Následující díly mohou být použity s Challange pravidlem 5; prozatím je ponechejte v krabici: 4 figurky delfínů 2 modré kostky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Následující díly mohou být použity s Challange pravidlem 5; prozatím je ponechejte v krabici: 4 figurky delfínů 2 modré kostky"

Transkript

1 Neoficiální překlad z anglických pravidel provedl: BMAJTZ korektura: sasa a PJ a Jewane a

2 CÍL HRY Vybuchla podmořská sopka a mýtický ostrov Atlantida se začíná potápět! Každé kolo se do moře potopí další část ostrova. Každý z hráčů závodí s časem o přesun svých Atlantiďanů na blízké ostrovy. Ale cesta do bezpečí je plná nástrah. Velryby vyplouvají na hladinu a převracejí lodě, zatímco mořští hadi a žraloci útočí na bezmocné plavce. Zachraňte co nejvíce lidí dříve, než bude odhaleno pole se sopkou a hra skončí. Vyhrává hráč, jenž získá nejvíce bodů za zachráněné lidi. HERNÍ MATERIÁL 1 hrací deska 40 polí pevniny (16 pláží, 16 lesů, 8 hor) 40 figurek lidí (10 od každé barvy) 5 figurek mořských hadů 6 figurek žraloků 5 figurek velryb 12 figurek lodí 1 červená kostka 1 váček na díly 1 pravidla Následující díly mohou být použity s Challange pravidlem 5; prozatím je ponechejte v krabici: 4 figurky delfínů 2 modré kostky PŘÍPRAVA HRY 1. Umístěte 5 figurek mořských hadů na 5 polí, která jsou na herní desce označena ikonkou mořského hada. 2. Promíchejte pole s pevninou (stranou s obrázky pláží, lesů a hor nahoru) a náhodně je rozmístěte na herní desku do středové oblasti oddělené tučnou černou čarou. K náhodnému výběru pevniny můžete použít váček. Tímto způsobem vytvoříte ostrov složený z pláží, lesů a hor a s mořským hadem na jezeře uprostřed herní mapy. 3. Každý hráč si vybere 10 figurek lidí jedné barvy. 4. Každý hráč dále dostane 2 figurky lodí. 5. Zbylé figurky žraloků, velryb a lodí zatím ponechte stranou. 6. Vyberte nebo náhodně určete začínajícího hráče. 7. Počínaje prvním hráčem a dále po směru hodinových ručiček, umisťují hráči figurky lidí na jakékoliv neobsazené pole pevniny (tj. pole, na kterém ještě není umístěna žádná figurka člověka). Dávejte pozor, aby ostatní hráči při umisťování neviděli čísla na spodní straně vašich figurek lidí. Takto pokračujte, než všichni hráči umístí svoji poslední figurku. Pokud hrajete v méně než čtyřech hráčích, některá pole zůstanou neobsazena.

3 8. Počínaje prvním hráčem a dále po směru hodinových ručiček, umisťují hráči figurky lodí na jakékoliv neobsazené pole moře (tj. pole, na kterém ještě není žádná loď ani mořský had) vedle polí pevniny. Takto pokračujte, než všichni hráči umístí svoji poslední figurku lodi. Důležitá poznámka týkající se figurek lidí: Na spodní části figurky lidí je číslo 1-6. Prohlédněte si své figurky, ale čísla na figurkách nesdělujte protihráčům. Pokuste se zapamatovat, kam jste je umístili - zvláště figurky s největším počtem bodů - čím více bodů figurka má, tím je hodnotnější při záchraně na bezpečný ostrov. Po začátku hry není nadále povoleno nahlížet na bodové hodnocení jednotlivých figurek lidí, a to ani v případech, jsou-li již umístěny na bezpečném ostrově nebo jsou vyřazeny ze hry. HRANÍ HRY Začíná první hráč a pokračuje se po směru hodinových ručiček. Hráči hrají na kola. V každém kole hráč provede postupně následující úkony v tomto pořadí: 1. Zahrajte pole pevniny, které držíte v ruce. V jednom kole je možné vyložit pouze jedno pole pevniny získané během některého z minulých kol hry. Přirozeně se tento krok vynechává při prvním kole hry a v každém kole, kdy v ruce žádné pole pevniny nedržíte. 2. Pohybujete figurkami lidí a/nebo lodí. Můžete přesunout jakoukoli kombinací lidí a/nebo lodí do počtu tří polí pevniny nebo moře. Například přesunete dvě své figurky lidí po jednom poli na loď, a poté posunete loď o jedno pole na moři. Podstatou je dostat své lidi na loď a přesunout je na nejbližší bezpečný ostrov. Další informace v sekci Pohyb lidí a lodí. 3. Odstraňte pole pevniny. Jakékoliv figurky lidí na tomto poli jsou umístěny do moře, kde se původně nacházelo vámi odebrané pole pevniny. Opatrně si prohlédněte rubovou stranu pole pevniny (aniž byste jej ukazovali ostatním hráčům), a poté, je-li to možné, proveďte akci, která je vyznačena na spodní straně tohoto pole. Více informací v sekci Informace na zadní straně pole pevniny. Jsou zde dvě pravidla pro odstraňování polí pevniny: 1) Vyberte takové pole pevniny, které je obklopeno alespoň z jedné strany mořem (což zahrnuje i pole, kde se původně nacházelo jiné pole pevniny). 2) Nejdříve musí být odstraněna všechna pole s pláží, potom všechna pole s lesy a nakonec všechna pole s horami (protože níže položená pole pevniny se potápějí do moře rychleji). V situaci, kdy je pláž obklopena pouze poli lesů a/nebo hor, odstraňte toto pole pláže až jako poslední z pláží (přestože není přidruženo k žádné oblasti moře). To samé aplikujte v případě, kdy je les obklopen jenom polemi hor. 4. Hoďte červenou kostkou a pohněte příslušným mořským tvorem (mořský had, žralok či velryba) dle výsledku na kostce (za předpokladu, že je tento tvor přítomen na herní desce) za účelem útoku na protihráče nebo ochrany svých vlastních lidí. Více informací v sekci Hod kostkou.

