Výroční zpráva Českého červeného kříže za rok 2005

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva Českého červeného kříže za rok 2005"

Transkript

1 Výroční zpráva Českého červeného kříže za rok 2005 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou výroční zpráva Českého červeného kříže za rok Jedná se o výroční zprávu jedné z největších humanitárních organizací působících na území ČR, jejíž postavení je vymezeno vlastním zákonem i silnými mezinárodními vazbami - zařazením mezi 183 národními společnostmi Červeného kříže a Červeného půlměsíce. Rok 2005 byl především rokem volebního Shromáždění delegátů ČČK, na němž byly zvoleny nové nejvyšší orgány ČČK, ale i stanoveno zaměření činnosti na další 4-leté období. Připomínali jsme si, že uplynulo 40 let od přijetí 7 základních principů mezinárodního hnutí Červeného kříže, ale také 45. výročí vzniku hnutí bezpříspěvkového dárcovství krve. V tomto roce se také v korejském Soulu sešlo Valné shromáždění Mezinárodní federace ČK a ČP a Rada delegátů ČK a ČP za aktivní účasti delegace ČČK. Byl rokem, v němž ČČK posílil své postavení řadou jednání s představiteli jednotlivých resortů. Bilance celkových výsledků ČČK za rok 2005 je úctyhodná. Děkujeme upřímně všem členům, dobrovolníkům a pracovníkům ČČK za vykonanou práci v roce Spoléháme na ně i v dalších letech. Základní údaje o Českém červeném kříži Subjekt: Občanské humanitární sdružení Název: Český červený kříž IČO: DIČ: Registrace: Ministerstvo vnitra ČR čj. VS/ /93-R Zákon: Zákon č. 126/1992 Sb. O ochraně znaku a názvu Červeného kříže a o Československém červeném kříži Vznik: 1868 (Vlastenecký pomocný spolek pro Království české) 1919 (Československý červený kříž) 1993 (Český červený kříž) Působnost: Česká republika Uznání Mezinárodním výborem ČK: (Československý červený kříž) (Český červený kříž) Přijetí do Mezinárodní federace ČK a ČP: (Československý červený kříž) (Český červený kříž) Účet Úřadu ČČK: č. ú / KB Praha 1 Číslo účtu Fondu humanity ČČK: / KB Praha 1 Adresa: Úřad ČČK, Thunovská 18, Praha 1 Telefon: , Fax: info@cck-cr.cz Internet:

2 Úvodní slovo Základní údaje o Českém červeném kříži Spolková činnost Spolupráce ČČK se státními orgány Mezinárodní spolupráce ČČK Bezpříspěvkové dárcovství krve Výuka a poskytování první pomoci Mládež Českého červeného kříže Sociální činnosti Ostatní činnosti Kolektivní členové Českého červeného kříže Hospodaření ČČK v roce 2005 Výrok auditora Obsah

3 Spolková činnost Volební Shromáždění delegátů ČČK Uskutečnilo se ve dnech v Pardubicích. Zhodnotilo výsledky činnosti ČČK za uplynulé období , přijalo zaměření činnosti do dalších let a zvolilo nové nejvyšší orgány (Výkonnou radu a Dozorčí radu ČČK) na další 4-leté období v čele s novým prezidentem ČČK RNDr. Markem Juklem, Ph. D. Světový den Červeného kříže v Senátu Celostátním završením oslav Světového dne Červeného kříže 2005, uspořádaným dne v Rytířském sále Valdštejnského paláce v Senátu Parlamentu ČR v Praze, pokračuje ČČK v tradici první republiky, kdy na půdě Parlamentu každoročně vrcholily oslavy Velikonočního míru Červeného kříže. Na tomto setkání obdrželi dlouholetí členové ČČK ze 76 OS ČČK Poděkování za dlouholetou obětavou práci. Potřetí bylo při této příležitosti uděleno dalších 5 nejvyšších vyznamenání ČČK - Medailí Alice Masarykové. Organizační struktura a členská základna ČČK Členskou základnu Českého červeného kříže v ČR tvoří na konci roku 2005 celkem členů sdružených v místních skupinách ČČK. Tento počet členů řadí ČČK mezi největší humanitární organizace v ČR. Při plnění konkrétních úkolů ČČK navíc pomáhá dobrovolníků. Na úrovni místních skupin ČČK je veškerá činnost vykonávána neplacenými dobrovolnými členy a funkcionáři ČČK. Místní skupiny ČČK se na území ČR sdružují do 77 Oblastních spolků (OS) ČČK. Výkonné rady OS ČČK zřizují Úřady OS ČČK. Celorepubliková Výkonná rada ČČK má zřízen Úřad Českého červeného kříže v Praze. Další udělené Medaile Alice Masarykové V roce 2005 udělil ČČK potřetí své nejvyšší vyznamenání - Medaili Alici Masarykové. Na oslavách Světového dne ČK v Senátu jej obdrželo dalších 5 dlouholetých členů ČČK - MUDr. Bedřich Grünwald, Marie Jedovnická, Olga Jurková, JUDr. Antonín Sum a MUDr. Vladimír Valta. Noviny Červeného kříže V roce 2005 bylo vydáno 6 čísel Novin Červeného kříže v průměrném nákladu výtisků. Tento dvouměsíčník přináší aktuální informace z činnosti ČČK v obcích, městech, okresech, krajích, na ústřední i mezinárodní úrovni, informuje o spolupráci ČČK s partnery doma i ve světě, věnuje se problematice první pomoci, zdravotní výchově i historii ČK a ČČK.

4 Plaketa ČČK "Za záchranu života" Český červený kříž každoročně oceňuje občany, kteří včasným a správným poskytnutím první pomoci významně přispěli k záchraně života udělením plakety "Za záchranu života". V roce 2005 takto ocenil na slavnostním setkání v Praze celkem 10 zachránců lidských životů. Informace, edice, propagace V rámci poskytování informací Oblastním spolkům ČČK vydává Úřad ČČK Věstník Úřadu ČČK. V říjnu 2005 se v Pardubicích sešla pravidelná celostátní porada ředitelů a ředitelek Úřadů OS ČČK. V rámci ediční činnosti bylo v roce 2005 vydáno 10 edičních titulů: Základní norma zdravotnických znalostí, První pomoc s automatickým externím defibrilátorem, Ženevské úmluvy a Dodatkové protokoly, Magazín mladého zdravotníka 2005, Hana Benešová, Omalovánky k evropské kampani Bezpečnost v dopravě, skládačka Czech Red Cross, Výroční zpráva ČČK za rok 2004, Stanovy ČČK a Spisový a Podpisový řád ČČK. Dále byla vyrobena česká verze videokazety Mezinárodního výboru ČK "Panorama 4". V ústředních a regionálních sdělovacích prostředcích byla činnost ČČK v roce 2005 propagována v celkem 615 článcích a relacích. Potravinová pomoc Štědrá ruka V roce 2005 se dvakrát (ke Dní dětí a před Vánocemi) ve 36 supermarketech obchodního řetězce Delvita ve 21 městech v 10 krajích ČR uskutečnila ve spolupráci s Českým červeným křížem jako hlavním partnerem potravinová pomoc dětem a sociálně slabým občanům nazvaná Štědrá ruka. Patronát nad ní převzala ke Dni dětí populární herečka a zpěvačka Jitka Molavcová, před Vánocemi pak houslový virtuos Pavel Šporcl a moderátorka a cvičitelka Hana Kynychová. Mediální prezentaci akce zajišťovala agentura Korzo.cz. Sebrané trvanlivé potraviny v celkové hodnotě ,- Kč putovaly cestou OS ČČK do vybraných dětských domovů, speciálních mateřských škol, domovů důchodců, sociálních a azylových domů i na rekondiční pobyty pro zdravotně postižené děti. Vánoční stromy ČČK Konaly se před Vánocemi 2005 v řadě míst ČR (Brno, České Budějovice, Ústí nad Orlicí, Pardubice, aj.). Nejdelší tradici má Vánoční strom Červeného kříže v Brně - sahá až do roku 1924, kdy u jeho zrodu stál tehdy spisovatel Rudolf Těsnohlídek. Pod ním se také vybírá nejvyšší finanční částka - v roce 2005 to bylo ,- Kč putující na pomocné projekty ČČK a na podporu Sdružení SOS Dětských vesniček.

5 Jubilejní odborné konference Úřad ČČK, Společnost MUDr. Ivana Hálka a Slovensko-český klub uspořádaly v roce 2005 v Praze dvě jubilejní odborné konference k životním výročím Milana Rastislava Štefánika a MUDr. Ivana Hálka ( a ). Záštitu nad těmito konferencemi převzali velvyslanec Slovenské republiky v ČR Ladislav Ballek a čestná prezidentka ČČK Viktorie Špidlová. Ocenění pro Český červený kříž Pamětní medaili za účast v povstání českého lidu v květnu 1945 udělilo Českému červenému kříži Sdružení českého národního povstání Českého svazu bojovníků za svobodu. Medaili předal Ing. Karel Vaněk, místopředseda Společnosti Jana Masaryka v Senátu Parlamentu ČR dne 16. května 2005 při slavnostním setkání ke Světovému dni Červeného kříže tehdejšímu prezidentovi ČČK MUDr. Zdenko Vlkovi, CSc.. Cena Kapky naděje za rok 2004 byla Českému červenému kříži udělena nadací "Kapka naděje" v závěru tradičního Festivalu dětských filmů ve Zlíně dne 2. června Z rukou populárního hudebního skladatele Karla Svobody ji převzal ředitel Úřadu ČČK JUDr. Jiří Procházka. Cena Podaná ruka za rok 2005 byla Českému červenému kříži udělena obecně prospěšnou společností "Podaná ruka" za spolupráci při prevenci dětské úrazovosti a propagační akci "Mise 2005" na slavnostním zasedání v rezidenci primátora v Praze dne 3. listopadu Z rukou představitelů obecně prospěšné společnosti "Podaná ruka" ji převzal vedoucí úseku odborných činností Úřadu ČČK Mgr. Josef Švejnoha.

