Územní studie "U Bytovky" v Tísku

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Územní studie "U Bytovky" v Tísku"

Transkript

1 Územní studie "U Bytovky" v Tísku Kompletní elaborát územní studie obsahuje tyto přílohy: Textová a tabulková část Stav Návrh Fotodokumentace stavu Grafická část 1. KOORDINAČNÍ VÝKRES 1: VÝKRES INFRASTRUKTURY 1: ULIČNÍ PROFIL 1: ZELEŇ A HŘIŠTĚ 1: ŠIRŠÍ VZTAHY 1:5000 ZÁŘÍ 2010 strana 1 (celkem 15)

2 Textová a tabulková část Obsah: A. STAV A1. DŮVODY PRO POŘÍZENÍ STUDIE, ZADÁNÍ A2. PODKLADY A3. VYMEZENÍ LOKALITY A4. CHARAKTERISTIKA ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ A5. STÁVAJÍCÍ VYUŽITÍ LOKALITY A6. ZÁMĚRY V ZÁJMOVÉM ÚZEMÍ A7. ŠIRŠÍ VAZBY NA OKOLÍ A8. STAV DOPRAVNÍ A TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY-VIZ POPIS V KAPITOLÁCH NÁVRHU B. B. NÁVRH B1. CHARAKTERISTIKA NÁVRHU B2. PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ ÚZEMÍ a) ZÁVAZNÁ ČÁST b) SMĚRNÁ ČÁST B3. FUNKČNÍ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH B4. PLOŠNÉ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH B5. PROSTOROVÉ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH B6. SMĚRNÁ A BILANČNÍ ČÁST B7. DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA a) VOZIDLOVÉ KOMUNIKACE b) PĚŠÍ KOMUNIKACE c) PARKOVIŠTĚ d) KONTEJNEROVÁ STANOVIŠTĚ B8. TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA B8.1. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ a) VODOVOD b) KANALIZACE B8.2. ENERGETIKA A SPOJE a) PLYNOVODY b) ELEKTRICKÁ ENERGIE c) VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ d) TELEKOMUNIKAČNÍ ROZVODY B9. TABULKA BILANCÍ MAX. POČTU BYTŮ A OBYVATEL B10. ORIENTAČNÍ PROPOČET NÁKLADŮ NA REALIZACI DOPRAVNÍ A TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY strana 2 (celkem 15)

3 A. STAV A1. DŮVODY PRO POŘÍZENÍ STUDIE, ZADÁNÍ Územní studie se pořizuje z podnětu obce Tísek podle ustanovení 30 odst. 2 stavebního zákona č.183/2006 Sb. Pořízení územní studie je uloženo platným územním plánem obce, pořizovatelem studie je úřad územního plánování Bílovec. Studie bude po schválení a zaevidování do evidence územně plánovací činnosti sloužit jako podklad pro rozhodování v území (např. pro umísťování staveb dle ustanovení stavebního zákona). Studie řeší území v rozsahu části zastavitelné plochy Z1 vyznačené ve výkrese základního členění území platného územního plánu Tísek. Výměra celé zastavitelné plochy Z1 je 6,8 ha, z toho územní studií je řešena plocha o výměře 4,4 ha. Dalším podkladem pro zpracování návrhu řešení je písemné Zadání územní studie a dále pokyny pro dopracování, které byly udíleny zpracovateli v průběhu projektových prací. A2. PODKLADY Pro zpracování územní studie bylo použito zejména těchto podkladů: digitalizované katastrální mapy řešeného území včetně nejbližšího okolí, digitalizovaný územní plán obce, výškopis řešeného území - vrstevnice získané digitalizací ze státního mapového díla M = 1:5000, výpisky z pasportu kanalizace obce Tísek, upřesněné polohopisné informace o pravděpodobném uložení kanalizace získané pochůzkou v terénu, vlastní průzkumy zhotovitele včetně fotodokumentace pořízené v terénu v září 2010, A3. VYMEZENÍ LOKALITY Řešené území zahrnuje plochy celých pozemků nebo jejich částí v k.ú. Tísek (okres Nový Jičín) - kód katastrálního území Rozloha řešeného území je cca 4,4 ha a je vyznačena jako část zastavitelné plochy Z1 ve výkrese základního členění území platného územního plánu Tísek. Řešené území je určeno pro bydlení individuální v rodinných domech (BI), nachází se v centru obce, jižně od obecního úřadu. Ze západu je území vymezeno ulicí neoficiálně nazývanou "Kostelní" a navazující bytovou zástavbou rodinných domů, z jihu se nachází objekt kostela, hřbitov a smuteční síň, z východu je situován areál zemědělské výroby. Hranice řešeného území je patrná z výkresové části. A4. CHARAKTERISTIKA ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ Řešeným územím je nezastavěná plocha o rozloze necelých 4,5 ha nacházející se poblíž centra obce, jižně od sídla obecního úřadu. Plocha určená k zástavbě je v současné době nezastavěná, zemědělsky využívaná jako pole, louky a pastviny. V blízkosti území se nachází kostel se hřbitovem a smuteční síní. Výhodou území je jeho plynulá návaznost na stávající obytnou zástavbu samostatných rodinných domů situovaných podél ulice nazývané "Kostelní" a podél ostatních ulic v obci. Další předností jsou pěkné výhledy do krajiny zejména jihovýchodním a východním směrem. K dalším přednostem patří také relativně dobrá vazba na místní vybavenost v centru obce. Dopravní napojení je umožněno ze stávajících místních obslužných komunikací třídy C. Stávající šířkové parametry strana 3 (celkem 15)

4 zpevněné plochy vozidlových komunikací nejsou vždy plně vyhovující, ale šířky veřejných prostranství umožňují případné rozšíření vozovky nebo zbudování výhýben na výjezdu z lokality. Z jižní strany mezi od smuteční síní a stávajícím domem je zřízen vozidlový vjezd, který bylo požadováno v návrhu využít pro napojení nových obslužných komunikací v území. A5. STÁVAJÍCÍ VYUŽITÍ LOKALITY Řešené území je v současné době nezastavěné, zemědělsky využívané jako pole, louky a pastviny. A6. ZÁMĚRY V ZÁJMOVÉM ÚZEMÍ V širším zájmovém území řešené lokality existují záměry na výstavbu dalších samostatných rodinných domů, zejména jižním směrem, kde je již provedeno dělení pozemků. A7. ŠIRŠÍ VAZBY NA OKOLÍ Řešená lokalita se nachází jižně od centra obce. Poloha lokality v sobě spojuje výhody relativně dostupné místní infrastruktury a výhody atraktivních výhledů do krajiny. Z tohoto pohledu představuje lokalita vhodné území pro rozvoj obytné zástavby. A8. STAV DOPRAVNÍ A TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY Informace o stavu stávající i navrhované dopravní a technické infrastruktury jsou převzaty z platného územního plánu, z informací obecního úřadu (např. pasport kanalizace) a z průzkumů v terénu. V rámci zpracování studie nebyly zjišťovány aktualizované údaje o technickém vybavení od správců inženýrských sítí, tzv. vyjádření o existenci. Ve výkresech je zakreslen stav technické infrastruktury dle výše uvedených podkladů. Návrh napojení včetně určení napojovacích bodů a základních bilancí je proveden v souladu s územním plánem. Popis stavu i návrhu technického vybavení je popsán vždy v příslušných kapitolách návrhu technického řešení. strana 4 (celkem 15)

5 B. NÁVRH B1. CHARAKTERISTIKA NÁVRHU Návrh veřejných prostranství pro dopravní obsluhu území a pro návrh doporučeného dělení pozemků pro výstavbu rodinných domů je zpracován v zastavitelné ploše v souladu s územním plánem. V návrhu byly zohledněny zejména požadavky na hospodárné využití pozemků, na zajištění dobré dopravní dostupnosti a na vhodné napojení na inženýrské sítě, zejména na způsob odkanalizování. Při návrhu dělení pozemků byl v odůvodněných případech brán ohled i na stávající parcelaci. Plochy veřejných prostranství zeleně a hřišť jsou navrženy vždy v návaznosti na na plochy veřejných prostranství pro dopravní infrastrukturu. Plochy zeleně budou využívány zejména pro krátkodobou rekreaci obyvatel, a to nejen z nově navrhovaných obytných lokalit, ale i ze stávajících obytných ploch poblíž centra obce. Návrh územní studie je rozdělen do závazné části Podmínek pro využití území, ostatní části návrhu jsou směrné. B2. PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ ÚZEMÍ Podmínky pro využití území jsou vyjádřeny v grafické i textové části dokumentace, a to jako závazné nebo směrné. Závazné podmínky jsou stanoveny dle ustanovení vyhlášky č.501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využívání území v aktuálním znění. Závazná část územní studie záměrně ponechává prostor k dalšímu podrobnějšímu zpracování záměru v dalších projektových stupních, a to nejen na výstavbu rodinných domů, ale zejména na stavby ve veřejných prostranstvích, tj. např. na detailní řešení pěších a vozidlových komunikací, hřiště a parkové zeleně. Směrné podmínky nejsou závazné, ve studii jsou však doporučeny jako podklad pro další projektování. a) ZÁVAZNÁ ČÁST Jako závazné jsou ve studii stanoveny tyto funkční a prostorové podmínky pro využití území: funkční využití ploch: - pro individuální bydlení v samostatných rodinných domech (BI) - pro veřejná prostranství pro dopravní a technickou infrastrukturu (PV-I) - pro veřejná prostranství pro zeleň a hřiště (PV-Z) vymezení šířek veřejných prostranství s komunikacemi (dáno min. rozměry - viz kóty ve výkrese) uliční čáry vymezující umístění zástavby vzhledem k hranicím veřejných prostranství maximální výška zástavby (dle platného územního plánu) bilance celkového maximálního nárůstu počtu bytů a obyvatel řešeného území (viz tabulka) max. indexy zastavění pozemků b) SMĚRNÁ ČÁST Ostatní části návrhu řešení územní studie, jako např. návrh dělení pozemků, umístění objektů zástavby, napojení na stávající sítě, apod. je uvažován jako směrný; je proveden graficky ve výkresech zejména pro potřebu stanovení bilancí. Grafické znázornění a umístění objektů je schematické a dovoluje zpracovat individuálně řešenou projektovou dokumentaci rodinných domů, která bude předložena stavebnímu úřadu v rámci ohlášení stavby nebo v rámci stavebního řízení. Obdobně je jako směrné třeba vnímat vzorové uspořádání uličních profilů, které je ve studii navrženo s využitím dopravního režimu "obytná zóna", ale může být zpracováno i jinak, dle uvážení obce. strana 5 (celkem 15)

