VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Mateřské centrum Litomyšl

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Mateřské centrum Litomyšl"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Mateřské centrum Litomyšl Strana 1 (celkem 12)

2 Obsah 1. Úvodní slovo 3 2. Poslání a cíle mateřského centra 4 3. Stručná historie 5 4. Činnost Mateřského centra Litomyšl v roce Záměry organizace na rok Finanční zpráva a zpráva o hospodaření za rok Organizační členění Přínos organizace Poděkování Kontaktní a identifikační data Spolupráce a členství v mezinárodních 12 a celorepublikových organizacích Strana 2 (celkem 12)

3 Úvodní slovo Milí přátelé, dostáváte do rukou další roční bilanci práce občanského sdružení Mateřské centrum Litomyšl. Myslím, že základní poslání, jakým je vytvoření otevřeného a přátelského místa k neformálním setkáváním rodin s malými dětmi, se nám daří realizovat. Mám velikou radost, že mezi nás přicházejí stále nové maminky se svými dětmi a podle toho, že nás pravidelně navštěvují, se mezi námi cítí dobře. Nesmírným oceněním pro nás bylo uspořádání předávání certifikátu Společnost přátelská rodině Pardubického kraje ve Smetanově domě a celostátní valné hromady občanského sdružení Síť mateřských center v České republice ve dnech listopadu Těší mě, že se maminky v hojném počtu v centru zúčastňují programů, navštěvují akce mimo prostory mateřského centra, či se samy aktivně podílejí na jejich vytváření. Uplatňují zde svoje znalosti a dovednosti, realizují se v rozličných aktivitách. Moje velké díky patří i maminkám, které se podílejí na získávání finančních či věcných darů pro naše centrum. Všem, kteří pro nás, bez nároku na odměnu, vykonávají spoustu užitečné práce a v neposlední řadě našim rodinám, které při nás pevně stojí. Největší odměnou pro mne je, když jsou rodiče u nás spokojeni a dětem se od nás nechce domů. Petra Benešová Předseda výkonné rady MC Litomyšl Strana 3 (celkem 12)

4 Poslání a cíle mateřského centra Mateřské centrum je určeno dětem, jejich rodičům a všem, kteří chtějí společně s dětmi aktivně prožít nejkrásnější část jejich života. Smyslem mateřského centra (dále jenom MC) je nabízet kulturní, vzdělávací a sportovní aktivity pro maminky a jejich děti (od stáří několika týdnů po celý předškolní věk), ale také podporovat vytváření otevřené místní komunity. Je to místo pro setkávání dětí a rodičů, kteří se mohou vzájemně obohacovat a pomáhat si. Prostředí centra podněcuje maminky k zájmu nejen o sebe a své děti či rodinu, ale také o potřeby a problémy svého okolí. Mateřské centrum má dvě základní myšlenky: Tou první je vytvoření místa neformálních setkání žen na mateřské dovolené. Místa, kam se budeme těšit, místa kde se naučíme vycházet a stýkat se s lidmi jiných názorů, s lidmi, kteří žijí a myslí jiným způsobem a praktikují jiné výchovné metody. Dává jim možnost vyjít z osamělosti domova, vyjít ze sociální izolace a najít společenství založené na principech dobrovolnosti a svépomoci. Druhou nedílnou součástí náplně klubu je zajištění programu pro děti předškolního věku. Dětem poskytuje MC příležitost pohrát si s jinými dětmi. Je pro ně vytvářen program na základě jejich dovedností a schopností. Učí se navazovat sociální kontakty s ostatními dětmi i komunikovat s dospělými. MC je místo, kde jsou děti vítány a vidí zde svou maminku v jiné roli než v domácnosti. Strana 4 (celkem 12)

5 Stručná historie Mateřské centrum v Litomyšli vzniklo v březnu v roce Občanské sdružení bylo založené Ing. Evou Klabanovou, Ing. Ivou Perníkovou a Pavlou Dvořákovou. Od svého založení MC Li funguje v prostorách poskytnutých MÚ v Litomyšli, Ropkova 51 a za jeho finanční podpory. Do června 2003 mateřské centrum vedla rada matek, v čele které byla zvolená paní Klabanová, jakožto předsedkyně, a to až do jejího odchodu z mateřské dovolené. Od září 2002 začala spolupracovat s vedením Petra Benešová, která v červnu 2003 byla zvolená předsedou výkonné rady a tuto práci vykonává do dnes. Díky finanční podpoře MÚ v Litomyšli a iniciativě členů MC Li byla v měsíci červnu 2003 provedena rekonstrukce prostor mateřského centra. Postupem doby se mateřské centrum stává hojně navštěvovaným místem mladých rodin s malými dětmi a stávající prostory začínají být malými a nevyhovujícími z toho důvodu nastává doba hledání nových, větších prostor pro fungování mateřského centra. Strana 5 (celkem 12)

