Dostává se Vám do rukou shrnutí práce Mateřského centra Radost za rok Ráda bych Vám v úvodu přiblížila některé okamžiky uplynulého roku.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dostává se Vám do rukou shrnutí práce Mateřského centra Radost za rok Ráda bych Vám v úvodu přiblížila některé okamžiky uplynulého roku."

Transkript

1 Výroční zpráva 2015

2

3 Obsah Úvodní slovo... 4 Poslání Mateřského centra Radost... 5 Typy poskytovaných služeb... 5 Stručná historie Mateřského centra Radost... 7 Vedení Mateřského centra Radost... 9 Personální zabezpečení činnosti MC... 9 Činnost MC v roce Činnost Mateřského centra Radost v roce A) Program zvyšování rodičovských kompetencí B) Program pro těhotné a kojící C) Environmentální vzdělávaní rodičů a zdravý životní styl D) Ostatní rozvojové a podpůrné aktivity Přehled návštěvnosti Připravujeme na rok Zpráva o hospodaření Mateřského centra Radost v r Projekt Radost pro děti A.) Tabulka nákladů a zdrojů projektu Radost pro děti B.) Zdroje financování projektu Radost pro děti Poděkování Příloha... 24

4 Úvodní slovo Milí členové a přátelé Mateřského centra Radost! Dostává se Vám do rukou shrnutí práce Mateřského centra Radost za rok Ráda bych Vám v úvodu přiblížila některé okamžiky uplynulého roku. Tento rok potvrdil, že naše práce pro cílovou skupinu rodičů pečujících o nejmenší děti, budoucích rodičů i pro širší rodinu má stále smysl a i přes celospolečenské změny jsou mateřská centra vyhledávána velkým počtem rodin. V roce 2015 proběhla řada tradičních akcí, které se opět setkaly s velkým ohlasem a spokojeni můžeme být i s návštěvností pravidelného programu mateřského centra. Uplynulý rok nám přinesl mnoho krásných akcí, řadu nových originálních nápadů a nových projektů. Rok 2015 byl rokem zásadních změn v životě Mateřského centra. Byl to rok velkých změn ve vedení našeho centra a příprav na generační výměnu, která neodvratně potká každé mateřské centrum. Čas nezastavíme, naše děti rostou a priority našich osobních i rodinných životů se neustále mění a vyvíjí. Podařilo se nám ovšem získat a nadchnout další nové aktivní rodiče a spolupracovníky, kteří jsou ochotni věnovat svoji energii, čas a srdce ostatním prostřednictvím aktivit a projektů, které nabízí mateřské centrum. Teším se, že následující rok 2016 nám přinese spoustu inspirativních setkání, nápadů a spokojenost nejen našich klientů ale i všech našich spolupracovníků. Protože jedna z nejdůležitějších věcí je vědomí, že práce, kterou děláme, má svůj smysl a rozdává RADOST. Ing. Jana Šebečková člen představenstva

5 Poslání Mateřského centra Radost Zkvalitňovat a obohacovat život rodičům na MD a jejich dětem. Vytvořit prostor pro neformální setkávání, vzájemnou pomoc, předávání zkušeností, vzdělávání, využívání vlastních schopností či znalostí k prospěchu ostatních členů. Pomoci rodičům na mateřské dovolené vyjít ze sociální izolace, zapojit se do veřejného života. Usnadnit návrat rodičů po MD na trh práce a pomoc při slaďování rodinného a pracovního života. Podpořit a rozvíjet výchovné schopnosti a dovednosti rodičů. Poskytnout dětem prostor pro prvotní sociální zkušenost, komunikaci, navazování nových vztahů mimo vlastní rodinu, ale v bezpečí blízkosti matky (otce). Zapojovat se do veřejného života a nabízet možnosti aktivního trávení volného času rodičů s dětmi formou akcí pro širokou veřejnost a podporovat aktivní účast sširší rodiny na životě komunity. Podporovat hodnoty vzdělávání v rodině zejména podpora čtenářství. Podporovat zdravý životní styl rodiny podporovat nízkoprahovou turistiku, pravidelní cvičení dětí i dospělých, podporovat zájem o zdravé vaření. Spolupracovat s jinými organizacemi ve městě, s orgány státní správy i samosprávy. Typy poskytovaných služeb Mateřské centrum poskytuje celou škálu různých typů služeb: Pravidelné skupinové aktivity rodin s dětmi do 6 let. Jednorázové akce pro veřejnost. Tréningové aktivity pro rozvoj rodičovských kompetencí. Osvětové a vzdělávací kurzy, besedy a přednášky pro rodiče. Laktační poradenství, půjčovna pomůcek na podporu kojení. Kurz předporodní přípravy a cvičení pro nastávající maminky. Kurz péče o novorozence. Pohybové aktivity pro maminky a ženy. Výtvarné a rukodělné dílny pro rodiče.

6

7 Stručná historie Mateřského centra Radost Mateřské centrum Radost vzniklo dne O měsíc později se prvních 5 zakládajících členů setkalo v domácnosti předsedkyně MC. Již od byl zahájen provoz v pronajatých prostorách školní družiny ZŠ Letní pole na sídl. Osvobození ve Vyškově za účasti 12 maminek na mateřské dovolené. Zpočátku se maminky setkávaly jedenkrát týdně. V letech se zvýšil počet maminek s dětmi postupně na 43 a konaly se pravidelné schůzky dvakrát týdně ve velkém sálu Domu dětí a mládeže. Od listopadu 2001 začalo MC pořádat první nepravidelné akce pro veřejnost, které se staly tradicí i v dalších letech. Od se Mateřské centrum Radost stává členem Sítě mateřských center, o.s. Začátkem roku 2002 MC Radost iniciovalo rekonstrukci a dovybavení dětského hřiště ve Smetanových sadech ve Vyškově. Ve spolupráci s Městem Vyškov bylo hřiště v září 2002 otevřeno a bezplatně poskytnuto mateřskému centru k užívání. V září 2004 se MC Radost stěhuje díky vstřícnému postoji Církve československé husitské do pronájmu v budově farního úřadu na Havlíčkově ulici č. 17 a zahajuje provoz nového mateřského centra s celotýdenním rozšířeným programem. V září 2006 se opět stěhujeme do nových prostor na ul. Lípová 2. V roce 2006 zahájilo MC spolupráci s Knihovnou Karla Dvořáčka ve Vyškově a s pedagogicko-psychologickou poradnou ve Vyškově formou pravidelných besed pro maminky s dětmi. V lednu 2007 se MC Radost stalo partnerem projektu SROP Vzdělávání jako prevence sociální izolace. Projekt se zaměřoval na návrat žen po RD na trh práce. Významným počinem se stala Laktační poradna a podpůrná skupina kojících matek a Půjčovna pomůcek na podporu kojení. Rok 2008 byl také velkým přelomem v oblasti profesionalizace činnosti našeho MC. S podporou Úřadu práce ve Vyškově a MPSV se podařilo vytvořit dvě stálá pracovní místa (koordinátor MC a samostatný pedagog). V r se MC Radost přestěhovalo do nových prostor v budově Domu s

8 pečovatelskou službou na ulici Tyršova 29 ve Vyškově. Tyto prostory jsme získali do nájmu od Města Vyškov. Od roku 2012 jsme zahájili komplexní program zvyšování rodičovských kompetencí podporovaný dotačním programem Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.. Rok 2013 přinesl rozšíření činnosti centra o Denní centrum péče o děti Radovánek. V roce 2015 jsme uskutečnili nové projekty S rodinou do přírody, Pojdťe s námi do pohádky a Babykino. Mateřské centrum Radost je držitelem ocenění Společnost přátelská rodině a podílí se také na komunitním plánování města Vyškov jako člen pracovní skupiny. V současnosti Mateřské centrum Radost nadále rozvíjí své aktivity určené dětem, rodičům i prarodičům.

9 Vedení Mateřského centra Radost Nejvyšším orgánem mateřského centra je členská schůze složená ze všech členů spolku. Statutárním orgánem je představenstvo, které řídí činnost mateřského centra. Každý člen předatavenstva jedná samostatně. V průběhu roku došlo k významným změnám ve vedení MC. Důvodem byla generační výměna, a také transformace občanského sdružení na spolek. Poslení změna byla schválena členskou schůzí dne : Předsedkyně přesdaventsva: Jolana Kašecká Členové představenstva: Nataliya Fedkiv Jitka Hrnčiříková Jana Šebečková Personální zabezpečení činnosti MC Rozlišujeme dvě roviny pesonálního zabezpečení činnosti mateřského centra. Na jedné straně jsou to profesionální placení zaměstnatnci, a na druhé aktivní spolupracovníci. Naše organizace pracuje na principu aktivity zdola. Základem jsou aktivní rodiče, kteří se podílejí na přípravě a organizaci programu zdarma. Někteří z těchto dobrovolných spolupracovníků se z důvodu své kvalifikace a vysokého pracovního nasazení stali placenými zaměstnanci. Vzhledem k charakteru naší organizace je základem fungování týmu loajalita a ochota k nadstandartním pracovním výkonům Pracovní pozice na hlavní pracovní poměr - stav úvazků k : koordinátor mateřského centra 0,5 úvazku (řízení činnosti MC, koordinace projektu Radost pro děti, administrace dotací a grantů, fundraising, přímá práce s klienty MC)

