Informace k snadnější spolupráci

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Informace k snadnější spolupráci"

Transkript

1 Informace k snadnější spolupráci

2 COMPAG VOTICE s.r.o. Společnost COMPAG VOTICE s.r.o. sídlí v ulici Klášterní 883 ve Voticích. Od roku 1993 patří k významným regionálním společnostem poskytující komunální služby a služby v oblasti odpadového hospodářství. Majiteli společnosti COMPAG VOTICE s.r.o. s rovnocenným podílem 50 % jsou COMPAG Rohstoffaufbereitung GmbH z Rakouska a Město Votice. Nabídka služeb společnosti COMPAG VOTICE s.r.o.: Komplexní nakládání s odpady Svoz komunálního a separovaného odpadu Automobilová kontejnerová doprava po celé ČR Péče o zeleň, realizace zahrad a zelených ploch Zemní práce a drobné stavební práce Výspravy komunikací asfaltovou směsí tryskovou metodou Opravy vozidel, pneuservis osobních a nákladních vozidel Zimní a letní údržba komunikací a parkovacích ploch Provoz hygienických a vodárenských zařízení Údržba dětských hřišť Sekání příkopovou sekačkou a mulčování větších ploch Správa a údržba hřbitovů

3 Společnost COMPAG VOTICE s.r.o. provozuje skládku odpadů a dva sběrné dvory na území města Votice. Sběrný dvůr v areálu skládky TKO Votice: Zkrácený ceník odpadů - Sběrný dvůr skládka TKO Votice pro rok 2015 Provozní doba SD skládky : Po - Pá ,30 hodin. Cena za 1 kg Kód odpadu bez DPH Papírové a lepenkové obaly zdarma Plastové obaly zdarma Kompozitní obaly zdarma Skleněné obaly zdarma Pneumatiky 35,00 Kč Dřevo 1,40 Kč Dřevo 0,35 Kč Plasty 1,60 Kč Železo a ocel zdarma Směsné stavební a demoliční odpady neuvedené pod čísly , 170, Kč a Biologicky rozložitelný odpad 0,00 Kč Objemný odpad 1,20 Kč Kód odpadu NEBEZPEČNÉ ODPADY "N" Cena za 1 kg bez DPH Jiné motorové, převodové a mazací oleje 1,10 Kč Obaly obsahující zbytky nebezpečných látek nebo obaly těmito látkami znečištěné Absorpční činidla, filtrační materiály, čistící tkaniny a ochranné oděvy znečištěné nebezpečnými látkami 9,00 Kč 9,00 Kč Olejové filtry 8,25 Kč Olověné akumulátory zdarma Izolační materiál s obsahem azbestu 1,20 Kč Rozpouštědla 13,20 Kč Kyseliny 11,00 Kč Zářivky a jiný odpad obsahující rtuť 8,50 Kč Barvy, tiskařské barvy, lepidla a pryskyřice obsahující nebezpečné látky 9,00 Kč Ceny ostatních kódů nebezpečných odpadů budou sděleny na vyžádání. ZPĚTNÝ ODBĚR televize, rádio, video, počítač, chladnička, mraznička, pračka, toustovač, vysavač, atd. Veškeré el. zařízení je odebíráno ZDARMA, pokud je kompletní - nerozebrané! Uvedené ceny jsou bez DPH.

4 Skládka TKO Votice: ZKRÁCENÝ CENÍK NA SKLÁDKU TKO VOTICE PRO ROK 2015 Provozní doba skládky : Po - Pá ,30 hodin. Kód odpadu Název odpadu Cena za kg Kaly z praní a čištění 1,20 Kč Suroviny nevhodné ke spotř. nebo zprac. 1,40 Kč Popílek ze spalování uhlí 1,30 Kč Papírové a lepenkové obaly 1,60 Kč Směsné obaly 1,60 Kč Beton 0,45 Kč Cihly 0,43 Kč Dřevo 1,40 Kč Plasty 1,60 Kč Asfaltové směsi neuvedené pod č ,77 Kč Zemina a kamení neuvedené pod č ,46 Kč Stavební materiály obsahující azbest 1,80 Kč Směsné stavební a demoliční odpady 0,46 Kč Shrabky z česlí 1,30 Kč Zemina a kameny 0,31 Kč Jiný biologicky nerozložitelný odpad 1,30 Kč Směsný komunální odpad 1,30 Kč Uliční smetky 0,52 Kč Odpad z čištění kanalizace 1,40 Kč Objemný odpad 1,20 Kč Uvedené ceny jsou bez DPH. Poznámka: úplný ceník povolených odpadů k přijetí na skládku je k dispozici na vyžádání.

