Cuky Luky ve filmu. Karel Janák. Režijní explikace celovečerního filmu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Cuky Luky ve filmu. Karel Janák. Režijní explikace celovečerního filmu"

Transkript

1 Cuky Luky ve filmu Karel Janák Režijní explikace celovečerního filmu

2 O filmu Cuky a Luky v podání Petry Polnišové a Zuzany Šebové rozhodně nejsou na Slovensku ale ani v Čechách neznámými postavami. V rámci pořadu kredenc dokázaly vynikajícím způsobem vystihnout a zparodovat určitý druh ženských charakterů. Díky své nadsázce a humoru si získaly nespočet příznivců. Petra Polnišová a Zuzana Šebová se nespokojily jen s tím, že by si z podobného typu žen dělaly legraci. Takový druh humoru by byl zlý a těžko by si získal takový počet fanoušků. Cuky a Luky pracují s inteligentním a trefným humorem, často používají i velmi chytré dialogy, které jsou shozeny jen tím, že zaznívají v podání postav, které jim v podstatě příliš nerozumí. Ve slovenském mediálním prostoru zkrátka vznikl fenomén, který má potenciál nejen pobavit slovenské diváky, ale dokonce překročit hranice Slovenska. Kde jinde ve světě s sešla takováto dvojice komediálních hereček? Existuje množství pánských komediálních dvojic, ale u žen je něco takového zcela mimořádné. Ženy si ze sebe neumí dělat legraci v takové míře jako muži. Nemají nad sebou často takový nadhled a neumí se podívat na ženské slabosti s takovou nadsázkou jako muži. Petra Polnišová se Zuzanou Šebovou jsou čestnou výjimkou. A je téměř zázrakem, že se tyto dvě mimořádně osobité a talentované herečky sešly a vytvořily spolu komediální dvojici. Dvojici, která je unikátní nejen na Slovensku, ale i v rámci světové komediální scény. Nyní se tyto dvě populární postavy chystají vstoupit na plátna kin. A díky své jedinečnosti a oblibě u Slovenských diváků jde o naprosto logický a rozhodně správný krok. Osobně se domnívám, že má tato ženská komediální dvojice obrovský potenciál dobýt nejen kinosály na Slovensku, ale i za jeho hranicemi. Nejen pro jejich nesporný komediální talent, ale především pro svou jedinečnost. Pro originalitu Cuky a Luky, jejichž archetypální charaktery by se v kinematografii hledaly jen ztěží. Jde zkrátka o něco nového, výrazného a skutečně vtipného. Tento film ze všech těchto důvodů neberu jen jako pokračování úspěšné televizní show. Uvědomuji si výrazný potenciál, který tento fenomén ukrává, a rád bych ho co nejvíce využil. Mým cílem je natočit crazy komedii, která by snesla srovnání s těmi nejlepšími filmy podobného žánru. Komedii, která by mohla oslovit diváky doslova po celém světě.

3 O rozdílech mezi televizní show a filmem Jednotlivé skeče Cuky a Luky jsou nastaveny pro několika minutové příběhy. Během nich můžeme sledovat dvě typické představitelky "VIP paniček", které tráví čas tlacháním o zdánlivě nepodstatných věcech. Síla těchto výstupů spočívá v dokonalém napodobování tohoto typu žen a v jejich trefném parodování. Takovýto styl by pochopitelně na celovečerní film naprosto nestačil. To, co funguje v pěti minutách, nebude fungovat hodinu a půl. Diváky by přestalo bavit sledovat nekonečný monolog, který by postrádal dramatický děj, akci, emoce - zkrátka vše, na čem je postavená většina celovečerních filmů. Styl Cuky a Luky se prostě musí ve filmu změnit. Už nepůjde jen o prázdné tlachání o ničem. Už nebudeme stavět jen na absurditách dialogů, dokonale výstižné parodii a podobně. Scénář tohoto filmu jsme postavili na opravdovém příběhu. Příběhu o tom, jak se Cuky a Luky seznámily, a jak se pokusily vyhrát Miss Slovenska. Scénář vznikl podle jasných pravidel daného žánru. Je mnohem více postaven na dramatických situacích a akci, než na pouhých dialozích. Při realizaci tohoto snímku budu rovněž používat výhradně filmové výrazové prostředky. Uvědomuji si, že nemohu vycházet ze stylu televizních skečů, ale že musím natočit čistý žánrový film se vším, co to obnáší. Další změnou oproti televizní show musí být i míra stylizace herecké akce. Petra Polnišová i Zuzana Šebová používají pro své skeče výraznou hereckou stylizaci. Taková stylizace dokáže diváky bavit v rámci krátkých skečů. Pokud bychom jí ale použivali hodinu a půl trvání filmu, pak by byla zcela jistě pro naprostou většinu diváků nestravitelná. Film si rovněž přiliš nerozumí s tak razantně posunutou stylizací. To, co vás baví pár minut, vám po čtvrt hodině začne zákonitě připadat úmorné. Ve filmu diváci oceňují realističtější a přirozenější herectví. Televizní stylizace Cuky a Luky by na plátně působila přemrštěně. Proto bychom Cuky Luky oproti předloze více přiblížili reálným předlohám VIP žen. Ubrali bychom na stylizaci, ale zároveň takovým způsobem, aby divákům nepřišlo, že jde o jiné postavy. Nadsázka a parodický styl musí zůstat zachované, ale musí se také přizpůsobit filmovému stylu.

