Vyhodnocení dotazníků spokojenosti klientů Chráněného bydlení Naplno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vyhodnocení dotazníků spokojenosti klientů Chráněného bydlení Naplno"

Transkript

1 Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Chráněné bydlení Naplno Česká 1175, Jindřichův Hradec Vyhodnocení dotazníků spokojenosti klientů Chráněného bydlení Naplno Dotazníkové šetření se uskutečnilo během měsíce března 2016 v jednotlivých domácnostech Chráněného bydlení Naplno v Jindřichově Hradci, Třeboni, Lomnici nad Lužnicí a Lišově. Účelem dotazníkového šetření bylo zhodnocení nově poskytované sociální služby z pohledu klientů a hledání prostoru pro zvyšování kvality poskytovaných služeb. Dotazník se skládal ze dvou částí. V první části byly čtyři otázky. První otázka se týkala spokojenosti klienta s bydlením, druhá otázka se týkala spokojenosti klienta s jídlem, třetí otázka se týkala spokojenosti klienta se zaměstnanci a čtvrtá otázka se týkala spokojenosti klienta s nabídkou využívání volného času a možností pracovat. Na jednotlivé otázky klient odpovídal zaškrtnutím příslušné odpovědi, která měla slovní vyjádření ANO, NEVÍM, NE spolu s příslušným smajlíkem, který úsměvem vyjadřoval spokojenost, rovné rty znamenaly nevím, nechci hodnotit, a mračící se smajlík znamenal nespokojenost. Každá otázka měla ještě prostor pro vyjádření vlastního názoru klienta. Ve druhé části dotazníku byl prostor pro vyjádření názoru asistentů (PSS), jak se klientovi žije, do čeho se více zapojil, co začal využívat nebo i kde se mu nedaří, s čím je nespokojený, co mu schází apod. Klienti s vysokou mírou podpory měli ztíženou možnost dotazník vyplnit. Pokud by za ně odpovídal na otázky asistent, odpovědi by mohly být zkreslené. V těchto případech bylo doporučeno nevyplňovat otázky, ale vyplnit druhou část dotazníku, ve které se vyjadřovali asistenti k tomu, jak se klientovi žije. Dotazník vyplnilo celkem 57 klientů z 58. Z toho 8 klientů byli klienti s vysokou mírou podpory, byla tedy vyplněna pouze druhá část dotazníku, ve které se vyjadřovali asistenti k tomu, jak se klientovi žije. První část dotazníku vyplnilo tedy celkem 49 klientů a druhá část dotazníku v této skupině byla vyplněna asistenty u 22 klientů. Hodnocení bydlení První otázka zněla: Jste spokojená/ý s bydlením? (vybavení pokoje, spotřebiče v domě, velikost prostor v domě) Tabulka č. 1 Spokojenost s bydlením Odpovědi ANO NEVÍM NE Počet Spokojenost s bydlením označením varianty ANO vyjádřilo 47 klientů, 2 klienti nevěděli, označili variantu NEVÍM, variantu NE neoznačil žádný klient.

2 Hodnocení stravy Druhá otázka zněla: Jste spokojená/ý s jídlem? (pestrost a možnost si plánovat, co budete jíst) Tabulka č. 2 Spokojenost s jídlem Odpovědi ANO NEVÍM NE Počet Spokojenost s jídlem označením varianty ANO vyjádřilo 47 klientů, nespokojenost vyjádřilo označením varianty NE 2 klienti, variantu NEVÍM neoznačil žádný klient. Hodnocení zaměstnanců Třetí otázka zněla: Jste spokojená/ý se zaměstnanci? (jejich slušnost, vstřícnost, čas, který na vás mají) Tabulka č. 3 Spokojenost se zaměstnanci Odpovědi ANO NEVÍM NE Počet Spokojenost se zaměstnanci označením varianty ANO vyjádřilo 48 klientů, 1 klient nevěděl, označil variantu NEVÍM, nespokojenost se zaměstnanci nevyjádřil žádný klient. Hodnocení využívání volného času a možnosti pracovat Čtvrtá otázka zněla: Jste spokojená/ý s nabídkou využívání volného času a možností pracovat? Tabulka č. 4 Spokojenost s využíváním volného času a možností pracovat Odpovědi ANO NEVÍM NE Počet Spokojenost s nabídkou volného času označením varianty ANO vyjádřilo 40 klientů, 4 klienti nevěděli, označili variantu NEVÍM, nespokojenost vyjádřilo označením varianty NE 5 klientů, kteří jako důvod nespokojenosti uvedli to, že nemají práci.

3 Vyjádření názorů asistentů - jak se nyní klientovi žije, do čeho se více zapojil, co začal využívat, jak moc je šťastný nebo opačně, co se v jeho životě nyní nedaří a z čeho je nešťastný (klienti s vysokou mírou podpory) Klient č. 1. Klientka zvládla přestěhování bez problémů, pár týdnů se špatně orientovala, nyní je to dobré. Zapojuje se do drobných domácích prací donese si prádlo k pračce Má svůj pokoj, ráda dlouho spí. Zapojuje se do malých nákupů v místním obchodě, krátké vycházky zvládá bez invalidního vozíku. Klientka je ve větší psychické pohodě netahá si triko. Vyhovuje jí malý počet klientů a klid na domácnosti. Ráda sleduje přípravu oběda ze sedačky. Klient č. 2. Klientka je po přestěhování v pohodě. Ráda spí velmi dlouho. Je ráda ve svém pokoji, kde žije společně se svojí spolubydlící z Pístiny. Zapojuje se do domácích prací, ráda chodí ven na procházky. Začala více komunikovat. Klient č. 3. Klientka se cítí v novém bydlení dobře, vypadá spokojeně. Neustále vyžaduje pozornost, snaží se komunikovat. Klient č. 4. Klientka je spokojená, usmívá se, snaží se komunikovat. Ráda je v přítomnosti ostatních klientů. Klient č. 5. Klientka byla po přestěhování velmi plačtivá, nyní je v pohodě. Je ráda sama ve svém pokoji. Zapojuje se do drobných prací na domácnosti. Chodí ven na krátké vycházky a těší se, až bude teplo, aby mohla sedět venku. Je nešťastná, že se nemůže pohybovat sama kolem domu (chybí plot). Klient č. 6. Klientka je v novém domově spokojená. Zapojuje se do vaření, úklidu a jiných běžných činností, i když třeba jen svou přítomností. Velmi ráda jezdí na procházky. Má ráda, když se jí asistent věnuje individuálně a povídá si s ním. Velmi se snaží s ním komunikovat. Ráda poslouchá hudbu. Ráda tráví večer v obýváku s asistentem, který má noční službu. Asistenti ji motivují, aby se po domácnosti pohybovala bez vozíku. Klient č. 7. Klientka je v novém domově spokojená. Je celkově klidnější, nedává najevo tak často svou nespokojenost jako dříve. Zapojuje se do domácích prací a opětovně si začala zlepšovat své dovednosti uvaří si kávu s asistentem, utírá nádobí, zhasíná světla. Zdá se, že žije podle svých představ kávu si vaří, kolikrát chce, chodí si ji chladit na terasu, dává si větší porce

