CZT Ústínad Orlicí Základníinformace v kostce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CZT Ústínad Orlicí Základníinformace v kostce"

Transkript

1 CZT Ústínad Orlicí Základníinformace v kostce

2 Fakta o výrobětepla v TEPVOSU TEPVOS 100% městská firma Celkový instalovaný výkon 38 MW Počet spravovaných kotelen 25 Počet předávacích stanic 38 Počet uzavřených smluv 49 Kogeneračníjednotky 2 x 22 kw el Majetek vč. zařízení 152,6 mil. Kč Počet zaměstnanců 12 Základní údaje o výrobě rok prodaná energie ( tis. GJ ) Cena za jednotku Kč / GJ ( bez DPH)

3

4

5 Kogenerační jednotka na Štěpnici V zájmu snížení ceny tepla pro naše zákazníky mimo jiné instalujeme na Štěpnickékotelněkogeneračníjednotku o výkonu 1662 kw t a 1560 kw el. S menšíjednotkou se zatím teoreticky počítái na sídlištěpodměstí. V obou variantách je z hlediska návratnosti investice bezpodmínečněnutnézachovat stávajícímnožstvíodběrů. Co je to kogeneračníjednotka? Je to kombinované zařízení, které v klasickém pístovém motoru spaluje libovolné palivo ( v našem případězemníplyn ) a v připojeném generátoru, který poháníse vyrábíelektrickáenergie. Při tomto procesu vznikáale takéodpadníteplo( ze spalin a chladícího okruhu motoru ), kteréjepřipojenodo soustavy ( CZT ) a toto odpadnílevnéteplo pomáhávýrazněsnížit konečnou cenu pro zákazníka, cožje nášnejdůležitějšícíl. Vzhledem k celkověvysokéúčinnosti tohoto zařízeníje patrný raketový nástup kogeneračních jednotek v této dekáděpo celéevropě. Důležitéjsou i z důvodu stabilizace sítěpři výkyvech výkonu způsobených např. solárními a větrnými elektrárnami, či jako tzv. anti-blackoutové ostrůvky. Jak se projeví instalace kogenerační jednotky do ceny tepla? Pro cenovou lokalitu Ústí nad Orlicí.. 470,- Kč/GJ ( cena bez DPH, počítáno od roku 2015 )

6 Jak se snažíme snižovat cenu tepla? 1.) Instalace hlavního kondenzačního kotle o výkonu 6,5 MW na kotelně Mazánkova, který především díky kondenzačním výměníkům vynikánadprůměrnou účinnostía tím i výtečnou ekonomikou provozu. 2.) Zemní plyn nakupujeme ve velikém množství moderním a dynamickým způsobem, který zajišťuje s přehledem nejnižší možnou cenu komodity. Dále po instalaci kogenerační jednotky na Štěpnici dojde k využití synergického efektu společného nákupu plynu se společností ČEZ-ENERGO, který přispěje ke snížení cen komodity. 3.) Instalace kogeneračních jednotek, které výrazně přispějí ke snižování cen tepla. 4.) Snižováním teploty média ( topné vody ) snižujeme jeho ztráty při výrobě i rozvodu tepla. 5.) Instalací rozvodů tepla z předizolovaného potrubí s izolací PUR snižujeme ztráty na minimum ( cca 4% ) 6.) Díky provozu fotovolatické elektrárny 0,8 MWp na letišti jsme zvýšili výnosy divize ES bez zvýšení režijních nákladů a tím snížili stálé náklady na výrobu tepla. 7.) Oslovení konzultační firmy, která pro TEPVOS vypracuje studii, zda je možné a reálné snížit cenu tepla instalací kotelny na biomasu ( dřevité odpady, štěpka, trávy, atd. ) 8.) Oslovujeme objekty s vlastními zdroji s nabídkou připojení k CZT. S každým připojeným objektem by dále klesala cena jednotky tepla, díky většímu odběru by se takésnížila cena plynu. ( taképro odběry Města ÚO ) 9.) Díky zkušenostem s vedením výběrových řízení na nákup komodit a velkým objemům nakupovaného množství zajišťujeme dodávky plynu i elektrické energie také pro město ÚO a jeho organizace, které tím šetří nezanedbatelné finanční prostředky.

7 Výhody CZT 1.) Zajišťuje odběratelům celoroční tepelnou pohodu a ohřev vody bez nejmenších starostí. 2.) Odběratel si kdykoli může bezplatně měnit kompletní parametry vytápění pro svůj objekt. 3.) Dostupný servis a dispečink 17 hod. / den. Poruchoválinka -NONSTOP. 4.) Odběratel se nemusí starat o žádnou administrativu. O vše se stará TEPVOS. 5.) V cenětepla si odběratel formou odpisů spoří na pravidelnou obměnu zařízenípo skončeníjeho životnosti. ( tím nehrozí nenadálá potřeba nemalých investic, či potřeba používat drahé úvěry ) 6.) V cenětepla je zahrnuto vše ohlednětopenía ohřevu TUV, včetněelektřiny, vody na doplňovánísystému, atd. 7.) V ceně tepla je plně zahrnut též případný servis, náhradní díly a pravidelná údržba. 8.) Z fondu oprav objektu nejsou hrazeny žádné náklady na investice, opravy nebo údržbu tepelného zdroje. 9.) Většina objektů získává každý rok nájemné za prostory zabrané technologií CZT, což dále snižuje cenu tepla, či přispívá na obnovu objektu nebo do fondu oprav. 10.) Z ekologického hlediska je jeden důsledněkontrolovaný zdroj mnohem lepšířešení, nežmnoho malých lokálních zdrojů. V případě decentralizace a rozpadu CZT by vzniklo jen na Štěpnici cca 100 komínů u velkých bytových domů.

8 Plánovanéinvestice ( ) Předpokládáme, že divize ES v roce vyprodukuje 30 mil. Kč. Tyto prostředky budou využity do dalšího rozvoje tepelného hospodářství, jako např. : -Rekonstrukce a modernizace kotelny, rozvodůa předávacích stanic, případněinstalace kogenerační jednotky na sídlišti Podměstí rozsah dle dohody s ÚOBD, SBD, SVJ. - Rekonstrukce a modernizace topného systému Nová Dukla. ( čp ) - Rekonstrukce a modernizace topného systému v Hylvátech, kotelna Modernizace výroby tepla kotelny 453 v Hylvátech. - Výměny kalorimetrů. -Zřízenínového topného systému v novostavběbytového domu PLS. ( Na Pláni ) - Kompletní výměna vytápění a vzduchotechniky Roškotova divadla. Ceny tepla v této prezentaci vždy obsahují veškeré tyto investice.