4 O stylizaci filmu Z hlediska klasického rozdělení žánrů se zde jedná o typické Buddy story. Tedy o příběh dvojice, kterou spojuje společný cíl a která společnými silami bojuje o jeho dosažení. V našem případě jde navíc o parodii, která zdůrazňuje určité ženské slabosti a jejich odkrytím nastavuje v divácích určitou katarzi. Tomuto žánru musí být nastavený i styl našeho filmu. Jako referenci bych použil filmy, které tím či oným způsobem parodují určitý charakter lidí, a jejichž základ tvoří výrazná komediální dvojice. Jde o snímky jako například Starsky&Hutch (který paroduje postavy akčních detektivů), Muži v černém (kteří pro změnu parodují agentské dvojice), či například film Snowboarďáci (kteři prostě parodují jen dva obyčejné náctileté kluky, kteří se chtějí v životě někam posunout). Každý z těchto zmíněných filmů oracuje s odlišným žánrem a tím i odlišným základním set-upem. Ať už je to prostředí kriminálních příběhů, agentských filmů, teenegerovského světa, ale i westernů, dobrodružných filmů, horrorů a podobně. Naším základním stavebním kamenem je pro změnu svět VIP. Žensky zromantizovaná představa o tom, jak úžasné je v takovém nablýskaném světě žít. Proto bychom v našem filmu nahradily například prvky kriminálního žánru, prvky ženského zromantizovaného VIP světa. Pro tyto účely bych použil ještě film Slečna drsňák, který s takovými prvky ženského světa pracuje. Ani jeden ze Slovenských filmů není bohužel Slovenský. Je to proto, že na Slovensku podobný druh filmu dosud nevznikl. Rozhodně to ale není tím, že bych chtěl napodobit americkou, či jinou cizí kinematografii. Naopak - Cuky a Luky jsou typickými novodobými slovenskými postavami. A i film o nich by měl působit ryze Slovensky. Využil bych proto postupů, které byly použity u výše zmíněných filmů, ale našemu filmu bych se přes to vše snažil dát co nejvýraznější pečeť slvenskoho stylu; Diváci na Slovensku a rovněž i v Čechách, by měli cítit, že je tento film jejich domácí. Že nejde o žádnou napodobeninu zahraničních vzorů.

5 O herecké akci Jak už jsem se zmínil, jde o film a tak bych se snažil eliminovat jakékoliv přehnané a ve filmu nevěrohodné herectví. To ovšem neznamená, že by Cuky a Luky měly být reálnými postavami. To by ani nebyly Cuky a Luky. Obě musí mít hereckou stylizaci. Obě jsou v podstatě zoufalkyně, které se pinoží za pozlátkem v podobě vítězství Miss Slovensko. Během této cesty však získají něco mnohem cennějšího - přátelství. Emoce s tím spojené by ale neměly být stylizované. Takové emoce by divák nemohl s hrdinkami prožít. Radost z přátelství, strach z jeho konce, ale i Láska Luky k Hurbanovi, touha Cuky získat fanoušky atd.- to vše musí být opravdové. Emoce mohou být lehce přehnané, ale musí působit, jako že jsou doopravdy. Ve filmu bych hledal, co je opravdové na Cuky a Luky. Co skrývají ukryté pod maskou VIP osobností. Jaké jsou skutečně uvnitř. Zkrátka - zajímali by mě i jako reálné postavy a snažil bych se toto opravdové já před diváky postupně odkrývat. Navenek sice Cuky a Luky působí suverénně a v rámci svého VIP světa i dokonale. Ale pod tím vším jsou také zranitelné, plné vlastních snů a pochybností. Scénář k filmu nám umožňuje tyto slabosti Cuky Luky ukázat. Díky tomu se i tyto postavy televizních skečů stanou skutečnými filmovými postavami. Pokud jsou Cuky a Luky postavy, které mají stylizovaný zevnějšek a opravdové jádro, jaké je ale jejich okolí? Svět, ve kterém žijí? Je také stylizovaný, nebo je opravdový? V tomto žánru pochopitelně nemůžeme vystavět svět zcela reálně. Určitá míra stylizace je v rámci jednoty stylu nezbytná. Ale na druhou stranu, okolí Cuky a Luky nesmí být stejné jako ony. Musí se od nich odlišovat - tedy být reálnější. Cuky a Luky mají svůj styl a když by se tento styl potkal se sobě rovným, pak nebudeme moci těžit z humoru, jaký nabízí situace, kdy se ne zcela běžně se chovající oostava potká s někým normálním. Pak se můžeme bavit nad nechápavými reakcemi okolí a nad trapnými situacemi, které to generuje. Jako příklad bych uvedl například film Růžový Panter. Šéf inspektor Clouseau by nikdy nebyl pro diváky tak vtipnou postavou, pokud by se pohyboval ve světě podivných lidí. Jeho umístění do zdánlivě reálného světa nám však umožní mnohem více se bavit nad jeho každou nepovedenou akcí v přítomnosti dalších lidí.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Popis reprezentativní knihy tzv. Quick Scan. Záhlaví: Oksana Osadča. Terry Pratchett / Maškaráda / 1995 (česky 1998) / úroveň 4 (SŠ)

