Podílový fond KB AMETYST FLEXI Zpráva auditora týkající se roční závěrky Fiskální rok končící dne 29. ledna 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podílový fond KB AMETYST FLEXI Zpráva auditora týkající se roční závěrky Fiskální rok končící dne 29. ledna 2010"

Transkript

1 Podílový fond KB AMETYST FLEXI Zpráva auditora týkající se roční závěrky Fiskální rok končící dne 29. ledna 2010

2 Podílový fond KB AMETYST FLEXI 17, cours Valmy Paris La Défense Zpráva auditora týkající se účetní závěrky Fiskální rok končící dne 29. ledna 2010 Vážené dámy, vážení pánové, Jako součást našeho pověření ze strany výkonného výboru spravující společnosti fondu tímto předkládáme naši zprávu týkající se účetního období končícího dne 29. ledna 2010, a to ve věci: Ověření účetní závěrky podílového fondu KB AMETYST FLEXI přiložené k této zprávě, Podkladů našeho hodnocení, Zákonem požadovaných konkrétních kontrol a informací. Výroční závěrku připravilo vedení společnosti. Naši povinností je učinit na základě našeho auditu výrok týkající se této závěrky. 1. Výrok týkající se účetní závěrky Náš audit byl proveden ve shodě s francouzskými obecně přijímanými auditorskými standardy. Dle těchto standardů jsme povinni aplikovat nezbytné postupy tak, abychom dosáhli přiměřené ujištění o tom, zda finanční výkazy neobsahují závažné nesrovnalosti. Audit zahrnuje ověřování nejrůznějších položek uvedených v rámci ročních finančních výkazů, a to formou odběru zkušebních vzorků i formou jiných metod výběru. Audit rovněž zahrnuje hodnocení implementovaných účetních zásad, významných odhadů, které byly použity, i hodnocení celkové prezentace finančních výkazů. Domnívám se, že shromážděné důkazy poskytují dostatečný a přiměřený základ pro náš výrok.

3 KB AMETYST FLEXI Zpráva auditora týkající se účetní závěrky Fiskální rok končící dne 29. ledna 2010 Tímto potvrzujeme, že v souladu s francouzskými účetními pravidly a zásadami jsou tyto roční finanční výkazy řádné a pravdivé, přičemž poskytují věrný obraz o provozním hospodářském výsledku za uplynulý fiskální rok, i o finančním postavení a aktivech UCITS na konci uvedeného fiskálního období. 2. Oprávněnost hodnocení Při aplikaci ustanovení článku L.8239 [francouzského] obchodního zákoníku v souvislosti s oprávněností našich hodnocení vás tímto upozorňujeme na následující záležitosti: Jako součást našeho hodnocení účetních zásad používaných ze strany UCITS a popsaných v poznámce přílohy nazvané Účetní pravidla a metody jsme významným způsobem ověřili správnost aplikace metod pro oceňování finančních nástrojů v rámci portfolia. Takováto ocenění jsou jako celek v souladu s naším přístupem k auditu účetní závěrky, a proto přispěly k formulaci našeho výroku uvedeného v první části této zprávy. 3. Specifické informace a auditorské postupy Zároveň byly realizovány zákonem vyžadované auditorské postupy, a to v souladu s příslušnými odbornými standardy platnými ve Francii. V souvislosti s pravdivostí nebo konzistentností informací uvedených ve výroční zprávě a dalších dokumentech zaslaných akcionářům ve věci postavení a účetní závěrky společnosti nemáme žádné připomínky. Paris La Défense, 12. května 2010 KPMG Audit KPMG S.A. Department (podpis) Pascal Lagand Partner 3

4 KB AMETYST FLEXI ROZVAHA aktiva Měna CZK CZK Dlouhodobá aktiva netto Vklady Finanční nástroje AKCIE A PODOBNÉ CENNÉ PAPÍRY Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu DLUHOPISY A PODOBNÉ CENNÉ PAPÍRY Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu DLUHOVÉ NÁSTROJE Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Obchodovatelné dluhové nástroje Ostatní dluhové nástroje Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu AKCIE PODÍLOVÝCH FONDŮ Evropské koordinované UCITS a francouzské UCITS obecné povahy UCITS pro určité investory FCPR (typ PF kolektivního investování) FCIMT (typ PF intervenujícího na trzích termínových kontraktů) Kotované společnosti zvláštního určení (SPV) a investiční fondy Nekotované SPV a investiční fondy DOČASNÉ TRANSAKCE S CENNÝMI PAPÍRY Pohledávky představující cenné papíry držené v penzi Pohledávky představující zapůjčené cenné papíry Vypůjčené cenné papíry Cenné papíry poskytnuté na penzi Ostatní dočasné transakce BUDOUCÍ FINANČNÍ NÁSTROJE Transakce na regulovaném nebo podobném trhu Ostatní pozice OSTATNÍ FINANČNÍ NÁSTROJE Závazky Budoucí devizové transakce Ostatní Finanční účty Likvidita , , , , , , , , , , , , , , , ,92 Aktiva celkem , ,84 FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

5 KB AMETYST FLEXI ROZVAHA pasiva Měna CZK CZK Vlastní (akciový) kapitál Kapitál Přenesená částka Úprava přenesené částky Výsledek , , , ,36 Vlastní kapitál celkem (částka představující čistá aktiva) , ,00 Finanční nástroje Transakce zahrnující prodej finančních nástrojů Dočasné transakce zahrnující cenné papíry Závazky představující cenné papíry poskytnuté na penzi Závazky představující vypůjčené cenné papíry Ostatní dočasné transakce Budoucí finanční transakce Transakce na regulovaném nebo podobném směnném trhu Ostatní pozice Závazky Budoucí devizové transakce Ostatní Finanční účty Krátkodobé bankovní zápůjčky Úvěry , , , , , , , , , ,47 Pasiva celkem , ,84 FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

6 KB AMETYST FLEXI Podrozvahové závazky Měna CZK CZK Zajišťovací operace (hedging) Závazky na regulovaných nebo podobných trzích Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Závazky na OTC trzích (Overthecounter) Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Ostatní závazky Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Ostatní transakce Závazky na regulovaných nebo podobných trzích Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Závazky na OTC trzích (Overthecounter) Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Ostatní závazky Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

7 KB AMETYST FLEXI Účet zisků a ztrát Měna CZK CZK Výnosy z finančních transakcí Výnosy z vkladů a finančních účtů Výnosy z akcií a podobných cenných papírů Výnosy z dluhopisů a podobných papírů Výnosy z dluhových nástrojů Výnosy z dočasných akvizicí a z prodeje cenných papírů Výnosy z budoucích finančních nástrojů Ostatní finanční výnosy , , , ,86 Celkem (I) , ,96 Náklady finančních transakcí Náklady dočasných akvizicí a prodejů cenných papírů Náklady budoucích finančních nástrojů Náklady finančních závazků Ostatní finanční náklady , ,44 Celkem (II) , ,44 Výnosy z finančních transakcí (I II) , ,52 Ostatní výnosy (III) Poplatky za správu a amortizační náklady (IV) Čisté výnosy fiskálního roku (L.2149) (I II + III IV) Úprava výnosů fiskálního roku (V) Zálohy hrazené za fiskální rok (VI) , , , , , ,65 Výnosy (I II + III IV +/ V VI): , ,36 FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

8 Příloha KB AMETYST FLEXI 1 Účetní pravidla a metody Účetní závěrka je prezentována ve formátu dle ustanovení Nařízení CRC č ze dne 2. října 2003, které se týká účtové osnovy UCITS, ve znění Nařízení CRC č ze dne 3. listopadu 2005, a které bylo schváleno Ministerskou vyhláškou ze dne 26. prosince Vzhledem k tomu, že předcházející fiskální období mělo mimořádně 17 měsíců, je jakékoliv srovnání položek rozvahy a/nebo účtu zisků a ztrát s právě uzavřeným fiskálním rokem složité. Popis oceňovacích metod pro rozvahové položky UCITS v rámci procesu uzávěrky Akcie, dluhopisy a podobné cenné papíry ze zemí eurozóny jsou oceňovány na základě zavírací ceny. Akcie, dluhopisy a podobné cenné papíry ze zemí, které se nacházejí mimo eurozónu, jsou oceňovány na základě posledních známých cen, přičemž dochází k převodu na účetní měnu pomocí směnného kurzu platného v Paříži ke dni ocenění. Obchodovatelné cenné papíry, jejichž cena není určena ke dni ocenění, nebo u kterých byla cena upravena, jsou manažerem oceněny v jejich pravděpodobné prodejní ceně. Tato ocenění jsou poskytnuta statutárnímu auditorovi v době, kdy provádí ověření. Otevřené pozice u evropských trhů pevných termínových kontraktů jsou oceňovány přirážkovou cenou. Otevřené pozice u evropských trhů podmíněných termínových kontraktů jsou oceňovány denní zavírací cenou. Otevřené pozice u zahraničních trhů pevných termínových kontraktů jsou oceňovány na základě posledních známých cen, přičemž dochází k převodu na účetní měnu pomocí směnného kurzu příslušného dne. Otevřené pozice u zahraničních trhů podmíněných termínových kontraktů jsou oceňovány na základě posledních známých cen, přičemž dochází k převodu na účetní měnu pomocí směnného kurzu příslušného dne. Podíly držené v rámci SPV, FCPR (podílové fondy rizikového a rozvojového kapitálu) nebo FCPI (podílové fondy investující do inovací) jsou oceňovány pomocí poslední známé hodnoty čistých aktiv. Podíly nebo akcie subjektů UCITS budou oceňovány pomocí poslední známé hodnoty čistých aktiv. Obchodovatelné dluhové nástroje a podobné cenné papíry, které jsou předmětem významných transakcí, jsou oceňovány aplikací účetních metod, kdy použitá sazba odpovídá sazbě ekvivalentních cenných papírů, přičemž se použije rozdíl, který vyjadřuje vnitřní charakteristiky emitenta cenných papírů. Avšak dluhové nástroje se zbytkovou životností kratší než 3 měsíce jsou při absenci specifické citlivosti oceňovány pomocí kapitalizační metody pro sazbu sjednanou až do splatnosti. Hotovostní certifikáty, vlastní směnky a hypoteční listy jsou oceňovány na lineární bázi. Cenné papíry obdržené v rámci smluv o obráceném zpětném odkupu jsou k datu akvizice zaznamenány v hodnotě stanovené v příslušné smlouvě. Nezávisle na tom, jak jsou cenné papíry drženy, jsou vedeny v této hodnotě zvýšené o kumulované úroky, které mají být obdrženy. Repo obchody držené v úschově jsou oceňovány na základě hodnoty stanovené v příslušné smlouvě. Cenné papíry používané ve smlouvách o zpětném odkupu jsou z portfolia vyjmuty k datu účinnosti příslušné smlouvy, přičemž odpovídající pohledávka je zaznamenána v rozvaze na straně aktiv, což umožňuje burzovní ocenění cenných papírů. Závazky představující cenné papíry použité v rámci smluv o zpětném odkupu jsou zaznamenány v rozvaze na straně pasiv, a to na základě hodnoty stanovené v příslušné smlouvě zvýšené o kumulované úroky, které mají být uhrazeny. Vypůjčené cenné papíry jsou oceňovány v jejich tržní hodnotě (tj. na burze CP). Závazky představující vypůjčené cenné papíry jsou rovněž oceňovány v tržní ceně zvýšené o kumulované úroky vyplývající z příslušné výpůjčky. Úrokové sazby či měnové a úrokové swapové kontrakty jsou oceňovány jejich tržní hodnotou, a to prostřednictvím metody diskontování budoucích peněžních toků (jistiny a úroků) při tržní úrokové míře a/nebo směnném kurzu. Toto ocenění je možné upravit o rizika emitenta. Úroky u úrokových a měnových swapových kontraktů s délkou trvání 3 měsíce nebo méně jsou lineárně alokovány v rámci zbývající délky trvání, a to na základě diskontování sazby dohodnuté do splatnosti. Vlastní kapitál, UCITS a swapové kontrakty na výkonnost indexu jsou oceňovány tržní hodnotou pomocí diskontování budoucích peněžních toků. Toto ocenění je možné upravit o rizika emitenta. FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

