IP kamera YIGO YG-IP063D Uživatelský manuál. (Pro Windows)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "IP kamera YIGO YG-IP063D Uživatelský manuál. (Pro Windows)"

Transkript

1 IP kamera YIGO YG-IP063D Uživatelský manuál (Pro Windows)

2 1. Přehled výrobku Jedná se o IP kameru pro místní sítě (LAN) a větší sítě (WAN). Dálkové sledovací přístroje poskytují čisté, vysoce integrované a levné řešení. Pomocí místní sítě a funkce webové služby lze natáčené video vysílat skrze síť na libovolné místo. Přístup je jednoduchý pomocí webového prohlížeče. Kameru lze využít ve velkých obchodech, školách, továrnách, rodinách a mnoha jiných místech. Jednoduché k instalaci a ovládání. 1.1 Obsah balení Kompletní sada vybavení obsahuje následující díly. Poznámka: Pokud si vyberete funkci Wi-Fi, balení by mělo obsahovat Wi-Fi anténu. Než IP kameru nainstalujete, zkontrolujte, zda balení obsahuje všechny díly. Pokud něco chybí, kontaktujte svého distributora. 1.2 Vlastnosti výrobku - Výkonný vysokorychlostní video procesor. - Vysoce citlivý 1/5'' CMOS senzor. - Využívá kompresi MJPEG a má na výběr z video definic VGA/QVGA/QQVGA. Podporuje nastavení video parametrů a splňuje požadavky uživatelů na více prohlížečů. - Vnitřní mikrofon může zachycovat audio. - Infračervené noční vidění pro podporu dálkového nočního vidění a monitorování po celé dny. - Zabudovaný webový server pro podporu zobrazení více stránek v prohlížeči. - Víceúrovňový management a definice hesla. - Podporuje wifi sítě (Wi-Fi/802.11/b/g), vnitřní Wifi modul může vytvářet nová monitorovací wi-fi prostředí. - Podporuje detekci pohybu, kterou lze sledovat celý prostor kolem. Může posílat y, komunikovat přes FTP a posílat poplašné zprávy skrze poplašné servery, atd. Má mnoho poplašných funkcí. - Malé rozměry a jednoduchá instalace vhodná pro všechna místa. - Podporuje UPNP. Může ji podporovat pro získání auto port mapy v routeru. - Podporuje zobrazení mobilním telefonem. - Podporuje dálkové vylepšení. - Tovární nastavení dává každému zařízení vlastní sériové číslo a DDNS. Když je přístroj připojen k internetu, lze jej navštívit pomocí DDNS. - Výrobce může klientovi poskytnout software, více obrazů, dlouhé nahrávání, video playback, atd.

3 2. Vzhled a rozhrání přístroje 2.1 Vzhled přístroje Obrázek 1: Vzhled přístroje 1. Citlivý otvor: Podle okolního osvětlení určí, zda aktivovat infračervenou LED. 2. Infračervená LED 3. Objektiv: CMOS senzor. Objektive můžete hýbat ručně pro nastavení zaostření. 4. Vestavěný mikrofon Varování: Prosím, manipulujte s kamerami opatrně, může se poškodit jejich vnitřní zařízení. 2.2 Rozhraní přístroje Obrázek 2: Rozhraní přístroje

4 Obrázek 3: Tlačítko reset LAN: RJ-45/ Base T DC5V: napájení 5V/2A Tlačítko reset: Stiskněte a držte toto tlačítko po pět sekund. Pusťte vypínač a IP kamera se resetuje zpět na původní tovární parametry. 3. Instalace zařízení Systémové požadavky: CPU: 2.06GHZ nebo více, operační paměť: 512M nebo více. Síťová karta: 10M nebo více, grafická karta: Microsoft DirectX 9 nebo vyšší. Doporučený operační systém: WindowsXP, Vista, 7, 8. Podporované internetové prohlížeče: Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome, atd. 3.1 Instalace hardwaru IP kameru byste měli nainstalovat podle následujících kroků, abyste se ujistili, že bude fungovat správně. Zvláště dbejte na prostředí, do něhož kameru nainstalujete. 1) IPCAM. Zapojte DC adaptér do IP kamery. Poznámka: Použijte DC adaptér se standardní konfigujrací IP kamery. Použitím necertifikovaného adaptéru můžete kameru zničit. 2) Zapojte do IP kamery kabel. Druhý konec byste měli zapojit do DSL nebo routeru. Dále se ujistěte, že funguje napájení kamery správně a IP kamera i PC jsou na stejném subnetu (může se jednat o LAN, ale také můžete použít kabel pro propojení PC a IP kamery).

5 Obrázek 4: Ukázka spojení sítě 3) Když používáte IP kameru poprvé, IP adresa IP kamery se získá automaticky. (Před použitím se ujistěte, že "DHCP" funkce serveru v LAN routeru byla otevřena nebo systém otevře "DHCP" funkci serveru). To je pro uživatele velmi pohodlné k použití, protože je to použitelné pro různá prostředí LAN sítí.

6 Obrázek 5 4) IP a DNS server vašeho PC můžete najít následovně: Obrázek 6

7 5) IP adresu zařízení lze změnit, ale její IP by měla být stejná jako subnetu PC. Obrázek 7 Když testujeme IP kameru a kontrolujeme, zda se spouští bez problémů nebo se správně připojuje, můžeme pracovat ve Windows (START-RUN-CMD) a poté vložit: ping do příkazového okna. Obrázek 8: ping IP kamery Zkontrolujte, zda můžete ověřit ping IP kamery. Pokud ano, znamená to, že IP kamerta funguje správně a je správně připojená.

8 3.2 Instalace softwaru Instalace softwaru je velice jednoduchá. Musíte pouze spustit instalační program, poté již vše funguje správně. Vložte, prosím, CD do mechaniky na PC. CD se samo automaticky spustí a otevře instalační rozhraní: Obrázek 9: Rozhraní instalace softwaru Pokud se rozhraní neotevře, otevřete CD a klikněte na "autorun.exe". Poté najděte "search.exe" (search tool). Klikněte a nainstalujte do svého PC LAN nástroje. Poté dejte zobrazit "IP camera tool" na ploše počítače pro nalezení LAN nástroje. "IP camera tool".

9 4. IP kamera v LAN 4.1 Propojení v LAN Obrázek 10: Propojení mezi několika IP kamerami a routerem 4.2 Nalezení a nastavení IP adresy zařízení Před nalezením IP kamery: 1. Ujistěte se, že má IP kamera dobré připojení k napájení a síti. 2. Router by měl mít otevřenou DHCP, protože tovární nastavení IP kamery je získat automaticky IP. 3. Když IP kameru zapojíte do napájení, měli byste čekat dvacet sekund, potom začne fungovat. Nalezení IP kamery Když spustíte Search tool "IP camera Tool", můžete najít IP kameru ukazující IP adresu, port a název. Když použijete Wi-Fi spojení, najdete Wi-Fi IP adresu. Pro detaily můžete zobrazit následující obrázek. Obrázek 11

10 Poznámka: "IP camera tool.exe" použijte pouze pro nalezení adresy a portu IP akmery v LAN. Nástroj nenalezne IP adresu a port IP kamery ve WAN. Jsou tři případy: 1. V LAN nebyla nalezena žádná IP kamera. Po zhruba minutě hledání se zobrazí "not found IP server". 2. IP kamery byly nainstalovány v LAN. Všechny IP kamery budou zapsány a celkový počet je zapsán v seznamu výsledků hledání, jak vidíte na obrázku IP kamery nainstalované v LAN nesdílí stejný subnet s monitorovacím PC. V seznamu výsledků se zobrazí zpráva "Subnet doesn't match, dbclick to change!". Klikněte levým tlačítkem myši pro výběr této výzvy a klikněte pravým tlačítkem myši, vyberte Network Configuration pro nastavení IP adresy kamery na stejný subnet jako LAN. Šest možností Vyberte seznam IP kamer a klikněte pravým tlačítkem myši. Je na výběr šest možností. Basic properties, Network Configuration, Upgrade Firmware, Refresh Camera List, Flush Arp, About IP camera tool. Viz obrázek 12. Obrázek 12

11 Basic properties (základní vlastnosti) Zde se nachází některé informace o zařízení jako ID zařízení, verze firmwaru a verze web UI. Obrázek 13 Network Configuration (nastavení sítě) Na této stránce můžete nastavit parametry sítě. IP address: vyplňte přidělenou IP adresu a ujistěte se, že má stejný subnet jako Subnet Mask: základní nastavení zařízení je: Gateway: ujistěte se, že má stejný subnet jako IP adresa PC. Základní nastavení je DNS server: IP adresa IPS poskytovatele sítě. (Také může zobrazit stav místního spojení ze síťové karty). Viz následující obrázek.

