TOPO Czech 2 Turistická a navigační mapa České republiky Picodas Praha, spol. s r.o Garmin International

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TOPO Czech 2 Turistická a navigační mapa České republiky. 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International"

Transkript

1 TOPO Czech 2 Turistická a navigační mapa České republiky 2008 Picodas Praha, spol. s r.o Garmin International

2 Základní informace Software TOPO Czech 2 je digitální vektorovou topo a automapou s plným silničním a uličním pokrytím celé České republiky.mapa se instaluje na počítač soperačním systémem Windows (2000/XP/Vista) a po registraci a vložení odemykacího klíče lze mapu nahrát do příslušného přístroje GPS Garmin, který je vybaven mapovou pamětí. Na instalaci mapy včetně obslužného software je třeba necelých 200 MB volného místa na pevném disku počítače. Mapa obsahuje jednu licenci (sériové číslo disku) a registrace je založena na vnitřním identifikátoru přístroje (Unit ID). Výsledkem registrace je vygenerovaný unikátní 25místný odemykací klíč pro konkrétní dvojici mapa-přístroj. Registrace mapy není přenosná. Základní parametry mapy: rozdělení na 24 mapových regionů celková velikost mapy je MB Přístroje, podporující mapu TOPO Czech 2: oudorové přístroje řady etrex Venture/Legend/Vista Cx, etrex Venture/Legend/Vista HCx, GPSMAP 60Cx/60CSx, GPSMAP 76Cx/76CSx, kompletní škála modelů řady Colorado a Oregon, všechny autonavigace řady Nüvi, Zumo, StreetPilot Cxxx, StreetPilot i2/i3, StreetPilot 27xx/28xx, ique M3/M4/M5, GPSMAP 276C/278, Quest/Quest 2, nové cyklonavigace Edge 605/705 pro starší černobílé typy přístrojů (např. etrex Legend) je možné použít mapu TOPO 50 v4, vycházející ze stejných datových zdrojů.

3 Popis vylepšení mapy TOPO Czech 2 Mapa přináší vylepšení jak po stránce datové, tak po stránce funkční. Nové funkce a data ve srovnání s mapou Atlas CR10R v6 či TOPO Czech v1.20: nový, zpřesněný a doplněný zákres silniční a uliční sítě v ČR, všechny komunikace vyšší třídy a ulice jsou pojmenovány (komunikace čísly, ulice názvy), konkrétní nové úseky nejdůležitějších komunikací: Dálnice a rychlostní komunikace stav k prosinci 2007 s těmito novými úseky: D1 (D47) úsek Ostrava-Rudná - Bohumín na Ostravsku (17 km) D3 úsek Mezno - Chotoviny na Táborsku (7 km) R4 křižovatka s I/20 u Třebkova na Písecku (1 km) R6 průtah Karlovy Vary (rozšíření na 4 pruhy, 5 km) R35 úsek Křelov Slavonín u Olomouce (západní část obchvatu města, 5 km) R48 úsek Tošanovice - Žukov na Ostravsku (dokončení tahu Frýdek-Místek Český Těšín, 8 km) R48 úsek Bělotín (obchvat obce mezi Hranicemi a Novým Jičínem, 2 km) Úseky, které budou zprovozněny v roce 2008, nejsou v mapě ani navigaci zahrnuty. Silnice I. třídy stav k listopadu 2007 s těmito novými úseky: I/4 úsek Nová Houžná Hliniště na Šumavě (6 km) I/7 úsek Chomutov Křimov v Krušných horách (7 km) I/13 rozšíření úseku Chomutov - Černovice (2 km) I/34 úsek Nová Ves - Božejov na Pelhřimovsku (3 km) I/34 obchvat Stráže nad Nežárkou na Jindřichohradecku (3 km) I/38 most přes Labe u Chvalovic na Nymbursku (2 km) I/38 rozšíření Průmyslové ulice v Mladé Boleslavi (1 km) I/39 úsek Černá v Pošumaví Hořice na Šumavě (4 km) I/49 rozšíření silnice ve Zlíně-Malenovicích (2 km)

4 Popis vylepšení mapy TOPO Czech 2 Vmapě ani navigaci není zahrnut tento úsek: I/21 jižní část obchvatu Plané u Mariánských Lázní (2 km) kvalitnější a doplněná data pro routing jednosměrky, mimoúrovňové křižovatky, pěší zóny, neprůjezdné komunikace včetně přikázaných směrů jízdy, zákazů vjezdu a odbočení, vylepšená funkce routingu s podporou výpočtu trasy především po hlavních komunikacích (platí pro algoritmus výpočtu Rychlejší trasa ) a odstranění chyb v algoritmu, možnost výpočtu trasy pro nákladní dopravu. Omezujícím parametrem jsou šířka vozidla 2,5 m, výška vozidla 4,1 m a celková hmotnost vozidla 25 tun (vozidla převyšující tyto parametry jsou klasifikována jako nákladní doprava/tir). Týká se především mostů, podjezdů a místních komunikací, body zájmu POI zpřesnění a doplnění na celkový počet cca , celkem přidáno více jak nových POI, cesty doplnění velkého množství lesních a polních cest (desetitisíce úseků), místní komunikace doplnění a zpřesnění geometrie v menších sídlech, železnice - doplnění některých železničních vleček, vodstvo - výrazné zpřesnění a zahuštění vrstvy drobných vodních toků a ploch, přesnější a podrobnější rozdělení ploch (hřiště, sídla, průmyslové areály ) nová instalace mapy s plnou lokalizací do češtiny, instalace včetně aktuální verze programu MapSource s českým ovládáním.

5 Instalace mapy Topo Czech 2 do počítače Doporučený postup: 1) Vložte instalační CD do mechaniky počítače. 2) Spustí se instalační menu, zvolte verzi mapy. 3) Klikněte na Instalovat. 4) V úvodní instalační obrazovce zvolte Další. 5) Zaškrtněte tlačítka pro vyjádření souhlasu s licenčními podmínkami a zvolte Další. 6) Zobrazí se průvodce instalace produktu Topo Czech 2. Klikněte na Další. 7) V následující obrazovce můžete specifikovat cestu na pevném disku, kam bude mapa instalována, případně nechat implicitní nastaveni C:\Garmin. Klikněte na Instalovat. 8) Klikněte na Dokončit pro dokončení instalace mapy a obslužného programu MapSource do Vašeho PC.