6 B3. FUNKČNÍ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH Funkční využití ploch je závazně stanoveno v planém územním plánu Tísek (viz dále) pro plochy s rozdílným způsobem využití: - plochy BI (individuální bydlení v samostatných rodinných domech) - plochy PV (veřejná prostranství pro dopravní a technickou infrastrukturu, pro zeleň a hřiště). Dále je uvedena citace podmínek dle územního plánu: BI PLOCHY BYDLENÍ Základní funkcí plochy je bydlení. Využití vhodné a převládající: - pozemky staveb pro bydlení v rodinných domech 1) - pozemky veřejných prostranství 2) Využití přípustné a podmíněně přípustné: - pozemky staveb pro bydlení v bytových domech 3) - pozemky staveb pro rodinnou rekreaci 4) - plochy, stavby občanského vybavení, veřejné infrastruktury a ostatního občanského vybavení s výjimkou hřbitovů a velkoplošných hřišť, především určené pro maloobchod, stravování, ubytování a nevýrobní služby i další, které nesnižují kvalitu prostředí a pohodu bydlení v ploše BI, jsou slučitelné s bydlením a slouží především obyvatelům ploch BI - stavby a zařízení, které jsou nutné k užívání ploch občanského vybavení a bezprostředně s nimi souvisejí 1) vyhl. 501/2006, 21, odst. 4, 6 2) vyhl. 501/2006, 22 3) vyhl. 501/2006, 21, odst. 4, 5 4) vyhl. 501/2006, 21, odst. 7 - dětská hřiště a maloplošná hřiště - dopravní a technická infrastruktura pro obsluhu plochy - prokazatelně nezbytné průchody nadřazených tras technické infrastruktury Využití nepřípustné: - plochy, stavby a činnosti, které by snižovaly kvalitu prostředí a ohrožovaly základní funkce plochy např. výroba průmyslová, zemědělská, živočišná apod. Podmínky prostorového uspořádání: - bytový dům nebude obsahovat více než 4 byty a překračovat výšku max. 2 podlaží a podkroví - intenzita zastavění ploch BI je dána průměrnou velikostí plochy pro 1 RD cca m² - výška staveb občanského vybavení nepřekročí dvě nadzemní podlaží a podkroví - plocha objektů občanského vybavení veřejné infrastruktury není regulována. U ostatního občanského vybavení nepřekročí 400 m 2 PV PLOCHY VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ Základní funkci plochy jsou veřejná prostranství a plochy veřejné zeleně včetně mobiliáře a prvků drobné architektury. Využití vhodné, převládající, přípustné: - místní komunikace, účelové komunikace, cyklostezky, pěší cesty - parkoviště pro osobní automobily - nezbytná technická infrastruktura - dětská hřiště a mobiliář veřejného prostranství Využití nepřípustné: - stavby nebo zařízení, které omezují nebo znemožňují základní funkci plochy. Podmínky prostorového uspořádání: U veřejných prostranství, jejichž součástí jsou komunikace jsou minimální šířky stanoveny v kap. d4) územního plánu Tísek takto: Stávající veřejná prostranství budou zachována a podle možnosti rozšířena do navrhovaných min. šířek. Veřejným prostranstvím je i plocha označena v hlavním výkrese I2b) jako plocha dopravní infrastruktury. Jsou to veřejná prostranství, jejichž součástí je silnice. Minimální šířka v zastavěném území je stanovena na 15 m. strana 6 (celkem 15)

7 Pozemky veřejných prostranství, ve kterých jsou vedeny místní komunikace, umožňují přístup k pozemkům zastavěného i zastavitelného území. Minimální navrhovaná šířka veřejných prostranství, jejichž součástí je místní komunikace, je 8 m, pokud je komunikace jednosměrná, tak 6,5 m. Pokud je součástí veřejného prostranství místní komunikace, která zajišťuje nebo bude zajišťovat přístup k více než 20 RD, k bytovému domu, k občanskému vybavení veřejné infrastruktury nebo k plochám výroby a skladování, je navrhována min. šířka 12 m, pokud je komunikace jednosměrná, tak 10,5 m. Stávajícím veřejným prostranstvím je náves v centru, částečně upravená jako veřejná zeleň. Navrhované pozemky veřejných prostranství, jejichž součástí jsou samostatné pěší chodníky, jsou min. 2,5 m, s cyklostezkou 3,5 m. Studie respektuje a upřesňuje tyto výše uvedené podmínky pro využití území takto: Veřejná prostranství jsou navržena jako: a) ulicová, a to formou koridorů pro vozidlové komunikace a ostatní vedení dopravní a technické infrastruktury (PV-I), b) parková, a to formou souvislé plochy zeleně a hřiště, s případnou ostatní technickou infrastrukturou (PV-Z). Funkční plochy jsou v návrhu územní studie vymezeny v souladu s vyhl.č.501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využívání území (dále jen vyhl.), a to takto: Veřejná prostranství ulicového charakteru pro obousměrné vozidlové komunikace (PV-I) jsou navržena v šířkách min. 10 m s předpokládanou min. šířkou zpevněné plochy komunikací 6 m, a to z důvodu zajištění: -vymezení veřejných prostranství pro dopravní infrastrukturu (viz ustanovení 22, odst.1, vyhl.) -bezproblémové obsluhy pozemků -snadné údržby komunikací v zimním období -bezpečného pohybu chodců v uličním prostoru po jasně vymezených trasách (např. po barevně odlišených pěších pruzích ve společném dopravním prostoru "obytné zóny" - viz vzorový uliční profil) -bezproblémového zakládání stromových uličních alejí V plochách veřejných prostranství pro dopravní a technickou infrastrukturu je umístěna také veřejná zeleň s ochrannou funkcí. Jedná se o zeleň plošnou travnatou, ale také alejovou stromovou, případně keřovou. Údržbu veřejné zeleně bude provádět prostřednictvím smluvní organizace na vlastních pozemcích obec. Šířka veřejných prostranství pro komunikace byla po dohodě s obcí stanovena na 10 m s tím, že počet navrhovaných RD je max. 28, což jen o málo překračuje limit 20 RD daný územním plánem. Proto bylo dohodnuto, že územním plánem předepsaná šířka veřejného prostranství pro komunikace 12 m by v tomto případě byla zbytečně velká a navrhovaných 10 m bude dostačujících. Veřejná prostranství parkového charakteru pro zeleň a hřiště (PV-Z) jsou navržena v těžišti řešeného území na ploše m2, a to z důvodu zajištění: -vymezení ploch veřejných prostranství pro zeleň (viz ustanovení 7, vyhl.) Navržené stavební pozemky (plochy BI) splňují požadavky na vymezování ploch, pozemků a umísťování staveb na nich, zejména pak požadavky na: -stavbu rodinného domu (viz ustanovení 2, pís.a), bod 2., vyhl.) -umístění odstavných a parkovacích stání pro účel využití pozemku a užívání staveb na něm umístěných (viz ustanovení 20, odst. 5, pís. a) vyhl.) -nakládání s odpady a odpadními vodami, které na pozemku vznikají jeho užíváním nebo užíváním staveb na něm umístěných (viz ustanovení 20, odst. 5, pís. b) vyhl.) -vsakování a odvádění dešťových vod ze zastavěných a zpevněných ploch (viz ustanovení 21, odst.3, pís.b), a dále 20, odst.5, pís.c), bod 1. a 2. vyhl.) -vzájemné odstupy staveb (viz ustanovení 25, odst.4 a 7, vyhl.) strana 7 (celkem 15)

8 B4. PLOŠNÉ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH Plošné podmínky upravující umístění objektů rodinných domů jsou znázorněny a okótovány ve výkrese těmito čarami: - hranice veřejných prostranství s komunikacemi, šířky těchto prostranství jsou v této územní studii navrženy 10 m, přičemž minimální šířka dle vyhlášky č.501/2006 Sb. je 8 m; územním plánem je sice pro území s více než 20 RD doporučená šířka 12 m, ale vzhledem k tomu, že celkový počet RD ve studii nepřekročí počet 28 RD, je navržená šířka veřejného prostranství pro komunikace 10 m dostačující, a to i pro případnou uliční výsadbu stromové aleje (za předpokladu vhodného šířkového dimenzování zpevněné plochy komunikace a vhodného prostorového uspořádání sítí v souběhu částečně i pod zpevněnými plochami pěších pruhů zhotovených ze skládané betonové dlažby) - uliční čára vymezující umístění hlavní fasády domů v minimální vzdálenosti 4 m od hranice veřejného prostranství; tímto opatřením je zajištěno, že před fasádou rodinného domu bude vždy dostatečný nezastavěný prostor pro odstavení osobního automobilu, a to buď na vlastním pozemku stavebníka nebo případně i na pozemku sjezdu z místní komunikace Uliční čáry respektují základní rozhledová pole v křižovatkách při uvažované návrhové rychlosti do 30km/hod. B5. PROSTOROVÉ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH Prostorové podmínky jsou stanoveny zejména maximální výškou zástavby rodinných domů danou maximálním počtem nadzemních podlaží dle ustanovení 2, pís.a), bod 2., vyhl.č.501/2006 Sb., tj. dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží a podkroví. Hodnota pro maximální index zastavění I BI max = 0,15 je stanovena pro plochy obytné BI k určení max. procentního zastavění stavebních pozemků. Hodnota je stanovena výpočtem z těchto vstupních údajů: -min. předpokládaná velikost stavebního pozemku = m2 (průměrná velikost je m2) -průměrná velikost zastavěné plochy RD = 150 m2 Hodnota indexu zastavění je vypočtena jako podíl (150 : 1000 = 0,15). Příklad použití indexu: -pro stavební pozemek o velikosti např m2 bude maximální zastavěná plocha RD stanovena jako násobek (1 223 x 0,15) = 183,45 m2 -pro RD o velikosti zastavěné plochy 200 m2 je zapotřebí stavební pozemek o min. velikosti (200 : 0,15) = m2 Pozn.: do zastavěných ploch není započtena zpevněná plocha vjezdů, chodníků a ostatních zpevněných ploch na soukromých pozemcích - tyto zpevněné plochy je možno budovat pouze v přiměřeném rozsahu slučitelném se stanoveným funkčním využitím ploch pro bydlení. B6. SMĚRNÁ A BILANČNÍ ČÁST Mezi směrné (nezávazné) části návrhu územní studie patří např.: -předpokládaná min.velikost stavebního pozemku = m2 (prům.návrhová velikost je m2) -průměrná velikost zastavěné plochy RD = 150 m2 -počet bytů v 1 RD = 1 byt -průměrný počet obyvatel v 1 bytě = 3 obyvatelé -šířka zp.plochy obslužné obousměrné dvoupruhové komunikace = 6 m -dopravní režim = obytná zóna (společný dopravní prostor) strana 8 (celkem 15)