10 samostatný pedagog 0,5 úvazku (zpracování metodiky práce s rodiči a dětmi, zpracování metodiky pro rozvoj rodičovských kompetencí, příprava programové nabídky, přímá práce s klienty) pečovatelka v denním centru Radovánek - 0,75 úvazku Pracovní pozice na dohodu o provedení práce, stav k : pěčovatelka v denním centru Radovánek účetní vedoucí kanceláře a propagace MC laktační poradkyně poradce pro nerovnoměrnosti v motorickém vývoji dětí porodní asistentka lektor kurzu předporodní přípravy a cvičení těhotných dětská zdravotní sestra lektor kurzu Manipulace a péče o novorozence provozní správce úklid a materiální zajištění provozu MC lektor kurzu Veselá flétnička lektor kurzu Powerjogy lektor cvičení pro ženy lektor angličtiny pro dospělé Ostaní dobrovolní spolupracovníci: Kateřina Petrová, Zbyněk Petr, Monika Novotná, Ivana Kepesová, Robert Kepes, Jana Šebečková, Petr Šebeček, Martina Reichová, Jolana Kašecká, David Cigánek, Iva Vybíralová, Tereza Fenclová, Jitka Hrnčiříková, Jitka Poulová, Petra Zemánková, Anna Kulisinová, Pavla Hynštová, Zdena Tesařová, Andrea Pečová, Iveta Moučková, Eva Škarydková, Eva Wognitschová, Dana Tvrďochová, Gábina Vašíčková, Jakub Vašíček, Nataliya Fedkiv, Vasil Fedkiv, Iveta Chaloupková, Iveta Varhaníková Poděkování za aktivní spolupráci patří také maminkám, které se podílely na provozu a výzdobě mateřského centra a hřiště, na přípravě jednorázových akcí pro veřejnost, na přípravě bazárků a další činnosti MC Radost.

11 Činnost MC v roce 2015 Činnost MC v roce 2015 byla realizována: v prostorách mateřského centra na ul. Tyršova 29, Vyškov v tělocvičně Jednoty Orel ve Vyškově na dětském hřišti ve Smetanových sadech v prostorách Městského kulturního střediska Vyškov v Knihovně Karla Dvořáčka na dopravním hřišti ve školní zahradě ZŠ Tyršova, Vyškov Aktivity Mateřského centra probíhaly v rámci provozní doby: Pondělí Pátek : 9:00-11:30 a 15:30-20:00 Denní centrum Radovánek: 7:00 16:30 V letních měsících je mateřské centrum uzavřeno a provoz probíhá na hřišti ve Smetanových sadech. Provozní doba hřiště: 9:30 11:30 a 15:30 18:00 Činnost Mateřského centra Radost v roce 2015 Činnost a programovou pestrost aktivit mateřského centra jsme v roce 2015 zařadili do následujících kategorií: A) Program zvyšování rodičovských kompetencí Program je určen primárně pro rodiče pečující o děti do 6ti let věku. Zahrnuje následující aktivity: Pravidelné rodičovské skupiny - dopolední tréningové aktivity určené pro otevřené skupiny rodičů pečující o děti do věku 3 let (tzn. toho času na mateřské nebo rodičovské dovolené).

12 Pravidelné rodičovské skupiny - odpolední tréningové aktivity tématicky zaměřené činnosti určené pro otevřené či uzavřené skupiny rodičů pečující o děti do věku 6 let Vzdělávací aktivity pro rodiče - tématicky zaměřené kurzy určené k posilování rodičovských kompetencí a jednorázové besedy s odborníky S kočárkem do knihovny, Odpolední besedy Babykino Pojďte s námi do pohádky Celorepublikové kampaně Sítě MC-kampaně řeší celospolečenská témata a napomáhají mateřským centrům poukázat na tyto problémy a řešit je nejen v rámci obvyklých rodičovských skupin, ale také v rámci široké veřejnosti. Jedná se např. o kampaně Táta dneska frčí (posilování role otce v rodině a rozvíjení otcovských kompetencí), Křídla a kořeny naší rodiny(rozvoj mezigeneračních vztahů a podpora komunikace mezi generacemi v rodinách). B) Program pro těhotné a kojící Program je určen ženám (ale také jejich partnerům) v období těhotenství a po porodu. Vytváří podmínky pro dostatečnou informovanost a přípravu na porod a období kojení. Zahrnuje pohybové, osvětové a podpůrné aktivity určené této cílové skupině. Cvičení těhotných - je určeno všem nastávajícím maminkám od 15. týdne těhotenství. Cvičení probíhá pod vedením zkušené porodní asistentky, po schválení ošetřujícím lékařem. Je zaměřeno na protažení a posílení svalů celého těla, pánevního dna, nácvik dýchání a rady, jak pečovat o sebe i dítě v průběhu těhotenství. Kurz předporodní přípravy - je veden porodní asistentkou a zaměřuje se na přípravu k porodu, fyziologii a možné patologie vyskytující se u porodu, doby porodní a jejich průběh, možnosti tlumení porodních bolestí, úlevové polohy a manévry, správné dýchání, význam partnera u porodu, homeopatii a aromaterapii, praktické rady týkající se problematiky kojení a šestinedělí. Kurz manipulace a péče o novorozence je veden atestovanou dětskou sestrou. Poskytuje ucelený pohled a řadu praktických rad zaměřených na péči o novorozence (správná manipulace a nošení dítěte, masáže kojenců, základní výbava, první dny doma, vycházky, koupání, oblékání, přebalování, prevence úrazu apod.). Laktační poradenství - poradna je určena maminkám, které již mají problémy s kojením, ale také ženám v období těhotenství jako prevence poruch kojení. Poradenství probíhá pravidelně jedenkrát měsíčně v rámci programu MIMÍSCI nebo v domácnosti dle telefonické dohody. Poradenství poskytuje laktační poradkyně a

13 členka Laktační ligy Z. Leciánová. Půjčovna pomůcek na podporu kojení poskytuje rodičům možnost za nízké ceny zapůjčit pomůcky pro kojící maminky (odsávačky mateřského mléka, dětskou váhu, další pomůcky ke kojení). Celorepublikové kampaně - - zapojení do kampaní zaměřených na osvětu v oblasti porodů a péče o novorozence(světový týden respektu k porodu, Týden opravdových plen, Týden kojení). C) Environmentální vzdělávaní rodičů a zdravý životní styl Nabídka vzdělávání rodičů v oblasti enviromentální výchovy realizovalo Mateřské centrum Radost formou prožitkových aktivit. Venkovní herna Kaštánek - venkovní program, pro otevřenou skupinu rodičů s dětmi, který vede rodiče ke způsobilosti smysluplně trávit čas s dětmi v přírodě. Přírodní klubík obdobný venkovní program jako Kaštánek, ale pro rodiče s dětmi ve věku 3,5,-6 let. Vědecký klubík - program pro otevřenou skupinu rodičů s dětmi 3,5 6 let věku, který učí využívat fyzikální, chemické a technické zákonitosti při společných aktivitách rodičů s dětmi. Zdravý životní styl rodiny mateřské centrum podporovalo napříč generacemi. Tradičně osvědčené bylo cvičení rodičů s dětmi, cvičení pro dospělé, komunitní akce pro širší rodinu. Zaměřili jsme se i na nový program S rodinou do přírody a podporu zdravého a společného vaření rodičů s dětmi. Cvičení rodičů s dětmi (pravidelné cvičení dle věkových kategorií v tělocvičně Jednoty Orel ve Vyškově. Rehabilitační cvičení Děťátko, rozvíjej se pod vedením fyzioterapeutky pro rodiče dětí s nerovnoměrnostmi ve vývoji, současně preventivní program pro děti ohrožené. Cvičení pro ženy Poznej svoje tělo - cvičení zaměřené na přirozené zásady udržování mysli a těla bez stresu (uvědomování, dýchání, protahování, posilování, relaxace). Powerjoga ( nejen pro ženy) Šnečí rallye sportovní odpoledne pro celou rodinu zaměřené nejen na pohyb, ale také na bezpečnost při jeho provozování (spolupráce s policejním preventistou, seznámení se se základy bezpečnosti provozu a ochrannými prvky pro cyklisty a ostatní

14 sportovce pohybující se na silnici). Probouzení a Uspávání broučků program realizovaný formou společné vycházky a zaměřený na zákonitosti přírody, změny ročních období a jejich vliv na přírodu okolo nás. S rodinou do přírody - společné vycházky a venkovní programy s enviromentálním zaměřením určené pro rodiny s dětmi různého věku. Podpuruje nízkoprahovou turistiku, aktivní trávení volného času při poznávání okolí bydliště. Kuchařský klubík - o zdravé výživě a vaření trochu jinak. Program určený všem rodičům a dětem, kteří se chtějí naučit vařit zdravě a vytvořit si správný a vyvážený jídelníček pod vedením nutriční specialistky. Program je zaměřen na prevenci dětské obezity. Dalším bonusem je i vzájemná spolupráce rodiče a dítěte při vaření. D) Ostatní rozvojové a podpůrné aktivity Klub rodičů nedonošených dětí - odborné poradenství pro rodiče nedonošených dětí, předávání praktických rad usnadňujících každodenní život, tipy na pomůcky, hledání cest k překonávání problémů, předávání kontaktů na odborníky, tipy na literaturu, zajímavé akce apod. Celorepublikové projekty a kampaně - Společnost přátelská rodině kampaň zaměřená na ocenění právnických i fyzických osob, které svou činností vytváří pozitivní prostředí pro rodiny s dětmi. Individuální psychologické poradenství - možnost konzultovat výchovné problémy, rodinné či osobní potíže a náročné životní situace s psychologem. Půjčovna pro maminky - možnost zapůjčit za nízké ceny cenově náročnější didaktické hračky a pomůcky, karnevalové masky, odbornou literaturu. Angličtina pro dospělé. Veselá flétnička společné muzicírování dětí a rodičů.

