Aktivity Komunitní školy na ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, Vrchlického 630/5, Děčín II

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktivity Komunitní školy na ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, Vrchlického 630/5, Děčín II"

Transkript

1 Aktivity Komunitní školy na ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, Vrchlického 630/5, Děčín II 1) Pravidelný keramický kroužek pro žáky i jejich prarodiče Keramický kroužek je přístupný 1x týdně i rodičovské veřejnosti v prostorách školní družiny - 30 žáků, 8 dospělých, projekt ohledně keramické pece 2) Spolupráce s Českou obcí sokolskou, škole byla udělena Záštita nad sochou Dr. Miroslava Tyrše Po vzájemné dohodě se Statutárním městem Děčín a Sokolskou župou Severočeskou Novákovou byla škole udělena pocta Záštity nad sochou Dr. Miroslava Tyrše, žáci se o okolí i sochu starají v rámci výuky, lze využít i u vzpomínkových akcí spolu se Sokolem - Sokol, Záštita, žáci 6. tříd / 12 /, položení květin k jubileu 3) Zapojení žáků do akcí mateřských škol, besídky, sportovní dopoledne - Spolupráce s okolními mateřskými školami nejen akce sportovní, ale i Den otevřených dveří pro budoucí prvňáčky, pozvány paní učitelky MŠ i rodiče, zájemci - Spolupráce MŠ, žáci 9. tříd / 42 /, mateřinky 100 žáků, besídka 4) Spolupráce s Domem pro seniory v Děčíně formou vánoční besídky Žáci 9. tříd vypomáhají při přípravě a organizaci Olympiády na našem školním hřišti, jedná se o všechny školní družiny i mateřské školy v Děčíně, akce má tradici, opakujeme ji každým rokem v červnu 5) Pořádání společných akcí s DDM Děčín, např. Olympiády školních družin a mateřských škol - Olympiáda MŠ žáci 9. tříd / 42 /, ostatní 300, podpora ze strany DDM 6) Sportovní dopoledne pořádané naší školou v rámci oslav MDD pro klienty DOMINA Děčín ve spolupráci s EOA Děčín - Již podruhé jsme ve spolupráci s Dominem uspořádali nejen pro naše žáky a jejich rodiče, ale i pro klienty tohoto sdružení MDD, ohlasy příznivé, vzniká tím nová tradice - Domino, žáci 1. stupně, 9. tříd / 340 /, klienti Domina / 8 /, podpora nezisk. org. -

2 7) Vánoční dílny pro rodiče i veřejnost pořádané žáky naší školy Každoroční projekt zaměřený na svátky, tentokráte jde o Vánoce, kdy je po celé odpoledne jak rodičům, tak široké veřejnosti otevřena celá škola, která nabízí zájemcům množství zajímavých aktivit - Vánoční dílny, všichni žáci / 470 / včetně pedagogů / 37 / a rodičovská veřejnost / 500 / Škola je celoročně otevřena všem zájemcům, kteří se chtějí seznámit s kvalitou její práce, často se tak děje po zhlédnutí našich webových stránek Pravidelností se staly netradiční třídní schůzky, které dnes pedagogové organizují dle svého uvážení i jinde, než pouze ve školní budově S velkým ohlasem se u rodičů setkaly sportovní víkendy, které některé třídy právě spolu s rodiči věnují např. nové hře kim ballu.. Škola se snaží naplňovat standardy komunitní školy a vnímá problémy, které se s jejich uplatňováním objevují. I když zájem rodičů o aktivity školy stoupá, nedaří se vždy zaujmout právě ony rizikové skupiny, na které bychom se chtěli právě co nejvíce svými aktivitami zaměřit. Škola je umístěna ve staré budově, takže se při větších akcích potýkáme i s nedostatkem prostoru. Veškeré sportovní i kulturní aktivity bychom rádi odměnili, narážíme však na nedostatek financí určených k podobným účelům. Techniku zakoupenou v rámci projektu nadále používáme pro propagaci akcí, např. tisk pozvánek na společné akce. Studenti sami tvoří případné pozvánky, vytvářejí školní časopis, který se tiskne a množí i pro ostatní žáky. Technika je nadále umístěna ve třídě p. uč. Milerové, která byla jednou z koordinátorek projektu a má ji tak pod svojí správou.