4 jídla. Většinu dne tráví ve společnosti ostatních, často se usmívá a dobře reaguje na asistenty. Co se zatím nedaří, je chození ven, do obchodu apod. Klientka zatím vychází pouze na terasu při hezkém počasí. Klient č. 8. Podle reakcí klientky se jí zde žije dobře. Více se zapojila (podle svých možností) do chodu domácnosti. Více tady využívá služeb města (obchody, kadeřnictví, lékárna). Pravděpodobně ze zdravotních důvodů se jí nedaří být více samostatná, ve všem potřebuje pomoc asistentů. Vlastní názory klientů k jednotlivým otázkám Na otázku: jste spokojená/ý s bydlením? (vybavení pokoje, spotřebiče v domě, velikost prostor v domě) klienti odpovídají: Spokojenost se zařízeným pokojem, vyhovuje kuchyň + obývák. Hezky vybavený pokoj, sama jsem se podílela na vybavení, přestěhovala jsem si, co chci. Ráda bydlím s Marcelou, mám nový a hezky vybavený pokoj. Mám svůj pokoj, nechci se nikam stěhovat! Vycházím se svojí spolubydlící, můžu odcházet, kdy chci, jen to říkám, když odcházím. Pokoj se mi líbí, mám uklizený pokoj a nikdo mi nedělá nepořádek, pěkná koupelna. Bydlím společně s Jarkou a bydlení se mi líbí, koupelna OK, spotřebiče OK. Mám svůj pokoj, vycházím se spolubydlícími, někdy mi vadí, že ostatní křičí (hluk). Líbí. Je tu tepleji než v Pístině. Je tu větší klid. Ještě by tu měl být plot. V Pístině jsme museli čekat na auto, tady je blízko do města. Líbí se mi bydlení. Líbí se mi tady. Dobře se mi tu spí. Líbí se mi tu moc. Spí se mi dobře. Je tu legrace. Spokojená, líbí se mi můj pokoj. Mám kamaráda Pepu, který se mnou tancuje. Ze sprchy vytéká voda až pod umyvadla, jsou tu lepší okna V Pístině s nimi lomcoval vítr. Jsem spokojená. Složité ovládání trouby. Možná jo.

5 Na otázku: jste spokojená/ý s jídlem? (pestrost a možnost si plánovat, co budete jíst) klienti odpovídají: Ráda si plánuju a vybírám, co budu jíst. Můžu si vybrat z lednice, co chci, děláme si jídelníček. Vybírám si, co chci, jím podle chuti. Můžu, co chci. Vybírám si jídlo podle chuti, sama vybírám a podílím se na vaření. Připravujeme si jídelníček sami, chodíme nakupovat, co chceme výběr. Vaříme, co chceme, občas chodíme na obědy. Sami si vybíráme, co vařit a co nakupovat. Dost jídla, nakupuji jídlo dle výběru, připravujeme jídelníček společně. Plánujeme vaření, vezmu si z lednice, na co mám chuť. Vařím, co mi chutná. Máme blízko krám, nemusíme nákup objednávat telefonem, kupujeme si, co chceme. Chodíme nakupovat, líbí se mi vařit. Chutná mi tady snídaně, oběd i večeře. Chutná mi tady. Dělala jsem večeři salát. Chodím hodně nakupovat. Nelíbí se mi, co ostatní vaří. Akorát nechci špenát. Lepší je dovoz. Na otázku: jste spokojená/ý se zaměstnanci? (jejich slušnost, vstřícnost, čas, který na vás mají) klienti odpovídají: Spokojená a vycházím se všemi, důležitý je klíčový pracovník, se kterým vycházím a jsem spokojená s jeho pomocí. Rádi si s nimi povídáme, plánujeme akce, ženy tady znají prostředí. Sranda se zaměstnanci, dostatek času na povídání, aby tady byli večer, než jdeme spát. Pomáhají mi při všem. Lucka. Jsou hodní. Zaměstnanci jsou dobrý. Líbí se mi, že se smějí. Chtěla bych více zaměstnanců pro sebe.

6 Na otázku: jste spokojená/ý s nabídkou využívání volného času a možností pracovat? Klienti odpovídají: Ale někdy bych si ráda odpočinula. Jezdím do Třeboně. Líbí se mi v práci, v dílně. Mám tam hodně kamarádů, hodně zpíváme. Chodíme na kávu a na procházky krmit kachny. Chtěla bych mít zahrádku a stromy. Ráda vyšívám. Baví mě to v Oknech. Někdy mě ta honička unavuje, ale moc mě to baví a je to lepší než ve Stráži a Pístině. Jinak jsem tu velice spokojená a moc mě ta honička baví. Jsem ráda, že jezdím do dílny. O práci bych měla zájem např. šití a vyšívání. Možná bych ráda chodila do dílny. Ráda chodím na pivo, tancovat. Docházím do Vydry a těším se na práci na zahradě (na jaře), chodíme na dlouhé vycházky. Volný čas dobrý, výlety, návštěvy restaurací. Práce ráda bych něco našla, chodila do práce. Vycházky, chodíme na kafe, výlety. Ráda chodím do dílny. Nechci chodit do práce. Ráda nakupuju a chodím na pivo. Dělám si, co chci a plánuji si den. Do dílny nechci, na domácnosti vyrábím a maluju. Nyní jsem omezená zdravotním stavem, ale už se těším na samostatné vycházky, ráda pletu a zapojuji se do domácích prací. Chtěla bych nějakou práci. Nemám práci. Ještě práci nemám. S volným časem ano, vycházky, výlety. Pracovat chtěla bych. Vyjádření názorů asistentů v druhé částí dotazníku - jak se nyní klientovi žije, do čeho se více zapojil, co začal využívat, jak moc je šťastný nebo opačně, co se v jeho životě nyní nedaří a z čeho je nešťastný. Asistenti odpovídají: Klientka se nejvíce zapojuje do domácích prací, pro zdravotní omezení nemůže chodit sama na vycházky, ale ráda chodí s asistentem. Rádi bychom klientku podpořili v samostatnosti. Léky sama O.K.

