Vzdělávací akce PODZIM 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vzdělávací akce PODZIM 2014"

Transkript

1 KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy zvyšování odborné KVaLifiKaCe Na NeJVyšší PRofeSioNáLNí úrovni ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE, IMPLANTOLOGIE, CHIRURGIE Koplexní školení s maximální péčí o každého účastníka. U Pekařky 1/314, Praha Tel./Fax: Vzdělávací akce PODZIM 2014

2 nové trendy v endodoncii, jednonástrojová endodoncie, newtron technologie v endodoncii, endo ošetření od a do z ČSK - PODZIM 2014 Cena kurzu: 3.950,- Kč Použití unikátní NEWTRON-PIEZO technologie v oblasti endodoncie. Kompletní moderní ošetření kořenového kanálku. Nové postupy při ošetření a praktické rady pro řešení endodontických komplikací. České Budějovice Hotel Budweis, Mlýnská 6, Všeobecné indikace a kontraindikace Otevření a příprava kavity Vyhledání a příprava vstupu do kořenového kanálku Použití moderní Piezo-Newtron technologie v endodoncii Přesné a rychlé měření pracovní délky pomocí apexlokátoru Praktické rady a doporučení pro měření apexlokátorem Reendodoncie těžce odstranitelných starých zatvrdlých cementů Koferdam - praktický nácvik použití koferdamu při endodoncii na modelu Nácvik opracování rotačními NiTi nástroji a jednonástrojovým systémem Reciproc Porovnání opracování k.k. rotačními NiTi nástroji a pomocí jednonástrojového systému Reciproc Zásady bezpečné a kvalitní práce při rotačním opracování Jak zabránit zalamovaní rotačních NiTi nástrojů Odstraňování zalomených nástrojů Důležitost, způsoby a zásady výplachu kanálků Nejkvalitnější metoda výplachu kořenového kanálku Praktický nácvik měření, opracováni a zaplnění kořenového kanálku rychlou a účinnou metodou 3D hermetického plnění pomocí nastříknutí rozehřáté gutaperči Praktický nácvik bude prováděn na extrahovaných zubech(vhodné extrahované trepanované zuby nutno přinést sebou) Praha Brno Best Western Hotel International, Husova 16, Teplice Hotel Prince de Ligne, Zámecké náměstí 136, Pardubice Hotel Euro, Jiráskova 2781, Praha :30-13:00 prezence účastníků, 13:00-19:30 Ostrava Hotel Harmony club, 28.října 170, Trutnov Hotel Patria, Náchodská 358, Přihláška na přednášku Endodoncie: Tel.: IČO (není-li, pak RČ): Razítko a podpis:

3 estetické kořenové nástavby, jednonástrojová endodoncie, využití piezo technologie v protetice a endodoncii, hermetické 3d plnění ČSK - PODZIM 2014 Cena kurzu: 3.950,- Kč Rekonstrukce protetického pilíře pomocí estetické kořenové nástavby. NEWTRON-PIEZO technologie a její využití v oblasti protetiky a endodoncie. Kompletní příprava zubu na kořenovou nástavbu včetně 3D hermetického zaplnění kořenového kanálku Olomouc Hotel Hesperia, Brněnská 55, 14:30-15:00 prezence účastníků, 15:00-21:00 kurz Plzeň MUDr. Jan Netolický, Ph.D. Hotel Primavera, Nepomucká 128, 14:30-15:00 prezence účastníků, 15:00-21:00 kurz Kompletní endodontická příprava zubu pro přímou kořenovou nástavbu Nácvik opracování rotačními NiTi nástroji a jednonástrojovým systémem Reciproc Porovnání opracování k.k. rotačními NiTi nástroji a pomocí jednonástrojového systému Reciproc Použití moderní Piezo-Newtron technologie v endodoncii Koferdam - praktický nácvik použití koferdamu při endodoncii na modelu Proč plnit termoplasticky a trojrozměrně? Porovnání 3D plnění s laterální kondenzací (rychlost, efektivita, cena ) Pohled na estetiku frontálního a postranního úseku chrupu Odstraňování starých kovových kořenových nástaveb Reendodoncie těžce odstranitelných starých zatvrdlých cementů Indikace a volba vhodného kompozitního čepu, klinické případy Parametry a porovnání estetických kompozitních čepů Praktická příprava zubu na kořenovou nástavbu pomocí 3D hermetického plnění kořenového kanálku Kompletní praktický nácvik zavedení přímé kořenové nástavby pomocí estetických kořenových čepů s vlastnostmi blízkými dentinu Praktický nácvik bude prováděn na extrahovaných zubech(vhodné extrahované trepanované zuby nutno přinést sebou) Zlín Hotel Moskva, Nám. Práce 2515, 14:30-15:00 prezence účastníků, 15:00-21:00 kurz Karlovy Vary Hotel Marttel, Lidická 12, Brno Doc. MUDr. Lenka Roubalíková Ph.D., Best Western Hotel International, Husova 16, Praha Hotel Step, Malletova 1141, Přihláška na přednášku Kořenové nástavby: Tel.: IČO (není-li, pak RČ): Razítko a podpis:

4 IMPLANTOLOGIE PRO ZAČÁTEČNÍKY I POKROČILÉ IMPLANTOLOGIE PRO ZAČÁTEČNÍKY I POKROČILÉ Nácvik implantace, základy a zásady chirurgické části implantace, plánování a zavedení implantátu.implantologie z pohledu protetika a protetická část ošetření. Výběr abutmentů otiskovací technika implantátů. Implantologické laboratorní postupy. Augmentační techniky. SINUS LIFT Nácvik minimálně invazivní a snadno proveditelné techniky Sinus lift bez rizika protržení vnitřní sliznice sinus maxilary. Pracovní postupy a zásady Sinus liftu s okamžitou i odloženou implantací. BONE SPLITING Nácvik minimálně invazivní a jednoduché techniky horizontálního rozšíření úzkého alveolu, zvyšující možnost implantace v místech kde se běžně neimplantuje pomocí horizontálních distraktorů a rozšiřovačů kosti + následná implantace. ČSK -PODZIM 2014 Cena kurzu: 6.950,- Kč Brno Hotel Continental, Kounicova 6, TRANSPLANTACE KOSTNÍHO ŠTĚPU Nácvik augmentace pomocí transplantátu kostního štěpu KOSTNÍ PIEZO CHIRURGIE Nácvik minimálně invazivní a účinné techniky osteotomie pomocí unikátní ultrazvukové kostní chirurgie, která výrazně přesahuje možnosti konvenčních chirurgických nástrojů a zajištuje vysokou úspěšnost implantologických zákroků bez poškození měkkých tkání a minimálního stresu kosti. Praha Olomouc Hotel Hesperia, Brněnská 55, Praha Přihláška na přednášku Implantologie: Tel.: IČO (není-li, pak RČ): Razítko a podpis:

5 MODERNÍ TRENDY VE STOMATOLOGII, PIEZOCHIRURGII A NEWTRON TECHNOLOGIE V PARODONTOLOGII, PROTETICE, CHIRURGII, ENDODONCII Moderní parodontologie od A do Z, vysoce kvalitní protetická úprava schůdku, nová neinvazivní technika extrakce zubu, rychlá a kvalitní profylaxe, praktický zubní lékař a implantologie - rozbor defektů zubů, plánování, implantace, protetická fáze. Každodenní využití nového multifunkčního zařízení v běžné praxi praktického zubního lékaře Praktický nácvik moderního parodonotologického ošetření Subgingivální práce bez krvácení a poškození sliznice ČSK - PODZIM 2014 Cena kurzu: 5900,- Kč Ošetření kosti při parodontologickém zákroku pomocí Piezotome. Parodontologická augmentace. Volba vhodného biomateriálu, práce s biomateriálem, použití membrány Techniky a možnosti zastavení krvácení při stomatologickém zákroku Moderní extrakce zubu. Praktický nácvik moderní neinvazivní a jednoduché techniky extrakce zubu, využitelné jak při jednodušších extrakcích, tak i komplikovaných extrakcích např. retinovaných zubů Praktický zubní lékař a implantologie - rozbor defektů zubů, plánování implantace a protetické fáze Chirurgie implantologie, možnost praktického nácviku zavádění implantátu, chirurgických implantologických zákroků jako sinus lift, spliting, augmentace kosti Vysoce kvalitní úprava schůdku před otiskem, bez krvácení a poškození měkkých tkání. Zásady a postupy práce Praha Ostrava Clarion Congress hotel (Atom), Zkrácená 2703, Využití technologie Piezo-Newtron v endodoncii Hradec Králové Hotel Černigov, Riegrovo nám. 1494, Praha Přihláška na přednášku Moderní trendy ve stomatologii: Tel.: IČO (není-li, pak RČ): Razítko a podpis:

6 Vzdělávací akce PODZIM 2014 Praktické kurzy firmy FÉNIX jsou již tradičně velice populární a uznávané školící akce. Jejich špičkovou úroveň navíc zajiš ují nejuznávanější školitelé a specialisté v oboru. Vysoká úroveň těchto kurzů je pravidelně oceňována i odborníky ze zahraničí. Každé pracoviště na všech kurzech firmy FÉNIX je bohatě vybaveno stomatologickou technikou, nejmodernějšími profesionálními přístroji, instrumenty a kompletním spotřebním materiálem v dostatečném množství Je zajištěna maximální péče o každého účastníka, tak aby si každý odnesl z kurzu co nejvíce informací Školící prostory jsou vždy vybírány s ohledem na nejvyšší kvalitu poskytovaných služeb Po dobu celého školení je zajištěno bohaté občerstvení, coffee break a teplé menu Doc. MUDr. Luděk Peřinka, CSc. Doc. MUDr. Lenka Roubalíková, Ph.D. Předseda České endodontické společnosti. Předseda odborného výboru mezinárodního symposia Pražské dentální dny (9 let). Odborník České stomatologické komory v oboru konzervační stomatologie. Člen aprobační komise ministra zdravotnictví. Člen redakčních rad dentálních časopisů Quintessenz, Progressdent. Člen Evropské endodontické společnosti (ESE). Současnost: Spojení pedagogické činnosti na lékařské fakultě a činnosti v soukromé praxi. Vedení postgraduálních školících kurzů z endodoncie a záchovné stomatologie, přednášková činnost mimo fakultu v naší republice i v zahraničí, výzkumná činnost v oblasti dentálních materiálů a endodoncie Vědecký sekretář a člen výkonného výboru České endodontické společnosti. Autorka 60 publikací in extenso. Více než 100 odborných sdělení v tuzemsku i zahraničí. Předsedkyně Vědecké rady ČSK, Členka oborových rad lékařských fakult v Olomouci a Brně. Členka společné redakční rady časopisů Česká stomatologie a Praktické zubní lékařství. Zkušební komise MZ ČR, Vědecký sekretář ČES. Trojnásobná nositelka ceny Dental Progress Award. Pracuje jako vysokoškolský učitel a soukromý zubní lékař. Vědecká orientace na endodoncii, adhezivní materiály a miniinvazivní techniky ošetření. Přednáší v ČR i zahraničí a vede řady odborných kurzů. MUDr. Jiří Nožička MUDr. Pavel Brandejs Praktický zubní lékař a školitel, specialista v oborech protetika, endodoncie, chirurgie, implantologie, parodontologie, laboratorní protetika. Soukromá praxe NoKa dental klinik. Vedení postgraduálních školících kurzů z endodoncie, protetiky, implantologie, záchovné stomatologie a parodontologie. Přednášková činnost v naší republice i v zahraničí. Absolvoval mnoho zahraničních stáží, implantologie, endodoncie, protetika, parodontologie. Praktický zubní lékař a školitel, specialista v oborech protetika, endodoncie, parodontologie, implantologická protetika, Od roku 1992 pracoval na 2. Stomatologické klinice LF MU Brno, od roku 1993 na protetickém oddělení IDVPZ v Brně a souběžně od roku 1991 vede privátní stomatologickou praxi. V r atestace 1. st., v r atestace ze stomatologické protetiky. Přednáší pravidelně od roku 1994 u nás i v zahraničí, je lektorem ČSK. Zahraniční stáže: v roce 2008 Dortmund (D), 2009 Ulm (D). MUDr. Vladana Křížková MUDr. Jan Netolický, Ph. D. Praktický zubní lékař a školitel, stomatologická a přednášková specializace v oboru parodontologie. Ukončila studium na LF UP Olomouc obor stomatologie v roce 1997, Od roku 2002 pracuje v privátní zubní praxi v Ostravě. Pravidelně vykonává přednáškovou činnost v oboru parodontologie, přednáší v ČR a na Slovensku. Zahraniční stáž: v roce 2009 Ulm (D). Člen výkonného výboru české endodontické společnosti, Absolvoval lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Plzni v roce V červnu 2000 složil atestační zkoušku I. stupně v oboru stomatologie. Od října 2000 pracuje jako odborný asistent na Stomatologické klinice LF UK v Plzni. Jako odborný asistent na konzervačním oddělení Stomatologické kliniky má na starosti pregraduální výuku studentů v českém i anglickém jazyce kde se specializuje na endodoncii a estetické výplňové materiály. Dále zajišťuje také postgraduální vzdělávání lékařů. Doposud publikoval 8 odborných prací a více než 10 odborných přednášek a posterů na kongresech doma i v zahraničí. Nejnovější technologie, kvalitní materiály, špičkoví odborníci, servis a poradenství...

