2.16 Digitalizace archivu stavebního úřadu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2.16 Digitalizace archivu stavebního úřadu"

Transkript

1 2.16 Digitalizace archivu stavebního úřadu Úřad, kde bylo řešení aplikováno: Magistrát města Chomutova Strategickými partnery pro vytvoření projektu byli úředníci Stavebního úřadu magistrátu města Chomutova (dispoziční řešení, informační toky a zadání) a společnost HSI com, s. r. o., Plzeň (software na digitalizaci archivu). Popis řešení Z informací denního tisku jsou samozřejmě známy úřady, kde se digitální archivace používá. Tuto archivaci však většinou zajišťuje na základě objednávky jiná organizace než příslušný úřad. Tato varianta byla prověřována v rámci přípravy i na našem stavebním úřadu (dále jen StÚ), ale vzhledem k tomu, že po dobu zpracovávání archivovaných dokumentací je bylo nutno přemístit mimo fyzický archiv StÚ, který se tím stal nepřístupným, byla tato forma zpracování zamítnuta a bylo přistoupeno k řešení vytvořit vlastní pracoviště pro digitalizaci. Navíc dodavatelské zajištění digitalizace archivu stavebního úřadu se pohybuje v desítkách milionů korun. V našem projektu byla za spolupráce s úřadem práce dále využita možnost zaměstnat osoby, které jsou na trhu práce handicapované. Technické řešení digitalizace archivu našeho StÚ byla zadána společnosti HSI com Plzeň. Elektronický archivační systém e-arsys vznikl na základě poznatků z implementace elektronického archivačního systému zahraničního výrobce a na základě konkrétních požadavků projektového týmu složeného z pracovníků StÚ. Firma také zajistila příslušné technické vybavení. Projektový tým s ní spolupracuje i nadále, program je průběžně modifikován a aktualizován. Hlavním důvodem vzniku e-arsysu byla potřeba rychlého, snadno ovladatelného a přesto velmi výkonného systému, který navzdory své jednoduchosti obsahuje moderní algoritmy, jež usnadňují organizaci i tak rozsáhlých archivů, jako je archiv s několika miliony dokumentů. Jednou z velkých předností systému je jeho rychlá a snadná aplikovatelnost. Nezáleží na tom, zda jej v organizaci bude využívat jeden či stovky uživatelů. Je to intranetová aplikace, takže instalace probíhá jen na serveru. Systém není v žádném případě vázán na jednotlivé klientské stanice, ani na počet současně přihlášených uživatelů. Rychlost vyhledávání v archivu se pohybuje v průměru kolem záznamů za sekundu. Další z hlavních výhod systému je bezpečnost uložených dat vždy vycházíme z nejmodernějších technologií, a proto i e-arsys obsahuje zabezpečení, které odpovídá aktuálním poznatkům o bezpečnosti. Elektronický archivační systém je pro správu informací nadmíru efektivní. Například archivace 1 milionu dokumentů o základní velikosti jednoho dokumentu 300 KB ve třech kopiích (z důvodu bezpečnosti) zabere pouze tři pevné disky jednoho PC. Oproti klasickému archivu jsou zřejmé úspory, jak v ušetřených nákladech na kancelářský papír, tak i na prostory. Snadná přenositelnost archivu, praktická bezúdržbovost systému, rychlost vyhledání požadovaných dat a on-line pří-

2 stup k dokumentům přináší magistrátu zisk v podobě ušetřených nákladů ve srovnání s klasickým archivem. e-arsys je učící se systém. O co jde? Znamená to, že s každým archivovaným dokumentem usnadňuje dalším uživatelům archivaci i vyhledání dokumentů, neboť jakmile je hodnota jednou zadána, systém ji nabídne k výběru a není tedy nutné ji zadávat znovu. Systém je určen pro malé, střední i velké úřady, které pracují s dokumenty. Tedy pro ty úřady, které potřebují bezpečně archivovat, třídit a vyhledávat, spojovat nebo kompletovat dokumenty, připojovat přílohy, případně dokumenty skartovat po uplynutí doby jejich platnosti, a to buď automaticky, nebo s výzvou. Důvod a cíle Zpracováváním fyzického archivu do digitální formy bylo sledováno a vyhodnocováno plnění těchto cílů: poskytovat v elektronické podobě maximum dostupných informací majitelům objektů, projektantům a dalším zainteresovaným osobám a orgánům; zajistit snadnou dostupnost informací a dat v kompetenci StÚ; dosahovat úspory času klientů i úředníků; zvýšit produktivitu práce úředníků; zkvalitnit atmosféru při obsluze klienta (nižší psychická zátěž obou stran); naplňovat principy efektivní správy (e-goverment); posílit multiplikační efekt daný úsporou času úředníka, doby pobytu klienta na úřadě, to vše s postupným přechodem na dálkový přístup klienta k údajům v archivu; snížit spotřebu papíru potřebného pro tištění dokumentů (předání na CD, dálkový přístup atp.); on-line přístup k dokumentům pro více oprávněných uživatelů současně; připravit se na digitalizaci dalších odborů; zamezit poškozování již archivovaných dokumentů jejich užíváním; využít pro naplňování digitálního archivu daty handicapované osoby. Implementace systému Implementace systému probíhala za úzké spolupráce dodavatele, pracovníků stavebního úřadu a pracovníků oddělení IT. Nasazení celého systému se uskutečnilo plynule podle předem odsouhlaseného harmonogramu. Z uvedených důvodů můžeme doporučit tento systém případným zájemcům z řad obecních, městských či magistrátních úřadů.