12 Obrázek 15 Http Port: LAN port přidělený vybavení, obvykle 80. Uživatel a heslo: základní nastavení jména administrátora a hesla: admin/žádné heslo. Povolit použití DHCP: systém přidělí vašemu zařízení IP adresu pouze pokud vaše brána podporuje DHCP (případ většiny bran). DHCP checkbox: při kontrole zařízení dostane IP z DHCP serveru (ujistěte se, že router, který propojuje zařízení, má funkci DHCP). Poznámka: Pokud se zobrazí "Subnet doesn't match, dbclick to change!", nastavte prosímještě jednou IP adresu IP kamery. Upgrade firmwaru Pro vylepšení firmwaru a Web UI vložte správného uživatele a heslo. (Uživatel by měl mít práva administrátora.) Obrázek 16

13 Obnovení seznamu kamer Seznam kamer obnovte ručně. Vyčištění Arp bufferu Když mají jak síťové připojení, tak bezdrátová síť na zaříézení fixní IP adresu. Může nastat problém, když lze najít IP adresu kamery, ale nelze otevřít webovou stránku kamery. Zkuste vyčistit arp buffer. About IP camera tool Můžete zobrazit verzi nástrojů IP kamery a ActiveX. 4.3 Přihlášení IP kamery Dvakrát klikněte na IP adresu IP kamery. Otevře se prohlížeč a zobrazí stránku přihlášení kamery. Například: Doporučujeme používat Internet Explorer, má více funkcí. Obrázek 17 Základní nastavení IP kamery je, že uživatelské jméno je admin a není nastavené žádné heslo. Klikněte na "Sign in" pro vstup na monitorovací stránku.

14 Obrázek 18 Obrázek 19 Když se uživatel přihlásí, může sledovat obraz z kamery. V tu samou chvíli může provádět nastavení dle toho, jaká má povolení (Administrator, Operator nebo Visitor). Ve Firefox a Safari vypadá obraz následovně:

15 Obrázek 20 Obrázek 21

16 4.4 Práce IP kamery 4.41 Pro návštěvníka (Visitor) Například: Pokud svítí kontrola 1 zeleně (viz obrázek), první cesta je ve stavu detekce (lze zobrazit pomocí prohlížeče Internet Explorer). Obrázek 22 Pravý horní roh je oblastí indikace stavu, která může ukazovat stav až devíti IP kamer. Když je kontrolka šedá, znamená to, že IP kamera není připojená. Zelená znamená, že IP kamera je připojená. Žlutá znamená, že jsou se spojením problémy. Červená znamená poplach. Pokud chcete zachytit devět zobrazení, klikněte na ikonu. OSD: zobrazí na videu datum a čas. OSD funkci můžete zrušit nebo vybrat jinou barvu. (OSD: on-screen display) Fotografie: Pro uchování fotografie obrazu stiskněte ikonu Nahrávání: Klikněte na ikonu. pro nahrávání, nahrávání zastaví. Poznámka: název souboru je: název zařízení_aktuální čas.avi. Například: IPCAM_ avi. Znamená to, že název zařízení je IPCAM a čas konce nahrávání byl v 13:44:42 dne 11 října roku Pokud používáte detekci pohybu a při poplachu vám bude zaslán , název púřiloženého obrázku bude: číslo zařízení(název)_aktuální čas.jpg.

17 4.42 Pro operátora Když se přihlásíte jako operátor, můžete ovládat otáčení/sklon kamery a nastavení parametrů videa. Obrázek 23 Ovládání infračerveného světla. Otáčení obrazu (nahoru a dolů). Otáčení obrazu (doprava a doleva). Rozlišení: VGA (640 x 480) / QVGA (320 x 240) Pracovní mód: 50 Hz/60Hz/outdoor Barevné parametry: klikněte na + nebo - pro nastavenbí jasu a kontrastu.

18 4.43 Pro administrátora Když se přihlásíte jako administrátor, můžete nastavovat veškeré parametry. Klikněte na "For Administrator" a vstupte do rozhraní nastavení. Obrázek 24 Alias Settings: můžete vložit jiný název zařízení. Data & Time settings: nastavení data a času. Uers Settings: pro tento systém lze vložit až osm účtů. Zde může osm uživatelů konfigurovat svá jména a hesla jako administrátor, operátor nebo návštěvník. Visitor: v tomto módu můžete pouze zobrazovat. Operator: Můžete ovládat směr IP kamery a nastavit některé parametry. Administrator: Můžete nastavit některé pokročilé konfigurace IP kamery. UpnP Settings: Při přístupu k IP kameře se ujistěte, že stav UpnP je Succeed. Upgrade Device Firmware: vylepšení firmwaru zařízení a web UI. Restore Factory Settings: obnoví tovární nastavení zařízení. Reboot Device: restartuje zařízení. Back: Návrat do módu monitorování.

19 5. Návštěva IP kamery skrze internet 5.1 Způsob připojení přes internet Obrázek 25 Související nastavení a přihlášení IP kamery 1. Pokud síť vaší IP kamery využívá statickou IP, stačí pouze vložit tuto IP adresu a port IP kamery do prohlížeče, když chcete kameru navšívit. 2. Pokud používáte ADSL pro vytáčení a surfování online, měli byste IP kameře pořídit WAN IP adresu nebo konfigurovat DDNS. 1) Jsou čtyři způsoby získání WAN IP adresy: (1) Použití u pro zaslání IP funkce internetu Po úspěčném nastavení u bude na váš zaslána IP, když byla internetová IP nebo port změněny. Pokud se jedná o dynamickou IP, uživatel musí vložit tuto IP adresu, aby navštívil IP kameru. (2) Získat z nějaké internetové stránky Získat WAN IP adresu je snadné. Můžete otevřít v počítači prohlížeč za podmínky, že IP kamera a PC mají stejný subnet. Například: nebo atd. Ta vám sdělí následovně WAN IP adresu.

20 (3) Získat z MSN a MSN účtu IP kamery (detaily 3.53) (4) Získání z routeru Jako příklad si vezmeme "Nur8555N" z routeru "Xinxiang". A. Podle manuálu k routeru je IP routeru B. Přihlašte se na router. Vložte do prohlížeče Zjistěte stav routeru a najděte WAN routeru (v tomto případě je IP WAN ), jak vidíte na následujícím obrázku 27). Obrázek 27 Nyní můžete navštívit IP kameru z internetu. Měli byste tak učinit vložením správné IP adresy. Například: Poznámka: Ujistěte se, že jsou k dispozici porty UPNS. UPNP můžete otevřít následujícími způsoby. Vstupte do stránky nastavení routeru (detaily najdete v manuálu routeru), abyste umožnili UPNP. Nebo umožněte funkci virtuálního mapování. Přidejte IP adresu a port zařízení do seznamu virtuálního mapování. Obrázek 28

21 Uživatelé mohou navštívit IPCAM přes internet. Vložte adresu. Například 2) Službu DDNS (dynamická DNS) lze zafixovat a dynamická IP adresa odpovídá zařézení v reálném čase. Stručně řečeno, kdokoliv surfuje po internetu nebo jej jakkoliv používá, DDNS zajišťuje, že zafixovaný název domény může být navštíven z uživatelského zařízení. Naše výrobky byly konfigurovány na služby DDNS. O název domény také můžete zažádat na registračních stránkách. Například: Musíte vyplnit DDNS a port. Například: ( Prohlížeč přejde na přihlašovací stránku IP kamery.

22 Obrázek 31

23 Vyplňte uživatelské jméno a heslo pro vstup. Může se stát, že vložíte název domény, ale nemůžete IP kameru otevřít v prohlížeči, jako níže. Otevřete prosím zařízení a zkontrolujte stav IP kamery v oblasti místní sítě. Potvrďte, zda je aktivována funkce UPNP a zda se DDNS daří připojit.

24 Obrázek 34 Musíte úspěšně nastavit port funkce mapování, abyste zkontrolovali, zda je funkce UPNP umožněná. Pokud nebyla, umožněte ji (viz manuál k routeru)! Pokud používáte router TPLINK, následujte tyto instrukce. Skrze UPNP automatický port mapování k síti: vložte IP adresu routeru do prohlížeče (například " >, IP adresa routeru je napsaná na štítku na krytu routeru - nastavte ji, prosím, podle své vlastní IP adresy), otevřete stránku routeru "forward rules"> >"upnp set", abyste zajistili, že aktuální stav upnp je "already available", jak vidíte níže: Poznámka: Některá rozhraní routeru nemají možnost "UPNP Settings". V takovém případě otevřete virtuální server IP kamer ve své místní síti mapování spojení IP adresy a čísla portu.

