Ing. Daniela Řežábková oddělení územního plánování tel:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ing. Daniela Řežábková oddělení územního plánování tel:"

Transkript

1 Pracovní porada úřadů územního plánování a pořizovatelů územně plánovací dokumentace Judikatura Ing. Daniela Řežábková oddělení územního plánování rezabkova@kraj-jihocesky.cz tel:

2 2 Ao 6/ ze dne 27. října 2011 Zrušení změny č. 7 územního plánu města Hlučína Dotčenými vlastníky budou i ti, jejichž pozemky by v důsledku plánované změny byly zatěžovány hlukem nad obvyklou míru, spadem či jiným typem znečištění, které má svůj původ v zamýšlené změně (tedy jimi mohou být i vlastníci pozemků vzdálených 1 km od navrhované změny). Rozhodující je zveřejnění na úřední desce; zákon nevyžaduje paralelní uveřejnění téhož ještě v jiné sekci (v sekci Územní plánování ) Po zrušení opatření obecné povahy v přezkumném řízení začíná proces tvorby územního plánu znovu od samého počátku, proto nemusí být vypořádány připomínky a námitky uplatněné před jeho zrušením.

3 2 Ao 6/ ze dne 27. října 2011 Zrušení změny č. 7 územního plánu města Hlučína Nic nebrání zastupitelstvu, aby nedokonalý návrh na pořízení ÚP aprobovalo jako vlastní podnět dle 44 písm. a) stavebního zákona. Při pořizování územního plánu je nutno dodržet nejen 54 odst. 2 SZ, podle kterého zastupitelstvo obce vydá územní plán po ověření, že není v rozporu s politikou územního rozvoje, s územně plánovací dokumentací vydanou krajem nebo výsledkem řešení rozporů a se stanovisky dotčených orgánů nebo stanoviskem krajského úřadu, ale i 51 odst. 3 SZ, kdy toto stanovisko musí být aktuální a musí být vydáno v souladu v době jeho vydání platnou nadřazenou územně plánovací dokumentaci. Otázku souladnosti změny územního plánu s územně plánovací dokumentací vydávanou krajem přitom nemůže pořizovatel ani zastupitelstvo posoudit samo, nýbrž je třeba vždy nejprve získat stanovisko krajského úřadu v dané věci.

4 2 Ao 6/ ze dne 27. října 2011 Zrušení změny č. 7 územního plánu města Hlučína Předchozí stanovisko krajského úřadu, vydané z hlediska ÚP VÚC není využitelné (pro svou neaktuálnost), přičemž zajištění tohoto stanovisko je plně na pořizovateli ( 51 odst. 1 stavebního zákona). V procesu pořízení ÚP nelze argumentovat výsledky zpracované EIA dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb.. Tento dokument počítá s konkrétním záměrem, nikoliv v obecné rovině se změnou využití plochy.

5 č. j. 5 Ao 5/ ze dne14. října 2011 Zrušení nařízení města Říčany č. 6/2006 o stavební uzávěře U trati I stavební uzávěra vydaná podle 33 odst. 3 starého stavebního zákona, formou nařízení obce, musí být v souladu s cíli a záměry územního plánování a odpovídat tak budoucímu funkčnímu využití území nebo jeho organizaci podle připravované územně plánovací dokumentace. Je nezákonné, pokud taková stavební uzávěra svěřuje možnost povolovat výjimky stavebnímu úřadu. Podle zákona lze předepsat, vymíní-li si tak příslušné zastupitelstvo, náklady na zpracování návrhu regulačního plánu těm osobám, jejichž výhradní potřebou bylo zpracování regulačního plánu vyvoláno, byť by o pořízení tohoto plánu bylo formálně rozhodnuto např. z vlastního podnětu obce. Pokud obec vyhlásí stavební uzávěru z důvodu pořízení nové ÚPD je povinna ve vyvíjet činnost bezodkladně po vyhlášení předmětné stavební uzávěry.

6 4 Ao 5/ ze dne 4. října 2011 Změna č. 4 Územního plánu sídelního útvaru obce Doksy, - z a m í tnutí Písařské a stylistické pochybení lze v průběhu řízení opravit. Je totiž vzájemně neslučitelné, aby v rámci regulativu bylo nejprve uvedeno, že území může sloužit ke skladování, aby pak dále v rámci konkrétního stanovení nového nepřípustného využití území bylo uvedeno, že území nelze využít k umisťování skladovacích ploch a skladovacích prostor. Takovéto vymezení je vnitřně rozporné. Tuto vadu lze v průběhu řízení napravit, pokud je ze spisu zřejmé, jaký byl skutečný cíl ÚP.

7 9 Ao 4/ ze dne 8. září 2011 Zrušení části Zásad územního rozvoje hlavního města Prahy V rámci posouzení vlivů záměrů na životní prostředí v ÚPD je povinnost posoudit kumulativní a synergické vlivy s ohledem na jednotlivé složky životního prostředí. Je nutno respektovat stanovisko dotčeného orgánu k dokumentaci SEA, tj. řádně vyhodnotit jednotlivé body stanoviska a případně zdůvodnit proč se od něj odchyluji. V nově zpracovávané ÚPD nelze znemožnit revizi existujícího stavu, která je vyvolána novou právní úpravou. Nelze tedy akceptovat tvrzení, že vymezení záměru bylo závazně ukončeno v předchozí ÚPD, pokud se jedná o nerealizovaný záměr, který je přebírán do nové územně plánovací dokumentace, při jejíž tvorbě musí být respektovány aktuální požadavky stavebního zákona a dalších závazných právních předpisů.

8 6 Ao 4/ srpna 2011 Zrušení nařízení obce Jesenice z roku 2006 o stavební uzávěře Důvodem pro zrušení byla skutečnost, že obec k vydání regulačního plánu, resp. regulačních plánů, k němuž vázal konec účinnosti nařízení o stavební uzávěře a jímž odůvodňovala potřebu vydání předmětné stavební uzávěry, do dnešního dne nepřistoupila a ani nerozhodla o jeho pořízení.

