KEMP LLP PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 4. Elektronické bankovnictví

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 4. Elektronické bankovnictví"

Transkript

1 Modul 4 Elektronické bankovnictví

2 Cíle Modulu Získat obecné informace o e-bankovnictví Získat základní informace o původu e-bankovnictví. Mít všeobecný přehled o různých typech e-bankovnictví Získat znalosti různých koncepcí e-bankovnictví - Získat znalost definice a užívání různých pojmů k definování e-bankovnictví. Získat poznatky o tom, jak používat služby e- bankovnictví Dozvědět se víc o výhodách a nevýhodách e-bankovnictví Získat přehled o bezpečnostní stránce e- bankovnictví Dozvědět se více o ochraně uživatelských informací a bezpečném zacházení s osobními daty ve virtuálním bankovnictví

3 Obsah modulu Lekce 1 Historie e-bankovnictví Lekce 2 Co je e-bankovnictví Lekce 3 Proč e-bankovnictví? Lekce 4 Bezpečnost virtuálního bankovnictví

4 Shrnutí obsahu lekcí LEKCE 1: Historie e-bankovnictví Původ Předchůdce služeb online bankovnictví byly bankovní služby přes elektronická média od počátku osmdesátých let. Koncept bankovnictví Pojem e-bankovnictví se stal populární, když se propojily bankovní činnosti s informační technologií Jakmile internet vstoupil do oblasti bankovnictví, interbankovní činnosti byly propojeny prostřednictvím internetu a byl zaveden pojem Anywhere Banking nebo Net Banking

5 Internetové bankovnictví umožňuje zákazníkovi uskutečnit bankovní transakce skrze webové stránky na internetu. Je to více či méně podobné jako vnést banku do zákazníkova počítače ve kteroukoli chvíli nebo na jakémkoli místě podle přání zákazníka

6 LEKCE 2 Co je e-bankovnictví? Definice e-bankovnictví IE-bankovnictví nebo elektronické bankovnictví je zastřešující pojem pro proces, ve kterém zákazník může uskutečňovat bankovní transakce elektronicky bez osobní návštěvy bankovní instituce. Bankovnictví skrze osobní počítač, internetové bankovnictví, virtuální bankovnictví, home banking, telefonní bankovnictví: jaké jsou rozdíly? Existuje mnoho výrazů a všechny jsou spojeny s jednou nebo více formami elektronického bankovnictví: osobní počítač (PC) PC bankovnictví, internetové bankovnictví, virtuální bankovnictví, mobilní bankovnictví, online bankovnictví, telefonní bankovnictví. PC a internetové bankovnictví nebo online bankovnictví jsou nejvíce užívaným označením. Je třeba vak poznamenat, že termíny užívané k popisu různých druhů elektronického bankovnictví jsou často zaměňovány.

7 Diagram E-Bankovnictví: Toto schéma znázorňuje transakce vedoucí od zákazníka internetového bankovnictví až k internetového bankovního systému.

8 LEKCE 3: E-bankovnictví? Kdy? Elektronické bankovnictví nebo e-bankovnictví je služba založená na užití internetu a umožňuje klientům banky přístup k jejich účtu a k provádění transakcí. Umožňuje, aby se zákazníci mohli přihlásit na internetových stránkách banky za pomoci identifikace přidělené bankou a rodného čísla.

9 Výhody a nevýhody e-bankovnictví: dopady e- bankovnictví na tradiční služby Nejvýznamnější výhodou e-bankovnictví je přístup k bankovým účtům kdykoli. Elektronická platba výrazně snižuje transakční náklady. Spokojenost zákazníků se bude zvyšovat a rozroste se okruh zákazníků. Z pohledu bankéřů e-bankovnictví výrazně snižuje transakční náklady bance.

10 LEKCE 4: Zabezpečení virtuálního bankovnictví Bezpečnost & respektování soukromí u virtuálních bank Bezpečnost je na prvním místě a především požadavek na e-bankovnictví jako internetovou službu třeba zajistit. Zabezpečení procesu e-bankovnictví zahrnuje ověření jak zákazníka tak bankéře a ochranu informací, které jsou transakcemi přenášeny a se kterými je manipulováno. Toto ověření lze provést užitím ID a hesla.

11 Zabezpečení osobních údajů a jejich přenosů Bezpečnostní problémy jsou jeden z hlavních důvodů, proč někteří lidé nepoužívají internet k elektronickému bankovnictví nebo online nakupování. Zda se jim, že bezpečnost ů je větší než bezpečnost online finančních transakcí: to je názor, který je zajisté chybný.

12 cvičení: Lekce 1 Cvičení 1 Za pomocí internetu vyhledejte co nejvíce informací o historii e-bankovnictví ve vaší zemi. Podělte se o nalezené informace s ostatními účastníky kurzu. Leskce 2 Cvičení 2 Vypište si seznam tradičních bankovních služeb, které obvykle používáte a seznam elektronických bankovních služeb, které by jste rádi použili. Vaše výsledky užijte jako zdroj k diskuzi ve skupině Cvičení 3 Uveďte příklad jedné banky v zemi, která nabízí e- bankovní služby. Zjistěte, jakým způsobem si u nich můžete založit účet. Sdílejte informace s ostatními účastníky kurzu.