6 Spolupráce ČČK se státními orgány ČČK jednal s ministryní zdravotnictví Dne se setkala ministryně zdravotnictví ČR Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc. s ředitelem Úřadu ČČK JUDr. Jiřím Procházkou. Jednání bylo zaměřeno na stěžejní zdravotnické programy ČČK (výuku a poskytování první pomoci, bezpříspěvkové dárcovství krve a přípravu na katastrofy). Setkání s náměstkem ministryně školství Dne jednal prezident ČČK RNDr. Marek Jukl, Ph. D. s náměstkem ministryně školství, mládeže a tělovýchovy PaedDr. Jaroslavem Müllnerem o rozvoji další vzájemné spolupráce ČČK a resortu školství zejména v oblasti šíření mezinárodního humanitárního práva. Prezentace ČČK na předávání Ceny života Předávala je poprvé dne u příležitosti Světového dne Červeného kříže ministryně zdravotnictví Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc. Zástupci ČČK v čele s ředitelem Úřadu ČČK JUDr. Jiřím. Procházkou uvedli při této příležitosti zdařilou prezentaci činností ČČK v oblasti výuky a poskytování první pomoci s využitím dataprojektoru, která se setkala se značným ohlasem. Zastoupení ČČK v mezirezortních orgánech Český červený kříž je svými představiteli zastoupen v řadě mezirezortních orgánů a komisí: Ústřední krizový štáb ČR (ředitel Úřadu ČČK JUDr. Jiří Procházka) Mezirezortní komise pro šíření mezinárodního humanitárního práva (prezident ČČK RNDr. Marek Jukl, Ph. D.) Mezirezortní komise pro bezpečnost silničního provozu (ředitel Úřadu ČČK JUDr. Jiří Procházka) Komise pro transfúzní lékařství (prezident ČČK RNDr. Marek Jukl, Ph. D.)

7 Mezinárodní spolupráce ČČK Zasedání vrcholných orgánů Mezinárodního hnutí ČK a ČP V hlavním městě Korejské republiky Soulu se ve dnech konalo 15. Valné shromáždění ČK a ČP, na které navazovalo ve dnech zasedání Rady delegátů ČK a ČP. Obou těchto významných zasedání se zúčastnila delegace ČČK tvořená jeho prezidentem RNDr. Markem Juklem, Ph. D., ředitelem Úřadu ČČK JUDr. Jiřím Procházkou a pracovnicí zahraničního úseku Úřadu ČČK Lindou Sochorovou. Prezident ČČK na Diplomatické konferenci Prezident ČČK RNDr. Marek Jukl, Ph. D. se ve dnech zúčastnil v Ženevě jako člen delegace vlády ČR Diplomatické konference, na níž se sešli zástupci 192 zemí k projednání návrhu 3. Dodatkového protokolu k Ženevským úmluvám. Na této konferenci byl přijat třetí emblém Hnutí ČK a ČP - tzv. červený krystal. Delegace ČČK jednala v Bruselu Ve dnech se v Bruselu při kanceláři Červeného kříže při Evropské unii uskutečnilo výroční zasedání delegací národních společností ČK z 25 členských zemí EU. Delegaci ČČK na tomto zasedání tvořili prezident ČČK RNDr. Marek Jukl, Ph. D. a ředitel Úřadu ČČK JUDr. Jiří Procházka. Návštěvy z Mezinárodního výboru ČK Dvakrát v roce 2005 ( a ) navštívil Českou republiku vedoucí Regionální delegace Mezinárodního výboru ČK v Budapešti Patrick Zahnd. Vedl řadu jednání zaměřených na šíření mezinárodního humanitárního práva na několika českých ministerstvech a opakovaně jednal také s představiteli ČČK - prezidentem ČČK RNDr. Markem Juklem, Ph. D. a ředitelem Úřadu ČČK JUDr. Jiřím Procházkou. ČČK na Evropské soutěži první pomoci na Slovensku Družstvo ČČK (z OS ČČK Praha 3, 6 a 8) startovalo ve dnech na Evropské soutěži první pomoci (FACE 2005) ve Svidníku na Slovensku. V silné konkurenci družstev z 24 zemí skončilo na slušném 11. místě. Spolupráce s Německým červeným křížem Již od roku 2001 probíhá dlouhodobá spolupráce ČČK s Německým ČK na společných projektech "Příprava na katastrofy" a "První pomoc". V rámci těchto projektů bylo v roce 2005 uspořádáno 18 školení, kurzů a seminářů, uspořádáno 1 společné cvičení HJ ČČK a NČK v rámci IZS (Praha 9), zajištěn nákup nástěnných plakátů a vybavených kufříků

8 pro výuku první pomoci a materiální vybavení pro Humanitární jednotky do 14 krajských pohotovostních skladů ČČK. Setkání Partnerství 2005 Ve dnech se v Pardubicích uskutečnilo pracovní setkání "Partnerství 2005", na němž o podobě budoucí spolupráce diskutovali nejen vedoucí představitelé, ale také téměř tři desítky ředitelů a ředitelek oblastních spolků Německého ČK a ČČK za účasti zástupců ČK ze Slovenska a Polska. Diskutována byla především tři témata: První pomoc, Příprava na katastrofy a Společné projekty Evropské unie. Porada Hessenského ČK v Praze Ve dnech se v Praze konala výjezdní porada zemských funkcionářů a ředitelů regionálních spolků Hessenského ČK. Její účastníci se z úst představitelů ČČK seznámili také s historií a současnou činností ČČK a měli možnost si vyměnit zkušenosti i s funkcionáři a řediteli Úřadů vybraných oblastních spolků ČČK a s představiteli některých kolektivních členů ČČK. ČČK pomáhal v Kolíně nad Rýnem Čtyřčlenné družstvo ČČK pomáhalo ve dnech v Kolíně nad Rýnem členům Hessenského ČK s organizačním a zdravotnickým zajištěním Světového setkání křesťanské mládeže, kterého se kromě poutníků z více než 200 zemí světa zúčastnil i papež. Výuka mezinárodního humanitárního práva V roce 2005 vyškolil ČČK ve spolupráci s Mezinárodním výborem ČK 11 nových školitelů mezinárodního humanitárního práva a uspořádal rovněž doškolovací seminář stávajících školitelů MHP. Lektoři ČČK uskutečnili v roce 2005 v rámci šíření mezinárodního humanitárního práva 278 přednášek pro celkem posluchačů. Pátrací služba ČČK Tato specializovaná služba ČČK vyřídila v roce 2005 celkem žádostí, týkajících se především pátrání po osobách nebo osudech osob zejména z období druhé světové války, dále zajišťování dokumentů souvisejících s perzekucí za druhé světové války, předávání tzv. rodinných zpráv ČK do oblastí postižených válečnými konflikty nebo přírodními katastrofami, pátrání po hrobech vojáků padlých ve druhé světové válce, spojování rodin, vydávání výpisů z řeckých evidenčních listů pro uprchlíky z Řecka, kteří emigrovali do ČR v letech Pátrací služba ČČK poskytuje rovněž poradenskou službu.

9 ČČK zapojen do projektu Human Step Úřad ČČK se v roce 2005 zapojil do projektu Evropské unie Human Step zaměřeného na pomoc žadatelům o azyl v ČR. Hlavním koordinátorem projektu je Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy v Praze, zahraničním partnerem projektu je konsorcium z Itálie. Humanitární pomoci ČČK do zahraničí V roce 2005 poskytl ČČK ze svého Fondu humanity ČČK 5 humanitárních pomocí (materiálních a finančních) do 5 zemí postižených přírodními katastrofami a válečnými konflikty v celkové hodnotě ,- Kč (z této celkové sumy byla částka ,- Kč odeslána jako finanční pomoc obětem tsunami v jihovýchodní Asii Mezinárodní federaci ČK a ČP). Konkrétně se jednalo o následující humanitární pomoci: A. Bulharsko - rozsáhlé záplavy ,- Kč finanční pomoc ČČK na konto Bulharského ČK B. Indonésie - zemětřesení s následnou ničivou vlnou tsunami ,- Kč materiální humanitární pomoc ČČK obsahovala čistící a dezinfekční prostředky a hygienické potřeby pro kojence ( ,- Kč). materiální humanitární pomoc ČČK (vybavení pro školy, školky, šicí stroje, aj.) z projektu "Nejste sami" (výtěžek aukce keramických hlav českých výtvarníků). Pomoc realizována prostřednictvím spisovatele Josefa Formánka ( ,- Kč). C. Pákistán - zemětřesení ,- Kč finanční pomoc ČČK poskytnutá na konto Mezinárodní federace ČK a ČP. D. Srí Lanka - ničivá vlna tsunami ,- Kč materiální humanitární pomoc ČČK kg léků pro nemocnici ve městě Jaffně (ve spolupráci s českými lékárnami), balená pitná voda, trvanlivé potraviny a dezinfekční prostředky ( ,- Kč). z Fondu humanity ČČK byla realizována výstavba 5 rodinných domků v obci Unawatuna ve spolupráci s OS ČČK Praha 3, 6 a 8 ( ,- Kč). E. Srbsko a Černá Hora - válečný konflikt ,- Kč prostřednictvím ČČK se uskutečňovala státní humanitární pomoc zaměřená na rekonstrukci pavilonu urologie nemocnice Dr. Dragiši Mišoviče v Bělehradě postiženou válečným konfliktem v bývalé Jugoslávii.

