Asociace uzavřela deklaraci o spolupráci s Národním památkovým ústavem.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Asociace uzavřela deklaraci o spolupráci s Národním památkovým ústavem."

Transkript

1 Vydání č. 2 /2015 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Katalog prací 1 Zahájení spolupráce s NPÚ 2 Veřejný internet 3 Setkání zástupců TIC zemí Visegradské čtyřky 4 Členské fórum v Kyjově 5 Soutěž IC 2015, Fórum cestovního ruchu 7 Novinky z TIC, 8 Nové suvenýry v TIC, noví členové asociace červen 2015 Katalog prací: profese pracovníka TIC Asociace turistických informačních center opětovně vrátila do hry záměr zakotvení pozice vedoucího a pracovníka turistických informačních center v katalogu prací, který spravuje a aktualizuje Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV). V roce 2010 se podařilo zakotvit do katalogu prací popis práce pracovníka TIC a aktuálně se v A.T.I.C. ČR snažíme dosavadní úspěch dosáhnout do konce. Momentálně je popis pozice pracovníka TIC zahrnut pod Pracovníka vztahů k veřejnosti (8. a 9. platová třída) a Referenta správy místního rozvoje (10. a 11. platová třída). Podrobněji na webových stránkách asociace: V uplynulých měsících jsme ve věci aktualizace katalogu prací oslovili dopisem MPSV, agenturu CzechTourism a Svaz měst a obcí ČR. To, že se jedná a bude jednat o práci nelehkou a trpělivou dokumentuje nejen úvod z dvoustránkové odpovědi MPSV na naši žádost: cit.: K Vašemu požadavku na vytvoření profese Pracovníka turistického informačního centra v katalogu prací ve veřejných službách a správě sděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí, že účelem nařízení vlády č. 222/2010 Sb., o katalogu prací ve veřejných službách a správě, je podle 123 odst. 6 písm. a) zákona č.262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, zařazení prací do platových tříd v souladu s charakteristikami platových tříd odstupňovanými podle složitosti, odpovědnosti a namáhavosti práce, které jsou uvedeny v příloze k tomuto zákonu. Naše činnost v této aktivitě musí pokračovat, neb kromě obecných tezí a konstatování se v odpovědi z MPSV na naši žádost neobjevilo nic konkrétního, kromě doporučení, na který odbor MPSV se obrátit, chceme-li být zahrnuti v Národním systému povolání. Tam již několik let naše povolání pracovníka TIC zahrnuto je. Redakce: Sekretariát A.T.I.C. ČR Mgr. Jan Matouš Tyršova Polička Tel.: office@aticcr.cz Spolupráce s Národním památkovým ústavem Asociace uzavřela deklaraci o spolupráci s Národním památkovým ústavem. Účelem deklarace je vyjádřit připravenost ke vzájemné spolupráci při propagaci a realizaci projektů v letech Členská základna A.T.I.C. ČR v prvním pololetí 2015 vzrostla a čítá již 261 informačních center, vč. 15 poboček TIC a 8 čekatelů na členství v asociaci.

2 Vydání č. 2 /2015 Strana 2 Veřejný internet v turistických informačních centrech Při návštěvách informačních center si určitě všimnete, že převážná většina z nich nabízí nějakou formu připojení nebo možnost brouzdání po internetové síti. To co bylo na začátku v informačních centrech výjimkou se dnes stalo takřka standardem. Jak velké množství informačních center tuto službu nabízí a jak je poskytována? Je to placená služba, nebo bezplatná? To byly otázky, které stály na začátku jednoduchého průzkumu provozování veřejného internetu v turistických informačních centrech, který jsme realizovali mezi členy v průběhu letošního června. Do průzkumu se zapojilo 196 informačních center a vyplynuly z něj následující zajímavé výsledky. První základní zjištění je, že přístup k veřejnému internetu nějakou formou zajišťuje 94 % informačních center (TIC). Přímé internetové připojení jako bezplatnou službu získáte ve 45 % TIC, přičemž 22% (43 TIC) poskytuje službu pevného připojení (tedy stolek, židle, počítač), 17 % (34 TIC) službu pevného připojení a WIFI a 6 % (12 TIC) službu bezplatného WIFI. Placená služba přímého připojení k internetu je poskytována rovněž ve 45 % TIC, přičemž 30% (58 TIC) poskytuje službu pevného připojení, 15 % (30 TIC) pevného připojení a WIFI. Zbylá 4 % informačních center (7 TIC) mají kombinaci bezplatného připojení a placeného, kdy např. prvních 10 minut je zdarma a poté se za každou další minutu platí. počet TIC