25 Obrázek 36

26 6. Přístup k IP kameře skrze mobilní zařízení jako mobilní telefon, Ipad, atd. Existují dva způsoby přístupu k IP kameře: jeden je přímo vložit do prohlížeče IP adresu. Je možné vložit buď IP adresu nebo DDNS. Další možností je využití klenta. 6.1 Vložte IP adresu do prohlížeče 1) Jako příklad si vezmeme IPAD: Otevřete prohlížeč "Safari". Vložte IP adresu IP kamery, například:

27 Vyberte dle vašich požadavků jazyk a vyberte mód přihlášení v závislosti na vašem prohlížeči. Obrázek 39 Vložte vaše přihlašovací jméno a heslo. Základně je nastaveno jméno admin a žádné heslo.

28 Vyberte mód Server Refresh. Obrázek 42

29 Vyberte mód Server Push. Obrázek Nyní si jako příklad vezmeme zařízení se systémem Android: Otevřete menu. Otevřete prohlížeč a vložte do něj IP adresu IP kamery, například: Obrázek 44

30 Vložte uživatelské jméno a heslo IP kamery a klikněte na "sign in". Pak vyberte přihlašovací rozhraní. Obrázek Instalace klienta pro přístup k IP kameře Je mnoho softwarových klientů pro podporu IP kamer, několik programů od třetích stran také podporuje naše IP kamery. Následující postup je pro software od výrobce (verze pro Android). 1. Program se nachází buď na CD přiloženém ke kameře nebo se dá stáhnout z (1) Instalační soubor ipcamera.apk. Prostředí pro spuštění: Android verze 1.6 nebo vyšší. Poznámka: Před instalací se ujistěte, že je mobilní telefon připojen k internetu. (2) Metoda instalace: 2.1 Vložte do mobilního telefonu s Android SD kartu. 2.2 Propojte mobilní telefon pomocí USB kabelu s počítačem. 2.3 Vyberte model USB spojení pro váš telefon. Ve složce "Tento počítač" uvidíte SD kartu. 2.4 Zkopírujte na SD kartu soubor ipcamera.apk. 2.5 Odpojte zařízení, najděte skrze "File Management" ipcamera.apk a spusťte jej. 2.6 Aplikace ipcamera se ukáže po instalaci na domovské obrazovky. (3) Proces práce softwarem: Nejprve se ujistěte, že jste přes Wi-Fi připojení k internetu. Poté dejte přes aplikaci Play vyhledávat "reecam".

31

32 Kameru můžete editovat, modifikovat její konfiguraci nebo vymazat její činnost. Kameru přidanou do seznamu kamer můžete sledovat v reálném čase, ovládat její PTZ a nastavit zapnutí a vypnutí audia, interkom a video: Obrázek 51

33 2. Proces nastavení IP kamery pro iphone a ipad. Požadavky firmwaru: kompatibilní s iphone, ipod touch a ipad. Systémové požadavky: Vyžaduje ios 4.2 nebo vyšší. Software (ipcamera) si můžete stáhnout z App Store: itunes.apple.com/cn/app/reecam/id ?mt=8 Postup probíhá následovně:

34

35 7. Další nastavení 7.1 Nastavení sítě 7.11 Základní nastavení sítě Pokud má router, na který je připojena IP kamera, funkci DHCP, můžete vybrat možnost "Obtain IP from DHCP Server" nebo vyplnit parametry sítě ručně. Http port: Ve většině případů můžete nechat hodnotu 80, nicméně, pokud váš poskytovatel internetu blokuje tento port, můžete přepnout na jiné číslo, například 85, 8080, 8888, 9000, atd. Rozsah je od 0 do 65535, dávejte pozor na stejné segmenty u více zařízení musí být nastavené jiné porty. Port nesmí být v konfliktu s jiným softwarem nebo zařízením. a. Najděte modifikační nástroje v LAN Obrázek 58 b. "For administrator", "Basic network setting" - změna portu. Obrázek 59

36 7.12 Nastavení WIFI 1) Vložte nastavení bezdrátové sítě bezdrátového routeru, abyste zjistili SSID. Kanál (méně než 10). Autentifikace kódování je níže: Obrázek 61

37 Jako administrátor se přihlašte na kameru, otevřete stránku nastavení bezdrátové LAN, vyplňte všechna nastavení (pozor, aby byla stejná jako routeru) a poté odpojte kabel. Funkce bezdrátové sítě lze nyní použít. Příklad je níže. Obrázek 62 Obrázek 63

38 7.13 Nastavte bod po bodě bezdrátové spojení Adhoc 1) Otevřete rozhraní základních nastavení sítě, zkontrolujte stav zařízení. Obrázek 64 2) Otevřete rozhraní nastavení bezdrátové LAN sítě, vyberte jako typ sítě Adhoc, můžete definovat SSID jako 001. (Zařízení se restartuje. Neodpojujte napájení. Prosím, počkejte...) Obrázek 65

39 3) Odpojte RJ45 od IP kamery. Použijte laptop nebo jiné zařízení s funkcí wifi (včetně chytrých telefonů, atd.) pro nalezení vámi pro procesu 2 definované SSID. Pak proveďte spojení. Obrázek 66 Klikněte na bezdrátovou síť a zkontrolujte stav spojení IP kamery. Dávejte pozor na to, že IP adresa vašeho připojeného laptopu musí odpovídat vaší IP kameře. Pokud ne, resetujte prosím IP adresu vašeho laptopu ručně. Obrázek 67 4) Nyní můžete použít nástroj IP kamery pro vložení IP adresy kamery přímo do prázdné stránky prohlížeče. 1. Navštivte kameru pomocí nástroje IP kamery: Obrázek 68

40 2. Vložte IP adresu do prohlížeče. Vložte uživatelské jméno a heslo do přihlašovacího rozhraní. Obrázek 69 Klikněte na "Sign in" a přihlašte se na kameru. Obrázek 70

41 7.2 Nastavení více zařízení Přidejte kamery do LAN. Na stránce nastavení více zařízení (Multi-Device Settings) vidíte všechna zařézení nalezená v LAN. První zařízení je toto zařízení v základním nastavení. Můžete přidat více kamer do LAN monitoringu. Tento webový software podporuje až devět kamer současně. Klikněte na "The 2ND Device" a dvakrát klikněte na položku v "Device List in LAN", Alias, Host a Http Port se vyplní automaticky. Vložte správné uživatelské jméno a heslo, poté klikněte na "add". Přidejte stejným způsobem více kamer. Nakonec nezapomeňte na tlačítko "setting". Obrázek 71 Přidejte kamery na internet. Nejprve se ujistěte, že přidaná kamera se může připojit na internet pomocí IP adresy nebo DDNS domény. Například takto: nebo Můžete vložit Host: , Http port: 9999 nebo Host: IPcam.dyndns.org. Vložte správné uživatelské jméno a heslo, poté klikněte na "add". Stejným způsobem přidejte více kamer. Obrázek 72

42 Obrázek Nastavení MSN Vyplňte váš MSN účet a heslo, poté přidejte účet, který potřebujete, aby přijal IP adresu IP kamery do svého seznamu IPCAM MSN (obrázek 67), Klikněte na "submit" a poté raději restartujte IP kameru. Poté se přihlašte ke svému MSN pro přidání účtu IPCAM MSN na MSN seznam, který přijde IP adresu IP kamery. (Vyplňte MSN účet a heslo pro IP kameru. Přidejte kolem deseti MSN účtů.) Obrázek 74 Nejprve se přihlašte a klikněte na "add contacts", vyberte Add Contact, poté vyplňte MSN účet IP kamery v "instant messaging address". Klikněte na next, abyste rozeslali nabídky.

43 Obrázek 75 Další: Obrázek 76 Obrázek 77

44 Když se MSN účet IP kamery ukáže online, můžete s ní chatovat. Vložením příkazu "url?" se ukáže účet kamery s IP adresou, jak vidíte níže: Obrázek 78 Můžete vložit do prohlížeče IP adresu a poté si prohlížet obraz IP kamery, jak vidíte níže: Obrázek 79 Pozor: Nejprve byste měli vyplnit MSN účet IPCAM.

45 7.4 Nastavení služby DDNS Služba DDNS: tento systém podporuje protokoly od některých poskytovatelů DDNS: Dyndns.org. Systém podporuje DDNS jako topicam.org, peanut shell, 3322.org, DynDNS poskytované IP. Uživatel a heslo: uživatelské jméno a heslo použité při získávání názvu domény (detaily: 8.1) DDNS Host: název domény Továrně nastavená DDNS (Factory DDNS) Zařízení má pro každý výrobek jednu unikátní DDNS, která je na štítku na spodní straně. Uživatel musí pouze vyplnit tuto DDNS IP adresu a port v prohlížeči, poté může monitorovat vzdálenou IP kameru. Obrázek 80: Továrně nastavená DDNS Poznámka: Když používáte pro přístup ke kameře název domény a UPNP není úspěšná, musíte na routerech nastavit funkci mapování.