6 Registrace mapy TOPO Czech 2 Aby bylo možné mapu nahrát do přístroje, musíte ji nejprve zaregistrovat a odemknout. Licence mapy je vždy vázána na jeden přístroj, vlastní produkt však lze nainstalovat na libovolný počet počítačů majitele. Proces odemčení mapy je jednorázový a v případě instalace na jakýkoliv další počítač pak již jen stačí zadat vygenerovaný 25místný odemykací klíč. Odemykací klíč nelze znovu vytvořit pro jiný přístroj, licence mapy je po registraci na přístroj nepřenosná. Jedinou výjimkou je výměna přístroje za nový v rámci reklamace (záruční i pozáruční), vždy však až po vrácení přístroje do servisního střediska oficiálního dovozce přístrojů Garmin pro Českou republiku (společnost PICODAS PRAHA spol. s r.o., Evropská 176, Praha 6, ). V některých navigacích je již mapa předinstalována a tudíž i zaregistrována. Registrační 25místný odemykací kód by měl být přiložen u přístroje, případně v balení naleznete sériové číslo mapy a po jeho zadání na stránkách se Vám odemykací kód zobrazí. Registrace mapy vyžaduje aktivní připojení počítače k Internetu, jinak registrace nemůže být provedena. Doporučený postup: 1) Vložte instalační CD do mechaniky počítače. 2) Spustí se instalační menu. 3) Klikněte na Registrovat. 4) Na internetovém prohlížeči se zobrazí stránka ve které zadáte sériové číslo CD a opíšete kontrolní kód z obrázku. V případě, že je přístroj předregistrován a nemáte k dispozici sériové číslo CD, zadejte sériové číslo přístroje. Klikněte na Odeslat. 5) Zadejte povinné údaje pro registraci mapy vnitřní číslo přístroje (Unit ID), sériové číslo a model přístroje. 6) Vygenerujte odemykací klíč k mapě- je to 25ti místný kód, který použijete pro aktivaci mapy v programu MapSource.

7 Zadání odemykacího klíče Spusťte v počítači program MapSource jeho ikonu naleznete buď na ploše, nebo v nabídce Start. Po spuštění programu se zobrazí okno s průvodcem pro odemčení mapy. Klepněte na tlačítko Odemknout mapy. Zobrazí se uvítací obrazovka. Klepněte na tlačítko Další. V dalším okně průvodce vyberte první možnost shora ( Ano, mám 25 znaků... ) a klepněte na tlačítko Další.

8 Zadání odemykacího klíče Do horního řádku zadejte nebo zkopírujte ze schránky odemykací kód k mapě. Do dolního řádku není nutno nic zadávat. Potom klepněte na tlačítko Další. V dalším okně zvolte možnost, že se chcete zaregistrovat později. V případě instalace české mapy se registrace dělá odděleně na stránce Klikněte na tlačítko Další. Program se ještě jednou dotáže, zda se nechcete skutečně zaregistrovat, zvolte Ano. V předposlední obrazovce zvolíte možnost Ne, žádné další mapy při instalaci Topo Czech 2 nechcete registrovat. Klikněte na tlačítko Další. V poslední obrazovce průvodce pro odemčení mapy klikněte na tlačítko Dokončit.

9 Program MapSource Společně s mapou se do počítače nainstaluje i obslužný program MapSource. Umožňuje zobrazit mapu v počítači, nahrát vybrané regiony mapy do připojeného přístroje GPS Garmin a zobrazit nebo vytvořit body, trasy a prošlé trasy. V instalaci mapy Topo Czech 2 je zahrnuta verze programu Mapsource Požadavky programu Program MapSource lze instalovat na osobní počítač, který splňuje tyto minimální systémové požadavky: procesor Pentium, MB paměti RAM, jednotka CD-ROM, myš nebo jiné polohovací zařízení, 256barevný displej (doporučen 24bitový) a monitor s minimálním rozlišením 640 x 480 pixelů, pro mapu Topo Czech 2 je potřeba přibližně 200 MB volného místa na disku, MapSource vyžaduje operační systém Windows 2000/XP/Vista, Pro připojení přístroje GPS musíte mít k dispozici volný sériový port nebo port USB. Použití programu MapSource a nahrání map Kompletní dokumentace k programu, včetně popisu všech funkcí, je k dispozici přímo v programu MapSource nebo na instalačním CD ve formátu PDF (Adobe Acrobat Reader). Základní funkcí programu je nahrání podrobné mapy do přístroje GPS. V závislosti na velikosti paměti přístroje se jedná buď o nahrání celé mapy, nebo jen její části, kterou vyberete v programu MapSource. V principu se jedná o dva samostatné kroky výběr mapové sady pro nahrání do přístroje a její přenos do mapové paměti. Pro úspěšné provedení těchto kroků je nutné, aby byl přístroj zapnutý a připojený datovým kabelem kpočítači. Dále je nutné, aby mapa byla již nainstalovaná a aby byl zadán příslušný odemykací klíč získaný při její registraci.

10 Program MapSource - přenos map do GPS Výběr mapových regionů a přenos mapy do přístroje: 1) Spusťte program MapSource a zvolte mapu, kterou chcete do přístroje nahrát (v tomto případě Topo Czech 2). Název mapy je zobrazen v levém horním rohu programu (je-li nainstalováno více mapových produktů). 2) Nastavte měřítko mapy tak, aby bylo zobrazeno celé území republiky (např. 50 km). Potom zvolte nástroj Mapa a označte regiony, které chcete do přístroje nahrát. (Při volném posunování ukazatele myši nad územím se budou hranice označovat žlutě, klepnutím na území se požadovaná oblast označí růžově a vloží vlevo do záložky Mapy.) Celé území republiky lze označit tak, že klepnete mimo její území (držte levé tlačítko myši stisknuté) a současně přetáhnete myš přes celou republiku za ukazatelem myši se bude vykreslovat obdélník a jednotlivá území se budou žlutě označovat. Potom tlačítko myši pusťte. Všechny vybrané části mapy se zapíší do záložky Mapy, kde je pomocí klávesy Delete můžete postupně mazat v případě, že jsou vybraná data větší než maximální kapacita paměti přístroje (velikost a počet map je uveden v dolní části záložky).