3 Vydání č. 2 /2015 Strana 3 Setkání zástupců turistických informačních center zemí V4 Historicky první setkání zástupců organizací sdružujících turistická informační centra v zemích Visegradské čtyřky se uskutečnilo dne 22. dubna 2015 v Kyjově. Iniciátorem setkání se stala Asociace turistických informačních center ČR. Cílem setkání představitelů turistických informačních center České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska bylo zahájení vzájemné budoucí spolupráce v oboru služeb turistických informačních center (TIC) v regionu střední Evropy. Tato spolupráce by měla probíhat jak prostřednictvím sdílení a výměny zkušeností mezi turistickými informačními centry zemí Visegradské čtyřky, tak i v rovině setkávání zástupců profesních organizací. Zástupci zúčastněných zemí se dohodli na třech společných cílech, které stvrdili podpisem Deklarace mezinárodní spolupráce turistických informačních center. Mezi cíle byla zahrnuta mezinárodní výměna zkušeností mezi pracovníky TIC, jejich osobní setkávání a poznávání směřující k vzájemnému obohacování zkušenostmi ve prospěch zkvalitňování služeb pro koncového zákazníka TIC, dále spolupráce při tvorbě a realizaci společných projektů a do třetice standardizace a zvyšování úrovně služeb poskytovaných TIC bez ohledu na hranice. Za Slovensko deklaraci podepsala PaedDr. Ivona Fraňová, PhD., prezidentka Asociace informačních center Slovenska (AICES), za Polsko Anna Fialkowska, zástupce Malopolské turistické organizace a za Česko Pavel Hlaváč, prezident Asociace turistických informačních center ČR (A.T.I.C. ČR). Maďarští kolegové ze sítě informačních center Tourinform se z jednání omluvili a současně přislíbili účast a zapojení maďarských infocenter v dalších jednáních. Při setkání si účastníci vzájemně sdělili informace o poskytování služeb informačních center v jednotlivých zemích. Česká strana seznámila zástupce Polska a Slovenska s novodobým systémem Jednotné klasifikace TIC a certifikací služeb informačních center. Propracovaný systém požadavků na služby TIC v ČR vstoupil v platnost v dubnu Dnes je u nás certifikováno více než 350 turistických informačních center. Podzimní členské fórum se uskuteční v Jablonném v Orlických horách Ve dnech října 2015 se v Jablonném v Orlických horách uskuteční první letošní společné jednání členů A.T.I.C. ČR, pracovníků informačních center. Srdečně zveme členy asociace k účasti na členském fóru. Reflexní proužky Asociace vydala pro svoji propagaci reflexní proužky. Také cca desítka členských informačních center si proužky (pásky) odebrala pro vlastní prodej v informačním centru, coby praktický suvenýr pro své návštěvníky.

4 Vydání č. 2 /2015 Strana 4 Jaké bylo členské fórum A.T.I.C. ČR v Kyjově části jednání byla prezentace firmy Dotykačka s.r.o., která představila pracovníkům TIC elektronickou evidenci tržeb. Po jednání členského fóra následovala prohlídka města Kyjov a tradiční společenský večer, tentokráte na Bukovanském mlýně, který nadchnul všechny účastníky večera. Ve dnech dubna 2015 se v Kyjově uskutečnilo jarní členské fórum A.T.I.C. ČR. Členského fóra se zúčastnilo více než 100 pracovníků turistických informačních center ze 75 měst a obcí. V úvodu jednání vystoupil Bc. Antonín Kuchař, místostarosta města Kyjova, který přivítal účastníky fóra a představil letošní Slovácký rok v Kyjově. Poté následovaly zprávy sekretariátu a revizora o hospodaření asociace v roce 2014 a zpráva prezidenta A.T.I.C. ČR o činnosti asociace. Asociace se v tomto období zabývala přípravou a účastí na různých akcích (veletrhy, semináře, apod.), přípravou členských fór, společnou budoucí prezentací certifikovaných informačních center, změnami členské základny, apod. Tradiční aktivitou je vzdělávání pracovníků turistických informačních center, kdy v roce 2014 bylo proškoleno 282 osob, což byl nárůst o 21,5% oproti roku předchozímu. Účastníci fóra byli seznámeni s novou elektronickou administrací Jednotné klasifikace turistických informačních center ČR (JK TIC), která byla letos spuštěna a do budoucna by měla umožnit také statistický sběr informací o činnosti TIC (aktuálně: návštěvnost infocenter). V úvodu druhého bloku Mgr. Miloš Krejčí, radní za Pardubický kraj, informoval o podpisu deklarace o spolupráci organizací zastupujících TIC v zemích států V4. Zajímavým praktickým příspěvkem závěrečné Druhý den byl věnován poznávání oblasti Kyjovska. Účastníci fóra si prohlédli nový Kyjovský pivovar a zámek Milotice s krásně upravenými zahradami. Jak pro členské fórum, tak i pro odborný zájezd se vydařilo počasí a účastníci odjížděli velmi spokojení a vybaveni novými informacemi a zkušenostmi.

