KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2015. www.kulturakoprivnice.cz"

Transkript

1 KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ

2 Neděle 6. září hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo emillion Cirkus plný loutek Dvojice klaunů vám zábavnou formou předvede pestrou škálu loutkových umělců, kouzla a prvky magie. Diváci uvidí loutkářské technologie dávno zapomenuté i zcela nově objevené. K vidění budou: fakír a jeho dvě tanečnice, divocí psi, donský kozák, stepaři ze Skotska, krásná akrobatka, drezůra koní, žena, zvedající těžká břemena, kouzelná bedna a mnohem, mnohem více. Délka představení: 50 minut Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

3 Středa 9. září hodin Kinosál KDK KONCERT LÁĎA KERNDL 70 Koncert u příležitosti životního jubilea hudební legendy Ládi Kerndla. 16. května 2015 oslavil Láďa Kerndl své 70. narozeniny. Láďa Kerndl působí na hudební scéně více jak 50 let. Začínal v 17 letech ve Večerním Brně, kde vystupoval po boku Ljuby Hermanové. Téměř 24 let působil v zahraničí a na zaoceánských lodích, jako bubeník, kytarista, ale především jako zpěvák. Od roku 1994 po velmi těžké nemoci působí na naší hudební scéně. Vystupoval jako sólista v orchestru Gustava Broma, účinkuje s Big Bandem Felixe Slováčka, se symfonickými orchestry, ale i dalšími hudebními orchestry a Big Bandy. Zpíval v muzikálu Zpívání v dešti v Národním divadle v Brně. Koncertuje po celé republice na svých vystoupeních a jazzových festivalech. V zahraničí účinkuje především na jazzových festivalech. V roce 2002 absolvoval koncertní turné po Evropě s klarinetistou Joe Muranei (USA), což je poslední žijící člen orchestru L. Amstronga. Je stálým hostem pořadů České televize, TV NOVA, PRIMA a Slovenské televize. Účinkoval například také ve 13 dílech pořadu Miroslava Donutila Na kus řeči. Natočil a vydal 17 CD, 2 DVD. Hrál hlavní roli ve filmu Ostrov sv. Heleny po boku Pavla Bobka, Bolka Polívky a Táni Vilhelmové. Je spoluautorem knihy Moře, přístavy a lásky. Držitel několika platinových a zlatých desek. V roce 2010 obdržel od prezidenta republiky vyznamenání Stříbrnou plaketu. Svým osobitým hlasem a projevem prezentuje světové evergreeny, filmové melodie, swingové a jazzové skladby. Vstupné: 180 Kč. Abonenti Divadelního předplatného mají slevu 25 %. Tuto slevu je třeba uplatnit osobně v IC Kopřivnice, při ONLINE PRODEJI nelze slevu uplatnit. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice.

4 Sobota 12. září hodin Velký sál KDK JAVOŘINKA Kulturní dům Kopřivnice zve všechny milovníky dechové hudby a tance k příjemnému sobotnímu podvečeru s Javořinkou. Úspěch a popularita Javořinky z Lichnova u Nového Jičína v posledních letech stále stoupá. Důkazem jsou nejen spontánní potlesky publika, ale i 15 vítězství v soutěžním pořadu Českého rozhlasu Ostrava pod názvem Chtěl bych mít kapelu a 5 vítězství v soutěžním pořadu Dechová paráda Českého rozhlasu Olomouc. V červnu 2009 získala kapela cenu diváků na 14. ročníku Žváčkova festivalu dechových hudeb v Konici. Příznivci Javořinky si mohou své oblíbené písničky poslechnout i na dvou CD. První se jmenuje Jdeme k Vám a vzniklo v roce 2003, druhé má název Na tych lichnovskych lukach a vyšlo v roce Své posluchače si Javořinka našla i za hranicemi České republiky, a to v Polsku, Holandsku a Německu. Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice. Úterý 15. září hodin kostel sv. Bartoloměje KONCERT V RÁMCI SVATOVÁCLAVSKÉHO HUDEBNÍHO FESTIVALU 2015 L. Janáček Suita pro smyčce L. Boccherini Stabat mater Janáčkův komorní orchestr Jakub Černohorský, umělecký vedoucí Eva Dřízgová-Jirušová, soprán Vstupné: 180 Kč, 120 Kč senioři, studenti, ZTP, ZTP/P, 50 Kč děti do 15 let. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

5 Sobota 19. září hodin start běhu prostranství před Technickým muzeem Tatra BĚH RODNÝM KRAJEM EMILA ZÁTOPKA 13. ročník memoriálu olympijského vítěze Emila Zátopka KOPŘIVNICE Běh rodným krajem Emila Zátopka centrum města Hlavní závod se startem v Kopřivnici a cílem v Rožnově pod Radhoštěm má délku 22,3 km. Je součástí Českého běžeckého poháru 2015 a Moravskoslezského běžeckého poháru hod. prezentace závodníků v ZŠ dr. Milady Horákové Před odstartováním běhu koncert Městského dechového orchestru Kopřivnice. V hod. start před Technickým muzeem Tatra v centru města. Závod bude odstartován za účasti paní Dany Zátopkové. Lidový běh Běháme pro zdraví s Jarmilou Kratochvílovou centrum Kopřivnice hod. prezentace účastníků u ZŠ dr. Milady Horákové; v 9.00 hod. start; malá odměna pro účastníky. Běh dětí Kopřivnicí 6. ročník centrum města hod. prezentace u ZŠ dr. Milady Horákové; hod. starty jednotlivých kategorií; sladké odměny a trička pro všechny zúčastněné děti. ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Valašské muzeum v přírodě v Rožnově p. R., Dřevěné městečko hod. Den města s Během rodným krajem Emila Zátopka hod. doběh závodníků do cíle v Dřevěném městečku od hod. slavnostní vyhlášení vítězů v amfiteátru za účasti hostů hod. kulturní program v amfiteátru.