7 Klientka se při stěhování rozdělila se svou kamarádkou. Nyní se navštěvují 1x týdně. Zapojuje se do domácích prací, ráda žehlí, myje nádobí. Má ráda soukromí na pokoji, chodí na nákupy na společné vaření. Nyní se zapojuje do tvorby polštářů s asistentem. Začíná si brát léky s dopomocí. Vadí jí, když někdo pořád zvoní. Vadí jí, když má dělat něco, co nechce, ráda si organizuje den. Klientka má své soukromí na pokoji, málo se zapojuje do prací. Ráda si vybírá práci, kterou chce dělat. Chodí nakupovat na společné vaření. Má ráda svůj klid. Zapojuje se do vycházek a výletů, tanečních zábav. Nemá ráda, když někdo zvoní. Klientka je v pohodě, dochází do dílny do Třeboně, kde se vídá s ostatními klientkami. Hodně se zapojuje do chodu domácnosti. Jezdí domů, nyní se hodně bála o svoji matku, která byla v nemocnici. Hlavně se už nechce nikam stěhovat, tady se jí líbí. Ráda nakupuje s asistentem. Zvládá cestu autobusem do Třeboně. Klientka má velkou oporu ve své spolubydlící. Ráda by chodila do nějaké práce, zapojuje se do domácích prací a nákupů. Chodí do kostela a ráda navazuje kontakt s obyvateli Lomnice. Špatně slyší a to ji omezuje a vadí jí to, řeší to lékař. Ráda by něco vytvářela, ale nejsou prostory, něco málo vyrábět se daří v domácnosti. Léky sama O.K. Klientka působí spokojeně. Častější návštěvy otce. Plánuje domácího mazlíčka, asi papouška. Zapojuje se do vaření, má svá oblíbená jídla vajíčka, párky. Jednou týdně chodí na nákup. Využívá běžné služby. Pracuje s týdenním plánem a má u sebe peníze na jídlo a funguje to dobře. Je více komunikativní a tráví čas ve společnosti ostatních. Klientka je spokojená s velikostí pokoje a s tím, že je tam sama. Oceňuje větší volnost klíč od domu a procházky městem. Baví ji nákup i posezení v pekárně. Stěžuje si, že tu není práce a vzpomíná na čajovou dílnu. Klientku baví vaření, zvládá spoustu receptů samostatně. Říká, že je tu větší klid oproti křiku jedné z klientek v Pístině, má zájem o knihovnu, kterou samostatně navštěvuje. Paní je velmi spokojená s návštěvou kina spojenou s posezením v restauraci. Jiné nabídky využívá velmi málo. Klientka na nás působí spokojeně, chválí si bydlení v Třeboni. Někdy si stěžuje na spolubydlící. Zapojuje se do aktivit, dobře pracuje s týdenním plánem. Samostatně chodí nakupovat a má u sebe hotovost. Samostatně chodí do STD každý pracovní den a je zde spokojená. Vaří podle obrázkových receptů. Klientka nyní již působí spokojeně. Stěhování pro ni bylo zátěží. Dobře se zapojuje do aktivit běžného dne. Z našeho pohledu ji baví vaření, nákupy, samostatně dělat běžné aktivity, starost o domácnost. Chodí na samostatné procházky nebo se spolubydlícími. Navštěvuje klientky, které bydlí v patře. Klientka působí spokojeně. Fungují 2x týdně návštěvy matky- 2x týdně také chodí do STD. Chodí na nákupy, funguje nákup podle obrázkového seznamu. Hospodaří s finanční hotovostí na týden. Funguje také příprava léků. Za pomoci asistenta podle obrázkového receptu připraví jídlo. Funguje úklid, praní i běžné aktivity. Je více komunikativní. Klientka je mnohem samostatnější, chodí nakupovat, hlídá si svůj týdenní plán. Chodí pracovat do Nadačního fondu pro vydru a s prací je spokojená. Samostatně cestuje do Stráže, fungují peníze i práce s mobilním telefonem. Klientka získává každým dnem větší jistotu, umí již ostatním říci, že se jí něco nelíbí. Několikrát řekla, že by se do Pístiny již nevrátila, že tady je to lepší.

8 Klientka je o mnoho klidnější. Jsme pyšní na to, jak klientka přistupuje ke zvládání sporů v bytě. Zvládla samostatné návštěvy u své známé, kam musí dojet autobusem. Samostatné nákupy, ve vaření vidíme velký pokrok. Klientka touží po práci, absolvovala kurz pletení košíků. Chodí 2x týdně do STD, pokud se jí nechce, dojde se omluvit. Klientka se na stěhování těšila, naplnilo její očekávání. S bydlením je spokojená, působí klidně, vyrovnaně. V současné době chodí samostatně do práce Nadace pro vydru, a to 6x týdně. Samostatně cestuje autobusem Stráž Třeboň. Již zná cesty do obchodů, restaurace, k lékaři, knihovny, nádraží. Do míst, která v Třeboni ještě nenavštívila, si zajistí asistenci. Často mezi ní a spolubydlícími dochází ke konfliktům. Klientka je s bydlením spokojená. V Třeboni se jí líbí. V rámci sídliště Hliník a okolí se pohybuje samostatně. Chodí samostatně k lékařům, do restaurace, na nákupy, do STD i do Vydry. Klientka si cení toho, že našla placené zaměstnání. Klientka využívá individuální canisterapii 1x měsíčně. Klientce vyhovuje ruch města, často hovoří se sousedy. Klientka je nyní spokojená, říká to, i to na nás tak působí. Má u sebe léky. Celkově je samostatnější a jistější ve všech oblastech. Z našeho pohledu funguje práce s obrázkovým týdenním plánem. Se spolubydlící jezdí autobusem do Stráže. Chodí do restaurace a na menší nákupy. Velmi ji baví samostatné vaření podle obrázkových receptů, má radost z dobře odvedené práce. Chybí jí bývalá asistentka a lituje toho, že nemá práci v čajové dílně. Klientka se na stěhování těšila. Bydlení si velmi pochvaluje. Působí na nás spokojeně, klidně a vyrovnaně. Během prvních měsíců poznávala nové město. Od února se pohybuje většinou samostatně nákupy, lékař, restaurace. Asistenci potřebuje do míst, která nezná. Aktivity běžného dne si řídí samostatně, plánované události zaznamenává do kalendáře. V tuto chvíli si plánuje vybavení pokoje. Hodně se prohloubily vztahy s tetou a strýcem. Klientka na nás působí spokojeně. Je více komunikativní pracuje s naslouchadlem. Tráví čas s ostatními klientkami, zapojuje se do běžných aktivit. Samostatně vaří a hospodaří s penězi na vaření. Funkčně nakupuje dia potraviny. Změnila svou vizáž. Klientka se velmi osamostatnila, snaží se zapojovat do chodu domácnosti. Ráda chodí na nákupy, na procházky, ale vždy s asistentem. Rozdělila se se svou kamarádkou, ale žádný problém nenastal. Ráda by pracovala za peníze, léky O.K. a bere si je sama. Jinak je spokojená. Klientka po přestěhování byla velmi neklidná, protože přišla o veškeré kontakty. Po nástupu do práce se vše uklidnilo a klientka samostatně zvládá dojíždět do Třeboně do práce v Nadačním fondu pro Vydru, začala ovládat mobilní telefon. Zvládá samostatné nákupy léky, užívá sama. Stále vzpomíná na bývalé pracovníky a píše pohledy a dopisy. Závěr Ze skupiny 49 klientů u otázky: Jste spokojená/ý s bydlením? (Tab. č. 1) - vyjádřilo svou spokojenost 47 klientů. Variantu NEVÍM označili 2 klienti. Většina klientů je spokojená s bydlením. U otázky: Jste spokojená/ý s jídlem? (Tab. č. 2) vyjádřilo svou spokojenost 47 klientů, nespokojenost vyjádřili 2 klienti. Většina klientů je spokojená s jídlem.