15 Přehled návštěvnosti V roce 2015 se aktivit MC Radost zúčastnilo 439 různých rodin. Dále uvádíme přehled návštěvnosti podle jednostlivých kategorií : Program zvyšování rodičovských kompetencí 2094 Program pro těhotné a kojící 644 Environmentální vzdělávání rodičů a zdravý životní styl 1030 Ostatní rozvojové a podůrné aktivity 513 Celková návštěvnost % Program zvyšování rodičovských kompetencí 24% 49% Program pro těhotné a kojící Environmentální vzdělávání rodičů a zdravý životní styl 15% Ostatní rozvojové a podůrné aktivity

16 Připravujeme na rok 2016 V roce 2016 na Vás čeká pravidelný program, nové projekty i tradiční akce pro veřejnost. V rámci našeho hlavního projektu Radost pro děti Budeme pokračovat i v dílčích projektech S rodinou do přírody, Pojďte s námi do pohádky a Babykino. Pro rok 2016 připravujeme nový projekt Co příroda vypravuje, který bude zaměřený na rozvoj environmentálního vzdělávání. Zpráva o hospodaření Mateřského centra Radost v r Výnosy Tržby za vlastní výrobky 0 Tržby z prodeje služeb Tržby z prodeje služeb Tržby za prodané zboží 0 Úroky 14 Jiné ostatní výnosy Přijaté příspěvky (dary) Přijaté příspěvky od klientů Přijaté dary Přijaté členské příspěvky Provozní dotace Provozní dotace Ministerstva práce a sociálních věcí Provozní dotace Jihomoravský kraj Provozní dotace Město Vyškov Dotace Úřadu práce Vyškov Grant Nadace Tři brány 3 309

17 Náklady Provozní náklady celkem Materiálové náklady Kancelářské potřeby Vybavení (DDHM) Pohonné hmoty 0 Jiné materiálové náklady Nemateriálové náklady Spotřeba energie Elektřina Plyn 0 Vodné a stočné Topení Opravy a udržování 0 Cestovné 0 Ostatní služby Telefony Poštovné Ostatní spoje Nájemné Právní a ekonomické služby 0 Školení a kurzy Pořízení DNM do 60 tis Jiné služby

18 Výsledky hospodaření: Výnosy celkem Náklady celkem Výsledek hospodaření Stav běžného účtu: , ,65 Stav pokladny , ,00 Mateřské centrum Radost se jako většina neziskových organizací potýká v oblasti financování svých aktivit s významnou mírou nejistoty. Důvodem této nejistoty je časový posun v rámci procesu dotačních řízení mezi termínem podání žádostí o dotace jejich schválením - a připsáním získaných finančních prostředků na běžný účet. Nejkritičtějším obdobím je první čtvrtletí roku, kdy organizace hospodaří z rezervy finančních prostředků získaných z vedlejších činností v předchozích obdobích. Projekt Radost pro děti Prostřednictvím porojektu Radost pro děti Mateřské centrum Radost realizuje svou hlavní činnost.

19 A.) Tabulka nákladů a zdrojů projektu Radost pro děti JMK Vyškov Nadac e Tři Brány MPSV Jin é Celkem Výnosy Tržby za vlastní výrobky Tržby za vlastný výrobky Tržby z prodeje služeb Tržby z prodeje služeb Tržby za prodané zboží Tržby za prodané zboží Úroky Kreditní úroky Jiné ostatní výnosy Jiné ostatní výnosy Přijaté příspěvky (dary) Přijaté příspěvky od klientů Přijaté dary Přijaté členské příspěvky Přijaté členské příspěvky Provozní dotace Provozní dotace MPSV Provozní dotace JMK Provozní dotace Vyškov dotace ÚP Vyškov Grant Nadace Tři brány

20 Náklady Provozní náklady celkem Materiálové náklady Kancelářské potřeby Vybavení (DDHM) Pohonné hmoty Jiné materiálové náklady Nemateriálové náklady Spotřeba energie Elektřina Plyn Vodné a stočné Topení Opravy a udržování Opravy a udržování budov Opravy a udržování aut Jiné opravy a udržování Cestovné Cestovné zaměstnanců Cestovné uživatelů Ostatní služby Telefony Poštovné Ostatní spoje Nájemné Právní a ekonomické služby Školení a kurzy Pořízení DNM do 60 tis Jiné služby

21 2. Osobní náklady celkem Mzdové náklady Hrubé mzdy OON na DPČ OON na DPP Odvody na soc. a zdrav. pojištění Pojistné ke mzdám Pojistné k DPČ Ostatní pojistné Ostatní sociální náklady Výnosy celkem Náklady celkem Výsledek hospodaření B.) Zdroje financování projektu Radost pro děti Projekt Radost pro děti byl i v roce 2015 dofinancován z vedlejší činnosti mateřského centra, a to z prostředků získaných z pravidelného bazárku. Dofinancování z vedlejší činnosti MC 7% Zdroje projektu "Radost pro děti" Grant Nadace Tři brány 1% Ostatní 3% Dary 2% Město Vyškov 12% Přijaté příspěvky od klientů 24% MPSV 45% JMK 6%

22 Bez dotace Ministerstva práce a sociálních věcí, by nebylo možné realizovat projet Radost pro děti a tím i hlavní činnost mateřského centra. Prostředky z této dotace slouží na pokrytí mzdových nákladů. Podrobný přehled je uvedený v následující tabulce : dotace MPSV Pracovní pozice Typ smlouvy Prac. úvazek hrubá mzda SP a ZP koordinátor provozu MC HPP 0, samostatný pedagog HPP 0, vedoucí kanceláře a propagace DPP laktační poradkyně DPP účetní DPP poradce pro nerovnoměrnosti v motorickém vývoji dětí DPP Vývoj dotací MPSV v letech

23 Poděkování Mateřské centrum jako nezisková organizace poskytuje své služby za ceny, které zdaleka nemohou pokrýt náklady spojené s provozem MC a naši snahu o alespoň částečnou profesionalizaci. Fungování naší organizace není možné bez finanční podpory státních či soukromých subjektů a dobrovolných spolupracovníků. Finanční podporu nám v roce 2015 poskytly tyto organizace: Ministerstvo práce a sociálníchvěcí ČR Město Vyškov Jihomoravský kraj Úřad práce Komunitní nadace Tři brány Ing. Tomáš Šváb-GEFIS Za podporu a spolupráci v roce 2015 děkujeme: Síti mateřských center, o.s. děkujeme za vytváření vhodných podmínek pro existenci MC v ČR a za veškerou podporu, které se nám dostává Jednotě OREL ve Vyškově za vstřícnost při organizaci cvičení rodičů s dětmi a dalších pohybových aktivit, které nemůžeme provozovat ve vlastních prostorách Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově za pravidelná setkávání maminek s dětmi v knihovně, za zapůjčování prostor a spolupráci při organizaci akcí MC Středisku volného času Maják Vyškov za spolupráci při organizaci Mikulášské nadílky v Mateřském centru Radost Městskému kulturnímu středisku Vyškov - za zapůjčení prostor Besedního domu a spolupráci při organizaci akcí MC (bazárek, Karneval a Babykino) Policii ČR za spolupráci při preventivní a osvětové činnosti v rámci rodinné akce Šnečí rallye

24 Za pravidelnou aktivní činnost v mateřském centru děkujeme všem maminkám, tatínkům, babičkám i dědečkům, bez kterých bychom se při naší práci neobešli. Příloha Rozvaha Výkaz zisků a ztrát

25 Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k (v celých Kč) Název a sídlo účetní jednotky Mateřské centrum Radost, z.s. IČO Tyršova 142/ Vyškov A K T I V A Číslo řádku Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období a b 1 2 A. Dlouhodobý majetek celkem ( ř ) A.I. Dlouhodobý nehmotný majetek ( ř. 03 až 09 ) A.I.1. Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje (012) A.I.2. Software (013) A.I.3. Ocenitelná práva (014) A.I.4. Drobný dlouhodobý nehmotný majetek (018) A.I.5. Ostatní dlouhodobý nehmotný majetek (019) A.I.6. Nedokončený dlouhodobý nehmotný majetek (041) A.I.7. Poskytnuté zálohy na dlouhodobý nehmotný majetek (051) A.II. Dlouhodobý hmotný majetek celkem ( ř. 11 až 20 ) A.II.1. Pozemky (031) A.II.2. Umělecká díla, předměty a sbírky (032) A.II.3. Stavby (021) A.II.4. Samostatné hmotné movité věci a soubory hmotných movitých věcí (022) A.II.5. Pěstitelské celky trvalých porostů (025) A.II.6. Základní stádo a tažná zvířata (026) A.II.7. Drobný dlouhodobý hmotný majetek (028) A.II.8. Ostatní dlouhodobý hmotný majetek (029) A.II.9. Nedokončený dlouhodobý hmotný majetek (042) A.II.10. Poskytnuté zálohy na dlouhodobý hmotný majetek (052) A.III. Dlouhodobý finanční majetek ( ř. 22 až 28 ) A.III.1. Podíly v ovládaných a řízených osobách (061) A.III.2. Podíly v osobách pod podstatným vlivem (062) A.III.3. Dluhové cenné papíry držené do splatnosti (063) A.III.4. Zápůjčky organizačním složkám (066) A.III.5. Ostatní dlouhodobé zápůjčky (067) A.III.6. Ostatní dlouhodobý finanční majetek (069) A.III.7. Pořizovaný dlouhodobý finanční majetek (043)