6 Čtvrtek 24. září 2015 Komorní scéna Aréna ZÁJEZD NA ŽHAVÉHO KANDIDÁTA NA INSCENACI ROKU 2015 Werner Schwab LIDUMOR, ANEB MÁ JÁTRA BEZE SMYSLU Jen pro přihlášené účastníky. Čas a místo odjezdu budou účastníkům sděleny individuálně. Pátek 25. září hodin Velký sál KDK NA STOJÁKA Notoricky známá zábavná show NA STOJÁKA!, kterou můžete znát z HBO či ČT, míří poprvé živě i do Kopřivnice. Můžete se těšit na dvouhodinovou porci neotřelé zábavy v podání 4 výtečných stand up komiků. Marek Daniel (můžete znát jako Tondu Blaníka), Petr Vydra, Arnošt Frauenberg a Petr "Nasty" Cerha (Evropa2). Ať už všechny znáte nebo ne, po vystoupení jejich jména rozhodně nezapomenete! Vstupné: 250 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice. Středa 30. září hodin Kinosál KDK CESTY IVO ŠMOLDASE Zábavný pořad básníka, scénáristy, překladatele, moderátora a také vtipného glosátora Ivo Šmoldase, ve kterém vypráví historky ze života, glosuje aktuální dění u nás a najde si i čas, aby odpověděl na dotazy diváků. Pořad moderuje Michal Herzán. Jeho hostem bude sexuolog Radim Uzel. Vstupné: 150 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice.

7 PŘIPRAVUJEME NA ŘÍJEN Čtvrtek 8. října hodin Velký sál KDK Jeff Baron NÁVŠTĚVY U PANA GREENA Filmová a divadelní agentura Praha DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Hrají: Stanislav Zindulka a Matěj Hádek Náhodná automobilová nehoda přivádí do styku dva muže, kteří by se jinak nikdy nesetkali a navždy změní jejich život. Rozdělují je dvě generace, a co začíná jako komedie kontrastu kultur, se vyvíjí ve vyhrocený příběh o riziku osamělosti, předsudků a netolerance. Jak týdny plynou, vytváří se přátelství, prověřují se lidské vztahy a odhalují se tajemství. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Děti do 15 let, studenti a držitelé karty ZTP mají slevu 50 %. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Sobota 10. října hodin Velký sál KDK LA GIOIA LA GIOIA je seskupení tří zpěváků, kteří interpretují populární písně ve stylu belcanto. Repertoár tvoří nejen skladby světové hudební scény, ale hlavně pozoruhodné úpravy známých slovenských a českých hitů, které v jejich podání znějí originálním způsobem. LA GIOIA znamená v překladu z italštiny radost. A právě s radostí, španělským temperamentem a italskou vášní přichází trio za Vámi, aby poskytlo nevšední a jedinečný hudební zážitek. PETER ĎUROVEC baryton, PETER ŠEVČÍK baryton, MATEJ VANÍK tenor. Vstupné: 250 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice.

8 Čtvrtek 22. října hodin Velký sál KDK Matthieu Delaporte, Alexandre de la Palletière JMÉNO Divadlo Verze (Praha) DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová Mluvit se dá o všem. Mezi dobrými přáteli a příbuznými by vlastně žádné téma nemělo být tabu. Když se ale úspěšný realitní makléř Vincent na večeři u své sestry Elizabeth, učitelky francouzštiny, a švagra Pierra, profesora literatury, svěří se záměrem dát svému synovi kontroverzní jméno, zdá se, že hranice civilizované konverzace byla překročena. Středostavovské předsudky jsou podle všeho přece jen větší, než se přítomní liberálové domnívali. Ke skutečné eskalaci dojde po odhalení nálože, která se skrývá v rodinné historii. Jméno je brilantní komedií podle nejlepší francouzské tradice. Polštářová bitva omezenců, kteří jsou přesvědčeni o tom, že svá omezení už dávno překonali. Hra nabízí vysoce komický pohled na sebejisté zastánce svobodného myšlení. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Děti do 15 let, studenti a držitelé karet ZTP mají slevu 50 %. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Pátek 23. října hodin Malý sál KDK Jan Burian EKOLOGIE DUŠE Písničky a vyprávění na téma současného života člověka obklopeného médii, ohromovaného supermarkety a superstary. Co se dá dělat, abychom si uchovali zdravý rozum a kulturní úroveň. Jan Burian je písničkář, muzikant, hudební skladatel, básník, publicista, spisovatel, moderátor. Předprodej vstupenek bude upřesněn.

9 Středa 28. října hodin Kinosál KDK VALÉRIE ZAWADSKÁ A DOLEŽALOVO KVARTETO PŘEDSTAVUJÍ A. DVOŘÁKA Smyčcový kvartet č. 10 Es dur, op. 51, Slovanský 1. Allegro ma non troppo 2. Dumka (Elegia). Andante con moto 3. Romanza. Andante con moto 4. Finale. Allegro assai Smyčcový kvartet č. 12 F dur, op. 96, Americký 1. Allegro ma non troppo 2. Lento 3. Molto vivace 4. Finale. Vivace ma non troppo Program doprovází výňatky ze života a korespondence skladatele Antonína Dvořáka přednesené vynikající českou herečkou Valérií Zawadskou. Doležalovo kvarteto mladá generace hudebníků navazující spolehlivě na dlouholetou tradici české kvartetní školy. V roce 2003 převzali tito hudebníci štafetu od zakladatele souboru Karla Doležala a důstojně pokračují v jeho existenci, která sahá do roku V současném složení Václav Dvořák a Ondřej Pustějovský housle, Martin Stupka viola a Jan Zvěřina violoncello hraje Doležalovo kvarteto od roku 2008 a již stihlo uspět na soutěži Maxe Regera v Německu, odkud si v říjnu 2009 odneslo 3. cenu. Vstupné: 120 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice. Středa 4. listopadu hodin Kinosál KDK ONDŘEJ RUML ZPÍVÁ JEŽKA, VOSKOVCE A WERICHA Legendární písně Voskovce, Wericha a Ježka v podání Ondřeje Rumla a Matěj Benko Quintetu. Předprodej vstupenek bude upřesněn.