4 POHYB LIDÍ A LODÍ Lidé Můžete pohybovat figurkami lidí po jakémkoli poli pevniny, i když je obsazeno jednou nebo více figurkami lidí. Můžete pohybovat figurkami lidí z pole pevniny do lodě, nachází-li se loď v mořské oblasti přilehlé k danému poli pevniny. Můžete pohybovat figurkami lidí z lodě na loď, pokud jsou figurky lodí v navzájem přilehlých mořských oblastech. Můžete přesunout figurky lidí na loď, která už je obsazena dalšími figurkami lidí jiné barvy. Nemůžete pohybovat figurkami lidí jiných hráčů. Když figurky lidí opustí ostrov (přesunem na loď nebo se z nich stanou plavci), nemohou se vrátit na pole pevniny. Plavci Figurky lidí se stanou plavci, pokud se dostanou do oblasti moře z pole pevniny, a to skokem přes palubu z lodě do stejné oblasti moře, ve které se loď nachází, pádem do oblasti moře, v okamžiku, když je pole pevniny odstraněno, nebo pádem do moře, pokud je loď, na které jsou umístěni, převrhnuta velrybou. Můžete pohnout plavcem pouze o jedno pole za kolo. Přesun z pole pevniny nebo z lodě do vody se počítá jako jeden pohyb plavce. Můžete přesunout plavce zpět do lodi pouze pokud se nacházejí s lodí ve stejné oblasti moře. Mořská oblast může být obsazena více než jedním plavcem. Pokud je plavec přesunut do oblasti, ve které se dostane do kontaktu s mořským hadem nebo žralokem, je plavec okamžitě odstraněn z hrací desky (tj. pohyb plavce v oblasti s mořským hadem nebo žralokem není možný) Lodě Každý hráč může pohybovat neobsazenou lodí po mořských polích dle vlastního uvážení. Na jednom mořském poli nemůže být současně více lodí. Každá loď může najednou vézt maximálně tři figurky lidí (bez ohledu na to jaký hráč tyto figurky ovládá). Pokud jsou na lodi figurky lidí více hráčů, ovládá loď hráč s větším množstvím figurek lidí na lodi. Pokud ovládáte loď, můžete s ní pouze pohybovat. Pokud hráči vlastní stejný počet figurek lidí na lodi, pak každý hráč může ovládat tuto loď. Pokud posunete loď na pole s mořským hadem, loď i figurky, které se na lodi vyskytovaly, jsou okamžitě odstraněny ze hry (tj. proplouvání pole, na kterém se vyskytuje mořský had, není možné) Pokud posunete loď na pole s velrybou, je loď okamžitě odstraněna z hrací desky a lidé na této lodi se stávají plavci (tj. nemůžete se pokoušet proplout touto mořskou oblastí). Pokud je na tomto poli moře přítomen také žralok, jsou plavci rovnou odstraněni ze hry. Doplutí na bezpečný ostrov Lidé se mohou vylodit na bezpečný ostrov z jednoho ze dvou mořských oblastí, které jsou k němu přidruženy. Každý pohyb figurky lidí, která se přesouvá z lodi na bezpečný ostrov, se počítá jako jeden pohyb. Loď zůstává na tom samém mořském poli, dokud se s ní znovu nepohybuje. Přesunutí plavce z mořského pole na pevninu bezpečného ostrova se počítá jako jeden pohyb.

5 INFORMACE NA ZADNÍ STRANĚ POLE PEVNINY Když odstraníte pole pevniny v třetím kroku sekce Hraní hry, opatrně se podívejte na spodní stranu tohoto pole, aniž by jste jej ukázali dalším hráčům. Jsou zde tři typy polí: 1. Zahraj okamžitě 2. Zahraj na začátku svého tahu 3. Zahraj mimo tah/obranně Pole Zahraj okamžitě Pokud uvidíte jeden z následujících symbolů, okamžitě ukažte ostatním hráčům tento symbol, vykonejte naznačenou akci, a poté odstraňte toto pole ze hry. Vezměte figurku žraloka, která se nachází mimo herní desku, a umísťete ji do oblasti moře, kde se nacházelo toto pole pevniny. Jakýkoli plavec v této oblasti moře je odstraněn ze hry. Vezměte figurku velryby, která se nachází mimo herní desku, a umísťete ji do oblasti moře, kde se nacházelo toto pole pevniny. Vezměte žeton lodě, který se nachází mimo herní desku a umísťete ho do oblasti moře, kde se nacházelo toto pole pevniny. Je-li v této oblasti moře jakýkoli plavec, umístěte jej na palubu lodě. Pokud je na poli moře více než tři plavci, hráč, který odkryl toto pole pevniny, vybere tři plavce a umístí je na palubu lodě. Mořský vír. Odstraňte ze hry všechny plavce, mořské hady, žraloky, velryby, lodě a figurky lidí z mořské oblasti, kde bylo toto pole pevniny a také ve všech mořských oblastech tomuto poli přidružených. Více informací v sekci Konec hry Pole Zahraj na začátku svého tahu Když uvidíte jeden z těchto symbolů, umístěte toto pole před vás symbolem akce dolů (případne držte v ruce) tak, aby jej neviděli ostatní hráči. Poté v prvním tahu popsaném v sekci Hraní hry, můžete hrát jedno z těchto polí. Když toto pole zahrajete, odstraňte ho ze hry.

6 Delfín pomůže jednomu z vašich plavců! Přesuňte jednoho z vašich plavců až o 3 mořská pole. Příznivý vítr! Posuňte jednu z lodí, které ovládáte, až o 3 mořská pole. Posuňte jakéhokoli mořského hada na herní desce do jakékoli neobsazené mořské oblasti. Posuňte jakéhokoli žraloka na herní desce do jakékoli neobsazené mořské oblasti. Posuňte jakoukoli velrybu na herní desce do jakékoli neobsazené mořské oblasti. Pole Zahraj mimo svůj tah/obranně Nakonec, když uvidíte některý z těchto symbolů, umístěte toto pole před vás symbolem akce dolů (případne držte v ruce), tak aby jej neviděli ostatní hráči. Tqto pole se hrají mimo váš tah, v tahu jiného hráče. Tato pole jsou považována za obranné, obranná pole jsou hrána jako odpověď na pohyb mořského tvora, jež je uskutečněn jiným hráčem. Když toto pole zahrajete odstraňte tvora ze hry. Když jiný hráč pohne žralokem do mořské oblasti, které je obsazeno jedním z vašich plavců, můžete zahrát toto pole a odstranit jím žraloka ze hry (před tím, než jsou vaši plavci odstraněni ze hry žralokem). Plavce zanechte v mořské oblasti. Když jiný hráč pohne velrybou do mořské oblasti, které je obsazeno vámi ovládanou lodí, můžete zahrát toto pole a odstranit jím velrybu ze hry (před tím, než velryba převrhne loď). Loď zanechte v mořské oblasti.

7 Poznámky týkající se malých symbolů na zadní straně polí pevnin Na spodní straně pole pevniny se nacházejí 4 různé symboly. Tyto symboly připomínají, jak a kdy mají být jednotlivá pole hrána. Zahraj okamžitě Zahraj na začátku svého tahu Vezmi do ruky Zahraj mimo svůj tah/obranně HODY KOSTKOU Mořský had Pokud při hodu kostkou padne mořský had, pohněte jakýmkoli mořským hadem na hrací desce o jednu mořskou oblast. Je-li v cílové oblasti obsazená loď, odstraňte ji ze hry včetně lidí na palubě. Také odstraňte všechny plavce v této oblasti. Je-li loď neobsazena, zůstává ve hře. Žralok Pokud při hodu kostkou padne žralok, pohněte jakýmkoli žralokem na hrací desce o jednu nebo dvě mořské oblasti. Je-li oblast, přes kterou žralok proplouvá, obsazena jedním či více plavci, žralokův tah končí. Z oblasti, ve které žralok tah ukončí, odstraňte všechny plavce. Žralok nemá vliv na lodě. Velryba Pokud při hodu kostkou padne velryba, posuňte jakoukoli velrybu na hrací desce o jednu až tři mořské oblasti. Pokud velryba vstoupí do oblasti, kde se nachází obsazená loď, velryba tah ukončí. Odstraňte ze hry loď ze všech lidí na palubě se stanou plavci. Pokud se na tomto poli vyskytuje i žralok, plavci jsou ihned takéodstraněni ze hry. Velryba nemá vliv na plavce nebo neobsazené lodě. Mořští hadi, žraloci a velryby se navzájem neovlivňují, tzn.mohou obývat stejné mořské oblasti. UKONČENÍ HRY Na jednom z polí hor je na spodní straně obrázek sopky. Jakmile je toto pole odhaleno, vybuchující sopka zničí všechno co zbylo z Atlantidy, stejně tak i lidi, kteří se snaží dostat na bezpečný ostrov. Hra ihned končí. Během hry může dojít k tomu, že vám již nezbyli žádní lidé. V takovém případě pokračujte ve hře vynecháním 2. bodu v sekci Hraní hry (Pohyb figurek lidí a/nebo lodí) během vašeho tahu.