6 Činnost Mateřského centra Litomyšl v roce 2006 Valná hromada v prosinci 2005 zvolila výkonnou radu MC v Litomyšli, rozpočet na rok 2006 a změnila výši členských příspěvků na rok Podařilo se zapojit nové členy do shánění finančních prostředků a získat tak finanční i věcné dary. Z důvodu nevyhovujících stávajících prostor mateřského centra se hledají nové prostory a finance na jejich rekonstrukci, což se v závěru roku za plné podpory Městského úřadu v Litomyšli a pana poslance Pavla Severy úspěšně podařilo a připravují se technické projekty pro rekonstrukci prostor na Toulovcově náměstí. Programová náplň MC Litomyšl v roce 2006: 1. Stály program: Herna pro děti předškolního věku (2x týdně - úterý a čtvrtek dopoledne). Součástí herny byl program určený pro malé děti (malování, lepení, zpívání, tancování, říkanky, hry, cvičení, zhotovování dekorací). Jazykové kurzy v odpoledních hodinách Keramická dílna pro rodiče s dětmi každé pondělí odpoledne. Pravidelný týdenní program Mateřského centra Litomyšl od října 2005 do června 2006 PONDĚLÍ Keramika pro děti rodiče Angličtina pro středně pokročilé (lektorka pí. Knedlová tel ) ÚTERÝ Šikulka výtvarné dopoledne pro nejmenší Rezervace MC ČTVRTEK Malý neposeda - hrátky pro děti i rodiče Angličtina pro začátečníky (lektorka Angela Radiven tel.: ) Pravidelný týdenní program Mateřského centra Litomyšl od října 2006 do června 2007 PONDĚLÍ Keramika pro děti rodiče Angličtina pro středně pokročilé (lektorka Hana Knedlová - tel ) ÚTERÝ Šikulka výtvarné dopoledne pro nejmenší Nepravidelné akce MC STŘEDA Superlearningový kurz angličtiny pro děti od 4 let (lektorka Katherine Koting tel ) Superlearningový a konverzační kurz angličtiny pro školní děti (lektorka Katherine Koting - tel ) Angličtina pro začátečníky (lektorka Angela Radiven - tel.: ) ČTVRTEK Malý neposeda - hrátky pro děti i rodiče Angličtina pro mírně pokročilé (lektorka Angela Radiven - tel.: ) Strana 6 (celkem 12)

7 2. Nepravidelné akce: kurzy ručních prací (patchwork, drátování, malování na hedvábí, vosková batika, kurzy šití,kurz masáže dětí a kojenců,apod.) a jiné akce pro členy MC Litomyšl a jejich děti (karneval, lampiónový průvod, aranžování, besedy, ukázkové hodiny, výroba svíček, ubrousková technika, savování). Leden 21. ledna Výroba kulatých krabic s víkem Únor 11. února Malujeme na hedvábí 14. února Dětský karneval Březen 14. března Savujeme a malujeme na trička podle šablon 21. března Prevence onemocnění z potravin aneb 5 klíčů Světové Zdravotnické Organizace přednáší MUDr. Jolana Rambousková, CSc. 3. Lékářská fakulta Univerzity Karlovy 25. března Malování na hedvábí Duben 22. dubna Podmalba na skle 27. dubna Jarní hraní se zajíčkem Červen 15. června Výlet do ZOO Jihlava 20. června Výlet na venkovský statek za zvířátky do Újezdce Červenec 22. července Kurz šití panenky Barunky července Křížem krážem prázdninami Srpen srpna Křížem krážem prázdninami Říjen 5. října Exkurze na ekologickou farmu ing. M. Štěrby v Deblíně 26.října Návštěva loutkového divadla ve Vysokém Mýtě Pohádka Smolíček Pacholíček Listopad 18. listopadu Malování na hedvábí vánoční dárky 25. listopadu Kurz masáží dětí a kojenců 28.listopadu Prosinec 11. prosince Valná hromada 15.prosince Vánoční besídka 21.prosince Sladká vánoční inspirace burza osvědčených, rodinných vánočních receptů a nejen sladkých Vánoční aranžování - aranžmá na štědrovečerní stůl ze živých květů Strana 7 (celkem 12)