10 DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ Od 1. srpna 2015 byl spuštěn prodej všech nepotvrzených rezervací a dalších volných míst pro nové předplatitele. I když pro novou sezónu neznáme přesně ještě data dvou představení, věříme, že obě inscenace jsou hodny čekání, až organizátoři termíny s účinkujícími sjednají a oznámí nám je. CENY V sezóně ceny předplatného zůstávají: 1. sektor přízemí (1. 6. řada) a tribuna v přízemí Cena vstupenky bez předplatného: 300 Kč Cena vstupenky v rámci předplatného: 250 Kč Celková cena předplatného: 1500 Kč 2. sektor přízemí ( řada), boxy po stranách v přízemí, balkon Cena vstupenky bez předplatného: 250 Kč Cena vstupenky v rámci předplatného: 200 Kč Celková cena předplatného: 1200 Kč VÝHODY PŘEDPLATNÉHO S předplatitelskou průkazkou získáváte v průběhu sezóny slevu 25 % na divadelní speciály a na vybrané koncerty ty, které organizuje a smluvně s umělci zajišťuje přímo Kulturní dům Kopřivnice. Navíc, pokud se s námi vydáte na některý z divadelních zájezdů, tak jako abonenti nebudete platit dopravu.

11 SKLADBA NABÍDKY DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Předplatné sestává z šesti her. Výhodou zakoupení předplatného je nižší cena za jednotlivé vstupenky a jistota stálého místa. Čtvrtek 22. října 2015 MATTHIEU DELAPORTE, ALEXANDRE DE LA PALLETIÈRE JMÉNO Brilantní komedie podle nejlepší francouzské tradice. DIVADLO VERZE PRAHA Čtvrtek 12. listopadu 2015 JAN KRAUS NAHNILIČKO Neobyčejně trefná groteska o začátcích naší nové demokratické reality, divoká devadesátá léta. DIVADLO PETRA BEZRUČE - OSTRAVA Čtvrtek 18. února 2016 ALESSANDRO BARICCO NOVECENTO (1900) Strhující příběh geniálního klavíristy. MĚSTSKÉ DIVADLO MLADÁ BOLESLAV Čtvrtek 17. března 2016 MILOŠ ORSON ŠTĚDROŇ VELVET HAVEL Nejúspěšnější inscenace roku 2014! Hudebně-divadelní projekt věnující se osobnosti Václava Havla. DIVADLO NA ZÁBRADLÍ - PRAHA

12 Tyto hry zatím nemají přesně stanoveno datum konání: Duben 2016 HÁNUSZ MIRÓ SMOLÍKOVI A JEJICH PODIVUHODNÉ DOBRODRUŽSTVÍ Představení s písničkami na motivy kultovního maďarského animovaného seriálu. DIVADLO STUDIO DVA - PRAHA Květen 2016 EDWARD ALBEE KDO SE BOJÍ VIRGINIE WOOLFOVÉ? Slavné komorní drama plné překvapivých zvratů i absurdních krutých her. MĚSTSKÁ DIVADLA PRAŽSKÁ Upozorňujeme, že termíny představení se mohou změnit!

13 DIVADELNÍ ZÁJEZDY I v nové sezóně obohacujeme kopřivnickou nabídku o představení, která se odehrají přímo v divadelním prostoru, ve kterém vznikla. My Vás za nimi dovezeme. Držitelé abonentek nehradí dopravu. ZÁJEZD NA ŽHAVÉHO KANDIDÁTA NA INSCENACI ROKU září 2015 Komorní scéna Aréna: Werner Schwab LIDUMOR, ANEB MÁ JÁTRA BEZE SMYSLU ZÁJEZD NA HERECKÝ KONCERT NEJVYŠŠÍ KVALITY 28. ledna 2016 Národní divadlo moravskoslezské: Moliére ŠKOLA PRO ŽENY ZÁJEZD NA ANTICKOU TRAGÉDII 10. dubna 2016 Národní divadlo Brno: Sofoklés KRÁL OIDIPÚS DIVADELNÍ SPECIÁLY Vlastníci abonentky mají na divadelní speciály slevu 25 %. Středa 16. prosince 2015 LÉČIVÉ DIVADLO GABRIELY FILIPPI: ANDĚLÉ V MÉM SRDCI Skutečné příběhy žen, které komunikují s anděly. Čtvrtek 21. ledna 2016 ANDREJ IVANOV, MARCELA MAGDOVÁ TO VŠECHNO ONA Duel Ljuby Krbové a Jana Battěka o patologii lásky v kontextu současného technického pokroku.

14 PROGRAM KINA KOPŘIVNICE NA ZÁŘÍ Datum Kč Kč ÚT FK: Malá z rybárny 110/90 ST 2. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 3. Andílek na nervy 100 Nenasytná Tiffany 90 PÁ 4. Andílek na nervy 100 Nenasytná Tiffany 90 SO 5. Fantastická čtyřka 110 Krycí jméno 110 U.N.C.L.E. Datum Kč Kč Kč NE 6. Divadlo Emillion: Cirkus plný loutek 50 Fantastická čtyřka Datum Kč Kč PO 7. Fantastická čtyřka 110 Krycí jméno 110 U.N.C.L.E. ÚT FK: Filmový dobrodruh Karel Zeman 100/80 ST 9. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 10. Pride 90 Rytmus: Sídliskový 110 sen PÁ 11. Pride 90 Rytmus: Sídliskový 110 sen Datum Kč Kč Kč SO 12. Uuups! Noe Hitman: 100 Pixely 100 zdrhnul Agent NE 13. Uuups! Noe Hitman: 100 Pixely 100 zdrhnul Agent Datum Kč Kč PO 14. Pixely 100 Hitman: Agent ÚT FK PROJEKT 100: Vynález zkázy 100/80 ST 16. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 17. Cesta vzhůru 100 Pixely 3D 130 PÁ 18. Cesta vzhůru 100 Pixely 3D Krycí jméno U.N.C.L.E. 110

15 Datum Kč Kč Kč Mune Bláznivá SO 19. Strážce 110 Gangster Ka dovolená měsíce NE 20. Mune Strážce měsíce 110 Gangster Ka 120 Bláznivá dovolená Datum Kč Kč PO 21. Gangster Ka 120 Bláznivá dovolená 110 ÚT FK: Malý pán 90/70 ST 23. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 24. Rytmus: Sídliskový 100 Everest 3D 140 sen PÁ 25. Rytmus: Sídliskový 100 Everest 3D 140 sen Datum Kč Kč Kč Mune - Labyrint: SO 26. Strážce měsíce 3D 130 Zkoušky ohněm 110 Sinister NE 27. Mune Strážce měsíce 3D 130 Labyrint: Zkoušky ohněm Sinister Datum Kč Kč PO 28. Labyrint: Zkoušky 110 Sinister ohněm ÚT FK KAMERA OKO: Chlapec a svět 80/60 ST 30. TENTO DEN KINO NEHRAJE!