9 PročCZT nenítak špatnéřešení? Městskáspolečnost TEPVOS pro rok 2013 snížila cenu tepla v ÚO na úroveň587,-kč/gj vč. DPH, proti ceněroku ,-Kč/GJ a to i přes růst cen energií, komodit, vstupůa sazby DPH na 15% Příklad průměrného bytu o rozloze cca 65m 2 v Ústínad Orlicí Průměrnáročníspotřeba tepla na vytápěnía ohřev vody = 20 GJ / rok / 1 byt Při cenětepla 587,-Kč/GJ * 20 GJ/rok = ,-vč. DPH / r.2013 / 1 byt Naprostávětšina bytův Ústínad Orlicí, vytápěných společnostítepvos zaplatí ročně za teplo a ohřev vody podobnou částku. Po roce 2015 se cena tepla v ÚO dále snížína cca ,-Kč/rok/1 byt ( pouze však v případězachováníczt v současnévelikosti ) Porovnánínákladůna vytápěnía ohřev TUV na průměrný byt v ČR dle údajůtsčr za 2011 Dálkovévytápění ( CZT ) TEPVOS-ÚO Dálkovévytápění ( CZT )-zplynu Dálkovévytápění ( CZT )-průměr paliv Vlastní plynový kotel ( domovní) ,-Kč/ rok ,-Kč/ rok ,-Kč/ rok ,- Kč/ rok

10 Hrozby a dopady rozpadu CZT? 1.) V ČR existuje několik soustav, kde ceny dosáhly kritickémeze řádově800 Kč/ GJ a více. V podobných lokalitách se nenítedy možnédivit snahám odběratelůo tzv. odpojení. 2.) V Ústínad Orlicíje však situace téměřopačná!náklady na vytápěníjsou zde nižší, než-li ostatní srovnatelné druhy vytápění. 3.) I přes to, se zde ale množí případy snahy o odpojování a budování vlastních lokálních kotelen. Pro porovnání nabídek v sektoru dodávek tepla, je však třeba porovnat kompletní nabídku včetně podrobné kalkulace. Což prozatím nebylo možné, jelikožkonkurence na rozdíl od TEPVOSU zatím nikdy nepředložila relevantníkalkulaci budoucích cen tepla, systém zajištění provozu, atd. 4.) Je třeba si však takéuvědomit, že tepelnéhospodářstvízasahuje velkou měrou do chodu města, jak ekonomicky, technicky, ekologicky ale takésociálně. 5.) Domníváme se, že pokud občan bydlícív ÚO platíza teplo a ohřev vody okolo ,-Kč/ rok vč. DPH a díky našim opatřením je předpoklad sníženícen ažk hranici ,-Kč/ rok vč. DPH, se všemi popsanými výhodami, tak se jednáo velice přiměřenou a rozumnou částku. 6.) Tzv. odpojováníje nevratné, jelikožu odpojeného objektu je třeba vykopat teplovod, zrušit stanici OPS, atd. 7.) Při stavbě domovních kotelen také často dochází k chybám v projektu, ve výběru techniky, nevhodné dimenzacikomponent nebo nastavenísoustavy a tím hrozívýraznézhoršenítepelného komfortu, možnost poruch a ve výsledku především zdraženítepla pro obyvatele objektu.

11 Co by se stalo po rozvratu CZT? 1.) Každé odpojení znamená díky přebývajícím stálým nákladům zdražení pro zbylé připojené odběratele.tím se roztáčíspirála růstu cen, kterákončítotálním rozvratem a ukončením CZT. 2.) Zcela mylnáje i myšlenka, kteráje často prezentována. A to že CZT může v poklidu fungovat i přes postupné odpojování. V zájmu ochrany zbývajících odběratelů před cenovou spirálou je nejméně bolestivá varianta při odpojování ukončit provoz systému CZT s výpovědní lhůtou a tím donutit odběratele k zodpovědnépřípravěna ukončeníczt a budovánívlastních zdrojů. 3.) Po technickéstránce je takézařízeníprojektováno na určitý odběr. Při výpadcích těchto odběrůse zcela vytrácí ekonomičnost těchto zařízení, nehledě vlivu na životnost, bezpečnost provozu, atd. 4.) Lobby mázájem především o velkéobjekty, kde předpokládázisk. Ty menší, nezajímavéjsou ponechány osudu, spolu s objekty, jako jsou škola, školka, domovy soc. péče, bazén, atd. Po rozvratu si tyto objekty budou muset zajistit svévlastnísystémy pro výrobu tepla a TUV, s tím spojené financování, problémy, atd. 5.) V případěodpojovánínenímožnédále pracovat na snižovánícen, o cožse TEPVOS snaží. Je tomu přesněnaopak. V případěodpojenívětšího počtu objektůby skončil projekt kogenerací, nových investic do modernizací a zefektivňování provozu CZT, atd., čímž by cena za teplo začala nezadržitelně stoupat.

12 Porovnánís konkurencív ÚO Porovnánícen tepla TEPVOSU s konkurencív lokalitěúo -zdroj ERÚ Výsledné ceny tepelné energie za rok 2011, včetně DPH Z domovní předávací stanice - CZT Z domovní kotelny Cenová lokalita ÚO Cena Kč/ GJ vč. DPH Cena Kč/ GJ vč. DPH TEPVOS celkem Dukelská Karpatská Letohradská Popradská Poříční Smetanova Sokolská Vrbová

13 Děkujeme za váščas a pozornost.

Vyhodnocení vývoje cen tepelné energie k 1. lednu 2013

Vyhodnocení vývoje cen tepelné energie k 1. lednu 2013 Vyhodnocení vývoje cen tepelné energie k 1. lednu 2013 listopad 2013 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Přehled průměrných cen tepelné energie za rok 2012 na jednotlivých úrovních předání tepelné energie. 3 3. Vývoj

Více

prosinec 2017 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2016 vyrobené z uhlí... 7

prosinec 2017 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2016 vyrobené z uhlí... 7 prosinec 2017 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Přehled průměrných cen tepelné energie za rok 2016 na jednotlivých úrovních předání tepelné energie. 3 3. Vývoj průměrné ceny tepelné energie pro konečné spotřebitele...

Více

Metodika posouzení nákladů při odpojování odběratelů od soustavy CZT

Metodika posouzení nákladů při odpojování odběratelů od soustavy CZT ÚZEMNÍ ENERGETICKÁ KONCEPCE MĚSTA CHEB AKTUALIZACE 2014 PŘÍLOHA Č. 3 ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVY Metodika posouzení nákladů při odpojování odběratelů od soustavy CZT ŘÍJEN 2014 ENVIROS, s.r.o. Na Rovnosti 1 130 00

Více

prosinec 2016 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2015 vyrobené z uhlí... 7

prosinec 2016 Graf č. 4: Porovnání průměrných předběžných a výsledných cen tepelné energie v roce 2015 vyrobené z uhlí... 7 prosinec 2016 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Přehled průměrných cen tepelné energie za rok 2015 na jednotlivých úrovních předání tepelné energie. 3 3. Vývoj průměrné ceny tepelné energie pro konečné spotřebitele...