8 Záměry organizace na rok 2007 Hlavním cílem organizace je její profesionalizace což je spojeno se zajištěních finančních prostředků pro zaměstnance Mateřského centra v Litomyšli. V říjnu 2006 byla podána žádost o poskytnutí dotace ze státního rozpočtu nestátnímu neziskovému subjetku v oblasti podpory rodiny v roce 2007 z prostředků MPSV ČR. Z projetku Mateřství moderní doby mimo vybavení a úhradu provozních nákladů mateřského centra na zajištění projektu by měl být financován vznik pracovních míst projektového manažéra a koordinátora projektu a pokrytí finančních prostředků na účetnictví a inženýring projektu. Druhým cílem pro rok 2007 je rekonstrukce a zprovoznění nových prostor mateřského centra. Za pomoci Městského úřadu a rodiny Brýdlovi se podařilo vytipovat nové prostory, které jsou větší, rozdělitelné na dvě oddělené části, ale zároveň snadno propojeny v jeden celek, mají vlastní sociální zařízení a kočárkárnu. Velikou výhodou je vstup přímo na dvoreček, který bude upravený jako odpočinkový kout pro maminky a hřiště pro děti. Koncem roku firma vyhotovila projektovou dokumentaci a Městský úřad v Litomyšli spolu s panem poslancem Pavlem Severou hledají finanční prostředky na kompletní rekonstrukci. Strana 8 (celkem 12)

9 Finanční zpráva a zpráva o hospodaření za rok 2006 MC Litomyšl nemá daňovou povinnost vůči správci daně za rok Z tohoto důvodu MC Litomyšl předložilo správci daně pouze prohlášení, že nemá žádné zdanitelné příjmy za toto období. Příjmy za rok 2006: - zůstatek z roku ,- - příspěvek MÚ na chod MC ,- - členské příspěvky 9 180,- - pobytné za akce vedené v MC 2 000,- - příspěvky na akce 9 306,- - dar 5 000,- - Příprava a realizace valné hromady Sítě MC v ČR 5 000,- - Připsaný úrok z účtu 10,- - Výtěžek veřejné sbírky Sítě MC v ČR Tesko 1 373,- Příjmy celkem ,- Výdaje za rok 2006: - hračky 2 638,- - kancelářské potřeby 1 949,50 - provoz, vybavení MC potraviny 1 905,50 - dílna (činnost, pracovní náplň, výtvarné potřeby) 7 479,50 - knihy, časopisy 779,- - renovace MC 819,- - kopírování 144,- - poštovné 162,50 - čistící a hygienické prostředky 1 865,50 - služby (zpracování účetnictví) 800,- - dohoda o provedení práce, srážková daň ,- - doprava autobus 6 575,90 - poplatky bance 1 663,- Výdaje celkem Hospodářský výsledek za rok ,90Kč ,10 Kč Strana 9 (celkem 12)

10 Financování pronájmu a provozních nákladů prostor MC Litomyšl MC zajišťuje svoji činnost především z prostředků poskytnutých Městským úřadem v Litomyšli. MC sídlí v prostorech MÚ, a to bezplatně (MÚ promíjí nájemné ve výši cca ,-Kč ročně). Z prostředků MÚ jsou dále hrazeny provozní náklady na prostory MC (ve výši cca ,-Kč ročně). Dále MÚ v Litomyšli v roce 2006 poskytl hotovost na činnost mateřského centra ve výši ,- Kč. Příjmy za členské příspěvky Na valné hromadě za rok 2005 bylo odsouhlaseno, že výše členských příspěvků se nemění a zůstává ve výši 45,- Kč za měsíc, placeno na pololetí dopředu. Za letní měsíce nebyl členský příspěvek účtován, a to z důvodu, že prostory byly zapůjčeny MÚ v Litomyšli. Evidence výběru členských příspěvků je uvedena ve Výběrčí listině členských příspěvků. K je počet zaregistrovaných členů 71 osob. Na členských příspěvcích za rok 2006 bylo vybráno 9 180,-Kč. Příjmy za pobyt nečlenů v prostorách MC Litomyšl Další příjmy MC Litomyšl jsou z účasti veřejnosti na programech v MC. Za účelem získání dalších finančních prostředků pro provoz MC vedení přistoupilo k poskytování užívaných prostor třetím subjektům za účelem doplnění programu MC a lepšího využití užívaných prostor. Nečleni MC mají povinnost při vstupu do prostor MC (herna, lekce, kurzy, ) zaplatit pobytné ve výši 20,-Kč. V roce 2006 byla na pobytném vybrána částka 2 000,-Kč. Dary MC obdrželo finanční dar: od Radomila Kašpara ve výši 5.000,- Kč Organizační členění Mateřské centrum vede tříčlenná výkonná rada, jako kontrolní orgán byla valnou hromadou zavedena kontrolní komise. Výkonná rada volí každoročně ze svých členů předsedu a místopředsedu výkonné rady. Za MC Litomyšl jedná předsedkyně výkonné rady pí Petra Benešová a místopředsedkyně výkonné rady pí Blanka Brýdlová, kterou od vystřídala ve funkci Ing. Věra Cenková. Činnost MC je zajišťována svépomocně členy MC Litomyšl. Programová náplň je kromě svépomoci zajišťována na základě smluvních vztahů jinými fyzickými či právnickými osobami. Řízení a program je prováděno neformálním způsobem, je stavěno na dobrovolné a nezištné práci jejich členů. Strana 10 (celkem 12)