9 -max. povolená rychlost motorových vozidel -parkování ve veřejných prostranstvích -veřejná kontejnerová stanoviště -pohyb chodců -místa napojení na stávající inženýrské sítě = 20 km/hod = kolmé stání, jen na vyznač.parkovištích, 8 míst = podél komunikace u parkoviště poblíž parku = po barevně odlišených pěších pruzích š. 1,5 m = vyznačeno v grafické části, a další B7. DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA ŠIRŠÍ VZTAHY Doprava v obci je zajištěna po obslužných komunikacích třídy C. Správu a údržbu místních komunikací zajišťuje obec. Dopravní obsluha řešeného území je navržena prodloužením místních obslužných komunikací ze severu a z jihu tak, aby byly vytvořeny průjezdné úseky nových komunikací dovolující plynulou dopravu bez nutnosti manévrování a otáčení (bez tzv. "slepých ulic"). Stávající šířkové profily veřejných prostranství pro komunikace, na které se navazuje, jsou nedostatečné, ze severu se jedná o cca 4,5 m, z jihu cca 6,0 m. Tyto zúžené úseky jsou však relativně krátké (max. 50, resp. 75 m) a dobře přehledné, v případě potřeby mohou být vybudovány výhýbny nebo rozšíření. LIKVIDACE DEŠŤOVÝCH VOD Z KOMUNIKACÍ Dešťové vody z veřejných prostranství budou odvedeny systémem jednotné kanalizace do nejbližší místní vodoteče. Výhledově po vybudování centrální ČOV budou dešťové vody odváděny jednotnou kanalizací do vodoteče prostřednictvím odlehčovací komory (OK). DOPRAVNÍ REŽIM Stávající dopravní režim v obci je omezen maximální dovolenou rychlostí v zastavené části obce, tj. max. 50 km/hod. Při návrhu dopravního režimu je vhodné zohlednit bezpečnost chodců, zejména dětí. Pokud nedojde např. ke změně dopravního režimu v obytné lokalitě (např. na tzv. "obytnou zónu" s max. rychlostí 20 km/hod), je žádoucí omezit dopravním značením nejvyšší dovolenou rychlost na 30 km/hod. a) VOZIDLOVÉ KOMUNIKACE Hlavní vozidlové napojení a vjezd do řešeného území je situován ve dvou místech, a to v severní části území navázáním na stávající komunikaci vedoucí k bytovce, a v jižní části v prodloužení stávajícího vjezdu ke smuteční síni v areálu hřbitova. První větev navržených nových komunikací obslouží prvních 17 navržených RD označených čísly Druhá vzdálenější větev navržených komunikací obslouží dalších 11 navržených RD označených čísly Celkový bilanční počet RD je 28. Navržené vozidlové komunikace jsou všechny uvažovány jako obslužné dvoupruhové obousměrné v šířce zpevněné plochy max. 6,0 m. Komunikace jsou navrženy tak, aby nevznikaly nežádoucí jednosměrné nebo uslepené úseky. Na stávajících úsecích komunikací je možno v případě potřeby vybudovat výhýbny nebo potřebná rozšíření průjezdného profilu komunikace. Vozidlové komunikace budou odvodněny systémem trubní kanalizace, nikoliv do povrchových příkopů, což předpokládá vybudování zvýšeného obrubníku s dešťovými uličními vpustěmi minimálně po jedné straně komunikace. Pro další stupeň projektování je proto třeba počítat se zpevněním krajnice silničním obrubníkem šířky min. 150 mm a osazením uličních dešťových vpustí v předepsaných rozestupech. Podélné spádování komunikací bude v maximální možné míře kopírovat stávající nivelety terénu, a to dle budoucího geodetického výškopisného a polohopisného zaměření, které dnes není k dispozici (polohopis je převzat z katastrální mapy, výškopis z vrstevnic ze státních map 1:5000). Příčný spád komunikací bude zajištěn návrhem nivelet zpevněné plochy tak, aby dešťová voda stékala ke zvýšenému obrubníku vybavenému dešťovými vpustěmi. Předpokládá se příčný spád 2,0 %. strana 9 (celkem 15)

10 b) PĚŠÍ KOMUNIKACE Samostatné pěší komunikace nejsou v této územní studii navrhovány. Předpokládá se souběžné vedení pěších tras s vozidlovými komunikacemi, a to buď samostatným chodníkem, nebo pěším pruhem coby součástí společného dopravního prostoru "obytné zóny". Odvodnění pěších komunikací vedených v souběhu s vozidlovými komunikacemi bude provedeno spádováním do zpevněných ploch vozidlových komunikací. Pěší trasy vedené podél vozidlových komunikací budou splňovat požadavky na bezbariérový pěší přístup dle vyhlášky č.369/2001 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace. c) PARKOVIŠTĚ Samostatné plochy určené pro umístění veřejných parkovišť jsou směrně navrženy ve veřejných prostranstvích ulic (PV-I), a to jako parkovací pruhy s kolmým stáním umístěné podél veřejné komunikace. Parkoviště je situováno v blízkosti veřejné plochy určené pro parkovou zeleň a hřiště přibližně v těžišti řešeného území. Celkem je navrženo max. 8 stání, přičemž k budování veřejného parkoviště bude vhodné přistoupit teprve tehdy, pokud se skutečně prokáže jeho nezbytnost. I v takovém případě je možno přizpůsobit počet budovaných stání zjištěné potřebě parkovacích míst. Dle potřeby je možno místo kolmých parkovacích pruhů vybudovat stání podélná, apod. Bilance parkovacích stání je provedena pro celé řešené území: Celkem území = 28 RD = 28 bytů = max. 84 obyvatel -parkovací stání= 84 / 20 ob/stání = 4,2 = 5 Celkem min. potřeba veřejného parkoviště je 5 stání. -odstavná stání = 28 RD * min. 1 stání / 1 RD = 28 Na každém staveb.pozemku RD bude zajištěno min. 1 stání. d) KONTEJNEROVÁ STANOVIŠTĚ Pro směsný komunální odpad se předpokládá individuální umístění odpadových nádob na pozemcích rodinných domů. Pro situování veřejného stanoviště např. pro tříděný, nebezpečný nebo velkoobjemový odpad je určena speciální plocha s možností snadného příjezdu svozového vozidla. Speciální zpevněná plocha bude barevně odlišena od plochy parkoviště a od plochy komunikací, v případě potřeby bude patřičně označena svislým dopravním značením. Systém třídění a svozu odpadu bude přizpůsoben stávajícímu způsobu likvidace komunálního odpadu. Vhodné umístění speciální plochy kontejnerových stanovišť je navrženo ve veřejném prostranství ve vazbě na navržený parkovací pruh situovaný poblíž parkové plochy zeleně (PV-Z). B8. TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA Navržené sítě technické infrastruktury jsou vesměs vedeny v souběhu, a to vždy v navržených veřejných prostranstvích. Trasy jednotlivých nových inženýrských sítí včetně napojení na stávající vybavení jsou podrobněji znázorněny ve výkrese technické infrastruktury, kde jsou směrně zobrazeny a očíslovány také možné napojovací body. Podrobnější směrné prostorové uspořádání veřejného prostranství s uložením jednotlivých inženýrských sítí, se stromovou výsadbou a s ostatním vybavením je znázorněno ve výkresech vzorových příčných řezů. Sítě jsou vedeny vesměs pod nezpevněnými plochami veřejných prostranství, případně pod chodníky, které budou přednostně provedeny z rozebíratelné betonové zámkové dlažby (dle oprávněných požadavků jednotlivých správců sítí). Trubní vedení kanalizace jsou vedena pod vozidlovými komunikacemi. V návrhu jsou propočteny základní orientační bilance vycházející z kapacit navržené zástavby. Podrobný návrh technického řešení, jako např. dimenzí, materiálů, napojení, apod. bude proveden až ve spolupráci se správci sítí v dalším stupni zpracování projektové dokumentace. strana 10 (celkem 15)

11 B8.1. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ a) VODOVOD Řešená lokalita bude napojena na stávající vodovod DN100 a DN80 nacházející se ve stávajících plochách veřejných prostranství s komunikacemi. Napojení na stávající vodovody bude směrně provedeno nejprve zokruhováním v navržených bodech popsaných čísly 1 a 2, v další fázi pak bude napojení provedeno také zokruhováním v bodě označeném číslem 3. Stávající trasy veřejných vodovodních řadů včetně ochranných pásem musejí být při realizaci respektovány, případně přeloženy. Se správcem veřejných vodovodů bude upřesněn materiál potrubí včetně dimenzí, přesný způsob napojení, budoucí správa vodovodů a další podrobnosti potřebné k realizaci stavby rozšíření veřejné vodovodní soustavy. Bilance potřeby pitné vody pro navrženou zástavbu: Je uvažováno s hodnotami 140 l/den,ob. Počet EO = 84 obyvatel průměrná potřeba vody: Q p = 84 * 0,140 m 3 /ob.,den = 11,76 m 3 /den max.denní potřeba vody: Q m = 11,76 m 3 /den * 1,4 = 16,464 m 3 /den max. hodinová potřeba vody: Q h = 156,48 m 3 /den * 1,8 = 29,6352 m 3 /den = 0,343 l/s b) KANALIZACE JEDNOTNÁ ODPADNÍ VODY SPLAŠKOVÉ V obci je provozovány veřejná jednotná kanalizační soustava. Nejbližšími trasami kanalizace je trasa DN400 vedoucí do údolí východním směrem, a dále trasa kanalizace DN400 vedoucí severním směrem za bytovkou. Obe Veškeré splaškové odpadní vody z navržené zástavby budou zpočátku likvidovány pomocí malých domovních čistíren odpadních vod (ČOV), přičemž přečištěné vody z ČOV budou odváděny novou jednotnou kanalizací o dimenzi DN300 do stávající jednotné kanalizace DN400 - navrhovaným místem napojení je stávající šachta označená jako napojovací bod č.1. V další fázi výstavby kanalizační soustavy po vybudování centrální ČOV v obci bude vybudováno napojení do stávající revizní šachty označené jako napojovací bod č.2 (koncová šachta Š517 za bytovkou), příp. Š516. Současně s vybudováním centrální ČOV by na jednotné kanalizaci byla vybudovaná odlehčovací komora OK. Pro odkanalizování obytných ploch za hranicí odkanalizovatelnosti je třeba počítat s budováním dílčích úseků výtlačné kanalizace včetně čerpacích stanic. Bilance množství splaškových vod z navržené zástavby: Je uvažováno s hodnotami 140 l/den,ob. Počet EO = 84 obyvatel průměrná potřeba vody: Q p = 84 * 0,140 m 3 /ob.,den = 11,76 m 3 /den Množství splaškových vod průměrné denní Q prům. = 11,76 m 3 /den = 0,1361 l/s Množství splaškových vod průměrné roční Q p = 0,1361 l/s = 3 116,4 m 3 /rok ODPADNÍ VODY DEŠŤOVÉ Dešťové vody z veřejných prostranství budou odvedeny systémem jednotné kanalizace do nejbližší místní vodoteče. Výhledově po vybudování centrální ČOV budou dešťové vody odváděny jednotnou kanalizací do vodoteče prostřednictvím odlehčovací komory (OK). Dešťové vody z parkovišť musejí být před odvedením do vodního toku přečištěny v odlučovači lehkých kapalin (OLK), a to s přidaným sorbčním stupněm zajišťujícím maximální hodnoty NEL na výtoku do 0,2 mg/l. strana 11 (celkem 15)

