S T A N O V Y SVAZU NÁRODNÍ HÁZENÉ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S T A N O V Y SVAZU NÁRODNÍ HÁZENÉ"

Transkript

1 Svaz národní házené S T A N O V Y SVAZU NÁRODNÍ HÁZENÉ Svaz národní házené, Zátopkova 100/2, P.O.Box 40, Praha 6, IČ: , sekretář: Zdeněk Soukup tel.: , narodnihazena@cuscz.cz, bank.spojení: FIO banka a.s /2010

2 Strana 2 (celkem 10) Článek I. Úvodní ustanovení 1. Svaz národní házené (dále také jako Svaz nebo Spolek ) je spolkem ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Svaz je dobrovolným, nepolitickým svazem spolků národní házené (dále také jako Oddíl ) bez ohledu na to, kterých dalších svazů či spolků je členem, jakož i fyzických osob za podmínek stanovených v těchto Stanovách. 2. Svaz je právnickou osobou a má právní osobnost. 1. Název Spolku je Svaz národní házené. Článek II. Název a sídlo Svazu 2. Sídlem Spolku je Praha, Zátopkova 100/2, PSČ Článek III. Cíl a činnosti Svazu 1. Cílem činnosti Svazu je zabezpečovat komplexní rozvoj národní házené. K dosahování tohoto cíle Svaz v rámci hlavní činnosti zejména: a. věnuje péči výchově mládeže; b. dbá o zvyšování sportovní úrovně a tělesné zdatnosti, posilování zdraví a zdokonalování pohybových schopností i dovedností všech aktivních členů oddílů národní házené; c. organizuje zajištění sportovní činnosti v rámci Svazu, organizuje soutěže národní házené; d. dbá o soustavné doplňování potřebné funkcionářské základny, trenérů a rozhodčích; e. vydává směrnice, řády a pravidla potřebné pro činnost Svazu; f. vyvíjí metodickou činnost, např. odbornou přípravou sportovních funkcionářů, vydáváním informačního a propagačního materiálu, vydáváním odborné literatury a časopisu; g. aktivně ovlivňuje výrobu výstroje, inventáře a dalších věcí, sloužících potřebám národní házené a vybavení hřišť; h. hájí zájmy svých členů, za tím účelem spolupracuje s jinými sdruženími, hnutími, institucemi, organizacemi, apod., které se mohou podílet na rozvoji národní házené, a to i mimo Českou republiku; i. vede své členy a ostatní účastníky soutěží v národní házené k dodržování základních etických, estetických a mravních pravidel. 2. Svaz může k podpoře hlavní činnosti provozovat vedlejší hospodářskou činnost spočívající v podnikání nebo jiné výdělečné činnosti.

3 Strana 3 (celkem 10) Článek IV. Členství 1. Členem Svazu se může stát každá fyzická či právnická osoba (Oddíl) na základě své svobodné vůle, která souhlasí se stanovami Svazu. 2. Ve Svazu se zavádí dva druhy členství, a to členství Oddílů jako členství základní (dále také jako Základní člen ) a členství fyzických osob jako čestné členství (dále také jako Čestný člen ). 3. Členství ve Svazu vzniká dnem, kdy Výkonný výbor schválí jeho přihlášku k přijetí za člena Svazu, přičemž přihláška obsahuje výslovný souhlas se stanovami Svazu a v případě, že oddíl národní házené není samostatnou právnickou osobou a působí v rámci právnické osoby s dalšími sportovními nebo společenskými oddíly, podepíše přihlášku osoba oprávněná jednat za spolek dle jeho stanov a zároveň vedoucí oddílu národní házené. 4. Svaz vede seznam svých členů. Za vedení seznamu odpovídá Výkonný výbor. V seznamu je alespoň uvedeno: a. u fyzické osoby jméno a příjmení, datum narození, doručovací adresa, ová adresa; b. u právnické osoby název, sídlo, identifikační číslo osoby, ová adresa, osoba oprávněná jednat za právnickou osobu. 5. Základní člen je oprávněn: a. vysílat delegáta s hlasovacím právem (hlasem rozhodujícím) na zasedání Valné hromady; b. navrhovat členy Výkonného výboru, Dozorčí rady a dalších orgánů Svazu; c. zúčastňovat se v souladu s platnými řády všech sportovních akcí pořádaných Svazem; d. zúčastňovat se všech metodických akcí Svazu; e. dostávat včas potřebné informace ze všech oblastí činnosti Svazu; f. vyjadřovat se ke všem záležitostem Svazu; g. být informován o činnosti Svazu od jednotlivých orgánů Svazu, a to i na základě podané žádosti o informaci. 6. Základní člen je povinen: a. podílet se na rozvoji národní házené v místě svého působení, a to především aktivní sportovní činností; b. zabezpečovat výchovu mládeže pro národní házenou; c. aktivně se podílet na doplňování potřebné funkcionářské základny, trenérů a rozhodčích; d. řídit se všemi usneseními orgánů Svazu, řády a pravidly; e. zaplatit Svazu řádně a včas všechny finanční částky, které jsou v souladu se Stanovami a rozhodnutími orgánu Svazu požadovány; f. vést řádně členskou a hráčskou evidenci.