10 Bezpříspěvkové dárcovství krve V ČR bylo na konci roku 2005 registrováno na transfúzních odděleních celkem dárců krve. Za nové dárce krve bylo v roce 2005 získáno občanů. V roce 2005 bylo uskutečněno v ČR celkem odběrů krve, z toho bylo odběrů bezpříspěvkových, což znamená, že 97,85 % všech odběrů krve uskutečněných v ČR bylo od bezpříspěvkových dárců krve (BDK). Samostatnou kapitolu představují odběry krevní plazmy, kterých bylo v roce 2005 uskutečněno celkem , z toho od bezpříspěvkových dárců krve, což představuje 84,14 %. Český červený kříž (ČČK) v oblasti dárcovství krve spolupracuje na náboru bezpříspěvkových dárců krve, při propagaci BDK a komplexně zajišťuje oceňování bezpříspěvkových dárců krve. Oceňování bezpříspěvkových dárců krve Oblastní spolky ČČK ocenily mnohonásobné bezpříspěvkové dárce krve v roce 2005 udělením celkem některého ze tří stupňů Medaile prof. Janského, českého objevitele čtvrté krevní skupiny. Celkem BDK získalo bronzovou medaili za 10 bezpříspěvkových odběrů, BDK potom stříbrnou medaili za 20 bezpříspěvkových odběrů krve a konečně BDK zlatou medaili za 40 bezpříspěvkových odběrů krve. Nejvyšším oceněním pro mnohonásobné BDK je udělení některého ze tří tříd Zlatých křížů (3. třídy za 80 bezpříspěvkových odběrů, 2. třídy za 120 bezpříspěvkových odběrů a 1. třídy za 160 bezpříspěvkových odběrů krve). Udělení Zlatých křížů 2. a 1. třídy organizuje Úřad Českého červeného kříže na celostátních slavnostních shromážděních za účasti významných hostů a pozornosti sdělovacích prostředků. V roce 2005 se uskutečnila slavnostní předávání Zlatých křížů v Praze a v Ostravě a bylo na nich uděleno celkem 188 Zlatých křížů 2. a 1. třídy. Oblastní spolky ČČK předaly 640 Zlatých křížů 3. třídy. Přijetí delegace BDK na Pražském hradě Již tradičně byla přijata delegace mnohonásobných BDK (držitelů Zlatých křížů 3., 2. a 1. třídy) z celé ČR v doprovodu představitelů ČČK na Pražském hradě, tentokrát manželkou prezidenta republiky Ing. Lívií Klausovou, CSc. Druhý Světový den dárců krve V roce 2005 byl na 14. června pod heslem "Krev je dar pro život. Děkujeme" již podruhé vyhlášen Světový den dárců krve. Společně jej vyhlásily Světová zdravotnická organizace, Mezinárodní federace ČK a ČP, Mezinárodní federace dárců krve a Mezinárodní asociace transfúzních služeb. I v ČR se v tomto dni konala slavnostní oceňování BDK.

11 Samolepky k propagaci BDK Na základě dohody s Úřadem ČČK s nápadem na jejich výrobu přišla a jejich výroby se ujala firma JM-Servis Pardubice. Kromě emblému kapky krve s červeným křížem obsahují také krevní skupinu a jsou určeny především pro profesionální řidiče. Nabádají je aby se stali BDK a také část výtěžku z jejich prodeje je věnována také na podporu bezpříspěvkového dárcovství krve. Kluby dárců krve Aktivní BDK, kteří chtějí ČČK pomoci v náboru dárců krve a v propagaci bezpříspěvkového dárcovství krve, se sdružují v tzv. Klubech dárců krve. V ČR jich bylo na konci roku 2005 registrováno 21 a sdružovaly celkem 921 BDK. Celostátní setkání jejich zástupců se v roce 2005 uskutečnilo ve spolupráci s OS ČČK Domažlice v Domažlicích.

12 Výuka a poskytování první pomoci Výuka první pomoci dětí a mládeže Uskutečňuje se zejména školením v normách znalostí Mladý zdravotník I. a II. stupně. V roce 2005 bylo v těchto normách vyškoleno celkem žáků základních škol (z toho dětí v normě znalostí Mladého zdravotníka I. stupně a dětí v normě znalostí Mladého zdravotníka II. stupně). Z vyškolených dětí jsou na školách vytvářeny hlídky mladých zdravotníků. Školení zabezpečuje především učitelek-zdravotnic na základních školách. Zdokonalovací školení dětí a mládeže ve znalostech a dovednostech první pomoci probíhá ve třístupňovém systému studijních středisek ČČK (okresní, krajské, ústřední). V roce 2005 bylo v rámci tohoto systému vyškoleno celkem dětí a mládeže. Výuka první pomoci dospělých V roce 2005 Český červený kříž vyškolil v různých normách znalostí první pomoci celkem dospělých občanů, z toho: osob v Základní normě zdravotnických znalostí (12 hod.) osob v normě znalostí Zdravotník zotavovacích akcí (40 hod.) osob v normě znalostí Zdravotník ČČK - Junior (20 hod.) 111 dobrovolníků označených tabulkou "Zdravotník ČČK" 155 osob v normě znalostí Dobrovolná sestra ČČK (40 hod.) uchazečů o řidičský průkaz ve zdravotnické přípravě (6 hod.) 34 osob v normě znalostí Zdravotnický instruktor ČČK (56 hod.) 36 osob v normě znalostí Maskér ČČK Velmi pozitivně se na těchto počtech projevuje skutečnost, že ČČK je od roku 2000 jako jediný v ČR vlastníkem Evropského certifikátu na výuku v "Základní normě zdravotnických znalostí" a od roku 2004 na výuku zdravotnické přípravy uchazečů o řidičský průkaz od Evropské komise pro výuku první pomoci a od roku 2002 také držitelem nové akreditace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro všechny OS ČČK v ČR na školení v normě znalostí "Zdravotník zotavovacích akcí" a od roku 2004 na výuku v "Základní normě zdravotnických znalostí". Český červený kříž má ve své evidenci na konci roku 2005 celkem dobrovolných zdravotníků vyškolených v různých normách znalostí první pomoci; z toho je: dobrovolných sester ČČK 460 držitelů tabulek "Zdravotník ČČK" členů Humanitárních jednotek ČČK 671 zdravotnických instruktorů ČČK 18 členů Ústřední pohotovostní záchranné jednotky ČČK Poskytování první pomoci dobrovolnými zdravotníky ČČK Dobrovolní zdravotníci ČČK zajišťují zdravotnické služby především při akcích hromadného charakteru (kulturních, společenských a sportovních). V roce 2005 zřídil ČČK

13 celkem 257 Stanic první pomoci ČČK (z toho bylo 37 stálých Stanic první pomoci ČČK a 220 dočasných Stanic první pomoci ČČK). Při poskytování první pomoci a zajišťování zdravotnických služeb odpracovali dobrovolní zdravotníci ČČK v roce 2005 celkem hodin a poskytli první pomoc celkem osobám. Světový den první pomoci Již pošesté se v roce 2005 ČČK zapojil do mezinárodní motivačně propagační akce, která proběhla ve 160 zemích na celém světě - Světového dne první pomoci. Tentokrát se jej v ČR zúčastnilo v 62 městech téměř osob. Prověřování znalostí a dovedností první pomoci v soutěžích Znalosti a dovednosti v první pomoci si členové hlídek mladých zdravotníků I. a II. stupně (HMZ), družstev první pomoci Mládeže ČČK a zdravotnických družstev Humanitárních jednotek (HJ) ČČK prověřují v každoročně pořádaných postupových soutěžích (místní, okresní, krajská a republiková kola soutěží). Např. jen čtyřstupňové soutěže hlídek mladých zdravotníků se v roce 2005 zúčastnilo mladých zdravotníků I. a II. stupně. V roce 2005 v národních kolech těchto soutěží zvítězili: Soutěž Pořadatel Vítěz HMZ I. stupně Strakonice Jindřichův Hradec HMZ II. stupně Strakonice Pelhřimov Zdravot. družstva HJ ČČK Praha 7+1 Chrudim Novinka v první pomoci - AED Od počátku roku 2005 zavedl ČČK do výuky první pomoci ovládání nové pomůcky. automatického externího defibrilátoru (AED). V rámci společného projektu s Institutem postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví v Praze vyškolil v 11 krajských seminářích celkem 179 vybraných zdravotnických instruktorů ČČK, vybavil všechny OS ČČK trenažéry pro výuku AED a vydal příručku "První pomoc s AED". První pomoc v časopisech Již třetím rokem běžel seriál základů poskytování první pomoci v měsíčníku Rescue Report, druhým rokem v měsíčníku Moje zdraví, od počátku roku 2005 v časopisu "112" a samozřejmě již 6 let je sloupek první pomoci pravidelnou součástí dvouměsíčníku Noviny Červeného kříže.