Popis reprezentativní knihy tzv. Quick Scan. Záhlaví: Oksana Osadča. Terry Pratchett / Maškaráda / 1995 (česky 1998) / úroveň 4 (SŠ) Popis reprezentativní knihy tzv. Quick Scan Záhlaví: Oksana Osadča Terry Pratchett / Maškaráda / 1995 (česky 1998) / úroveň 4 (SŠ) Úvodní poznámky: inteligentní oddychová četba / odkazy na velká díla (Fantom

Více

Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit,

Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit, TAJEMSTVÍ PŘITAŽLIVOSTI SRDCE Přitažlivost Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit, zatímco jiní o lásku usilují? Proč vás určitý typ muže nebo ženy skoro magicky přitahuje a jiný, ačkoli

Více

Seznam žadatelů v rámci DT č. 5 Podpora kinematografie v TR Jeseníky a Střední Morava

Seznam žadatelů v rámci DT č. 5 Podpora kinematografie v TR Jeseníky a Střední Morava Poř. číslo Žadatel Maya Production, s.r.o. Kříženeckého náměstí 1079/5b Praha 5 - Hlubočepy 15200 Praha IČO 28181468 Název akce/projektu Termín akce/ Bodové hodnocení Popis akce/projektu Celkové předpokládané

Více

Přihláška Referenční dopis

Přihláška Referenční dopis - Úvod Vážený pane, Formální, příjemce muž, jméno neznámé Vážená paní, Formální, příjemce žena, jméno neznámé Vážený pane / Vážená paní, Formální, jméno a pohlaví příjemce neznámé Vážený pane, Vážená paní,

Více

Květen 2019 PROGRAMOVÉ TIPY

Květen 2019 PROGRAMOVÉ TIPY Květen 2019 2 E! Živě z červeného koberce 1. KVĚTNA V 00:00 HOD - BILLBOARD MUSIC AWARDS 2019 6. KVĚTNA VE 00:30 HOD - MET GALA 2019 Sezóna červených koberce je opět tady a reportéři E! u toho nesmí chybět.

Více

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30

KINO NÁRODKA HASTRMAN. Kdy: :30 KINO NÁRODKA HASTRMAN Kdy: 29.5.2018 19:30 Cena: 110,- Film ČR *** Romantický, thriller *** 100 min *** Přístupný od 12 let *** 2D *** České znění Romantický a zároveň ironický příběh hastrmana alias barona

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NABÍDKA VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 2015/2016 Dobrý den, rádi bychom Vám představili anotace našich výchovně vzdělávacích programů, které nabízíme v roce 2015/2016. Programy, které Vám nabízíme, jsou

Více

Nerada ruším. Excuse me. Dánsko, 2012

Nerada ruším. Excuse me. Dánsko, 2012 Nerada ruším Excuse me Dánsko, 2012 Formát: DCP, 35mm /1:1.85/, Blu-ray Délka: 90 min Verze: dánsky s českými titulky Distributor: CinemArt, a.s. Přístupnost: od 15 let Žánr: tragikomedie Premiéra: 4.

Více

Kino Květen Teplice - program listopad

Kino Květen Teplice - program listopad Kino Květen Teplice - program listopad 08.11. Přežít svůj život /teorie a praxe/ 20:00 09.11. Mamas a Papas drama Česko/2010/90min Kino Květen Teplice / od: 15:00 Příběh filmu tvoří mozaika osudů několika

Více

Dlouhý Milan Dragoun Milan

Dlouhý Milan Dragoun Milan Dlouhý Milan Na letošní výstavu jsem připravil ukázkové tisky z nástěnného kalendáře Tajemné Petrovicko 2015. Tento kalendář byl vydán ve spolupráci s obcí Petrovice. Celý kalendář byl koncipován tak,

Více

PRESSKIT REALITA Réalité

PRESSKIT REALITA Réalité PRESSKIT REALITA Réalité Komedie / Drama, Francie / USA, 2014 95 minut Režie: Quentin Dupieux Kamera: Quentin Dupieux Střih: Quentin Dupieux Hrají: Alain Chabat, Jonathan Lambert, Jon Heder, Kyla Kenedy,

Více

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla!

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! CO JE PRO VÁS DŮLEŽITÉ! UVĚDOMIT SI, PROČ JSTE ZDE A CO CHCETE VE SVÉM ŽIVOTĚ ZMĚNIT A NA TOM BUDEME

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

Scenáristika a dramaturgie

Scenáristika a dramaturgie Scenáristika a dramaturgie Jednotlivá odvětví ve filmové či divadelní tvorbě Scenárista: autor scénáře jako literárního díla, tvůrce příběhu, spíše literární autor Dramaturg: vybírá a také kontroluje scénáře,

Více

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka METODICKÝ LIST K FILMU Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka NÁROD NÁCTILETÝCH PIJANŮ České děti a teenageři jsou na 4. místě v Evropě v pití alkoholu. 50 % českých

Více

Žít naplno. * Život, láska, smích: Osho, Eugenika pozn. vyd.