16 PROGRAM NEDĚLNÍCH POHÁDEK V KINĚ KOPŘIVNICE Každý měsíc od září 2015 až do června 2016 se můžete těšit na jednu pohádku v prostorách kinosálu KDK. Začínáme vždy v hodin. Cena vstupného je 50 Kč. Předprodej vstupenek probíhá v Informačním centru Kopřivnice. Neděle 6. září 2015 DIVADLO EMILLION Jihlava Cirkus plný loutek Neděle 18. října 2015 DIVADLO KAPSA Andělská hora Zvířátka a loupežníci aneb o Jankovi a jeho zvířátkách Neděle 1. listopadu 2015 DIVADLO 100 OPIC Praha DlouŠiBy Neděle 13. prosince 2015 RYBNÍKÁŘI České Budějovice Cesta do betléma s Rybníkáři Neděle 17. ledna 2016 DIVADÝLKO MRAK Havlíčkův Brod Čarodějná pohádka Neděle 14. února 2016 BILBO COMPAGNIE Praha Klaun Pingu Neděle 6. března 2016 DIVADLO PLYŠOVÉHO MEDVÍDKA Prostějov Ostrov odpadků Neděle 3. dubna 2016 DIVADLO VÍTI MARČÍKA Hluboká nad Vltavou Zlatovláska Neděle 8. května 2016 DIVADÝLKO KUBA Plzeň Není drak jako drak Neděle 5. června 2016 DIVADLO TRAMTARIE Olomouc Hugo z hor

17 BIJÁSEK PODZIM 2015 Bijásek je promítání určené pro děti školou povinné. Nabízí jim seznámení s kinem a učí je přivyknout atmosféře sledování filmů v kinosále. Za výhodné vstupné mohou děti shlédnout pohádky odpovídající jejich věku. Animované pohádky jsou dětem dobře srozumitelné a jejich délka je přiměřená jejich schopnosti udržet pozornost. Na sezónu Podzim 2015 je připraveno 8 pohádek vždy v pondělí od hodin v období od září 2015 do ledna Představení jsou prioritně určená pro družiny. Cena permanentky na všech 8 pohádek činí 280 Kč. Děti si ji mohou pořídit v jednotlivých školních družinách, nebo přímo v pokladně Kulturního domu Kopřivnice. Pro veřejnost je cena jednoho filmu 60 Kč. Pondělí 14. září 2015 Chlapec a svět Pondělí 21. září 2015 Chlapec a svět Pondělí 5. října 2015 Píseň moře Pondělí 12. října 2015 Píseň moře Pondělí 19. října 2015 Sputnik Pondělí 26. října 2015 Sputnik Pondělí 2. listopadu 2015 Malý pán Pondělí 9. listopadu 2015 Malý pán Pondělí 16. listopadu 2015 Asterix a Obelix: Sídliště Bohů Pondělí 23. listopadu 2015 Asterix a Obelix: Sídliště Bohů Pondělí 30. listopadu 2015 Ovečka Shaun ve filmu Pondělí 7. prosince 2015 Ovečka Shaun ve filmu Pondělí 14. prosince 2015 Hurá na fotbal Pondělí 21. prosince 2015 Hurá na fotbal Pondělí 4. ledna 2016 SpongeBob ve filmu: Houba na suchu Pondělí 11. ledna 2016 SpongeBob ve filmu: Houba na suchu

18 PŘÍME PŘENOSY Z METROPOLITNÍ OPERY V NEW YORKU Jubilejní desátá sezóna přímých přenosů z Metropolitní opery v New Yorku představí kromě pěti nových titulů i bonusovou Kouzelnou flétnu. Sezóna nabídne 11 titulů vždy v sobotu v období od října 2015 do dubna Vstupné 300 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S BALETNÍMI PŘÍMÝMI PŘENOSY. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! Sobota 3. října 2015 od hodin G. Verdi - Trubadúr Sobota 17. října 2015 od hodin G. Verdi - Othello Sobota 31. října 2015 od hodin R. Wagner - Tannhäuser Sobota 21. listopadu 2015 od hodin A. Berg - Lulu Sobota 12. prosince 2015 od hodin W. A. Mozart - Kouzelná flétna Sobota 16. ledna 2016 od hodin G. Bizet - Lovci perel Sobota 30. ledna 2016 od hodin G. Puccini - Turandot Sobota 5. března 2016 od hodin G. Puccini - Manon Lescaut Sobota 2. dubna 2016 od hodin G. Puccini - Madame Butterfly Sobota 16. dubna 2016 od hodin G. Donizetti - Roberto Devereux Sobota 30. dubna 2016 od hodin R. Strauss - Elektra

19 PŘÍME PŘENOSY BOLSHOI BALLETU Baletní soubor moskevského Bolšoj Těatru patří k nejšpičkovějším baletním souborům světa. Sezóna nabídne sedm titulů vždy v neděli v období od října 2015 do dubna Vstupné 300 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. VSTUPENKY LZE KOMBINOVAT S PŘÍMÝMI PŘENOSY MET. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! Neděle 11. října 2015 od hodin Giselle Neděle 8. listopadu 2015 od hodin Drahokamy (záznam) Neděle 6. prosince 2015 od hodin Dáma s kaméliemi Neděle 20. prosince 2015 od hodin Louskáček (záznam) Neděle 24. ledna 2016 od hodin Zkrocení zlé ženy Neděle 13. března 2016 od hodin Spartakus (záznam) Neděle 10. dubna 2016 od hodin Don Quijote

20 PROGRAM MĚSTSKÉ KNIHOVNY NA ZÁŘÍ Úterý 1. září 2015 úterý 29. září 2015 Čítárna knihovny KDK MŮJ DOBROVOLNICKÝ SVĚT Dobrovolnické centrum Adra Frýdek-Místek ve spolupráci s Městskou knihovnou Kopřivnice pořádají výstavu fotografií s příběhy autora Dalibora Zaciose. Otevírací doba: Po, Út, Čt, Pá v době a Vstup volný.