5 Vydání č. 1 /2015 Strana 5 Soutěž: Informační centrum 2015 Soutěž byla zahájena 15. června a potrvá do 31. července Za tímto účelem je na stránkách vytvořena speciální internetová příloha, kde každý může poslat svůj hlas jednomu z více než 350 certifikovaných informačních center. Hlasovat je možné pouze jednou z jedné IP adresy. Po dobu soutěže jsou na stránkách průběžně umisťovány aktuální informace o letošní turistické sezoně, o činnosti jednotlivých informačních center a další zajímavosti z regionů ČR. První tři turistická informační centra (TIC) v každém kraji s nejvyšším počtem platných hlasů budou posouzena mystery shopingem (utajenou návštěvou). Vítězové v každém kraji budou oceněni na slavnostním večeru při členském fóru v Jablonném v Orlických horách dne 8. října Fórum cestovního ruchu A.T.I.C. ČR se stala zakladatelským členem Fóra cestovního ruchu. Osm profesních organizací se sdružilo do zájmového seskupení za účelem prosazování společných zájmů v oblasti cestovního ruchu, zkvalitnění oborové spolupráce a efektivnějšího prosazování nutných změn. 1. stupeň Českého systému kvality služeb pro asociaci Asociace turistických informačních center ČR prošla systémem certifikace ČSKS a v lednu letošního roku získala CERTIFIKÁT, který prokazuje, že A.T.I.C. ČR splnila požadavky pro 1. stupeň Českého systému kvality služeb. Platnost certifikátu je 3 roky, tedy do ledna 2018.

6 Zpravodaj ASOCI ACE TURISTICKÝC H INFORM AČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 2 /2015 Strana 6

7 Vydání č. 2 /2015 Strana 7 Novinky z informačních center Frýdek Místek: Beskydské informační centrum spustilo produkt Lysohorská nej aneb po stopách Zbojníka Ondráše. Jedná se o komentované výstupy s doprovodným programem, které jsou určeny zejména školním a jiným dětským kolektivům a skupinám. Spolu s průvodkyní doprovází skupinu Lašský král se svým ozbrojeným doprovodem. Účastníci se cestou naučí písničku, uvidí, jak se nabíjí i střílí z pušky, a také je čeká překvapení v podobě přepadení zbojníkem Ondrášem a jeho skupinou. Výstup s programem lze absolvovat až na samotný vrchol Lysé hory. Trasu lze však přizpůsobit i podle přání a věku dětí. Kutná Hora: V letošní turistické sezóně informační centrum rozšíří nabídku služeb o úschovnu kol a zavazadel. Pobočka na hlavním vlakovém nádraží se na jaře přestěhuje do větších prostor a nabídne tak turistům více pohodlí při poskytování informací a také drobné občerstvení, které v místě nyní chybí. Litomyšl Návštěvníci infocentra zde mohou od letošní sezony platit kartou prostřednictvím platebního terminálu. Infocentrum jde inovativní cestou a pro prodej suvenýrů spustilo e-shop na stránkách infocentra Na stránkách je zpřístupněn i předprodej vstupenek na kulturní a jiné akce (i na několik měsíců dopředu), nově také z portálu Colosseum. Nové turistické vizitky Vodňany: Lomec nebo jak se lidově říká Lomeček, je půvabné mariánské poutní místo na cestě z Vodňan do Netolic. Místní barokní kostel Sv. Panny Marie zde byl postaven v letech hrabětem F. E. Buquoyem. Třebíč: Na podzim 2014 byla otevřena 26,5 m vysoká rozhledna na Pekelném kopci (572 m n m.) zhruba 5 km jižně od Třebíče. K rozhledně vede značená cesta s turistickými odpočívadly a rozcestníky. Rozhledna je zviditelněna na nové turistické vizitce a turistické známce. Louny: V upomínku na mistra Jana Husa (600. výročí od jeho smrti) byla vydána výroční turistická vizitka V7 - Husovy Louny 2015 a speciální razítko do turistických deníků.

8 Vydání č. 2 /2015 Strana 8 Nové suvenýry v TIC Noví členové A.T.I.C. ČR přijatí v 2. čtvrtletí 2015 Trutnov: kreativní sada upomínkových předmětů Šikulky, která zahrnuje nově trutnovského draka (lze jej získat pouze v TIC Trutnov) a poutavá stolní hra CYKLOTOULKY, na níž se podílelo i několik turistických informačních center. Chotěboř: soška čerta, připomínající pověst o Čertovu stolku v údolí Doubravy. Soška čerta je zmenšeninou betonové plastiky, odhalené v Chotěboři v roce Litovel: vystřihovánka - papírový model radnice a radniční věže, kosmetický balíček a bronzovou sošku Gustava Frištenského. Dále TIC prodává regionální produkty - sýry a výrobky firmy Orrero a dárková balení piv Pivovaru Litovel. Velká Bíteš: domino, set propisek, pastelky Liberec: Bílý balzám s radnicí je s vůní rakytníku, černý pak s unisex vůní vitality. Jsou k dostání v našem IC za 30 Kč. Infocentrum Městského úřadu Kralupy nad Vltavou, schválena třída C Kuks, schválena třída C Městské informační centrum Kolín, schválena třída B Informační centrum Zvířetice, Bakov nad Jizerou, schválena třída C Informační centrum Děčín (hl. nádraží), schválena třída B Děčín při městské knihovně, schválena třída B Městské informační centrum Náchod, schválena třída B Rýchorka, voboda nad Úpou, schválena třída B Horní Malá Úpa, schválena třída B Vidnava, schválena třída C Městské informační centrum Česká Lípa, schválena třída C Regionální informační centrum Česká Skalice, schválena třída B Zájemci o vkládání informací se mohou přihlásit prezidentovi A.T.I.C. ČR Pavlu Hlaváčovi na hlavac@polabi.com

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE 4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti

Více

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl 19. září 2016 Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti se svými kolegy, např.