8 VYHODNOCENÍ A URČENÍ VÍTĚZE Když hra skončí, otočte všechny své figurky lidí, které jste zachránili a sečtěte čísla na jejich spodních stranách. Hráč s nejvíce body (nemusí to tedy být hráč s největším počtem zachráněných lidí) vyhrává hru. CHALLANGE PRAVIDLA Následující pravidla mohou být přidána do hry, a tím hru modifikovat stejně tak i přidat na její komplikovanosti. Challange pravidlo 1: Hustě osídleno! Během přípravy mohou hráču umístit až dvě figurky lidí na jakékoli pole pevniny s vyjímkou těch polí na vnějším okraji ostrova, které hraničí s mořskou oblastí. Na těchto vnějších polích může být umístěna vždy jen jedna figurka člověka na poli pevniny. Challange pravidlo 2: Nikoho nenechte vzadu! Hra končí když je poslední figurka člověka odstraněna z herní desky (jak už záchnanou na bezpečném ostrově, nebo odstraněním mořským tvorem, nebo mořským vírem). Pokud je odhaleno pole se sopkou, hraje se místo toho jako pole mořského víru a pokračuje se ve hře, pokud na herní desce zbývají ještě nějaké figurky lidí. Challange pravidlo 3: Všichni jsou si rovni! Vyhrává ten hráč jež zachránil nejvíce figurek lidí když skončí hra. Čísla na spodku figurek lidí jsou ignorována. Challange pravidlo 4: Atlantida je pryč! Hra končí v okamžiku, kdy je odstraněno poslední pole pevniny z herní desky. Pokud je odhaleno pole se sopkou, hraje se jako pole vodního víru a hra pokračuje, pokud jsou na herní desce stále nějaké pole pevniny. Challange pravidlo 5: Defíni a potápějící se tvorové! Toto pravidlo umožňuje použít čtyři figurky delfínů a dvě modré kostky. Nepoužívejte červenou kostku, hrajete-li s tímto pravidlem. Když je odhaleno pole s tímto symbolem: Udělejte následující místo standardních kroků: Ukažte toto pole všem hráčům. Umístěte figurku delfína do mořské oblasti, kde se původně nacházelo toto pole pevniny. Odstraňte pole pevniny ze hry (místo umístění do ruky)

9 Všichni tvorové, včetně delfínů, jsou ovládáni pomocí modrých kostek. Ve 4. kroku Hraní hry hoďte oběma modrými kostkami (místo kostky červené) Na jedné z kostek jsou symboly, již indikují, zda budete pohybovat mořským hadem, žralokem, velrybou, delfínem nebo neobsazenou lodí. Symbol hvězdy je divoký, který znamená, že můžete pohybovat, mořským hadem, žralokem, velrybou, delfínem nebo neobsazenou lodí dle vlastního výběru. Na druhé z kostek jsou čísla (1, 1, 2, 2, 3), které indikují maximální počet mořských oblastí, po kterých můžete mořské tvory nebo neobsazenou loď posouvat. Kostka má na jedné straně také symbol D. Pokud na kostce padne symbol D, posuňte mořského tvora nebo neobsazenou loď (podle výsledku na první kostce) na jakoukoli prázdnou mořskou plochu na herní desce. Toto indikuje, že do tohoto místa mořský tvor podplaval nebo, že se sem neobsazená loď přesunula díky příznivému větru a turbulencím vody které obklopují Atlantídu! Tímto způsobem nelze přesouvat obsazenou loď, a to ani v případě, že loď ovládáte. Pokud mořský had, žralok, nebo velryba vstoupí do mořské oblasti, která je něčím obsazena můžou zaútočit (jako v sekci Hody kostkou ), pohyb mořského tvora zde končí Delfíni jsou ti dobří! Když delfín vstoupí do oblasti obsazené plavcem (či naopak), plavec je ochráněn před útoky mořského hada a žraloka. Nicméně delfín může najednou ochránit jenom jednoho plavce. Chráněným plavcem se běžně stává ten, který se k delfínovi připojí první. Pokud posunete delfína do oblasti, na které se vyskytuje více plavců, vyberete kterého plavce delfín chrání (umístěním figurky člověka přímo za figurku delfína - což funguje jako indikátor). V jedné mořské oblasti může být více delfínu, přičemž každý z delfínů chrání jednoho plavce. Pozor! Pokud je delfín posunut z pryč od vámi chráněného plavce jiným hráčem a mořský had nebo žralok se v této mořské oblasti také vyskytují, plavec je odstraněn ze hry. Delfín může obývat stejné pole s ostatními tvory a loděmi. Když posunete chráněného plavce během 2. kroku v sekci Hraní hry, můžete s ním posunout i delfína (ale jenom o jednu mořskou oblast za tah, jak je v pravidlech pro pohyb plavců). Když pohybujete s delfínem během hodu modrou kostkou a delfín je na mořském poli s více plavci, můžete tento tah využít k výměně chráněného plavce místo pohybu delfína na jiné místo.

10 Společnost Stronghold Games je hrdá na to, že může vydat Survive: Escape From Atlantis! Tato hra, navržená původně v roce 1982 Julianem Courtland-Smithem, je na celém světě v tisku již přes 10 let. Původně byla vydána jako Survive!, a poté s modifikacemi a doplňky jako Escape From Atlantis! a Atlantis různými vydavateli v průběhu let. Stronghold Games z těchto skvělých her vychází a přináší vám Survive: Escape From Atlantis!. Lze ji hrát jako původní Survive!, ale obsahuje také doplňky pro hru s různými pravidly. Tyto doplňky poskytnou hráči nejen více možností, ale také evokují duch změn provedených ve hrách Escape From Atlantis! a Atlantis. Rádi bychom poděkovali Juliannu Courtland-Smithovi za příležitost vydat tuto skvělou hru. Dále bychom rádi poděkovali komunitě hráčů na Board Game Geek ( kteří požádali o přetisk této hry. Doufáme, že si užijete hraní této hry stejně, jako jsme si my užili její vydání! Pro více informací o našich hrách prosím navštivte webovou stánku: NA PŘÍPRAVĚ HRY SE PODÍLELI: Návrh hry: Julian Courtland-Smith Vývoj hry: Kevin Nesbitt and Stephen M. Buonocore Grafika: David Ausloos ( Produkce: Stephen M. Buonocore and Kevin Nesbitt Speciální díky Chadu Mekashi za přepis pravidel.