46 7.4.2 DDNS třetích stran Uživatel nemusí používat pouze továrně nastavenou DDNS, ale klidně také DDNS systém od třetích stran. Například z Jediné, co musí uživatel udělat, je získat volnou DDNS a poté ji vyplnit do "set box", jak vidíte níže. Uložením této volby je možné používat DDNS. Obrázek 81 Poznámka: název domény třetí strany je uskutečněním analytické cesty. Vložte doménu do prohlížeče, udrží si tento řetězec znaků. Pokud port zařízení není 80, tak přidejte dvojtečku a číslo portu. Například: Mail a služba FTP 1) Konfigurujte ovou schránku pro přijímání a odesílání mailů. ová schránka se používá pro přijímání obrázků zaslaných po spuštění poplachu a IP adresy systému po úspěšném připojení. Poznámka: V Alarm Service Settings -> zaškrtněte zasílání mailu při poplachu. Mailová služba se tam aktivuje. Obrázek 82

47 Konfigurujte ovou schránku pro přijímání a odesílání mailů. ová schránka se používá pro přijímání obrázků zaslaných po spuštění poplachu a IP adresy systému po úspěšném připojení. Sender: Toto zařízení odesílá y. Receiver: Pro přijímání ů od Sender můžete nastavit až čtyři příjemce. SMTP Server: SMTP server pro schránku odesilatele. Need Authentication: Pokud schránka odesilatele vyžaduje autentifikaci, měli byste ji zkontrolovat a poté vložit přihlašovací jméno a heslo SMTP. Mail test: Nastavte prosím parametry mailu a klikněte na "Submit". Zobrazí se výsledky testu. Obrázek 83 Gmail se nastaví stejně. Potřebuje pouze, abyste vyplnili správnou adresu SMTP serveru, uživatelské jméno a heslo. Obrázek 84 Upozornění na internetovou IP adresu: V této možnosti, pokud se změní internetová IP adresa, IP bude zaslána mailem. 1 Nelze se připojit k serveru. 2 Chyba sítě, zkuste prosím později. 3 Chyba serveru.

48 4 Nesprávné uživatelské jméno nebo heslo. 5 Odesilatel odmítnut serverem. Možná server potřebuje autentifikovat uživatele. Zkontrolujte a zkuste znovu. 6 Příjemce odmítnut serverem. Možná kvůli anti-spamovému nastavení serveru. 7 Zpráva odmítnuta serverem. Možná kvůli anti-spamovému nastavení serveru. 8 Server nepodporuje autentifikační mód používaný zařízením. Report IP by Mail: když se změní ipcam port nebo internetová IP, odešle se internetová IP mailem. Například: IPCAM's url is Ujistěte se, že port je pomocí funkce UPNP nebo Virtual Map správně naveden k routeru. 2) Použití a nastavení FTP serveru Pokud už máte FTP server (ipcam.com) a ipcam, můžete vyplnit následující parametry: Obrázek 85 FTP server LAN sítě se nastavuje následovně: 1. Vytvořte účet

49 2. Pokračujte krok po kroku, dokud nedokončíte nastavení. Obrázek Spusťte server

50 Pokračujte, dokud nedokončíte: Obrázek Lze použít účet IPCAM. Obrázek 90

51 5. Nastavte následovně FTP server IP kamery. Obrázek Nastavení a testování je dokončeno úspěšně. Když se spustí poplach, IP kamera nahraje obrázky na FTP server do hlavní složky (viz obrázek). Obrázek 92 FTP Server: adresa FTP serveru. FTP port: port je obvykle 21. FTP Mode: podporuje standardní (POST) mód a pasivní (PASV) mód. Upload Image Now: nahraje ihned obrázek, kdy není schránka kontrolována. Když je kontrolována, můžete nastavit interval vstupu nahrávání (sekundy).

52 7.6 Detekce pohybu Vstupte na stránku Alarm Service Settings pro konfiguraci funkce detekce pohybu (Motion Detection). 1) Motion Detect Armed Pro spuštění poplachu zařízení uskuteční zařízení různá měření. - Pošle em informace o poplachu. - Nahraje obrázky na FTP server a může nastavit časový interval pro posílání obrázků. 2) Nastavení času poplachu Detekční zařízení má pouze jednu akci poplachu. Vždy lze také spouštět poplach ve stanovený čas. Pro poplach ve specifikovaný čas musíte nejprve nastavit čas systému, časovou zónu a poté vyberte periodu poplachu. Viz obrázek. Obrázek 93 Rozhraní nastavení času poplachu Motion Detect Armed Když umožníte tuto možnost, kamera může být nastavena, aby odesílala em poplach a zahrávala obrázky. Na monitorovací stránce kamery zelená ikona zčervená a uslyšíte zvuk poplachu.

53 Motion Detect Sensibility Můžete vybrat citlivost poplachu od nízké po vysokou (úroveň 10). Vyšší číslo znamená vyšší citlivost! Send Mail on Alarm Odešle obrázek a poté, co je spuštěn poplach. (Nejprve byste měli dokončit nastavení mailové služby.) Obrázek 94 Upload Image on Alarm Umožní odeslání obrázku při poplachu a nastaví interval nahrání (sekundy). Obrázek 95

54 REC automatically and save to PC Když umožníte detekci pohybu a otevřete v PC stránku monitorování kamery. Pokud je spuštěný poplach, REC (nahrávání) začne automaticky po několik sekund a uloží se do PC. Obrázek 96 REC se uloží do umístění v PC. Obrázek 97

55 7.7 Nastavení času a data IP kamery a nastavení PTZ Pokud je IP kamera připojena k internetu, může automaticky kontrolovaz čas a datum skrze NTP server. Je potřeba vybrat správnou časovou zónu IP kamery. Jinak je třeba datum a čas nastavit skrze PC. Obrázek 98 Přednastavení a rychlost PT. Obrázek Vylepšení firmwaru zařízení Obrázek 100 Vylepšení firmwaru IP kamera má dva druhy programu: jeden je systémový firmware, druhý je firmware aplikace. Je možné je vylepšovat odděleně.

56 7.9 Nastavení zálohy a obnovení Klikněte na "Set" v "Backup". Dostanete se k BIN souboru obnovení nastavení. Obrázek 101 a vyberte tento soubor pro

57 8. Dodatek 8.1 Registrace a žádost o DDNS službu 1. Uživatelé využívající DDNS poprvé. Pro získání domény si musíte založit účet. Krok 1: Jděte na a dejte Create Account (vytvořit účet). Vyplňte Domain name (název domény).dyndns.org a klikněte na Add (přidat). Obrázek 102 Krok 2: vložte vaše informace Obrázek 103

58 Obrázek 104 Krok 3: Po minutě obdržíte od DynDNS Support, v němž bude odkaz pro potvrzení. Například: htttps://account.dyn.com/eml/createconf/iilhmzhrje5of_6yxtyv1a Obrázek 105

59 Krok 4: Otevřete odkaz pro aktivací vašeho názvu domény, jak vidíte níže. Přihlašte se po aktivaci do svého účtu. Obrázek 106 Krok 5: Zkontrolujte všechny DDNS služby, vybereme zkušební verzi na 14 dní. Obrázek 107

60 Krok 6: Klikněte na odkaz, uvidíte obrázek níže. Vložte své informace. Obrázek 108

61 Krok 7: Nyní jste získali dynamický název domény (obrázek 105) a můžete jej použít v nastavení DDNS služby. (detaily: 7.4). Obrázek U DDNS, která byla nastavena úspěšně, můžete vyplnit IP CAMERA. Když je nastavení úspěšné, stav IP bude zobrazen následovně: Obrázek 110

62 Obrázek Jak nastavit DDNS online? První způsob: Menu "start" - "run" -> vložte CMD, klikněte na "enter". Zkontrolujete tak stav DDNS. Viz níže: Obrázek 112 Skrze příkaz PING lze získat informace o odezvě sítě. Dokazuje to, že název domény byl online. Pokud název domény není úspěšný, důvody mohou být následující: (1) DDNS nemá správné parametry. (2) konfigurace DNS adresy je špatná.

