Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano."

Transkript

1 10% náklady na řízení se týkají pouze části financované z prostředků EHP (tj. do 90% rozpočtu) nebo celkového rozpočtu projektu? Náklady na řízení mohou činit maximálně 10 % celkových způsobilých výdajů projektu. Dobrý den, ráda bych se zeptala na 10% limit pro náklady na management a nepřímé náklady, který je uveden v Pokynech pro žadatele o dotaci z malého grantového schématu programu CZ04 Ohrožené děti a mládež. Rozumíme tomu skutečně správně, že veškeré náklady na řízení projektu včetně nepřímých nákladů mohou činit max. 10% výdajů projektu? Musí být veškeré projektové výdaje, včetně mezd, proplaceny ke konečnému datu způsobilosti výdajů, tj. ke 30. dubna 2016? Znamená to, že poslední mzdy, které bude možné v projektu zaplatit, budou za měsíc březen 2016? Jaké jsou zdroje kofinancování může KP spolufinancovat z jiných projektů (například z jiných norských projektů) nebo ze strukturálních fondů? Spolufinancování projektů bude hrazeno z vlastních zdrojů konečného příjemce, přičemž za vlastní zdroj konečného příjemce není považován příjem vzniklý z realizace projektu. Každý výdaj projektu bude financován v poměru podílu grantu a spolufinancování, výjimku tvoří výdaje konečných příjemců, kteří jsou nestátní neziskové organizace (NNO). Celkový poměr podílu grantu a spolufinancování musí být u projektů NNO zajištěn nejpozději při závěrečném vyúčtování projektu. Podíl grantu na celkových způsobilých výdajích konečného příjemce nesmí při závěrečném vyúčtování projektu překročit výši stanovenou v právním aktu o přidělení prostředků vydaným ze strany MPSV. Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Může KP zaměstnat na DPP/smlouvu zaměstnance partnera projektu? Jak se budou v rámci projektu vykazovat mzdy? Výpisem z účetního systému a výkazy práce pracovníků podílejících se na realizaci projektu. Jak bude posuzována veřejná podpora? Projekty v rámci MGS nezakládají veřejnou podporu.

2 Do jaké kapitoly rozpočtu spadají zaměstnanci projektu, kteří projekt neřídí? Tito zaměstnanci spadají do kapitoly Služby. Je pro vás metodik projektu/metodický poradce, odborný pracovník a lektor management? Pokud ne, kam je zařadit? Uvedené kategorie zařaďte do kapitoly Služby. Kam zařadit administrativního pracovníka a účetní? Administrativního pracovníka zařaďte do kapitoly Management, účetní do kapitoly Služby. Existuje někde dokument s limity mezd, zařízení, atd? Nenašla jsem to v pokynech pro způsobilé výdaje Ne, ale je potřeba počítat s cenami běžnými na trhu; pokud se jedná o mzdy, lze jako vodítko použít tabulku obvyklých mezd, které platí pro ESF. Bude-li mít projekt konec realizace k , je možné proplatit březnové mzdy v běžných výplatních termínech, tedy v dubnu? Podobný je dotaz, když budou faktury dodavatele vystaveny v březnu, ale splatnost bude například na začátku dubna, je možné je v dubnu proplatit? Ano, maximálně do 30 dnů po ukončení projektu, nejpozději však do 30. dubna 2016 (konečné datum oprávněnosti výdajů). Rozumím dobře, že pojede-li manažer projektu do zahraničí za partnerem projektu, půjdou jeho cestovní náhrady z kapitoly management, tedy z těch 10% způsobilých výdajů? Ano, cestovné managementu se řadí do kapitoly Management. Jak v rozpočtu projektu uvést cestovní náhrady u externích lektorů (spolupráce s OSVČ dodavateli služeb), kdybychom je chtěli vyslat za zahraničním partnerem? Je možné to zahrnout do lektorného/odborné práce? Je vůbec možné toto dát do rozpočtu projektu a neohrozit tak jeho případné schválení? Skutečně chcete z projektu financovat školení experta, kterého budete mít jako dodavatele? Pokud ano, bude cestovné součástí sazby experta. Stáhla jsem si formulář žádosti správně, když v listu rozpočet projektu nejsou v excelu nastaveny vzorečky?