Více

TEPLO Brandýs nad Labem. Komplexní řešení vytápění a ohřevu TV + dlouhodobá garance ceny a spolehlivých dodávek

TEPLO Brandýs nad Labem. Komplexní řešení vytápění a ohřevu TV + dlouhodobá garance ceny a spolehlivých dodávek TEPLO Brandýs nad Labem Komplexní řešení vytápění a ohřevu TV + dlouhodobá garance ceny a spolehlivých dodávek Proč je stávající systém ve městě nevyhovující? Starý systém je morálně i fyzicky zastaralý

Více

Energetický regulační úřad sekce regulace oddělení teplárenství VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE K ROKU 2006

Energetický regulační úřad sekce regulace oddělení teplárenství VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE K ROKU 2006 Energetický regulační úřad sekce regulace oddělení teplárenství prosinec 27 VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE K ROKU 26 Obsah: Úvod... 2 1. Přehled průměrných cen... 3 2. Porovnání cen a úrovní cen za rok

Více

Studie uplatnění tepelných čerpadel pro bytový dům

Studie uplatnění tepelných čerpadel pro bytový dům Dny teplárenství a energetiky 2015 (22. 4. 2015) Studie uplatnění tepelných čerpadel pro bytový dům Ing. Michal Žlebek VŠB-TU Ostrava Výzkumné energetické centrum Obsah Stávající stav CZT v ČR Zdroje tepla

Více

Výtopna Valašská Bystřice

Výtopna Valašská Bystřice Výtopna Valašská Bystřice Stručný popis Výtopna v obci Valašská Bystřice je v plném provozu od roku 2006, přičemž dnes zásobuje teplem na 70 objektů, včetně místní školy. Její správu zajišťuje za tímto

Více

Posouzení způsobu zásobování teplem, bytový dům Dukelských hrdinů 7, Břeclav

Posouzení způsobu zásobování teplem, bytový dům Dukelských hrdinů 7, Břeclav Druh dokumentace: Odborný posudek Objednatel: Společenství pro dům Dukelských hrdinů 7, Břeclav Dukelských hrdinů 2614/7, 690 02 Břeclav Akce: Posouzení způsobu zásobování teplem, bytový dům Dukelských

Více

TRONIC CONTROL. Nad Safinou I č.p.449 252 42 Vestec u Prahy tel./fax: 266 710 254-5 602 250 629 e-mail: info@tronic.cz http//www.tronic.

TRONIC CONTROL. Nad Safinou I č.p.449 252 42 Vestec u Prahy tel./fax: 266 710 254-5 602 250 629 e-mail: info@tronic.cz http//www.tronic. TRONIC CONTROL Nad Safinou I č.p.449 252 42 Vestec u Prahy tel./fax: 266 710 254-5 602 250 629 e-mail: info@tronic.cz http//www.tronic.cz Firemní program Výrobní oblast vývoj a výroba řídicích systémů

Více

Technicko ekonomické vyhodnocení instalace vlastního zdroje tepla

Technicko ekonomické vyhodnocení instalace vlastního zdroje tepla Technicko ekonomické vyhodnocení instalace vlastního zdroje tepla 1. Zadavatel: Společenství vlastníků jednotek Dukelská 2359, 2358, 2357, 2356 Dukelská 2359, 470 06, Česká Lípa IČ: 727 44 944 2. Zadání:

Více

Profil společnosti Největší výrobce a dodavatel ekologického tepla a elektřiny ve Strakonicích 1954 Ekologický provoz využívající biopalivo až 40%

Profil společnosti Největší výrobce a dodavatel ekologického tepla a elektřiny ve Strakonicích 1954 Ekologický provoz využívající biopalivo až 40% Profil společnosti Největší výrobce a dodavatel ekologického tepla a elektřiny ve Strakonicích Stabilní dodavatel tepla od roku 1954. Ekologický provoz využívající biopalivo ( až 40% ) Máme pět zastupitelných

Více

Aktuální stav, význam a strategie dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Jiří Bis

Aktuální stav, význam a strategie dalšího rozvoje teplárenství. Ing. Jiří Bis Aktuální stav, význam a strategie dalšího rozvoje teplárenství Ing. Jiří Bis Vytápění a chlazení V EU vytápění a chlazení představuje polovinu celkové spotřeby energie, kdy45%spotřeby je bytový sektor,

Více

Vícepalivový tepelný zdroj

Vícepalivový tepelný zdroj Vícepalivový tepelný zdroj s kombinovanou výrobou elektrické energie a tepla z biomasy systémem ORC v Třebíči Historie projektu vícepalivového tepelného zdroje s kombinovanou výrobou el. energie a tepla

Více

SETKÁNÍ S ODBĚRATELI 31. 3. 2014 OTROKOVICE

SETKÁNÍ S ODBĚRATELI 31. 3. 2014 OTROKOVICE SETKÁNÍ S ODBĚRATELI 31. 3. 2014 OTROKOVICE TEHOS = TEPELNÉ HOSPODÁŘSTVÍ Oficiální názvy podniku 1936 1960 Ubytovací oddělení 1961 1975 Domovní správa 1976 1988 1989 1994 Organizace bytového hospodářství

Více

VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE k 1. lednu 2010

VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE k 1. lednu 2010 Energetický regulační úřad sekce regulace odbor teplárenství říjen 2010 VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE k 1. lednu 2010 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Přehled průměrných cen tepelné energie za rok 2009 na jednotlivých

Více

Energetický posudek. Energetický posudek str. 1 z 9 Zateplení bytového domu Náměstí Osvoboditelů 1364/3 Praha 5 Radotín

Energetický posudek. Energetický posudek str. 1 z 9 Zateplení bytového domu Náměstí Osvoboditelů 1364/3 Praha 5 Radotín Energetický posudek str. 1 z 9 Energetický posudek Předmět energetického posudku Bytový dům Náměstí Osvoboditelů 1364/3 Praha 5 Braník Datum 14.10.2014 Vypracovala Ing. Miluše Drmlová, PhD. Č. oprávnění

Více

Projekty EPC projekty s garantovanými úsporami ve veřejném sektoru

Projekty EPC projekty s garantovanými úsporami ve veřejném sektoru Projekty EPC projekty s garantovanými úsporami ve veřejném sektoru Profil společnosti ENESA a.s. Společnost ENESA byla založena v srpnu 2005 Hlavním předmětem naší práce je vyvíjet a realizovat projekty

Více

Kontrolní hodnoty, ceny tepelné energie a energetické ukazatele

Kontrolní hodnoty, ceny tepelné energie a energetické ukazatele Kontrolní hodnoty, ceny tepelné energie a energetické ukazatele ve výkazu 31, 32-CL a) Kontrolní hodnoty a ceny tepelné energie podle úrovně předání (budou vypočteny automaticky) V posledních sloupcích

Více

Teplo komfort. 1 Komu je Teplo komfort určeno 2 Charakteristika produktu 3 Varianty produktu 4 Výhody produktu 5 Další služby

