Návštěva pedagogů a žáků z polské Bytomi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návštěva pedagogů a žáků z polské Bytomi"

Transkript

1 Milí čtenáři, už je to tady - další vydání našeho školního časopisu, na který jsme se všichni tolik těšili! Proto vám přejeme zajímavé počteníčko a prožití letních prázdnin. Vaše redakce [Zadejte text.]

2 Návštěva žákovského parlamentu na Krajském úřadě ve Zlíně 1.června HABSBURSKÁ VÍDEŇ 18. června 2012 nasedlo 45 žáků 7. až 9. ročníku před trávnickou školou do autobusu a vydalo se do hlavního města Rakouska. Čekal je dějepisný vzdělávací program Habsburská Vídeň, který byl rozdělen na tři části. V první části jsme si prohlédli rozlehlý park letního sídla Habsburků, barokního zámku Schönbrunn, kde jsme kolem Neptunovy fontány a nejstarší zoologické zahrady na světě vystoupali až ke Gloriette, odkud je překrásný výhled nejen na zámecký areál, ale i na město za ním. Druhou část programu vyplnila procházka centrem Vídně od památníku Marie Terezie, přes Hofburg, Stephansdom až k parlamentu. A pak už konečně následoval zábavní park Prater s obřím kolem a atrakcemi, na kterých se všichni (až na paní učitelky) vyřádili. Návštěva pedagogů a žáků z polské Bytomi Již podruhé jsme v rámci naší vzájemné spolupráce, která započala ve školním roce 2005/2006, přivítali pedagogy a žáky z polské Bytomi v naší škole a městě Stejně jako před čtyřmi roky k nám zavítalo 20 žáků a 4 učitelé ze spřátelené školy na dvoudenní společensko-kulturně -sportovní a poznávací pobyt.

3 Sportovní setkání družebních měst 2012 Ve dnech uspořádalo město Vsetín ve spolupráci s místními základními školami již 8. ročník "Sportovního setkání družebních měst". Stejně jako předchozích ročníků, se i toho letošního zúčastnila spřátelená města Nowy Sacz (Polsko), Polaniec (Polsko) a Stará Ľubovňa (Slovensko). Je škoda, že už druhým rokem na soutěži chyběli zástupci z ukrajinské Svaljavy. Sportovní výběr Vsetína reprezentovalo i 11 našich žákyň a žáků. Dvě stříbra v Poháru rozhlasu Ve dnech se konal další ročník největších atletických závodů pro žáky II. stupně - tradiční Pohár rozhlasu. Ve středu proběhly na atletickém stadionu v Horní Lidči tyto disciplíny - běh na 60m, běh na 600 (800) m, běh na 1000 (1500)m, skok daleký, hod míčkem (koulí) a štafeta na 4 x 60m. Ve čtvrtek se pak v tělocvičně ZŠ Vsetín, Rokytnice uskutečnil skok vysoký. I letos proběhly závody ve 2 kategoriích - pro žáky ročníku a pro žáky ročníku, přičemž chlapci i děvčata soutěžili zvlášť. Naše družstva soutěžila v kategoriích ml. žákyně, st. žáci a st. žákyně. Nejlépe si vedly starší a mladší žákyně, které shodně obsadily 2. místo, starší žáci skončili na 4. místě. FENIX na 3. místě v národním kole Dne se v Uherském Ostrohu konalo národní kolo soutěže Světlo Orientu. Této soutěže se zúčastnila i naše děvčata z taneční skupiny FENIX, která se předtím v krajském kole umístila na 3. místě.