11 Program MapSource - přenos map do GPS Výběr/označení regionů mapy v programu MapSource Ukázka výběru celé mapy (všech regionů) 3) Jakmile budete mít všechny části mapy označeny pro nahrání, ujistěte se, že je zaškrtnuto políčko Včetně dat pro výpočet trasy * v dolní části záložky Mapy. Potom klepněte na tlačítko Odeslat do zařízení (předtím se ještě ujistěte, že je přístroj připojený a zapnutý). Program MapSource by jej měl automaticky zjistit a data určená pro nahrání (v tomto případě položka Mapy ) by měla být označená v dílčí části Co odeslat. Klepněte na tlačítko Odeslat.

12 Program MapSource - přenos map do GPS Ikona pro nahrání vybraných dat do přístroje GPS Dialog pro nahrávání dat do přístroje GPS v tomto případě musí být zaškrtnuta položka Mapy. Potom již můžete klepnout na tlačítko Odeslat.

13 Přepínání map v přístroji Jednou z předností navigačních přístrojů značky Garmin je možnost práce s více mapovými podklady; navigace vás tedy nemusí vést jen pomocí navigačních map pro automobilové použití, ale i pomocí turistických, leteckých, námořních či uživatelsky vytvořených map. Počet a typ a zapnutí/vypnutí mapových podkladů zjistíte v menu přístroje (příklad u etrex Venture Cx):

14 Přepínání map v přístroji Zvolte vždy jen jednu z map v seznamu. v opačném případě nemusí správně fungovat vyhledávání adres/obcíí nebo navigace k nim. Přístroj vyhledává cíle a naviguje vždy po té mapě, která je zapnuta! Počet a typ map, které se v seznamu map zobrazují se může lišit podle typu přístroje a podle počtu mapových produktů, které jste získali v ceně přístroje nebo které byly dodatečně dokoupeny. Pokud máte možnost, vyberte při navigaci tyto mapy: Atlas Czech doporučujeme pro navigaci po silnicích a ulicích celé ČR, možnost vyhledávat adresy (s čísly orientačními ve více jak 100 městech). Topo Czech doporučujeme pro současnou navigaci v autě a pohyb s přístrojem v terénu mimo vozidlo (platí pro území ČR). CityNavigator Europe po navigaci po ČR a v Evropě, hledání adres v ČR pouze u 5 velkých měst (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Karlovy Vary a Mladá Boleslav), zákres mapy má menší detail než je k dispozici u mapy Atlas Czech.

15 Vyhledávání adresy v přístroji Vmapě Topo Czech 2 je možné vyhledat název ulice spolu se zadáním čísla orientačního. Mapa obsahuje více jak 100 měst s databází čísel orientačních. Číslem orientačním je míněno číslo v modré tabulce (nejčastěji), které je řazeno v ulici plynule vzestupně, po jedné straně v řadě lichých čísel, po druhé straně v řadě čísel sudých. Např. Picodas Praha má provozovnu na adrese Evropská 176/16 v tomto případě je číslo orientační 176. Pokud jsou v ulicích nějaké nepravidelnosti v rozložení budov a jejich číslování, pak jsou tyto ulice zobrazeny pouze s názvem. V řadě velkých měst chybí jednotný systém čísel orientačních (např. Zlín, Pardubice, Třinec nebo Benešov), místo adresy se v těchto městech hledá jen zadáním názvu ulice příslušný uliční úsek. Města s rozsahy čísel orientačních: Adamov, Aš, Beroun, Bílina, Bílovec, Blansko, Bolatice, Boskovice, Brno, Bruntál, Břeclav, Buštěhrad, Čáslav, Čelákovice, Česká Lípa (část), České Budějovice, Český Těšín, Děčín, Dubí, Duchcov, Františkovy Lázně, Havířov, Hlučín, Hodonín, Horní Slavkov, Hradec Králové, Hustopeče, Cheb, Chomutov, Ivančice, Ivanovice na Hané, Jablonec nad Nisou, Jeseník, Jihlava, Jiříkov, Karlovy Vary, Kopřivnice, Kosmonosy, Kralupy nad Vltavou, Kraslice, Krásná Lípa, Krásno nad Bečvou, Kravaře, Krnov, Kroměříž, Krupka, Kutná Hora, Kyjov, Kynšperk nad Ohří, Letovice, Liberec, Lipník nad Bečvou, Lišov, Litoměřice, Litovel, Loket, Loštice, Loučná, Lovosice, Ludgeřovice, Lysá nad Labem, Mariánské Lázně, Město Albrechtice, Milovice, Mohelnice, Moravská Třebová, Most, Nová Role, Nový Jičín, Nymburk, Odry, Olomouc, Opava, Oslavany, Ostrava, Písek, Plzeň, Poděbrady, Praha, Prostějov, Přerov, Rousínov, Rumburk, Rýmařov, Říčany, Sezimovo Ústí, Slaný, Soběslav, Svitavy, Štemberk, Štepánkovice, Šumperk, Troubky, Třebíč, Třešť, Ústí nad Labem, Valašské Meziříčí, Vejprty, Velké Meziříčí, Vimperk, Vratimov, Vrbno pod Pradědem, Vyškov, Zábřeh, Znojmo, Žďár nad Sázavou.

