Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 4. díl

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 4. díl"

Transkript

1 Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 4. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, :38 Sezóna 2002 znamenala pro Škodu Motorsport první kompletní sezónu ve světovém šampionátu. Do ní vstupovala s druhou evolucí Octavie, aby v průběhu sezóny vyjela s Evo 3, která se vyznačovala velmi vysokou spolehlivostí a představovala odrazový můstek k vývoji nové zbraně, a to Fabie WRC. S výjimkou Finské, Novozélandské a Australské rally jsme mohli na všech zbývajících podnicích spatřit tři nebo čtyři exempláře Octavie. Co se týká jezdeckého složení pro tuto sezónu, můžeme říct, že nezůstal kámen na kameni. Za Schwarze přišel do týmu třetí muž konečného pořadí MS 1995 Švéd Kenneth Eriksson, Thiryho nahradil Fin Toni Gardemeister, známý ze svého předchozího působení v SEATu. Dalšími jezdci, kteří se za volantem Octavie WRC předvedli v této sezóně byli Roman Kresta, Stig Blomqvist, Gabriel Pozzo a v soukromé režii absolvoval dva starty Ital Riccardo Errani. K úvodní soutěži sezóny Rally Monte Carlo nejde nezmínit, že nejvíce se do povědomí fanoušků zapsal právě Roman Kresta, když v sedmé rychlostce nezvládl levou zatáčku a auto zachránil před pádem do hluboké strže telegrafní sloup o nějž zůstalo zapřené. Video z této nehody obletělo svět a můžeme říct, že žádné pořádné video z haváriemi z MS se bez něj neobejde. Další Octavie dopadly následovně, Errani odstoupil kvůli technické závadě v RZ 6, Gardemeister dojel 10. a Eriksson na třinácté příčce. Ani následující čtveřice závodů Švédsko, Francie, Katalánsko a Kypr nepřinesly žádné zlepšení a i po pěti závodech čekal tým na svůj premiérový bod do poháru konstruktérů. Z těchto čtyř podniků se nejlépe umístil Eriksson devátou příčkou na Kypru, nikdo další se do TOP 10 propracovat nedokázal. První body přinesl až šestý závod, první mimoevropský, Rally Argentina, kde trojlístek jezdců ve složení Eriksson, Gardemeister a Pozzo dokázal vybojovat hned pět konstruktérských bodů. Nejlépe se vedlo Gardemeistrovi, jenž po 380 kilometrech měřených testů vystoupal na pátou příčku, o stupínek níž dokončil Eriksson a domácí Pozzo dojel na místě devátém.

2 Dalším podnikem MS, který by měl svědčit Octavii WRC, byla řecká Akropolis rally, avšak v tomto ročníku se týmu nepodařilo navázat na bodové zisky z let minulých a nejlépe umístěným pilotem zůstal Gardemeister na 10. místě. Eriksson dokončil 14. a Blomqvist při svém posledním startu s Octavií dojel o tři příčky za Erikssonem. Měsíc po Akropolis se konala v Keni Safari rally, která byla posledním vystoupením pro druhou evoluci Octavie v Mistrovství světa. Gardemeister i Eriksson museli odstoupil, ale bodově mladoboleslavští naprázdno nevyšli, neboť tři body pro pohár konstruktérů zajistil 7. příčkou (4. mezi těmi, co bodují do PK) v cíli Kresta.

3 Devátým podnikem sezóny byla Finská rally, která zaznamenala premiéru třetí evoluce Octavie WRC, avšak ta nebyla nejzdařilejší, když Erikssonovi došel v průběhu závodu benzín a musel odstoupit a Gardemeister přivezl vůz alespoň do cíle, ale až jako dvanáctý. Ani následujících třech podnicích Německo, Itálie, Nový Zéland se Škodě nevedlo a nepodařilo se získat ani jeden bod. Nejlepším umístěním se blýskl osmý Gardemeister na Novém Zélandě. Poslední devátý bod v letošní sezóně se podařilo vybojovat v daleké Austrálii Gardemeistrovi, který dojel na 6. příčce. Díky zisku tohoto bodu se Škoda dotáhla na Mitsubishi a dělila se s ním o 5. pozici mezi konstruktéry. Posledním podnikem sezóny byla Velká Británie, nejlépe opět dokončil Gardemeister, na 10. místě, následován 13. Erikssonem a 15. Krestou. Pro něj a Erikssona to byl zároveň poslední závod v kokpitu Octavie v Mistrovství světa.

4 V rámci MMČR začala sezóna s nižším počtem Octavií, když na Šumavě nestartovala ani jedna, na následující Valašské rally se jako jediný s Octavií objevil slovenský mladík Tibor Cserhalmi, který se vinou ztráty z RZ9 umístil až jako třináctý. Na následujícím Českém Krumlově se s Octavií představil pouze Dolák, avšak v RZ6 byl nucen odstoupit. V porovnání s dosavadním průběhem šampionátu se na Bohemii objevila záplava Octavií, když s nimi startovali Kresta, Dolák, Cserhalmi a Trněný. Kresta se s nikým nepáral a soutěž vyhrál s náskokem minuty a půl na druhého Pecha na Focusu WRC. Zbylým vozům se tak nedařilo, když postupně odstoupily v pořadí Dolák na RZ 7, Cserhalmi v RZ 8 a Trněný v RZ 9. Následující Barum rally viděla o jeden exemplář Octavie WRC méně, neboť absentoval Dolák. Ani Barumka však mnoho štěstí pilotům nepřinesla a v průběhu druhé etapy jsme se se dvěma exempláři Octavie rozloučili. Nejprve soutěž opustil na RZ 8 Cserhalmi, o pouhé dvě zkoušky později jej následoval Trněný. Aby bylo Waterloo Octavií úspěšně dokonáno, dvě zkoušky před cílem na RZ 16 havaroval z druhé příčky Kresta, jenž se ještě snažil zaútočit na pozdějšího mistra Evropy Travagliu na Peugeotu 206 WRC. Předposlední závod ve velkém mistráku přivítalo hornické město Příbram a fanoušci konečně spatřili jedno auto i na cílové rampě, a to Octavii premiérově pilotovanou Karlem Trojanem juniorem, jenž nástrahy soutěže zdolal na 5. příčce. Aby potvrdila nedobrou pověst soukromě připravovaných Octavií WRC, odporoučela se na RZ 9 do věčných lovišť převodovka Trněného auta. Koncem října na poslední soutěži započítávané do MMČR se pro změnu na 15. RZ odporoučela převodovka na autě Hrdinkovi. Trněnému auto poprvé v sezóně v MMČR auto vydrželo a byla z toho devátá pozice. V konečném účtování to však slavné nebylo, z pravidelnějších jezdců Octavie se do TOP 10 nedokázal prokousat nikdo a nejvýše se umístil, díky výhře na Bohemii, jedenáctý Kresta.