21 AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU Akademie třetího věku (A3VK) je koncipována jako zájmové semestrální studium určené posluchačům starším 55 let. Lektory jsou odborníci v daných oborech, studium však neposkytuje středoškolské ani vysokoškolské vzdělání, ani žádnou kvalifikaci. Jeho cílem je poskytnout lidem smysluplnou náplň volného času, možnost dozvědět se něco nového, porovnat své dosavadní vědomosti a zkušenosti s novými poznatky, splnit si svou touhu zabývat se obory, na které nebyl dosud čas. Po ukončení každého semestru obdrží posluchači potvrzení o úspěšném absolvování kurzu. Obdržení osvědčení je podmíněno minimálně 50 % účastí na uskutečněných přednáškách. Zimní semestr probíhá od října do konce ledna, letní od února do konce května. Výuka probíhá zpravidla ve středu odpoledne, a to dvě vyučovací hodiny jednou za 14 dní. Zájemci si mohou vyzvednout přihlášku v městské knihovně. Výše zápisného činí 300 Kč za posluchače na jeden semestr (v případě projektu Virtuální univerzita 3. věku se výše zápisného může lišit). Počet účastníků je omezen, o pořadí rozhoduje datum podání přihlášky a zaplacení kurzu. Kurzovné se nevrací, pouze v případě nenaplnění kurzu (minimálně 10 účastníků). Každý přihlašující může vyplnit přihlášky pouze pro dvě osoby! Zpravidla se lze přihlásit jen na jedno téma přednášek. Více informací podá paní Lucie Kazlepková na telefonu nebo u kazlepkova@kdk.cz.

22 Zimní semestr Akademie třetího věku nabízí v zimním semestr čtyři níže uvedená témata přednášek. Přihlášky budou k dispozici v pondělí 7. září 2015 od 7.30 hodin v čítárně městské knihovny. Studijní poplatky: A3VK 300 Kč, VU3V a Kurz setkání s výtvarnými technikami II. 350 Kč ASTRONOMIE Hvězdárna Valašské Meziříčí vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 14. října Dějiny astronomie (Mgr. Radek Kraus) 11. listopadu Orientace na noční obloze + praktikum u dalekohledu (Martina Exnerová) 25. listopadu Sluneční soustava (Mgr. Sylvie Gorková) 9. prosince Komety (Jiří Srba) 6. ledna Vesmír (Martina Exnerová) 20. ledna Hvězdy (Mgr. Sylvie Gorková) 3. února Technika a techniky pozorování (Mgr. Radek Kraus) 17. února Optika a teleskopy (Mgr. Radek Kraus) NA CO MŮŽEME BÝT HRDI OPTIMISTICKÁ PROCHÁZKA ČESKÝMI DĚJINAMI Mgr. Ladislav Cvíček vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 7. října 6. století října listopadu listopadu prosince prosince ledna ledna

23 DĚJINY ODĚVNÍ KULTURY II. VIRTUÁLNÍ UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU Provozně ekonomická fakulta ČZU v Praze - Ing. Petr Tylínek vždy v úterý od 9.00 hodin, Akademická posluchárna 6. října Z bitevních polí třicetileté války na dvůr Ludvíka XIV. 20. října V rytmu menuetu hravého rokoka 3. listopadu Epocha pozdního rokoka Ludvíka XVI. a její revoluční závěr 10. listopadu Návrat šlechty a kult bohatého měšťáka doby biedermeieru 1. prosince Druhé rokoko navrací nejen krinolínu 15. prosince Evropa dotančí k přelomu 19. a 20. století SETKÁNÍ S VÝTVARNÝMI TECHNIKAMI II. Mgr. art. Anna Georgiadu vždy ve středu od 9.00 hodin, Čítárna knihovny 7. října 21. října 4. listopadu 18. listopadu 2. prosince 16. prosince Upozorňujeme, že udané termíny a témata se mohou z organizačních důvodů změnit. Děkujeme za pochopení.

24 Služby Informačního centra města Kopřivnice: nejen turistické informace o Kopřivnici a Lašské bráně Beskyd, prodej propagačních materiálů, předmětů a suvenýrů, pohlednic, map, turistických deníků, vizitek a známek, Kopřivnických novin, parkovacích hodin, přístup k PC s internetem (1 min./1 Kč) a bezplatné připojení pomocí wifi, černobílý i barevný tisk a kopírování až do formátu A3, skenování až do formátu A3, laminování ve formátu A6 a menší, A5, A4, A3, kroužková vazba ve formátu A4, prodej vstupenek na akce kulturního domu, Kina Kopřivnice a vybrané kulturní akce v Kopřivnici a okolí, prodej jízdenek Student Agency, RegioJet, Leo Express, předprodej vstupenek sítí TicketPortal, TicketStream, TicketArt, Colosseum Ticket, Musical Art Ostrava, Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě, Dům kultury města Ostravy, příjem plakátů pro Plakátovací službu Kopřivnice, příjem objednávek na razítka a jejich součásti značky Colop, příjem informací o akcích k zařazení do kalendáře akcí, stojany s týdeníkem 5+2 dny a měsíčníkem Trubač. Pokladna kina a kulturního domu Rezervace a prodej vstupenek na kulturní akce a do kina probíhá v informačním centru v přízemí kulturního domu. pondělí pátek: sobota, neděle, svátky: a Ve dnech s večerním programem otevřeno až do začátku programu. Kontakt: , , pokladna@kulturakoprivnice.cz Chcete dostávat kulturní přehled elektronicky na svůj ? Napište nám na: info@kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2015 Kulturní dům Kopřivnice přeje všem příjemné léto a krásné prázdniny! www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2015 Kulturní dům Kopřivnice přeje všem příjemné léto a krásné prázdniny! www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2015 Kulturní dům Kopřivnice přeje všem příjemné léto a krásné prázdniny! www.kulturakoprivnice.cz Sobota 1. srpna 2015 18.00 hodin Prostranství před KDK (v případě nepříznivého