3 Nejsme-li plátci DPH, musíme ve formuláři rozpočtu uvádět i ceny bez DPH? Neradi bychom byli vyřazeni pro neúplné vyplnění celého formuláře, na druhou stranu DPH stejně platit musíme, takže ceny bez DPH jsou pro nás bezpředmětné. uvádějte prosím i ceny bez DPH, jsou podstatné pro veřejné zakázky, kdy předpokládaná hodnota zakázky je vždy bez DPH. Od rozpočtu a částek se bude odvíjet počet a režim zadávacích řízení. Nepřímé výdaje když nelze určit dopředu jasné položky nepřímých výdajů a rádi bychom uplatnili procentuální náklady (píšete, že to může být až 20% z položky management), tak kde ve formuláři najdeme jasné procentuální určení nebo dle jakého pravidla si ho určíme? V kapitole Způsobilé výdaje jsou uvedeny dva způsoby určení nepřímých výdajů. Jejich výši si určujete sami a může činit až 20% rozpočtu na položku Managament. Je externí audit způsobilým výdajem projektu, jehož položku zadáme do rozpočtu? Do jaké kapitoly? Není, projekty bude auditovat Ministerstvo financí. Jakou formou lze vykázat náklad partnera, když půjde o poradenství (během návštěvy u partnera se nám bude věnovat pracovník dané organizace a seznamovat nás s jejich metodikami)? S partnerskou institucí budete mít uzavřenu Partnerskou smlouvu, ve které si vykazování nastavíte. Podrobné informace naleznete v Pokynu NKM pro způsobilé výdaje, který je ke stažení na internetových stránkách MF Pokud na některé vzdělávací aktivity v projektu dáme pro účastníky menší účastnický poplatek, lze jej započítat do spolufinancování? Nebo se to bere jako příjem projektu a tudíž se pak navyšuje i rozpočet projektu? Jedná se o příjem projektu. Jaké možnosti spolufinancování existují, mají-li to být vlastní zdroje žadatele? Máme vedlejší hospodářskou činnost, ze které lze část peněz vložit do spolufinancování, ale jsou i jiné možnosti například požádat o dar/dotaci od jiné nadace? Pokud ano, může být pak uvedena veřejně jako zdroj financování projektu? Mezi vlastní zdroje řadíme např. dar, půjčku, úvěr a peníze na účtu, pokud nejsou určeny k financování jiného projektu. Pokud jde o dotaci od jiné nadace, musí ve zmíněné dotaci být ustanovení, že bude sloužit k financování norského projektu. Musíme již teď do formuláře žádosti uvést plánovanou veřejnou zakázku? Pokud ji v žádosti neuvedeme, ale při úspěšném schválení projektu a jeho realizaci zjistíme, že je nutné udělat zadávací řízení, je možné ji dodatečně zorganizovat (i když to v původní žádosti nebylo)?

4 Ano v žádosti musí být uveden plán zakázek, který koresponduje s položkami rozpočtu, kde se uvádí, zda bude daná položka zajištěna dodavatelsky či vlastními silami. Bude-li zajištěna dodavatelsky, podléhá pravidlům pro veřejné zakázky, resp. pro veřejné zakázky malého rozsahu. Případ, který popisujete, by tedy neměl nastat. Aktualizace plánu samozřejmě možné budou, v režimu změnového řízení. Plánujeme smlouvy o dílo a poskytování služeb u odborníků/lektorů, se kterými již spolupracujeme a kteří se problematikou zabývají. Stačí nám na to průzkum (oslovení a zjištění nabídkové ceny), když by se jednalo o zakázku cca do Kč? Pokud ano, musí to být ve formuláři žádosti uvedeno pod veřejnými zakázkami? Ano, vše, co bude řešeno dodavatelsky, je potřeba zahrnout do plánu. Podrobnější informace naleznete v Pokynech pro veřejné zakázky malého rozsahu. Plánujeme-li uspořádat konferenci, která bude zároveň nástrojem publicity a zároveň bude vzdělávací akcí, tedy plánovanou způsobilou aktivitou, do jaké kapitoly rozpočtu máme zařadit její náklady (pronájem prostor, lektorné, atd)? Záleží na tom, jak bude konference pojatá pokud se bude jednat spíše o vzdělávací akci, a publicita nebude hlavním záměrem, doporučujeme zařadit do publicity např. jen propagační předměty, letáky apod. Důležité je, aby vše bylo řádně popsáno v žádosti. chtěla bych se zeptat na formální náležitost v rámci Malého grantového schématu z EHP fondů. Přílohy se k žádosti dokládají pouze v jednom vyhotovení, a to v originále (ověřené kopii) nebo je dostačující prostá kopie? Je třeba odevzdávat naskenované přílohy také na CD nebo je dostačující písemná forma? Pokud jde o přílohy, předkládají se formou originálu, přičemž za originál je považována příloha s podpisem a razítkem předkladatele. K vyhotovení žádosti označenému jako originál se přikládají originály příloh v jednom vyhotovení, ke dvěma vyhotovením žádosti označeným jako kopie se přikládají prosté kopie příloh, vždy v jednom vyhotovení. Naskenované přílohy je třeba předložit i na CD. Je u výpisů z rejstříků nějaké časové omezení, např. že nesmějí být starší než 90 dní k datu podání žádosti o grant. U výpisu z rejstříku se předpokládá, že nebude starší než 90 dní. Jako nezisková organizace s více než dvacetiletou tradicí a zkušenostmi v oblasti péče o rodinu bychom rádi podali žádosti do výzvy v rámci MGS. Chtěla bych Vás požádat o konzultaci, zda-li aktivity a stanovené cíle projektů (chceme reagovat na obě oblasti), jsou z Vašeho pohledu relevantní. Není možné, aby MPSV, v souladu s pokyny Národního kontaktního místa (MF ČR), před podáním projektu posuzovalo jeho obsah, ani se k němu jinak vyjadřovali, neboť by se jednalo o zvýhodňování některých žadatelů.

