram výzev OP VVV: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/harmonogram-vyzev-op-vvv Aktuálně vyhlášené výzvy: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/vyhlasene-vyzvy Výzvy OP VVV vyhlašované v listopadu

Více

Zvyšování kvality neformálního vzdělávání Školení žadatelů 6/2019

Zvyšování kvality neformálního vzdělávání Školení žadatelů 6/2019 Zvyšování kvality neformálního vzdělávání Školení žadatelů 6/2019 Anotace výzvy: Cílem aktivit projektů této výzvy je zkvalitnění neformálního vzdělávání a vzdělávání pracovníků nestátních neziskových

Více

Příprava Akčního plánu MAP

Příprava Akčního plánu MAP Příprava Akčního plánu MAP ORP Hlučín - východ Pracovní podklad pro jednání vedoucích představitelů pracovních skupin PS1-PS4 dne 14. prosince 2016 Projekt Místní akční plán vzdělávání pro Hlučínsko východ

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Obsah školení 1. část zdroje informací - výzva k předkládání projektů - základní podmínky poskytnutí dotace - přehled šablon klíčových aktivit - principy financování

Více

Workshop 1: Šablony pro mateřské a základní školy

Workshop 1: Šablony pro mateřské a základní školy Workshop 1: Šablony pro mateřské a základní školy Základní data výzvy Výzva č. 02_16_023: pro MŠ a ZŠ v Praze Výzva č. 02_16_022: pro MŠ a ZŠ v krajích Žádosti je možné podávat do: 30. 6. 2017 Projekty

Více

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ , 15:00 Zasedací místnost, 1. p

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ , 15:00 Zasedací místnost, 1. p ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 11. 4. 2019, 15:00 Zasedací místnost, 1. p ZÁKLADNÍ INFORMACE K VÝZVĚ Data průběžných uzávěrek příjmu žádostí o podporu: 31. 7. 2019 ve 14:00 hod., 15. 10. 2019

Více

Přehled šablon a jejich věcný výklad. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Přehled šablon a jejich věcný výklad. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Příloha č. 3 výzvy Přehled šablon a jejich věcný výklad Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 VERZE: 1 VYDAL: DATUM PLATNOSTI: Řídicí orgán OP VVV Dnem zveřejnění na webových

Více

Přehled šablon a jejich věcný výklad. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Přehled šablon a jejich věcný výklad. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Příloha č. 3 výzvy Přehled šablon a jejich věcný výklad Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 VERZE: 1 VYDAL: Řídicí orgán OP VVV DATUM PLATNOSTI: Dnem zveřejnění na webových

Více

Opatření C1.2: Stanovení úrovně gramotností na jednotlivých školách. Opatření C1.3: Sestavení základních kontinuí pro sledované gramotnosti

Opatření C1.2: Stanovení úrovně gramotností na jednotlivých školách. Opatření C1.3: Sestavení základních kontinuí pro sledované gramotnosti Akční plán 2017 cíl C1 - Kontinua pro gramotnosti (včetně polytechnického vzdělávání) součástí vzdělávání škol Opatření C1.2: Stanovení úrovně gramotností na jednotlivých školách Vzdělávání pedagogických

Více

Ochutnávka dotačních možností pro ŠD a ŠK

Ochutnávka dotačních možností pro ŠD a ŠK Ochutnávka dotačních možností pro ŠD a ŠK 17.4.2018 IROP Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání - IROP celonárodní výzva už asi nebude, lze čerpat přes MAS (místní akční skupiny)

Více

Přehled šablon a jejich věcný výklad. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Přehled šablon a jejich věcný výklad. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Příloha č. 3 výzvy Přehled šablon a jejich věcný výklad Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Obsah 1. Úvod... 3 2. Sestavení projektu a jeho rozpočtu... 3 3. Šablony

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Žadatel projektu: Základní škola a Mateřská škola Žalany Název

Více

Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064 OP VVV. Semináře MAS, 9.3., 12.3., 19.3.,

Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064 OP VVV. Semináře MAS, 9.3., 12.3., 19.3., Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064 OP VVV Semináře MAS, 9.3., 12.3., 19.3., 20.3. 2018 Program Základní informace o výzvě Dotazníkové šetření Změny oproti výzvě Šablony I Představení nových šablon

Více

Změny v hodnotách indikátorů

Změny v hodnotách indikátorů Změny v hodnotách indikátorů Číslo výzvy: Registrační číslo projektu v ISKP14+: Žadatel: Název projektu: 02_15_007 CZ.02.3.61/0.0/0.0/15_007/0000239 Slezská univerzita v Opavě Přímá a jasná podpora školské

Více

DVPP - šablony pro MŠ

DVPP - šablony pro MŠ srpen 2017 Přehled programů DVPP vhodných pro projekty zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ, ZŠ, SŠ a VOŠ Vzdělávací institut Středočeského kraje již od září 2016 připravuje v pololetních programových

Více

Školství MAS Region HANÁ

Školství MAS Region HANÁ Školství MAS Region HANÁ VIZE Materiální vybavení škol odpovídající 21. století, kvalitní pracovní podmínky pro pedagogy k zajištění moderní výuky, zlepšení podmínek i pro nepedagogické pracovníky škol.

Více

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP správního obvodu Praha 22

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP správního obvodu Praha 22 MČ Praha 22 MAP MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP správního obvodu Praha 22 Program Realizační tým administrativní a odborná sekce Představení projektu

Více

Dotazník pro MAS a nositele MAP vyhodnocení odpověděla polovina ze všech ORP

Dotazník pro MAS a nositele MAP vyhodnocení odpověděla polovina ze všech ORP Dotazník pro MAS a nositele MAP vyhodnocení odpověděla polovina ze všech ORP Mateřské školy 1) Personální podpora MŠ - školní asistent, speciální pedagog, psycholog, sociální pedagog, chůva: 91 % - školní

Více

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠABLONY NNO. Seminář pro žadatele

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠABLONY NNO. Seminář pro žadatele ZVYŠOVÁNÍ KVALITY NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠABLONY NNO Seminář pro žadatele 20.3.2019 PROGRAM SEMINÁŘE 1. Představení výzvy a jejího zaměření 2. Aktivity výzvou podporované 3. Způsob podávání žádostí 4.

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ. vyhlašuje

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ. vyhlašuje Č. j: MSMT-27382/2016-5 V Praze dne 16. listopadu 2016 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Podpora škol formou projektů

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č. j: MSMT-27382/2016-5 V Praze dne 16. listopadu 2016 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje VÝZVU Podpora škol formou projektů

Více

KONFERENCE k projektu

KONFERENCE k projektu KONFERENCE k projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro SO ORP Děčín Co byste měli vědět o šablonách NIDV/SRP Výzva na šablony II Zatím jde o pracovní informace, tedy předpokládané nastavení!!!

Více

Aktuální témata předškolního vzdělávání

Aktuální témata předškolního vzdělávání Aktuální témata předškolního vzdělávání 4. ročník konference pro mateřské školy Plzeňského kraje Plzeň, 18. února 2019 Program Nový způsob financování od roku 2020 a RP překryvy MŠMT Jak se MŠ dařilo poskytovat

Více