4 INTERVIEW s paní učitelkou Donéovou Jak dlouho učíte na této škole? - S krátkou přestávkou 7 let. Učila jste i na jiné škole? - Ano, učila jsem na jedné základní škole v Praze. Když jste byla malá, čím jste chtěla být? - Myslíte, jestli jsem chtěla být učitelkou? Pamatuju si, že jsem zkoušela medvídky a panenky a většinou nic neuměli. Ale mým snem bylo stát se archeoložkou. Baví vás učit? - Ano, baví. Nechtěla bych dělat práci, která by mě nebavila. Jsou třídy, žáci, které je radost učit, ale někdy je to "boj". Učíte raději na 1. nebo 2.stupni? - Nezáleží na tom, jestli jde o první nebo druhý stupeň, ale na třídě, žácích, jejich zájmu poslouchat, dívat se kolem sebe, učit se nové věci. Co si myslíte o nás žácích? - Je s vámi legrace, máte zajímavé nápady, umíte příjemně překvapit. Redakce: Jéé, tak to děkujeme! :D :)) Někteří z vás ale bohužel nedokážou nebo ani nechtějí využít své schopnosti, talent a příležitosti, které jim dnešní doba nabízí. Těšíte se na prázdniny? - Ano, moc. Jedete někam na dovolenou? - Já už jsem letos na dovolené byla. Na jaře jsem trochu cestovala Belgii. Teď v létě plánuju jen nějaký výlet po Česku. Když na dovolenou, tak preferujete chladnou nebo teplejší oblast? - Je mi to jedno, pokud není moc horko nebo moc zima. To pak trochu trpím. Jaký máte názor na to, že jste velice oblíbená paní.učitelka? - Pokud je to pravda, pak mě to samozřejmě moc těší, protože oblíbenost je věc ošemetná a nestálá.

5 ROZHOVOR s kuchařkami Čím jste chtěla být jako malá? - Od mala kuchařkou nebo pracovat s dětmi. Co tady u nás na škole nejraději vaříte? - Jídla,která si můžu sama kombinovat. Jaký máte názor na chování žáků? - Ani se neptejte Baví vás vařit na této škole? - Ano, baví. VS. ROZHOVOR s uklízečkami Jak dlouho jste na této škole? - Čtvrtým rokem. Už jste uklízela i na jiné škole? - Ano, uklízela jsem na Rybníkách, pak se ta škola zrušila, tak jsem s malou přestávkou přešla sem. Ve které třídě je největší nepořádek? - Asi v 210, ale můžu posoudit pouze z mého úseku. A která třída je naopak nejčistší? a ta třída vedle. Který prostředek používáte? - No, klasický zelený Sapon. Ale i Savo a jiné. TESTOVÁNÍ NA ŠKOLE Ptali jsme se 43 žáků na druhém stupni. Těšíte se na vysvědčení? - ano, těším se moc, budu mít dobré známky 27 hlasů - moc se netěším 8 hlasů - vůbec se netěším, budu mít špatné známky 8 hlasů Už víte, co bude dělat o letních prázdninách? - pojedu k moři nebo jinam do ciziny 10 hlasů - pojedu k babičce a dědovi 15 hlasů - půjdu na brusle nebo budu chodit na koupaliště 7 hlasů - budu sedět u počítače 11 hlasů

6 A s nimi i naše ankety, které jsme prováděli mezi žáky naší školy. Učitel/učitelka roku Nominovaní: p.uč. Geržová, Navláčil, Haša, Macháčková, Cvanigová, Vařejková, Donéová, Hrtáňová, Svoboda, Svobodová. S největším počtem hlasů se na prvním místě umístil/a paní učitelka (TAJENKA). 1- koňský.. 2- geometrický útvar 3- roční období 4- zelený porost 5- písmeno N s háčkem 6- fáze měsíce 7- jméno, jehož svátek slavíme znamení zvěrokruhu Rychlý dotazník mezi třídami: Nejlepší zážitek z hodiny za tento rok: tělocvik malování - hraní kukaček -příprava zmrzlinového poháru - chrochtání v hodině - zpěv paní učitelky Geržové. Nejvíce stresující zážitek v tomto školním roce: čtení - psaní testů - příjicí zkoušky a příprava - zkoušení u tabule před celou třídou. Nejlepší perlička z hodiny: když paní učitelka prohlásila, že ovoce je Rumcajs nebo když spolužák napsal do testu, že se letadlem nesmí létat v lese - když si spolužák prdl v hodině - když nás pan učitel poslal spisovně do řiti - paní učitelka: Jaký tvar má ledvina?, žák: Hráškovitý. Nejlepší jídlo v tomto roce: špagety - guláš - kuře s rýží - asi špenát - gulášová polévka - krupice. Ptali jsme se, zda budou žákům chybět letošní deváťáci: jednohlasně ANO! Nejpřátelštější učitel/ka roku: Donéová a Húšťová - Hrtáňová - Voreková - ta naše ( Šárka Šuláková). Nejlepší letošní školní akce: Den Země - školní výlet - diskotéka s Poláky - Vídeň. Porovnání s loňským rokem: nemuseli jsme se tolik učit - letošní byl nejlepší - letos jsme se více sblížili s deváťáky - letošní rok uběhl mnohem rychleji, - jsme hodnější - letos odcházíme