KOMPLETNÍ PRAKTICKÉ KURZY

KOMPLETNÍ PRAKTICKÉ KURZY Vzdělávací akce POZIM 2015 2015-02 KOMPLETNÍ PRAKTICKÉ KURZY ZVYŠOVÁNÍ ODBORNÉ KVALIFIKACE NA NEJVYŠŠÍ PROFESIONÁLNÍ ÚROVNI ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE,

Více

2015-01 Vzdělávací akce JARO 2015

2015-01 Vzdělávací akce JARO 2015 KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy zvyšování odborné KVaLifiKaCe Na NeJVyšší PRofeSioNáLNí úrovni ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE, IMPLANTOLOGIE, CHIRURGIE Koplexní

Více

KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy

KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy 2016-01 KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy zvyšování odborné KVaLifiKaCe Na NeJVyšší PRofeSioNáLNí úrovni vzdělávací akce jaro 2016 ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE,

Více

KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy

KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy 2016-02 NOVÉ KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy zvyšování odborné KVaLifiKaCe Na NeJVyšší PRofeSioNáLNí úrovni vzdělávací akce podzim 2016 ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE,

Více

KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy

KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy 2017-01 NOVÉ KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy zvyšování odborné KVaLifiKaCe Na NeJVyšší PRofeSioNáLNí úrovni vzdělávací akce jaro 2017 ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE,

Více

KoMPLetNí. PRaKtiCKé KURzy. zvyšování odborné KVaLifiKaCe Na NeJVyšší PRofeSioNáLNí úrovni

KoMPLetNí. PRaKtiCKé KURzy. zvyšování odborné KVaLifiKaCe Na NeJVyšší PRofeSioNáLNí úrovni 2018-01 NOVÉ KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy zvyšování odborné KVaLifiKaCe Na NeJVyšší PRofeSioNáLNí úrovni vzdělávací akce Jaro 2018 ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE,

Více

KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy

KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy KoMPLetNí PRaKtiCKé KURzy 2018-09 zvyšování odborné KVaLifiKaCe Na NeJVyšší PRofeSioNáLNí úrovni nové vzdělávací akce PODZIM 2018 ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE,

Více

KOMPLETNÍ PRAKTICKÉ KURZY

KOMPLETNÍ PRAKTICKÉ KURZY KOMPLETNÍ PRAKTICKÉ KURZY 2019-01 ZVYŠOVÁNÍ ODBORNÉ KVALIFIKACE NA NEJVYŠŠÍ PROFESIONÁLNÍ ÚROVNI NOVÉ VZDĚLÁVACÍ AKCE JARO 2019 ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE,

Více

KOMPLETNÍ PRAKTICKÉ KURZY

KOMPLETNÍ PRAKTICKÉ KURZY KOMPLETNÍ PRAKTICKÉ KURZY 2019-08 ZVYŠOVÁNÍ ODBORNÉ KVALIFIKACE NA NEJVYŠŠÍ PROFESIONÁLNÍ ÚROVNI NOVÉ VZDĚLÁVACÍ AKCE PODZIM 2019 ENDODONCIE, JEDNONÁSTROJOVÁ ENDODONCIE, PROTETIKA, PARODONTOLOGIE, PROFYLAXE,

Více

ASTRA TECH VÁS ZVE NA. Stomatochirurgické centrum. Jeremenkova 40, 779 00 Olomouc SE SYSTÉMEM. Doc. MUDr. Josef Podstata, DrSc., s.r.o.

ASTRA TECH VÁS ZVE NA. Stomatochirurgické centrum. Jeremenkova 40, 779 00 Olomouc SE SYSTÉMEM. Doc. MUDr. Josef Podstata, DrSc., s.r.o. ASTRA TECH VÁS ZVE NA ZÁKLADY PRAKTICKÝ DENTÁLNÍ KURZ IMPLANTOLOGIE DENTÁLNÍ IMPLANTOLOGIE A SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM Stomatochirurgické centrum Doc. MUDr. Josef Podstata, DrSc., s.r.o. Jeremenkova 40, 779

Více

STOMATOLOGIE ENÍK CENÍK CENÍK STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE CENÍK CENÍK CENÍK CENÍK STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE CENÍK STOMATOLOGIE

STOMATOLOGIE ENÍK CENÍK CENÍK STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE CENÍK CENÍK CENÍK CENÍK STOMATOLOGIE STOMATOLOGIE CENÍK STOMATOLOGIE ENÍK TOMATOLOGIE 2013 Vážení klienti, připravili jsme pro Vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných na naší klinice. Podrobnější informace Vám o cenách poskytne ošetřující zubní lékař nebo

Více

Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení.

Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení. STOMATOLOGIE CENÍK Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení. Podrobnější informace o cenách vám poskytne ošetřující zubní

Více

Praktický Astra Tech seminář

Praktický Astra Tech seminář ASTRA TECH vás zve na Praktický Astra Tech seminář Privátní praxe ústní, čelistní a obličejové chirurgie a praktického zubního lékařství Doc. MUDr. Josef Podstata, DrSc., Jeremenkova 40, 772 00 Olomouc

Více

Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení.

Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení. STOMATOLOGIE CENÍK Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení. Podrobnější informace o cenách vám poskytne ošetřující zubní

Více

Zubní ordinace Dr. M. Kosteniuk. Ceník zubní péče pro pacienty

Zubní ordinace Dr. M. Kosteniuk. Ceník zubní péče pro pacienty Zubní ordinace Dr. M. Kosteniuk Ceník zubní péče pro pacienty Prohlídky a vyšetření: Vstupní prohlídka (komplexní vyšetření zubů a dásní, včetně zhotovení RTG a vytvoření plánu terapie) První/ druhá prohlídka

Více

PROGRAM PROGRAMME. International Congress October 2 3, 2014 National House of Vinohrady Prague

PROGRAM PROGRAMME. International Congress October 2 3, 2014 National House of Vinohrady Prague VŠEOBECNÉ INFORMACE DATUM A MÍSTO KONÁNÍ.. 0. 04, Národní dům na Vinohradech, nám. Míru 9, Praha, www.nardum.cz 7. ročník mezinárodního kongresu Pražské dentální dny pořádá Česká stomatologická komora

Více

Kód Text kódu Pojištěný Nepojištěný 900. Komplexní vyšetření stomatologem při registraci pojištěnce 0,00 Kč 798,00 Kč 00901. Vyšetření a ošetření