16 Vyhledávání adresy v přístroji Několik poznámek pro vyhledávání adres: Pokud máte v přístroji nahráno více map současně, doporučujeme mít aktivní pouze jednu. Upozornění: pokud budete hledat v menu Adresy jakékoliv sídlo bez pojmenované uliční sítě, bude výsledek hledání negativní ( žádné nálezy ). Přiložené obrazovky dokumentují princip vyhledání konkrétní adresy (přístroj etrex Venture Cx):

17 Vyhledávání adresy v přístroji

18 Vyhledání obce v přístroji Přístroj vypíše seznam nejbližších sídel k vaší aktuální pozici. Pokud použijete funkci Hledat a ikonku Města, pak lze vyhledávat hledané sídlo abecedně zadáním jeho názvu. Přiložené obrazovky dokumentují princip vyhledání konkrétní obce (přístroj etrex Venture Cx):

19 Základní popis mapy TOPO Czech 2 Základní popis datové báze mapy: mapa vychází z navigační databáze StreetNet společnosti CEDA a.s., která je dodavatelem navigačních dat pro řadu výrobců navigačních přístrojů a digitálních map, mapa obsahuje plné pokrytí silnicemi do třetí třídy, uličními sítěmi ve městech a místními komunikacemi v menších obcích, ve více jak 100 městech je možné vyhledat adresu zadáním názvu ulice a čísla orientačního, doplňkem jsou vodní toky, plochy a lesní plochy ze Státního mapového díla Zabaged, na verzi 7 bylo provedeno bylo také přes 500 uživatelských oprav. Popis prvků mapy: sídla a části sídel ( vyhledatelných bodů), body zájmu POI - celkem objektů ve více jak 30 kategoriích (např. bankomaty, pošty, parkoviště, čerpací stanice, nákupní centra, sport, zábava, železniční stanice a zastávky, hrady a zámky), kilometráž dálnic a rychlostních komunikací body v intervalu 0.5 km exity na dálnicích a rychlostních komunikacích, síť komunikací - dálnice, silnice I.-III. třídy, zpevněné asfaltky, ulice ve městech a místní komunikace vobcích, důležitější lesní a polní cesty (přes úseků!), železnice a některé železniční vlečky, vodní toky a vodní plochy, plochy sídel, plochy lesů, parků ve městech, průmyslové, sportovní a jiné areály. Nepodporované přístroje Mapa Topo Czech 2 je datově a počtem mapových prvků pro některé typy starších přístrojů velmi objemná. Pro bezproblémové použití jsou vhodné přístroje nejlépe s barevným displejem a výkonným procesorem (např. řada autonavigací Nüvi). Trochu omezující je využití starších modelů, mapa se může v přístrojích vykreslovat pomaleji nebo trhaně. Úplně první generace mapových GPS Garmin je již pro mapu Topo Czech 2 nevhodná, konkrétně se jedná o tyto modely: GPS 12Map, GPS III+, emap/emap Deluxe, StreetPilot, StreetPilot ColorMap.

Adresy CR v1 Databáze adresných bodů České republiky. 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International

Adresy CR v1 Databáze adresných bodů České republiky. 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International Adresy CR v1 Databáze adresných bodů České republiky 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International Základní informace Adresy CR v1 je novým mapovým produktem zahrnujícím databázi adresných

Více

Atlas Czech 7 Navigační automapa České republiky. 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International

Atlas Czech 7 Navigační automapa České republiky. 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International Atlas Czech 7 Navigační automapa České republiky 2008 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2008 Garmin International Základní informace Software Atlas Czech 7 je digitální vektorovou automapou s plným silničním

Více

Atlas Czech 8 Navigační mapa České republiky. 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International

Atlas Czech 8 Navigační mapa České republiky. 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International Atlas Czech 8 Navigační mapa České republiky 2009 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2009 Garmin International Základní informace Software Atlas Czech 8 je digitální vektorovou automapou s plným silničním

Více

TOPO Czech v 1.20. Navigační mapa České republiky s topografickým podkladem. 2007 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2007 Garmin International

TOPO Czech v 1.20. Navigační mapa České republiky s topografickým podkladem. 2007 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2007 Garmin International TOPO Czech v 1.20 Navigační mapa České republiky s topografickým podkladem 2007 Picodas Praha, spol. s r.o. 1995-2007 Garmin International Vážený uživateli, děkujeme vám za zakoupení mapy TOPO Czech v.1.20,

Více

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností

Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností Žádosti o registrační značky na přání podle obcí s rozšířenou působností (data ke konci ledna 2016) ORP Počet podaných žádostí Kraj BLATNÁ 3 Jihočeský ČESKÉ BUDĚJOVICE 38 Jihočeský ČESKÝ KRUMLOV 3 Jihočeský

Více

Rozdělení území okresů do správních obvodů ORP

Rozdělení území okresů do správních obvodů ORP CZ0211 Benešov 93 156 115 Benešov 52 232 50 Vlašim 26 008 49 Votice 11 970 15 Sedlčany 2 946 1 CZ0212 Beroun 75 684 86 Beroun 49 145 49 Hořovice 26 539 37 CZ0213 Kladno 150 198 100 Kladno 113 043 47 Slaný

Více

Jakodemknouta nahrát námořní mapy. Do navigace Garmin?

Jakodemknouta nahrát námořní mapy. Do navigace Garmin? Jakodemknouta nahrát námořní mapy BlueChartAtlantic Do navigace Garmin? Nejprve je potřeba vytvořit uživatelský účet a zaregistrovat vaši navigaci. 1. Na internetu otevřete stránku: my.garmin.com 2. Zvolte:

Více

Podpořené projekty Situační prevence. Informace pro občany

Podpořené projekty Situační prevence. Informace pro občany PŘIDĚLENÉ DOTACE V RÁMCI KRAJSKÝCH A MĚSTSKÝCH PROGRAMŮ PREVENCE KRIMINALITY 2010 Aš 1 300 000 Benešov 1 42 000 Bílina 4 177 000 Bílovec 1 471 000 Blansko 2 1 649 000 Boskovice 1 20 000 Brno 3 1 3 3 136

Více

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr Seznam stanic systému a InterKurýr Název ŽST (*IK=InterKurýr) Kontaktní spojení Brno hl.n. *IK 972625244 04.15 05.30 05.40 11.30 12.00 17.45 18.00 23.00 04.15 05.30 05.40 11.30 12.00 17.45 18.00 23.00

Více

Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí na základě 25 kritérií (50 % hodnocení)

Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí na základě 25 kritérií (50 % hodnocení) Celkové pořadí Město Kraj Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí na základě 25 kritérií (50 % hodnocení) Pořadí v oblasti přístup veřejné oblasti na základě 25 kritérií (50 % hodnocení) 1 Přelouč Pardubický

Více

Retrospektivní přehled o počtu obyvatel a domů v letech v krajích a správních obvodech obcí s rozšířenou působností