Více

Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová

Hrají: Roman Zach, Jana Janěková ml., Petr Lněnička, Jan Dolanský, Linda Rybová TISKOVÁ ZPRÁVA DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2015 2016 V Kopřivnici dne 1. 9. 2015 Kulturní dům Kopřivnice připravil pro novou sezónu pestrou divadelní nabídku, obohacenou divadelními speciály a zájezdy. Divadelní

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2015 Kulturní dům Kopřivnice přeje všem příjemné léto a krásné prázdniny! www.kulturakoprivnice.cz Sobota 4. července 2015 10.00 hodin Prostranství před KDK (v případě nepříznivého

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. 10. od 18.45 hod. Přímý přenos představení Divadla Járy Cimrmana ČESKÉ NEBE Kino Puls Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. (Předprodej od 24. září)

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2013 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 20. 7. od 15.00 hodin Brekekeyáda aneb odpoledne s vodníky Prostranství před kulturním domem. Bez vstupného. Zábavné odpoledne pro děti plné

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. února 2016 19.00 hodin Velký sál KDK DIVADLO JÁRY CIMRMANA Afrika aneb Češi mezi lidožravci VYPRODÁNO! Sobota 13. února 2016 19.30 hodin prostory KDK RODIČOVSKÝ BÁL

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 1. 11. pátek 23. 11. Výstava k 20. výročí ADRA Kulturní dům vestibul. Bez vstupného. Putovní výstava mapující 20 let činnosti jedné z nejvýznamnějších

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2014 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 19. července 2014 15.00 hodin prostranství před KDK LETNÍ CIRKUS S KLAUNEM HOPSALÍNEM Zábavné odpoledne pro děti plné her a soutěží s klaunem

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE VÁNOČNÍ TOUR 2017 V ČÍSLECH 13 měst 13 sborů přes 500 zapojených dětí více než 3 500 diváků PELHŘIMOV PARDUBICE TEPLICE CHVALETICE MĚLNÍK LITOMYŠL

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK

Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK Mezinárodní hudební festival FESTJAZZ 2015 FESTOVNÍ JAZZOVÝ ZÁŽITEK V Havlíčkův Brod/ Tokio 9. listopadu 2015 Čtvrtý ročník mezinárodního hudebního festivalu FESTJAZZ 2015 přináší několik podstatných změn

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY Koncertní agentura uvádí pod záštitou primátora statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV, s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY 19.

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY KONCERTNÍ AGENTURA uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s.

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Mělnické kulturní PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Středa 4. června v 19.30 hodin - hudební sál MKD SUNDAY SEXTET Koncert vokální skupiny z Pardubic, která představí jak klasické jazzové písně, tak i novodobé

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY

CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ VEČERY uvádí pod záštitou Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, statutárního města Chomutova, za přispění Ústeckého kraje a ve spolupráci se společností KULTURA A SPORT CHOMUTOV s. r. o. CHOMUTOVSKÉ HUDEBNÍ

Více

Green Day Revival Praha datum začátku akce: 26.07.2014 čas začátku akce: 21:00 h.

Green Day Revival Praha datum začátku akce: 26.07.2014 čas začátku akce: 21:00 h. Festival fantazie 2014 datum začátku akce: 27.06.2014 datum ukončení akce: 06.07.2014 místo konání: KD Junior, sokolovna, kino, hotel Fantazie stručný popis akce: sci-fi, vesmír, technika, horor, záhady,

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015

KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 KALENDÁŘ AKCÍ ČERVEN 2015 MĚSTSKÉ DIVADLO Mikulášská 21 www.mikskrnov.cz 12. 6. 17:00 ZÁVĚREČNÁ TANEČNÍ SHOW tanečních souborů SVČ Méďa 18. 6. 19:00 MANON LESCAUT divadelní hra o nekonečné lásce maltézského

Více

Kocianova houslová soutěž

Kocianova houslová soutěž Kocianova houslová soutěž 60. ročník 8. 12. května 2018 Ústí nad Orlicí Jaroslav Kocian * 22. února 1883 Ústí nad Orlicí 7. března 1950 Praha houslista, hudební skladatel, pedagog Jaroslav se narodil v

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Sobota 3. října 2015 18.45 hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA G. Verdi Trubadúr Herecké a hlasové umění sopranistky Anny Netrebko se plně rozvine v její příští nové

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 4. 1. od 19.00 hodin Novoroční koncert Městského dechového orchestru Kopřivnice Kulturní dům velký sál. Vstupné 50 Kč. Novoroční koncert místního

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE září 2017 Oprava Sokolovny začala v polovině prázdnin Projekt má název: Vytvoření komunitního centra v Konici. Prioritou je zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionu. Realizace

Více

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK ZÁŘÍ 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE, Martin Louka: Létající babí léto TAKÉ PO PRÁZDNINÁCH VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 Odbor školství a kultury V Písku dne: 04.12.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.12.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o specifikaci kulturních činností objednaných dle Přílohy č. 1 Smlouvy

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2012 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 1. 9. od 16.00 hod. TANCEM KOLEM SVĚTA aneb tančí celá Kopřivnice před Kulturním domem Kopřivnice, vstup volný Dance session. Rozloučení s prázdninami

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Pravidelným programem prázdnin je Páteční muzika v klášterní kavárně Café Dientzenhofer v Broumově. Vystoupení muzikantů začne v 19 hodin.

Pravidelným programem prázdnin je Páteční muzika v klášterní kavárně Café Dientzenhofer v Broumově. Vystoupení muzikantů začne v 19 hodin. Rockový festival Rockstock, dvě představení hry HRA-NIC-e, další koncert festivalu Za poklady Broumovska, cyklistický závod Okolo Broumova, volejbalový Memoriál Slávky Streubelové, "petrovické zatáčky",

Více

Antonín Dvořák 1841-1904. světoznámý hudební skladatel

Antonín Dvořák 1841-1904. světoznámý hudební skladatel Antonín Dvořák 1841-1904 světoznámý hudební skladatel Kořeny slavného hudebníka Dvořákova rodina žila od roku 1818 v Nelahozevsi (střední Čechy). Všichni Antonínovi předci z otcovy strany byly řezníci

Více

Petra Vlčková je mladá začínající

Petra Vlčková je mladá začínající Dialog s akordeonem Petra Vlčková & Petr Přibyl Petra Vlčková je mladá začínající akordeonistka. Úspěšně absolvovala Západočeskou univerzitu v Plzni, kde vystudovala hru na akordeon společně s učitelstvím

Více

KULTURNÍ AKCE DUBEN. Hudební besídka ZUŠ :00 - Malá scéna. Pořádá ZUŠ Č. Třebová sledujte plakáty!