Teplo komfort. 1 Komu je Teplo komfort určeno 2 Charakteristika produktu 3 Varianty produktu 4 Výhody produktu 5 Další služby Teplo komfort 1 Komu je Teplo komfort určeno 2 Charakteristika produktu 3 Varianty produktu 4 Výhody produktu 5 Další služby Teplo komfort Teplo komfort značí produkt, který spojuje bezpečnou a spolehlivou

Více

Vyhodnocení programu Efekt 2007

Vyhodnocení programu Efekt 2007 Vyhodnocení programu Efekt 2007 Program EFEKT (dále jen Program) je součástí Státního programu na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie vyhlašovaného každoročně vládou ČR. Program

Více

Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018

Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018 Zpráva o hospodaření městské společnosti EVK Kašperské Hory s.r.o. včetně účetní závěrky za rok 2018 Společnost EVK Kašperské Hory s.r.o. zajišťující provoz centrálního zásobování teplem, městského vodovodu

Více

Energy Performance Contracting v budovách Pardubického kraje. 29.4.2013 Siemens, s.r.o., Building Technologies/ BAU/ LCM E

Energy Performance Contracting v budovách Pardubického kraje. 29.4.2013 Siemens, s.r.o., Building Technologies/ BAU/ LCM E Příklady dobré praxe ve veřejném sektoru Energy Performance Contracting v budovách Pardubického kraje 1 Budovy a energie Spotřebují 40% vyrobené energie Produkují 21% emisí CO 2 Industry (direct emissions

Více

Provoz a správa plynových kotelen, dodávky tepelné energie

Provoz a správa plynových kotelen, dodávky tepelné energie Provoz a správa plynových kotelen, dodávky tepelné energie Společnost REÚSS ENERGETIKA a.s. se již od roku 2006 zabývá budováním a provozováním tepelných zdrojů. Název společnosti je zkratkou názvu " Realizace

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 5. 2012. Tepelné hospodářství společnosti Ekoltes Hranice a.s.

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 5. 2012. Tepelné hospodářství společnosti Ekoltes Hranice a.s. MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 5. 2012 Bod programu: 19 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Rada města Ing. Radka Ondriášová, starostka města,

Více

MODERNIZACE CZT MĚSTA KOPŘIVNICE. prezentace pro Teplárenské dny 24. 04. 2014

MODERNIZACE CZT MĚSTA KOPŘIVNICE. prezentace pro Teplárenské dny 24. 04. 2014 MODERNIZACE CZT MĚSTA KOPŘIVNICE prezentace pro Teplárenské dny 24. 04. 2014 Město Kopřivnice zásobování teplem současnost Rozvoj města (výstavba sídlišť) úzce spojen s rozvojem automobilky TATRA (60.

Více

Hradec Králové Radim Sobotík

Hradec Králové Radim Sobotík Obrana proti odpojování od SZTE 24. 4. 2018 Hradec Králové Radim Sobotík CAPEX CAPEX stanoven ze strany ESCO, zahrnuje veškeré nutné investice do zprovoznění PK pro Glencore 1 ČEZ TEPLÁRENSKÁ DODALA V

Více

Měrná spotřeba tepla GJ/km 2

Měrná spotřeba tepla GJ/km 2 Měrná spotřeba tepla GJ/km 2 Číslo oblasti Jednotlivé oblasti města Plocha oblasti Roční potřeba Celkem Měrná spotřeba tepla Násobek průměrné spotřeby tepla Plocha oblasti upřesněná Celkem spotřeba teplav

Více

Efekt kogenerační jednotky v provozních nákladech podniku

Efekt kogenerační jednotky v provozních nákladech podniku Efekt kogenerační jednotky v provozních nákladech podniku 4. 10. 2016 AmperGeneration Amper Holding komplexní služby v energetice Zajištění dodávek elektrické energie pro všechny skupiny odběratelů Výkup

Více

R E A L I Z U J E M E V A Š E P Ř E D S T A V Y

R E A L I Z U J E M E V A Š E P Ř E D S T A V Y R E A L I Z U J E M E V A Š E P Ř E D S T A V Y HISTORIE Historie společnosti 1993 - založena společnost s ručením omezeným 1999 - TENZA transformována na akciovou společnost 2000 zavedení systému managementu

Více

Studie efektivního využívání kogeneračních jednotek v Nemocnici Pelhřimov, Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov

Studie efektivního využívání kogeneračních jednotek v Nemocnici Pelhřimov, Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov Studie efektivního využívání kogeneračních jednotek v Nemocnici Pelhřimov, Slovanského bratrství 710, 393 38 Pelhřimov Energetická agentura Vysočiny Nerudova 1498/8, 586 01 Jihlava zpracoval: Jaroslav

Více

Nabídka energetických služeb VÝROBA A DISTRIBUCE TEPELNÉ ENERGIE Pronájem a provoz energetického zdroje SV domu čp. 1305, Hurbanova ul., Praha 4, Hurbanova 1305, 142 00, Praha 4 Prometheus, energetické

Více

STUDIE - vyhodnocení ekonomických důvodů a výhodnosti výstavby vlastní plynovodní kotelny

STUDIE - vyhodnocení ekonomických důvodů a výhodnosti výstavby vlastní plynovodní kotelny STUDIE - vyhodnocení ekonomických důvodů a výhodnosti výstavby vlastní plynovodní kotelny Název stavby: Instalace plynové kotelny bytového domu, ul. Píškova Místo stavby : Píškova 1960/40, Praha 13 Charakter

Více

Invicta Bohemica, s.r.o. Senovážné náměstí 23 Praha 1. Analytická a konzultantská společnost v oblasti energetiky Rok založení 1998

Invicta Bohemica, s.r.o. Senovážné náměstí 23 Praha 1. Analytická a konzultantská společnost v oblasti energetiky Rok založení 1998 Ceny tepelné energie v soustavách zásobování teplem v porovnání s cenami z lokálních zdrojů. Konkurenceschopnost ceny tepla u významných zdrojů Zlínského kraje oproti lokálním plyn. kotelnám a tepelným

Více

Náhrada SZT tepelnými čerpadly ano či ne. Michal Havlíček 21.4.2015

Náhrada SZT tepelnými čerpadly ano či ne. Michal Havlíček 21.4.2015 Náhrada SZT tepelnými čerpadly ano či ne Michal Havlíček 21.4.2015 Kontroverzní téma Teplárenský provoz lepší využití paliva Ohleduplný k životnímu prostředí Zařízení je vybudováno Dodávka je bezproblémová

Více

VYTÁPĚNÍ BIOMASOU V TŘEBÍČI - historie a provedená opatření k naplnění zákona č. 415/2012

VYTÁPĚNÍ BIOMASOU V TŘEBÍČI - historie a provedená opatření k naplnění zákona č. 415/2012 VYTÁPĚNÍ BIOMASOU V TŘEBÍČI - historie a provedená opatření k naplnění zákona č. 415/2012 Vícepalivové zdroje - Třebíč Teplárna SEVER Teplárna ZÁPAD Teplárna JIH SZT Třebíč - současný stav Rok 2013 Výroba

Více

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 2014. Funkce, výhody a nevýhody CZT. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o.