9 6 Ao 3/ ze dne 28. července 2011 Změna č. 2007/10 Územního plánu města Ostravy - zamítnutí ÚPD nemusí pokaždé obsahoval vyhodnocení souladu se všemi cíli a úkoly územního plánování uvedenými v ust. 18 a 19 stavebního zákona, zejména pokud jde pouze o změnu územního plánu, která z povahy věci řeší právě dílčí otázky regulace území. I v takovém případě by však odůvodnění změny územního plánu mělo obsahovat alespoň stručné zhodnocení ozřejmující, které cíle a úkoly územního plánování řeší.

10 č. j. 7 Ao 3/ ze dne 21. července 2011 Územní plán Městyse Pozořice - zamítnutí Podle starého stavebního zákona byla povinnost zpracovat koncept. V případě ÚPD, jejíž pořizovaní bylo zahájeno za platnosti tohoto zákona a je dokončováno podle současně platné první úpravy, není nutno tento koncept pořídit, pokud jeho pořízení nevyžaduje nový SZ (vazba na 188 odst. 2 SZ). Změna, k níž došlo s účinností od , spočívá v tom, že z obligatorní povinnosti se stala fakultativní možnost.

11 4 Ao 4/ ze dne 30. června 2011 Zrušení části Územního plánu Králíky Při vymezování zastavěného území je nutno vycházet nejen z ustanovení 58 SZ, ale i z ustanovení 2 odst. 1 písm. c) SZ. Používá-li ustanovení 58 odst. 2 SZ pojem zastavěné stavební pozemky, není správní orgán oprávněn domýšlet si vlastní definici tohoto pojmu s poukazem na skutečnost, že stavební pozemek není zastavěn žádnou stavbou ve smyslu katastrálního zákona, ale musí vycházet z toho, jak je obsah tohoto pojmu stanoven v 2 odst. 1 písm. c) stavebního zákona, a s touto definicí charakteristiku předmětných pozemků porovnat. Pokud je pozemek v katastru nemovitostí evidován jako stavební parcela, musí být ve smyslu ustanovení 2 odst. 1 písm. c) stavebního zákona považován za zastavěný stavební pozemek bez ohledu na to, zda na něm stojí nějaká stavba či nikoliv. V tomto směru není podstatný faktický stav pozemku ani způsob jeho využití, neboť stavební zákon neumožňuje tyto okolnosti zohlednit, když zastavěný stavební pozemek definuje odkazem na evidenci v katastru nemovitostí. Ne na každém pozemku zahrnutém do zastavěného území může být realizována výstavba.

12 9 Ao 3/ ze dne 22. června 2011 Zrušení části - Územního plánu Semily Odůvodnění rozhodnutí o námitkách musí splňovat požadavky kladené na odůvodnění jakéhokoli jiného správního rozhodnutí v souladu s 68 odst. 3 správního řádu. Z odůvodnění správního rozhodnutí musí být proto zřejmé, proč správní orgán považuje námitky účastníka řízení za liché, mylné nebo vyvrácené, a proč považuje skutečnosti namítané účastníkem řízení za nerozhodné a nesprávné.

13 č. j. 7 Ao 2/ ze dne 16. června 2011 Zrušení části Zásad územního rozvoje Moravskoslezského kraje Větrné elektrárny jsou zpravidla stavbami nadmístního významu a tedy způsobilé předměty regulace v zásadách územního rozvoje. Pokud jsou v Zásadách stanovena určitá pravidla pro stavbu větrných elektráren, je tak učiněno v rámci věcné působnosti kraje, pokud jsou tato pravidla stanovena v mezích zákona.

14 č. j. 5 Ao 3/ ze dne 3. června 2011 Zrušení části změn č. 02 územního plánu města Kralupy nad Vltavou, Pokud písemné odůvodnění opatření obecné povahy rozhodnutí o námitce neobsahuje, není část OOP, které se námitka týká vydána zákonem stanoveným způsobem a napadená část opatření obecné povahy je z důvodu absence rozhodnutí o námitce navrhovatelů nepřezkoumatelná pro nedostatek důvodů.

15 3 Ao 3/ ze dne 25. května 2011 Odmítnutí zrušení změny č. 4 ÚPnSÚ Libkova voda Občanská sdružení mohou být účastníky správních řízení tam, kde mohou být dotčeny zájmy ochrany přírody. Z žádného ustanovení ať již stavebního zákona, zákona na ochranu přírody a krajiny, zákona o posuzování vlivů na životní prostředí, soudního řádu správního či z jiného právního předpisu, však nelze dovodit jejich oprávnění podat návrh na zrušení opatření obecné povahy územního plánu obce či jeho změny. Občanská sdružení zaměřená na ochranu přírody a krajiny nemají žádná hmotná práva, která by mohla být přijatým územním plánem přímo dotčena, ani jim zvláštní právní předpis nepřiznává v procesu přijímání územního plánu či jeho změny nějaké speciální postavení. Občanská sdružení zde mohou pouze podávat připomínky bez nároku na jejich vypořádání v rozhodnutí o námitkách, s výjimkou případů uvedených v 23 stavebního zákona. Právo občanských sdružení na přístup k soudu nelze dovodit ani z komunitárních předpisů či z tzv. Aarhuské úmluvy.

16 2 Ao 2/ ze dne 10. května 2011 Zrušení části územního plánu obce Malhostovice Nuzířov Grafická část je zobrazením části textové v mapových podkladech, přičemž pouhé vymezení záměru v grafické části nelze považovat za dostačující, neboť obě části územně plánovací dokumentace musí být ve vzájemném souladu. Pokud tomu tak není, neposkytuje územně plánovací dokumentace jistotu o způsobu, jakým je dotčené území z pohledu územního plánování řešeno, a nemůže tedy z hlediska zákona obstát, coby závazný podklad pro další rozvoj území.