4 Strana 4 (celkem 10) 7. Čestný člen je oprávněn: a. účastnit se bez hlasovacího práva (hlasem poradním) zasedání Valné hromady; b. navrhovat členy Výkonného výboru, Dozorčí rady a dalších orgánů Svazu; c. zúčastňovat se v souladu s platnými řády všech sportovních akcí pořádaných Svazem; d. zúčastňovat se všech metodických akcí Svazu; e. dostávat včas potřebné informace ze všech oblastí činnosti Svazu; f. vyjadřovat se ke všem záležitostem Svazu; g. být informován o činnosti Svazu od jednotlivých orgánů Svazu, a to i na základě podané žádosti o informaci. 8. Čestný člen je povinen: a. podílet se na rozvoji národní házené v místě svého působení, a to především aktivní sportovní činností; b. zabezpečovat výchovu mládeže pro národní házenou; c. aktivně se podílet na doplňování potřebné funkcionářské základny, trenérů a rozhodčích; d. řídit se všemi usneseními orgánů Svazu, řády a pravidly; e. zaplatit Svazu řádně a včas všechny finanční částky, které jsou v souladu se Stanovami a rozhodnutími orgánu Svazu požadovány. 9. Do orgánů Svazu může být zvolen jakýkoliv člen Svazu (fyzická osoba nebo člen Oddílu). Ustanovení čl. VII. odst. 14 a čl. VIII. Odst. 14 Stanov jsou tímto ustanovením nedotčena. 10. Členství ve Svazu zaniká: a. vystoupením člena; b. úmrtím fyzické osoby nebo zánikem právnické osoby; c. vyškrtnutím člena; nebo d. vyloučením člena. 11. K vystoupení člena dojde na základě jeho písemné žádosti adresované Výkonnému výboru. Výkonný výbor vezme vystoupení člena na vědomí na svém nejbližším zasedání. Členství skončí dnem projednání Výkonným výborem nebo dnem, kdy vystoupení mělo být projednáno. 12. V případě úmrtí člena fyzické osoby nebo zániku člena právnické osoby zaniká členství dnem úmrtí/zániku člena dle obecně závazných právních předpisů. Dojde-li k přeměně právnické osoby dle obecných právních předpisů, může Výkonný výbor na žádost nově vzniklé právnické osoby rozhodnout o pokračování členství. 13. Výkonný výbor vyškrtne člena pro nezaplacení členského příspěvku, a pokud tento příspěvek nebude zaplacen ani v dodatečné lhůtě poskytnuté mu Výkonným výborem, nebo Základního člena v případě, že nebude vyvíjet činnost po dobu delší jednoho roku, nerozhodne-li dle odst. 18 tohoto článku. Členství zaniká dnem vyškrtnutí Výkonným výborem. Pokud je Dozorčí radou vyškrtnutí zrušeno, platí, že členství nezaniklo.

5 Strana 5 (celkem 10) 14. Člen může být Výkonným výborem vyloučen: a. za závažné porušení obecně platných předpisů, které může poškodit dobré jméno Svazu; b. neetické chování v rozporu s cíli a zásadami Svazu; nebo c. závažné nebo dlouhodobé neplnění povinností vůči Svazu. 15. V případě důvodu k vyloučení dle odst. 14 písm. b) a c) tohoto článku musí být člen vyzván Výkonným výborem nebo orgánem k tomu ustanoveným k nápravě svého chování a musí mu být stanovena dodatečná lhůta alespoň jednoho (1) měsíce. 16. Proti rozhodnutí o vyloučení nebo vyškrtnutí člen může podat žádost o přezkoumání rozhodnutí Dozorčí radu do jednoho (1) měsíce ode dne doručení rozhodnutí Výkonného výboru. Dozorčí rada rozhodnutí o vyloučení nebo vyškrtnutí potvrdí nebo zruší. 17. Vyloučení člena nabývá účinnosti uplynutím jednoho (1) měsíce ode dne doručení rozhodnutí Výkonného výboru nebo dnem rozhodnutí Dozorčí rady, která rozhodnutí Výkonného výboru potvrdí, byla-li členem podána žádost o přezkoumání. 18. Výkonný výbor je oprávněn přerušit Základní členství, pokud Oddíl po dobu delší než jeden (1) rok nevyvíjí činnost. V případě, že člen s přerušením nesouhlasí, může podat žádost o přezkoumání Dozorčí radě. Článek 13 poslední věta a článek 16 se v takovém případě použijí obdobně. 19. V době přerušení člen nevykonává práva a povinnosti dle těchto stanov. Závazky vůči Svazu vzniklé před přerušením členství zůstávají nedotčeny. 20. V případě, že v průběhu přerušení obnoví Základní člen činnost, oznámí tuto skutečnost Výkonnému výboru. Dnem oznámení se přerušení ruší a členství je obnovuje v plném rozsahu. Orgány Svazu jsou: a. valná hromada Svazu, b. výkonný výbor Svazu, c. dozorčí rada Svazu. Článek V. Orgány Svazu Článek VI. Valná hromada Svazu 1. Valná hromada Svazu (dále také jako Valná hromada ) je nejvyšším orgánem Svazu.