5 Součástí malého mistráku bylo v této sezóně 7 podniků, které poznaly 5 různých vítězů. Na úvodním podniku v Blovicích se sešla dvojice Octavií WRC. První pilotoval Chvanec, ten se se soutěží rozloučil havárii v 3. rychlostce ze 3. místa, druhý jezdec sedlající Octavii dokončil závod na sedmé příčce a tím jezdcem nebyl nikdo jiný, než Triner, pro nějž to byl poslední start v Octavii až do roku Na konci března se posádky sešly v Okříškách, kde se z výhry radoval Chovanec, jenž se na první místo dostal díky vyloučení Trněného s Corrolou. Třetí zastavení sprintového šampionátu nabídlo Brno. Na Autotec rally, kde se o vavříny střetly dvě Octavie. Pouť Hrdinkova auta ukončilo vylomené kolo ve třetí zkoušce, Chovanec bojoval o čelo s Tomášem Vojtěchem, aby mu nakonec podlehl a dokončil jako druhý. Druhá polovina sezóny začínala při Rally Agropa v Pačejově, na start se postavily opět dvě Octavie pilotované Chovancem a Trněným. Ti se v tomto pořadí seřadili také v cíli, když Chovanec bral body za 3. místo, Trněný dokončil jednu příčku za stupni vítězů. Na sklonku července se dalším závodem stala populární Kopná, slavící desáté jubileum. Stala se kořistí mladého Kopeckého, jenž závodil první rok s WRCem, konkrétně Corollou a dokázal porazit i svého předchůdce v barvách Matadoru Chovance. Ten dojel hned za ním se ztrátou 15 vteřin. Druhou Octavii do cíle dovedl Trněný na 12. příčce. Předposlední podnik, Rally Vyškov se stal záležitostí Octavií, když tato auta obsadila první a třetí místo v pořadí Chovanec, Trněný. Po tomto závodě se mohl začít radovat Chovanec, jenž konečně dosáhl na vytoužený absolutní mistrovský titul na území ČR. Proto při následujícím závodě již chyběl mezi přihlášenými. Tím posledním závodem byl Rallysprint Sosnová, kam se s Octavií WRC vydal jen osamocený Trněný, avšak jeho účast byla velmi krátká, hned na první zkoušce jej zradila převodovka. Závěr sezńy v ČR obstarává Pražský sprint, kde diváci mohli spatřit tři piloty Octavie, a to Krestu, Béreše a Trojana. V cíli se umístili na druhém, sedmém a osmém místě.

6 Co se týká startů Octavie WRC mimo MS a českou kotlinu, tak nejvýraznější stopu zanechal Matthias Kahle, který se pro letošek stal jezdcem týmu Škoda Auto Deutschland a dokázal získat domácí titul s výsledkem pěti výher a dvou druhých míst ze sedmi startů. Další výraznou osobou za volantem Octavie byl mladý slovenský talent Tibor Cserhalmi, avšak výsledky v průběhu sezóny nebyly valné, nejlepším umístěním byla třetí pozice z Rally Gemer. V šesti případech z devíti jezdec cíl nespatřil, buď z důvodu technické poruchy, nebo pilotovy chyby. Na Rally Matador Tatry se objevil Stanislav Chovanec, avšak díky poruše motoru cíl nespatřil. V průběhu roku se Octavia ukázala ještšě v Polsku zásluhou Damiana Gielata, který dokončil pátý. V závěru roku byla Octavia k vidění v Belgii na Rally Condroz-Huy, kde ji pilotoval David Sterckx a v Rakousku na Waldviertelu s Karlem Trněným za volantem. Jak Sterckx, tak Trněný cíl nespařili. Příští sezónu si netradičně přiblížíme rozděleně ve dvou dílech, přece jenom rok 2003 je dodnes považován za zlatou dobu WRC v české kotlině.

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 5. 11. 2011 13:24 Jelikož doba a pokrok jdou nezadržitelně kupředu, což obzvláště v motorsportu platí dvojnásob, tak sezóna 2004 se

Více

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 3. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 3. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 3. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 7. 10. 2011 08:35 Třetím rokem působnosti Škody Octavie WRC byla sezóna 2001. Ani v tomto roce Škoda Motorsport neobsadila celou sezónu,

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Autor: Standa standak Komínek, 15. 7. 2008 13:34 Druhým vozem Škoda Fabia WRC, který si svoji premiéru odbyl na Německé rally 2005, byl vůz s pořadovým číslem

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 6

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 6 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 6 Autor: Standa standak Komínek, 8. 3. 2008 08:07 Škoda Fabia WRC s označením 06 a původní registrační značkou 3S3 1947 je podle počtu svých startů nejvíce využívanou

Více

FORD FOKUS WRC Pražský sprint 2002 Kopecký-Červenka FORD FOKUS WRC Švédsko 2005 Kresta-Tománek

FORD FOKUS WRC Pražský sprint 2002 Kopecký-Červenka FORD FOKUS WRC Švédsko 2005 Kresta-Tománek CITROEN C2 R2 Lužické Hory 2009 Plíhal-Stross CITROEN C2 S1600 Barum 2008 Tkusťák- Škalout CITROEN C2 S1600 Sardinie 2009 Prokop Tománek CITROEN DS3 R3T Bohemia 2013 Smékal-Hybnerová CITROEN DS3 R3T Lužické

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ 2 PROJEKT MČR 2015 Po několika letech s vozy s předním pohonem bychom rádi opět usedli do čtyřkolky. Volba padla na vůz Škoda Fabia S2000, se kterou jsme v roce 2013 absolvovali

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3 Historie voů Škoda Fabia W - voy 1, 2 a 3 Autor: Standa standak Komínek, 14. 2. 2008 22:01 Dnes se po minulém úvodu podíváme na první tři exempláře vou Škoda Fabia W. Historie voů Škoda Fabia W - úvod

Více

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 r a c i n g t e a m AGROTEC racing team se v roce 2005 zúčastnil seriálu: Mistrovství ČR ve Sprintrally dle následujícího kalendáře. TERMÍN KONÁNÍ NÁZEV PODNIKU 11.-12.