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát CZ Habermaaß-hra 4232 Černý pirát Černý pirát Hra pro 2-4 hráče, ve věku od 5-99 let. Dobří a poctiví mořeplavci plují od jednoho ostrova pokladů k dalšímu. V patách je jim ale Černý pirát Černovous Mořský

Více

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let

Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let Napínavé letecké závody pro dva chytré havrany od 10 let CELKOVÝ POHLED Odin, otec bohů, posílá své dva havrany: Hugina a Mugina do světa, aby dohlíželi na Zemi. Hráči vykládají karty, aby pohybovali opeřenými

Více

Příprava hry. Průběh hry

Příprava hry. Průběh hry Ve Vikings: Warriors of the North se hráči ujímají rolí vikingských jarlů, kteří bojují o nadvládu nad severem a korunu Konunga. Moc získá ten, kterému se jako prvnímu podaří vyloupit všechny vesnice a

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice CZ Habermaaß-hra 4280 Nešikovná čarodějnice Nešikovná čarodějnice Okouzlující sledovací hra podporující rychlé rozhodování, pro 2 až 4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Hra má FEX efekt pro zvýšení stupně

Více

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS od Uweho Rosenberga Hráči: 2-5 hráčů Věk: 10+ Herní doba: 45 min FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS I pěstitelé fazolí si po těžké celodenní dřině na poli chtějí užít trochu zábavy s kostkami. Zde se jim naskýtá

Více

Komponenty. 1 neutrální figurka. žetony času (tyrkysový a žlutý) 5 speciálních dílků (kožené dílky) 1 speciální kartička

Komponenty. 1 neutrální figurka. žetony času (tyrkysový a žlutý) 5 speciálních dílků (kožené dílky) 1 speciální kartička Patchwork je styl práce s jehlou, který zahrnuje sešívání kusů látky do velkého celku. V minulosti to byl způsob, jak spotřebovat zbytky tkanin a vyrobit z nich oděvy nebo deky. Dnes je patchwork forma

Více

Vědomostní hra pro 2 až 6 hráčů od 10 let, ve které najdete téměř všechno o zvířatech.

Vědomostní hra pro 2 až 6 hráčů od 10 let, ve které najdete téměř všechno o zvířatech. Vědomostní hra pro 2 až 6 hráčů od 10 let, ve které najdete téměř všechno o zvířatech. Možná tušíte, že žirafa může být vysoká přes 5 metrů a krokodýl nilský může vážit až 700 kilogramů. Ale víte, jak

Více

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let Obsah hry: 64 karet budov/mincí 1 karta startovního náměstí 16 karet dělníků (4 od barvy) 36 figurek (9 od barvy) 1 deska zdrojů 12 karet postav (3 od jené gildy) Hráči

Více

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu A. Cíl hry Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu b) na konci hry -za nejvíce peněz - za největší rozmanitost

Více

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let

Cíl hry. Herní komponenty. Spielablauf. Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Cíl hry Hra od Donalda X. Vaccariniho pro 2 4 hráče od 8 let Dovedným budováním osídlení hráči vytváří svá vlastní království. Jejich cílem je získat na konci hry co nejvíce zlata. Podmínky pro jeho získání

Více

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie

Eufrat a Tigris HRACÍ MATERIÁL PŘÍPRAVA NA HRU. Sestavení monumentů. Příprava hrací desky. Výběr dynastie HRACÍ MATERIÁL Eufrat a Tigris 1 hrací deska 153 civilizačních kartiček - 30 černých osady - 57 červených chrámy - 36 modrých farmy - 30 zelených tržiště 8 kartiček katastrof 4 spojovací kartičky 4 kartičky

Více

Ve zkratce. Průběh hry. Herní materiál. Akce posun figurky vpřed. Tisk částí hry. Akce posun figurky zpět. Příprava hry. 2 varianty hry Lipno a Hořice

Ve zkratce. Průběh hry. Herní materiál. Akce posun figurky vpřed. Tisk částí hry. Akce posun figurky zpět. Příprava hry. 2 varianty hry Lipno a Hořice Ukradni Galaxy, Sharana, Alhambru Desková hra ve které si můžete vyzkoušet vzrušení jako velitel party zlodějů, která se snaží ukrást Ford Galaxy, Volkswagen Sharan anebo Seat Alhambra. Ve zkratce Každý

Více

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - město Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - karavana 1 herní plán - věž 4 herní plány hráčů

Více

1. Cíl hry. 2. Komponenty

1. Cíl hry. 2. Komponenty 1. Cíl hry Hráči se stávají dračími Akolyty, kteří hledají magické krystaly, aby se stali dračími králi či královnami. Krystalem zobrazeným na kartě bojiště je odměněn hráč, který vyhraje boj na bojišti,

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí.

PŘEHLED PRAVIDEL STOP! Výkladový slovník strany 2 10 Hlavní část přehledu, ve které naleznete podrobný popis všech pravidel v abecedním pořadí. PŘEHLED PRAVIDEL d JAK POUŽÍVAT TENTO PŘEHLED d Tento přehled pravidel je určen jako odpověď ke všem dotazům, které se týkají pravidel hry. Na rozdíl od průvodce hrou se podle přehledu pravidel nenaučíte

Více

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Počet hráčů: 2-4 Věk hráčů: 10-99 let Hra obsahuje: 1 herní plán 36 šestiúhelníkových tabulek, znázorňujících prostor, odhalovaný

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Kotěhůlky! Proč právě Kotěhůlky? Že se v českých, moravských a slezských městech skvěle vyznáte? Ale kde jsou zrovna Kotěhůlky? On je to vlastně takový chyták. Kotěhůlky na mapě

Více

Sumatra ostrov mnoha vzácných druhů zvířat 2 4 hráči, 30 45 minut, věk 8+ Obsah krabice. větvení (na jedné straně každého dílku cesty)

Sumatra ostrov mnoha vzácných druhů zvířat 2 4 hráči, 30 45 minut, věk 8+ Obsah krabice. větvení (na jedné straně každého dílku cesty) Sumatra ostrov mnoha vzácných druhů zvířat 2 4 hráči, 30 45 minut, věk 8+ Vysláni nejslavnějšími zoologickými zahradami Západního Světa, vydávají se týmy lovců zvěře do džunglí Sumatry, aby chytily a přivezly

Více

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO

DUST SETUP. následně každý hráč odloží hranou kartu a začíná první kolo. HERNÍ KOLO SETUP karty: každý hráč si náhodně vylosuje 6 karet, zvolí jednu a současně s ostatními hráči ji odkryje. města: každý hráč si zvolí barvu jednotek a umístí hlavní město. Při hře dvou, tří a čtyř hráčů

