Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O."

Transkript

1 KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno em Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Kaufmann Thurnher Rechtsanwälte GmbH Schulgasse 7 A-5850 Dornbirn, Rakousko Telefon: Schillerstrasse 1 Telefax: Feldkirch office@ktg.at, Dornbirn, /KONTOU/1/11-LP/MS GZ: 14 S 58/08 d Dlužnice: Tourex Middle East FZE P.O. Box 10559, Ras Al Khaimah, Spojené Arabské Emiráty Správce konkurzní podstaty: fou Kaufmann Thurnher razítko (Code R906193) Z P R Á V A 1 krát 1 příloha 1 GS přímo na KSV, AKV, Creditireform, ISA

2 - 2 - Ve věci popsané na reverzní straně vydává správce konkurzní podstaty s poukazem na své dosavadní informační zprávy, zvláště pak poslední zprávu ze dne , následující další Z P R Á V U : 1. K mezirozdělení ze dne 8.1. až (Opakování zprávy ze dne ) V době od do provedl správce konkurzní podstaty první mezirozdělení. Při tom byla vyplacena kvóta 12,5356% z pohledávek uznaných k Chybné převody V týdnech po mezirozdělení se ukázalo, že u přes 200 věřitelů byla jimi uvedená data nesprávná (protože nebyla vůbec nebo již neplatná). Konkurzním správcem vyvolané převody na tato konta byla v důsledku po odečtení výloh přijímající bankou opět poukázána správci konkurzní podstaty zpět. U všech dotčených věřitelů správce konkurzní podstaty provedl v seznamu přihlášek odpovídající poznámku (Kontodaten-IBAN-BIC nesprávné, převod teprve po opravě + ID doklad možný, odečet bankovních výdajů, nebo podobnou formulaci). Bankovní výdaje vzniklé těmito chybnými převody se odečtou od převáděného obnosu. Správce konkurzní podstaty nevyúčtuje dotčeným věřitelům za svůj navýšený výkon žádné zvláštní náklady či výdaje. Dotčení věřitelé byli upomenuti nebo jsou upomínáni teď, aby správci konkurzní podstaty při současném doložení identity, oznámili správná data kont (IBAN + BIC + ID). Teprve následně je možno/bylo možno spustit příslušné převody ze strany správce konkurzní podstaty znovu. V této věci docházejí správci konkurzní podstaty běžně opravy Neprovedené výplaty navzdory nároku z návrhu rozdělení Výše uvedené pod 1.1. Provedené platí podle smyslu i pro všechny věřitele, kteří dle návrhu na mezirozdělení sice nárok na výplatu měli, ale od nichž doposud správci konkurzní podstaty nedošly žádné bankovní údaje. Tito věřitelé nedostali doposud žádnou výplatu.

3 - 3 - I tito věřitelé jsou upomínáni, aby správci konkurzní podstaty současně s dokladem identity oznámili správná čísla bankovních kont (IBAN + BIC + ID), aby bylo možno spustit příslušné převody Věřitelé, jejichž pohledávky nebylo možno zohlednit při (mezi-) rozdělení pro opožděné nahlášení, snad budou žádat, aby při následujícím rozdělení dostali nějakou částku předem, která odpovídá jejich rovnoprávnému postavení vůči ostatním věřitelům. ( 134 odst 1 IO). Takový nárok těmto věřitelům, jejichž pohledávky, pro opožděné vznesení žaloby ( 131 odst 3 IO) zůstaly při rozdělení nezohledněny ( 134 odst 2 IO), nepřísluší Správci konkurzní podstaty docházejí běžně sdělení o zrušení plné moci. Správce konkurzní podstaty provedl tudíž u dotčených věřitelů příslušné poznámky v seznamu přihlášek (zrušení plné moci, IBAN-BIC-ID otevřeny). Výslovně upozorňuje věřitele, kteří nejsou zastoupeni odbornými profesionálními zástupci klienta, že budoucí převody mohou být provedeny, jen když budou předloženy nová/správná data kont (IBAN + BIC + ID) při současném předložení průkazu identity. 2. Ukončení zkoumání pohledávek, zkoumání dodatečných dat/oprav K datu není dosud přezkoumáno celkem 75 dodatečných dat/oprav, a rovněž tak i celkem 3 dodatečné přihlášky pohledávek. 3. Napadení (popření) Jozefa Polaka v částce Euro ,- Aby se předešlo opakování, odkazujeme na předchozí zprávy. Dohodou ze dne se správce konkurzní podstaty dohodl s věřitelem Polákem takovým způsobem, že ze sporné částky ve výši Euro ,- do konkurzní podstaty přiteče částka Euro ,- (tedy okolo 70%, včetně úroků po odečtení nákladů). Konkurzní soud schválil tuto dohodu rozhodnutím ze dne Konkurzněsoudní schválení mezitím vstoupilo v platnost. Správce konkurzní podstaty počítá, že vyrovnávací částka přijde do poloviny ledna 2014.

4 Žaloba o náhradu škody proti Margrith Kanisové Abychom předešli opakování, odkazujeme na vývody v předešlých zprávách. Dle zprávy ze dne vedl správce konkurzní podstaty s Margrith Kanisovou resp. s jejími právními zástupci jednání o vyrovnání. Nakonec předložil správce konkurzní podstaty protistrany dne následující návrh na smír: S odvoláním na předešlou korespondenci předkládám já paní Margrith Kanisová předběžně bez závazků a s výhradou právního konkurzně soudního schválení následující srovnávací návrh: 1. Margrith Kanisová (nar ) dluží firmě Tourex Middle East FZE, zastoupené RA Mag. Lukasem Pfefferkornem jako správcem konkurzní podstaty (./1), dle rozsudku pro zmeškání Zemského soudu Feldkirch (Landesgericht) ze dne , Euro, včetně úroků od Tento rozsudek pro zmeškání vstoupil v platnost a je vykonatelný. 2. Přijetím této nabídky se mají veškeré vzájemné nároky mezi správcem konkurzní podstaty a Margrith Kanisovou, jakéhokoli druhu, s konečnou platností odstranit a vyrovnat. 3. Margrith Kanisová disponuje příjmy a jměním jak uvedeno níže. Podkladem ke zjišťování byly zvláště následující doklady: - Dopis Margrith Kanisové ze dne Přiznání k dani Margrith Kanisové ze dne (příloha k dopisu ze dne ) - dopis FA Pfefferkorna ze dne dopisy Margrith Kanisové ze dne na RA Mosera - RA Keckeise ze dne na RA Mosera - RA Mosera ze dne na RA Keckeise - RA Mosera ze dne na RA Kekckeise - Dopis Margrith Kanisové ze dne na RA Mosera - Dopis státního zástupitelství Zürich ze dne (./2) Příjmy a jmění Margrith Kanisové a) Renty a náhradní příjmy 2012 CHF b) Banka Sabadell KTN stav Euro