11 Přínos organizace Děti v mateřských centrech přicházejí do styku s různými osobami majícím k nim vztah, jsou v kontaktu s dětmi různého věku, potkávají se s mnoha kamarády pro hraní a jsou oslovovány a přitahovány různými způsoby, a to všechno v bezpečí přítomností rodiče. Děti navštěvující mateřské centra jsou živější, družnější, schopnější se prosadit, neboť je zde mnohonásobně více podnětů. Mateřství znamená změnu životní situace. Ženy na mateřské dovolené se neustálou péči o dítě dostávají do určité izolace. Mají málo příležitostí k odreagování a odpočinku, což dozajista nepřispívá k rodinné pohodě. Vytvoření svépomocného společenství, poskytující prostor ke sdílení radostí i starostí, ke vzdělávání, k výchově a vlastní seberealizaci, kam můžou přicházet ve společnosti svých dětmi, je pro ně a jejich okolí nepochybně přínosem. Mateřská centra podporují fungující, zdravou a spokojenou rodinu, která dále vytváří nepochybně základ fungující společnosti. Poděkování Městskému úřadu v Litomyšli děkuje za materiální a finanční podporu bez které bychom nemohli existovat. Děkujeme všem organizacím a jednotlivcům za jejich laskavou podporu. Děkujeme všem dárcům za projevenou přízeň a poskytnutou pomoc a doufáme, že zůstanou projektu centra i nadále nakloněny. Děkujeme Technickým službám města Litomyšle za pomoc při naší činnosti. Děkujeme členům MC Litomyšl a jejich rodinám za finanční, pracovní a materiální pomoc. Dále děkujeme za podporu, trpělivost a pochopení našim rodinám, přátelům, spolupracujícím organizacím a úředníkům státní správy a samosprávy. Strana 11 (celkem 12)

12 Kontaktní a identifikační data Mateřské centrum Litomyšl Ropkova Litomyšl pbenesova@centrum.cz IČO: Bankovní spojení: KB Litomyšl č.ú: /0100 Kontaktní osoba: Petra Benešová, tel: , pbenesova@centrum.cz Spolupráce a členství v mezinárodních a celorepublikových organizacích Mateřské centrum Litomyšl je členem Sítě mateřských center v ČR a prostřednictvím ní také členem mezinárodní sítě mateřských center MINE Strana 12 (celkem 12)

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 MATEŘSKÉ CENTRUM ROBÁTKO, Z.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 ÚVODEM Mateřské centrum Robátko, z. s. je spolek sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají o jeho chod

Více

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí Výroční zpráva 2009 Centrum Motýlek Horní 136 679 02 Rájec-Jestřebí cmotylek@seznam.cz www.centrummotylek.freepage.cz IČO: 22829083 Obsah 1. Úvodní slovo..3 2. Cíle občanského sdružení..4 3. Činnost Centra

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 1 Výroční zpráva za rok 2015 Spolek Sluníčko Centrum pro rodinu, z. s OBSAH Úvodní slovo 3 Poslání a cíle spolku 3 Stručná historie 3 Činnost spolku v roce 2015 4 Záměry spolku na rok 2016 6 Finanční zpráva

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 ze dne: 14. prosince 2013 počet přítomných členů: 36 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2013 3. Zpráva

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO Výroční zpráva 2003 Mateřské centrum Sluníčko Výroční zpráva 2003 OBSAH Úvodní slovo výroční zprávy... 2 Co to je Mateřské centrum?... 2 Co MC nabízí?... 3 Poslání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 MATEŘSKÉHO CENTRA SEDMIKRÁSKA o.s. Mateřské centrum Sedmikráska Žatec o.s. Svatováclavská 1931, 438 01 Žatec e-mail: mcsedmikraska@seznam.cz http://www.mc-sedmikraska-zatec.estranky.cz

Více

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2011

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením Široká 66 9 Ivančice Výroční zpráva. Základní údaje o občanském sdružení Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Sídlo : MŠ Havířov Podlesí Čelakovského 1240/47

Sídlo : MŠ Havířov Podlesí Čelakovského 1240/47 Stanovy Název : Klub přátel školy při mateřské škole Havířov Sídlo : MŠ Havířov Podlesí Čelakovského 1240/47 1.Cíl činnosti : Klub přátel školy (dále jen KPŠ) prosazuje oprávněné zájmy dětí as jejich zákonných