5 Prosím o potvrzení, zda je možné využít kromě "rozbalovací buňky" Excelu (1. přílohy žádosti) také další buňky (napravo od výběru), kam žadatel vypíše další kraje, či zaměření, pokud jich je více než jeden. Nelze zvolit více možností z rolety nabídky: v případě potřeby vybrat více možností z rolety nabídky, klikne uživatel na buňku pod roletou, ze které chce vybrat více možností a na hlavní kartě v záložce "Domů" klikne na vložit/ vložit řádky listu. Z vytvořené nové rolety pak může vybrat další možnost. Stejným způsobem může postupovat při výběru třetí a dalších možností. Do buňky Excel nelze vložit více textu, ačkoliv text nepřesáhl požadovaných 2000 znaků: Maximální počet znaků 2000 je včetně mezer, což je opatření související jak s kapacitami Excelu, tak s potřebou popisovat aktivity co nejstručněji a nejvýstižněji. Uživatel by se tedy měl nejprve pokusit daný text zestručnit natolik, aby se pohodlně vešel do 2000 znaků včetně mezer. Pokud to nebude možné, přidá uživatel pod buňku další řádek. Klikne na buňku, která je pod buňkou, ve které je požadovaný text, a klikne v záložce "Domů" na vložit/ vložit řádky listu, a pokračuje v další buňce. Ve Výzvě v bodě XI. Kritéria formálních náležitostí a rovněž v tabulce v bodu 2 Význam (relevance) projektu je uvedeno, že Cílová skupina projektu zahrnuje novináře a odborníky na práci s dětmi, kteří se podílejí na tvorbě politik.. Tyto cílové skupiny nejsou ve formuláři žádosti uvedeny mezi cílovými skupinami. Kam je máme doplnit? Tyto skupiny doplňte u cílových skupin do kolonky ostatní.

Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano.

Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano. 10% náklady na řízení se týkají pouze části financované z prostředků EHP (tj. do 90% rozpočtu) nebo celkového rozpočtu projektu? Náklady na řízení mohou činit maximálně 10 % celkových způsobilých výdajů

Více

OTÁZKY A ODPOVĚDI PROGRAMOVÁ OBLAST CZ06 KULTURNÍ DĚDICTVÍ A SOUČASNÉ UMĚNÍ

OTÁZKY A ODPOVĚDI PROGRAMOVÁ OBLAST CZ06 KULTURNÍ DĚDICTVÍ A SOUČASNÉ UMĚNÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI PROGRAMOVÁ OBLAST CZ06 KULTURNÍ DĚDICTVÍ A SOUČASNÉ UMĚNÍ ROZPOČET A FINANCOVÁNÍ PROJEKTU Kdy si lze zažádat o zálohu na financování projektu? Požadavek na zálohovou platbu se vyplňuje

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 5. 4. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 5. 4. 2011 Obsah prezentace Předkládané účetní doklady Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Pracovní výkazy

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ. Praha 27. 5. 2010/22.6.2010

Seminář pro příjemce OP LZZ. Praha 27. 5. 2010/22.6.2010 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční č část MZ Praha 27. 5. 2010/22.6.2010 Obsah prezentace Přílohy monitorovací zprávy - 1) Podpisové vzory - 2) Soupiska účetních dokladů - 3) Předkládané účetní doklady

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý originální účetní doklad musí obsahovat informaci, že se jedná o projekt IOP, tj. musí být uvedeno: - registrační

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část

MONITOROVACÍ ZPRÁVA ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU. finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA A ZJEDNODUŠENÁ ŽÁDOST O PLATBU (MZ a ZjŽoP) finanční část MONITOROVACÍ ZPRÁVA (MZ) finanční část - Přílohy MZ - Zjednodušená žádost o platbu (ZjŽoP) - Vyúčtování dotace dle vyhlášky

Více

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Dodatečná výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty realizované v rámci Malého grantového schématu z EHP fondů 2009

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ 2. 2. 2010

Seminář pro příjemce OP LZZ 2. 2. 2010 Seminář pro příjemce OP LZZ Praha 2. 2. 2010 MONITOROVACÍ ZPRÁVA (MZ) finanční část Přílohy MZ B2. Finanční část MZ - Zjednodušená žádost o platbu (ZjŽoP) - Vyúčtování dotace dle vyhlášky MF ČR Přílohy

Více

Náležitosti dokladování a pokyny k vyúčtování FMP ČR-Sasko

Náležitosti dokladování a pokyny k vyúčtování FMP ČR-Sasko Náležitosti dokladování a pokyny k vyúčtování FMP ČR-Sasko 2014-2020 Uznatelnost výdajů začíná dnem registrace projektové žádosti (do rozhodnutí Řídícího výboru jsou však takovéto výdaje realizovány na

Více

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty z EHP fondů 2009-2014 Ministerstvo financí jako Zprostředkovatel

Více

Podpora mezinárodních výměnných pobytů mládeže a mezinárodních vzdělávacích programů v roce 2018

Podpora mezinárodních výměnných pobytů mládeže a mezinárodních vzdělávacích programů v roce 2018 Pravidla poskytování podpory v rámci Podpory mezinárodních výměnných pobytů mládeže a Podpora mezinárodních výměnných pobytů mládeže a PRAVIDL A 1. Cíl podpory 1.1. Cílem je podpora realizace mezinárodních

Více

Způsobilé výdaje Bilaterálního fondu na programové úrovni

Způsobilé výdaje Bilaterálního fondu na programové úrovni Způsobilé výdaje Bilaterálního fondu na programové úrovni Obecné principy Při plánovaní a realizování výdajů v rámci iniciativy, je nutné postupovat na základě principu hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti

Více

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU POKYNY K VYPLNĚNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU financovaného v rámci Operačního programu Praha - Adaptabilita verze 1.1 platnost od 1. března 2011 ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE

Více

Odpovědi na často kladené dotazy výzva č. 35:

Odpovědi na často kladené dotazy výzva č. 35: Odpovědi na často kladené dotazy výzva č. 35: 1) Je v rámci výzvy č. 35 oprávněným žadatelem příspěvková organizace? Příspěvkové organizace nejsou v rámci výzvy č. 35 oprávněným žadatelem. 2) Jsme organizační

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý originální účetní doklad musí obsahovat informaci, že se jedná o projekt IOP, tj. musí být uvedeno: - registrační

Více

MAS Krušné hory - Seminář pro žadatele Výzva IROP č. 6.