63 8.2 Některé speciální aplikace pro IPCAMERA IPCam: některé povely pro ovládání IPCam. user: uživatel pwd: heslo pri: aktuální přístup (1: návštěvníci 2:3: manažeři operací) resolution: rozlišení obrazu (8: 320*24 0qvga, 32: 640*480 vga) rate: přenos a rozsah obrazu 0-23 brightness: jak, 0 až 255 contrast: kontrast 0-6 mode: mód, 0:50 Hz; pro 60 Hz; 2: venkovní flip: otáčení, 0: základní, 1: vertikální, 2: horizontální, 3: vertikální+horizontální Přehrávače VLC a mplayer mohou v reálném čase zobrazovat obraz z IP kamery. (parametry: /videostream.asf?user=&pwd=&resolution=&rate=) Obrázek 113 Z následujícího obrázku můžete zobrazit lokální IP adresu "Ipcam", která je WAN IP adresa je: můžete vložit IP adresu "IPcam", aby byla otevřena v přehrávači.

64 Obrázek 114 Otevření v CLC media player: Obrázek 115 LAN adresa pro přehrávání: Obrázek 116

65 Obrázek 117 Otevřete přehrávání: Obrázek 118

66 Jak vidíte na následujícím obrázku, lze přehrávat jako stream obraz z kamery. Obrázek 119

67 8.3 Často pokládané dotazy Poznámka: 1) Před jakýmkoliv dotazem zkontrolujte nejprve propojení se sítí. 2) Zkontrolujte pomocí indikátorů pracovní stav sítě, serveru, rozbočovače a síťové karty. Pokud se chovají abnormálně, zkontrolujte propojení sítě Zapomněl jsem administrátorské uživatelské jméno a/nebo heslo Pro resetování uživatelského jména a hesla stiskněte a podržte tlačítko RESET na pět sekund. Pusťte vypínač a uživatelské jméno a heslo se resetuje zpět na základní nastavení. Základní uživatelské jméno: admin. Základní heslo: žádné Konfigurace IP adresy Zkontrolujte, zda IP adresa IP kamery sdílí stejný subnet jako vaše pracovní stanice: Klikněte na Tento počítač -> Ovládací panely -> Síťová připojení -> LAN -> Vlastnosti -> internetové protokoly (TCP/IP) a zkotnrolujte IP adresu a subnet masku. Ujistěte se, že jsou při ruční konfiguraci IP adresy IP kamery stejné Konfigurace sítě Zkontrolujte, zda váš software HTTP serveru byl nakonfigurován a funguje správně. Pokud máte spuštěný jakýkoliv firewall, ujistěte se, že má povolená spojení na portu 80. Také, pokud používáte kabel/dsl router, ujistěte se, že jste nastavili správně port. (Pro více detailů se podívejte do manuálu ke svému routeru.) Pokud nic z toho nevykazuje chybu, je také možné, že vaše ISP blokuje spojení na portu 80. Mnoho IPS toto udělalo kvůli internetovým červům jako Code Red. Pokud je toto váš případ, musíte nastavit váš HTTP server na jiný port (například 8080) Žádný obraz z monitorování Existují čtyři důvody: 1. Pokud nepoužívá funkci DirectX a vede k nenormálnímu zobrazení barevného obrazu. Nainstalujte DirectX a otevřete startovní menu, poté vložte příkaz. Obrázek 120 Používáte funkci DirectX a ta usnadní DirectDraw, Direct3D a AGP. Pokud ne, může se jednat o chybu připojení nebo hardwaru.

68 2. Problémy s hardwarem, nelze podporovat kartu. 3. Antivirový program může ovlivnit připojení. Bude zastaven nebo zavřen. Pokud jste nainstalovali proti tomuto odolný software, zavřete jej a zkuste to znovu. 4. Ovladač ActiveX není nainstalován správně. Pokud ani poté obraz není zobrazován správně, možná došlo k chybě při instalaci. Poté učiňte následující: - Nainstalujte současně "IP Camera Tool" a ovladač ActiveX. - Nainstalujte, prosím, ovladač ActiveX a ponechte bezpečnostní nastavení pro prohlížeč Internet Explorer Problémy s frekvenčním rozsahem sítě Počet obrázků za sekundu závisí na následujících faktorech: 1. frekvenční rozsah sítě; 2 výkon PC, podmínky sítě a nastavení zobrazení (jas, atd.); 3. počet návštěvníků (příliš návštěvníků může zpomalit počet obrázků za sekundu); 4. výběr switche nebo rozbočovače (pro více IP kamer použijte raději switch, než rozbočovač (hub)). Zařízení používá kompresi MJEPT, potřebuje dobrý frekvenční rozsah sítě. Pokud je příliš úzký, prohlížeč bude pomalý. Typické parametry videa jsou následující: 640x480@30fps: 4.0 Megabity až 5.0 Megabitů 320x240@30fps: 1.2 Megabity až 1.6 Megabitů Proč se objevuje okénko "Fail to connect to the device"? Toto okénko se objevuje pouze v případě použití více kamer. Vstupte do nastavení Multi-Device Settings (přihlašte se jako administrátor) pro kontrolu nastavení zařízení, zda je správná nebo ne. Když je jedna z více kamer odpojena, barva se změní na žlutou a objeví se okénko se zprávou "Fail to connect to the device". Obrázek 121

69 8.3.7 Nelze se napojit na IPCAM z internetu Důvody jsou následující: 1. Ovladač ActiveX není nainstalován správně (více detailů: 5.1.4). 2. Port, který IPCAM využívá, je blokován firewallem nebo antivirem. Změňte číslo portu a zkuste to znovu. 3. Mapování portu je neúspěšné. Můžete jej učinit dvěma způsoby: Vstupte na stránku nastavení routeru, který propojuje IPCAM, a umožněte funkci UPnP. Vstupte do "UPnP Settings" IPCAM a umožněte UPnP. Ujistěte se, že stav je "UPnP success". Pokud má router funkci virtuálního mapování, vstupte na stránku nastavení, přidejte IP adresu a port IPCAM na seznam virtuální mapy. Pokud používáte ADSL, IP je dynamická. Měli byste nastavit DDNS (více detailů je v a 5.1.6) a také se ujistěte, že je mapování portu úspěšné. 8.4 Řešení běžných problémů Nástroj IP kamery nemůže najít kameru. Vyjma případů, kdy je kamera poškozená. 1. Ujistěte se, že není žádný problém s konektorem. Doporučený konektor (AMP) je mezinárodním standardem. Další poznámka, kanál přenosu dat IPCAM vyžaduje vyšší rychlost, než počítač, takže se může stát, že počítač bude fungovat správně, ale IPCAM ne. Při zapojování konektorů zapojte nástrčku pevně. 2. Potvrďte, že je v pořádku napájení. Nejprve zkontrolujte, zda se rozsvítil indikátor napájení. Pokud se rozsvítil, zkontrolujte, zda žluté světlo na portu RJ45 (indikační světlo napájení) a zelené světlo (indikační světlo sítě) svítí nebo ne. Pokud svítí, napájení a kabel fungují bez problémů. 3. Potvrďte, že jsou zavřené všechny firewally a antiviry. Firewall často zablokuje neznámá data, takže pokud firewall běží, je možné, že nástroj IPCAM TOOL nemůže najít zařízení. Doporučujeme dočasně zavřít firewall a antivir, než bude přístroj nalezen. Jak vyřešit, že kamera ukazujhe prázdnou obrazovku? 1. Zkontrolujte, zda používáte správný napájecí adaptér. Používejte, prosím, originální. 2. Zavřete antivirus. Co dělat, když se nelze na kameru přihlásit z internetu? 1. Zkontrolujte, zda jste úspěšně nastavili DDNS. 2. Zkontrolujte, zda je číslo portu IPCAM stejné jako routeru. Musí být stejná. Nelze zobrazit monitorovaný obraz. 1. Důvod: nelze se připojit k síti. Řešení: Zkontrolujte, zda je správně připojená síť. Vylučte, že chybu způsobuje kabelu a počítačový vir. 2. Důvod: IP adresa je obsazená jiným zařízením. Řešení: Vyberte automatické získání adresy. 3. Důvod: IP adresa je umístěná v jiném subnetu. Řešení: Zkontrolujte IP adresu IPCAM, adresu subnet masky a nastavení brány. 4. Důvod: Web port byl modifikován. Řešení: Kontaktujte správce sítě pro informace o portu. 5. Důvod: Neznámý. Řešení: Stiskněte tlačítko reset pro základní nastavení, poté znovu připojte pro automatické získání IP adresy. Subnet maska je

