Zpravodaj č.128 2, 3 / Únor, Březen 2007

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj č.128 2, 3 / 2007. Únor, Březen 2007"

Transkript

1 Zpravodaj č.128 2, 3 / 2007 Únor, Březen 2007 Obsah: Novinky z kongresu ESF. 2-3 Aktuality ze světa.3-4 Akce ESF Reprezentace kadetek program..7-8 SCM chlapců B 8 Parlament ČSA Komise mládeže..10 Plesy 10 Výběrová řízení STK Z jednání PSS Z jednání ZČ oblasti Turnaje v halách..17 Postřehy z USA V.Albrecht Pohár ČSA..21 Přestupní řád Mládežnická MČR a OPEN Poháry Nabídka z Francie.23 Termínová listina akcí

2 Novinky z kongresu ESF První únorový víkend je každoročně vyhrazen kongresu ESF. Ten letošní hostil chorvatský Zagreb. Náš softball byl zastoupen trojicí : Jan Hora (člen P-ČSA, určený delegát za ČSA), Gabriel Waage (místopředseda ESF) a Pavel Prachař (rozvojový pracovník ESF). Na evropském fóru je v současné době stále co řešit, a proto jednání kongresu a různých skupin, P-ESF, TC, soutěžní komise, rozvojová, ) bylo celkem náročné. 1. Schválené změny kongresem: - Vznik dvou nových ESF soutěží Elite Cup pro 4 nejlepší národní týmy a ME do 21 let. Oba turnaje se poprvé objeví v roce Turnaj ME do 21 let žen hostí Itálie. - Zavedení přesných pravidel pro přihlašování do soutěží. Termínem pro řádnou přihlášku zůstává 31. prosinec. Pozdní přihlášku (ale s finančním postihem) lze podat nejpozději do nedělní půlnoci po kongresu ESF (v letošním případě do 4. února).. Pozdní přihláška nemá žádný vliv na nasazování týmů. To je vždy na základě předchozího výsledku. Po konečném termínu se nelze do evropských turnajů přihlásit. - Na ME kadetek 2007 v Plzni je přihlášeno 10 týmů dohlásily se ještě Britky a Ukrajinky. - Zavedení konečného termínu pro organizátory. 28. únor je posledním dnem pro podání dodatečné kandidatury na pořadatele. Nebude-li po tomto datu znám pořadatel, bude turnaj zrušen. - Cizí hráči v týmu na pohárech (pick up rule). Pro rok 2007 je možné uvést až 4 hráče bez vztahu ke klubu a bez jakýchkoliv omezení. Pro rok 2008 a dále to budou 3 hráči. - Procedura hráčských licencí. 45 dní před zahájením ESF turnaje je třeba zaslat na ESF soupisku 30 hráčů s vyznačením cizích hráčů (v případě pohárů). 15 dní před zahájením turnaje ESF rozešle všem zúčastněným týmům soupisky všech týmů s tím, že max. 7 dní před zahájením turnaje je možné protestovat proti legalitě hráčů. 2. Neschválené věci: - Nebyl schválen Premier Cup další rozdělení účastníků pohárových soutěží. - Nebyl schválen návrh TC ESF na zrušení loni ustanoveného zákonu neutrality rozhodčích (tentokrát v poměru 17:5!). Velmi zapůsobily dopisy Itálie a ČR! 3. Pořadatelé jednotlivých turnajů: - V letošním roce zatím chybějí pořadatelé na PMEZ mužů (Radotín bude jednat o pořádání v jiném místě v ČR pravděpodobně s Joudrs) a PVP žen A (možná v Aténách, půjde-li to spolu se skupinou B, případně v ČR - Krč uvažuje o kandidatuře). - Došlo k dohodě mezi všemi přihlášenými na ME juniorů 2007 akce se neuskuteční. Na MS mají právo účasti ČR, Dánsko a Izrael. Slovensko se účasti na MS vzdalo. Všem týmům, které mají zájem, jsme nabídli možnost hrát na MČR starších juniorů termínově při World Cupu mužů. Obecně týmy možnost přivítaly, neboť si nejen zahrají turnaj s mnoha týmy své věkové kategorie, ale též shlédnou špičkový softball mužů. - V roce 2008 se uskuteční ME mužů v Dánsku, ME juniorek v Německu, ME ve slowpitchi ve Velké Británii a ME žákyň v Polsku. Zde jsme poměrně jasně prohráli boj o ME juniorek, ale musím říci, že očekávaně. Po dlouhé době se objevili noví kandidáti, a to rozhodlo.

3 - Příští kongres se uskuteční v Aténách. 4. Pokladník ESF: - Kongres odvolal stávajícího pokladníka Fredy Stegera z důvodu neschopnosti a neprokázané požadované činnosti. Na jeho místo byl kooptován Belgičan Eddy van Stralen, který tuto činnost již vykonával dříve. Všichni věří, že se finance dohledají a že se celková situace v tomto směru zlepší. 5. Vztah k ISF: - Vzhledem k blížícímu se hlasování o navrácení softballu na OH (Kodaň 2009) byla přednesena výzva ke svolání mimořádného kongresu ISF během letošního jara. Tuto výzvu předseda G.Waage za ČSA podepsal podobně, jako všechny (s výjimkou Portugalska a San Marina) ostatní federace. 6. Schůzka s Donem Porterem: - V pátek ráno se G.Waage na snídani sešel s předsedou ISF Donem Porterem. Vysvětlili si situaci ohledně pořádání MS juniorek a G.Waage potvrdil náš zájem hrát na MSJ, bude-li volné místo. V přestávce kongresu G.Waage s J.Horou společně jednali s Donem Porterem nad tématem čeští rozhodčí na MS juniorek. 7. Závěr: Z hlediska ČSA, ale i z hlediska celkového pohledu na softball považují naši delegáti kongres za úspěšný. Naší straně se podařilo dosáhnout s výjimkou pořadatelství ME juniorek 2008 všeho, co jsme chtěli. Pozitivem, že se širší rozsah rozhovorů o sportu a proti politice. Z poznatků Gabriela Waage Aktuality ze světa Mistrovství světa juniorek poprvé v Evropě Mistrovství světa juniorek bude hostit v termínu června 2007 holandské Enschede. Zúčastní se ho maximální možný počet týmů tj. 16. Každý kontinent bude mít na tomto turnaji pro hráčky do 19-ti let své zastoupení. Účastníci budou Argentina, Austrálie, Botswana, Čína, Itálie, Japonsko, JAR, Kanada, Německo, Nový Zéland, Portoriko, Rusko, Taiwan, USA, Venezuela a pořádající Holandsko. České juniorky skončili bohužel minulý rok na Mistrovství Evropy, které je zároveň kvalifikačním turnajem pro MS, až na pátém nepostupovém místě, a tudíž se do Enschede nekvalifikovaly. Světová univerziáda v Thajsku Úplně první příležitost utkat se v softballu na Světových univerzitních hrách, které se konají letos v srpnu v thajském Bangkoku, budou mít hráčky deseti týmů. Na historicky první softballový turnaj v rámci univerziády se přihlásila družstva - Austrálie, Číny, České republiky, Itálie, Japonska, JAR, Kanady, Koreje, Taiwanu a hostitelského Thajska. Světová univerziáda je po Olympijských hrách druhá největší sportovní akce, která má ve svém programu soutěže širokého spektra sportovních odvětví. Her se zúčastní sportovci z více než 170 zemí. Česká softballová výprava se zúčastní pod vedením reprezentačního trenéra Tomáše Kusého.

4 Euro-africká olympijská kvalifikace Olympijské kvalifikace pro oblast Evropy a Afriky se zúčastní celkem dvanáct týmů Bulharsko, Holandsko, Chorvatsko, Itálie, Izrael, JAR, Řecko, Velká Británie, Rusko, Slovensko a Srbsko. Kvalifikační turnaj je na programu v termínu od 9. do 12. června italském regionu Friuli Venezia Giulia (Trieste). Konkurence bude na turnaji veliká, ale český tým věří, že se mu poprvé v historii podaří postoupit na Olympijské hry (v Pekingu v roce 2008), které budou zároveň asi poslední olympiádou, kde se bude hrát softball. Olympijská kvalifikace na americkém kontinentu se bude konat od 18. do 26. srpna v Caracasu, hlavním městě Venezuely. Seznam účastníku není kompletní. V současné době jsou přihlášeny pouze domácí Venezuela, Dominikánská republika a Portoriko. Klinika ISF rozhodčích a schůzka koordinátorů v USA Koncem února se konala klinika ISF rozhodčích spojená se schůzkou regionálních koordinátorů ISF v americkém Plant City. Šéf rozhodčích ISF Merle Butler řekl, že má velký počet kvalitních kandidátů na ISF licenci. Z řad regionálních koordinátorů se zúčastnili zástupci šéfa rozhodčích Bob Stanton (Kanada) společně s Margo Koskelainen (Oceánie), Tommy Wangem (Asie), Juliem Hellburgem (Jižní Amerika), Vincentem Maoengem (Afrika), Julií Johnson (Severní Amerika) a Bobem Milosavljevicem (Evropa). Marlies Struyvé, nově jmenovaná koordinátorka (bez oblasti působnosti), se omluvila z pracovních důvodů. ISF bude také klást větší důraz na podporu rozvoje, zejména rozšíření rozhodcovských programů podobně jako tomu je u hráčských a týmových programů. Začátečnické sady vybavení ISF určené na rozvoj softballu budou od teď obsahovat i materiály a vybavení pro rozhodčí, včetně uniforem. Světový den softballu se blíží Dne 13. června se slaví Světový den softballu. Nezapomeňte hrát a hrát.. Čína bude hostit druhý předolympijský testovací turnaj Čínská softbalová asociace pořádá v říjnu 2007 China Cup, který bude druhým testem olympijského softbalového areálu. Účelem turnaje je především vyzkoušet systém ORIS a výsledkové a skórovací systémy, které se budou používat během Olympijských her. China Cupu se zúčastní kromě domácí Číny dalších 7 týmů, tak aby počet účastníků odpovídal počtu týmů, které budou hrát příští rok na olympijském turnaji. Už jsou upřesněna místa konání a termíny evropských soutěží Evropské šampionáty Mistrovství Evropy žen (skupina A) se uskuteční v hlavním městě Holandska, Amsterdamu od 27. května do 2. června ME se zúčastní celkem 10 týmů Itálie, Řecko, Holandsko, Velká Británie, Rusko, Česká republika, Německo, Švédsko, Slovensko a Rakousko. (Seznam i pořadí na základě umístění na minulém ME.)