9 KB AMETYST FLEXI Ocenění swapového kontraktu, na základě kterého fond obdrží svou Záruku, je určeno na základě podmínek uvedených v záruční smlouvě, a to při aplikace účetní metody. Pohledávky, závazky a hotovost v cizích měnách jsou přeceněny pomocí denního směnného kurzu platného v Paříži. Uhrazené termínované vklady jsou oceňovány na základě vlastností daných transakcí, a to dle ustanovení během fáze sjednání. Opce na rozdíly sazeb CAP, FLOOR nebo COLLAR jsou oceňovány pomocí účetní metody. V případě opcí s životností 3 měsíce a méně jsou hrazené či obdržené opční prémie alokovány na zbývající délku trvání. Zahraniční investiční fondy s každoměsíčním výpočtem hodnoty čistých aktiv jsou oceňovány na bázi odhadovaných cen stanovených manažerem příslušného fondu. Tato ocenění jsou poskytnuta statutárnímu auditorovi v době, kdy provádí ověření. Účtování Úroky jsou účtovány pomocí metody sdružených úroků. Zařazení jednotlivých položek portfolia je zaznamenáno v ceně pořízení bez dalších poplatků, zatímco vyřazení takovýchto položek je zaúčtováno v likvidační ceně bez dalších poplatků. Fixní poplatky jsou zaúčtovány na základě rezerv, a to pomocí poslední známé faktury nebo oznámeného rozpočtu. V případě jakýchkoliv odchylek od rezerv je provedena úprava, a to v době úhrady poplatků. Provize (odměna) za správu se počítá každý den na základě čistých aktiv, včetně UCITS. Oceňovací metody pro podrozvahové závazky Podrozvahové transakce jsou oceňovány v hodnotě příslušného závazku. Hodnota závazku pro pevné termínové kontrakty se rovná ceně (v měně příslušného UCITS) násobené počtem smluv, a to celé násobeno nominální hodnotou. Hodnota závazku pro podmíněné transakce se rovná ceně podkladového cenného papíru (v měně příslušného UCITS) násobené počtem smluv krát delta krát nominální hodnota podkladového cenného papíru. Hodnota závazku pro swapové kontrakty se rovná nominální částce daného kontraktu (v měně příslušného UCITS). Poplatky za provoz a správu Tyto poplatky zahrnují všechny poplatky, které jsou fakturovány přímo podílovému fondu, s výjimkou transakčních poplatků. Transakční poplatky zahrnují poplatky za zprostředkování (odměna makléře, burzovní daň, atd.) a transakční provizi, která může být případně vybírána ze strany správce nebo spravující společnosti. Následující položky lze přičíst k poplatkům za provoz a správu: Provize za nadprůměrnou výkonnost. Jedná se o odměnu pro spravující společnost v případě, že podílový fond překonal stanovený cíl pro výkonnost. Tato odměna je fakturována podílovému fondu; Transakční provize fakturovaná podílovému fondu; Část zisků z dočasných akvizicí a prodejů cenných papírů. Pro více informací o poplatcích skutečně účtovaných podílovému fondu viz část B zjednodušeného statutu. Poplatky fakturované podílovému fondu Báze Rozpis, sazba Poplatky za provoz a správu, včetně daní (zahrnují všechny poplatky s výjimkou transakčních poplatků, provize za nadprůměrnou výkonnost a poplatků týkajících se investicí do UCITS nebo investičních fondů) Náklady vyplývající z investic do ostatních UCITS (1) Fond bude zproštěn všech poplatků za úpis a zpětný odkup v rámci výchozího subjektu UCITS. Čistá aktiva včetně UCITS Čistá aktiva včetně UCITS Max. 2,2 % ročně, a to včetně daně Max. 2,5 % ročně, a to včetně daně Provize za nadprůměrnou výkonnost (1) Bez poplatku za nadprůměrnou výkonnost Indikace účetních změn oznámených každému z držitelů jednotlivě Výskyt změny: žádný Budoucí změna: žádná FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

10 KB AMETYST FLEXI Indikace ostatních změn oznámených každému z držitelů jednotlivě (neověřených ze strany auditora) Výskyt změny: Dne 28. února 2009 došlo k přesunu společnosti správce fondu. Nová adresa: Société Générale Tour Granite Paris Cedex 18. Dne 1. září 2009 došlo ke změně spravující společnosti fondu, a to v rámci fúze spravující společnosti SGAM Alternative Investments, a převodu činností ze společnosti SGAM na společnost LYXOR Asset Management (LAM). Spravující společností se tedy namísto společnosti SGAM Alternative Investments stala společnost LYXOR Asset Management (LAM). Budoucí změna: žádná Indikace povahy chyb opravených během fiskálního roku Žádná Indikace práv a podmínek spojených s jednotlivými kategoriemi akcií Výnosy fondu jsou kapitalizovány. Účetní měna Účetnictví příslušného UCITS je vedeno v českých korunách (Kč). Podíly poplatků za správu, které se týkají investicí realizovaných jménem UCITS do akcií nebo podílů ostatních UCITS a investičních fondů, jsou alokovány na UCITS formou přímého převodu. Podíly poplatků za správu jsou periodicky zajišťovány, a to pomocí diskontované sazby, kterou oznámí spravující společnost. Rezervy jsou následně upraveny při přijetí příslušných peněžních toků. Tyto částky jsou odečteny od celkových poplatků za správu hrazených ze strany UCITS a vykázaných v rámci účtu zisků a ztrát. FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

11 KB AMETYST FLEXI 2. Změny čistých aktiv Měna CZK CZK Čistá aktiva na počátku fiskálního roku Úpisy (včetně provize za úpisy získané ze strany UCITS) Zpětné odkupy (bez provize za zpětný odkup získané ze strany UCITS) Kapitálové zisky generované z vkladů a finančních nástrojů Kapitálové ztráty generované z vkladů a finančních nástrojů Kapitálové zisky generované z budoucích finančních nástrojů Kapitálové ztráty generované z budoucích finančních nástrojů Negociační poplatky Kurzové rozdíly Změny odhadů rozdílů ve vkladech a finančních nástrojích: Odhadovaný rozdíl fiskální rok N Odhadovaný rozdíl fiskální rok N1 Změny odhadů rozdílů v budoucích finančních nástrojích: Odhadovaný rozdíl fiskální rok N Odhadovaný rozdíl fiskální rok N1 Rozdělení z předchozího fiskálního roku Čisté výnosy fiskálního roku před úpravami Zálohy hrazené během fiskálního roku Ostatní položky , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,89 Čistá aktiva na konci fiskálního roku , ,00 FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

12 KB AMETYST FLEXI 3. Doplňující informace 3.1 Finanční nástroje: rozdělení z hlediska právního či ekonomického typu nástrojů Rozdělení položky Dluhopisy a podobné cenné papíry Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu Indexované dluhopisy Převoditelné dluhopisy Dluhopisy s fixním výnosem Dluhopisy s proměnlivým výnosem Dluhopisy s nulovým kuponem Akciové (majetkové) podíly Ostatní nástroje Rozdělení položky Pohledávky z hlediska právního či ekonomického Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu Státní dluhopisy Komerční papíry Depozitní certifikáty ,00 Obchodovatelné střednědobé úpisy ( BMTN ) Ostatní nástroje Rozdělení položky Transakce zahrnující prodej finančních nástrojů dle typu nástroje Prodej CP obdržených jako penze Prodej zapůjčených CP Prodej CP získaných s právem zpětného odkupu Krátké prodeje Akcie Dluhopisy Dluhové cenné papíry Ostatní investice FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

13 KB AMETYST FLEXI Rozdělení podrozvahových položek dle tržního typu (především sazby, akcie) Sazby Akcie Směna Ostatní Zajišťovací transakce (hedging) Závazky na regulovaných či podobných trzích Závazky v rámci OTC trhů Ostatní závazky Ostatní transakce Závazky na regulovaných či podobných trzích Závazky v rámci OTC trhů Ostatní závazky 3.2 Rozdělení aktiv, pasiv a podrozvahových položek dle typu sazby Fixní sazba Variabilní sazba Opravitelná Ostatní sazba Aktiva Vklady Dluhopisy a podobné cenné papíry Dluhové nástroje ,00 Dočasné transakce s cennými papíry Finanční účty ,09 Pasiva Dočasné transakce s cennými papíry Finanční účty ,83 Podrozvahové položky Zajišťovací transakce Ostatní transakce 3.3 Rozdělení aktiv, pasiv a podrozvahových položek dle zbývající splatnosti 03 měsíce 3 měsíce 13 roky 35 let >5 let 1 rok Aktiva Vklady Dluhopisy a podobné cenné papíry Dluhové nástroje ,00 Dočasné transakce s cennými papíry Finanční účty ,09 Pasiva Dočasné transakce s cennými papíry Finanční účty ,83 Podrozvahové položky Zajišťovací transakce Ostatní transakce FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

14 KB AMETYST FLEXI 3.4 Rozdělení aktiv, pasiv a podrozvahových položek dle měny kotace / ocenění Toto rozdělení je uvedeno pro hlavní měny kotace / ocenění s výjimkou měny, ve které je vedeno účetnictví. Dle hlavní měny EUR USD SEK Ostatní měny Aktiva Vklady Akcie a podobné cenné papíry Dluhopisy a podobné cenné papíry Dluhové nástroje ,00 Akcie podílových fondů , , ,79 Dočasné transakce s cennými papíry Forwardové finanční nástroje na straně aktiv Pohledávky Finanční účty , ,82 Pasiva Transakce zahrnující prodej finančních nástrojů Dočasné transakce s cennými papíry Forwardové finanční nástroje na straně pasiv Závazky , , ,94 Finanční účty ,83 Podrozvahové položky Zajišťovací transakce Ostatní transakce 3.5 Pohledávky a závazky: rozdělení dle typu Detailní informace o jednotlivých součástech položek ostatní pohledávky a ostatní závazky, především rozdělení budoucích devizových transakcí dle typu transakce (prodej/nákup) Pohledávky ,00 Budoucí devizové transakce Budoucí měnové nákupy Celková sjednaná částka budoucích devizových prodejů Ostatní pohledávky: ,00 Ostatní transakce Závazky ,39 Budoucí devizové transakce Budoucí měnové prodeje ,85 Celková sjednaná částka budoucích devizových nákupů Ostatní závazky: Rezervy ,14 Pohledávky věřitelů 7 203,40 Ostatní transakce FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