MAS Krušné hory - Seminář pro žadatele Výzva IROP č. 6. Seminář pro žadatele 6. Výzva MAS Krušné hory IROP Vznik nových podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání I. MěÚ Ostrov, 12.9.2017 od 14,00 hod Zasedačka ve věži 1 Program semináře 1. Seznámení

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

E3 Plánování osobních výdajů projektu

E3 Plánování osobních výdajů projektu Projektový manažer 250+ Kariéra projektového manažera začíná u nás! E Finance a finanční nástroje E3 Plánování osobních výdajů projektu Anotace tématu: V rámci tématu jsou popsány jednotlivé role v projektovém

Více

Způsobilé výdaje projektů

Způsobilé výdaje projektů Způsobilé výdaje projektů Apolena Karasová Ministerstvo financí ČR CFCU - Zprostředkovatel programu Způsobilé výdaje projektů Zahrnutí výdaje do rozpočtu projektu Účel výdaje Datum uskutečnění výdaje Evidence

Více

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE. 4. Výzva. (prosinec 2009)

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE. 4. Výzva. (prosinec 2009) FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE 4. Výzva (prosinec 2009) Základní informace Fond Technické asistence je specifická forma grantové pomoci

Více

OPRÁVNĚNOST OSOBNÍCH VÝDAJŮ NA ZAMĚSTNANCE A EXTERNÍ EXPERTY

OPRÁVNĚNOST OSOBNÍCH VÝDAJŮ NA ZAMĚSTNANCE A EXTERNÍ EXPERTY FINANČNÍ MECHANISMY EHP / NORSKA POKYN č. 1 NÁRODNÍHO KONTAKTNÍHO MÍSTA OPRÁVNĚNOST OSOBNÍCH VÝDAJŮ NA ZAMĚSTNANCE A EXTERNÍ EXPERTY Verze: 1. ledna 2008 Národní kontaktní místo Ministerstvo financí SEZNAM

Více

Věcné změny v Příručce pro žadatele verze 10 proti verzi 9

Věcné změny v Příručce pro žadatele verze 10 proti verzi 9 Věcné změny v Příručce pro žadatele verze 10 proti verzi 9 3.3.1 3.4.1 3.4.3 KAPITOLA ZMĚNA v případě, že se jedná o sdružení a asociace škol (tj. např. občanská sdružení zřízená podle zákona č. 83/1990

Více

ŘO IROP SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SC Centrum pro regionální rozvoj

ŘO IROP SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SC Centrum pro regionální rozvoj ŘO IROP SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SC 4.2 12. 10. 2017 Centrum pro regionální rozvoj 6. VÝZVA IROP PŘÍPRAVNÉ PODPŮRNÉ ČINNOSTI, PROVOZNÍ A ANIMAČNÍ ČINNOSTI MAS SC 4.2 datum vyhlášení

Více

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru:

KLASTRY. 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady v rámci tohoto programu jsou: 1) Pro projekt vyhledávání vhodných firem pro klastry, vyhodnocení životaschopnosti a přínosu klastru: Uznatelné náklady musí splňovat následující podmínky:

Více

ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY. v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21.

ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY. v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. ŽÁDOST O PLATBU A JEJÍ POVINNÉ PŘÍLOHY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Popis procesu a termínů předkládání Žádosti o platbu Žádost

Více

MAS Severní Chřiby a Pomoraví, o. s.

MAS Severní Chřiby a Pomoraví, o. s. MAS Severní Chřiby a Pomoraví, o. s. vyhlašuje tréninkovou výzvu k předkládání žádostí o dotaci v rámci Programu rozvoje venkova ČR, opatření III. 4. 1. Získávání dovedností, animace a provádění 1. PLATNOST

Více

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Seminář pro příjemce Realizace projektů 12. 12. 2016 Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Obsah prezentace I Důležité dokumenty Řízení projektu Změny projektu Ukládání dokumentace Kontroly Monitorovací zpráva Přílohy

Více

Základní seminář k programu LIFE

Základní seminář k programu LIFE Základní seminář k programu LIFE Představení národní výzvy Praha, 25. 4. 2018 Výzva k předkládání žádostí o podporu z národních zdrojů alokovaných pro program LIFE byla vyhlášena dne 29. 3. 2018: A) na

Více

Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory

Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové podpory Omezení způsobilosti: Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z

Více

Opatření III.3.1 Vzdělávání a informace

Opatření III.3.1 Vzdělávání a informace Opatření III.3.1 Vzdělávání a informace Popis opatření Podpora je zaměřena na vzdělávání hospodářských subjektů 55 působících na venkově v oblastech podporovaných v ose III (tzn. v oblastech diverzifikace

Více

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020

Dokladování nákladů uskutečněných v projektech programu HORIZONT 2020 Osobní náklady 1. pracovní smlouvy (PS), popř. DPP, DPČ včetně všech dodatků Osobní náklady musí být stanoveny v souladu s interními směrnicemi ČZU. Za uznatelný osobní náklad se považuje úhrada za skutečně

Více

PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU VE MĚSTĚ CHOMUTOVĚ V ROCE 2019

PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU VE MĚSTĚ CHOMUTOVĚ V ROCE 2019 Statutární město Chomutov Zborovská 4602, 430 28 Chomutov ID DS 497beyz Tel.: 474 637 111 E-mail: podatelna@chomutov-mesto.cz Datum zveřejnění na úřední desce: 29.11.2018 DOTAČNÍ PROGRAM D2019-OE03 PODPORA