Více

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče Cíl hry: Každý hráč si na začátku vylosuje kartu s tajným kódem (vzorem rozložení kuliček). V průběhu partie hráči pokládají na desku nové kuličky nebo přemisťují stávající

Více

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče

Královská zahrada. Cíl hry. Hra pro 2 4 hráče Královská zahrada Hra pro 2 4 hráče Úvod Jako mocní králové hledáte nová místa pro rozšíření své velkolepé zahrady. Je třeba prozkoumat všechny druhy krajiny - obilná pole, nehostinné skály i rozlehlá

Více

strategická desková hra pro dva hráče

strategická desková hra pro dva hráče strategická desková hra pro dva hráče Hrací potřeby: Sada 10 hracích kamenů pro každého hráče: 2 Pěšáci, 2 Rytíři, 1 Věž, 1 Zvěd, 1 Generál, 1 Katapult, 1 Lučištník, 1 Král 1 kámen se symbolem vlajky 4

Více

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

UPPSALA. Herní materiál. Cíl hry. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let UPPSALA Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Uppsala! Proč právě Uppsala? Že se v evropských městech skvěle vyznáte? Ale kde je zrovna Uppsala? Zřejmě leží na západ od Sankt Petersburgu. Leží ale na východ, nebo

Více

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PŘÍPRAVA NA HRU Každý hráč si připraví balíček s 20 kartami hrdinů a s 20 kartami zbraní. Do balíčku může dát maximálně 4 karty stejného typu (např. 4 Naftové rytíře

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Karlštejn, Křivoklát, Hluboká nad Vltavou, Trosky nebo Pernštejn. Tak tyto hrady a zámky určitě velmi dobře znáte. Ale co třeba Kámen, Andělská hora, Cimburk, Svojanov nebo Humprecht?

Více

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště.

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště. Herní materiál: 1 herní plán 4 desky hráčů 58 surovin ze dřeva 40 dřevěných figurek 8 značek ve dvou velikostech 53 žetonů jídla 28 kartiček budov 18 žetonů nástrojů 1 figurka začínajícího hráče 36 civilizačních

Více

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let

Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let Skvělá příležitost pro dva obchodníky od dvanácti let POZADÍ HRY Jambo je svahilský pozdrav. Tak zdraví své nakupující zákazníky zruční obchodníci na tržištích v srdci Afriky, kde již několik století rozkvétá

Více

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce.

Poté hráči spočtou své Body prestiže a vítězem se stává ten, kdo jich nashromáždil nejvíce. Pravidla hry Rokoko Cíl hry V Rokoku se stáváte majitelem oděvnické dílny na dvoře francouzského krále Ludvíka XV., kde se snažíte získat co nejvíce prestiže. Během každého tahu zahrajete kartu jednoho

Více

Princes of Florence - Pro Ludo

Princes of Florence - Pro Ludo Princes of Florence - Pro Ludo Die Fürsten von Florenz Pravidla pro rozšíření (Pro Ludo) Pravidla pro 2 hráče Při hře 2 hráčů použijte následující pravidla: Peníze do začátku: 2500 Florinů Základní cena

Více

královna Má hodnotu 16.

královna Má hodnotu 16. Karty vlivu Karty vlivu je možné rozdělit na 3 druhy: 1. karty, které mají pouze číselnou hodnotu 2. karty s okamžitým efektem 3. karty s efektem při vyhodnocování Hodnota i efekt každé karty se uplatní

Více

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu KU HR PRO VŠECHNY Pravidla světového šampionátu KU HR TRDIC Kubb je speciální hra pocházející z ostrova Gotland, části Švédska nacházející se uprostřed altického moře. Datum vzniku Kubbu je sice již zaneseno

Více

Počet hráčů: 2 4 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: min

Počet hráčů: 2 4 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: min Autoři hry: Eilif Svensson a Kristian A. Østby Ilustrace: Kwanchai Moriya Počet hráčů: 2 4 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: 20 30 min SOUČÁSTI HRY PŘÍPRAVA HRY 72 karet profesí Po 18 kartách v každé ze čtyř

Více

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa CZ Habermaaß-hra 4530 Terra Kids Země světa Terra kids Země světa Vzrušující poznávací hra pro 2-4 cestovatele ve věku od 8 do 99 let. Herní nápad: zaměstnanci Haba Ilustrace: Albert Kokai Délka hry: cca.

Více

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere

Autor hry: Gary Kim. Ilustrace: Stephane Gantiz. Grafika: Ian Parovel. Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Autor hry: Gary Kim Ilustrace: Stephane Gantiz Grafika: Ian Parovel Překlad do angličtiny: Alexandre Figuiere Překlad do češtiny: Tomáš Endymion Hubka Choson je hra pro 2 až 4 hráče ve věku 14 a výše.

Více

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz)

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) KUBA Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) Za nepříznivých okolností se vesnice na ostrově snaží získat nezávislost, vliv a bohatství.kdo bude schopen nejvýhodněji prodávat

Více

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů

Více

2 hráči Grand Slam. Týmy. Tiráž. Během přípravy hry si každý hráč zvolí dva titány. Složte herní plán ze tří okruhů dle své volby.

2 hráči Grand Slam. Týmy. Tiráž. Během přípravy hry si každý hráč zvolí dva titány. Složte herní plán ze tří okruhů dle své volby. VaRIaNTy hráči Grand Slam Během přípravy hry si každý hráč zvolí dva titány. Při hře se postupně střídají (hráč A hraje prvního titána, hráč B hraje prvního titána, hráč A hraje druhého titána, hráč B

Více

Une extension pleine de tendresse par Antoine Bauza & Corentin Lebrat

Une extension pleine de tendresse par Antoine Bauza & Corentin Lebrat Une extension pleine de tendresse par Antoine Bauza & Corentin Lebrat Pravidla rozšíření Takenoko: Panďátka je rozšířením pro hru Takenoko, jež přináší 3 nové herní prvky: nové díly políček, nové karty

Více

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla CZ Habermaaß-hra 4094 Princezna Kouzelná víla Princezna Kouzelná víla Paměťová a kreslící hra pro družstva pro 2-4 víly od 4 do 10 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Thilo Hutzler Anja Rieger přibližně

Více

ZÁCHRANÁŘI - BOJ S OHNĚM

ZÁCHRANÁŘI - BOJ S OHNĚM VELKOMĚSTO ZÁCHRANÁŘI - BOJ S OHNĚM ROZŠÍŘENÍ ZÁCHRANÁŘI BOJ S OHNĚM NELZE HRÁT SAMOSTATNĚ. 8 595558 301393 Obsah: oboustranný herní plán, nová karta specializace, pravidla hry Autor hry: Travis Worthington

Více

HERNÍ KOMPONENTY 34 karet zakázek 132 karet palet 54 hexových žetonů palet a 1 startovní trojhexový žeton 4 karty nápovědy

HERNÍ KOMPONENTY 34 karet zakázek 132 karet palet 54 hexových žetonů palet a 1 startovní trojhexový žeton 4 karty nápovědy Svět překrásných barev ožívá, když si hráč vybírá z karet zakázek, zobrazující 34 nejlepší umělecká díla evropských mistrů minulých šesti století. Hráči tvoří svou zakázku mícháním základních barev chytrým