12 Srážkové vody ze střech a soukromých zpevněných ploch budou přednostně likvidovány vsakem na pozemcích rodinných domů v souladu s vyhláškou č.501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využívání území, ustanovení 21, odst.3, pís.a), a dále 20, odst.5, pís.c). Bilance množství dešťových vod z navržené zástavby: Množství srážkových vod je propočteno bez rozdělení na vody ze zpevněných ploch veřejných prostranství, vody ze zpevněných parkovišť, ze střech objektů bydlení, apod. Do jednotné kanalizace bude odváděna poměrná část srážkových vod, která již nebude z kapacitních důvodů zadržena v místě spadu. intenzita deště na Ostravsku součinitel odtoku = 0,4 dlouhodobý srážkový úhrn Q rok i = 130 l/s/ha = cca 720 mm/rok výměra odvodňované plochy = 4,4 ha = m 2 Q dešť. 4,4 ha*130 l/s/ha*0,4 = 228,8 l/s Q dešť.rok m 2 * 0,720 * 0,4 = m 3 /rok Pro výpočtové množství VŠECH srážkových vod by měla při podélném spádu kanalizačního potrubí v rozmezí od 1,5 do 2,5 % postačit DN400, avšak při povinně předepsaném vsakování, zadržení a řízeném postupném vypouštění dešťových vod ze střech a ze soukromých zpevněných ploch bude celkové množství dešťových vod odváděných na jednotnou kanalizaci nižší, tudíž by měla postačit navrhovaná DN300. Pozn.: Pokud bude příslušný stavební úřad postupovat při rozhodování v území podle této územní studie, musí každému jednotlivému stavebníku RD předepsat účinné zadržení a řízené vypouštění dešťových vod podle příslušné vyhlášky (jedná se o objem vypočtený dle skutečných zpevněných ploch střech, vjezdů, atd., dle výpočtové délky přívalového deště a vodní hladiny). B8.2. ENERGETIKA A SPOJE a) PLYNOVODY Hlavní trasa plynovodů prochází souběžně s hlavní komunikací centrem obce v dimenzi DN90STL. Pro napojení jsou nejblíže k dispozici stávající trasy plynovodů DN63STL, a to na severní i na jižní straně území. V situaci jsou znázorněny možné napojovací body na STL plynovod DN63, a to pro první fázi výstavby číslem 1 a pro druhou fázi výstavby číslem 2. Orientační bilance potřeby zemního plynu pro navrženou zástavbu: Výpočtové množství potřeby zemního plynu je provedeno dle směrnice č Zásady postupu plánování gazifikace obcí a jejich územních částí. V každém bytě rodinného domu je uvažováno s plynovým vařením, s ohřevem teplé vody TUV a s plynovým vytápěním. Celkem je v území navrženo 28 bytů ve 28 rodinných domech. spotřeba plynu na 1 byt v RD = 5,0 m 3 /hod počet bytů v RD = 28 bytů v RD celková spotřeba Q RD = 28 bytů * 5,0 m 3 /hod = 140 m 3 /hod b) ELEKTRICKÁ ENERGIE V území se nachází stávající distribuční soustava horního stožárového vedení VN 22 kv (č.11) s ochranným pásmem ve vzdálenosti 7m od krajního vodiče na obě strany. Při realizaci výstavby obytné zástavby se přeložka do kabelu pod zem ani do jiné trasy nepředpokládá. Návrh je proveden tak, aby objekty rodinných domů nezasahovaly do stávajícího ochranného pásma. Přístup ke stožárům vedení VN po realizaci zástavby bude nadále zajištěn prostřednictvím energetického zákona. Pro zajištění dostatečné kapacity elektrické energie pro navrhovanou zástavbu je navržena rekonstrukce stávající strana 12 (celkem 15)

13 distribuční soustavy VN-NN posílením výkonu stávajících trafostanic dle skutečné potřeby podle postupu realizace obytné zástavby např. takto: -DTS 5861 "Tísek u JZD" stav = 250 kva návrh = 400 kva -DTS 5862 "Tísek u kostela" stav = 100 kva návrh = 400 kva Jednotlivé domy budou napojeny na veřejnou distribuční soustavu elektrické energie NN kabelovými trasami dle pokynů správce (ČEZ Distribuce, a.s.). Ve studii nejsou v situaci samostatně zakresleny trasy kabelových rozvodů NN, pro kabelové trasy je však navržen prostor ve veřejném prostranství. Nové rozvody NN budou realizovány výhradně kabelovými trasami v zemním výkopu v souladu s ustanovením 24, odst.(1), vyhl.č.501/2006 Sb., a to v souběhu s ostatními elektrokabelovými sítěmi ve veřejném prostranství-viz vzorový profil veřejného prostranství. Bilance potřeby elektrické energie pro navrženou zástavbu: Vytápění bytů není uvažováno přednostně jako elektrické např. přímotopy. Předpokládaná elektrizace A a B. V objektech bydlení bude elektrické energie používáno zejména k napojení běžných elektrických spotřebičů a k vaření. Bilance je propočtena orientačně, upřesnění bude provedeno v dalším projektovém stupni ve spolupráci se správcem sítě ČEZ Distibuce, a.s., až bude zřejmé, jakým způsobem bude zajištěno vytápění a příprava TUV (předpoklad zemním plynem) a vaření (zemním plynem nebo elektricky). Celkem území = 28 RD spotřeba cca na 1 byt = 28 bytů = 9 kw soudobost = 0,7 soudobý příkon (kw) jištění na 1 byt předpokl.jištění pro lokalitu předpokládaný podíl na nákladech = počet bytů * spotřeba/1 byt * soudobost = 28 * 9 * 0,7 = cca 176,4 kw = 25 A / 3F = počet bytů * 25 A = 28 * 25 = 700 A = 700 * 500 = ,-Kč c) VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ Veškerá navržená veřejná prostranství šířky 10 m včetně ploch veřejné zeleně a ploch veřejných parkovišť musejí být osvětlena veřejným uličním osvětlením. V návrhu se uvažuje jednostranné stožárové silniční osvětlení výšky do 8 m tak, aby bylo zajištěno dostatečné osvětlení všech pojízdných i pochůzích zpevněných ploch v návrhové šířce max. 6 m. Napájení i ovládání veřejného osvětlení by mělo být propojeno se stávajícím veřejným osvětlením v obci. Pověřený správce VO určí místo napojení, způsob regulace a ovládání, případně i potřebné posílení stávající sítě VO novou přípojkou NN. Pro veškerá zařízení VO je nutno používat moderní osvětlovací zařízení, tj. zejména svítidla minimalizující produkci tzv. světelného smogu, stožáry bezpaticové, nejlépe kónické, s antikorozní povrchovou úpravou (ocelové pozinkované vně i zevnitř nebo hliníkové). Kabelové rozvody budou provedeny výhradně v zemním výkopu, neuvažuje se o zřízení horních závěsných rozvodů na stožárech. Ve studii nejsou v situaci samostatně zakresleny trasy kabelových rozvodů VO, pro kabelové trasy je však navržen prostor ve veřejném prostranství. Bilance spotřeby elektrické energie na osvětlení veřejných ploch a prostranství: Pro propočet nároků na spotřebu elektrické energie je uvažováno uliční osvětlení v intervalu cca 27 m. délka osvětlovaných komunikací prům.šířka osvětlovaných zpevněných ploch prům. interval osvětlovacích bodů umístění VO zdroj = cca 700 m =cca 6 m =27 m =jednostranně =70 W strana 13 (celkem 15)

14 700 / 27 = 26 ks osvětlovacích bodů celkem cca 26 ks VO * 70 W = 1,82 kw Celkový předpokládaný nárůst spotřeby elektrické energie pro veřejné osvětlení navržených komunikací veřejných prostranství je přibližně 1,82 kw. d) TELEKOMUNIKAČNÍ ROZVODY Řešeným územím prochází radioreleová trasa bez vymezeného ochranného pásma. V blízkosti se nenachází dálkový optický kabel (DOK). Kabelové rozvody budou provedeny výhradně v zemním výkopu, neuvažuje se o zřízení horních závěsných rozvodů na stožárech. Ve studii nejsou v situaci samostatně zakresleny trasy telekomunikačních rozvodů, pro kabelové trasy je však navržen prostor ve veřejném prostranství. Napojení na pevnou telekomunikační síť je možné z nejbližších stávajících zařízení metalické telekomunikační soustavy, konkrétní místo napojení bude v případě zájmu upřesněno ve spolupráci s příslušným provozovatelem sítě. Vzhledem k rozšíření mobilních telekomunikačních služeb a k možnosti bezdrátového příjmu digitálního televizního signálu nelze předem odhadnout zájmu o budoucí zasíťování pevnou kabelovou sítí, je možné, že budování pevné kabelové sítě v území nebude pro provozovatele rentabilní a ekonomicky výhodné. B9. TABULKA BILANCÍ MAX. POČTU BYTŮ A OBYVATEL Objekt počet objektů průměrný počet bytů na 1 objekt průměrný počet obyvatel na 1 byt počet ekvivalentních obyvatel (EO) samostatný rodinný dům B10. ORIENTAČNÍ PROPOČET NÁKLADŮ NA REALIZACI DOPRAVNÍ A TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY 1. vozidlové komunikace živičné délka komunikací v 1.fázi výstavby = 300 m šířka vozidlového pruhu = 4,5 m zpevněná plocha živičná = 300 * 4,5 = m2 cena 1 m2 komunikace vozidlová živičná obalované kamenivo = 3 000,- Kč * = ,- Kč délka komunikací ve 2.fázi výstavby = 400 m šířka vozidlového pruhu = 4,5 m zpevněná plocha živičná = 400 * 4,5 = m2 cena 1 m2 komunikace vozidlová živičná obalované kamenivo = 3 000,- Kč * = ,- Kč strana 14 (celkem 15)