Více

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2 Autor: Martin Agnus Bobek, 17. 10. 2005 00:00 Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 1. díl Mistrovství světa v rally jsme od roku 1999 absolvovali

Více

Profil jezdce. 1.Adam Lacko

Profil jezdce. 1.Adam Lacko Adam Lacko 1.Adam Lacko Profil jezdce Datum narození: 24. září 1984 Místo narození: Čeladná, Česká Republika Národnost: česká Váha: 85 kg Výška: 186 cm Povolání: závodní jezdec První start: 1994, motokáry

Více

ewrc.cz V cíli Corona Rallye Mexico Autor: Jiří Hejčl, :00

ewrc.cz V cíli Corona Rallye Mexico Autor: Jiří Hejčl, :00 V cíli Corona Rallye Mexico Autor: Jiří Hejčl, 19. 3. 2004 00:00 Trať, Diváci: Chválou Mexické rallye se nešetří. Její organizátoři, jako vyjádření skvěle odvedené práce, obdrželi Inmarsatovu trofej, pro

Více

Michalík poprvé v první desítce i za volantem

Michalík poprvé v první desítce i za volantem Michalík poprvé v první desítce i za volantem Autor: Miroslav Vebr, 19. 1. 2009 12:36 Romana Michalíka si motoristická veřejnost spojuje hlavně s úzkými řidítky. S motorkami v terénu dosáhl Palič mnoha

Více

Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007

Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007 Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007 Autor: Martin Rasghan Raška, 27. 6. 2007 00:00 V okolí Slušovic se v sobotu odehrají další souboje o body do našlapaného sprintového mistrovství. Jak se stalo pomalu

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce Premiérové snažení společnosti Opel C&S, českého zastoupení automobilky Opel, a promotéra XTG motorsport při debutu XTG Opel ADAM Cup 2015 výrazně

Více

ewrc.cz Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, :27

ewrc.cz Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, :27 Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, 13. 1. 2016 12:27 Kunovický René Dohnal začal jezdit rally v roce 2011. Již v následující sezoně získal absolutně 2. místo ve třídě 10 ve sprintech.

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 7 Autor: Standa standak Komínek, 14. 3. 2008 17:35 Dalším nasaeným voem Škoda Fabia W byl vů s onačením 07 a registrační načkou 3S3 1946. Prvním jeho nasaením v roce

Více

Jan Charouz. Datum narození: 17. července 1987. Místo narození: Praha, Česká republika. Národnost: česká. Bydliště: Praha. Rodinný stav: svobodný

Jan Charouz. Datum narození: 17. července 1987. Místo narození: Praha, Česká republika. Národnost: česká. Bydliště: Praha. Rodinný stav: svobodný Jan Charouz Datum narození: 17. července 1987 Místo narození: Praha, Česká republika Národnost: česká Bydliště: Praha Rodinný stav: svobodný První závod: 1995 Tovární jezdec Aston Martin Racing v Le Mans

Více

4. podnik portugalského mistrovství, července, šotolina, Azorské ostrovy, 19 RZ. ewrc.cz

4. podnik portugalského mistrovství, července, šotolina, Azorské ostrovy, 19 RZ. ewrc.cz Sata Rali dos Acores komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 9. 7. 2008 15:52 4. podnik portugalského mistrovství, 3. - 5. července, šotolina, Azorské ostrovy, 19 RZ Portugalský šampionát se přesunul k dalšímu

Více

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec

Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec Pohárové překvapení na Bohemii vítězem Kamenec První den Rally Bohemia se stal druhým letošním podnikem XTG Opel ADAM Cupu 2015. Na sedmi náročných rychlostních zkouškách nakonec dojel vítězně do cíle

Více

Filip Schovánek odpovídá na dotazy - 3

Filip Schovánek odpovídá na dotazy - 3 Filip Schovánek odpovídá na dotazy - 3 Autor: Martin Agnus Bobek, 5. 4. 2006 00:00Filip Schovánek před odjezdem do dějiště Rally Korzika odpověděl na všechny dotazy návštěvníků ewrc.cz. Jelikož měl Filip

Více

ZASEDÁNÍ SVAZU RALLY AČR 15. prosinec 2015 10,00 Praha, Autoklub ČR

ZASEDÁNÍ SVAZU RALLY AČR 15. prosinec 2015 10,00 Praha, Autoklub ČR Přítomni: Hosté: ZASEDÁNÍ SVAZU RALLY AČR 15. prosinec 2015 10,00 Praha, Autoklub ČR SSR 06 122015 Kunc Tomáš, Kafka Stanislav, Regner Miloslav, Smolík Miroslav, Valenta Jiří, Černohorský Petr, Štípek

Více

Pohárové ADAMy čeká na Bohemii náročná zkouška

Pohárové ADAMy čeká na Bohemii náročná zkouška Pohárové ADAMy čeká na Bohemii náročná zkouška Letos již po dvaačtyřicáté zamíří soutěžní posádky do Mladé Boleslavi, kde se ve dnech 10. 12. července uskuteční Rally Bohemia. Tato soutěž bude započítávána

Více

ZPRAVODAJ VALAŠSKÁ RALLY V PŘÍPRAVĚ. www.valasskarally.eu. AutoMotoKlubu Rallye Sport - Vsetín