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018 Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu Huť František 20.března 2018 Malé představení TIC: Turistické informační centrum je veřejně přístupné a viditelně označené

Více

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz Vydání č. 3 /2012 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Memorandum o společné certifikaci Podpis memoranda o spolupráci na jednotné klasifikaci turistických informačních center ČR 1 Zvolena rada A.T.I.C. ČR

Více

JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR

JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR JEDNOTNÁ KLASIFIKACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČR 1. SLOVO ÚVODEM 2. MINIMÁLNÍ STANDARD SLUŽEB 3. KLASIFIKAČNÍ TŘÍDY 4. CERTIFIKACE TURISTICKÉHO INFORMAČNÍHO CENTRA PROCES CERTIFIKACE UDĚLOVÁNÍ,

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 2 2 Pracovník Informačního centra v

Více

ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR.

ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR. Vydání č. 1 /2018 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 1 2 Jarní členské fórum v Hranicích Jaký byl seminář v Ostravě 2.3.2018 Vzdělávání 2017 soutěž s ČT Déčko Mystery shopping 3 Jupigo 4 Soutěž pohlednic,

Více

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 1. HISTORIE STANDARDIZACE SLUŽEB TIC V roce 1994 byla přijata první kategorizace A.T.I.C. ČR s několika požadavky

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2013 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje... 3 Informace... 3 Zakladatelé... 3 Otevírací doba... 4 Popis činností... 4 Projekt Vodácká

Více

Marketingové aktivity CzechTourism v regionech , VII. Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, Zlín

Marketingové aktivity CzechTourism v regionech , VII. Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, Zlín Marketingové aktivity CzechTourism v regionech _ 28. 2. 2017, VII. Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, Zlín Marketingové aktivity CzechTourism Hlavním marketingovým tématem roku 2017 je

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

Vyhodnocení soutěže Image a Profi Informační centrum 2009

Vyhodnocení soutěže Image a Profi Informační centrum 2009 ASOCIACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY listopad 2009 ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR 15 let asociace a výroční turistická známka A.T.I.C. ČR Redakce: Mgr. Jan Matouš Sekretariát A.T.I.C. ČR Palackého

Více

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2013 Přihláška Identifikační údaje soutěžícího (realizátora produktu): Název společnosti, organizace: Beskydské informační centrum Frýdek-Místek,

Více

Aktivity INFOCENTRA 2014

Aktivity INFOCENTRA 2014 Aktivity INFOCENTRA 2014 Statistika návštěvnosti města Návštěvnost a přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních města Karlovy Vary 2013 2014 2014/2013 Hosté Přenocování Hosté Přenocování Hosté Přenocování

Více

Zpravodaj. listopad 2015. Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají

Zpravodaj. listopad 2015. Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají Vydání č. 4 /2015 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají 1 Katalog prací Novinky z webu Vzdělávání v prosinci 2 Vzdělávací seminář Soutěž pohlednice

Více

Podprogram má 3 dotační tituly: 1) Podpora nadregionálních aktivit, 2) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury

Podprogram má 3 dotační tituly: 1) Podpora nadregionálních aktivit, 2) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury Vydání č. 4 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Novinky - o čem se jedná a co se připravuje 1 Novinky - o čem se jedná, co se připravuje 1 Dotační titul MMR Fotogalerie zahraničních TIC 2 Rada A.T.I.C.

Více

TIC v ČR Agentura CzechTourism uvádí více než 600 (není databáze) Ministerstvo pro místní rozvoj 470 (souborná databáze)

TIC v ČR Agentura CzechTourism uvádí více než 600 (není databáze) Ministerstvo pro místní rozvoj 470 (souborná databáze) STRATEGICKÁ ÚLOHA 2 Turistické informační centrum (TIC) je účelové zařízení poskytující v oblasti svého působení (město, region, turistická oblast) informace o všech službách souvisejících s cestovním

Více

Zpráva o činnosti. za rok 2006

Zpráva o činnosti. za rok 2006 Zpráva o činnosti za rok 2006 Městské informační středisko Pardubice období: leden - září 2006 počet zaměstnanců: 3 1/2 2.10.2006 VEDOUCÍ Pardubice Region Tourism regionální informační středisko období:

Více

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Realizované aktivity 2013 INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Jaký byl rok 2013 pro INFOCENTRUM? INFOCENTRUM v číslech 2013 Počet pracovišť: 2 + 1 (12/2013) Počet zaměstnanců: 12 ( -15%) Návštěvnost poboček:

Více

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů Zpravodaj turistického ruchu Jaro 2016 Úvod S příchodem jara přicházíme i my s novinkami z našeho regionu. Dovolte nám pozvat Vás nejen na akce spojené s nadcházejícím svátky jara. Ve zpravodaji Vás chceme

Více

FOND VYSOČINY. TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 2019 Program na podporu činnosti TIC

FOND VYSOČINY. TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 2019 Program na podporu činnosti TIC FOND VYSOČINY TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 2019 Program na podporu činnosti TIC Bc. Veronika Švarcová, Ing. Zuzana Vondráková Setkání TIC 23. 1. 2019 Zásady ZK na podporu TIC 2018 podpora od r. 2008, rozděleno

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu

Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Účast na veletrzích a dalších akcích v říjnu Press trip Baroko, 11. 14. 10. Ve dnech 11. 14. 10. 2017 jsme připravili ve spolupráci s agenturou CzechTourism pro novináře z Dánska a Holandska presstrip

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina. TIC v Kraji Vysočina

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina. TIC v Kraji Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu TIC v Kraji Vysočina Ing. Zuzana Vondráková 12. 5. 2016 Účel dotace Účelem pro TIC: podpora standardizace, zkvalitňování a rozšiřování

Více

Nový vizuální styl asociace

Nový vizuální styl asociace Zpravodaj ASOCIACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 2 /2012 Uvnitř tohoto vydání: 1 Nový vizuální styl asociace 2 Členské fórum ve Frenštátě pod Radhoštěm 19.-20.4. 2012 3 Členské

Více

Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu

Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu Pilotní produkty cestovního ruchu měst Zlína, Luhačovic a Regionu Zlínsko, návrh strategického plánu a ustanovení destinačního managementu 3.4. CERTIFIKACE TIC - PŘÍLOHA Zadavatel: Statutární město Zlín

Více

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 1.3.2010 1 Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 Setkání u kulatého stolu na téma Jak dál rozvíjet cestovní ruch na Vysočině? Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava, 25. 2. 2010 1.3.2010

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují, Tyršova 341,

VÝROČNÍ ZPRÁVA Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují, Tyršova 341, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 v Polici nad Metují, Tyršova 341, 549 54 www.facebook.com/muzeumpapirovychmodelu Historie Muzea papírových modelů se začala psát v roce 2009, kdy se pan Ladislav Badalec seznámil s

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice

Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ /0.0/0.0/16_009/ Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Tiskové zprávy a fotodokumentace k projektu CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_009/0000518 Odhalte naše tajemství / Odkryj nasze tajemnice Veletrh - Chorzow Dne 2. 6. 2018 se zástupci z místní akční skupiny RÝMAŘOVSKO,

Více

Výroční zpráva za rok 2016

Výroční zpráva za rok 2016 Výroční zpráva za rok 2016 Destinační a informační agentura Františkovy Lázně, zapsaný ústav Nádražní 208/5, 150 01 Františkovy Lázně IČO 03957721 1 Obsah zprávy: 1. Činnost destinační agentury a turistického

Více

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně

Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně PRO PŘÁTELE A ČLENY DESTINAČNÍHO FONDU ČESKÉHO ŠVÝCARSKA www.ceskesvycarsko.cz Informační zpravodaj květen II. 2015 Veletrh cestovního ruchu v Trenčíně Ve dnech 15. 16. května proběhl ve slovenském Trenčíně

Více

Soutěž popularity Informační centrum Po roce odmlky si znovu zasoutěžíme v soutěži popularity turistických informačních

Soutěž popularity Informační centrum Po roce odmlky si znovu zasoutěžíme v soutěži popularity turistických informačních Vydání č. 2 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 2 Informační centrum roku 2017 Papírové sáčky Hra Probuď Déčko Český systém kvality služeb v TIC 3 Členské fórum v Brně 4 5 Zprávy z infocenter Ztráty

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE. Pražská informační služba. Oficiální turistický web a e-shop

PŘÍPADOVÁ STUDIE. Pražská informační služba. Oficiální turistický web a e-shop PŘÍPADOVÁ STUDIE Pražská informační služba Oficiální turistický web a e-shop Pražská Informační služba Prague City Tourism Rozsáhlé webové a e-commerce řešení hlavního města Prahy coby turistické destinace

Více

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR prosinec 2008 A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Projekt kategorizace a certifikace TIC v ČR Redakce: Mgr. Jan

Více

PREZENTACE PROJEKTU RODINNÉ PASY - KRAJ VYSOČINA

PREZENTACE PROJEKTU RODINNÉ PASY - KRAJ VYSOČINA PREZENTACE PROJEKTU RODINNÉ PASY - KRAJ VYSOČINA Princip projektu Rodinný pas vznikl jako projekt na podporu rodin s dětmi. Jeho podstatou je vytvoření a realizace systému poskytování slev a dalších výhod