KULTURNÍ AKCE DUBEN. Hudební besídka ZUŠ :00 - Malá scéna. Pořádá ZUŠ Č. Třebová sledujte plakáty! Hudební besídka ZUŠ 5. 4. 2017 18:00 - Malá scéna KULTURNÍ AKCE DUBEN KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ZUŠ - Hra na smyčcové nástroje 6. 4. 2017 7:00 - velký sál Kulturního centra TANEČNÍ ODPOLEDNE S MALÝM TANEČNÍM

Více

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února

PÁTEK 1. února. SOBOTA 2. února PÁTEK 1. února Psí domov USA, dobrodružný/rodinný, 92 min, dabing. Vstupné: 130/110 Kč PREMIÉRA Ticho před bouří USA, thriller, 109 min, titulky. Přístupný od 15 let. Vstupné: 120 Kč Úniková hra USA, thriller,

Více

STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY SKUPINA K. sezona 2019/2020

STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY SKUPINA K. sezona 2019/2020 STÁLÁ DIVADELNÍ SCÉNA KLATOVY DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ KONCERTY sezona 2019/2020 SKUPINA K Předplatné divadla skupiny K Cena předplatného 960,- Kč za 6 koncertů (160,- Kč za jeden koncert) Výhody předplatného:

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 Co se událo minulý týden? AICM ČR na veletrhu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích! Od středy 23. do pátku 25. listopadu 2011 byl v Českých Budějovicích zahájen již

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY KDE NÁS NAJDETE Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkovo náměstí 87 580 02 Havlíčkův Brod 2 Telefon: + 420 569 400 499 GSM: + 420 777 327 844 Fax: + 420 569 400 490 E-mail: knihovna@kkvysociny.cz

Více

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ČERVENEC 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE

KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ČERVENEC 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE KULTURNÍ A SPORTOVNÍ PROGRAM ČERVENEC 2017 NA AKCE OZNAČENÉ * JE NUTNO PROVÉST REZERVACI V REZERVAČNÍ KNIZE NA RECEPCI LIBUŠE Sobota 1.7.2017 15:00 17:00 LÁZEŇSKÝ JARMARK, HUDEBNÍ HALA, VIZ PLAKÁT Neděle

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

www.kulturakoprivnice.cz

www.kulturakoprivnice.cz www.kulturakoprivnice.cz Sobota 2. dubna 2016 18.45 hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA G. Puccini Madama Butterfly Úchvatná inscenace Anthonyho Minghelly diváky okouzluje již od své premiéry

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín ve spolupráci

Více

Veřejný program 2012

Veřejný program 2012 Veřejný program 2012 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49 (0) 9674-92 48 77 Fax: +49 (0) 9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2012 4. 1. 2012 I 19.00 h

Více

Novosedelský. zpravodaj

Novosedelský. zpravodaj Novosedelský èervenec 2015 zpravodaj císlo 7 rocník V. www.nove-sedlo.cz V ážení spoluobèané, polovina prázdnin je již za námi a já vìøím, že hlavnì dìti si tyto sluneèné užívají s radostí, hlavnì ve zdraví

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20.

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20. Hudební dění v Polné a okolí 349 XIX. Co se nevešlo do škatulek Není bez zajímavosti, že se někteří z polenských rodáků prosadili v populární hudbě v zahraničí. Touto první je: Alena Jacob Narodila se

Více

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Kulturní instituce Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Divadla O Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci)

Více

Kalendář akcí leden 2018

Kalendář akcí leden 2018 Kalendář akcí leden 2018 Pod hladinou šupina datum začátku akce: 1.12. 2017 datum ukončení akce: 7.1. 2018 čas začátku akce: 9:00 místo konání: Městské muzeum popis akce: Vánoční výstava kapříků vyrobených

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městská divadla pražská Datum vytvoření 27. 4. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Historie Městských divadel pražských Způsob využití Rozšíření základního

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Z Á K L A D N Í U M Ě L E C K Á Š K O L A Ž I R O V N I C E VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY PEDAGOGICKÁ ČÁST ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 V ŽIROVNICI DNE 30. 6. 2012 a/ Charakteristika školy: V Základní umělecké

Více

Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury

Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury Tisková zpráva Česká hudba 2004 nedílná součást evropské kultury OFICIÁLNÍ ZAHÁJENÍ 7. ledna 2004, 20:00, Rudolfinum, Dvořákova síň Česká filharmonie, dir. Vladimír Válek Antonín Dvořák: 8. symfonie G

Více

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA

PROGRAM SPOLEČNOST FRYDERYKA CHOPINA, SPOLEK MARIÁNSKÉ LÁZNĚ ČESKÁ REPUBLIKA 59. ročník Chopinova festivalu 16. 25. srpna 2018 Festival a soutěž se konají za finanční podpory Města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje a Ministerstva kultury ČR. Firma C. Bechstein oficiální partner

Více

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň

Třeboň 10. 14. 7. 2007. 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň Třeboňská nocturna Třeboň 10. 14. 7. 2007 4. ročník festivalu Třeboňská nocturna pořádá Adria Neptun s. r. o., Praha ve spolupráci s Městem Třeboň pod záštitou ministra kultury České republiky Mgr. Václava

Více

PROGRAM - HUMOR FEST 2015 PÁTEK 3.7.2015

PROGRAM - HUMOR FEST 2015 PÁTEK 3.7.2015 PROGRAM - HUMOR FEST 2015 PÁTEK 3.7.2015 PROGRAM - HUMOR FEST 2015 PÁTEK 3.7.2015 18:00 ESTER KOČIČKOVÁ 18:00 18:00 18:00 18:00 KUJÓNI 18:50 ALOIS NÁHLOVSKÝ 19:00 19:00 19:00 19:00 19:15 MIROSLAV PALEČEK

Více

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi 18. června 2005 1. ročník hudebního festivalu We rocked HARD 18. června 2005. Od časného dopoledne bylo v řevnickém Lesním divadle živo.