13 cvičení: Lekce 3 Cvičení 4 Průměrné procento domácností užívajících internet Na základě zkušenosti vaší, vašich přátel a rodiny zkuste odhadnout počet domácností, které používají tradiční bankovní služby a počet domácností, které používají internet pro účely bankovnictví za posledních 5 let. Zaznamenejte své odhady. Diskutujte ve vaší skupině výsledky vašich zaznamenaných dat Cvičení 5 Jaké výhody a nevýhody má užívání elektronického bankovnictví podle vašeho názoru? Jste vy sám uživatelem e- bankovnictví? Jestli ne, chtěli by jste se jim stát?

14 Případová studie 1. Najděte webovou stránku vaší banky a vyhledejte sekci osobní bankovnictví nebo e-bankovnictví. 2. Projděte si webové stránky. 3. Zažádejte o registraci v systému/portálu e-bankovnictví a přihlaste se pomocí uživatelského jména a hesla poskytnutého systémem nebo pomocí osobního přístupového kódu (viz Lekce 4: Zabezpečení virtuálních bank). 4. Vyberte si on-line službu, která je pro vás nejvíce zajímavá a pokuste se zjistit, jakým způsobem se provádí.

15 Důležité Bankovní procedury neumožňují používání bez zadávání důležitých osobních informací, lektoři by měli najít všechny služby, které banky nabízí online a také postupy, jak k těmto službám získat přístup.

16 Výběr klíčových termínů Automatický pokladník (ATM) Je počítačové telekomunikační zařízení, které obsluhuje zákazníky finančních institucí a umožňuje přístupem k finančním transakcím ve veřejném prostoru. Není zde zapotřebí ani úředníka ani pokladníka. Elektronické převody (EFT) EFT systém umožňuje převod finančních prostředků z libovolného účtu z kterékoli pobočky kterékoli banky na jakýkoli další účet v jakékoli pobočce kterékoli banky v kterémkoli městě E-platby Platba je obecně chápána jako převod peněz jedné osoby (plátce) další osobě (příjemci). V e-platbě jsou peněžní prostředky převáděny elektronicky.

17 Výběr klíčových termínů Stránky určené k transakcím Transakční stránky poskytují zákazníkům možnost provádět transakce přes stránky finančních institucí. Jde o bankovní převody či nakupování produktů a služeb Wireless e-banking - Wireless banking (bezdrátové bankovnictví) je poskytování kanálů, které mohou zvýšit pokrytí a komfort užívání internetových produktů a služeb. Bezdrátové bankovnictví je tedy přístup zákazníků k sítím finančních institucí pomocí mobilních telefonů, pagerů a osobních digitálních asistentů prostřednictvím sítí telekomunikačních společností.

18 Reference a zajímavé odkazy pro účastníky 1. conference/conference_en.htm

19 Reference a zajímavé odkazy pro účastníky 8. html 9. conference/harald-9-03_en.pdf 10.

20 KEMP webadress SPI Portugal Edifício Les Palaces Rua Júlio Dinis, no. 242, Porto, PORTUGAL Tel: Fax: ENTER - Austria TEMPO - Czech Republic Elisabethstrasse, 3 Nad Porubkou, Graz, AUSTRIA Ostrava Svinov petra.kampf@enter-network.eu CZECH REPUBLIC Tel: kucera@tempo.cz Fax: Tel: Fax: ReFIT - Germany Ernst-Haeckel-Platz, 5/ Jena GERMANY s.dominnik-sass@refit.de Tel: +49 / Fax: +49 / IFI Spain C/ Alcalá Nº 21, 3º Dcha Madrid, SPAIN emiliamartin@unihost.org Tel: Fax: Tk Formazione Italy Viale Gramsci, Firenze, ITALY g.milanese@tkformazione.it Tel: Fax: WSHE Poland Ul. Rewolucji 1905 r Lódź, POLAND mpodogrocki@wshe.lodz.pl Tel: Fax:

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 3. elearning

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 3. elearning Modul 3 elearning Cíle modulu Získat základní informace o e-learningu a b-learningu Účastníci budou seznámeni se základy výuky pomocí výpočetní techniky. Úvod do možností e-learningu a b-learningu Účastníci

Více

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 6. egovernment

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 6. egovernment Modul 6 egovernment Cíle modulu Získat znalost pojmu egovernment Získat základní informace o egovernmentu. Co to je, k čemu je to určeno, na jakém principu funguje. Dozvědět se informace o výhodách používání

Více

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 1. Odborná orientace

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 1. Odborná orientace Modul 1 Odborná orientace Jednotlivé cíle modulu Porozumět cílům a celému kontextu projektu KEMP Získat základní informace týkající se důležitosti udržení zaměstnanců rozvojem e-dovedností Vytvořit vlastní

Více

Struktura kurzu a obsah.