Kód Text kódu Pojištěný Nepojištěný 900. Komplexní vyšetření stomatologem při registraci pojištěnce 0,00 Kč 798,00 Kč 00901. Vyšetření a ošetření Kód Text kódu Pojištěný Nepojištěný 900. Komplexní vyšetření stomatologem při registraci pojištěnce 0,00 Kč 798,00 Kč 00901. Vyšetření a ošetření registrovaného pac. - 1. roční prohlídka 0,00 Kč 798,00

Více

dovolujeme si Vás pozvat na: se zaměřením na spolupráci ortodontisty s implantologem (resp. protetikem) a stomatochirurgem

dovolujeme si Vás pozvat na: se zaměřením na spolupráci ortodontisty s implantologem (resp. protetikem) a stomatochirurgem Výhradní zástupce firmy Ortho Organizers pro Českou republiku a Slovensko Žerotínova 901/12, 690 02 Břeclav, tel./fax: 519 325 414, e-mail: ortho@altisgroup.cz www.altisgroup.cz, bezplatná linka: 800 100

Více

Přehled lokálních kongresů a kurzů 2019 Více než vzdělání. Obecné informace

Přehled lokálních kongresů a kurzů 2019 Více než vzdělání. Obecné informace Přehled lokálních kongresů a kurzů 2019 Více než vzdělání Obecné informace Jak používat katalog sac Tento katalog poskytuje přehled lokálních kongresů a kurzů a bude průběžně aktualizován. Kurzy jsou seřazeny

Více

Zrychlené krizové odpisování majetku ve stomatologii aneb Jak vydělat na krizi Zobrazovací technika pro diagnostiku ve stomatologické praxi

Zrychlené krizové odpisování majetku ve stomatologii aneb Jak vydělat na krizi Zobrazovací technika pro diagnostiku ve stomatologické praxi Zrychlené krizové odpisování majetku ve stomatologii aneb Jak vydělat na krizi Zobrazovací technika pro diagnostiku ve stomatologické praxi přednášející: Ing Tomáš Košumberský Ing Vladimír Kobetič 19 3

Více

ISCD certifikovaní CEREC trenéři:

ISCD certifikovaní CEREC trenéři: MEDIMADE stomatologické vzdělávací středisko Digital Dentistry Association JANDA-DENTAL CEREC basic Dvoudenní teoreticko-praktický seminář pro začátečníky a středně pokročilé v ordinační výrobě CAD/CAM

Více

Protetika na implantáty - jednoduchá, nekomplikovaná a estetická?

Protetika na implantáty - jednoduchá, nekomplikovaná a estetická? Protetika na implantáty - Praktický dvoudenní kurz Lektor: Dr. Daniel Hess Knittelfeld, Rakousko, 23. 24.10. 2015 V Praze dne, 2.července 2015 Protetika na implantáty - Vážená paní doktorko, vážený pane

Více

PROGRAM PROGRAMME. International Congress October 8 9, 2015 National House of Vinohrady Prague

PROGRAM PROGRAMME. International Congress October 8 9, 2015 National House of Vinohrady Prague VŠEOBECNÉ INFORMACE DATUM A MÍSTO KONÁNÍ 8. 9. října 05, Národní dům na Vinohradech, nám. Míru 9, Praha, www.nardum.cz PŘIHLÁŠKA Přihláška je vkládána jako samostatný leták do časopisu LKS č. 5/05. On-line

Více

VIII. BRNĚNSKÉ IMPLANTOLOGICKÉ DNY

VIII. BRNĚNSKÉ IMPLANTOLOGICKÉ DNY Středoevropské sympozium VIII. BRNĚNSKÉ IMPLANTOLOGICKÉ DNY 23.-25.11.2006 25.11.2006 Pořadatel: Stomatologické výzkumné centrum NANOIMPLANTÁTY, VLASTNOSTI A INDIKACE MUDr. Ctibor ARNOLD Dr.Ing. Luděk

Více

Pacient pojištěný. Kód Text kódu. Ceník nejčastěji používaných výkonů Platnost od

Pacient pojištěný. Kód Text kódu. Ceník nejčastěji používaných výkonů Platnost od ne 00900. Komplexní vyšetření stomatologem při registraci pojištěnce 0 968 00901. Vyšetření a ošetření registrovaného pacienta-1.roční prohlídka 0 968 00902. Opakované vyšetření a ošetření v rámci preventivní

Více

Ceník nejčastěji používaných výkonů Platnost od Pacient pojištěný. Pacient nepojištěný. Kód Text kódu

Ceník nejčastěji používaných výkonů Platnost od Pacient pojištěný. Pacient nepojištěný. Kód Text kódu 00900. Komplexní vyšetření stomatologem při registraci pojištěnce 0 1 152 00901. Vyšetření a ošetření registrovaného pacienta-1.roční prohlídka 0 1 104 00902. Opakované vyšetření a ošetření v rámci preventivní

Více

Vzdělání a/versus kompetence fyzioterapeutů. Mgr. Petr Pospíšil, Ph. D. Katedra podpory zdraví Fakulta sportovních studií MU

Vzdělání a/versus kompetence fyzioterapeutů. Mgr. Petr Pospíšil, Ph. D. Katedra podpory zdraví Fakulta sportovních studií MU Vzdělání a/versus kompetence fyzioterapeutů Mgr. Petr Pospíšil, Ph. D. Katedra podpory zdraví Fakulta sportovních studií MU VZDĚLÁNÍ V OBORU FYZIOTERAPIE Český fyzioterapeut: absolvent 2 leté nástavbové

Více

Sympozium DENTSPLY Implants

Sympozium DENTSPLY Implants Sympozium DENTSPLY Implants Praha 17. dubna 2015 Vítejte! Srdečně Vás zveme na sympozium Dentsply Implants v Praze 17. dubna 2015. Doufáme, že oceníte připravený vědecký program a příležitost seznámit

Více

Kompendium stomatologie II Zubní lékařství Obsah 1. Preventivní stomatologie

Kompendium stomatologie II Zubní lékařství Obsah 1. Preventivní stomatologie XI Obsah 1. Preventivní stomatologie 1 1.1 Úvod do preventivní stomatologie 2 1.1.1 Prevence a profylaxe 2 1.1.2 Praktické provádění preventivních opatření 4 1.1.3 Paradoxy prevence 6 1.2 Zubní plak 7

Více

převzato

převzato Úspěšnost implantací Autor: Jana Bellanová, Kateřina Horáčková Dentální implantáty Dnešní moderní zubní lékařství může pacientovi nabídnout různé možnost ošetření. Všem známé snímací zubní protézy se netěší