Více

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy

M E T O D I K A. pro zpracování. Obsah závěrečné zprávy 5. 1. 2016 M E T O D I K A pro zpracování Závěrečné zprávy o využití přidělených finančních prostředků určených na připravenost poskytovatele zdravotnické záchranné služby na řešení mimořádných událostí

Více

PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3

PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3 PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3 Verze č. 1.1 Účinnost od 1. 9. 2014 NEŘÍZENÁ KOPIE l ÚČINNOST OD 1. 9. 2014 l ČÍSLO VERZE 1.1 l 1 / 9

Více

Základní seminář k programu LIFE

Základní seminář k programu LIFE Základní seminář k programu LIFE Představení národní výzvy Praha, 28. 3. 2017 Brno, 29. 3. 2017 Výzva k předkládání žádostí o podporu z národních zdrojů alokovaných pro program LIFE byla vyhlášena dne

Více

MAS LAŠSKO vyhlašuje: TRÉNINKOVOU VÝZVU k předkládání žádosti o dotaci v rámci OPATŘENÍ III. 4. 1. ZÍSKÁVÁNÍ DOVEDNOSTÍ, ANIMACE A PROVÁDĚNÍ

MAS LAŠSKO vyhlašuje: TRÉNINKOVOU VÝZVU k předkládání žádosti o dotaci v rámci OPATŘENÍ III. 4. 1. ZÍSKÁVÁNÍ DOVEDNOSTÍ, ANIMACE A PROVÁDĚNÍ MAS LAŠSKO vyhlašuje: TRÉNINKOVOU VÝZVU k předkládání žádosti o dotaci v rámci OPATŘENÍ III. 4. 1. ZÍSKÁVÁNÍ DOVEDNOSTÍ, ANIMACE A PROVÁDĚNÍ 1. Identifikační údaje MAS Lašsko PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Zadavatel:

Více

Seminář pro žadatele o dotaci ze státního rozpočtu ČR na rok 2009

Seminář pro žadatele o dotaci ze státního rozpočtu ČR na rok 2009 Seminář pro žadatele o dotaci ze státního rozpočtu ČR na rok 2009 PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ V OBLASTI INTEGRACE CIZINCŮ Pořadatel semináře Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) Nadace

Více

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019

Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 Informace pro žadatele a příjemce Podpora komunitního života na venkově pro rok 2019 1. Informace o podpoře projektů Podpora komunitního života na venkově pro území MAS Český sever je financována z Programu

Více

Změny v projektech. Seminář pro příjemce Praha, /

Změny v projektech. Seminář pro příjemce Praha, / Změny v projektech Seminář pro příjemce Praha, 5. 4. / 10. 5. 2011 Obsah prezentace 1. Nepodstatné změny projektu 2. Podstatné změny projektu 3. Změny rozpočtu projektu 4. Důležité informace 1. Nepodstatné

Více

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12

PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU. Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 PŘÍLOHA Č. 14 VZOR MONITOROVACÍ ZPRÁVY/HLÁŠENÍ O POKROKU Řízená kopie elektronická Vydání: 1 Revize: 0 Strana 1 z 12 Etapová/závěrečná monitorovací zpráva o realizaci projektu/hlášení o pokroku 1 předkládá

Více

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu

Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Seminář k vyúčtování dotací poskytnutých v rámci dotačního programu Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 a Muzejní noci a noci kostelů 2015 v Jihomoravském kraji Důležité termíny

Více

výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha

výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Hlavní město Praha vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v rámci grantového schématu Rozvoj lidských zdrojů

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Integrovaný operační program

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Integrovaný operační program Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky vyhlašuje dne 11. listopadu 2009 5. výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Oblast intervence 3.3 Služby

Více

Změny v projektech (výzva č. 68 / 3.3 OP LZZ) Seminář pro příjemce Praha,

Změny v projektech (výzva č. 68 / 3.3 OP LZZ) Seminář pro příjemce Praha, Změny v projektech (výzva č. 68 / 3.3 OP LZZ) Seminář pro příjemce Praha, 27. 9. 2011 Obsah prezentace 1. Nepodstatné změny projektu 2. Podstatné změny projektu 3. Změny rozpočtu projektu 4. Další důležité

Více

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 Verze č. 1.2 Účinnost od 27. 4. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti verzi 1.1 4.2 Spotřeba energie

Více

PŘÍLOHA č. 1o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 8.3

PŘÍLOHA č. 1o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 8.3 PŘÍLOHA č. 1o) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 8.3 Příloha B) Pravidla způsobilosti výdajů pro výzvu 8.3 Efektivní systém hodnocení programů účelové

Více

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU

FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU Prioritní osa 4 Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti OP PPR Obsah prezentace Hlavní zásady financování Účetnictví a bankovní účet Způsobilost nákladů Přímé a nepřímé náklady

Více

Změny v projektech. Seminář pro příjemce

Změny v projektech. Seminář pro příjemce Změny v projektech Seminář pro příjemce Praha, 27. 5. 2010/22. 6. 2010 Obsah prezentace 1. Nepodstatné změny projektu 2. Podstatné t změny ě projektu 3. Změny rozpočtu projektu 4. Důležité informace 1.

Více

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 Tato příloha obsahuje orientační seznam dokladů, které bude nutné doložit k prokázání způsobilého výdaje.