Struktura kurzu a obsah. Struktura kurzu a obsah. Směrnice KEMP 134681-LLP-1-2007 1 - PT-GRUNDTVIG-GMP June, 2008 1 Partneři: Sociedade Portuguesa de Inovação Pedro Costa e-mail: pedrocosta@spi.pt URL: http://www.spi.pt E.N.T.E.R

Více

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 2. E- komunikace

KEMP 134681-LLP-1-2007-1-PT-GRUNDTVIG-GMP. Modul 2. E- komunikace Modul 2 E- komunikace Cíle modulu Naučit se, jak používat e-mailovou schránku zaloţení poštovního účtu, odesílání a přijímání elektronických zpráv, přidávání příloh, správa elektronické schránky, zálohování

Více

Příkaz k úhradě. Bezhotovostní platební styk. výhody: výhody:

Příkaz k úhradě. Bezhotovostní platební styk. výhody: výhody: Příkaz k úhradě Příkaz k úhradě Bezhotovostní platební styk Platební operace realizované bez přítomnosti hotových peněz převodem peněžních prostředků mezi bankovními účty zúčastněných subjektů výhody:

Více

Hotovostní a bezhotovostní platby

Hotovostní a bezhotovostní platby Hotovostní a bezhotovostní platby Hotovostní platby Platební styk = soustava různých forem a způsobů placení, které zprostředkují pohyb peněz v národním hospodářství Platby z ruky do ruky - například v

Více

Expresní linka. První kroky se službou Expresní linka

Expresní linka. První kroky se službou Expresní linka Expresní linka První kroky se službou Expresní linka OBSAH Co Vám Expresní linka nabízí? 3 Možnost zabezpečení přístupu k Expresní lince 4 První kroky Registrace čísla Vašeho mobilního telefonu 4 První

Více

PLATBY KARTOU NA INTERNETU

PLATBY KARTOU NA INTERNETU PLATBY KARTOU NA INTERNETU Chcete rychle, pohodlně a bezpečně nakupovat z pohodlí domova či kanceláře? Není nic jednoduššího, než nakupovat přes internet kartou. Karta šetří Váš čas i peníze S kartou můžete

Více

Identifikátor materiálu: ICT-3-12

Identifikátor materiálu: ICT-3-12 Identifikátor materiálu: ICT-3-12 Předmět Téma sady Informační a komunikační technologie Téma materiálu Přímé bankovnictví Autor Ing. Bohuslav Nepovím Anotace Student si procvičí / osvojí přímé bankovnictví.

Více

Žádost o povolení k činnosti poskytovatele platebních služeb malého rozsahu

Žádost o povolení k činnosti poskytovatele platebních služeb malého rozsahu Žádost o povolení k činnosti poskytovatele platebních služeb malého rozsahu podle zákona č. 370/2017 Sb., o platebním styku I. SPRÁVNÍ ORGÁN 1. Název správního orgánu, jemuž je žádost určena Název správního

Více

Nastavení telefonu Nokia Lumia 925

Nastavení telefonu Nokia Lumia 925 Nastavení telefonu Nokia Lumia 925 Telefon Nokia Lumia 925, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Některé

Více

Nastavení telefonu Windows Phone 8S by HTC

Nastavení telefonu Windows Phone 8S by HTC Nastavení telefonu Windows Phone 8S by HTC Telefon Windows Phone 8S by HTC, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Ostatní služby bank. Bc. Alena Kozubová

Ostatní služby bank. Bc. Alena Kozubová Ostatní služby bank Bc. Alena Kozubová Ostatní služby Obchody s cizími měnami Přímé bankovnictví Platební karty Operace s cennými papíry Poradenské služby Obchody s cizími měnami Česká národní banka na

Více

POPIS ČÍSELNÍKU. Název: Výčet položek číselníku:

POPIS ČÍSELNÍKU. Název: Výčet položek číselníku: 01 POPIS ČÍSELNÍKU Výčet položek číselníku: Kód Jednotlivé typy distribučních kanálů elektronického bankovnictví. Použití číselníku v parametrech: P0178 Kanál elektronického bankovnictví Název položky

Více

BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY 2010-2013. 15.6.2012 Mezinárodní obchodní operace 1

BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY 2010-2013. 15.6.2012 Mezinárodní obchodní operace 1 BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY V Z D Ě L Á VA C Í M AT E R I Á L K E K U R Z U M E Z I N Á R O D N Í O B C H O D N Í O P E R A C E S L E Z S K Á U N I V E R Z I TA V O PAV Ě O K R E S N Í H O S P O D Á Ř S K Á KO

Více

CENÍK SLUŽEB A POPLATKŮ

CENÍK SLUŽEB A POPLATKŮ CENÍK SLUŽEB A POPLATKŮ CENÍK SLUŽEB ZALOŽENÍ, VEDENÍ A ZRUŠENÍ BANKOVNÍHO ÚČTU Založení účtu (platí pro všechny typy účtů) Zřízení internetového bankovnictví Poplatek za vedení osobního účtu (měsíčně)

Více

Platební systém XPAY [www.xpay.cz]

Platební systém XPAY [www.xpay.cz] Platební systém XPAY [www.xpay.cz] popis platebních metod Bankovní převod a Poštovní poukázka v ČR a SR a průběhu platby verze 19 / 29.2.2012 1 Obsah 1 Přehled platebních metod 3 1.1 Bankovní převod v

Více

Žádost o povolení k činnosti platební instituce. oznámení změny údajů uvedených v žádosti o povolení k činnosti platební instituce

Žádost o povolení k činnosti platební instituce. oznámení změny údajů uvedených v žádosti o povolení k činnosti platební instituce Žádost o povolení k činnosti platební instituce Oznámení změny údajů uvedených v žádosti o povolení k činnosti platební instituce I. SPRÁVNÍ ORGÁN 1. Název a adresa správního orgánu Název správního orgánu

Více

Nastavení telefonu Nokia Asha 311

Nastavení telefonu Nokia Asha 311 Nastavení telefonu Nokia Asha 311 Telefon Nokia Asha 311, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud

Více

Elektronické bankovnictví IV. čtvrtek, 31. května 12

Elektronické bankovnictví IV. čtvrtek, 31. května 12 Elektronické bankovnictví IV. Hrozby elektronického bankovnictví Slepá důvěra a hloupost = možnost zneužití sociálního inženýrství Phishing Vážený kliente, obracíme se na Vás se žádostí ověření vašeho

Více

POPIS ČÍSELNÍKU. P0178 Kanál elektronického bankovnictví. P0179 Způsob provedení transakce na bankovním účtu Poznámka: Výčet položek číselníku:

POPIS ČÍSELNÍKU. P0178 Kanál elektronického bankovnictví. P0179 Způsob provedení transakce na bankovním účtu Poznámka: Výčet položek číselníku: POPIS ČÍSELNÍKU : : 01 Výčet položek číselníku: Distribuční kanály elektronického a klasického bankovnictví DISTRKAN Jednotlivé typy distribučních kanálů elektronického a klasického bankovnictví. Použití

Více

Oznámení o výkonu činnosti v hostitelském členském státě

Oznámení o výkonu činnosti v hostitelském členském státě Oznámení o výkonu činnosti v hostitelském členském státě I. SPRÁVNÍ ORGÁN 1. Název a adresa správního orgánu Název správního orgánu Česká národní banka Sídlo Na Příkopě 28, Praha 1, 115 03 Podatelna Senovážná

Více

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Obsah KLIENTSKÁ LINKA POŠTOVNÍ SPOŘITELNY 2 1 1.1 Základní navigace pro výběr služby 2 1.2 Úvodní menu Telefonního bankovnictví 2 AUTOMATICKÉ SLUŽBY 2 2

Více

Nastavení telefonu Nokia 206

Nastavení telefonu Nokia 206 Nastavení telefonu Nokia 206 Telefon Nokia 206, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Rodinné finance a nákupy

Rodinné finance a nákupy 8 Rodinné finance a nákupy V té to ka pi to le: Internetové bankovnictví Nakupování přes Internet Kapitola 8 Rodinné finance a nákupy Důležité: Následující postup je jen ilustrační prostředí všech webů

Více

Czech Nature Photo Návod

Czech Nature Photo Návod Czech Nature Photo Návod Tento návod vás provede všemi úkony nutnými pro úspěšné přihlášení vašich fotogra?ií do soutěže Czech Nature Photo. Pokud narazíte na problém, který není v tomto dokumentu podchycen,

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL Příručka pro klienty V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na info@artesa.cz nebo na čísle 800 128 836. 1/23 Artesa, spořitelní družstvo, www.artesa.cz, info@artesa.cz

Více

Zadání příkazu k převodu do zahraničí, v cizí měně do tuzemska a svolení k SEPA inkasu ve službě ČSOB InternetBanking 24

Zadání příkazu k převodu do zahraničí, v cizí měně do tuzemska a svolení k SEPA inkasu ve službě ČSOB InternetBanking 24 Zadání příkazu k převodu do zahraničí, v cizí měně do tuzemska a svolení k SEPA inkasu ve službě ČSOB InternetBanking 24 Obsah 1. Zadání příkazu k převodu do zahraničí... 2 2. Zadání příkazu k SEPA převodu...

Více

Bezpečnost internetového bankovnictví, bankomaty

Bezpečnost internetového bankovnictví, bankomaty , bankomaty Filip Marada, filipmarada@gmail.com KM FJFI 15. května 2014 15. května 2014 1 / 18 Obsah prezentace 1 Bezpečnost internetového bankovnictví Možná rizika 2 Bankomaty Výběr z bankomatu Možná

Více

Biometrie Finger Vein Nová generace bezpečnosti v bankovnictví

Biometrie Finger Vein Nová generace bezpečnosti v bankovnictví Biometrie Finger Vein Nová generace bezpečnosti v bankovnictví cardforum Seč 27/5/2014 Stanislav Novák Business Development Manager Banking Sales Biometrie Finger Vein Strategické partnerství s firmou

Více

Digitální identita Moderní přístup k identifikaci klienta. Pavel Šiška, Štěpán Húsek, Deloitte Digital - Technology Services

Digitální identita Moderní přístup k identifikaci klienta. Pavel Šiška, Štěpán Húsek, Deloitte Digital - Technology Services Digitální identita Moderní přístup k identifikaci klienta Pavel Šiška, Štěpán Húsek, Deloitte Digital - Technology Services Digitální identita Moderní přístup k identifikaci klienta za pomoci federované

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X8

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X8 Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X8 Telefon Sony Ericsson XPERIA X8, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Testy účetních znalostí 3

Testy účetních znalostí 3 Testy účetních znalostí 3 Uživatelská příručka k aplikaci Obsah: Mohu vidět demo aplikace? Je potřeba aplikaci instalovat? Kde mohu objednat další moduly účetních otázek? Kde studenti uvidí připravené

Více

Bezhotovostní platební styk. Bc. Alena Kozubová

Bezhotovostní platební styk. Bc. Alena Kozubová Bezhotovostní platební styk Bc. Alena Kozubová Depozita Podniky i občané si ukládají své finanční prostředky na účty v bankách. Jde o vklady, které se označují jako depozita. Jedná-li se o cizí měnu, označujeme