6 Strana 6 (celkem 10) 2. Do působnosti Valné hromady náleží: a. schvalovat stanovy Svazu a jejich změny; b. schvalovat program rozvoje Svazu; c. volit a odvolávat předsedu a členy Dozorčí rady a schvalovat její statut; d. volit a odvolávat předsedu, místopředsedu a další členy Výkonného výboru Svazu; e. schvalovat pravidla hospodaření Svazu; f. schvalovat rozpočtový výhled Svazu; g. projednávat zprávy o čerpání rozpočtu Svazu a o hospodaření se svazovým hmotným majetkem; h. schvalovat účast Svazu na členství v jiných spolcích nebo svazech v souladu s platnými právními předpisy; i. schvalovat organizační řád Svazu a jeho změny; j. ukládat úkoly Výkonnému výboru, Dozorčí radě a členům Svazu; k. rozhodovat o symbolice Svazu; l. zřizovat a zrušovat sekretariát Svazu; m. rozhodnout o dobrovolném rozpuštění Svazu; n. jmenovat likvidátora při zániku Svazu; o. rozhodnout o přeměně Svazu. p. další záležitosti, které si vyhradí nebo jsou jí vyhrazeny obecně závaznými právními předpisy. 3. Valná hromada je svolávána statutárním orgánem Svazu podle potřeby, nejméně však jednou (1) ročně. 4. Na písemnou žádost nejméně jedné třetiny Základních členů Svazu nebo písemnou žádost Dozorčí rady musí Výkonný výbor svolat mimořádnou Valnou hromadu, a to nejpozději do třiceti (30) dnů od doručení písemné žádosti. Nesvolá-li Výbor zasedání Valné hromady do třiceti (30) dnů od doručení řádné žádosti, může ten, kdo žádost o svolání podal (dále také jako Svolavatel ), svolat zasedání Valné hromady na náklady Svazu sám. 5. Zasedání Valné hromady se svolává tak, že členům je rozeslána pozvánka s programem jednání elektronicky na ovou uvedenou v seznamu členů a zároveň je pozvánka s programem jednání uveřejněna na internetových stránkách Svazu, a to nejpozději třicet (30) dní před termínem zasedání. 6. Zasedání Valné hromady se účastní: a. zástupci Základních členů (dále také jako delegáti ), a to po jednom delegátovi z každého Oddílu s hlasem rozhodujícím; b. Čestní členové Svazu, členové Výkonného výboru Svazu, členové Dozorčí rady Svazu, po jednom zástupci oblastních soutěžních komisí s hlasem poradním; c. hosté pozvaní Výkonným výborem Svazu. 7. Valná hromada je oprávněna jednat, je-li přítomna nadpoloviční většina Základních členů s nepřerušeným členstvím. Pokud 30 min po plánovaném zahájení není přítomna nadpoloviční většina, koná se do patnácti (15) dnů náhradní Valná hromada, která musí mít totožný program jednání a je schopna usnášení za přítomnosti jakéhokoliv počtu Základních členů.

7 Strana 7 (celkem 10) 8. Návrhy Valné hromadě mohou podávat a. delegáti; b. Výkonný výbor Svazu; c. Dozorčí rada Svazu. 9. Zasedání Valné hromady řídí zpravidla předseda Výkonného výboru, svolal-li Valnou hromadu Výkonný výbor, nebo zástupce Svolavatele, byla-li Valná hromada svolána někým jiným než Výkonným výborem, pokud Valná hromada nerozhodne jinak. 10. Valná hromada je oprávněna zvolit si pomocné orgány k řádnému průběhu svého zasedání. 11. Byly-li k návrhu podány pozměňovací návrhy, hlasuje se nejdříve o nich, a to v pořadí od posledního k prvnímu. 12. Usnesení Valné hromady je přijato, hlasuje-li pro něj nadpoloviční většina přítomných delegátů. 13. K přijetí usnesení Valné hromady zásadního významu, kterými jsou usnesení ve věcech dle odst. 2 písm. a), h), i) k), m), a o) tohoto článku je třeba souhlas více než tří pětin přítomných delegátů. 14. Valná hromada rozhoduje o jednotlivých návrzích aklamací, nerozhodne-li Valná hromada jinak. 15. Volba členů Výkonného výboru a Dozorčí rady probíhá tajně, nerozhodne-li Valná hromada jinak. Článek VII. Výkonný výbor Svazu 1. Výkonný výbor Svazu (dále také jako Výkonný výbor ) je statutárním orgánem Svazu a zabezpečuje plnění úkolů Svazu v období mezi jednotlivými valnými hromadami. Rozhoduje ve všech věcech, pokud nejsou v působnosti Valné hromady nebo Dozorčí rady. 2. Do působnosti Výkonného výboru zejména patří: a. zabezpečovat plnění úkolů vyplývajících pro Svaz z obecně závazných právních předpisů; b. jmenovat šéfredaktora a členy rady časopisu; c. plnit úkoly vyplývající pro Výkonný výbor ze stanov Svazu, z usnesení Valné hromady a z programu rozvoje Svazu; d. vydávat pravidla, směrnice a řády s výjimkou organizačního řádu; e. hájit zájmy Svazu navenek; f. organizovat a koordinovat činnost Svazu, jeho orgánů, Oddílů a komisí; g. zřizovat komise s věcnou nebo územní příslušností; h. delegovat příslušným komisím část své působnosti potřebnou pro řízení sportovních soutěží;