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Zpráva o činnosti za rok 2012

Zpráva o činnosti za rok 2012 Zpráva o činnosti za rok 2012 Ústí nad Labem 28.2.2013 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o.s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub a komunitní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Zápis z členské schůze Spolku přátel České Břízy 1/2015

Zápis z členské schůze Spolku přátel České Břízy 1/2015 Zápis z členské schůze Spolku přátel České Břízy 1/2015 ze dne: 23. října 2015 počet přítomných členů: 22 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2015 3. Zpráva

Více

Výroční zpráva Spolku Oříšek

Výroční zpráva Spolku Oříšek 2013 Výroční zpráva Spolku Oříšek Výroční zprávu zpracovali: Jiří Zamouřil, Lenka Hájková 20.1.2014 Kdo jsme: Spolek Oříšek je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení, sdružující rodiče a zákonné zástupce

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL ZŠ Heyrovského 32, o. s.

KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL ZŠ Heyrovského 32, o. s. KLUB RODIČŮ A PŘÁTEL ZŠ Heyrovského 32, o. s. Zpráva o sdružení a jeho činnosti ve školním roce 2010/2011 Poslání Klub rodičů a přátel ZŠ Heyrovského 32, občanské sdružení, je nestátní nezisková organizace.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení PRO Březinu Prosperita, Rozvoj, Obnova za rok 2013 Vypracovali: Petra Vasilová, předsedkyně sdružení Martin Habáň, místopředseda sdružení Stránka 1 - Informace o občanském

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2011 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Úvodní ustanovení Spolek rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice je nezávislým spolkem občanů, zejména rodičů a jiných

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 OBSAH 3 - Mateřské centrum - právní postavení sdružení, jeho cíle a poslání

Více

NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014

NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 DUBEN 2015 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O NADAČNÍM FONDU Nadační fond Střední průmyslové školy Hranice (NF SPŠ) byl

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny Sokolská 1052, 374 01 Spolek podporující činnost žáků ZUŠ F. Pišingera, Trhové Sviny. Rodiče, zákonní zástupci a přítomní přátelé

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2010 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2013

NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2013 NADAČNÍ FOND STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLY HRANICE STUDENTSKÁ 1384 75301 HRANICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2013 DUBEN 2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O NADAČNÍM FONDU Nadační fond Střední průmyslové školy Hranice (NF SPŠ) byl

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. Článek I Úvodní ustanovení: Název občanského sdružení: Mateřské centrum Studánka Zličín Sídlo: Nedašovská 354, Praha 5 Zličín, 155 21 Článek

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec)

Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec) Výroční zpráva Občanského sdružení Rybička za rok 2005 (říjen prosinec) Obsah 02 03 03 04 06 06 07 Obsah Úvod Orgány Občanského sdružení Rybička Činnost Občanského sdružení Rybička Propagace občanského

Více

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu BUDULÍNEK STANOVY Čl. I. Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: BUDULÍNEK Sídlo sdružení: ul. U Trati 1014, 334 41 Dobřany Čl. II. Právní postavení sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé,

Více

Zpráva o činnosti za rok 2013

Zpráva o činnosti za rok 2013 Zpráva o činnosti za rok 2013 Ústí nad Labem 28.2.2014 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o. s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub seniorů

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2011 HASTRMÁNEK OLEŠNICE

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2011 HASTRMÁNEK OLEŠNICE VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2011 HASTRMÁNEK OLEŠNICE Kdo jsme? Nezisková organizace založená 8.8.2007 pod názvem Olešnické mateřské centrum Hastrmánek o.s. Naše aktivity se v průběhu let rozšiřovaly, a zdaleka

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Výroční zpráva za rok 2007 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Uplynulý rok se do dějin sdružení zapsal jako rokem, ve kterém nebyl realizován hlavní program sdružení - Manželská setkání.

Více

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s.

Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s. výchovného poradenství Valná hromada Asociace výchovných poradců, o.s., 10. 10. Výroční zpráva o činnosti a hospodaření Asociace výchovných poradců, o.s. za rok 2012, 2013,. Předložena Radou Avp Valné

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2011 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

KLUB PŘÁTEL ŠKOLY o. s., Hradec Králové, Mandysova 1434 ZÁPIS. ze zasedání 51. valné hromady dne 22. 1. 2015

KLUB PŘÁTEL ŠKOLY o. s., Hradec Králové, Mandysova 1434 ZÁPIS. ze zasedání 51. valné hromady dne 22. 1. 2015 KLUB PŘÁTEL ŠKOLY o. s., Hradec Králové, Mandysova 1434 ZÁPIS ze zasedání 51. valné hromady dne 22. 1. 2015 Program: 1. Prezence 2. Informace ze školy 3. Finanční situace 4. Pojištění Klubu 5. Účet Klubu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3