Žít naplno. * Život, láska, smích: Osho, Eugenika pozn. vyd. Žiji uzavřený ve vážném světě. Můžete mi nakreslit mapu, která mi ukáže cestu do vaší země hravosti? Mám snad vadný gen? Neumím se smát a cítit se bezstarostně. Vidím kolem sebe smích a radost, ale ve

Více

StudentPoint. 1 z 5 1/5/12 3:55 PM. I muži mají své strasti. Přihlášení Registrace. Akce Práce Soutěže Fotogalerie E-Shop

StudentPoint. 1 z 5 1/5/12 3:55 PM. I muži mají své strasti. Přihlášení Registrace. Akce Práce Soutěže Fotogalerie E-Shop StudentPoint hledaný výraz odebírat newsletter - zadejte e-mail Přihlášení Registrace Akce Práce Soutěže Fotogalerie E-Shop Homepage Vzdělání Móda & Design Technologie & hry Kultura Sport Cestování Vztahy

Více

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy

Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy Jakub Reinchebach Hobit aneb cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien Nakladatelství: Mladá fronta Rok: 2002 Stran: 248 Žánr: román, fantasy Při četbě jsem se nejvíce bál, že kniha za chvíli skončí a já

Více

www.uzivatele- film.cz

www.uzivatele- film.cz www.uzivatele- film.cz námět filmu Povídkový film Uživatelé Žijeme v nejlepší době! námět filmu Povídkový film Uživatelé Pořád nám něco chybí! Přesto všechno se necí9me šťastni. Všechny povídky jsou variacemi

Více

MUŽSKÁ SKUPINA V TK JAKO TERAPEUTICKÝ PROSTŘEDEK

MUŽSKÁ SKUPINA V TK JAKO TERAPEUTICKÝ PROSTŘEDEK MUŽSKÁ SKUPINA V TK JAKO TERAPEUTICKÝ PROSTŘEDEK Pavel Hrbáč TK WHITE LIGHT I. DOSAVADNÍ ZKUŠENOST S MUŽSKÝMI SKUPINAMI V TK WHITE LIGHT I. Několikaletá existence nepravidelných dělených skupin, uskutečňovány

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE. REŽIE Karel Janák HRAJÍ SCÉNÁŘ. KAMERA Tomáš Juríček. STŘIH Maroš Šlapeta. ZVUK Peter Gajdoš. PRODUCENT Dano Dangl

ZÁKLADNÍ INFORMACE. REŽIE Karel Janák HRAJÍ SCÉNÁŘ. KAMERA Tomáš Juríček. STŘIH Maroš Šlapeta. ZVUK Peter Gajdoš. PRODUCENT Dano Dangl PRESSKIT ZÁKLADNÍ INFORMACE REŽIE Karel Janák SCÉNÁŘ Peťa Polnišová Zuzana Šebová Zuzana Marianková Juraj Brocko KAMERA Tomáš Juríček STŘIH Maroš Šlapeta ZVUK Peter Gajdoš PRODUCENT Dano Dangl VÝKONNÝ

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Statistický projekt STATISTIKA SLEDOVÁNÍ SERIÁLŮ A ZÁBAVNÍCH POŘADŮ Autoři: Jakub Volek, Zuzana Zapletalová Skupina: 240 Školní rok: 2011/2012 Oponenti:

Více

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš

Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Mgr. Miloslava Matoušová Ivan Matouš Afirmace s Empatií Prvek - Dřevo Na každý týden jedna afirmace Pro období prvku Dřevo. www.empatia.cz www.akademiecelostnihozdravi.cz 2014 Věnování a poděkování Tuto

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Zpráva z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy

Zpráva z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy Škola Základní škola, Třída 6. A Předmět Angličtina Učitel Mgr. Dagmar Vážená paní učitelko, vážený pane

Více

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 Zavřete na chvíli oči... A představte si, že jste v Brně ale o třicet let později. Píše se rok 2050. Vaše děti dospěly. Vy máte pár vrásek navíc. A Brno...... jaké

Více

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář Každý šot, klip, krátké video či snímek by měl mít předem propracovanou strukturu, v níž je jasně rozvrženo, co má který člověk podílející

Více

Postmoderní umění. Mgr. Pavla Hrdinová Tišnov 2017

Postmoderní umění. Mgr. Pavla Hrdinová Tišnov 2017 Postmoderní umění Mgr. Pavla Hrdinová Tišnov 2017 Umění krásné, moderní a postmoderní Krásné umění = snaha o zachycení reality, důraz na malířskou a sochařskou virtuozitu, respekt k dobovému kánonu, ale

Více

Nechť hry započnou. www.hunger-games.cz

Nechť hry započnou. www.hunger-games.cz Nejdrsnější reality show světa také v ČR Nechť hry započnou Každý rok 24 hráčů Vždy jen 1 vítěz, jehož výhrou je vlastní život Je čas změnit pravidla? Vítězství znamená slávu a bohatství! Prohra znamená