15 2. pěší komunikace dlážděné délka komunikací v 1.fázi výstavby = 300 m šířka pěšího pruhu = 1,5 m zpevněná plocha živičná = 300 * 1,5 = 450 m2 cena 1 m2 komunikace pěší betonová dlažba = 1 400,- Kč / m2 450 x = ,- Kč délka komunikací ve 2.fázi výstavby = 400 m šířka pěšího pruhu = 1,5 m zpevněná plocha živičná = 400 * 1,5 = 600 m2 cena 1 m2 komunikace pěší betonová dlažba = 1 400,- Kč / m2 600 x = ,- Kč 3. vodovodní řady délka vodovodů v 1.fázi výstavby = 305 m cena bm vodovodů = 4 000,-Kč 305 x = ,-Kč délka vodovodů ve 2.fázi výstavby = 290 m cena bm vodovodů = 4 000,-Kč 290 x = ,-Kč 4. kanalizace jednotná délka kanalizace v 1.fázi výstavby = 400 m cena bm kanalizace = ,-Kč 400 x = ,-Kč délka kanalizace ve 2.fázi výstavby = 465 m cena bm kanalizace = ,-Kč 465 x = ,-Kč 5. veřejné osvětlení veřejné osvětlení 1.fáze komunikací délky 300 bm osvětlení stožáry po 27 m, výšky do 8m, cena bm = 1 400,-Kč 300 * 1400 = ,-Kč veřejné osvětlení 2.fáze komunikací délky 400 bm osvětlení stožáry po 27 m, výšky do 8m, cena bm = 1 400,-Kč 400 * 1400 = ,-Kč 6. parkové plochy veřejné zeleně včetně vybavení mobiliářem (lavičky, odpadkové koše, hřiště) min. plochy parkové zeleně m2 průměrná cena za 1 m2 ozeleněné a vybavené parkové plochy = 350,-Kč * 350 = ,-Kč V Ostravě, září 2010 strana 15 (celkem 15)

Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník

Územní studie Pod Akátovou alejí Jistebník Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník Obsah kompletního elaborátu: Textová a tabulková část Grafická část 01. HLAVNÍ VÝKRES - KOORDINACE 1:2000 A2 02. DOPRAVA 1:1000 A1 03. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1:1000

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZASTAVITELNOU PLOCHU Z3 V OBCI HERÁLEC I. ETAPA

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZASTAVITELNOU PLOCHU Z3 V OBCI HERÁLEC I. ETAPA Ulipová Radana, Humpolecká 209, Havlíčkův Brod Tel., fax. : 569429432 e-mail: ulipova.drupos@tiscali.cz ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZASTAVITELNOU PLOCHU Z3 V OBCI HERÁLEC I. ETAPA Pořizovatel: MÚ Havlíčkův Brod,

Více

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY

01 SITUACE ŠIRŠÍ VZTAHY A VLASTNICKÉ VZTAHY OBSAH DOKUMENTACE: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH: 1. ÚČEL ÚZEMNÍ STUDIE 2. VÝCHOZÍ PODKLADY 3. PODMÍNKY ŘEŠENÍ ÚS A POŽADAVKY DLE ÚP 4. URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 5. KAPACITNÍ ÚDAJE 6. NAVRŽENÉ REGULAČNÍ PODMÍNKY

Více

Územní studie Sezemice lokalita Z1

Územní studie Sezemice lokalita Z1 Územní studie Sezemice lokalita Z1 Obsah: Průvodní zpráva Výkres širších vztahů M 1:10 000 Zákres do katastrální mapy M 1:1000 Situace urbanistického a architektonického řešení M 1:1000 Situace inženýrských

Více

Územní studie pro lokalitu Polní Brušperk

Územní studie pro lokalitu Polní Brušperk Územní studie pro lokalitu Polní Brušperk Pořizovatel: Ing. Pavel Spusta Malý Koloredov 852 738 01, Frýdek - Místek Zodpovědný projektant: Ing.arch. Daniel Labuzík Zpracovatel: Ing. Jakub Guňka Datum zpracování:

Více

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC BECHLÍN ÚZEMNÍ STUDE PLOCH P8, Z9 a Z12 Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Projektant: Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

ÚZEMNÍ STUDIE CHOUSTNÍK, lokalita B3

ÚZEMNÍ STUDIE CHOUSTNÍK, lokalita B3 ÚZEMNÍ STUDIE CHOUSTNÍK, lokalita B3 květen 2015 Pořizovatel: Zodpovědná osoba pořizovatele: Zpracovatel: Obecní úřad Choustník Ing. arch. Dagmar Buzu Ing. arch. Dagmar Buzu, Kostnická 158, 390 01 Tábor

Více

Jedná se o přípravu území pro výstavbu RD, přičemž výstavba RD není předmětem této dokumentace.

Jedná se o přípravu území pro výstavbu RD, přičemž výstavba RD není předmětem této dokumentace. OBSAH 1. Charakteristika území a stavebního pozemku a) poloha v obci - zastavěná část - nezastavěná část obce b) údaje o vydané (schválené) územně plánovací dokumentaci c) údaje o souladu záměru s územně

Více

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC BECHLÍN ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z21 a P21 Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Projektant: Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

Územní studie na zastavitelné plochy Z28, obec Soběšovice

Územní studie na zastavitelné plochy Z28, obec Soběšovice Územní studie na zastavitelné plochy Z28, obec Soběšovice POŘIZOVATEL: Magistrát města Frýdku-Místku, odbor územního rozvoje a stavebního řádu, Radniční 1148, 738 22 Frýdek-Místek ŽADATEL: územní studie

Více

Územní studie Luka nad Jihlavou - Lokalita BR 18

Územní studie Luka nad Jihlavou - Lokalita BR 18 odbor územního Územní studie - Měřítko: 07.08.2018 9:27:44, ISO A3 plná (297.00 x 420.00 mm) OBSAH OBSAH 01 TEXTOVÁ ČÁST 02 TEXTOVÁ ČÁST 03 SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 04 ZÁKRES DO ÚP 05 SITUACE ARCHITEKTONICKÁ

Více

Návrh zadání územní studie. Dražejov D29

Návrh zadání územní studie. Dražejov D29 Návrh zadání územní studie Dražejov D29 Základní identifikační údaje Místo: k.ú. Dražejov u Strakonic Pořizovatel: Městský úřad Strakonice, odbor rozvoje úřad územního plánování Zhotovitel: Datum: prosinec

Více

Územní studie zastavitelných ploch Z2 a Z5 v Bravanticích

Územní studie zastavitelných ploch Z2 a Z5 v Bravanticích Územní studie zastavitelných ploch Z2 a Z5 v Bravanticích Obsah kompletního elaborátu: Textová a tabulková část Grafická část 1. HLAVNÍ VÝKRES - KOORDINACE 1:2000 2. DOPRAVA 1:2000 3. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ

Více

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Územní studie 4 plocha Z14 Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Základní identifikační údaje: Název akce: Územní studie 4, Stará Lysá jih 1 Místo: k.ú. Stará Lysá Pozemky: 249/1, 220/7, 232, 231, 221/1, 221/2

Více

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC DOBŘÍŇ ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z3 a P3 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY 17-B VE MĚSTĚ JIŘÍKOV ING. VLADIVOJ ŘEZNÍK ČERVEN 2019

ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY 17-B VE MĚSTĚ JIŘÍKOV ING. VLADIVOJ ŘEZNÍK ČERVEN 2019 ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY 17-B VE MĚSTĚ JIŘÍKOV ING. VLADIVOJ ŘEZNÍK ČERVEN 2019 Název: Druh dokumentace: ÚZEMNÍ STUDIE Řešené území: p.p.č. 1912/2, p.p.č. 1914 v k.ú. Jiříkov [661074] Datum zpracování: 11.6.2019

Více

ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2

ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2 ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2 Zpracovatel: Ing. arch. Martin Fröml 2 arch s.r.o., Česká 824/31, 796 01 Prostějov, IČ 277 30 221 Datum: leden 2018 ÚZEMNÍ STUDIE

Více

ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2

ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2 ÚZEMNÍ STUDIE SEZEMICE LOKALITA Z2 A. TEXTOVÁ ČÁST Obsah textové části: A1. ÚVOD 1.1. Základní údaje, zadání úkolu 1.2. Vazby na územně plánovací dokumentaci 1.3. Použité podklady 1.4. Vymezení řešeného

Více

OBSAH DOKUMENTACE Skupina změn J2, J3, J4 a J7 ÚPN SÚ Jedovnice. kapitola- název

OBSAH DOKUMENTACE Skupina změn J2, J3, J4 a J7 ÚPN SÚ Jedovnice. kapitola- název OBSAH DOKUMENTACE Skupina změn J2, J3, J4 a J7 ÚPN SÚ Jedovnice Textová část průvodní zpráva: kapitola- název strana A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE...3 1. Název úkolu, objednatel, zpracovatel...3 2. Obsah změny územního

Více

ÚZEMNÍ STUDIE - NOVÝ JIČÍN-LOUČKA, LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA LOKALITA 1 I. ÚVODNÍ ÚDAJE

ÚZEMNÍ STUDIE - NOVÝ JIČÍN-LOUČKA, LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA LOKALITA 1 I. ÚVODNÍ ÚDAJE Důvodem pro úpravu Územní studie Nový Jičín Loučka, lokalita Za Humny zpracované v 08/2011 byl požadavek pořizovatele přizpůsobit původní návrh řešení aktuální katastrální mapě s novým vymezením parcely

Více

I. Změna územního plánu

I. Změna územního plánu I. Změna územního plánu A. TEXTOVÁ ČÁST I. Změna územního plánu... 3 I.1 Vymezení zastavěného území... 3 I.2 Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 3 I.2.1 Koncepce rozvoje území

Více

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC DOBŘÍŇ ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z3 a P3 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování, 28. října 909, 277 11, Neratovice září 2014 Název

Více

PTICE ÚZEMNÍ STUDIE Lokalita Jihovýchod

PTICE ÚZEMNÍ STUDIE Lokalita Jihovýchod PTICE ÚZEMNÍ STUDIE Lokalita Jihovýchod Zpracovatel : Ing. arch. Milič Maryška, Letohradská 3/369, 170 00 Praha 7 datum : leden 2015 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název akce : Zpracovatel : PTICE - ÚZEMNÍ STUDIE