Retrospektivní přehled o počtu obyvatel a domů v letech v krajích a správních obvodech obcí s rozšířenou působností P o č e t o b y v a t e l ČESKÁ REPUBLIKA 7 565 463 8 223 227 8 666 456 9 374 028 10 076 727 10 009 480 10 674 240 8 896 086 9 571 531 9 807 697 10 291 927 10 302 215 10 230 060 10 436 560 Hlavní město

Více

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr

Seznam stanic systému ČD Kurýr a InterKurýr Seznam stanic systému a InterKurýr Název ŽST Brno hl. n. *IK 725015267 04.00 06.00 04.00 06.00 04.00 06.00 04.00 06.00 06.10 12.00 06.10 12.00 06.10 12.00 06.10 12.00 12.30 18.00 12.30 18.00 12.30 18.00

Více

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013

Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Příloha č. 1 Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 krajských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Seznam finančních úřadů do 31. 12. 2012 Seznam finančních úřadů od

Více

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od

Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od Přehled matrik současných FÚ a jejich nástupnických krajských FÚ od 1. 1. 2013 Současné FÚ Nástupnické krajské FÚ Číslo FÚ Název FÚ Matrika FÚ Název FÚ Sídlo FÚ Hlavní město Praha 1 FÚ pro Prahu 1 7625011

Více

Celorepublikové vyhodnocení Města pro byznys České republiky 2011

Celorepublikové vyhodnocení Města pro byznys České republiky 2011 Celorepublikové vyhodnocení Města pro byznys České republiky 2011 1 Nová Paka Královéhradecký 17 6 7 63 35 113 2 Humpolec Vysočina 84 126 21 26 37 4 3 Nové Město nad Metují Královéhradecký 98 51 6 45 4

Více

POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA

POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA POČET VOZIDEL S NEDOKONČENOU REGISTRACÍ K 8. ČERVNU 2015 Kraj Okres Registrační místo Počet vozidel s NR Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA 1 1 Hlavní město Praha Hlavní město Praha PRAHA 10 3

Více

Města, ve kterých vyzvedneme zásilky v den objednání přepravy

Města, ve kterých vyzvedneme zásilky v den objednání přepravy 10000 Praha 10 10001 Praha 100 10003 Praha 103 10004 Praha 104 10005 Praha 105 10007 Praha 107 10010 Praha 110 10100 Praha 101 10200 Praha 102 10300 Praha 113 10400 Praha 114 10600 Praha 106 10700 Praha

Více

Původní Název FÚ Nové Číslo. číslo územního. FÚ FÚ pracoviště. 284 ÚP BOSKOVICE Územní pracoviště v Boskovicích 461 3007

Původní Název FÚ Nové Číslo. číslo územního. FÚ FÚ pracoviště. 284 ÚP BOSKOVICE Územní pracoviště v Boskovicích 461 3007 Původní Název FÚ Nové Číslo číslo číslo územního FÚ FÚ pracoviště 284 ÚP BOSKOVICE Územní pracoviště v Boskovicích 461 3007 358 ÚP BRUNTÁL Územní pracoviště v Bruntále 463 3205 35 ÚP ČESKÝ BROD Územní

Více

sídelních jednotek Počet základních Počet Česká republika

sídelních jednotek Počet základních Počet Česká republika obcí, částí obcí, základních sídelních jednotek a katastrálních území a úhrnné hodnoty podle krajů, okresů a správních obvodů obcí s rozšířenou působností Domy Byty obcí částí obcí základních sídelních

Více

Úplný název pracoviště ÚFO

Úplný název pracoviště ÚFO Číslo pracoviště Číslo ÚFO Úplný název pracoviště ÚFO číslo územního pracoviště číslo krajského FU Finanční úřad pro hlavní město Prahu 451 2001 Územní pracoviště pro Prahu 1 451 2002 Územní pracoviště

Více

Výčet všech územních pracovišť zřízených organizačním řádem a vyhláškou, včetně jejich podřízenosti

Výčet všech územních pracovišť zřízených organizačním řádem a vyhláškou, včetně jejich podřízenosti Příloha č. 10, str. 1 Výčet všech územních pracovišť zřízených organizačním řádem a vyhláškou, včetně jejich podřízenosti Finanční úřad pro hlavní město Prahu: 1. Územní pracoviště pro Prahu 1, 2. Územní

Více

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu Příloha č. 8, str. 1 Seznam územních pracovišť zřízených vyhláškou 1) a organizačním řádem, včetně jejich vzájemné řídící působnosti Finanční úřad pro hlavní město Prahu: 1. Územní pracoviště pro Prahu

Více

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu

Příloha č. 8, str. 1 Organizačního řádu Příloha č. 8, str. 1 Seznam územních pracovišť zřízených vyhláškou 1) a organizačním řádem, včetně jejich vzájemné řídící působnosti Finanční úřad pro hlavní město Prahu: 1. Územní pracoviště pro Prahu

Více

Název finančního úřadu Název finančního úřadu Sídlo finančního úřadu Finanční úřad pro Prahu 1 Finanční úřad pro hlavní město Prahu

Název finančního úřadu Název finančního úřadu Sídlo finančního úřadu Finanční úřad pro Prahu 1 Finanční úřad pro hlavní město Prahu Přehled zrušených 199 finančních úřadů k 31. 12. 2012 a jejich nástupnických 14 ských finančních úřadů od 1. 1. 2013 Seznam finančních úřadů Seznam finančních úřadů od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2012 Název

Více

Rozvoj. Informace o programu podpory

Rozvoj. Informace o programu podpory Rozvoj Informace o programu podpory Program Rozvoj Program Rozvoj, který již využilo několik set význačných podnikatelských subjektů, dotuje investice primárně do strojního a technologického vybavení výrobních

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 205-206 638 278 341 38,2 915 87 195 340 406 46 75 146 247 440 700 966 219 2 000-9 999 obyv. 117 463 676 746 83,8 236 56 486 709 867 201 251 481 689 935 1 278 1 453 109 10 000-49

Více

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 )

5-1a. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) Benešov do 1 999 obyv. 215 593 96 188 15,1 320 95 167 180 238 25 32 70 127 248 404 506 211-212 2 000-9 999 obyv. 156-157 512 232 333 26,6 119 81 341 296 362 60 81 121 247 458 712 799 155 10 000-49 999