5 - 5 - c) UBS AG KTN /15M1P stav CHF Dle přílohy./2 okolo CHF d) Credit Suisse KTN stav CHF e) Credit Suisse KTN stav f) Sparkasse Bodensee KTN stav Euro g) Sparkasse Bodensee KTN stav Euro h) Ostatní jmění CHF i) Nemovitost ve Španělsku, Calonge č (pozemková kniha v Palamos, Girona) 4. K bodu 3.a) provede Margrith Kanisová do šesti týdnů splátku na procesní konta paušálně Euro. Jako protitah zůstanou renty a náhradní příjmy Margrith Kanisové (3.a) a také konto pod 3.e) pro budoucnost nedotčeny. 5. K bodu 3.b) až 3.g) s výjimkou 3.e budu požadovat uvedené resp. aktuální dobropisy (včetně náhradních plateb k 3.c) na konto zřízené pro konkurzní podstatu. Margrith Kanisová odevzdá všechna k tomu potřebná prohlášení. 6. K bodu 3.h) provede paní Kanisová do šesti týdnů splátku paušální Euro K bodu 3.i) je dohodnuto, že nejistý pozemek bude na můj příkaz v krátké době odhadnut soudně přísežným odborníkem. Následně proběhne buď prodej z volné ruky nebo soudní dražba, při čemž výnos zhodnocení připadající Margrith Kanisové (po odečtení nákladů zhodnocení, které nese konkurzní podstata) připadne konkurzní podstatě, nebo obě strany se dohodnou na přiměřené splátce. I v této věci Margrith Kanisová předá všechna pro odhad a prodej/nebo dražbu potřebná vyjádření. 8. Po úspěšném ukončení bodů 4. až 7. se Tourex Middle East FZE, zastoupená RA Pferfferkornem jako správcem konkurzní podstaty, vzdá uplatňování nad to jdoucích pohledávek. 9. Po úspěšném ukončení bodů 4. až 7. se vzdá Tourex Middle East FZE, zastoupená Ra Pferfferkornem jako správcem konkurzní podstaty, vůči státnímu zastupitelství Frauenfeld stažením svého přistoupení jako soukromá žalobkyně ze dne neodvolatelně uplatnění nároků vůči Margrith Kanisové.

6 Rovněž tak Tourex Middle East FZE, zastoupená RA Pferfferkornem jako správcem konkurzní podstaty, po úspěšném ukončení bodů 4. až 7. zastaví všechna doposud zavedená soudní a mimosoudní vymáhací opatření v tuzemsku a zahraničí. 11. Tato nabídka stojí pod odkládací podmínkou právního konkurzně-soudního schválení a podmínkou zrušení, v případě, že by se údaje Margrith Kanisové v jejích dopisech ze dne , a (vždy s přílohami) ukázaly jako nepravdivé. Na znamení svého souhlasu vraťte prosím tento dopis vlastnoručně podepsaný. Margrith Kanisová tento návrh dne (./1) odmítla se zdůvodněním, že není schopna částku Euro opatřit. Mimo to měli soukromí žalobci v soudní trestní při proti ní ve Švýcarsku nahlásit pohledávky ve výši 19 milionů Euro a jí nezůstává nic jiného, než ohlásit v příštích dnech soukromý konkurs. Po tom, co správce konkurzní podstaty resp. konkurzní podstata nemá na trestně právně zabavené předměty jmění Margrith Kanisové žádné přednostní právo (vyřazovací nebo zvláštní právo), další uplatňování pohledávek vůči Margrith Kanisové prostřednictvím exekuce z dnešního pohledu nevede k cíli. Toto zvláště proto, že po zahájení obecného řízení by všechny správcem konkurzní podstaty zdlouhavě nashromážděné v peníze proměněné hodnoty jmění (které podle dnešního stavu jsou drženy v přehledném rámci) s velkou pravděpodobností spadly do všeobecné zhodnocovací masy v konkurzním řízení Margrith Kanisové. Správce konkurzní podstaty povede zahájení soukromého konkurzu Margrith Kanisové v evidenci resp. je bude protlačovat a právoplatně získaný požadavek proti Margrith Kanisové na Euro 2, ,89 vč. 4% úroků od a nákladů v daném řízení přihlásí jako konkurzní pohledávku. Toto vše by mělo být vyřízeno do poloviny 02/ Závěrečné rozdělení, ukončení řízení 5.1. Tím by bylo zhodnocení dlužnického jmění uzavřeno a zbývá předpoklad pro konečné rozdělení a zrušení přítomného řízení.

7 5.2. Pokyn Když po provedení konečného rozdělení obnosy, které byly u soudu uloženy, jsou uvolněny pro (konkurzní) podstatu nebo jinak zaplacené obnosy natečou do konkurzní podstaty, pak se mají na základě konečného návrhu na rozdělení správce konkurzní podstaty se svolením konkurzního soudu rozdělit. Doklad o tom se má předložit konkurznímu soudu. Totéž platí, když po konečném rozdělení nebo po zrušení konkurzního řízení jsou zjištěny části jmění, které patří do konkurzní podstaty ( 138 IO). Kvóta vyplývající ze soukromého konkurzu Margrith Kanisové by za daného předpokladu měla být rozdělena podle zásad 138 IO dodatečně Na pozadí výše uvedených vývodů usiluje správce konkurzní podstaty o ukončení řízení do konce 03/14 s následným provedením konečného rozdělení v těchto etapách: - Příchod srovnávací částky is Polak do poloviny 01/14 - Ukončení zkoumání pohledávek/dodatečných příhlášek/oprav do konce 01/14 - Zahájení soukromého konkurzu a přihlášky pohledávek is Kanisové do poloviny 02/14 - Konec uložení vůči finančímu úřadu Feldkirch do poloviny 02/14 - Návrh na konečné rozdělení do konce 02/14 - Termín pro zprávy, přezkoumání, konečné vyúčtování a rozdělení do konce 03/14 - Lhůta pro popření 1 měsíc - Konečné rozdělení do konce 05/14 6. Ostatní důležité pokyny (opakování ze zprávy ze dne ) 6.1. V případě dvojí přihlášky věřitelem, kde dvakrát nahlášená pohledávka bude zastupována různými právníky, má správce konkurzní podstaty právo, pod kterým číslem pohledávky bude provedeno uznání nebo popření. Odpovídající právní nárok věřitele resp. jeho zástupce vůči správci konkurzní podstaty neexistuje. Spíše jde o to, aby o věci věřitel nebo jeho zástupce mezi sebou přímo dosáhli dorozumění Nespadá do okruhu úkolů správce konkurzní podstaty, aby zkoumal, které konkretní právně daňové následky /povinnosti výplata kvót věřitelům u těchto způsobí a o tom informovat nebo to vysvětlovat.