3 Jediná překážka, na kterou jsme společně s dodavatelem při implementaci narazili, byla úroveň znalostí pracovníků přijímaných z úřadu práce. Tito pracovníci musí být schopni obsluhovat kompletní linku, kde zajišťují práce od naskenování dokumentů až po jejich archivování v elektronické podobě. Toto jsme ale vyřešili intenzivním školením těchto pracovníků. Bylo však nutné zajistit i školení základů práce s PC, následně školení základních znalostí o operačním systému a schopností práce se skenerem, a pak teprve vlastní uživatelské školení pro práci s e-arsysem. Stručný harmonogram řešení: srpen 2004: zpracování projektu řešení; leden březen 2005: zpracování softwaru, konzultace se zpracovatelem; duben červenec 2005: dovybavení pracovišť, doladění a úprava softwaru; srpen listopad 2005: zaškolení personálu a zahájení provozu; prosinec 2005 dosud: provoz na dvou pracovištích ve dvousměnném provozu zajišťují celkem 4 pracovníci (2 osoby ZP + 2 absolventi). Nejvýznamnější výsledky 1. Byla vytvořena pracovní místa pro dva absolventy formou jednoročního působení podporovaného pracovním úřadem. 2. Pracoviště archivace jsme upravili tak, aby bylo možné zaměstnat osoby se změněnou pracovní schopností chráněná dílna (dva pracovníci). 3. Získali jsme dotaci z fondů EU ve výši korun. V průběhu dosavadního využívání zaznamenal projektový tým tyto efekty: Filozofie systému vychází ze základního požadavku dostupnost informací pro každého. Pochopitelně je dostupnost řízena na úrovni přístupových kódů, takže lze rozlišit informace poskytované pracovníkům uvnitř úřadu a informace poskytované občanům, případně majitelům nemovitostí. Urychlil se přístup do archivované dokumentace bez nutnosti vyhledávání ve fyzickém archivu. Zásadně jsme zlepšili služby občanům a firmám poskytované StÚ (zrychlení přístupu k archivované dokumentaci, nabídka ucelených informací úředníkem z jednoho místa obsloužení z jedné ruky, možnost předání vyžádaných dokladů jak ve formě tištěné, tak na CD, popř. dálkově). Komplexní nabídka služeb pro zainteresované strany (pracoviště je vybaveno tiskárnami a kopírkami až do formátu A0 a plotterem). Podstatně jsme zrychlili podávání informací klientům StÚ. Je umožněn on-line přístup k dokumentu více oprávněným uživatelům současně, vč. úředníků.

4 Při vyhledávání potřebných informací není potřeba pracovat s originálem dokumentu, pracuje se s ním pouze virtuálně, na obrazovce počítače. Zatímco stálou manipulací s uloženými dokumenty narůstá riziko nenávratného zničení, uchovávaná archivní dokumentace je skutečně zajištěna proti dalšímu poškozování. Efektivně lze zamezit ochranu před neoprávněnou manipulací s dokumenty jsou nadefinována přístupová práva každému uživateli (do úrovně jednotlivých dokumentů). Dosáhli jsme bezpečnější formy uložení dat a kvalitnější správy dokumentů. Je zajištěno monitorování všech osob, které s dokumentem pracovaly. Vzhledem k velkému počtu ukládaných dokumentů jsou v současné době digitalizovány aktuální dokumenty, ty staršího data zadáváme postupně, jestliže na ně nové dokumenty navazují. Výsledky jsou měřitelné a každý měsíc se vyhodnocují, pracovní tým měsíčně zdigitalizuje dokumentů. Dosáhli jsme snížení nákladů na údržbu archivu v papírové podobě (úspora papírových dokumentů) a čas úředníka, který pracuje s elektronickým spisem. Posilujeme rozvoj e-služeb, jsme schopni předávat podklady v elektronické podobě. Systém umožňuje neustálé rozšiřování archivovaných dokumentů, což s postupujícím vybavováním domácností výpočetní technikou nabízí další využití již vložených investic a zlepšení služeb pro občany. Systém umožňuje zaměstnávat handicapované osoby z evidence úřadu práce a vytvořit společensky účelná místa. Zaměstnanci pracují na dvě směny vždy po dvou. Nepřehlédnutelným výsledkem je skutečnost, že na Národní konferenci kvality ve veřejné správě získal magistrát města Chomutova za navržené řešení cenu ministerstva vnitra za inovaci v územní veřejné správě za rok Inovativnost a přenositelnost dobré praxe O tom, že se jedná o inovační řešení, není pochyb. V současné době se již řada úřadů a organizací veřejné správy snaží digitalizovat archivy. Výše popisované řešení však vyniká především komplexností nabídky včetně poskytování služeb všem zainteresovaným stranám. Dochází ke zjednodušení práce úředníka, ale i k lepšímu poskytování služeb občanům. V praxi to znamená např. pro občana přenos výkresů na elektronických nosičích, tvorbu koordinovaného stanoviska a vyjadřování dotčených orgánů pouze elektronicky, renovaci starých projektových dokumentů apod. Inovativnost vidíme i ve vytvoření pracoviště, kde se zaměstnávají handicapovaní.

5 Přenositelnost na ostatní organizace je dle našeho názoru dobrá; např. nabídka softwaru se pohybuje kolem 300 tis. Kč a v rámci projektu EU lze získat prostředky na lidské zdroje a vybavení podobně, jako je získal Magistrát města Chomutova. Příloha na CD: - schéma digitalizace a vyhledávání dokumentů Autor příspěvku: Ing. Theodor Sojka, tajemník, Magistrát města Chomutova, Statutární město Chomutov, Zborovská 4602, Chomutov, tel , t.sojka@chomutov-mesto.cz

Statutární město Chomutov

Statutární město Chomutov Statutární město Chomutov Zborovská 4602, 430 28 Chomutov IČ: 002 61 891, tel. 474 637 111, fax. 474 652 777 http://www.chomutov-mesto.cz, e-mail: podatelna@chomutov-mesto.cz Resortní cena za inovaci v

Více

Aplikační software III. ročník. Archivace dat. Praha březen Zpracoval: Ing. Pavel Branšovský. pro potřebu VOŠ a SŠSE

Aplikační software III. ročník. Archivace dat. Praha březen Zpracoval: Ing. Pavel Branšovský. pro potřebu VOŠ a SŠSE Aplikační software III. ročník Archivace dat Praha březen 2014 Zpracoval: Ing. Pavel Branšovský pro potřebu VOŠ a SŠSE 1 Obsah Archivace] české archivy Zkratky Archivní časopisy Archivní pomůcky 2 Archiv