Sdružení AMICITIA. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 Sdružení AMICITIA VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 3 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 5 1.3. Podíl financování a kapacita 5 1.4.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2010 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 1 Slovo úvodem Rok 2015 byl druhým rokem, který jsme trávili v nových prostorech. Veřejnost si k nám opět našla cestu a díky přednáškové činnosti, nabídce cvičení a dalším aktivitám

Více

Výroční zpráva Spolku Oříšek

Výroční zpráva Spolku Oříšek 2012 Výroční zpráva Spolku Oříšek Výroční zprávu zpracovali: Jiří Zamouřil, Lenka Hájková 21.1.2013 Kdo jsme: Spolek Oříšek je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení, sdružující rodiče a zákonné zástupce

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Výroční zpráva 2013 Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Krátce z historie Kulturní centrum Čtyřlístek fungující jako občanské sdružení bylo založeno na sklonku roku

Více

Asociace mamodiagnostiků České republiky, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace mamodiagnostiků České republiky, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace mamodiagnostiků České republiky, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 H I S T O R I E A P O S L Á N Í S D R U Ž E N Í Při jednáních, která byla vedena v minulých letech na Ministerstvu zdravotnictví ČR a

Více

Vážení přátelé a příznivci Klubu ŽAP,

Vážení přátelé a příznivci Klubu ŽAP, Vážení přátelé a příznivci Klubu ŽAP, přišla chvíle, kdy hodnotíme právě uplynulý rok 2014. Předkládáme Vám účet z činnosti, a zpovídáme se z hospodaření s finančními prostředky. Chceme být stručné, ale

Více

Spolek Jenštejn. Výroční zpráva Výroční zpráva Spolek Jenštejn. se sídlem. Hradní 135, , Jenštejn

Spolek Jenštejn. Výroční zpráva Výroční zpráva Spolek Jenštejn. se sídlem. Hradní 135, , Jenštejn Výroční zpráva 2015 Spolek Jenštejn se sídlem Hradní 135, 250 73, Jenštejn 1 Cíle spolku Provozovat rodinné centrum Jenštejnský trpaslík Vytvořit místo pro setkávání rodičů a dětí Umožnit rodičům, dětem

Více

Občanské sdružení Květina

Občanské sdružení Květina Občanské sdružení Květina Jeníkov 74, Oldřichov u Duchcova, 417 24 Tel.: +420 721 568 898,, IČO: 27038645 e-mail: oskvetina@centrum.cz, www.oskvetina.ic.cz Výroční zpráva za rok 2007 1/1 Obsah Výroční

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 ze dne: 10. prosince 2011 počet přítomných členů: 40 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2011 3. Zpráva

Více

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc.

Výroční zpráva ABC o.p.s. Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. Výroční zpráva 2014 Jsme lidé, kteří když mohou, tak pomohou. Pevně věříme, že takových je víc. ABC o.p.s. Telefon 720 183 128 Karola Šmidkeho 1823/9 708 00 Ostrava - Poruba www.autistickedite.cz info@abc-ops.cz

Více

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4

Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 Sdružení AMICITIA, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA z a r o k 2 0 1 4 0 O B S A H : 1. PLNĚNÍ ÚKOLŮ V HLAVNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE 2 1.1. Služby klientům 2 1.2. Vzdělávací činnost 6 1.3. Podíl financování a kapacita

Více

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách.

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách. Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2 0 1 1 O mateřském centru Mateřské a rodinné centrum Nebojsa /dále jen MC/ se sídlem v Bojkovicích, Světlov 983, vzniklo v roce 2010 z iniciativy

Více

Název sdružení: Sdružení Laiků Don Boska Sídlo sdružení: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730

Název sdružení: Sdružení Laiků Don Boska Sídlo sdružení: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 Název sdružení: Sdružení Laiků Don Boska Sídlo sdružení: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 Cíl sdružení Cílem činnosti je vytvoření podmínek pro rozvoj talentu dětí a mládeže, ochrana dětí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY SPOLKU PŘÁTEL SZŠ SVITAVY DUBNA 2019

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY SPOLKU PŘÁTEL SZŠ SVITAVY DUBNA 2019 SPOLEK PŘÁTEL STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÉ ŠKOLY SVITAVY PURKYŇOVA 256/9, 568 02 SVITAVY TELEFON: 461535100 IČ: 70156972 BANKOVNÍ SPOJENÍ: 2901184184/2010 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY SPOLKU PŘÁTEL SZŠ SVITAVY

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 8) Charakteristika sdružení Adresa:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2011 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

OBSAH: Zkratka. Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. SF-DHR, o. s. Logo SPF. Výroční zpráva 2013 Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s.