17 Velmi Vám děkuji za Vaši pozornost. Ing. Daniela Řežábková Krajský úřad Jihočeského kraje Odbor regionálního rozvoje, územního plánování, stavebního řádu a investic oddělení územního plánování rezabkova@kraj-jihocesky.czjihocesky.cz Telefon: +420 (386)

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie Inovace bakalářského studijního oboru http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. KFC/ZVS Základy veřejné

Více

Územní plán vydaný formou opatření obecné povahy

Územní plán vydaný formou opatření obecné povahy Územní plán vydaný formou opatření obecné povahy Ing. Ervín Severa 27. 2. 2009 Definice územního plánu územní plán je druh studie, která si klade za cíl racionalizaci prostorového a funkčního uspořádání

Více

Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona. Brno

Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona. Brno Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Brno 7.12.2017 Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona se vztahují na řízení a postupy podle stavebního

Více

Územní plány - aktuální problémy

Územní plány - aktuální problémy Územní plány - aktuální problémy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování ÚP dle staré právní úpravy pozbývají platnosti 188 SZ odst. 1 Územně plánovací dokumentaci sídelního

Více

Územní plány - aktuální problémy

Územní plány - aktuální problémy Územní plány - aktuální problémy MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování Aktivní zóny záplavového území 62 odst. 2 zák. 254/2001 Sb., o vodách - v zastavěných územích

Více

Územní plánování - aktuální informace

Územní plánování - aktuální informace Územní plánování - aktuální informace MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování Novela soudního řádu správního - zákon č. 303/2011 Sb., kterým se mění zákon č. 150/2002

Více

Novela stavebního zákona. Ing. Eva Fialová

Novela stavebního zákona. Ing. Eva Fialová Novela stavebního zákona Ing. Eva Fialová Zákon č. 225/2017 Sb., kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a další související

Více

Územní plánování stavebního zákona

Územní plánování stavebního zákona 18-102 stavebního zákona 14.10.2015 Proč je územní plánování důležité? Cílem územního plánování (UP) je: zachování podmínek - pro příznivé životní prostředí - pro hospodářský rozvoj - pro soudržnost společenství

Více

POSTAVENÍ OBCE V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ DLE NÁVRHU NOVÉHO STAVEBNÍHO ZÁKONA

POSTAVENÍ OBCE V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ DLE NÁVRHU NOVÉHO STAVEBNÍHO ZÁKONA POSTAVENÍ OBCE V PROCESU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ DLE NÁVRHU NOVÉHO STAVEBNÍHO ZÁKONA OBEC JAKO ORGÁN ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Nový stavební zákon upravuje mimo jiné soustavu orgánů územního plánování. Působnost ve

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BENEŠOV U SEMIL Zastupitelstvo obce Benešov u Semil příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

SEA V JUDIKÁTECH SPRÁVNÍHO SOUDU. RNDr. Libor Krajíček Atelier T-plan, s.r.o. (kontakt: ;

SEA V JUDIKÁTECH SPRÁVNÍHO SOUDU. RNDr. Libor Krajíček Atelier T-plan, s.r.o. (kontakt: ; SEA V JUDIKÁTECH SPRÁVNÍHO SOUDU RNDr. Libor Krajíček Atelier T-plan, s.r.o. (kontakt: 220 873 087; krajicek@t-plan.cz) Rozsudek Nejvyššího správního soudu (NSS) č. 1Ao 7/2011-526 ze dne 21.06. 2012 zrušení

Více

Územně plánovací judikatura Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu

Územně plánovací judikatura Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu Územně plánovací judikatura - 2013 Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu Vztah vydaných územních rozhodnutí a nového ÚP Nový ÚP musí vydaná územní rozhodnutí respektovat

Více

Účast veřejnosti a dotčených osob na schvalování a vydávání územního plánu a jeho změn

Účast veřejnosti a dotčených osob na schvalování a vydávání územního plánu a jeho změn Účast veřejnosti a dotčených osob na schvalování a vydávání územního plánu a jeho změn Mgr. Tomáš Erbák Ateliér pro životní prostředí, o.s. 21.5.2012 Cíle semináře poskytnutí praktických informací o povaze

Více

Novela stavebního zákona

Novela stavebního zákona Hlavní změny na úseku územního plánování XIII. Setkání starostů a místostarostů JčK Zliv 25.1.2018 Ing. Viktor Tomšík Vydána pod č, 225/2017 Sb., účinná od 1.1.2018 Změny se dotknou i souvisejících vyhlášek

Více

Územní plánování - aktuální informace

Územní plánování - aktuální informace Územní plánování - aktuální informace MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování Rozhodnutí o pořízení ÚP SZ 6 odst. 5 písm. a) - Zastupitelstvo obce rozhoduje v samostatné

Více

ZMĚNA ÚPN-SÚ KLENČÍ POD ČERCHOVEM Č. 6

ZMĚNA ÚPN-SÚ KLENČÍ POD ČERCHOVEM Č. 6 Městys Klenčí pod Čerchovem ZMĚNA ÚPN-SÚ KLENČÍ POD ČERCHOVEM Č. 6 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI a) správní orgán vydávající změnu ÚPN-SÚ Klenčí pod Čerchovem č. 6 : Zastupitelstvo Městyse Klenčí pod Čerchovem b)

Více

Judikatura soudů. Vysoká nad L. zamítnutí žaloby o náhradu škody ÚP Jistebnice zrušení OOP z důvodu procesní i věcné nezákonnosti

Judikatura soudů. Vysoká nad L. zamítnutí žaloby o náhradu škody ÚP Jistebnice zrušení OOP z důvodu procesní i věcné nezákonnosti Judikatura soudů Vysoká nad L. zamítnutí žaloby o náhradu škody ÚP Jistebnice zrušení OOP z důvodu procesní i věcné nezákonnosti Autor příspěvku: Ing. Petr Háp Vysoká nad Labem Žaloba na zaplacení cca

Více

Opatřením obecné povahy č. 1/2008 ÚZEMNÍ PLÁN OLBRAMICE

Opatřením obecné povahy č. 1/2008 ÚZEMNÍ PLÁN OLBRAMICE - 1 - Opatřením obecné povahy č. 1/2008 ÚZEMNÍ PLÁN OLBRAMICE Zastupitelstvo obce Olbramice, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA

NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Koordinované stanovisko 4 odst. 7 SZ se již nepoužije u zadání územního plánu rozdílné lhůty a uplatňování požadavků DO nadále však postačí posílat jen jeden dopis na celý KÚ 47