8 Na tomto místě ještě jednou výslovně poukazujeme na to, že převýšená přihláška znamená, že výpočet oprávněné konkurzní pohledávky podle správcem použité formule (bližší k tomu najdete pod vyjde menší než věřitelem vypočtená a přihlášená částka. Protože tato formule byla správcem konkurzní podstaty - po původním odsouhlasení se zástupci věřitelů použita bez výjimky na všechny jím zkoumané smlouvy, byla by odchylka v jednotlivém případě porušením rovného přístupu ke všem věřitelům. I v otázce důkazu právní posloupnosti (zvláště v případě smrti) odkazujeme opět na abychom předešli opakování. 7. Všeobecné informace Správce konkurzní podstaty prosí o porozumění, že primárním zdrojem informací pro věřitele musí být již známá Homepage. Vývoj a stav zkoumání pohledávek je možno provádět pomocí změn a eventuálně měněných částek a/nebo poznámek v pravidelně aktualizovaném on-line seznamu přihlášek. Při tom je možno použít jako srovnávací podklad dané předchozí verze seznamu přihlášek. Tyto jsou pod Downloads na k dispozici. Zvláště je při tom třeba dbát na políčko poznámka. Tam lze najít zvláště důvod popření a pak ještě otevřené opravy. Zvláštní výzva vůči věřitelům týkající se oprav ze strany správce konkurzní podstaty nebyla vydána. Na tomto místě ještě jednou poukazujeme na vývody výše pod bodem 1. a z něj vyplývající nutnosti zvláště nutnosti, při oznamování nebo změně kontových dat vždy současně předkládat aktuální ID osobního průkazu. Pro věcné pokyny, podněty a informace je správce konkurzní podstaty vždy vděčný a otevřený. Podrobné informace, zvláště týkající se obsahu seznamu přihlášek a zacházení se seznamem přihlášek (např. návod ke zlepšení nedostatečných přihlášek pohledávek, download-předloh atd.) lze najít na výše uvedené Homepage. Mag. Lukas Pferfferkorn Jako správce konkurzní podstaty

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Kaufmann

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. TWP PRÁVNÍ ZÁSTUPCI Dornbirn Schulgasse 7.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.   TWP PRÁVNÍ ZÁSTUPCI Dornbirn Schulgasse 7. TWP PRÁVNÍ ZÁSTUPCI Předává se Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Schillerstrasse 1 Thurnher Wittwer Pfefferkorn Rechtsanwälte GmbH Schulgasse

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.   KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Kaufmann

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.   KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemská soud Feldkirch Kaufmann

Více

TWP právnická kancelář. P.O.Box 10559, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates. Messestrasse 11, 6850 Dornbirn

TWP právnická kancelář. P.O.Box 10559, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates. Messestrasse 11, 6850 Dornbirn Předává se: TWP právnická kancelář Dlužník: Správce hmotné podstaty: Tourex Middle East FZE P.O.Box 10559, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates RA Mag Lukas Pfefferkorn, Messestrasse 11, 6850 Dornbirn

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org. Tourex Middle East FZE P.O.Box 10559, RaS Al Khaimah U.A.E.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org. Tourex Middle East FZE P.O.Box 10559, RaS Al Khaimah U.A.E. SCHRADE Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Mag. Lukáš Pfefferkorn Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7 Telefon: +43-5572-20210 Schillerstrasse

Více

SCHRADE. Dornbirn, KAUFMANN-THURNHER. Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7

SCHRADE. Dornbirn, KAUFMANN-THURNHER. Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7 SCHRADE KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. PROSTŘEDNICTVÍM INTERNETU Mag. Lukáš Pfefferkorn Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7 Telefon: +43-5572-20210 Schillerstrasse 1 Telefax: +43-5572-34414

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.  KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemská soud Feldkirch Kaufmann

Více

I. ZPRÁVA II. NÁVRHY dle 81 odst. 4 KO

I. ZPRÁVA II. NÁVRHY dle 81 odst. 4 KO SCHRADE Kaufmann u Thurnher Právní kanc. s.r.o. Emailem Landesgericht Feldkirch Mag. Lukas Pferfferkorn Advokát Schillerstr. 1 800 Feldkirch Dornbirn, 10.12.2009-12-12 03/kontou/08-LP GZ- 14 S 58/08 d

Více

1X 1 GS přímo na KSV, AKV, ISA, Creditreform

1X 1 GS přímo na KSV, AKV, ISA, Creditreform SCHRADE KAUFMANN THURNHER Rechtsanwaelte GmbH Prostřednictvím e-mailu Landesgericht Feldkirch (Zemský soud) Schillerstrase 1 6800 Feldkirch Dornbirn, 22.3.2010 GZ: 14 S 58/08 d Společný dlužník: Tourex

Více

KONTO KONKURZNÍ PODSTATY Tourex Middle East FZE

KONTO KONKURZNÍ PODSTATY Tourex Middle East FZE KONTO KONKURZNÍ PODSTATY 1 Příjmy Datum Vstup Saldo Poznámka 1 Dorbirber Sparkasse Bank AG 12.8.2009 5 041,10 5 041,10 uzavření konta 2 Bregenzer Sparkasse Bank AG 12.9.2009 14 239 071,04 14 244 112,14

Více

Ve spolupráci s AK JUDr. Matase přeloženo představenstvem KVC-CZ pro potřebu jeho členů.

Ve spolupráci s AK JUDr. Matase přeloženo představenstvem KVC-CZ pro potřebu jeho členů. Ve spolupráci s AK JUDr. Matase přeloženo představenstvem KVC-CZ pro potřebu jeho členů. SCHRADE Kaufmann u. Thurnher Komu: Mag. Lukas Pfefferkorn Rechtsanwald Landesgericht Feldkirch Schulgasse 7 Schillerstrasse

Více

ZATÍM NEODESÍLAT DOPORUČUJEME PŘIPRAVIT A VYČKAT NA ROZHODNUTÍ VRCHNÍHO SOUDU V INNSBRUCKU K ODVOLÁNÍ. Tourex Middle East FZE

ZATÍM NEODESÍLAT DOPORUČUJEME PŘIPRAVIT A VYČKAT NA ROZHODNUTÍ VRCHNÍHO SOUDU V INNSBRUCKU K ODVOLÁNÍ. Tourex Middle East FZE PŘIPRAVA PRO PŘIHLÁŠENÍ POHLEDÁVEK ZATÍM NEODESÍLAT DOPORUČUJEME PŘIPRAVIT A VYČKAT NA ROZHODNUTÍ VRCHNÍHO SOUDU V INNSBRUCKU K ODVOLÁNÍ. Tourex Middle East FZE Advokátní kancelář CUNNINGHAM & MATAS, v.o.s

Více

Obsah. O autorech... V Předmluva... VII Předmluva k 2. vydání...ix Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX

Obsah. O autorech... V Předmluva... VII Předmluva k 2. vydání...ix Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX O autorech... V Předmluva... VII Předmluva k 2. vydání...ix Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX Kapitola 1. Základní charakteristika a principy právní úpravy úpadku...1 1. Přehled právní

Více

SAZEBNÍK CEN PLATNÝ OD A. Běžné účty a k nim poskytované služby 1. Běžné účty standardní a běžné účty pro podporu exportu

