20. června 2015 Národní dům na Vinohradech

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "20. června 2015 Národní dům na Vinohradech"

Transkript

1 20. června 2015 Národní dům na Vinohradech

2 Úvod Kongres žen je neziskovou a nevýdělečnou iniciativou organizací, institucí a osobností z neziskového, akademického, uměleckého, veřejného i soukromého sektoru. Cílem Kongresu žen je vytvořit stálou platformu, která osloví všechny, kterým jde o rovnost mezi ženami a muži, napříč profesemi, regiony, věkovými skupinami i politickou orientací. Uskupení poskytuje prostor pro síťování žen, sdílení zkušeností, znalostí a dovedností napříč společenskými sektory. Kongres otevírá prostor pro diskuzi o situaci žen v České republice, o problémech a možnostech jejich řešení. Je místem pro budování solidarity a vzájemné podpory mezi ženami, uvědomění si společných zkušeností genderové diskriminace i přes rozdíly, které mezi ženami panují. Kongres chce inspirovat ženy a muže a podpořit je v tom, aby rovnost chápali jako něco, k čemu může přispět každý z nás, ve svém každodenním životě. Rovnost se dotýká každého z nás.

3 Kongres žen je tvrdá práce, která stojí za to Kongres žen je čas strávený s úžasnými ženami, jejich příběhy a jejich přátelstvím Kongres žen je o tom, co máme všechny společné Kongres žen je moc něco změnit Kongres žen je vůle podělit se Kongres žen je taková síla, že je někdy těžké popadnout dech Kongres žen je v ten den a v ten okamžik smysl života každé z nás. Monika McGarrell Klimentová místopředsedkyně Kongresu žen o.s. Proč jsou letošním tématem Ženy a média, v čem bude letošní ročník výjimečný? Média jsou mocná, utvářejí společenské představy o tom, co je přijatelné, normální. Česká média nám zhusta představují veřejný prostor jako svět mužů v roli expertů, komentátorů, diskutérů. Jako kdyby ženy součástí veřejného prostoru nebyly nebo k němu neměly co říct. Letošní Kongres žen chce toto změnit. A čím je výjimečný? Myslím, že zejména v tom, že se nám podařilo do jeho příprav zapojit velké množství novinářů a novinářek, lidí, kteří se v médiích pohybují. Dává mi to naději, že v médiích samotných by mohla být určitá poptávka po tom to dělat jinak, líp, víc vyváženě, nesexisticky. Marcela Linková předsedkyně Kongresu žen

4 PROGRAM KONGRESU ŽEN 2015 Kongres žen 2015 pod jednu střechu svede výjimečné osobnosti českých a světových médií, politiky, kultury, komerční i neziskové sféry, aby diskutovaly o ženách v médiích. Přednášky a plenární diskuze doplní venkovní kulturní program a open cafés s českými spisovatelkami a bloggerkami. HLAVNÍ PROGRAM KONGRESU ŽEN V Národním domě na Vinohradech budou už od časného rána probíhat panelové diskuze se zastoupením významných žen a mužů z řad médií, politiky i akademické sféry. Úvodní diskuze budou tematizovat postavení žen v mediálním prostoru i jejich roli v něm. Klíčová bude rovněž plenární diskuze o ženách v rozhodovacích pozicích, a to nejen v médiích, ale i v politice a společnosti všeobecně. Političky evropských zemí budou hovořit o tom, zda se jich novináři ptají také na recept na bramborový salát a zda se v jejich zemi po každých volbách volí Miss Sněmovny. Napříč kavárnami i plenárními diskuzemi se bude prolínat téma zobrazování i postavení žen v médiích. Na plenární diskuze volně navazují kavárny, v nichž se budou probírat neméně důležitá témata. Odbornice prozradí, jak čelit neférovým útokům, jak proniknout do médií či jak nevyprokrastinovat tvorbu blogu. Pro mladé novinářky je připraven speed mentoring se zastoupením výjimečných osobností, např. Pavlíny Kvapilové či Kamily Zlatuškové. Návštěvníci a návštěvnice mohou zavítat na celodenní trh neziskových organizací či na některý z workshopů, jež tyto organizace připravují. V kavárně BRUXX mohou účastníci Kongresu žen poobědvat s #HolkamizMarketingu na příjemném networkingovém setkání. Účastníci a účastnice s menšími dětmi mohou využít dětského koutku a bohatého doprovodného dětského programu.

5 PŘEHLEDNÝ PROGRAM KONGRES ŽEN :00 10:30-12:00 12:00-13:30 13:30-15:00 Majakovského sál TRH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ, KAVÁRNY, CHILL OUT ZÓNA Raisův sál Zahájení Kongresu Postavení žen v českém mediálním prostoru (úvodní plenár) Ženy v rozhodovacích pozicích (plenár) (plenár) Gender kdo Společenský sál Média napříč Evropu (angličtina) Zobrazování političek v médicích (angličtina) Sexis Salónek č. 11 Jak čelit neférovým útokům (EKS) Porod doma? Jste normální? (UNIPA) Speed m Salónek č. 14 Umějí média zobrazovat ženy, jaké jsou? (Valdrová, Cíglerová) Pekingská akční platforma 20 let poté (HBS) Médiáln břehy Salónek č. 15 Místo činu: Internet (GS) Sexismus jako jedna z forem genderově podmíněného násilí (Úřad vlády) Obraz rom Kavárna č.1 Jak se chytit v médiích (Osvětová beseda) se Zuzanou Labudovou Otevřeno v Marie Claire Kavár Kavárna č.2 Jak nevyprokrastinovat tvorbu blogu (GrowJob) s Denisou Dědičovou Otisk mého JÁ (cats2cats) s Petrou Kubálkovou Women Cont Kavárna č.3 JAK PRORAZIT V IT? (Czechitas) s Ditou Přikrylovou Hudební kavárna s Naďou Strakovou Má smys specificko Kavárna č.4 Networkingový oběd H1 A HOLEK Z MARKETINGU (BRUXX) Feminismus není nadávka (Kongres žen)

6 15:00-16:30 16:30-17:00 17:00-17:30 19:00-21:00 NA Módní přehlídka Gender a média mimo mainstream: kdo, kde, kdy a jak? (plenár) Představení rezolucí a zakončení kongresu cích NIPA) t poté derově ády) trou kovou ongres Sexismus v ulicích Prahy (NKC) Speed mentoring pro mladé novinářky (Nesehnutí, NORA) Médiální strategie jinak: tiché slovo břehy mele (Česká prezidentka) Obraz romských žen v českých médiích (Slovo 21) Kavárna s Kateřinou Vackovou, LOONO Women - Gender - Body - Sexuality in Contemporary Media Studies Má smysl vydávat tištěný časopis pro specifickou cílovou skupinu? (ASNEP) s Monikou Jindrovou Sympozium Česká prezidentka (Česká prezidentka)

7 HLAVNÍ PROGRAM KONGRESU ŽEN :00 Registrace účastnic a účastníků 10:00-10:30 Oficiální zahájení Kongresu žen :30-12:00 Panelové diskuze a kavárny 10:30-12:00, Raisův sál POSTAVENÍ ŽEN V ČESKÉM MEDIÁLNÍM PROSTORU (plenární diskuze) (česky) Moderuje Pavlína Kvapilová Hostky: Marcela Linková (předsedkyně Kongres žen), Kamila Zlatušková (kreativní producentka Česká televize), Petra Fundová (ředitelka a jednatelka, vydavatelství Burda Media), Lenka Tréglová (šéfredaktorka MY89.cz), Petra Horáková (vedoucí speciálních redakcí, Hospodářské noviny), Petra Mašínová (generální ředitelka, Newton Media) Úvodní diskuze nad postavením žen v mediálním prostoru. Postavení žen v médiích můžeme sledovat ze dvou základních úhlů pohledu, prvním z nich je zastoupení žen ve vedoucích pozicích, i to, zda jejich větší zapojení může ovlivnit mediální obsah. Druhým diskutovaným tématem je zobrazování žen v médiích, a to nejen vizuálně, ale také v rolích, které jsou ženám tradičně připisovány. V rámci panelové diskuze zazní názory a postoje zástupkyň médií, neziskového sektoru, žen z politické i akademické sféry. Pojďme diskutovat o postavení žen v českém mediálním prostoru.