Více

1. název příspěvku: Zavedení nové metody zpracování živnostenské agendy skenováním

1. název příspěvku: Zavedení nové metody zpracování živnostenské agendy skenováním 1. název příspěvku: Zavedení nové metody zpracování živnostenské agendy skenováním 2. Autor zprávy Zdeněk Lukáš, pracovník odd. živnostenský úřad Odboru správních činností a živnostenského úřadu Magistrátu

Více

Jak pomáháme našim klientům

Jak pomáháme našim klientům Jak pomáháme našim klientům Praha 6. 10. 2015 Bc. Ludmila Stuchlá Lékařská knihovna Fakultní nemocnice Ostrava Fakultní nemocnice Ostrava Lékařská knihovna FN Ostrava Lékařská knihovna FN Ostrava Počet

Více

Projekt informačního systému pro Eklektik PRO S EK. Řešitel: Karolína Kučerová

Projekt informačního systému pro Eklektik PRO S EK. Řešitel: Karolína Kučerová Projekt informačního systému pro Eklektik PRO S EK Řešitel: ÚVODNÍ ZPRÁVA ZADÁNÍ PROJEKTU Zefektivnění komunikace ve firmě Eklektik, a to především v oblasti informací o klientech a o tištěných materiálech

Více

Automatizovaný sběr dat Online stav skladů

Automatizovaný sběr dat Online stav skladů www.vyrobaonline.cz Plánování výroby Evidence zakázek Automatizovaný sběr dat Online stav skladů Zvýšení efektivity výroby Evidence docházky VÝROBA ONLINE je nový moderní výrobní informační systém, ve

Více

Odbor městské informatiky

Odbor městské informatiky Odbor městské informatiky 1 - vytváří, ve spolupráci s Komisí informatiky RMB, koncepci Informačního systému města Brna (dále jen "ISMB") v souladu se standardy VIS 2 - zajišťuje a koordinuje rozvoj informatiky

Více

Digitalizace Zemských desk, železničních knih, pozemkových knih (1)

Digitalizace Zemských desk, železničních knih, pozemkových knih (1) Digitalizace Zemských desk, železničních knih, pozemkových knih (1) Digitalizace veřejných knih a sbírky listin Hodnocení digitalizace Zemských desk, železničních knih, pozemkových knih a sbírky listin

Více

ELEKTRONICKÁ FINANČNÍ KONTROLA NA MAGISTRÁTU MĚSTA PROSTĚJOVA

ELEKTRONICKÁ FINANČNÍ KONTROLA NA MAGISTRÁTU MĚSTA PROSTĚJOVA 06/16/15 ELEKTRONICKÁ FINANČNÍ KONTROLA NA MAGISTRÁTU MĚSTA PROSTĚJOVA Ing. Radim Carda, vedoucí finančního odboru, Magistrát města Prostějova Petr Vysloužil, GORDIC spol. s r.o. Informace o Statutárním

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 4. 2015 Bod pořadu jednání: Rozhodnutí o poskytnutí dotace (změna Podmínek rozhodnutí o poskytnutí dotace) - projekt

Více

Digitalizace a skartace hlavních skupin kancelářských dokumentů. Tomáš Pluhařík PwC

Digitalizace a skartace hlavních skupin kancelářských dokumentů. Tomáš Pluhařík PwC Digitalizace a skartace hlavních skupin kancelářských dokumentů Tomáš Pluhařík PwC Motto Papír změnil způsob, jak ukládáme informace. Digitalizace mění cestu, jak s informacemi pracujeme. Ideál Scénáře

Více

Stručný úvod do možností procesního systému NS-P

Stručný úvod do možností procesního systému NS-P Stručný úvod do možností procesního systému NS-P OBSAH: Úvod... 2 Detail zadání procesu a zpracování relevantního úkolu na straně pojišťovny- PC... 3 Náhledy obrazovek a příklad procesu uzavírání pojistné

Více

Technik PC a periférií

Technik PC a periférií Technik PC a periférií Technik PC a periferií zajišťuje fungování osobních počítačů typu PC, k nim příslušejících periferních zařízení a počítačové sítě malého rozsahu. Do jeho činnosti patří i instalace

Více

Fond Vysočiny GP Informační a komunikační technologie Martina Rojková

Fond Vysočiny GP Informační a komunikační technologie Martina Rojková Fond Vysočiny GP Informační a komunikační technologie 2012 Martina Rojková Výzva k předkládání žádostí GP Informační a komunikační technologie 2012 PRK Prioritní oblast 3: Technická infrastruktura Opatření

Více

Viditelný digitální podpis

Viditelný digitální podpis Viditelný digitální podpis Jakub Pyszko, Jakub.Pyszko@i.cz Určeno pro konferenci STMOU Chomutov květen 2013 Viditelný digitální podpis Bezpečná metoda podpisu elektronických dokumentů, díky zápisu originálních

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 6. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 6. 2015 Bod pořadu jednání: Rozhodnutí o poskytnutí dotace (změna Podmínek rozhodnutí o poskytnutí dotace) - projekt

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 5. 2016 Bod pořadu jednání: Změnové Rozhodnutí o poskytnutí dotace včetně podmínek k rozhodnutí o poskytnutí dotace

Více

ELEKTRONICKÝ ARCHIV ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE A VIDITELNÝ

ELEKTRONICKÝ ARCHIV ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE A VIDITELNÝ ELEKTRONICKÝ ARCHIV ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE A VIDITELNÝ Michal Opatřil Jakub Pyszko ICZ a. s. Michal Opatřil ICZ a.s. 2012 1 O co jde..? Jedná se o prakticky ověřené řešení elektronizace provozu zdravotnického

Více

Administrativní pracovník, účetní, hospodář/ka,

Administrativní pracovník, účetní, hospodář/ka, Starosta obce v souladu s ustanovením 7 zákona č. 312/2002 Sb. o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, v platném znění, vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pracovního místa:

Více

ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty

ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty Případová studie ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty Jak jsme společnosti ČMSS dodali moderní řešení pro řízení vztahů s klienty ČMSS: CRM systém pro efektivní práci s klienty Kvalitní poskytování