3 Aktivity Komunitní školy na ZŠ Dubí 1, Školní náměstí 177, okres Teplice Naše aktivity v rámci komunitní školy se dají rozdělit do dvou kategorií, na jednorázové a pravidelně se konající. Mezi pravidelné akce patří zájmové kroužky na budově Střední 120, kterých se pravidelně účastní kolem 20 žáků tříd LMP. Jednorázové akce pro rodiče s dětmi proběhly v monitorovaném období čtyři - koncem listopadu se již tradičně konalo v budově Tovární 364 Adventní odpoledne s rodiči s účastí 80 dětí a stejného počtu rodičů, budova na Školním náměstí 177 se otevřela veřejnosti v dubnu uskutečnili jsme Předvelikonoční odpoledne pro děti a rodiče, kterého se zúčastnilo 60 rodičů a 80 žáků. S rodiči našich romských žáků jsme společně uskutečnili předvánoční posezení v Pozorce. Této komunitní akce se zúčastnilo 20 rodičů s dětmi. Jako úplně novou akci jsme připravili společnou květnovou oslavu Dne matek, opět pro dvacet rodičů našich žáků. Komunitní centrum jako takové již nefunguje jeho činnost převzal klub Magnet pracující v naší škole. Toto nízkoprahové zařízení provozuje občanské sdružení Květina. V rámci příprav jednotlivých komunitních akcí je využíván počítač pořízený z projektu.

4 Aktivity Komunitní školy na ZŠ a MŠ Lingua Universal s.r.o., Sovova 2 Litoměřice Čarodějnice na ZŠ a MŠ Lingua Universal Ve středu 30. dubna jsme pro děti základní a mateřské školy připravili,,slet čarodějnic. Celá škola odešla průvodem v maskách na Střelecký ostrov do loděnice, kde byl pro děti a rodiče připravený program skákání v pytli, jízda na koštěti, golf, hod na čarodějnici, chytání myšek, psaní na pergament Celé odpoledne nám hrála kapela Rumbent z Podsedic. Po skončení soutěží následovalo vyhlášení nejhezčích masek a opékání buřtíků. Letošní novinkou byla soutěž o nejlepší, nejoriginálnější sladký koláč a miss čarodějnice v dospělé kategorii. Halloweenského putování na ZŠ a MŠ Lingua Universal Ve čtvrtek se konal 2. ročník Halloweenského putování pro rodiče a děti naší školy. Halloweenské putování zahájila v 18 hodin na školním dvoře P. Mašíková, která byla organizátorkou akce společně s p. vychovatelkami ze ŠD. P. Mašíková vyhlásila vítěze nejkrásnější dýně z každé třídy. Vítězové soutěže si odnesli keramickou dýni. Poté se děti v doprovodu rodičů vydaly za tmy s rozsvícenými lampióny na strašidelnou výpravu. V Jiráskových sadech na děti čekala stanoviště se strašidly, čarodějnicí, duchem a upírem, u kterých plnily úkoly. Děti za svou odvahu obdržely sladkou odměnu. Slavností zakončení roku Slavnostní zakončení školního roku 2013/2014 s předáním vysvědčení proběhlo v Domě kultury v Litoměřicích a stalo se již tradicí. Žáci měli připravený krátký program pro rodiče. Akce měla jako předchozí roky velký úspěch. Spolupráce se seniory Škola pravidelně spolupracuje s domem seniorů Na Pahorku v Litoměřicích. Ve školním roce 2013/2014 jsme společně se seniory tvořili a vyráběli zdravé svačinky v rámci Týdne zdraví, který probíhá každoročně v říjnu. Další společnou akcí byl svátek seniorů. Žáci si připravili krátké hudební vystoupení a vyrobili pro seniory dárky, které jim předali- Předvánoční atmosféru seniorům zpestřili žáci 3.třídy pohádkovým příběhem Cesta do Betlému. Společně se seniory vyráběli žáci ozdoby z medových plástů. Akce velikonoční tvoření přineslo seniorům i žákům mnoho společných příjemných zážitků.