8 12:00-13:30 12:00-13:30, Raisův sál ŽENY V ROZHODOVACÍCH POZICÍCH Moderuje Barbora Kroužková Diskutující: Michal Púr (šéfredaktor Euro), Milan Fridrich (programový ředitel ČT), Daniela Drtinová (DVTV), Lenka Vochocová (FSV UK), Kateřina Kalistová (1. náměstkyně ministra kultury), Kateřina Šafaříková (Lidové noviny), Nora Grundová (vedoucí víkend HN) Panel zahájí svým projevem Jiří Dienstbier, ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu. V České republice chybí ženy v klíčových rozhodovacích pozicích v médiích. Kromě vedení žánrových vydavatelství a časopisů najdete ženu pouze ve funkci šéfredaktorky jednoho zpravodajského deníku a generální ředitelky jednoho významného mediálního domu. Ženy mají minimální zastoupení ve vedení médií veřejné služby i v radách, které dozorují vysílání placené koncesionáři. Přitom ženy i muži tvoří v české společnosti dvě poloviny a stejnou měrou jsou konzumentkami a konzumenty mediálního obsahu. I proto by bylo logické, aby o médiích rozhodovaly ženy stejnou měrou jako muži. Myslíte si, že je nízké zastoupení žen v rozhodovacích pozicích problém? Co ženám brání dostat se do vedoucích pozic? Změní se česká média, pokud o nich bude rozhodovat více žen? Objeví se tak v mediálním obsahu témata, o kterých se nepíše a netočí, nebo se o nich bude psát a točit jinak? A existuje vůbec něco jako ženská a mužská témata? Změna médií může vyvolat celospolečenskou změnu, nastartujme ji společně. 12:00-13:30, Společenský sál (2. patro) MÉDIA NAPŘÍČ EVROPOU (plenární diskuze) (anglicky) Moderuje Pavlína Kvapilová Diskutující: Dorota Warakomska (novinářka, tisková mluvčí Kongresu Kobiet, Polsko), Karen Tice (profesorka oddělení Genderových a ženských studií, Univerzita Kentucky, USA), Nele Laos (spoluzakladatelka zpravodajské platformy Feministerium, Estonsko), Tereza Matysová (tisková koordinátorka ve společnosti MTG, Velká Británie), Daiva Cervokiene (nezávislá novinářka,

9 Litva), Lene Rimestad (novinářka, profesorka žurnalistiky, Dánsko), Heide Oestreich (editorka deníku Die Tageszeitung, Německo) Mezinárodní panelová diskuse Média napříč Evropou by měla přinést postoje a názory novinářek z několika evropských zemí a reflektovat témata, která s postavením žen v médiích souvisí. Chtěly bychom představit specifické pohledy na téma žen v médiích, slyšet osobní zkušenosti významných žen z evropských médií a obohatit českou debatu související se zastoupením žen v mediálním světě o inspirativní příklady dobré praxe z celé Evropy. Společně se budeme snažit najít řešení konkrétních problémů, které mají ženy v médiích společné napříč celou Evropou. Jaké je postavení žen v zahraničních médiích? Jsou věk nebo kvóty zásadním tématem za hranicemi České republiky? Jsou pro novinářky a ženy v mediálním světě za českými hranicemi aktuální stejná témata související s postavením žen? Jak funguje regulace médií napříč Evropou? Jak je těžké/snadné prosazování genderové rovnosti v mediálním prostoru? Jaké byly spouštěče takových změn? 12:00-13:30, Salonek č. 11 (1. patro) JAK ČELIT NEFÉR ÚTOKŮM (EKS) Moderuje Eva Kavková Nepříjemný šéf, problematická klientka nebo arogantní dodavatel každý jistě zažil řadu perných chvil při komunikaci, ať již v zaměstnání, nebo mimo něj. Jak reagovat při neférových osobních útocích? Jak neztratit sebekontrolu a nenechat se znejistit? Klíčovým krokem je neutralizovat útočníka a přesměrovat jeho energii od emocí k věcnému problému. V rámci workshopu se naučíme rozpoznávat neférové útoky a vyzkoušíme si na vlastní kůži, jak pohotově reagovat v nepříjemných komunikačních situacích. Osvojíme si techniky, díky kterým lépe zvládneme jednání s problémovými osobami a nacvičíme základní principy přesvědčivé argumentace. Workshop je postaven na praktických nácvicích komunikačních situací či rolových her, které následují po krátkém informačním vstupu. Nácvik probíhá jeden na jednoho (lektorka a účastnice) se zpětnou vazbou od celé skupiny.

10 12:00-13:30, Salonek č. 14 (2. patro) UMÍ MÉDIA ZOBRAZOVAT ŽENY TAKOVÉ, JAKÉ JSOU? Přednášející: Jana Valdrová, Kristýna Komůrková Média vytvářejí, reprodukují a posilují obrazy ženství a mužství. V diskusích hledáme odpovědi na otázky, jak média přistupují k zobrazování genderu. Odpovídají současné konstrukce genderu zkušenostem a potřebám skutečných lidí? Do jaké míry mohou být naopak pociťovány jako stereotypní, diskriminující, zneviditelňující či devalvující některé životní volby? Jaký vliv má obsazení rozhodovacích pozic v médiích na jejich genderovou tvář? Jaké jsou motivy mediálních přístupů k genderu? Existují genderová tabu? Jaká aktuální témata jsou zatím na okraji pozornosti a jak jeuchopit v zájmu rovného pojednávání žen a mužů? 12:00-13:00, Salonek č. 15 (2. patro) MÍSTO ČINU: INTERNET (Gender Studies) Diskuzní kavárna na téma genderová dimenze kybernásilí. Formou moderované diskuze otevřeme téma násilí v prostředí internetu a jeho genderový rozměr. Diskutovat budeme o problematických aspektech internetu jako média, kde se násilí odehrává, a o informačních a komunikačních technologiích, které výrazně napomáhají jeho šíření. Na základě výsledků výzkumu, který Gender Studies realizovalo, budeme hovořit o konkrétních projevech a specifikách násilí v prostředí internetu s ohledem na gender. Věnovat se budeme i prevenci a možnostem vzdělávání v této oblasti. Diskuze se zúčastní i právnička, která může přímo na místě odpovědět na některé dotazy a poradit, jak se bránit např. zneužití osobních údajů, narušení soukromí nebo stalkingu. 12:00-13:30, Kavárna BRUXX Oběd #HolkyzMarketingu Víte, že na marketingových konferencích potkáte na pódiu průměrně jen 10 % žen? Vyberte si konferenci a změňte to s námi! A věděli jste, že podle výzkumu z roku 2006 pracuje v technologiích jenom 29 % slečen? Pokud jde o programátorky, je jich jen 12 %. #HolkyzMarketingu se rozhodly to změnit! Poměr holek na pódiu, v technologiích i CxO pozicích. Potřebujete poradit? Podpořit? Zaškolit? Je nás tu hodně a věříme, že to jde. Pojďte s námi na oběd a dáme hlavy dohromady, seznámíme se a změníme svět.

11 13:30-15:00 Panelové diskuze a kavárny 13:30-15:00, Raisův sál Moderuje Nora Fridrichová Diskutující: Mirka Zlatníková (ředitelka redakce, vydavatelství Astrosat), Martin Jašminský (šéfredaktor, Hospodářské noviny), Robert Čásenský (vydavatel, šéfredaktor, Reportér), Silvie Lauder (redaktorka, Respekt), Alena Müllerová (kreativní producentka, Česká televize) Média reprodukují, posilují a aktivně spoluutváří představy o ženství a mužství. A média mají také moc tyto představy měnit. Proto je důležité vést dialog o tom, zda je legitimní od médií požadovat, aby přijala společenskou odpovědnost za obrazy, které veřejnosti nabízí. Nesou média odpovědnost i za obchodní sdělení, která jsou jejich součástí? Co vůbec motivuje současné mediální přístupy k genderu, jaké zájmové lobby je ovlivňují? Existují genderová tabu? Od jakých médií můžeme očekávat, že se budou aktivně podílet na rozbíjení stereotypních vzorců a přispívat tak ke společenským změnám? V průběhu diskuze budeme hledat odpovědi na otázky, jakým způsobem v médiích dochází ke konstruování modelů genderových rolí a do jaké míry tyto role odpovídají zkušenostem skutečných lidí. Zaměříme se i na problematiku tzv. ženských témat. Zohledňují média dostatečně témata a problémy, která se ve větší míře dotýkají žen? O jaká témata se jedná, a existují vůbec ženská či mužská témata? Je nějaký rozdíl mezi přístupy veřejnoprávních a komerčních médií? Jaká je role veřejnoprávních médií, která mají zákonem určenou povinnost poskytovat pro všechny skupiny obyvatel vyváženou programovou nabídku? A jaká je praxe?

12 13:30-15:00, Kavárna 1 (Majakovského sál) OTEVŘENO V MARIE CLARIE Každý měsíc pro vás připravujeme magazín Marie Claire, vymýšlíme, plánujeme a rádi vás vezmeme alespoň na chvilku do týmu a poslechneme si, co vás zajímá. Jsou pro vás ženské časopisy inspirací? Myslíte si, že časopisy pro ženy mají hloubku? Jak vidí ženské časopisy jejich vydavatelé? Co je inspiruje a co motivuje k tomu, aby vydávali tištěný časopis v době, kdy se dá všechno najít na webu? Kavárna s vydavatelstvím Burda Media na téma ženské časopisy a sebevědomí žen. 13:30-15:00, Společenský sál (2. patro) PTAJÍ SE NOVINÁŘI POLITIČEK NA BRAMBOROVÝ SALÁT I JINDE V EVROPĚ? (Forum 50 %) (tlumočeno aj-čj) Moderuje Jana Smiggels Kavková Diskutující: Camilla Meyer (komunální politička, Dánsko), Gina Lund (bývalá náměstkyně na Ministerstvu práce, Norsko), Terry Reintke (europoslankyně, Německo) a další Osobní zkušenosti političek se zobrazováním a vystupováním v médiích. Jak se liší přístup médií k političkám a politikům? Proč se novináři mužů politiků neptají na děti? Proč se po každých volbách hledá Miss Sněmovny? Musí být politička zároveň i dobrá hospodyňka? Přijďte si poslechnout, jak na tyto otázky odpovídají ženy političky z různých zemí Evropy. 13:30-15:00, Salonek č. 14 (2. patro) Peking + 20 ZMĚNY V POSTAVENÍ ŽEN V ČR OD 4. SVĚTOVÉ KONFERENCE ŽEN (Heinrich Böll Stiftung Praha) Moderuje Kateřina Jonášová Hostky: Marie Čermáková, Pavla Frýdlová, Lada Wichterlová Přijetí Pekingské deklarace a akční platformy před 20 lety znamenalo historický průlom pro práva žen. Podepsaly ji vlády 189 zemí a zavázaly se tak k prosazování rovných příležitostí žen a mužů ve svých programech a k jejich plnění. Po dvou desetiletích je třeba provést bilanci.