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů. ze dne č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na dofinancování evropských vzdělávacích projektů ze dne 17. 12. 2014 č. 14/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla Rady Kraje Vysočina

Více

Postupy pro žadatele Fond na přípravu projektů. Program švýcarsko české spolupráce

Postupy pro žadatele Fond na přípravu projektů. Program švýcarsko české spolupráce Postupy pro žadatele Fond na přípravu projektů Program švýcarsko české spolupráce Platné od 15.2. 2010 SEZNAM ZKRATEK CFCU Centrální finanční a kontraktační jednotka (SO 902 MF) CZP Centrum pro zahraniční

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Sociální podnikání Trnková Alena Tel.č. 775 678 525 1 Program: 1) Informace o vyhlášené výzvě MAS ČS v IROP 2) Pravidla a povinnosti

Více

Vyplnění projektové žádosti

Vyplnění projektové žádosti Vyplnění projektové žádosti Projektová přihláška Benefit7 www.eu-zadost.cz www.eu-zadost.eu Projektová přihláška Benefit7 Registrace Přihlášení Registrační formulář Potvrzení registrace, aktivace Přihlášení

Více

Žádost o grant. 2. Žadatel. Program CZXX. 1. Základní informace. Příloha č. 4. Název programu. 2.1. Název a kontaktní údaje. 1.1.

Žádost o grant. 2. Žadatel. Program CZXX. 1. Základní informace. Příloha č. 4. Název programu. 2.1. Název a kontaktní údaje. 1.1. Žádost o grant Příloha č. 4 Program CZXX Název programu 1. Základní informace 1.1. Název iniciativy Anglický název iniciativy 1.2. Číslo realizovaného projektu/subprojektu u MGS Název realizovaného projektu/subprojektu

Více

Informace pro žadatele a příjemce Podpora projektů Malý LEADER pro území MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko pro rok 2018

Informace pro žadatele a příjemce Podpora projektů Malý LEADER pro území MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko pro rok 2018 Informace pro žadatele a příjemce Podpora projektů Malý LEADER pro území MAS Skutečsko, Košumbersko a Chrastecko pro rok 2018 1. Informace o podpoře projektů Malý LEADER pro MAS Skutečsko, Košumbersko

Více

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 34. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a

Seminář pro žadatele Finanční řízení projektů ve výzvě č. 34. EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a Seminář pro žadatele 30. 10. 2017 Finanční řízení projektů ve výzvě č. 34 Finanční řízení projektu Hlavní zásady financování projektu Finanční řízení (účetnictví, BÚ) Struktura rozpočtu ESF projektu Způsobilost

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018

DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018 DOTAČNÍ PROGRAM MĚSTA KAŠPERSKÉ HORY PODPORA VZDĚLÁVÁNÍ, KULTURY, SPORTU, KLUBOVÉ, SPOLKOVÉ A DALŠÍ ZÁJMOVÉ ČINNOSTI V ROCE 2018 Účel podpory Podpořit aktivní činnost občanů města Kašperské Hory a jeho

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Typy monitorovacích zpráv a) průběžné monitorovací zprávy předkládají se v průběhu

Více

Pravidla finančního řízení Ing. Helena Viktorie Barbořáková

Pravidla finančního řízení Ing. Helena Viktorie Barbořáková Pravidla finančního řízení Ing. Helena Viktorie Barbořáková Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Rozpočet projektu Celkový schválený rozpočet

Více

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR

ZPRÁVA O REALIZACI. Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR ZPRÁVA O REALIZACI Prioritní osa 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě OP PPR Změny rozpočtu projektu I. Změny rozpočtu: rozpočet nelze po schválení navýšit! čerpání prostředků v rámci jednotlivých

Více

Doporučení ke správnému čerpání a vyúčtování finančních prostředků čerpaných z dotačních programů vyhlášených městem Žďár nad Sázavou

Doporučení ke správnému čerpání a vyúčtování finančních prostředků čerpaných z dotačních programů vyhlášených městem Žďár nad Sázavou Doporučení ke správnému čerpání a vyúčtování finančních prostředků čerpaných z dotačních programů vyhlášených městem Žďár nad Sázavou Novelou zák. č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2019. II. Vyhlašovatel

Více

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_17_040

Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_17_040 Doplňující pokyny pro vyplnění žádosti o podporu v rámci výzvy 04_17_040 (výzva č. 40 ITS ve městech projekty v rámci ITI a IPRÚ verze 1 9. 8. 2017 Níže uvedené informace doplňují základní příručku Uživatelská

Více

Ekonomické aspekty návrhů projektů. Zkušenosti z vykonaných kontrol

Ekonomické aspekty návrhů projektů. Zkušenosti z vykonaných kontrol Ekonomické aspekty návrhů projektů Zkušenosti z vykonaných kontrol 5. 2. 2012 Brno 7.2.2012 Praha Oddělení auditu a kontroly Činnost OAaK předběžné, průběžné, následné kontroly, zákon č. 320/2001 Sb.,

Více

Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti volného času dětí a mládeže

Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti volného času dětí a mládeže Zásady pro partnerství hl. m. Prahy při pořádání akcí v oblasti volného času dětí a mládeže I. Obecná ustanovení 1. Partnerství hl. m. Prahy v oblasti volného času dětí a mládeže (dále jen partnerství

Více

Podporované období: leden říjen 2016. Účel programu:

Podporované období: leden říjen 2016. Účel programu: PROGRAM 2016 - Program pro poskytování dotací z rozpočtu Zlínského kraje pro rok 2016 na požární techniku nebo věcné prostředky požární ochrany jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zlínského kraje Podporované

Více

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit

Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Příloha B: Omezení způsobilosti: Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Způsobilé výdaje (ZV) musí splňovat obecné principy způsobilosti výdajů z hlediska času, umístění