5 Výročí pečovatelského domu proběhlo slavnostně v červnu Žáci 3. a 4. třídy připravili seniorům divadelní a hudební program s dárky. Akcí se senioři zúčastňují aktivně a pracují společně s dětmi. Turistický kroužek Turistický kroužek probíhá na naší škole 1x za měsíc. Děti společně s rodiči podnikají turistické vycházky do okolí Litoměřic. Vedoucí kroužku Petra Mašíková spolupracuje s CHKO, ekologickým střediskem SEVER a DDM Rozmarýn. Vánoční tvoření V sobotu od 9:00 do 12:00 hodin proběhlo na naší škole,, Vánoční tvoření pro rodiče a žáky. Cílem této akce bylo navození vánoční atmosféry při společné tvorbě dětí, rodičů, pedagogů a přátel školy. Děti společně s rodiči tvořily výrobky s vánočním motivem, např. gelové svíčky, ozdoby z medového plástu, přáníčka, ozdoby ze šišek nebo zdobily perníčky. Zájem o sobotní dopoledne byl veliký, navštívili nás i rodiče s dětmi z řad veřejnosti. Velikonoční tvoření V pátek proběhl na naší škole II. ročník,,velikonočního tvoření pro rodiče a děti. Děti společně s rodiči zhotovily řadu výrobků s jarními a velikonočními motivy, např. kraslice, jarní věnečky, velikonoční sádrové odlitky, velikonoční přání. Vyzkoušely si i pečení,,zvykoslovného pečiva, které dětem moc chutnalo. Z těsta vytvářely ptáčky a jiná zvířátka. Větrníkový den Naše škola se stala spoluorganizátorem akce Větrníkový den pro slané děti. Tato akce se bude konat 22. listopadu po celé republice ve stejnou hodinu. Také naše škola se zapojila do výroby větrníků. Žáci druhého stupně vyráběli větrníky pod vedením asistentky E. Hofbauerové v hodinách výtvarné výchovy. Výtěžek bude věnován na pomoc dětem nemocným Cystickou fibrózou. Zdravé město Dne si děti z MŠ SOVIČKY zasadily svůj strom společně s rodiči a pedagogy. Tuto akci připravilo Zdravé město Litoměřice. Svůj strom zasadil i starosta města Mgr. L. Chlupáč. Děti měly možnost si zasoutěžit a shlédnout divadelní pohádku,,perníková ekochaloupka. Odměnou dětem i rodičům bylo výborné občerstvení.

6 Aktivity Komunitní školy na GYMNÁZIUM A SOŠ DR. V. ŠMEJKALA, ÚSTÍ NAD LABEM, STARÁ 100, P. O. Jak jsem již psala na jaře realizace projektu za poslední dva roky je spíše formální a pokračuje většinou jednorázovými akcemi, které vycházejí z výuky jednotlivých předmětů. Téma komunita zůstalo v plánech pro obor sociální činnost a dále se vyučuje. Bohužel studentské centrum Relaks bylo zrušeno, respektive nebylo po spojení s gymnáziem přesunuto do jiné budovy. Vedení nemá zájem na jeho vytvoření ani udržení. Škola aktivně spolupracuje se speciální školou na Severní Terase v Ústí nad Labem, se ZPZP, s DPS, s MŠ. Pořádáme společné sportovní, kulturní a poznávací akce. Tyto akce jsou realizovány především na základě oslovení o pomoc při organizaci. Hudebně dramatický sbor Concordia Canticum podal v posledních dvou letech dva projekty u O2 (30 000,-Kč, ) a Vodafone (67 700,-Kč, ). Oba projekty byly úspěšné. Sbor spolupracuje i nadále se speciální školou na Severní Terase. Nový projekt, který jsem sepsala já, prošel a momentálně máme přislíbeno ,-Kč.

7 Aktivity Komunitní školy na ZŠ Ústí nad Labem, El. Krásnohorské 3084/8, Ústí nad Labem V průběhu školního roku probíhá na naší škole celá řada akcí souvisejících s projektem KOMUNITNÍ ŠKOLA. V září 2013 odjíždí žáci 2. stupně po ročnících na akci P-E-S, která se mimo preventivních aktivit zaměřuje na oblast komunikace, práce ve skupinách. Dovednosti v této oblasti již řada žáků načerpala v průběhu realizace modulů projektu KOMUNITNÍ ŠKOLA. Na počátku prosince 2013 byl realizován na naší škole Den otevřených dveří, na kterém naši žáci prováděli hosty z řad rodičů a veřejnosti školním areálem spolu s výkladem o historii a současnosti školy. Zároveň se žáci podíleli na programu pro nejmenší návštěvníky, ať už přišli s rodiči nebo se svojí MŠ. K celé akci pořídili žáci fotodokumentaci a napsali o ní do školního časopisu. Již tradiční Vánoce ve škole, které proběhly ve školní jídelně, moderovali žáci 3. ročníku. Komunikační dovednosti nacvičili v rámci jednoho z modulů projektu KOMUNITNÍ ŠKOLA. Na akci vytvořili plakát, podíleli se na sestavení programu, sami si napsali úvodní projev a komentáře k celé akci. Část žáků vytvořila výstavu výtvarných prací a další skupina žáků připravila Vánoční trhy s dekorativními předměty a ochutnávku vánočního cukroví, které napekli ve školní kuchyňce. V lednu 2014 proběhl zápis do 1. ročníku. Žáci 8. a 9. ročníku v převlecích za pohádkové bytosti se stali průvodci rodin zápisem. Eliščino hudební jaro proběhlo v dubnu a na jeho přípravě spolupracovali žáci 1. i 2. stupně. Byly prezentovány dovednosti žáků získané v zájmových kroužcích. Žáci 2. stupně secvičili se svými mladšími spolužáky z 1. stupně zajímavé vystoupení. Na červen 2014 připravujeme letní minifestival na téma Zdravý životní styl. Smyslem je kromě poučení dětí také neformální setkání žáků, rodičů a učitelů. Dalšími aktivitami souvisejícími s projektem KOMUNITNÍ ŠKOLA je pořádání kroužků pro předškolní děti s rodiči. Jedná se o OSTROV OBJEVŮ pro 2-3 leté děti a Výtvarný kroužek pro děti od 2 do 5 let. Veřejnost má možnost využívat sportovní areál školy a obě tělocvičny. Škola je tak otevřena široké veřejnosti a zajišťuje si tak i dostatek klientů.