5 ME žen skupiny B se koná v chorvatském Záhřebu v termínu od 16. do 21. července 2007 s celkovým počtem 12 týmů (Španělsko, Belgie, Francie, Chorvatsko, Bulharsko, Ukrajina, Izrael, Maďarsko, Dánsko, Srbsko, Slovinsko a Švýcarsko). Evropský šampionát mužů se letos koná v belgickém Beverenu v termínu od 2. do 7. července. Turnaje se zúčastní 8 týmů Česká republika, Dánsko, Holandsko, Velká Británie, Slovensko, Belgie, Izrael a Chorvatsko. Český národní tým bude obhajovat zlato z roku Jedním z turnajů, který se tento rok bude konat na území ČR je Mistrovství Evropy kadetek, které společně hostí Plzeň a Merklín. Na ME se představí rekordní počet dívčích kadetských týmů ČR, Holandsko, Rusko, Polsko, Velká Británie, Řecko, Ukrajina, Dánsko, Španělsko a Slovensko. České kadetky budou rovněž obhajovat titul z minulého ME. Evropské pohárové soutěže - ženy Pohár mistrů evropských zemí v kategorii žen se uskuteční ve dvou skupinách. Skupinu A bude hostit holandský Haarlem od 20. do 25. srpna Poháru se zúčastní celkem 9 týmů Fabi Macerata, Fiorini Forli (oba ITA), Spárka Haarlem (NED), Dornbirn Sharx (AUT), český mistr SK Joudrs Praha (CZE), Viladecans (ESP), Mannheim Tornados (GER), Cavigal Nice (FRA), Brasschaat (BEL), Carrousel Bosco Sport (RUS). Skupina B PMEZ se odehraje v San Marinu. Celkem 10 týmu přislíbilo účast Skovde Saints (SWE), Princ Zagreb (CRO), Nika Dahl University (UKR), Challengers Zurich (SUI), Maroussi 2004 (GRE), Titano Hornets (SMR), Golovec Dragons (SLO), Ballerup (DEN),London Angels (GBR), Trnava Panthers (SVK). Pohár vítězů poháru je rovněž rozdělen do dvou výkonnostních skupin. Top ženská družstva přijedou v termínu od 20. do 25. srpna do Prahy. Areál Krč Altron uvítá následující týmy Legnano (ITA), Terrasvogels (NED), Moskovia MGDTDM (RUS), Frameries Athletics (BEL), CBS Antorcha (ESP), Superfund Wanderers (AUT), London Monkeys (GBR), Hamburg Knights (GER). Na turnaji nebude chybět ani český zástupce vicemistr a pořadatel Krč Altron. Skupinu B PVP budou hostit od 3. do 8. září 2007 řecké Atény. Deset týmů bude soupeřit o účast jejich země na PVP skupiny A v příštím roce. Jsou to: Evryali Glyfadas (GRE), BAT Paris (FRA), Athletic Sofia (BUL), Flyers Therwil (SUI), Spiders Bratislava (SVK), Novi Zagreb Lady Pirates (CRO), Odense Giants (DEN), Juniori Batajnica (SRB). Evropské pohárové soutěže - muži V mužských kategoriích se uskuteční pouze dva evropské turnaje PMEZ a PVP. Obě události budou moci shlédnout i český fanoušek. Pohár mistrů letos ( ) pořádá (patrně na svém hrišti) nový český mistr Radotín. Kromě českého zástupce se také představí loňský vítěz PMEZ Storks (NED), dále pak Kokolishi (NED), Stenlose Bulls (DEN), Chicaboo s Stabroek (BEL), Crows Košice (SVK), Karlina Puerto Cruz (ESP). V Liberci se odehraje ve stejném termínu jako PMEZ Pohár vítězů poháru. Do severočeského města přijedou: Demo EHS, Centrals (oba NED), Horsholm (DEN), Frameries Athletics (BEL), Medvednica MRKI Medvedi (CRO) a český vicemistr Chomutov Beavers. Slow-pitchový pohár V termínu září uspořádá francouzský oddíl Limeil Brevannes Pohár mistrů evropských zemí ve smíšeném slowpitchi. Dalšími přihlášenými týmy jsou Sparks Mladé Buky (CZE), Doder Dynamoes (IRL), London Chromies (GBR), Askoe Linz (AUT), Unicorns (SUI), Ljublijana (SLO).

6 Co bude v ČR k vidění? Český fanoušek se letos asi ani nezastaví. K vidění bude v roce 2007 na českých kurtech softball v různém provedení : ISF World Cup mužů v Praze a Havlíčkově Brodě ME kadetek v Plzni a Merklíně PVP žen v Krči PMEZ mužů v Praze (v Radotíně a na Tempu???) PVP mužů v Liberci Mezinárodní MČR starších juniorů v Praze na Tempu a v Krči. A nechybělo mnoho a mohli jsme se připravovat i na akci vskutku gigantickou - MS juniorek. ESF si opět může mnout ruce. Všechny akce má do závěrečného termínu na přihlášky (28.2.) pořadatelsky pokryty. Zrušeno bylo jen ME juniorů, kde ale mají země zajištěn alternativní program (opět u nás). Opět naše kluby vytrhly trn z paty funkcionářům ESF. Oddíly z Krče, Radotína a Liberce potvrdily, že mají tuto hru rádi. Doufám, že s per funkcionářů ESF nebude při hodnocení akcí pořádaných v ČR patrna tradiční kritika. Dosud jsme to vždy rozchodili bez finančních postihů, takže není čeho se bát. MD

7 Herní soustředění ženské reprezentace v Českých Budějovicích Herní soustředění ženské reprezentace v Českých Budějovicích ukončilo zimní přípravu národního týmu... Nafukovací hala Dynama České Budějovice byla zázemím pro poslední zimní víkendové soustředění ženského národního týmu. Hala s rozměry 65x45 metrů a dostatečnou výškou stropu dala možnost tréninku herních dovedností včetně drilů zadního pole a byla tak vhodným mezikrokem před blížícími se tréninky venku. Za vyzvednutí jistě stojí vysoká účast hráček na pravidelných středečních trénincích a téměř vždy 100% přítomnost na víkendových soustředěních, které ve spojení s klubovou přípravou a studijními nebo pracovními povinnostmi byly značným zásahem do volného času reprezentantek. Druhou polovinu zimní přípravy s týmem neabsolvovaly Kateřina Tesaříková a Lenka Jaklová, které působí v univerzitních týmech v USA a k týmu se připojí v závěrečné části přípravy před ME v Holandsku. Soustředění využily jihočeské softballové týmy k shlédnutí tréninku. Koučové se tak inspirovali vedením tréninkové jednotky a hráčky mohly vidět, kam by jednou své snažení měly přivést. Zimní přípravu ukončí poslední dva středeční tréninky v tělocvičně. Dále již středy budou pokračovat na hřištích venku. Dalším programem ženského národního týmu je soustředění a turnaj v italské Casertě března a turnaj dubna v Enschede (Holandsko). Termínový program Reprezentace kadetek Pátek sraz nadhazovaček a chytaček Praha od 17:00 přené místo bude upřesněno. Ubytování z pátku na sobotu (neděli) je možné na Joudrs ZŠ Dolákova So+Ne halový turnaj kadetek na Krči. Za tým SCM 16A budou přednostně hrát hráčky jejichž klub nestartuje v turnaji tzn. Hráčky z klubů které startují na turnaji budou hrát za své kluby a doplňkově nastoupí za SCM 16A. Za SCM 16A budou hrát zejména hráčky: Jana Ballová (TJ Dvůr Králové n/l.), Luisa Fakanová, Lenka Ježková, Michaela Musilová (SVŠ Plzeň), Anna Plívová (SaBaT Praha), Kateřina Rychlíková, Renata Veselá (Sparks BAK Mladé Buky), Aneta Rynešová (Spectrum Praha/SK Joudrs Praha), Karolína Stejskalová (Pegas Sedlčany/Krč Altron) Eliška Vítková (VSK Univezita Brno/VSK Technika Brno) Trenéři SCM budou sledovat u každé hráčky počet odehraných směn. Maximální počet je 12 směn za den. V případě, že hráčka vyčerpá 12 směn za den již dále nebude nastupovat za SCM a doporučujeme, aby nenastupovala ani za klub. Ze zdravotního hlediska je nutné tyto pravidla dodržovat.

8 Pátek Testy SCM Praha Joudrs (ZŠ Dolákova) Sobota Poslední halový sraz SCM 16 v Praze na Joudrs (ZŠ Dolákova) Neděle Sraz nadhazovaček a chytaček Praha Joudrs (ZŠ Dolákova) Pá Ne SCM 16A bude startovat na turnaji Joudrs Cup 19 jako jeden tým. Hráčky jejichž kluby se účastní turnaje budou hrát za svůj klub, ostatní za SCM 16. Nicméně na tomto turnaji by se v různých družstvech měly objevit všechny zdravé hráčky zařazené do SCM 16A Krčanda Turnaj není srazem SCM 16A, hráčky budou sledovány trenéry při hře ve svých klubech. Žádáme všechny hráčky které o tomto víkendu nebudou startovat v 1. nebo 2. ČSL žen a (nebo) se jejich klub neúčastní turnaje Krčanda, aby tuto skutečnost nahlásili trenérům Sobota Středa Jarní soustředění Reprezentace kadetek. Termín je vybrán s ohledem na svátek 8.5. a informaci ze škol, kdy většina ředitelů vyhlašuje na 7.5. volno. Díky tomu tak hráčky na tomto srazu zameškají v škole pouze středu 9.5. Omluvenky budou distribuovány již na Joudrs Cupu 19. Soustředění bude mimo Prahu, místo bude upřesněno Čtvrtek (odpoledne) Neděle Soustředění (čtvrtek odpoledne a pátek dopoledne - Praha) spojený s odjezdem a účastí na mezinárodním turnaji v Polsku (Brzeg). Předpokládaný návrat je v neděli ve večerních hodinách. Na turnaj bude cestovat celkem 30 hráček a v Polsku budou startovat dva týmy ČR Středa + Čtvrtek Přátelské přípravné zápasy s mezinárodními týmy Praha Neděle (večer) Sobota Závěrečné soustředění před ME kadetek spojené s přípravnými zápasy v Praze (Pondělí, Úterý) a přesun do Plzně a Merklína (Středa Sobota). Vysvědčení si hráčky vyzvednou ve školách již Oficiální žádost a omluvenka na poslední týden školy bude hráčkám předána v červnu. Stejně tak nominace na ME (17+5 náhradníků) bude známa Poslední výběr na 17 nominovaných bude proveden Volno (povinné) Sobota (večer) Neděle (ráno) ME Kadetek - Plzeň Věc: Hodnotící zpráva VÝBĚROVÝ KEMP DO SCM B CHLAPCU Termín: Místo: hřiště a tělocvična ZŠ Bří Venclíků Praha (Spectrum Praha) Počet účastníků: 49 Omluveno: 6 - dostane příležitost na některé další akci Realizační tým: Dušan Šnelly, Daniel Pasini, Jaroslav Korčák

9 Vybraní hráči:spectrum Praha - KLEIN Tomáš, NOVÁK Jaroslav, DLASK Filip, BÍŠKO Milan, NOVOTNÝ Jan, RADIČ Fridrich, KOSÁN David, SLÁDEČEK Vojtěch ČP Karlovy Vary MATĚJKA Daniel, RYTÍŘ Dominik, ŠEVČÍK Tomáš, ŠMÍD Ladislav Hroši Havlíčkův Brod DIBELKA Ondřej, MOKRÝ Michal, PERTL Radim, CHINBAT Battulga Pardubice TUČEK Daniel, BELAI František, BALCÁREK Patrik Most HOLÝ Vít, ŠVARC Vladimír Ostrov RADOŇ Václav, MARKOVIČ Daniel Ledenice EFFENBERK Kryštof Chotěboř NOŽKA David Sezimovo Ústí KALINA Josef Kostelec Tigers BALOGH Tomáš Pozn.: Výběru se zúčastnila řada velmi šikovných hráčů ročníku 1993 a mladších. Přestože někteří nebyli v tuto chvíli vybráni, jejich den D teprve přijde při výběru v příštím roce. Tyto ročníky budou totiž tvořit základ budoucí juniorské reprezentace pro MSJ (v roce 2012) Za realizační tým: Dušan ŠNELLY Parlament ČSA Předsednictvo ČSA zve všechny delegáty a hosty na zasedání nejvyššího orgánu ČSA Parlamentu v sobotu 10. března 2007 od 10 hodin. Místo : aula v přízemí budovy ČSTV v Praze 6 na Strahově - Zátopkova-Atletická ulice západní tribuna spartakiádního stadionu Program : 1. Zahájení a přivítání delegátů 2. Volba mandátové komise 3. Volba návrhové komise 4. Schválení programu Parlamentu ČSA 5. Zpráva o činnosti ČSA od listopadu Zpráva o hospodaření ČSA v roce Zpráva Kontrolní komise ČSA 9. Diskuse k předloženým zprávám 10. Návrh rozpočtu ČSA na rok Diskuse k rozpočtu 12. Různé 13. Usnesení Parlamentu ČSA Právo účasti : Dva hlasy mají následující oddíly : Praha : Krč Altron, Canaries, Podolí, Radotínský SK, Spectrum, Tempo, PV, Sedlčany ZČ : SVŠ Plzeň, 3.ZŠ Ostrov VČ : Klackaři Kostelec nad Orlicí, Mladé Buky JM : Kunovice, Sever Brno