Více

ENDODONCIE. Základní anatomické a fyziologické údaje

ENDODONCIE. Základní anatomické a fyziologické údaje ENDODONCIE Cílem endodontického ošetření je zachránit zub, který by jinak bylo nutné vytrhnout. Díky škodlivým látkám z bakterií, které způsobují kaz, dojde k zánětu nervu uvnitř zubu. Tento zub pak zpočátku

Více

Číslo a název projektu: CZ.1.14/2.6.00/05.01397 Modernizace vybavení zdravotnického zařízení

Číslo a název projektu: CZ.1.14/2.6.00/05.01397 Modernizace vybavení zdravotnického zařízení Číslo a název projektu: CZ.1.14/2.6.00/05.01397 Modernizace vybavení zdravotnického zařízení Oznámení o zahájení výběrového řízení / Výzva k podání nabídky s možností dílčího plnění I. Zadavatel: V+H DENT

Více

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE IČO 0 0 1 7 9 9 0 6 IČZ smluvního ZZ 6 1 7 5 0 0 0 0 Číslo smlouvy 3 H 6 1 S 7 5 0 Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / 8.10.10 / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Family days května 2019, Praha. Přijďte si s námi užít nejen stomatologii

Family days května 2019, Praha. Přijďte si s námi užít nejen stomatologii 2019 Novinky z IDS 2019 Program pro děti Family days 24.-25. května 2019, Praha Více než 160 000 návštěvníků ze 166 zemí a více než 2 300 vystavovatelů z 64 států potvrdilo význam a prestiž IDS 2019. My

Více

doc. MUDr. Jaroslav Slaný, CSc.

doc. MUDr. Jaroslav Slaný, CSc. ŢIVOTOPIS doc. MUDr. Jaroslav Slaný, CSc. * 3.10. 1957 MORAVSKÁ OSTRAVA PROFESIONÁLNÍ PRAXE A FUNKCE VZDĚLÁNÍ A VĚDECKÝ RŮST JAZYKOVÉ ZNALOSTI 2005- dosud děkan Zdravotně sociální fakulty Ostravské univerzity

Více

Stomatologická péče v Jihomoravském kraji

Stomatologická péče v Jihomoravském kraji Stomatologická péče v Jihomoravském kraji porovnání s ČR a ostatními moravskými kraji ÚZIS ČR Jihomoravský krajský odbor MUDr. Jaroslava Pazourková Úvodem Péče poskytovaná praktickým zubním lékařem patří

Více

SPECIÁLNÍ PROMO BALENÍ

SPECIÁLNÍ PROMO BALENÍ SPECIÁLNÍ PROMO BALENÍ CEEP 302 4922 Kč ceram.x SphereTEC one promo balení Za 4922 Kč materiál v hodnotě 7568 Kč NOVINKA na trhu ceram.x SphereTEC one univerzální kompozit do kavity všech tříd ve frontálním

Více

Forenzní stomatologie. doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze

Forenzní stomatologie. doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze Forenzní stomatologie doc. MUDr. Alexander Pilin, CSc. Ústav soudního lékařství a toxikologie 1. LF UK a VFN v Praze PČR Vyšetřování trestných činů Forenzní vědy Státní zástupce Forenzní stomatologie Trestní

Více

Návrh na jmenování docentem

Návrh na jmenování docentem Návrh na jmenování docentem Podle 72 zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů /zákon o vysokých školách/ Vysoká škola: Fakulta: Uchazeč: rodné číslo: stav: trvalé bydliště:

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB IČO 0 0 1 7 9 9 0 6 IČZ smluvního ZZ 6 1 7 5 0 0 0 0 Číslo smlouvy 3 H 6 1 S 7 5 0 Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / 8.10.10 / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ I. INFORMACE Společnost nemocí z povolání České lékařské společnosti J. E. Purkyně a Lázně Luhačovice, a.s. ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví České republiky, Univerzitou Karlovou v Praze, 3.

Více

Péče na úseku stomatologie I.

Péče na úseku stomatologie I. Péče na úseku stomatologie I. Tento výukový materiál vznikl za přispění Evropské unie, státního rozpočtu ČR a Středočeského kraje duben 2011 Bc. Zouharová Klára Stomatologie lékařský obor, zabývající se

Více

Otázky pro SZZ 1. 1. Estetická výplň v konzervačním zubním lékařství 2. Pulpodentinový orgán, morfologie a funkce, pulpoperiodontální komplex 3. Erupce zubu procesy erupce, onemocnění spojená s erupcí

Více

ASTRA TECH VÁS ZVE NA ESTETIKA V DENTÁLNÍ IMPLANTOLOGII

ASTRA TECH VÁS ZVE NA ESTETIKA V DENTÁLNÍ IMPLANTOLOGII ASTRA TECH VÁS ZVE NA ESTETIKA V DENTÁLNÍ IMPLANTOLOGII Praha, hotel Marriott Sobota 18. 9. 2010 CURRICULUM VITAE Dr. Rojas působí jako docent na protetickém oddělení University of North Carolina v Chapel

Více

Komplexní vyšetření stomatologem při první návštěvě ná stomatologie. Cílem každého zubního lékaře je ne-

Komplexní vyšetření stomatologem při první návštěvě ná stomatologie. Cílem každého zubního lékaře je ne- STOMATOLOGIE CENÍK Vážení klienti, připravili jsme pro vás ceník základních stomatologických úkonů poskytovaných v našem zdravotnickém zařízení. Podrobnější informace o cenách vám poskytne ošetřující zubní

Více

12017 české vydání. international magazine of oral implantology. Výzkum Implantát v místě horního laterálního řezáku

12017 české vydání. international magazine of oral implantology. Výzkum Implantát v místě horního laterálního řezáku Ročník 1 Vydání 1/2017 implants international magazine of oral implantology 12017 české vydání Výzkum Implantát v místě horního laterálního řezáku Zkušenosti s technikou kostní piezochirurgie po 15 letech

Více

Ceník nadstandardních služeb - platný od

Ceník nadstandardních služeb - platný od Ceník nadstandardních služeb - platný od 01.03.2019 Administrativní služby Cena N0001 Vypracování lékařské zprávy na žádost pacienta (zákonného zástupce) 400 Kč N0002 Vypracování návrhu na lázeňskou péči

Více

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání

Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační vzdělávání Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy (https://www.lf2.cuni.cz) LF2 > Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační Koordinační oborová rada (KOR) pro specializační STATUT Koordinační