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VELKÝ TÝNEC LOKALITA Bz3 2

ÚZEMNÍ STUDIE VELKÝ TÝNEC LOKALITA Bz3 2 ÚZEMNÍ STUDIE VELKÝ TÝNEC LOKALITA Bz3 2 ZPRACOVATEL: Ing. arch. Jan Vlček POŘIZOVATEL: Magistrát města Olomouce, odbor koncepce a rozvoje Ing. Marek Černý, oprávněná úřední osoba 03/2016 ÚZEMNÍ STUDIE

Více

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC BECHLÍN ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH P3, P4 a Z5 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZÁSTAVBU PLOCH Z1 A Z22 V OBCI HOŘ ICE TEXTOVÁ Č ÁST

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZÁSTAVBU PLOCH Z1 A Z22 V OBCI HOŘ ICE TEXTOVÁ Č ÁST A ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZÁSTAVBU PLOCH Z1 A Z22 V OBCI HOŘ ICE TEXTOVÁ Č ÁST A Územní studie pro zástavbu ploch Z1 a Z22 v obci Hořice - textová část strana 1 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. CHARAKTER STUDIE Studie

Více

Dopravní řešení silnice III. třídy s ochranným pásmem 15 m místní komunikace III. třídy místní komunikace III. třídy zklidněná místní komunikace IV. třídy účelová komunikace v krajině O 04 4.8 4.2 9.0

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje:

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Čerčany-bezbarierové chodníky podél sil.ii/109 a III/1094 b) Stavebník Obec Čerčany,Václavská 36 257 22 Čerčany, IČ 00231584 c) Projektant Ing.Pavel

Více

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y

Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y Místo: Katastrální území: Objednatel: Zadání regulačního plánu Louňovice lokalita Y (v souladu s přílohou č. 9 vyhlášky č. 500/2006 Sb.) Louňovice lokalita Y Louňovice obec Louňovice, Horní náves 6, 25162

Více

Územní studie ÚS 54-04/2014 pro lokalitu ul. Bažanova Ostrava - Hrabová

Územní studie ÚS 54-04/2014 pro lokalitu ul. Bažanova Ostrava - Hrabová Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie ÚS 54-04/2014 pro lokalitu ul. Bažanova Ostrava - Hrabová Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

Zadání Územní studie US 11 Rozšíření obytného souboru Špičák Město Česká Lípa

Zadání Územní studie US 11 Rozšíření obytného souboru Špičák Město Česká Lípa Zadání Územní studie US 11 Rozšíření obytného souboru Špičák Město Česká Lípa Pořizovatel: Městský úřad Česká Lípa, stavební úřad, úřad územního plánování, náměstí T.G. Masaryka 1, 470 35 Česká Lípa, vyřizuje

Více

Obsah: Cíle a účel řešení územní studie... 2 Vymezení řešeného území... 2 Základní urbanistická koncepce a její regulace... 2

Obsah: Cíle a účel řešení územní studie... 2 Vymezení řešeného území... 2 Základní urbanistická koncepce a její regulace... 2 5.1.2015 Obsah: 1 Cíle a účel řešení územní studie... 2 2 Vymezení řešeného území... 2 3 Základní urbanistická koncepce a její regulace... 2 3.1 HODNOTY A LIMITY ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 2 3.2 ZPŮSOB VYUŽITÍ

Více

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx 20.6.2017 Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

Identifikační údaje. Údaje o stavební akci. Územní studie pro lokalitu Z-10(V) - Mělnické Vtelno

Identifikační údaje. Údaje o stavební akci. Územní studie pro lokalitu Z-10(V) - Mělnické Vtelno C.1.1 C.1.1.1 Identifikační údaje Údaje o stavební akci název akce: místo: parcelní čísla 1143/1, 1392, 1393/2 katastrální území Mělnické Vtelno [692808] C.1.1.3 C.1.1.4 C.1.1.2 Údaje o investorovi Údaje

Více

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC DOBŘÍŇ STUDIE ZÁSTAVBY RD NA PLOŠE Z2 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

Územní studie ÚS 53/I - 03/2016 Krmelínská Prodloužená, Nová Bělá

Územní studie ÚS 53/I - 03/2016 Krmelínská Prodloužená, Nová Bělá Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie ÚS 53/I - 03/2016 Krmelínská Prodloužená, Nová Bělá Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta a stavebního

Více

OBEC KYŠKOVICE. Městský úřad Roudnice nad Labem, stavební úřad, oddělení úřad územního plánování. Pořizovatel:

OBEC KYŠKOVICE. Městský úřad Roudnice nad Labem, stavební úřad, oddělení úřad územního plánování. Pořizovatel: OBEC KYŠKOVICE ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY Z5 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, stavební úřad, oddělení úřad územního plánování, 28. října 909, 277 11, Neratovice 06 / 2017 Název dokumentace:

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZÁSTAVBU PLOCH Z1 A Z22 V OBCI HOŘ ICE TEXTOVÁ Č ÁST

ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZÁSTAVBU PLOCH Z1 A Z22 V OBCI HOŘ ICE TEXTOVÁ Č ÁST A ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZÁSTAVBU PLOCH Z1 A Z22 V OBCI HOŘ ICE TEXTOVÁ Č ÁST A Územní studie pro zástavbu ploch Z1 a Z22 v obci Hořice - textová část strana 1 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. CHARAKTER STUDIE Studie

Více

MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE. č. 07/97

MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE. č. 07/97 MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE VYHLÁŠKA č. 07/97 OMEZENÝ REŽIM PLATNOSTI DOSAVADNÍCH REGULAČNÍCH PLÁNŮ o závazných částech Územního plánu zóny v části katastrálního území České Budějovice 3 Nemanice - "U Čertíka"

Více

ZASTAVOVACÍ STUDIE OBEC KOBYLNICE ZA HUMNY

ZASTAVOVACÍ STUDIE OBEC KOBYLNICE ZA HUMNY ZASTAVOVACÍ STUDIE OBEC KOBYLNICE ZA HUMNY Investor : OBEC KOBYLNICE, NA BUDÍNKU 240, 664 51 KOBYLNICE Údaje o zpracovateli dokumentace : ATELIÉR ZLÁMAL Vídeňská 13, 639 00 Brno tel: 54321 0571, tel.,

Více

Textová a tabulková část Obsah:

Textová a tabulková část Obsah: Textová a tabulková část Obsah: 1. PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ ÚZEMÍ str.3 ZÁVAZNÁ ČÁST BILANČNÍ ČÁST SMĚRNÁ ČÁST 2. VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ str.4 2.1. VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ - ULICE ULIČNÍ PROSTRANSTVÍ ŠÍŘKY 12 m

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY BROŽKŮ V KOPEC V NOVÉM MĚ STĚ NA MORAVĚ - TEXTOVÁ Č ÁST

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY BROŽKŮ V KOPEC V NOVÉM MĚ STĚ NA MORAVĚ - TEXTOVÁ Č ÁST A ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY BROŽKŮ V KOPEC V NOVÉM MĚ STĚ NA MORAVĚ - TEXTOVÁ Č ÁST ZÁZNAM O VYUŽITÍ ÚZEMNÍ STUDIE ZA POŘIZOVATELE: Pořizovatel: MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ, Vratislavovo náměstí 103,

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E T R N A V A L O K A L I T A BI 16 TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE

Ú Z E M N Í S T U D I E T R N A V A L O K A L I T A BI 16 TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE Ú Z E M N Í S T U D I E T R N A V A L O K A L I T A BI 16 TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE LISTOPAD 2012 Pořizovatel: Městský úřad Vizovice Stavební úřad Masarykovo nám. 1007 763 12 Vizovice Projektant Ing.

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PRO LOKALITU NA NOVÝCH DVORECH V OBCI ROZSOCHATEC

ÚZEMNÍ STUDIE PRO LOKALITU NA NOVÝCH DVORECH V OBCI ROZSOCHATEC A ÚZEMNÍ STUDIE PRO LOKALITU NA NOVÝCH DVORECH V OBCI ROZSOCHATEC T E X T O V Á Č Á S T Z Á Z N A M O P R O J E D N Á N Í A S C H V Á L E N Í Ú Z E M Í S T U D I E Územní studie byla dne. projednána Zastupitelstvem

Více

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA

TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KA KA TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST KAKA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou TUŘICE ZMĚNA Č. 5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TEXTOVÁ ČÁST Ing. František Kačírek odpovědný

Více

HOLUBICE I. ZMĚNA Č. 7 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HOLUBICE

HOLUBICE I. ZMĚNA Č. 7 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HOLUBICE HOLUBICE I. ZMĚNA Č. 7 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE HOLUBICE ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který změnu č. 7 vydal : Zastupitelstvo obce Holubice Datum

Více

1. ÚVOD 2. ŘEŠENÉ ÚZEMÍ 3. POŽADAVKY NA OBSAH ÚZEMNÍ STUDIE 4. PODMÍNKY VYPLÝVAJÍCÍ Z ÚAP A PLATNÉ ÚPD

1. ÚVOD 2. ŘEŠENÉ ÚZEMÍ 3. POŽADAVKY NA OBSAH ÚZEMNÍ STUDIE 4. PODMÍNKY VYPLÝVAJÍCÍ Z ÚAP A PLATNÉ ÚPD 1. ÚVOD Předmětem územní studie je řešení rozvojové lokality v jižní části obce, určené pro rozvoj bydlení. Požadavek na zpracování podrobnější dokumentace vychází z podmínky Územního plánu Tursko, vydaného

Více

ÚZEMNÍ STUDIE POD BĚLOHRADEM OBEC TUCHOMĚŘICE

ÚZEMNÍ STUDIE POD BĚLOHRADEM OBEC TUCHOMĚŘICE ÚZEMNÍ STUDIE POD BĚLOHRADEM OBEC TUCHOMĚŘICE Pořizovatel: Obecní úřad Tuchoměřice Zpracovala: Ing. arch. Martina Tunková, autorizovaný architekt ČKA Spolupráce: Ing. D. Franke Ph.D. datum zpracování 02/2015

Více

ÚSTÍ NAD LABEM KOČKOV Ú S T Í N A D L A B E M P L O C H A Z M Ě N Y Z ÚZEMNÍ STUDIE Strana 1 (celkem 9)

ÚSTÍ NAD LABEM KOČKOV Ú S T Í N A D L A B E M P L O C H A Z M Ě N Y Z ÚZEMNÍ STUDIE Strana 1 (celkem 9) ÚZEMNÍ STUDIE Strana 1 (celkem 9) OBSAH A. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 2 A.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ÚZEMÍ... 2 A.2. VYMEZENÍ ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 2 A.3. ZDŮVODNĚNÍ ZADÁNÍ A CÍLE ŘEŠENÍ... 2 A.4. POUŽITÉ PODKLADY...