Více

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3

PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 PŘÍLOHA č. 1k) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI PRAVIDLA ZPŮSOBILOSTI VÝDAJŮ OP VaVpI, VÝZVA Č. 7.3 Pravidla způsobilosti výdajů (PZV) pro Výzvu 7.3 Podpora pre-seed aktivit Omezení způsobilosti:

Více

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Sociální podnikání Trnková Alena Tel.č. 775 678 525 1 Program: 1. Představení výzvy - název výzvy, alokace, podporované aktivity, oprávnění žadatelé,

Více

VODÍTKO. pro vyúčtování dotací poskytnutých v rámci Dotačního programu města České Budějovice na podporu sociální oblasti (verze 01)

VODÍTKO. pro vyúčtování dotací poskytnutých v rámci Dotačního programu města České Budějovice na podporu sociální oblasti (verze 01) VODÍTKO pro vyúčtování dotací poskytnutých v rámci Dotačního programu města České Budějovice na podporu sociální oblasti (verze 01) Obsah: 1. Na úvod 2. Účetní doklady 3. Mzdové náklady 4. Aplikace e-

Více

Projekt peníze SŠ. Střední škola obchodní a právní, s.r.o., Jablonec nad Nisou

Projekt peníze SŠ. Střední škola obchodní a právní, s.r.o., Jablonec nad Nisou Projekt peníze SŠ Střední škola obchodní a právní, s.r.o., Jablonec nad Nisou Číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/34.0040 Šablony III/2 č. V12_Zpracování žádosti o dotace Evropská unie a svět, P3 ANOTACE Jedná

Více

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk Malý LEADER pro ORLICKO 2. 8. 2018, Žamberk Program semináře 1. Informace o podpoře projektů a zaměření podpory; Harmonogram výzvy 2. Specifikace žadatelů 3. Podporované oblasti 4. Nepodporované oblasti/nezpůsobilé

Více

PARTNERSTVÍ COMENIUS REGIO ČERPÁNÍ GRANTOVÝCH PROSTŘEDKŮ

PARTNERSTVÍ COMENIUS REGIO ČERPÁNÍ GRANTOVÝCH PROSTŘEDKŮ PARTNERSTVÍ COMENIUS REGIO ČERPÁNÍ GRANTOVÝCH PROSTŘEDKŮ Seminář pro schválené Výzva 2012 14. 9. 2012, Praha UŽITEČNÉ DOKUMNETY Grantová smlouva: Příloha II Schválený rozpočet Příloha IV Pravidla pro výpočet

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011

Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ. Praha 27. 9. 2011 Seminář pro příjemce OP LZZ finanční část MZ Praha 27. 9. 2011 Přílohy monitorovací zprávy ex ante No. dokument počty vzory 1 Podpisové vzory přikládáno k ZZRP 1 x originál www.esfcr.cz 2 Soupiska účetních

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ POSKYTNUTÉHO FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU od MAS Polabí, o.p.s.

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ POSKYTNUTÉHO FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU od MAS Polabí, o.p.s. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA A VYÚČTOVÁNÍ POSKYTNUTÉHO FINANČNÍHO PŘÍSPĚVKU od MAS Polabí, o.p.s. (Vyplní se s ohledem na to, zda je příjemcem finančního příspěvku fyzická či právnická osoba.) 1. Název projektu 2.

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název veřejné zakázky: Předmět veřejné zakázky (služba/dodávka/stavební práce):

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/3.1.00/50.0023 Název projektu:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/3.1.00/50.0023 Název projektu: Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

INFORMACE PRO ŽADATELE VE VĚCI ÚPRAVY ŽÁDOSTI PRO

INFORMACE PRO ŽADATELE VE VĚCI ÚPRAVY ŽÁDOSTI PRO INFORMACE PRO ŽADATELE VE VĚCI ÚPRAVY ŽÁDOSTI PRO VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE ŽÁDOSTI SCHVÁLENÉ NA VÝBĚROVÉ KOMISI DO 14. 6. 2016 Verze vydání: 2 Datum účinnosti: 24. 3. 2017 Do pěti pracovních

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Seminář pro konečné uživatele. Finanční řízení. MPSV - Odbor sociálních služeb

OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Seminář pro konečné uživatele. Finanční řízení. MPSV - Odbor sociálních služeb OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Seminář pro konečné uživatele Finanční řízení MPSV - Odbor sociálních služeb 8. 2. 2006 Finanční řízení projektů 1) Uznaletné výdaje 2) Vedení samostatného bankovního

Více

Seminář pro žadatele finanční podpory OP VK

Seminář pro žadatele finanční podpory OP VK Seminář pro žadatele finanční podpory OP VK Oblast podpory 3.2, 2. výzva Finanční část Místo: KÚ JčK, Kruhový sál Zastupitelstva Datum: 19. leden 2011 Jméno prezentujícího: Ing. Zdeňka Přibylová Obsah

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K CHYSTANÉ VÝZVĚ MAS ZAMĚŘENÉ NA PRORODINNÁ OPATŘENÍ

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K CHYSTANÉ VÝZVĚ MAS ZAMĚŘENÉ NA PRORODINNÁ OPATŘENÍ SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K CHYSTANÉ VÝZVĚ MAS ZAMĚŘENÉ NA PRORODINNÁ OPATŘENÍ OBSAH PREZENTACE Představení chystané výzvy MAS Popis podporovaných aktivit Indikátory Informace o způsobilosti výdajů Způsob podání

Více

ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU

ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU METODIKA HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU V RÁMCI CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ A KVALIFIKAČNÍCH KURZŮ PRO PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 1.