Více

OTEVŘENÉ BANKOVNICTVÍ INFORMACE K NOVÝM SLUŽBÁM

OTEVŘENÉ BANKOVNICTVÍ INFORMACE K NOVÝM SLUŽBÁM OTEVŘENÉ BANKOVNICTVÍ INFORMACE K NOVÝM SLUŽBÁM Co je otevřené bankovnictví Ve světě otevřeného bankovnictví si snadno propojíte své účty s aplikacemi třetích stran, a usnadníte si tak jejich ovládání

Více

II. PŘEDMĚT PODÁNÍ. žádost o zápis do registru vydavatelů elektronických peněz malého rozsahu

II. PŘEDMĚT PODÁNÍ. žádost o zápis do registru vydavatelů elektronických peněz malého rozsahu Žádost o zápis do registru vydavatelů elektronických peněz malého rozsahu Oznámení změny údajů uvedených v žádosti o zápis do registru vydavatelů elektronických peněz malého rozsahu I. SPRÁVNÍ ORGÁN 1.

Více

Internet Banka v mobilu

Internet Banka v mobilu Internet Banka v mobilu Obsah Co je Internet Banka v mobilu?... 3 Co umí Internet Banka v mobilu?... 3 Kdo může používat Internet Banku v mobilu?... 3 Na jakých telefonech Internet Banka v mobilu funguje?...

Více

Nastavení telefonu T-Mobile move

Nastavení telefonu T-Mobile move Nastavení telefonu T-Mobile move Telefon T-Mobile move, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

Garantovaná úroveň služeb

Garantovaná úroveň služeb 800 521 521 www.kb.cz Garantovaná úroveň služeb Profesionalita především BEZPEČNOST Bezpečí Vašich financí je pro nás samozřejmostí Přístup k Vašim penězům je jednoduchý a bezpečný. Všechny formy přihlašování

Více

NÁVRH EFEKTIVNÍ STRATEGIE MOBILNÍHO BANKOVNICTVÍ: NALEZENÍ SPRÁVNÉHO OBCHODNÍHO MODELU Mobile tech 2014

NÁVRH EFEKTIVNÍ STRATEGIE MOBILNÍHO BANKOVNICTVÍ: NALEZENÍ SPRÁVNÉHO OBCHODNÍHO MODELU Mobile tech 2014 NÁVRH EFEKTIVNÍ STRATEGIE MOBILNÍHO BANKOVNICTVÍ: NALEZENÍ SPRÁVNÉHO OBCHODNÍHO MODELU Mobile tech 2014 Mojmír Prokop, Head of Direct Channels, Komerční banka, a.s. Praha 27.března 2012 Kdo jsme : Silná

Více

Česká spořitelna průkopník otevřeného bankovnictví

Česká spořitelna průkopník otevřeného bankovnictví Martin Medek Open Banking Leader Česká spořitelna 01/04/2019 ISSS 2019 Česká spořitelna průkopník otevřeného bankovnictví Otevřené bankovnictví Bankovní systémy, data, procesy a další zdroje mají přidanou

Více

Nastavení tabletu Huawei MediaPad 7 Lite

Nastavení tabletu Huawei MediaPad 7 Lite Nastavení tabletu Huawei MediaPad 7 Lite Tablet Huawei MediaPad 7 Lite, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Nastavení telefonu Sony Xperia L

Nastavení telefonu Sony Xperia L Nastavení telefonu Sony Xperia L Telefon Sony Xperia L, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

Uživatelská příručka aplikace George klíč

Uživatelská příručka aplikace George klíč Uživatelská příručka aplikace George klíč OS, 3-3651 02/2019 1/19 Obsah: 1. Co je to aplikace George klíč?... 3 1.1. Co všechno vám George klíč umožní... 3 1.2. Denní finanční limity pro transakce autorizované

Více

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví

Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Příručka pro uživatele Telefonního bankovnictví Vážený kliente, naším cílem je nabídnout Vám takové finanční služby, které Váš skutečný život zjednoduší. Proto jsme se rozhodli novou podobu našich finančních

Více

XENGO. nová definice mobility VIRTUÁLNÍ OBCHOD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

XENGO. nová definice mobility VIRTUÁLNÍ OBCHOD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA XENGO nová definice mobility VIRTUÁLNÍ OBCHOD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1. Úvod 3 2. Jak nakonfigurovat virtuální obchod? 4 2.1. Konfigurace kategorií 4 Jak přidat kategorii? 4 Jak editovat kategorii?

Více

Sazebník ČSOB pro právnické osoby a pro fyzické osoby podnikatele změny od k

Sazebník ČSOB pro právnické osoby a pro fyzické osoby podnikatele změny od k Sazebník pro právnické osoby a pro fyzické osoby podnikatele změny od 1. 12. 2017 k 1. 7. 2018 původně nově Konta běžné platební účty Podnikatelské Firemní Obchodní Municipální Družstevní Konto pro neziskové

Více

BUSINESS 24 Databanking

BUSINESS 24 Databanking BUSINESS 24 Databanking Z ÚČETNÍHO SYSTÉMU PŘÍMO DO BANKY Martin Brabec Česká spořitelna, a.s. úsek Přímé bankovnictví OBSAH 1. Jaká je Česká spořitelna? 2. Přímé bankovnictví pro obce, města a kraje:

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČSOB IDENTITY

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČSOB IDENTITY UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČSOB IDENTITY Služba ČSOB Identita ČSOB Identita slouží k ověření totožnosti v online světě konkrétně ji využijete třeba pro přihlašování a potvrzování plateb zadaných přes Otevřené