10 Jedná se o oddíly, které mají funkční družstva v nejméně třech kategoriích z následujících čtyřech množin : Muži, chlapecká mládež (junioři, kadeti, žáci), ženy, dívčí mládež (juniorky, kadetky, žákyně). Žádáme ještě vedení oblastí o zaslání výsledků všech soutěží i s tabulkami, abychom mohli příslušné počty případně korigovat. Jeden hlas mají všechny zbývající oddíly ČSA, které mají řádně registrované hráče. Další podmínkou je, že aspoň jedno družstvo oddílu dokončilo dlouhodobou soutěž pořádanou ČSA, resp. jejími oblastními pracovišti. Za oddíl smí hlasovat pouze jeho člen. Není tedy přípustné, aby například hráč oddílu X vystupoval na parlamentu za klub Y, který trénuje. Schůzka rozšířené komise mládeže Termín : sobota od 14 hodin - po parlamentu ČSA Místo : Praha Strahov Zátopkova 100/2, budova ČSTV, aula Určeno pro KM a zástupce mládežnických oddílů (účastníků OPEN pohárů a M-ČR i dlouhodobých soutěží - kadetských a žákovských lig, i pro vedoucí mládežnických soutěží v oblastech). Vhodné též pro vedoucí oblastních soutěží i ligy kadetů, žáků, žákyň a kadetek a koordinátory školních lig, jakož i manažery oblastí. Témata : Mládežnická M-ČR a OPEN poháry Liga kadetů, žákyň, žáků, kadetek,.. Školní ligy Schůzka má za úkol upřesnit body soutěžních řádů jednotlivých soutěží. Svolává : Petr Novák - Předseda komise mládeže SOFTBALLOVÉ PLESY Vážené softbalistky a softbalisti, drazí přátelé & kamarádi! U příležitosti oslav dvacetiletého výročí založení našeho klubu si Vás dovolujeme pozvat na ples SLÁVIE VŠ PLZEŇ. Jako den D byl stanoven datum , místo konání je kulturní dům JAS, Slovany. Na níže uvedeném odkazu naleznete další informace, včetně možnosti objednat si vstupenky.

11 Na závěr malou prosbu, jsem si takřka 100% jist, že jsem na někoho zapomněl, na někoho nemám ani kontakt, takže šiřte tuto informaci dál, přepošlete to svým známým, aby ta oslava stála za to. Předem díky! za organizační tým, Marek Krejza, Slávia VŠ Plzeň, SaBaT Praha si dovoluje pozvat všechny příznivce softballu a baseballu na 14. softballový a baseballový ples Kdy : v sobotu od hod Kde : v hotelu Ariston na Žižkově (Praha 3, Seifertova 65) Program : tanečky a muzika - bude hrát osvědčená kapela Mercedes Band oslava zahájení stavby Sportovního areálu Trója vyhlášení nejlepších hráček a hráčů překvapení plesu něco z historie klubu první rána sezóny tombola Lístky bude možno zakoupit na plese. Všechny srdečně zveme a těšíme se na Vaši účast. Jan Měřička Výběrová řízení na akce pořádané STK ČSA STK ČSA v roce 2007 pořádá akce, které hledají své pořadatele. Jedná se o akce tradiční (říjnová kvalifikace o 2.ČSL) a nové (finále Poháru ČSA mužů a Pohár ČSA žen). Pohár ČSA žen ČSA v reprezentační přestávce pořádá pro hráčky a trenéry jednorázový turnaj Pohár ČSA. Termín turnaje : V tomto termínu se nehraje 1. ani 2.ČSL žen, není na pořadu ani žádný mistrovský mládežnický turnaj. ČSA tímto vypisuje výběrové řízení na pořádání tohoto turnaje. Turnaj se uskuteční, pokud se přihlásí min. 8 družstev. Turnaje se mohou zúčastnit prvoligová i druholigová družstva, společenství hráček, krajské výběry, libovolné sběry, Záleží, jak který oddíl a trenér k akci přistoupí a kdo bude mít o hru zájem. Nabídka může být na požádání pořadatele zaslána i do zahraničí. V době ME žen skupiny A bude většina evropských soutěží mít přestávku, a proto je jistá šance na účast někoho ze zahraničí. STK stanovila na turnaj startovné pro účastníky ve výši 2000,- Kč (v rozdělení cca 1000,-Kč pořadateli, cca 1000,- Kč na rozhodčí). Turnaj vyžaduje dvě kvalitní hřiště, schopný organizátorský tým a kvalitní zázemí. Hřiště mohou být i ve dvou blízkých městech. Předpokládá se, že turnaje se budou hrát ve třech dnech od pátku odpoledne do neděle. Pořadatelům náleží po turnaji odměna ve výši 8-10 tis. Kč a ohrané míče.

12 Nové míče do akce dodává ČSA Hledáme tímto oddíl, které má chuť a možnost v příjemném prostředí akci uspořádat. Uzávěrka přihlášek na pořadatele : STK rozhodne o pořadateli do Přihlášení družstev do turnaje se předpokládá do Finále Poháru ČSA mužů Třetím ročníkem pokračuje i pohárová soutěž mužů. Finálové utkání je na pořadu v neděli ČSA tímto vypisuje výběrové řízení na pořádání tohoto finálového duelu. Jedná se o jediné utkání, ve kterém jde i o účast v PVP pro rok V roce 2005 se hrálo v Krči a v roce 2006 u vylosovaného finalisty (Radotín). Pro pořádání utkání je třeba kvalitní hřiště (úroveň pro play-off 1.ČSL), schopný organizátorský tým a kvalitní zázemí. K utkání lze zařadit i jiné doprovodné akce (exhibice, homerun derby, soutěže, vyhlášení, slavnosti, nábory, ). Hledáme tímto oddíl, které má chuť a možnost v příjemném prostředí akci uspořádat. Uzávěrka přihlášek na pořadatele : STK rozhodne o pořadateli do Kvalifikace o 2.ČSL Víkend je vyhrazen pro tradiční postupový turnaj - kvalifikaci o 2.ČSL mužů a o 2.ČSL žen. ČSA tímto vypisuje výběrové řízení na pořádání těchto turnajů. Turnaje se uskuteční samostatně pro ženy a samostatně pro muže. Předpokládaný počet týmů : cca 8-12 v každé kategorii. V roce 2006 hrálo 8 družstev mužů (15 utkání) a 9 družstev žen (19utkání). Každý z turnajů vyžaduje dvě hřiště (úroveň cca pro 2.ČSL), schopný organizátorský tým a kvalitní zázemí. Hřiště mohou být i ve dvou blízkých městech. Předpokládá se, že turnaje se budou hrát ve třech dnech od pátku do neděle. Pořadatelům náleží po turnaji odměna ve výši ,- Kč / zápas a ohrané míče. Nové míče do akce dodává ČSA Hledáme tímto oddíly, které mají možnost na dvou hřištích každý turnaj uspořádat. Uzávěrka přihlášek na pořadatele : M.Dolejš za STK ČSA Zápis z jednání PSS ze dne 8. února 2007

13 Účastníci: Miroslav Dolejš (ČSA, Bohemians), Gabriel Waage (ČSA, Krč), Tomáš Kusý (Joudrs), Pavel Červinka (Storms Řepy), Pavel Liška a Martin Šalom (oba Merklín), Přemysl Vojáček (PV B), Michal Dneboský (PV C), Daniel Pasini (Spectrum), Pavel Prachař a Jitka Bažantová (oba Radotín), Jan Voda (Starý Psi), Tomáš Kučera (Vlašim), Petr Mindžak a Tomáš Langer (oba Pegas Sedlčany), Filip Bis (Iuridica), Petr Aubrecht (Kotlářka), Jan Hora (Bohemians, SaBaT), Patr Fašianok (Podolí), Ondřej Lakomý (MFF Neratovice), Hana Kotíková (LASO Kladno), Petr Čermák (Krč), Jan Blažek a Petr Hamoň (oba Fulleros de la Habana). 1. Finanční zpráva za rok 2006: Byla schválena finanční zpráva za rok Tímto vyzývám všechny týmy, které dokončily dospělé soutěže PSS v roce 2006, aby se spojily se sekretariátem ČSA a vyzvedly 6 ks míčů na tým. Za družstva žen zn. Benson Za družstva mužů - PPM zn. Covee 1. a 2. třída mužů Benson 2. Systémy soutěží na rok 2007: Dále byly diskutovány systémy soutěží pro 2007 v jednotlivých soutěžích s následujícím výsledkem: PP mužů: 12 týmů - každý s každým 2x - celkem 22 zápasů na tým (stejně jako v roce 2006) 1. třída mužů: 7 týmů každý s každým 3x celkem 18 zápasů na tým 2. třída mužů: 8 týmů každý s každým 2x celkem 14 zápasů na tým. Týmy, které chtěly hrát 3 x (Sedlčany, Vlašim a PVC) budou mít vložen jeden hrací víkend do Vlašimi. Tyto zápasy se nebudou započítávat do soutěže. PP juniorů: Pro nedostatek týmů se v roce 2007 soutěž nevypisuje. Přihlášený tým Podolí (juniorokadeti) se přehlásil do PP kadetů. PP kadetů: 11 týmů každý s každým 2x celkem 20 zápasů na tým. - Iuridice byla schválena výjimka hrát i s hráči ročníku Podolí byla schválena výjimka hrát i s hráči ročníku PP žen divize víkendová: 6 týmů každý s každým 4x celkem 20 zápasů na tým. Hraje se systémem trojic v pěti víkendech. Dvě postupová místa do kvalifikace o 2.ČSLŽ 2008 se rekrutují z víkendové divize, přičemž týmy Merklína a Plzně nemají z této soutěže postupové právo. Výsledky s Merklínem i Plzní se však započítávají do celkového pořadí, na jehož základě se stanovuje postup. PP žen divize všednodenní: 9 týmů každý s každým 2x 16 zápasů na tým