5 Sběrný dvůr v ulici Luční je určen pouze občanům s trvalým pobytem ve Voticích, tedy všem kteří platí poplatek za likvidaci komunálních odpadů na Městském úřadě ve Voticích. V tomto SD se příjímají odpady pouze od občanů města Votice! Podnikatelské subjekty odpady ukládají pouze do SD v areálu skládky TKO Votice. Sběrný dvůr plní úlohu místa zpětného odběru použitých elektro výrobků (TV, PC atd.) - pro všechny občany, bez omezení. Letní provoz ve sběrném dvoře v ulici Luční probíhá od května do konce října: V období od do Pondělí 12:00-18:00 Středa 12:00-18:00 Pátek 12:00-18:00 Sobota 9:00-12:00 Zimní provoz ve sběrném dvoře v ulici Luční probíhá od listopadu do konce dubna: V období od do Pondělí 12:00-17:00 Středa 12:00-17:00 Pátek 12:00-17:00 Sobota 9:00-12:00 Přehled odpadů pro které je zařízení sběrného dvora v ulici Luční určeno: Objemný odpad Papírové a lepenkové obaly Plastové obaly Kompozitní obaly Skleněné obaly Pneumatiky Dřevo Železo a ocel katalogové číslo Jedlý olej a tuk Biologicky rozložitelný odpad Jiný biologicky nerozložitelný odpad Pro sběr nebezpečných odpadů je určen pouze sběrný dvůr v areálu skládky TKO Votice.

6 Kompostárna Votice (naproti areálu skládky TKO) Přehled odpadů, pro něž je zařízení určeno skupina odpady ze zemědělství, zahradnictví, lesnictví, myslivosti, rybářství odpad rostlinných pletiv skupina Odpad ze zahrad a parků (včetně hřbitovního odpadu) Biologicky rozložitelný odpad Provozní doba: Pondělí Čtvrtek Neděle hod hod hod. Přijetí odpadu není zpoplatněno!!!!!!! Pro využívání kompostárny je nutný podpis smlouvy mezi obcí a městem Votice. Odpadové desatero: 1. Zjisti, kde máš popelnice" a když si nevíš rady, zeptej se Každý, kdo chce správně hospodařit s odpadem, by měl vědět, kde má nejen běžné popelnice a kontejnery na směsný komunální odpad, ale také nádoby na tříděný odpad, sběrné dvory, výkupny druhotných surovin, lékárny, kde lze odevzdat prošlé, nebo nevyužité léky, a místa zpětného odběru elektrických a elektronických zařízení. Objednat si nebo odhlásit nádobu na odpad či vyřešit problém s poplatkem za odvoz odpadu můžete na obecním či městském úřadě. Ostatní otázky, týkající se spíše samotného provádění služby (odvoz odpadu, výměna poškozených nádob, provoz sběrných dvorů apod.), vám rádi zodpoví pracovníci svozové společnosti, která ve vašem městě či obci tyto služby poskytuje. 2. Vytvoř si doma podmínky pro třídění odpadu Kromě běžného odpadkového koše na směsný odpad budete potřebovat ještě místo pro odkládání plastů, skla a papíru - speciálně členěné odpadkové koše nebo třeba plastové tašky postavené do větší papírové krabice - podle vašich bytových podmínek. Všichni členové domácnosti by se měli dohodnout, co se kam bude vyhazovat a kdo se bude starat o odnos tříděného odpadu. 3. Třiď plasty, šlapej PET PET lahve sešlápněte a vyhoďte do žlutých kontejnerů na plasty. Kromě PET lahví sem patří i další plastové obaly (kelímky, sáčky, lahvičky od Jaru apod). 4. Sklo vyhoď do zeleného kontejneru-zvonu Skleněné lahve a sklenice, pokud nejsou vratné nebo opakovaně využitelné v domácnosti, např. k zavařování nebo uskladnění potravin, vyhazujte do zeleného kontejneru na sklo dle pokynů na informační nálepce. 5. Tříděný papír vyhoď do modrého kontejneru nebo dej dětem do školy Papírový odpad patří do modrých kontejnerů na papír nebo do výkupny papíru. Další možností, kam odložit vytříděný papírový odpad, jsou školy, které soutěží ve sběru papíru. Papír mastný či jinak znečištěný se ke zpracování nehodí, hoďte jej tedy do běžné nádoby na směsný odpad.