14 Nové výukové pomůcky V současné době má ČČK učebnice ke všem svým 10 normám znalostí první pomoci. V roce 2005 byly všechny OS ČČK vybaveny nástěnnými plakáty a kufříky pro výuku první pomoci a díky daru firem Cardiac Science a Cheiron také trenažéry pro výuku automatické externí defibrilace. Zdravotnická činnost ČČK je podporována granty Ministerstva zdravotnictví ČR. Evropská kampaň "Bezpečnost dětí na silnicích" ČČK se i v roce 2005 zapojil spolu s dalšími 25 evropskými národními společnostmi ČK do evropské kampaně "Bezpečnost dětí na silnicích". Těmto otázkám byla věnována pozornost při Světovém dnu první pomoci 2005, při soutěžích hlídek mladých zdravotníků, v samostatně vydaných propagačních materiálech (omalovánky, pohledy) i v Magazínu mladého zdravotníka Na této kampani se sponzorsky podílí české zastoupení firmy Toyota. Celkem 14 městy ČR projížděl Konvoj evropské kampaně ve dnech Všude probíhaly na náměstích ukázky poskytování první pomoci a dětské soutěže. Konvoj vyjel z Řecka a pokračoval přes Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko a ČR do sídla Evropské unie - Bruselu. ČČK a Mise 2005 s Podanou rukou V roce 2005 ČČK úspěšně spolupracoval s obecně prospěšnou společností Podaná ruka (zaměřenou na prevenci dětské úrazovosti) na propagační akci Mise 2005, která se uskutečnila v celkem 14 vybraných městech ČR především formou ukázek poskytování první pomoci pro více než dětí.

15 Mládež Českého červeného kříže Mládež ČČK je zvláštní složkou Českého červeného kříže. Její členskou základnu tvořilo na konci roku 2005 celkem 967 členů sdružených ve 36 Oblastních skupinách Mládeže ČČK. Věkové složení bylo následující: 23 % dětí do 15 let věku (222 členů) 37 % mládeže ve věku let (358 členů) 40 % mladých členů starších 18 let (387 členů) Pro své členy vydával Sekretariát Mládeže ČČK 4x ročně Zpravodaj Mládeže ČČK v nákladu 170 výtisků. Činnost Mládeže ČČK je prezentována rovněž prostřednictvím Internetu na adrese org. Mládež ČČK realizuje svou činnost prostřednictvím specializovaných projektů podporovaných granty Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy: Prezidentem Mládeže ČČK byl v roce 2005 Igor Sacký. HIV/AIDS a život nás všech Cílem projektu je pomocí netradičních forem diskutovat s vrstevníky o nebezpečí AIDS. V roce 2005 uskutečnilo 37 lektorů 104 besed pro mladých lidí po celém území ČR. Projekt Děti V rámci tohoto projektu se v roce 2005 uskutečnilo 37 jednodenních a 34 vícedenních akcí pro celkem dětí. Pomoc v pohybu (Help Trans) Projekt zahrnuje pomoc pohybově a smyslově postiženým občanům. Dispečink této služby je provozován v 14 městech ČR. V týmech Help Trans je zapojeno celkem 193 dobrovolníků, kteří v průběhu roku 2005 zajistili 467 jednorázových a pravidelných služeb pro 412 klientů.

16 Sociální činnost Pomoc ČČK ohroženým skupinám obyvatel V rámci pomoci ČČK důchodcům a zdravotně postiženým v roce 2005 pomáhalo 55 Oblastních spolků (OS) ČČK celkem potřebným osobám především formou ošacení a nákupu potravin. Při zajišťování pomoci ČČK samoživitelům a rodinám s více dětmi poskytlo v roce 2005 celkem 53 OS ČČK pomoc samoživitelům a 51 OS ČČK poskytlo pomoc rodinám se třemi a více dětmi především zabezpečováním ošacení, hraček, kočárků, školních pomůcek, lůžkovin, nábytku, nádobí aj. Pomoc ČČK bezdomovcům zajišťovalo v roce 2005 celkem 59 OS ČČK pro bezdomovců především poskytováním ošacení a obutí, ale i potřebnou poradenskou činností. Ubytovací střediska pro bezdomovce provozovaly 4 OS ČČK (Louny, Přerov, Zlín a Žďár nad Sázavou). OS ČČK Praha 2 provozoval Krizové centrum na Hlavním nádraží v Praze, v němž poskytl v roce 2005 pomoc celkem potřebným osobám. V rámci pomoci ČČK vězňům a propuštěným z vězení poskytlo v roce 2005 celkem 40 OS ČČK formou ošacení, obutí a balíčků pomoc pro 633 vězňů a propuštěných z vězení. Pečovatelská služba ČČK Agentury profesionální pečovatelské služby ČČK provozovalo v roce 2005 celkem 7 OS ČČK (Praha 9, České Budějovice, Písek, Prachatice, Tachov, Teplice a Trutnov). V jejich rámci poskytovalo 60 profesionálních pečovatelek ČČK své služby průměrně potřebným starým občanům měsíčně. Dobrovolná pečovatelská služba ČČK byla v roce 2005 poskytována dobrovolnými pečovatelkami ČČK pro celkem dříve narozených a nemocných občanů. Vyhledávací a signalizační činnost ČČK Zajišťovalo ji v roce 2005 celkem 39 OS ČČK. Zahrnuje nejen aktivní vyhledávání potřebných občanů a signalizování příslušným orgánům, ale především zajištění okamžité pomoci. Ošacovací střediska ČČK V roce 2005 je provozovalo 52 OS ČČK a uspokojilo v nich za minimální ceny celkem zájemců o darované šatstvo. Kromě toho v nich bylo ošacení na základě doporučení Sociálních odborů Městských úřadů zdarma poskytnuto celkem sociálně potřebným občanům.

17 Další akce v sociální oblasti V roce 2005 zorganizovalo 54 OS ČČK celkem 706 těchto akcí, dalších akcí zorganizovaly místní skupiny ČČK. Jednalo se především o rehabilitační cvičení, rekondiční pobyty, výlety do přírody, zájezdy do divadel, pořádání besídek, aj. V rámci Akademií třetího věku, které v roce 2005 pořádalo 15 OS ČČK, absolvovalo 218 přednášek celkem dříve narozených posluchačů. Sociální domy a Chráněné dílny ČČK V roce 2005 provozovaly OS ČČK na území ČR celkem 26 Sociálních domů a zařízení ČČK. Jednalo se o: Geriatrické centrum Český Těšín, Gerocentrum Praha 9, Centrum sociální péče Praha 9 - Bojčenkova, Senior klub Ostrava, Denní stacionář pro seniory Opava a Teplice, 2 Sociální domy Olomouc a v Bruntále, Středisko humanitární péče pro matky s dětmi Svitavy, 4 ubytovny pro bezdomovce v Lounech, Přerově, Zlíně a Žatci, Sociální dům Kladno, Jídelnu pro důchodce a bezdomovce Ústí nad Labem, Dům Berounka v Berouně, Hygienické a humanitární centrum pro bezdomovce v Praze 7 a Teplicích, Humanitární středisko Strakonice, výdejnu obědů pro sociálně potřebné Prachatice, Krizové centrum na Hlavním nádraží v Praze 2 a Dům na půl cesty v Jičíně a krizové ubytování v Opavě. Chráněné dílny ČČK v roce 2005 provozovaly 2 OS ČČK (Chomutov a Mladá Boleslav). První Dům na půl cesty ČČK v Jičíně Slavnostně byl otevřen Toto sociální zařízení usnadňuje zařazení do normálního života dětem z dětských domovů po dovršení 18 let. K dispozici je 6 bytových jednotek a pracovnice pomáhající ubytovaným při získávání zaměstnání, zvyšování kvalifikace, vyřizování potřebných dokladů, získávání sociálních dávek, jednání na úřadech, apod. Nový projekt "Zdravé stárnutí" V roce 2005 se ČČK poprvé zapojil do nového projektu "Zdravé stárnutí". V jeho rámci 35 OS ČČK uskutečnilo 36 rekondičních pobytů se zdravotním programem pro celkem 807 seniorů a dále 28 OS ČČK realizovalo 216 přednáškových akcí pro dříve narozených spoluobčanů. Zabavené zboží pro sociální účely Celkem 11 OS ČČK a zařízení ČČK se v roce 2005 přihlásilo u krajských inspektorátů České obchodní inspekce (ČOI) o předání plagiátů značkového zboží zabaveného ve stáncích a obchodech v ČR. Uspokojeno bylo v tomto roce 10 OS ČČK, které obdržely celkem kusů tohoto zboží, ze kterého musely podle zákona odstranit značkové označení a naopak jej

18 viditelně označit slovem "Humanita". O naplnění této povinnosti se všude přesvědčují komise ČOI. Teprve poté může zabavené zboží putovat ke svým konečným příjemcům - do Ošacovacích středisek ČČK, k sociálně slabým občanům, bezdomovcům aj.