14 PP juniorek 3 týmy každý s každým 5x celkem 10 zápasů na tým. PP kadetek 9 týmů každý s každým 2x celkem 16 zápasů na tým. PP žákyň a PP žáků: Do PP žákyň se přihlásily 2 týmy (Sedlčany a Merklín), do PP žáků 1 tým (MFF Neratovice). Na základě dohody se soutěž slučuje PP žactva a hraje se tříkolově vždy u každého týmu 1x celkem 6 zápasů na tým. Další herní vyžití týmů je umožněno v Ligách žáků a žákyň. 3. Různé: Rozhodčí v pražských soutěžích: - V soutěžích mužů (PPM, 1TM a 2TM) zůstává systém z loňského roku, kdy rozhodčí je nasazován rozpisem soutěže z neutrálního oddílu. - V PPŽ divizi víkendové zajišťuje rozhodčí třetí nehrající tým. - Ve všech ostatních soutěžích zajišťuje rozhodčí pořadatel. Struktura soutěží mužů v roce 2008: PSS pověřil administrátora soutěže, aby v SŘ upravil postupy a sestupy tak, aby se v roce 2008 hrál PPM o 12 týmech a 1TM o 8 týmech. Nadhazovací vzdálenost u kadetů: Nadhazovací vzdálenost u kadetů je 14,02 metrů. Soupisky v pražských soutěžích: PSS pověřil administrátora PSS vznést požadavek na STK ČSA, aby upravila pravidla práce se soupiskou tak, aby nemohlo docházet k umožnění ani jednoho hráče z první desítky soupisky A-družstva v nižších družstvech (B,C, ). Všechny oddíly, které mají v soutěžích jedné kategorie PSS dvě a více družstev, budou povinny před začátkem sezóny předkládat soupisky. Startovné a rozhodčí v roce 2007: Bylo schváleno startovné do soutěží PSS 2007 ve stejné výši jako v roce 2006: - soutěže dospělých 600,- Kč / tým - juniorské a kadetské soutěže 300,- Kč / tým - žákovské soutěže 150,- Kč / tým Výše odměn rozhodčích v roce 2007 zůstává na úrovni roku 2006 a je následující: PP mužů, PP žen 250,- Kč I. třída mužů a II. třída mužů 200,- Kč PP dorostenek a dorostenců PP kadetek, kadetů, ml.žáků a žákyň 150,- Kč 100,- Kč 4. Volba vedení PSS: Na základě doporučení Předsednictva ČSA ze dne 22. prosince 2006 rozhodlo PSS následovně:

15 sladit rovnováhu moci výkonné a moci zákonodárné Úpravou SŘ v tomto smyslu je pověřen administrátor PSS doplnit nefunkční struktury PSS Předsedou PSS byl zvolen Petr Aubrecht (Kotlářka). Členy vedení PSS byly zvoleni Filip Bis (Iuridica) a Tomáš Langer (Sedlčany). Administrátorem PSS byl zvolen Lukáš Fiala, jenž bude za správu PSS pobírat odměnu ve výši ,- Kč ročně. Stávající administrátor zodpovídá za hladký průběh předání funkce. upřesnit v SŘ pro soutěže PSS vztahy mezi družstva A,B,C, jednotlivých oddílů, aby však byly v souladu s nadřízenými SŘ (ligovými, ). Bude řešeno ve spolupráci s STK ČSA viz výše. 5. Neformální zakončení schůze PSS: Na základě ujednání poslední schůze PSS ze dne 21. února 2006 byla schůze PSS neformálně zakončena Na Závěrce, kde bylo zúčastněným z prostředků PSS uhrazeno občerstvení. Zapsal: Gabriel Waage Zápis z jednání Západočeské oblasti softballu Přítomni : Slávia VŠ Plzeň : Robert Vorschneider, Jiří Jinšík, Tereza Mottlová, Filip Jára S.C. Merklín : Josef Liška, Martin Šalom SKP Rapid Plzeň : Pavel Beneš Univerzita Plzeň : Václav Svoboda Islanders Ostrov nad Ohří : Rudolf Radoň, Petr Hájek Sharks Spálené Poříčí : Jiří Šiman Česká softballová asociace : Gabriel Waage - Manažer Západočeské oblasti Josef Liška přivítal všechny přítomné a především vzácného hosta : předsedu České softbalové asociace Gabriela Waageho a zahájil jednání Západočeské oblasti. - Proběhlo vyhlášení výsledků soutěží v roce 2006 a předání cen. Avizovaný start týmu Tornádo Bukovec v kategorii mužů se bohužel neuskutečnil a tak se soutěže mužů zúčastnily pouze tři týmy. V soutěži žen startovaly čtyři týmy. Ženy : 1. Slávia Plzeň 2. S.C. Merklín 3. Ostrov nad Ohří 4. Spálené Poříčí Muži : 1. SKP Rapid Plzeň 2. Slávia Plzeň

16 3. Univerzita Plzeň - Dalším bodem jednání byla vize podoby soutěží v roce Jednotlivé kluby předložily informace, jaké týmy postaví do softballových soutěží pro sezónu Merklín : žákyně, kadetky, ženy Slávia Plzeň : kadetky, kadeti, ženy, muži A (1.ČSL), muži B Rapid Plzeň : muži Univerzita Plzeň : muži Ostrov nad Ohří : ženy Spálené Poříčí : nikdo Z uvedeného je zřejmé, že soutěž mužů bude ve stejném složení jako v roce 2006 tedy tříčlenná (Rapid,Slávia.Univerzita). Soutěž žen bude letos rovněž pouze tříčlenná (Merklín, Slávia, Ostrov). V kategoriích mládeže se bohužel opět nepodaří sestavit žádnou soutěž a týmy Merklína a Slávie budou usilovat o účast buď v pražských soutěžích, nebo v celostátních mládežnických ligách. Systémy soutěží budou upřesněny na termínové schůzce, která se uskuteční na stejném místě od 14,00 hodin. Ženy budou pravděpodobně hrát tři víkendové turnaje podle ligového schématu. Každý tým by byl jednou pořadatelem. Mužům by herně vyhovoval systém z roku 2006 jeden zápas denně v sobotu nebo v neděli. Pavel Beneš však upozornil na problémy se zajišťováním rozhodčích a tak bylo konstatováno, že vše se ještě upřesní na termínové schůzce. Jiří Jinšík se dotázal na možnost propojení s jihočeskou soutěží, tak jak tomu bylo v minulých letech. Odpověděl Gabriel Waage : ze strany jihočeských klubů není v současnosti zájem o propojení soutěží. V minulých letech existovala nabídka na určité propojení soutěží v kategoriích mužů ze Severočeské oblasti. Kluby zváží možnost uspořádat například dva turnaje, jeden v ZČ a jeden v SČ. V případě zájmu osloví s touto informací Josef Liška zástupce Severočeské oblasti. - Jiří Šiman nabídl možnost účasti žákovských týmů na tee-ballových turnajích. Až budou stanoveny termíny a místa konání, bude informovat. - Rudolf Radoň se dotázal, zda bude stanovena věková hranice v soutěžích dospělých. Po kratší diskusi bylo rozhodnuto, že nebudou stanovena žádná omezení. Je na zodpovědnosti jednotlivých trenérů, aby se vyvarovali nominace extrémně mladých hráčů a hráček. - Dalším bodem jednání byla volba manažera Západočeské oblasti. Vzhledem k tomu, že se nenašel žádný nový kandidát na tuto funkci, byl manažerem Západočeské oblasti na období zvolen opět Josef Liška. - Dále byla projednána nutnost, založit pro Západočeskou oblast bankovní účet, aby mohli probíhat bezhotovostní platby, především mezi Oblastí a ČSA. Jednou z možností je zaregistrování Oblasti u MV ČR a vytvoření samostatného zájmového sdružení. Gabriel Waage nabídl jednodušší řešení, založit účet prostřednictvím Krajského pracoviště ČSTV. Tato praxe byla využívána při fungování oblastního SCM. Josef Liška proto bude kontaktovat Miroslava Wildu, který SCM vedl a v případě, že to bude možné zajistí založení účtu.

17 - Bude aktualizován adresář klubů. Zástupci jednotlivých klubů zašlou aktualizované podklady em na Josefa Lišku do Ten z těchto podkladů zpracuje společný adresář západočeských klubů pro rok 2007 a rozešle jej jako přílohu zápisu z tohoto jednání. - Další jednání Západočeské oblasti se uskuteční v sobotu od 14,00 hodin opět v klubovně Slávie VŠ Plzeň. Hlavním bodem tohoto jednání bude stanovení systémů soutěží a vytvoření termínové listiny a soutěžního řádu pro rok Zástupci klubů se dohodli, že stejně jako v roce 2006 i pro rok 2007 bude stanoveno startovné 300 Kč za každý tým startující v soutěžích Západočeské oblasti. Pokud se podaří do termínové schůzky založit výše zmiňovaný účet, proběhne platba bezhotovostně. V opačném případě bude startovné zaplaceno hotově na této schůzce. Zapsal Josef Liška 11. ročník softballového turnaje žákyň O pohár starosty města Ve dnech se uskutečnil v hale ZŠ Strž ve Dvoře Králové nad Labem již 11.ročník softballového turnaje žákyň O pohár starosty města. Tradičního turnaje se zúčastnilo 5 týmů z celé České republiky. Po dvoudenním klání (systémem každý s každým dvoukolově) zvítězilo družstvo děvčat z Kostelce nad Orlicí se třemi hráčkami z Prahy Krče před děvčaty z TJ Dvůr Králové nad Labem. 3.místo obsadila děvčata z Merklína, 4.místo Storms ZŠ Jana Wericha Praha, které hrálo v jednom týmu s děvčaty z Techniky Brno a poslední 5.místo obsadily hráčky Arrows Ostrava. Nejužitečnější hráčkou turnaje byla vyhlášena 8-letá Apolena Výborná z oddílu TJ Dvůr Králové nad Labem, nejlepší pálkařkou Michaela Krajčovičová z Kostelce nad Orlicí a nejlepší polařkou Julie Havlíková z pražské Krče. Pořadatelé se těší na další ročník. Halový turnaj v ZETKU Zveme týmy žákyň a kadetek na mezinárodní halový turnaj v Brně

18 Tradiční baseballový turnaj v ZETKU rozšiřujeme o samostatný turnaj pro žákyně a pro kadetky v softballu. V hale jsou čtyři hřiště, na dvou probíhá turnaj pro žákyně a současně na dalších dvou turnaj pro kadetky. Další dva dny ( ) je turnaj určen pro mladé baseballisty. Prosíme všechny zájemce o vyplnění a zaslání potvrzení účasti na turnaji. viz. příloha. S ohledem na vysoké náklady za pronájem pavilonu Z žádáme o spolufinancování z Visegrádského fondu. Potvrzení k ničemu nezavazuje slouží jako příloha naší žádosti do grantového řízení. Při financování našeho grantu se to projeví na startovném na turnaji. Potvrzení zašlete, poštou, nebo jako neskenovanou přílohou na adresu do Petr Kadlec, FSpS, Sladkého 13, Brno, nebo kadlec@fsps.muni.cz Za organizátory turnaje Petr Kadlec CAL State Fullerton Worth Softball Invitational aneb můj první turnaj v NCAA College Regular Season. Nejdříve pár slov o dlouhé cestě na západ USA. Z Prahy jsem odletěl se společností Czech Airlines do Paříže s hodinovým zpožděním. Kupodivu to bylo na mé dlouhé cestě zpožední poslední. V Paříži jsem již se společností Delta Airlines nastoupil do transatlatického letu směr Cincinati... Ještě před tím jsem musel na pařížském letišti absolvovat asi 4 bezpečnostní kontroly, které byly nejdříve francouzské a později i americké. Nevyhnul jsem se stále se opakujícím procedurám zouvání se, sundavání opasku s kovovou sponou, vyndavání notebooku z tašky a hrabání se úředníků s igelitovými rukavicemi v mých zavazadlech. Mezi tím mě zejména američtí kontroloři neustále kladli otázky typu: Kdo balil mé zavazdlo, zdali mám u sebe zbraně, jídlo, cokoliv tekutého, atd... Již tehdy jsem začínal chápat, že jde do tuhého protože angličtina francouzských zřízenců byla divná, jenže amerických ještě divnější. Když jsem usedl do sedadla v mém letadle do Cincinati a kapitán letadla začal cosi žvatlat do mikrofonu začal jsem propadat lehké panice v obavách z mých komunikačních schopností. Pozn. Jedná se o mou první cestu za oceán i do USA. Let probíhal klidně a s letuškou obsluhující v mém sektoru jsem byl nucen navázat konverzaci protože se rozhodla, se širokým americkým úsměvem na tváři, prohodit s každým svým pasažérem několik vět. Již během letu jsem se naučil několik novinek typu, že limonáda Canada Dry se nazývá buď Ginger Ale nebo Sweeps (pokaždé jiná firma). Po příletu do Cincinati mě čekala obávaná imigrační kontrola. Se všemi vyplněnými formuláři jsem předstoupil před velmi příjemně vypadajícího úředníka, který se během studování mých dokumentů rychle změnil v otráveného úředníka protože zjistil, že se chystám v USA pobýt více než 3 měsíce a to pro něj (i mě) znamenalo absolvovat daleko složitější proceduru než na kterou je zvyklý. Po chvilce jeho i mého přešlapování na místě mě sdělil že se mám přesunout do nedaleké čekárny kam si pro mně přijdou nějací jeho