8 Aktivity Komunitní školy na SSOŠ (1. KŠPA) s.r.o., Máchovy schody 13/4, Litoměřice S Klokánkem v sedle aneb s Klokánkem na koně počtvrté Ve středu studenti SSOŠ (1.KŠPA) Litoměřice (třída 3. A a 2. A oboru veřejnosprávní činnost) opět uskutečnili projekt pro FOD Klokánek Litoměřice. Oblíbený projekt se konal již počtvrté a byl podpořen z prostředků Fondu Hennlich administrovaného Ústeckou komunitní nadací. Jako vždy se uskutečnil na Ranči 3V v Třebušíně. Všichni jsme již týden předem sledovali počasí a předpověď byla oproti loňsku naštěstí příznivá. Když jsme se ráno probudili, obloha byla modrá, sluníčko vykukovalo, a tak jsme u autobusu měli všichni dobrou náladu. Po příjezdu na ranč jsme si připomněli nutné dodržování bezpečnosti a posilnili se malým občerstvením. Poté studenti zorganizovali v areálu ranče spoustu soutěží o sladké odměny a děti se nadšeně projely na koních. Oheň se nám povedl rozdělat napoprvé, a tak jsme si mohli i opéct buřty. Někteří jedlíci snědli rovnou čtyři. Na závěr všechny děti dostaly diplomy a drobné dárečky. Bylo na nich vidět, že si den užily, a už se ptaly, kdy zase pojedeme na koně. Jejich rozzářené tváře byly tou největší odměnou za přípravu na tento den. Projektu se účastnilo 14 dětí z Klokánku, 35 studentů, 3 tety a 1 vyučující. O projektu Komunitní škola učíme v prvních ročnících v oboru veřejnoprávní činnost. Majetek, který jsme v projektu získali, využíváme v hodinách výpočetní techniky, anglického jazyka a společenské kultury. Majetek se nachází v učebnách výpočetní techniky a v jazykové učebně. Za majetek zodpovídají vyučující výpočetní techniky.

9 Aktivity Komunitní školy na Střední škole sociální Perspektiva a VOŠ, s.r.o., Dubí - Porozka Vzhledem k zaměření školy na sociální vzdělávání jsou komunitní aktivity přirozenou součástí života školy a vzdělávacích programů. 1) AKTIVITY V PROBOŠTOVĚ STACIONÁŘ PRO SENIORY, aktivizační a volnočasové aktivity zaměřené na výtvarnou výchovu (10 studentů) 2) Škola se stala lokálním asistentem Agentury pro sociální začleňování v Dubí. V rámci této aktivity navázala úzkou spolupráci s občanským sdružením KVĚTINA, které zahájilo v Dubí poskytování sociálních služeb zaměřených na ohroženou lokalitu Pozorka. Spolupráce se týká zapojení studentů do přípravy a scénářů výchovných volnočasových aktivit v nízkoprahovém centru pro děti a mládež. Realizace připravených aktivit byla zahájena ve školním roce 2014/15 3) PRŮZKUM STUDENTŮ V LOKALITĚ DUBÍ Pozorka s cílem zjistit potřeby obyvatel v sociální oblasti. Průzkum byl realizován formou polostandardizovaného rozhovoru a byl realizován z podnětu vládní Agentury pro sociální začleňování, která koordinuje lokální partnerství v Dubí. Studenti průzkum prezentovali na jednání členů lokálního partnerství. (10 studentů) 4) KERAMICKÁ DÍLNA pro studenty, zájemce z Pozorky a děti z místní základní školy (pravidelné, 5 studentů) 5) ZDRAVOTNÍ CVIČENÍ pro ženy z komunity (pravidelné - účastní se i studentky školy (16 žen a 4 studentky) 6) Spolupráce s DOMOVEM BOUŘŃÁK v Háji u Duchcova pomoc při zajištění sportovních aktivit klientů domova/hájský kohout (20 studentů) 7) Od května 2014 realizace projektu ZAMOTANÉ ŽIVOTY LIDÍ BEZ DOMOVA studenti pravidelně navštěvují azylové domy v Krupce a s vybranými klienty pracují na jejich speciální přípravě pro dílčí profesní kvalifikace. Spolupracují Oblastní charita Teplice a Město Krupka (11 studentů)