Více

Elektronické zpracování požadavků - evidence v databázi akcí

Elektronické zpracování požadavků - evidence v databázi akcí Ceny Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci ve veřejné správě ročník 2012 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z ŘEŠENÍ bronzového stupně ceny stříbrného stupně ceny inovace (zatrhněte cenu, o jakou soutěžíte) 1. Název

Více

Jak může probíhat vedení čistě elektronické zdravotní dokumentace v NIS

Jak může probíhat vedení čistě elektronické zdravotní dokumentace v NIS Jak může probíhat vedení čistě elektronické zdravotní dokumentace v NIS Ing. Petr Jelínek, STAPRO s.r.o. s využitím podkladů M. Novotného, P. Grodzického, J. Horáka a dalších Cíl řešení elektronické zdravotní

Více

Ceny Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci ve veřejné správě ročník 2013 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z ŘEŠENÍ

Ceny Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci ve veřejné správě ročník 2013 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z ŘEŠENÍ Ceny Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci ve veřejné správě ročník 2013 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z ŘEŠENÍ bronzového stupně ceny stříbrného stupně ceny inovace (zatrhněte cenu, o jakou soutěžíte) 1. Název

Více

DIGITALIZOVANÉ FONDY VĚDECKÉ KNIHOVNY V OLOMOUCI A KDE JE HLEDAT. Miloš Korhoň, Jan Houserek

DIGITALIZOVANÉ FONDY VĚDECKÉ KNIHOVNY V OLOMOUCI A KDE JE HLEDAT. Miloš Korhoň, Jan Houserek DIGITALIZOVANÉ FONDY VĚDECKÉ KNIHOVNY V OLOMOUCI A KDE JE HLEDAT Miloš Korhoň, Jan Houserek Vědecká knihovna v Olomouci Počátky v roce 1566 Do roku 1935 hlavní zemská knihovna na Moravě Fond byl průběžně

Více

INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE Druh dokumentu: POKYN PŘEDSEDY Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 1.11.2006 2.1 12 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 22. 6. 2005 Daniel Smrtka správce sítě Datum:

Více

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2

OBSAH. Rozvaha Výkaz zisků a ztráty Příloha k účetní závěrce. Výroční zpráva EMEA s.r.o. 2013 2 Výroční zpráva 2013 OBSAH 1. Úvodní slovo ředitele 3 2. Základní údaje společnosti 4 3. Představení společnosti 5 4. Služby společnosti 6 5. Významní partneři 7 6. Vybrané ekonomické ukazatele 8 7. Ostatní

Více

Průběžná zpráva o realizaci dílčí části projektu

Průběžná zpráva o realizaci dílčí části projektu Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Bavorsko 2007-2013 Průběžná zpráva o realizaci dílčí části projektu Číslo zprávy: 5. Zpráva za období: 1.12.2010 30.04.2011 1. Údaje o projektu: Číslo

Více

Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Název veřejné zakázky: Laserový 3D skener II Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Technická podmínka: Odůvodnění HW specifikace

Více

Záznamy o činnostech zpracování osobních údajů

Záznamy o činnostech zpracování osobních údajů Záznamy o činnostech zpracování osobních údajů vydané v souladu s Nařízením (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů (GDPR), níže uvedeným správcem osobních údajů

Více

Elektronické dokumenty v ČSSZ Document Management

Elektronické dokumenty v ČSSZ Document Management Elektronické dokumenty v ČSSZ Document Management Systém a e - Podání Ing. Zuzana Hájková Ing. Radka Poláková Odbor koncepcí a systémové integrace ISSS Hradec Králové, 4. a 5. dubna 2011 1 Obsah 1/ Význam

Více

Digitalizace a vytěžování dat jako služba

Digitalizace a vytěžování dat jako služba Digitalizace a vytěžování dat jako služba Jiří Rogalewicz, Solution Architect Petr Šedivý, Senior Service Delivery Manager Siemens IT Solutions and Services ISSS Hradec Králové 4.dubna 2011 Siemens IT

Více

Český olympijský výbor. Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému

Český olympijský výbor. Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému Český olympijský výbor Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému SHRNUTÍ Tato Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému ( Směrnice ) stanoví zásady Českého olympijského

Více

Případová studie. Hradec Králové

Případová studie. Hradec Králové Případová studie Hradec Králové Obsah spolupráce... situace... Začátek 3 cíle... Výchozí 4 řešení... Obchodní 5 očekávání... Realizované 6 Naplnění cílů & 7 2 www.infomatic.cz Začátek spolupráce V lednu

Více

Digitalizace fondů a sbírek Ústředního archivu zeměměřictví a katastru. Miroslav Kronus

Digitalizace fondů a sbírek Ústředního archivu zeměměřictví a katastru. Miroslav Kronus Digitalizace fondů a sbírek Ústředního archivu zeměměřictví a katastru Miroslav Kronus Ústřední archiv zeměměřictví a katastru (ÚAZK) Samostatné oddělení Zeměměřického úřadu Veřejný specializovaný archiv

Více

RETROSPEKTIVNÍ KONVERZE METODOU SKENOVÁNÍ

RETROSPEKTIVNÍ KONVERZE METODOU SKENOVÁNÍ RETROSPEKTIVNÍ KONVERZE METODOU SKENOVÁNÍ Libor Thiel Firma Comdat se sídlem v Praze se specializuje na proces retrokonverzí knihovnických katalogů s maximálním využitím výpočetní techniky. Comdat dodává

Více

RD.CZ : EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ

RD.CZ : EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ RD.CZ : EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ Pavel Kocourek, Incad Praha Přestože mnohé knihovny v České republice digitalizují své dokumenty a další se na to chystají, neprobíhá

Více

DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014

DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014 DMS - řízená dokumentace, archiv a co dále? ICT ve zdravotnictví 2014 Praha 17.09.2014 Jiří Voves Proč otazník v názvu přednášky? Nové technologie Nové přístrojové vybavení Nové postupy Nová data Data

Více

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od:

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od: ABC s.r.o. PŘÍRUČKA EMS Výtisk číslo: Zpracoval: Ověřil: Schválil: Tento dokument je duševním vlastnictvím společnosti ABC s.r.o. Rozmnožování a předávání třetí straně bez souhlasu jejího jednatele není

Více

Model nákladů na digitální archiv. Verse 1.05 10.XI.07

Model nákladů na digitální archiv. Verse 1.05 10.XI.07 A B C D E F G H I J K L M 1 2 3 Model nákladů na digitální archiv Verse 1.05 10.XI.07 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Programátor 5 256 350 460 227 630 511 45 000 13 14 Sheet 1 - základní data. Pracovní Náklady na

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 7. zasedání zastupitelstva města dne: 4. 9. 2014 Bod pořadu jednání: Rozhodnutí o poskytnutí dotace (změna Podmínek rozhodnutí o poskytnutí dotace) - IOP 09 "Otevřené

Více

(Informace) RADA. Závěry Rady o digitalizaci kulturního materiálu a jeho dostupnosti on-line a o uchovávání digitálních (2006/C 297/01) 3.

(Informace) RADA. Závěry Rady o digitalizaci kulturního materiálu a jeho dostupnosti on-line a o uchovávání digitálních (2006/C 297/01) 3. 7.12.2006 C 297/1 I (Informace) RADA Závěry Rady o digitalizaci kulturního materiálu a jeho dostupnosti on-line a o uchovávání digitálních záznamů (2006/C 297/01) RADA EVROPSKÉ UNIE, Berouc v úvahu, že:

Více

1. Stručný název řešení: Navigační balíček

1. Stručný název řešení: Navigační balíček 1. Stručný název řešení: Navigační balíček 2. Autor zprávy: Ing. Šárka Čáslavová, manager kvality, Krajský úřad Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno, tel.: 541 651 225, fax: 541 651 269,

Více

Závěrečná zpráva. Vzdělávání v egon centru ORP Tišnov. Rozhodnutí o poskytnutí dotace r.č. CZ.1.04/4.1.00/40.00071 ze dne 26. 2.

Závěrečná zpráva. Vzdělávání v egon centru ORP Tišnov. Rozhodnutí o poskytnutí dotace r.č. CZ.1.04/4.1.00/40.00071 ze dne 26. 2. Závěrečná zpráva Název projektu: Registrační číslo projektu: Vzdělávání v egon centru ORP Tišnov CZ.1.04/4.1.00/40.00071 Datum zahájení realizace: 1.3.2010 Datum ukončení realizace: 31.12.2012 Rozhodnutí

Více

VÝDAJE NA POŘÍZENÍ SW, VČ. AGEND ÚŘADU VÝDAJ KDY ZPŮSOBILÝ KDY NEZPŮSOBILÝ Pořízení nového operačního systému

VÝDAJE NA POŘÍZENÍ SW, VČ. AGEND ÚŘADU VÝDAJ KDY ZPŮSOBILÝ KDY NEZPŮSOBILÝ Pořízení nového operačního systému Způsobilost níže uvedených výdajů byla schválena garantem oblasti intervence 2.1 Řídícího orgánu IOP. V případě potřeby bude přehled výdajů doplňován. Před předložením zadávací dokumentace ke kontrole

Více

Vizualizace v provozech povrchových úprav

Vizualizace v provozech povrchových úprav Vizualizace v provozech povrchových úprav Zdeněk Čabelický, AITEC s.r.o., Ledeč nad Sázavou Aplikace systémů ASŘ v provozech povrchových úprav v současné době nabývá na významu. V podstatě každá větší

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení /vypište/: V evidenci

Více

Přechod na síťovou verzi programu

Přechod na síťovou verzi programu Přechod na síťovou verzi programu Poslední aktualizace 25.10.2013 Přechod na síťovou verzi programu 1 Realizace počítačové sítě 3 2 Původní počítač bude provozován jako server 3 2.1 Průběh... nové síťové

Více

KRAJSKÉ DIGITÁLNÍ ÚLOŽIŠTĚ

KRAJSKÉ DIGITÁLNÍ ÚLOŽIŠTĚ ŘEŠENÍ UKLÁDÁNÍ V TC KRAJE KRAJSKÉ DIGITÁLNÍ ÚLOŽIŠTĚ Roman Zemánek, Michal Opatřil 26.9.2012 www.i.cz 1 Východiska Technologická centra krajů ( Výzva 08 ) Hostovaná spisová služba KDS, KDR, KDÚ, KDJ,

Více

Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí

Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí Základní informace o projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu Městského úřadu Velké Meziříčí Identifikace operačního programu a výzvy Číslo operačního programu: CZ.1.04 Název

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení /vypište/: V evidenci

Více

Řešení pro střednědobé a dlouhodobé ukládání dokumentů ve veřejné správě

Řešení pro střednědobé a dlouhodobé ukládání dokumentů ve veřejné správě Řešení pro střednědobé a dlouhodobé ukládání dokumentů ve veřejné správě Možnosti nasazení produktu DESA ve veřejné správě Legislativní zázemí Zákon č. 499/2004 Sb. o archivnictví a spisové službě Vyhláška

Více

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ

POČÍTAČOVÉ ŘÍZENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ POČÍTAČOVÉ ŘÍENÍ TECHNOLOGICKÝCH PROCESŮ účel a funkce základní struktury technické a programové vybavení komunikace s operátorem zavádění a provoz počítačového řízení Počítačový řídicí systém Hierarchická

Více

Scénáře a důvody pro nasazení Exchange 2010 a Lync 2010. Martin Panák

Scénáře a důvody pro nasazení Exchange 2010 a Lync 2010. Martin Panák Scénáře a důvody pro nasazení Exchange 2010 a Lync 2010 Martin Panák 1 Agenda Exchange Server 2010 Lync OnLine 2010 Scénáře nasazení Uživatelské rozhraní Vybavení ROI 2 3 Koho oslovit Zákazník provozuje

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Str. 1 z 12 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Vážení, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Více

Optimalizaci aplikací. Ing. Martin Pavlica

Optimalizaci aplikací. Ing. Martin Pavlica Optimalizaci aplikací Ing. Martin Pavlica Vize: Aplikace v dnešním světě IT Ze všech částí IT jsou aplikace nejblíže businessu V elektronizovaném světě významným způsobem podporují business, ten se na

Více

CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ?

CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ? CO OBCE MOHOU UDĚLAT PRO GDPR UŽ NYNÍ? Praha,1.února 2018 Mgr. Miroslava Sobková Svaz měst a obcí České republiky AKTUÁLNÍ OTÁZKY MENŠÍCH SAMOSPRÁV I. Úvod II. Stručný popis postupu při implementaci GDPR

Více

Příloha č. 1. Vzor - Souhlas zaměstnance se zpracováváním osobních údajů

Příloha č. 1. Vzor - Souhlas zaměstnance se zpracováváním osobních údajů Příloha č. 1 Vzor - Souhlas zaměstnance se zpracováváním osobních údajů I. Úvod Společnost Alfa s.r.o. [následují identifikační údaje společnosti] se jako zaměstnavatel rozhodla z pozice správce ve smyslu

Více

JUDr. Alena Kučerová Úřad pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PROCESU DIGITALIZACE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE

JUDr. Alena Kučerová Úřad pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PROCESU DIGITALIZACE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE JUDr. Alena Kučerová Úřad pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PROCESU DIGITALIZACE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE OSNOVA Úvodní část Tři pohledy tři srovnání Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně

Více

STANDARD 13. Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka

STANDARD 13. Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka STANDARD 13 Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka Pověřené osoby: ředitel, referentka sociálních věcí, psychologové 1. Pravidla pro vedení, založení a uzavření dokumentace Referentka sociálních

Více

SŽDC M20/MP001 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20

SŽDC M20/MP001 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20 METODICKÝ POKYN PRO ŘÍZENÍ DOKUMENTACE ŘÍDÍCÍCH TECHNICKÝCH AKTŮ SŽDC M20 Změna č. 0 Účinnost od 21. července 2015 č.j.: S27771/2015-SŽDC-O13 Počet listů: 10 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Úroveň

Více

ZÁVAZNÉ FUNKČNÍ A TECHNICKÉ POŽADAVKY ZADAVATELE NA PROTOTYP

ZÁVAZNÉ FUNKČNÍ A TECHNICKÉ POŽADAVKY ZADAVATELE NA PROTOTYP Příloha zadávací dokumentace č. 10 Závazné funkční a technické požadavky zadavatele na prototyp ZÁVAZNÉ FUNKČNÍ A TECHNICKÉ POŽADAVKY ZADAVATELE NA PROTOTYP na veřejnou zakázku Resortní elektronický systém

Více

Administrátorská příručka

Administrátorská příručka Administrátorská příručka XENIA - systém pro zpracování dokumentů Verze manuálu: 1.0 Verze systému XENIA: 2.30 YDS s.r.o. http://yds.cz http://xenia.cz 2 Obsah Obsah... 3 Předmluva... 5 1. Elektronická

Více

Nákup zboží kategorie C SNADNO & EFEKTIVNĚ. www.simplesystem.cz. Nákupní platforma B2B pro zboží kategorie C

Nákup zboží kategorie C SNADNO & EFEKTIVNĚ. www.simplesystem.cz. Nákupní platforma B2B pro zboží kategorie C Nákup zboží kategorie C SNADNO & EFEKTIVNĚ www.simplesystem.cz Nákupní platforma B2B pro zboží kategorie C 2 Nakupujte zboží kategorie C snadno rychle & transparentně 3 Fakta, která vás přesvědčí: Nákupní

Více

Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů. Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování

Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů. Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal Uhlař Zkušenosti s EU fondy Problematikou evropských

Více

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VSTŘÍCNÝ ZAMĚSTNAVATEL. Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy 19.11.2013, Brno

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VSTŘÍCNÝ ZAMĚSTNAVATEL. Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy 19.11.2013, Brno KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VSTŘÍCNÝ ZAMĚSTNAVATEL Společenská odpovědnost v organizacích veřejné správy 19.11.2013, Brno VÝCHODISKA Rozhodnutí krajské samosprávy schválení realizace projektů: Smart kraj = smart

Více

OBSAH BTL CARDIOPOINT-NET 2 TECHNICKÉ PARAMERTY 10 BTL CARDIOPOINT 12 ŘEŠENÍ PRO ORDINACE 4 ŘEŠENÍ PRO KLINIKY 6 ŘEŠENÍ PRO NEMOCNICE.

OBSAH BTL CARDIOPOINT-NET 2 TECHNICKÉ PARAMERTY 10 BTL CARDIOPOINT 12 ŘEŠENÍ PRO ORDINACE 4 ŘEŠENÍ PRO KLINIKY 6 ŘEŠENÍ PRO NEMOCNICE. BTL CARDIOPOINT-NET OBSAH BTL CARDIOPOINT-NET 2 ŘEŠENÍ PRO ORDINACE 4 ŘEŠENÍ PRO KLINIKY 6 ŘEŠENÍ PRO NEMOCNICE. 8 TECHNICKÉ PARAMERTY 10 BTL CARDIOPOINT 12 BTL zdravotnická technika, a.s. Šantrochova

Více

Moderní škola, moderní výuka. EU peníze středním školám

Moderní škola, moderní výuka. EU peníze středním školám Projektový záměr Moderní škola, moderní výuka EU peníze středním školám Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo operačního programu: 7.1 Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání

Více

DigiDepot: JPEG 2000 jako ukládací formát

DigiDepot: JPEG 2000 jako ukládací formát DigiDepot: JPEG 2000 jako ukládací formát Implementace JPEG 2000 jako ukládacího formátu v datovém úložišti DigiDepot - zkušenosti a výsledky Ing. Martin Hankovec, Státní oblastní archiv v Třeboni martin.hankovec@ceskearchivy.cz

Více

Základní informace: vysoce komfortnímu prostředí je možné se systémem CP Recorder efektivně pracovat prakticky okamžitě po krátké zaškolení.