9 U otázky: Jste spokojená/ý se zaměstnanci? (Tab. č. 3) vyjádřilo svou spokojenost 48 klientů. Variantu NEVÍM označil 1 klient. Většina klientů je tedy spokojená se zaměstnanci. U otázky: Jste spokojená/ý s nabídkou využívání volného času a možností pracovat? (Tab. č. 4) vyjádřilo svou spokojenost 40 klientů. Nespokojenost vyjádřilo 5 klientů a to z důvodu toho, že nemají práci. Variantu NEVÍM označili 4 klienti. Většina klientů je spokojená s nabídkou využívání volného času a možností pracovat. Skupina 8 klientů byli klienti s vysokou mírou podpory. Zde se vyjadřovali asistenti k tomu, jak se klientovi žije. Z těchto vyjádření o způsobu jejich každodenního fungování lze říci, že tito klienti jsou spokojeni s životem v nové službě. Někteří klienti využili prostor k vyjádření svého názoru k jednotlivým otázkám. Všechny tyto názory jsou uvedeny výše. Stejně tak jsou výše uvedena jednotlivá vyjádření asistentů k tomu, jak se klientovi žije. Z těchto všech vyjádření lze shrnout, že klienti se učí zvládat dovednosti každodenního života. Zapojují do péče o domácnost uklízení, praní, vaření. Nakupují, využívají běžné služby. Někteří samostatně cestují vlakem, autobusem, dojíždějí za prací, samostatně se pohybují v místech, kde žijí. Celkově lze říci, že ve vyjádřeních klientů i asistentů převažuje pozitivní hodnocení života v nové službě. Výsledky dotazníků potvrzují dobře naplněnou transformační vizi - klientům v chráněném bydlení v Lišově, Třeboni, Lomnici nad Lužnicí a Jindřichově Hradci začal nový a vypadá to, že také lepší život, který je obvyklý pro jejich vrstevníky. Jejich spokojenost je pro nás potvrzením, že děláme svou práci dobře. Nicméně je před námi ještě mnoho práce a je stále co zlepšovat. Zpracovala: Ivana Mládková, metodik sociální služby a Mgr. Libuše Mikšová, DiS., sociální pracovník V J. Hradci dne Mgr. Aleš Adamec vedoucí Chráněného bydlení Naplno

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II, IČO 750 111 91, ČSOB 220196017/0300 SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II, Česká republika DOTAZNÍK

Více

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA

DOTAZNÍK PRO KLIENTY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČESKÁ ZPRÁVA Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec, IČO 750 111 91, ČSOB 220196017/0300 SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec, Česká republika

Více

Máte podle Vás v našem zařízení vše, co ke svému životu a spokojenosti potřebujete?

Máte podle Vás v našem zařízení vše, co ke svému životu a spokojenosti potřebujete? Dotazníkové šetření V průběhu měsíce dubna 2018 proběhlo v našem středisku dotazníkové šetření týkající se všech služeb, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením, Chráněného bydlení a Centra denních

Více

Bylo rozdáno celkem 7 dotazníků pro rodinné příslušníky, opatrovníky a blízké osoby uživatelů služeb chráněného bydlení, 2 se vrátily vyplněné.

Bylo rozdáno celkem 7 dotazníků pro rodinné příslušníky, opatrovníky a blízké osoby uživatelů služeb chráněného bydlení, 2 se vrátily vyplněné. Dotazníkové šetření V průběhu měsíce dubna 2018 proběhlo v našem středisku dotazníkové šetření týkající se všech služeb, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením, Chráněného bydlení a Centra denních

Více

Hodnocení spokojenosti zaměstnanců

Hodnocení spokojenosti zaměstnanců Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Hodnocení spokojenosti zaměstnanců ZPRÁVA ZA ROK 2013 z k r á c e n é v y d á n í v e ř e j n o s t Dotazník hodnocení spokojenosti ze strany zaměstnanců nastavuje

Více

Mají podle Vás uživatelé v našem zařízení vše, co ke svému žiotu a spokojenosti potřebují?