10 8) Účast studentů na sbírkových akcích SVĚTLUŠKA, BÍLÁ PASTELKA (25 studentů) 9) PROJEKT STUDENTŮ pro FOD Klokánek Teplice sbírková akce s vystoupením dětí (17 studentů) 10) Seminář s novinářkou a humanitární pracovnicí Lenkou Procházkovou (20 studentů) Komunitní práce je vyučována v rámci střední a vyšší odborné školy. Je pevnou součástí vzdělávacích programů na střední škole vzdělávacího programu SOCIÁLNÍ ČINNOST (S námi do světa tvořivosti a pomáhání), je zařazen jako samostatný předmět. Komunitní centrum/studio bylo využíváno ve školním roce nepravidelně z důvodu celkových personálních změn, ke kterým ve škole došlo. Nyní při postupném stabilizování pedagogického sboru je studio využíváno hlavně pro tvorbu prezentace aktivit studentů. Odpovědná osoba za provoz a využívání centra Studio je Bc. Petr Zvonař.

11 Aktivity Komunitní školy na Evropské obchodní akademii, Děčín Projekt Active Citizens - Selfless dream day Aktéři Projektový tým Dream team. Profesoři Evropské obchodní akademie 11 profesorů, zapojeni pouze v den projektového dne. Dalšími zúčastněnými byli studenti Evropské obchodní akademie, studenti 2. a 3. ročníků. Hasičský sbor Děčín, Policie Děčín a Střední zdravotnická škola Děčín. ZŠ na Děčínsku. Žáci základních škol v Děčíně. ZŠ Děčín VI Na Stráni, ZŠ Děčín III Březová, ZŠ Děčín IX Bynov, ZŠ Benešov nad Ploučnicí Opletalova, ZŠ Děčín XXVII Kosmonautů, ZŠ T. G. Masaryka a gymnázium Česká Kamenice, ZŠ Děčín XXXI, Nativity, ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín, ZŠ Děčín Komenského náměstí, ZŠ Děčín Máchova náměstí Cíle a aktivity Cílem našeho projektu bylo zlepšit situaci s mladistvými do 15 let na Děčínsku, omezit jejich potřeby požívat drogy a alkohol, krást a omezit celkovou kriminalitu této věkové skupiny. Chtěli jsme zábavnou formou ukázat všem žákům, že je lepší pomáhat a být ochotný nežli krást a podvádět. Plány byly podle průzkumu naplněny. Většina žáků byla toho názoru, že se budou vzdělávat, aby mohli být stejní hrdinové, jací byli na projektu. Cíl omezení užívání drog a alkoholu jsme naplnili, rozhodnutím zúčastněných. Sledujeme tuto skutečnost i ve městě. Cíl prohloubení empatie a znalostí byl naplněn díky výkladům a přímému vyzkoušení daných věcí, které tvořili náplň projektu. Omezení kriminality musíme dlouhodobě sledovat. V takto krátké době se nedá určit. Všechny aktivity projektového dne proběhly přesně podle plánu. Zahájení projektového dne bylo v tělocvičně, poté se skupinky žáků přemístily na svá stanoviště. Každý orgán měl svá stanoviště, jak policisté, hasiči, tak také zdravotníci. Partneři projektu nejprve řekli něco k teorii, poté si žáci mohli sami vyzkoušet připravené aktivity umělé dýchání, ošetření zranění, otisky prstů atd. Teorie byla promítána na interaktivních tabulích, takže žáci měli i textový podklad.

12 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín komunitní aktivita

13 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín komunitní aktivita

14 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín komunitní aktivita

15 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín komunitní aktivita

16 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín komunitní aktivita

17 ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín komunitní aktivita

Komunitní škola. Zpráva o udržitelnosti projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. ÚDAJE O PROJEKTU. p. o.