7 6. Nápojové kartony TETRAPAK Pokud najdete oranžovou nálepku, pak sem patří krabice od džusů, vína, mléka a mléčných výrobků, které je potřeba před vhozením do kontejneru řádně vyprázdnit a sešlápnout. 7. Nebezpečný odpad odevzdej ve sběrném dvoře, elektrospotřebiče v místech zpětného odběru Nebezpečný odpad, tedy léky, baterie a akumulátory, zářivky, výbojky, barvy, lepidla, oleje, ředidla a nádoby jimi znečištěné, nepatří do běžných nádob na směsný odpad, jeho nebezpečné vlastnosti mohou ohrozit životní prostředí. Odneste ho do sběrného dvora nebo odevzdejte v rámci svozu nebezpečného odpadu ve vaší obci. Staré léky můžete rovněž odevzdat ve většině lékáren. Vysloužilá elektrická a elektronická zařízení patří do míst zpětného odběru (sběrné dvory, prodejny elektro, sběrné boxy na drobná elektrozařízení). 8. Využívej sběrné dvory Sběrný dvůr je stálá sběrna, která občanům slouží k odkládání nebezpečného a objemného odpadu vznikajícího při běžném chodu domácností a zeleně ze zahrádek. Sběrné dvory zároveň fungují jako místa zpětného odběru elektrozařízení. V menších obcích či okrajových částech města většinou funkci sběrného dvoru nahrazují jednorázové svozy nebezpečného a objemného odpadu, o jejichž termínech informuje občany úřad městského obvodu či obce. Ten rozhoduje i o rozmisťování velkoobjemových kontejnerů na objemný odpad. 9. Nevyhazuj nic na zem, každý odpad někam patří V každém městě či obci existuje vyhláška, která přesně stanovuje, kam kterou složku odpadu odložit - žádný odpad by neměl být odhozen nebo odložen na zem! Neodhazujte papírky, nedopalky, žvýkačky či jiné smetí jen tak na chodník, ale do odpadkových košů. Nepokládejte pytle se smetím vedle nádoby na odpad, ale smetí odneste, až bude nádoba vyvezena. Jsou-li vaše kontejnery či popelnice pravidelně přeplňovány, žádejte o častější odvoz na úřadě. Objemný odpad nepokládejte vedle stanovišť popelnic či kontejnerů, ale odvezte ho do sběrného dvora nebo využijte přistaveného velkoobjemového kontejneru či svozu objemného odpadu. 10. Snaž se vyhazovat co nejméně Už při nákupu myslete na to, že obal, který vlastně slouží jen k bezpečnému transportu a uskladnění zboží, se záhy stane odpadem. Proto vybírejte zboží ve vratných obalech nebo v obalech, které můžete vyhodit do kontejneru na tříděný odpad. Pokud je to možné, využívejte obaly opakovaně (k zavařování, uchovávání potravin či drobných domácích potřeb apod.), nekupujte to, co je zabaleno zbytečně několikanásobně, např. plechovka, zabalená ještě v papírové krabičce, noste si svou nákupní tašku, nepřinesete domů s každým nákupem další zbytečné "igelitky". Pokud bydlíte v domku se zahrádkou, organické zbytky z kuchyně můžete kompostovat ve vlastní kompostárně, snížíte tak množství odpadu a navíc získáte kvalitní hnojivo pro zahrádku. Pokud se vám podaří zmenšit množství odpadu, určitě nebudete mít problém s přeplněnou nádobou na směsný odpad a pomůžete omezit i množství odpadu ukládané na skládky.

8 Papír a lepenka Správně: noviny, časopisy, sešity mastný a jinak znečištěný papír kancelářský papír (včetně spon a svorek) papírové kapesníky a ručníky reklamní letáky papírové pleny knihy bez potažených hřbetů uhlový (propisovací papír) brožury voskový papír papírové krabice - rozložené pauzovací papír vlnitá lepenka dehtový papír čisté papírové obaly a sáčky vícevrstvé obaly (nápojové kartony) Správně: sklo čiré i barevné (pokud v místě není organizován oddělený sběr čirého skla) nevratné skleněné lahve od nápojů velké skleněné střepy tabulové sklo skleněné vázy, sklenice, dózy apod. Sklo zrcadla autosklo, drátěné sklo keramika a porcelán žárovky, zářivky a výbojky televizní obrazovky a počítačové monitory lahvičky od léčiv Správně: stlačené PET lahve (víčka mohou zůstat na lahvi, ale nedotažená) igelitové, polyethylenové tašky a sáčky kelímky od potravin - čisté mikrotenové sáčky vypláchnuté plastové nádoby od mycích prostředků polystyren - čistý Plasty znečištěné plastové nádoby guma molitan kabely PVC (linoleum) pneumatiky linolea a jiné podlahové krytiny textil z umělých vláken nádobky od léčiv vícevrstvé obaly (nápojové kartony) Správně: zbytkový domovní odpad popel a smetí, pevný komunální odpad, vyřazené drobné předměty a hmoty po vytřídění využitelných, nebezpečných a objemných složek odpadů. Směsný komunální odpad Nebezpečné odpady Bioodpad (tráva, listí, ovoce, zelenina) Stavební odpad Papír, plast, sklo, kovy Do směsného odpadu samozřejmě patří to, co nelze vytřídit jinam. Měli bychom si ovšem pamatovat, že pokud se do směsného odpadu občas připlete např. kelímek od jogurtu, nestane se tolik, jako když se do něj dostane kterýkoliv nebezpečný odpad, třeba jen jedna tužková baterie.