13 13:30-15:00, Salonek č. 15 (2. patro) SEXISMUS JAKO JEDNA PODMÍNĚNÉHO NÁSILÍ Z FOREM GENDEROVĚ Moderuje Jindřiška Krpálová V listopadu 2014 přijala vláda ČR Vládní strategii pro rovnost žen a mužů v České republice na léta Na ni navazuje Akční plán prevence domácího a genderově podmíněného násilí na léta Jedná se o dokument, který komplexně přistupuje k tématu domácího a genderově podmíněného násilí a snaží se jej vnímat jako otázku mnoha aktérů a aktérek. Nezaměřuje se proto pouze na oběti, ale také na násilné osoby, děti, které jsou svědky některé z těchto forem násilí, i na širší veřejnost. Plán mimo jiné řeší sexismus a jeho dopady na veřejný život i na jednotlivé skupiny žen. Jaké dopady má sexismus ve společnosti obecně a jaké jsou jeho projevy ve vztahu k některým marginalizovaným skupinám žen? Jak souvisí sexismus s ostatními formami genderově podmíněného násilí? Jak se mu lze bránit a co chystá vláda ČR v souvislosti s jeho potíráním? 13:30-15:00, Salonek č. 11 (1. patro) POROD DOMA? JSTE NORMÁLNÍ? (UNIPA) Lektorka: Ivana Königsmarková, prezidentka Unie porodních asistentek Jaká je role porodní asistentky? Je porod doma znamením nezodpovědnosti, nebo racionální volbou pro zdravou ženu? Jak tuto otázku reflektují média? Co považují za normální česká média a co Světová zdravotnická organizace? Jak se česká média staví k soudním přím porodních asistentek a jak referovala o rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva?

14 13:00-15:00, Kavárna 3 POSTAVENÍ ŽEN V HUDEBNÍM PRŮMYSLU Moderuje Nadia Straková Zatímco ne jedna ženská interpretka má vyšší prodej desek než jejich mužské protějšky, hudební průmysl je výhradně obsazen muži. Člověk by si myslel, že showbyznys by mohl být v tomhle ohledu progresivnější než třeba ekonomický sektor či politická scéna, ale zjevně není. Až v roce 2007 byla zvolena první prezidentka společnosti EMI, Andria Vidler. Proč ze židlí vedení hudebních společností zeje nedostatek žen? Nemají snad ženy zájem nebo je v tom něco jiného? 15:00-16:30 Panelové diskuze a kavárny 15:00-16:30, Raisův sál GENDER A MÉDIA MIMO MAINSTREAM Moderuje Ľubica Kobová Diskutující: Daniela Jungová (koordinátorka a redaktorka online feministického magazínu Femag.cz), Tereza Stejskalová (redaktorka webzinu A2larm), Bára Šichanová (redaktorka Radia Wave), Kateřina Jonášová (redaktorka Genderové informační a tiskové agentury gita), Saša Uhlová (Deník Referendum) Nedostatečné zohledňování věcí souvisejících se životem žen a různých marginalizovaných skupin v médiích hlavního proudu zřejmě nikoho nepřekvapí. Ve světovém i českém mediálním prostoru ale existuje mnoho kolektivních i individuálních publikačních iniciativ, které otázky genderové rovnosti a otázky dalších sociálních nerovností pravidelně tematizují. Budují kolem sebe komunity a formují veřejné mínění. Kdo jsou? Kde působí? Kdy začali publikovat? Za jakých okolností zahájili publikační činnost nebo za jakých okolností svou aktivitu ukončili? Jaká je jejich práce, tedy systém financovaní, spolupráce s přispěvatelkami a přispěvateli, redakční politika? Jak jsou provázány s aktivistkami a neziskovými organizacemi? Jsou tyto publikační aktivity samy o sobě druhem aktivismu? Co je jejich cílem? A je jejich činnost vůbec udržitelná?

15 15:00-16:30, Společenský sál (2. patro) PRAHA NE/BEZPEČNÁ? VEŘEJNÝ PROSTOR A BEZPEČÍ Moderuje Blanka Nyklová (NKC ženy a věda) Diskutující: Blanka Nyklová (NKC ženy a věda), Jana Jíchová, Ph.D. (Urbánní a regionální laboratoř Přírodovědecká fakulta UK), Milota Sidorová (resite), pplk. Mgr. Janka Váňová (Krajské ředitelství Policie hl. m. Prahy) a zástupce/kyně magistrátu HMP; Monika McGarrell Klimentová ((Fórum 50 %, místopředsedkyně Organizačního výboru Kongresu žen, o.s.) v roli diskutérky. Bojíte se chodit v noci parkem? Po ulici? Jezdit noční tramvají či autobusem? Vyhýbáte se některým místům raději i ve dne? Sledujete kriminální zpravodajství? Máte rád/a detektivky? Nosíte s sebou zbraň nebo pepřový sprej? Umíte karate? Máte pocit, že musíte být ve veřejném prostoru stále ve střehu? A chcete vědět, jak spolu všechny tyto otázky souvisí? Pak přijměte pozvání na panel věnovaný bezpečnosti ve veřejném prostoru, a to zejména v Praze. Definice a podoba veřejného prostoru a jeho zobrazování v médiích mají dopady na to, jakým způsobem jej mohou různí lidé využívat. Cílem panelu je nastínit a diskutovat vliv veřejného prostoru na pocity bezpečí, které jsou podmíněny řadou charakteristik, včetně pohlaví. Chceme se zamyslet nad tím, co dělá prostor ne/bezpečným, i nad tím, kdo je za bezpečnost zodpovědný. Zaměříme se mimo jiné i na různé formy obtěžování (hlasité komentáře, gesta, pískání, osahávání) a jejich vliv na možnosti pohybu (nejen) po Praze pro rozdílné skupiny obyvatelstva s důrazem na různé skupiny žen. Těšit se můžete na debatu s nimi i na vizuální doprovod.

16 15:00-16:30, Salonek č. 14 (2. patro) MEDIÁLNÍ STRATEGIE JINAK (Česká prezidentka) Moderuje Miluš Kotišová Česká prezidentka prakticky představí 4 alternativní mediální platformy, které by mohla budoucí první česká prezidentka (premiérka) využít při dlouhodobém budování svého mediálního obrazu, zatímco její potenciální voliči a voličky by je mohli využít jako podklad pro vyjednávání o společné kandidátce, na níž by se ženské hnutí dokázalo shodnout a cíleně podpořit: 1. Kampaň jinak: strategické otázky pro ČR, 2. Cyklus 50 rozhovorů, 3. Boženky aneb mediálně-emancipační doplňková měna (na podporu síťování mezi ženami) a 4. Anketa Dámská padesátka. 15:00-16:30, Salonek č. 15 (2. patro) OBRAZ ROMSKÝCH ŽEN V MÉDIÍCH (ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu ve spolupráci s organizacemi Slovo 21, z. s. Romská ženská skupina Manushe a ROMEA, o.p.s.) Moderuje Lucia Zachariášová Diskutující: Iveta Demeterová, Martina Horváthová, Jitka Votavová, Jarmila Balážová Spolupráce vlády a neziskového sektoru je podstatnou součástí dobře fungující demokratické společnosti. Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu proto přizval ke spolupráci neziskové organizace Slovo 21 a Romea, aby společně uspořádali interaktivní seminář na téma Obraz romských žen v českých médiích. Nezisková organizace Slovo 21,a především její ženská romská skupina Manushe, se věnuje postavení romských žen v české společnosti. Zpravodajský portál romea.cz přináší zpravodajství specificky zaměřené na Romy a Romky a informování o nich a pro ně. Matina Horváthová se svém příspěvku představí aktivity skupiny Manushe i navázanou spolupráci s úřadem ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu. Jitka Votavová seznámí přítomné s výsledky svého výzkumu o obrazu Romů a Romek v českých médiích a Jarmila Balážová, novinářka a mluvčí ministra pro lidská práva, rovné příležitosti

17 a legislativu, bude hovořit o postavení romských žen v médiích. Iveta Demeterová, vedoucí redaktorka romského vysílání Českého rozhlasu, zmíní osobní zkušenosti s prací v médiích. Seminář je pojímán jako interaktivní, jeho významnou součástí proto bude diskuze. 15:00-16:30, Salonek č. 11 (1. patro) SPEED MENTORING PRO MLADÉ NOVINÁŘKY (Nesehnutí, NORA) Moderuje Petra Havlíková Dvanáct mladých novinářek, studentek a publicistek se potká se šesti úspěšnými ženami, které mají dlouholeté zkušenosti z médií. Mentorkami budou Pavlína Kvapilová, Kamila Zlatušková, Lenka Tréglová či Petra Procházková. Přijďte sdílet zkušenosti s fungováním českých médií, přijďte se potkat se skvělými novinářkami a načerpat informace a inspiraci. 19:00-21:00, Salonek č.14 (2.patro) SYMPOZIUM ČESKÁ PREZIDENTKA Česká prezidentka je volné pracovní uskupení, které sdružuje ženy z celého politického spektra, široce podporuje zájemkyně o věci veřejné, a nepřímo tak pracuje ve prospěch první české prezidentky či předsedkyně vlády.