Mají podle Vás uživatelé v našem zařízení vše, co ke svému žiotu a spokojenosti potřebují? Dotazníkové šetření V průběhu měsíce dubna 2018 proběhlo v našem středisku dotazníkové šetření týkající se všech služeb, a to Domova pro osoby se zdravotním postižením, Chráněného bydlení a Centra denních

Více

Pozvánka ~ ~ Výstavba chráněného bydlení pokračuje... Jindřichův Hradec. 6. číslo červenec 2015. v sobotu 3. 10. 2015 od 9 do 14 h

Pozvánka ~ ~ Výstavba chráněného bydlení pokračuje... Jindřichův Hradec. 6. číslo červenec 2015. v sobotu 3. 10. 2015 od 9 do 14 h Úvodník Vážené čtenářky a čtenáři Občasníku, letní období využívá většina z nás pravidelně k dobití energie, kterou vkládáme do svého každodenního života, tedy i do své práce. Také pro nás v Domově Pístina

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 ANIMA VIVA o. s. 1/14 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

PRAVIDLA SOUŽITÍ. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ

PRAVIDLA SOUŽITÍ. Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, Slunečná 181, 793 99 Osoblaha PRAVIDLA SOUŽITÍ. Toto jsou pravidla, na kterých jsme se společně

Více

Spokojenost s péčí v DS

Spokojenost s péčí v DS Denní stacionář Kopretina, Vlčovice, Kopřivnice Hodnocení kvality služby a spokojenosti u rodinných příslušníků/opatrovníků a dalších osob v DS Kopretina (rok ) Počet odevzdaných dotazníků: 9 Období sběru

Více

Domov pro seniory Chvalkov 41, Trhové Sviny. tel: , fax: ,

Domov pro seniory Chvalkov 41, Trhové Sviny. tel: , fax: , Domov pro seniory Chvalkov 41, 374 01 Trhové Sviny tel: 386 323 137, fax:386 322 250, e-mail: chvalkov.senior@seznam.cz www.domovchvalkov.cz Vyhodnocení - Dotazník spokojenosti 2012 - Vážení čtenáři, v

Více

Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 2016)

Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 2016) Denní stacionář Kopretina, Vlčovice 7, 7 1 Kopřivnice Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 1) METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY 2015 PRO DOBROVOLNÍKY DOMOVA PRO SENIORY VE VĚŽNÍ + KOMENTÁŘ

VYHODNOCENÍ ANKETY 2015 PRO DOBROVOLNÍKY DOMOVA PRO SENIORY VE VĚŽNÍ + KOMENTÁŘ Městská správa sociálních služeb Věžní 958, 432 01 Kadaň VYHODNOCENÍ ANKETY 2015 PRO DOBROVOLNÍKY DOMOVA PRO SENIORY VE VĚŽNÍ + KOMENTÁŘ Ankety se zúčastnili 2 respondenti. 1. Co Vás baví na práci dobrovolníka

Více

Přinesete si s sebou něco do CHB Moravice nábytek, zvíře, atd. Máte své osobní věci, které si do bydlení přinesete?

Přinesete si s sebou něco do CHB Moravice nábytek, zvíře, atd. Máte své osobní věci, které si do bydlení přinesete? DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBU CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Dotazník slouží k zjištění potřeb, očekávání a cílů žadatele o službu. Jméno a příjmení: Datum narození: Trvalé bydliště: Kontakt: Jak si přejete

Více

Názory občanů sídla LÁNY

Názory občanů sídla LÁNY Názory občanů sídla LÁNY III. díi Zpracovali : Spojené ateliéry KA, M. A. A. T. Odborný garant: Ing. arch. Jirovský Martin, Ph. D. Počet dotazovaných osob pro sídlo Lány: 4 osob z celkového počtu 46 lidí

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa

Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa se nachází na sídlišti Severní Terasa v Ústí nad Labem. Sociální služby jsou v tomto objektu

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, v průběhu měsíce března 2014 proběhla jako každoročně v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků

Více

Vyhodnocení zjišťování potřeb seniorů. Senioři na Klatovsku žijící v přirozením prostředí

Vyhodnocení zjišťování potřeb seniorů. Senioři na Klatovsku žijící v přirozením prostředí Soubor respondentů Vyhodnocení zjišťování potřeb seniorů Senioři na Klatovsku žijící v přirozením prostředí senioři celkem lidi ženy muži celkem 300 214 86 % 100% 71% 29% V dotazování jsme vyhodnotili

Více

SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO UŽIVATELE SLUŽEB STŘEDISEK ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE CHARITY OSTRAVA

SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO UŽIVATELE SLUŽEB STŘEDISEK ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE CHARITY OSTRAVA CHARITA OSTRAVA Kořenského 1323/17 703 00 Ostrava-Vítkovice SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO UŽIVATELE SLUŽEB STŘEDISEK ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE CHARITY OSTRAVA V Ostravě 25. prosince 2018 Předkládá

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2013

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2013 Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2013 Začátek roku 2013 se nesl v duchu plánování rekonstrukce pavilonu A. Na tomto pavilonu je plánováno vybudovat dvě

Více

Domov bez zámku. Transformace z pohledu kraje Kraj Vysočina. Život uživatelů v malých domácnostech

Domov bez zámku. Transformace z pohledu kraje Kraj Vysočina. Život uživatelů v malých domácnostech Domov bez zámku Transformace z pohledu kraje Kraj Vysočina Život uživatelů v malých domácnostech Okres Třebíč Ústav sociální péče Jinošov, příspěvková organizace Počet lůžek: 70 Registrované sociální služby:

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření Na oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2013

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2013 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2013 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového šetření bylo

Více

Hodnocení roku 2015 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa

Hodnocení roku 2015 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Hodnocení roku 2015 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Tak jako rok 2014 i rok 2015 byl pro všechny obyvatele i zaměstnance Domova pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa

Více

Vyhodnocení poskytovaných sociálních služeb za rok 2018

Vyhodnocení poskytovaných sociálních služeb za rok 2018 Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Vyhodnocení poskytovaných sociálních služeb za rok 2018 Pro průběžné vyhodnocení používá management nástroj funguje/nefunguje, který analyzuje jednotlivé oblasti

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2012

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2012 Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2012 Rok 2012 se v Domově pro osoby se zdravotním postižení Severní Terasa dotýkal zejména dvou oblastí - jednou z nich

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, opět po roce (letos v průběhu měsíce dubna 2015) proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných

Více

2010 Dotazník - senioři obec: celkem

2010 Dotazník - senioři obec: celkem Dotazník - senioři obec: celkem Poř. číslo Otázka Text odpovědi. Pohlaví Muž Žena. Věk méně než 55 let 55 - let 5-7 let 75-8 let 85 - let let a více. Nejvyšší dosažené vzdělání bez vzdělání základní vzdělání

Více

Výsledky ankety pro obyvatele Železnorudska

Výsledky ankety pro obyvatele Železnorudska Výsledky ankety pro obyvatele Železnorudska Projekt: Rozvoj udržitelného strategického plánování a procesního řízení v Železné Rudě Reg. číslo: CZ.1.04/4.1.01/89.00104 Únor 2014 Anketa pro obyvatele otázky