8 Strana 8 (celkem 10) i. zabezpečovat včasné informování členů; j. sledovat, jak oddíly plní úkoly vyplývající z jejich členství ve Svazu; k. aktivně působit na propagaci národní házené v hromadných sdělovacích prostředcích; l. usilovat vhodnými prostředky o rozvoj národní házené i mimo Českou republiku; m. schvalovat počet pracovních míst sekretariátu Svazu a řídit jeho práci; n. schvalovat účast Svazu na smlouvě o součinnosti oddílů, klubů a členů Svazu; o. pravidelně kontrolovat čerpání rozpočtu Svazu a dbát o hospodárné využívání finančních prostředků. 3. Funkční období Výkonného výboru je čtyřleté. 4. Výkonný výbor se skládá celkem z devíti (9) členů. Ze zvolených členů Valná hromada na návrh Výkonného výboru volí předsedu a místopředsedu. 5. Za Svaz je oprávněn jednat ve všech věcech samostatně předseda a v případě jeho nepřítomnosti místopředseda společně s dalším členem Výkonného výboru. 6. Výkonný výbor je oprávněn pověřit členy Výkonného výboru ze svého středu řízením jednotlivých úseků činnosti Svazu. 7. Výkonný výbor se schází dle potřeby, alespoň jednou za dva (2) měsíce. Jednání Výkonného výboru svolává předseda nebo jím pověřený člen alespoň pět (5) pracovních dní předem. Jednání Výkonného výboru je oprávněn se zúčastnit předseda Dozorčí rady a sekretář Svazu. 8. Zasedání Výkonného výboru se mohou zúčastnit hosté přizvaní předsedou Výkonného výboru. 9. Výkonný výbor je schopen jednat a usnášet se, je-li přítomna nadpoloviční většina všech jeho členů. 10. K platnosti usnesení Výkonného výboru je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných členů. 11. Na schůzi Výkonného výboru se hlasuje nejdříve o pozměňovacích návrzích (byly-li podány k původnímu návrhu), a to v pořadí od posledního k prvnímu. 12. Při rovnosti počtu hlasů při hlasování je rozhodující hlas předsedy, nebo, není-li přítomen, místopředsedy. 13. Rozhodování mimo jednání Výkonného výboru (per rollam) v písemné formě a s využitím technických prostředků se připouští. 14. Klesne-li počet členů Výkonného výboru, ostatní členové Výkonného výboru dodatečně zvolí nového člena z řad členů Oddílů Svazu (kooptace) po zbytek funkčního období Výkonného výboru. Ke kooptaci musí dojít na začátku zpravidla prvního zasedání Výkonného výboru po zániku funkce člena Výkonného výboru.

9 Strana 9 (celkem 10) Článek VIII. Dozorčí rada Svazu 1. Dozorčí rada Svazu (dále také jako Dozorčí rada ) je kontrolním orgánem Svazu. 2. Do působnosti dozorčí rady náleží zejména: a. plnit úkoly, vyplývající pro dozorčí radu ze stanov Svazu a z usnesení Valné hromady; b. kontrolovat plnění úkolů Výkonným výborem; c. vykonává funkci přezkumného orgánu v případech stanovených těmito Stanovami a interními předpisy Svazu, zejména disciplinárním řádem. 3. Funkční období Dozorčí rady je čtyřleté. 4. Dozorčí rada se skládá celkem z pěti (5) členů. Ze zvolených členů Valná hromada na návrh Dozorčí rady volí předsedu. 5. Dozorčí rada se schází dle potřeby, zpravidla jednou v kalendářním čtvrtletí. 6. Zasedání Dozorčí rady svolává její předseda nebo jím pověřený člen alespoň pět (5) pracovních dní předem. Předseda je povinen zasedání Dozorčí rady svolat, požádají-li o to alespoň tři (3) členové Dozorčí rady nebo Výkonný výbor. Zasedání Dozorčí rady je oprávněn zúčastnit se předseda Výkonného výboru. 7. Zasedání Dozorčí rady se mohou zúčastnit hosté přizvaní předsedou Dozorčí rady. 8. Na zasedání Dozorčí rady se hlasuje nejdříve o pozměňovacích návrzích (byly-li podány k původnímu návrhu), a to v pořadí od posledního k prvnímu. 9. Dozorčí rada je schopna se usnášet, je-li přítomna nadpoloviční většina jejích členů. 10. K přijetí usnesení Dozorčí rady je třeba souhlasu nadpoloviční většiny přítomných členů. 11. Hlasování na schůzích Dozorčí rady je vždy veřejné. 12. Při rovnosti počtu hlasů při hlasování je rozhodující hlas předsedy. 13. Rozhodování mimo jednání Dozorčí rady (per rollam) v písemné formě a s využitím technických prostředků se připouští. 14. Klesne-li počet členů Dozorčí rady, ostatní členové Dozorčí rady dodatečně zvolí nového člena z řad Základních členů (kooptace) po zbytek funkčního období Dozorčí rady. Ke kooptaci musí dojít na začátku zpravidla prvního zasedání Dozorčí rady po zániku funkce člena Dozorčí rady.