Komunitní škola. Zpráva o udržitelnosti projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. ÚDAJE O PROJEKTU. p. o. Zpráva o udržitelnosti projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. ÚDAJE O PROJEKTU Registrační číslo projektu ZŠ Dr. Miroslava Tyrše Děčín II, Vrchlického 630/5, p. o. Název projektu

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Program konference Komunitní škola. 20. dubna 2011

Program konference Komunitní škola. 20. dubna 2011 9.00 9.15 hod. Program konference Komunitní škola 20. dubna 2011 Konání: zámeček Větruše Ústí nad Labem Čas: 9.00 16.00 hod. Moderování: PhDr. Lenka Krbcová Mašínová, manažerka projektu Tlumočení Mgr.

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN 2011. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2011 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2012 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát nar. (rok nar. 1947) Členové: Lenka Kadlecová (rok nar. 1979), Andrea Maturová (rok nar. 1979), Mgr. Jaroslav

Více

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr.

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr. PLÁN AKCÍ 2018/2019 KDY CO KDE PRO KOHO 5.9. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DDM Ostrov Slaný 12.9. LOUČENÍ S LÉTEM - DUATLON Zlonice u rybníka 15.9. SLÁNSKÝ KAPR rybník Tesla ZÁŘÍ 2018 děti, mládež, dospělí děti

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Výroční zpráva o činnosti školní družiny Základní škola a Mateřská škola Chlum, okres Příbram Chlum 16, 262 93 Nalžovice telefon: 318 864 157, www.zsamschlum.cz, email: zsmschlum@volny.cz, IČO: 71000461 Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Více

Výsledková listina. REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012

Výsledková listina. REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012 Výsledková listina REGIONÁLNÍ a KRAJSKÉ KOLO ÚSTECKÉHO SKŘIVÁNKA 2012 pořádáno Domem dětí a mládeže Teplická ul., Děčín IV dne 3. 3. 2012 od 09,00 13,30 hod. Celkem se krajského kola zúčastnilo 50 dětí

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: skola@zstrmice.cz Webové stránky: www.zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Plán akcí na rok 2015

Plán akcí na rok 2015 Plán akcí na rok 2015 5. 1. od 19,00-22,00 hod. 12. 1. od 19,00 hod. 19. 1. od 19,00-22,00 hod. 21. 1. od 16,30 hod. 25. 1. od 13,00 17,30 hod. 25. 1. od 19,00 hod. 26. 1. od 19,00 hod. 2. 2. od 19,00-22,00

Více

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin

Den otevřených dveří HZ Topol 24. května 2013 od 8:00 do 17:00 hodin 2013 Národní dny bez úrazů Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2013 Charakteristika sdružení Adresa: Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo

Více

Plán akcí na rok 2015

Plán akcí na rok 2015 Plán akcí na rok 2015 5. 1. od 19,00-22,00 hod. 12. 1. od 19,00 hod. 19. 1. od 19,00-22,00 hod. 21. 1. od 16,30 hod. 25. 1. od 13,00 17,30 hod. 25. 1. od 19,00 hod. 26. 1. od 19,00 hod. 2. 2. od 19,00-22,00

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Velikonoce na Fakultě managementu

Velikonoce na Fakultě managementu Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu Velikonoce na Fakultě managementu organizace FKS Autor práce: Denisa Pernicová Rok: LS 2018 Obsah Úvod...5 1 Program a průběh Velikonoc...6 1.1 Tvůrčí

Více

DODATEK č. 1 ke ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU KULDOVKA SVĚT POZNÁNÍ

DODATEK č. 1 ke ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU KULDOVKA SVĚT POZNÁNÍ DODATEK č. 1 ke ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU pro základní vzdělávání KULDOVKA SVĚT POZNÁNÍ č. j. TZŠ 450/2013 platný od 1. 9. 2014 Dodatek č. 1 k ŠVP pro základní vzdělávání 1 Kuldovka svět poznání,

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK

INFORMAČNÍ BULLETIN Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK INFORMAČNÍ BULLETIN 2010 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením DOMEČEK OBSAH : I. INFORMACE O OBČANSKÉM SDRUŽENÍ I.1 Kontaktní adresy I.2 Základní cíle a předmět činnosti II. INFORMACE O ČINNOSTI

Více

Základní škola Pravlov škola rodinného typu

Základní škola Pravlov škola rodinného typu Základní škola Pravlov škola rodinného typu Kreativní škola V příjemném prostředí a tvořivé atmosféře, moderními metodami, kreativním vzděláváním rozvíjíme osobnost a schopnosti všech žáků na jejich maximální

Více

Minimální preventivní program školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program školní rok 2016/2017 Minimální preventivní program školní rok 2016/2017 1 Charakteristika a vnitřní zdroje školy 1.1 Základní údaje o škole Název a adresa školy Základní škola a Mateřská škola Vřesina, příspěvková organizace