Více

Veřejná infrastruktura příčina přezkumu územně plánovací dokumentace. Liberec JUDr. Jan Mareček Česká společnost pro stavební právo

Veřejná infrastruktura příčina přezkumu územně plánovací dokumentace. Liberec JUDr. Jan Mareček Česká společnost pro stavební právo Veřejná infrastruktura příčina přezkumu územně plánovací dokumentace Liberec 19.9.2013 JUDr. Jan Mareček Česká společnost pro stavební právo Nad příčinami rušení územně plánovací dokumentace nebo jejich

Více

METODICKÝ POKYN Č. 2/2012

METODICKÝ POKYN Č. 2/2012 METODICKÝ POKYN Č. 2/2012» Podrobnost odrobnost zadání územních plánů či jejich změn» ze dne 10. 4.2012 Krajský úřad Jihočeský kraj odbor regionálního rozvoje, územního plánování, stavebního řádu a investic,

Více

Možnosti úpravy územně plánovací dokumentace (ÚPD) na územní plán, vztah těchto úprav ke změně ÚPD. Metodické doporučení odboru územního plánování MMR

Možnosti úpravy územně plánovací dokumentace (ÚPD) na územní plán, vztah těchto úprav ke změně ÚPD. Metodické doporučení odboru územního plánování MMR Strana 1 (celkem 5) Možnosti úpravy územně plánovací dokumentace (ÚPD) na územní plán, vztah těchto úprav ke změně ÚPD Metodické doporučení odboru územního plánování MMR OBSAH: ÚVOD...1 ÚČEL A OBSAH METODICKÉHO

Více

Územní studie Regulační plán

Územní studie Regulační plán Zákon č. 225/2017 Sb.: novela stavebního zákona Územní studie Regulační plán Porada pořizovatelů 11/2017 Územní studie 30 (4) V zadání územní studie může pořizovatel stanovit, že ten, kdo hodlá změnu v

Více

Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona. Kouty

Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona. Kouty Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Kouty 2. 3. 11. 2017 Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Východiska právní úpravy Příslušnost

Více

Návrh na pořízení ÚP se podává u obce.

Návrh na pořízení ÚP se podává u obce. Úkony pořizovatele Úkony ostatních subjektů Kontrolované výstupy 46 SZ Návrh na pořízení ÚP 1. Pořizovatel posoudí úplnost návrhu, jeho soulad s právními předpisy a v případě nedostatků vyzve navrhovatele,

Více

Nový územní plán města Český Brod

Nový územní plán města Český Brod Nový územní plán města Český Brod Pořizovatel: Městský úřad Český Brod Zpracovatel: UNITED ARCHITECT STUDIO, spol. s r.o., zastoupená Ing. arch. Jaromírem Myškou Proč v území plánujeme? Abychom vytvářeli

Více

D Územní plán Obsah územního plánu

D Územní plán Obsah územního plánu D.2.3.2 Územní plán Nový stavební zákon č. 183/2006 Sb., přináší zejména ve stanovaní obsahu územního plánu (dále jen ÚP) daleko více podrobností, než tomu bylo v předchozím zákoně č. 50/1976 Sb., o územním

Více

11. zasedání zastupitelstva města dne Ing.arch. Cyril Vltavský vedoucí útvaru hlavního architekta a stavebního řádu

11. zasedání zastupitelstva města dne Ing.arch. Cyril Vltavský vedoucí útvaru hlavního architekta a stavebního řádu 11. zasedání zastupitelstva města dne 25.11.2015 Složka zn5 Materiál pro ZM č. ZM_M 61 BJ1418 03195/15 předkládá: zodpovídá: zpracoval: Ing. Kamil Bednář náměstek primátora Ing.arch. Cyril Vltavský vedoucí

Více

Rybné II. v,, OPATRENI OBECNE. vydává. Územní plán Rybné. 1. Účel opatření obecné povahy

Rybné II. v,, OPATRENI OBECNE. vydává. Územní plán Rybné. 1. Účel opatření obecné povahy oor Rybne MMJ uur. 181712011 Č.j. 83/3 Rybné 04.08.20 II v,, OPATRENI OBECNE POVAHY Zastupitelstvo obce Rybné v souladu s ustanovením 6 odst. 5 zákona Č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

Novela stavebního zákona

Novela stavebního zákona Novela stavebního zákona MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Eva Fialová Odbor územního plánování Úvodní informace Novela zák. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu - změna zákonem č. 350/2012

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo obce Horní Lhota, jako věcně příslušný správní orgán podle ust. 6 odst. 6 písm. a) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

USNESENÍ O ZAHÁJENÍ PŘEZKUMNÉHO ŘÍZENÍ

USNESENÍ O ZAHÁJENÍ PŘEZKUMNÉHO ŘÍZENÍ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Staroměstské nám. 6 110 15 Praha 1 Adresáti: dle rozdělovníku V Praze dne 09. července 2019 USNESENÍ O ZAHÁJENÍ PŘEZKUMNÉHO ŘÍZENÍ Ministerstvo pro místní rozvoj, jako správní

Více

Stavební právo 1 ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ. Filip Dienstbier

Stavební právo 1 ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ. Filip Dienstbier Stavební právo 1 ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ Filip Dienstbier Program: A. Stavební právo 1. pojem, předmět 2. právní úprava 3. přehled organizace veřejné správy B. Zásady činnosti správních orgánů ve stavebním právu

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č.j. ÚÚP/1770/2008 Jihlava, 5.6.2008 Vyřizuje: Pavlína Škodová Telefon: 567 167 467 E-mail: pavlina.skodova@jihlava-city.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo města Polné v souladu s ustanovením 6 odst.

Více

Novela zákona č. 183/2006 Sb.