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Finanční produkty Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_39_07 Tématický celek: Rodina a finance Autor: Mgr. Drahomíra

Více

Nastavení telefonu HTC Desire

Nastavení telefonu HTC Desire Nastavení telefonu HTC Desire Telefon HTC Desire, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Nastavení tabletu Apple ipad

Nastavení tabletu Apple ipad Nastavení tabletu Apple ipad Tablet Apple ipad, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10

Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10 Nastavení telefonu Sony Ericsson XPERIA X10 Telefon Sony Ericsson XPERIA X10, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Aditivní služby k datovým schránkám, Poštovní datová zpráva

Aditivní služby k datovým schránkám, Poštovní datová zpráva Aditivní služby k datovým schránkám, Poštovní datová zpráva ISSS 2010, Hradec Králové Česká pošta, s.p. 12. 4. 2010 1 Obsah egovernment na České poště Poštovní datová zpráva Datový trezor SMS notifikace

Více

iphone 4.x.x. (3G, 3GS, 4) a Android 2.1, 2.2, 2.3.3. verze 1 / září 2011

iphone 4.x.x. (3G, 3GS, 4) a Android 2.1, 2.2, 2.3.3. verze 1 / září 2011 Manuál mobilního bankovnictví iphone 4.x.x. (3G, 3GS, 4) a Android 2.1, 2.2, 2.3.3. verze 1 / září 2011 Přihlášení Vstupní stránka pro přihlášení do aplikace mobilního bankovnictví. Stránka pro přihlášení

Více

Nastavení telefonu Sony Ericsson Xperia Arc S

Nastavení telefonu Sony Ericsson Xperia Arc S Nastavení telefonu Sony Ericsson Xperia Arc S Telefon Sony Ericsson Xperia Arc S, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již

Více

POPIS ČÍSELNÍKU. Použití číselníku v parametrech: P0093 Způsob obsluhy bankovního účtu Poznámka: Výčet položek číselníku:

POPIS ČÍSELNÍKU. Použití číselníku v parametrech: P0093 Způsob obsluhy bankovního účtu Poznámka: Výčet položek číselníku: POPIS ČÍSELNÍKU Výčet položek číselníku: SMLSLU Klasifikace bankovních účtů podle možných způsobů jejich obsluhy (resp. přístupu k účtům) stanovených ve smlouvě uzavřené klientem s bankou. Použití číselníku

Více

zdarma vyhotovení + poštovné + poštovné vyhotovení

zdarma vyhotovení + poštovné + poštovné vyhotovení ČS ČS ČS ČS ČSOB ČSOB Sporožirový účet Výhodný program Komplexní program Exclusive konto ČSOB Konto ČSOB Aktivní konto Minimální vklad 100,- 100,- 100,- 100,- 200.- 200,- Zřízení účtu Zřízení balíčku Vedení

Více

Virtuální Plzeňská karta

Virtuální Plzeňská karta Virtuální Plzeňská karta eshop.virtualnikarta.cz 1) Přejděte na webovou stránku eshop.virtualnikarta.cz nebo si otevřete mobilní aplikaci Virtuální Plzeňská karta 2) Zaregistrujte se Zadejte svůj email,

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

Informace ke lhůtám v platebním styku Raiffeisenbank a.s.

Informace ke lhůtám v platebním styku Raiffeisenbank a.s. Informace ke lhůtám v platebním styku Raiffeisenbank a.s. Úvodní ustanovení Banka a Klient se dohodli, že Banka bude Platební transakce provádět v níže sjednaných Bankovních pracovních dnech a mezních

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Ekonomika, okruh Bankovnictví, bankovní systém

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Ekonomika, okruh Bankovnictví, bankovní systém Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Ekonomika, okruh Bankovnictví, bankovní systém Materiál vytvořil: Ing. Karel Průcha Období vytvoření VM: září 2013 Klíčová slova: příkaz

Více

Nastavení telefonu HTC One S

Nastavení telefonu HTC One S Nastavení telefonu HTC One S Telefon HTC One S, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS 1 Obsah 1 Získání aplikace... 3 2 První spuštění... 3 2.1 Založení uživatelského účtu... 3 2.2 Založení vozidla... 4 3 Ovládání vozidla... 5 3.1 Menu vozidla...

Více

Státní občanství Titul před jménem Titul za jménem

Státní občanství Titul před jménem Titul za jménem *1* *PODPIS-ZM* Číslo Komisionářské smlouvy Dodatek ke Komisionářské smlouvě ZÁSTUPCE ING Bank N.V., společnost založená podle právního řádu Nizozemska, se sídlem Bijlmerplein 888, 1102 MG Amsterdam, Nizozemí

Více

II. PŘEDMĚT PODÁNÍ. žádost o zápis do registru poskytovatelů platebních služeb malého rozsahu

II. PŘEDMĚT PODÁNÍ. žádost o zápis do registru poskytovatelů platebních služeb malého rozsahu Žádost o zápis do registru poskytovatelů platebních služeb malého rozsahu Oznámení změny údajů uvedených v žádosti o zápis do registru poskytovatelů platebních služeb malého rozsahu I. SPRÁVNÍ ORGÁN 1.