OBSAH: Zkratka. Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. SF-DHR, o. s. Logo SPF. Výroční zpráva 2013 Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Svatý Floriána Dobrovolní hasiči roku, o. s. OBSAH: OBSAH... 2 1. Úvodní slovo... 3 2. Základní údaje o sdružení... 4 3. Statutární orgán... 4 4. Poslání občanského sdružení... 5 5.

Více

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2013 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Made in Litomyšl, z.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Made in Litomyšl, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 (Zpráva o činnosti a hospodaření Spolku) Made in Litomyšl, z.s. Stránka 1 z 8 Obsah: 1. Poslání a cíle 2. Aktivity a ukázka propagace v roce 2018 3. Hospodaření v roce 2018 4.

Více

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno

Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Centrum denních služeb pro sluchově postižené Brno Ředitelka v roce 2008: Simona Šumberová Bankovní spojení : 1341721329/0800 Česká spořitelna Brno Adresa: Vodova 35, 612 00 Brno Telefon: 541 212 401 Fax:

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

Výroční zpráva 2013. Obsah. Úvodní slovo předsedy správní rady o Nadačním fondu Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí

Výroční zpráva 2013. Obsah. Úvodní slovo předsedy správní rady o Nadačním fondu Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí Nadační fond Střední průmyslové školy stavební ve Valašském Meziříčí 757 01 Valašské Meziříčí, Máchova 10, IČ 44740671 tel.: 571 751 011, fax: 571 751 010, e-mail:nadfond@spsstavvm.cz Výroční zpráva 2013

Více

Zpráva o činnosti za rok 2014

Zpráva o činnosti za rok 2014 Zpráva o činnosti za rok 2014 Ústí nad Labem 28.2.2015 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o. s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub seniorů

Více

Plán akcí na rok 2014

Plán akcí na rok 2014 Plán akcí na rok 2014 6. 1. od 19,00-22,00 hod. 13. 1. od 19,00 hod. 20. 1. od 19,00-22,00 hod. 29. 1. od 16,30 hod. 3. 2. od 19,00-22,00 hod. 10. 2. od 19,00 hod. 17. 2. od 19,00-22,00 hod. 24. 2. od

Více

Rodinné centrum P hádka T.G.Masaryka 70, 783 44 Náměšť na Hané, IČO: 285 55 775 e-mail: rcpohadka@seznam.cz, www.mcpohadka.estranky.

Rodinné centrum P hádka T.G.Masaryka 70, 783 44 Náměšť na Hané, IČO: 285 55 775 e-mail: rcpohadka@seznam.cz, www.mcpohadka.estranky. Rodinné centrum P hádka T.G.Masaryka 70, 783 44 Náměšť na Hané, IČO: 285 55 775 e-mail: rcpohadka@seznam.cz, www.mcpohadka.estranky.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Obsah výroční zprávy občanského sdružení Rodinné

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

Obsah. Spolek přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2015/

Obsah. Spolek přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2015/ Obsah Spolek přátel Gymnázia Kadaň... 3 Charakteristika... 3 Základní údaje o hospodaření SPGK... 4 Aktivity roku 2015/2016... 5 2 Spolek přátel Gymnázia Kadaň IČO: 26585472 Sídlo: 5. května 620, 432 01

Více

Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, o.s.

Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, o.s. Rodinné centrum Křelovský Kaštánek, o.s. Výroční zpráva za rok 2012 1 Úvod Vážení přátelé, dovolte mi Vás prostřednictvím této výroční zprávy seznámit s tím, co se rodinnému centru Křelovský Kaštánek,o.s.

Více

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ

PROGRAMY. občanského sdružení. pro děti, mládež, rodinu a komunitu VOLNOČASOVÉ SOCIÁLNÍ VZDĚLÁVACÍ 02/09 občanské sdružení Posláním o. s. Neposeda je napomáhat svou činností k rozvoji občanské společnosti na území Prahy 21 a okolí, zejména podporováním aktivit pro děti, mládež a rodinu. Naším cílem

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Mateřské škole Krnov, náměstí

Více

RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE

RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ RODINNÉ CENTRUM CHVALETICE 1. Sídlo sdružení: U Stadionu 240, 533 12 Chvaletice čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 2. Název sdružení: Občanské sdružení Rodinné

Více

Výroční zpráva za rok 2001

Výroční zpráva za rok 2001 občanské sdružení IČO: 265 42 820 Výroční zpráva za rok 2001 Na Nábřeží 1650, 263 01 Dobříš Úvodní slovo Narodil se Dobříšek. Počat byl přibližně před rokem, v hlavách několika maminek na mateřské dovolené.