Novela zákona č. 183/2006 Sb. Novela zákona č. 183/2006 Sb. Během týdne 22.6.-26.6.2015 bude zahájeno mezirezortní připomínkové řízení V souvislosti s touto novelou je možno uplatnit náměty na změnu vyhlášek č. 500/2006 Sb a č. 501/2006

Více

Stavební právo 2 ROZHODOVÁNÍ O ÚZEMÍ. Filip Dienstbier

Stavební právo 2 ROZHODOVÁNÍ O ÚZEMÍ. Filip Dienstbier Stavební právo 2 ROZHODOVÁNÍ O ÚZEMÍ Filip Dienstbier Program: A. Právní úprava B. Stavební úřady C. Rozhodování o území územně plánovací informace územní rozhodnutí územní souhlas veřejnoprávní smlouva

Více

D.3.1 Vzájemné vazby nástrojů územního plánování

D.3.1 Vzájemné vazby nástrojů územního plánování D.3.1 Vzájemné vazby nástrojů územního plánování Vazby nástrojů územního plánování Nástroje územního plánování jsou vzájemně provázány horizontálně i vertikálně. Provázanost nástrojů územního plánování

Více

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PÍSTINA

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PÍSTINA II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE PÍSTINA Obsah Textová část : Ozn. Kapitola Str. II.1 vyhodnocení souladu s politikou územního rozvoje a územně plánovací dokumentací vydanou krajem, vyhodnocení

Více

MMB Název: Obsah: Návrh usnesení:

MMB Název: Obsah: Návrh usnesení: MMB2013000000586 '/fc Rada města Brna Z6/025. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 18. června 2013 ZM6/2313 Název: Nový Územní plán města Brna - návrh dalšího postupu pořizování Obsah: - Důvodová

Více

Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu

Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu NSS č.j. 9 Aos 1/2013-69 ze dne10.9.2013: zamítl kasační stížnost proti rozsudku KS v Praze, kterým bylo zrušeno OOP ÚPO

Více

ODŮVODNĚNÍ SÍDELNÍHO ÚTVARU ODOLENY VODY

ODŮVODNĚNÍ SÍDELNÍHO ÚTVARU ODOLENY VODY ÚZEMNÍ PLÁN SÍDELNÍHO ÚTVARU ODOLENY VODY ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU ODOLENY VODY pro společné jednání dle zákona č.183/2006 Sb. pořizovatel: M Ú O d o l e n a V o d a BŘEZEN

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KOŠŤÁLOV. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Košťálov,

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KOŠŤÁLOV. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Košťálov, NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KOŠŤÁLOV Zastupitelstvo obce Košťálov příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

Změnu č. 1 Územního plánu obce Lhotka

Změnu č. 1 Územního plánu obce Lhotka Obec LHOTKA, 739 47, okr. Frýdek-Místek IČ: 00296864, tel. i fax 558661850, e-mail info@obec-lhotka.eu Č.j.: 82/2010 Datum 15. 12. 2010 Záznam o účinnosti Správní orgán, který Změnu č. 1 Územního plánu

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení.

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení. č. j. 4 Ao 1/2007-43 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Dagmar Nygrínové a soudců JUDr. Marie Turkové a JUDr. Petra Průchy v právní věci navrhovatele: N.

Více

Změna č. 1 Územního plánu Okna

Změna č. 1 Územního plánu Okna Změna č. 1 Územního plánu Okna Zastupitelstvo obce Okna, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HROBCE

ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HROBCE ZMĚNA č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HROBCE Identifikační údaje: Pořizovatel: Obecní úřad zastoupený panem starostou Bc. Petrem Křížem Určený zastupitel: Jaroslav Vaník Projektant: Ing. Žaluda, ČKA 4077 Zhotovitel:

Více

AKTUALIZACE ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ ZMĚNOU ÚZEMNÍHO PLÁNU

AKTUALIZACE ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ ZMĚNOU ÚZEMNÍHO PLÁNU AKTUALIZACE ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ ZMĚNOU ÚZEMNÍHO PLÁNU Metodický pokyn Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje únor 2014 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Komu je metodika určena... 1 1.2 Důvod a účel

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva města Mnichovice. è. 1/2011. ZMĚNA č. 3. územního plánu města Mnichovice

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY. Zastupitelstva města Mnichovice. è. 1/2011. ZMĚNA č. 3. územního plánu města Mnichovice OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstva města Mnichovice è. 1/2011 ZMĚNA č. 3 územního plánu města Mnichovice MÃSTO MNICHOVICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA Masarykovo náměstí 83, 267 01 Mnichovice; okres Praha-východ,

Více

Návrh Zadání Změny č. 1 Územního plánu Stružinec

Návrh Zadání Změny č. 1 Územního plánu Stružinec Návrh Zadání Změny č. 1 Územního plánu Stružinec Pořizovatel změny územního plánu Obecní úřad Stružinec, příslušný podle 6 odst. 2 a v souladu s 24 odst. 1 stavebního zákona prostřednictvím Vladimíra Mařana

Více

Územní plán Vítanov. v y d á v á. územní plán Vítanov. O d ů v o d n ě n í

Územní plán Vítanov. v y d á v á. územní plán Vítanov. O d ů v o d n ě n í Obec Vítanov, Vítanov 126, 539 01 Hlinsko VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2008 Územní plán Vítanov Zastupitelstvo obce Vítanov, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o

Více

Městský úřad Klatovy odbor výstavby a ÚP

Městský úřad Klatovy odbor výstavby a ÚP Městský úřad Klatovy odbor výstavby a ÚP Určeno pro zasedání zastupitelstva města dne 10.9.2013 Zprávu předkládá: starosta města Mgr. Rudolf Salvetr Předmět zprávy: Vydání změny č. 17 ÚPN - SÚ Klatovy

Více

Statutární město Brno

Statutární město Brno Statutární město Brno O p a tření obecné povahy č. 2/2008 Změna Územního plánu zóny MČ Brno-Jundrov č. RP 4/04-I Zastupitelstvo města Brna, příslušné podle 6 odst. (5) písm. d) zákona č. 183/2006 Sb.,

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU JILEMNICE duben 2016 Z A D Á N Í

ZADÁNÍ ZMĚNY č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU JILEMNICE duben 2016 Z A D Á N Í Z A D Á N Í Z M Ě N Y č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU JILEMNICE MĚSTO JILEMNICE Datum schválení zastupitelstvem obce : Číslo usnesení, jméno zástupce stat. orgánu:.. Podpis, razítko POŘIZOVATEL Městský úřad Jilemnice,