15 KB AMETYST FLEXI 3.6 Akciový kapitál Úpisy Zpětné odkupy Počet jednotek Částka Počet jednotek Částka Počet jednotek emitovaných/odkoupených během fiskálního roku , , , ,61 Provize za úpis/zpětný odkup Úhrady Provize získané ze strany UCITS 3.7 Poplatky za správu Poplatky za provoz a správu (fixní poplatky) jako % průměrných čistých 1,81 aktiv: Provize za výkonnost (variabilní poplatky): částka nákladů za daný rok Přeúčtování poplatků za správu: Celková částka přefakturovaná na UCITS ,25 Rozdělení dle cílového UCITS UCITS 1 UCITS Přijaté a poskytnuté závazky Popis záruk obdržených ze strany UCITS s uvedením kapitálových záruk Ručitel: Société Générale S.A. Beneficient (příjemce) záruky: Fond Společnost Société Générale se až do Data splatnosti zavazuje, že za každé Roční období bude Roční hodnota čistých aktiv činit nejméně 90 % Referenční hodnoty čistých aktiv Předchozího ročního období. S ohledem na první Roční období pak bude Roční hodnota čistých aktiv činit nejméně 90 % Úvodní hodnoty čistých aktiv. Podmínky: Datum splatnosti: označuje 06/09/2017 nebo, pokud takovýto den nepředstavuje Datum výpočtu hodnoty čistých aktiv, následující Datum výpočtu hodnoty čistých aktiv. Datum výpočtu hodnoty čistých aktiv: viz část s názvem Datum a frekvence výpočtu hodnoty čistých aktiv. Pracovní den: viz část s názvem Datum a frekvence výpočtu hodnoty čistých aktiv. Roční období: označuje období od prvního Data výpočtu hodnoty čistých aktiv každého kalendářního roku (bez tohoto dne) do prvního Data výpočtu hodnoty čistých aktiv následujícího kalendářního roku (včetně tohoto dne). První Roční období začíná k Datu úvodního výpočtu hodnoty čistých aktiv (včetně tohoto dne) a končí k prvnímu Datu výpočtu hodnoty čistých aktiv (včetně tohoto dne). Roční hodnota čistých aktiv: s ohledem na každé Roční období označuje všechny hodnoty čistých aktiv fondu vypočtené během Ročního období. Referenční hodnota čistých aktiv: s ohledem na každé Roční období označuje poslední hodnotu čistých aktiv fondu během Ročního období. První Referenční hodnota čistých aktiv fondu představuje Úvodní hodnotu čistých aktiv. Úvodní hodnota čistých aktiv: označuje hodnotu čistých aktiv fondu ke dni 06/09/2007. Pro jakékoliv případné úpravy vyžadující Záruku je nezbytný předchozí souhlas AMF (Úřadu pro finanční trhy). K Datu splatnosti může být držitelům podílů fondu nabídnuta nová částečná záruka, pokud to dovolují tržní podmínky. V opačném případě bude fond se souhlasem Úřadu pro finanční trhy (AMF) investovat do peněžních aktiv, přičemž cílem vedení bude získat výnos přibližující se průměrným denním sazbám na peněžním trhu v České republice Popis ostatních přijatých a/nebo poskytnutých závazků... Žádné ostatní závazky FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

16 KB AMETYST FLEXI 3.9 Ostatní informace Současná hodnota finančních nástrojů, které jsou předmětem dočasných akvizicí: Finanční nástroje prodávané v rámci forwardových smluv o zpětném odkupu Ostatní dočasné transakce Současná hodnota finančních nástrojů zahrnujících bezpečnostní vklady (depozita): Finanční nástroje obdržené jako záruky a nezahrnuté do rozvahy: akcie Dluhopisy Dluhové nástroje Ostatní finanční nástroje Finanční nástroje poskytnuté jako záruky a vedené v rámci původních položek: Akcie Dluhopisy Dluhové nástroje Ostatní finanční nástroje Finanční nástroje držené v portfoliu, emitované ze strany subjektů napojených na spravující společnost (fond) nebo finanční manažery (podílový fond) a UCITS spravované těmito subjekty UCITS ,59 Ostatní finanční nástroje ,00 FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

17 KB AMETYST FLEXI 3.10 Alokace zisku (v účetní měně UCITS) Zálohy hrazené během fiskálního roku Datum Celková částka Jednotková částka Celkový daňový odpočet Jednotkový daňový odpočet Zálohy celkem Alokace hospodářského výsledku CZK CZK Nerozdělené částky Přenesené částky Přenesené úpravy Zisk , ,36 Celkem , ,36 Alokace Rozdělení Přeneseno do fiskálního roku Kapitalizace , ,36 Celkem , ,36 Informace týkající se podílů s výsledným distribučním právem Počet podílů (jednotek) v oběhu Distribuce na jeden podíl (jednotku) Daňové odpočty FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

18 KB AMETYST FLEXI 3.11 Alokace zisku a ostatní charakteristické položky podílového fondu za posledních pět fiskálních let Měna subjektu UCITS CZK Čistá aktiva , ,00 Počet podílů v oběhu , ,109 Hodnota čistých aktiv 94,53 90,40 Rozdělení na jednotku (včetně záloh) Jednotkové daňové odpočty převedené na držitele podílů (fyzické osoby) (1) Kapitalizace na jednotku/podíl 1,572 0,76 (1) Fiskální rok byl uzavřen; dle Fiskálních pokynů Všeobecného daňového odboru ze dne 4. března 1993 bude jednotkový daňový odpočet vypočten ke dni vyčlenění dividendy, a to distribucí celkové částky fiskálních daňových odpočtů mezi cenné papíry v oběhu k danému datu. Datum vytvoření subjektu UCITS: 6. září 2007 FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

19 Kód CP Název Množství Tržní hodnota Měna kotace % Aktiv KB AMETYST FLEXI Investiční cenné papíry UCITS UCITS celkem Investiční cenné papíry celkem Hotovost Hotovost v bance nebo na cestě Hotovost v bance nebo na cestě celkem Poplatky za správu POPLATKY ZA SPRÁVU CELKEM Hotovost celkem Obchodovatelné závazky Úročené závazky Úročené závazky celkem USD SGP bank EUR SGP bank SEK SGP bank CZK SGP bank Příloha KB AMETYST FLEXI 4. Soupis UCITS FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

20 Kód CP Název Množství Tržní hodnota Měna kotace % Aktiv Obchodovatelné závazky celkem Forwardová směna Forwardová směna Forwardová směna celkem Forwardová směna celkem KB AMETYST FLEXI CELKEM KB AMETYST FLEXI FR Podílový fond Výroční zpráva Fiskální rok končící dne:

21 PF KB AMETYST 4 Fiskální rok končící dne 26. února 2010 Zpráva auditora týkající se roční závěrky ERNST & YOUNG ET AUTRES

22 Podílový fond KB AMETYST 4 Fiskální rok končící dne 26. února 2010 Zpráva auditora týkající se účetní závěrky Akcionářům podílového fondu: Jako součást našeho pověření ze strany výkonného výboru spravující společnosti fondu tímto předkládáme naši zprávu týkající se účetního období končícího dne 26. února 2010, a to ve věci: Ověření účetní závěrky podílového fondu KB AMETYST 4 přiložené k této zprávě, Podkladů našeho hodnocení, Zákonem požadovaných konkrétních kontrol a informací. Výroční závěrku připravilo vedení společnosti. Naši povinností je učinit na základě našeho auditu výrok týkající se této závěrky. I. Výrok týkající se účetní závěrky Náš audit byl proveden ve shodě s francouzskými obecně přijímanými auditorskými standardy. Dle těchto standardů jsme povinni aplikovat nezbytné postupy tak, abychom dosáhli přiměřené ujištění o tom, zda finanční výkazy neobsahují závažné nesrovnalosti. Audit zahrnuje ověřování nejrůznějších položek uvedených v rámci ročních finančních výkazů, a to formou odběru zkušebních vzorků i formou jiných metod výběru. Audit rovněž zahrnuje hodnocení implementovaných účetních zásad, významných odhadů, které byly použity, i hodnocení celkové prezentace finančních výkazů. Domníváme se, že shromážděné důkazy poskytují dostatečný a přiměřený základ pro náš výrok. Tímto potvrzujeme, že v souladu s francouzskými účetními pravidly a zásadami jsou tyto roční finanční výkazy řádné a pravdivé, přičemž poskytují věrný obraz o provozním hospodářském výsledku za uplynulý fiskální rok, i o finančním postavení a aktivech společnosti na konci uvedeného fiskálního období.

23 II. Oprávněnost hodnocení Při aplikaci ustanovení článku L.8239 [francouzského] obchodního zákoníku v souvislosti s oprávněností našich hodnocení vás tímto upozorňujeme na následující záležitosti: V souvislosti s oceňováním derivátů, které nejsou obchodovány na regulovaných trzích, jsme ověřili, že spravující společnost používá určitý postup pro ověření ocenění poskytnutých protistranou, a dále jsme ověřili správnou aplikaci tohoto postupu. Takováto ocenění jsou jako celek v souladu s naším přístupem k auditu účetní závěrky, a proto přispěly k formulaci našeho bezvýhradného výroku uvedeného v první části této zprávy. III. Specifické informace a auditorské postupy Zároveň byly realizovány zákonem vyžadované auditorské postupy, a to v souladu s příslušnými odbornými standardy platnými ve Francii. V souvislosti s pravdivostí nebo konzistentností informací uvedených ve výroční zprávě a dalších dokumentech zaslaných akcionářům ve věci postavení a účetní závěrky společnosti nemáme žádné připomínky. NeuillysurSeine, 4. června 2010 Auditor ERNST & YOUNG ET AUTRES PF KB AMETYST 4 Fiskální rok končící dne 26. února

24 KB AMETYST 4 ÚČETNÍ ZÁVĚRKA FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

25 KB AMETYST 4 ROZVAHA aktiva Měna CZK CZK Dlouhodobá aktiva netto Vklady Finanční nástroje AKCIE A PODOBNÉ CENNÉ PAPÍRY Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu DLUHOPISY A PODOBNÉ CENNÉ PAPÍRY Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu DLUHOVÉ NÁSTROJE Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Obchodovatelné dluhové nástroje Ostatní dluhové nástroje Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu AKCIE PODÍLOVÝCH FONDŮ Evropské koordinované UCITS a francouzské UCITS obecné povahy UCITS pro určité investory FCPR (typ PF kolektivního investování) FCIMT (typ PF intervenujícího na trzích termínových kontraktů) Kotované společnosti zvláštního určení (SPV) a investiční fondy Nekotované SPV a investiční fondy DOČASNÉ TRANSAKCE S CENNÝMI PAPÍRY Pohledávky představující cenné papíry držené v penzi Pohledávky představující zapůjčené cenné papíry Vypůjčené cenné papíry Cenné papíry poskytnuté na penzi Ostatní dočasné transakce BUDOUCÍ FINANČNÍ NÁSTROJE Transakce na regulovaném nebo podobném trhu Ostatní pozice OSTATNÍ FINANČNÍ NÁSTROJE Závazky Budoucí devizové transakce Ostatní Finanční účty Likvidita , , , ,04 185,00 185, , , , ,22 0,81 0,81 Aktiva celkem , ,20 FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