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 427 23 778 28 264 2 507,1 86 80 29 579 23 626-7 159 8 524 10 689 18 752 40 061 60 212 72 434 1 Praha 2 2 282 12 557 17 321 1 536,4 72 58 17 416 15 615 22 344 5 980 6 961 9 697 14 591 23 837 30

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ Praha 1 1 378 16 280 24 351 2 981,0 33 85 24 416 21 879 29 184 3 882 4 276 8 232 13 997 41 194 50 435 58 323 2 Praha 2 2 439 16 736 18 226 2 231,2 47 58 23 195 14 072 12 250 4 117 6 100 9 549 17 430 26

Více

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ

5-1b. PRŮMĚRNÉ KUPNÍ CENY STAVEBNÍCH POZEMKŮ V ČR DLE OKRESŮ A VELIKOSTI OBCÍ V LETECH (v Kč/m 2 ) - POŘADÍ ceny v letech po kvantilech Pořadí Praha 1 1 442 24 247 27 240 2 003,9 144 77 26 402 29 579 20 979 5 785 8 368 10 695 18 241 42 776 57 981 67 090 1 Praha 2 2 310 13 419 17 626 1 296,7 101 56 15 793 19

Více

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce)

Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Příloha 7a Prognózy - struktura 2G minuty (tisíce) Rok Měsíc České Budějovice Český Krumlov Jindřichův Hradec Písek Prachatice Strakonice Tábor Blansko Brno - město Brno - venkov Břeclav Hodonín Vyškov

Více

Rozpis státní finanční podpory pro rok 2016 pro obecní úřady obcí s rozšířenou působností

Rozpis státní finanční podpory pro rok 2016 pro obecní úřady obcí s rozšířenou působností Rozpis státní finanční podpory pro rok 2016 pro obecní úřady obcí s rozšířenou působností kr. kraj č. ORP obec s rozšířenou působností MPR, MPZ pam. MPR MPZ VPR VPZ NKP Sv.D. Počet památek pro stanovení

Více

Příloha k č. j. 2013/33749

Příloha k č. j. 2013/33749 Průměrný měsíční počet vyplacených příspěvků na živobytí - rok 2012 Kraj Okres Kontaktní pracoviště Průměrný měsíční počet vyplacených dávek Kontaktní pracoviště Praha 2 355 Kontaktní pracoviště Praha

Více

Hlavní město Praha: Úřední hodiny

Hlavní město Praha: Úřední hodiny Příloha č. 2 Vytíženost systému, úřední, počet pracovišť Uvedené tabulky obsahují výpočet i pracovišť obecních úřadů v jednotlivých krajích. Sloupec Vytíženost je kalkulován na 30 úředních hodin týdně,

Více

Sreality.cz. Další možnosti pro klienty s aktivací. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací

Sreality.cz. Další možnosti pro klienty s aktivací. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Sreality.cz Další možnosti pro klienty s aktivací Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Topování Developerský projekt 25 Kč/inzerát 5 Kč/den V rozmezí od do Koeficient 11 30

Více

Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní

Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní Příloha č. 1 Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní Dle vyhlášky č. 473/2012 Sb., o provedení některých

Více

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 12 13 14,62 0,538 190,0 7,00 Ostatní 11,67 okres: Městský výbor Praha.. Sektor včelstev k.. k.. a,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, včelstev včelstev včelstev Vykoupeno medu v kg v r. kočujících kočovných vozů kočovných přívěsů, včelstev včelstev včelstev nad

Více

ČÍSLA FÚ a ÚZEMNÍCH PRACOVIŠŤ od 1.1.2013

ČÍSLA FÚ a ÚZEMNÍCH PRACOVIŠŤ od 1.1.2013 ČÍSLA FÚ a ÚZEMNÍCH PRACOVIŠŤ od 1.1.2013 Číslo pracoviště Název pracoviště ÚFO Úplný název pracoviště ÚFO Číslo ÚFO Kód ÚFO VEMA c_pracufo c_ufo k_ufo_vema FÚ pro hlavní město Prahu Finanční úřad pro

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Instalace a nastavení PDFCreatoru

Instalace a nastavení PDFCreatoru Instalace a nastavení PDFCreatoru Program Komunikátor dokáže převést libovolnou tiskovou sestavu do formátu PDF. Aby však mohla tato funkce spolehlivě fungovat, musí být na počítači nainstalován program

Více

Sreality.cz. Další možnosti pro klienty s aktivací. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací

Sreality.cz. Další možnosti pro klienty s aktivací. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Sreality.cz Další možnosti pro klienty s aktivací Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Topování Developerský projekt 25 Kč/inzerát 5 Kč/den V rozmezí od do Koeficient 11 30

Více

ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností

ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností Kód obce s r.p. (ORP) Název obce s r.p. (ORP) ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností NUTS okresu Název okresu NUTS kraje Název kraje 4101 Aš CZ0411 Cheb CZ041 Karlovarský 2101 Benešov CZ0211 Benešov

Více

Název okresu BYT 2+1*

Název okresu BYT 2+1* Název okresu BYT 2+1* Okres Benešov 1 630 000 1 630 000 1 646 300 1 Okres Beroun 1 640 000 1 640 000 1 656 400 1 Okres Blansko 1 250 000 1 250 000 1 240 000 0 Okres Brno-město 2 200 000 2 200 000 2 310

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.9.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 076 66 396 170 472 103 996 19 957 123 953 151 8 368 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 102 225 65 201 167 426 102 155 18 768 120 923 27 8 217 Středočeský 79

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2016 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 103 070 66 147 169 217 102 997 19 878 122 875 72 8 325 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 728 68 236 175 964 107 611 21 124 128 735 270 8 747 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2019 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 612 70 857 181 469 110 493 20 781 131 274 26 8 825 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 30.6.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 105 481 67 705 173 186 105 373 21 026 126 399 76 8 461 Středočeský 81

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.3.2017 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 104 029 66 831 170 860 103 957 19 682 123 639 31 8 364 Středočeský 80

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.03.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 107 741 68 738 176 479 107 598 19 473 127 071 20 8 719 Středočeský