Více

s Jedničkou Na Bojišti Výchova lékařů v Čechách

s Jedničkou Na Bojišti Výchova lékařů v Čechách s Jedničkou Na Bojišti Výchova lékařů v Čechách 3. června 2014 Hosté: prof. MUDr. Aleksi Šedo, DrSc. MUDr. Jana Mašková Moderují: Lenka Petrášová Lucie Vopálenská Proč MEDialogy? Jsme fakulta, která ročně

Více

Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ

Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ Postgraduální výuka na akreditovaných pracovištích a v IPVZ Koordinátor: prof. RNDr. Libuše Kolářová, CSc. doc. MUDr. Filip Růžička, PhD V. Výroční zasedání společnosti pro lékařskou mikrobiologii České

Více

MOJE. červenec září 2015 SPECIÁLNÍ NABÍDKY

MOJE. červenec září 2015 SPECIÁLNÍ NABÍDKY MOJE červenec září 2015 SPECIÁLNÍ NABÍDKY CEEP 245 5 866 Kč Za 5 866 Kč materiál v hodnotě 11 015 Kč ceram.x one UNIVERSAL kit Při zakoupení kitu ceram.x one UNIVERSAL (obj. č. 60701590, 7x stříkačka po

Více

Ceník vybraných výkonů stomatologické ordinace Dentavia

Ceník vybraných výkonů stomatologické ordinace Dentavia kompozitní výplně - bílé plomby Výplně z materiálů nehrazených pojišťovnou čtyři plošky - rekonstrukce 1 050 Kč 1 550 Kč 2 290 Kč GIC - skloionomerní výplně GC Equia + coat - bílá alternativa amalgámu

Více

Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku Gastro-enterologia Bohema Editorial, Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha

Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku Gastro-enterologia Bohema Editorial, Hereditárny angioedém ako príčina bolestí brucha Editorial časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku 1947. Gastro-enterologia Bohema Editorial, 1947. Gastroent Hepatol 2015; 69(4) 307 Obálka časopisu Gastro-enterologia Bohema z roku 1947. Gastro-enterologia

Více

Rozsáhlý defekt chrupu a jeho rekonstrukce pomocí implantátů. Kazuistika

Rozsáhlý defekt chrupu a jeho rekonstrukce pomocí implantátů. Kazuistika . Kazuistika Mounajjed Radek, MUDr., D.D.S, Ph.D*, Macho Jiří, zubní technik** Protetické řešení ztráty zubů u mladých pacientů následkem genetické anomálie nebo traumatické poranění je vždy velkou výzvou

Více

Pregraduální výuka a specializační příprava VPL v ČR

Pregraduální výuka a specializační příprava VPL v ČR Pregraduální výuka a specializační příprava VPL v ČR Doc. MUDr. Svatopluk Býma, CSc., MUDr. Rudolf Červený PhD., MUDr.Helena Hovorová, MUDr. Oto Košta, PhD., prof. MUDr. Hana Kubešová, CSc., Doc. MUDr.

Více

Česká stomatologická komora Slavojova 22, Praha 2 Tel.:

Česká stomatologická komora Slavojova 22, Praha 2 Tel.: SEZNAM VÝKONŮ A VÝROBKŮ Dle "Opatření představenstva Komory č. 1 - základní odborná příprava a profesní zkouška pro získání Osvědčení odbornosti praktický zubní lékař" Česká stomatologická komora Slavojova

Více

Ceník vybraných výkonů stomatologické ordinace Dentavia

Ceník vybraných výkonů stomatologické ordinace Dentavia Výplně z materiálů nehrazených pojišťovnou cena kompozitní výplně - bílé plomby čtyři plošky - rekonstrukce 900 Kč 1 350 Kč 1 1 GIC - skloionomerní výplně GC Equia + coat - bílá alternativa amalgámu 650

Více

a. Úrazy zubů u dětí klasifikace, mechanismus úrazu ve vztahu k typu úrazu b. Profesionální hygiena dutiny ústní. Hodnocení úrovně hygieny u dětí

a. Úrazy zubů u dětí klasifikace, mechanismus úrazu ve vztahu k typu úrazu b. Profesionální hygiena dutiny ústní. Hodnocení úrovně hygieny u dětí Otázky z dětského zubního lékařství pro 4. ročník 1.) a. Úrazy zubů u dětí klasifikace, mechanismus úrazu ve vztahu k typu úrazu b. Profesionální hygiena dutiny ústní. Hodnocení úrovně hygieny u dětí 2.)

Více

Název IČO MDDr. Anna Medviďová-dental care, s.r.o.

Název IČO MDDr. Anna Medviďová-dental care, s.r.o. IČO 0 3 4 9 4 7 3 IČZ smluvního ZZ 0 1 0 9 7 0 0 0 Číslo smlouvy 5 A 0 1 S 0 9 7 Název IČO MDDr. Anna Medviďová-dental care, s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

ST1/ZUA hodin praktických cvičení

ST1/ZUA hodin praktických cvičení Studijní program : Zubní lékařství Název předmětu : Preventivní zubní lékařství a kariologie 2 Rozvrhová zkratka : ST1/ZUA03 Rozvrh výuky : 30 hodin přednášek 45 hodin praktických cvičení Zařazení výuky

Více

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE IČO 2 6 1 9 4 3 9 2 IČZ smluvního ZZ 0 7 1 7 2 0 0 0 Číslo smlouvy 8 A 0 7 S 1 7 2 Název IČO DANGLART,s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ

Více

Obsah 1. Preventivní stom atologie...1

Obsah 1. Preventivní stom atologie...1 Obsah 1. Preventivní stom atologie...1 1.1 Üvod do preventivní stom atologie... 2 1.1.1 Prevence a profylaxe...2 1.1.2 Praktické provádění preventivních o p atřen í... 4 1.1.3 Paradoxy prevence... 6 1.2

Více

Zhodnocení rizika a management komplikací v implantologii

Zhodnocení rizika a management komplikací v implantologii Zhodnocení rizika a management komplikací v implantologii S praktickými cvičeními na speciálních modelech, video demonstracemi a Live-OP Lektor: Dr.Daniel Hess Knittelfeld, Rakousko, 02. 03.12.2016 V Praze

Více

Heal Ozone. Obr. 1 Přístroj HealOzone

Heal Ozone. Obr. 1 Přístroj HealOzone Heal Ozone Ošetření počátečního zubního kazu bez vrtání, bez strachu a hlavně bez bolesti novou převratnou technologií, která je vhodná pro děti i dospělé. Ozonoterapie se již po delší dobu použije v medicíně

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0456 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_635 Jméno autora: Miroslava Hnízdilová Třída/ročník:

Více

Bude to významný den se Sirona

Bude to významný den se Sirona SIROLaser Advance Spektrum aplikací modulu Bude to významný den se Sirona HDT s.r.o. Agenda Spektrum aplikací modulu Rozsah klinických aplikací Přednastavené programy Endodoncie Paradontologie Chirurgie

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO Doporučená kritéria pro habilitační a profesorská na VFU Brno schválená VR VFU Brno dne 3. 12. 2012, účinná od 1. 2. 2013 Habilitační Uchazeč o jmenování docentem musí splňovat předpoklady pro jmenování

Více

ZÁCHOVNÁ STOMATOLOGIE N0410 Ošetření stálého zubu - provizorní výplň N0411 Ošetření stálého zubu - pečetění fisur N0412 Ošetření stálého zubu - fotoko

ZÁCHOVNÁ STOMATOLOGIE N0410 Ošetření stálého zubu - provizorní výplň N0411 Ošetření stálého zubu - pečetění fisur N0412 Ošetření stálého zubu - fotoko Ceník nadstandardních služeb - platný od 01.08.2017 Administrativní služby N0001 Vypracování lékařské zprávy na žádost pacienta (zákonného zástupce) N0002 Vypracování návrhu na lázeňskou péči N0003 Vypracovnání

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ LÉKAŘSKÁ FAKULTA Navazující magisterský studijní program 5345T SPECIALIZACE VE ZDRAVOTNICTVÍ Studijní obor LF 5342T009 REHA LÉČEBNÁ REHABILITACE A FYZIOTERAPIE Prezenční forma

Více

PROGRAMME PROGRAM. Mezinárodní kongres 15. 17. září 2016 Obecní dům, Praha. International Congress September 15 17, 2016 Municipal House, Prague

PROGRAMME PROGRAM. Mezinárodní kongres 15. 17. září 2016 Obecní dům, Praha. International Congress September 15 17, 2016 Municipal House, Prague PROGRAM Mezinárodní kongres 15. 17. září 2016 Obecní dům, Praha PROGRAMME International Congress September 15 17, 2016 Municipal House, Prague ČTVRTEK 15. 9. 2016 SMETANOVA SÍŇ 9.00 9.40 10.00 10.50 10.50

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE

ČESKÁ SPOLEČNOST KLINICKÉ BIOCHEMIE předseda: Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. Ústav klinické biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN U Nemocnice 2 128 08 Praha 2 tel: 224 962 841 fax: 224 962 848 e-mail: zimatom@cesnet.cz místopředseda,

Více

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE IČO 0 0 0 6 4 2 0 3 IČZ smluvního ZZ 0 5 4 2 2 0 0 0 Číslo smlouvy 8 A 0 5 S 4 2 2 Název IČO Fakultní nemocnice v Motole PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / 7.07.07 / 4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ

Více

Maximální výkon proti bakteriím a virům

Maximální výkon proti bakteriím a virům Maximální výkon proti bakteriím a virům Síla ozónu pro vaše pacienty Využijte sílu přístroje Prozone S novým generátorem ozónu Prozone od společnosti W&H objevíte netušené možnosti v oblasti dezinfekce.

Více

Lékařská fakulta. Ostravské university v Ostravě

Lékařská fakulta. Ostravské university v Ostravě Lékařská fakulta Ostravské Ostravská universita v Ostravě Založena 28. září 1991. Základy pro její vznik byly položeny již v roce 1953. Tehdy byla v Opavě otevřena Vyšší pedagogická škola. Její náplní

Více

Od analýzy k protetice a ještě dál

Od analýzy k protetice a ještě dál Od analýzy k protetice a ještě dál Poznámky k implantologii Ivan Martin Analýza Stanovení cíle Čeho chceme vlastně dosáhnout? Jaké prostředky použijeme? Jaké materiály a techniku? Jaké jsou alternativy?

Více

Vzdělávání zdravotníků

Vzdělávání zdravotníků Vzdělávání zdravotníků Transformace specializačního vzdělávání 2 fáze 1. Fáze změna zákonů (lékaři a nelékaři) realizováno v roce 2008 1. Fáze praktická změna Vyhlášky Nařízení vlády Financování Vzdělávací

Více

SPECIÁLNÍ PROMO BALENÍ

SPECIÁLNÍ PROMO BALENÍ SPECIÁLNÍ PROMO BALENÍ CEEP 302 4922 Kč ceram.x SphereTEC one promo balení Za 4922 Kč materiál v hodnotě 7568 Kč NOVINKA na trhu ceram.x SphereTEC one univerzální kompozit do kavity všech tříd ve frontálním

Více

Protetické minimum pro DH. 1

Protetické minimum pro DH. 1 Protetické minimum pro DH lenka.roubalikova@tiscali.cz 1 Funkce chrupu Příjem potravy Rozmělňování potgravy Fonace Estetika psychologické aspekty lenka.roubalikova@tiscali.cz 2 Škody plynoucí ze ztrát

Více

VÍTEJTE V PRAXI! STRAUMANN PROGRAM PRO MLADÉ LÉKAŘE

VÍTEJTE V PRAXI! STRAUMANN PROGRAM PRO MLADÉ LÉKAŘE VÍTEJTE V PRAXI! STRAUMANN PROGRAM PRO MLADÉ LÉKAŘE VÁŠ VSTUP DO IMPLANTOLOGIE JAKO PŘÍLEŽITOST K RŮSTU STRAUMANN PROGRAM PRO MLADÉ LÉKAŘE Váš úspěch je i naším úspěchem. Otevření implantologické praxe

Více

Zavedení implantátu se současným sinus liftem a augmentací. Kazuistika

Zavedení implantátu se současným sinus liftem a augmentací. Kazuistika Zavedení implantátu se současným sinus liftem a augmentací. Kazuistika Robert A. del Castillo, DMD* Na dentální kliniku se dostavil pacient s chybějícím prvním levým horním molárem (zub 26). Zub byl extrahován

Více

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB

PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH SLUŽEB IČO 0 0 5 3 4 1 8 8 IČZ smluvního ZZ 8 6 1 0 1 0 1 9 Číslo smlouvy 9 T 8 6 S 0 0 3 Název IČO Nemocnice ve Frýdku-Místku, p.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / 8.10.10 / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE IČO 2 7 6 2 5 3 8 9 IČZ smluvního ZZ 0 1 3 8 4 0 0 0 Číslo smlouvy 8 A 0 1 S 3 8 4 Název IČO DENTPRO s.r.o. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / 8.10.10 / 4_12 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ HRAZENÝCH

Více

V ý r o č n í z p r á v a z a r o k

V ý r o č n í z p r á v a z a r o k Nadační fond Profesora Pavla Pafka IČ: 241 42 565 sídlo: V Úvalu 84, 150 00 Praha 5 V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 0 1 4 Praha dne 25. 6. 2015 1. Úvod Výroční zpráva Nadačního fondu Profesora Pavla

Více

158/2018 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 30. července 2018 o stanovení vzorů žádostí o započtení odborné praxe, popřípadě její části

158/2018 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 30. července 2018 o stanovení vzorů žádostí o započtení odborné praxe, popřípadě její části 158/2018 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví ze dne 30. července 2018 o stanovení vzorů žádostí o započtení odborné praxe, popřípadě její části Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 37 odst. 1 písm.