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Z celkového počtu 122 Dotazníků spokojenosti uživatelů služby bylo vráceno 80 vyplněných, které byli následně vyhodnoceny

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI RODIČŮ A PEČOVATELŮ UŽIVATELŮ SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI RODIČŮ A PEČOVATELŮ UŽIVATELŮ SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI RODIČŮ A PEČOVATELŮ UŽIVATELŮ SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Dotazníkové šetření bylo

Více

Vyhodnocení dotazníků spokojenosti od klientů DpS Bechyně

Vyhodnocení dotazníků spokojenosti od klientů DpS Bechyně Vyhodnocení dotazníků spokojenosti od klientů DpS Bechyně Vyplněný dotazník spokojenosti vrátilo k vyhodnocení z celkem 51 klientů pohlaví počet muž 14 žena 37 73% 27% muž žena INFORMACE 1. Měl/a jste

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsících únor a březen letošního roku 2013 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odborem

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, 794 01 Krnov MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Opavská

Více

Projekt: Poskytování sociálních služeb v Karlovarském kraji, které jsou dostupné a kvalitní z pohledu uživatele č. OPLZZ-ZS22-14/2008

Projekt: Poskytování sociálních služeb v Karlovarském kraji, které jsou dostupné a kvalitní z pohledu uživatele č. OPLZZ-ZS22-14/2008 Projekt: Poskytování sociálních služeb v Karlovarském kraji, které jsou dostupné a kvalitní z pohledu uživatele č. OPLZZ-ZS22-14/2008 Kulatý stůl na téma Uplatnitelnost lidí s mentálním postižením na trhu

Více

Dotazník ke zjištění spokojenosti rodinných příslušníků s péčí SENIORu, p.o. o jejich blízké budova B, domov pro seniory /DPS ke dni

Dotazník ke zjištění spokojenosti rodinných příslušníků s péčí SENIORu, p.o. o jejich blízké budova B, domov pro seniory /DPS ke dni Dotazník ke zjištění spokojenosti rodinných příslušníků s péčí SENIORu, p.o. o jejich blízké budova B, domov pro seniory /DPS ke dni..07 Na dotazník odpovědělo celkem rodinných příslušníků /RP/ ze 70 oslovených.

Více

Dotazníkové šetření bylo anonymní.

Dotazníkové šetření bylo anonymní. 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, začátkem roku 2016 proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků (popř. přátel)

Více

Podpora samostatného bydlení

Podpora samostatného bydlení Život s podporou Podpora samostatného bydlení Každý člověk má mít možnost žít život podle svých představ Bydlet tam kde chce a s tím, koho si vybral a je mu s ním dobře Co je služba Podpora samostatného

Více

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno

Asistenční služba sv. Rafaela Diecézní charita Brno Co to je osobní asistence? Diecézní charita Brno Příručka pro zájemce o službu osobní asistence OSOBNÍ ASISTENCE je služba, která pomáhá, když někdo potřebuje pomoc. Pomáhá každý den, pomáhá u člověka

Více

DOMOV DĚDINA PŘEPYCHY

DOMOV DĚDINA PŘEPYCHY DOMOV DĚDINA PŘEPYCHY NÁŠ DOMOV DĚDINA Náš domov se nachází v malé obci Přepychy. Žijeme tu ve dvou velkých, nových domech. Jeden je postaven v dolní části Přepych, při cestě do Opočna a má žlutou barvu.

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, začátkem roku 2017 proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků (popř. přátel)

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ?

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, Slunečná 181, Osoblaha 793 99 MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Slunečná

Více

Hodnocení roku 2016 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa

Hodnocení roku 2016 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Hodnocení roku 2016 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa V Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa byly v roce 2016 poskytovány tři sociální služby: domov pro osoby

Více

Žádost o poskytnutí sociální služby

Žádost o poskytnutí sociální služby Žádost o poskytnutí sociální služby Chráněné bydlení Sv. Michaela, Diecézní charita Brno - Služby Brno, Gorkého 34, 602 00 Brno Vážený žadateli, tato žádost nám poskytne základní informace o Vás a o motivaci,

Více

Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S.

Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S. Průvodce pro zájemce o službu - Komunitní bydlení Světlá n. S. Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy

Více

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově I. Metoda zjišťování a zpracování získaných údajů Pro zjišťování spokojenosti klientů s naší pečovatelskou službou jsme zvolili metodu

Více

Dotazník ke zjištění spokojenosti rodinných příslušníků s péčí SENIORu, p.o. o jejich blízké budova B

Dotazník ke zjištění spokojenosti rodinných příslušníků s péčí SENIORu, p.o. o jejich blízké budova B Dotazník ke zjištění spokojenosti rodinných příslušníků s péčí SENIORu, p.o. o jejich blízké budova B Do dotazníkové ankety ke zjištění spokojenosti s péčí o své blízké v SENIORu Otrokovice sociální službě

Více

PODROBNÉ VYHODNOCOVÁNÍ POTŘEB DĚTÍ Podpůrný nástroj pro pracovníky DÍTĚ V INSTITUCI - 1 -

PODROBNÉ VYHODNOCOVÁNÍ POTŘEB DĚTÍ Podpůrný nástroj pro pracovníky DÍTĚ V INSTITUCI - 1 - PODROBNÉ VYHODNOCOVÁNÍ POTŘEB DĚTÍ Podpůrný nástroj pro pracovníky DÍTĚ V INSTITUCI - 1 - INFORMACE O UMÍSŤENÍ Popište, jak a kde probíhalo setkání s dítětem. Jak dlouho je dítě umístěno v zařízení., kde

Více

Průvodce pro zájemce o službu - Háj

Průvodce pro zájemce o službu - Háj Průvodce pro zájemce o službu - Háj Komu poskytujeme sociální službu? Domov Háj u Ledče nad Sázavou v domově pro osoby se zdravotním postižením poskytuje služby pro muže a ženy s mentálním nebo s mentálním

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření Na oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26,

Více

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2016 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

Dotazníkové šetření 2016 Klienti Téma: STRAVOVÁNÍ PODZIM 2016 Služba: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem

Dotazníkové šetření 2016 Klienti Téma: STRAVOVÁNÍ PODZIM 2016 Služba: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem Husova 2119, 580 01 Havlíčkův Brod Dotazníkové šetření 2016 Klienti Téma: STRAVOVÁNÍ PODZIM 2016 Služba: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem Dotazníkové šetření k hodnocení poskytované služby

Více

Plán rozvoje obce Červená Voda - veřejnost. Analýza výsledků dotazníkového průzkumu. Zpracováno dne