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 2014. Funkce, výhody a nevýhody CZT. Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 2014 Funkce, výhody a nevýhody CZT Ing. Josef Karafiát, CSc., ORTEP, s.r.o. Zdroje tepla Historie rozvoje teplárenství v ČR a jeho současná pozice na energetickém trhu OBDOBÍ

Více

Technické a cenové řešení výstavby a provozu nového zdroje tepla (plynové kotelny) pro dům Barunčina 1853/40, Praha 12 aktualizace původní nabídky.

Technické a cenové řešení výstavby a provozu nového zdroje tepla (plynové kotelny) pro dům Barunčina 1853/40, Praha 12 aktualizace původní nabídky. Technické a cenové řešení výstavby a provozu nového zdroje tepla (plynové kotelny) pro dům Barunčina 1853/40, Praha 12 aktualizace původní nabídky. Vypracováno pro: Bytové družstvo Barunčina 1849 1853

Více

Teplovod Klučenice - od myšlenky k realizaci za pár měsíců

Teplovod Klučenice - od myšlenky k realizaci za pár měsíců - od myšlenky k realizaci za pár měsíců Olomouc 7.- 8. listopadu 2017 Stanislav Žák Robert Štefanec Moyzesova 2/B 902 01 Pezinok +421 2 381 00 996 +421 907 893 203 info@nrgflex.sk www.nrgflex.sk Obsah

Více

EPC jako ověřená cesta k úsporám

EPC jako ověřená cesta k úsporám EPC jako ověřená cesta k úsporám Energy Performance Contracting v objektech Pardubického kraje Ing. Radim Kohoutek, ředitel útvaru energetických služeb 1 Obsah: Co víme o budovách Co je to EPC Princip

Více

TRENDY V OPRAVÁCH A MODERNIZACÍCH PANELOVÝCH DOMŮ V OBDOBÍ 2014 2020

TRENDY V OPRAVÁCH A MODERNIZACÍCH PANELOVÝCH DOMŮ V OBDOBÍ 2014 2020 TRENDY V OPRAVÁCH A MODERNIZACÍCH PANELOVÝCH DOMŮ V OBDOBÍ 2014 2020 Martin Hanák Svaz českých a moravských bytových družstev Dny teplárenství a energetiky 21. 23. 4. 2015 Bytový fond v ČR V ČR Více jak

Více

Součástí dodávky mikrokogenerační jednotky:

Součástí dodávky mikrokogenerační jednotky: 1 z 5 2013-02-22 16:21 Úvod (/home/) > CLEANERGY C9G (/cleanergy-9kwe/) > Kogenerační jednotka CLEANERGY C9G Součástí dodávky mikrokogenerační jednotky: mikrokogenerační jednotka CLEANERGY C9G elektroměr,

Více

PROSUN KOGENERAČNÍ JEDNOTKY ESS. alternative energy systems s.r.o.

PROSUN KOGENERAČNÍ JEDNOTKY ESS. alternative energy systems s.r.o. PROSUN alternative energy systems s.r.o. Přes 17let zkušeností v oboru tepelné a elektrické energie nyní využíváme v oblasti instalace solárních systémů, plynových kondenzačních kotelen, tepelných čerpadel

Více

Možnosti snížení provozních nákladů bytových domů Ing. Petr Filip, Chytrý dům s.r.o.

Možnosti snížení provozních nákladů bytových domů Ing. Petr Filip, Chytrý dům s.r.o. Možnosti snížení provozních nákladů bytových domů Ing. Petr Filip, Chytrý dům s.r.o. Chytrý dům s.r.o. 1. Návrh a výstavba pasivních dřevostaveb 2. Projekty energeticky úsporných opatření stávajících domů

Více

VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE k 1. lednu 2011

VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE k 1. lednu 2011 Energetický regulační úřad sekce regulace odbor teplárenství listopad 2011 VYHODNOCENÍ CEN TEPELNÉ ENERGIE k 1. lednu 2011 Obsah: 1. Úvod... 2 2. Přehled průměrných cen tepelné energie za rok 2010 na jednotlivých

Více

CENTRÁLNÍ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM VE ZLÍNĚ

CENTRÁLNÍ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM VE ZLÍNĚ e-mail: teplozlin@volny.cz www.teplozlin.cz CENTRÁLNÍ ZÁSOBOVÁNÍ TEPLEM VE ZLÍNĚ CZT ve Zlíně má dlouholetou tradici. Zdroj tepla původně jako energetický zdroj Baťových závodů, dnes Alpiq Generation (CZ)

Více

Odpojování od CZT. přednosti a rizika. Bronislav Bechník

Odpojování od CZT. přednosti a rizika. Bronislav Bechník Odpojování od CZT přednosti a rizika Bronislav Bechník ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ Σωκράτης Příklady odpojování SBD Bižuterie, Jablonec nad Nisou 46 bytů ve dvou vchodech plynová kotelna 170 kw v roce 2015

Více

Obsah. A. Modelový příklad výstavby domovní kotelny se dvěma kotli... 2 B. Modelový výpočet nákladů na výstavbu lokální kotelny...

Obsah. A. Modelový příklad výstavby domovní kotelny se dvěma kotli... 2 B. Modelový výpočet nákladů na výstavbu lokální kotelny... Obsah A. Modelový příklad výstavby domovní kotelny se dvěma kotli... 2 B. Modelový výpočet nákladů na výstavbu lokální kotelny... 6 Zpracovali: Štěpán Brus, MixMax-Energetika Eva Jelínková, investiční

Více

Zkušenosti s provozem biomasových zdrojů v Třebíči

Zkušenosti s provozem biomasových zdrojů v Třebíči Zkušenosti s provozem biomasových zdrojů v Třebíči Vícepalivové zdroje - Třebíč Teplárna SEVER Teplárna ZÁPAD Teplárna JIH Historie projektu 12/2000 nákup objektu kotelny K13 Teplárna Sever Vícepalivový

Více

CZT očima města

CZT očima města CZT očima města 29. 11. 2017 Martin Sebera místostarosta garant pro oblast energetiky martin.sebera@tisnov.cz; mobil: 608 080 590 2 Současný stav CZT v Tišnově od roku 2002 Smlouva má 7 dodatků po 15 letech

Více

Energetická rozvaha. bytových domů. HANA LONDINOVÁ energetický auditor. Zpracovatel:

Energetická rozvaha. bytových domů. HANA LONDINOVÁ energetický auditor. Zpracovatel: bytových domů Zpracovatel: HANA LONDINOVÁ energetický auditor leden 2010 Obsah Obsah... 2 1 Úvod... 3 1.1 Cíl energetické rozvahy... 3 1.2 Datum vyhotovení rozvahy... 3 1.3 Zpracovatel rozvahy... 3 2 Popsání

Více

O prestižní ocenění Projekt roku se utká 12 uchazečů

O prestižní ocenění Projekt roku se utká 12 uchazečů TISKOVÁ ZPRÁVA O prestižní ocenění Projekt roku se utká 12 uchazečů Do užší nominace 13. ročníku soutěže Projekty roku v soustavách zásobování teplem a chladem bylo za rok 2014 do čtyř kategorií vybráno

Více

Ceny tepelné energie v soustavách zásobování teplem v porovnání s cenami z lokálních zdrojů.