26 KB AMETYST 4 ROZVAHA pasiva Měna CZK CZK Vlastní (akciový) kapitál Kapitál Přenesená částka Úprava přenesené částky Výsledek , , , ,55 Vlastní kapitál celkem (částka představující čistá aktiva) , ,14 Finanční nástroje Transakce zahrnující prodej finančních nástrojů Dočasné transakce zahrnující cenné papíry Závazky představující cenné papíry poskytnuté na penzi Závazky představující vypůjčené cenné papíry Ostatní dočasné transakce Budoucí finanční transakce Transakce na regulovaném nebo podobném směnném trhu Ostatní pozice Závazky Budoucí devizové transakce Ostatní Finanční účty Krátkodobé bankovní zápůjčky Úvěry , ,76 0,78 0, , ,21 0,85 0,85 Pasiva celkem , ,20 FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

27 KB AMETYST 4 Podrozvahové závazky Měna CZK CZK Zajišťovací operace (hedging) Závazky na regulovaných nebo podobných trzích Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Závazky na OTC trzích (Overthecounter) Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Ostatní závazky Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Ostatní transakce Závazky na regulovaných nebo podobných trzích Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Závazky na OTC trzích (Overthecounter) Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) Ostatní závazky Trh termínových kontraktů Trh opcí Kreditní deriváty Swapy Rozdílové kontrakty (CFD) , ,07 FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

28 KB AMETYST 4 Účet zisků a ztrát Měna CZK CZK Výnosy z finančních transakcí Výnosy z vkladů a finančních účtů Výnosy z akcií a podobných cenných papírů Výnosy z dluhopisů a podobných papírů Výnosy z dluhových nástrojů Výnosy z dočasných akvizicí a z prodeje cenných papírů Výnosy z budoucích finančních nástrojů Ostatní finanční výnosy Celkem (I) Náklady finančních transakcí Náklady dočasných akvizicí a prodejů cenných papírů Náklady budoucích finančních nástrojů Náklady finančních závazků Ostatní finanční náklady Celkem (II) Výnosy z finančních transakcí (I II) Ostatní výnosy (III) Poplatky za správu a amortizační náklady (IV) Čisté výnosy fiskálního roku (L.2149) (I II + III IV) Úprava výnosů fiskálního roku (V) Zálohy hrazené za fiskální rok (VI) , , , , , ,39 Výnosy (I II + III IV +/ V VI): , ,55 FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

29 Příloha KB AMETYST 4 1 Účetní pravidla a metody Účetní závěrka je prezentována ve formátu dle ustanovení Nařízení CRC č ze dne 2. října 2003, které se týká účtové osnovy UCITS, ve znění Nařízení CRC č ze dne 3. listopadu 2005, a které bylo schváleno Ministerskou vyhláškou ze dne 26. prosince Pravidla pro oceňování Aktiva podílového fondu jsou oceňována v souladu s platnými zákony a předpisy, a to především v souladu s pravidly definovanými v Nařízení CRC (Comité de la Réglementation Comptable) č ze dne 2. října 2003, které se týká účtové osnovy UCITS (1. část). Finanční nástroje obchodované na regulovaném trhu jsou oceňovány zavírací cenou platnou v den předcházející dni výpočtu hodnoty čistých aktiv. V případě, že jsou takovéto finanční nástroje obchodovány na několika regulovaných trzích současně, je zvolená zavírací cena určena dle regulovaného trhu, na kterém jsou tyto nástroje obchodovány primárně. Avšak pokud neexistují podstatné transakce na regulovaném trhu, jsou následující finanční nástroje oceňovány pomocí níže uvedených specifických metod: Obchodovatelné dluhové cenné papíry se zbytkovou životností při pořízení v délce 3 měsíce a méně jsou oceňovány lineárně během zbytkové životnosti, a to s ohledem na rozdíl mezi pořizovací hodnotou a výkupní hodnotou. Spravující společnost si však vyhrazuje právo ocenit tyto cenné papíry jejich skutečnou hodnotou, a to v případě zvláštní citlivosti na tržní rizika (sazby, atd.). Zvolený kurz odpovídá ekvivalentním cenným papírům při alokaci rizikové marže týkající se emitenta; Obchodovatelné dluhové cenné papíry se zbytkovou životností při pořízení delší než 3 měsíce jsou v případě, že jejich zbytková životnost do závěrečného dne určení hodnoty čistých aktiv je kratší než 3 měsíce oceňovány na základě lineárního rozdělení rozdílu poslední přijaté aktuální hodnoty a hodnoty vyrovnání v rámci zbytkové životnosti. Spravující společnost si však vyhrazuje právo ocenit tyto cenné papíry jejich skutečnou hodnotou, a to v případě zvláštní citlivosti na tržní rizika (sazby, atd.). Zvolený kurz odpovídá ekvivalentním cenným papírům při alokaci rizikové marže týkající se emitenta; Obchodovatelné dluhové cenné papíry se zbytkovou životností do závěrečného dne určení hodnoty čistých aktiv delší než 3 měsíce jsou oceňovány jejich aktuální hodnotou. Zvolený kurz odpovídá ekvivalentním cenným papírům při alokaci rizikové marže týkající se emitenta. Pevné budoucí finanční nástroje obchodované na organizovaných trzích jsou oceňovány clearingovou cenou ke dni výpočtu hodnoty čistých aktiv. Podmíněné budoucí finanční nástroje obchodované na organizovaných trzích jsou oceňovány tržní hodnotou platnou v den předcházející dni výpočtu hodnoty čistých aktiv. OTC ( overthecounter ) pevné nebo podmíněné finanční nástroje jsou oceňovány cenou uvedenou protistranou finančního nástroje. Jsou vykazovány v rámci podrozvahových položek, a to na základě nominální hodnoty definované ve smlouvě. V případě držení EMTN budou tyto nástroje oceněny na základě tržní ceny uvedené protistranou finančního nástroje. Spravující společnost provádí nezávislé ověření daného ocenění. Vklady jsou oceňovány nominální hodnotou plus související připsané úroky. Upisovací warranty, hotovostní certifikáty, vlastní směnky a hypoteční listy jsou oceňovány na základě jejich pravděpodobné prodejní hodnoty; určení hodnoty je odpovědností spravující společnosti. Dočasné akvizice a prodeje cenných papírů jsou oceňovány tržní cenou. FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

30 Příloha KB AMETYST 4 Podíly a akcie subjektů kolektivního investování do převoditelných cenných papírů podnikajících dle francouzského práva jsou oceňovány na základě poslední známé hodnoty čistých aktiv ke dni výpočtu hodnoty čistých aktiv podílového fondu. Podíly a akcie investičních fondů podnikajících dle zahraničního práva jsou oceňovány na základě poslední známé jednotkové hodnoty čistých aktiv ke dni výpočtu hodnoty čistých aktiv podílového fondu. Finanční nástroje obchodované na regulovaném trhu, jejichž cena nebyla určena nebo jejichž cena byla upravena, oceňovány na základě jejich pravděpodobné prodejní hodnoty; určení hodnoty je odpovědností spravující společnosti. Směnný kurz používaný pro ocenění finančních nástrojů denominovaných v jiné než referenční měně podílového fondu je určen na základě směnných kurzů vyhlášených Evropskou centrální bankou, a to ke dni, který předchází závěrečnému dni určení hodnoty čistých aktiv podílového fondu. Účetní metoda pro poplatky související s prodejem Metoda odpovídá metodě pro zahrnuté poplatky. Účetní metoda pro příjmy z cenných papírů s pevným příjmem Metoda odpovídá metodě daného kupónu. Oceňovací metody pro podrozvahové závazky Podrozvahové transakce jsou oceňovány v hodnotě příslušného závazku. Hodnota závazku pro pevné termínové kontrakty se rovná ceně (v měně příslušného UCITS) násobené počtem smluv, a to celé násobeno nominální hodnotou. Hodnota závazku pro podmíněné transakce se rovná ceně podkladového cenného papíru (v měně příslušného UCITS) násobené počtem smluv krát delta krát nominální hodnota podkladového cenného papíru. Hodnota závazku pro swapové kontrakty se rovná nominální částce daného kontraktu (v měně příslušného UCITS). Poplatky za provoz a správu Tyto poplatky zahrnují všechny poplatky, které jsou fakturovány přímo podílovému fondu, s výjimkou transakčních poplatků. Transakční poplatky zahrnují poplatky za zprostředkování (odměna makléře, burzovní daň, atd.) a transakční provizi, která může být případně vybírána ze strany správce nebo spravující společnosti. Následující položky lze přičíst k poplatkům za provoz a správu: Provize za nadprůměrnou výkonnost. Jedná se o odměnu pro spravující společnost v případě, že podílový fond překonal stanovený cíl pro výkonnost. Tato odměna je fakturována podílovému fondu; Transakční provize fakturovaná podílovému fondu; Část zisků z dočasných akvizicí a prodejů cenných papírů. Pro více informací o poplatcích skutečně účtovaných podílovému fondu viz část B zjednodušeného statutu. Poplatky fakturované podílovému fondu Báze Rozpis, sazba Poplatky za provoz a správu, včetně daní (1) Čistá aktiva Max. 1,36 % Transakční provize Části zisků z akvizičních transakcí a dočasného prodeje cenných papírů Provize za nadprůměrnou výkonnost Čistá aktiva (1) Zahrnují všechny poplatky s výjimkou transakčních poplatků, provize za nadprůměrnou výkonnost a poplatků týkajících se investicí do UCITS nebo investičních fondů. FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

31 Příloha KB AMETYST 4 Podílový fond bude investovat přímo do subjektů UCITS, jejichž poplatky za správu nepřesáhnou 0,50 % (včetně daní) hodnoty čistých aktiv těchto subjektů ročně, a u kterých zároveň nebudou účtovány poplatky za úpis a odkup. Podílovému fondu nebude účtována transakční provize. Účetní měna Účetnictví společnosti je vedeno v českých korunách (CZK). Indikace účetních změn oznámených každému z držitelů jednotlivě Výskyt změny: žádný Budoucí změna: žádná Indikace ostatních změn oznámených každému z držitelů jednotlivě (neověřených ze strany auditora) Výskyt změny: Dne 28. února 2009 došlo k přesunu společnosti správce fondu. Nová adresa: Société Générale Tour Granite Paris Cedex 18 (dříve: 50, boulevard Haussmann Paris) Budoucí změna: žádná Indikace a oprávněnost změn odhadů a aplikace opravných položek Žádná. Indikace povahy chyb opravených během fiskálního roku Žádná Indikace práv a podmínek spojených s jednotlivými kategoriemi akcií Kumulace kapitálu podílového fondu. Upozornění týkající se indexů: Podílový fond KB AMETYST 4 v žádném případě neprofituje ze sponzoringu, podpory nebo propagace, přičemž není prodáván ze strany společností STOXX Limited a Dow Jones & Company INC (dále jen souhrnně Držitelé ). Držitelé neposkytují žádné záruky a nepřebírají žádné závazky explicitní či implicitní v souvislosti s výsledky dosaženými prostřednictvím indexu Dow Jones Euro Stoxx 50 SM (dále jen Index ) a/nebo v souvislosti s úrovní, na které bude daný Index v určitý moment či den, ani neposkytují žádné jiné záruky/nepřebírají žádné jiné závazky. Index je počítán společností STOXX Limited nebo jejím jménem. Držitelé nenesou vůči jakékoliv straně odpovědnost za žádné chyby (v důsledku nedbalosti nebo z jiného důvodu) ovlivňující Index, přičemž nemají s ohledem na případné chyby ovlivňující index žádnou informační povinnost. FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