7 Co se děje na druhém stupni? Víme vše! ONDRA VAŠKŮ: Roste mu patka doprava, avšak každé ráno si ji přečesává doleva. JOHANA POLOMÍKOVÁ: Právě jsme zjistili, že nosí tanga naopak. VIKTOR FIŠER: Jeho idolem je Homer Simpson chce být jako on. MARTIN MYDLÁŘ: Hádka s otcem. Dluží mu miliony! PETR ILLÉŠ: Velké zjištění Jeho tajnou vášní je Mozart. DIANA KAŠPAROVÁ: Píše si taháky do výstřihu. Bude v tom pokračovat i nadále? DOMINIK TOPOLÁNEK: Zjistilo se, že je nemanželským synem Mirka Topolánka. LUKÁŠ MUSIL: Neuvěřitelné!!! Nosí čočky! Jeho pravá barva očí je blankytně modrá. ANNA STROMŠÍKOVÁ: Víte o tom, že vykřikuje ze spánku matematické rovnice? To ale zdaleka není vše, co o ní víme! Nedávno byla na botoxu. Ten se však nezdařil a nyní si musí zmenšovat spodní ret. PAVEL JELÍNEK: Koupe se se svým čuníkem ve vaně. Kdo komu myje záda? DOMINIK GERŽA: Nosí pás cudnosti. MARIE JUŘICOVÁ: Pravidelně chodí po vyučování pomáhat uklizečkám. Že by její budoucí profese? JAN STUCHLÍK: Našel si letní brigádu! Málo práce a velký výdělek, co to asi bude za práci?? VÍTE ŽE - koberec pojme, na rozdíl od rakve, tělesné pozůstatky jakýchkoli rozměrů? - pohádka o Princezně se zlatou hvězdou na čele vás poučí o astronomii? - angličtina má 128 časů a tím je připravená na cestování časem? - hřebíkem lze k libovolnému předmětu přitlouct jiný libovolný předmět? - pohádka O vlkovi a neposlušných kůzlátkách je rasistická? - Česko-Slovensko nemá talent? - v Českotsku je rozpočtová propast Mac-Ocha? - díky papírkům s nápisy Nezapomeň! na nic nezapomenete? - k dosažení jaderného výprdu je nutno udržet průjmový koloběh? - při zatmění Země není nic vidět? - Ozzy Osbourne vyvolal skandál tím, že se oženil s vlastní manželkou? - jízdní řád je velmi poučná kniha? - v nematice je neúplně převrácené nekonečno rovno číslu osm? - chtete-li umýt cedník, musíte jej nejprve napustit vodou? - lehčítko je pravým opakem těžítka? - náčelník Obulů se jmenuje Obul Se? - učitel je zvláštní forma mimozemského života na bázi kofeinu? - transfuze peří může bulánkovi zachránit život?

8 1) Co máš za úkol? Je to jednoduché! Vyškrtávej postupně tato písmenka a vyjde ti tajenka U, T, Q, X, R, S, T, D, Z, C, F, G, H, CH, I, L, N, P, W, Y, Ť, Č, Ř. D V Č D S Y H E N C Q G F Š U CH T U W G P K Ť O Ř D Q N C U E S R D CH I R Z D J H Q Ť E T Č N X Č T F Ř U X G Ř L T P F Č B Y L O Ť Z Ř L Y I CH C F R P C U CH I P N Ř Q M W Y G B T X A S H G T?!? Ř 2) SUDOKU ) V každém okénku najdi slovo a písmenko, které do slova nepatří, vepiš do kolečka pod okénkem. Ze zbylých písmen pak slož slovo, které patří na vynechané místo. Když nakonec zpřeházená písmenka poskládáš správně, vyjde ti krásné české přísloví. K L Š K O A N O A Z M P Á V K RÁEPC OLÁM PTANLÁ! Č T U I E L A Ř P T D Í A Á C I Ž N Č B E U I Á C N E Na tomto časopise se podílely:

9 Tereza Šťastná, Eliška Matějčková, Johana Polomíková,Vendula Batová, Veronika Vichtorová, Pavla Pardubová, Gabriela Mynářová a Anna Stromšíková. Anče Pája Johanka Vendy Gabča Eliška Terka Wejulií Celá redakce pracovala pod vedením paní učitelky Lenky Michálkové a Kateřiny Donéové.