19 nadřízení. Můj pas a dokumenty si ponechal a zmizel kdesi v útrobách letiště. Tak jsem se tedy ocitl bez pasu v salonku s nervózním američanem, který přišel adoptovat čtyři rumunské děti a podivně vypadajícím chlapíkem kterého bych na hlubší kontrolu taky hned poslal. Vzhledem k tomu, že jsem v Cincinati opět přestupoval na další let do Portlandu jsem si stanovil čas, kdy se se začnu pídit po svých dokumetech, abych svůj let nezmeškal. Naštěstí po 20 minutách čekání se objevil můj známý úředník a už zase vypadal přívětivě. Položil mi pár otázek a mimo jiné se ptal zdali budu v USA cestovat. Odpověděl jsem že ano, spolu s týmem Oregonské univerzity. On se zamyslel a znovu se mě zeptal zdali budu ještě někam cestovat. Nějak jsem vycítil, že bych měl odpovědět ano. Načež on se široce usmál a sdělil mi, že by mě sice mohl udělit vstup na plánované tři a půl měsíce, ale že když se chystám cestovat, tak že mě to tedy dá na 6 měsíců. Přivítal mě v USA, orazítkoval mé dokumenty a popřál mě mnoho štěstí. Můj poslední let do Portlandu trval skoro 6 hodin (ten z Paříže 9,5hod) a příliš jsem si ho neužil protože jsem už byl dost unavený a navíc letadlo bylo úplně plné. Po 23 hodinách cestování jsem konečně vystoupil v Portlandu ve státě Oregon na západním pobřeží USA. Kupodivu má zavazadla dorazila v pořádku a mí přátele z OSU (Oregon State University) na mě čekali na domluveném místě. Po nezbytných představovacích formalitách a širokých úsměvech jsem se ještě šel na letišti seznámit s hlavním kaučem OSU Kirkem Walkerem, který spolu s týmem ten večer odlétal do Los Angeles na Cal State Fullerton Worth Invitational Tournament. Po stejném kolotoči potřásání rukou a divení se, usmívání atd. jsem se svými průvodci (manželé Smithovi u kterých budu i bydlet) zašel na večeři do mexické restaurace. Poté už následoval jen check-in v hotelu a vytoužený spánek. Ten ale nebyl příliš dlouhý jelikož už v 5:30 ráno jsem s paní Smithovou odlétal z Portlandu do Los Angeles ve státě California abych se mohl připojit k týmu. Kromě toho, že náš let byl zrušen a museli jsme se nahlásit do jiného jsem si s ní během cesty prefektně (za pomoci slovníku) popovídal a zdá se, že komunikace nebude zas tak velký problém. V Los Angeles jsme si v půjčovně vyzvedli auto a po hodinové jízde jsme dorazili do Fullertonu (stále v Los Angeles) na místní baseballový a softballový stadion (areál). Paní Smithová mě informovala, že tento Fullertonský stadion je jeden z nejlepších na západním pobřeží a mě nezbývá než to potvrdit. Dvě softballová osvětlená softballová hřiště s tribunami, ozvučením, golfovým trávníkem v outfieldu a bandou maníků kteří se o to starají. O clubhousu, indoor tunelech, záchodech a občerstvení ani nemluvě. První zápas z Division I (nelepší soutěž univerzit v USA) který jsem kdy viděl byl University of Stanford proti Cal Poly. A přátelé jaké zděšení!!! Úrověň vůbec není taková jakou jsem si v duchu maloval. Se znalostí hry národního týmu USA jsem si tuto soutěž prostě představoval na daleko vyšší úrovni než vypadá. (Z prvního dne se to nedá zaručeně posoudit). Nicméně jsem dnes sledoval zejména výkony nadhazovaček a mohu říci, že tu je pouze jedna která hází nad 100 km/h (můj osobní odhad protože nemám k dispozici radar a nikdo - což je velmi podivné - tu rychlosti neměří přsetože všude pobíhají asistenti všech možných univerzitních týmů a zapisují snad úplně všecho jako zápisy o utkáni soupěřů, nadhozy, místa odpalů atd.) Z konverzace s různými osobami (zpravidla známými mé průvodkyně Heather) vyplynulo, že se zde u nadhazovaček klade důraz zejména na přesnost a rotace. Rychlost je až na třetím místě. Většina týmů má pitching coacha, který dává signály z dugoutu a má k dispozici, jak mi přátelé vysvětlili, řadu informací o každé pálkařce). Zatím jsem nebyl schopen posoudit jak to skutečně je s tou přesností, nicméně dobré rotace jsem dnes viděl pouze u dvou či tří nadhazovaček (z osmi). Jedna z nich byla z mého týmu Oregon State University, který se pyšní kvalitním kádrem. Hlavního kauče OSU Kirka Walkera zde všichni vychvalují až do nebes takže to s mými vyhlídkami na této stáži zatím vypadá velmi zajímavě. Pár perliček na závěr dnešního článku. Softballový svět je opravdu malý. První člověk se kterým jsem se srazil (doslova) na tribuně byl nám dobře známý sportovní psychlog Ken Ravizza, který byl na klinice Jima Jonese v Praze pře dvěma lety. Při procházce po areálu

20 jsem zjistil, že asistent coach u nevadské university, která zrovna hrála zápas, je Liz Kelly (Hlavní choach holandského nároďáku). A na večerních zápasech seděla na tribuně Crystl Bustos a Jenny Topping (Obě v národním týmu USA který byl na MS v Číně i na OH v Aténách). Myslím, že na první den jsem toho viděl dost. Tak ahoj příště. CAL State Fullerton Worth Softball Invitational - Den druhý Pokračování fullertonského turnaje mě přineslo řadu dalších informací, které jsem se hned za čerstva rozhodl sepsat. Okruh mě známých osob (alespoň podle jména) se i dnes rozšířil o další jména. Stanford University kaučuje jako hlavní kauč John Rittman, který je zároveň asistentem u olympijského týmu USA a u univerzity Cal Poly působí jako dobrovolný kauč Emily Zaplatosch, která byla největší hvězdou týmu USA na MS juniorek 2003 v Číně. (Mimochodem mě s ní nezapomněli seznámit osobně takže už vím že 1. dubna odlétá hrát profesionální ligu do Japonska.) U stejného týmu působí jako assistant coach Ani Nyhus, kterou jsme mohli vidět v týmu Kanady na Prague Softball Cupu 2004, Texas Tech University kaučuje Teresa Wilson která je známá svými knížkami o softballu a u University of Oklahoma působí jako asistent Matt Meuchel, který byl s týmem USA Athletes v Praze na PSW. Díky přítomnosti rady těchto známých jmen jsem začal věřit, že jsem se ocitl v kolotoči, který je ten softballově opravu nejlepší v USA... Druhý den jsem se snažil pozorovat výkony týmů poněkud střízlivěšíma očima než předtím. Začínám pomalu rozeznávat slabší a silnější týmy, což je všem okolo věc naprosto jasná vzhledem k tomu že mají k dispozici stohy statistik datovaných bůhví od kdy. Strategie týmů se liší v závislosti na kvalitě soupeře a kaučové mixují sestavy podle toho zdali očekávají že zápas vyhrají (tzn cítí se papírově i reálně silnější) nebo předpokládají vyrovnaného soupeře. Díky tomu jsem měl možnost vidět další nadhazovačky v kruhu a dokonce se mě podařilo zachytit dívku s radarem, která měřila rychlost nadhozů. Vytrvalým odečítáním čísel na displeji přes její rameno jsem se zorientoval v rychlostech dosahovaných místními nadhazovacími esy. Dnes to již tedy vypadá, že každý kvalitní tým (myšleno kvalitnější ve zdejších poměrech, protože taky jsou všechny týmy kvalitní) má minimálně jednu nadhazovačku která dosahuje rychlostí okolo 65 Mph což je 104 Km/h. Šťastnější týmy jako můj Oregon State university, mají dvě takové nadhazovačky. Můj včerejší odhad o rychlostech nebyl zas tak mylný jelikož jsem zjistil, že jsem včera sledoval spíš zápasy slabších týmů nebo zápasy s očekávaným favoritem. Na tomto místě je třeba vysvětlit, že přestože všechno vypadá jako turnaj není tomu tak v našem slova smyslu. Nehraje se zde totiž o vítězství v turnaji. Jak mě zde vysvětlili každý zápas se počítá do celkové statistiky, která je v konečném důsledku jedním ze zásadních kritérií pro postup do tzv. NCAA Post Softball Season, která vrcholí v tzv. NCAA College World Softball Series tj. závěrečným turnajem již v pravém slova smyslu pro 8 nejlepších college týmů z USA, kde se hraje o národního šampiona tj. nejprestižnější titul ve zdejším univerzitním světě. Úplný systém postupů mě zatím není úplně jasný, ale určitě ho během dalších dní vyzjistím. Několika osob jsem se již na to ptal, ale většinou jsme skončili na tom že ani oni tomu vlastně pořádně nerozuměli. Budu tedy muset počkat až si na mně udělá čas hlavní kauč Walker, protože mě ostatní tvrdí že to co oni neví Walker určitě vědět bude. Tak

Česká softballová asociace. Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace. Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2009-2012 Dotační politika

Více

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SQUASHI 2013 Jménem České Asociace

Více

Česká softballová asociace. Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace. Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2013-2016 Dotační politika

Více

Dotační politika ČSA

Dotační politika ČSA Dotační politika ČSA 2016-2018 Dotační politika ČSA 2016 2018 byla projednána na výjezdním jednání Předsednictva ČSA dne 31. srpna 2015 a schválena Předsednictvem ČSA dne 21. září 2015. V tomto znění platí

Více

Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100 / 2, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 242 429 230 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá dotační politiku ČSA na období 2013-2016 (upraveno

Více

Soutěžní řád PBS 2014. (Listopad 2013)

Soutěžní řád PBS 2014. (Listopad 2013) Soutěžní řád PBS 2014 (Listopad 2013) Termíny 31.1.2014 termín pro odevzdání přihlášek do soutěží PBS 2014 31.3.2014 termín pro zaplacení startovného za účast týmů v soutěžích PBS 2014 31.3.2014 termín

Více

Komentář k plnění rozpočtu 2015 po jednotlivých položkách:

Komentář k plnění rozpočtu 2015 po jednotlivých položkách: Komentář k plnění rozpočtu 2015 po jednotlivých položkách: K rozpočtu obecně: Celkové náklady: Celkové příjmy: Rozdíl: 15.492.242,- Kč 16.322.952,- Kč + 830.710,- Kč Aktiva k 31.12.2015: Zůstatek na účtech:

Více

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ VE SQUASHI 2014 Jménem České Asociace Squashe si vás dovolujeme pozvat

Více

SK JOUDRS PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ / 2009

SK JOUDRS PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ / 2009 SK JOUDRS PRAHA NABÍDKA PARTNERSTVÍ / 2009 KDO JSOU JOUDRS 02 představení SK Joudrs Praha je softballový klub, který patří mezi špičku nejen v České republice, ale i v Evropě. V současné době hledá partnera

Více

Rozpis soutěží ČSVP

Rozpis soutěží ČSVP Rozpis soutěží ČSVP 2017 2018 Aktualizace 19. 8. 2018 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím

Více

Projekt Staň se rozhodčím softballu 2015-2016

Projekt Staň se rozhodčím softballu 2015-2016 Projekt Staň se rozhodčím softballu 2015-2016 Česká softbalová asociace přišla v roce 2013 s novým motivačním programem Staň se rozhodčím softballu. Projekt vychází ze snahy vytvořit motivační prostředí

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2013 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

SUPERPOHÁR 2010 1 verze 1.0 23.01.2010

SUPERPOHÁR 2010 1 verze 1.0 23.01.2010 SUPERPOHÁR 2010 1 verze 1.0 23.01.2010 Důvod Rozvoj členské základny baseballu v České Republice prostřednictvím nejvíce rostoucí kategorie mládeže do 10ti let. Umožnění zapojení škol do soutěže pomocí

Více

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise 2016-2017 1. Řídící orgán: Soutěž řídí Středočeský svaz stolního tenisu (STSST) prostřednictvím své

Více

Česká softballová asociace Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.

Česká softballová asociace Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv. Česká softballová asociace Zátopkova 100, P.O. Box 40, 160 17 Praha 6, tel: 233 356 441 http://www.softball.cz, E-mail: softball@cstv.cz předkládá v rámci péče o lidské zdroje projekt vzdělávání trenérských

Více

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: II. liga JM oblasti /2014

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: II. liga JM oblasti /2014 Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: II. liga JM oblasti - 2013/2014 Hraje se podle posledního vydání pravidel badmintonu s výjimkou ustanovení tohoto rozpisu podle sportovních dokumentů ČBaS.

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Článek 1 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) 2) Soutěže se hrají podle platného

Více

DOPLNĚNÍ PRAVIDEL, ROZPIS A ORGANIZACE HALOVÉHO TURNAJE ŽEN UNIVERZITA INDOOR CUP

DOPLNĚNÍ PRAVIDEL, ROZPIS A ORGANIZACE HALOVÉHO TURNAJE ŽEN UNIVERZITA INDOOR CUP DOPLNĚNÍ PRAVIDEL, ROZPIS A ORGANIZACE HALOVÉHO TURNAJE ŽEN UNIVERZITA INDOOR CUP ORGANIZAČNÍ INFORMACE 1/2 MÍSTO / Brno, sportovní hala VUT Palackého vrch TERMÍN / 7-8.3.2009, začátek turnaje v sobotu

Více

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU 2014-2015 - vyváženost a kombinace obou hracích modelů, tedy hraní systémem turnajů a hraní ve dvojicích. - respektování principu, že hrací

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2016 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: IV.liga

Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: IV.liga Rozpis soutěže smíšených družstev dospělých: IV.liga IV. liga JM oblasti 2014/2015 Hraje se podle posledního vydání pravidel badmintonu s výjimkou ustanovení tohoto rozpisu podle sportovních dokumentů

Více

Extraliga, součást České bowlingové ligy 2017/2018

Extraliga, součást České bowlingové ligy 2017/2018 Extraliga, součást České bowlingové ligy 2017/2018 VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Vypisovatel Česká bowlingová asociace (dále jen ČBA) Zátopkova 100/2, p. s. 40, 160 17 Praha 6 Strahov 2. Vedoucí soutěže Předseda

Více

Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů ve volejbalu pro rok 2015. JINDŘICHŮV HRADEC Městská sportovní hala

Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů ve volejbalu pro rok 2015. JINDŘICHŮV HRADEC Městská sportovní hala Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů ve volejbalu pro rok 2015 JINDŘICHŮV HRADEC Městská sportovní hala sobota 17. října a neděle 18. října 2015 Mistrovství České republiky superseniorek

Více

Mistrovství ČR mládeže jednotlivců 2018 ROZPIS SOUTĚŽE

Mistrovství ČR mládeže jednotlivců 2018 ROZPIS SOUTĚŽE A. Všeobecná ustanovení Mistrovství ČR mládeže jednotlivců 2018 ROZPIS SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala Štvanice 38, 170 00 Praha 7 tel. 222 333 417, mobil 777

Více

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU 2015-2016 - vyváženost a kombinace obou hracích modelů, tedy hraní systémem turnajů a hraní ve dvojicích. - respektování principu, že hrací

Více

Bratislava [Orange Aréna] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko)

Bratislava [Orange Aréna] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 2011 75. MS Mistrovství světa Bratislava [Orange Aréna] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 29. dubna Německo - Rusko 2:0 (0:0,1:0,1:0) Bratislava (16.15) Švýcarsko - Francie 1:0 PP (0:0,0:0,0:0,1:0) Košice

Více

Rozpis soutěží ČSVP

Rozpis soutěží ČSVP Rozpis soutěží ČSVP 2018 2019 Aktualizace 01. 07. 2018 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím

Více

Mistrovství ČR mládeže jednotlivců 2013 ROZPIS SOUTĚŽE

Mistrovství ČR mládeže jednotlivců 2013 ROZPIS SOUTĚŽE A. Všeobecná ustanovení Mistrovství ČR mládeže jednotlivců 2013 ROZPIS SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala Štvanice 38, 170 00 Praha 7 tel. 222 333 417, mobil 777

Více

AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015

AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015 AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015 Český svaz Air-hockey, o.s. vyhlašuje schéma soutěží jednotlivců a družstev pro sezónu 2015. Jednotlivci i celá hráčská uskupení se mohou do soutěží zapojit účastnicky

Více

Zápis z jednání Výkonného výboru klubu - Spartak Choceň [clubhouse Městský stadion Choceň, 31. 1. 2016]

Zápis z jednání Výkonného výboru klubu - Spartak Choceň [clubhouse Městský stadion Choceň, 31. 1. 2016] Zápis z jednání Výkonného výboru klubu - Spartak Choceň [clubhouse Městský stadion Choceň, 31. 1. 2016] Přítomní členové (VV): Omluvení členové (VV): Přítomní hosté: Omluvení: Chocholouš Vladimír, Novotný

Více

CZECH OPEN 2018 MEZINÁRODNÍ FLORBALOVÝ TURNAJ

CZECH OPEN 2018 MEZINÁRODNÍ FLORBALOVÝ TURNAJ CZECH OPEN 2018 MEZINÁRODNÍ FLORBALOVÝ TURNAJ 26. ročník Termín: 9. - 12.8.2018 Pořadatel: TATRAN STŘEŠOVICE EXCALIBUR TOURS PRAHA ve spolupráci s Českou Florbalovou Unií za podpory Hlavního Města Prahy

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

Dlouhodobá soutěž HOCKEY TOUR 2005

Dlouhodobá soutěž HOCKEY TOUR 2005 Dlouhodobá soutěž HOCKEY TOUR 2005 Úvodní preambule: HOCKEY TOUR 2005 je dlouhodobá soutěž vybraných TOP českých týmů ročníku 2005 v sezóně 2016/2017. Organizátorem je HC Uničov z.s, který je ČSLH rovněž

Více

6. Přihlášky a odhlášky:

6. Přihlášky a odhlášky: Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže a juniorů ve stolním tenise 2015-2016 1. Řídící orgán: Soutěž řídí Středočeský svaz stolního tenisu (STSST) prostřednictvím své

Více

GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE. Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a ČSLH Jihomoravského kraje.

GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE. Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a ČSLH Jihomoravského kraje. Mezinárodní hokejový turnaj žáků Bantam 2000 Peewee 2002 30. 8. 2. 9. 2012 30. 8. 2. 9. 2012 KVV JMK GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a ČSLH Jihomoravského kraje.

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

16. ročník mezinárodního mládežnického florbalového turnaje. Turnaj začíná dne v 8:00 hodin. Pozdní příjezdy nebudou akceptovány.

16. ročník mezinárodního mládežnického florbalového turnaje. Turnaj začíná dne v 8:00 hodin. Pozdní příjezdy nebudou akceptovány. PRAGUE GAMES 2019 16. ročník mezinárodního mládežnického florbalového turnaje Termín 10.7. 13.7.2019 Turnaj začíná dne 10.7.2019 v 8:00 hodin. Pozdní příjezdy nebudou akceptovány. Pořadatel PRAGUE GAMES

Více

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 5/2013-2014

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 5/2013-2014 Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 5/2013-2014 Dne: 21.1.2014 Přítomni: Dita Dvořáková, Petr Novák, Radek Číž, Petr Videcký Omluveni: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje

Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje 1. Řídící orgán: Středočeský svaz stolního tenisu vypisuje Středočeskou Open Tour mládeže ve stolním tenise 2018-2019 Soutěž řídí Středočeský svaz stolního tenisu (STSST) prostřednictvím své Komise mládeže

Více

Zápis z jednání P ČSA ze dne 22.12.2015 (Kancelář ČSA, Praha Strahov)

Zápis z jednání P ČSA ze dne 22.12.2015 (Kancelář ČSA, Praha Strahov) Zápis z jednání P ČSA ze dne 22.12.2015 (Kancelář ČSA, Praha Strahov) Přítomní členové P ČSA: Gabriel Waage, Tomáš Kusý, Dušan Šnelly, Vojtěch Albrecht Přítomní hosté: Rostislav Milata, Jan Hora (od 16:00)

Více

Rozpis soutěží ČSVP

Rozpis soutěží ČSVP Rozpis soutěží ČSVP 2017 2018 Aktualizace 19. 8. 2018 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím

Více

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1

ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 ČESKÝ SVAZ HÁZENÉ Bolzanova 1, 110 00 Praha 1 Karviná 20. 05. 2014 PROPOZICE Mistrovství ČR starších žáků pro soutěžní ročník 2013/2014 (Finálový turnaj žákovské ligy) 1. Pořadatel: z pověření ČSH oddíl

Více

Helsinki [Hartwall-areena] (Finsko) & Stockholm [Ericsson Globe Arena] (Švédsko)

Helsinki [Hartwall-areena] (Finsko) & Stockholm [Ericsson Globe Arena] (Švédsko) 2012 76. MS Mistrovství světa Helsinki [Hartwall-areena] (Finsko) & Stockholm [Ericsson Globe Arena] (Švédsko) 4. května USA - Francie 7:2 (1:1,3:1,3:0) Helsinki (11.15 SELČ) Německo - Itálie 3:0 (1:0,1:0,1:0)

Více

KVALIFIKACE REGIONU EVROPA - AFRIKA července 2016 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika

KVALIFIKACE REGIONU EVROPA - AFRIKA července 2016 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika KVALIFIKACE REGIONU EVROPA - AFRIKA 5. 8. července 2016 areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika www.joudrs.cz Hlavní pořadatel Pořadatelé: Prestižní turnaj Little League poprvé v ČR Little

Více

Tento turnaj je realizován za finanční spoluúčasti Statutárního města Přerova, Olomouckého kraje a společností

Tento turnaj je realizován za finanční spoluúčasti Statutárního města Přerova, Olomouckého kraje a společností Přerovský volejbalový klub pořádá ve spolupráci se Statutárním městem Přerov a Olomouckým krajem 24. ROČNÍK VELKÉ CENY PŘEROVA JUNIOREK PARTNEŘI TURNAJE: Teplo Přerov a.s., Technické služby města Přerova

Více

Mistrovství ČR družstev mládeže 2018 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS

Mistrovství ČR družstev mládeže 2018 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS Mistrovství ČR družstev mládeže 2018 JUNIOR TOUR O POHÁR PREZIDENTA ČTS A. Všeobecná ustanovení ROZPIS FINÁLOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE 1. Řídící orgán Sportovně technický úsek sekretariátu ČTS Leoš Fiala, Ing.