Více

Územní plán Krouna. v y d á v á. Územní plán Krouna

Územní plán Krouna. v y d á v á. Územní plán Krouna Obec Krouna, Krouna 218, 539 43 Krouna Územní plán Krouna Zastupitelstvo obce Krouna, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

Změna č. 1 územního plánu krajinného celku Hnačovský rybník

Změna č. 1 územního plánu krajinného celku Hnačovský rybník Obec Hnačov Změna č. 1 územního plánu krajinného celku Hnačovský rybník ZÁZNAM O ÚČINNOSTI a) označení správního orgánu, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Hnačov b) údaje o vydání: datum nabytí

Více

ÚKONY POŘIZOVATELE SPOJENÉ S VEŘEJNÝM PROJEDNÁNÍM ÚZEMNÍHO PLÁNU

ÚKONY POŘIZOVATELE SPOJENÉ S VEŘEJNÝM PROJEDNÁNÍM ÚZEMNÍHO PLÁNU ÚKONY POŘIZOVATELE SPOJENÉ S VEŘEJNÝM PROJEDNÁNÍM ÚZEMNÍHO PLÁNU Metodické doporučení OBSAH I. Úkony pořizovatele spojené s veřejným projednáním územního plánu 1. Úvodní informace pořizovatele 2. Vysvětlení

Více

LOŽISKA NEROSTNÝCH SUROVIN A ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ. Ing. Martina Miklendová Hornické sympózium 2018 Jihlava, 4. a

LOŽISKA NEROSTNÝCH SUROVIN A ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ. Ing. Martina Miklendová Hornické sympózium 2018 Jihlava, 4. a LOŽISKA NEROSTNÝCH SUROVIN A ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ Ing. Martina Miklendová Hornické sympózium 2018 Jihlava, 4. a 5. 10. 2018 Právní předpisy: - Ústavní zákon č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2012. Změna č. 3 územního plánu obce Mladeč

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2012. Změna č. 3 územního plánu obce Mladeč Obec Mladeč OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2012 Změna č. 3 územního plánu obce Mladeč Zastupitelstvo obce Mladeč, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Usnesení č. 15 Kamenice OPATŘENÍ OBECNÉ

Usnesení č. 15 Kamenice OPATŘENÍ OBECNÉ ji O(P Ka,neniv~. nněnač. MMJ/ťJŮP/13f)3i2012 Usnesení č. 15 Kamenice 29.6.20 12 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo městyse Kamenice v souladu s ustanovením ~ 6 odst. 5 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

MĚSTYS DŘEVOHOSTICE ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE

MĚSTYS DŘEVOHOSTICE ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE MĚSTYS DŘEVOHOSTICE OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN DŘEVOHOSTICE Zastupitelstvo městyse Dřevohostice, příslušné podle ust. 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY KOVANEC VYMEZENÍ ZASTAVĚNÍHO ÚZEMÍ OBCE OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2017 Vydává zastupitelstvo obce Kovanec Zastupitelstvo obce Kovanec, příslušné k vydání vymezení zastavěného území podle 6 odst. 6 písm.

Více

- ZMĚNA Č. 13 ÚZEMNíHO PLÁNU SíDELNíHO ÚTVARU DOLNí BEČVA

- ZMĚNA Č. 13 ÚZEMNíHO PLÁNU SíDELNíHO ÚTVARU DOLNí BEČVA Obec Dolní Bečva Zlínský kraj, 756 55 Dolní Bečva č.p. 340 Tel., fax: 571 647 168 E-mail: obec@dolnibecva.cz Záznam o účinnosti Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupítelstvo obce Dolní Bečva Datum

Více

Odůvodnění změny č. 1 územního plánu Zhoř u Tábora

Odůvodnění změny č. 1 územního plánu Zhoř u Tábora Odůvodnění změny č. 1 územního plánu Zhoř u Tábora a) Postup při pořízení a zpracování změny č. 1 územního plánu Změna č. 1 územního plánu Zhoř u Tábora byla pořizována v souladu se zákonem č. 183/2006

Více

ÚKONY POŘIZOVATELE SPOJENÉ S VEŘEJNÝM PROJEDNÁNÍM KONCEPTU A NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU. Metodika je určena pořizovatelům územních plánů

ÚKONY POŘIZOVATELE SPOJENÉ S VEŘEJNÝM PROJEDNÁNÍM KONCEPTU A NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU. Metodika je určena pořizovatelům územních plánů ÚKONY POŘIZOVATELE SPOJENÉ S VEŘEJNÝM PROJEDNÁNÍM KONCEPTU A NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU Metodika je určena pořizovatelům územních plánů Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ústav územního rozvoje leden 2012 Obsah

Více

OBECNÍ ÚŘAD KVILDA VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA

OBECNÍ ÚŘAD KVILDA VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OBECNÍ ÚŘAD KVILDA 27. ledna 2014 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Oznámení o vystavení návrhu zadání změny č. 9 územního plánu sídelního útvaru Kvilda v katastrálním území Kvilda (dále též jen Změna ) Obecní úřad Kvilda,

Více

Plánování a rozhodování v území LGŠ Brno 2012

Plánování a rozhodování v území LGŠ Brno 2012 Plánování a rozhodování v území LGŠ Brno 2012 Eduard Pataki Plánování a rozhodování v území Od prvotního záměru postavit nějakou stavbu nebo realizovat nějaký zásah v území až po reálné uskutečnění tohoto

Více

o o - - - - - - - Příloha č.3 Obsah OOP I. VÝROK 2 1. Vymezení zastavěného území 2 2. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrana

Více

Možnosti uvedené v ustanoveních SZ 18 odst. 5 SZ

Možnosti uvedené v ustanoveních SZ 18 odst. 5 SZ Metodické sdělení MMR k problematice výkladu ustanovení 18 odst. 5 i dalších ustanovení stavebního zákona a možnostem jejich využití při přípravě staveb veřejné dopravní infrastruktury. Platná právní úprava