18

19 Doprovodny venkovni program Kongresu zen ˇ 2015 Kongres žen nejsou jenom kulaté stoly, panelové diskuze, mentoring či povídání na vážná témata, akce nabízí rovněž bohatý doprovodný program. Náměstí Míru ožije na celé odpoledne festivalem Hlasy žen, který zve všechny účastníky a účastnice na pestrou nabídku tanečních a hudebních vystoupení. Zavlnit se můžete na příjemné rytmy, vystoupí i umělci s africkými a latinskoamerickými kořeny, na své si přijdou i milovníci a milovnice stylu indie a pop rocku. Součástí festivalu je tematicky laděná nabídka občerstvení z různých koutů světa. Přípravu jídla si budete moci dokonce vyzkoušet. Bohatý program je připraven i pro děti. Výjimečnou součástí doprovodného venkovního programu jsou open cafés s českými spisovatelkami a bloggerkami. Návštěvníci i návštěvnice Kongresu žen mohou přijít diskutovat, nechat se inspirovat a okouzlit českými fashion, food i life bloggerkami a výjimečnými spisovatelkami. V samostatném open café si s vámi bude povídat čerstvá držitelka ceny Magnesia Litera herečka Maruška Doležalová, svou osvětovou činnost v oblasti zdraví představí Margit Slimáková, o sushi i podnikání si s vámi bude povídat Sushiqueen Bára Rektorová, o své Kuchařce pro dceru bude vyprávět Jana Florentýna Zatloukalová. O módě budou společně diskutovat A Cup of Style, Pavlína Louženská a 11 koček. Barbora Šťastná prozradí některé ze svých receptů na všední šťastný život, zatímco Barbora Baronová bude vyprávět o své naprosto unikátní knize Slečny.

20 Line up stage Fes val Hlasy zen ˇ 10:00-10:30 - Oficiální zahájení Kongresu žen 10:30-11:00 - Trhy 11:00-12:00 - Dětský program se španělskou hudbou 12:20-12:50 - Brazilský koncert / IanSamba 13:00-13:30 - Guinean drumming / Bijou Camara & Le Group Guinee Toumboui 13:30-14:00 - AfroCuban drumming / Mi Rumba 14:25-15:10 - Balkánský koncert / FES 15:30-16:15 - Acoustic Hysteria concert / Dora Bondy 16:30-17:30 - Kuchařské workshopy 18:00-19:00 - Indie rock koncert / Pankix 19:00-19:15 - Oficiální zakončení

21 Open cafes 12:00-12:45 - Open café s herečkou Maruškou Doležalovou 13:00-13:45 - Open café s fashion bloggerkami 14:00-14:45 - Open café s food bloggerkami 15:00-15:45 - Open café s českými spisovatelkami a life bloggerkami Open café s herečkou Maruškou Doležalovou 12:00-12:45 Historky z hereckého podsvětí vypráví na svém blogu Kafe a cigárko svérázná herečka Maruška Doležalová, která je známá především jako hvězda seriálu Comeback. Maruška vtipně glosuje svůj život herečky, píše o introvertech před kamerou, trapasech na konkurzech i o finanční situaci herce. Maruška je čerstvá držitelka ceny Magnesia Litera v kategorii Blog roku.

22 Open café s fashion bloggerkami 13:00-13:45 Moderuje Veronika Ruppert Hostky: Lucie Ehrenbergerová, Nicole Ehrenbergová, 11 koček, Pavlína Louženská Dvě sestry a zároveň nejlepší kamarádky Lucka (22) a Nicole (20) se do blogování vrhly před 10 lety. Přes deníčkové zápisky, grafiku a celebrity se propracovaly k blogu o módě, životě a názorech A Cup of Style. Svým čtenářům přináší pozitivní energii a motivaci a snaží se, aby se u nich cítili jako doma. Blog Jedenáct koček s podtitulem arogantní umňoukaná alternativa si jeho autorky založily z potřeby dokumentovat kreativní prostředí okolo sebe, upozorňovat na lokální, ekologické a udržitelné alternativy a nastavovat zrcadlo místní fešn scéně. Kočky nakukují do showroomů, dělají rozhovory s návrháři a zajímavými lidmi, navštěvují dobré akce, ale i okopávají zahrádku, vaří a čtou. Na českou módu nahlížejí důkladně a bez komerčního pozlátka. Pavlína Louženská tvoří marketing v největším českém online obchodě s módou ZOOT.cz. Miluje módní časopisy, pejska Popelku a svůj tým. Sní o tom, že bude první česká prezidentka, nejmladší holka na obálce Forbes a šéfka digitálu u Burberry. Společně s #HolkyzMarketingu se snaží změnit poměr holek na pódiích českých konferencí, v technologiích i CxO pozicích. Open café s food bloggerkami Moderuje Vladimíra Válková 14:00-14:45 Hostky: Margit Slimáková, Bára Rektorová, Veganotic, Jana Florentýna Zatloukalová, Jana Patočková - Vývařovna

23 Margit Slimáková je v současnosti nejvýraznější česká specialistka na výživu a zdravotní prevenci. Zpopularizovala u nás Zdravý talíř, který rychle nahrazuje zastaralou výživovou pyramidu. Nově je také odbornou garantkou přelomové iniciativy Skutečně zdravá škola, která usiluje o regulaci bufetů a prodeje sladkostí ve školách, po vzoru vyspělejších zemí. Zabývá se zejména poradenstvím a osvětou, píše vlastní blog a provozuje YouTube kanál. Veganotic je nejbarevnější veganský blog, jaký si můžete představit. Píše ho Božena, která je už téměř 10 let vegankou a říká, že je to jedno z nejlepších rozhodnutí, které kdy v životě udělala. Nad krásou fotografií přechází zrak, nad pestrostí receptů se sbíhají sliny. Přesvědčte se na veganotic.cz a přijďte si popovídat s autorkou blogu! Bára Rektorová je zakladatelka cateringové firmy Sushiqueen. Už 9 let připravuje sushi na večírky formou zážitkového cateringu a má v současnosti za sebou přes 300 kurzů v domácnostech a několik kompletních výcvikových programů pro kuchaře. Kromě toho se věnuje podnikatelskému poradenství, zaměřeně na poskytování nejlepších služeb. Jana Patočková je spoluautorkou blogu Vývařovna. Chce vstávat, ale většinou spí, ráda snídá, často to nestíhá miluje bufety a čtyřkový hospody, jídlo vnímá jako nevyhnutelnou součást života jedince, do který se jedinečným způsobem promítají celospolečenský jevy a fenomeny. Zajímá se o módní a gastro trendy, ale nutně je nenásleduje, nejvíc si libuje v bizarních věcech a smaženýmu sýru nikdy neřekne ne. Jana Florentýna Zatloukalová je obdivuhodná žena - matka čtyř dětí a čtyř kuchařských knih. Všechny začínající i zkušené hospodyňky uchvátila Kuchařkou pro dceru a okouzlila Snídaní u Florentýny. Podle autorky se každá žena může naučit dobře vařit a mít vaření ráda.

24 Open café s českými spisovatelkami a bloggerkami Moderuje Vladimíra Válková 15:00-15:45 Hostky: Barbora Baronová, Barbora Šťastná, Michaela Dombrovská Barbora Baronová je novinářka, copywriterka, literární dokumentaristka a nakladatelka, kterou zná široká veřejnost především díky stylizovanému literárně-fotografickému dokumentu o neprovdaných ženách v Česku a Československu ve 20. a 21. století. Kniha Slečny, kterou realizovala spolu s fotografkou Ditou Pepe, získala 3. místo v soutěži Nejkrásnější česká kniha za rok To ale není zdaleka jediný autorčin projekt. Přijďte se zeptat na ty další! Barbora Šťastná nemá recept na štěstí, ale testuje nejrůznější způsoby, jak být šťastnější v každodenním životě. Nechce žít jen pro víkendy a dovolené, nejezdí meditovat do Indie, snaží se žít teď a tady i po cestě v tramvaji nebo ve frontě na poště. O tom, jak se jí to daří i nedaří, píše ve svém Šťastném blogu a Šťastné knize. Právě teď se připravuje k vydání její druhá kniha s názvem Jak jsem sebrala odvahu. Michaela Dombrovská pochází ze Slezska. Kromě jiného přednáší na vysoké škole, sepisuje vědecká pojednání a tvoří strategické dokumenty. Ve volném čase ale s potěšením bloguje a píše příspěvky pro české life-stylové magazíny. Grada jí vydala knihu Pravidla pozitivního sobectví. Je také (spíše píšící) lektorkou jógy, dlouhodobě spolupracuje s časopisem Jóga Dnes. Věří, že sny se plní a každá velká cesta začíná prvním krokem. Nebo písmenem.více informací a další odkazy naleznete na - kam jí můžete také napsat.