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu TIC v Kraji Vysočina

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu TIC v Kraji Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu TIC v Kraji Vysočina Ing. Zuzana Vondráková 22. 5. 2017 Zásady ZK na podporu TIC 2017 platné od 1. 1. příslušného kalendářního roku

Více

Regiony NUTS. Turistické regiony. Turistické oblasti Mikroregion Hrádecko-Chrastavsko REGIONY, DESTINACE, ATRAKTIVITY NUTS 0-5

Regiony NUTS. Turistické regiony. Turistické oblasti Mikroregion Hrádecko-Chrastavsko REGIONY, DESTINACE, ATRAKTIVITY NUTS 0-5 Regiony REGIONY, DESTINACE, ATRAKTIVITY Ing. Lenka Červová, Ph.D. NUTS turistické regiony turistické oblasti mikroregiony euroregiony NUTS Turistické regiony NUTS 0-5 Turistické oblasti Mikroregion Hrádecko-Chrastavsko

Více

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR

ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Stránka 1 Vydání č. 1/2012 únor 2012 A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Vzdělávání pracovníků turistických informačních

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2017 Strana 1. březen Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2017 Strana 1. březen Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce Redakce: Vydání č. 1 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce 2017 1 A.T.I.C. ČR v roce 2017 1 2 3 4 Jaký byl seminář v Ostravě 3.3.2017 Vzdělávání 2016 Turist propag 2017 členské fórum v Brně Soutěž

Více

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV

Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Závěrečná zpráva o realizaci mikroprojektu PARTNERSTVÍ PRO VENKOV Údaje o mikroprojektu: Číslo mikroprojektu CZ.3.22/3.3.02/12.03017 Název mikroprojektu Partnerství pro venkov Konečný uživatel Hradecký

Více

ve dnech dubna 2019 se uskuteční jarní jednání členského fóra

ve dnech dubna 2019 se uskuteční jarní jednání členského fóra ASOCIACE TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Uvnitř tohoto vydání: 1 Jarní členské fórum v Luhačovicích 1 25 let činnosti asociace 2 Vzdělávání 2018 soutěž s ČT Déčko Memorandum o spolupráci

Více

Městské informační středisko Pardubice

Městské informační středisko Pardubice Městské informační středisko Pardubice Zpráva o činnosti za rok 2005 www.ipardubice.cz . OBECNÉ INFORMACE název forma založeno kontakt IČ účet ředitel Městské informační středisko Pardubice příspěvková

Více

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: 260 31 663 Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67 Adresa: Husovo nám. 391 399 01 Milevsko Správní rada měla toto složení: Dozorčí

Více

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 _ Organizační struktura agentury CzechTourism 15.5.2016 2 Odbor REGP a B2B Odbor REGP a B2B zajišťuje partnerství s regiony, státními i soukromými

Více

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České.

Cestovní ruch v Národním parku České. Švýcarsko. Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Švýcarsko. www.npcs.cz. Cestovní ruch v NP České. Česko-saské Cestovní ruch Cestovní ruch v Národním parku České Riziko nebo příleţitost? Česko-saské Cestovní ruch Michaela Andělová České o.p.s. Mgr. Richard Nagel Správa NP České Česko-saské Cestovní

Více

Místo jednání: malá zasedací místnost Městského úřadu Lanškroun

Místo jednání: malá zasedací místnost Městského úřadu Lanškroun nám. J. M. Marků 12, Lanškroun Vnitřní Město, 563 16 Lanškroun, www.lanskroun.eu Kancelář starosty a tajemníka Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 10 Číslo jednací: MULA 11985/2012 Zápis č. 4/2012

Více

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava

Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy 2015 10. února 2015 Kongresové centrum REC GROUP Staré Město Spolupráce hlavní mechanismus rozvoje cestovního ruchu v regionu Východní Morava Zdeněk

Více

Setkání TIC Krkonoše, Vrchlabí

Setkání TIC Krkonoše, Vrchlabí Královéhradecký kraj v listopadu 2016 Sportlife, 4. - 6. 11. Brno Ve dnech 4. - 6. 11. 2016 se pracovníci oddělení regionálního rozvoje a zástupkyně destinační společnosti Orlické hory a Podorlicko zúčastnili

Více

Jiří Senohrábek. Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu

Jiří Senohrábek. Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu Jiří Senohrábek Propojení reálného a virtuálního výletu na příkladu projektu Otevřte 13. komnatu Co to je? Pro koho to je? nový produkt cestovního ruchu pro rodiny s dětmi nebo poutníky po českých hradech

Více

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k )

Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje za rok 2011 (stav k ) Vyhodnocení plnění Akčního plánu Programu rozvoje cestovního ruchu Olomouckého e za rok (stav k 31. 12. ) 1 P.č. Název projektu, místo, vazba na 1 Marketingové aktivity Olomouckého e 2 Vybudování rezervačního