Více

Přehled o počtu OSVČ

Přehled o počtu OSVČ podle stavu k 31.12.2018 OSOBY SAMOSTATNĚ VÝDĚLEČNĚ ČINNÉ K r a j vykonávají platí zálohy na hlavní celkem hlavní celkem Hl. m. Praha 110 293 70 555 180 848 110 191 22 163 132 354 211 8 980 Středočeský

Více

Sreality.cz. Cena inzerce pro soukromé osoby. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací. Cena inzerce pro klienty s aktivací

Sreality.cz. Cena inzerce pro soukromé osoby. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací. Cena inzerce pro klienty s aktivací Sreality.cz Cena inzerce pro soukromé osoby Inzerát 60 Kč/den Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Topování 60 Kč/inzerát V rozmezí od do Koeficient Cena inzerce pro klienty

Více

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs Aplikace Capture Pro Referenční příručka A-61640_cs Začínáme s aplikací Kodak Capture Pro Tato příručka obsahuje jednoduché postupy pro rychlé zahájení práce, včetně instalace a spuštění aplikace Kodak

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

půjčka online dvůr kralovec. Vyzkoušejte možnost získat půjčku Dvůr Králové online půjčka

půjčka online dvůr kralovec. Vyzkoušejte možnost získat půjčku Dvůr Králové online půjčka půjčka online dvůr kralovec. Vyzkoušejte možnost získat půjčku Dvůr Králové online půjčka online dvůr kralovec. Každá společnost, která nabízí půjčky Dvůr Králové, by měla udávat, kolik za konkrétní půjčku

Více

Dodatek. k Metodickému pokynu MMR k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování IPRM

Dodatek. k Metodickému pokynu MMR k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování IPRM Dodatek k Metodickému pokynu MMR k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování IPRM Tento Dodatek k Metodickému pokynu MMR k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování Integrovaného

Více

00000 00000000/0710. Daňová Účetní a daňový bulletin Luděk Vavrda kancelář Placení daní od 1.1. 2013 daňový poradce

00000 00000000/0710. Daňová Účetní a daňový bulletin Luděk Vavrda kancelář Placení daní od 1.1. 2013 daňový poradce Daňová Účetní a daňový bulletin Luděk Vavrda kancelář Placení daní od 1.1. 2013 daňový poradce Od 1. 1. 2013 budou vytvořeny nové finanční úřady, které vykonávají působnost na území kraje, tzn. 14 krajských

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál USB Dokovací stanice Uživatelský manuál Úvod Notebooková univerzální dokovací stanice USB 2.0 Dokovací stanice je unikátní rozšiřovací jednotkou speciálně navrženou k doplnění notebooků nebo stolních počítačů,

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

POPIS ČÍSELNÍKU. Česká republika CZ0100. Praha. Benešov CZ0201. Beroun CZ0202 CZ0203. Kladno. Kolín CZ0204 CZ0205. Kutná Hora.

POPIS ČÍSELNÍKU. Česká republika CZ0100. Praha. Benešov CZ0201. Beroun CZ0202 CZ0203. Kladno. Kolín CZ0204 CZ0205. Kutná Hora. POPIS ČÍSELNÍKU : OKRES_LAU Název: Okresy v České republice Charakteristika: Číselník okresů v České republice založený na číselníku okresů OKRES_LAU, který vydal Český statistický úřad s platností od

Více

Úvod. OMHD - cvičení 1

Úvod. OMHD - cvičení 1 Úvod o Ing. Blanka Brožová brozova.blanka@centrum.cz o Konzultace: v rámci cvičení přes e mail úterý 8:45 9:45 A 438 (po dohodě) o Materiály a požadavky: h:\studenti\k612\omhd o Vypracování a odevzdání

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL CZECH Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Zvolte jazyk programu. Pokud

Více

Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004

Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004 Přidělené dotace na regionální funkce v roce 2004 Celkem Z toho Kraj-místo Provozovatel - příjemce dotace Investice Neinvestice Z toho (Uváděno v tisících Kč) Hl. m. Praha Městská knihovna v Praze 2 785

Více

35,98% 30,15% 35,93% 30,59%

35,98% 30,15% 35,93% 30,59% zpracoval: Ing.Šrámek ČR 2-0627.9.2006 Celostátní průměr 40% Jihočeský Poměr žadatelů o ŘO hodnocených stupňem "neprospěl" - II.Q - 2006 Jihomoravský Karlovarský Královéhradecký Liberecký Moravskoslezský

Více

PEMIC BOOKS a.s. 20 let zkušeností s působením na knižním trhu

PEMIC BOOKS a.s. 20 let zkušeností s působením na knižním trhu PEMIC BOOKS a.s. 20 let zkušeností s působením na knižním trhu Kdo jsme PEMIC BOOKS a.s. byl založen 15. 11. 2001, kdy společnost převzala veškeré aktivity a činnost fyzické osoby Petr Michálek - PEMIC

Více

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0 NAvigaCE Quick Start Guide X-302MH Čeština Rev 1.0 Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Přečtěte si licenční ujednání

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Aplikace NAM tracker

Aplikace NAM tracker Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů (výchozí obrazovka)..............................

Více

Maloobchod v regionech České republiky František Diviš, Regional Research Project Manager, INCOMA Research

Maloobchod v regionech České republiky František Diviš, Regional Research Project Manager, INCOMA Research Maloobchod v regionech České republiky František Diviš, Regional Research Project Manager, INCOMA Research Maloobchod v regionech České republiky 2 Co ovlivňuje strukturu maloobchodu v regionech? Jaké

Více

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 7000 C Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 7000C pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalace

Více

Sreality.cz. Jednorázová inzerce pro soukromé osoby. Inzerce pro klienty s aktivací na IČ. Modelový příklad nákladů klienta na inzerci/den

Sreality.cz. Jednorázová inzerce pro soukromé osoby. Inzerce pro klienty s aktivací na IČ. Modelový příklad nákladů klienta na inzerci/den Sreality.cz Jednorázová inzerce pro soukromé osoby Inzerát Topování 60 Kč/den 60 Kč/inzerát Inzerce pro klienty s aktivací na IČ Ceník Další možnosti pro klienty aktivací na IČ Počet inzerátů Cena / den

Více

Informace o stavu výměny řidičských průkazů POVINNÁ VÝMĚNA ŘIDIČSKÝCH PRŮKAZŮ 2013. Květen 2011. O 070 Odbor kabinet ministra O 072 Oddělení tiskové