9 Správně: posekaná tráva spadané ovoce (prokládané trávou a řezem z keřů) řezanka a větvičky z ořezu keřů zemina z květin bez květináčů plevele pokojové rostliny listí (bez smetků z ulice) odpady z ovoce a zeleniny (okrajky z brambor, mrkve, okusky jablek apod.) skořápky z vajec slupky z citrusových plodů sedliny kávy a čaje (i s papírovým filtrem), čajové sáčky Bioodpad podestýlka od drobných domácích zvířat pleny pytlíky z vysavače oharky z cigaret uhelný popel smetky z ulice zbytky omáček, pomazánek, majonézových salátů oleje kosti Správně: starý nábytek koberce a linolea staré lyže, snowboardy, kola velká zrcadla umyvadla a WC mísy Objemný odpad pneumatiky, lednice televizory a počítačové monitory zářivky a výbojky autobaterie jiné nebezpečné odpady Nebezpečný odpad Zpětný odběr - zdarma baterie, akumulátory obaly od barev a sprejů zahradní chemie mazací oleje a tuky ředidla a barvy léky a teploměry kyseliny a hydroxidy lepidla a pryskyřice detergenty (odmašťovací přípravky) fotochemikálie pesticidy zářivky a výbojky chladničky a mrazáky televizory počítače tiskárny pračky vysavače baterie, akumulátory atd. Kompletní elektro zařízení je možné odevzdat do sběrného dvora, nebo u prodejce. Žádáme občany, aby v rámci zabezpečení maximální míry vytřídění a čistoty jednotlivých materiálů, udržovali výše uvedená pravidla. Jakékoliv nežádoucí příměsi ztěžují využití odpadu jako druhotnou surovinu. Nádoby, které budou obsahovat nepovolené odpady, nebudou obsluhou vyváženy až do doby, kdy nedojde k nápravě.

10 KONTAKTY: Jméno a příjmení: Telefonní číslo: Pracovní pozice: Jiří Kymla kymla@compag.cz jednatel a ředitel společnosti Ing. Jiří Slavík slavik@compag.cz jednatel společnosti Radek Mrázek mrazek@compag.cz obchodní manager Blanka Kučerová, DiS kucerova@compag.cz hlavní účetní Petr Voldřich voldrich@compag.cz vedoucí VaK a skládky Milan Andreas, ml. DiS milan.andreas@compag.cz vedoucí provozu a zakázek Milan Andreas, st andreas@compag.cz vedoucí dopravy a dílny Drahomíra Fulínová fulinova@compag.cz odpadový hospodář Jana Hedviková skladkavotice@compag.cz skládka TKO Votice Veronika Majstrová majstrova@compag.cz fakturantka Jsme připraveni s ochotou reagovat na Vaše požadavky, připomínky a vždy se snažíme o řešení, které je akceptovatelné pro obě zúčastněné strany.

Na stránkách Pražských služeb je přehledně rozepsáno, jaký odpad kam patří[1].

Na stránkách Pražských služeb je přehledně rozepsáno, jaký odpad kam patří[1]. MISE č. 1 a 2 Hlavním zaměřením těchto misí je odpad, proto je k těmto úkolům vhodné znát základní pojmy týkající se jeho třídění, a to jaký odpad vlastně třídit vůbec lze. Informace jsou přehledně shrnuté

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 OBEC Výčapy Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo obce Výčapy se na svém zasedání

Více

Obecně závazná vyhláška Města Mýta č. 1/2008,

Obecně závazná vyhláška Města Mýta č. 1/2008, Obecně závazná vyhláška Města Mýta č. 1/2008, kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Mýta se na svém zasedání

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ Odpady

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/ Odpady Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Co je to odpad? je movitá věc, které se člověk zbavuje nebo má úmysl nebo

Více

INFORMACE KE SVOZU PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI. začínáme od dubna 2018

INFORMACE KE SVOZU PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI. začínáme od dubna 2018 INFORMACE KE SVOZU PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI začínáme od dubna 2018 Od roku 2024 platí úplný zákaz ukládání neupraveného komunálního odpadu na skládky, což se dotkne každé obce Do roku 2030 musí všechny

Více

Jak třídíme odpad v obci Prosetín

Jak třídíme odpad v obci Prosetín Jak třídíme odpad v obci Prosetín Pro zlepšení informovanosti občanů obce Prosetín a m.č. Brťoví a Čtyři Dvory o třídění odpadů jsme se rozhodli vydat tuto brožuru, ve které se dozvíte veškeré důležité

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28.

Více

OBEC Dubicko. Obecně závazná vyhláška obce Dubicko č. 05 / 2011,

OBEC Dubicko. Obecně závazná vyhláška obce Dubicko č. 05 / 2011, OBEC Dubicko Obecně závazná vyhláška obce Dubicko č. 05 / 2011, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

C E N Í K. za ukládání odpadů na skládce Životice. Platnost ceníku od 1. ledna 2015. Zákl. cena Poplatek odpadu Název druhu odpadu

C E N Í K. za ukládání odpadů na skládce Životice. Platnost ceníku od 1. ledna 2015. Zákl. cena Poplatek odpadu Název druhu odpadu C E N Í K za ukládání odpadů na skládce Životice Platnost ceníku od 1. ledna 2015 Kat. č. Zákl. cena Poplatek odpadu Název druhu odpadu bez DPH (Kč/t) (Kč/t) 02 Odpady ze zemědělství, zahradnictví, rybářství,

Více

Název školy: Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice Autor: Mgr. Ludmila Matějková

Název školy: Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice Autor: Mgr. Ludmila Matějková Název školy: Mateřská škola a Základní škola, Želešice Sadová 530, 664 43 Želešice Autor: Mgr. Ludmila Matějková Název: VY 32_INOVACE_712 Téma: Práce s myší Třídění odpadu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1555

Více

Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze SŠ

Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze SŠ Střední škola obchodu, řemesel a služeb Žamberk Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze SŠ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0130 Šablona: III/2 Ověřeno ve výuce dne: 6.6.2013

Více

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Obec Tismice OD 1. 7. 2018 ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Proč? Od roku 2024 platí v ČR úplný zákaz ukládání neupraveného (nevytříděného)

Více

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) OBEC VELICHOVKY Obecně závazná vyhláška obce Velichovky č.5/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Praktická škola Trmice Fűgnerova 22 400 04 1 Identifikátor materiálu:

Více

Město přistavuje po celém území města pro občany 2x do roka kontejnery na velkoobjemový odpad.