Vsetínský kanárek. Mikulášská střelecká soutěž

Vsetínský kanárek. Mikulášská střelecká soutěž Milí čtenáři, už je to tady další číslo našeho časopisu, na který jste se tolik těšili! Přejeme vám zajímavé počteníčko, ale i krásné a pohodové Vánoce. Vaše redakce [Zadejte text.] Mikulášská střelecká

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

dvatisícedvanáct. Je tu další rok, Některým je patnáct, některým je pět, ale všichni vítáme ten jarní svět.

dvatisícedvanáct. Je tu další rok, Některým je patnáct, některým je pět, ale všichni vítáme ten jarní svět. Je tu další rok, dvatisícedvanáct. Některým je patnáct, některým je pět, ale všichni vítáme ten jarní svět. Po dlouhé půlroční dřině a píli, čekal na nás oddech chvíli. Ozval se hlas z třídní bedničky,

Více

Kvadriatlon se povedl, zajímavé disciplíny. Problém byla jen nízká účast závodníků.

Kvadriatlon se povedl, zajímavé disciplíny. Problém byla jen nízká účast závodníků. 10. Zápis ze školního parlamentu 6. 6. 2017 1. Výstava mazlíčků Koncem června - zajistí Karel Plavec Bližší informace budou upřesněny Kvadriatlon se povedl, zajímavé disciplíny. Problém byla jen nízká

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst.

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Ještě a pár dnů a přijde změna. Konečně tu budou Tajenka 1) Nejlepší přítel člověka je...? 2) Co

Více

SONG 7. ROČNÍK TANČÍRNY

SONG 7. ROČNÍK TANČÍRNY Milí čtenáři, už je to tady - další vydání našeho školního časopisu, na který jsme se všichni tolik těšili! Proto vám přejeme zajímavé počteníčko, ale i veselé Velikonoce a bohatou pomlázku. Vaše redakce

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

školní rok 2018/2019

školní rok 2018/2019 Amos časopis, který informuje o dění ve škole, představuje pedagogy z jiného úhlu pohledu, vyplňuje volný čas žáků školní rok 2018/2019 Ohlédnutí za koncem uplynulého školního roku Pankrácká věznice exkurze

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁŘÍ 2016 ŠKOLNÍ DRUŽINA Po prázdninách jsme se všichni setkali a natěšeně v naší školní družině zahájili novou celoroční

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

Opakování ČJ 2. Ročník 1.

Opakování ČJ 2. Ročník 1. Opakování ČJ 2. Ročník 1. Úkol 1: V každém řádku škrtni slovo, které tam nepatří. Zajíc, liška, jablko, veverka, divočák, srnec, jelen Lev, tygr, opice, žirafa, krokodýl, slepice, velbloud Kráva, tele,

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Zapojení do ankety. Elektronická žákovská knížka nám nyní vyhovuje:

Zapojení do ankety. Elektronická žákovská knížka nám nyní vyhovuje: Základní škola Návratnost anketních lístků ZŠ: Zapojení do ankety 41% 59% zúčastnilo se (167) nezúčastnilo se (115) Otázka č. 2: Elektronická žákovská knížka nám nyní vyhovuje: 1% 40% 42% ano ne, uvítali

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 3, červen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 3, červen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 3, červen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 3. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Ještě než začnou prázdniny, připravili jsme pro vás několik článků. Druháci na výletě

Více

Školní časopis, 2015/2016 LÉTO

Školní časopis, 2015/2016 LÉTO Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, p.o. Školní časopis, 2015/2016 LÉTO TAK, DĚCKA, PRÁZDNINY SE BLÍŽÍ. PĚKNĚ SI ODPOČIŇTE A DÁVEJTE NA SEBE POZOR. TŘI, DVA, JEDNA, START. 1 Obsah Pozvánka na rozloučení

Více

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor.