10 Strana 10 (celkem 10) Článek IX. Hospodaření Svazu 1. Hospodaření Svazu se řídí obecně závaznými právními předpisy a těmito zásadami: a. veškerý majetek Svazu (hmotný majetek, finanční prostředky) je ve vlastnictví Svazu jako celku; b. majetek Svazu se využívá co nejúčelněji; c. hmotný majetek Svazu musí být řádně evidován; d. hmotný majetek může být dočasně svěřen do užívání oddílů případně dalším organizačním složkám a orgánům Svazu; e. příjmy a výdaje Svazu musí být řádně evidovány; f. finanční prostředky získává Svaz ze státního rozpočtu, z dotací, z vlastní činnosti, z příspěvků, z podpor a darů právnických a fyzických osob apod.; g. v souladu s platnými řády a směrnicemi má právo ukládat Svaz oddílům pokuty; h. bližší podmínky hospodaření Svazu (např. druh a výše příspěvků, způsob rozdělování finančních prostředků v rámci Svazu) upřesňují přijatá usnesení a vydaná rozhodnutí ve smyslu platných ustanovení Svazu; i. plnění pravidel hospodaření Svazu, účelnost a správnost hospodaření s majetkem Svazu kontroluje Dozorčí rada, o výsledcích své činnosti podává zprávy valné hromadě. 2. Za hospodaření Svazu odpovídá Výkonný výbor. 3. Výši členského příspěvku či jiného poplatku stanovuje Výkonný výbor. Výše členského příspěvku může být rozdílná podle druhu členství. Článek X. Závěrečná ustanovení Tyto Stanovy byly schváleny Valnou hromadou Svazu národní házené dne 9. dubna 2016 a v plném rozsahu nahrazují stanovy schválené valnou hromadou Svazu národní házené dne 22. března 2008.

S T A N O V Y SVAZU NÁRODNÍ HÁZENÉ

S T A N O V Y SVAZU NÁRODNÍ HÁZENÉ S T A N O V Y SVAZU NÁRODNÍ HÁZENÉ - 2 - STANOVY Článek I. Název: S v a z n á r o d n í h á z e n é Sídlo: P r a h a, Zátopkova 100/2, 160 17 Článek II. Svaz národní házené (dále jen Svaz ) je sdružením

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s STANOVY SPOLKU Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s Čl. I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku zní Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s.

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. N Á V R H Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. I. Základní ustanovení 1. Fotbalový klub je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovnou a sportovní činnost, zejména kopanou a

Více

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s.

Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Stanovy HOROLEZCI Jeseník, z. s. Čl. I Základní ustanovení 1. HOROLEZCI Jeseník, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolné sdružení fyzických osob, které je založeno v souladu s příslušnými ustanoveními zákona

Více

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s.

STANOVY. ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. 1 STANOVY ASOCIACE HOKEJBALOVÝCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY z.s. V souvislosti se změnami příslušných právních předpisů vydává se dle příslušných ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., Občanského zákoníku, toto

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

S T A N O V Y. Okresního svazu stolního tenisu Frýdek Místek z.s. I. Všeobecná ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a postavení

S T A N O V Y. Okresního svazu stolního tenisu Frýdek Místek z.s. I. Všeobecná ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a postavení S T A N O V Y Okresního svazu stolního tenisu Frýdek Místek z.s. I. Všeobecná ustanovení Článek 1 Název, sídlo a postavení 1.1 Okresní svaz stolního tenisu Frýdek - Místek z.s. je dobrovolným spolkem spolčující

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY SPOLKU Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. I. Základní ustanovení 1. TJ Slezan Jindřichov, z.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a osvětovou

Více

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích Hlava I Základní ustanovení Čl.1 Česká asociace basketbalových rozhodčích (dále jen ČABR) je zájmová skupina basketbalových rozhodčích. ČABR je součástí

Více

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I

STANOVY SPOLKU. Pakultura z. s. Článek I STANOVY SPOLKU Pakultura z. s. Článek I Název, sídlo, působnost a charakter spolku 1. 1. Název spolku: Pakultura z. s. (dále jen spolek ) 1. 2. Sídlo spolku: Truhlářská 574, Pacov 395 01 1. 3. Spolek působí

Více

S T A N O V Y. Městského svazu stolního tenisu Ostrava z.s. I. Všeobecná ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a postavení

S T A N O V Y. Městského svazu stolního tenisu Ostrava z.s. I. Všeobecná ustanovení. Článek 1 Název, sídlo a postavení S T A N O V Y Městského svazu stolního tenisu Ostrava z.s. I. Všeobecná ustanovení Článek 1 Název, sídlo a postavení 1.1 Městský svaz stolního tenisu Ostrava z.s. je dobrovolným spolkem spolčující fyzické

Více

STANOVY SPOLKU. TENISOVÝ KLUB ŠTERNBERK, z.s.

STANOVY SPOLKU. TENISOVÝ KLUB ŠTERNBERK, z.s. STANOVY SPOLKU TENISOVÝ KLUB ŠTERNBERK, z.s. Preambule Valná hromada TK Šternberk na své schůzi dne 27. března 2015 přijala tyto Stanovy spolku : Název spolku: Tenisový klub Šternberk, z. s. Sídlo spolku:

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku Během uplynulých let ztratilo už několik generací naší země povědomí o středoevropském charakteru naší kultury, o německy psané pražské literatuře, o židovské

Více

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09 STANOVY Nezávislého spolku Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách Lonkova 510, Pardubice 530 09 Stránka 1 z 6 Část I. Název a sídlo spolku Článek 1 Název spolku zní: Nezávislý spolek

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s.

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. Čl. 1 Název a sídlo Název spolku : Tenisový klub Bzenec z.s. (dále jen spolek) Sídlo spolku : Sportovní 1585, Bzenec, PSČ 696 81 IČ : 26633825 Čl. 2 Postavení spolku

Více

S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s.

S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s. S T A N O V Y Radioelektroniky Cheb o.s. I. Základní ustanovení 1. Radioelektronika Cheb o.s. (dále jen RECH) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a další zájmovou radioamatérskou

Více

S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice

S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice I. Základní ustanovení 1. Oficiální název sdružení: JK Bobři Sušice 1. JK Bobři Sušice (dále jen Sdružení) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující

Více

S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s.