26 Číslo řádku Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období a b 1 2 A.IV. Oprávky k dlouhodobému majetku celkem ( ř. 30 až 40 ) A.IV.1. Oprávky k nehmotným výsledkům výzkumu a vývoje (072) A.IV.2. Oprávky k softwaru (073) A.IV.3. Oprávky k ocenitelným právům (074) A.IV.4. A.IV.5. Oprávky k drobnému dlouhodobému nehmotnému majetku Oprávky k ostatnímu dlouhodobému nehmotnému majetku (078) (079) A.IV.6. Oprávky k stavbám (081) A.IV.7. A.IV.8. A.IV.9. A.IV.10. A.IV.11. Oprávky k samostatným hmotným movitým věcem a souborům hmotných movitých věcí Oprávky k pěstitelským celkům trvalých porostů Oprávky k základnímu stádu a tažným zvířatům Oprávky k drobnému dlouhodobému hmotnému majetku Oprávky k ostatnímu dlouhodobému hmotnému majetku (082) (085) (086) (088) (089) B. Krátkodobý majetek celkem ( ř ) B.I. Zásoby celkem ( ř. 43 až 51 ) B.I.1. Materiál na skladě (112) B.I.2. Materiál na cestě (119) B.I.3. Nedokončená výroba (121) B.I.4. Polotovary vlastní výroby (122) B.I.5. Výrobky (123) B.I.6. Zvířata (124) B.I.7. Zboží na skladě a v prodejnách (132) B.I.8. Zboží na cestě (139) B.I.9. Poskytnuté zálohy na zásoby ( 314) B.II. Pohledávky celkem ( ř. 53 až 71 ) B.II.1. Odběratelé (311) B.II.2. Směnky k inkasu (312) B.II.3. B.II.4. Pohledávky za eskontované cenné papíry Poskytnuté provozní zálohy (313) (314- ř.50) B.II.5. Ostatní pohledávky (315) B.II.6. Pohledávky za zaměstnanci (335) B.II.7. Pohledávky za institucemi sociálního zabezpečení a veřejného zdravotního pojištění (336) B.II.8. Daň z příjmů (341) B.II.9. Ostatní přímé daně (342) B.II.10. Daň z přidané hodnoty (343) B.II.11. Ostatní daně a poplatky (345) B.II.12. B.II.13. Nároky na dotace a ostatní zúčtování se státním rozpočtem Nároky na dotace a ostatní zúčtování s rozpočtem orgánů územních samostatných celků (346) (348)

27 a B.II.14. Pohledávky za společníky sdruženými ve společnosti Číslo řádku b Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období 1 2 (358) B.II.15. Pohledávky z pevných termínových operací a opcí (373) B.II.16. Pohledávky z vydaných dluhopisů (375) B.II.17. Jiné pohledávky (378) B.II.18. Dohadné účty aktivní (388) B.II.19. Opravná položka k pohledávkám (391) B.III. Krátkodobý finanční majetek celkem ( ř. 73 až 80 ) B.III.1. Pokladna (211) B.III.2. Ceniny (213) B.III.3. Účty v bankách (221) B.III.4. Majetkové cenné papíry k obchodování (251) B.III.5. Dluhové cenné papíry k obchodování (253) B.III.6. Ostatní cenné papíry (256) B.III.7. Pořizovaný krátkodobý finanční majetek (259) B.III.8. Peníze na cestě (+/- 261) B.IV. Jiná aktiva celkem ( ř. 82 až 84 ) B.IV.1. Náklady příštích období (381) B.IV.2. Příjmy příštích období (385) B.IV.3. Kursové rozdíly aktivní (386) AKTIVA CELKEM ( ř ) Kontrolní číslo ( ř. 1 až 85)

28 Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období P A S I V A u c d 3 4 A. Vlastní zdroje celkem ( ř ) A.I. Jmění celkem ( ř. 88 až 90 ) A.I.1. Vlastní jmění (901) A.I.2. Fondy (911) A.I.3. Oceňovací rozdíly z přecenění finančního majetku a závazků (921) A.II. Výsledek hospodaření celkem ( ř. 92 až 94 ) A.II.1. Účet výsledku hospodáření (+/- 963) 92 X A.II.2. Výsledek hospodaření ve schvalovacím řízení (+/- 931) X A.II.3. Nerozdělený zisk, neuhrazená ztráta min. let (+/- 932) B. Cizí zdroje celkem ( ř ) B.I. Rezervy celkem ( ř. 97 ) B.I.1. Rezervy (941) B.II. Dlouhodobé závazky celkem ( ř. 99 až 105 ) B.II.1. Dlouhodobé bankovní úvěry (953) B.II.2. Vydané dluhopisy (953) B.II.3. Závazky z pronájmu (954) B.II.4. Přijaté dlouhodobé zálohy (955) B.II.5. Dlouhodobé směnky k úhradě (958) B.II.6. Dohadné účty pasivní (389) B.II.7. Ostatní dlouhodobé závazky (959) B.III. Krátkodobé závazky celkem ( ř. 106 až 129 ) B.III.1. Dodavatelé (321) B.III.2. Směnky k úhradě (322) B.III.3. Přijaté zálohy (324) B.III.4. Ostatní závazky (325) B.III.5. Zaměstnanci (331) B.III.6. Ostatní závazky vůči zaměstnancům (333) B.III.7. Závazky ze sociálního zabezpečení a zdr.pojištění (336) B.III.8. Daň z příjmů (341) B.III.9. Ostatní přímé daně (342) B.III.10. Daň z přidané hodnoty (343) B.III.11. Ostatní daně a poplatky (345) B.III.12. Závazky ze vztahu ke státnímu rozpočtu (346) B.III.13. Závazky ze vztahu k rozp.orgánů uzem.sam.celků (348) B.III.14. Závazky z upsaných nespl.cenných papírů a podílů (367) B.III.15. Závazky ke společníkům sdružených ve společnosti (368) B.III.16. Závazky z pevných termínových operací a opcí (373) B.III.17. Jiné závazky (379) B.III.18. Krátkodobé bankovní úvěry (231) B.III.19. Eskontní úvěry (232) B.III.20. Vydané kratkodobé dluhopisy (241) B.III.21. Vlastní dluhopisy (255) B.III.22. Dohadné účty pasivní (389) B.III.23. Ostatní krátkodobé finanční výpomoci (379) B.IV. Jiná pasiva celkem ( ř. 131 až 133 ) B.III.1. Výdaje příštích období (383) B.III.2. Výnosy příštích období (384) B.III.3. Kursové rozdíly pasivní (387) PASIVA CELKEM ( ř ) Kontrolní číslo ( ř. 86 až 134)

29 Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY k (v celých Kč) Mateřské centrum Radost, z.s. IČO Tyršova 142/ Vyškov Číslo řádku Název položky Číslo řádku činnost hlavní činnost hospodářská celkem A. Náklady ( ř. 43 ) A.I. Spotřebované nákupy celkem ( ř. 3 až 6 ) A.I.1 Spotřeba materiálu (501) A.I.2 Spotřeba energie (502) A.I.3 Spotřeba ostatních neskladovatelných dodávek (503) A.I.4 Prodané zboží (504) A.II. Služby celkem ( ř. 8 až 11 ) A.II.5 Opravy a udržování (511) A.II.6 Cestovné (512) A.II.7 Náklady na reprezentaci (513) A.II.8 Ostatní služby (518) A.III. Osobní náklady celkem ( ř. 13 až 17 ) A.III.9 Mzdové náklady (521) A.III.1 0 A.III.1 1 A.III.1 2 A.III.1 3 Zákonné sociální pojištění (524) Ostatní sociální pojištění (525) Zákonné sociální náklady (527) Ostatní sociální náklady (528) A.IV. Daně a poplatky celkem ( ř. 19 až 21 ) A.IV.14 Daň silniční (531) A.IV.15 Daň z nemovitostí (532) A.IV.16 Ostatní daně a poplatky (538) A.V. Ostatní náklady celkem ( ř. 23 až 30 ) A.V.17 Smluvní pokuty a úroky z prodlení (541) A.V.18 Ostatní pokuty a penále (542) A.V.19 Odpis nedobytné pohledávky (543) A.V.20 Úroky (544) A.V.21 Kursové ztráty (545) A.V.22 Dary (546) A.V.23 Manka a škody (548) A.V.24 Jiné ostatní náklady (549)