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. 1. Máte rád svoje povolání? Proč? - pro svoji pestrost a i určitou volnost volby pořadí této práce - možnosti tvůrčí práce - a pod. 2. Jak dlouho děláte

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Letošní rok je ve znamení lesa, tak se totiž jmenuje naše nové celoroční téma. Protože kousek lesa máme i na naší krásné školní zahradě, mohli jsme toto téma prožívat naplno hned od

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

4. ročník SOUBOR OTÁZEK

4. ročník SOUBOR OTÁZEK 4. ročník SOUBOR OTÁZEK 2018 Mezinárodní matematická soutěž Pangea v Evropě Název země Počet registrovaných účastníků Název země Počet registrovaných účastníků 1 Německo 118 848 10 Belgie 8 250 2 Španělsko

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 číslo: 98 Obsah: Slovo ředitele školy, První školní den, Naši prvňáčci Vyhodnocení sběru, bludiště a rozdíly Září 2017 TOCHOVICE

Více

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12

DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 DOLÁČEK ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ A MŠ K DOLŮM V PRAZE 12 ROČNÍK 2017/18 KVĚTEN ZPRÁVY Z NAŠEHO OKOLÍ Praha 12 žila 27. ročníkem oslav Dne Země Na konci dubna ve Viničním domku proběhly oslavy Dne Země, o kterých

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Druhý ročník se opět povedl

Druhý ročník se opět povedl Druhý ročník se opět povedl Zprávy z naší školy www.facebook.cz číslo 6 květen-červen 2015 Bylo to podruhé, a opět nezapomeneutelné! Přišlo také víc lidí než vloni. Sportovní odpoledne, na jehož konci

Více

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení.

ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK. Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých. z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme. vám příjemné počtení. Senožaty září listopad 2015 ŠKOLNÍ LISTY ÚVODNÍK z článků. To by pro začátek mohlo stačit, přejeme vám příjemné počtení. Gabriela Pohanová 9. ročník Vítáme Vás u prvníhovydání parlameňťáckých novin. V

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 28

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 28 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 28 Obsah: Slovo ředitele školy, zahájení školního roku, dětské tvorba, vyhodnocení sběru. Září 2010 TOCHOVICE 76 262

Více

1. Listy k nastříhání a následnému řazení žáky:

1. Listy k nastříhání a následnému řazení žáky: NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Jakubčovice nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Lenka Šrámková NÁZEV: VY_32_INOVACE_1.3.15.2._PRV TÉMA: projekt škola ČÍSLO PROJEKTU:

Více

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel

Renata, Alena, Kristýna, Hana, Daniel Naši milí čtenáři, po roce opět přinášíme zprávičky o některých akcích, které proběhly v naší družině. Můžete si je spolu s námi připomenout ve výročním vydání Družinového Blesku. Hezké prázdniny, pěkné

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Ladislav Drápal 2. místo Ondřej Burian 3. místo Michal Jirák 4. 8. místo: Pavla

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

KRONIKA. oddílu sportovní gymnastiky

KRONIKA. oddílu sportovní gymnastiky KRONIKA oddílu sportovní gymnastiky roku 2014 TRENÉRKY KOUŘILOVÁ LUDMILA ZEMÁNKOVÁ EVA CHLADILOVÁ IVANA pondělí, čtvrtek pondělí, čtvrtek pondělí, čtvrtek nová trenérka - přejeme ji hodně síl a trpělivosti

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

Školtýn. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem. 18.ročník Číslo 3

Školtýn. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem. 18.ročník Číslo 3 Školtýn Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 18.ročník Číslo 3 Obsah Rodilí mluvčí Vánoční laťka Green Life, lyžařský výcvik Škola v přírodě Zábava 2 Rodilí mluvčí Stalo se už tradicí, že na

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Zahájení školního roku 2011-2012

Zahájení školního roku 2011-2012 ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY T. G. MASARYKA ŠTĚTÍ ROČNÍK II. ZÁŘÍ ROK 2011 NOVÁ REDAKCE 2011-2012 Tak a dnem 19. září 2011 začala pracovat nová redakce. Na rozkoukávání nebylo moc času. Hned jsme se pustili

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 PIŠKVORKY VALENTÝN ŠKOLNÍ A OKRESNÍ KOLA OLYMPIÁD FOTOGRAFIE Z AKCÍ ŽÁKOVSKÝ PLES

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 PIŠKVORKY VALENTÝN ŠKOLNÍ A OKRESNÍ KOLA OLYMPIÁD FOTOGRAFIE Z AKCÍ ŽÁKOVSKÝ PLES ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 PIŠKVORKY VALENTÝN ŠKOLNÍ A OKRESNÍ KOLA OLYMPIÁD FOTOGRAFIE Z AKCÍ ŽÁKOVSKÝ PLES leden-únor 2015 Co napsali žáci 5. B. Těšíme se na 2. stupeň? Na druhém stupni se

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

TERMÍNOVKA 2018 Atletického klubu AHA Vyškov, z. s.