Více

Judikatura NSS v období II. Pololetí 2010. Ing. Petr Háp Oddělení územního plánování

Judikatura NSS v období II. Pololetí 2010. Ing. Petr Háp Oddělení územního plánování Judikatura NSS v období II. Pololetí 2010 Ing. Petr Háp Oddělení územního plánování Bilance dosavadních rozsudků vydáno zrušeno % 2007-22 2 9 2008-19 8 42 2009-25 10 40 2010-15 6 40 Celkem 81 26 32 Závěr:

Více

18, 19. Porada pořizovatelů 11/2017 OÚPSŘ

18, 19. Porada pořizovatelů 11/2017 OÚPSŘ 18, 19 Porada pořizovatelů 11/2017 Umísťování staveb v nezastavěném území 18 odst. (3) dle zák. č. 225/2017 Sb. Novela stavebního zákona Orgány územního plánování postupem podle tohoto zákona koordinují

Více

Návrh zadání změny č. 6 Územního plánu sídelního útvaru Libčice nad Vltavou

Návrh zadání změny č. 6 Územního plánu sídelního útvaru Libčice nad Vltavou Návrh zadání změny č. 6 Územního plánu sídelního útvaru Libčice nad Vltavou - zpracovaný v souladu s ustanovením 47 odst. 1 a projednaný a upravený v souladu s ustanovením 47 odst. 2-4 zákona č. 183/2006

Více

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A

ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST A ZMĚNA Č. 11 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MĚSTA KLADNA TEXTOVÁ ČÁST A Brno 9 / 2015 Strana 2 POŘIZOVATEL Úřad architektury a územního plánování Magistrát města Kladna Náměstí starosty Pavla 44 272 52

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU TŘINEC

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU TŘINEC NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU TŘINEC sestavený k projednání Zpracován v souladu s 47, odst. 1, zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších

Více

Opakované veřejné projednání Územní plán Pacov zámecký sál Pacov

Opakované veřejné projednání Územní plán Pacov zámecký sál Pacov Opakované veřejné projednání Územní plán Pacov 20. 5. 2019 zámecký sál Pacov Průběh veřejného projednání 1. Úvod 2. Informace o dosavadním projednání návrhu ÚP 3. Legislativní postup projednání návrhu

Více

Aktuální judikatura související s územním plánováním. Štiřín 20. října 2016

Aktuální judikatura související s územním plánováním. Štiřín 20. října 2016 Aktuální judikatura související s územním plánováním Štiřín 20. října 2016 Aktuální témata Úprava územního plánu Aktivní žalobní legitimace Procesní pasivita Přezkum OOP Odůvodnění OOP Rozhodnutí o námitkách

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OBEC ROUSKÉ Č.j: ORM/ 24067/18-19 V Rouském dne 18.1.2019 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo obce Rouské, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu,

Více

K námitce č. 14 podané paní MUDr. Radomírou Klimešovou, bytem Na Louky 81/17, Opava - Zlatníky, ze dne ,

K námitce č. 14 podané paní MUDr. Radomírou Klimešovou, bytem Na Louky 81/17, Opava - Zlatníky, ze dne , NÁMITKA č. 14 14-1 Námitka č. 14 14-2 14-3 K námitce č. 14 podané paní MUDr. Radomírou Klimešovou, bytem Na Louky 81/17, 746 01 Opava - Zlatníky, ze dne 10.3.2014, kterou se požaduje, aby byl pozemek parcel.

Více

Zkrácený postup pořizování změny územního plánu

Zkrácený postup pořizování změny územního plánu Zkrácený postup pořizování změny územního plánu prosinec 2017 Ing. Tomáš Sklenář Zkrácený postup - podmínky Změna nevyžaduje zpracování variant řešení (současný stav se nepovažuje za variantu) 55a, odst.

Více

O D B O R R E G I O N Á L N Í H O R O Z V O J E, Ú Z E M N Í H O P L Á N O V Á N Í, S T A V E B N Í H O ŘÁDU A INVESTIC ROZHODNUTÍ. r u š í.

O D B O R R E G I O N Á L N Í H O R O Z V O J E, Ú Z E M N Í H O P L Á N O V Á N Í, S T A V E B N Í H O ŘÁDU A INVESTIC ROZHODNUTÍ. r u š í. O D B O R R E G I O N Á L N Í H O R O Z V O J E, Ú Z E M N Í H O P L Á N O V Á N Í, S T A V E B N Í H O ŘÁDU A INVESTIC O D DĚLENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ č. j.: KUJCK 50089/2013/OREG datum: 16. 09. 2013 vyřizuje:

Více

Změny územních plánů a nabytí jejich účinnosti

Změny územních plánů a nabytí jejich účinnosti Změny územních plánů a nabytí jejich účinnosti Porada pořizovatelů 11/2017 Změny ÚP a nabytí jejich účinnosti Změny ÚP po novele SZ Pořízení změny klasicky dle dosavadního postupu (ZO rozhodne o pořízení

Více

Územní plán Hybrálec

Územní plán Hybrálec 0dPořizovatel: Zpracovatel návrhu OOP Magistrát města Jihlavy, úřad územního plánování Ing. Jana Vališová Č. j. xxxxxxx Hybrálec, xx. xx xx. Zastupitelstvo obce Hybrálec souladu s ustanovením 6 odst. 5

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor územního plánování a stavebního řádu 28. října 117, Ostrava

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor územního plánování a stavebního řádu 28. října 117, Ostrava KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor územního plánování a stavebního řádu 28. října 117, 702 18 Ostrava Elektronický podpis - 12.12.2018 *KUMSX0216UGW* Certifikát autora podpisu : Jméno : Mgr. Martina

Více

K možnosti obrany proti certifikátu autorizovaného inspektora vydaného podle stavebního zákona v jeho znění před novelou

K možnosti obrany proti certifikátu autorizovaného inspektora vydaného podle stavebního zákona v jeho znění před novelou K možnosti obrany proti certifikátu autorizovaného inspektora vydaného podle stavebního zákona v jeho znění před novelou Právní úprava 117 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