ZPRAVODAJ VALAŠSKÁ RALLY V PŘÍPRAVĚ. www.valasskarally.eu. AutoMotoKlubu Rallye Sport - Vsetín ZPRAVODAJ AutoMotoKlubu Rallye Sport - Vsetín 1 VALAŠSKÁ RALLY V PŘÍPRAVĚ VSETÍN VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Zatímco letos zařadili sestavovatelé motoristického kalendáře Valašskou rally na druhé místo harmonogramu

Více

PROPOZICE POHÁR PIRELLI 2014

PROPOZICE POHÁR PIRELLI 2014 PROPOZICE POHÁR PIRELLI 2014 1. Subjekty - Promotérem Poháru Pirelli 2014 je firma Motorsport, spol.s r.o. odpovědná za dodávky pneumatik pro účastníky Poháru Pirelli 2014 a vyplácení cen pro vítěze, -

Více

PROPOZICE POHÁR PIRELLI 2012

PROPOZICE POHÁR PIRELLI 2012 PROPOZICE POHÁR PIRELLI 2012 1. Subjekty - Promotérem Poháru Pirelli 2012 je firma Motorsport, spol.s r.o. odpovědná za dodávky pneumatik pro účastníky Poháru Pirelli 2012 a vyplácení cen pro vítěze, -

Více

ewrc.cz Foto: Martin Bobek ewrc.cz

ewrc.cz Foto: Martin Bobek ewrc.cz Filip Schovánek představuje zajímavý produkt Autor: Martin Agnus Bobek, 7. 5. 2005 00:00 Filip Schovánek patří přes svůj poměrně nízký věk mezi nejzkušenější spolujezdce. Jeho jméno je spjato se jménem

Více

TipCars Pražský Rallysprint 2013

TipCars Pražský Rallysprint 2013 TipCars Pražský Rallysprint 2013 Další volný podnik v rámci Czech Rally Cupu se odehrál na území hlavního města. Na přelomu listopadu a prosince se tak do Prahy sjelo celkem 40 posádek, ale do cíle soutěže

Více

PROPOZICE POHÁR PIRELLI 2016

PROPOZICE POHÁR PIRELLI 2016 PROPOZICE POHÁR PIRELLI 2016 1. Subjekty - Promotérem Poháru Pirelli 2016 je firma Motorsport, spol. s r.o. odpovědná za dodávky pneumatik pro účastníky Poháru Pirelli 2016 a vyplácení cen pro vítěze,

Více

V. The Great Cross Rally 2005 Zlín-Podhoří, 16.dubna 2005

V. The Great Cross Rally 2005 Zlín-Podhoří, 16.dubna 2005 V. The Great Cross Rally 2005 Zlín-Podhoří, 16.dubna 2005 poř. soutěžící posádka N značka vozu team body čas 1 L. Macháň Triner - Hůlka Škoda Fabia WRC 2 V. Karlík Jean-Joseph - Boyere Škoda Fabia WRC

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE REPREZENTANT ČR, MISTR ČR A MISTR EVROPY JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE REPREZENTANT ČR, MISTR ČR A MISTR EVROPY JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE REPREZENTANT ČR, MISTR ČR A MISTR EVROPY JAN ČERNÝ JAN ČERNÝ SPORTOVNÍ CÍLE PRO 2016 - Umístění v top 3 šampionátu absolutně - Snížení ztráty na vítěze soutěže (s/km) - Boj o vítězství

Více

NABÍDKA PRO PREZENTACI VAŠÍ FIRMY NA MISTROVSTVÍ ČR V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH

NABÍDKA PRO PREZENTACI VAŠÍ FIRMY NA MISTROVSTVÍ ČR V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH NABÍDKA PRO PREZENTACI VAŠÍ FIRMY NA MISTROVSTVÍ ČR V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH Stručná charakteristika soutěže: soutěž seriálu mistrovství ČR v automobilových rally centrum soutěže v Okříškách cca 10 km

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE REPREZENTANT ČR, MISTR ČR A MISTR EVROPY JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE REPREZENTANT ČR, MISTR ČR A MISTR EVROPY JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE REPREZENTANT ČR, MISTR ČR A MISTR EVROPY JAN ČERNÝ JAN ČERNÝ SPORTOVNÍ CÍLE PRO 2016 - Umístění v top 3 šampionátu absolutně - Snížení ztráty na vítěze soutěže (s/km) - Boj o vítězství

Více

Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET

Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET Hodnocení sezony 2010 v brokové disciplině SKEET Střeleckou sezonu jsme zahájili soustředěním: Dukla ASO Hradec Králové Kypr 1.1.- 30.3.2010 Zúčastnění: Jahodová Libuše Novota Jakub Málek Jakub Hošna Matěj

Více

K. HISTORICKÉ AUTOMOBILY

K. HISTORICKÉ AUTOMOBILY K. HISTORICKÉ AUTOMOBILY 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Definice historického automobilu (HA) Historický vůz je takový vůz, který lze zařadit do některé z kategorií nebo formulí uvedených v Příloze K MSŘ FIA.

Více

Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín

Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín Školení pořadatelů a činovníků rally 22. 2. 2014, Zlín F automobilové rally NSŘ FAS AČR Stanislav Kafka Pro rok 2014 jsou v rally vypsána tyto mistrovství: Mezinárodní mistrovství ČR Mistrovství ČR ve

Více

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři Martin Hudec ze dvou kol na čtyři 1. Kdy a jak jste se dostal od motocyklových soutěží k automobilovým? K autům jsem se dostal díky kamarádovi od motorek, který si zkusil jet sprint na Hondě a když jsem

Více

5. podnik francouzského asfaltového mistrovství, září, Mont Blanc, 16 RZ (2 zrušeny) ewrc.cz

5. podnik francouzského asfaltového mistrovství, září, Mont Blanc, 16 RZ (2 zrušeny) ewrc.cz Rallye Mont-Blanc Morzine komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 13. 9. 2007 17:54 5. podnik francouzského asfaltového mistrovství, 7. 8. září, Mont Blanc, 16 RZ (2 zrušeny) Francouzský asfaltový šampionát