TERMÍNOVKA 2018 Atletického klubu AHA Vyškov, z. s. ZEN Ú N O R L E D E N Měsíc Datum Pořádáme Akce mimo Vyškov neděle 7. 1. Zahajovací závody J, D, M, Ž (Ostrava) 13. až 14.1. Mistrovství MaS ve vícebojích a v chůzi (Ostrava Vítkovice) 20., 21. 1. Krajské

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

Velikonoční závod v Hulíně, Děvčátka oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokol Vsetín se zúčastnila svých prvních závodů a to "Velikonočního

Velikonoční závod v Hulíně, Děvčátka oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokol Vsetín se zúčastnila svých prvních závodů a to Velikonočního Velikonoční závod v Hulíně, 20. 3. 2013 Děvčátka oddílu sportovní gymnastiky TJ Sokol Vsetín se zúčastnila svých prvních závodů a to "Velikonočního závodu" ve sportovní gymnastice v Hulíně. Nejlepší výkon

Více

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Obsah: 1. Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou

Říjen v naší mateřské škole. PROCHÁZKA LESEM S MUZIKOU aneb muzika hrou Říjen v naší mateřské škole Druhý měsíc tohoto školního roku nám přinesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Naši předškoláci zúčastnili 3. ročníku "Vítání nových občánků", na kterém přivítali své zatím ještě

Více

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING Školní časopis ZŠ Vyškov, Nádražní 5 Září říjen 2006 Tradiční exkurze našich žáků a učitelů do Prahy. V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 4.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 4. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 4. Obsah 1. Osecká laťka 2. Masopust 3. Školský pohár 4. Exkurze - Iveco 5. Projektový den IX. třídy 6. Projektový den 7. Den bez elektrického proudu

Více

T U R N O V, Městský stadion L.Daňka *** Pátek 3. června 2011 *** ROZPIS ZÁVODU

T U R N O V, Městský stadion L.Daňka *** Pátek 3. června 2011 *** ROZPIS ZÁVODU s ADAMEM 2011 Mezinárodní atletické závody pro žáky 1.- 5.třídy základních škol - z polskiej Szkoły Podstawowej nr 4 im. Kornela Makuszyńskiego, w Jaworze a ze ZŠ z okrsku Turnovsko T U R N O V, Městský

Více

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples

Březen 2014. Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz. Školní ples Březen 2014 Příloha ZŠ a MŠ Stehelčeves, www.skolastehelceves.cz Školní ples Tak trochu jinak jsme letos pojali školní ples, který se konal ve stylu hudby 80. a 90. let. O zahájení se postaraly děti z

Více

Deváťácké noviny č. 19; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 19; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Tak je tady červen a do konce školního roku zbývá už jenom měsíc. To znamená, že zanedlouho přijdou letní prázdniny, na které se těší každý z nás. Nejen děti, ale i učitelé si určitě rádi odpočinou.

Více

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh / učivo: Sestavení životopisu, vyplnění dotazníku, čtení s porozuměním, orientace v textu JK 32-DUM

Více

Soutěže v průběhu školního roku

Soutěže v průběhu školního roku Soutěže v průběhu školního roku ZŠ považuje podporu a rozvíjení nadání, a to ve společenskovědních, přírodních a technických předmětech, sportovních soutěžích, za jednu ze svých hlavních priorit. Tomu

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň

Výroční zpráva 2010. 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Výroční zpráva 2010 52/02 Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Choceň Kdo jsme? Jsme nezisková organizace. Našimi členy jsou dobrovolníci a naše práce souvisí s činností oddílu mladých ochránců

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Nasaďte si rukavice, přijdou velké fujavice. A na hlavy čepice, ty nám přece sluší, zahřejou nás velice, nezmrznou nám uši.