Ceny tepelné energie v soustavách zásobování teplem v porovnání s cenami z lokálních zdrojů. Ceny tepelné energie v soustavách zásobování teplem v porovnání s cenami z lokálních zdrojů. Konkurenceschopnost ceny tepla ve Vsetíně vůči lokálním plyn. kotelnám, příp. tepelným čerpadlům. Invicta Bohemica,

Více

enia úspor v podnikoch rodná konferencia ENEF 2012 16.10. - 18.10. 2012 Energetický audit - príklady Michal Židek VŠB - TU Ostrava - 1 -

enia úspor v podnikoch rodná konferencia ENEF 2012 16.10. - 18.10. 2012 Energetický audit - príklady Michal Židek VŠB - TU Ostrava - 1 - Energetický audit - príklady riešenia enia úspor v podnikoch 10. medzinárodn rodná konferencia ENEF 2012 16.10. - 18.10. 2012 Michal Židek VŠB - TU Ostrava VÝZKUMNÉ ENERGETICKÉ CENTRUM - 1 - OSNOVA 1.

Více

Projekty a reference

Projekty a reference Projekty a reference Energetické centrum Globus Ostrava - jedinečná realizace ostrovního provozu v Evropě V rámci smluvního vztahu s developerskou společností Praha West Investment, k.s., dceřinou společností

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 OLTERM & TD OLOMOUC Obsah 5 Úvodní slovo předsedy představenstva 6 Obchod 8Plavecký stadion Olomouc Finanční část (v příloze) Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami

Více

Projekt EPC v Národním divadle aneb snížení nákladů s garancí. Ivo Slavotínek

Projekt EPC v Národním divadle aneb snížení nákladů s garancí. Ivo Slavotínek Projekt EPC v Národním divadle aneb snížení nákladů s garancí Ivo Slavotínek Modernizace energetického hospodářství Národního divadla 2 Budovy a zázemí Národního divadla Národní divadlo tvoří 4 nadzemní

Více

Posuzování OZE v rámci PENB. Ing. Jan Schwarzer, Ph.D.

Posuzování OZE v rámci PENB. Ing. Jan Schwarzer, Ph.D. Posuzování OZE v rámci PENB 1 Zákon 406/2000 Sb. O hospodaření energií.. 7 Snižování energetické náročnosti budov 7a Průkaz energetické náročnosti. Vyhláška 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budov Průkaz

Více

VYSOKÁ ÚČINNOST VYUŽITÍ BIOMASY = efektivní cesta k naplnění závazku EU a snížení nákladů konečných spotřebitelů elektřiny

VYSOKÁ ÚČINNOST VYUŽITÍ BIOMASY = efektivní cesta k naplnění závazku EU a snížení nákladů konečných spotřebitelů elektřiny VYSOKÁ ÚČINNOST VYUŽITÍ BIOMASY = efektivní cesta k naplnění závazku EU a snížení nákladů konečných spotřebitelů elektřiny Město Třebíč - kraj Vysočina Počet obyvatel: cca. 39.000 Vytápěné objekty: 9.800

Více

Naše služby, které Vám rádi zajistíme a přizpůsobíme dle vašich požadavků: Zajištění financování projektů zefektivnění Vaší energetiky.

Naše služby, které Vám rádi zajistíme a přizpůsobíme dle vašich požadavků: Zajištění financování projektů zefektivnění Vaší energetiky. ... Karla Energize to jsou flexibilní řešení projekcí, dodávek, provozu a údržby kogeneračních jednotek a trigeneračních jednotek ve výkonovém rozsahu od 40 kwe do 4300 kwe. Díky spolupráci se světovými

Více

záměnou kotle a zateplením

záměnou kotle a zateplením Úroveň snížen ení emisí záměnou kotle a zateplením Mgr. Veronika Hase Seminář: : Technologické trendy při p i vytápění pevnými palivy Horní Bečva 9.11. 10.11. 2011 Obsah prezentace Účel vypracování studie

Více

Praktická využitelnost energetických auditů, distribuce a dodávka energie

Praktická využitelnost energetických auditů, distribuce a dodávka energie Praktická využitelnost energetických auditů, distribuce a dodávka energie Konference průmyslových energetiků 25.-26.10.11, ŽILINA Michal Židek VŠB-TU Ostrava Výzkumné energetické centrum Obsah Představení

Více

Energeticky soběstačná obec, region

Energeticky soběstačná obec, region Energeticky soběstačná obec, region jak na to? Ing. Karel Srdečný Žižkova 1, Č. Budějovice tel.: 774 697 901 e-mail: cb@ekowatt.cz 1. O společnosti EkoWATT je Česká nezávislá konzultační společnost, založena

Více

JUDr. Kateřina Eichlerová, Ph. D.

JUDr. Kateřina Eichlerová, Ph. D. JUDr. Kateřina Eichlerová, Ph. D. Tepelná energie teplo chlad Dálková dodávka tepelné energie uzavřený systém uzavřený trh Dodávku tepelné energie zajišťuje provozovatel přímo připojeného zařízení (zdroj/rozvodné

Více

Centrální zásobování teplem ve Zlíně - Malenovicích. Služby pro odběratele společnosti Teplárna Otrokovice

Centrální zásobování teplem ve Zlíně - Malenovicích. Služby pro odběratele společnosti Teplárna Otrokovice Centrální zásobování teplem ve Zlíně - Malenovicích Služby pro odběratele společnosti Teplárna Otrokovice Centrální zásobování teplem v Malenovicích k 1.1.2005 TOT přebírá rozvody od Tepla Zlín 74 předávacích

Více

Možnosti využití TEPLA z BPS

Možnosti využití TEPLA z BPS Možnosti využití TEPLA z BPS Proč využívat TEPLO z bioplynové stanice Zlepšení ekonomické bilance BPS Výkupní ceny, dotace Tlak na max. využití TEPLA Možnosti využití TEPLA Vytápění objektů, příprava teplé

Více

Zelená energie udržitelná energetika na regionální úrovni

Zelená energie udržitelná energetika na regionální úrovni ŠKOLA ZDRAVÝCH MĚST INSPIRACE PRO VÁS Zelená energie udržitelná energetika na regionální úrovni Chrudim 12. března 2008 Ing. Miroslava Knotková ENERGETICKÁ AGENTURA ZLÍNSKÉHO KRAJE,O.P.S. Energetická agentura

Více

TECHNICKO EKONOMICKÁ STUDIE

TECHNICKO EKONOMICKÁ STUDIE DRŽITEL CERTIFIKÁTU ISO 9001 TECHNICKO EKONOMICKÁ STUDIE NÁZEV DÍLČÍ ČÁST Objekt - adresa ALTERNATIVNÍ ZDROJE TEPLA VYTÁPĚNÍ A DODÁVKA TEPLÉ VODY Orlová, tepelné zařízení SMO Orlová OBJEDNATEL Název a

Více

Zaručené úspory energie ve školství

Zaručené úspory energie ve školství Zaručené úspory energie ve školství Právě základní a střední školství patří mezi oblasti, v nichž se náš systém zaručených úspor energie známý též jako EPC používá k dosažení úspor provozních nákladů nejčastěji.