Více

OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND

OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA FINANČNÍ ŘÍZENÍ PROJEKTU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MAGISTRÁT HL. M. PRAHY, MARIÁNSKÉ NÁM. 2, PRAHA 1 10. a 22. ledna 2008 OBSAH

Více

Audity finančních prostředků poskytovaných EU. Mgr. Vendula Kožíšková Magistrát hlavního města Prahy

Audity finančních prostředků poskytovaných EU. Mgr. Vendula Kožíšková Magistrát hlavního města Prahy Audity finančních prostředků poskytovaných EU Mgr. Vendula Kožíšková Magistrát hlavního města Prahy Hlavní město Praha Řídící orgán pro dva operační programy Operační program Praha Konkurenceschopnost

Více

Zprostředkující subjekt OP RLZ

Zprostředkující subjekt OP RLZ Zprostředkující subjekt OP RLZ Zadávací dokumentace pro projekty hrazené z technické pomoci Priorita 5 Technická pomoc (TA) Opatření 5.1. Využití externích služeb v oblasti právní, finančně-právní, tlumočnické,

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost. Václav Götz

Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost. Václav Götz Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz Doba realizace projektu Zahájení projektu Datum akceptace Rozhodnutí o poskytnutí dotace nebo

Více

Náležitosti podkladů zasílaných jako součást žádosti o poskytnutí podpory na doprovodná vzdělávací opatření

Náležitosti podkladů zasílaných jako součást žádosti o poskytnutí podpory na doprovodná vzdělávací opatření Náležitosti podkladů zasílaných jako součást žádosti o poskytnutí podpory na doprovodná vzdělávací opatření Žádost o poskytnutí podpory na doprovodná vzdělávací opatření podává schválený žadatel v souladu

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE. 2. výzva OPZ Sociální podnikání MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE. 2. výzva OPZ Sociální podnikání MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 2. výzva OPZ Sociální podnikání MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. 25. 10. 2018 ZÁKLADNÍ INFORMACE O VÝZVĚ Název výzvy: Výzva MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka Sociální

Více

Přehled hlavních změn v metodice OP LZZ v platnosti od

Přehled hlavních změn v metodice OP LZZ v platnosti od Přehled hlavních změn v metodice OP LZZ v platnosti od 1. 11. 2012 V následujícím přehledu naleznete hlavní změny v metodice OP LZZ, které jsou obsaženy v jednotlivých příručkách vydaných s platností od

Více

Způsobilé výdaje Fondu pro bilaterální spolupráci na národní/programové úrovni

Způsobilé výdaje Fondu pro bilaterální spolupráci na národní/programové úrovni Příloha č. 1 Způsobilé e Fondu pro bilaterální spolupráci na národní/programové úrovni Cestovní e 1 a poplatky spojené s účastí na konferencích, seminářích, kurzech, pracovních jednáních a workshopech

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 c)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 c) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 c) 1. Může se do vyhlášené výzvy přihlásit s projektem jakýkoliv subjekt, který splňuje parametry oprávněného žadatele, nebo je jejich počet omezen na ty kraje, s nimiž bylo

Více

Informace pro žadatele ve věci úpravy žádosti pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace žádosti schválené na Výběrové komisi do

Informace pro žadatele ve věci úpravy žádosti pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace žádosti schválené na Výběrové komisi do Informace pro žadatele ve věci úpravy žádosti pro vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace žádosti schválené na Výběrové komisi do 14. 6. 2016 Do pěti pracovních dnů od vydání Registrace akce (dále jen RA

Více

Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Akce 3 CIP EQUAL

Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Akce 3 CIP EQUAL Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Akce 3 CIP EQUAL Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu, vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí

Více

Rada Městské části Praha 1 vyhlašuje výběrové řízení na poskytnutí grantů v oblasti p r e v e n c e k r i m i n a l i t y pro rok 2009

Rada Městské části Praha 1 vyhlašuje výběrové řízení na poskytnutí grantů v oblasti p r e v e n c e k r i m i n a l i t y pro rok 2009 Příloha k usnesení Rady MČ Praha 1 č. UR09_0067 ze dne 26.1.2009: Rada Městské části Praha 1 vyhlašuje výběrové řízení na poskytnutí grantů v oblasti p r e v e n c e k r i m i n a l i t y pro rok 2009

Více

na předkládání Žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.1.2 Programu rozvoje venkova ČR, které budou naplňovat Strategii MAS

na předkládání Žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.1.2 Programu rozvoje venkova ČR, které budou naplňovat Strategii MAS na předkládání Žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.1.2 Programu rozvoje venkova ČR, které budou naplňovat Strategii MAS Valašsko Horní Vsacko: REALIZACE PROJEKTŮ 2013-2014 1. Úvod

Více

Finanční řízení. Ing. Jana Čandová

Finanční řízení. Ing. Jana Čandová Finanční řízení Ing. Jana Čandová 1 Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2 Základní pravidla přiměřenost hospodárnost účelnost efektivnost prokazatelnost časová způsobilost Rozpočet

Více

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin. Základní informace a změny v poskytování dotací pro rok 2015

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin. Základní informace a změny v poskytování dotací pro rok 2015 Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Základní informace a změny v poskytování dotací pro rok 2015 16. října 2014 Směrnice vedoucího Úřadu vlády ČR č. 24/2014 o poskytování neinvestičních

Více

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II

Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II Příručka pro zájemce o vstup do projektu Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II () Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II I. PODÁNÍ ŽÁDOSTI 1) Seznamíte se s Podmínkami pro zájemce o vstup do

Více