19 Ostatní činnosti Tuzemské rekondiční pobyty ČČK pro zdravotně postižené děti Organizovalo je v roce 2005 celkem 54 OS ČČK v 95 turnusech pro celkem zdravotně postižených dětí. Rekondiční pobyty byly zajišťovány pro děti s těmito diagnózami: ortopedické vady, alergie, astma, záchvatová onemocnění, enuréza, obezita a mentální postižení. Zahraniční rekondiční pobyty pro zdravotně postižené děti V roce 2005 je organizovalo 30 OS ČČK v 49 turnusech pro celkem zdravotně postižených dětí s diagnózami - astma bronchiale, atopický exém a psoriasa. Tyto pobyty se konaly v přímořských letoviscích v Itálii, Srbsku, Chorvatsku, Španělsku, Řecku, Rakousku a Slovensku. Dopravní zdravotnická služba ČČK Byla v roce 2005 provozována 2 OS ČČK (Jihlava a Pelhřimov). Disponovala 25 zaměstnanci a 21 automobily. Dopravní zdravotnická služba ČČK přepravila průměrně nemocných měsíčně. Kromě toho v okrese Náchod provozuje Dopravní zdravotnickou službu Vodní záchranná služba ČČK (kolektivní člen ČČK). Dětská odborná léčebna Ch. G. Masarykové - Bukovany Toto zařízení bylo založeno ČSČK v roce 1931 a od roku 1994 je jeho zřizovatelem Český červený kříž. V roce 2005 se zde léčilo průměrně 70 dětí měsíčně. Kromě toho zde byly uspořádány dva třítýdenní pobyty celkem pro 90 dětí Volyňských Čechů z černobylské oblasti Ukrajiny. Humanitární jednotky ČČK Od roku 2001 ČČK postupně vytváří druhosledové Humanitární jednotky ČČK pro zařazení do Integrovaného záchranného systému ČR. V závěru roku 2005 byly zřízeny již při 72 OS ČČK a bylo do nich zařazeno členů a dobrovolníků ČČK. Pro případné nasazení především při přírodních katastrofách v zahraničí je připravována a každoročně školena Ústřední pohotovostní záchranná jednotka ČČK v počtu 18 členů. Domácí ošetřovatelská péče ČČK - Alice V roce 2005 ji provozovalo celkem 16 agentur OS ČČK (Praha 9, Praha 10+Benešov, Kutná Hora, Mělník, České Budějovice, Písek, Strakonice, Tachov, Děčín, Litoměřice, Teplice, Trutnov, Jihlava, Blansko, Brno-venkov a Zlín). Tyto agentury zaměstnávaly 146

20 pracovnic (zejména zdravotních sester) a poskytovaly své služby průměrně pro nemocných měsíčně. Domy s pečovatelskou službou ČČK na Moravě V oblastech postižených ničivými povodněmi na Moravě v roce 1997 provozuje ČČK od roku 2000 dva Domy s pečovatelskou službou - v Moravském Písku a v Ostrožské Nové Vsi. Dům seniorů ČČK "Hvězda" v Praze V lednu 2005 byl v Praze 6 - Břevnově slavnostně otevřen nový Dům seniorů ČČK "Hvězda", který byl postaven z prostředků Německého červeného kříže za 1,5 roku. V budově je 19 malometrážních bytů (všechny s terasou nebo balkónem, koupelnou a komorou). V bytech je vybavená kuchyňská linka, chladnička a šatní skříně, k dispozici je telefon, který současně slouží i k bezpečnostní signalizaci. Budova má prostornou halu, výtah, počítá se s ordinací lékaře a s rehabilitací. Obyvatelé Domu seniorů budou moci užívat rozsáhlou zahradu. Protidrogová centra ČČK Na provozu protidrogových center se v roce 2005 podílely 3 OS ČČK (Praha 2, Litoměřice a Nymburk). V průběhu roku poskytla tato centra pomoc klientům.

21 Dokončení pomoci ČČK postiženým povodněmi v roce 2002 V prvním pololetí 2005 ČČK svou pomoc postiženým povodněmi v Čechách v roce 2002 ukončil otevřením posledních tří staveb: 16 rodinných domků ve Slatině, domu s 8 byty v Hoštce a Domu s pečovatelskou službou v Kamýku nad Vltavou v celkové hodnotě ,-- Kč

22 Kolektivní členové Českého červeného kříže Vodní záchranná služba ČČK Základem činnosti Vodní záchranné služby (VZS) ČČK je především preventivní záchranná činnost, příprava a výcvik členů VZS, příprava dětí a mládeže VZS, příprava techniky a materiálu. VZS ČČK organizuje kurzy pro Plavčíky, na základě akreditace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pak kurzy pro Mistry plavčí a pro kvalifikace Záchranář na divoké vodě a Záchranář hladinové služby. VZS ČČK v roce 2005 registruje 46 Místních skupin, v nichž sdružuje členů. Z toho dětí a mládeže do 26 let. V roce 2005 byla zajišťována hlídková činnost v 61 Stanicích první pomoci VZS ČČK u vodních ploch. V průběhu roku 2005 ošetřili členové VZS ČČK celkem osob, uskutečnili 792 akcí na vodě i na břehu, které přispěly k záchraně lidských životů. V hlídkové činnosti odpracovali členové VZS ČČK celkem hodin, z toho hodin zdarma. K záchraně majetku občanů i organizací a institucí uskutečnili celkem 591 akcí. Svou připravenost zdokonalují členové VZS ČČK v propracovaném systému školení a doškolování a při postupových soutěžích, které každoročně vrcholí Mistrovstvími republiky jednotlivců, družstev, dětí a mládeže. VZS ČČK má v současné době vybavených 17 záchranných týmů pro potřeby IZS. Hlavním partnerem VZS ČČK je Česká podnikatelská pojišťovna. Horská služba ČR Od roku 2005 má Horská služba ČR novou organizační strukturu: Horskou službu ČR, o. p. s. (zaměstnávající profesionální záchranáře) a občanské sdružení Horská služba ČR (sdružující dobrovolné členy). Horská služba ČR působí v 7 lokalitách ČR - Šumava, Krušné hory, Jizerské hory, Krkonoše, Orlické hory, Jeseníky a Beskydy. Pracuje v ní celkem 55 profesionálních pracovníků, 43 sezónních zaměstnanců a 472 dobrovolných členů. Horská služba ČR ošetřila v roce 2005 celkem úrazů. Z tohoto počtu bylo 932 těžkých záchranných a pátracích akcí, při 93 akcích asistoval vrtulník. Celkem 13 úrazů bylo smrtelných a dvě třetiny úrazů byly charakterizovány jako těžká zranění. Celkově se jednalo o nárůst úrazů o 6 % ve srovnání s rokem Z další činnosti se členové Horské služby ČR jako každoročně zaměřili především na prevenci a předcházení úrazům. Jedná se především o zajištění tyčového značení a rozcestníků s dalšími orientačními prvky, označování lavinových polí nebo nebezpečných míst. Celkově se takto Horská služba ČR stará o 397 km tyčového značení. Celoročně je také prováděna hlídková činnost jak v jednotlivých střediscích, tak po hřebenech hor. Při své činnosti Horská služba asistuje při všech větších akcích konaných v horách ČR od úrovně mistrovství republiky až po akce mezinárodního významu - světové a evropské poháry. Pořádá výcvikové akce pro zdravotní školy, cvičí a doškoluje své vlastní členy, provádí součinnostní cvičení s dalšími složkami IZS. I v roce 2005 již tradičně pořádala zimní a letní mezinárodní soutěž horských služeb.

23 Skalní záchranná služba CHKO Broumovsko Skalní záchranná služba působila již šestým rokem v Chráněné krajinné oblasti Broumovsko, která má rozlohu 410 km2, nachází se zde 432 km pěších a cyklistických tras a tisíce horolezeckých výstupových cest. Na nejvíce exponovaných místech této oblasti rozmístili členové Skalní záchranné služby celkem 11 stanovišť první pomoci, která vybavili nosítky a základním zdravotnickým materiálem. V roce 2005 zasahovali ve spolupráci s Integrovaným záchranným systémem celkem v 7 záchranných akcích. Zvyšuje se rovněž frekvence zásahů v zimním období. Poskytovali první pomoc, prováděli transporty zraněných turistů a cyklistů, pátrací akce po ztracených turistech na žádost Policie ČR, asistovali hasičům i zdravotnické záchranné službě. V rámci preventivní činnosti vykonávali služby na nejvíce navštěvovaných místech. V hlídkové činnosti odsloužili její členové opět přes hodin. Trvale věnují pozornost základní a zdokonalovací přípravě svých členů v oblasti záchrany osob z výšek, znalostí místopisných i v oblasti první pomoci. Spolupracovali se školícím zařízením HZS ve Velkém Poříčí při výcviku hasičů lezců i se SZŠ Medea Praha při výcviku jejich žáků. Uskutečnili v roce 2005 celkem 4 společná cvičení, úspěšně se prezentovali na závodech v Polsku a v Německu (obsadili výborné 3. místo). Zajišťovali bezpečnost při závodech horských kol, prováděli ukázky své činnosti pro veřejnost. Díky grantu MV ČR se v roce 2005 výrazně zlepšilo materiální vybavení SZS kvalitním záchranářským materiálem. Svaz záchranných brigád kynologů ČR Svaz záchranných brigád kynologů (SZBK) ČR je zájmovou dobrovolnou organizací zabývající se výcvikem a využitím záchranných psů. Je součástí Integrovaného záchranného systému ČR. Má neustále v pohotovosti 18 psovodů Pohotovostní jednotky Hasičského záchranného sboru ČR. V roce 2005 se psovodi SZBK ČR se svými psy zúčastnili řady záchranných akcí na území České republiky. Zvyšuje se počet záchranných akcí na vodě, zaměřených na vyhledání utonulého. V rámci sportovní činnosti jsou k prověřování úspěšnosti výcviku pořádány soutěže v jednotlivých kategoriích (sutiny, plošné vyhledávání, vodní práce, laviny) a Mistrovství republiky záchranných psů, které bylo v roce 2005 jubilejní 25. a uskutečnilo se v Chomutově. Na mezinárodním poli se reprezentanti SZBK ČR zúčastnili Mistrovství světa záchranných psů ve francouzském Montpellier, kde se však tentokrát v extrémních podmínkách (vedro, sucho) neprosadili. V roce 2005 uspořádal SZBK v ČR Mezinárodní zkoušky záchranných psů Mezinárodní organizace IRO za účasti 62 psovodů z 5 zemí a mezinárodní atest pro nasazení. Speleologická záchranná služba Speleologická záchranná služba České speleologické společnosti (SZS ČSS) je zaměřena na ochranu při nehodách v jeskyních, kde nemůže jiný záchranný sbor zasáhnout pro neznalost tohoto extrémního prostředí a pro nedostatek vhodného technického vybavení. Působí v ní 40 zkušených jeskyňářů, kteří prochází pravidelným výcvikem a jsou schopni