Více

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010.

Žádosti o podporu v rámci prioritních os 2 a 3 jsou přijímány od 1. března 2010 do 30. dubna 2010. XVII. výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Ministerstvo životního prostředí

Více

Ekonomika využití solárního tepla

Ekonomika využití solárního tepla 1/22 Ekonomika využití solárního tepla Bořivoj Šourek Československá společnost pro sluneční energii (ČSSE) Siemens Building Technologies 2/22 Co ovlivňuje ekonomiku solárních soustav? investiční náklady

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Teplárna Písek, a.s. od roku 2017 začala nahrazovat dosavadní parovodní rozvody za horkovodní

Teplárna Písek, a.s. od roku 2017 začala nahrazovat dosavadní parovodní rozvody za horkovodní Teplárna Písek, a.s. od roku 2017 začala nahrazovat dosavadní parovodní rozvody za horkovodní V současné době Teplárna Písek, a.s. využívá pro přenos tepla dvě teplonosná média páru a horkou vodu. Parametry

Více

NETRADIČNÍ TECHNICKÉ PROSTŘEDKY NA SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI

NETRADIČNÍ TECHNICKÉ PROSTŘEDKY NA SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI NETRADIČNÍ TECHNICKÉ PROSTŘEDKY NA SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI 1 PŘEDSTAVENÍ FIRMY NA REALIZACÍCH 2012 Rusko Dánsko Španělsko Švédsko Mongolsko Velká Británie Francie 2 1323_2011 Zákazník: NOVO NORDISK

Více

VYHODNOCENÍ TECHNICKO- EKONOMICKÝCH VARIANT NÁSLEDNÉHO USPOŘÁDÁNÍ TEPELNÉHO HOSPODÁŘSTVÍ MĚSTA BENEŠOV

VYHODNOCENÍ TECHNICKO- EKONOMICKÝCH VARIANT NÁSLEDNÉHO USPOŘÁDÁNÍ TEPELNÉHO HOSPODÁŘSTVÍ MĚSTA BENEŠOV VYHODNOCENÍ TECHNICKO- EKONOMICKÝCH VARIANT NÁSLEDNÉHO USPOŘÁDÁNÍ TEPELNÉHO HOSPODÁŘSTVÍ MĚSTA BENEŠOV Klient: Město Benešov Zpracoval: Ing. Michal Šváb Ing. Aleš Popelka prosinec 2016 Název projektu:

Více

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla

Tepelná čerpadla. levné teplo z přírody. Tepelná čerpadla Tepelná čerpadla levné teplo z přírody Tepelná čerpadla 1 Tepelná čerpadla Levné, čisté a bezstarostné teplo pro rodinné domy i průmyslové objekty. Přinášíme vám kompletní řešení vytápění. Tepelné čerpadlo

Více

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP

Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Možnosti podpory pro pořízení kogeneračních jednotek od roku 2015 Dotační programy OPPIK a OPŽP Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Z jakých podprogramů lze podpořit pořízení kogenerační

Více

Vyhodnocení vhodnosti vytápění sídliště u nádraží

Vyhodnocení vhodnosti vytápění sídliště u nádraží Vyhodnocení vhodnosti vytápění sídliště u nádraží Výchozí situace V oblasti sídliště u nádraží je až 46 let staré rozvody topných kanálů, které zejména v místech propadů mají poruchy. Vytápěné je kotelnou

Více

ENERGETICKÁ STUDIE. Zadavatel: SVJ Na Dlouhých 12 a 14. Evidenční číslo studie: 42 / 2016

ENERGETICKÁ STUDIE. Zadavatel: SVJ Na Dlouhých 12 a 14. Evidenční číslo studie: 42 / 2016 ENERGETICKÁ STUDIE Zadavatel: SVJ Na Dlouhých 12 a 14 Evidenční číslo studie: 42 / 2016 Datum vydání: 20.04.2016 ENERGETICKÁ STUDIE Vážení členové výboru, jsme velmi rádi, že jste v nás vložili svoji důvěru

Více

1 Teplo pro Brno. 2 Specifikace zákazníků

1 Teplo pro Brno. 2 Specifikace zákazníků Teplo 1 Teplo pro Brno 2 Specifikace zákazníků 3 Poskytované služby 4 Výhody dálkového tepla 5 Výroba tepelné energie 6 Rozvod tepelné energie 7 Provozovaná tepelná zařízení 8 Technická specifikace odběru

Více

Domovní kotelny SBD stanovují KONKURENČNÍ CENU TEPLA cena tepla CZT od ČEZ ES cena tepla z domovní kotelny

Domovní kotelny SBD stanovují KONKURENČNÍ CENU TEPLA cena tepla CZT od ČEZ ES cena tepla z domovní kotelny [0] obsah a graf do článku 13.3.2017 (Kubíček) přehled listů EXCELu (podklady pro článek do MZ) [0] obsah a graf do článku [1] článek pro veřejnost [2] hodnocení (podklad pro hodnocení) [3] výpočty (data

Více

MIX MAX - ENERGETIKA, s. r.o. Štefánikova 38a, 612 00 Brno

MIX MAX - ENERGETIKA, s. r.o. Štefánikova 38a, 612 00 Brno Zastupitelstvo města Uherský Brod Územní energetická koncepce města Uherský Brod Osnova: 1. Informace o zadání a průběhu zpracování Územní energetické koncepce města Uherský Brod (dále jen ÚEK) 2. Shrnutí

Více

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1 Plnění rozpočtu výdajů za rok 2004 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Výdaje Opravy komunikací a chodníků - dle potřeby 1 100,00 791,92 Oprava chodníku ulice Královehradecká

Více

S l eznam ana ý yzovan ch t opa ř í en a j ji e ch l ik og a výbě ýb ru Petr Vogel Kolektiv výzkumného úkolu V AV- VAV SP- SP 3g5-3g5 221-221 07

S l eznam ana ý yzovan ch t opa ř í en a j ji e ch l ik og a výbě ýb ru Petr Vogel Kolektiv výzkumného úkolu V AV- VAV SP- SP 3g5-3g5 221-221 07 Seznam analyzovaných opatření a jejich ji logika výběru Petr Vogel Kolektiv výzkumného úkolu VAV-SP-3g5-221-07 Oblasti analýz výzkumu Energetika původních PD ve zkratce Problémy dnešních rekonstrukcí panelových

Více

ENERGETICKÉ STAVBY. TENZA, a.s.