30 Číslo řádku Název položky Číslo řádku činnost hlavní činnost hospodářská celkem A.VI. A.VI.25 A.VI Odpisy, prodaný majetek, tvorba rezerv a opravných položek celkem ( ř. 32 až 37 ) Odpisy dlouhodobého nehmotného a hmotného (551) majetku Zůstatková cena prodaného dlouhodobého (552) nehmotného a hmotného majetku B. Výnosy (ř-81) B.I. Tržby za vlastní výkony a za zboží celkem ( ř. 46 až 48 ) B.I.1 Tržby za vlastní výrobky (601) B.I.2 Tržby z prodeje služeb (602) B.I.3 Tržby za prodané zboží (604) B.II. B.II.4 Změna stavu vnitroorganizačních zásob celk. ( ř. 50 až ) Změna stavu zásob nedokončené (611) výroby B.II.5 Změna stavu zásob polotovarů (612) B.II.6 Změna stavu zásob výrobků (613) B.II.7 Změna stavu zvířat (614) B.III. Aktivace celkem ( ř. 55 až 58 ) B.III.8 Aktivace materiálu a zboží (621) B.III.9 B.III.10 B.III.11 Aktivace vnitroorganizačních služeb Aktivace dlouhodobého nehmotného majetku Aktivace dlouhodobého hmotného majetku (622) (623) (624) B.IV. Ostatní výnosy celkem ( ř. 60 až 66 ) B.IV.12 Smluvní pokuty a úroky z prodlení B.IV.13 Ostatní pokuty a penále B.IV.14 A.VI.27 Prodané cenné papíry a podíly (553) A.VI.28 Prodaný materiál (554) A.VI.29 Tvorba rezerv (556) A.VI.30 Tvorba opravných položek (559) A.VII. Poskytnuté příspěvky celkem ( ř ) A.VII.31 Poskytnuté příspěvky zúčtované mezi organizačními složkami (581) A.VII.32 Poskytnuté členské příspěvky (582) A.VIII. Daň z příjmů celkem ( ř. 42 ) A.VIII.33 Dodatečné odvody daně z příjmů (595) NÁKLADY CELKEM Platby za odepsané pohledávky B.IV.15 Úroky B.IV.16 Kursovné zisky B.IV.17 Zúčtování fondů B.IV.18 Jiné ostatní výnosy

31 Číslo řádku Název položky Číslo řádku činnost hlavní činnost hospodářská celkem B.V. Tržby z prodeje majetku, zúčtování rezerv a opravných položek celkem ( ř. 68 až 74 ) B.V.19 Tržby z prodeje dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku (652) B.V.20 Tržby z prodeje cenných papírů a podílů (653) B.V.21 Tržby z prodeje materiálu (654) B.V.22 Výnosy z krátkodobého finančního majetku (655) B.V.23 Zúčtování rezerv (656) B.V.24 Výnosy z dlouhodobého finančního majetku (657) B.V.25 Zúčtování opravných položek (659) B.VI. Přijaté příspěvky celkem ( ř. 76 až 78 ) B.VI.26 Přijaté příspěvky zúčtované mezi organizačními složkami (681) B.VI.27 Přijaté příspěvky (dary) (682) B.VI.28 Přijaté členské příspěvky (684) B.VII. Provozní dotace celkem ( ř. 80 ) B.VII.29 Provozní dotace (691) VÝNOSY CELKEM C. VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ PŘED ZDANĚNÍM ( ř ) C.34 Daň z příjmů (591) D. VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ PO ZDANĚNÍ ( ř ) Kontrolní číslo ( ř ) Odesláno dne: Razítko: Podpis vedoucího úč.jednotky: Odpovídá za údaje: Telefon:

32 Mateřské centrum RADOST, z. s. Tyršova 142/29, Vyškov Tel: info(zavináč)mcradost.cz číslo účtu /0300 IČO: Zapsaný ve spolkovém rejstříku Spisová značka L 8380 vedená u Krajského soudu v Brně

ROZVAHA (BILANCE) k (v v celých tis. Kč Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v v celých tis. Kč Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.7.2015 (v v celých tis. Kč Kč) IČO 00443000 Název a sídlo účetní jednotky ČESKÝ BRIDŽOVÝ SVAZ Italská

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Název a sídlo účetní jednotky

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Název a sídlo účetní jednotky Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2016 (v celých tis. Kč) Název a sídlo účetní jednotky Centrum pro bezpečný stát, z.s. IČO Pražská

Více

Základní list daňového poplatníka DIČ : CZ

Základní list daňového poplatníka DIČ : CZ Základní list daňového poplatníka DIČ : CZ FYZICKÁ OSOBA PRÁVNICKÁ OSOBA Jméno : ČBaS, Zátopkova 100/2, Praha 6, 169 00 Obchodní firma : Příjmení : Rodné příjmení : Titul : Dodatek obchodní firmy : Datum

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2012 (v celých tis. Kč) IČO 49467964 Název účetní jednotky I. Sbor ČCE Opletalova A K T I V A dni

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2014 (v celých tis. Kč) IČO 49467964 Název a sídlo účetní jednotky Farní sbor Českobratrské církve

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2008 (v celých tis. Kč) IČO 27777146 Název účetní jednotky MAS HORNÍ POMORAVÍ obecně prospěšná společnost Hlavní 92 788 33 Hanušovice

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2014 (v celých tis. Kč) IČO 29030617 Název účetní jednotky Společenství pro dům č.p. 722, Praha 9

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2006 (v celých tis. Kč) IČO Název účetní jednotky Jméno Jméno sídlo sídlo sídlo A K T I V A a Číslo

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 (v celych tisících Kc) ˇ IČO Nadrazní ˇ 111 27031161 Stara Paka 507 91 Název a sídlo účetní jednotky Sportem proti barieram,

Více

13. 6. 2017 18 Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb. ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 ( v celých tisících Kč ) Název, sídlo a právní forma účetní jednotky Rolling, spolek pro rozvoj

Více

Účtová osnova pro neziskové organizace 2016

Účtová osnova pro neziskové organizace 2016 Účtová osnova pro neziskové organizace 2016 Účty 398, 656, a 659 nejsou ve standardní definici obsaženy a je nutné si do osnovy doplnit na který řádek mají být použity. Čísla v hranatých závorkách jsou

Více

Rozvaha. ke dni (v Kč)! SKP - Naděje pro život IČ Žižkova 2076/ Jihlava. církevní právnická osoba A K T I V A

Rozvaha. ke dni (v Kč)! SKP - Naděje pro život IČ Žižkova 2076/ Jihlava. církevní právnická osoba A K T I V A Rozvaha ke dni 31.12.2009 (v Kč)! IČ 70876339 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky SKP - Naděje pro život Žižkova 2076/108 586 01 Jihlava církevní právnická osoba A K T I V A A. Dlouhodobý majetek

Více

Rozvaha (bilance) ke dni... A K T I V A. Výčet položek podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb.

Rozvaha (bilance) ke dni... A K T I V A. Výčet položek podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 504/2002 Sb. Rozvaha (bilance) ke dni... 31.12.2016 (v tis. Kč) IČO 28771648 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky ČISTÁ PŘÍRODA VÝCHODNÍCH ČECH o.p.s.

Více

ROZVAHA A K T I V A +164 +146 +8 +8 +8 +8 +581 +581 +581 +581. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

ROZVAHA A K T I V A +164 +146 +8 +8 +8 +8 +581 +581 +581 +581. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 3 1 1 2 2 0 1 4 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 0 0 5 4 0 7 0 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky Česká rugbyová unie Zátopkova 100/2 Praha 1017 A

Více

ROZVAHA (BILANCE) k

ROZVAHA (BILANCE) k Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2006 Název účetní jednotky (v celých tis. Kč) Nadační fond Věry Třebické-Řivnáčové IČO Černá 646/9

Více

Rozvaha v plném rozsahu k ( v celých tisících Kč )

Rozvaha v plném rozsahu k ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 04/2002 Sb. Účetní jednotka doručí: 1 x příslušnému fin. orgánu Rozvaha v plném rozsahu k 31201 ( v celých tisících Kč ) IČO 017842 Název, sídlo a právní forma účetní

Více

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2015 Dne: Tisk vybraných záznamů

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2015 Dne: Tisk vybraných záznamů Výsledovka Strana NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: 9378800 Rok: 0 Dne: 3.03.06 Tisk vybraných záznamů Název účtu účtu Počáteční stav Obraty za období MD Obraty za období D Obraty rozdíl Koncový stav Náklady

Více

ROZVAHA A K T I V A

ROZVAHA A K T I V A Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 31 2 0 1 5 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 6 4 0 4 0 5 3 4 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky občanské sdružení LUNARIA Jindřichovice pod Smrkem

Více

ROZVAHA A K T I V A Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni

ROZVAHA A K T I V A Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 31 12 2 0 1 3 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 2 6 6 5 5 1 3 6 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky DIVADLO COMPANYCZ Divadelní sdružení Solidarity

Více

ROZVAHA A K T I V A. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni... ... ( v tisících Kč ) ...