Více

Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů ve volejbalu pro rok JINDŘICHŮV HRADEC Městská sportovní hala

Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů ve volejbalu pro rok JINDŘICHŮV HRADEC Městská sportovní hala Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů ve volejbalu pro rok 2016 JINDŘICHŮV HRADEC Městská sportovní hala sobota 15. října a neděle 16. října 2016 Mistrovství České republiky superseniorek

Více

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DÍVKY

KRAJSKÉ SOUTĚŽE DÍVKY R O Z P I S KRAJSKÉ SOUTĚŽE DÍVKY a CHLAPCI Starší žákyně, mladší žákyně, žáci Soutěžní období 2014-2015 Karlovarský krajský volejbalový svaz Gorkého 280, 356 01 Sokolov, tel. 352 604 629 e-mail: javurek@cvf.cz

Více

STŘEDOČESKÁ OPEN TOUR MLÁDEŽE VE STOLNÍM TENISE 2019/2020

STŘEDOČESKÁ OPEN TOUR MLÁDEŽE VE STOLNÍM TENISE 2019/2020 STŘEDOČESKÁ OPEN TOUR MLÁDEŽE VE STOLNÍM TENISE 2019/2020 www.stcstolnitenis.cz 1. Řízení soutěží Soutěže řídí Středočeský svaz stolního tenisu (dále jen STSST) prostřednictvím své Komise rozhodčích (dále

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2016 2017 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko)

Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 2019 83. MS Mistrovství světa Bratislava [Zimný štadión Ondreja Nepelu] & Košice [Steel Aréna] (Slovensko) 10. května Finsko - Kanada 3:1 (1:1,0:0,2:0) Košice (16.15) Rusko - Norsko 5:2 (2:0,2:0,1:2) Bratislava

Více

ROZPIS SOUTĚŽÍ VODNÍHO PÓLA MUŽŮ PRO ROK 2010/2011

ROZPIS SOUTĚŽÍ VODNÍHO PÓLA MUŽŮ PRO ROK 2010/2011 ROZPIS SOUTĚŽÍ VODNÍHO PÓLA MUŽŮ PRO ROK 2010/2011 I.LIGA MUŽI Řízení soutěží: Pořadatel soutěží: soutěže řídí Český svaz vodního póla prostřednictvím svého STK jednotlivé kluby dle přihlášek a rozlosování

Více

Česká basketbalová federace Zátopkova 100/2, Praha 6 Bank. spojení: GE Money, č. ú /0600

Česká basketbalová federace Zátopkova 100/2, Praha 6 Bank. spojení: GE Money, č. ú /0600 Česká basketbalová federace Zátopkova 100/2, 160 70 Praha 6 Bank. spojení: GE Money, č. ú. 1716905504/0600 Dokument je průběžně aktualizován! R O Z P I S turnajů o titul Mistr České republiky sezóny 2015/2016

Více

O pohár starosty města Modřice

O pohár starosty města Modřice Pozvánka na XIV. ročník mezinárodního turnaje mladších žáků (roč. 2002) O pohár starosty města Modřice srpna 2014 na hřišti v Modřicích www.turnaj-modrice.cz POZVÁNKA Organizační výbor zve všechny hráče,

Více

ROZPIS ZIMNÍHO POHÁRU ŽEN

ROZPIS ZIMNÍHO POHÁRU ŽEN ROZPIS ZIMNÍHO POHÁRU ŽEN 206-207 Vydal: Komise žen Schválil: Komise žen Platnost:.. 206 Rozpis Zimního Poháru žen 206-207 Obsah: SPOLEČNÁ USTANOVENÍ... 3. PŮSOBNOST ROZPISU... 3.2 NÁZEV SOUTĚŽE... 3.3

Více

36. YONEX CZECH INTERNATIONAL SOUČÁST INTERNATIONAL SERIES ZAŘAZENÝ DO OLYMPIJSKÉ KVALIFIKACE 2007/2008 BRNO 20. ZÁŘÍ 23.

36. YONEX CZECH INTERNATIONAL SOUČÁST INTERNATIONAL SERIES ZAŘAZENÝ DO OLYMPIJSKÉ KVALIFIKACE 2007/2008 BRNO 20. ZÁŘÍ 23. ORGANIZÁTOR: POŘADATEL: MÍSTO KONÁNÍ: 36. YONEX CZECH INTERNATIONAL SOUČÁST INTERNATIONAL SERIES ZAŘAZENÝ DO OLYMPIJSKÉ KVALIFIKACE 2007/2008 BRNO 20. ZÁŘÍ 23. ZÁŘÍ 2007 ČESKÝ BADMINTONOVÝ SVAZ ZÁTOPKOVA

Více

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Proč spolupracovat s ČBA Baseball má v České republice dlouholetou tradici. Tento sport se na našem území hraje téměř 100 let. V roce 2013 slaví společně

Více

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a

Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a NIKE Premier Cup 2013 Žákovský pohár Fotbalové asociace České republiky a Slovenského fotbalového svazu a Generální partner: NIKE Organizátoři: NIKE, FAČR, Slovenský fotbalový svaz, SPORT INVEST Marketing,

Více

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK

FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK FINÁLE VÝBĚRY OFS 2014 pásmo - východ ve dnech 13.-14. května 2014 HLUK Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 13.5 2013 nejpozději do 11:00 hod., hřiště TJ Spartak Hluk. V kabině bude připraveno,

Více

ZPRAVODAJ č.6/

ZPRAVODAJ č.6/ Svaz národní házené Západočeská oblastní soutěžní komise Předseda ZOSK SNH Ivo TOMAN Sekretář Romana JABBOUROVÁ 734 126 299 Bankovní spojení:č.účtu - 000000-0351704464/0600 ZPRAVODAJ č.6/2017-2018 Přeštice

Více

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU ZÁKLADNÍ ZÁSADY PRO STANOVENÍ SYSTÉMU SOUTĚŽÍ VE VODNÍM PÓLU 2015-2016 - vyváženost a kombinace obou hracích modelů, tedy hraní systémem turnajů a hraní ve dvojicích. - respektování principu, že hrací

Více

11. ročník Czech Karate Open Euro Grand Prix Central-European league

11. ročník Czech Karate Open Euro Grand Prix Central-European league Český svaz karate Plzenský svaz karate 11. ročník Czech Karate Open Euro Grand Prix Central-European league Děti, mládež, senioři 2. 3. října 2010 Plzeň Czech Republic Sportovní hala Lokomotiva, Úslavská

Více

Slavia se o víkendu zúčastní kvalitně obsazeného turnaje ve Švýcarsku

Slavia se o víkendu zúčastní kvalitně obsazeného turnaje ve Švýcarsku Slávistky vyrazí v pátek ráno vstříc předvánočnímu házenkářskému dobrodružství do švýcarského St. Gallenu. V 620 kilometrů vzdáleném městě se zúčastní kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje Stadtwerk-Cup

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období Středočeský krajský volejbalový svaz http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro soutěžní období 2018 2019 modrý, červený a žlutý volejbal chlapců, dívek a

Více

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce.

Dlouholetá tradice hokejových turnajů mládeže v jihomoravské metropoli a snaha o její udržení nás oslovila o pořádání této významné sportovní akce. 24. 27. 3. 2011 Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna Mezinárodní hokejový turnaj žáků Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků. Dlouholetá

Více

Rozpis soutěží

Rozpis soutěží Rozpis soutěží ČSVP 2016 2017 Všeobecné ustanovení 1) Soutěže jsou organizovány Českým svazem vodního póla (dále jen ČSVP ) a řízené Soutěžní komisí (dále jen SK ) prostřednictvím Sportovně technické komise

Více

15. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO MLÁDEŽNICKÉHO FLORBALOVÉHO TURNAJE

15. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO MLÁDEŽNICKÉHO FLORBALOVÉHO TURNAJE PRAGUE GAMES 2018 15. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO MLÁDEŽNICKÉHO FLORBALOVÉHO TURNAJE POŘADATEL: TATRAN STŘEŠOVICE EXCALIBUR TOURS PRAHA ve spolupráci s Českou Florbalovou Unií za podpory Hlavního Města Prahy

Více

Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků KOMETA CUP 2011 v kategoriích:

Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní hokejový turnaj žáků KOMETA CUP 2011 v kategoriích: Bantam 1998 25. 28. 8. 2011 Mezinárodní hokejový turnaj žáků Peewee 2000 1. 4. 9. 2011 Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna. Vážení sportovní přátelé, dovolte abychom Vás srdečně pozvali na

Více

XXI. ročníku mezinárodního turnaje. JUNIOR NORTH CUP a VI. ročníku Memoriálu Josefa Kubína

XXI. ročníku mezinárodního turnaje. JUNIOR NORTH CUP a VI. ročníku Memoriálu Josefa Kubína Vážení sportovní přátelé, dovolte, abychom Vás jménem FK Jablonec, z.s. přivítali XXI. ročníku mezinárodního turnaje JUNIOR NORTH CUP a VI. ročníku Memoriálu Josefa Kubína Tento turnaj se v České republice

Více

3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni

3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni Pozvánka na basketbalový turnaj 3. ročník mezinárodního vánočního turnaje v Plzni Termín: 26. 28. 12. 2014 (pátek až neděle) Centrem místa konání: Městská sportovní hala Plzeň, Úslavská 75 Kategorie: U10

Více

4. kolo 10. ledna 2016. 5. kolo 21. února 2016

4. kolo 10. ledna 2016. 5. kolo 21. února 2016 Středočeský krajský volejbalový svaz ČVS - STK Příloha č. 1 k Rozpisu krajského přeboru mládeže Praha 23. června 2015 R o z l o s o v á n í krajského přeboru mládeže ve volejbale v sezóně 2015-2016 aktualizováno

Více

Zpravodaj č.126 11, 12 / 2006

Zpravodaj č.126 11, 12 / 2006 Zpravodaj č.126 11, 12 / 2006 Listopad, Prosinec 2006 Obsah: Parlament ČSA.... 2-4 Příprava reprezentace žen.. 5 Příprava juniorů 5-6 Ligové soutěže..7-8 Nové věkové hranice v ligách 9 Struktura mládežnických

Více

Uspořádání a rozpis soutěží pro sezónu 2018/2019

Uspořádání a rozpis soutěží pro sezónu 2018/2019 Uspořádání a rozpis soutěží pro sezónu 2018/2019 Soutěže spadající do řízení ČLS, pořádané ČLS a technicky zajišťované lukostřeleckými kluby (LK) a oddíly (LO) v souladu s Kalendářem lukostřeleckých závodů