70 8.5 Základní parametry Základní parametry sítě IP adresa: dynamická Subnet maska: Brána: dynamická DDNS: poskytnutá výrobcem Základní parametry sítě Základní uživatelské jméno: admin Základní heslo: žádné heslo 8.6 Technické parametry Věc Senzor Objektivy Audio IP CAM (NIP-02BGPWA2) Obrazový senzor 1/5'' barevný CMOS senzor Displej 640 x 480 (300K pixelů) Objektiv f:3.6mm, F:2.4 (infračervený objektiv) Minimální osvětlení 0.5 Luxu Typ objektivu Skleněný Úhel zobrazení 60 stupňů Mikrofon Obousměrné audio Název domény Server MSN server / DDNS server Video MJPEG Komprese obrazu Počet obrázků za sek. 15 FPS (VGA), 30FPS (QVGA) Komunikace Rozlišení 640 x 480 (VGA), 320 x 240 (QVGA) Zrcadlové otočení Vertikální / Horizontální Mód 50 Hz, 60 Hz nebo venkovní Parametry videa Jak, kontrast Ethernet Jeden 10/100Mbps RJ-45 Podporovaný protokol HTTP/DHCP/IP/TCP/UDP/FTP/SMTP/DDNS/PPPoE, UPnP Monitor telefonu Fyzicky mobilního Podporuje Iphone/Ipad/3G telefon/chytrý telefon Bezdrátový standard IEEE b/g Bezdrátový standard b: 11Mbps (max.) g: 54Mbps (max.) Bezdrátová ochrana 64/128-bitWEP kódování Úhel Pevný Infračervené světlo 22 IR LED, Noční vidění do 20 metrů Velikost výrobku 130 x 130 x 75 mm Hrubá hmotnost g/kus (výrobek: 196x165x123mm) Čistá hmotnost g/kus (pouze výrobek)

71 Napájení Prostředí Specifikace DC 5V/2.5A 1.8 metru Spotřeba 5 Wattů Pracovní teplota 0 až 55 C (14 F až 122 F) Pracovní vlhkost 20 % až 85 % nekondenzující Skladovací teplota -10 až 60 C (14 F až 140 F) Skladovací vlhkost 0 % až 90 % nekondenzující Požadavky PC CPU Certifikáty 2.0GHz nebo více (doporučené 3.0GHz) Velikost paměti 512MB nebo více (doporučené 1.0GB) Grafická karta 64M nebo více Podporovaný OS Microsoft Windows XP/Vista/Windows 7 Podporované prohlížeče Internet Explorer, Firefox, Chrome CE, FCC, RoHS

IP kamera YIGO YG-IP063D Uživatelský manuál. (Pro Windows)

IP kamera YIGO YG-IP063D Uživatelský manuál. (Pro Windows) IP kamera YIGO YG-IP063D Uživatelský manuál (Pro Windows) 1. Přehled výrobku Jedná se o IP kameru pro místní sítě (LAN) a větší sítě (WAN). Dálkové sledovací přístroje poskytují čisté, vysoce integrované

Více

IP kamera YIGO YG-IP056D Uživatelský manuál. (Pro Windows)

IP kamera YIGO YG-IP056D Uživatelský manuál. (Pro Windows) IP kamera YIGO YG-IP056D Uživatelský manuál (Pro Windows) 1. Přehled výrobku Jedná se o IP kameru pro místní sítě (LAN) a větší sítě (WAN). Dálkové sledovací přístroje poskytují čisté, vysoce integrované

Více

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru Instalační manuál Tipy: Pokud je to nezbytné, resetujte kameru. Najděte na spodní nebo zadní straně tlačítko "RESET" a přidržte jej na 10 sekund, zatímco je zapnuté napájení. 1. Instalace hardwaru 1.1

Více

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál B Series Waterproof Model IP Kamera Uživatelský manuál Obsah 1 ÚVODEM... 3 2 VZHLED A ROZHRANÍ... 3 3 PŘIPOJENÍ KE KAMEŘE Z VAŠÍ LAN SÍTĚ... 4 4 PŘIPOJENÍ KAMERY PŘES WAN ROZHRANÍ... 8 5 DALŠÍ NASTAVENÍ...

Více

WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0043 HD 720P

WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0043 HD 720P 1516778124 VÝROBNÍ ČÍSLO WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0043 HD 720P 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned z několika důvodů. Tím prvním je možnost nastavit kameru bez připojení

Více

P2P IPCAM IP 01 Uživatelská příručka

P2P IPCAM IP 01 Uživatelská příručka P2P IPCAM IP 01 Uživatelská příručka IP -01 P2P manuál Poznámka: Obrázky jsou pouze orientační. 1.Instalace Hardware 1.1 Otevřete balení kamery a jako první nainstalujte WiFi antenna na kameru 1.2 Vložte

Více

Venkovní voděodolná P2P IP KAMERA WNS-HW28 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Venkovní voděodolná P2P IP KAMERA WNS-HW28 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Venkovní voděodolná P2P IP KAMERA WNS-HW28 UŽIVATELSKÝ MANUÁL OBSAH BALENÍ 1x IP kamera 1x Wi-Fi anténa 1x Napájecí zdroj (napětí 12V) 1x Originální CD s instalačním softwarem INSTALACE HARDWARE 1. Kameru

Více

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací J M K UP 009 IP KAMERA T865 Uživatelská příručka Stručný průvodce instalací T865 IP kamera Stručný průvodce instalací Připojení k síti Připojte síťový kabel do příslušné zásuvky vzadu na kameře. Použijte

Více

eses bezpečnostní kamera Full HD 1080P

eses bezpečnostní kamera Full HD 1080P 1559553308 VÝROBNÍ ČÍSLO eses bezpečnostní kamera Full HD 1080P 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned z několika důvodů. Tím prvním je možnost nastavit kameru bez připojení síťového kabelu. Stačí

Více

1. Základní údaje. 2. Připojení kamery k počítači. 3. Nastavení kamery. Vnitřní IP kamera WaveRF IPC07IPT Návod k obsluze

1. Základní údaje. 2. Připojení kamery k počítači. 3. Nastavení kamery. Vnitřní IP kamera WaveRF IPC07IPT Návod k obsluze Vnitřní IP kamera WaveRF IPC07IPT Návod k obsluze 1. Základní údaje 1.1 Popis produktu 1.2 Přední strana kamery 1.3 Zadní strana kamery a popis portů 2. Připojení kamery k počítači 3. Nastavení kamery

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

eses WiFi kamera venkovní 1080P vodotěsná 2MP CMOS Full HD Wanscam K22

eses WiFi kamera venkovní 1080P vodotěsná 2MP CMOS Full HD Wanscam K22 1557744476 eses WiFi kamera venkovní 1080P vodotěsná 2MP CMOS Full HD Wanscam K22 eses WiFi kamera venkovní 1080P vodotěsná 2MP CMOS Full HD Wanscam K22 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned

Více

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2 Bezdrátový 11ag AP Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Rychlý průvodce instalací Registrační kartu Jsou dva

Více

Bezpečnostní kamera Wanscam HW0028 HD 720P

Bezpečnostní kamera Wanscam HW0028 HD 720P 1526364818 VÝROBNÍ ČÍSLO Bezpečnostní kamera Wanscam HW0028 HD 720P 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned z několika důvodů. Tím prvním je možnost nastavit kameru bez připojení síťového kabelu.

Více

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž.

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Obsah 1 Úvod... 1 2 Návod pro připojení do webového rozhraní... 1 2.1 Připojení kamery k WiFi síti... 4 2.2 Postup nastavení

Více

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce IP kamera NCC800 NCC800WL Instalační průvodce 1. Nejprve stanovte typ zařízení. 2. Pokud je zařízení možné napájet pomocí PoE (Power over Ethernet), jednoduše připojte kameru pomocí Ethernet kabelu. 3.

Více

Dětská chůvička AI-IP020 se skrytou Full HD Wi-Fi kamerou

Dětská chůvička AI-IP020 se skrytou Full HD Wi-Fi kamerou Dětská chůvička AI-IP020 se skrytou Full HD Wi-Fi kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

Bezpečnostní kamera Wanscam HW Full HD 1080P

Bezpečnostní kamera Wanscam HW Full HD 1080P 1526361903 VÝROBNÍ ČÍSLO Bezpečnostní kamera Wanscam HW0029-5 Full HD 1080P 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned z několika důvodů. Tím prvním je možnost nastavit kameru bez připojení síťového

Více

Wi-FI kamera. Uživatelský manuál www.kameryip.cz. IP kamera se skládá z několika zařízení, která jsou umístěna v jednom společném krytu.