Obec Žďárec Žďárec 42, Žďárec

Obec Žďárec Žďárec 42, Žďárec ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který změnu č. I územního plánu Žďárec vydal: Zastupitelstvo obce Žďárec Číslo jednací: 241/2012 Datum vydání : 7. 12. 2012 Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Městský

Více

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Bělá,

NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ. vydává. změnu č. 1 Územního plánu Bělá, NÁVRH OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ Zastupitelstvo obce Bělá příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

Magistrát města Přerova

Magistrát města Přerova Magistrát města Přerova Vyhodnocení projednání NÁVRHU ZADÁNÍ 9. změny Územního plánu města Přerova srpen 2016 Určený zastupitel: Pavel Košutek, náměstek primátora Pořizovatel: Odbor koncepce a strategického

Více

Struktura příspěvku - k podmínkám aktivní legitimace pro podání návrhu na zrušení územních plánů jako OOP - ke vztahu mezi aktivní legitimací a rozsah

Struktura příspěvku - k podmínkám aktivní legitimace pro podání návrhu na zrušení územních plánů jako OOP - ke vztahu mezi aktivní legitimací a rozsah Soudní přezkum územních plánů jako opatření obecné povahy vybrané otázky Brno, NSS, 18.2.2010 Pavel Černý, EPS Struktura příspěvku - k podmínkám aktivní legitimace pro podání návrhu na zrušení územních

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HUZOVÁ

ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HUZOVÁ NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HUZOVÁ sestavený k projednání ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů zpracovaný

Více

Plochy výroby a skladování - udává 11 vyhl.č.501/2006 Sb., Plochy smíšené výrobní - udává 12 vyhl.č.501/2006 Sb.,

Plochy výroby a skladování - udává 11 vyhl.č.501/2006 Sb., Plochy smíšené výrobní - udává 12 vyhl.č.501/2006 Sb., ÚP & OZE 13.4.2010 Výroba energie dle SZ ÚP je základním dokumentem ÚP se pořizuje a vydává pro celé území obce ÚP člení území na plochy podle stávajícího nebo požadovaného způsobu využití plochy s rozdílným

Více

C. Odůvodnění Změny č.1 regulačního plánu

C. Odůvodnění Změny č.1 regulačního plánu C. Odůvodnění Změny č.1 regulačního plánu Obsah textové části odůvodnění regulačního plánu: C.1. Posouzení změny RP dle 68 zákona 183/2006 Sb. C.1.a. Posouzení souladu změny RP dle odst. (4): a) Posouzení

Více

Námitce č. 61 podané paní Magdalénou Kozubovou a panem Františkem Kozubem, se nevyhovuje Odůvodnění rozhodnutí o námitce č. 61:

Námitce č. 61 podané paní Magdalénou Kozubovou a panem Františkem Kozubem, se nevyhovuje Odůvodnění rozhodnutí o námitce č. 61: NÁMITKA č. 61 61-1 Námitka č. 61 61-2 61-3 Námitce č. 61 podané paní Magdalénou Kozubovou a panem Františkem Kozubem, oba bytem Kominická 37/5, Lhotka, 725 28 Ostrava, ze dne 7.8.2013, kterou se požaduje

Více

Námitce č. 68 podané paní Ing. Jarmily Lacinové, se nevyhovuje. Odůvodnění rozhodnutí o námitce č. 68:

Námitce č. 68 podané paní Ing. Jarmily Lacinové, se nevyhovuje. Odůvodnění rozhodnutí o námitce č. 68: NÁMITKA č. 68 68-1 Námitka č. 68 68-2 Námitce č. 68 podané paní Ing. Jarmily Lacinové, bytem Nezvalovo náměstí 847/5, 708 00 Ostrava, ze dne 6.8.2013, kterou se požaduje mimo zastavěné území změnit plochu

Více

U S N E S E N Í. t a k t o:

U S N E S E N Í. t a k t o: č. j. 7 Ao 2/2007-86 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Jaroslava Hubáčka a soudců JUDr. Elišky Cihlářové a JUDr. Karla Šimky v právní věci navrhovatelů: a)

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY OBCE CHVALOVICE ZMĚNA Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNUOBCE CHVALOVICE ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE CHVALOVICE SPRÁVNÍ ORGÁN, KTERÝ ZMĚNU Č.3 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE CHVALOVICE

Více

NÁVRH ZMĚNY č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZBRASLAVICE

NÁVRH ZMĚNY č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZBRASLAVICE 1 NÁVRH ZMĚNY č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZBRASLAVICE Pořizovatel Městský úřad Kutná Hora odbor regionálního rozvoje a územního plánování DATUM: duben 2016 2 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Územně plánovací dokumentace Změna

Více

Informace k ÚAP. Porada pořizovatelů 06/2018 OÚPSŘ

Informace k ÚAP. Porada pořizovatelů 06/2018 OÚPSŘ Informace k ÚAP Porada pořizovatelů 06/2018 Metodika Standard sledovaných jevů pro ÚAP - aktualizace Termín: podzim 2018 Zpracování: Bude sloučena pro jevy z části A i B a doplněna o nové jevy 2 Vybrané

Více

Kontrolní činnost MMR

Kontrolní činnost MMR Kontrolní činnost MMR 2015-2016 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. arch. Jiří Raška Porada s krajskými úřady a Magistrátem hl. m. Prahy na úseku územního plánování Hodonín 12. a 13. 5. 2016 1 Řádné

Více

Judikatura NSS a jak ji zohlednit v ÚP

Judikatura NSS a jak ji zohlednit v ÚP Judikatura NSS a jak ji zohlednit v ÚP MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. arch. Martin Tunka, CSc. ředitel odboru Odbor územního plánování ÚPD/OOP přezkum krajskými soudy Algoritmus přezkumu OOP -

Více

Pořizování územního plánu

Pořizování územního plánu Pořizování územního plánu Ing. Tomáš Sklenář Ing. Navrátilová Podklady rozhodnutí o pořízení SZ 44 O pořízení ÚP rozhoduje zastupitelstvo obce a) z vlastního podnětu b) na návrh orgánu veřejné správy c)

Více