24 poskytnout kvalifikovanou pomoc při nehodě ve velmi obtížných podmínkách složitých jeskynních systémů. SZS ČSS je čistě dobrovolnou organizací, nemá žádné zaměstnance a za účast na akcích nevyplácí žádné odměny. Zahrnuje 4 stanice, rozmístěné v regionech, do nichž je soustředěna většina jeskyňářské činnosti: Český kras, Moravský kras, Plzeň a severní Morava (hlavní krasové oblasti nebo tam, kde se nacházejí stará důlní díla a historické podzemní prostory). Kromě záchranářské činnosti se SZS zabývá školením a praktickým výcvikem jeskyňářů ve speleologické lezecké technice. Pravidelně jsou pořádány lezecké výcvikové akce pro jeskyňáře i širší veřejnost, kde si všichni zájemci mohou vyzkoušet speleologickou lanovou techniku pod dozorem zkušených instruktorů. Díky této aktivitě je u nás nehodovost speleologů v jeskyních minimální. V roce 2005 organizovala SZS ČSS opět řadu akcí, kterých se kromě záchranářů zúčastnili i další zájemci. Dále proběhla 3 součinnostní cvičení se specialisty Hasičského záchranného sboru ČR, kteří touto cestou prodělávají náročný výcvik v jeskyních. SZS ČSS je součástí Integrovaného záchranného systému ČR, úzce spolupracuje s policií a hasiči a zasahuje na jejich žádost v obtížně dostupných místech. Česká unie námořního jachtingu Česká unie námořního jachtingu (ČUNJ) byla založena v roce 2001 a věnuje se především přípravě svých členů pro vnitrostátní a mezinárodní plavbu. V roce 2005 evidovala celkem členů sdružených v 19 klubech v celé ČR. Ve srovnání s rokem 2004 se počet jejích členů zvýšil o 58 %. V rámci své vzdělávací činnosti uspořádala v roce 2005 ČUNJ celkem 15 kurzů a školení v rozsahu 378 hodin pro 363 zájemců. Největší zájem byl o kurz "radiooperátor námořní pohyblivé služby". Další kurzy byly zaměřeny na moderní způsob navigace, satelitní navigaci a komunikaci, terestickou navigaci, výcvik v plavbě plavebními komorami, kurz řízení vozidel s modrým výstražným světlem, kurz řízení vozidel s přívěsem, kurz "vůdce malého plavidla" a přípravný kurz k získání zbrojního průkazu. Velký zájem byl rovněž o kurz ECDL (mezinárodní řidičák na počítač). Absolventi speciálních kurzů ČUNJ mohou získat průkaz jachetního kapitána pobřežní plavby prokazující odbornou způsobilost k plavbě do vzdálenosti 50 námořních mil od pobřeží. ČUNJ poskytuje bezplatné právní poradenství při plavební nehodě malého rekreačního plavidla v ČR a spolupracuje s mezinárodními organizacemi obdobného zaměření. Prezentuje rekreační formu námořního jachtingu na veřejnosti. Jednou ročně vydává pro své členy zpravodaj. Kolektivním členem ČČK je od ledna 2004.

25 Hospodaření ČČK v roce 2005 A) Státní zakázka sk. náklady sk. výnosy HV 1. Zahraniční spolupráce Státní zakázka MZ ČR z toho: Výuka PP dětí a mládeže Rekondiční pobyty zahraniční Rekondiční pobyty tuzemské Bezpříspěvkové dárcovství krve Help trans Prevence šíření HIV/AIDS Pátrací služba Výuka PP - humanitární jednotky Výuka PP dospělých (publikace, školení) Zdravé stárnutí-rekondiční pobyty pro seniory Zdravé stárnutí-přednášky pro seniory MV ČR - Civilní obrana Státní zakázka MPSV ČR z toho: Krizové centrum Hl. nádraží OS Praha Hyg. a humanitární centrum Praha Kontaktní centrum OS Litoměřice Azylový dům, OS Svitavy Dům Berounka, OS Beroun Dům na půl cesty, OS Jičín Zdroje: Dotace ze státního rozpočtu celkem z toho: Ministerstvo zdravotnictví ČR Ministerstvo práce a soc. věcí ČR Ministerstvo vnitra ČR Státní zakázka - projekty celkem B) Aktivity ČČK z jiných prostředků sk. náklady sk. výnosy HV 1. Vlastní humanitární aktivity a pomoci-tuzemsko Povodně ukončení fáze obnovy Sociální výpomoci českým občanům Vlastní humanitární aktivity a pomoci-zahraničí Pomoc obětem tsunami - JV Asie Pomoc obětem zemětřesení - Pák., Indie, Afgh Rekonstrukce nemocnice-bělehrad Pomoc obětem povodní -Bulharsko

26 3. Projekty ČČK Příspěvky na sociální projekty OS ČČK Dokrytí nákladů projektů nad rámec dotace MZ ČR Rekonstrukce Dětské léčebny v Bukovanech Human Step (EQUAL projekt Evropské Unie) Připravenost na katastrofy Mezinárodní humanitární právo Bezpečnost na silnicích Režijní náklady projektů sk. náklady sk. výnosy HV Zdroje: Sbírka - tsunami JV Asie Sbírka - zemětřesení Pákistán, Indie, Afghanistán Výnosy z loterie - firma Gamestar Fond humanity ČČK Fundraisingová akce - přímá korespondence Mezinárodní výbor ČK a ČP - Ženeva NČK a ŠČK MPO ČR Aktivity ČČK z jiných prostředků celkem C) Vlastní činnost ČČK sk. náklady sk. výnosy HV 1. Spolková činnost Noviny Červeného kříže Líšno Domy s pečovatelskou službou Režijní činnost Příspěvek MZ ČR na režijní činnost Ú ČČK Vlastní činnost ČČK - celkem Hospodářský výsledek ČČK - celkem (A-C) z toho : náklady a výnosy (výkaz zisku a ztráty) výdaje a příjmy (z fondů)

PROGRAMOVÁ ČINNOST ČČK

PROGRAMOVÁ ČINNOST ČČK ČČK Eva Čerešňáková 1. Česká vicemiss 2007, pravidelná bezplatná dárkyně krve Dům seniorů ČČK Hvězda, Praha 6 BEZPLATNÉ DÁRCOVSTVÍ KRVE (BDK) Bezplatné dárcovství krve patří již tradičně k hlavním programovým

Více

Dětská odborná léčebna Bukovany PROGRAMOVÁ ČINNOST ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE

Dětská odborná léčebna Bukovany PROGRAMOVÁ ČINNOST ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE Dětská odborná léčebna Bukovany PROGRAMOVÁ ČINNOST ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE BEZPLATNÉ DÁRCOVSTVÍ KRVE (BDK) Bezplatné dárcovství krve patří již tradičně k hlavním programovým činnostem Českého červeného

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1989. Uverejnené: 18.10.1989 Účinnosť od: 01.12.1989

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1989. Uverejnené: 18.10.1989 Účinnosť od: 01.12.1989 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1989 Uverejnené: 18.10.1989 Účinnosť od: 01.12.1989 112 V Y H L Á Š K A ministerstva zdravotnictví a sociálních věcí České socialistické republiky ze dne 6.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Oblastního spolku Českého červeného kříže Mladá Boleslav. rok 2018

ZPRÁVA O ČINNOSTI. Oblastního spolku Českého červeného kříže Mladá Boleslav. rok 2018 Strana 1 (celkem 8) ZPRÁVA O ČINNOSTI Oblastního spolku Českého červeného kříže Mladá Boleslav Společnost: Oblastní spolek Českého červeného kříže Mladá Boleslav Sídlo: Tovačovského 300, 293 01 Mladá Boleslav

Více

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PRAHA 1

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PRAHA 1 OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PRAHA 1 Výroční zpráva za rok 2007 2 Český červený kříž Český červený kříž je humanitární občanské sdružení působící na celém území České republiky. Působí zejména

Více

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2014 Zájmové sdružení hasičských hudeb České republiky - občanské sdružení... 4 Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 04 a dny záchranářů Pelhřimov 04 Česká speleologická společnost Součinnostní

Více

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2013

Neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR nestátním neziskovým organizacím na rok 2013 Zájmové sdružení hasičských hudeb České republiky - občanské sdružení 1. 4 Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 201 a dny záchranářů Pelhřimov 201 100 00 100 00 Kynologická záchranná

Více

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŢE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŢE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŢE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC tel./fax: 485 101 091, mobil: 725 077 017, e-mail: ccklib@cck-liberec.cz, http://www.cck-liberec.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah: list

Více

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s.