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 startuje na Valašce Dvakrát v závěru loňské sezony se na českých tratích představil pohárový speciál Opel ADAM. Starty dokladovaly společnou snahu společnosti Opel C&S, českého zastoupení

Více

10. Lausitz Rally poslední kolo Lausitz Cupu

10. Lausitz Rally poslední kolo Lausitz Cupu 10. Lausitz Rally poslední kolo Lausitz Cupu Autor: Kamil Nechvilka, 29. 11. 2009 14:49 Třetí kolo Lausitz Cupu, které bylo součástí jubilejní, tedy 10. Lausitz Rally je minulostí. Připomeňme si tedy boje

Více

ANALÝZA ŽENSKÉHO A DÍVČÍHO BASKETBALU Reprezentační analýza

ANALÝZA ŽENSKÉHO A DÍVČÍHO BASKETBALU Reprezentační analýza ANALÝZA ŽENSKÉHO A DÍVČÍHO BASKETBALU Reprezentační analýza Analýza ženského a dívčího basketbalu z pohledu čísel vzniká zejména z důvodu zhodnocení činnosti klubů zapojených v STM. Z pohledu reprezentačních

Více

BULLETIN č. 1/16 K ROČENCE FAS AČR 2016 A. OBECNÁ ČÁST

BULLETIN č. 1/16 K ROČENCE FAS AČR 2016 A. OBECNÁ ČÁST BULLETIN č. 1/16 K ROČENCE FAS AČR 2016 A. OBECNÁ ČÁST 1.4 Sportovní svazy FAS AČR 1.4.1 Svaz rally AČR: předseda: Tomáš Kunc kunc@autoklub.cz místopředseda: členové: Stanislav Kafka Petr Černohorský Roman

Více

ČESKÁ RALLYE V SEZONĚ 2017

ČESKÁ RALLYE V SEZONĚ 2017 LETOŠNÍ ČESKÝ VELKÝ MISTRÁK V AUTOMOBILOVÝCH SOUTĚŽÍCH SE NOVĚ JMENUJE TRUECAM MČR 2017. HLAVNĚ VŠAK DO NĚJ PŘIŠLA ŘADA ŠPIČKOVÝCH VOZŮ R5 VČETNĚ NEJNOVĚJŠÍHO SPECIÁLU ŠKODA FABIA R5 TÝMU KLOKOČKA ŠKODA

Více

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Autor: Petr Sabotage Medřík, 22. 11. 2009 17:01 Přestože je Ostravsko jen něco málo přes 100 kilometrů vzdáleno mecce rallysportu Zlínu, posádek z této oblasti startujících

Více

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT 2009 Vážení partneři automobilového týmu Palmimotorsport, Dovolte, abychom Vás seznámil s výsledky jezdců týmu PALMIMOTORSPORT v jeho automobilové a sportovní

Více

5. podnik BRC, 8. října, Pickering Yorkshire, šotolina, 12 RZ 105 mil, posádky klasifikace international (start/cíl) 29/22. ewrc.

5. podnik BRC, 8. října, Pickering Yorkshire, šotolina, 12 RZ 105 mil, posádky klasifikace international (start/cíl) 29/22. ewrc. Trackrod Rally Yorkshire - komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 10. 10. 2006 00:00 5. podnik BRC, 8. října, Pickering Yorkshire, šotolina, 12 RZ 105 mil, posádky klasifikace international (start/cíl)

Více

Rali Vinho da Madeira

Rali Vinho da Madeira Úspěšný start Jandíka na Madeiře Autor: Zdeněk Weiser, 3. 8. 2004 00:00 Rali Vinho da Madeira Pátým dílem mistrovství Evropy v automobilových soutěžích byla Rally madeirského vína na stejnojmenném ostrově

Více

Ohlédnutí za sezónou Leoše Flídra a výhled na 2007

Ohlédnutí za sezónou Leoše Flídra a výhled na 2007 Ohlédnutí za sezónou Leoše Flídra a výhled na 2007 Autor: Zdeněk Umlauf, 25. 12. 2006 00:00 Vítěz ČMPR 2004 šel do sezony 2006 s jasným cílem. Za volantem Škody Octavie WRC v barvách SVC Náchod Motorsport

Více

Rally na pětníku. Naplno přes horizont

Rally na pětníku. Naplno přes horizont Naplno přes horizont Rally na pětníku Pětník, to bývala drobounká mince, která kdysi měla svoji hodnotu. Když se v těch časech mluvilo o rally na pětníku, byla řeč o kompaktní soutěži, která se točila

Více

II. RC RALLY TÁBOR 08-26.4.2008

II. RC RALLY TÁBOR 08-26.4.2008 vůz penalty 1 272,0 m po 1 272,0 m 1. 11 Tomáš Evžen Lovčík 1:19,78 0:00,00 1. 1. 11 Tomáš Evžen Lovčík 01:19,78 00:00,00 Nissan Primera / XRAT T1 Rally 0:00,00 0:00,00 Nissan Primera / XRAT T1 Rally 00:00,00

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

Mikula show

Mikula show 1 308,0 m po 1 308,0 m 1. 1:30,28 0:00,00 1 1. 01:30,28 00:00,00 2. 30 Honza Petr 1:36,03 0:05,75 2 2. 30 Honza Petr 01:36,03 00:05,75 0 Porsche 911 / XRAY T2 0:00,00 0:05,75 0 Porsche 911 / XRAY T2 00:00,00

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 TISKOVÁ ZPRÁVA 21. 12. 2018 slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 SPORTOVEC ROKU 2018 PRAHA 21. prosince 2018 - Slavnostní vyhlášení výsledků novinářské ankety

Více

Věra Pečenková: Za největší úspěch...