Základní informace: vysoce komfortnímu prostředí je možné se systémem CP Recorder efektivně pracovat prakticky okamžitě po krátké zaškolení. Základní informace: CP Recorder je v Čechách vyvíjený systém pro sofistikované zaznamenávání telefonních hovorů. V prvé řadě je určen pro optimalizaci služeb, které poskytují u nás stále více populární

Více

Řešení pro technologická centra krajů a obcí

Řešení pro technologická centra krajů a obcí Řešení pro technologická centra krajů a obcí Radek Baloun, ICZ a. s. 12.4.2010 ISSS 1 Východiska TC Technologická centra a v nich implementované služby by měly být navrženy tak, aby umožňovaly zajistit

Více

Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice"

Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice Projekt Systematickým vzděláváním k rozvoji zaměstnanců a kvalitě řízení Městského úřadu Luhačovice" Registrační číslo: CZ.1.04/4.1.01/69.00060 Zkrácený název projektu: Vzdělávání v MěÚ Luhačovice Datum

Více

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2014 2015)

Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk. ICT plán školy (2014 2015) Základní škola Zábřeh Školská 406/11, okres Šumperk ICT plán školy (2014 2015) V Zábřeze dne 8. 9. 2014 Vypracovala: Mgr. Miluše Kleiblová Úvod Základní škola Zábřeh, Školská 406/11, okres Šumperk, vydává

Více

ETIKA VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ

ETIKA VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ ETIKA VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ Konference MANAŽERSKÁETIKA A SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST ORGANIZACÍ Praha, 19.11.2013 Theodor Sojka Krátké představení Ing. Theodor Sojka tajemník Magistrátu města Chomutova člen předsednictva

Více

RD.CZ EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ

RD.CZ EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ Pomáháme vám využívat vaše informace RD.CZ EVIDENCE DIGITALIZOVANÝCH DOKUMENTŮ A SLEDOVÁNÍ PROCESU ZPRACOVÁNÍ Colloquium of Library Information Employees of the V4+ Countries 6 8 July 2008, Brno, Czech

Více

Informační systém pro centrální správu lokální sítě a služeb ISP

Informační systém pro centrální správu lokální sítě a služeb ISP MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta informatiky PV098 Řízení implementace IS semestrální práce Informační systém pro centrální správu lokální sítě a služeb ISP Jiří Kratochvíla, učo 207622, semestr 6, ročník

Více

Zpřístupnění kulturního dědictví v digitální podobě v ČR prostřednictvím knihoven

Zpřístupnění kulturního dědictví v digitální podobě v ČR prostřednictvím knihoven Zpřístupnění kulturního dědictví v digitální podobě v ČR prostřednictvím knihoven současný stav, trendy, problémy Vít Richter 3.11.2015 Konference Kultura 2016 SKIP ČR Kulturní dědictví v digitální podobě

Více

Sdílení výukových materiálů. Inovativní podpora výuky a provozu. Ochrana dat. Moderní interaktivní výuka. Příprava vyučujících

Sdílení výukových materiálů. Inovativní podpora výuky a provozu. Ochrana dat. Moderní interaktivní výuka. Příprava vyučujících Inovativní podpora výuky a provozu Sdílení výukových materiálů Ochrana dat Moderní interaktivní výuka Příprava vyučujících 1 OBSAH STRATEGIE ICT... 3 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE...

Více

PORADENSTVÍ PŘI FINANCOVÁNÍ DRUŽSTEV Z VEŘEJNÝCH ZDROJŮ

PORADENSTVÍ PŘI FINANCOVÁNÍ DRUŽSTEV Z VEŘEJNÝCH ZDROJŮ Druh dokumentu: POKYN PŘEDSEDY Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 1.7.2006 1.0 8 1 PORADENSTVÍ PŘI FINANCOVÁNÍ DRUŽSTEV Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 27.6.2006

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky: Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název zakázky: Předmět zakázky (služba/dodávka/stavební práce) (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo

Více

Integrace datových služeb vědecko-výukové skupiny

Integrace datových služeb vědecko-výukové skupiny České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Software Engineering & Networking Projekt Fondu rozvoje sdružení CESNET-513/2014/1 HS: 13144 / 830 / 8301442C Integrace datových služeb vědecko-výukové

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185. Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Interní směrnice o ochraně osobních údajů (GDPR) NATUR TRAVEL s.r.o.

Interní směrnice o ochraně osobních údajů (GDPR) NATUR TRAVEL s.r.o. Interní směrnice o ochraně osobních údajů (GDPR) NATUR TRAVEL s.r.o. 1. Úvod obecné definice 1.1 Předmět a účel Tato interní směrnice o ochraně osobních údajů představuje jedno z technickoorganizačních

Více

Na počátku bylo slovo. Efektivita práce s dokumenty, Océ-Česká republika, s.r.o. 10.6.2008

Na počátku bylo slovo. Efektivita práce s dokumenty, Océ-Česká republika, s.r.o. 10.6.2008 Na počátku bylo slovo 1 a zvuková komunikace 2 o něco později papír 3 a jediný logický další krok byl 4 Efektivita a profesionalita tvorby a správy dokumentů ve státní správě a samosprávě Tomáš Kovařík

Více

PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ

PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ PRÁCE NA DÁLKU BENEFIT PRO SLADĚNÍ OSOBNÍHO A PRACOVNÍHO ŽIVOTA NA MĚSTSKÉM ÚŘADĚ TŘEBÍČ KONFERENCE NA TÉMA: SLADĚNÍ

Více

Konsolidace zálohování a archivace dat

Konsolidace zálohování a archivace dat České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra počítačové grafiky a interakce Závěrečná zpráva projektu 493/2013/1 Konsolidace zálohování a archivace dat Řešitel: Jan Kubr Spoluřešitel:

Více

Ukládání a zveřejňování územního plánu a regulačního plánu Metodický pokyn

Ukládání a zveřejňování územního plánu a regulačního plánu Metodický pokyn Ukládání a zveřejňování územního plánu a regulačního plánu Metodický pokyn Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Ústav územního rozvoje prosinec 2014 Obsah 1 Úvod 2 Text metodického pokynu 2.1 Ukládání územního

Více

RadioBase 3 Databázový subsystém pro správu dat vysílačů plošného pokrytí

RadioBase 3 Databázový subsystém pro správu dat vysílačů plošného pokrytí Databázový subsystém pro správu dat vysílačů plošného pokrytí RadioBase je datový subsystém pro ukládání a správu dat vysílačů plošného pokrytí zejména pro služby analogové a digitální televize a rozhlasu.