Navržení dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2018 a dny záchranářů Pelhřimov 2018 100 000,0 Kč Česká speleologická společnost Součinnostní výcviky Hasičského

Více

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PALACHOVA 504/7, LIBEREC

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PALACHOVA 504/7, LIBEREC OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC tel./fax: 485 101 091, mobil: 725 077 017, e-mail: ccklib@cck-liberec.cz, http://www.cck-liberec.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah: list

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE

VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE 2007 Subjekt: Občanské sdružení Název: Český červený kříž IČ: 00426547 DIČ: CZ00426547 Registrace: Ministerstvo vnitra ČR čj. VS/1-20998/93-R Zákon: Zákon č. 126/1992

Více

Výroční zpráva Azylový dům pro matky s dětmi. Oblastní spolek Českého červeného kříže Svitavy. [Zadejte text.]

Výroční zpráva Azylový dům pro matky s dětmi. Oblastní spolek Českého červeného kříže Svitavy. [Zadejte text.] Výroční zpráva 2017 Azylový dům pro matky s dětmi Oblastní spolek Českého červeného kříže Svitavy [Zadejte text.] Vážení přátelé, dostává se vám do rukou výroční zpráva Azylového domu pro matky s dětmi

Více

Účet ČČK: 7334 011/5500 Raiffeisenbank a.s. Číslo účtu Fondu humanity ČČK: 505 6 505/5500 Raiffeisenbank a.s.

Účet ČČK: 7334 011/5500 Raiffeisenbank a.s. Číslo účtu Fondu humanity ČČK: 505 6 505/5500 Raiffeisenbank a.s. Název: Český červený kříž Právní forma: Občanské sdružení Adresa: Úřad ČČK, Thunovská 18, 118 04 Praha 1 Registrace: Ministerstvo vnitra ČR čj. VS/1-20998/93-R ze dne 10. 6. 1993 IČ: 00426547 DIČ: CZ 00426547

Více

SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ

SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ 1 Úřad vlády ČR 2 Ministerstvo dopravy 3 Drážní inspekce 4 Drážní úřad 5 Státní plavební správa 6 Úřad pro civilní letectví 7 Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod

Více

Výroční zpráva. za rok 2009. Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1

Výroční zpráva. za rok 2009. Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1 Výroční zpráva za rok 2009 Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1 Název: Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1 (dále jen OS ČČK Praha 1) Právní forma: Občanské sdružení Adresa: Hellichova

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem Měsíční statistická zpráva leden 2017 Zpracoval: Bc. Michal Tuček http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/informace/bulletiny Informace o nezaměstnanosti v Ústeckém

Více

Neinvestiční dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s.

Neinvestiční dotace nestátním neziskovým organizacím na rok Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. 1. 2. 3. 4. neziskových organizací pomoci při Spolek přátel hasičských hudeb ČR, z.s. Celostátní hasičský festival dechových hudeb Pelhřimov 2017 a dny záchranářů Pelhřimov 2017 Česká speleologická společnost

Více

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce)

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Rok Měsíc České Budějovice Český Krumlov Jindřichův Hradec Písek Prachatice Strakonice Tábor Blansko Brno - město Brno - venkov Břeclav Hodonín Vyškov

Více

ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU PERSONÁLNÍCH PROCESŮ VE SPRÁVNÍCH ÚŘADECH PŘÍLOHA 1 Přehled služebních úřadů a termínů jimi dodaných dotazníků

ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU PERSONÁLNÍCH PROCESŮ VE SPRÁVNÍCH ÚŘADECH PŘÍLOHA 1 Přehled služebních úřadů a termínů jimi dodaných dotazníků ANALÝZA SOUČASNÉHO STAVU PERSONÁLNÍCH PROCESŮ VE SPRÁVNÍCH ÚŘADECH PŘÍLOHA 1 Přehled služebních úřadů a termínů jimi dodaných dotazníků SEZNAM SLUŽEBNÍCH ÚŘADŮ Datum odevzdání 1 Úřad vlády ČR 10.7.2015

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červenec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červenec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Měsíční statistická zpráva červenec 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martina Bundová vedoucí oddělení realizace projektů a statistik https://web.uradprace.cz/web/cz/statistiky-praha

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem Měsíční statistická zpráva únor 2017 Zpracoval: Bc. Michal Tuček http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/informace/bulletiny Informace o nezaměstnanosti v Ústeckém

Více

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67 okres: Městský výbor Praha.. Sektor včelstev k.. k.. a,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, včelstev včelstev včelstev Vykoupeno medu v kg v r. kočujících kočovných vozů kočovných přívěsů, včelstev včelstev včelstev nad

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Měsíční statistická zpráva Květen 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martina Bundová Vedoucí oddělení realizace projektů a statistik Praha 2019 www.uradprace.cz 1

Více

50 let Vodní záchranné služby ČČK. Pavel Barák, DiS., člen Prezidia VZS ČČK

50 let Vodní záchranné služby ČČK. Pavel Barák, DiS., člen Prezidia VZS ČČK 50 let Vodní záchranné služby ČČK Pavel Barák, DiS., člen Prezidia VZS ČČK Od historie po současnost 1968 - Založení Vodní záchranné služby Dr. Jeronýmem Řepou 1991 - Osamostatnění od Českého Červeného

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Měsíční statistická zpráva Duben 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martina Bundová Vedoucí oddělení realizace projektů a statistik Praha květen 2019 www.uradprace.cz

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 3. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.1.213 3.1.213

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem Měsíční statistická zpráva březen 2017 Zpracoval: Bc. Michal Tuček http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/informace/bulletiny Informace o nezaměstnanosti v Ústeckém

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

BEZPLATNÉ DÁRCOVSTVÍ KRVE (BDK)

BEZPLATNÉ DÁRCOVSTVÍ KRVE (BDK) PROGRAMOVÁ ČINNOST 9 BEZPLATNÉ DÁRCOVSTVÍ KRVE (BDK) Bezplatné dárcovství krve patří k hlavním programovým činnostem Českého červeného kříže, který s transfuzními zařízeními spolupracuje při náboru BDK,

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 4. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.4.213 3.4.213

Více

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y. P ř í l o h a k usnesení vlády ze dne 2. listopadu 2005 č. 1406

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y. P ř í l o h a k usnesení vlády ze dne 2. listopadu 2005 č. 1406 V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y P ř í l o h a k usnesení vlády ze dne. listopadu č. Konečné dislokace u vybraných objektů Určení nemovitostí Obec/Ulice č.p./č.o. Katastrální Frýdek-Místek/ Komenského

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ ceny v letech po kvantilech Pořadí Praha 1 1 442 24 247 27 240 2 003,9 144 77 26 402 29 579 20 979 5 785 8 368 10 695 18 241 42 776 57 981 67 090 1 Praha 2 2 310 13 419 17 626 1 296,7 101 56 15 793 19

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 378 16 280 24 351 2 981,0 33 85 24 416 21 879 29 184 3 882 4 276 8 232 13 997 41 194 50 435 58 323 2 Praha 2 2 439 16 736 18 226 2 231,2 47 58 23 195 14 072 12 250 4 117 6 100 9 549 17 430 26

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 427 23 778 28 264 2 507,1 86 80 29 579 23 626-7 159 8 524 10 689 18 752 40 061 60 212 72 434 1 Praha 2 2 282 12 557 17 321 1 536,4 72 58 17 416 15 615 22 344 5 980 6 961 9 697 14 591 23 837 30

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni Měsíční statistická zpráva duben 2019 Zprávu předkládá: Tomáš Moravec, DiS. zástupce vedoucí Oddělení metodiky http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky Plzeň

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 215 593 96 188 15,1 320 95 167 180 238 25 32 70 127 248 404 506 211-212 2 000-9 999 obyv. 156-157 512 232 333 26,6 119 81 341 296 362 60 81 121 247 458 712 799 155 10 000-49 999

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 205-206 638 278 341 38,2 915 87 195 340 406 46 75 146 247 440 700 966 219 2 000-9 999 obyv. 117 463 676 746 83,8 236 56 486 709 867 201 251 481 689 935 1 278 1 453 109 10 000-49

Více

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, listopad Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, listopad Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni Úřad práce ČR Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA Plzeňský kraj, listopad 2018 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky 1 www.uradprace.cz

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1990 Vyhlásené: 29.12.1990 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 594 Z Á K O N České národní

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva říjen 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010

Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 Zpráva o činnosti pobočky ADRA Česká Lípa za rok 2010 1. Úvod Pobočka ADRA vznikla jako 10. pobočka ADRY v ČR v roce 2009 a je součástí Občanského sdružení ADRA se sídlem v Praze. V současné době má ADRA

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční statistická zpráva březen 2019 Zprávu předkládá: Ing. Petr Malkovský analytik trhu práce Liberec 2019 www.uradprace.cz 1 Informace o nezaměstnanosti v Libereckém

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční statistická zpráva květen 2019 Zprávu předkládá: Ing. Petr Malkovský analytik trhu práce http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/liberec/statistiky Liberec

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni Měsíční statistická zpráva březen 2019 Zprávu předkládá: Tomáš Moravec, DiS. zástupce vedoucí Oddělení metodiky Plzeň 2019 www.uradprace.cz 1 Informace o nezaměstnanosti

Více

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC tel./fax: 485 101 091, mobil: 725 077 017, e-mail: ccklib@cck-liberec.cz, http://www.cck-liberec.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Obsah: list

Více

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, červenec Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, červenec Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA Plzeňský kraj, červenec Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky 1 www.uradprace.cz Informace

Více

Název okresu BYT 2+1*

Název okresu BYT 2+1* Název okresu BYT 2+1* Okres Benešov 1 630 000 1 630 000 1 646 300 1 Okres Beroun 1 640 000 1 640 000 1 656 400 1 Okres Blansko 1 250 000 1 250 000 1 240 000 0 Okres Brno-město 2 200 000 2 200 000 2 310

Více

Výbor pro sociální politiku a zdravotnictví nepřijal k předloženému vládního návrhu ústavního zákona usnesení.