Věra Pečenková: Za největší úspěch... Věra Pečenková: Za největší úspěch... Autor: Pavel Vydra, 10. 11. 2015 19:22 Do konce devadesátých let nebylo v české rally vůbec obvyklé, aby za volanty soutěžních vozů seděly ženy pár se jich našlo,

Více

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2018

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2018 PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2018 1. Pořadatel 1.1 Pořadatelem Valašsko -Tatranského poháru 2018 jsou JTRT pro s.r.o. nám. Spojenců 3138/5a 796 01 Prostějov IČ: 24168785 DIČ: CZ24168785 (Česká republika)

Více

Rally Vyškov: Drama až do konce

Rally Vyškov: Drama až do konce Rally Vyškov: Drama až do konce Rally Vyškov nabídla nejdramatičtější podívanou letošního pohárového klání XTG Opel ADAM Cupu 2015. Pětkrát se měnilo pořadí na čele. Nakonec se z prvenství a 25 bodů radovali

Více

ewrc.cz Rally Pelhřimov ONLINE Autor: Redakce, :00

ewrc.cz Rally Pelhřimov ONLINE Autor: Redakce, :00 Rally Pelhřimov 2006 - ONLINE Autor: Redakce, 28. 7. 2006 00:00 Pelhřimovská sprintrally se pojede od letošního roku jako memoriál Tomáše Vojtěcha. Pojďte s námi vzpomenout na tohoto oblíbeného závodníka

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2017

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2017 Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 2,245.338 ze zahraničí: 1,969.719 (87,7 %) z tuzemska: 275.619 (12,3 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 90.028 osob (4,2

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 20 Autor: Standa standak Komínek, 5. 11. 2008 08:55 Prvním voem Škoda Fabia W, který nikdy nestartoval v továrních barvách, byl vů s pořadovým číslem 20. Byla mu přidělena

Více

ewrc.cz Didier Auriol

ewrc.cz Didier Auriol Z historie MS - Čínská rally 1999 Autor: Ondřej Plšek, 19. 3. 2007 00:00 Soutěž, nazvaná 555 China Rally, se konala v září roku 1999. Již předtím podnikla FIA pokus o proniknutí do Asie, ale Indonéská

Více

Peugeot vyhrál Dakar 2016

Peugeot vyhrál Dakar 2016 Peugeot vyhrál Dakar 2016 Autor: Radka Matthey, 17. 1. 2016 11:02 Po 26 letech od svého posledního úspěchu PEUGEOT popáté v historii vyhrál Dakar. Vůz PEUGEOT 2008 DKR s pohonem dvou kol dosáhl triumfu

Více

Barum Czech Rally Zlín: ADAMy opanovaly dvoukolky

Barum Czech Rally Zlín: ADAMy opanovaly dvoukolky Barum Czech Rally Zlín: ADAMy opanovaly dvoukolky Vrchol české sezony evropská Barum Czech Rally Zlín dopadl pro značku Opel, zejména pro modely ADAM R2, parádně. Vozy německé automobilky obsadily čelní

Více

ewrc.cz Evropský šampionát je v posledních letech trochu ve stínu mistrovství světa a IRC. V čem vidíš jeho pozitiva či negativa?

ewrc.cz Evropský šampionát je v posledních letech trochu ve stínu mistrovství světa a IRC. V čem vidíš jeho pozitiva či negativa? Evropský úspěch mi život nezměnil Autor: Vlastimil Resl, 11. 1. 2011 08:12 Rok 2010 byl nejúspěšnějším v dosavadní kariéře Jana Škalouda. Přes své mládí již velmi zkušený spolujezdec vybojoval společně

Více

Bohemia Rally Cup - Andrea Rally Vysočina

Bohemia Rally Cup - Andrea Rally Vysočina Bohemia Rally Cup - Andrea Rally Vysočina Autor: Jan Dobeš, 23. 7. 2008 10:27 Jen něco málo přes týden si mohli oddechnout všichni účastníci Bohemia Rally CUPu2. Po asfaltové Vlašimské rally se tentokrát

Více

8 závod Nýrsko. Poznámka. Index Název RZ

8 závod Nýrsko. Poznámka. Index Název RZ Seznam všech aktivních RZ 8 závod Nýrsko Index Název RZ Stav Čas startu 1 1 RZ Dokončená 10.10 09:30 2 2 RZ Dokončená 10.10 10:15 3 3 RZ Dokončená 10.10 11:05 4 4 RZ Dokončená 10.10 11:45 5 5 RZ Dokončená

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2017

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2017 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 3,451.526 ze zahraničí: 2,931.298 (84,9 %) z tuzemska: 520.228 (15,1 %) Celkový přírůstek hostů: 290.766 osob (9,2 %) ze zahraničí

Více

KALENDÁŘ AUTOMOBILOVÝCH PODNIKŮ 2018

KALENDÁŘ AUTOMOBILOVÝCH PODNIKŮ 2018 Příloha 3 KALENDÁŘ AUTOMOBILOVÝCH PODNIKŮ 2018 1. AUTOMOBILOVÉ RALLY 1.1 Mistrovství České republiky v rally 23.-24.03. Valašská Rallye AR00118 20.-21.04. Rallye Šumava Klatovy AR00218 18.-19.05. 46. Rallye

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. ewrc.cz

TISKOVÁ ZPRÁVA. ewrc.cz Důležité stříbro v boji o titul Autor: Rallye Sport Promotion, 30. 5. 2006 00:00 TISKOVÁ ZPRÁVA Bohaté startovní pole, nádherné a velmi těžké RZ a deštivé počasí po oba dny. Takový byl letos soutěžácký

Více

IV. RC RALLY TÁBOR

IV. RC RALLY TÁBOR vůz penalty ztáta 1 322,5 m po 1 322,5 m 1. 2 Karel Griessl 1:38,88 0:00,00 1 1. 2 Karel Griessl 01:38,88 00:00,00 Peugeot 206 WRC / XRAY T1 FK05 0:00,00 0:00,00 Peugeot 206 WRC / XRAY T1 FK05 00:00,00

Více

5. závod Klatovy. Poznámka. Index Název RZ

5. závod Klatovy. Poznámka. Index Název RZ Seznam všech aktivních RZ 5. závod Klatovy Index Název RZ Stav Čas startu 1 1 RZ Dokončená 11.0710:12 2 2 RZ Dokončená 11.0711:02 3 3 RZ Dokončená 11.0711:58 4 4 RZ Dokončená 11.0712:45 5 5 RZ Dokončená