Plán rozvoje obce Červená Voda - veřejnost. Analýza výsledků dotazníkového průzkumu. Zpracováno dne Plán rozvoje obce Červená Voda - veřejnost Analýza výsledků dotazníkového průzkumu. Zpracováno dne 12. 4. 2016. Dotazníkový průzkum byl zpracován na základě metodického doporučení Ministerstva pro místní

Více

Hodnocení dotazníkového šetření spokojenosti se službou Rok 2017 praktikanti, spolupracující organizace

Hodnocení dotazníkového šetření spokojenosti se službou Rok 2017 praktikanti, spolupracující organizace Hodnocení dotazníkového šetření spokojenosti se službou Rok 2017 praktikanti, spolupracující organizace 1 METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového šetření je zjistit

Více

Projekt Transformace sociálních služeb Centrum sociálních služeb J. Hradec - Domov Pístina

Projekt Transformace sociálních služeb Centrum sociálních služeb J. Hradec - Domov Pístina Projekt Transformace sociálních služeb Centrum sociálních služeb J. Hradec - Domov Pístina Základní fakta k projektu: Název projektu: Realizátor: Cíl projektu: Investor: Podpora procesu transformace sociálních

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2011

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2011 Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2011 V průběhu roku 2011 došlo ke změnám v našem zařízení zejména ve druzích poskytovaných služeb. Z důvodu dlouhodobé

Více

Popis realizace sociální služby

Popis realizace sociální služby Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Popis realizace sociální služby Aktualizováno k 1. 7. 2013 organizace zřizovaná Jihočeským krajem Základní údaje Centrum

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Horní Stropnice 54 Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Horní Stropnice 54 Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice 373 35 Horní Stropnice 54 Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2015 Vyhodnocení Vážení klienti, rodinní příslušníci

Více

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ

PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ PRAVIDLA SOUŽITÍ V DOMOVĚ PRAMEN V MNICHOVĚ POSLÁNÍ DOMOVA PRAMEN Domov pro osoby se zdravotním postižením Pramen je dům, ve kterém můžete: bydlet jíst pracovat a dělat další věci, které Vás zajímají.

Více

OBSAH. hodnocení školní družiny, 2016/2017 R rodiče, Z žáci, V vychovatelé

OBSAH. hodnocení školní družiny, 2016/2017 R rodiče, Z žáci, V vychovatelé BKRT1 Otázka Text otázky Strana 1. PODMÍNKY Z/1 Máš v družině dost místa na hraní? 01 R/4 Mají děti v družině dostatek místa na hraní? 01 Z/2 Můžeš se v ranní družině dospat, pokud potřebuješ? 01 Z/3 Můžeš

Více

Dotazníkové šetření 2017 KLIENTI Téma: OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE PODZIM 2017 Služba: Domov pro seniory

Dotazníkové šetření 2017 KLIENTI Téma: OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE PODZIM 2017 Služba: Domov pro seniory 1 Husova 2119, 580 01 Havlíčkův Brod Dotazníkové šetření 2017 KLIENTI Téma: OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE PODZIM 2017 Služba: Domov pro seniory Dotazníkové šetření k hodnocení vybraných otázek k ošetřovatelské péči

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Dotazníkové šetření ke kvalitě poskytované ambulantní a terénní služby sociální rehabilitace

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření Na oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 5. KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Na 5. komunitě bydlí 8 obyvatel ve čtyřech dvoulůžkových pokojích. Všichni naši obyvatelé jsou zcela závislí na pomoci personálu. Tato pravidla

Více

PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE Z OBLASTI DEINSTITUCIONALIZACE

PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE Z OBLASTI DEINSTITUCIONALIZACE DOLMEN o.p.s A g e n t u r a p r o c h r á n ě n é b y d l e n í, L u ž i c k á 7, 4 6 0 0 1 L i b e r e c 1 IČ 27291049 PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE Z OBLASTI DEINSTITUCIONALIZACE Ráda bych Vám na následujících

Více

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2017 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

Spokojenost občanů s místním společenstvím

Spokojenost občanů s místním společenstvím Spokojenost občanů s místním společenstvím Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje A1) Průzkum Spokojenost občanů s místním společenstvím, ve kterém jsou zjišťovány názory, postoje,

Více

Dotazník pro zájemce o službu: Sociální rehabilitace

Dotazník pro zájemce o službu: Sociální rehabilitace Dotazník pro zájemce o službu: Sociální rehabilitace ZÁJEMCE Jméno a příjmení:... Datum narození:... Adresa trvalého bydliště:...... Korespondenční adresa:...... Telefon:... E-mail:... Zdravotní pojišťovna:...

Více

Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov

Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, Krnov Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85, PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, Opavská 294/40, 794 01 Krnov 1 -p Toto jsou pravidla, na kterých jsme se společně domluvili

Více

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče v MŠ

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče v MŠ Benešova základní škola a mateřská škola Plzeň Vyhodnocení dotazníků pro rodiče v MŠ Školní rok 1-17 Úvod: Vážení rodiče, děkujeme Vám za vyplnění dotazníků, které jsme pro Vás připravili. Rozdali jsme

Více

Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016

Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016 Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016 V průběhu roku 2016 sbírali pracovníci S-centra Hodonín, p. o. (dále jen S-centrum) data ke zjištění kvality poskytované služby. Data

Více

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče

Vyhodnocení dotazníků pro rodiče Vyhodnocení dotazníků pro rodiče Provoz a práce MŠ Paskov Zpracovaly: Bc. Jarmila Petrošová, řed. MŠ Dne: 10. března 2014 Mgr. Ivana Slípková Úvod Prostřednictvím dotazníku jsme chtěli zjistit názory rodičů

Více

Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec. Popis realizace. sociální služby. Platné od 1. 1. 2016. organizace zřizovaná Jihočeským krajem

Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec. Popis realizace. sociální služby. Platné od 1. 1. 2016. organizace zřizovaná Jihočeským krajem Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Popis realizace sociální služby Platné od 1. 1. 2016 organizace zřizovaná Jihočeským krajem Základní údaje Poskytovatel: Centrum sociálních služeb Jindřichův

Více

Sazebník fakultativních služeb s platností od 1.1.2014

Sazebník fakultativních služeb s platností od 1.1.2014 Administrativa Centrin CZ s.r.o. Poskytovatel sociálních služeb Domov pro seniory Domov se zvláštním režimem IČ 27656535 č.ú. 434893379/0800 Sazebník fakultativních služeb s platností od 1.1.2014 Administrativní