32 KB AMETYST 4 2. Změny čistých aktiv Měna CZK CZK Čistá aktiva na počátku fiskálního roku Úpisy (včetně provize za úpisy získané ze strany UCITS) Zpětné odkupy (bez provize za zpětný odkup získané ze strany UCITS) Kapitálové zisky generované z vkladů a finančních nástrojů Kapitálové ztráty generované z vkladů a finančních nástrojů Kapitálové zisky generované z budoucích finančních nástrojů Kapitálové ztráty generované z budoucích finančních nástrojů Negociační poplatky Kurzové rozdíly Změny odhadů rozdílů ve vkladech a finančních nástrojích: Odhadovaný rozdíl fiskální rok N Odhadovaný rozdíl fiskální rok N1 Změny odhadů rozdílů v budoucích finančních nástrojích: Odhadovaný rozdíl fiskální rok N Odhadovaný rozdíl fiskální rok N1 Rozdělení z předchozího fiskálního roku Čisté výnosy fiskálního roku před úpravami Zálohy hrazené během fiskálního roku Ostatní položky , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,16 Čistá aktiva na konci fiskálního roku , ,14 FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

33 KB AMETYST 4 3. Doplňující informace 3.1 Finanční nástroje: rozdělení z hlediska právního či ekonomického typu nástrojů Rozdělení položky Dluhopisy a podobné cenné papíry Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu Indexované dluhopisy Převoditelné dluhopisy Dluhopisy s fixním výnosem Dluhopisy s proměnlivým výnosem Dluhopisy s nulovým kuponem Akciové (majetkové) podíly Ostatní nástroje Rozdělení položky Pohledávky z hlediska právního či ekonomického Zakoupené na regulovaném nebo podobném trhu Zakoupené na jiném než regulovaném nebo podobném trhu Státní dluhopisy Komerční papíry Depozitní certifikáty Obchodovatelné střednědobé úpisy ( BMTN ) Ostatní nástroje Rozdělení položky Transakce zahrnující prodej finančních nástrojů dle typu nástroje Prodej CP obdržených jako penze Prodej zapůjčených CP Prodej CP získaných s právem zpětného odkupu Krátké prodeje Akcie Dluhopisy Dluhové cenné papíry Ostatní investice FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

34 KB AMETYST Rozdělení podrozvahových položek dle tržního typu (především sazby, akcie) Sazby Akcie Směna Ostatní Zajišťovací transakce (hedging) Závazky na regulovaných či podobných trzích Závazky v rámci OTC trhů Ostatní závazky Ostatní transakce Závazky na regulovaných či podobných trzích Závazky v rámci OTC trhů ,90 Ostatní závazky 3.2 Rozdělení aktiv, pasiv a podrozvahových položek dle typu sazby Fixní sazba Variabilní sazba Opravitelná Ostatní sazba Aktiva Vklady Dluhopisy a podobné cenné papíry Dluhové nástroje Dočasné transakce s cennými papíry Finanční účty 184,22 Pasiva Dočasné transakce s cennými papíry Finanční účty Podrozvahové položky Zajišťovací transakce Ostatní transakce 3.3 Rozdělení aktiv, pasiv a podrozvahových položek dle zbývající splatnosti 03 měsíce 3 měsíce 13 roky 35 let >5 let 1 rok Aktiva Vklady Dluhopisy a podobné cenné papíry Dluhové nástroje Dočasné transakce s cennými papíry Finanční účty 184,22 Pasiva Dočasné transakce s cennými papíry Finanční účty Podrozvahové položky Zajišťovací transakce Ostatní transakce FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

35 KB AMETYST Rozdělení aktiv, pasiv a podrozvahových položek dle měny kotace / ocenění Toto rozdělení je uvedeno pro hlavní měny kotace / ocenění s výjimkou měny, ve které je vedeno účetnictví. Dle hlavní měny EUR Ostatní měny Aktiva Vklady Akcie a podobné cenné papíry Dluhopisy a podobné cenné papíry Dluhové nástroje Akcie podílových fondů ,69 Dočasné transakce s cennými papíry Forwardové finanční nástroje na straně aktiv Pohledávky Finanční účty Pasiva Transakce zahrnující prodej finančních nástrojů Dočasné transakce s cennými papíry Forwardové finanční nástroje na straně pasiv Závazky Finanční účty 0,78 Podrozvahové položky Zajišťovací transakce Ostatní transakce 3.5 Pohledávky a závazky: rozdělení dle typu Detailní informace o jednotlivých součástech položek ostatní pohledávky a ostatní závazky, především rozdělení budoucích devizových transakcí dle typu transakce (prodej/nákup) Pohledávky Budoucí devizové transakce Budoucí měnové nákupy Celková sjednaná částka budoucích devizových prodejů Ostatní pohledávky: Ostatní transakce Závazky ,76 Budoucí devizové transakce Budoucí měnové prodeje Celková sjednaná částka budoucích devizových nákupů Ostatní závazky: Rezervy ,76 Ostatní transakce FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

36 KB AMETYST Akciový kapitál Úpisy Zpětné odkupy Počet jednotek Částka Počet jednotek Částka Počet jednotek emitovaných/odkoupených během fiskálního roku , , , ,51 Provize za úpis/zpětný odkup ,97 Úhrady Provize získané ze strany UCITS , Poplatky za správu Poplatky za provoz a správu (fixní poplatky) jako % průměrných čistých 1,10 aktiv: Provize za výkonnost (variabilní poplatky): částka nákladů za daný rok Přeúčtování poplatků za správu: Celková částka přefakturovaná na UCITS Rozdělení dle cílového UCITS UCITS 1 UCITS Přijaté a poskytnuté závazky Popis záruk obdržených ze strany UCITS s uvedením kapitálových záruk Záruka: Ručitel: SOCIÉTÉ GÉNÉRALE. Záruka poskytnutá Fondu ze strany společnosti Société Générale se týká konečné hodnoty čistých aktiv, tj. dne 8. srpna 2013 nebo pokud nejde o tržní den potom následující tržní den. Tato garantovaná hodnota čistých aktiv (dále jen Garantovaná hodnota čistých aktiv ) je definována jako hodnota umožňující každému držiteli, který si upsal podíly Fondu před 8. srpnem 2008 a který požádá o odkup těchto podílů na základě hodnoty čistých aktiv dne 8. srpna 2013 nebo pokud nejde o tržní den potom následující tržní den, získat odkupní hodnotu čistých aktiv, která se rovná Referenční hodnotě čistých aktiv ( RNAV ) násobené: 100 % 60 % průměrných čtvrtletních výkonností indexu DJ Euro Stoxx 50 index, a to dle ustanovení uvedených ve statutu Popis ostatních přijatých a/nebo poskytnutých závazků... Žádné ostatní závazky FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

37 KB AMETYST Ostatní informace Současná hodnota finančních nástrojů, které jsou předmětem dočasných akvizicí: Finanční nástroje prodávané v rámci forwardových smluv o zpětném odkupu Ostatní dočasné transakce Současná hodnota finančních nástrojů zahrnujících bezpečnostní vklady (depozita): Finanční nástroje obdržené jako záruky a nezahrnuté do rozvahy: Akcie Dluhopisy Dluhové nástroje Ostatní finanční nástroje Finanční nástroje poskytnuté jako záruky a vedené v rámci původních položek: Akcie Dluhopisy Dluhové nástroje Ostatní finanční nástroje Finanční nástroje držené v portfoliu, emitované ze strany subjektů napojených na spravující společnost (fond) nebo finanční manažery (podílový fond) a UCITS spravované těmito subjekty Cenné papíry UCITS ,69 Swapy ,04 FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

38 KB AMETYST Alokace zisku (v účetní měně UCITS) Zálohy hrazené během fiskálního roku Datum Celková částka Jednotková částka Celkový daňový odpočet Jednotkový daňový odpočet Zálohy celkem Alokace hospodářského výsledku CZK CZK Nerozdělené částky Přenesené částky Přenesené úpravy Zisk , ,55 Celkem , ,55 Alokace Rozdělení Přeneseno do fiskálního roku Kapitalizace , ,55 Celkem , ,55 Informace týkající se podílů s výsledným distribučním právem Počet podílů (jednotek) v oběhu Distribuce na jeden podíl (jednotku) Daňové odpočty FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

39 KB AMETYST Zisku a ostatní charakteristické položky podílového fondu za posledních pět fiskálních let Měna subjektu UCITS CZK Čistá aktiva , ,14 Počet podílů v oběhu , ,85443 Hodnota čistých aktiv 0,9643 0,959 Rozdělení na jednotku (včetně záloh) Jednotkové daňové odpočty převedené na držitele podílů (fyzické osoby) (1) Kapitalizace na jednotku/podíl 0,010 0,008 (1) Fiskální rok byl uzavřen; dle Fiskálních pokynů Všeobecného daňového odboru ze dne 4. března 1993 bude jednotkový daňový odpočet vypočten ke dni vyčlenění dividendy, a to distribucí celkové částky fiskálních daňových odpočtů mezi cenné papíry v oběhu k danému datu. Datum vytvoření subjektu UCITS: 5. května 2008 FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

40 Kód CP Název Množství Tržní hodnota Měna kotace % Aktiv KB AMETYST 4 Investiční cenné papíry UCITS UCITS celkem Investiční cenné papíry celkem Úrokové swapy Úrokové swapy celkem Cash V BANCE NEBO NA CESTĚ V BANCE NEBO NA CESTĚ CELKEM POPLATKY ZA SPRÁVU POPLATKY ZA SPRÁVU CELKEM Hotovost celekm KB AMETYST 4 celkem EUR SGP bank CZK SGP bank Příloha KB AMETYST 4 4. Soupis UCITS FR PF Roční závěrka Fiskální rok končící dne

PF KB AKCENT 2 Osvědčení o skladbě aktiv k 27. květnu 2011

PF KB AKCENT 2 Osvědčení o skladbě aktiv k 27. květnu 2011 PF KB AKCENT 2 Osvědčení o skladbě aktiv k 27. květnu 2011 ERNST & YOUNG et Autres Nezapsaný podílový fond KB AKCENT 2 Osvědčení o skladbě aktiv Předsedovi Správní rady Spravující Společnosti. Jakožto

Více

Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů

Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů Základní údaje Název fondu (pro PF), CONSUS investiční fond Obchodní firma (IF): ISIN / SIN: ISIN / SIN: ISIN / SIN: CZ0008028305 Registrace

Více

Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1

Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1 Bankovní účetnictví Cenné papíry a deriváty Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1 BANKOVNÍ ÚČETNICTVÍ ÚČTOVÁ TŘÍDA 3 Od klasických služeb, které představují přijímání vkladů a poskytování úvěrů, banky

Více

Účetnictví finančních institucí. Cenné papíry a deriváty

Účetnictví finančních institucí. Cenné papíry a deriváty Účetnictví finančních institucí Cenné papíry a deriváty 1 BANKOVNÍ ÚČETNICTVÍ ÚČTOVÁ TŘÍDA 3 Od klasických služeb, které představují přijímání vkladů a poskytování úvěrů, banky postupně přecházejí k službám

Více

Druhy cenných papírů: - majetkové (akcie, podílové listy) - dlužné (dluhopisy, hyp.zástavní listy, směnky, ad.)