Více

MISTROVSTVÍ SVĚTA DRUŽSTEV SENIORŮ V ŠACHU 50+ a 65+

MISTROVSTVÍ SVĚTA DRUŽSTEV SENIORŮ V ŠACHU 50+ a 65+ Světová šachová federace (FIDE) Šachový svaz České republiky agentura AVE-KONTAKT Pardubice MISTROVSTVÍ SVĚTA DRUŽSTEV SENIORŮ V ŠACHU 50+ a 65+ Praha, Česká republika 5.3. - 15. 3. 2020 1. Pozvánka PROPOZICE

Více

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2015 MUŽI 120 HS 2.1. 2015

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2015 MUŽI 120 HS 2.1. 2015 Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2015 MUŽI 120 HS 2.1. 2015 Všeobecná ustanovení: 1. Pořadatel: z pověření VV PlKKSu uspořádá TJ Sokol Kdyně 2. Datum a místo: Sobota

Více

Projekt reprezentace DP na období verze

Projekt reprezentace DP na období verze Projekt reprezentace DP na období 2018-9 1.2 verze Mgr. Jan Srb Projekt reprezentace DP vychází z hlavních cílů tohoto Olympijského cyklu, což je účast na OH 2020 v Tokiu a vytvoření kvalitního širokého

Více

KRITÉRIA PRO ÚČAST HRÁČŮ NA TURNAJÍCH JEDNOTLIVCŮ ČASQ

KRITÉRIA PRO ÚČAST HRÁČŮ NA TURNAJÍCH JEDNOTLIVCŮ ČASQ KRITÉRIA PRO ÚČAST HRÁČŮ NA TURNAJÍCH JEDNOTLIVCŮ ČASQ 1. KRITÉRIA MUŽI Účast na turnajích určité úrovně je dána výkonností hráče. Výkonnost je definována pomocnými pravidly, která jsou uvedena v bodech

Více

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2012

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2012 Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2012 Dne: 4.6.2012 Přítomni: David Divoka, Dita Dvořáková, Petr Novák, Radek Číž, Jaromír Petřek Omluveni: Aleš Zwettler ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

C U R L I N G U V O Z ÍČKÁŘŮ

C U R L I N G U V O Z ÍČKÁŘŮ Č e s k á f e d e r a c e S p a s t i c H a n d i c a p o. s. Soutěžní řád C U R L I N G U V O Z ÍČKÁŘŮ S p a s t i c H a n d i c a p 2 0 1 1 / 2 0 1 2 Aktualizace: Platnost od: Zpracovali: Roman Suda,

Více

PROPOZICE 5.REGIONÁLNÍHO KOLA MLADŠÍCH ŽÁKYŇ

PROPOZICE 5.REGIONÁLNÍHO KOLA MLADŠÍCH ŽÁKYŇ PROPOZICE 5.REGIONÁLNÍHO KOLA MLADŠÍCH ŽÁKYŇ Pořadatel - TJ Slovan Varnsdorf - oddíl volejbalu Termín 14. - 15.4.2018 Zahájení 14.4. - společným nástupem v 9:00 hodin - první utkání v 9:30 hodin - 15.4.

Více

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2018 MUŽI 120 HS V Plzni

Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2018 MUŽI 120 HS V Plzni Plzeňský Krajský Kuželkářský Svaz Rozpis Mistrovství Plzeňského Kraje 2018 MUŽI 120 HS V Plzni 2.1. 2018 Všeobecná ustanovení: 1. Pořadatel : z pověření VV PlKKSu uspořádá SK Škoda VS Plzeň 2. Datum a

Více

Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko)

Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko) 2016 80. MS Mistrovství světa Moskva [VTB Ledovyj dvorec] & Sankt-Petěrburg [Sportovnyj komplex Jubilejnyj ] (Rusko) 6. května Švédsko - Lotyšsko 2:1 PP (1:0,0:0,0:1,1:0) Moskva (16.15) USA - Kanada 1:5

Více

Sportovně technické dokumenty Krajských svazů ČSPS Plzeňský a Karlovarský kraj

Sportovně technické dokumenty Krajských svazů ČSPS Plzeňský a Karlovarský kraj Sportovně technické dokumenty Krajských svazů ČSPS Plzeňský a Karlovarský kraj 2019 Obsah: 1) termínová listina 2) Mistrovství ČR družstev 1. kolo 3) Západočeský pohár 4) krajské přebory žactva a dorostu

Více

KVV JMK GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE. Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a KVV ČSLH JMK.

KVV JMK GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE. Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a KVV ČSLH JMK. Mezinárodní hokejový turnaj žáků Bantam 2000 Peewee 2002 29. 8. 1. 9. 2013 29. 8. 1. 9. 2013 KVV JMK GENERÁLNÍ PARTNER TURNAJE Turnaj se koná pod záštitou primátora města Brna a KVV ČSLH JMK. Vážení sportovní

Více

Pohár města Česká Lípa

Pohár města Česká Lípa HOKEJOVÝ CLUB ČESKÁ LÍPA Z.S. www.hcceskalipa.cz Hokejový turnaj 2017 Pohár města Česká Lípa 23. 24. 9. 2017 2-denní turnaj pro děti narozené r. 2010 a mladší Hokejový turnaj 2017 - Česká Lípa - r. 2010

Více

PROPOZICE. Oddíl nohejbalu TJ Spartak MSEM Přerov

PROPOZICE. Oddíl nohejbalu TJ Spartak MSEM Přerov PROPOZICE Pořadatel: Oddíl nohejbalu TJ Spartak MSEM Přerov Kontakt: Jiří Pavelka ředitel turnaje; mobil: +420 602 503 273; mail: pavelkaj@medialine.cz Petr Nadymáček organizační zajištění; mobil: +420

Více

Systém soutěží a klasifikační řád ČASQ. sezóna 2010-11

Systém soutěží a klasifikační řád ČASQ. sezóna 2010-11 Systém soutěží a klasifikační řád ČASQ sezóna 2010-11 1. SOUTĚŽE JEDNOTLIVCŮ 1A. SOUTĚŽE DOSPĚLÝCH SOUTĚŽE MUŽŮ SOUTĚŽE ŽEN 1B. SOUTĚŽE MASTERS 1C. SOUTĚŽE VE ČTYŘHŘE 1D. SOUTĚŽE JUNIORŮ 2.SOUTĚŽE DRUŽSTEV

Více

Česká kuželkářská asociace. Krajský svaz kuželek Vysočina

Česká kuželkářská asociace. Krajský svaz kuželek Vysočina Česká kuželkářská asociace Krajský svaz kuželek Vysočina Muži Jihlava Datum: 19. února 2012 1) Pořadatel Z pověření KSK Vysočina uspořádá KK PSJ Jihlava 2) Termín Neděle 19. února 2012 3) Místo konání

Více

Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů ve volejbalu pro rok JINDŘICHŮV HRADEC Městská sportovní hala

Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů ve volejbalu pro rok JINDŘICHŮV HRADEC Městská sportovní hala Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů ve volejbalu JINDŘICHŮV HRADEC Městská sportovní hala sobota 20. října a neděle 21. října 2018 Mistrovství České republiky superseniorek a superveteránů

Více

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2014 2015

Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2014 2015 Zápis z jednání Exekutivy ZKSH 3/2014 2015 Dne: Přítomni: Omluven: 13.10.2014, Sirákov Dita Dvořáková, Petr Videcký, Radek Číž, Petr Novák Michal Balhárek Program jednání: 1. Stávající úkoly 2. Nové úkoly

Více

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK

SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101. pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK SKB Český Krumlov Chvalšinská 111, P.O.BOX 94, Český Krumlov 38101 pořádá z pověření STK Českého badmintonového svazu V. ROČNÍK CELOSTÁTNÍHO TURNAJE kategorie U11 2. - 3. 10. 2010 Turnaj se bude konat

Více

ZÁKUPSKÁ ŠAJTLE 2015

ZÁKUPSKÁ ŠAJTLE 2015 ZÁKUPSKÁ ŠAJTLE 2015 Memoriál Pavla Michala 17. ročník sobota 11. 7. 2015, Zákupy Vážení sportovní přátelé, v osvědčeném termínu v první polovině července se uskuteční 17. ročník turnaje v malé kopané

Více

Zápis ze schůze vedoucích mládežnických družstev 21. 11. 2015, Praha Strahov

Zápis ze schůze vedoucích mládežnických družstev 21. 11. 2015, Praha Strahov Zápis ze schůze vedoucích mládežnických družstev 21. 11. 2015, Praha Strahov Přítomní ČSA: Gabriel Waage (Předseda), Vojtěch Albrecht (Výkonný ředitel) a Pavel Podhájecký (Sekretář) Přítomní STK LM: Jiří

Více

TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha

TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha TURNAJ VÝBĚRY OFS - U 12 pásmo - západ ve dnech 19. - 20. května 2015 sportovní areál SK Motorlet Praha Č A S O V Ý P R O G R A M Příjezd: v úterý 19. 5. 2015 nejpozději do 11:00 hod., stadion SK Motorlet

Více

c) body jsou přiznány za získané umístění v hracím plánu, skreč má pro postup hráče na hracím plánu hodnotu vítězství.

c) body jsou přiznány za získané umístění v hracím plánu, skreč má pro postup hráče na hracím plánu hodnotu vítězství. SOUTĚŽNÍ ŘÁD SENIORSKÉHO TENISU Článek 1 Soutěžní řád stanoví organizaci a řízení seniorských tenisových soutěží hraných na území České republiky (dále jen ČR), včetně mezinárodních, pokud pro ně neplatí

Více

Výkonný výbor České baseballové asociace. ZÁPIS z 4. jednání

Výkonný výbor České baseballové asociace. ZÁPIS z 4. jednání ZÁPIS z 4. jednání konaného dne 23. 5. 2016 v 18:00 hod. salónek HF, Hotel Fabrika, Humpolec Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé: Zapsal: Přizváni: Petr Ditrich, Michal Hanuš, Pavel Chadim, Pavel Jozek, Marek

Více

Z á p i s. ze zasedání výkonného výboru ČKA, konaného dne 12.října 2007 v Brně. Jančálek, Dobeš,Jakoubek, Vaňura, Slavík, Němec, Palánová, Pluhařová.

Z á p i s. ze zasedání výkonného výboru ČKA, konaného dne 12.října 2007 v Brně. Jančálek, Dobeš,Jakoubek, Vaňura, Slavík, Němec, Palánová, Pluhařová. Z á p i s ze zasedání výkonného výboru ČKA, konaného dne 12.října 2007 v Brně Přítomni: Omluveni: Jančálek, Dobeš,Jakoubek, Vaňura, Slavík, Němec, Palánová, Pluhařová. Kupová, Koblížek, John, Matyášová

Více

HC ENERGIE KARLOVY VARY Vás zve na mezinárodní hokejový turnaj kategorie MD (U16) 2. ROČNÍK MEMORIÁLU VÁCLAVA ŠINÁGLA PÁTEK

HC ENERGIE KARLOVY VARY Vás zve na mezinárodní hokejový turnaj kategorie MD (U16) 2. ROČNÍK MEMORIÁLU VÁCLAVA ŠINÁGLA PÁTEK Vás zve na mezinárodní hokejový turnaj kategorie MD (U16) 2. ROČNÍK MEMORIÁLU VÁCLAVA ŠINÁGLA PÁTEK 15.12.2017 až NEDĚLE 17.12. 2017 - KV ARENA - Karlovy Vary ÚČASTNÍCI TURNAJE HC BÍLÍ TYGŘI LIBEREC HC

Více

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu

Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu Středočeský krajský volejbalový svaz ČVS http://stc.cvf.cz e-mail: stc-vol@seznam.cz Rozpis krajského přeboru v minivolejbale pro sezónu 2011 2012 modrý a červený volejbal hochů, dívek a smíšených družstev

Více