S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s. 3. INFORMACE S T A N O V Y KLUBU CHOVATELŮ CHRTŮ z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Klub chovatelů chrtů z.s. (dále jen klub) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují chov psů,

Více

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov Článek I. Základní ustanovení 1. HC Lední medvědi, zapsaný spolek je dobrovolným nezávislým zájmovým sdružením fyzických a právnických osob, provozujících

Více

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub )

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) Článek I. Název, sídlo, postavení Klubu 1.1 Klub je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách a je spolkem ve smyslu

Více

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s.

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Spolek Sportovní klub petanque Kulová osma, z.s. (dále jen "Spolek") je založen na principu dobrovolnosti

Více

STANOVY spolku Dobrý skutek

STANOVY spolku Dobrý skutek STANOVY spolku Dobrý skutek Čl. 1 Základní ustanovení Dobrý skutek, z.s. (dále jen Spolek ) je spolkem ve smyslu ust. 214 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který sdružuje své členy ke společnému provozování

Více

Dodatek ke Stanovám č. 1

Dodatek ke Stanovám č. 1 MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. Dodatek ke Stanovám č. 1 Dodatek ke Stanovám č. 1 nahrazuje v plném rozsahu Stanovy spolku MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. ze dne 9. 12. 2013 Na základě rozhodnutí

Více

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply

S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply S T A N O V Y tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počaply I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Sokol (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport, turistiku

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s.

S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s. S T A N O V Y FK Zbraslav, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem FK Zbraslav, z.s. (dále jen FK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, kulturní, osvětovou a vzdělávací

Více

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub )

STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) STANOVY GOLFOVÉHO KLUBU HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, Z.S. (dále jen Klub ) Článek I. Název, sídlo, postavení Klubu 1.1 Klub je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách a je spolkem ve smyslu

Více

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Sídlo spolku: Motorfans, z.s. V. Nováka 1716/4, České Budějovice

Více

Základní stanovy spolku In-Line Třinec

Základní stanovy spolku In-Line Třinec Základní stanovy spolku In-Line Třinec Stanovy spolku IN-LINE TŘINEC z.s. Zakladatelé: 1) DUŠAN ADAMČÍK, 2) NIKOLA KOSTKOVÁ, 3) ONDŘEJ PYSZKO, se níže uvedeného dne, měsíce a roku shodli na následujícím

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

S T A N O V Y. Moravskoslezského svazu stolního tenisu z.s.

S T A N O V Y. Moravskoslezského svazu stolního tenisu z.s. S T A N O V Y Moravskoslezského svazu stolního tenisu z.s. I. Všeobecná ustanovení Článek 1 Název, sídlo a postavení 1.1. Moravskoslezský svaz stolního tenisu z.s. je dobrovolným spolkem spolčující fyzické

Více

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb S T A N O V Y Čl. 1 Charakter a cíle 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Cheb 1.2 Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb, je samosprávný a dobrovolný

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou

S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou, z.s. (dále jen TJ). 2. Sídlo spolku:

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s.

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. I. Základní ustanovení Fotbalový klub Horažďovice, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

Více

STANOVY. ve znění ke dni 20. listopadu I. Základní ustanovení. Sídlo: tenisový areál Tuhnice, Bečovská 1811/11, Karlovy Vary, PSČ

STANOVY. ve znění ke dni 20. listopadu I. Základní ustanovení. Sídlo: tenisový areál Tuhnice, Bečovská 1811/11, Karlovy Vary, PSČ T E N I S O V Ý K L U B L O K O M O T I V A K A R L O V Y V A R Y, Z. S. Obsah : 1. Základní ustanovení 2. Poslání a cíle 3. Orgány TKL 4. Společné zásady členství 5. Práva a povinnosti členů 6. Majetek

Více

S T A N O V Y. TJ Thermia Karlovy Vary z.s. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. TJ Thermia Karlovy Vary z.s. I. Základní ustanovení S T A N O V Y TJ Thermia Karlovy Vary z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Thermia Karlovy Vary z.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

S T A N O V Y sportovního klubu

S T A N O V Y sportovního klubu S T A N O V Y sportovního klubu PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. I. Základní ustanovení 1. PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. (dále jen SK) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport,

Více

S T A N O V Y Ústeckého sportovního klubu USK PROVOD, z.s.

S T A N O V Y Ústeckého sportovního klubu USK PROVOD, z.s. S T A N O V Y Ústeckého sportovního klubu USK PROVOD, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem USK PROVOD, z.s. (dále jen SK) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku,

Více

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek STANOVY TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek Obsah: I. Název a sídlo... 2 II. Poslání a cíle... 2 III. Organizační uspořádání a orgány klubu... 2 IV. Určení statutárního orgánu spolku... 3 V. Práva

Více

S T A N O V Y TJ Tatran Hostinné, spolek

S T A N O V Y TJ Tatran Hostinné, spolek S T A N O V Y TJ Tatran Hostinné, spolek I. Základní ustanovení Spolek s názvem TJ Tatran Hostinné, spolek (dále jen TJ) je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport, turistiku, osvětovou

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Unie malých a středních podniků ČR, o. s. (dále jen sdružení. Anglický ekvivalent názvu

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s.