Druhy cenných papírů: - majetkové (akcie, podílové listy) - dlužné (dluhopisy, hyp.zástavní listy, směnky, ad.) 4. Účtování cenných papírů Druhy cenných papírů: - majetkové (akcie, podílové listy) - dlužné (dluhopisy, hyp.zástavní listy, směnky, ad.) Cenné papíry členění (v souladu s IAS 39) : k prodeji k obchodování

Více

Přílohy. Příloha č. 1. Výkaz zisků a ztrát v bance. 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy. Z toho: úroky z dluhových cenných papírů

Přílohy. Příloha č. 1. Výkaz zisků a ztrát v bance. 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy. Z toho: úroky z dluhových cenných papírů Přílohy Příloha č. 1 Výkaz zisků a ztrát v bance. 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy Z toho: úroky z dluhových cenných papírů 2. Náklady na úroky a podobné náklady Z toho: náklady na úroky z dluhových

Více

BNP Paribas L1 World Commodities zkráceně BNPP L1 World Commodities

BNP Paribas L1 World Commodities zkráceně BNPP L1 World Commodities World Commodities Profil společnosti BNP Paribas L1 byla založena v Lucemburku dne 29. listopadu 1989 na dobu neurčitou ve formě investiční společnosti s variabilním kapitálem s více podfondy v souladu

Více

Přílohy. Příloha č. 1. Příloha č. 2. Emitované dluhopisy ČSOB. Právní úprava cenných papírů

Přílohy. Příloha č. 1. Příloha č. 2. Emitované dluhopisy ČSOB. Právní úprava cenných papírů Přílohy Příloha č. 1 Emitované dluhopisy ČSOB Příloha č. 2 Právní úprava cenných papírů Obecná právní regulace je obsažena v zákoně č. 591/1992 Sb. o cenných papírech, který vedle obecných ustanovení obsahuje

Více

Seznam studijní literatury

Seznam studijní literatury Seznam studijní literatury Zákon o účetnictví, Vyhlášky 500 a 501/2002 České účetní standardy (o CP) Kovanicová, D.: Finanční účetnictví, Světový koncept, Polygon, Praha 2002 nebo později Standard č. 28,

Více

Podílový fond KB AMETYST FLEXI Osvědčení auditora Skladba aktiv k 30. červenci 2010

Podílový fond KB AMETYST FLEXI Osvědčení auditora Skladba aktiv k 30. červenci 2010 Podílový fond KB AMETYST FLEXI Osvědčení auditora Skladba aktiv k 30. červenci 2010 Podílový fond KB AMETYST FLEXI 17, cours Valmy 92987 Paris La Défense cedex Osvědčení auditora Skladba aktiv k 30. červenci

Více

Schválení účetní závěrky ČEZ, a. s., a konsolidované účetní závěrky Skupiny ČEZ za rok 2011. Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12.

Schválení účetní závěrky ČEZ, a. s., a konsolidované účetní závěrky Skupiny ČEZ za rok 2011. Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. Schválení účetní závěrky ČEZ, a. s., a konsolidované účetní závěrky Skupiny ČEZ za rok 2011 Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2011 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Více

OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY

OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY 24.1.2012 Úřední věstník Evropské unie L 19/37 OBECNÉ ZÁSADY OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY ze dne 21. prosince 2011, kterými se mění obecné zásady ECB/2010/20 o právním rámci pro účetnictví a

Více

KB AMETYST FLEXI ZJEDNODUŠENÝ STATUT

KB AMETYST FLEXI ZJEDNODUŠENÝ STATUT KB AMETYST FLEXI ZJEDNODUŠENÝ STATUT KB AMETYST FLEXI ZJEDNODUŠENÝ STATUT SKIPCP odpovídající evropským normám ČÁST A STATUTÁRNÍ ÚDAJE STRUČNÁ PREZENTACE: KÓD ISIN: FR0010510552 NÁZEV: KB AMETYST FLEXI

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

CENNÉ PA CENNÉ PÍRY PÍR

CENNÉ PA CENNÉ PÍRY PÍR CENNÉ PAPÍRY ve finančních institucích dr. Malíková 1 Operace s cennými papíry Banky v operacích s cennými papíry (CP) vystupují jako: 1. Investor do CP 2. Emitent CP 3. Obchodník s CP Klasifikace a operace

Více

IKS Peněžní trh PLUS 2 IKS Dluhopisový 18 IKS Dluhopisový PLUS 35 IKS Balancovaný konzervativní 53 IKS Balancovaný dynamický 71 IKS Akciový PLUS 86

IKS Peněžní trh PLUS 2 IKS Dluhopisový 18 IKS Dluhopisový PLUS 35 IKS Balancovaný konzervativní 53 IKS Balancovaný dynamický 71 IKS Akciový PLUS 86 Finanční část Výroční zprávy za rok 2007 fondy IKS Peněžní trh PLUS 2 IKS Dluhopisový 18 IKS Dluhopisový PLUS 35 IKS Balancovaný konzervativní 53 IKS Balancovaný dynamický 71 IKS Akciový PLUS 86 KB Peněžní

Více

OBECNÉ ZÁSADY. (3) Kromě toho je třeba provést některé další technické změny v příloze IV obecných zásad ECB/2010/20. Článek 1. Změna.

OBECNÉ ZÁSADY. (3) Kromě toho je třeba provést některé další technické změny v příloze IV obecných zásad ECB/2010/20. Článek 1. Změna. 21.7.2015 L 193/147 OBECNÉ ZÁSADY OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/1197 ze dne 2. července 2015, kterými se mění obecné zásady ECB/2010/20 o právním rámci pro účetnictví a finanční vykazování

Více

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU)

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) L 193/134 ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/1196 ze dne 2. července 2015, kterým se mění rozhodnutí ECB/2010/21 o ročních účetních závěrkách Evropské centrální banky (ECB/2015/26) RADA GUVERNÉRŮ

Více

Oznámení podílníkům. Pioneer P.F. Fonds Commun de Placement. 8. listopadu 2010

Oznámení podílníkům. Pioneer P.F. Fonds Commun de Placement. 8. listopadu 2010 Oznámení podílníkům 8. listopadu 2010 Pioneer P.F. Fonds Commun de Placement Pioneer Funds P.F - Notice_Unitholders_2010_A5_CZ_v01.indd 1 3.11.2010 8:47:17 Pioneer Funds P.F - Notice_Unitholders_2010_A5_CZ_v01.indd

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

BNP Paribas L1 Convertible Bond World zkráceně BNPP L1 Convertible Bond World

BNP Paribas L1 Convertible Bond World zkráceně BNPP L1 Convertible Bond World Convertible Bond World Profil společnosti BNP Paribas L1 byla založena v Lucemburku dne 29. listopadu 1989 na dobu neurčitou ve formě investiční společnosti s variabilním kapitálem s více podfondy v souladu

Více

OBSAH. 4. Výsledovka - náklady a výnosy 57 4.1 Funkce a forma výsledovky 57 4.2 Kdy se výsledovka sestavuje 60

OBSAH. 4. Výsledovka - náklady a výnosy 57 4.1 Funkce a forma výsledovky 57 4.2 Kdy se výsledovka sestavuje 60 1 1. Význam a funkce účetnictví 7 1.1 Význam a podstata účetnictví 7 1.2 Historie a vývoj účetnictví 8 1.3 Funkce a podstata účetnictví 11 1.4 Uživatelé účetních informací 11 1.5 Regulace účetnictví a

Více

SKUPINA ČEZ MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ K

SKUPINA ČEZ MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ K MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ KONSOLIDOVANÁ ROZVAHA V mil. Kč Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: Bod K 31. 12. 2016 Dlouhodobý

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2017 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2017 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

s ohledem na statut Evropského systému centrálních bank a Evropské centrální banky, a zejména na článek 26.2 tohoto statutu,

s ohledem na statut Evropského systému centrálních bank a Evropské centrální banky, a zejména na článek 26.2 tohoto statutu, L 68/54 ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY 2015/425 ze dne 15. prosince 2014, kterým se mění rozhodnutí ECB/2010/21 o ročních účetních závěrkách Evropské centrální banky (ECB/2014/55) RADA GUVERNÉRŮ EVROPSKÉ

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2016 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2016 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

Zásady investiční politiky hl. m. Prahy při zhodnocování volných finančních prostředků

Zásady investiční politiky hl. m. Prahy při zhodnocování volných finančních prostředků Příloha č. 1 k usnesení Rady č. 1253 ze dne 30. 8. 2011 Zásady investiční politiky hl. m. Prahy při zhodnocování volných finančních prostředků ) Základní principy strategie při zhodnocování dočasně volných

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2009 Ve smyslu 19, odst. 9, zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2009 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly

Více

Předmluva... XI Přehled zkratek...xii

Předmluva... XI Přehled zkratek...xii Obsah Předmluva................................................... XI Přehled zkratek...............................................xii Díl 1 Úvod do účetnictví účetní jednotky a principy vedení účetnictví

Více

Tématické okruhy. 4. Investiční nástroje investiční nástroje, cenné papíry, druhy a vlastnosti

Tématické okruhy. 4. Investiční nástroje investiční nástroje, cenné papíry, druhy a vlastnosti Seznam tématických okruhů a skupin tématických okruhů ( 4 odst. 2 vyhlášky o druzích odborných obchodních činností obchodníka s cennými papíry vykonávaných prostřednictvím makléře, o druzích odborné specializace

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2014 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány účetní výkazy

Více

Minulé Předminulé Číslo Položka Číslo Hrubá Čistá účetní účetní položky řádku částka Úprava částka období období a b c

Minulé Předminulé Číslo Položka Číslo Hrubá Čistá účetní účetní položky řádku částka Úprava částka období období a b c ROZVAHA okamžik sestavení závěrky: 31. 1. 2008 AKTIVA kód banky: 6700 2007 2006 2005 Běžné Minulé Předminulé Položka Hrubá Čistá položky řádku částka Úprava částka a b c 1 2 3 4 5 1. Pokladní hotovost,

Více

Raiffeisen fond dluhopisových příležitostí, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen fond dluhopisových příležitostí, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva k 30. 6. 2013 Raiffeisen fond dluhopisových příležitostí, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. 1 Název podílového fondu a identifikační označení podle mezinárodního

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2015 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány účetní výkazy

Více

Opravné položky a oprávky. Údaj kompenzovaný o opravné položky a oprávky 1,2 28894 1,3 2,2 28893 2,3 3,2 1 3,3 4 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6