PO CELÝ DEN (9.00 17.00) HLÍDÁNÍ DĚTÍ Salónek č. 10 (85 osob) 10.00 10.30 Oficiální zahájení KONGRESU ŽEN 2015

PO CELÝ DEN (9.00 17.00) HLÍDÁNÍ DĚTÍ Salónek č. 10 (85 osob) 10.00 10.30 Oficiální zahájení KONGRESU ŽEN 2015 PROGRAM 9.00 10.00 (Národní dům) - registrace PO CELÝ DEN (9.00 17.00) HLÍDÁNÍ DĚTÍ Salónek č. 10 (85 osob) RAISŮV SÁL (320 OSOB, TLUMOČENÍ ČJ-AJ) 10.00 10.30 Oficiální zahájení KONGRESU ŽEN 2015 Věra

Více

ZÁŽITKOVÁ PRACOVNÍ KONFERENCE

ZÁŽITKOVÁ PRACOVNÍ KONFERENCE 18 & 19 / 03 / 2016 Dlouhodobě se věnujeme tématům, jež vloni Úřad Vlády také zařadil do Vládní strategie pro rovnost žen a mužů v ČR na léta 2014-2020. ZÁŽITKOVÁ PRACOVNÍ KONFERENCE EQUAL PAY DAY V ČR

Více

KAVÁRNY. Kavárny mají své přesně dané časy, tak nezmeškejte ty, co vás zajímají! JAK SE CHYTIT V MÉDIÍCH (OSVĚTOVÁ BESEDA) 12:00-13:30

KAVÁRNY. Kavárny mají své přesně dané časy, tak nezmeškejte ty, co vás zajímají! JAK SE CHYTIT V MÉDIÍCH (OSVĚTOVÁ BESEDA) 12:00-13:30 KAVÁRNY Koncept kaváren v Majakovského sále v Národním domě na Vinohradech nabízí komorní setkání nad tématy, která se již nevešla na hlavní panely, ale přesto je dobré je diskutovat. Setkání u kavárenského

Více

Úřad vlády České republiky Pracovní skupina muži a rovnost žen a mužů. seminář Sociální podmínky otcovství v České republice

Úřad vlády České republiky Pracovní skupina muži a rovnost žen a mužů. seminář Sociální podmínky otcovství v České republice Úřad vlády České republiky Pracovní skupina muži a rovnost žen a mužů seminář Sociální podmínky otcovství v České republice 19. listopadu 2014 PROGRAM SEMINÁŘE 10:30 10:40 Úvodní slovo 10:40 10:55 Informace

Více

Výroční zpráva 2009. Výroční zpráva za rok 2009:

Výroční zpráva 2009. Výroční zpráva za rok 2009: Výroční zpráva 2009 Výroční zpráva za rok 2009: Adresa sídla: Ševčenkova 2, Brno-Bosonohy, 642 00 Kontaktní adresa: Mgr. Kateřina Machovcová, Mánesova 639, 290 01, IČ: 269 29 716 Č. účtu: 193540838/0300

Více

Představení a ceník inzerce L M

Představení a ceník inzerce L M Představení a ceník inzerce D L M Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Píšeme pro lidi v rozhodovacích pozicích s vlivem na společenské dění, politiku a

Více

PLÁNY GENDEROVÉ ROVNOSTI 1. WORKSHOP PRACOVNÍ SKUPINY PRO ZMĚNU KLUB NKC

PLÁNY GENDEROVÉ ROVNOSTI 1. WORKSHOP PRACOVNÍ SKUPINY PRO ZMĚNU KLUB NKC PLÁNY GENDEROVÉ ROVNOSTI 1. WORKSHOP PRACOVNÍ SKUPINY PRO ZMĚNU KLUB NKC 31. 3. 2015 1 PRACOVNÍ SKUPINA PRO ZMĚNU KLUBU NKC vznik leden 2015 68 členek a členů pro koho lidé, kteří chtějí změnu a chtějí

Více

Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Co máme za sebou (ceny a projekty)

Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Co máme za sebou (ceny a projekty) D L M Jsme nezávislé vydavatelství cílící na čtenáře s vlivem, moderní byznys a instituce. Píšeme pro lidi v rozhodovacích pozicích s vlivem na společenské dění, politiku a ekonomiku. Oslovujeme čtenáře

Více

cats2cats cats2cats z.s.

cats2cats cats2cats z.s. Výroční zpráva 2016 cats2cats cats2cats z.s. www.cats2cats.org 2016 Úvodní slovo V roce 2016 cats2cats směle vykročily do nové etapy. Tento rok byl poznamenán hledáním budoucí podby organizace a hledání

Více

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY

DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY CENTRUM LOCIKA VÁS SRDEČNĚ VÍTÁ NA KONFERENCI DĚTI A DOMÁCÍ NÁSILÍ NOVÉ PERSPEKTIVY AKCE SE KONÁ POD ZÁŠTITOU MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ PROFILY VYSTUPUJÍCÍCH A ANOTACE PŘÍSPĚVKŮ PŘÍBĚH O LOCICE

Více

Doprovodný program konference Forum 2000

Doprovodný program konference Forum 2000 5. 11. října 2018 Doprovodný program konference Forum 2000 Výzva pro zájemce o pořádání místních akcí v rámci Festivalu demokracie. #fedem Co je cílem Festivalu demokracie? Chceme naslouchat náladám ve

Více

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků.

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků. BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9 Pestrý festival mnoha vůní a strhujících vystoupení. Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi, večerní

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ. Druhý kongres finančních profesionálů. Předpokládaný termín: listopad Konferenční centrum City, Praha 4

NABÍDKA PARTNERSTVÍ. Druhý kongres finančních profesionálů. Předpokládaný termín: listopad Konferenční centrum City, Praha 4 Druhý kongres finančních profesionálů NABÍDKA PARTNERSTVÍ Předpokládaný termín: listopad 2016 Délka kongresu: dva dny (pátek+sobota) Místo konání: Konferenční centrum City, Praha 4 Organizátor: Financial

Více

NOVINÁŘSKÁ CENA Fórum kvalitní české žurnalistiky

NOVINÁŘSKÁ CENA Fórum kvalitní české žurnalistiky NOVINÁŘSKÁ CENA Fórum kvalitní české žurnalistiky pořádá: hlavní partner: partneři: Novinářská práce má důležitý význam pro fungování a rozvoj demokratické společnosti. Nadace Open Society Fund Praha

Více

KAVÁRNY. Kavárny mají své přesně dané časy, tak nezmeškejte ty, co vás zajímají! JAK SE CHYTIT V MÉDIÍCH (OSVĚTOVÁ BESEDA) 12:00-13:30

KAVÁRNY. Kavárny mají své přesně dané časy, tak nezmeškejte ty, co vás zajímají! JAK SE CHYTIT V MÉDIÍCH (OSVĚTOVÁ BESEDA) 12:00-13:30 KAVÁRNY Koncept kaváren v Majakovského sále v Národním domě na Vinohradech nabízí komorní setkání nad tématy, která se již nevešla na hlavní panely, ale přesto je dobré je diskutovat. Setkání u kavárenského

Více

AKADEMIE PACIENTSKÝCH ORGANIZAcí

AKADEMIE PACIENTSKÝCH ORGANIZAcí AKADEMIE PACIENTSKÝCH ORGANIZAcí Akademie organizací (APO) je vzdělávací a rozvojový projekt určený pro české pacientské organizace. Snaží se přispět k řešení hlavních problémů a umožnit jim lépe rozumět

Více

Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách?

Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách? Konference Fóra vysokoškolských učitelů a Dohody pražských vysokých škol: Co se děje v environmentálním výzkumu a výuce na vysokých školách? 25. září 2013 Kateřina Ptáčková 1/8 diskuse tématu věda a společnost

Více

STUDUJ S NÁMI! Odborný seminář PR, komunikace a marketingu I.

STUDUJ S NÁMI! Odborný seminář PR, komunikace a marketingu I. STUDUJ S NÁMI! Odborný seminář PR, komunikace a marketingu I. Přednášející: Mgr. Lucie Krausová, Mgr. Jiří Brych, Mgr. Jan Schöppel, Mgr. Oldřich Tichý Kontakt: szabo@cuscz.cz 1 Obsah Popis semináře...