Výbor pro sociální politiku a zdravotnictví nepřijal k předloženému vládního návrhu ústavního zákona usnesení. Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 1 9 9 5 I. volební období 1809 Společná zpráva výborů Poslanecké sněmovny k vládnímu návrhu ústavního zákona o vytvoření vyšších územních samosprávných celků

Více

16 VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 o organizaci školního roku. ve znění vyhlášky č. 322/2008 Sb.

16 VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 o organizaci školního roku. ve znění vyhlášky č. 322/2008 Sb. 16 VYHLÁŠKA ze dne 29. prosince 2004 o organizaci školního roku ve znění vyhlášky č. 322/2008 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 24 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem Měsíční statistická zpráva leden 2018 Zpracovala: Bc. Kateřina Řádová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/informace/bulletiny Informace o nezaměstnanosti v

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. listopad Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, srpen Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, srpen Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni Úřad práce ČR Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA Plzeňský kraj, srpen Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky 1 www.uradprace.cz

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva únor 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji k

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Plzeňský kraj Srpen 2013 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 31. 8. 2013 bylo v Plzeňském kraji evidováno celkem

Více

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP VOJÁCI SPOLEČNĚ Mediální platforma ASOCIACE Vojáci společně z.s. VYCHÁZÍ 30. ČERVNA 2016 Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP Čestný odznak ASOCIACE Vojáci

Více

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, prosinec Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, prosinec Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA Plzeňský kraj, prosinec 2018 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky 1 www.uradprace.cz

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva květen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva březen 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva září 2017 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

SEZNAM ORGÁNŮ STÁTNÍ SPRÁVY (VČETNĚ KRAJE), NA KTERÉ SE VZTAHUJE POVINNOST EVIDENCE V SYSTÉMU MONITORINGU BUDOV

SEZNAM ORGÁNŮ STÁTNÍ SPRÁVY (VČETNĚ KRAJE), NA KTERÉ SE VZTAHUJE POVINNOST EVIDENCE V SYSTÉMU MONITORINGU BUDOV SEZNAM ORGÁNŮ STÁTNÍ SPRÁVY (VČETNĚ KRAJE), NA KTERÉ SE VZTAHUJE POVINNOST EVIDENCE V SYSTÉMU MONITORINGU BUDOV podle 7 odst. 4 písm. e) zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, v platném znění Agentura

Více

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC

OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC OBLASTNÍ SPOLEK ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE PALACHOVA 504/7, 460 01 LIBEREC tel./fax: 485 101 091, mobil: 725 077 017, e-mail: ccklib@cck-liberec.cz, http://www.cck-liberec.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Obsah: list

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva září 2014 Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v Praze k 30.9.2014

Více

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, říjen Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA. Plzeňský kraj, říjen Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA Plzeňský kraj, říjen 2018 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky 1 www.uradprace.cz Informace

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Březen 2013 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky K 31. 3. 2013 bylo

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční statistická zpráva duben 2019 Zprávu předkládá: Ing. Petr Malkovský analytik trhu práce http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/liberec/statistiky Liberec

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva prosinec 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem Měsíční statistická zpráva duben 2017 Zpracoval: Bc. Michal Tuček http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/ulk/informace/bulletiny Informace o nezaměstnanosti v Ústeckém

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva leden 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva květen 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva říjen 2016 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Měsíční statistická zpráva květen 2016 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Plzeňském

Více

Záchranná brigáda kynologů KATALOG BONITACE A SVOD MLADÝCH. Mladá Boleslav. Záchranná brigáda kynologů Středočeský kraj

Záchranná brigáda kynologů KATALOG BONITACE A SVOD MLADÝCH. Mladá Boleslav. Záchranná brigáda kynologů Středočeský kraj Záchranná brigáda kynologů Středočeský kraj Vedoucí brigády: Vlastimil Samek, tel.: 603 492 316 e-mail: samekvlastimil@seznam.cz Záchranná brigáda kynologů KATALOG Sponzoři: Gleiss Lutz, v.o.s. sponzor

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva červen 2018

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji. Měsíční statistická zpráva červen 2018 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Královéhradeckém kraji Měsíční statistická zpráva červen 2018 Zpracoval: Ing. Martin Hodek http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes V tomto měsíci celkový počet uchazečů o

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové. leden 2017

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové. leden 2017 Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Hradci Králové leden 2017 Zpracovala: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém kraji k 31. 1. 2017 V tomto

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni. Měsíční statistická zpráva. duben Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS.

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni. Měsíční statistická zpráva. duben Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni Měsíční statistická zpráva duben 2018 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Plzeňském kraji k

Více

měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese Vyškov DUBEN 2013 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov

měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese Vyškov DUBEN 2013 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov Informace o počtu nezaměstnaných uchazečů na okrese Vyškov k datu 30.4.2013 měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Červen 2017 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky V tomto měsíci celkový

Více

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA

MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Plzni MĚSÍČNÍ STATISTICKÁ ZPRÁVA Plzeňský kraj, únor Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky 1 www.uradprace.cz Informace

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Jihlavě Měsíční statistická zpráva 2019 Zpracoval: Pavel Literák, MSc. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/vys/statisticke_prehledy/bulletin Informace o nezaměstnanosti v Kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci Měsíční statistická zpráva červenec 2018 Zpracoval: Ing. Petr Malkovský https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/liberec/statistiky Informace o nezaměstnanosti v

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva srpen 2016 Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v hl. m. Praze k 31.8.2016

Více

TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ SOUTĚŽÍ ČMSHb ročník

TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ SOUTĚŽÍ ČMSHb ročník BUDE UPŘESNĚN NA ZÁKLADĚ ZVOLENÉHO TYPU SOUTĚŽE Extraliga o udržení 1.NHbL o udržení Ex SD Ex MD MČR SŽ MČR MŽ MČR P MČR MP MČR Ž MČR PH TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ SOUTĚŽÍ ČMSHb ročník 2012-2013 den datum SOUTĚŽ

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červenec 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni. Měsíční statistická zpráva. květen Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS.

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni. Měsíční statistická zpráva. květen Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Plzni Měsíční statistická zpráva květen 2018 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Plzeňském kraji k

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva duben 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva srpen 2016 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červen 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva listopad 2018 Zpracovala: Ing. Martina Bundová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v hl. m. Praze k

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva červen 2018 Zpracovala: Ing. Martina Bundová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v hl. m. Praze k 30.

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva únor 2019 Zpracovala: Ing. Martina Bundová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v hl. m. Praze k 28.

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva říjen 2018 Zpracovala: Ing. Martina Bundová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v hl. m. Praze k 31.

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. prosinec Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. prosinec Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva prosinec 2018 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Měsíční statistická zpráva duben 2015 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky Informace o nezaměstnanosti v Plzeňském

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Březen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Měsíční statistická zpráva Březen 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martina Bundová Vedoucí oddělení realizace projektů a statistik Praha duben 2019 1 www.uradprace.cz

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva červenec 2016 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v

Více

Název: Český červený kříž. Právní forma: občanské sdružení. Adresa: Úřad ČČK, Thunovská 18, 118 04 Praha 1

Název: Český červený kříž. Právní forma: občanské sdružení. Adresa: Úřad ČČK, Thunovská 18, 118 04 Praha 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA ČESKÉHO ČERVENÉHO KŘÍŽE 2009 Název: Český červený kříž ÚVODNÍ SLOVO 3 Právní forma: občanské sdružení Adresa: Úřad ČČK, Thunovská 18, 118 04 Praha 1 Registrace: Ministerstvo vnitra ČR Č.j.:

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva leden 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně Měsíční statistická zpráva srpen 2017 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském kraji

Více

měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese Vyškov ČERVENEC 2013 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov

měsíční přehled o vývoji nezaměstnanosti na okrese Vyškov ČERVENEC 2013 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Brně Kontaktní pracoviště Vyškov Informace o počtu nezaměstnaných uchazečů na okrese Vyškov k datu 31.7.2013 Úřad práce ČR, KoP Vyškov na okrese Vyškov evidoval

Více