Více

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 11. 8. 2015 22:03 Josef Peták s Alenou Benešovou ačali svou náročnou letní tour už při ally Bohemia na počátku července,

Více

nimž se české týmy technicky zlepšily a také se toho mnoho dozvěděly o opravování chyb a rozhodování turnajů. V Olomouci soutěžilo dohromady osm týmů

nimž se české týmy technicky zlepšily a také se toho mnoho dozvěděly o opravování chyb a rozhodování turnajů. V Olomouci soutěžilo dohromady osm týmů Pony-games cup 2016 V letošním roce proběhl seriál soutěží, který byl určen dětem na ponících a byl pojmenován Pony-games cup 2016. Jeho celoročními sponzory byly firmy Equiservis a Fitmin, mediálním partnerem

Více

2. podnik mistrovství JAR, dubna, Nelspruit, 14 RZ (jedna anulována) km. ewrc.cz

2. podnik mistrovství JAR, dubna, Nelspruit, 14 RZ (jedna anulována) km. ewrc.cz Sasol Rally komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 25. 4. 2007 00:00 2. podnik mistrovství JAR, 21. - 23. dubna, Nelspruit, 14 RZ (jedna anulována) - 200 km Po měsíční pauze pokračoval na jihu Afriky místní

Více

6. podnik australského mistrovství (ARC), září, šotolina, Melbourne, 1. etapa 8 RZ/110 km, 2. etapa 8 RZ/98km (2 RZ zrušeny) ewrc.

6. podnik australského mistrovství (ARC), září, šotolina, Melbourne, 1. etapa 8 RZ/110 km, 2. etapa 8 RZ/98km (2 RZ zrušeny) ewrc. NGK Rally of Melbourne - komentář Autor: Martin Rasghan Raška, 29. 9. 2006 00:00 6. podnik australského mistrovství (ARC), 23. 24. září, šotolina, Melbourne, 1. etapa 8 RZ/110 km, 2. etapa 8 RZ/98km (2

Více

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2017

PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2017 ! PROPOZICE VALAŠSKO-TATRANSKÝ POHÁR 2017 1. Pořadatel 1.1 Pořadatelem Valašsko -Tatranského poháru 2017 (VTP 2017) jsou JTRT pro s.r.o. nám. Spojenců 3138/5a 796 01 Prostějov IČ: 24168785 DIČ: CZ24168785

Více

Jezdec: J a n D o s t á l Narozen: 27.12.1981. Bydliště: Okružní 910, 517 21 Týniště nad Orlicí. jezdec seriálu ČP Škoda OCTAVIA Cup 05

Jezdec: J a n D o s t á l Narozen: 27.12.1981. Bydliště: Okružní 910, 517 21 Týniště nad Orlicí. jezdec seriálu ČP Škoda OCTAVIA Cup 05 Jezdec: J a n D o s t á l Narozen: 27.12.1981 Bydliště: Okružní 910, 517 21 Týniště nad Orlicí jezdec seriálu ČP Škoda OCTAVIA Cup 05 Tým: ACA Autocentrála Hlučín Nový pohárový speciál vychází ze sériové

Více

Letní tituly Mistrů ČR pro frenštátčany Kellermanna, Kubečkovou, Vaverku a Šmahlíkovou.

Letní tituly Mistrů ČR pro frenštátčany Kellermanna, Kubečkovou, Vaverku a Šmahlíkovou. Letní tituly Mistrů ČR pro frenštátčany Kellermanna, Kubečkovou, Vaverku a Šmahlíkovou. Letošní 38. ročník mezinárodních závodů žactva o ČOKOLÁDOVOU CENU v neděli 6. října 2013 ve frenštátském Areálu můstků

Více

ewrc.cz Zatímco loni ses stal šampiónem MMČR, letos se ti velký mistrák tolik nevydařil. Kde vidíš hlavní příčiny?

ewrc.cz Zatímco loni ses stal šampiónem MMČR, letos se ti velký mistrák tolik nevydařil. Kde vidíš hlavní příčiny? Valda: Jsem zvyklý jednat na rovinu! Autor: Vlastimil Resl, 15. 12. 2011 21:07 Dva domácí tituly v absolutním pořadí vybojoval v posledních dvou sezónách Pavel Valoušek. Zatímco loni dominoval Mezinárodnímu

Více

Bleskovka s... Inessou Tushkanovou

Bleskovka s... Inessou Tushkanovou Bleskovka s... Inessou Tushkanovou (Text: Marek Felt, foto: archiv jezdce) Dnes jsme vyzpovídali čtyřiadvacetiletou Inessu Tushkanovou. Tato ukrajinská závodnice, žijící však v Moskvě, se účastní rallyového

Více

ewrc.cz Pro rychlou orientaci můžete kliknout přímo na odkazy s jednotlivými RZ Foto: OMV Peugeot Norway World Rally Team

ewrc.cz Pro rychlou orientaci můžete kliknout přímo na odkazy s jednotlivými RZ Foto: OMV Peugeot Norway World Rally Team Rally Cyprus ONLINE - III. etapa Autor: Redakce, 24. 9. 00:00 Oficiální stránky zde Časový harmonogram: zde Seznam přihlášených posádek: zde Výsledky: zde Splity: zde Diskuze k soutěži: I. etapa online

Více

Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech

Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech Autor: Rallyfans Sedlčany, 31. 12. 2013 19:38 Je sobota mlhavé ráno,do konce roku zbývají čtyři dny a Milan s Tomášem už kolem 9 hodiny rozdělávají oheň

Více

STANDARDNÍ PROPOZICE MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz - AUTOMOBILOVÉ SPRINTY 2016

STANDARDNÍ PROPOZICE MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz - AUTOMOBILOVÉ SPRINTY 2016 STANDARDNÍ PROPOZICE MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz - AUTOMOBILOVÉ SPRINTY 2016 Úvodní ustanovení Standardní propozice MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz pro automobilové sprinty obsahují základní