Více

Výroční zpráva za rok 2006

Výroční zpráva za rok 2006 Výroční zpráva za rok 2006 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Třetí rok činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu, nemohu nazvat jinak než rokem stagnace, ne-li regrese.

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Mateřské centrum Na Zámečku, Nové Město nad Metují. Výroční zpráva 2006

Mateřské centrum Na Zámečku, Nové Město nad Metují. Výroční zpráva 2006 Výroční zpráva 2006 Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnosti 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Výhled na rok 2007 5. Finanční zpráva 6. Poděkování 7. Fotografie 1.

Více

Motto : Společně a jeden pro druhého

Motto : Společně a jeden pro druhého Motto : Společně a jeden pro druhého Základní údaje rok založení 2005 Zakladatel Evropská sociální organizace s.r.o. (EJF Berlín diakonická organizace) Poskytované sociální služby sociálně aktivizační

Více

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení

Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2. Statut sdružení Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení Janus (dále jen sdružení ) Sídlo: Popkova 1005, 664 34 Kuřim Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného

Více

Výroční zpráva organizace Dětem s láskou, z. s.

Výroční zpráva organizace Dětem s láskou, z. s. Výroční zpráva organizace Dětem s láskou, z. s. 6/2017-6/2018 Úvodní slovo V tomto čase uplyne rok, kdy se začala formovat NNO Dětem s láskou. Proto nám dovolte malé ohlédnutí za její činností. Za vznikem

Více

Zápis z jednání valné hromady spolku SETKÁVÁNÍ - ŽIVÝ VENKOV konaného v úterý

Zápis z jednání valné hromady spolku SETKÁVÁNÍ - ŽIVÝ VENKOV konaného v úterý 1 Zápis z jednání valné hromady spolku SETKÁVÁNÍ - ŽIVÝ VENKOV konaného v úterý 4. 8.2015 Přítomni: Hana Dufková, Iveta Rabasová Houfová, Ladislava Dolejšková, Anežka Ješinová, Milan Živný, Petr Šmíd,

Více

Obsah. Spolek přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2016/

Obsah. Spolek přátel Gymnázia Kadaň Charakteristika Základní údaje o hospodaření SPGK Aktivity roku 2016/ Obsah Spolek přátel Gymnázia Kadaň... 3 Charakteristika... 3 Základní údaje o hospodaření SPGK... 4 Aktivity roku 2016/2017... 5 2 Spolek přátel Gymnázia Kadaň IČO: 26585472 Sídlo: 5. května 620, 432 01

Více

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením Široká 42 664 91 Ivančice Výroční zpráva 2012 1. Základní údaje o občanském sdružení Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012 Název sdružení: Sdružení Laiků Don Boska Sídlo sdružení: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 Změna názvu sdružení 2 Dne 3. října 2012 byla na členské schůzi SLDB schválena změna názvu sdružení

Více

Klub Výroční zpráva 2010 KLUB PASTELKA o.s. je nestátní nezisková organizace. Právní forma: občanské sdružení Zapsána dne 26.3.2003 u MVČR, čj:vs/1-1/53410/03-r Adresa: Nám. Karla IV. 4/4 Brno - Líšeň,

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Nevážit si stáří znamená ráno bourat dům, ve kterém máme v noci spát Alphonse Karr Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura

Více

STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s.

STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s. STANOVY Spolek Mateřské centrum Andílci, z. s. ČLÁNEK I. Název a sídlo spolku Název spolku: Mateřské centrum Andílci, z. s. Zkrácený název: MC Andílci, z. s. Sídlo spolku: 1. máje 610, 675 55 Hrotovice

Více

Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014 Občanské sdružení Mateřídouška Ostrava - Zábřeh Za Školou 2851/1, 700 30 Ostrava - Zábřeh Výroční zpráva o hospodaření za školní rok 2013/2014 I. Obecné informace Název občanského sdružení: Občanské sdružení

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Made in Litomyšl, z.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Made in Litomyšl, z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 (Zpráva o činnosti a hospodaření Spolku) Made in Litomyšl, z.s. Stránka 1 z 8 Obsah: Poslání a cíle Aktivity a ukázka propagace v roce 2017 Hospodaření v roce 2017 Organizační

Více

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3. Charakteristika... 3. Základní údaje o hospodaření SPGK... 4. Aktivity roku 2013/2014...

Obsah. Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3. Charakteristika... 3. Základní údaje o hospodaření SPGK... 4. Aktivity roku 2013/2014... Obsah Sdružení přátel Gymnázia Kadaň... 3 Charakteristika... 3 Základní údaje o hospodaření SPGK... 4 Aktivity roku 2013/2014... 5 2 Sdružení přátel Gymnázia Kadaň IČO: 26585472 Sídlo: 5. května 620, 432

Více