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. TJ VIKTORIA Vestec u Hřiště 575, 25242 Jesenice IČO:70831726 (!) STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Viktoria Vestec, z.s. je dobrovolným, politicky nezávislým

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

STANOVY SPOLKU. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU I. Základní ustanovení Spolek je samosprávný a dobrovolný svazek členů rodičů žáků a příznivců Základní školy a mateřské školy Pod Zvonek, příspěvková organizace, Pod Zvonek 1835, 737 01

Více

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU Část I - Základní ustanovení Článek 1 - Název organizace ČESKÝ AMATÉRSKÝ MOTOSPORT (dále jen ČAM) Článek 2 - Symbolika ČAM Symbolem ČAM je znak a vlajka. Článek 3

Více

Novace Stanov podle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ), s odvoláním na ustanovení 3041, 3042 a 3045 odst.

Novace Stanov podle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ), s odvoláním na ustanovení 3041, 3042 a 3045 odst. SPOLEK RC TRUCK Hradec Králové IČ: 701 57 693 S. K. Neumanna 281/6, 500 02 Hradec Králové zapsaný u Krajského soudu v Hradci Králové oddíl L, vložka 3998 Novace Stanov podle ustanovení zákona č. 89/2012

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

Stanovy název spolku, z. s.

Stanovy název spolku, z. s. Stanovy název spolku, z. s. Část 1 - Obecná ustanovení 1 Název, sídlo a obvod činnosti spolku Název spolku zní xxxxxxxxxxxxxx, z.s. Sídlem spolku je xxxxxxxxxxxxxx. 2 Účel spolku (1) Účelem spolku je xxxxxxxxxxxx

Více

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ

Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ Organizační řád Klubu fotografů přírody při ČMMJ I. Název a sídlo 1.Název klubu: Klub fotografů přírody při ČMMJ, z.s. (dále jen Klub ). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1179/2a 3. Klub je zřízen ve

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S.

STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S. STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S. schválené členskou schůzí asociace dne 5. prosince 2015 1. 1.1 1.2 2. 2.1 2.2 3. 3.1 3.2 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Spolek Asociace Absolventů Gymnázia

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY NA DLOUHÉM LÁNU, PRAHA 6 ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 2015 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ Na Dlouhém lánu, Praha 6 Identifikační číslo

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s.

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. STANOVY Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. (zapsaný spolek) je spolkem dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

S T A N O V Y. VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU H U M A N I T A z.s. I.Základní ustanovení

S T A N O V Y. VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU H U M A N I T A z.s. I.Základní ustanovení S T A N O V Y VYSOKOŠKOLSKÉHO SPORTOVNÍHO KLUBU H U M A N I T A z.s. I.Základní ustanovení 1. Vysokoškolský sportovní klub Humanita z.s / dále jen VSK Humanita z.s./, je dobrovolným sdružením občanů provozujících

Více

SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. S T A N O V Y

SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. S T A N O V Y Článek 1 Název, sídlo, obvod činnosti SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. S T A N O V Y 1. Název spolku je SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. (dále jen Komora SL). Komora SL je nepolitickou korporací

Více

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014)

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) STANOVY SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) 1 Obsah: Článek Název Strana I. Název, právní forma, sídlo 3 II. Cíl činnosti 3 III. Orgány 4 IV. Členská

Více

STANOVY. Plaveckého klubu Vodní stavby Praha, z. s. Čl. I Základní ustanovení

STANOVY. Plaveckého klubu Vodní stavby Praha, z. s. Čl. I Základní ustanovení STANOVY Plaveckého klubu Vodní stavby Praha, z. s. Čl. I Základní ustanovení 1. Spolek s názvem Plavecký klub Vodní stavby Praha, z. s. (dále jen spolek ) je dobrovolným sdružením občanů provozující tělovýchovu,

Více

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni 24. 11. 2015 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo

Více

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s.

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. (dále jen Unie ) Čl. 1 Název, sídlo, postavení Unie (1) Unie je založena na principu dobrovolnosti

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA STANOVY zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA 1 Název, sídlo a právní postavení 1. Název: Technologická platforma silniční doprava (dále jen sdružení ). 2. Sídlo

Více

Stanovy Mustang Riders Club, z. s.

Stanovy Mustang Riders Club, z. s. Stanovy Mustang Riders Club, z. s. Článek 1 Název, působnost, sídlo a symboly 1. Spolek s názvem Mustang Riders Club, z. s., zkratka MRC, je samosprávným a dobrovolným svazkem členů, kteří vlastní nebo

Více

Stanovy spolku OK QRP KLUB

Stanovy spolku OK QRP KLUB Stanovy spolku OK QRP KLUB P r e a m b u l e Členové sdružení ve spolku OK QRP KLUB /dále jen "spolek"/, který je nepřetržitým pokračováním občanského sdružení Československý QRP klub /zkráceně OK QRP

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNEČNICE KLADNO ÚPLNÉ ZNĚNÍ KE DNI 4. 1. 2018 I. Základní ustanovení 1) Název spolku: Spolek rodičů a přátel MŠ SLUNEČNICE KLADNO Identifikační číslo spolku:

Více

Stanovy spolku ČESKÁ BASEBALLOVÁ ASOCIACE

Stanovy spolku ČESKÁ BASEBALLOVÁ ASOCIACE Stanovy spolku ČESKÁ BASEBALLOVÁ ASOCIACE Článek 1 Název a sídlo Asociace 1.1. Česká baseballová asociace (dále jen Asociace ) je spolkem dle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění

Více

STANOVY SPORTOVNÍHO POLICEJNÍHO SPOLKU PREZIDIUM PRAHA

STANOVY SPORTOVNÍHO POLICEJNÍHO SPOLKU PREZIDIUM PRAHA STANOVY SPORTOVNÍHO POLICEJNÍHO SPOLKU PREZIDIUM PRAHA Čl. 1 Obecná ustanovení (1) Název spolku je SPORTOVNÍ POLICEJNÍ SPOLEK PREZIDIUM PRAHA. Spolek může být také označen SPS Prezidium Praha. IČ 26517892.