Město přistavuje po celém území města pro občany 2x do roka kontejnery na velkoobjemový odpad. Pondělí, Leden 200 0:57 Komunální odpad je veškerý odpad vznikající na území města při činnosti fyzických osob. Nakládání s komunálním odpadem, včetně systému nakládání se stavebním odpadem, upravuje vyhláška

Více

obce Svépravice č.: 1/2007

obce Svépravice č.: 1/2007 Obec Svépravice ORP Pelhřimov, kraj Vysočina OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Svépravice č.: 1/2007 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ

Více

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady:

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady: Třídění odpadu Jak na to V obci Petrovice se třídí následující odpady: Sklo - Ekokom Plast - Ekokom Papír - Ekokom Kov - Ekokom Baterie sběr použitých baterií Ecobat (viz Obrázek 1) Sběr použitých zářivek

Více

Následující informace by vám měly pomoci orientovat se v problematice nakládání s jednotlivými druhy odpadu.

Následující informace by vám měly pomoci orientovat se v problematice nakládání s jednotlivými druhy odpadu. Následující informace by vám měly pomoci orientovat se v problematice nakládání s jednotlivými druhy odpadu. Z právního hlediska (Zákon o odpadech č. 185/2001 Sb.) je odpad každá movitá věc, které se osoba

Více

Téma: Odpady Ročník: 5. Počet vyučovacích hodin: 4-5 Aktivita - název Popis aktivity: Pomůcky:

Téma: Odpady Ročník: 5. Počet vyučovacích hodin: 4-5 Aktivita - název Popis aktivity: Pomůcky: Téma: Odpady Ročník: 5. Počet vyučovacích hodin: 4-5 Aktivita - název Popis aktivity: Pomůcky: Úvodní rozhovor - Motivace Celý den je možný pojmout jako soutěž mezi skupinami bodujte, jak uznáte za vhodné.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 01/2010 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO ODPADU VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, o nakládání s komunálním odpadem na území města Přerova Zastupitelstvo města Přerova se na svém zasedání dne 7. září 2015 usneslo vydat na základě

Více

Obecně závazná vyhláška Města Hrotovice č. 1 / 2007

Obecně závazná vyhláška Města Hrotovice č. 1 / 2007 Obecně závazná vyhláška Města Hrotovice č. 1 / 2007 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo města Hrotovice se na svém

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 CO JE TO RECYKLACE

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 CO JE TO RECYKLACE Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 CO JE TO RECYKLACE 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Co je to recyklace V

Více

O B E C S T A Ň K O V I C E

O B E C S T A Ň K O V I C E O B E C S T A Ň K O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2017 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

O B E C S T A Ň K O V I C E

O B E C S T A Ň K O V I C E O B E C S T A Ň K O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína. č. 1/2008

Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína. č. 1/2008 Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína č. 1/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) 1 MĚSTO MEZIMĚSTÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Odložení nebezpečných odpadů

Odložení nebezpečných odpadů Odložení nebezpečných odpadů veškeré ceny jsou bez příslušné sazby, ceny nezahrnují odvoz odpadů z místa určení, platnost od 1. 1. 2015 Název Dřevo Název 20 01 37 9 500 Kč Rozpouštědla 20 01 13 9 000 Kč

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení MĚSTO TŘEBOŇ Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Třeboň, včetně

Více

Obecně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015,

Obecně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015, M Ě S T T Ř E M Š Á becně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

SSOS_ZE_3.11 Třídění odpadu

SSOS_ZE_3.11 Třídění odpadu Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ZE_3.11

Více

1. Umístění kontejnerů. Stanoviště kontejnerů v Obříství: ve dvoře u staré tělocvičny č.p Termíny přistavení velkoobjemového kontejneru

1. Umístění kontejnerů. Stanoviště kontejnerů v Obříství: ve dvoře u staré tělocvičny č.p Termíny přistavení velkoobjemového kontejneru PROVOZNÍ ŘÁD VELKOOBJEMOVÝCH KONTEJNERŮ, NEBEZPEČNÉHO, KOMUNÁLNÍHO, STAVEBNÍHO A BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÉHO ODPADU Platný na území obce Obříství pro rok 2017 1. Umístění kontejnerů Stanoviště kontejnerů

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

Kompostárna atd., atd., aneb průvodce zpracováním bioodpadu

Kompostárna atd., atd., aneb průvodce zpracováním bioodpadu Obec Bory a Místní Agenda 21 Kompostárna atd., atd., aneb průvodce zpracováním bioodpadu bioodpadu a tříděním ostatníc ostatníc h odpadů odpadů v Borech - skládkování: cca 1200,- až 1500,-Kč/tuna - spalování:

Více

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2017,

MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. č. 1/2017, MĚSTO CHODOV OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2017, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání se stavebním odpadem (o

Více

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok AKTUÁLNÍ INFORMACE: 1. MÍSTNÍ POPLATEK ZA ODPADY NA ROK 2018 Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok 30.6.2018 Občané mohou poplatek zaplatit osobně na

Více

piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy, neuvedené pod číslem

piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy, neuvedené pod číslem Katalogové číslo ázev odpadu Kategorie 02 01 07 dpady z lesnictví 03 01 01 odpadní kůra a korek 03 01 05 piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy, neuvedené pod číslem 03 01 04 03 03

Více

Upozornění ke sběru. Starý papír, kartony. Bílé sklo. Barevné sklo

Upozornění ke sběru. Starý papír, kartony. Bílé sklo. Barevné sklo Upozornění ke sběru Sběrné frakce se mohou region od regionu velice lišit. Zde jsou proto uvedeny moduly nejpoužívanějších variant sběru druhotných surovin, které lze sestavit v závislosti na daném regionu.

Více

MĚSTYS BATELOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

MĚSTYS BATELOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, MĚSTYS BATELOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu vznikajícího na území městyse Batelova a nakládání

Více

o nakládání s komunálním odpadem

o nakládání s komunálním odpadem Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 3 / 2008 o nakládání s komunálním odpadem Město Nejdek na základě usnesení č. ZM/242/9/08 zastupitelstva města ze dne 10. dubna 2008, ve smyslu ustanovení 17 odst.

Více

Věc: Upozornění na neoprávněné míchání odpadů v nádobách na komunální odpad

Věc: Upozornění na neoprávněné míchání odpadů v nádobách na komunální odpad SOMPO, a.s., Svatovítské náměstí 126, 393 01 Pelhřimov IČO 251 72 263, DIČ 091-25172263 Tel.: 565 323455, 565 323012, fax: 565 321074 www.sompo.cz, email: info@sompo.cz, sompo@sompo.cz Věc: Upozornění

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ MĚSTO CHABAŘOVICE O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání

Více

??? NAKLÁDÁNÍ S ODPADY???

??? NAKLÁDÁNÍ S ODPADY??? OBECNÍ ÚŘAD SULKOVEC INFORMUJE??? NAKLÁDÁNÍ S ODPADY??? Komunální odpad je tvořen oddělitelnými složkami: papír, plasty (mimo PET lahve), PET lahve, sklo, drobný kovový odpad, bioodpad z domácností (z

Více

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecně závazná vyhláška obce Líšná o systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se

Více

Město Zliv. Čl. 1 Předmět úpravy

Město Zliv. Čl. 1 Předmět úpravy Město Zliv Obecně závazná vyhláška č. 1/2018 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Zliv

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÁBORA Č.03/2009 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÁBORA Č.03/2009 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA TÁBORA Č.03/2009 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA PRACHATICE č. 2/2018

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA PRACHATICE č. 2/2018 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA PRACHATICE č. 2/2018 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systému nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem MĚSTO BECHYNĚ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška č. 12/2008 o systému shromažďování, sběru,

Více

Obec Zbizuby. Obecně závazná vyhláška obce Zbizuby č. 1/2015

Obec Zbizuby. Obecně závazná vyhláška obce Zbizuby č. 1/2015 Obec Zbizuby IČ: 00236632 Zbizuby čp. 51, 285 04 Uhlířské Janovice Obecně závazná vyhláška obce Zbizuby č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY. Papír Papír se recykluje, sbírá se do modrých kontejnerů.

TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY. Papír Papír se recykluje, sbírá se do modrých kontejnerů. TŘÍDĚNÍ ODPADU RECYKLOVATELNÉ ODPADY Každý obal by měl být označen recyklačním symbolem, který říká, z jakého materiálu je obal vyroben. Jde o symbol tří šipek vzájemně propojených do trojúhelníku. Symbol

Více

 odpol  odpol  odpol

 odpol  odpol  odpol ul. Průmyslová ul. Kpt.Poplera letní čas zimní čas pondělí dopol. 8.00-12.00 8.00-12.00 odpol. ------------ ------------ úterý dopol. 8.00-12.00 8.00-12.00 odpol. 14.00-18.00 13.00-17.00 středa dopol.

Více

Obec Podveky IČ:

Obec Podveky IČ: Obec Podveky IČ: 00498572 Podveky čp. 54, 285 06 Sázava Obecně závazná vyhláška obce Podveky č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně

Více

OBEC DYNÍN ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC DYNÍN ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC DYNÍN Obecně závazná vyhláška obce Dynín č. 6/2011 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce, včetně systému nakládání

Více

JIŘÍKOV MĚSTO. Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, Zastupitelstvo města Jiříkov se na svém 2. zasedání konaném dne 3. I 2.