Více

Psychorelaxační pobyt pro rodiny s dětmi s postižením chata Juráška Olešnice v Orlických horách

Psychorelaxační pobyt pro rodiny s dětmi s postižením chata Juráška Olešnice v Orlických horách Psychorelaxační pobyt pro rodiny s dětmi s postižením 11.9. 13.9. 2015 chata Juráška Olešnice v Orlických horách Tuto akci podporuje město Ústí nad Orlicí, město Pardubice a Pardubický kraj PŘIHLÁŠKA:

Více

Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín

Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉ AKCE VE MĚSTĚ DĚČÍNĚ VYUŽITÍ A KVALITA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DĚČÍNA (listopad 2004) Zpráva Vypracoval:

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsících únor a březen letošního roku 14 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odborem

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo

INFORMACE PRO ZÁJEMCE. Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo INFORMACE PRO ZÁJEMCE Centrum sociálních služeb Znojmo, p. o., U Lesíka 3547/11, 669 02 Znojmo CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB, Mikulášské náměstí 482/12, 669 02 Znojmo Centrum denních služeb je zařízení s denním

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ?

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, Krnov 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26, 793 95 Město Albrechtice MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda 54 374 01 Horní Stropnice Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2017 Vyhodnocení Vážení uživatelé,

Více

Občanské sdružení MAS KRAJINA SRDCE. Výsledky anketního šetření názorů seniorů žijících v obcích zapojených do území MAS KRAJINA SRDCE

Občanské sdružení MAS KRAJINA SRDCE. Výsledky anketního šetření názorů seniorů žijících v obcích zapojených do území MAS KRAJINA SRDCE Občanské sdružení MAS KRAJINA SRDCE Výsledky anketního šetření názorů seniorů žijících v obcích zapojených do území MAS KRAJINA SRDCE 2014 1 Obsah 1. Základní údaje o šetření... 3 2. Hodnocení odpovědí

Více

Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. asistenti

Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. asistenti Chráněné bydlení Chráněné bydlení je pobytová sociální služba Společnosti DUHA. Služba nabízí bydlení v bytech po Praze. Služba mne může podpořit v zodpovědnosti za moji domácnost a za můj život. Ve službě

Více

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Sociální služby Česká, Česká 1175/II., 377 01 Jindřichův Hradec tel.: 384 397 709, e-mail: info@sscjh.cz SAZEBNÍK POSKYTOVANÝCH SLUŽEB - SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ platnost od 1. 1. 2012 V souladu se zákonem

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ POSKYTOVANÉ V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice Pracoviště: Chráněné bydlení, Pod Hůrkou 754/26, 793

Více

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ ŠKOLNÍ DRUŽINA

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ ŠKOLNÍ DRUŽINA VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ ŠKOLNÍ DRUŽINA Na začátku prosince proběhlo dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjistit názor na fungování školní družiny. Papírové dotazníky byly distribuovány mezi žáky

Více

Otázky pro rezidenty. 1. Úvod

Otázky pro rezidenty. 1. Úvod Otázky pro rezidenty Ráda bych se zeptala, zda mohu vaše odpovědi zaznamenávat na diktafon. Ujišťuji vás, že tento rozhovor je naprosto anonymní. Výsledky tohoto výzkumu nebudou využity pro jiné účely

Více

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB Předmět: Zpracoval: Schválil: SAZEBNÍKY Fakultativní služby a úkony Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin Mgr. et Bc. Helena Franclová, DiS. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK

Více

Dotazník uživatelé. Děkuji Vám za váš čas a spolupráci. S přáním pěkného dne Monika Hurtová. 1. Jaké je vaše pohlaví? a) muž.

Dotazník uživatelé. Děkuji Vám za váš čas a spolupráci. S přáním pěkného dne Monika Hurtová. 1. Jaké je vaše pohlaví? a) muž. Dotazník uživatelé Dobrý den, jmenuji se Monika Hurtová a jsem studentka 2. ročníku magisterského navazujícího studia na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity. Chtěla bych Vás požádat o vyplnění tohoto

Více

Dotazník spokojenosti klientů terénní pečovatelské služby poskytované na území Černošic

Dotazník spokojenosti klientů terénní pečovatelské služby poskytované na území Černošic Dotazník spokojenosti klientů terénní pečovatelské služby poskytované na území Černošic Sledované období: červen 2013 Datum zpracování: 28. 6. 2013 Počet respondentů: 42 Zpracovala: Monika Formáčková 1)

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda 54 374 01 Horní Stropnice Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2016 Vyhodnocení Vážení uživatelé,

Více

Vyhodnocování potřeb dětí. Benešov, 19. 10. 2012 Alena Svobodová

Vyhodnocování potřeb dětí. Benešov, 19. 10. 2012 Alena Svobodová Vyhodnocování potřeb dětí Benešov, 19. 10. 2012 Alena Svobodová Principy vyhodnocování Vyhodnocování je založeno na informacích/znalostech - vývoj dítěte, teorie citové vazby, podpůrné faktory, rizikové

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II Domov seniorů Budíškovice 378 91 Budíškovice 1 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE V únoru

Více

Základní veřejné prohlášení

Základní veřejné prohlášení Domov sociálních služeb Slatiňany Základní veřejné prohlášení Domova sociálních služeb Slatiňany Druh sociální služby Chráněné bydlení Poslání sociální služby Motto: Ukaž mi směr, cestu už najdu sám Posláním

Více

Otázky a odpovědi. k transformaci sociální služby Domov Pístina. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec

Otázky a odpovědi. k transformaci sociální služby Domov Pístina. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Otázky a odpovědi k transformaci sociální služby Domov Pístina Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec, Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou

Více

Dotazníkové šetření 2017 Rodinní příslušníci a osoby blízké Domov pro seniory Havlíčkův Brod p.o.

Dotazníkové šetření 2017 Rodinní příslušníci a osoby blízké Domov pro seniory Havlíčkův Brod p.o. Husova 2119, 580 01 Havlíčkův Brod Dotazníkové šetření 2017 Rodinní příslušníci a osoby blízké Domov pro seniory Havlíčkův Brod p.o. Dotazníkové šetření u rodinných příslušníků a osob blízkých klientů

Více

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou dotazníková akce proběhla v lednu 2018

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou dotazníková akce proběhla v lednu 2018 Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou dotazníková akce proběhla v lednu 2018 I. Cíle a cílová skupina Cíl dotazníkového šetření: - zjistit spokojenost klientů s pečovatelskou službou kvalitou

Více