SAZEBNÍK CEN PLATNÝ OD A. Běžné účty a k nim poskytované služby 1. Běžné účty standardní a běžné účty pro podporu exportu SAZEBNÍK CEN PLATNÝ OD 1. 7. 2014 A. Běžné účty a k nim poskytované služby 1. Běžné účty standardní a běžné účty pro podporu exportu 1.1 zřízení a vedení běžného účtu v CZK i CM 1.2 zřízení každého dalšího

Více

ÚVOD 9 Úvod k CD 10 Konstrukce daňového řádu 11. ČÁST PRVNÍ - Komentář k vybraným ustanovením daňového řádu 15

ÚVOD 9 Úvod k CD 10 Konstrukce daňového řádu 11. ČÁST PRVNÍ - Komentář k vybraným ustanovením daňového řádu 15 OBSAH ÚVOD 9 Úvod k CD 10 Konstrukce daňového řádu 11 ČÁST PRVNÍ - Komentář k vybraným ustanovením daňového řádu 15 1. Úvodní ustanovení 16 1.1 Vymezení předmětu a účelu zákonné úpravy správy daní 16 2.

Více

ČÁST PRVNÍ Komentář k vybraným ustanovením daňového řádu... 15. 1. Úvodní ustanovení... 16. 2. Obecná část o správě daní... 25

ČÁST PRVNÍ Komentář k vybraným ustanovením daňového řádu... 15. 1. Úvodní ustanovení... 16. 2. Obecná část o správě daní... 25 OBSAH ÚVOD....................................................................9 Úvod k CD........................................................... 10 Konstrukce daňového řádu.............................................

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : Jednací číslo: 10 K 23/2006 U s n e s e n í Krajský soud v Brně rozhodl vyšší soudní úřednicí Světlanou Kadlecovou v právní věci úpadce: ABC, s.r.o., se sídlem Poštovská 55, 666 66 Slunce, IČ: 123 45 678

Více

KUPNÍ SMLOUVA o převodu vlastnictví nemovitých věcí prodejem věci mimo dražbu v rámci insolvenčního řízení

KUPNÍ SMLOUVA o převodu vlastnictví nemovitých věcí prodejem věci mimo dražbu v rámci insolvenčního řízení Mgr. Bohdana Šocová insolvenční správce Sídlo správce: Kateřinská 107/5, 779 00 Olomouc datová schránka: b7yyfne tel./fax: 585 205 508 e-mail: office@e-advokati.com KUPNÍ SMLOUVA o převodu vlastnictví

Více

Tourex Middle East - konkurs

Tourex Middle East - konkurs Tourex Middle East - konkurs Úvodem Advokátní kancelář JUDr. Roberta Matase se sídlem Masarykovo nábřeží 14, 110 00 Praha 1, si dovoluje nabídnout své právní služby při zastupování členů Klubu volného

Více

Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta

Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Základy práva, 11. května 2015 Přehled přednášky Poskytovatelé úvěrů a zápůjček Banky Nebankovní instituce Lichváři a jim podobná individua Nejčastější

Více

DOHODA O UZNÁNÍ ZÁVAZKU A O ZMĚNĚ OBSAHU ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j.

DOHODA O UZNÁNÍ ZÁVAZKU A O ZMĚNĚ OBSAHU ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. DOHODA O UZNÁNÍ ZÁVAZKU A O ZMĚNĚ OBSAHU ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. 62018 ) (I.) STRANY DOHODY (1) Ing. Petr Wasserbauer datum

Více

Aktuální otázky soudního vymáhání pohledávek

Aktuální otázky soudního vymáhání pohledávek Aktuální otázky soudního vymáhání pohledávek Mgr. Ing. Marek Švehlík 24. září 2015 Obsah 1. Aktuální vývoj legislativy 2. Směrnice č. 2011/7/EU 3. Nařízení vlády č. 142/1994 Sb. 4. Současná ne/implementace

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Obsah. Předmluva 21. Autorský kolektiv 22. Seznam použitých zkratek 24. Zákon o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) č. 182/2006 Sb.

Obsah. Předmluva 21. Autorský kolektiv 22. Seznam použitých zkratek 24. Zákon o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) č. 182/2006 Sb. Předmluva 21 Autorský kolektiv 22 Seznam použitých zkratek 24 Zákon o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) č. 182/2006 Sb. 26 ČÁST PRVNÍ OBECNÁ ČÁST 26 HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 26 1 Předmět

Více

Tomu, koho se to týká. dále též jen Věřitelka nebo Věřitel

Tomu, koho se to týká. dále též jen Věřitelka nebo Věřitel Advokátní kancelář JUDr. ROBERT MATAS Rechtsanwälte Lawyers Advokáti Partnerkanzlei / Associated Attorney / Partnerská kancelář: Prof. Dr. A. Gerloch, CSc. Tomu, koho se to týká AK JUDr. ROBERT MATAS Písecká

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 7 A 66/2002-30 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Ludmily Valentové a soudců JUDr. Lenky Matyášové a JUDr.

Více

Příloha č.3 Vzor notářského zápisu o uznání dluhu se svolením k vykonatelnosti

Příloha č.3 Vzor notářského zápisu o uznání dluhu se svolením k vykonatelnosti Příloha č.3 Vzor notářského zápisu o uznání dluhu se svolením k vykonatelnosti Strana první NZ.../ N / N o t á ř s k ý z á p i s Sepsaný dne [datum] ([datum slovy]), notářem, notářem se sídlem v kanceláři

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA. A. Obecná část

DŮVODOVÁ ZPRÁVA. A. Obecná část DŮVODOVÁ ZPRÁVA A. Obecná část 1. Zhodnocení platného právního stavu, odůvodnění hlavních principů navrhované právní úpravy a vysvětlení nezbytnosti navrhované právní úpravy v jejím celku Podle platného

Více

SAZEBNÍK CEN PLATNÝ OD A. Běžné účty a k nim poskytované služby 1. Běžné účty standardní a běžné účty pro podporu exportu

SAZEBNÍK CEN PLATNÝ OD A. Běžné účty a k nim poskytované služby 1. Běžné účty standardní a běžné účty pro podporu exportu SAZEBNÍK CEN PLATNÝ OD 25.7.2013 A. Běžné účty a k nim poskytované služby 1. Běžné účty standardní a běžné účty pro podporu exportu 1.1 zřízení a vedení běžného účtu v CZK i CM 1.2 zřízení každého dalšího

Více

Mgr. Michal Müller, advokát

Mgr. Michal Müller, advokát Mgr. Michal Müller, advokát Městský soud v Praze Slezská 9 PSČ 120 00 Praha 2 do datové schránky Věřitel: BONUS PRAHA Investment a.s., IČ: 282 14 374, se sídlem Vinohradská 1511/230, Strašnice, 100 00

Více

MĚSTO HODONÍN PŘEDKLÁDÁ: PŘEDNÁŠEJÍCÍ: S004P0194J5L NÁVRH USNESENÍ: Bod číslo: projednání: konané dne: Odpis nedobytné pohledávky