Nasaďte si rukavice, přijdou velké fujavice. A na hlavy čepice, ty nám přece sluší, zahřejou nás velice, nezmrznou nám uši. REDAKČNÍ RADA Hana Fröhlichová (4.A) Jana Hanzlíková (4.A) Matěj Mach (4.A) David Veltruský (5.A) Tereza Poštulková (5.A) Klára Červenková (5.A) Tereza Šobková (5.A) Eliška Suldovská (6.A) Veronika Břendová

Více

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014

Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Termín: Čtvrtek 18. prosince 2014 Cena: 600,- za dopravu + vstupné (dle zájmu): Schönbrunn ZOO (panda, koala) Hofburg Dům motýlů Albertina galerie - podrobné informace a ceny vstupenek viz příloha letáku

Více

Duha. časopis žáků ZŠ Huštěnovice

Duha. časopis žáků ZŠ Huštěnovice Duha časopis žáků ZŠ Huštěnovice První číslo Podzim 2013 Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Krátká historie školy 3. Jaké byly školy dříve? 4. Co děláme ve škole 5. Paní učitelka 6. Básničky o škole Milí čtenáři,

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC

ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC ZPRAVODAJ PÍRKO ZŠ HUSINEC Vítá vás 9. třída v zimním časopisu PÍRKO za měsíc listopad a prosinec Výlety a akce: Burza škol Prachatice 7.11.2017 Dne 7.11.2017 byla 9. třída základní školy Mistra Jana Husa

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

číslo. 5. číslo

číslo. 5. číslo ŠKOLNÍ Školní drbna DRBNA 20. 12. 2018 5. číslo 5. číslo 20. 12. 2018 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Letní tituly Mistrů ČR pro frenštátčany Kellermanna, Kubečkovou, Vaverku a Šmahlíkovou.

Letní tituly Mistrů ČR pro frenštátčany Kellermanna, Kubečkovou, Vaverku a Šmahlíkovou. Letní tituly Mistrů ČR pro frenštátčany Kellermanna, Kubečkovou, Vaverku a Šmahlíkovou. Letošní 38. ročník mezinárodních závodů žactva o ČOKOLÁDOVOU CENU v neděli 6. října 2013 ve frenštátském Areálu můstků

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

Anička Glatterová 3.třída

Anička Glatterová 3.třída Anička Glatterová 3.třída Obsah Obsah...1 Slavíme společně červenec..2-3 Slavní rodáci červen..4 Ročníkové práce.5 Absolventské práce.6 Výlet - Ohře 2014.7 Výlet - Bělá pod Pradědem.8 Výlet Chlum u Třeboně

Více

ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy 2016/ vydání

ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy 2016/ vydání ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy 2016/2017 1. vydání Prázdniny končí, děti jančí. Stejně jako každý rok prázdniny končí a škola začíná. A jako každým rokem žáci 8. ročníku pro vás připravují školní časopis. Budeme

Více

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice.

Následovala návštěva autobusového nádraží. Tento projekt město financovalo ze Společného regionálního operačního programu a rozpočtu města Votice. 1. a 2.10. 2009 se v rámci projektu Vzdělaný venkov uskutečnila odborná exkurze do mikroregionu Džbány-Žebrák. Exkurzi připravily manažerky mikoregionu Nechanicko Jana Pečenková a Urbanické Brázdy Ing.

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

Základní škola, mateřská škola a praktická škola Karlovy Vary. Vančurova 83, Karlovy Vary 36017

Základní škola, mateřská škola a praktická škola Karlovy Vary. Vančurova 83, Karlovy Vary 36017 Základní škola, mateřská škola a praktická škola Karlovy Vary Vančurova 83, Karlovy Vary 36017 místo poskytovaného vzdělávání : Karlovy Vary, Svahová 26 školní rok 2008/2009 www.specskoly.ic.cz ČERVEN

Více

Příprava na vyučování Českého jazyka a literatury s cíli v oblastech OSV a čtenářství

Příprava na vyučování Českého jazyka a literatury s cíli v oblastech OSV a čtenářství Příprava na vyučování Českého jazyka a literatury s cíli v oblastech OSV a čtenářství Název (téma) Učíme druhé slovesným způsobům Stručná anotace V této hodině se žáci metodou skládankového učení naučí

Více

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015

ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 ZELENÉ LISTY Číslo 2., Říjen 2015 Pár slov na začátek. Právě vychází v tomto roce druhé číslo časopisu Zelené listy. Přichází podzim a začíná se ochlazovat. Na podzim se zvířata připravují k zimnímu spánku,

Více