Více

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM

SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ UNIVERZITY OBRANY K HABILITAČNÍM ŘÍZENÍM A ŘÍZENÍM KE JMENOVÁNÍ PROFESOREM UNIVERZITA OBRANY FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC KRÁLOVÉ REGISTROVANÝ VNITŘNÍ DOKUMENT Hradec Králové 1. března 2019 Počet listů: 4 SPECIFICKÉ OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ

Více

AKČNÍ NABÍDKY SpofaDental

AKČNÍ NABÍDKY SpofaDental AKČNÍ NABÍDKY SpofaDental 1 3 2014 Praktické zkušenosti a klinické případy z Vašich ordinací uvnitř letáku! Maxdent s.r.o., Bc.Ondračka Martin, Tel: 608 243 383, Email: ondracka@max-dent.cz Easy System

Více

První část: poplatky a členské příspěvky

První část: poplatky a členské příspěvky Finanční řád příloha č. 1 První část: poplatky a členské příspěvky Název poplatku nebo příspěvku Kategorie Popis kategorie a další ustanovení Základní výše Odvod Komoře Přípustné úlevy pro členy Komory

Více

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA LÉKAŘSKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ V Hradci Králové dne 15. dubna 2019 OBĚŽNÍK č. 14 OBSAH: Archiv oběžníků: www.lfhk.cuni.cz/fakulta/dokumenty/obezniky-lf/ 1. Oznámení 2. Výběrová řízení

Více

SONICflex Kniha hrotů.

SONICflex Kniha hrotů. Hroty SONICflex přehled SONICflex Kniha hrotů. Podrobné uživatelské návody k hrotům společnosti KaVo na adrese kavo.com/spitzen Hroty SONICflex přehled NOVINKA Rozmanitost dovedená až na hrot. retro micro

Více

Výzkum Naše zkušenosti s technikou kostní piezochirurgie po 15 letech klinického používání

Výzkum Naše zkušenosti s technikou kostní piezochirurgie po 15 letech klinického používání Výzkum Naše zkušenosti s technikou kostní piezochirurgie po 15 letech klinického používání Autor: prim. MUDr. et MUDr., Pavlíková Gabriela, doc. MUDr. et MUDr. Foltán René, PhD., FEBOMS, MUDr. et MUDr.

Více

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE

AMBULANTNÍ STOMATOLOGICKÉ ZAŘÍZENÍ SOUHRNNÉ ÚDAJE IČO 0 0 0 6 4 1 7 3 Záčíslí IČO IČZ smluvního ZZ 1 0 4 3 1 0 0 0 Kód ZP Číslo smlouvy 8 A 1 0 S 4 3 1 Název IČO Fakultní nemocnice Královské Vinohrady PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-02 / 8.10.10 / 4_12

Více

Koncepce oboru Dětská chirurgie

Koncepce oboru Dětská chirurgie Koncepce oboru Dětská chirurgie Deklarace dětské chirurgie podle světové federace společností pediatrických chirurgů (W.O.F.A.P.S.): Děti nejsou jen malí dospělí a mají interní i chirurgické problémy a

Více

Studium všeobecného lékařství s rozšířenou vědeckou průpravou. (P-PooL LF MU Brno)

Studium všeobecného lékařství s rozšířenou vědeckou průpravou. (P-PooL LF MU Brno) Studium všeobecného lékařství s rozšířenou vědeckou průpravou Pregraduální Program pro motivované studenty Lékařství s rozšířenou vědeckou přípravou (P-PooL LF MU Brno) Cíle programu P- PooL připravit

Více

prof. MUDr. Alexander FERKO, CSc., doc. MUDr. Dušan ŠIMKOVIČ, CSc. prof.. MUDr. Alexander FERKO, CSc. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D.

prof. MUDr. Alexander FERKO, CSc., doc. MUDr. Dušan ŠIMKOVIČ, CSc. prof.. MUDr. Alexander FERKO, CSc. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. Akreditovaný obor: CHIRURGIE Zpracoval prof. MUDr. Alexander FERKO, CSc., doc. MUDr. Dušan ŠIMKOVIČ, CSc. Garant oboru Schválil prof.. MUDr. Alexander FERKO, CSc. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D.

Více

Kvalita a autenticita potravin

Kvalita a autenticita potravin Pozvánka na seminář (informační akci) Kvalita a autenticita potravin Potravinářská komora ČR pořádá cyklus informačních akcí pro zemědělce, potravináře a pracovníky výzkumných a vzdělávacích institucí

Více

MUDr. Pavel Smažík ředitel společnosti Dentamed (ČR), spol. s r. o.

MUDr. Pavel Smažík ředitel společnosti Dentamed (ČR), spol. s r. o. Když jsem před více než 25 lety na studentské koleji zakládal Dentamed jako student medicíny, měl jsem k dispozici 7 výrobků. Čtvero kompozit, dva bondy a leptací gel. Pak přibyla ještě polymerační lampa.

Více

SONICflex Kniha hrotů.

SONICflex Kniha hrotů. SONICflex Kniha hrotů. Podrobné uživatelské návody k hrotům společnosti KaVo na adrese kavo.com/spitzen NOVINKA Rozmanitost dovedená až na hrot. endo retro micro bevel Díky komplexním možnostem, které

Více

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk, Soudní 20 Obor vzdělání: Asistent zubního technika Maturitní témata

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk, Soudní 20 Obor vzdělání: Asistent zubního technika Maturitní témata Předmět Zhotovování stomatologických protéz Plášťové pryskyřičné korunky Dočasný pryskyřičný můstek Kořenové inlej Korunková inlay MOD, onlej Rebaze přímá Tenchův blok Litá korunka odlehčená, litá korunka

Více

GBR horizontální a vertikální augmentace kostního hřebene

GBR horizontální a vertikální augmentace kostního hřebene GBR horizontální a vertikální augmentace Praktický dvoudenní kurz Lektor: Dr.Daniel Hess Knittelfeld, Rakousko, 6. 7.11. 2015 V Praze dne, 2. července 2015 GBR horizontální a vertikální augmentace Vážená

Více