Více

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018 Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu Huť František, Sázava, 20. března 2018 PROGRAM 09:00 09:30 Prezence účastníků, snídaně 09:30 09:45 Přivítání, úvodní slovo, představení účastníků 09:45 10:00 Cestovní

Více

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Turistický portál www.region-vysocina.cz komplexní informace pro návštěvníky turistické atraktivity tipy na výlety možnosti koupání, lyžování volnočasové

Více

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska Projekt z integrovaného operačního programu, Prioritní osa 6.4. a, b. Národní podpora cestovní ruchu Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska ÚVOD uvedení do projektu ČR je významnou destinací

Více

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2018 Strana 1. listopad Uvnitř tohoto vydání: Aktuálně z asociace

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2018 Strana 1. listopad Uvnitř tohoto vydání: Aktuálně z asociace Vydání č. 4 /2018 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Aktuálně z asociace 1 Aktuálně z asociace, Podzimní členské fórum A.T.I.C. ČR 2 Jaké bylo členské fórum v Kutné Hoře 3 Výsledky ankety Infocentrum 2018

Více

Značka vznikla v roce 2010 s cílem podpory území. Tato značka garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na region Jeseníků

Značka vznikla v roce 2010 s cílem podpory území. Tato značka garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na region Jeseníků JESENÍKY originální produkt Přinášíme Vám kvalitu a tradici z Jeseníků 6.11.2013 ZNAČKA JESENÍKY ORIGINÁLNÍ PRODUKT Značka vznikla v roce 2010 s cílem podpory území Tato značka garantuje zejména místní

Více

Zápis ze semináře. Mezinárodní setkání MAS LEADER

Zápis ze semináře. Mezinárodní setkání MAS LEADER Zápis ze semináře Rychnov nad Kněžnou Dne 25.10.2011 Mezinárodní setkání MAS LEADER V Konferenčním centru mramorovém sálu zámku Potštejn 20.10.2011, 13,00 17,00 hod. Přítomni: Dle prezenční listiny Jednání

Více

Destinační společnost Východní Čechy

Destinační společnost Východní Čechy Destinační společnost Východní Čechy Setkání zástupců TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje, Pardubický pivovar Pernštejn - 31. 10. 2018 Pardubický kraj Pardubicko Orlické hory a Podorlicko Králický

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červenec 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Regionální značka v Moravské bráně

Regionální značka v Moravské bráně Regionální značka v Moravské bráně Kateřina Čadilová Asociace regionálních značek, o.s. Hranice, 17. ledna 2012 Program 1. úvod co je regionální značení (shrnutí obsahu prvního semináře) 2. typy výrobků

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Koruna Vysočiny, z.s. destinační management turistické oblasti

VÝROČNÍ ZPRÁVA Koruna Vysočiny, z.s. destinační management turistické oblasti VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Koruna Vysočiny, z.s. destinační management turistické oblasti Koruna Vysočiny, z.s., Kancelář managementu destinace se sídlem Příční 405, 593 01 Bystřice nad Pernštejnem, IČ: 04415868

Více

Městská knihovna Děčín

Městská knihovna Děčín Městská knihovna Děčín Knihovna pro všechny (???) Mgr. Ladislav Zoubek, ředitel MěK Jak to celé začalo Od počátku 90-tých let žádosti o novou knihovnu První skutečné záměry v r. 2007 1. projekt ve tvaru

Více

RDMP Výroční zpráva 2011

RDMP Výroční zpráva 2011 RDMP Výroční zpráva 2011 Kdo jsme? Rada dětí a mládeže hlavního města Prahy zastřešuje organizace, které naplňují ve smyslu Úmluvy o právech dítěte volný čas dětí a mládeže a sídlí na území Prahy. Naším

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

VALTICKÉ PODZEMÍ. Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz

VALTICKÉ PODZEMÍ. Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz VALTICKÉ PODZEMÍ Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz Víno, radostná komodita, která letí Spotřeba vína v ČR již 20 let roste (5/l osobu za 10 let), to je cca 5 mil. hl. - trh má velikost

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 38101 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva duben 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu

Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala v Alt Penzionu 124 Zápis z výborové schůze Svazu kameníků a kamenosochařů ČR, která se konala 6.5. 2013 v Alt Penzionu Přítomni:, Durych, Knedla, Krutilová, Jeřábek, Moravec, Holec, Hradecký Omluveni: Pánek, Dušek, Chomout,

Více

Zpráva o činnosti Infocentra Pod Velvarskou branou ve Slaném za rok 2012

Zpráva o činnosti Infocentra Pod Velvarskou branou ve Slaném za rok 2012 Zpráva o činnosti Infocentra Pod Velvarskou branou ve Slaném za rok 2012 Infocentrum vzniklo za podpory Městského úřadu ve Slaném a finanční dotace z grantu Ministerstva místního rozvoje ČR. Otevřeno bylo

Více

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU O PROJEKTU Cílem projektu byla propagace památek reformace a jejich zpřístupnění široké veřejnosti, a to z řad turistů a návštěvníků