Více

Dinosauří Člověče nezlob se

Dinosauří Člověče nezlob se Dinosauří Člověče nezlob se Hra pro 2 až 4 hráče od 4 let. Každý dětský soubor her musí obsahovat nejoblíbenější hru Člověče nezlob se. Zahrajte si tuto klasiku hracím plánu s dinosaury. 1.1. Každý hráč

Více

CÍL CÍL HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy:

CÍL CÍL HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy: Pravidla hry CÍL HRY Jak to bylo se zajícem a želvou, jste jistě všichni slyšeli. Co však už možná nevíte, je jak příběh pokračoval. Zajíc se totiž se svojí prohrou nesmířil a chtěl se utkat znovu. Želva

Více

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE Indie začátkem 18 století. Téměř 200 let trvající vláda Velkých mogulů se očividně rozpadá. Toho využívají ve svůj prospěch maharadžové a kmenoví vládci na severozápadě

Více

Obsah krabice. 1 hrací deska 60 karet. 1 karta hotelu. 32 karet pohybu 2 karet fotografií. 34 dřevěných částí

Obsah krabice. 1 hrací deska 60 karet. 1 karta hotelu. 32 karet pohybu 2 karet fotografií. 34 dřevěných částí Po celá desetiletí pátrají reportéři z celého světa po Lochnesské příšeře. Poslední dobou se ale zvěstí o jejím spatření objevují stále častěji. Tyto zvěsti přirozeně upoutaly pozornost řady reportérů,

Více

Možné umístění karty. V tomto příkladu je pět možných míst, kam je možné umístit kartu Člověk.

Možné umístění karty. V tomto příkladu je pět možných míst, kam je možné umístit kartu Člověk. Jak se hraje Cardline? Vítězí ten hráč, který jako první úspěšně umístí svoji poslední kartu. Každý hráč se ve svém tahu pokouší umístit jednu ze svých karet na správné místo. Pokud hráč umístí kartu špatně,

Více

VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let.

VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let. KDE LEŽÍ Honolulu VYZNÁTE SE VE SVĚTĚ? Pro 2 6 hráčů od 10 let. Honolulu! Proč právě Honolulu? Že se v evropských, asijských, amerických, či afrických městech skvěle vyznáte? Ale kde leží Honolulu? Zřejmě

Více

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super Lev, zebra, slon - divoká, daleká, krásná země! Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Andreas Spies Karty Celkem 42 kopytníků (pakůň, zebra, antilopa) se chce dostat z jedné strany africké

Více

CÍL CÍL HRY HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy:

CÍL CÍL HRY HRY OBSAH OBSAH Trasy Závodů počátečních sázek Pomocných karet Prvního hráče Turbo PŘÍPRAV PŘÍPRA A První sázka: Stavba trasy: Pravidla hry CÍL HRY Jak to bylo se zajícem a želvou, jste jistě všichni slyšeli. Co však už možná nevíte, je jak příběh pokračoval. Zajíc se totiž se svojí prohrou nesmířil a chtěl se utkat znovu. Želva

Více

27-SEP-10. Black Cyan Magenta Yellow. CÍL HRY Jako první vytlačit šest. v tazích - své kuličky lze posunout. pole.

27-SEP-10. Black Cyan Magenta Yellow. CÍL HRY Jako první vytlačit šest. v tazích - své kuličky lze posunout. pole. Návod ke hře Hra 2 hráčů CÍL HRY Jako první vytlačit šest soupeřových kuliček z hracího pole. PŘÍPRAVA HRY: - hráči si připraví kuličky do startovních pozic, jak je uvedeno na obr. 1 - hráči se domluví,

Více

SUROVINY 5 HRÁČŮ 13 LET

SUROVINY 5 HRÁČŮ 13 LET 1 5 HRÁČŮ 13 LET AŽ OD 45 MINUT Píše se rok 2212. Jinan dvoulaločný, latinsky Ginkgo Biloba, nejstarší a nejsilnější strom světa, se stal symbolem nové metody výstavby měst v symbióze s přírodou. Lidé

Více

Mississippi Queen. Autor: Walter Hodel Překlad: Michal Snoopyx Jurčík, 2009 Pro 3-5 hráčů ve věku od 10 let. cílové doky. říční pole.

Mississippi Queen. Autor: Walter Hodel Překlad: Michal Snoopyx Jurčík, 2009 Pro 3-5 hráčů ve věku od 10 let. cílové doky. říční pole. Mississippi Queen Autor: Walter Hodel Překlad: Michal Snoopyx Jurčík, 2009 Pro 3-5 hráčů ve věku od 10 let Utkejte se s ostatními kapitány parníků a jejich "královnami"o titul Královna Mississippi, nejrychlejší

Více

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Cíl Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál Hráči se jako velrybí generálové pokouší sestavit nejsilnější možnou

Více

rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek)

rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek) rodinná hra od Stefana Dorry (překlad: Michal Kohoutek) Hra pro 2-5 hráčů od 8 let v trvání asi 30 minut Herní materiál a příprava hry 1 herní plán, 15 dřevěných sedláků (3 od každé barvy: modrá, žlutá,

Více

O HŘE HERNÍ MATERIÁL

O HŘE HERNÍ MATERIÁL Autor: Stefan Feld hra pro 2-5 hráčů od 10 let na 45-60 minut V první verzi českých pravidel se bohužel vyskytlo několik chyb. Byly způsobeny především chybami v původních německých pravidlech. Přesto

Více

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem!

OBSAH BALENÍ PREHLED ˇ A CÍL HRY. Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! PRAVIDLA HRY 1 Kupujte nejlepší domy, když jsou levné, protihráče přinuťte hodně utrácet a svůj majetek prodávejte s velkým ziskem! OBSAH BALENÍ 30 karet domů očíslovaných od 1 do 30. 15 17 1 19 22 21

Více

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let

THE FORGOTTEN PLANET. Hra pro 2-4 hráče od 12 let THE FORGOTTEN PLANET Hra pro 2-4 hráče od 12 let Po celém vesmíru probíhá nekonečná honba za energetickými krystaly. Velká obchodní gilda platí ohromné sumy peňez a tak existuje spousta pátračů, kteří

Více

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Aquaretto Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Každý hráč vlastní jednu vodní zoologickou zahradu. Hráči se snaží přilákat do svého vodní parku co nejvíce návštěvníků. Snaží se proto

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů CZ Habermaaß-hra 4935 Magie stínů Magie stínů Magická stínová hra pro 2 až 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Autor: Kai Haferkamp Ilustrace: Marc Robitzky Délka hry: cca. 15 až 20 minut Obsah: 4 malé kouzelné

Více

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong

PRAVIDLA HRY. Kuraki Mura Wee Yee Chong PRAVIDLA HRY Kuraki Mura Wee Yee Chong Vítejte na soutěži kočičích jedlíků! Ve hře Mici Maki se snažíte sníst co nejvíce jídla a vyprovokovat své soupeře, aby se přejedli a bylo jim špatně. Kdo pozná,

Více

Je čas vzít věci do vlastních rukou, ale rychle! Protože chcete uskutečnit zásadní vědecký průlom před tím, než to udělá konkurence.