Více

Nastavení telefonu HTC Sensation

Nastavení telefonu HTC Sensation Nastavení telefonu HTC Sensation Telefon HTC Sensation, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

Nastavení telefonu Huawei Ascend Y300

Nastavení telefonu Huawei Ascend Y300 Nastavení telefonu Huawei Ascend Y300 Telefon Huawei Ascend Y300, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS ÚČINNÝ OD 1. KVĚTNA 2012 OBSAH Technické požadavky 01 Bezpečnostní prvky 01 Povinnost zřízení a vedení účtu 01 Dostupnost 01 Limity aktivních

Více

Bezpečná výměna souborů mezi vnitřní a vnější sítí organizace. Autor: Martin Hanzal, CTO SODATSW spol. s r. o., Horní 32, Brno, Czech Republic

Bezpečná výměna souborů mezi vnitřní a vnější sítí organizace. Autor: Martin Hanzal, CTO SODATSW spol. s r. o., Horní 32, Brno, Czech Republic Bezpečná výměna souborů mezi vnitřní a vnější sítí organizace Autor: Martin Hanzal, CTO SODATSW spol. s r. o., Horní 32, Brno, Czech Republic Shrnutí Nejstřeženější data a informace jsou odděleny od vnějšího

Více

Nastavení telefonu LG E400 Optimus L3

Nastavení telefonu LG E400 Optimus L3 Nastavení telefonu LG E400 Optimus L3 Telefon LG E400 Optimus L3, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

Moodle Návod pro studenty

Moodle Návod pro studenty Moodle Návod pro studenty Co je to Moodle? Moodle je e-learningové prostředí vytvořené v rámci projektu MAPLIMAT. Jsou zde ke stažení studijní opory a další materiály k předmětům inovovaným, nebo nově

Více

Způsoby získání autentizačních údajů

Způsoby získání autentizačních údajů Návod ke stažení certifikátu EET a vložení do aplikace (verze 1.2.4.) 1) Způsob získání autentizačních údajů krok 1 2) Daňový portál krok 2 3) Založit provozovnu krok 3 4) Vygenerování certifikátu krok

Více

Změna zákona o rozpočtových pravidlech. Nové služby ČSOB pro municipality v r. 2013.

Změna zákona o rozpočtových pravidlech. Nové služby ČSOB pro municipality v r. 2013. Změna zákona o rozpočtových pravidlech. Nové služby ČSOB pro municipality v r. 2013. Změna zákona o rozpočtových pravidlech Nový zákon č.501/2013, kterým se mění zákon 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech

Více

Uživatelská příručka pro pokladní Mobito platba

Uživatelská příručka pro pokladní Mobito platba Uživatelská příručka pro pokladní Mobito platba 1 1. Jak přijímat a kontrolovat platby prostřednictvím Mobito platby... 3 1.1. Nutné předpoklady pro uskutečnění platby mezi zákazníkem a obchodníkem...

Více

Nastavení telefonu Sony Xperia E

Nastavení telefonu Sony Xperia E Nastavení telefonu Sony Xperia E Telefon Sony Xperia E, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je

Více

Nastavení telefonu Samsung S5570 Galaxy Mini

Nastavení telefonu Samsung S5570 Galaxy Mini Nastavení telefonu Samsung S5570 Galaxy Mini Telefon Samsung S5570 Galaxy Mini, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již

Více

Trendy ve využívání mobilních zařízení

Trendy ve využívání mobilních zařízení Trendy ve využívání mobilních zařízení Hana Friedlaenderová Senior Research Manager 18. 3. 2015 Něco z historie pokrok nezastavíš! Graham Bell (1876) Simon IBM (1985-1992) Doba mobilní 90. léta 20.století

Více

Nastavení telefonu Alcatel OT-991

Nastavení telefonu Alcatel OT-991 Nastavení telefonu Alcatel OT-991 Telefon Alcatel OT-991, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud

Více

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY O CO SE JEDNÁ? V den převodu Citi kreditní karty na novou kreditní kartu od Raiffeisenbank Vám bude ukončena služba Citibank

Více

Průzkum ČBA: Češi a elektronické bankovnictví

Průzkum ČBA: Češi a elektronické bankovnictví Průzkum ČBA: Češi a elektronické bankovnictví 7.6.2018 1 Tiskovou konferencí vás provází: Jana Hamanová, ředitelka průzkumu z agentury SC&C Tomáš Hládek, poradce ČBA pro platební styk a kyberbezpečnost

Více

JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU

JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU JAK ZADAT ZAHRANIČNÍ PLATBU Obsah Zahraniční příkaz... 3 Obecně k zahraničnímu příkazu... 3 Zadání zahraničního příkazu... 3 SEPA...6 Obecně k SEPA platbě...6 Zadání SEPA...6 Cizoměnový příkaz v rámci

Více

TecGo Online Local. Váš vstup do TecCom. Instalace, nastavení a použití objednávkového softwaru verze 3.0

TecGo Online Local. Váš vstup do TecCom. Instalace, nastavení a použití objednávkového softwaru verze 3.0 TecGo Online Local Váš vstup do TecCom Instalace, nastavení a použití objednávkového softwaru verze 3.0 OBSAH I. Druh instalace II. III. Instalace programu TecLocal Nastavení online-připojení a. Online-připojení

Více

U:fonova samoobsluha. Uživatelský manuál

U:fonova samoobsluha. Uživatelský manuál U:fonova samoobsluha Strana 1 (celkem 15) v1.1 21.8.2008 OBSAH: 1) Úvod 2) Přihlášení do samoobsluhy Ověření přihlašovacích údajů Chybně uvedeny přihlašovací údaje Ověření snadno zneužitelného hesla Úvodní

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE INTERNETOVÝM BANKOVNICTVÍM

RYCHLÝ PRŮVODCE INTERNETOVÝM BANKOVNICTVÍM RYCHLÝ PRŮVODCE INTERNETOVÝM BANKOVNICTVÍM JAK SE PŘIHLÁSIT Do internetového bankovnictví se přihlásíte na adrese www.bankservis.cz Pro přihlášení zadejte Přihlásit. prosím Vaše klientské číslo a PIN.