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK LISTOPAD 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Tajemný Tolštejn Foto Marian Maštrla RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Vyhodnocení plnění Minimálního preventivního programu ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

Vyhodnocení plnění Minimálního preventivního programu ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Vyhodnocení plnění Minimálního preventivního programu ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zpracovala: Mgr. Jahodová Olga V Lačnově 14. 9. 2015 Zhodnocení školního roku 2014/2015 v rámci MPP Stejně jako minulé školní

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 1 Charakteristika a vnitřní zdroje školy 1.1 Základní údaje o škole Název a adresa školy Základní škola a Mateřská škola Vřesina, příspěvková organizace

Více

Základní škola Komořany, okres Vyškov, příspěvková organizace KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. na období let

Základní škola Komořany, okres Vyškov, příspěvková organizace KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. na období let Základní škola Komořany, okres Vyškov, příspěvková organizace KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY na období let 2012 2017 Obsah: Úvod Oblast výchovně- vzdělávací Oblast materiálně- technická Oblast personální ÚVOD

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 4 byl zapsán pod čj. ZSMSJHMN 1997/2016, projednán školskou radou dne 30. 8. 2016 a schválen

Více

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně.

V 8:00 vyrazil celý I. stupeň metrem směr Roztyly a v 8:30 se za nimi vydali žáci II. stupně. Červen 2007 BRANNÝ DEN Dne 1.června se konal tradiční branný den v Krčském lese. Celou akci připravily obě paní učitelky tělesné výchovy Z. Kopasová a B. Chadimová za pomoci žáků devátých tříd. V 8:00

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O PLNĚNÍ MINIMÁLNÍHO PREVENTIVNÍHO PROGRAMU ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí závěrečná zpráva o plnění MPP Základní škola a Mateřská škola Heřmanov,

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi.

Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi. 7.1. 2013 PEČENÍ ČOKOLÁDOVÝCH MUFFINŮ Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi. 7. 2. 2013 NÁVŠTĚVA NÍZKOPRAHOVÉHO ZAŘÍZENÍ Společně s dětmi jsme navštívili

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Ať s míčem, knihou nebo kružítkem příležitost u nás dáme všem. č.j.: ŠVP 1 / 2007 IDENTIFIKAČNÍ

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Vyhodnocení programu

Vyhodnocení programu Příloha č. 4 Vyhodnocení programu. Číslo rozhodnutí Poskytovatel dotace Program Název organizace Adresa organizace, email, web Statutární orgán Poskytnutá dotace 9/579 Česká republika Ministerstvo školství,

Více

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU Č. j. 43/2017/ŘŠ Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace, Kubrova 136 252 16

Více

DNY GIS LIBEREC 2008 SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ

DNY GIS LIBEREC 2008 SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ DNY GIS LIBEREC 2008 Podruhé se Krajská vědecká knihovna v Liberci stala místem setkání s moderními technologiemi. Ve dnech 12. 14. listopadu se v ní uskutečnily Dny geografických informačních systémů

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Organizace školního roku 2012/2013

Organizace školního roku 2012/2013 Organizace školního roku 2012/2013 Časový plán zahájení školního roku pondělí 3. září 2012 podzimní prázdniny čtvrtek 25. října a pátek 26. října 2012 vánoční prázdniny sobota 22. prosince 2012 až středa

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Plán akcí na rok 2014

Plán akcí na rok 2014 Plán akcí na rok 2014 6. 1. od 19,00-22,00 hod. 13. 1. od 19,00 hod. 20. 1. od 19,00-22,00 hod. 29. 1. od 16,30 hod. 3. 2. od 19,00-22,00 hod. 10. 2. od 19,00 hod. 17. 2. od 19,00-22,00 hod. 24. 2. od

Více

LINGUA UNIVERSAL LITOMĚŘICE

LINGUA UNIVERSAL LITOMĚŘICE LINGUA UNIVERSAL LITOMĚŘICE LINGUA UNIVERSAL je soukromou základní školou a mateřskou školou s.r.o. v Litoměřicích. Škola je zapojena v projektech ZDRAVÁ ŠKOLA a,,komunitní ŠKOLA. Filosofie školy je dána

Více

V ý r o č n í z p r á v a N a d a č n í h o f o n d u G y m n á z i a N a V í t ě z n é p l á n i z a r o k

V ý r o č n í z p r á v a N a d a č n í h o f o n d u G y m n á z i a N a V í t ě z n é p l á n i z a r o k V ý r o č n í z p r á v a N a d a č n í h o f o n d u G y m n á z i a N a V í t ě z n é p l á n i z a r o k 2 0 1 8 Základní údaje Název: Nadační fond Gymnázia Na Vítězné pláni Datum vzniku: 19. 10. 2017