Více

Předvánoční návštěva kina

Předvánoční návštěva kina Předvánoční návštěva kina Kdy? 22. prosinec 2015 Kde? Kino Vatra Vsetín O co šlo? Poslední vyučovací den v tomto kalendářním roce byla na naší škole speciální výuka. V rámci tohoto projektového dne byl

Více

od 20. července do 16. srpna 2009

od 20. července do 16. srpna 2009 Třetí ročník Ballet & Dance Workshop Ostrava PROJEKT SE KONÁ POD ZÁŠTITOU NÁMĚSTKA PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY L U B O M Í R A P O S P Í Š I L A od 20. července do 16. srpna 2009 Class Pointe

Více

Životický portál. Od 28. září do 5. října 2015

Životický portál. Od 28. září do 5. října 2015 Životický portál Od 28. září do 5. října 2015 BLAHOPŘÁNÍ v měsíci září oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk Jméno Č.p. Věk MACÍČKOVÁ Anna VOSOL Jaroslav ČERNOCH Miloslav 21 209 65 96 75 70 GERYKOVÁ Božena

Více

ČTVRTEK 29. srpna 2019

ČTVRTEK 29. srpna 2019 FESTIVAL TRAMPSKÉ, COUNTRY A FOLKOVÉ HUDBY Program 44. Mohelnického dostavníku Záštitu nad festivalem převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Festival se koná za finanční podpory Olomouckého

Více

KRUH PŘÁTEL HUDBY. Koncertní sezóna Příjemné hudební zážitky přeje Kultura města Mladá Boleslav!

KRUH PŘÁTEL HUDBY. Koncertní sezóna Příjemné hudební zážitky přeje Kultura města Mladá Boleslav! KRUH PŘÁTEL HUDBY Koncertní sezóna 2019 Příjemné hudební zážitky přeje Kultura města Mladá Boleslav! 22. ledna 2019, 18:00 Dům kultury neabonentní VERONIKA A VAŠEK ŘIHÁKOVI A W-BAND 17. února 2019, 19:00

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Úterý 1. dubna 2014-16.00 hodin Kinosál KDK KOPRSTAR 2014 - FINÁLE Soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků populární a lidové písně Finálové kolo

Více

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019

22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna květen 2019 Program NPS 2019 22. ročník celostátního festivalu studentské umělecké tvořivosti Náchodská Prima sezóna 13. - 17. květen 2019 Pondělí 13. května 11.30 NAHLÉDNUTÍ DO NÁCHODSKÉ HISTORIE - pouliční divadlo

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ

Více

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou

Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou Přehled kulturních, sportovních a ostatních akcí ve Zruči nad Sázavou LISTOPAD 2018 Kulturní akce: 2. 11. 2018 40. Noční pochod - pořádá TJ Jiskra Zruč nad Sázavou, start: 17:00-18:00 hod. Spolkový dům,

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

Lednicko/Valtický hudební festival ročník 30. ZÁŘÍ 14. října 2017

Lednicko/Valtický hudební festival ročník 30. ZÁŘÍ 14. října 2017 Lednicko/Valtický hudební festival 2017 2. ročník 30. ZÁŘÍ 14. října 2017 2. ročník Lednicko/Valtického hudebního festivalu (LVHF) bude stejně jako předchozí ročník začínat a končit v krásných prostorách

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

Jihoč eske divadlo za ř í 2017

Jihoč eske divadlo za ř í 2017 Jihoč eske divadlo za ř í 2017 01 pá Pták Ohnivák a lišák Zorro / Z. Jecelín pohádková akční komedie / 16.00 na Otáčivém hledišti Český Krumlov Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em) / M. Glaser, O.

Více

Městská knihovna Děčín

Městská knihovna Děčín Městská knihovna Děčín Knihovna pro všechny (???) Mgr. Ladislav Zoubek, ředitel MěK Jak to celé začalo Od počátku 90-tých let žádosti o novou knihovnu První skutečné záměry v r. 2007 1. projekt ve tvaru

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy OSVOBOZENÉ DIVADLO POČÁTKY SOUBORU Počátky Osvobozeného divadla sahají do 20. let minulého století, kdy byl založeno sdružení literárních a divadelních umělců s názvem Devětsil (podzim 1920). Mezi členy

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Kalendář akcí. Veřejné bruslení. Novoroční ohňostroj. Veřejné bruslení. Cvičení s kojenci a batolaty. Jak se žilo v Meziříčí v XVIII.

Kalendář akcí. Veřejné bruslení. Novoroční ohňostroj. Veřejné bruslení. Cvičení s kojenci a batolaty. Jak se žilo v Meziříčí v XVIII. Kalendář akcí Měsíc: leden 2017 Veřejné bruslení 1. ledna 2017 13:30 15:00 zimní stadion, vstupné: bruslící 20 Kč, doprovod 10 Kč Adresa: Vrchovecká 37, Velké Meziříčí Web: http://tsvelmez.cz/sportoviste/zimni

Více

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Divadelní fakulta

JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ. Divadelní fakulta JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Univerzita třetího věku Kurzy celoživotního vzdělávání pro seniory Nabídka kurzů: Kurz č. 1: Jak vzniká divadlo I (Úvod do dějin, teorie a praxe

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

ČTVRTEK 29. srpna 2019

ČTVRTEK 29. srpna 2019 FESTIVAL TRAMPSKÉ, COUNTRY A FOLKOVÉ HUDBY Program 44. Mohelnického dostavníku Záštitu nad festivalem převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Festival se koná za finanční podpory Olomouckého

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda.

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda. Den s Turínským plátnem, Novoroční koncerty PSO, beseda, vernisáž, ples, závody na lyžích i v lezení, divadlo pro děti či koncert v Edenu. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 11. do 13.

Více

Týden otevřených dveří v Mateřském klubu při DDM-SVČ Junior Chotěboř datum začátku akce: 28.02.2011 datum ukončení akce: 04.03.2011 stručný popis akce: ukázka kroužků, vstup zdarma PO 9:15-9:30 hod. Hudební

Více