Více

PR Svazu a úvod do komunikace s médii

PR Svazu a úvod do komunikace s médii PR Svazu a úvod do komunikace s médii Praha, 1. února 2018 Mgr. Štěpánka Filipová mediální zastoupení INFORMAČNÍ NÁSTROJE 3 V REALIZACI 4 GDPR kampaň - banner, speciální sekce web, dopis, leták, materiál

Více

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293

Podpora podnikatelek Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Reg. č. projektu CZ.1.04/3.4.04/00293 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Společnost Ascari s.r.o. IČO: 284 04

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Genderové informační centrum NORA, o. p. s. Adresa sídla: Ševčenkova 2, Brno-Bosonohy, 642 00 Brno Kontaktní adresa: Mgr. et Mgr. Kateřina Hodická, Milady Horákové 36, 602 00

Více

EU a rovnost žen a mužů ve sportu. Jana Janotová Zástupce ČOV v EU kanceláři EOC

EU a rovnost žen a mužů ve sportu. Jana Janotová Zástupce ČOV v EU kanceláři EOC EU a rovnost žen a mužů ve sportu Jana Janotová Zástupce ČOV v EU kanceláři EOC 1. Rovnost žen a mužů v EU Rovnost žen a mužů je: základním právem a hodnotou EU součástí zakládajících smluv Evropských

Více

Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo

Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo Obecně prospěšná společnost vznikla na konci roku 2011 s cílem oživovat a otevírat veřejný prostor. Odtud také náš slogan Otevíráme veřejný prostor,

Více

sociodemografická data

sociodemografická data sociodemografická data Představení ARBOmedia ARBOmedia je společnost, která se vrací zpět na český trh. V portfoliu má více než 30 webových projektů, včetně značek jako kinobox.cz, epravo.cz, mobile.de,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉ ŽENSKÉ LOBBY 2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉ ŽENSKÉ LOBBY 2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉ ŽENSKÉ LOBBY 2016 Výroční zpráva České ženské lobby 2016 O NÁS Jsme sítí téměř 30 proženských organizací hájících práva žen v ČR. Jsme aktivními členkami Evropské ženské lobby (EWL),

Více

MEZINÁRODNÍ TÝDEN DIVADELNÍHO MANAGEMENTU 2017

MEZINÁRODNÍ TÝDEN DIVADELNÍHO MANAGEMENTU 2017 KATEDRA PRODUKCE, DIVADELNÍ FAKULTA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE SYMPOZIUM KP DAMU & MEZINÁRODNÍ TÝDEN DIVADELNÍHO MANAGEMENTU 2017 DATA V UMĚNÍ - UMĚNÍ V DATECH SYMPOZIUM / PŘEDNÁŠKY / DISKUZE / WORKSHOPY

Více

PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ?

PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ? PŘEMÝŠLELI JSTE NĚKDY O TOM, ŽE BYSTE SI OTEVŘELI VLASTNÍ OBCHOD, ALE NÁKLADY JSOU PRO VÁS PŘÍLIŠ VYSOKÉ? Otevřete si svůj pop up v nejlukrativnější předvánoční období spolu s projektem MINT: Pop Up Hall

Více

PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH

PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH PRACOVNÍ SKUPINA PRO IMPLEMENTACI PRŮMYSLU 4.0 VE FIRMÁCH 23.01.2017 WWW.SPCR.CZ PROGRAM JEDNÁNÍ 1. Úvodní slovo, zahájení jednání 2. Agenda 4.0 na vládní úrovni 3. Implementace Průmyslu 4.0 ve firmách

Více

Gender mainstreaming pohledem genderového projektu: Prolomit vlny www.proequality.cz

Gender mainstreaming pohledem genderového projektu: Prolomit vlny www.proequality.cz Gender mainstreaming pohledem genderového projektu: Prolomit vlny www.proequality.cz Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem EU a státním rozpočtem České republiky 2.5.2007 1 Gender mainstreaming

Více

sociodemografická data

sociodemografická data sociodemografická data Představení tiscali.media TISCALI MEDIA, a.s. je provozovatelem portálu tiscali.cz a internetových médií jako games.cz, osobnosti.cz, dokina.cz, nedd.cz, našepeníze.cz nebo ifaster.cz.

Více

LET S ACT FOR BETTER CITIES. Driving change for better cities

LET S ACT FOR BETTER CITIES. Driving change for better cities LET S ACT FOR BETTER CITIES Jako město jsme věděli, že musíme řešit výzvu, jak začlenit Romy do společnosti, integrovaným způsobem. Projekt Roma Net v rámci Sítí měst nám poskytl rámec, v němž mohli stakeholdeři

Více

Film náš pomocník. Digitalizace a zpřístupnění souboru krátkých filmů z 50. let. představení projektového týmu

Film náš pomocník. Digitalizace a zpřístupnění souboru krátkých filmů z 50. let. představení projektového týmu Film náš pomocník Digitalizace a zpřístupnění souboru krátkých filmů z 50. let představení projektového týmu Lucie Česálková editorka knihy a souboru DVD, ideová vedoucí projektu Je odbornou asistentkou

Více

PLÁN KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ 2015-2017

PLÁN KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ 2015-2017 PLÁN KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ 2015-2017 Česká asociace paraplegiků CZEPA realizuje projekt vzdělávání zaměstnanců a zkvalitnění fundraisingu, který je podpořen Evropskou unií a rozpočtem České republiky.

Více

Research for Action - Eliminace antisemitismu a anticiganismu v České republice

Research for Action - Eliminace antisemitismu a anticiganismu v České republice Research for Action - Eliminace antisemitismu a anticiganismu v České republice Research for Action - Eliminace antisemitismu a anticiganismu v České republice Děkujeme za účast na výzkumu Research for

Více

Spiritualita v biografické péči

Spiritualita v biografické péči Váš mediální puls ve zdravotnictví Mezinárodní odborná konference 9. ročník v biografické péči Erwin Böhm Institut 10. 12. 2018 Magistrát hl. m. Prahy Mariánské nám. 2, 110 00 Praha Pondělí 10.12. 2018

Více

REGULACE ČESKÝCH MÉDIÍ II.

REGULACE ČESKÝCH MÉDIÍ II. REGULACE ČESKÝCH MÉDIÍ II. O KONFERENCI Konference Regulace českých médií II. je pořádaná Institutem komunikačních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze ve spolupráci

Více

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ

ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ 2015 ROK PRŮMYSLU 2015 ROK PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ SPOLEČNĚ ZMĚNÍME VNÍMÁNÍ PRŮMYSLU A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ PREMIÉR ČESKÉ REPUBLIKY A PREZIDENT SVAZU PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR KONCEM ZÁŘÍ OFICIÁLNĚ

Více

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy

PROJEKT ROMA Česká republika Karviná. Sdružení Romů Severní Moravy PROJEKT ROMA Česká republika Karviná Sdružení Romů Severní Moravy 1 AKTIVITY V RÁMCI PROJEKTU Průběžné aktivity pro děti: Volnočasové aktivity pro děti a mláděž (zvláště z cílové skupiny) kroužky: počítačový,

Více

Jak na úřad a partnery města?

Jak na úřad a partnery města? PODZIMNÍ ŠKOLA NSZM ČR 5. 7. listopadu 2008, Hodonín ŠKOLA ZDRAVÝCH MĚST INSPIRACE PRO VÁS finance, osvědčená praxe, novinky 5. 11. 2008 diskusní workshop Jak na úřad a partnery města? Podnikatelé ukázky

Více

BULLETIN. 174. Žofínské fórum. Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR

BULLETIN. 174. Žofínské fórum. Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR BULLETIN 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014 Obsah: - Přednášející v hlavní

Více

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014

Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Závěry mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2014 Ve dnech 16. a 17. září 2014 byl Institutem celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pořádán již 6. ročník mezinárodní vědecké konference celoživotního

Více

Obsah: - Charakteristika veletrhu. - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL. - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity

Obsah: - Charakteristika veletrhu. - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL. - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity Obsah: - Charakteristika veletrhu - Charakteristika KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL - Shrnutí ročníku 2017 Statistika, partneři a záštity - Veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018 - GASTRONOMICKÁ TOUR po krajích ČR

Více

Výroční zpráva 2012 Alternativa 50+, o.p.s.