Více

Pořizovatel: Steinbrenerova 6, Vimperk. Vypracoval: MěÚ Vimperk, odbor výstavby a ÚP

Pořizovatel: Steinbrenerova 6, Vimperk. Vypracoval: MěÚ Vimperk, odbor výstavby a ÚP ÚZEMNÍ STUDIE NAD TRATÍ P Plloocchhyy S O 4433,, V P 4444,, S O 4455,, V P 4466,,V P 4499,, S O 5522,, V P 5533 zz Ú ÚP PV Viim mppeerrkk ZADÁNÍ Pořizovatel: Městský úřad Vimperk, odbor Steinbrenerova

Více

ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT ZHOTOVITEL

ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT ZHOTOVITEL ÚZEMNÍ STUDIE PRO ZASTAVITELNOU PLOCHU 3 V OBCI RADENICE ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT POŘIZOVATEL MÚ VELKÉ MEZIŘÍČÍ, odbor výstavby a regionálního rozvoje tel: 566 781 111 Radnická 29/1, 594 13, Velké Meziříčí

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E B A R C H O V lokality I, J, ZM1

Ú Z E M N Í S T U D I E B A R C H O V lokality I, J, ZM1 Ú Z E M N Í S T U D I E B A R C H O V lokality I, J, ZM1 SEZNAM PŘÍLOH: A - TEXTOVÁ ČÁST - obsah: a) vymezení řešeného území b) podmínky pro vymezení a využití pozemků c) podmínky pro umístění a prostorové

Více

Parkoviště Na Severním sídlišti Realizační dokumentace stavby (RDS)

Parkoviště Na Severním sídlišti Realizační dokumentace stavby (RDS) TECHNICKÁ ZPRÁVA Parkoviště Na Severním sídlišti Realizační dokumentace stavby (RDS) OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 1 2. ÚVOD... 1 2.1 Všeobecně... 1 2.1 Dotčené pozemky... 2 2.2 Související

Více

TENET spol. s r. o. ARCHITEKTONICKÝ ATELIÉR

TENET spol. s r. o. ARCHITEKTONICKÝ ATELIÉR R O T A S O P E R A T E N E T A R E P O S A T O R TENET spol. s r. o. ARCHITEKTONICKÝ ATELIÉR Horská 64 54101 TRUTNOV tel. 499815287, 499815289 R O T A S O P E R A T E N E T A R E P O S A T O R ÚZEMNÍ

Více

rh - arch Tel: Fax:

rh - arch Tel: Fax: rh - arch Nekázanka 9, Praha 1, 110 00 Tel: +420-222 240 082 Fax: +420-603 240 116 projekt@rh-arch.com www.rh-arch.com ODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: Ing. arch. Mgr. Rostislav Říha KLIENT: 1.ÚVALSKÁ S.R.O. AKCE:

Více

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o.

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. OBSAH A. Textová část B. Výkresová část: 1. Situace 1:10000 2. Situace 1:1000 A. TEXTOVÁ ČÁST A1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. Údaje o zpracovateli

Více

mixage_stavební fixáge

mixage_stavební fixáge mixage_stavební fixáge architektonická a grafická kancelář mixage s.r.o. pernštýnská 40, 530 02 pardubice staré město (+420) 777 312 441 (+420) 774 666 107 www.mixage.cz územní studie_rohovládova bělá

Více

Stavební úřad. Zlín, tř.t. Bati 508. S-projekt plus, a.s. Ing. Kamil Prokůpek. Zábor ZPF a lesních pozemků: Datum zpracování: únor

Stavební úřad. Zlín, tř.t. Bati 508. S-projekt plus, a.s. Ing. Kamil Prokůpek. Zábor ZPF a lesních pozemků: Datum zpracování: únor 1 POŘIZOVATEL: Městský úřad Slavičín Stavební úřad ZPRACOVATEL: S-projekt plus, a.s. Zlín, tř.t. Bati 508 Ředitel a.s.: Ing. arch. František Balajka Vedoucí ateliéru C: Ing. arch. Karel Dokoupil Hlavní

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 MÍSTO STAVBY : Lukov, Nade Mlýnem SO.3 29 a 30 ZADAVATEL : obec Lukov K Lůčkám 350 Lukov STUPEŇ DOKUMENTACE : Územní studie Zakázkové číslo Měsíc/rok 08/2017

Více

o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA

o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA Obecně závazná vyhláška č. 3/2005 o závazných částech územního plánu města NAPAJEDLA Změna č. 3 ÚPN města Napajedla schválená podle ustanovení 84 odst. 2 písm. b) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecním

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem Stará Boleslav, odbor územního rozvoje a památkové péče

Městský úřad Brandýs nad Labem Stará Boleslav, odbor územního rozvoje a památkové péče 1. Základní údaje Název: Pořizovatel Územní studie: US 5 Na Panském Městský úřad Brandýs nad Labem Stará Boleslav, odbor územního rozvoje a památkové péče Zhotovitel: Ing. arch. Jiří Štěrba, autorizovaný

Více

1. Identifikační údaje. 1.1 Lokalita. 1.2 Pořizovatel. 1.4 Zpracoval

1. Identifikační údaje. 1.1 Lokalita. 1.2 Pořizovatel. 1.4 Zpracoval OAZENÍ RODINNÝCH DOMŮ NA OZEMKY V ŘEDOŘI ŘEDOŘ 24/1, 24/4, 24/5, 24/6, 24/7, 24/8 V Y Š E H R A D a t e l i e r Z e l e n ý p r u h 1 0 9 1 / 1 1 1, 1 4 0 0 0 R A H A 4 1. Identifikační údaje 1.1 Lokalita

Více

Pořizovatel: Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování N Á V R H Z A D Á N Í. ZMĚNY č. 14 ÚZEMNÍHO PLÁNU UNIČOVA

Pořizovatel: Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování N Á V R H Z A D Á N Í. ZMĚNY č. 14 ÚZEMNÍHO PLÁNU UNIČOVA Pořizovatel: Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování N Á V R H Z A D Á N Í ZMĚNY č. 14 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA UNIČOVA Uničov, červenec 2016 Zpracoval : Ing. Renáta Urbášková ve spolupráci

Více

OBEC VĚDOMICE. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, úřad územního plánování. Ing. Petr Laube, 28. října 909, , Neratovice

OBEC VĚDOMICE. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, úřad územního plánování. Ing. Petr Laube, 28. října 909, , Neratovice OBEC VĚDOMICE ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY Z6 Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, úřad územního plánování Projektant:, 28. října 909, 277 11, Neratovice 5 / 2015 Název dokumentace: Územní studie plochy

Více

Územní studie č. 60-13/2014 pro lokalitu Na Šancích I Ostrava Nová Bělá

Územní studie č. 60-13/2014 pro lokalitu Na Šancích I Ostrava Nová Bělá Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie č. 60-13/2014 pro lokalitu Na Šancích I Ostrava Nová Bělá Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

Změna č.2 ÚPO Raspenava. Územní plán obce Raspenava

Změna č.2 ÚPO Raspenava. Územní plán obce Raspenava IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Akce: Územní plán obce Raspenava Fáze: Změna č.2 - návrh Pořizovatel Městský úřad Frýdlant odbor SÚ a ŽP náměstí T.G.Masaryka 37 464 01 Frýdlant Objednatel: Město Raspenava Fučíkova

Více

b/ stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení

b/ stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení Technická zpráva a/ identifikační údaje objektu označení stavby: Železný Brod Jiráskovo nábřeží - parkoviště objednatel stavby (investor): Železný Brod zhotovitel projektové dokumentace: odpovědný projektant:

Více

A k t u a l i z a c e č. 1. Ú z e m n í s t u d i e H u s t o p e č e S 5

A k t u a l i z a c e č. 1. Ú z e m n í s t u d i e H u s t o p e č e S 5 A k t u a l i z a c e č. 1 Ú z e m n í s t u d i e H u s t o p e č e S 5 Obsah Textová část 1. Identifikační údaje 3 2. Vymezení řešené plochy 4 3. Urbanistické a architektonické řešení 5 Podmínky pro

Více

STUDIE ROZŠÍŘENÍ VODOVODU OBCE HALENKOVICE

STUDIE ROZŠÍŘENÍ VODOVODU OBCE HALENKOVICE --------------------------------------------------- arekop, s.r.o. ------------------------------------------- 760 01 Zlín, Kvítková 1576, tel. 577 011 045-47 -------------------------------------------------

Více

Změna č. 1. Územní studie pro lokalitu Velká kasárna. v k. ú. Hodonín (okres Hodonín)

Změna č. 1. Územní studie pro lokalitu Velká kasárna. v k. ú. Hodonín (okres Hodonín) Změna č. 1 Územní studie pro lokalitu Velká kasárna v k. ú. Hodonín (okres Hodonín) Pořizovatel: Městský úřad Hodonín, úřad územního plánování, odbor rozvoje města Masarykovo náměstí 53/1, 695 35 Hodonín

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1. Identifikační údaje stavby Název akce Pozemky Místo stavby Kraj : : p.č. 230 a 232/1 k.ú. Krasice : ulice Krasická a její okolí

Více

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11

LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 LAVIČKY PRŮMYSLOVÁ ZÓNA Z 11 ÚZEMNÍ STUDIE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 01. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Objednatel: Zhotovitel: MATULA, projekce dopravních staveb Ing. Jiří Matula Datum: říjen 2011 2 Obsah 1. Úvod 2. Vztah lokality

Více

Přednáška č.7 - ODVODNĚNÍ MĚSTSKÝCH KOMUNIKACÍ

Přednáška č.7 - ODVODNĚNÍ MĚSTSKÝCH KOMUNIKACÍ Přednáška č.7 - ODVODNĚNÍ MĚSTSKÝCH KOMUNIKACÍ 1. ODVODŇOVACÍ SYSTÉMY: Otevřený systém voda je svedena výsledným sklonem k okraji vozovky, kde je zachycena rigolem nebo příkopem a odvedena mimo těleso

Více

ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ

ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ ÚS Tři Kříže, Dopravní řešení - 1 - ÚS TŘI KŘÍŽE DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ ÚS Tři Kříže, Dopravní řešení - 2 - IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE NÁZEV: ÚS Tři Kříže, DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ STUPEŇ: Studie MÍSTO: Neštěmice OBJEDNATEL:

Více

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 102 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 102 TECHNICKÁ ZPRÁVA TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii.239 a II/240 b) Stavebník Obec Černuc, Černuc 17 273 23 Černuc IČ 00234257 c) Projektant Ing.Pavel

Více

Územní studie Kopřivnice Z35B

Územní studie Kopřivnice Z35B Územní studie Kopřivnice Z35B Seznam příloh: Textová a tabulková část PRŮVODNÍ ZPRÁVA Grafická část 1. HLAVNÍ VÝKRES -LIMITY VYUŽITÍ 1:2000 A3 2. DOPRAVA 1:1000 A1 3. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1:1000 A1 4. ENERGETIKA

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE J A V Ů R E K. okr. Brno - venkov I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE J A V Ů R E K. okr. Brno - venkov I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE J A V Ů R E K okr. Brno - venkov I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Obecní úřad Javůrek Obec Javůrek AR projekt s.r.o., Hviezdoslavova 1183/29a,

Více

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby

Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby Změna č. 1 ÚPO Mlékosrby NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 1 ÚPO obsahuje změnu závazné části ÚPO Mlékosrby Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Mlékosrby Městský úřad Nový Bydžov Ing. arch. Karel Novotný

Více

SENICE NA HANÉ ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU. okres Olomouc I.A TEXTOVÁ ČÁST. Odbor výstavby, úřad územního plánování

SENICE NA HANÉ ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU. okres Olomouc I.A TEXTOVÁ ČÁST. Odbor výstavby, úřad územního plánování ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SENICE NA HANÉ okres Olomouc I.A TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel: Městský úřad Litovel, Odbor výstavby, úřad územního plánování Objednatel: Zpracovatel: Obec Senice na Hané Ing. arch.