Více

SPISOVÝ, ARCHIVAČNÍ A SKARTAČNÍ ŘÁD

SPISOVÝ, ARCHIVAČNÍ A SKARTAČNÍ ŘÁD Vnitřní směrnice č. 8 SPISOVÝ, ARCHIVAČNÍ A SKARTAČNÍ ŘÁD 1. Základní ustanovení 1. Spisový, archivační a skartační řád (dále jen řád) je vnitřní předpis, který sjednocuje postup při nakládání s písemnostmi

Více

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem

Portfolio úložišť WD pro datová centra Kapacitní úložiště prošlo vývojem Kapacitní úložiště, které posune váš výkon k inovacím. WD a logo WD jsou registrované ochranné známky společnosti Western Digital Technologies, Inc. v USA a dalších zemích; WD Ae, WD Re+, WD Re, WD Se,

Více

STATUT. SANANIM z.ú. V Praze dne Dr. Martina Richterová ředitelka

STATUT. SANANIM z.ú. V Praze dne Dr. Martina Richterová ředitelka STATUT SANANIM z.ú V Praze dne 10.6.2014 Dr. Martina Richterová ředitelka 1. SYSTÉM ŘÍZENÍ 1.1 Podrobné vztahy a kompetence orgánů sdružení 1.2 Přímé provozní řízení 1.2.1 Ředitel 1.2.2 Výkonný ředitel

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Číslo zakázky (bude doplněno MŠMT v případě IP, v případě GP ZS) 1 2/2011 Název programu: Operační program Vzdělávání

Více

Informace o průběhu realizace projektu:

Informace o průběhu realizace projektu: Informace o průběhu realizace projektu: Název projektu: Zefektivnění činnosti městského úřadu Mikulov Koncem roku 2010 a počátkem roku 2011 byly ve výběrových řízeních vybrány dodavatelské firmy pro jednotlivé

Více

Virtuální učebna: VMware VDI zefektivňuje výuku, zjednodušuje správu a snižuje náklady

Virtuální učebna: VMware VDI zefektivňuje výuku, zjednodušuje správu a snižuje náklady Virtuální učebna: VMware VDI zefektivňuje výuku, zjednodušuje správu a snižuje náklady Jaroslav Prodělal, solution consultant, OldanyGroup Petr Škrabal, správce sítě, SOŠP a SOUS Hranice Představení společnosti

Více

HODNOCENÍ PŘÍVĚTIVOSTI A OTEVŘENOSTI ÚŘADŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ aneb JAK VYPADÁ PŘÍVĚTIVÝ ÚŘAD?

HODNOCENÍ PŘÍVĚTIVOSTI A OTEVŘENOSTI ÚŘADŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ aneb JAK VYPADÁ PŘÍVĚTIVÝ ÚŘAD? HODNOCENÍ PŘÍVĚTIVOSTI A OTEVŘENOSTI ÚŘADŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ aneb JAK VYPADÁ PŘÍVĚTIVÝ ÚŘAD? Ing. Edita Šejnohová odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstvo vnitra

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení /vypište/: V evidenci

Více

Metodické setkání uživatelů spisové služby Gordic 11. listopadu 2014

Metodické setkání uživatelů spisové služby Gordic 11. listopadu 2014 Metodické setkání uživatelů spisové služby Gordic 11. listopadu 2014 Městský archiv jako odborná a vědeckopublikační instituce byl založen 1851 Prvním archivářem se stal Karel Jaromír Erben (1811-1870)

Více

Administrativní zázemí a archivace Zánik EK administrativa, postup při převzetí agendy

Administrativní zázemí a archivace Zánik EK administrativa, postup při převzetí agendy FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY S T A N D A R D N Í O P E R AČNÍ POSTUP S O P _10000_05 rev.00 Administrativní zázemí a archivace Úroveň dokumentu: IV Datum vydání: 01.06.2011 Datum účinnosti: 01.06.2011

Více

DATA ULOŽENÁ NA VĚČNÉ ČASY. (ICZ DESA / Microsoft Azure) Mikulov 8. 9. 2015 Michal Matoušek (ICZ) / Václav Koudele (Microsoft)

DATA ULOŽENÁ NA VĚČNÉ ČASY. (ICZ DESA / Microsoft Azure) Mikulov 8. 9. 2015 Michal Matoušek (ICZ) / Václav Koudele (Microsoft) DATA ULOŽENÁ NA VĚČNÉ ČASY (ICZ DESA / Microsoft Azure) Mikulov 8. 9. 2015 Michal Matoušek (ICZ) / Václav Koudele (Microsoft) ICZ DESA - Důvěryhodná elektronická spisovna a archiv ICZ DESA - Důvěryhodná

Více

Informace o zpracování osobních údajů v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27.

Informace o zpracování osobních údajů v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. Vážení klienti a obchodní partneři, tento dokument obsahuje základní informace o tom, jak zpracováváme vaše osobní údaje. Vzhledem k nové legislativě Evropské unie, byl tento text připraven v souladu s

Více

Jednotný NIS Prezentace k zahájení projektu pro Radu kraje Vysočina. Projektový manažer - Ing. Ivan Sokolov, Ph.D.

Jednotný NIS Prezentace k zahájení projektu pro Radu kraje Vysočina. Projektový manažer - Ing. Ivan Sokolov, Ph.D. Prezentace k zahájení projektu pro Radu kraje Vysočina Projektový manažer - Ing. Ivan Sokolov, Ph.D. Obsah Úvod Cíle projektu Rozsah projektu Projektové řízení základní východiska Základní organizační

Více