ROZVAHA A K T I V A. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni... ... ( v tisících Kč ) ... Výčet položek podle vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 3 1 1 2 2 0 1 4 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 2 6 2 0 2 4 1 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky VOLONTÉ CZECH ops Thámova 20/11 Praha 1000 A K T

Více

ROZVAHA A K T I V A. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni

ROZVAHA A K T I V A. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Název, sídlo a právní forma účetní jednotky. ke dni Výčet položek podle vyhlášky č 504/02 Sb ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky dne: 30616 Podací číslo: 1076084632 Heslo zjištění stavu: 374db858 Stav podání: podáno 3 1 1 2 2 0

Více

Rozvaha (Bilance) ke dni (v tis. Kč) Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky IČ

Rozvaha (Bilance) ke dni (v tis. Kč) Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky IČ Výčet položek podle vyhlášky č.504/2002 Sb., v platném znění Rozvaha (Bilance) ke dni 31.12.2009 (v tis. Kč) Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky IČ PermaLot 70642168 Svojanov

Více

Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017

Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017 Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období 1.1.2017 31.12. 2017 na základě vyhodnocení činnosti PLUS 50 z.ú. a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné hromady

Více

ROZVAHA A K T I V A

ROZVAHA A K T I V A Výčet položek le vyhlášky č 504/2002 Sb ROZVAHA 31 2 0 1 4 ke dni ( v tisících Kč ) IČ 6 4 0 4 0 5 3 4 Název, sídlo a právní forma účetní jednotky LUNARIA 46365 A K T I V A A Dlouhodobý majetek celkem

Více

Energie pro život příležitost pracovat. ROZVAHA. k 31.12 2013

Energie pro život příležitost pracovat. ROZVAHA. k 31.12 2013 NADĚJE, otrokovická o.p.s. Energie pro život příležitost pracovat. ROZVAHA k 31.12 2013 Příloha k výroční zprávě 2013 Název: NADĚJE, otrokovická o.p.s. Sídlo: WOLKEROVA 1274, 765 02 OTROKOVICE Předmět

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Ministerstvo financí schváleno č.j. 283/76 102/2000 a účinností pro účetní jednotky účtující podle účtové osnovy pro nevýdělečné organizace Účetní jednotka doručí: 1x příslušnému finančnímu orgánu Název

Více

ROZVAHA v plném rozsahu (V celých tisících Kč)

ROZVAHA v plném rozsahu (V celých tisících Kč) Příloha k přiznání k dani z příjmů právnických osob ke dni ROZVAHA v plném rozsahu 312015... (V celých tisících Kč) Rok Měsíc IČ Název účetní jednotky Česká jezdecká federace Sídlo nebo bydliště účetní

Více

VÝKAZ ZISKŮ A ZTRÁTY

VÝKAZ ZISKŮ A ZTRÁTY VÝKAZ ZISKŮ A ZTRÁTY Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 50/00 Sb. k..05 ( v celých tis. Kč) IČO 77 Název účetní jednotky Bludiště z.s. Dr. M. Horákové 0/5 60 0 Karovy Vary účtu Název ukazatele Činnost

Více

řádná mimořádná mezitimní * typ závěrky označte X

řádná mimořádná mezitimní * typ závěrky označte X ÚČETNÍ ZÁVĚRKA neziskových organizací Období: 12 / 2014 IČO: 68308655 Název: Místo pro děti-spolek řádná mimořádná mezitimní * typ závěrky označte X Sestavená k rozvahovému dni 31.12.2014 Sídlo účetní

Více

Dostává se Vám do rukou shrnutí práce Mateřského centra Radost za rok Ráda bych Vám v úvodu přiblížila některé okamžiky uplynulého roku.

Dostává se Vám do rukou shrnutí práce Mateřského centra Radost za rok Ráda bych Vám v úvodu přiblížila některé okamžiky uplynulého roku. Výroční zpráva 2016 Obsah Výroční zpráva... 1 2016... 1 Úvodní slovo... 3 Poslání Mateřského centra Radost... 4 Typy poskytovaných služeb... 4 Stručná historie Mateřského centra Radost... 5 Vedení Mateřského

Více

ROZVAHA pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni

ROZVAHA pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni 14RozvahaNev.pdf ROZVAHA pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni Název a sídlo účetní jednotky IČ a b 1 2 A. Dlouhodobý majetek celkem (A.I. + A.II. + A.III. + A.IV.) A. I. Dlouhodobý nehmotný

Více

Převodový můstek - účetní jednotky účtující podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

Převodový můstek - účetní jednotky účtující podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Převodový můstek - účetní jednotky účtující podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Obsahové vymezení jednotlivých položek Pomocného konsolidačního přehledu je upraveno v 25 až 64 konsolidační vyhlášky státu Rozvaha

Více

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k (v celých tis. Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2017 (v celých tis. Kč) IČO 22748199 Název a sídlo účetní jednotky "Halda, z. s." V. Burgra 136 Kladno

Více

Okresní sdružení České unie sportu Prostějovska, z. s. Výroční zpráva o činnosti za rok 2017

Okresní sdružení České unie sportu Prostějovska, z. s. Výroční zpráva o činnosti za rok 2017 Okresní sdružení České unie sportu Prostějovska, z. s. Výroční zpráva o činnosti za rok 2017 Výroční zpráva o činnosti je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince

Více

Výroční zpráva Místní akční skupiny Šipka

Výroční zpráva Místní akční skupiny Šipka Výroční zpráva Místní akční skupiny Šipka 2014 Obsah Účetní závěrka...2 Činnost Místní akční skupiny Šipka v roce 2014 a její zhodnocení...9 Účetní závěrka R O Z V A H A (Kontrola aktiv a pasiv) Číslo

Více

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp.

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo Hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 942 23 01. Spotřeba materiálu 03 436 10 02. Spotřeba energie

Více

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2014 Dne: Tisk vybraných záznamů

Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: Rok: 2014 Dne: Tisk vybraných záznamů Výsledovka Strana 1 NADĚJE, otrokovická o.p.s. IČ: 2938800 Rok: 201 Dne: 19.0201 Tisk vybraných záznamů Název účtu účtu Počáteční stav Obraty za období MD Obraty za období D Obraty rozdíl Koncový stav

Více

Účetní osnova. Tisknuto dne: 05.10.2015 6:47. Stránka 1. demo. Platné v roce 2015. 062 Podíly v účetních jednotkách pod podstatným vlivem

Účetní osnova. Tisknuto dne: 05.10.2015 6:47. Stránka 1. demo. Platné v roce 2015. 062 Podíly v účetních jednotkách pod podstatným vlivem Platné v roce 2015 050 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý majetek 051 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý nehmotný majetek 052 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý hmotný majetek 053 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý

Více

ROZVAHA. občanské sdružení LUNARIA. Jindřichovice pod Smrkem

ROZVAHA. občanské sdružení LUNARIA. Jindřichovice pod Smrkem ROZVAHA k... 3... 1...... 1... 2...... 2... 0... 1.... 7.... ROZVAHA dle 504/2002 Sb. ve znění pro rok 2016 Obchodní firma nebo název účetní jednotky občanské sdružení LUNARIA 12 IČ v tisících Kč 6 4 0

Více

ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK

ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK Účet Položka rozvahy Aktiva Pasiva ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK Účtová skupina 01 Dlouhodobý nehmotný majetek 011 Zřizovací výdaje B.I.1. 012 Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje B.I.2. 013 Software

Více

ROZVAHA. Nadační fond Cesta proti bolesti. Červený Hrádek v tisících Kč A K T I V A

ROZVAHA. Nadační fond Cesta proti bolesti. Červený Hrádek v tisících Kč A K T I V A ROZVAHA k....... 3... 1...... 1... 2...... 2.... 0... 1... 7........ ROZVAHA dle 504/2002 Sb. ve znění pro rok 2016 Obchodní firma nebo název účetní jednotky Nadační fond Cesta proti bolesti IČ v tisících

Více

ROZVAHA. Hockey club tělovýchovná jednota Šternberk r.s. Blahoslavova Šternberk

ROZVAHA. Hockey club tělovýchovná jednota Šternberk r.s. Blahoslavova Šternberk Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky dne: 22.2.2018 Podací : 1616322808 Heslo zjištění stavu: 556b7044 Stav podání: podáno otisk podacího razítka k... 3... 1...... 1... 2....... 2... 0...

Více

ROZVAHA. občanské sdružení LUNARIA. Jindřichovice pod Smrkem

ROZVAHA. občanské sdružení LUNARIA. Jindřichovice pod Smrkem ROZVAHA k... 3... 1...... 1... 2...... 2... 0.... 1... 6.... ROZVAHA dle 504/2002 Sb. ve znění pro rok 2016 Obchodní firma nebo název účetní jednotky občanské sdružení LUNARIA 12 IČ v tisících Kč 6 4 0

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 1 271 01. Spotřeba materiálu 03 516 02. Spotřeba energie 04 755

Více

ROZVAHA A K T I V A (v tisících Kč) Česká republika. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

ROZVAHA A K T I V A (v tisících Kč) Česká republika. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. ROZVAHA Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky ke dni... 31.12.2015 Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560 (v tisících Kč)

Více

Název nadřízeného orgánu: Název účetní jednotky: Zotavovna Pracov Sídlo: Radimovice u Želče 390 11 Radimovice u Želče Právní forma: příspěvková organizace Předmět činnosti: ROZVAHA (BILANCE) organizačních

Více

ROZVAHA. Tělocvičná jednota Sokol Mohelnice. nám. Tyrše a Fügnera 194/

ROZVAHA. Tělocvičná jednota Sokol Mohelnice. nám. Tyrše a Fügnera 194/ ROZVAHA k....... 3... 1...... 1... 2....... 2... 0... 1... 6......... ROZVAHA dle 504/2002 Sb. ve znění pro rok 2016 Obchodní firma nebo název účetní jednotky Tělocvičná jednota Sokol Mohelnice IČ v tisících

Více

sq/ jy'; .5'S2 -6'13, -!tb J,(1 .J6 Cj - fp} --?'?53 /j'cťo ,-,:;q'í~ .- ~S;) ,) :-j 1jS{.7 AKTIVA én' -,, řádku až 9

sq/ jy'; .5'S2 -6'13, -!tb J,(1 .J6 Cj - fp} --?'?53 /j'cťo ,-,:;q'í~ .- ~S;) ,) :-j 1jS{.7 AKTIVA én' -,, řádku až 9 AKTIVA A. Dlouhodobý I. Dlouhodobý nehmotný 2 + 10 + 21 + 29 3 až 9 Číslo Stav k prvnímu Stav k poslednímu řádku dni účel. období dni účel. období 1 /j'cťo én' 2 0~ 62,) :-j 62 J,(1 jy';.j6 Cj.5'S2 1jS{.7

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 1 404 01. Spotřeba materiálu 03 729 02. Spotřeba energie 04 675

Více

Účtová skupina 03 Dlouhodobý hmotný majetek neodpisovaný 031 Pozemky 032 Umělecká díla a předměty

Účtová skupina 03 Dlouhodobý hmotný majetek neodpisovaný 031 Pozemky 032 Umělecká díla a předměty Směrná účtová osnova Příloha č. 4 vyhlášky č. 505/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky, které jsou územními

Více

ROZVAHA pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu

ROZVAHA pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu - ROZVAHA pro nevýdělečné organizace v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 (v celych tisících Kc) ˇ Název a sídlo účetní jednotky OBEC PREKLADATELU ˇ IČO Pod Nuselskymi schody 3 00549096 Praha 2 120 00 A.