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva březen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Produkty 20 2 Obsah a načasov asování kampaní v roce 20 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční

Více

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Martin Konečný Obsah Strana 3 Základní údaje o projektu Strana 4 Cíle projektu Strana 5 Cílové skupiny Strana

Více

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE

PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE PREZENTACE PRODUKTU ČD BIKE Strana 1 27.10.2016 představení produktu Půjčovny kol ČD Doplňková služba ČD fungující od roku 2003. V provozu od dubna do října každého roku (některé půjčovny celoročně) V

Více

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava

Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Marketingové aktivity a formy spolupráce k propagaci turistického regionu Východní Morava Konference CESTOVNÍM RUCHEM K POZNÁVÁNÍ A PROSPERITĚ Valašské Meziříčí 24. 2. 2011 Centrála cestovního ruchu Východní

Více

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené eská Kamenice B Jindřichův www.historickeputovani.cz radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná Třeboň Nový Jičín Kutná Hora ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené Jindřichův

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2010 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje...3 Informace...3 Zakladatelé...3 Otevírací doba...4 Popis činností...4 Novinky 2010...5 Nejvýznamnější

Více

Pravidla k 1. ročníku soutěže měst a obcí v oblasti rozvoje. cykloturistiky a cyklodopravy

Pravidla k 1. ročníku soutěže měst a obcí v oblasti rozvoje. cykloturistiky a cyklodopravy Pravidla k 1. ročníku soutěže měst a obcí v oblasti rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy V Praze, 14. února 2008 Pravidla soutěže Unilever Sprinter roku 2008 Společnost UNILEVER ČR, spol. s r.o. ve spolupráci

Více

Český systém kvality služeb. VI. Fórum konference na podporu rozvoje malého a středního podnikání, SME WEEK - Evropský rok 2014 Praha 23.

Český systém kvality služeb. VI. Fórum konference na podporu rozvoje malého a středního podnikání, SME WEEK - Evropský rok 2014 Praha 23. Český systém kvality služeb VI. Fórum konference na podporu rozvoje malého a středního podnikání, SME WEEK - Evropský rok 2014 Praha 23. října 2014 Východiska Dlouhodobě nízká úroveň kvality poskytovaných

Více

SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ KAM ZA KULTUROU V NETOLICÍCH duben červen 2019

SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ KAM ZA KULTUROU V NETOLICÍCH duben červen 2019 ZPRAVODAJ M Ě S T A SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ KAM ZA KULTUROU V NETOLICÍCH duben červen 2019 Vážení čtenáři, v letošním roce došlo ke změně ve vydávání zpravodaje ze šesti čísel na čtyři. Protože nás však v Netolicích

Více

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Vychází 2. dubna 2012 Číslo 1/2012 Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Branka, o. p. s. Němcové 2020 547 01 Náchod tel./fax: +420 491 405 185 mob.: +420 602 190 198 email: info@kladskepomezi.cz www.kladskepomezi.cz

Více

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2013 Přihláška Identifikační údaje soutěžícího (realizátora produktu): Název společnosti, organizace: Muzeum Beskyd Frýdek Místek, příspěvková

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva červenec 2017

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva červenec 2017 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva červenec 2017 Zpracovala: Bc. Lucie Harcová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Statistika návštěvnosti za rok 2010 Ubytování roku 2010 nárůstu lůžkové kapacity 4 568 lůžek počet přenocování v roce 2010 vzrostl

Statistika návštěvnosti za rok 2010 Ubytování roku 2010 nárůstu lůžkové kapacity 4 568 lůžek počet přenocování v roce 2010 vzrostl Statistika návštěvnosti za rok 2010 Destinační management sleduje statistické ukazatele návštěvnosti již od roku 1994. Jedná se především o data týkající se počtu přenocování turistů, obsazenosti parkovišť,

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červenec 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Aktuality projektu za duben 2013

Aktuality projektu za duben 2013 Duben 2013 Aktuality projektu za duben 2013 Kontakt: Ing. Jakub Děd, Omnium o.s., Veřejná sbírka farnosti / Osvědčení ze dne 30.11.2012 / Oprávněná osoba: ThLic. M. Lanži Z obsahu: Kostel sv. Barbory v

Více

Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy. základní údaje o projektu

Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy. základní údaje o projektu Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy základní údaje o projektu marketingové aktivity it v roce 2010 Základní fakta Rozvoj domácího cestovního ruchu se v posledních letech stává klíčovým pro regiony i

Více

Návrh 49. jednání Rady A.T.I.C. ČR dne od 10. hodin na CzechTourismu

Návrh 49. jednání Rady A.T.I.C. ČR dne od 10. hodin na CzechTourismu Návrh 49. jednání Rady A.T.I.C. ČR dne 13. 11. 2007 od 10. hodin na CzechTourismu Kontrola dříve uložených úkolů: 29/3 jednání s CzechTourismem Prezident jednal s Ing. Kratochvílem, který připouští možnost

Více