Je čas vzít věci do vlastních rukou, ale rychle! Protože chcete uskutečnit zásadní vědecký průlom před tím, než to udělá konkurence. Úvod Jako vědec a inženýr na palubě podmořské výzkumné stanice "AquaSphere" se potýkáte s krizovou situací: vaše nejdůležitější nástroje - roboti, přestaly fungovat! Je čas vzít věci do vlastních rukou,

Více

Design: Wilfried a Marie Fort

Design: Wilfried a Marie Fort Pravidla hry Design: Wilfried a Marie Fort Obsah hry 30 dřevěných dílků (5 různých tvarů, každý v 6 barvách) 14 vodních kapek Příprava hry Umístěte dřevěné dílky na hromádku doprostřed hrací plochy. Vodní

Více

Chytrý medvěd učí počítat

Chytrý medvěd učí počítat CZ Habermaaß-hra 3151A /4547N Chytrý medvěd učí počítat Medvědí kolekce vzdělávacích her pro 2 až 5 hráčů ve věku od 4 do 8 let. S navlékacím počítadlem Chytrého medvěda a třemi extra velkými kostkami.

Více

Habermaaß-hra 4934. Rozruch na ledovci

Habermaaß-hra 4934. Rozruch na ledovci CZ Habermaaß-hra 4934 Rozruch na ledovci Rozruch na ledovci Odvážná cvrnkací hra pro 2 až 4 polární zvířátka ve věku od 5 do 9 let. Autor: Heinz Meister Ilustrace: Stephan Pricken Délka hry: cca. 15 minut

Více

Úvod. Obsah. Dvě mapy Severní Amerika a Evropa. Vysoké napětí deluxe pro 2 hráče: Proti Trustu. Příprava hry

Úvod. Obsah. Dvě mapy Severní Amerika a Evropa. Vysoké napětí deluxe pro 2 hráče: Proti Trustu. Příprava hry Úvod Hra Vysoké napětí deluxe vychází z velmi úspěšné hry Vysoké napětí. Není to však pouze stejná hra s většími, propracovanějšími a krásnějšími komponentami, ale svébytná verze připravená k desátému

Více

CAS. Czech Association of Shogi

CAS. Czech Association of Shogi CAS Czech Association of Shogi www.cas.shogi.cz www.shogi.cz /Shogi.cz /Shogi.cz Príprava hry Při pohledu ze své vlastní strany staví hráč kameny v následujícím pořadí: První řada: ź kopiník jezdec stříbrný

Více

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra CZ Habermaaß-hra 3616A /4717N Zvířecí pyramida karetní hra Zvířecí pyramida karetní hra Rozechvělá hra pro 2-4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Obsahuje dvě herní varianty. Autor: Ilustrace: Poskytovatel

Více

K O M P O N E N T Y. 4 ukazatele vítězných bodů. 14 pro každého hráče. Počítadlo vítězných bodů

K O M P O N E N T Y. 4 ukazatele vítězných bodů. 14 pro každého hráče. Počítadlo vítězných bodů V roce 1861 dostal sir Raffles za úkol vybudovat stanici pro Východoindickou společnost na ostrově Singapur. Nebyl to jednoduchý úkol, protože ostrov byl pokryt zejména lesy a bažinami. Raffes problém

Více

Komponenty. Obchodní soutěž ve věku výsadních společností. Hra a historie

Komponenty. Obchodní soutěž ve věku výsadních společností. Hra a historie Obchodní soutěž ve věku výsadních společností pro 2 až 4 hráče od 12 let Autor: Alexander Pfister Vývoj a pravidla: Viktor Kobilke Ilustrace: Klemens Franz, Andreas Resch Hra a historie Ve hře Mombasa

Více

Cíl hry. Herní komponenty

Cíl hry. Herní komponenty Jay Cormier & Sen-Foong Lim Ve hře Tortuga se z hráčů stávají piráti, prahnoucí po pokladech Karibiku. Vaším cílem je legendární pirátský přístav Tortuga pouze zde budou uloupené poklady v bezpečí, a vás

Více

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové CZ Habermaaß-hra 4511 Divocí Vikingové Hra Habermaaß č. 4511 Divocí Vikingové Riskantní sázková hra pro 2 5 odvážných Vikingů ve věku 6 99 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Wolfgang Dirscherl Michael Menzel

Více

e erz vaná v aco rozpr

e erz vaná v aco rozpr rozpracovaná verze Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál 78 hracích karet (3 sady velryb, superhrdinové, želvy) 6 karet rolí (4x velryba, 2x superšpion)

Více

Pravidla vybraných deskových her pro potřeby předmětů Projektový seminář 1 a 2 v roce 2011/2012. Tomáš Kühr

Pravidla vybraných deskových her pro potřeby předmětů Projektový seminář 1 a 2 v roce 2011/2012. Tomáš Kühr Pravidla vybraných deskových her pro potřeby předmětů Projektový seminář 1 a 2 v roce 2011/2012 Tomáš Kühr Gotická dáma Jedná se o tradiční německou hru, která je známá také pod názvy Altdeutsche Dame

Více

Napínavé soutěžení pro 2 až 4 hráče od 9 let.

Napínavé soutěžení pro 2 až 4 hráče od 9 let. CZ Napínavé soutěžení pro 2 až 4 hráče od 9 let. Autoři: Günter urkhardt a Wolfgang Kramer Ilustrace: Franz Vohwinkel Design: DE Ravensburger, KniffDesign (playing instructions) Editorial work: Philipp

Více

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY 104 hracích karet s čísly 1 104, pravidla hry CÍL HRY Na všech kartách jsou symboly krav. Každá kráva, kterou během hry vezmete, znamená jeden minusový bod.

Více

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra

Habermaaß-hra 8679A /4716N. Hrad Strašidlákov karetní hra CZ Habermaaß-hra 8679A /4716N Hrad Strašidlákov karetní hra Hrad Strašidlákov karetní hra Roztřesená hra pro 2-4 malé duchy ve věku 4 do 99 let. Autoři: Kai Haferkamp & Markus Nikisch Ilustrace: Sabine

Více

Habermaaß-hra 4973. Zvířecí pyramida: A jsme zpět!

Habermaaß-hra 4973. Zvířecí pyramida: A jsme zpět! CZ Habermaaß-hra 4973 Zvířecí pyramida: A jsme zpět! Zvířecí pyramida: A jsme zpět! Rozviklaná rotující stavěcí hra pro 2 až 4 hráče ve věku 5 99 let. Autoři: Klaus Miltenberger, Kristin Múckel Ilustrace:

Více

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE Strana 1 Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE 1 Strana 2 Předmluva Vítejte ve světě podnikatelů. Ve hře Vysoké napětí - Factory Manager se každý z hráčů vžije do role majitele

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

ňáci bubli VÍTEJTE VE SVĚTĚ BUBLIŇÁKŮ! Pravidla hry V PODIVUHODNÉM SVĚTĚ, KDE JSOU PLANETY ZAKLETY V ČASE A KDE BUBLIŇÁCI ŽIJÍ.