Opravné položky a oprávky. Údaj kompenzovaný o opravné položky a oprávky 1,2 28894 1,3 2,2 28893 2,3 3,2 1 3,3 4 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 Výskyt datového souboru Kód souboru: ROCOS11 Subjekt: 47116072 Ke dni: 30.09.2007 Rozsah: S_BCPZB Typ: Provozní Stav: Platný Struktura pohledávek a závazků - ROCO11_10 - Pohledávky podle sektorů dlužníků

Více

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU)

ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) L 320/18 ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2017/2239 ze dne 16. listopadu 2017, kterým se mění rozhodnutí (EU) 2016/2247 o ročních účetních závěrkách Evropské centrální banky (ECB/2017/36) RADA

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

II. Vývoj státního dluhu

II. Vývoj státního dluhu II. Vývoj státního dluhu V 2015 došlo ke snížení celkového státního dluhu z 1 663,7 mld. Kč na 1 663,1 mld. Kč, tj. o 0,6 mld. Kč, přičemž vnitřní státní dluh se zvýšil o 1,6 mld. Kč, zatímco korunová

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

b) cenné papíry představující účast s rozhodujícím nebo podstatným vlivem,

b) cenné papíry představující účast s rozhodujícím nebo podstatným vlivem, 1.5.2 Oceňování k okamžiku sestavení účetní závěrky K okamžiku sestavení účetní závěrky se vybrané cenné papíry - s výjimkou cenných papírů držených do splatnosti, cenných papírů představujících účast

Více

KB Ametyst 5. Zjednodušený Statut

KB Ametyst 5. Zjednodušený Statut KB Ametyst 5 Zjednodušený Statut OBSAH Zjednodušený Statut 3 Část A statutární údaje 3 Stručná prezentace 3 Informace o investicích a správě 3 Klasifikace 3 Záruka 3 SKIPCP jiné SKIPCP 3 Cíl správy 4 Popis

Více

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva...

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva... Obsah Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...................xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek.......................... XVI Předmluva....................................................

Více

Fio Banka, a.s. V Celnici 1028/10 117 21 Praha 1 IČO : 61858374 Výkazy k 30.6.2013

Fio Banka, a.s. V Celnici 1028/10 117 21 Praha 1 IČO : 61858374 Výkazy k 30.6.2013 Fio Banka, a.s. V Celnici 1028/10 117 21 Praha 1 IČO : 61858374 Výkazy k 30.6.2013 Základní rozvaha - RIS15_01 - Aktiva vykazujícího subjektu v základním členění Údaj nekompenzo vaný o opravné položky

Více

Minulé Číslo Položka Číslo Hrubá Čistá účetní položky řádku částka Úprava částka období a b c

Minulé Číslo Položka Číslo Hrubá Čistá účetní položky řádku částka Úprava částka období a b c ROZVAHA AKTIVA kód banky: 6700 2008 Běžné 2007 Položka Hrubá Čistá položky řádku částka Úprava částka a b c 1 2 3 4 1. Pokladní hotovost, vklady u centrálních bank 1 20,634 0 20,634 70,497 2. Státní bezkupónové

Více

Údaje k uveřejnění z účetní závěrky

Údaje k uveřejnění z účetní závěrky Údaje k uveřejnění z účetní závěrky Rozvaha AKTIVA 1-14 Aktiva celkem 55 300 710 1. Pokladní hotovost a pohledávky vůči centrálním bankám 9 186 602 2. Finanční aktiva k obchodování 3 319 428 2.1 Deriváty

Více

VYHLÁŠKA. ze dne 2017,

VYHLÁŠKA. ze dne 2017, I I. N á v r h VYHLÁŠKA ze dne 2017, kterou se mění vyhláška č. 501/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky,

Více

IAS 7. Výkazy peněžních toků

IAS 7. Výkazy peněžních toků IAS 7 Výkazy peněžních toků Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní jednotky prostřednictvím výkazu peněžních toků,

Více

Rozvaha AKTÍVA 2011 2010. Minulé účetní období číslo. Bežné účetní období

Rozvaha AKTÍVA 2011 2010. Minulé účetní období číslo. Bežné účetní období Rozvaha Poštová banka, a.s., pobočka Česká republika Praha 8, Sokolovská 17, 186 00 IČO: 289 92 610 Organizační složka podniku zahraniční osoby Předmět podnikání: Bankovní služby Kód banky: 2240 AKTÍVA

Více

KB AMETYST FLEXI KOMPLETNÍ STATUT

KB AMETYST FLEXI KOMPLETNÍ STATUT KB AMETYST FLEXI KOMPLETNÍ STATUT KB AMETYST FLEXI STATUT SKIPCP odpovídající evropským normám I. OBECNÉ CHARAKTERISTIKY 1. FORMA SKIPCP: NÁZEV: KB AMETYST FLEXI (dále FCP ) PRÁVNÍ FORMA A ČLENSKÝ STÁT,

Více

53 684 953 47 278 722 Aktiva celkem

53 684 953 47 278 722 Aktiva celkem Obchodní firma: ING Bank N.V., organizační složka sídlo: Praha 5, Nádražní 344/25 identifikační číslo: 291 798 66 předmět podnikání: banka okamžik sestavení účetní závěrky: 27.4.2005 kód banky: 3500 ROZVAHA

Více

Minulé Předminulé Číslo Položka Číslo Hrubá Čistá účetní účetní položky řádku částka Úprava částka období období a b c

Minulé Předminulé Číslo Položka Číslo Hrubá Čistá účetní účetní položky řádku částka Úprava částka období období a b c ROZVAHA k 31.12. 2006 AKTIVA kód banky: 6700 2006 2005 2004 Běžné Minulé Předminulé Položka Hrubá Čistá položky řádku částka Úprava částka a b c 1 2 3 4 5 1. Pokladní hotovost, vklady u centrálních bank

Více

EVROPSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA

EVROPSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA L 202/54 Úřední věstník Evropské unie 4.8.2009 EVROPSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY ze dne 17. července 2009, kterým se mění rozhodnutí ECB/2006/17 o ročních účetních závěrkách

Více

Oznámení pro podílníky. Pioneer P.F. Global Defensive 20 Pioneer P.F. Global Balanced 50 Pioneer P.F. Global Changes

Oznámení pro podílníky. Pioneer P.F. Global Defensive 20 Pioneer P.F. Global Balanced 50 Pioneer P.F. Global Changes Oznámení pro podílníky Pioneer P.F. Global Defensive 20 Pioneer P.F. Global Balanced 50 Pioneer P.F. Global Changes 16. prosince 2014 Obsah Oznámení pro podílníky... 3 1) Odůvodnění navrhovaného sloučení...

Více

Investiční služby investiční nástroje

Investiční služby investiční nástroje Investiční služby investiční nástroje Podnikání na kapitálovém trhu Mgr. Bc. Kristýna Chalupecká Hlavní body přednášky Investiční nástroje Subjekty investování Investiční služby Dle Zákona č. 256/2004

Více

EVROPSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA

EVROPSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA 4.8.2009 Úřední věstník Evropské unie L 202/65 OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY ze dne 17. července 2009, kterými se mění obecné zásady ECB/2006/16 o právním

Více

Rozvaha a podrozvaha ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA. Část 1: Základní rozvaha k 30.9.2014 Datová oblast: FIS10_11 Aktiva v základním členění

Rozvaha a podrozvaha ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA. Část 1: Základní rozvaha k 30.9.2014 Datová oblast: FIS10_11 Aktiva v základním členění ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA Výkaz: FIS (ČNB) 10-12 / FISIFE10 Rozvaha a podrozvaha Část 1: Základní rozvaha k 30.9.2014 Datová oblast: FIS10_11 Aktiva v základním členění P0186 [24] - Účetní FIN0001 - Aktiva celkem

Více

Členění termínových obchodů z hlediska jejich základních

Členění termínových obchodů z hlediska jejich základních Členění termínových obchodů z hlediska jejich základních vlastností a způsobů obchodovatelnosti TERMÍNOVÉ OBCHODY Neodvolatelné /tzv. pevné/ termínové obchody Termínové kontrakty typu forward a futures

Více

Výkaz zisků a ztrát. 3.čtvrtletí 2001. Změna ROZVAHA KOMERČNÍ BANKY PODLE CAS

Výkaz zisků a ztrát. 3.čtvrtletí 2001. Změna ROZVAHA KOMERČNÍ BANKY PODLE CAS Komerční banka dosáhla podle mezinárodních účetních standardů za tři čtvrtletí roku 2002 nekonsolidovaného čistého zisku ve výši 6 308 mil. Kč. Návratnost kapitálu (ROE) banky činila 30,7 %, poměr nákladů

Více

Informace pro akcionáře Oznámení o fúzi

Informace pro akcionáře Oznámení o fúzi Lucemburk, 21. července 2017 Informace pro akcionáře Oznámení o fúzi CS Investment Funds 2 investiční společnost s proměnlivým kapitálem, založená podle lucemburského práva, se sídlem 5, rue Jean Monnet,

Více

Informace o ekonomické situaci UniCredit Bank Czech Republic, a.s. ke dni 30. 9. 2011

Informace o ekonomické situaci UniCredit Bank Czech Republic, a.s. ke dni 30. 9. 2011 Informace o ekonomické situaci UniCredit Bank Czech Republic, a.s. ke dni 30. 9. 2011 Vydáno dne 15. listopadu 2011 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 Informace o ekonomické

Více

Worldselect One First Selection

Worldselect One First Selection Worldselect One First Selection Podfond Worldselect One, otevřené investiční společnosti s proměnlivým vlastním kapitálem (dále jen Společnost ) Založena 21. července 2004. ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT BŘEZEN

Více

Úřední věstník Evropské unie L 348/57

Úřední věstník Evropské unie L 348/57 29.12.2009 Úřední věstník Evropské unie L 348/57 ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY ze dne 14. prosince 2009, kterým se mění rozhodnutí ECB/2006/17 o ročních účetních závěrkách Evropské centrální banky

Více

Změny, které nastaly v souvislosti s činností Správce fondu, dále významnější faktory působící na vývoj investiční politiky, ostatní informace

Změny, které nastaly v souvislosti s činností Správce fondu, dále významnější faktory působící na vývoj investiční politiky, ostatní informace VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Základní údaje Název Název v anglickém jazyce Název v maďarském jazyce Zkrácený název Zkrácený název v anglickém jazyce Zkrácený název v maďarském jazyce GE Money Peněžní Otevřený Podílový

Více

10. V části druhé v nadpisu Hlavy II se slovo (BILANCE) zrušuje.

10. V části druhé v nadpisu Hlavy II se slovo (BILANCE) zrušuje. Strana 7829 468 VYHLÁŠKA ze dne 20. prosince 2013, kterou se mění vyhláška č. 501/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro

Více

Raiffeisen fond dluhopisové stability, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s.