MĚSTO HODONÍN PŘEDKLÁDÁ: PŘEDNÁŠEJÍCÍ: S004P0194J5L NÁVRH USNESENÍ: Bod číslo: projednání: konané dne: Odpis nedobytné pohledávky MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín S004P0194J5L Bod číslo: 21 projednání: konané dne: 47. schůze rady města 14.2.2017 Obsah zprávy: Odpis nedobytné pohledávky Důvod projednávání: usnesení

Více

KDY A JAK ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD PRÁVA A POVINNOSTI OBČANA

KDY A JAK ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD PRÁVA A POVINNOSTI OBČANA KDY A JAK ŽÁDAT O INVALIDNÍ DŮCHOD PRÁVA A POVINNOSTI OBČANA 1. Co je invalidní důchod, kdo, kdy a kde o něj může žádat Invalidní důchod (ID) je jedním z důchodů poskytovaných státem z důchodového pojištění

Více

Smlouva o budoucí kupní smlouvě na převod vlastnických práv k nemovitostem

Smlouva o budoucí kupní smlouvě na převod vlastnických práv k nemovitostem 1-6 Smlouva o budoucí kupní smlouvě na převod vlastnických práv k nemovitostem dle ustanovení 50a občanského zákoníku Smluvní strany: budoucí prodávající: Tělovýchovná jednota Petřvald na Moravě IČ: 44937661

Více

USNESENÍ. č. j. KSCB 41 INS 22880/2017-B-7

USNESENÍ. č. j. KSCB 41 INS 22880/2017-B-7 č. j. KSCB 41 INS 22880/2017-B-7 USNESENÍ Krajský soud v Českých Budějovicích rozhodl samosoudcem JUDr. Milošem Vondráčkem v insolvenční věci dlužnice: Jana Sochorová, nar. 4. 3. 1982, IČ 735 02 782 bytem

Více

dohodu o zániku zástavního práva

dohodu o zániku zástavního práva Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřeli 1. Zdeněk Bernatík, nar. 14.5.1954 a Jarmila Bernatíková, nar. 30.12.1956 oba bytem Staroveská 270/87, Ostrava-Proskovice oba jako Smluvní strana 1 a 2. Tělovýchovná

Více

ČÁST PRVNÍ. HLAVA I Obecná ustanovení

ČÁST PRVNÍ. HLAVA I Obecná ustanovení 484/2000 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti ze dne 18. prosince 2000, kterou se stanoví paušální sazby výše odměny za zastupování účastníka advokátem nebo notářem při rozhodování o náhradě nákladů

Více

OBSAH. Literatura... 96

OBSAH. Literatura... 96 OBSAH Seznam autorů... XIII Přehled ustanovení komentovaných jednotlivými autory... XV Seznam zkratek... XVII Seznam předpisů citovaných v komentáři... XXI Předmluva vydavatele... XXIX Úvod Sporné a nesporné

Více

Na základě zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, žádám o poskytnutí úplného obsahu materiálu:

Na základě zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, žádám o poskytnutí úplného obsahu materiálu: Na základě zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, žádám o poskytnutí úplného obsahu materiálu: Dotazy se týkají čerpání vládní rozpočtové rezervy v roce 2013 http://www.mfcr.cz/cs/verejnysektor/monitoring/plneni-statniho-rozpoctu/2013/zaverecny-ucet-kapitoly-398-vseobecna-17963

Více

Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna

Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Zastupitelstvo města Brna na svém Z6/017. zasedání konaném dne 4.9.2012 schválilo změny a doplnění Pravidel poskytování

Více

TATO SMOLUVA O ZÁPŮJČCE (dále jen Smlouva ) uzavřená mezi:

TATO SMOLUVA O ZÁPŮJČCE (dále jen Smlouva ) uzavřená mezi: Smlouva o zápůjčce TATO SMOLUVA O ZÁPŮJČCE (dále jen Smlouva ) uzavřená mezi: COOL CREDIT, s.r.o., se sídlem Na Příkopě 988/31, Staré Město, 110 00 Praha 1, IČO: 021 12 621, zapsanou v obchodním rejstříku

Více

OZNÁMENÍ O PŘIHLÁŠENÝCH POHLEDÁVKÁCH - OPRAVA

OZNÁMENÍ O PŘIHLÁŠENÝCH POHLEDÁVKÁCH - OPRAVA Č.j.: 151 EX 5/14-1201 OZNÁMENÍ O PŘIHLÁŠENÝCH POHLEDÁVKÁCH - OPRAVA JUDr. Filip Exner, soudní exekutor Exekutorského úřadu Praha 7, se sídlem Praha 7, Přívozní 1054/2, pověřený vedením exekuce na základě

Více

U s n e s e n í. t a k t o : d r a ž e b n í v y h l á š k u :

U s n e s e n í. t a k t o : d r a ž e b n í v y h l á š k u : U s n e s e n í Spisová značka: 9 E 135/2008 59 Okresní soud v Třebíči rozhodl předsedkyní senátu Mgr. Michaelou Hronovskou jako samosoudkyní v právní věci oprávněného Finančního úřadu v Třebíči, se sídlem

Více

Směrnice o evidenci, vymáhání a odpisu pohledávek

Směrnice o evidenci, vymáhání a odpisu pohledávek Směrnice o evidenci, vymáhání a odpisu pohledávek Účinnost od 1.1.2012 Směrnice o evidenci, vymáhání a odpisu pohledávek Část I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1) Tato speciální organizační

Více

SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVEK

SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVEK SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVEK Smluvní strany 1. JUDr. David Termer, IČ 40582779, se sídlem Praha 1, Opatovická 24/156, PSČ 110 00, insolvenční správce dlužníka EkoSolar s.r.o., IČ 28303172, se sídlem

Více

problematika Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Dluhová problematika Daniel Bartoň problematika Prameny a literatura

problematika Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Dluhová problematika Daniel Bartoň problematika Prameny a literatura Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta instituty, Základy práva, 9. května 2016 Přehled přednášky instituty, instituty, Důvody pro jejich psaní Informace druhé strany o jejích povinnostech

Více

Rámcová smlouva o platebních službách

Rámcová smlouva o platebních službách Rámcová smlouva o platebních službách uzavřená v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Občanský zákoník ), a zákona č. 284/2009

Více

Obsah. O autorkách... V Seznam použitých zkratek... XIII

Obsah. O autorkách... V Seznam použitých zkratek... XIII O autorkách... V Seznam použitých zkratek... XIII Kapitola 1. Obecně o likvidaci a jejích alternativách... 1 1. Ukončení činnosti společnosti: možnosti... 1 2. Pojem, účel a obsah likvidace... 1 3. Dobrovolná

Více

(2) Dluh z podnikání nebrání řešení dlužníkova úpadku nebo hrozícího úpadku oddlužením, jestliže