ENERGETICKÉ STAVBY. TENZA, a.s. ENERGETICKÉ STAVBY ENERGETICKÉ STAVBY Tenza, a.s. patří v současné době mezi nejvýznamnější české společnosti zabývající se dodávkami velkých energetických celků v oblasti výstavby a rekonstrukce zdrojů

Více

Udržitelné hospodaření s energií ve městech a obcích legislativa a financování. Miroslav Šafařík PORSENNA o.p.s.

Udržitelné hospodaření s energií ve městech a obcích legislativa a financování. Miroslav Šafařík PORSENNA o.p.s. Udržitelné hospodaření s energií ve městech a obcích legislativa a financování Miroslav Šafařík PORSENNA o.p.s. 1 2000 Udržitelný scénář vývoje spotřeby energie spotřeba PEZ (PJ) 1800 1600 1400 1200 1000

Více

květen 2012 Z p r á v a o hospodaření společnosti za rok 2011

květen 2012 Z p r á v a o hospodaření společnosti za rok 2011 květen 2012 Z p r á v a o hospodaření společnosti za rok 2011 Osnova Hospodaření společnosti v roce 2011 Výsledky hospodaření Přehled výnosů Komentář k vybraným položkám výnosů Přehled nákladů Komentář

Více

Kounice 607,608,614,615

Kounice 607,608,614,615 Plynová kotelna U Výtopny 921, Horní Slavkov Výroba výkon na zdroji 18,400 MW Počet zdrojů : čtyři Rozvod horkovodní ( nad 110 C ) 2,874 km Teplovodní do 110 C 4,467 km Přenosová kapacita 24,417 MW t Kounice

Více

Č.j. VP/S 145/02-160 V Brně dne 16. ledna 2003

Č.j. VP/S 145/02-160 V Brně dne 16. ledna 2003 Č.j. VP/S 145/02-160 V Brně dne 16. ledna 2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 25.11. 2002 na základě žádosti České republiky - Ministerstva životního prostředí ČR,

Více

Realizované instalace tepelných čerpadel AC Heating Convert AW v bytových domech

Realizované instalace tepelných čerpadel AC Heating Convert AW v bytových domech Realizované instalace tepelných čerpadel AC Heating Convert AW v bytových domech Instalace tepelného čerpadla v bytovém domě vyžaduje velké množství technických a praktických zkušeností. Odbornost a kompetentnost

Více

SMART CITY V PRAXI Energetické úspory a decentrální výrobní zdroje v praxi. Martin Machek, manažer rozvoje

SMART CITY V PRAXI Energetické úspory a decentrální výrobní zdroje v praxi. Martin Machek, manažer rozvoje SMART CITY V PRAXI Energetické úspory a decentrální výrobní zdroje v praxi Martin Machek, manažer rozvoje ČEZ ESCO NABÍZÍ KOMPLETNÍ POKRYTÍ ENERGETICKÝCH POTŘEB Energetické komodity Energetické poradenství

Více

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.

Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty. Alternativní energie KGJ Green Machines a.s. Kogenerace pro všechny. Buďte nezávislý a už žádné účty.. Green Mikro- kogenerační jednotky na Zemní plyn Bioplyn a LPG a Spirálové větrné turbíny Green s alternativními

Více

CENY TEPLA

CENY TEPLA Obsah 11.05.2016 CENY TEPLA SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ MĚSTA, SBD a SVJ (prezentace1: starosta ing. Pavel Kuba) VÝSLEDKY STUDIE OBJEDNANÉ ENERGETICKÝM VÝBOREM NAVRHOVANÁ OPATŘENÍ STUDIE DOPORUČENÍ STUDIE (na základě

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. KŘINICE KRÁSNÁ LÍPA, s.r.o. ZA ROK 2003

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. KŘINICE KRÁSNÁ LÍPA, s.r.o. ZA ROK 2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI KŘINICE KRÁSNÁ LÍPA, s.r.o. ZA ROK 2003 1. přehled činností vykonávaných v kalendářním roce 2003 2. roční účetní uzávěrka a zhodnocení základních údajů v ní obsažených; 3. přehled

Více

Centrální zásobování teplem v Napajedlech. Služby pro odběratele společnosti Teplárna Otrokovice

Centrální zásobování teplem v Napajedlech. Služby pro odběratele společnosti Teplárna Otrokovice Centrální zásobování teplem v Napajedlech Služby pro odběratele společnosti Teplárna Otrokovice Centrální zásobování teplem v Napajedlech 12/2012 TOT přebírá rozvody od NBTH 34 předávacích stanic, 2 100

Více

GRID společnost s.r.o.

GRID společnost s.r.o. GRID společnost s.r.o. Zahradní 30 586 01 JIHLAVA Výpočet ekonomické efektivnosti investičního záměru výstavby a provozu plynové kotelny pro Společenství vlastníků Husníkova 2078, 2079, 2080, 2081, 2082,

Více

Město Jablonec Studie proveditelnosti

Město Jablonec Studie proveditelnosti Město Jablonec Studie proveditelnosti Revitalizace stávajícího systému CZT zapracované změny Datum: 12/2013 Vypracoval: Ing. Ivo Slavotínek, Ing. Dana Hynková, Ing. Tomáš Klíma, Ing. Roman Miklík Kontaktní

Více

ZARUČENÉ ÚSPORY ENERGIE

ZARUČENÉ ÚSPORY ENERGIE ZARUČENÉ ÚSPORY ENERGIE Česká společnost m2 INVEST je zaměřená na kompletní realizace projektů pro zaručenou úsporu energie nyní s cílem vyvíjet, organizovat a následně realizovat projekty v oblasti tepelného

Více

EKONOMICKÝ A ENVIRONMENTÁLNÍ POTENCIÁL REKONSTRUKCÍ PD V ČR. Kolektiv výzkumného úkolu VAV-SP-3g5-221-07

EKONOMICKÝ A ENVIRONMENTÁLNÍ POTENCIÁL REKONSTRUKCÍ PD V ČR. Kolektiv výzkumného úkolu VAV-SP-3g5-221-07 EKONOMICKÝ A ENVIRONMENTÁLNÍ POTENCIÁL REKONSTRUKCÍ PD V ČR Kolektiv výzkumného úkolu VAV-SP-3g5-221-07 Úvodní rozvaha Ekonomický potenciál domácností Makroekonomická rozvaha Environmentální potenciál

Více

MODERNIZACE SOUSTAVY CZT VE MĚSTĚ PŘEŠTICE

MODERNIZACE SOUSTAVY CZT VE MĚSTĚ PŘEŠTICE MODERNIZACE SOUSTAVY CZT VE MĚSTĚ PŘEŠTICE Společnost B+T Přeštice s.r.o. se od svého vzniku v roce 2015 jako městská společnost věnuje distribuci tepelné energie v regionu města Přeštice. Současným i

Více