Více

S T A N O V Y. Tenisový klub Jeseník, z.s.

S T A N O V Y. Tenisový klub Jeseník, z.s. S T A N O V Y Tenisový klub Jeseník, z.s. I. Základní ustanovení Spolek s názvem Tenisový klub Jeseník, z.s., je samosprávný a dobrovolný svazek členů, kteří provozují sport. Sídlem Tenisového klubu Jeseník,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ  BMW Moto klub Czech Republic o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s." či. I. Úvodní ustanovení Sdružení BMW Moto klub Czech Republic o.s. (dále jen sdružení) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

Stanovy spolku ze dne Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Cíle spolku. Článek 3 Spolková činnost

Stanovy spolku ze dne Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Cíle spolku. Článek 3 Spolková činnost Stanovy spolku ze dne 10. 4. 2016 Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Název spolku: Společnost katolického domu v Blansku, z. s. 2) Společnost Katolického domu v Blansku, z. s. (dále jen spolek) je spolkem ve

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu S T A N O V Y upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu čl. 1 Název sídlo: 1. Název sportovní asociace je: Česká asociace

Více

Sportovního klubu Černošice z.s. (schválené usnesením valné hromady ze dne )

Sportovního klubu Černošice z.s. (schválené usnesením valné hromady ze dne ) S T A N O V Y Sportovního klubu Černošice z.s. (schválené usnesením valné hromady ze dne 5. 4. 2018) Hlava I Základní ustanovení 1.Sportovní klub Černošice z.s. /dále jen SK/ je samosprávný a dobrovolný

Více

S T A N O V Y. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. I. Základní ustanovení S T A N O V Y tělovýchovné jednoty TJ Slavoj Český Brod, o.s. I. Základní ustanovení 1. TJ Slavoj Český Brod, o.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických a právnických osob organizovaných v organizačních

Více

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN Stanovy občanského sdružení Klub UHLAN Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: Klub UHLAN (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů,

Více

STANOVY SPOLKU. Článek 2. Účel a hlavní činnost spolku

STANOVY SPOLKU. Článek 2. Účel a hlavní činnost spolku STANOVY SPOLKU Název: Spolek přátel Gymnázia Arabská z. s. IČ: 452 47 099 (zkrácený název: SPGA) Sídlo: Praha 6, Arabská 14, PSČ 160 00 Statutární orgán: Výbor spolku Článek 1. Základní ustanovení 1. Spolek

Více

STANOVY. Sportovního klubu hasičů Královéhradeckého kraje, z.s.

STANOVY. Sportovního klubu hasičů Královéhradeckého kraje, z.s. STANOVY Sportovního klubu hasičů Královéhradeckého kraje, z.s. OBSAH: ČLÁNEK I. NÁZEV A SÍDLO... 3 ČLÁNEK II. STATUT SPOLKU... 3 ČLÁNEK III. ÚČEL SPOLKU... 3 ČLÁNEK IV. ORGÁNY SPOLKU... 3 ČLÁNEK V. VALNÁ

Více

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací I. Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Popovický spolek okrašlovací (dále také jen PSO ). 2. PSO je právnickou osobou, jejíž poměry se řídí těmito stanovami,

Více

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb.

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Článek I Základní ustanovení 1. Název sdružení je Česká benchrestová asociace (dále jen CBRA) se sídlem v Praze 5, U Santošky 11, 150 00. Pro mezinárodní

Více

STANOVY. Baseball club Blesk Jablonec nad Nisou z.s. Článek I. Název, sídlo a postavení. Článek II. Účel, hlavní a vedlejší činnost spolku

STANOVY. Baseball club Blesk Jablonec nad Nisou z.s. Článek I. Název, sídlo a postavení. Článek II. Účel, hlavní a vedlejší činnost spolku STANOVY Baseball club Blesk Jablonec nad Nisou z.s. Článek I. Název, sídlo a postavení 1. Název: Baseball club Blesk Jablonec nad Nisou z.s. 2. Sídlo: Mšenská 64, 466 04 Jablonec nad Nisou 3. IČO: 26662914

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné

SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY. Hostinné ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, Hostinné SBTS HOSTINNÉ, p.s. STANOVY Hostinné 2016 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1.1. Název pobočného spolku: SBTS Hostinné, p.s. 1.2. SBTS Hostinné, p.s. má sídlo Dobrá mysl 874, 543 71 Hostinné 1.3. ČSÚ přidělil

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia. I. Základní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV. Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia. I. Základní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV Spolku rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia I. Základní ustanovení 1. Spolek rodičů žáků Gymnázia Boskovice a absolventů gymnázia je spolek ve smyslu ustanovení 214 a

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek rodičů a přátel Základní školy a mateřské školy, Kněžmost, okres Mladá Boleslav, IČ 71008446, se sídlem Na Františku

Více

Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o.

Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o. Svaz českých potápěčů, z.s. Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o. Tato novela Stanov byla schválena členskou schůzí dne DD.MM.RRRR Článek I. Úvodní ustanovení,

Více