Více

Výroční správa obecně prospěšné společnosti MANEMI o. p. s. za rok 2010

Výroční správa obecně prospěšné společnosti MANEMI o. p. s. za rok 2010 Výroční správa obecně prospěšné společnosti MANEMI o. p. s. za rok 2010 1. Základní údaje 1 1.1. Organizační schéma 2 1.2. Hlavní činnost 3 1.3. Doplňková činnost 3 2. Činnost obecně prospěšné společnosti

Více

Opis souboru - ÚČTOVÝ ROZVRH - ÚČTY 2016

Opis souboru - ÚČTOVÝ ROZVRH - ÚČTY 2016 19.03.2016 20:06:21.012 Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje.013 Software.014 Ostatní ocenitelná práva.015 Goodwill.019 Ostatní dlouhodobý nehmotný majetek.021 Stavby.022 Hmotné movité věci a jejich soubory.025

Více

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb174-02.pdf, a 500/2015, viz vyhláška 500-2015.pdf

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb174-02.pdf, a 500/2015, viz vyhláška 500-2015.pdf , který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění dalších předpisů,

Více

Poradna pro integraci

Poradna pro integraci Poradna pro integraci Účetní závěrka 2007 Rozvaha Aktiva Číslo Stav k prvnímu dni Stav k poslednímu dni k 31. 12. 2007 (v celých tis. Kč) řádku účetního období účetního období A. Dlouhodobý majetek ř.

Více

Účtová osnova pro podnikatele 2016

Účtová osnova pro podnikatele 2016 Účtová osnova pro podnikatele 2016 U účtů, které mohou být v několika řádcích výkazů, je tučně a podtženě označen řádek ve standardní definici. Účty 091, 092, 095, 096 a 391 nejsou ve standardní definici

Více

řádná Imimořádná D Imezitimní D * typ závěrky označte X

řádná Imimořádná D Imezitimní D * typ závěrky označte X ÚČETNí ZÁVĚRKA neziskových organizací Obdobi: IČO: 12/2012 28274466 Název: Domov seniorů Stříbrné Terasy Jihlava o.p.s. I D řádná Imimořádná D Imezitimní D * typ závěrky označte X Sestavená k rozvahovému

Více

Rozvaha v úplném rozsahu Výsledovka Rozvaha ve zkráceném rozsahu Výsledovka zkr Rozvaha základní Název účtu Aktiva Pasiva Aktiva Pasiva Aktiva Pasiva

Rozvaha v úplném rozsahu Výsledovka Rozvaha ve zkráceném rozsahu Výsledovka zkr Rozvaha základní Název účtu Aktiva Pasiva Aktiva Pasiva Aktiva Pasiva Rozvaha v úplném rozsahu Výsledovka Rozvaha ve zkráceném rozsahu Výsledovka zkr Rozvaha základní Název účtu Aktiva Pasiva Aktiva Pasiva Aktiva Pasiva Formulář Číslo Formulář Číslo Formulář Číslo Formulář

Více

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb pdf, a 500/2016, viz vyhláška pdf

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb pdf, a 500/2016, viz vyhláška pdf , který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění dalších předpisů,

Více

==; , ÚČETNí ZÁVĚRKA neziskových organizací. 12/ Domov seniorů Stříbrné Terasy Jihlava o.p.s.

==; , ÚČETNí ZÁVĚRKA neziskových organizací. 12/ Domov seniorů Stříbrné Terasy Jihlava o.p.s. 100.-., o L.:J ÚČETNí ZÁVĚRKA neziskových organizací Období: IČO: Název: 12/2013 274466 Domov seniorů Stříbrné Terasy Jihlava o.p.s. řádná r71 Imimořádná O Imezitimní D.typ závěrky označte X ~ Sestavená

Více

Rozvaha v plném rozsahu k ( v celých tisících Kč )

Rozvaha v plném rozsahu k ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy Č. 1 vyhlášky Č. 504/2002 Sb. Účetní jednotka doručí: 1 x příslušnému fin. orgánu Rozvaha v plném rozsahu k 31.12.2011 ( v celých tisících Kč ) IČO 65267991 Název, sídlo a právní

Více

068 - Zápůjčky a úvěry - ostatní Jiný dlouhodobý. finanční majetek. majetku Oprávky k nehmotným. výsledkům vývoje

068 - Zápůjčky a úvěry - ostatní Jiný dlouhodobý. finanční majetek. majetku Oprávky k nehmotným. výsledkům vývoje 1 Účtová třída 0 Dlouhodobý majetek 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky vývoje 013 - Software 014 - Ostatní ocenitelná práva 015 - Goodwill 019 - Ostatní dlouhodobý nehmotný majetek

Více

R O Z V A H A ( B I L A N C E )

R O Z V A H A ( B I L A N C E ) Příloha č. 1 k vyhlášce č. 505/2002 Sb. s účinností pro organizační složky státu, státní fondy, územní samosprávné celky a příspěvkové organizace R O Z V A H A ( B I L A N C E ) ( v tis. Kč na dvě desetinná

Více

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve

Více

Převodový můstek - účetní jednotky účtující podle vyhlášky č. 504/2002 Sb.

Převodový můstek - účetní jednotky účtující podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Převodový můstek - účetní jednotky účtující podle vyhlášky č. 504/2002 Sb. Obsahové vymezení jednotlivých položek Pomocného konsolidačního přehledu je upraveno v 24 až 62 konsolidační vyhlášky státu Rozvaha

Více

A K T I V A. 3. Dlouhodobý hmotný majetek Pozemky (031) 16 Umělecká díla a předměty (032) 17 Stavby (021) 18 1 338 355,00 1 777 183,00

A K T I V A. 3. Dlouhodobý hmotný majetek Pozemky (031) 16 Umělecká díla a předměty (032) 17 Stavby (021) 18 1 338 355,00 1 777 183,00 Název nadřízeného orgánu: Obec Doudleby Název účetní jednotky: Základní škola a Mateřská škola Doudleby Sídlo: Doudleby 2 370 07 České Budějovice Právní forma: příspěvková organizace Předmět činnosti:

Více

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva...

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva... Obsah Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...................xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek.......................... XVI Předmluva....................................................

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Návrh účtového rozvrhu pro podnikatele

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Návrh účtového rozvrhu pro podnikatele SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. Návrh účtového rozvrhu pro podnikatele Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek 0 - Dlouhodobý nehmotný majetek 0 - Zřizovací výdaje 02 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 03 - Software

Více

Rozvaha (bilance) v plném rozsahu (v tisících Kč)

Rozvaha (bilance) v plném rozsahu (v tisících Kč) Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb., ve znění vyhlášky č. 476/2003 Sb. Rozvaha (bilance) v plném rozsahu 31.12.2013 (v tisících Kč) IČ 27157806 Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní

Více

Účtová osnova pro nevýdělečné organizace

Účtová osnova pro nevýdělečné organizace Účtová osnova pro nevýdělečné organizace Doplněné analytické účty jsou pouze doporučené Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013

Více

Rozvaha (bilance) v plném rozsahu 31.12.2014 (v tisících Kč)

Rozvaha (bilance) v plném rozsahu 31.12.2014 (v tisících Kč) Výčet položek podle vyhlášky č. 504/2002 Sb., ve znění vyhlášky č. 476/2003 Sb. Rozvaha (bilance) v plném rozsahu 31.12.2014 (v tisících Kč) IČ 27157806 Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní

Více

Poradna pro integraci Účetní závěrka 2005

Poradna pro integraci Účetní závěrka 2005 Poradna pro integraci Účetní závěrka 2005 Rozvaha Aktiva Stav k prvnímu dni Stav k poslednímu Číslo řádku účetního období dni účetního období A. Dlouhodobý majetek ř. 09 + 20 + 28-40 1 6 0 I. Dlouhodobý

Více

Rozvaha (Bilance) ke dni 31.12.2008 (v tis. Kč) Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky

Rozvaha (Bilance) ke dni 31.12.2008 (v tis. Kč) Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky Výčet položek podle vyhlášky č.504/2002 Sb., v platném znění Rozvaha (Bilance) ke dni 31.12.2008 (v tis. Kč) Název, sídlo, právní forma a předmět činnosti účetní jednotky IČ PermaLot 70642168 Svojanov

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč )

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni ( v celých tisících Kč ) Výkaz zisku a ztráty podle Přílohy č. 2 vyhlášky č. 04/2002 Sb Účetní jednotka doručí: 1 x příslušnému finančnímu orgánu VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 ( v celých tisících Kč )