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ACADEMIA MERCURII SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, S.R.O. 547 01 NÁCHOD, SMIŘICKÝCH 740 ASPnet UNESCO VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Tel./fax: +420 426 893 E-mail: info@academiamercurii.cz, ptackova@academiamercurii.cz

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014/15

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014/15 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2014/15 Základní údaje o škole: Sídlo školy: Mateřská školy Berušky Benešov, Táborská 350 Adresa: Táborská 350, 25601 Benešov IČO: 75033003 IZO: 107 510 057

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě.

Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 13.7. 2012 Burza oblečení Připravili jsme praktickou burzu letního oblečení pro děti i rodiče v Azylovém domě. 17.7.2012 Setkání s paní psycholožkou a individuálně jim pomohla s jiným pohledem na problémy,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, MOSTNÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, MOSTNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, MOSTNÍ 2013 Název projektu: Připraveni pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.39/02.0015 Tato informační brožurka o činnosti školy a Metodického a konzultačního centra byla zpracována

Více

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Mgr. Andrea Chludilová, 2018 Vize: Vytvořit školu s kvalitními podmínkami pro rozvoj

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ

ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Vzdělávací program 1.1 Vzdělávací program pro MŠ Třemešná vzdělávací program platnost Zvířátka kolem nás Do roku 2014 2. Personální zajištění

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPĚv sport

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola a Mateřská škola Dražice, okr. Tábor, 391 31 Dražice Minimální preventivní program 2015/2016 Škola bez drog a šikany Minimální preventivní program 2015/2016 Škola bez drog a šikany Škola:

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

SPOLEČNÝMI SILAMI TO DOKÁŽEME

SPOLEČNÝMI SILAMI TO DOKÁŽEME PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY NÁZEV: SPOLEČNÝMI SILAMI TO DOKÁŽEME ŠKOLNÍ ROK 2018/19 ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. BENEŠE 456 BOHUMÍN, OKRES KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VYTVOŘILA:

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

V otevřené komunikaci k podpoře a rozvoji emoční inteligence

V otevřené komunikaci k podpoře a rozvoji emoční inteligence Celoroční plán ŠD 2019-2020 V otevřené komunikaci k podpoře a rozvoji emoční inteligence MĚSÍC AKCE K. KOMPETENCE ODPOVÍDÁ DEN,POČET ZÁŘÍ Zápis dětí do družiny Kontrola počtu dětí v programu Bakalář, první

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí.

V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí. V rámci komunitní práce na ulici U Cukrovaru, proběhlo od počátku letošního roku již několik akcí. Tvořivé dílny a výlety pro rodiče s dětmi Pravidelností se staly tvořivé dílny pro maminky s dětmi do

Více

Zůstanete li s námi, od teď už Vám žádná informace o škole neuteče. V tomto zpravodaji jsou informace za období 16. 31. 12. 2014.

Zůstanete li s námi, od teď už Vám žádná informace o škole neuteče. V tomto zpravodaji jsou informace za období 16. 31. 12. 2014. Hezké středeční odpoledne, srdečně Vás vítáme u druhého prosincového zpravodaje Střední školy služeb a řemesel Stochov. Letošní poslední vydání! A tak přejeme vše jen to nejlepší do nového roku 2015. Zůstanete

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720. Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Svobodná a Mateřská škola Písek, Dr. M. Horákové 1720 Dr. M. Horákové 1720, 397 01 Písek Identifikátor školy: 600 062 112 Termín

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. Gymnázium

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Hodnocení programu za školní rok 2013/ /2014

Hodnocení programu za školní rok 2013/ /2014 Hodnocení minimálního preventivního programu za školní rok 2013/ /2014 ZŠ a MŠ Lázně Kynžvart K Rybníku 346 354 91 Lázně Kynžvart Zpracovala: Mgr. Janaa Špryňarová, školní metodik prevence Ve školním roce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Horní Benešov, okres Bruntál, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Zpracovala: Libuše Špačková, ved. učitelka MŠ OBSAH 1.

Více

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Září 1. 9. Zahájení školního roku 2015/2016 v tělocvičně školy 3. 9. Schůzka s rodiči v MŠ 4. 9. Návštěva farmy u Struhů - MŠ 18. 9. Fotografování tříd 20. 27. 9.

Více

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2.1. Charakteristika školy Umístění a vybavení školy Naše Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Pionýrů 2352, Frýdek-Místek, příspěvková organizace se

Více