Informace o stavu výměny řidičských průkazů POVINNÁ VÝMĚNA ŘIDIČSKÝCH PRŮKAZŮ 2013. Květen 2011. O 070 Odbor kabinet ministra O 072 Oddělení tiskové Informace o stavu výměny řidičských průkazů POVINNÁ VÝMĚNA ŘIDIČSKÝCH PRŮKAZŮ 2013 Květen 2011 O 072 Oddělení tiskové OBSAH Z{kladní informace... 3 Vzory platných řidičských průkazů... 3 Termíny povinné

Více

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs Software Capture Pro Začínáme A-61640_cs Začínáme se softwarem Kodak Capture Pro Software a Capture Pro Limited Edition Instalace softwaru: Kodak Capture Pro Software a Network Edition... 1 Instalace softwaru:

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky. Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 2 Specifikace částí veřejné zakázky Poskytování služeb v oblasti praní a čištění prádla ZAŘÍZENÍ SLUŽEB PRO MINISTERSTVO VNITRA PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Příloha č.2 k ZD Specifikace

Více

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ

Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ Přijímač digitální pozemní televize do počítače KD - 6 1 7 NÁVOD K POUŽITÍ 1 Děkujeme za zakoupení USB adaptéru KD609. Je navržen pro příjem digitální televize do osobního počítače nebo notebooku v digitální

Více

Sreality.cz. Jednorázová inzerce pro soukromé osoby. Inzerce pro klienty s aktivací na IČ. Modelový příklad nákladů klienta na inzerát/den.

Sreality.cz. Jednorázová inzerce pro soukromé osoby. Inzerce pro klienty s aktivací na IČ. Modelový příklad nákladů klienta na inzerát/den. Sreality.cz Jednorázová inzerce pro soukromé osoby Inzerát Topování 60 Kč/den 1 topnutí za 60 Kč až 3x denně Inzerce pro klienty s aktivací na IČ Ceník Další možnosti pro klienty s aktivací na IČ Počet

Více

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Český úřad zeměměřický a katastrální Praha 2014 český úřad zeměměřický a katastrální souhrnné PŘEHLEDY O půdním fondu Z ÚDAJŮ

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Květen Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Měsíční statistická zpráva Květen 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martina Bundová Vedoucí oddělení realizace projektů a statistik Praha 2019 www.uradprace.cz 1

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva Duben Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Měsíční statistická zpráva Duben 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martina Bundová Vedoucí oddělení realizace projektů a statistik Praha květen 2019 www.uradprace.cz

Více

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje na os/rok průměrná Zaměstnanci Zemědělci v Kč v % v Kč v % v Kč Spotřební vydání 84568 100 85920 100 73356 z toho: rekreace a kultura

Více

Jungmannova Praha 1

Jungmannova Praha 1 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Magistrát Hlavního města Prahy Jungmannova 35 110 00 Praha 1 Městsk7 úřad Černošice Podskalská 1290/19 120 00 Praha 2 STŘEDOČESKÝ KRAJ Benešov Vlašim Votice Beroun

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva srpen 2016 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Variaposter. 252 x 119 NÁDRAŽÍ FORMÁT CENA + TERMÍNY PROVOZOVÁNÍ

Variaposter. 252 x 119 NÁDRAŽÍ FORMÁT CENA + TERMÍNY PROVOZOVÁNÍ Variaposter Variaposter přináší mimořádně účinnou kombinaci středního formátu (3 x A0) a umístění ve výši očí. Variapostery jsou umístěné na nejfrekventovanějších místech nádraží, často ve spojení s moderními

Více

MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2

MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 MAPA OBCHODU A SLUŽEB IMPLEMENTOVANÁ DO MOBILNÍHO MAPOVÉHO KLIENTA SPINBOX ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 2, NÁMĚSTÍ MÍRU 600/20, 120 39, PRAHA 2 RESPONZIVNÍ DESIGN - tento design zaručuje, že zobrazení stránky

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červenec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze

Úřad práce ČR. Měsíční statistická zpráva červenec Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Krajská pobočka Úřadu práce ČR v hl. m. Praze Měsíční statistická zpráva červenec 2019 Zprávu předkládá: Ing. Martina Bundová vedoucí oddělení realizace projektů a statistik https://web.uradprace.cz/web/cz/statistiky-praha

Více

M032 - Zpráva o výsledcích výběrového procesu

M032 - Zpráva o výsledcích výběrového procesu M032 - Zpráva o výsledcích výběrového procesu I. Identifikace globálního grantu Číslo prioritní osy 4.3 Název prioritní osy Sociální integrace a rovné příležitosti Číslo oblasti podpory 4.3.1 Název oblasti

Více

MIKROTHERM 825. Monitorovací program MT825C1

MIKROTHERM 825. Monitorovací program MT825C1 MIKROTHERM 825 Monitorovací program MT825C1 MT825C1 08/10 Rev.3 THERMOPROZESS s.r.o. Reigrova 2668/6c 370 01 České Budějovice tel.: +420 387 313 182 fax: +420 385 340 947 E-MAIL: info@thermoprozess.cz

Více

Protože se mi z nich tají dech.

Protože se mi z nich tají dech. www.deichmann.com 150 Kč Váš slevový kód: CZP315 Tento kupón může být uplatněn pouze jedenkrát při nákupu v internetovém obchodě společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o., a to do 31. 5. 2015. Minimální hodnota

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Úřad práce České republiky krajská pobočka v Plzni Zpráva o situaci na trhu práce Plzeňský kraj Červen 2017 Zpracoval: Tomáš Moravec, DiS. http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/plk/statistiky V tomto měsíci celkový

Více

Sreality.cz. Cena inzerce pro soukromé osoby. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací. Cena inzerce pro klienty s aktivací

Sreality.cz. Cena inzerce pro soukromé osoby. Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací. Cena inzerce pro klienty s aktivací Sreality.cz Cena inzerce pro soukromé osoby Inzerát 60 Kč/den Cena za každou další jednotku inzerce/den pro klienty s aktivací Topování 60 Kč/inzerát V rozmezí od do Koeficient 11 30 1,2 Cena inzerce pro

Více