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, předmět dramatické výchovy, její vztah k dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve estetické

Více

METODICKÉ NÁMĚTY A INSPIRACE PRO PEDAGOGY K INSCENACI NÁRODNÍHO DIVADLA MORAVSKOSLEZSKÉHO

METODICKÉ NÁMĚTY A INSPIRACE PRO PEDAGOGY K INSCENACI NÁRODNÍHO DIVADLA MORAVSKOSLEZSKÉHO METODICKÉ LISTY 1 METODICKÉ NÁMĚTY A INSPIRACE PRO PEDAGOGY K INSCENACI NÁRODNÍHO DIVADLA MORAVSKOSLEZSKÉHO POPRASK NA LAGUNĚ Pro Národní divadlo moravskoslezské připravila MgA. Tereza Strmisková, divadelní

Více

Novinky v anime I. Arian a Nya-chan

Novinky v anime I. Arian a Nya-chan Novinky v anime I Arian a Nya-chan Monogatari Series: Second Season 26(23) dílů Premiéra: 7. 7. 2013 Studio: SHAFT Režie: Akiyuki Shinbou Žánr: SHAFT :) Monogatari Series: Second Season Monogatari Series:

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve výchově a vzdělávání; vymezí obsah dramatické

Více

PETICE. dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

PETICE. dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním PETICE dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice: "Situace v televizi a ve filmu je neudržitelná" Udělejme

Více

Artcam Films Pressbook

Artcam Films Pressbook Artcam Films Pressbook SYNOPSE Lara je trans žena, která se narodila s tělem a jménem chlapce. Podstupuje hormonální a chirurgické procedury, které z ní udělají ženu. Zároveň se zapisuje na prestižní

Více

Pavel Rejholec Habilitační přednáška - TEZE

Pavel Rejholec Habilitační přednáška - TEZE Pavel Rejholec Habilitační přednáška - TEZE Zvuková stopa pro celovečerní filmy a ambiciózní TV tvorbu Pro mnoho lidí je často velmi překvapivé zjištění, že téměř každý zvukový element ve filmu nebo v

Více

Motivace versus síla vůle

Motivace versus síla vůle 3. kapitola Motivace versus síla vůle Emoce nám buď slouží, nebo vládnou, podle toho, kdo řídí koho. Jim Rohn 3 Motivace versus síla vůle I když se teď chystám říct, proč je motivace špatná strategie do

Více

Charakteristika knihy úrovně 3 (Hermann, Rieck: My děti ze stanice Zoo) Materiál vzniklý v rámci projektu LIFT2

Charakteristika knihy úrovně 3 (Hermann, Rieck: My děti ze stanice Zoo) Materiál vzniklý v rámci projektu LIFT2 Popis reprezentativní knihy tzv. Book Scan Záhlaví: Radka Procházková Kai Hermann a Horst Rieck / My děti ze stanice Zoo / 1978 / úroveň 3. (2. stupeň ZŠ) úvodní poznámky: Christiane F. jako svědkyně v

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Zpráva o průběhu a zkušenostech z realizace 6 čtenářských dílen

Zpráva o průběhu a zkušenostech z realizace 6 čtenářských dílen Zpráva o průběhu a zkušenostech z realizace 6 čtenářských dílen Název projektu : Čtenářské dílny pro jazykovou komunikaci Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.1.00/56.0054 Realizátor projektu : Střední

Více

1. LEKCE. Literární dílo. Námět

1. LEKCE. Literární dílo. Námět 1. LEKCE Literární dílo Každé literární dílo by mělo podněcovat představy čtenářů, posluchačů nebo diváků, působit na jejich citovou stránku, obohacovat jejich vnitřní život, ovlivňovat jejich postoje

Více

LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR

LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TIŠNOV LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR Tento dokument obsahuje pouze vybrané kapitoly z kompletního školního vzdělávacího programu a slouží pouze k informovanosti

Více

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie.

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie. Dobrý den, dovolil jsem si vybrat malý vzorek vašich fotografií a ukázat vám na nich několik chyb, kterých se při fotografování a následné úpravě dopouštíte. Fotografie jsou doopravdy vybrané zcela náhodně,

Více

Lumiere Film s.r.o. Ke Hrádku 1644/ Praha 4. Č.j.: 1456/2016

Lumiere Film s.r.o. Ke Hrádku 1644/ Praha 4. Č.j.: 1456/2016 Státní fond kinematografie Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 +420 224 301 285 pavla.polivkova@ fondkinematografie.cz Lumiere Film s.r.o. Ke Hrádku 1644/11 148 00 Praha 4 Č.j.: 1456/2016

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Ve středu 20. listopadu 2013 navštívili žáci čtvrté až deváté třídy jesenické divadlo. Divadelní představení Trapas nepřežiju aneb Ten řízek nezvedej v podání

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Informační a komunikační technologie: studijní a učební obory Bez příloh

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Informační a komunikační technologie: studijní a učební obory Bez příloh Identifikační údaje školy Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Číslo a název materiálu Anotace Vytvořeno 18.6.2013 Určeno pro Přílohy VÝUKOVÝ MATERIÁL Vyšší odborná škola a Střední