Wi-FI kamera. Uživatelský manuál www.kameryip.cz. IP kamera se skládá z několika zařízení, která jsou umístěna v jednom společném krytu. Wi-FI kamera Uživatelský manuál IP kamera se skládá z několika zařízení, která jsou umístěna v jednom společném krytu. Nejprve senzor s optikou snímá obraz který ho převádí na videosignál. Tento signál

Více

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci 54Mbps bezdrátový router WRT-415 Návod pro rychlou instalaci 1 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení 1 1.2 Systémové požadavky 1 1.3 Vlastnosti zařízení 1 2 Fyzická instalace... 2 2.1 Připojení hardwaru 2

Více

A-LINK IPC2. Pan-Tilt MPEG4/MJPEG Síťová Kamera. Průvodce rychlým nastavením

A-LINK IPC2. Pan-Tilt MPEG4/MJPEG Síťová Kamera. Průvodce rychlým nastavením A-LINK IPC2 Pan-Tilt MPEG4/MJPEG Síťová Kamera Průvodce rychlým nastavením 1 Začínáme Obsah balení Zkontrolujte obsah balení, zda obsahuje všechny uvedené díly. V případě, kdy nějaká ze součástí chybí

Více

IP kamera. Uživatelský manuál

IP kamera. Uživatelský manuál IP kamera Uživatelský manuál Upozornění: Tento manuál nemusí zcela přesně popisovat některé technické detaily nebo může obsahovat tiskařské chyby. Pokud byste nemohli vyřešit některé problémy pomocí tohoto

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA OBSAH BALENÍ Poznámka: Některé modely nemají samostatnou anténu POSTUP INSTALACE Poznámka: Před prvním použitím IP kamery postupujte podle výše uvedeného schématu. Připojte kameru

Více

Převodník PRE 10/20/30

Převodník PRE 10/20/30 Převodník PRE 10/20/30 PRE10/20/30 slouží pro připojení zařízení Elektrobock (centrální jednotka PocketHome, termostatu PT41 aj.) do sítě Ethernet. Připojené zařízení je tak možno ovládat z libovolného

Více

Pohyblivá P2P IP kamera se zvukem, WiFi a záznamem na kartu WNS-JW08 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Pohyblivá P2P IP kamera se zvukem, WiFi a záznamem na kartu WNS-JW08 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pohyblivá P2P IP kamera se zvukem, WiFi a záznamem na kartu WNS-JW08 UŽIVATELSKÝ MANUÁL OBSAH BALENÍ 1x IP kamera 1x Napájecí zdroj (napětí 5V) 1x Originální CD s instalačním softwarem 1x Držák na kameru

Více

Zmodo kamerové systémy. Zmodo kamerové systémy Uživatelský manuál CZ

Zmodo kamerové systémy. Zmodo kamerové systémy Uživatelský manuál CZ Zmodo kamerové systémy Zmodo kamerové systémy Uživatelský manuál CZ 1 Uživatelský manuál CZ OBSAH Obsah... 2 Rekordér... 3 Kamery... 4 Volitelné příslušenství... 5 Instalace pevného disku... 6 Propojení

Více

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru.

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Instalace Připojení zařízení Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu. Pomocí

Více

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR Úvod Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy, poskytuje vysoký výkon a jednoduché použití. Umožňuje uživatelům využívat rychlejší komunikační rychlosti, než kdykoli předtím a využívat tří

Více

Připojení do PC aplikace Camera Live

Připojení do PC aplikace Camera Live Návod na připojení a zprovoznění IP kamera Anbash. Postup popsaný v tomto návodu není jedinou cestou ke zprovoznění kamery, představuje doporučený postup. V návodu je popsáno základní připojení kamery

Více

HD inteligentní IP server WiFi, P2P

HD inteligentní IP server WiFi, P2P HD inteligentní IP server WiFi, P2P Návod k obsluze Výhody produktu: Universální možnost připojení libovolných kamer s RCA konektory Jednoduché nastavení www.spyshops.cz Stránka 1 Ovládání přes smartphone

Více

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HN-T3A Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

Návod k obsluze. IP kamera Minitar MWIPC-1510G

Návod k obsluze. IP kamera Minitar MWIPC-1510G Návod k obsluze IP kamera Minitar MWIPC-1510G Úvod MWIPC-1510G je bezdrátová web kamera, která umožňuje přes internet zprostředkovat obraz odkudkoliv na světě, aniž by musel být zapnutý počítač. Může se

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Řada P-660HN Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Firmware v3.70 Vydání 2, 12/2008 Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.1 Uživatelské heslo: user Administrátorské heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci

Více

NW-7500 REMOTE SURVEILLANCE WIRELESS CAMERA. Informace o výrobku E D F G CZ UK

NW-7500 REMOTE SURVEILLANCE WIRELESS CAMERA. Informace o výrobku E D F G CZ UK Informace o výrobku B E D F G CZ UK A C H I J A: Objektiv B: Indikátor napájení C: Indikátor připojení D: Zásuvka rozhraní pro síť LAN E: Zásuvka pro připojení antény F: Resetovací tlačítko G: Zásuvka

Více

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení.

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Instalace Připojení zařízení POZN Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu.

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

IP kamery Relicam. Verze 2 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

IP kamery Relicam. Verze 2 UŽIVATELSKÝ MANUÁL IP kamery Relicam Verze 2 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pro ovládací rozhraní kamer Sérií RC-ID10xF RC-IW10xF RC-ID10xV RC-IW10xV RC-ID10xF RC-IW10xF RC-ID20xV RC-IW20xV Důležité upozornění: Informace o nastavení

Více

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HW-T3 v2 Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

Průvodce instalací softwaru

Průvodce instalací softwaru Průvodce instalací softwaru Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Postup instalace

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

IP Kamery RELICAM Verze 1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

IP Kamery RELICAM Verze 1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL IP Kamery RELICAM Verze 1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pro ovládací rozhraní kamer Sérií RC-ID10xF RC-IW10xF RC-ID10xV RC-IW10xV RC-ID20xV RC-IW20xV Důležité upozornění: Informace o nastavení operačních systémů

Více

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Výchozí nastavení: IP adresa: http://10.0.0.138 Uživatelské jméno: admin Heslo: admin Instalační příručka Vydání 1, 7/2011 Copyright 2011. Všechna práva vyhrazena.

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Vypněte všechna

Více

Průvodce instalací software

Průvodce instalací software Průvodce instalací software Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Chcete-li ručně

Více

SONOFF TH10 / TH Stáhněte aplikaci "ewelink". Vyhledejte "ewelink" v aplikaci APP Store pro verzi ios nebo verzi Google Play pro Android.

SONOFF TH10 / TH Stáhněte aplikaci ewelink. Vyhledejte ewelink v aplikaci APP Store pro verzi ios nebo verzi Google Play pro Android. SONOFF TH10 / TH16 Ahoj, vítám používání TH10 / TH16! Sono TH10 / TH16 dokáže sledovat teplotu a vlhkost v reálném čase pomocí ewelink. Existují dva parametry napájení: 10A nebo 16A. Podporuje přednastavení

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

Nástěnné hodiny s bezpečnostní WI-FI kamerou

Nástěnné hodiny s bezpečnostní WI-FI kamerou Nástěnné hodiny s bezpečnostní WI-FI kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 Rychlý

Více

OBSAH. Všechna práva vyhrazena. www.kguardsecurity.com

OBSAH. Všechna práva vyhrazena. www.kguardsecurity.com OBSAH Průvodce nastavením sítě..2 Nastavení statické IP.... 5 Nastavení DHCP. 7 Nastavení Kguard free DDNS.. 11 Příručka Port Forwading z IE... 13 Příručka Port Forwarding pro mobilní telefon 17 Použití

Více

Uživatelská příručka k síťovému projektoru

Uživatelská příručka k síťovému projektoru Uživatelská příručka k síťovému projektoru Obsah Příprava...3 Připojení projektoru k vašemu počítači...3 Kabelové připojení... 3 Dálkové ovládání projektoru pomocí webového prohlížeče...5 Podporované rozlišení...7

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o.

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o. Bezdrátový 11ag AP router Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

Otočná IP kamera Secutek CW-EPFHD

Otočná IP kamera Secutek CW-EPFHD Otočná IP kamera Secutek CW-EPFHD Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. V Háji 1092/15, Praha 7-Holešovice, 170 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz Str. 1 1. Úvod Děkujeme

Více

Uživatelský manuál P2P bezdrátové IP kamery

Uživatelský manuál P2P bezdrátové IP kamery Uživatelský manuál P2P bezdrátové IP kamery PC klientská verze 2.1 Stručné instrukce: Skutečné Plug and Play (P2P) je zcela nová technologie na trhu s IP kamerami. IP kamery se tak snadněji instalují a

Více

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor.