Více

Manuál pro majitele Korporátní karty. Manuál pro majitele Korporátní karty

Manuál pro majitele Korporátní karty. Manuál pro majitele Korporátní karty Manuál pro majitele Korporátní karty Obsah příručky 1 MojeBanka Business...3 1.1 Přihlášení do aplikace MojeBanka Business...3 1.2 Elektronické výpisy v sekci evýpisy...3 1.3 Výpisy v sekci Výpisy transakcí...4

Více

BLESK peněženka předplacená platební karta. Nominace o Cenu v soutěži Zlatá koruna v kategorii finanční produkty Novinka roku. MOPET CZ a.s.

BLESK peněženka předplacená platební karta. Nominace o Cenu v soutěži Zlatá koruna v kategorii finanční produkty Novinka roku. MOPET CZ a.s. BLESK peněženka předplacená platební karta. Nominace o Cenu v soutěži Zlatá koruna v kategorii finanční produkty Novinka roku MOPET CZ a.s. Proč předplacená platební karta Na českém trhu do roku 2014 neexistovala

Více

Nastavení telefonu Nokia Asha 300

Nastavení telefonu Nokia Asha 300 Nastavení telefonu Nokia Asha 300 Telefon Nokia Asha 300, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud

Více

mysh.cz Smluvní ujednání Platné od 1. února 2007 UAM Czech Republic s.r.o. Limuzská 2110/8 100 00 Praha 10 Strašnice

mysh.cz Smluvní ujednání Platné od 1. února 2007 UAM Czech Republic s.r.o. Limuzská 2110/8 100 00 Praha 10 Strašnice Smluvní ujednání Platné od 1. února 2007 UAM Czech Republic s.r.o. Limuzská 2110/8 100 00 Praha 10 Strašnice A. Smlouva o poskytování internetových služeb 1. Smluvní strany Smluvními stranami je firma

Více

MojeBanka Business. První kroky se službou MojeBanka Business

MojeBanka Business. První kroky se službou MojeBanka Business MojeBanka Business První kroky se službou MojeBanka Business Obsah Co Vám MojeBanka Business nabízí? 3 První kroky Přihlášení 4 První kroky Nastavení oblíbených položek menu 5 První kroky Zobrazení transakční

Více

Úhradová forma placení Nástroje bezhotovostního placení

Úhradová forma placení Nástroje bezhotovostního placení Úhradová forma placení Nástroje bezhotovostního placení HOR_62_INOVACE_8.ZSV.4 Mgr. Jana Horná 8. ročník ( VI/2 EU OPVK) 5. 10. 2012 Základy společenský věd 8. ročník; Úhradová forma placení. Nástroje

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Certifikát. První kroky s certifikátem

Certifikát. První kroky s certifikátem Certifikát První kroky s certifikátem Vážená klientko, vážený kliente, děkujeme Vám za projevení důvěry a blahopřejeme k získání Vašeho certifikátu. Co je to osobní certifikát Osobní certifikát je soubor,

Více

Náhled společnosti Atos na elektronizaci veřejné správy E-government Mikulov 2013

Náhled společnosti Atos na elektronizaci veřejné správy E-government Mikulov 2013 Náhled společnosti Atos na elektronizaci veřejné správy E-government Mikulov 2013 Petr Mayer Stanislav Cingroš Atos IT Solutions and Services, s.r.o. 2 Vize YourGov Veřejná správa bez překážek 2 Základní

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0036. Inovace a individualizace výuky VY_62_INOVACE_ZEL16. BEZPEČNOSTNĚ PRÁVNÍ AKADEMIE BRNO, s.r.o.

CZ.1.07/1.5.00/34.0036. Inovace a individualizace výuky VY_62_INOVACE_ZEL16. BEZPEČNOSTNĚ PRÁVNÍ AKADEMIE BRNO, s.r.o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu Inovace a individualizace výuky Číslo materiálu Název školy Autor VY_62_INOVACE_ZEL16 BEZPEČNOSTNĚ PRÁVNÍ AKADEMIE BRNO, s.r.o., střední škola Ing.

Více

Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů Vážíme si toho, že využíváte našich webových stránek www.kalist.cz pro nákup produktů a využívání služeb, které Vám tímto způsobem nabízíme. V souvislosti s těmito činnostmi

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 18. 7. 2011 Verze: 1.1 2011 MVČR Obsah 1 Úvod...3 1.1 Cíl dokumentu...3 1.2 Zkratky

Více

ZMĚNY V SAZEBNÍKU ČSOB

ZMĚNY V SAZEBNÍKU ČSOB ZMĚNY V SAZEBNÍKU ČSOB S ÚČINNOSTÍ OD 1. 4. 2015 Vážená klientko, vážený kliente, od 1. dubna budeme mít nový Sazebník pro fyzické osoby - občany, a proto bychom vás chtěli seznámit se všemi chystanými

Více