(2) Dluh z podnikání nebrání řešení dlužníkova úpadku nebo hrozícího úpadku oddlužením, jestliže Oddlužení: výběr příslušných ustanovení insolvenčního zákona: 389 (1) Dlužník může insolvenčnímu soudu navrhnout, aby jeho úpadek nebo jeho hrozící úpadek řešil oddlužením, jde-li o a) právnickou osobu,

Více

ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ Vyhláška Ministerstva spravedlnosti č. 484/2000 Sb., kterou se stanoví paušální sazby výše odměny za zastupování účastníka advokátem nebo notářem při rozhodování o náhradě nákladů v občanském soudním řízení

Více

žaloba vraceni půjčky online. o nájmu bytu na dobu neurčitou Sml. smluv - Smlouvy ČR Software Vzory smluv - Smlouvy ČR nabízí

žaloba vraceni půjčky online. o nájmu bytu na dobu neurčitou Sml. smluv - Smlouvy ČR Software Vzory smluv - Smlouvy ČR nabízí žaloba vraceni půjčky online. o nájmu bytu na dobu neurčitou Sml.» Ke stažení: Vzory smluv - Smlouvy ČR Software Vzory smluv - Smlouvy ČR nabízí Software Vzory smluv - Smlouvy ČR umožňuje samostatně si

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y -194 R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Okresní soud v Pardubicích rozhodl předsedkyní senátu Mgr. Leonou Poplerovou jako samosoudkyní ve věci žalobkyně Mgr. Ivany Rychnovské, LL.M., se sídlem

Více

Postup při prodeji bytových domů

Postup při prodeji bytových domů Pravidla postupu při prodeji bytových domů ve vlastnictví obce Doupovské Hradiště ve znění schváleném na 6. zasedání Zastupitelstva obce Doupovské Hradiště konaném dne 17. srpna 2016 usnesením číslo: 56/6/2016

Více

č.d. MSPH 96 INS 30233/2015-B-9 Usnesení

č.d. MSPH 96 INS 30233/2015-B-9 Usnesení č.d. MSPH 96 INS 30233/2015-B-9 Usnesení Městský soud v Praze rozhodl samosoudkyní JUDr. Ing. Kamilou Balounovou v insolvenční věci dlužníků: a) Michal Šimánek, nar. 17. 2. 1973, b) Martina Šimánková,

Více

ČÁST PRVNÍ. HLAVA I Obecná ustanovení

ČÁST PRVNÍ. HLAVA I Obecná ustanovení Exportováno z právního informačního systému CODEXIS 484/2000 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví paušální sazby výše odměny... - znění dle 64/12 Sb. 484/2000 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti ze dne

Více

Stylizace a úprava jednoduchých právních písemnosti

Stylizace a úprava jednoduchých právních písemnosti Stylizace a úprava jednoduchých právních písemnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Jednoduché právní písemnosti se vyhotovují

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2013 VI. volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2013 VI. volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2013 VI. volební období Návrh poslance Ladislava Šincla na vydání zákona o výplatě dodatečné náhrady za pohledávky vedené u Union banky, a. s., v konkursu

Více

CELNÍ ÚŘAD KARLOVY VARY 36004 Karlovy Vary, Dubová 246/8, tel: 353 248 203, fax: 353 248 200

CELNÍ ÚŘAD KARLOVY VARY 36004 Karlovy Vary, Dubová 246/8, tel: 353 248 203, fax: 353 248 200 CELNÍ ÚŘAD KARLOVY VARY 36004 Karlovy Vary, Dubová 246/8, tel: 353 248 203, fax: 353 248 200 Číslo jednací: 22892/2010-086100-021 Datum: 23.9.2010 Kontaktní osoba: Svoboda/220 Adresáti rozhodnutí: Dlužník

Více

ve znění vyhlášky č. 49/2001 Sb., vyhlášky č. 110/2004 Sb., vyhlášky č. 617/2004 Sb., vyhlášky č. 277/2006 Sb. a vyhlášky č. 64/2012 Sb.

ve znění vyhlášky č. 49/2001 Sb., vyhlášky č. 110/2004 Sb., vyhlášky č. 617/2004 Sb., vyhlášky č. 277/2006 Sb. a vyhlášky č. 64/2012 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti č. 484/2000 Sb. ze dne 18. prosince 2000, kterou se stanoví paušální sazby výše odměny za zastupování účastníka advokátem nebo notářem při rozhodování o náhradě nákladů

Více

PENZIJNÍ PLÁN Allianz transformovaný fond, Allianz penzijní společnost, a. s.

PENZIJNÍ PLÁN Allianz transformovaný fond, Allianz penzijní společnost, a. s. PENZIJNÍ PLÁN Allianz transformovaný fond, Allianz penzijní společnost, a. s. Preambule Penzijní plán Allianz transformovaného fondu, Allianz penzijní společnost, a. s. (dále jen Allianz transformovaný

Více

Oznámení o změně statutu AKRO globálního akciového fondu, otevřeného podílového fondu AKRO investiční společnost, a.s.

Oznámení o změně statutu AKRO globálního akciového fondu, otevřeného podílového fondu AKRO investiční společnost, a.s. Oznámení o změně statutu AKRO globálního akciového fondu, otevřeného podílového fondu AKRO investiční společnost, a.s. AKRO investiční společnost, a.s. informuje podílníky o změnách provedených ve statutu

Více

Obsah. Úvod 12. Změny a doplnění k 1. lednu Obecně o pohledávkách 17

Obsah. Úvod 12. Změny a doplnění k 1. lednu Obecně o pohledávkách 17 Obsah Úvod 12 Změny a doplnění k 1. lednu 2011 13 1 Obecně o pohledávkách 17 1.1 Právní pohled 17 1.1.1 Pojem pohledávka z právního hlediska 17 1.1.2 Důvody vzniku pohledávky 17 1.1.3 Společné pohledávky

Více

Pohledávky 1. běh Prosinec 2013

Pohledávky 1. běh Prosinec 2013 VYMÁHÁNÍ POHLEDÁVEK Pohledávky 1. běh Prosinec 2013 Odborné školení v rámci projektu Odborné vzdělávání zaměstnanců společnosti RILEXTRADERS reg.č.: CZ.1.04/1.1.02/94.01311 Vymáhání pohledávky v soudním

Více

Vymáhání pohledávek (nájemné za užívání bytu a služby s tím spojené)

Vymáhání pohledávek (nájemné za užívání bytu a služby s tím spojené) Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 14 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název : Vymáhání pohledávek (nájemné za užívání bytu a služby s tím spojené) Číslo dokumentu: SRM/15 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 1 Účinnost

Více

Vynucování práva EU. Žaloby k Soudnímu dvoru EU

Vynucování práva EU. Žaloby k Soudnímu dvoru EU Vynucování práva EU Žaloby k Soudnímu dvoru EU Vynucování práva EU vůči členským státům: na podnět Komise Soudní dvůr správní řízení před Komisí žaloba Komise nebo čl.státu k ESD, rozsudek ESD nerespektování

Více

VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti č. 484/2000 Sb. ze dne 18. prosince 2000,

VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti č. 484/2000 Sb. ze dne 18. prosince 2000, VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti č. 484/2000 Sb. ze dne 18. prosince 2000, kterou se stanoví paušální sazby výše odměny za zastupování účastníka advokátem nebo notářem při rozhodování o náhradě nákladů

Více

Předběžný návrh témat pro ústní zkoušku insolvenčních správců

Předběžný návrh témat pro ústní zkoušku insolvenčních správců Předběžný návrh témat pro ústní zkoušku insolvenčních správců Při ústní části zkoušky se za účelem prověření znalostí uchazeče potřebných k výkonu funkce insolventního správce zjišťují znalosti z oblasti:

Více

Následky neplatnosti smlouvy o postoupení pohledávky

Následky neplatnosti smlouvy o postoupení pohledávky Následky neplatnosti smlouvy o postoupení pohledávky Pavel Horák Karlovy Vary 8. června 2017 Současný stav Uplynulo přibližně 7 let od přijetí a uveřejnění rozsudku velkého senátu OOK NS 31 Cdo 1328/2007

Více

Písemnosti při porušování kupních smluv 2. část. Upomínky: 1. Upomínka 2. Upomínka 3. Upomínka (pokus o smír)

Písemnosti při porušování kupních smluv 2. část. Upomínky: 1. Upomínka 2. Upomínka 3. Upomínka (pokus o smír) Písemnosti při porušování kupních smluv 2. část Upomínky: 1. Upomínka 2. Upomínka 3. Upomínka (pokus o smír) Upomínka dodavatel zasílá upomínku odběrateli, jestliže faktura, kterou mu zaslal, nebyla uhrazena

Více

USNESENÍ. č. j. KSCB 41 INS 10040/2018-B-7

USNESENÍ. č. j. KSCB 41 INS 10040/2018-B-7 č. j. KSCB 41 INS 10040/2018-B-7 USNESENÍ Krajský soud v Českých Budějovicích rozhodl samosoudcem JUDr. Milošem Vondráčkem v insolvenční věci dlužnice: Lenka Remáčová, narozená dne 21. 4. 1985, bytem Pod

Více

USNESENÍ. Martin Chuchut, r.č.760911/0322, IČ:61643726, Únětice 18, 252 62 Únětice, p. Horoměřice, okres Praha-západ, dražební vyhlášku

USNESENÍ. Martin Chuchut, r.č.760911/0322, IČ:61643726, Únětice 18, 252 62 Únětice, p. Horoměřice, okres Praha-západ, dražební vyhlášku sp. zn. 095 Ex 101/06/ U 03 49 USNESENÍ Soudní exekutor Exekutorského úřadu Praha 4 JUDr. Jana Tvrdková, pověřená provedením exekuce na základě usnesení Okresního soudu Praha-západ ze dne 7.2.2006, č.j.

Více

ČSOB Obchodní konto. ČSOB Firemní konto. Konta pro malé a střední firmy a podnikatele. 50 Kč zdarma zdarma zdarma (Zmocnění měsíčně) 4)

ČSOB Obchodní konto. ČSOB Firemní konto. Konta pro malé a střední firmy a podnikatele. 50 Kč zdarma zdarma zdarma (Zmocnění měsíčně) 4) Sazebník pro právnické osoby a pro fyzické osoby podnikatele změny od 12. 12. 2016 k 1. 5. 2017 původně nově OBSAH A ÚČTY A PLATBY Konta běžné platební účty Podnikatelské Firemní Obchodní Municipální Družstevní

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudkyň JUDr. Věry Vyhlídalové a JUDr. Heleny Krejčí v insolvenční věci dlužnice Dagmar Kuricové,

Více

484/2000 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti. ze dne 18. prosince 2000,

484/2000 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti. ze dne 18. prosince 2000, 484/2000 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti ze dne 18. prosince 2000, kterou se stanoví paušální sazby výše odměny za zastupování účastníka advokátem nebo notářem při rozhodování o náhradě nákladů

Více

SMLOUVA O VÝPŮJČCE DRONU

SMLOUVA O VÝPŮJČCE DRONU SMLOUVA O VÝPŮJČCE DRONU HIS WORK s.r.o. Riegrova 2246/2A, 568 02 Svitavy (dále jen jako Půjčitel ) a Jméno/Firma:, Nar./IČ.. Adresa:.., (dále jen jako Vypůjčitel ) Uzavřeli níže uvedeného dne.. tuto smlouvu

Více

Pravidla poskytování návratných účelových zápůjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna

Pravidla poskytování návratných účelových zápůjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Pravidla poskytování návratných účelových zápůjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Zastupitelstvo města Brna na svém Z7/10. zasedání konaném dne 06.10.2015 schválilo Pravidla poskytování návratných

Více

ve znění vyhlášky č. 49/2001 Sb. a vyhlášky č. 110/2004 Sb.

ve znění vyhlášky č. 49/2001 Sb. a vyhlášky č. 110/2004 Sb. 484/2000 Sb.. VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti ze dne 18. prosince 2000, kterou se stanoví paušální sazby výše odměny za zastupování účastníka advokátem nebo notářem při rozhodování o náhradě nákladů

Více

NABÍDKA na výkon komplexní správy domovního a bytového fondu poskytované MČ, městům a obcím, bytovým družstvům, soukromým domům, fyzickým osobám

NABÍDKA na výkon komplexní správy domovního a bytového fondu poskytované MČ, městům a obcím, bytovým družstvům, soukromým domům, fyzickým osobám TOMMI holding, spol. s r.o. NABÍDKA na výkon komplexní správy domovního a bytového fondu poskytované MČ, městům a obcím, bytovým družstvům, soukromým domům, fyzickým osobám 1 Vážení, dovolte, abychom Vám

Více

Advokát JUDr. Jaroslav BROŽ, 616 00 Brno, Marie Steyskalové 62

Advokát JUDr. Jaroslav BROŽ, 616 00 Brno, Marie Steyskalové 62 Advokát JUDr. Jaroslav BROŽ, 616 00 Brno, Marie Steyskalové 62 Správce konkurzní podstaty úpadce ELMA THERM spol. s r.o. Tovačovského 318, 767 01 Kroměříž, IČ: 47902485, zaps. v OR u KS v Brně odd. C,

Více

KUPNÍ SMLOUVA o převodu vlastnictví nemovitých věcí prodejem věci mimo dražbu v rámci insolvenčního řízení

KUPNÍ SMLOUVA o převodu vlastnictví nemovitých věcí prodejem věci mimo dražbu v rámci insolvenčního řízení Mgr. Bohdana Šocová insolvenční správce Sídlo správce: Kateřinská 107/5, 779 00 Olomouc datová schránka: b7yyfne tel./fax: 585 205 508 e-mail: office@e-advokati.com KUPNÍ SMLOUVA o převodu vlastnictví

Více

UZNÁNÍ ZÁVAZKU A DOHODA O SPLÁTKÁCH ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j.