JIŘÍKOV MĚSTO. Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, Zastupitelstvo města Jiříkov se na svém 2. zasedání konaném dne 3. I 2. MĚSTO JIŘÍKOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, kterou se stanoví systém shromažd'ování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem na

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním odpadem

Více

Technické služby Lanškroun, s.r.o., IČO: 25951459

Technické služby Lanškroun, s.r.o., IČO: 25951459 Technické služby Lanškroun, s.r.o., IČO: 25951459 Ceny služeb s platností od 1.1.2011 S L U Ž B Y : Položka fakturace Měrná jednotka Kč Bez DPH Včetně DPH UOA 38-09 LIAZ ram.nakl. 1 km jízdy 25,00 30,00

Více

Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT!

Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT! Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT! Odpady provázejí lidstvo od pradávna. Jsou produktem v podstatě veškeré lidské činnosti. Vznikají při průmyslové činnosti, stavební činnosti, zemědělství, dopravě a při běžném

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 Obec Pucov Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních a stavebních odpadů Zastupitelstvo obce Pucov se na svém zasedání

Více

MĚSTO STARÉ MĚSTO. Čl. 1 Úvodní ustanovení

MĚSTO STARÉ MĚSTO. Čl. 1 Úvodní ustanovení MĚSTO STARÉ MĚSTO Obecně závazná vyhláška města č. 02/2007 o stanovení systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Systém elektronické evidence výsypu odpadových nádob Hrušovany u Brna

Systém elektronické evidence výsypu odpadových nádob Hrušovany u Brna Systém elektronické evidence výsypu Hrušovany u Brna Autor Datum Důvod vzniku systému předpoklad trvalého růstu nákladů na likvidaci odpadů minimalizace, resp. eliminace dopadu zvyšování cen za likvidaci

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o stanovení systému nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo města Havířova se na svém zasedání dne 22.9.2014 usnesením č. 1283/27ZM/2014

Více

Jak třídíme odpad v obci Prosetín

Jak třídíme odpad v obci Prosetín Jak třídíme odpad v obci Prosetín Pro zlepšení informovanosti občanů obce Prosetín a m.č. Brťoví a Čtyři Dvory o třídění odpadů jsme se rozhodli vydat tuto brožuru, ve které se dozvíte veškeré důležité

Více

O B E C O B R N I C E

O B E C O B R N I C E O B E C O B R N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Seznam tříd jednotlivých druhů odpadů

Seznam tříd jednotlivých druhů odpadů Seznam tříd jednotlivých druhů odpadů 0201 odpady ze zemědělství, zahradnictví, lesnictví, myslivosti, rybářství 02 01 03 odpad rostlinných pletiv 02 01 04 odpadní plasty (kromě obalů) 02 01 07 odpady

Více

Sklo. Kde najdete informace o třídění odpadu?

Sklo. Kde najdete informace o třídění odpadu? Kde najdete informace o třídění odpadu? Informace, podle kterých byste se měli při třídění odpadu řídit, naleznete přímo na barevných sběrných nádobách. Na kontejnerech jsou umístěny nálepky, které přesně

Více

OBEC LUKAVICE Obecně závazná vyhláška obce Lukavice č. 2/2018

OBEC LUKAVICE Obecně závazná vyhláška obce Lukavice č. 2/2018 OBEC LUKAVICE Obecně závazná vyhláška obce Lukavice č. 2/2018 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

EKOkuchařka. Ekotým ZŠ Kunín

EKOkuchařka. Ekotým ZŠ Kunín EKOkuchařka Ekotým ZŠ Kunín EKOkuchařka pro občany Kunína Připravili jsme pro vás EKOkuchařku, ve které jsou recepty na správné třídění odpadů. A nejen to! Ekotým ZŠ Kunín Třídění odpadu O osudu použitých

Více

Obecně závazná vyhláška

Obecně závazná vyhláška Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 ze dne 3. prosince 2012 o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Zastupitelstvo Obce Úbislavice se na svém zasedání dne 3.12.2012 pod číslem usnesení 175 usneslo

Více

Sběrná místa. 1) Na sběrném místě v ul. dr. Milady Horákové lze odevzdat: 2) Na sběrném dvoře v Ampérové ulici lze dále odevzdat:

Sběrná místa. 1) Na sběrném místě v ul. dr. Milady Horákové lze odevzdat: 2) Na sběrném dvoře v Ampérové ulici lze dále odevzdat: Sběrná místa Na území města Liberce je v současné době v provozu několik sběrných míst. V ulici Ampérová a v ulici Dr. Milady Horákové mohou občané města Liberce odložit zdarma až 500 kilogramů odpadu

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2013. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2013. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 20. června 2013 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

O B E C R Y B N I Š T Ě

O B E C R Y B N I Š T Ě O B E C R Y B N I Š T Ě Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Rybniště se

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A M Ě S T Y S E M A R Š O V I C E č. 1/2007 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM Zastupitelstvo Městyse Maršovice se usneslo podle 84 odst. 2 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014 OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA o č. 06/2014 SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM v v r v Zastupitelstvo města Tábora

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013 Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pátek

Více

MĚSTO STARÉ MĚSTO Zastupitelstvo města Staré Město

MĚSTO STARÉ MĚSTO Zastupitelstvo města Staré Město MĚSTO STARÉ MĚSTO Zastupitelstvo města Staré Město Obecně závazná vyhláška města Staré Město č. 01/2016 o stanovení systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Město Kojetín. Čl. 2 Základní pojmy