Raiffeisen fond dluhopisové stability, otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2016 1 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2016-30. 06. 2016 Měna: Kč ISIN kapitalizační třídy: CZ0008474293 ISIN dividendové

Více

Aktivní 011 Pohledávky za Mezinárodním měnovým fondem. Aktivní 012 Pohledávky za bankami Evropského systému. Aktivní centrálních bank

Aktivní 011 Pohledávky za Mezinárodním měnovým fondem. Aktivní 012 Pohledávky za bankami Evropského systému. Aktivní centrálních bank Charakteristika: Směrná účtová osnova pro banky a některé finanční instituce podle vyhlášky č. 501/2002 Sb.,ve znění pozdějších předpisů, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991, o účetnictví,

Více

Cenné papíry a majetkové podíly. Michal Řičař Sandra Parmová

Cenné papíry a majetkové podíly. Michal Řičař Sandra Parmová Cenné papíry a majetkové podíly Michal Řičař Sandra Parmová Obsah Úvod Legislativní východiska Daňové souvislosti Pravidla oceňování Daňové dopady Daň vybíraná srážkou podle zvláštní sazby daně Účetní

Více

1. Pokladní hotovost ,00. 0,00 0,00 papíry přijímané centrální bankou k refinancování 2 a) státní cenné papíry 0,00 0,00 0,00

1. Pokladní hotovost ,00. 0,00 0,00 papíry přijímané centrální bankou k refinancování 2 a) státní cenné papíry 0,00 0,00 0,00 Rozvaha - AKTIVA Brutto Korekce Netto 1. Pokladní hotovost 59 79 59 79 2. Státní bezkupónové dluhopisy a ostatní cenné papíry přijímané centrální bankou k refinancování 2 a) státní cenné papíry 2 b) ostatní

Více

Výroční zpráva standardního otevřeného podílového fondu obhospodařovaného Investiční společností České spořitelny, a.s.

Výroční zpráva standardního otevřeného podílového fondu obhospodařovaného Investiční společností České spořitelny, a.s. Výroční zpráva standardního otevřeného podílového fondu obhospodařovaného Investiční společností České spořitelny, a.s., za rok 2005 Základní informace Datum Informace ke dni 31.12.2005 IČ Název Investiční

Více

EKONOMIKA BEZPEČNOSTNÍ FIRMY

EKONOMIKA BEZPEČNOSTNÍ FIRMY EKONOMIKA BEZPEČNOSTNÍ FIRMY EKONOMICKÁ DATA ING. JANA VODÁKOVÁ, PH.D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/15.0070)

Více

Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, 695 03 Hodonín

Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, 695 03 Hodonín Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, 695 03 Hodonín Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0412 Označení DUM Ročník VY_32_INOVACE_Úč24.02 První a druhý Tematická oblast a předmět Název učebního

Více

Úvod do účetních souvztažností

Úvod do účetních souvztažností Obsah ČÁST I Úvod do účetních souvztažností KAPITOLA 1 Předmět a význam účetnictví...................... 1000 KAPITOLA 2 Regulace účetnictví v České republice.............. 1050 KAPITOLA 3 Harmonizace

Více

IAS 21. Dopady změn směnných kurzů

IAS 21. Dopady změn směnných kurzů IAS 21 Dopady změn směnných kurzů Cíl standardu Stanovit, který směnný kurz používat při zachycení transakcí v cizích měnách u zahraničních jednotek a jak v účetní závěrce vykazovat finanční účinek změn

Více

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/2090 110 00 Praha 1 HVB Bank Czech Republic a.s., IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/2090, Praha 1

Více

Výroční zpráva II. pilíře Vyvážený důchodový fond. Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s.

Výroční zpráva II. pilíře Vyvážený důchodový fond. Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. Výroční zpráva II. pilíře 2016 Vyvážený důchodový fond Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. Penzijní společnost České pojišťovny, a. s. úvodní slovo generálního ředitele Vážené dámy, vážení pánové,

Více

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa vyhnisova@olympik.cz

Více

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017

otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2017 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2017-30. 06. 2017 Měna: Kč ISIN: CZ0008474376 Jmenovitá hodnota podílového

Více

PŘÍLOHA. statutární město Zlín. Informace podle 7 odst. 5 zákona (TEXT) (v Kč) Období: 12 / 2013 IČO: 00283924 Název:

PŘÍLOHA. statutární město Zlín. Informace podle 7 odst. 5 zákona (TEXT) (v Kč) Období: 12 / 2013 IČO: 00283924 Název: PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kč) Období: 12 / 2013 IČO: 00283924 Název: statutární město Zlín A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona (TEXT) Statutární město Zlín pokračuje

Více

4 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA

4 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA Výroční zpráva 2015 Obsah Úvodní slovo VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 3 A Základní údaje o akciové společnosti C Údaje o cenných papírech B Údaje o základním kapitálu 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 5 D

Více

ÚcFi typové příklady. 1. Hotovostní a bezhotovostní operace

ÚcFi typové příklady. 1. Hotovostní a bezhotovostní operace ÚcFi typové příklady 1. Hotovostní a bezhotovostní operace 1. Přijat vklad na běžný účet klienta 10 000,- 2. Klient vybral z běžného účtu 25 000,- 3. Banka přijala v hot. vklad na termínovaný účet 50 000,-

Více

Rozvaha finančních institucí Aktiva (zjednodušená) Pasiva Peněžní prostředky (hotovost, vklady) Závazky z přijatých vkladů

Rozvaha finančních institucí Aktiva (zjednodušená) Pasiva Peněžní prostředky (hotovost, vklady) Závazky z přijatých vkladů Účetnictví ve finančních institucích 2. přednáška (presenční studium) 2. Účtování peněžních operací banky Osnova: 2.1. Hotovostní operace banky 2.2. Směnárenské operace 2.3. Vkladové účty u centrální banky

Více

OBECNÉ ZÁSADY. (2) Je třeba dále upřesnit způsob oceňování cenných papírů držených pro účely měnové politiky. Článek 1. Změny

OBECNÉ ZÁSADY. (2) Je třeba dále upřesnit způsob oceňování cenných papírů držených pro účely měnové politiky. Článek 1. Změny 13.3.2015 L 68/69 OBECNÉ ZÁSADY OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/426 ze dne 15. prosince 2014, kterými se mění obecné zásady ECB/2010/20 o právním rámci pro účetnictví a finanční vykazování

Více

Výroční zpráva II. pilíře Důchodový fond státních dluhopisů. Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s.

Výroční zpráva II. pilíře Důchodový fond státních dluhopisů. Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. Výroční zpráva II. pilíře 2016 Důchodový fond státních dluhopisů Penzijní společnosti České pojišťovny, a. s. Penzijní společnost České pojišťovny, a. s. úvodní slovo generálního ředitele Vážené dámy,

Více

Financování obchodní banky

Financování obchodní banky VY_32_INOVACE_BAN_105 Financování obchodní banky Ing. Dagmar Novotná Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534 Dostupné z www.oalysa.cz. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Období vytvoření:

Více

Klíčové informace pro investory

Klíčové informace pro investory Klíčové informace pro investory I. Základní údaje V tomto sdělení investor nalezne klíčové informace o u. Nejde o propagační sdělení; poskytnutí těchto informací vyžaduje zákon. Účelem je, aby investor

Více

ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT. Conseq Invest plc. Conseq Invest Dluhopisový fond. 22. prosince 2010

ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT. Conseq Invest plc. Conseq Invest Dluhopisový fond. 22. prosince 2010 ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT Conseq Invest plc Conseq Invest Dluhopisový fond 22. prosince 2010 Tento Zjednodušený prospekt (statut) obsahuje klíčové informace týkající se společnosti Conseq Invest plc (dále

Více

Raiffeisen strategie progresivní. otevřený podílový fond,

Raiffeisen strategie progresivní. otevřený podílový fond, , otevřený podílový fond, Raiffeisen investiční společnost a.s. Pololetní zpráva 2018 Pololetní zpráva fondu za období 01. 01. 2018-30. 06. 2018 Měna: Kč ISIN: CZ0008475027 Jmenovitá hodnota podílového

Více

PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K ERFLEX a.s.

PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K ERFLEX a.s. PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K 31. 3. 219 společnosti ERFLEX a.s. Sestaveno dne: 5.6.219 Statutární orgán Petr Horský Předseda představenstva Zpracoval(a) Libuše Hykmanová MIVO s.r.o. ERFLEX a.s. Strana:

Více

český B Biologická přeměna 12 Biologické aktivum 12 Blízcí členové rodiny jednotlivce 13 C Celopodniková aktiva 13 Cizí měna 14

český B Biologická přeměna 12 Biologické aktivum 12 Blízcí členové rodiny jednotlivce 13 C Celopodniková aktiva 13 Cizí měna 14 REJSTŘÍK český A Akciová opce 9 Aktiva držená dlouhodobým fondem zaměstnaneckých požitků 9 Aktiva z průzkumu a vyhodnocení 10 Aktivní trh 11 Aktivum 11 Antizředění 11 B Biologická přeměna 12 Biologické

Více

Dlouhodobé cizí zdroje a. Bankovní účetnictví - účtová třída 5 1

Dlouhodobé cizí zdroje a. Bankovní účetnictví - účtová třída 5 1 Bankovní účetnictví Dlouhodobé cizí zdroje a vlastní kapitál Bankovní účetnictví - účtová třída 5 1 BANKOVNÍ ÚČETNICTVÍ ÚČTOVÁ TŘÍDA 5 Operace spojené s vlastními a dlouhodobými cizími zdroji jsou především

Více

ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT PROSINEC 2011

ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT PROSINEC 2011 PARWORLD STEP 90 US podfond PARWORLD, lucemburské investiční společnosti s proměnlivým vlastním kapitálem (dále jen SICAV ), založené dne 11. srpna 2000 ZJEDNODUŠENÝ PROSPEKT PROSINEC 2011 Tento zjednodušený

Více

Účetní osnova. Tisknuto dne: 05.10.2015 6:47. Stránka 1. demo. Platné v roce 2015. 062 Podíly v účetních jednotkách pod podstatným vlivem

Účetní osnova. Tisknuto dne: 05.10.2015 6:47. Stránka 1. demo. Platné v roce 2015. 062 Podíly v účetních jednotkách pod podstatným vlivem Platné v roce 2015 050 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý majetek 051 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý nehmotný majetek 052 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý hmotný majetek 053 Poskytnuté zálohy na dlouhodobý

Více

IAS 39: Účtování a oceňování

IAS 39: Účtování a oceňování IAS 39: Účtování a oceňování Josef Jílek člen Standards Advice Review Group březen 2007 Program Definice Zajišťovací účetnictví Vložené deriváty Deriváty na vlastní kapitálové nástroje Odúčtování aktiv

Více

Oznámení akcionářům. PARVEST Equity World Health Care BNP Paribas L1 Equity World Utilities. PARVEST Equity World Low Volatility.

Oznámení akcionářům. PARVEST Equity World Health Care BNP Paribas L1 Equity World Utilities. PARVEST Equity World Low Volatility. Oznámení akcionářům V souvislosti s optimalizací nabídky fondů skupiny BP Paribas a nákladů, které jsou s tím spojeny, se představenstvo společnosti v souladu s ustanoveními článku 32 stanov společnosti

Více

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ O ZÁRUČNÍM FONDU A JEHO ŘÍZENÍ V ROCE 2014

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ O ZÁRUČNÍM FONDU A JEHO ŘÍZENÍ V ROCE 2014 EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 16.7.2015 COM(2015) 343 final ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ O ZÁRUČNÍM FONDU A JEHO ŘÍZENÍ V ROCE 2014 CS CS Obsah 1. Úvod... 3 2. Finanční stav fondu k 31. prosinci

Více