Více

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz PRESS PACK uvádí Česká republika 2010 Žánr Délka Druh Zvuk Jazyk Scénář a Režie Asistentni režie Kamera Hudba Zvuk Výkonný producent PR manager Hrají Radka Honza Jarda Vendy Mira Petr Pavlína hudební 103

Více

Výstupy žáka Učivo Průřezová témata a mezipředmětové vztahy

Výstupy žáka Učivo Průřezová témata a mezipředmětové vztahy Anglický jazyk 6.ročník. učebnice PROJECT II. ( third edition ) Vzdělávací obsah 1. lekce - - rozliší různé, předem dané informace ve slyšeném textu - vyhledá v krátkém čteném textu osobní údaje - popíše

Více

Terra Batida Porto, Portugalsko www.terrabatida.com

Terra Batida Porto, Portugalsko www.terrabatida.com Žena podnikatelka a nápad Maria Gabriel začala s podnikáním v roce 2003. Přestože v té době měla stálou práci v mezinárodní telekomunikační společnosti, cítila, že potřebuje něco jiného něco, co by ji

Více

Typické výchovné procesy v rodině

Typické výchovné procesy v rodině Třetí kapitola Typické výchovné procesy v rodině Jestliže chcete někoho milovat, naučte se nejprve odpouštět. A. V. Vampilov Nyní se podíváme na třetí překážku na cestě k rodinnému štěstí, která spočívá

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat

Jak dělat marketing srdcem a vydělávat Jak dělat marketing srdcem a vydělávat 10 kroků jak nastartovat podnikání Mgr. Soňa Uhrová www.koucinksrdcem.cz Obsah Můj příběh 4 Co je to marketing? 5 Krok první: Vím, jaký je můj obor podnikání 6 Krok

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální.

Hlavní postava ukazuje jedince, který chce masově ovládat myšlení obyvatel, a to je v dnešní době virtuální reality a internetu velice aktuální. Muzikálová komedie inspirovaná povídkou Julese Verna z produkce Divadla Hybernia, ve které konečně může každý milovat, koho chce, myslet si co chce, ale nejdříve si musí tuhle svobodu vybudovat, jde do

Více

ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE

ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Praktický rádce a průvodce rokem 2019 Miroslava Horáková www.cestouzmeny.cz ROK 2019 Z POHLEDU NUMEROLOGIE Obsah O mně... 3 Úvod... 4 Hlavní témata roku 2019... 5 Rok 2018 a naše sebehodnota... 8 Rok 2019

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC Když jsem zjistil, že se do naší školy hlásí loňský vítěz Silového čtyřboje ZŠ Pavel ŠVEC ze Základní školy v Židlochovicích, který před rokem v naší tělocvičně dokázal udělat

Více

stories stories únor architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects

stories stories únor architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects únor 2015 06 architektura, design, koncepty od Ateliéru Kunc architects 1 stavba jako příběh PŘEHLED 3 EDITORIAL 4 JAKÉ JSOU NAŠE ZÁSADY A PŘÍSTUP K TOMU, CO DĚLÁME 5 8 CO ŘÍKAJÍ, O ČEM VYPRÁVĚJÍ NAŠE

Více

Prosím napište zde svůj životní příběh od dob ranného dětství, které si pamatujete až do dnes. Stačí popisovat základní události a roky

Prosím napište zde svůj životní příběh od dob ranného dětství, které si pamatujete až do dnes. Stačí popisovat základní události a roky Vstupní zpráva Jméno: xyz Datum od:.. Zprávu odešlete na kalina@mujkouc.cz Více informací na www.mujvztah.cz www.mamdepku.cz Životní příběh Prosím napište zde svůj životní příběh od dob ranného dětství,

Více

foto projekt foto portrét semestrální úkol a klauzura zimní semestr 2018\2019 Mariia Khositashvili

foto projekt foto portrét semestrální úkol a klauzura zimní semestr 2018\2019 Mariia Khositashvili Mariia Khositashvili semestrální úkol a klauzura zimní semestr 2018\2019 Město. Plan. Problém. Hledání a řešení konkretního problému ve městě. foto projekt foto portrét zadání hlavní téma: Problém v konkretním

Více

WEBOVÝ PORÁL PRO DĚTI VE VĚKU 6 AŽ 15 LET A JEJICH RODIČE, KTERÝ NABÍZÍ MOŽNOST ROZVÍJET DOVEDNOSTI POTŘEBNÉ PRO ÚSPĚŠNÝ A SPOKOJENÝ ŽIVOT.