Více

ROZVAHA (BILANCE) organizačních složek státu, územních samosprávných celků, příspěvkových organizací a regionálních rad (v tis. Kč na dvě desetinná místa) sestavená k 31.12.2009 IČO 00190543 Název nadřízeného

Více

ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2008 (v celých tis. Kč)

ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2008 (v celých tis. Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 504/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) k 31.12.2008 (v celých tis. Kč) Název účetní jednotky Poradna pro integraci IČO Senovážná 2 67362621 Praha

Více

Název nadřízeného orgánu: Název účetní jednotky: Zotavovna Pracov Sídlo: Radimovice u Želče 390 11 Radimovice u Želče Právní forma: příspěvková organizace Předmět činnosti: ROZVAHA (BILANCE) organizačních

Více

Imimořádná Imezitimní D.typ závěrky označte X

Imimořádná Imezitimní D.typ závěrky označte X ÚČETNí ZÁVĚRKA neziskových organizací Období: 13 I 2011 IČO: 28274466 Název: Sestavená k rozvahovému dni 31.12.2011 Domov seniorů Stříbrné Terasy Jihlava o.p.s. Imimořádná Imezitimní D.typ závěrky označte

Více

Modrý klíč o.p.s. k Smolkova 567/2 (tis. Kč) IČ: Označ. AKTIVA 2017 Stav k prvnímu dni účetního období

Modrý klíč o.p.s. k Smolkova 567/2 (tis. Kč) IČ: Označ. AKTIVA 2017 Stav k prvnímu dni účetního období ROZVAHA Modrý klíč o.p.s. k 31.12.2017 Smolkova 567/2 (tis. Kč) IČ: 29 139 376 Označ. AKTIVA 2017 Stav k prvnímu dni účetního období Stav k poslednímu dni účetního období A. Dlouhodobý majetek celkem 67

Více

Povinné členění účtové osnovy Účtová třída 0-Dlouhodobý majetek. Příloha C. Stanovené syntetické účty

Povinné členění účtové osnovy Účtová třída 0-Dlouhodobý majetek. Příloha C. Stanovené syntetické účty Příloha C Směrná účtová osnova a účtový rozvrh (na úrovni syntetických účtů) pro užití v podmínkách VŠFS (V prvním sloupci jsou třídy a skupiny účtů směrné účtové osnovy dané vyhláškou č.500/ 2002 Sb.

Více

Výroční zpráva za období do

Výroční zpráva za období do Výroční zpráva za období 1. 1. 01 do 31. 1. 01 1. Základní údaje o společnosti ERGO Aktiv, o.s., Táboritská 3/1000, 130 00 Praha 3 ERGO Aktiv je občanské sdružení, založené k obecně prospěšným cílům daných

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE SENIO ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE SENIO ZA ROK 2014 1. Činnost NADACE SENIO v roce 2014: VÝROČNÍ ZPRÁVA NADACE SENIO ZA ROK 2014 - projednala a schválila roční uzávěrku hospodaření NADACE SENIO, které předcházelo provedení revize včetně Revizní zprávy,

Více

Datum vytvoření: 1. 6. 2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA MIKULOV, HABÁNSKÁ 82, OKRES BŘECLAV Rozvaha (bilance aktiv a pasiv) Období: 31. 12. 2015 Částky v korunách Kč položky Název položky Syn. účet řádku Běžné období

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY. k ( v celých tisících Kč )

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY. k ( v celých tisících Kč ) Výkaz zisku a ztráty podle Přílohy č. 2 vyhlášky č. 04/2002 Sb VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Účetní jednotka doručí: 1 x příslušnému finančnímu orgánu k 31.12.2014 ( v celých tisících Kč ) IČO 27129772 Název a

Více

Datum vytvoření: 1. 6. 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MIKULOV, VALTICKÁ 3, OKRES BŘECLAV Rozvaha (bilance aktiv a pasiv) Období: 31. 12. 2015 Částky v korunách Kč položky Název položky Syn. účet řádku Běžné období

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ České vysoké učení technické v Praze VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2003 Schválená AS ČVUT na řádném zasedání dne 28.4.2004 duben 2003 1 Osnova 1. Roční účetní závěrka 1.1 Rozvaha (bez snížení odpisů

Více

R O Z V A H A organizačních složek státu, územních samosprávných celků a příspěvkových organizací (v tisících Kč, na dvě desetinná místa)

R O Z V A H A organizačních složek státu, územních samosprávných celků a příspěvkových organizací (v tisících Kč, na dvě desetinná místa) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 505/00 Sb. ve znění pozdějších R O Z V A H A organizačních složek státu, územních samosprávných celků a příspěvkových organizací (v tisících Kč, na dvě desetinná místa)

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA MIKULOV, POD STRÁNÍ 6, OKRES BŘECLAV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

MATEŘSKÁ ŠKOLA MIKULOV, POD STRÁNÍ 6, OKRES BŘECLAV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Datum vytvoření: 1. 6. 2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA MIKULOV, POD STRÁNÍ 6, OKRES BŘECLAV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Rozvaha (bilance aktiv a pasiv) Období: 31. 12. 2015 Částky v korunách Kč Minulé období Brutto Korekce

Více

Směrná účtová osnova pro ÚSC a DSO od 1. 1. 2013

Směrná účtová osnova pro ÚSC a DSO od 1. 1. 2013 Směrná účtová osnova pro ÚSC a DSO od 1. 1. 2013 012 Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013 Software 014 Ocenitelná práva 015 Povolenky na emise a preferenční limity 018 Drobný dlouhodobý nehmotný majetek

Více

Mikulovská sportovní, příspěvková organizace

Mikulovská sportovní, příspěvková organizace Datum vytvoření: 1. 6. 2016 Mikulovská sportovní, příspěvková organizace Rozvaha (bilance aktiv a pasiv) Období: 31. 12. 2015 Částky v korunách Kč Minulé období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA Aktiva

Více

Technická univerzita v Liberci VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2003

Technická univerzita v Liberci VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2003 Technická univerzita v Liberci VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2003 duben 2004 Obsah Úvod... 3 1. Roční účetní závěrka... 4 1.1 tab. Rozvaha... 4 1.1a tab.rozvaha (bilance)... 7 1.1b tab.rozvaha (jednosloupcová...

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY k ( v celých tisících Kč )

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY k ( v celých tisících Kč ) Výkaz zisku a ztráty podle Přílohy č. 2 vyhlášky č. 04/2002 Sb Účetní jednotka doručí: 1 x příslušnému finančnímu orgánu VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY k 31.12.201 ( v celých tisících Kč ) IČO 27129772 Název a sídlo

Více

Poskytovatel ,00

Poskytovatel ,00 1a.1 - rok 2013 Poskytovatel UZ 98008 135 239,20 98071 135 500,00 90001 2 442,78 15319 46 412,80 13234 34053 - akti Multim 39 000,00 34070 150 000,00 34070 34070 50 000,00 Kniha Kunovice v 00020 14004

Více

3. Dlouhodobý hmotný majetek Pozemky (031) 16 Umělecká díla a předměty (032) 17 Stavby (021) 18 Samostatné movité věci a soubory movitých věcí (022) 1

3. Dlouhodobý hmotný majetek Pozemky (031) 16 Umělecká díla a předměty (032) 17 Stavby (021) 18 Samostatné movité věci a soubory movitých věcí (022) 1 Název nadřízeného orgánu: Obec Dobré Název účetní jednotky: Mateřská škola Dobré 517 93 Dobré Sídlo: Dobré 139 517 93 Dobré Právní forma: příspěvková organizace Předmět činnosti: ROZVAHA (BILANCE) organizačních

Více

Poradna pro integraci

Poradna pro integraci Poradna pro integraci Účetní závěrka 2004 Rozvaha Aktiva k 31. 12. 2004 (v tis. Kč) číslo řádku 1. 1. 2004 31. 12. 2004 A. Dlouhodobý majetek (ř. 09 + 20 + 28-40) 1 149 6 I. Dlouhodobý nehmotný majetek

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MIKULOV, HRANIČÁŘŮ 617 E, OKRES BŘECLAV

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MIKULOV, HRANIČÁŘŮ 617 E, OKRES BŘECLAV Datum vytvoření: 1. 6. 2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MIKULOV, HRANIČÁŘŮ 617 E, OKRES BŘECLAV Rozvaha (bilance aktiv a pasiv) Období: 31. 12. 2015 Částky v korunách Kč Minulé období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA

Více

Položka rozvahy. ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK Účtová skupina 01 Dlouhodobý nehmotný majetek

Položka rozvahy. ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK Účtová skupina 01 Dlouhodobý nehmotný majetek Účet ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK Účtová skupina 01 Dlouhodobý nehmotný majetek Položka rozvahy Aktiva 011 Zřizovací výdaje B.I.1. 012 Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje B.I.2. 013 Software B.I.3.

Více

Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova

Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013 - Software 014 - Ocenitelná

Více

Úvod do účetních souvztažností

Úvod do účetních souvztažností Obsah ČÁST I Úvod do účetních souvztažností KAPITOLA 1 Předmět a význam účetnictví...................... 1000 KAPITOLA 2 Regulace účetnictví v České republice.............. 1050 KAPITOLA 3 Harmonizace

Více

Ozna ení a uspo ádání dle vyhlášky. 54/22 Sb. Ú etní jednotka doru í: p íslušnému finan nímu orgánu 1 x P EDB ŽNÝ VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY k 31.12.215 ( v tis. K ) I O 656267 eský Krumlov Horní Brána Název,

Více