UZNÁNÍ ZÁVAZKU A DOHODA O SPLÁTKÁCH ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. UZNÁNÍ ZÁVAZKU A DOHODA O SPLÁTKÁCH ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. 22018 ) STRANY DOHODY (1) Liberecká automobilová doprava, s.r.o.

Více

Smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Libereckého kraje

Smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Libereckého kraje Smlouva o poskytnutí návratné finanční výpomoci z rozpočtu Libereckého kraje č. OLP/4718/2018 Smluvní strany: Liberecký kraj se sídlem U Jezu 642/2a, Liberec, 460 01 zastoupený Martinem Půtou, hejtmanem

Více

U s n e s e n í. t a k t o: KSBR 31 INS 755/ VSOL 1627/ B - 51

U s n e s e n í. t a k t o: KSBR 31 INS 755/ VSOL 1627/ B - 51 KSBR 31 INS 755/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Anny Hradilové a soudkyň JUDr. Karly Trávníčkové a JUDr. Táni Šimečkové v insolvenční věci

Více

Právní aspekty vymahatelnosti pohledávek obcemi

Právní aspekty vymahatelnosti pohledávek obcemi Právní aspekty vymahatelnosti pohledávek obcemi JUDr. PhDr. Petr Kolář, Ph.D. Duben 2012 Právní postavení obce Územní společenství občanů s právem na samosprávu Veřejnoprávní korporace vlastní majetek

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Účinné od 1. 4. 2015 Tyto Všeobecné obchodní podmínky (dále jen podmínky ) upravují vztahy vznikající mezi poskytovatelem a objednavatelem při objednávání a poskytování vzdělávacích

Více

ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ HLAVA I OBECNÁ USTANOVENÍ 484/2000 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva spravedlnosti ze dne 18. prosince 2000, kterou se stanoví paušální sazby výše odměny za zastupování účastníka advokátem nebo notářem při rozhodování o náhradě nákladů

Více

Z á s a d y pro prodej bytů ve vlastnictví obce Holoubkov

Z á s a d y pro prodej bytů ve vlastnictví obce Holoubkov OBEC HOLOUBKOV Opatření orgánů obce č. 2/2012 Z á s a d y pro prodej bytů ve vlastnictví obce Holoubkov Zastupitelstvo obce Holoubkov vydává svým usnesením č. 12/06/2012 8.1 ze dne 25.6.2012 tyto Zásady

Více

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ

OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ OBEC VŠEŇ DOTAČNÍ STATUT OBCE VŠEŇ 1) Preambule a) Dotační statut obce Všeň (dále jen dotace) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj území obce a potřeb jeho občanů. Směřování

Více

U s n e s e n í. t a k t o : I. Zjišťuje se úpadek dlužníka RESVO Praha spol. s r.o., se sídlem Praha 4, U Habrovky 247/11, IČ 15272575.

U s n e s e n í. t a k t o : I. Zjišťuje se úpadek dlužníka RESVO Praha spol. s r.o., se sídlem Praha 4, U Habrovky 247/11, IČ 15272575. MSPH 79 INS 2373/2008-A-29 U s n e s e n í Městský soud v Praze rozhodl samosoudcem JUDr. Jiřím Radou v insolvenční věci dlužníka : RESVO Praha spol. s r.o., se sídlem Praha 4, U Habrovky 247/11, IČ 15272575,

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 1 Číslo

Více

U S N E S E N Í. t a k t o:

U S N E S E N Í. t a k t o: KSPH 55 INS 189/2009-A-22 U S N E S E N Í Krajský soud v Praze rozhodl samosoudcem Mgr. Lubošem Dörflem v insolvenční věci dlužníka: Miloš Kočí, nar. 17.02.1967, bytem U stadionu 377, 273 03 Stochov, o

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : Číslo jednací: KSOS 25 INS 8368/2016-B4 U s n e s e n í Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudcem Mgr. Petrem Kulou v insolvenční věci dlužníka č. 1: Marie ŠPINKOVÁ, r. č.: 555720/1914, bytem Václavovická

Více

III. Zajištění pohledávek Stavební spořitelny a úvěruschopnost dlužníka IV. Čerpání

III. Zajištění pohledávek Stavební spořitelny a úvěruschopnost dlužníka IV. Čerpání tohoto článku, ačkoliv již uplynula lhůta sjednaná k jejich předložení, nebo že dlužníci porušili některou z povinnosti dle odst. 1 až 4 tohoto článku. III. Zajištění pohledávek Stavební spořitelny a úvěruschopnost

Více

U s n e s e n í. povinnému: Miloslav Šafařík, nar. 23.03.1966, bytem Křivoklátská 302, Praha 9, PSČ 199 00. d r a ž e b n í v y h l á š k u :

U s n e s e n í. povinnému: Miloslav Šafařík, nar. 23.03.1966, bytem Křivoklátská 302, Praha 9, PSČ 199 00. d r a ž e b n í v y h l á š k u : 028 EX 101/08-130 U s n e s e n í Soudní exekutor, JUDr. Markéta Havlíková, Exekutorský úřad Praha 3, se sídlem Korunní 127, 130 00 Praha 3, pověřená provedením exekuce na základě usnesení Obvodního soudu

Více

Finanční úřad pro Jihočeský kraj Mánesova 1803/3a, České Budějovice

Finanční úřad pro Jihočeský kraj Mánesova 1803/3a, České Budějovice Finanční úřad pro Jihočeský kraj Mánesova 1803/3a, 371 87 České Budějovice Územní pracoviště v Českých Budějovicích Oddělení vymáhací F. A. Gerstnera 1/5, 370 01 České Budějovice Č. j.: 1689362/14/2201-25202-307283

Více

Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterým se stanoví míra úpravy přímých plateb podle nařízení (EU) č. 1306/2013 pro kalendářní rok 2017

Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterým se stanoví míra úpravy přímých plateb podle nařízení (EU) č. 1306/2013 pro kalendářní rok 2017 EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.3.2017 COM(2017) 150 final 2017/0068 (COD) Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterým se stanoví míra úpravy přímých plateb podle nařízení (EU) č. 1306/2013 pro

Více

I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy

I. Smluvní strany. II. Předmět smlouvy Smlouva o zápůjčce a zástavní smlouva k ochranným známkám podle ustanovení 2390 a násl. a 1309 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění I. Smluvní strany 1. Statutární město Pardubice

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších a 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

AB i n s o l v e n c e v. o. s.

AB i n s o l v e n c e v. o. s. AB i n s o l v e n c e v. o. s. i n s o l v e n č n í s p r á v c e Ke sp. zn.: KSBR 52 INS 4379/2017 Dlužník: Marie Danielová V Praze dne 26. června 2019 Vyhlášení výběrového řízení na prodej spoluvlastnického

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB 1. článek Účastníci smlouvy 1.1. TOMAN, DEVÁTÝ & PARTNEŘI advokátní kancelář, s.r.o., se sídlem Trojanova 12, 120 00 Praha 2, IČ 28497333, DIČ CZ28497333, zapsaná v

Více