WEBOVÝ PORÁL PRO DĚTI VE VĚKU 6 AŽ 15 LET A JEJICH RODIČE, KTERÝ NABÍZÍ MOŽNOST ROZVÍJET DOVEDNOSTI POTŘEBNÉ PRO ÚSPĚŠNÝ A SPOKOJENÝ ŽIVOT. WEBOVÝ PORÁL PRO DĚTI VE VĚKU 6 AŽ 15 LET A JEJICH RODIČE, KTERÝ NABÍZÍ MOŽNOST ROZVÍJET DOVEDNOSTI POTŘEBNÉ PRO ÚSPĚŠNÝ A SPOKOJENÝ ŽIVOT. Webový portál DRUHÁ NOHA vytvořila společnost Scio především

Více

Charakteristika knihy úrovně 3 (Franková: Deník Anny Frankové) Materiál vzniklý v rámci projektu LIFT2

Charakteristika knihy úrovně 3 (Franková: Deník Anny Frankové) Materiál vzniklý v rámci projektu LIFT2 Zpracovala: Alina Mirakjanová Anna Franková / Deník Anny Frankové / rok první publikace: 1947 /přibližná úroveň: 3 Úvodní poznámky: Anna Franková, mladá židovka, zachycuje ve svém deníku v letech 1942-1944

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Škola Základní škola, Datum 12. 2011 Vážené paní ředitelky, páni ředitelé a pedagogičtí

Více

KINO MLADÁ VOŽICE ČERVEN 2017

KINO MLADÁ VOŽICE ČERVEN 2017 KINO MLADÁ VOŽICE ČERVEN 2017 3.6. sobota Životopisné česko-slovenské historické drama 113 MASARYK Dramatický příběh, věnovaný osudům velvyslance a pozdějšího minist 16.30 hod. J.Masaryka.Extravagantní

Více

Příručka pro práci s volajícími na lince Die Dargebotene Hand. Klára Gramppová Janečková Linka seniorů, Elpida o.p.s.

Příručka pro práci s volajícími na lince Die Dargebotene Hand. Klára Gramppová Janečková Linka seniorů, Elpida o.p.s. Příručka pro práci s volajícími na lince Die Dargebotene Hand Klára Gramppová Janečková Linka seniorů, Elpida o.p.s. Linka Die Dargebotene Hand Tel. 143 213 000 kontaktů, 150 000 hovorů Dobrovolníci Příručka

Více

Dodání fotek. Album. Fotokniha. Leporelo

Dodání fotek. Album. Fotokniha. Leporelo Focení Svatby Svatbu máte jenom jednou, a proto svatební focení patří k těm nejdůležitějším. Snažím se tedy fotit tak, aby každá z fotek zaznamenávala důležité okamžiky Vašeho dne, Vaše úsměvy a emoce,

Více

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 29.5.2017 Ladislav Vrchovský Divadlo Recenze Moira Buffini je velmi úspěšná mladá britská dramatička a

Více

Oblíbené knihy žáků naší školy

Oblíbené knihy žáků naší školy d Základní škola sv. Voršily v Olomouci Aksamitova 6, 772 00 Olomouc Oblíbené knihy žáků naší školy Závěrečná práce Autor: Klára Slimaříková, Olga Šnevajsová Třída: IX Vedoucí práce: Mgr. Alena Nováčková

Více

Cool / coolness dramatika Pod tento termín se všeobecně zahrnují texty vznikající od poslední třetiny devadesátých let dvacátého století, které na jeviště přinesly doposud tabiuzovaná témata: sex, zejména

Více

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy.

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy. Odvážné, ale jednoduché Psychopati, sociopati, deprivanti atd. (dále jen predátoři), jsou podle mého nový druh člověka. Slovem nový ve skutečnosti myslím jiný druh, protože predátoři se vyskytuji mezi

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

TÝDEN S CESTOU ZA SNEM OKOLO MĚST

TÝDEN S CESTOU ZA SNEM OKOLO MĚST TÝDEN S CESTOU ZA SNEM OKOLO MĚST 2017 TÝDEN S CESTOU ZA SNEM OKOLO MĚST 2017 Cesta za snem je nezisková organizace, jejíž hlavní činností vytváření sportovních a kulturních akcí s cílem propojovat handicapované

Více

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka

http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka http://www.hc-kladno.cz/cz/jagruv-gol-roku-i-pateruv-hlas-na-festivalu-klapka Jágrův gól roku i Paterův hlas na festivalu Klapka 20.02.2013 - Kladenský festival amatérského a nekomerčního filmu Klapka

Více

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám.

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám. Scénář: Dobrý pastýř Podívejte se, mám tu zlatou krabici tedy je žlutá, ale připomíná zlato. Uvnitř je něco cenného. Možná je tam podobenství. Podobenství jsou totiž ještě cennější než zlato! Krabice je

Více

5. Útvar zvláštního určení

5. Útvar zvláštního určení 5. Útvar zvláštního určení Po delším čase tu máme tým ze severu Čech, který airsoft bere skutečně vážně a pěstuje i méně používané dovednosti. Jméno vašeho týmu? 5.UZU - 5. Útvar zvláštního určení Odkud

Více

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015 Labyrint 20. 8. 2015 Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem.