Více

MŇUK MOTOKROS TEAM VYSOKÉ MÝTO SPONZOŘI 2014

MŇUK MOTOKROS TEAM VYSOKÉ MÝTO SPONZOŘI 2014 MŇUK MOTOKROS TEAM VYSOKÉ MÝTO SPONZOŘI 2014 MMČR V MOTOSKIJÖRINGU Mňuk - Langer " vicemistři ČR v motoskijöringu" Tisková informace vyhlášení mistrů V dobřanském Dřeváku se v neděli 02. 03., sešli všichni

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 2. díl Autor: Jiří Fryje, 2. 6. 2009 09:58 Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 1. díl Úvodní ročník, v němž byly voy roděleny do čtyř kategorií,

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Automobilový sport Zadávací dokumentace Zadavatel: Autoklub České republiky Opletalova 29, 110 00 Praha 1 Nové Město IČO: 00550264, DIČ: CZ00550264 Právní forma zadavatele: Spolek VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA ZAJIŠTĚNÍ

Více

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT 2011 Vážení partneři automobilového týmu Palmimotorsport, dovolte,abychom Vás seznámili se sportovními výsledky týmu a taktéž s reklamní činnosti v uplynulé

Více

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Autor: Vlastimil Resl, 9. 9. 2008 20:57 Přestože posádka PCD Racing Josef Čermák Anna Maťková vstoupila do pačejovské soutěže velmi dobře a usadila se v čele třídy

Více

Třetí Rallye Show Nemyčeves

Třetí Rallye Show Nemyčeves Třetí Rallye Show Nemyčeves 26. 2. 2011 Autor: Martin Kejzral, 28. 2. 2011 17:53 Autokrosový tým Motorsport Babák a Automotoklub Český Ráj uspořádali o poslední únorové sobotě již třetí podnik amatérského

Více

Citroën chce opět vyhrát!

Citroën chce opět vyhrát! Tisková zpráva 15. 10. 2012, Enna-Pergusa Rally Itálie Sardinie (18. 21. 10. 2012) Citroën chce opět vyhrát! Jen dva týdny po Rally Francie se peloton WRC přesunul na Sardinii k předposlednímu kolu sezony.

Více

Mistrovství středočeského kraje v kuželkách

Mistrovství středočeského kraje v kuželkách Mistrovství středočeského kraje v kuželkách Ve dnech 18.-19. února proběhlo na kuželně KK Akuma Kosmonosy Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu kategorie mužů v disciplíně 2 x 120HS.

Více

ewrc.cz Foto:

ewrc.cz Foto: Pohled zpět Argentina 2002 Autor: Martin Rasghan Raška, 23. 3. 2008 09:00 Opravdu málokterá soutěž se může pochlubit tím, že během jednoho jediného ročníku zažila hned tři absolutní vítěze. V roce 2002

Více

MISTROVSTVÍ SVĚTA RS FEVA Carnac, Bretaň, Francie

MISTROVSTVÍ SVĚTA RS FEVA Carnac, Bretaň, Francie MISTROVSTVÍ SVĚTA RS FEVA 2013 27.7.-1.8.2014 Carnac, Bretaň, Francie NA VLNĚ ÚSPĚCHU! Některé posádky české výpravy se vydaly do Carnacu již s týdenním předstihem, aby se zde připravovaly na vrcholný

Více

ewrc.cz Foto: Finská rally místo prvních dosažených úspěchů

ewrc.cz Foto:  Finská rally místo prvních dosažených úspěchů Finský Bosse Grönholm Autor: Martin Rasghan Raška, 6. 8. 2007 00:00 Marcus Grönholm je ve světovém šampionátu velkým pojmem, proti kterému je v každé soutěži, snad jedině s výjimkou neoblíbených asfaltů,

Více

Peugeot: 1 700 000 celosvětově vozů prodaných v roce 2012

Peugeot: 1 700 000 celosvětově vozů prodaných v roce 2012 TISKOVA ZPRAVA 9. ledna 2013 Peugeot: 1 700 000 celosvětově vozů prodaných v roce 2012 Nárůst počtu prodaných vozů mimo Evropu a pokračující přesun směrem k luxusnějším kategoriím vozů NEJDŮLEŽITĚJŠÍ INFORMACE

Více

3. závod Klatovy. Poznámka. Index Název RZ

3. závod Klatovy. Poznámka. Index Název RZ Seznam všech aktivních RZ 3. závod Klatovy Index Název RZ Stav Čas startu 1 1 RZ Dokončená 26.09 09:25 2 2 RZ Dokončená 26.09 10:15 3 3 RZ Dokončená 26.09 11:10 4 4 RZ Dokončená 26.09 11:55 5 5 RZ Dokončená

Více

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT

VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT VÝSLEDKY SPORTOVNÍ ČINNOSTI TÝMU PALMIMOTORSPORT 2007 Vážení partneři automobilového týmu Palmimotorsport, Dovolte,abychom Vás seznámil s výsledky jezdců týmu PALMIMOTORSPORT v jeho automobilové a sportovní

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v období leden-září 2016

Vývoj cestovního ruchu v Praze v období leden-září 2016 Vývoj cestovního ruchu v Praze v období leden-září 2016 Ve zkratce: Hostů celkem: 5,261.648 ze zahraničí: 4.537.495 (86,2 %) z tuzemska: 724.153 (13,8 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 305.352 osob

Více

V. Wineyard Rally 2012

V. Wineyard Rally 2012 Seznam všech aktivních RZ V. Wineyard Rally 2012 Popis závodu Pořadatel: RC RALLY KLUB BRNO Ředitel soutěže: David Homolka (775 367 377) Prezentace, přihlášky: Michal Oppitz (info@rallybrno.cz, 606309641)

Více

Stejně jako v minulých letech i pro sezónu 2014 vyhlásil Český střelecký svaz pro střelce z předovek Českou střeleckou ligu ve sportovní střelbě z

Stejně jako v minulých letech i pro sezónu 2014 vyhlásil Český střelecký svaz pro střelce z předovek Českou střeleckou ligu ve sportovní střelbě z Stejně jako v minulých letech i pro sezónu 2014 vyhlásil Český střelecký svaz pro střelce z předovek Českou střeleckou ligu ve sportovní střelbě z perkusních revolverů, perkusních, křesadlových a doutnákových

Více