Výroční zpráva 2012 Alternativa 50+, o.p.s. Výroční zpráva 2012 Alternativa 50+, o.p.s. Sídlo: Kunětická 2, Praha 2, 120 00 Poštovní adresa: U Průhonu 7a 170 00 Praha 7 info@alternativaplus.cz poradna@alternativaplus.cz tel.: +420 777 564 332 skype:

Více

Adison vzdělávací projekt. představení projektu PR WORKSHOPY

Adison vzdělávací projekt. představení projektu PR WORKSHOPY Adison vzdělávacíprojekt představeníprojektu PRWORKSHOPY předávánípraktickýchzkušenostístudentům sezájmemopublicrelationsamarketingové komunikace OBSAHDOKUMENTU OBSAH DOKUMENTU...2 1. PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU

Více

PSYCHOLOGIE PORODU 17.-18.10. 2011

PSYCHOLOGIE PORODU 17.-18.10. 2011 PSYCHOLOGIE PORODU 17.-18.10. 2011 AKREDITOVANÝ INTERAKTIVNÍ SEMINÁŘ UNIPA uděluje za tuto akci 8 kreditů URČENO PRO: porodnické týmy i jednotlivce/kyně porodní asistentky, neonatology/žky, pediatry/ičky

Více

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

NABÍDKA PRO PARTNERY BUSINESS PLES Olomouc, pátek NH Collection Olomouc Congress

NABÍDKA PRO PARTNERY BUSINESS PLES Olomouc, pátek NH Collection Olomouc Congress BUSINESS PLES 2019 Olomouc, pátek 25.1.2019 NH Collection Olomouc Congress NABÍDKA PRO PARTNERY Business Ples je prestižní společenská akce, zaměřená na byznys, lifestyle, kvalitní zábavu a zážitkovou

Více

Konference. Konference. aneb jde to! aneb jde to! Restart kariéry. Restart kariéry. čtvrtek 18. 7. 2013 od 9:00 HUB, Drtinova 10, Praha 5

Konference. Konference. aneb jde to! aneb jde to! Restart kariéry. Restart kariéry. čtvrtek 18. 7. 2013 od 9:00 HUB, Drtinova 10, Praha 5 čtvrtek 18. 7. 2013 od 9:00 HUB, Drtinova 10, Praha 5 Buďte pozitivní a inspirujte se příběhy, jak restartovat kariéru nebo myšlení! z cyklu Inovace & Inspirace Iveta Radičová Václav Dejčmar Inéz Cusumano

Více

Místopředsedkyně Senátu PČR paní dr. Alena Gajdůšková: Vážený pane předsedo, vážená paní předsedkyně Poslanecké sněmovny, vážené dámy, vážení pánové!

Místopředsedkyně Senátu PČR paní dr. Alena Gajdůšková: Vážený pane předsedo, vážená paní předsedkyně Poslanecké sněmovny, vážené dámy, vážení pánové! Místopředsedkyně Senátu PČR paní dr. Alena Gajdůšková: Vážený pane předsedo, vážená paní předsedkyně Poslanecké sněmovny, vážené dámy, vážení pánové! Od hostů se očekává zdravice. Jsem velmi ráda, že vás

Více

ProŽeny. Třebíčské centrum o.s.

ProŽeny. Třebíčské centrum o.s. ProŽeny Třebíčské centrum o.s. ProŽeny - cíl projektu Cílem projektu je prostřednictvím vzdělávacích, aktivizačních, motivačních a podpůrných aktivit přispět ke zvyšování podílu žen v rozhodovacích a řídících

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

LISTOPAD 2015 MĚSÍC KVALITY V ČR KVALITA EMOCE INSPIRACE

LISTOPAD 2015 MĚSÍC KVALITY V ČR KVALITA EMOCE INSPIRACE LISTOPAD 2015 MĚSÍC KVALITY V ČR KVALITA EMOCE INSPIRACE MEZINÁRODNÍ KONFERENCE GALAVEČER S ČESKOU KVALITOU KONFERENCE VÍTĚZŮ CEN ZA KVALITU NÁRODNÍ CENY KVALITY ČR A CSR zřizovatel Rady kvality ČR Záštitu

Více

Spiritualita v biografické péči

Spiritualita v biografické péči Váš mediální puls ve zdravotnictví Mezinárodní odborná konference 9. ročník v biografické péči Erwin Böhm Institut 10. 12. 2018 Magistrát hl. m. Prahy Mariánské nám. 2, 110 00 Praha 1 Pondělí 10.12. 2018

Více

Základní škola Poběžovice

Základní škola Poběžovice Základní škola Poběžovice Inkluze hledání možných cest Motto: Otevřít školu znamená otevřít především sebe sama Proč chceme právě inkluzivní školu? Chceme dát šanci na kvalitní vzdělání všem dětem bez

Více

Muzeum média veřejnost

Muzeum média veřejnost Muzeum média veřejnost Ivana Havlíková, Centrum pro prezentaci kulturního dědictví www.nm.cz Public relations? PR/Vztahy s veřejností/reputation management udržování vztahů s veřejností udržování vztahů

Více

Strukturovaný popis projektu

Strukturovaný popis projektu Strukturovaný popis projektu 1. Cíle projektu (měřitelné i neměřitelné) Cílem konference Řešení elektronického násilí a kyberkriminality je nalézt vhodný systém metodik a organizačních opatření pro zefektivnění

Více

MEDICÍNA PRO PRAXI VII. kongres praktických lékařů a sester NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE OLOMOUC 23. - 24. 4. 2009

MEDICÍNA PRO PRAXI VII. kongres praktických lékařů a sester NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE OLOMOUC 23. - 24. 4. 2009 MEDICÍNA PRO PRAXI VII. kongres praktických lékařů a sester 23. - 24. 4. 2009 OLOMOUC NABÍDKA PRO VYSTAVOVATELE V přítmí sálu Regionálního centra Olomouc panuje soustředěné ticho, které je občas přerušeno

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ X/ 2012 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboňje součástí Národní sítě

Více

Semináře pro žadatele

Semináře pro žadatele Semináře pro žadatele PRAHA středa 12. 2. 2014, 10:00 13:00 OLOMOUC čtvrtek 20. 2. 2014, 13:00 16:00 HRADEC KRÁLOVÉ úterý 25. 2. 2014, 10:15 11:15 (v rámci Konference Evropské granty pro neziskovky) Nadace

Více

Tisková zpráva k vyhlášení výsledků Ocenění Firma roku: rovné příležitosti 2009

Tisková zpráva k vyhlášení výsledků Ocenění Firma roku: rovné příležitosti 2009 FIRMA ROKU: Rovné příležitosti 2009 Tisková zpráva k vyhlášení výsledků Ocenění Firma roku: rovné příležitosti 2009 Obsah tiskové zprávy: VÝSLEDKY PRAVIDLA POROTA ZDŮVODNĚNÍ ČESKÁ SPOŘITELNA ZDŮVODNĚNÍ

Více

Čtvrtek 25. listopadu

Čtvrtek 25. listopadu Závěrečná konference projektu NAPSI spolu! a 7. oborová konference NNO působících v sociální a zdravotně sociální oblasti SOCIÁLNÍ SLUŽBY SOUČÁST UDRŽITELNÉHO ROZVOJE pod záštitou ministra práce a sociálních

Více

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro).

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Tradiční zpravodajský server z Kutnohorska zprávy sport galerie Redakce Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Šéfredaktor zpravodajství:

Více

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři?

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? Kdo jsme: Vydavatelství Borgis a.s. vydávající deník PRÁVO Deník PRÁVO: vychází 6x týdně Elektronická verze: www.pravo.cz, www.novinky.cz*

Více

Světový den rádia (pokrytí stanic ČRo)

Světový den rádia (pokrytí stanic ČRo) Světový den rádia (pokrytí stanic ČRo) Celoplošné stanice Český rozhlas 1 - Radiožurnál 10:05 Host Radiožurnálu Lucie Výborná se ptá režiséra Karla Weinlicha, jaké má rádio kouzlo. 11:10 Děti Vám to řeknou

Více

Místo konání: PRAHA PORODNICE U APOLINÁŘE. Apolinářská 18 Praha 2 Posluchárna v přízemí, vlevo od vrátnice

Místo konání: PRAHA PORODNICE U APOLINÁŘE. Apolinářská 18 Praha 2 Posluchárna v přízemí, vlevo od vrátnice ČESKÁ KONFEDERACE PORODNÍCH ASISTENTEK pořádá CELOSTÁTNÍ KONGRES PORODNÍCH ASISTENTEK ROLE PORODNÍ ASISTENTKY V ŽIVOTĚ ŽENY 19. listopadu 2011 Místo konání: PRAHA PORODNICE U APOLINÁŘE Apolinářská 18 Praha

Více

Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády

Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády Podnět Rady vlády České republiky pro lidská práva ke změně vzorových statutů pro poradní a pracovní orgány vlády Na základě článku X. Jednacího řádu vlády zřizuje vláda své poradní orgány, které jsou

Více

KONFERENCE BIOMASA & ENERGETIKA 2012

KONFERENCE BIOMASA & ENERGETIKA 2012 KONFERENCE BIOMASA & ENERGETIKA 2012 Konference se koná pod záštitou ministra zemědělství Petra Bendla. České sdružení pro biomasu pořádá 27. listopadu 2012 na pražské ČZU za účasti významných expertů,

Více

Informační seminář k Istanbulské úmluvě Blato u Nové Bystřice

Informační seminář k Istanbulské úmluvě Blato u Nové Bystřice 24. 04. 2015 Blato u Nové Bystřice Doplňující informace Projekt č. 3620005 Rovné příležitosti žen a mužů: osvětové aktivity zacílené do regionů ČR Ratifikace a uplatňování Istanbulské úmluvy není otázkou

Více

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, erým se zavádí program Kreativní Evropa (2021 2027) a zrušuje nařízení (EU)

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN CZ /0.0/0.0/17_047/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN CZ /0.0/0.0/17_047/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ II ORP BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM KOMUNIKAČNÍ PLÁN Projekt Registrační číslo Nositel projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008577

Více

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ Sdružení lázeňských míst ČR ve spolupráci s Agenturou CzechTourism, městem Lázně Bělohrad a Lázněmi Bělohrad, a. s., pořádají 17. konferenci SLM ČR 27. a 28. listopadu 2014 TÉMA KONFERENCE: PŘIDANÁ HODNOTA

Více

Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul.

Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul. Zuzana Matušková náměstkyně pro řízení sekce ekonomické Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul.

Více

Politická reklama. pol 510 7/4/16. Miloš Gregor.

Politická reklama. pol 510 7/4/16. Miloš Gregor. Politická reklama pol 510 7/4/16 Miloš Gregor obsah hodiny definice (velmi) stručná historie cíle politické reklamy druhy a typy reklamy tvorba a analýza politické reklamy předvolební spoty českých stran

Více

Loňský ročník Festivalu španělské kultury IBERICA 2005, který proběhl v srpnu 2005, se setkal s všestranným úspěchem. Festivalu se zúčastnilo téměř 2

Loňský ročník Festivalu španělské kultury IBERICA 2005, který proběhl v srpnu 2005, se setkal s všestranným úspěchem. Festivalu se zúčastnilo téměř 2 Festival španělské kultury IBERICA 2006 30. 8. 2. 9. 2006 Loňský ročník Festivalu španělské kultury IBERICA 2005, který proběhl v srpnu 2005, se setkal s všestranným úspěchem. Festivalu se zúčastnilo téměř

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

LOOK BELLA 2010 Luxury event & Big fashion show

LOOK BELLA 2010 Luxury event & Big fashion show LOOK BELLA 2010 Luxury event & Big fashion show Soutěž plná krásných mladých dívek a mužů Na akcích vystupují populární osobnosti Finále soutěže se koná v luxusních prostorách hotelu v Praze Jedinečná

Více

Sanoma Online. přehled produktů září 2012

Sanoma Online. přehled produktů září 2012 Sanoma Online přehled produktů září 2012 kafe.cz Komunitní ženský web (kavárna), kam ženy chodí diskutovat, sdělovat své starosti a radosti. Cílová skupina: ženy 25-45 let Relaunch webu: září 2011» Kafe.cz

Více

PR strategie AOP. I. Shrnutí současné situace

PR strategie AOP. I. Shrnutí současné situace PR strategie AOP I. Shrnutí současné situace Pro dosavadní publicitu občanských poraden (dále jen OP) je charakteristické, že převážná většina výstupů je publikována v regionálních médiích. I v případě,

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP Bystřice nad Pernštejnem Verze 1 Září 2016 Město Bystřice nad Pernštejnem

Více

Miss Junior Je prestižní soutěží dívčí krásy pro dívky ve věku let. Nejdéle působící soutěž krásy v České republice v této věkové kategorii.

Miss Junior Je prestižní soutěží dívčí krásy pro dívky ve věku let. Nejdéle působící soutěž krásy v České republice v této věkové kategorii. Miss Junior Je prestižní soutěží dívčí krásy pro dívky ve věku 15-21 let. Nejdéle působící soutěž krásy v České republice v této věkové kategorii. Soutěž s edukativním podtextem. Miss Junior propaguje

Více

Televize Seznam. Ivana Navrátilová životní styl. Jiří Kubík publicistika

Televize Seznam. Ivana Navrátilová životní styl. Jiří Kubík publicistika Media kit 1/2018 Ivana Navrátilová životní styl Televize Seznam Televize Seznam denně informuje o nejzásadnějších událostech a přináší aktuality z domova i zahraničí. Věnuje se kauzám, které hýbou českou

Více

ČESKÝ SVAZ MUŽŮ, o.s.

ČESKÝ SVAZ MUŽŮ, o.s. Rovnost a spravedlnost www.svaz-muzu.cz Český svaz mužů -představení Proč vznikl Český svaz mužů O nás Prezentace v médiích Základní cíle Současná činnost Hlavní témata Českého svazu mužů Možnosti spolupráce

Více

Výroční zpráva V zájmu plného a harmonického rozvoje osobnosti musí děti vyrůstat v rodinném prostředí, v atmosféře štěstí, lásky a porozumění.

Výroční zpráva V zájmu plného a harmonického rozvoje osobnosti musí děti vyrůstat v rodinném prostředí, v atmosféře štěstí, lásky a porozumění. Výroční zpráva 2016 V zájmu plného a harmonického rozvoje osobnosti musí děti vyrůstat v rodinném prostředí, v atmosféře štěstí, lásky a porozumění. (Preambule Úmluvy o právech dítěte) Obsah Obsah 1 Úvodní

Více

Rady, tipy, doporučení. Pro začínající podnikatele (Erasmus) Pro rodinné firmy Pro řemeslníky Pro ženy v podnikání Pro malý obchod

Rady, tipy, doporučení. Pro začínající podnikatele (Erasmus) Pro rodinné firmy Pro řemeslníky Pro ženy v podnikání Pro malý obchod Rady, tipy, doporučení Pro začínající podnikatele (Erasmus) Pro rodinné firmy Pro řemeslníky Pro ženy v podnikání Pro malý obchod Začínající podnikatelé Konference EEN, Praha, 4.11.2014 Klesá počet podnikatelů

Více

Cyprus University of Technology

Cyprus University of Technology Cyprus University of Technology Kypr nová éra komunikace: marketing akademických knihoven a další inspirace Mgr. Veronika Šléglová 1 O čem to bude 1. Výzkum v akademické knihovně. 2. Marketing (my můžeme

Více

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy?

VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? VEŘEJNÉ KNIHOVNY: tradiční místa občanského vzdělávání Jak využít tradici pro dnešní výzvy? KONFERENCE KNIHOVNY SOUČASNOSTI 2012 Pardubice, 13.9.2012 Mgr. Petr Čáp Občanské vzdělávání Demokracie se opírá

Více

Přijďte se inspirovat

Přijďte se inspirovat Vážení, rádi bychom Vás jménem realizačního týmu projektu Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje (KAP LK) pozvali na další setkání platformy Volba povolání a platformy Vzdělávání

Více

Sociální síť informatiků v regionech České republiky

Sociální síť informatiků v regionech České republiky SoSIReČR Sociální síť informatiků v regionech České republiky Martin Nečaský, Ph.D. Katedra softwarového inženýrství MFF UK Systémová Integrace 2010 Strategie projektu Vize Sociální síť IT profesionálů

Více

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014 Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Dotazníky k Noci divadel 2013 byly vytvořeny Annou Černou, absolventkou Katedry sociologie FF UK. Jejich

Více

O ROZMANITOSTI A SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA NA PRACOVIŠTI S MPSV A LINET, spol. s r.o.

O ROZMANITOSTI A SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA NA PRACOVIŠTI S MPSV A LINET, spol. s r.o. O ROZMANITOSTI A SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA NA PRACOVIŠTI S MPSV A LINET, spol. s r.o. Tisková konference Praha, 11. června 2014 Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Projekt: Metodika řízení

Více

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři?

media kit Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? Proč u nás inzerovat? Kde u nás inzerovat? Kdo jsou naši čtenáři? Kdo jsme: Vydavatelství Borgis a.s. vydávající deník PRÁVO Deník PRÁVO: vychází 6x týdně Elektronická verze: www.pravo.cz, www.novinky.cz*

Více

Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice

Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice 1. ÚVOD Komunikační strategie Místního akčního plánu ORP Kraslice (dále jen MAP ORP Kraslice) obsahuje rámcový přehled jednotlivých

Více

19. Trend Event 9. dubna 2015 Konferenční centrum U Hájků

19. Trend Event 9. dubna 2015 Konferenční centrum U Hájků 19. Trend Event 9. dubna 2015 Konferenční centrum U Hájků Pro PARTNERY A VYSTAVOVATELE přináší akce příležitost aktivní prezentace svého portfolia produktů a služeb a především novinek před vybranou cílovou

Více

Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů

Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Rovné příležitosti žen a mužů = neexistence překážek pro účast

Více

O P R O J E K T U. 1. Shrnutí projektu

O P R O J E K T U. 1. Shrnutí projektu O P R O J E K T U O PROJEKTU 1. Shrnutí projektu Úroveň zapojení občanů, především pak mladých lidí, do rozhodovacích procesů je v České republice všeobecně nízká. Aktivity zapojující mládež do demokratického

Více

Představení. Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje

Představení. Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje Představení Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje UNO OK: Zájmové sdružení právnických osob Vznik 2012 Navazuje na stejnojmenné volné sdružení právnických osob vzniklé 2004 13 let organizované

Více

Projekt TECH-NET. Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe

Projekt TECH-NET. Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe Projekt TECH-NET Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe ing. Blanka Tomková Ph.D. Fakulta textilní TUL Hlavní manažer projektu Hlavní cíl projektu: OP VK - oblast podpory

Více

VELETRH: ÚČINNÝ MARKETINGOVÝ a OBCHODNÍ NÁSTROJ

VELETRH: ÚČINNÝ MARKETINGOVÝ a OBCHODNÍ NÁSTROJ VELETRH: ÚČINNÝ MARKETINGOVÝ a OBCHODNÍ NÁSTROJ Jaroslav Bílek, strategický marketing Veletrhy Brno, a.s., 2010 Cíle marketingové kampaně 2 Jaký bývá cíl marketingových kampaní v době krize? Zákazníci

Více