Více

1. ZÁKLADNÍ EXPLIKACE - LOGO. Divadlo na Orlí _ koncept: LABORATOŘ

1. ZÁKLADNÍ EXPLIKACE - LOGO. Divadlo na Orlí _ koncept: LABORATOŘ 1. ZÁKLADNÍ EXPLIKACE - LOGO ÚVOD Původní verze logotypu pracuje s grafickými symboly, coby elementy, které skládají dohromady divadelní prostor Orlí. Cílem loga je poskytnutí maximální možnosti variability

Více

MAPA NA CESTU ROKEM 2019

MAPA NA CESTU ROKEM 2019 MAPA NA CESTU ROKEM 2019 PRACOVNÍ LISTY PRO UZAVŘENÍ ROKU 2018 A SKVĚLÝ START ROKU 2019 Než se vydám na cestu k novým obzorům, musím se nejdříve zorientovat v mapě. Kde se právě teď nacházím? Jakou cestu

Více

Případová studie Bob a Dave: Kampaň Budějovického Budvaru Bob a Dave

Případová studie Bob a Dave: Kampaň Budějovického Budvaru Bob a Dave Případové studie Případová studie Bob a Dave: Kampaň Budějovického Budvaru Bob a Dave Daniel Mlynář, Sales and Marketing Director; Jakub Holý, Senior Architect WDF Web Design Factory Základní idea konceptu

Více

Předvánoční návštěva kina

Předvánoční návštěva kina Předvánoční návštěva kina Kdy? 22. prosinec 2015 Kde? Kino Vatra Vsetín O co šlo? Poslední vyučovací den v tomto kalendářním roce byla na naší škole speciální výuka. V rámci tohoto projektového dne byl

Více

Parodie. 9. ročník. srpen Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková

Parodie. 9. ročník. srpen Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková Český jazyk a literatura Parodie 9. ročník srpen 2012 Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková Zpracováno v rámci projektu Krok za krokem na ZŠ Želatovská ve 21. století registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3443

Více

Nepovinné předměty Dramatická výchova od 5. do 9. třídy je soustředěna více na uměleckou část dramatické výchovy.

Nepovinné předměty Dramatická výchova od 5. do 9. třídy je soustředěna více na uměleckou část dramatické výchovy. 1 Počet vyučovacích hodin za týden Celkem 1. ročník 2. ročník 3. ročník 4. ročník 5. ročník 6. ročník 7. ročník 8. ročník 9. ročník 0 0 0 0 1 1 1 1 1 5 Nepovinný Nepovinný Nepovinný Nepovinný Nepovinný

Více

Státní fond kinematografie. Obsahová expertní analýza

Státní fond kinematografie. Obsahová expertní analýza Obsahová expertní analýza Až po uši v mechu Evidenční číslo projektu 5/203 nutprodukce, s.r.o. Výroba českého kinematografického díla Celovečerní nebo krátkometrážní animovaný film Evidenční číslo výzvy

Více

Jiří Janda. Keep Calm and Speak! MODÁLNÍ SLOVESA

Jiří Janda. Keep Calm and Speak! MODÁLNÍ SLOVESA Jiří Janda Keep Calm and Speak! MODÁLNÍ SLOVESA Mojí bezvadné manželce Lucii, mým rodičům Jiřímu a Daniele Rojkové, Václavu a Marii Bundové a tetě Radunce s Kačkou a Marečkem za úžasné vztahy. Díky vám

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

Kniha mého srdce. Oddělení služeb knihovnám

Kniha mého srdce. Oddělení služeb knihovnám Page 1 of 5 Knihovnicko-informační zpravodaj U Nás Vyšlo: 31.3.2009 Číslo: Ročník 19 (2009), Číslo 1 Sekce: Z knihovnických organizací Název článku: Kniha mého srdce Autor: Oddělení služeb knihovnám Zdroj:

Více

Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189. Finální text. Strana 1:

Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189. Finální text. Strana 1: Bulletin Trojúhelníků Září 2014 Č. 189 Finální text Strana 1: Síla dobré vůle Pokud je vůbec zvažovaná inteligentními mysliteli a komentátory lidských záležitostí, o dobré vůli je zřídka uvažováno jako

Více

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat.

Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Jarní divadelní předplatné 2015 Divadelní představení můžete navštívit i jednotlivě. Vstupenky si můžete již rezervovat. Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Středa 14. ledna 2015

Více

ZAHRADA. PaedDr. Radomila Oblouková. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy

ZAHRADA. PaedDr. Radomila Oblouková. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy PaedDr. Radomila Oblouková Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Název školy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Adresa školy Sokolovská 1638,

Více

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST

NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST NEJVĚTŠÍ FILMOVÉ HITY KAŽDÝ PRÁZDNINOVÝ VEČER, CELÉ LÉTO VSTUP ZDARMA NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ PRÁZDNINOVÝ PROJEKT PARDUBICKÉHO KRAJE CELKOVÁ NÁVŠTĚVNOST PŘES 400.000 DIVÁKŮ WWW.LETNI-KINO.CZ LETNÍ KINO JE FENOMÉN,

Více

Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová. Ict2-HV-19

Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová. Ict2-HV-19 Vytvořila: Mgr. Lenka Hýžová Ict2-HV-19 americké hudební divadlo přijalo něco z opery, z revue, něco z operety a něco z vaudevillu (zábavný hudební pořad se zpěvy a tanci) ze všeho vzniklo něco nového,

Více

Co je to niterný leadership?

Co je to niterný leadership? Co je to niterný leadership? Co je to niterný leadership? Niterný leadership není vůbec o vedení lidí. Leadership začíná od vedení sebe sama. Lídr: říká, co je třeba udělat dbá, aby toho bylo dosaženo

Více