Více

C1. TECHNICKÁ ZPRÁVA

C1. TECHNICKÁ ZPRÁVA C1. TECHNICKÁ ZPRÁVA PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH 1 Obsah: 1 Identifikační údaje objektu... 3 1.1 Zadavatel... 3 1.2 Zhotovitel... 3 2 Stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení...

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. ZASTAVOVACÍ ÚZEMNÍ STUDIE "Blažkov - zasíťování území " v obci Blažkov. SÍDLO : Blažkov čp.68, Dolní Rožínka IČ:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. ZASTAVOVACÍ ÚZEMNÍ STUDIE Blažkov - zasíťování území  v obci Blažkov. SÍDLO : Blažkov čp.68, Dolní Rožínka IČ: TECHNICKÁ ZPRÁVA ZASTAVOVACÍ "Blažkov - zasíťování území " v obci Blažkov STAVEBNÍK: Obec Blažkov SÍDLO : Blažkov čp.68, Dolní Rožínka 592 51 IČ: 00599263 Projektant: Ing. arch. Hana Špačková Sídlo: Voldán

Více

Zadání. územní studie. Štěkeň - Z2.1/US

Zadání. územní studie. Štěkeň - Z2.1/US Zadání územní studie Štěkeň - Z2.1/US Základní identifikační údaje Název akce: Štěkeň - Z.2.1/US Místo: k.ú. Štěkeň Zadavatel: Městys Štěkeň Pořizovatel: Městský úřad Strakonice, odbor rozvoje úřad územního

Více

ÚZEMNÍ STUDIE RUSAVA PLOCHA SO.3 1

ÚZEMNÍ STUDIE RUSAVA PLOCHA SO.3 1 ÚZEMNÍ STUDIE RUSAVA PLOCHA SO.3 1 MÍSTO STAVBY : Rusava, plocha SO.3 1 ZADAVATEL : obec Rusava Rusava 248 768 45 Rusava STUPEŇ DOKUMENTACE : Územní studie Zakázkové číslo P 16-17 Měsíc/rok 09/2017 Počet

Více

pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy

pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy Identifikační údaje Místo: Pořizovatel: pozemky parc.č. 338/1, 352, 354 k.ú. Přišimasy Obecní úřad Přišimasy, (na základě spolupráce s osobou splňující kvalifikační předpoklady pro výkon územně plánovací

Více

Z Á Z N A M O P R O J E D N Á N Í A S C H V Á L E N Í Ú Z E M N Í S T U D I E :

Z Á Z N A M O P R O J E D N Á N Í A S C H V Á L E N Í Ú Z E M N Í S T U D I E : Z Á Z N A M O P R O J E D N Á N Í A S C H V Á L E N Í Ú Z E M N Í S T U D I E : O b j e d n a t e l : M ě s t o P o l n á Husovo náměstí 39, 588 13 Polná Územní studie byla projednána se zástupci města

Více

OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY 1. Vymezení řešeného území... 2 2. Koncepce řešení... 2 2.1 Urbanistická a architektonická koncepce... 2 2.1.1 Bydlení...

OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY 1. Vymezení řešeného území... 2 2. Koncepce řešení... 2 2.1 Urbanistická a architektonická koncepce... 2 2.1.1 Bydlení... OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY 1. Vymezení řešeného území... 2 2. Koncepce řešení... 2 2.1 Urbanistická a architektonická koncepce... 2 2.1.1 Bydlení... 2 2.1.2 Veřejná prostranství... 2 2.2 Koncepce veřejné infrastruktury...

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY Z31 VE ZDÍKOVĚ. (označení plochy Z31 je dle územního plánu Zdíkov)

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY Z31 VE ZDÍKOVĚ. (označení plochy Z31 je dle územního plánu Zdíkov) LOKALITY Z31 VE ZDÍKOVĚ (označení plochy Z31 je dle územního plánu Zdíkov) březen 2018 LOKALITY Z31 VE ZDÍKOVĚ Název: LOKALITY Z31 ZDÍKOV Druh dokumentace: Řešené území: p.p.č. 691/1, p.p.č. 694, p.p.č.

Více

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STŘÍTEŽ

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STŘÍTEŽ ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE STŘÍTEŽ I. TEXTOVÁ ČÁST - VÝROK Úvod Textovou část územního plánu obce Střítež zahrnující právní stav po změně č. 1 zpracoval pořizovatel a je zařazena jako příloha k textové

Více

ŽENKLAVA FOJTŮV KOPEC inženýrské sítě, zástavba lokality RD, úprava klidové zóny. Inženýrské sítě, zástavba lokality RD, úprava klidové zóny

ŽENKLAVA FOJTŮV KOPEC inženýrské sítě, zástavba lokality RD, úprava klidové zóny. Inženýrské sítě, zástavba lokality RD, úprava klidové zóny ÚZEMNÍ STUDIE ŽENKLAVA FOJTŮV KOPEC inženýrské sítě, zástavba lokality RD, úprava klidové zóny A. TEXTOVÁ ČÁST Název: ŽENKLAVA FOJTŮV KOPEC Inženýrské sítě, zástavba lokality RD, úprava klidové zóny Místo:

Více

JIŘICE U MIROSLAVI okr. Znojmo

JIŘICE U MIROSLAVI okr. Znojmo ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE JIŘICE U MIROSLAVI okr. Znojmo I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Městský úřad Moravský Krumlov, odbor výstavby a územního plánování Obec Jiřice u Miroslavi

Více

MR&S. PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A

MR&S. PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A PLOCHA ZMĚNY Z2-6, k.ú. STRÁŽKY U HABROVIC T E C H N I C K Á Z P R Á V A A/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE B/ ZÁKLADNÍ ÚDAJE C/ PODMÍNKY PRO VYUŽITÍ PLOCH DLE PLATNÉ ÚPP D/ PODMÍNKY PRO VYMEZENÍ A VYUŽITÍ POZEMKŮ

Více

Územní studie Dufkova pila Nový Bydžov

Územní studie Dufkova pila Nový Bydžov Územní studie Dufkova pila Nový Bydžov Textová část Pořizovatel: Městský úřad Nový Bydžov, odbor výstavby a životního prostředí Zhotovitel: Ing.arch. Jan Zima, Fügnerova 263/IV, 503 51 Chlumec n/c, ČKA

Více

1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 ETAPIZACE REALIZACE 7.

1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 ETAPIZACE REALIZACE 7. OBSAH: 1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 ETAPIZACE REALIZACE 7.0 NÁVRH REGULATIVŮ 1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE OBJEDNATEL:

Více

ÚZEMNÍ STUDIE JAROSLAVICE LOKALITA BI 376

ÚZEMNÍ STUDIE JAROSLAVICE LOKALITA BI 376 POŘIZOVATEL: Magistrát města Zlína Odbor stavebních a dopravních řízení Oddělení územního plánování ZPRACOVATEL: Ing.arch. Dita Kunetková Ing.arch. Jaroslav Kunetek zodpovědný projektant - urbanista hlavní

Více

ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE

ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE ZMĚNY KO2, KO3, KO4, KO5 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KOTVRDOVICE (VERZE PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ) obsah změn Ko2, Ko3, Ko4, Ko5 Ko2: Bydlení na východním okraji obce změna funkčního využití pozemku parc. č. 1338 v

Více

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva OPRAVA MK ul. FORTŇA Stavba: OPRAVA MK ul. FORTŇA Místo stavby: Archlebov, k.ú. Archlebov, Jihomoravský kraj Investor: Obec Archlebov, 696 33 Archlebov 2, IČ : 00284751 Stupeň: Projektant: DSP Ing. Jindřich

Více

ÚZEMNÍ PLÁN. Po změně č. 2 I.A TEXTOVÁ ČÁST. Městský úřad Mikulov, Odbor stavební a životního prostředí

ÚZEMNÍ PLÁN. Po změně č. 2 I.A TEXTOVÁ ČÁST. Městský úřad Mikulov, Odbor stavební a životního prostředí ÚZEMNÍ PLÁN MILOVICE Po změně č. 2 I.A TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Mikulov, Odbor stavební a životního prostředí Obec Milovice AR projekt s.r.o., Hviezdoslavova 29, 627

Více

Územní studie Brná nad Labem P24-2

Územní studie Brná nad Labem P24-2 Územní studie Brná nad Labem P24-2 Pořizovatel: Magistrát města Ústí nad Labem Velká Hradební 8 Ústí nad Labem Zpracovatel: Ing. arch. Vladimír Charvát Dukelských hrdinů 20 Praha 7 02/2016 1 Obsah studie:

Více

DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ

DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ ZŘÍZENÍ PŘECHODU PRO PĚŠÍ NA SILNICI II/110 V ULICI TÁBORSKÁ V BENEŠOVĚ OBSAH PD : 1. Textová část: Technická zpráva 2. Výkresová část : Katastrální situace Situace celková

Více

LOKALITA Z/14 - DUBIČNÉ

LOKALITA Z/14 - DUBIČNÉ ÚZEMNÍ STUDIE č.4 DUBIČNÉ LOKALITA Z/14 - DUBIČNÉ zhotovitel: Ing.arch.Karel Paluš Ing.arch. Václav Čada září 2011 schváleno pořizovatelem Obecní úřad Dubičné Dubičné 15, 373 71 Rudolfov Pavel Brůžek starosta

Více