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. AHD 1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. 2. Na druhé straně kabelu připojte BNC konektor s náležitým kanálem k DVR a napájecí kabel k 12V napájení. 3. Vložte pevný disk

Více

Patrol Management System 2.0

Patrol Management System 2.0 Patrol Management System 2.0 Uživatelský manuál RF 5000 Obsah 1 Základní popis aplikačního prostředí 1.1 Hardwarové požadavky 1.2 Aplikační prostředí 1.3 Instalace software 2 Jak používat software 2.1

Více

Průvodce rychlou instalací AXIS 213

Průvodce rychlou instalací AXIS 213 Průvodce rychlou instalací síťové kamery AXIS 213 1 Průvodce rychlou instalací AXIS 213 Prosím, před instalací síťové kamery AXIS 213 PTZ, vezměte na vědomí následující: Tento produkt je navržen pro indoor

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Jak rychle začít se 4-kanálovým NVR-4IPC kitem *H5601?

Jak rychle začít se 4-kanálovým NVR-4IPC kitem *H5601? Jak rychle začít se 4-kanálovým NVR-4IPC kitem *H5601? Před samotnou instalací NVR záznamového zařízení a IP kamer si, prosím, přečtěte pozorně Instalační a uživatelský manuál pro *H5601. Převážně dbejte

Více

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Strana 1 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND spolu s upraveným OpenWrt 1 firmware zajistí připojení a distribuci internetu

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R)

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Bezdrátový router N150 (N150R) Ochranné známky Značky a názvy výrobků jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných vlastníků. Informace mohou být změněny bez

Více

IP kamery DIGITUS Plug&View

IP kamery DIGITUS Plug&View IP kamery DIGITUS Plug&View Stručný průvodce instalací Obsah balení 1 IP kamera Plug&View 1 napájecí zdroj s kabelem 1 kabel s ethernetem 1 stručný průvodce instalací 1 disk CD s nástroji 1 odnímatelná

Více

Uživatelský manuál WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua

Uživatelský manuál WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua Obsah 1. Úvod...1 2. Přihlášení...1 3 Nastavení (Setup)...3 3.1.1. Kamera Obraz (Conditions)...3 3.1.2.1 Kamera Video Video...3 3.1.2.2. Kamera Video snímek (Snapshot)...4

Více

Zkrácený návod k použití

Zkrácený návod k použití Zkrácený návod k použití záznamových zařízení značky Verze: 1.1 Datum: 30-8-2016 WWW.IPOX.CZ Obsah 1. První zapojení. 3 2. Přihlášení a náhled menu zařízení...4 3. Nastavení nahrávání..6 Nahrávání při

Více

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál USB Dokovací stanice Uživatelský manuál Úvod Notebooková univerzální dokovací stanice USB 2.0 Dokovací stanice je unikátní rozšiřovací jednotkou speciálně navrženou k doplnění notebooků nebo stolních počítačů,

Více

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci P-334U Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g Příručka k rychlé instalaci Verze 3.60 1. vydání 5/2006 Přehled P-334U představuje bezdrátový širokopásmový router (podporující normy IEEE

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Důležité informace 3 Obsah balení 3 Přehled indikace LED diod na předním panelu zařízení 3 Popis portů na zadním

Více

Bezdrátový router AC1750 Smart

Bezdrátový router AC1750 Smart Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW Full HD 1080P

WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW Full HD 1080P 1526363152 VÝROBNÍ ČÍSLO WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0022-1 Full HD 1080P 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned z několika důvodů. Tím prvním je možnost nastavit kameru bez připojení

Více

Partizan Device Manager Uživatelský manuál

Partizan Device Manager Uživatelský manuál Partizan Device Manager Uživatelský manuál Anotace Tento doklad to je uživatelský manuál pro software Partizan Device Manager, který byl vypracován podle standardů vypracování softwarů uvedených v ISO/IES

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

Inteligentní WiFi router R6200v2 Instalační příručka

Inteligentní WiFi router R6200v2 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

NSA310 + 500 GB HDD. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234

NSA310 + 500 GB HDD. Příručka k rychlé instalaci. Multimediální server s jedním diskem. Výchozí přihlašovací údaje. Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 NSA310 + 500 GB HDD Multimediální server s jedním diskem Výchozí přihlašovací údaje Webová adresa: nsa310 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci irmware 4.22 Vydání 2, 1/2012 Kde jsou k nahlédnutí certifikace

Více

755-250 IP Kamera 2009.4 V3.0 Uživatelský Návod

755-250 IP Kamera 2009.4 V3.0 Uživatelský Návod 755-250 IP Kamera 2009.4 V3.0 Uživatelský Návod Obsah 1 Úvod... 3 2 Funkce... 3 3 Vyobrazení a Ovládání... 4 3.1 Vyobrazení přístroje... 4 3.2 Ovládání... 4 4 Připojení k Síti... 5 4.1 Postup pro připojení...

Více

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace TP-LINK TL-WR741N Velkou výhodou routeru od společnosti TP-LINK je, že všechny jejich modely mají prakticky stejné administrační rozhraní, proto se dá říct, že tento návod bude platit na všechny jejich

Více

Upozornění před instalací

Upozornění před instalací Upozornění před instalací Když bude ze síťové kamery vycházet kouř nebo neobvyklý zápach, okamžitě ji vypněte. Neumisťujte síťovou kameru do blízkosti zdrojů tepla, například televizoru nebo trouby. Chraňte

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

JAK NASTAVIT SLUŽBU HIK-CONNECT PRO ZAŘÍZENÍ HIKVISION

JAK NASTAVIT SLUŽBU HIK-CONNECT PRO ZAŘÍZENÍ HIKVISION JAK NASTAVIT SLUŽBU HIK-CONNECT PRO ZAŘÍZENÍ HIKVISION Srpen 2017 1. ÚVOD Tento dokument popisuje způsob aktivace služby Hik-Connect. Dokument je určený uživatelům, u kterých se předpokládá znalost práce

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Vypněte všechna

Více

WiFi NVR set. Uživatelský manuál. DDQ CZ s.r.o.

WiFi NVR set. Uživatelský manuál. DDQ CZ s.r.o. WiFi NVR set Uživatelský manuál V1.0.1 Prohlášení Děkujeme, že jste si zakoupili produkt naší společnosti. V případě potřeby podpory nás kdykoliv kontaktujte. Tento uživatelský manuál je vhodný pro wifi

Více

nastavení modemu COMTREND VR-3031eu

nastavení modemu COMTREND VR-3031eu nastavení modemu COMTREND VR-3031eu Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

Návod k instalaci, provozu a údržbě brány MODBUS. Návod k instalaci, provozu a údržbě. Brána Modbus

Návod k instalaci, provozu a údržbě brány MODBUS. Návod k instalaci, provozu a údržbě. Brána Modbus Návod k instalaci, provozu a údržbě Brána Modbus Obsah 1 Představení... 3 2 Úvodní informace... 3 3 Instalace... 5 4 Svorkovnice... 6 4.1 Svorky pro připojení k PC... 6 1 Představení... 1 2 Úvodní informace...

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka ZMODO NVR spoe kit Uživatelská příručka Obsah balení Balení obsahuje následující: 4-kanálový NVR 4x 720p IP kamery USB myš 2x 15m spoe kabely ke kameře 2x 25m spoe kabely ke kameře 1m CAT5e síťový kabel

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka

Obsah balení. Bezdrátový router AC1200 Model R6100 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

SIPURA telefonní adaptér Model: SPA-2100 Instalační a konfigurační příručka 1/6 Krok 1: Síťové požadavky instalace 1. Prosím, zkontrolujte, zda balení obsahuje následující věci: A). Sipura SPA-2100 B).

Více

WiFi NVR set. Uživatelský manuál. DDQ CZ s.r.o.

WiFi NVR set. Uživatelský manuál. DDQ CZ s.r.o. WiFi NVR set Uživatelský manuál V1.0.2 Prohlášení Děkujeme, že jste si zakoupili produkt naší společnosti. V případě potřeby podpory nás kdykoliv kontaktujte. Tento uživatelský manuál je vhodný pro wifi

Více

Telefonní adaptér SIPURA SPA-2100 Stručný průvodce instalací a konfigurací

Telefonní adaptér SIPURA SPA-2100 Stručný průvodce instalací a konfigurací Telefonní adaptér SIPURA SPA-2100 Stručný průvodce instalací a konfigurací Pro veškeré vaše dotazy ohledně konfigurace námi dodaných adaptérů je vám k dispozici technická podpora firmy IPCOM.CZ. Telefon:

Více

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA BEG200 Aplikace BeeWi SmartPad: Děkujeme vám za zakoupení BEG200 Smart Gateway od BEEWI. Přečtěte si prosím následující pokyny, kde se dozvíte, jak

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA)

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) INSTALACE A NASTAVENÍ Krok 1. Připojení skeneru k počítači Pomocí kabelu USB připojte skener k počítači 1. Zapojte síťový adaptér do konektoru skeneru. 2. Zapojte druhý konec

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router N900

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router N900 Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více