ňáci bubli VÍTEJTE VE SVĚTĚ BUBLIŇÁKŮ! Pravidla hry V PODIVUHODNÉM SVĚTĚ, KDE JSOU PLANETY ZAKLETY V ČASE A KDE BUBLIŇÁCI ŽIJÍ. Pravidla hry Grégory OLIVER Alexey RUDIKOV bubli ňáci OBSAHUJE 96 barevných Bubliňáků (16 červených, 16 fialových, 16 žlutých, 16 modrých, 16 zelených a 16 černých) 1 Vak 1 Herní plán 1 Pravidla VÍTEJTE

Více

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů

2. Umístění figurky družiníka. 3. Započítání bodů Cirkus Toto rozšíření nelze hrát samostatně budete potřebovat základní hru Carcassonne, do níž ho můžete začlenit úplně nebo i jen částečně. Toto rozšíření můžete také libovolně kombinovat se všemi ostatními

Více

vytvořená Temple Games, Inc. přeložil: Dalibor Novák

vytvořená Temple Games, Inc. přeložil: Dalibor Novák Pravidla Polarity vytvořená Temple Games, Inc. přeložil: Dalibor Novák Polarity je fascinující akční hra, která vyzývá hráčovy mentální a fyzické schopnosti. Je založena na magnetickém principu, podle

Více

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B).

Stavba lodí. 3. Instalace plachty Plachtu navlečte na stěžeň směrem k přídi (A) a posouvejte ji, dokud nezapadne do zářezu č. 4 (B). Pro 2 4 hráče od 10 let Autor oblíbené hry Osadníci z Katanu vás nyní zve s novou originální hrou do rozbouřených mořských vln. Bojujte proti pirátům, chytře naplánujte své obchodní strategie a pomozte

Více

ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ

ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ ZOOLORETTO ROZŠÍŘENÍ Michael Schacht TŘI NOVÉ BUDOVY (Drei Zusatzgebäude) 4 nové destičky, a sice: - 1 restaurace (Restaurant) - 1 obchod se suvenýry (Souvenirshop) - 2 pavilóny (Pavillon) Čtyři nové destičky

Více

Autor: Stefan Alexander Ilustrace: Kristiaan der Nederlanden

Autor: Stefan Alexander Ilustrace: Kristiaan der Nederlanden Autor: Stefan Alexander Ilustrace: Kristiaan der Nederlanden V krajině spatříte hejna ptáků, kteří jen tak lelkují na drátech elektrického vedení. Pak se zničehonic zvednou, zavládne chaos a ptáčci se

Více

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o.

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Údržba: Skladujte na suchém místě uložené ve vaku/boxu, který je součástí balení. Výrobky odpovídají normě EN-71. Distributor: Varování!

Více

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště

Príprava hry. 1. Umístěte nový herní plán na původní, jak je zobrazeno níže. jídla na loviště Príprava hry Herní materiál: 1 herní plán 1 deska hráče (pro 5. hráče) 10 dřevěných figurek černé barvy (pro 5. hráče) 3 černé dřevěné kostičky (2 velké, 1 malá) 4 malé kostičky ve 4 barvách 10 dřevěných

Více

Habermaaß-hra Dinosauří expedice

Habermaaß-hra Dinosauří expedice CZ Habermaaß-hra 4087 Dinosauří expedice Dinosauří expedice Dobrodružná dovedností hra pro 2-5 výzkumníků ve věku od 4 do 99 let. Autor: Günter Baars Ilustrace: Cornelia Haas Délka hry: cca. 15 minut Z

Více

OBSAH BALENÍ. od René Wiersma

OBSAH BALENÍ. od René Wiersma od René Wiersma Hráči se vžívají do role bohů jenž za úsvitu časů přetváří a osidlují krajinu lidmi. V průběhu hry budou hráči ovládat tvorbu a zánik světadílů a vzestup a pád civilizací! Hráči se mezi

Více

Herní součásti. 24 karet zdrojů Rebelů 24 karet zdrojů Impéria. 5 karet strategie Rebelů 5 karet strategie Impéria. 16 žetonů vlivu.

Herní součásti. 24 karet zdrojů Rebelů 24 karet zdrojů Impéria. 5 karet strategie Rebelů 5 karet strategie Impéria. 16 žetonů vlivu. 1 Přehled hry Občanská válka přinesla do celé galaxie chaos a zmatek. Rebelové se snaží obnovit svobodu a volnost po celé galaxii, zatímco Impérium plánuje zkázu Rebelům a jakékoli naději, kterou probouzejí.

Více

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí:

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí: Legendary Inventors Cíl hry V průběhu hry se hráči budou podílet na tvorbě vynálezů a získávat patenty, aby získali co nejvíce vítězných bodů a stali se nejúspěšnějším týmem vynálezců, které kdy poznal

Více

Cíl hry. Herní komponenty

Cíl hry. Herní komponenty Matthias Cramer, Louis Malz, Stefan Malz pro 2-5 hráčů od 12 let Vítejte v éře rokoka. Francii vládne Ludvík XV. a opulentní bály se stávají bontonem. Významné osobnosti se zahalují do vznešených kabátů

Více

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč

Habermaaß-hra 4446. Nadýchaný koláč CZ Habermaaß-hra 4446 Nadýchaný koláč Nadýchaný koláč Foukací hra pro 1-4 hráče ve věku od 4 do 12 let s herní variantou pro foukače profesionály. Tato hra procvičuje motoriku rtů a úst čímž se hravou

Více

Habermaaß-hra 4778A /4680N. První hra Stavění zvířátek

Habermaaß-hra 4778A /4680N. První hra Stavění zvířátek CZ Habermaaß-hra 4778A /4680N První hra Stavění zvířátek První hra Stavění zvířátek Tři skládací hry se zvířaty pro 1-4 hráče ve věku od 2let. Autor: Klaus Miltenberger Ilustrace: Kristin Muckel Délka

Více

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc Aquileia, druhé nejdůležitější město Římské říše, byla původně založena jako výspa proti barbarským útočníkům. Její vojenský původ má za následek její podivnou čtyřúhelníkovou strukturu, rozdělenou hlavními

Více

Herní materiál: 10 Karet krajiny pro mini rozšíření»oslava«(pravidla viz str. 12). Pravidla hry v češtině a slovenštině.

Herní materiál: 10 Karet krajiny pro mini rozšíření»oslava«(pravidla viz str. 12). Pravidla hry v češtině a slovenštině. Klaus-Jürgen Wrede Důmyslná taktická stolní hra pro 2-5 hráčů od 8 let, jejímž autorem je Klaus-Jürgen Wrede. Jihofrancouzské město Carcassone je pověstné svým jedinečným opevněním, které se vyvíjelo od

Více

Úloha 1 prokletá pyramida

Úloha 1 prokletá pyramida Úloha 1 prokletá pyramida a) V celé dolní řadě Baltíkovy plochy vyčarujte pouštní písek (z předmětu 148). Baltík si stoupne na povrch této pouště (tj. na políčkovou pozici X=0, Y=8), dojde až ke středu

Více