Město Kojetín. Čl. 2 Základní pojmy Město Kojetín Obecně závazná vyhláška č. 2/2007, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Obecně závazná vyhláška č. 7/2008

Obecně závazná vyhláška č. 7/2008 Obecně závazná vyhláška č. 7/2008 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Třince Zastupitelstvo města Třinec se na svém

Více

Obec Smrk. Článek 1 Úvodní ustanovení

Obec Smrk. Článek 1 Úvodní ustanovení Obec Smrk Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území Obce Smrk

Více

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 Obec Chlístov Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2014,

Obecně závazná vyhláška č. 3/2014, OBEC KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2014, O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM Zastupitelstvo

Více

20 PAP vlnitá lepenka (papír) 21 PAP hladká lepenka (papír) 22 PAP papír. 1 PET polyethylen-tereftalát 2 PE-HD (HDPE) polyethylen vysoké hustoty

20 PAP vlnitá lepenka (papír) 21 PAP hladká lepenka (papír) 22 PAP papír. 1 PET polyethylen-tereftalát 2 PE-HD (HDPE) polyethylen vysoké hustoty OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA LETOHRAD č. 2/2017 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO Obecně závazná vyhláška města Kladna č. 43/18 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

OBEC TUCHLOVICE. Čl.1 Úvodní ustanovení

OBEC TUCHLOVICE. Čl.1 Úvodní ustanovení OBEC TUCHLOVICE Obecně závazná vyhláška Obce Tuchlovice č. 01/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č. 3/2004,

Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č. 3/2004, Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č. 3/2004, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města, včetně systému

Více

Třídění odpadu kam s ním

Třídění odpadu kam s ním Třídění odpadu kam s ním Místa: kontejnery na tříděný odpad nebo šatstvo 86x stanovišť po městě Modrý-papír, žlutý plast, zvon na sklo, černý s oranžovým víkem- tetrapak, kontejner na šatstvo, popelnice

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2011

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2011 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu, včetně systému nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu na území města Čáslav Zastupitelstvo města Čáslav se usneslo podle

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu Město Třebíč OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/9 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města Třebíče

Více

Obecně závazná vyhláška obce Zeleneč o nakládání s komunálním a stavebním odpadem. č.2/2012

Obecně závazná vyhláška obce Zeleneč o nakládání s komunálním a stavebním odpadem. č.2/2012 Obecně závazná vyhláška obce Zeleneč o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.2/2012 Zastupitelstvo obce Zeleneč se usneslo podle 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení)

Více

Akumulátor automobilový : Specializované firmy, prodejce, nebezpečný odpad svozové auto 2x ročně.

Akumulátor automobilový : Specializované firmy, prodejce, nebezpečný odpad svozové auto 2x ročně. Jak třídit odpad Alobal: Sběrná nádoba na drobný kovový odpad. Akumulátor automobilový : Specializované firmy, prodejce, nebezpečný odpad svozové auto 2x ročně. Akvárium: Do kontejneru na sklo. Autovrak:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SHROMAŽDIŠTĚ TŘÍDĚNÉHO ODPADU. v areálu První jílovské a.s., Hostěradice čp. 17 OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ

PROVOZNÍ ŘÁD SHROMAŽDIŠTĚ TŘÍDĚNÉHO ODPADU. v areálu První jílovské a.s., Hostěradice čp. 17 OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ PROVOZNÍ ŘÁD SHROMAŽDIŠTĚ TŘÍDĚNÉHO ODPADU v areálu První jílovské a.s., Hostěradice čp. 17 OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ Tento provozní řád byl schválen Radou obce dne 11.3.2015 vydán v souladu se zákonem č. 185/2001

Více

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Kojetín Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

OBEC NOVÉ SEDLO. Obecně závazná vyhláška č. 4/2013,

OBEC NOVÉ SEDLO. Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, OBEC NOVÉ SEDLO Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím

Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Novobystřický průvodce odpadovým hospodářstvím Vážení spoluobčané, město ve spolupráci se společností EKO-KOM a.s. pro Vás připravilo tento informační leták týkající se sběru, třídění a odstraňování komunálních

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2001,

Obecně závazná vyhláška č. 3/2001, Obecně závazná vyhláška č. 3/2001, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem (Vyhláška o odpadech)

Více

M Ě S T O CH L U M E C

M Ě S T O CH L U M E C M Ě S T O CH L U M E C Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Obecně závazná vyhláška obce Kostelec nad Vltavou o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.1/2013. Čl.1 Předmět a působnost vyhlášky

Obecně závazná vyhláška obce Kostelec nad Vltavou o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.1/2013. Čl.1 Předmět a působnost vyhlášky Obecně závazná vyhláška obce Kostelec nad Vltavou o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.1/2013 Zastupitelstvo obce Kostelec nad Vltavou se usneslo podle 84 odst. 2 písm. h) zákona č.128/2000 Sb.,

Více

Jak správně třídit papír? Papír je velmi dobře recyklovatelná surovina. Proč tedy ničit lesy, abychom získali surovinu na výrobu papíru, když můžeme zužitkovat již vyrobený nepotřebný papír? Použitím jedné

Více