KÁRNÝ ŘÁD Za kárné provinění se pokládá i pokus, pomoc, či jiná forma součinnosti takového provinění.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KÁRNÝ ŘÁD Za kárné provinění se pokládá i pokus, pomoc, či jiná forma součinnosti takového provinění."

Transkript

1 KÁRNÝ ŘÁD Článek 1 Obecná ustanovení Podle tohoto kárného řádu zakročuje Revizní komise proti každému chovateli, který je členem KCHČaN nebo není členem a využívá servisních služeb KCHČaN, který porušil povinnosti vyplývajících ze stanov, chovatelských a dalších předpisů KCHČaN a ostatních norem ČMKU a který narušuje dobré soužití v KCHČaN. Článek 2 Kárné provinění 2.1. Kárného provinění se dopouští ten, kdo úmyslně nebo z nedbalosti porušil: a) Stanovy KCHČaN b) Chovatelský a zápisní řád ČMKU c) Jiné normativy vydané KCHČaN d) Výstavní řád a jiné normativy, vydané ČMKU e) Svým jednáním poškodil dobré jméno KCHČaN na veřejnosti Kárného provinění se dopouští také ten, kdo jedná vědomě proti zájmům KCHČaN Za kárné provinění se pokládá i pokus, pomoc, či jiná forma součinnosti takového provinění. Článek 3 Kárné opatření 3.1. Revizní komise může za kárné provinění uložit kárné opatření Kárná opatření jsou: a) písemné napomenutí revizní komisí b) písemné napomenutí revizní komisí s výstrahou c) vyloučení z klubu Vyloučený člen klubu může být opakovaně přijat za člena klubu nejdříve po uplynutí 5 let po schválení členskou schůzí Za jedno kárné provinění lze uložit jen jedno kárné opatření. V kárném opatření nemusí být dodrženo pořadí bodů a) c). Článek 4 Ukládání kárných opatření 4.1. Při ukládání kárného opatření je nutno přihlédnout především ke stupni nebezpečnosti provinění pro Klub a chov plemene a pro kynologii jako takovou. Zda provinění bylo spácháno z nedbalosti, či úmyslně. Opatření musí být přiměřené závažnosti provinění, je nutno přihlédnout k polehčujícím i přitěžujícím okolnostem Za polehčující okolnosti se pokládá zejména přiznání k provinění, napomáhání při objasňování činů, náhrada způsobené škody Za přitěžující okolnosti se pokládá zejména, jestliže kárně stíhaný porušil zásadní povinnost mu uloženou, byl již kárně postižen, způsobil větší škodu, spáchal provinění zvláště zavrženíhodným způsobem, lstí, ze zištných

2 důvodů, ze msty, jako organizátor skupiny svedl k provinění jiného člena, svým činem poškodil pověst KCHČaN Revizní komise může po projednání případu v kárném řízení vyslovit vinu stíhaného a přesto zmírnit druh kárného opatření za podmínek stanovených v článku 4 odst Revizní komise může rozhodnout, že kárné opatření po nabytí právní moci bude - uveřejněno v klubovém zpravodaji KCHČaN. To zejména v případě hrubého porušení chovatelského řádu ČMKU, zápisního řádu ČMKU, zápisního řádu KCHČaN a stanov KCHČaN nebo vyloučí nepravdivé informace - jako zpřísňující sankci může uložit i zákaz aktivní účasti na akcích KCHČaN. Článek 5 Vznik a zánik kárného stíhání 5.1. Podnět pro zahájení kárného řízení podává člen KCHČaN výhradně písemně revizní komisi na adresu předsedy Podnět k zahájení kárného řízení podá i výbor klubu, pokud bude stížnost podána nečlenem klubu, jiným klubem či osobou z řad chovatelů a výboru adresována Stížnost musí být řádně podepsaná, s celým jménem a adresou stěžovatele, na anonymní podání nebude brán zřetel Veškerá provinění, proti kterým nebylo zahájeno kárné řízení, zanikají po třech letech od jejich spáchání Promlčecí doba se stanoví zahájením kárného řízení - článek 7 odst. 2 Článek 6 Jmenování revizní komise 6.1. Revizní komisi volí členská schůze. Členové Revizní komise si volí předsedu ze svého středu Revizní komise je tvořena 3 členy Revizní komise může využít služeb právníka, pokud členem dozorčí rady není osoba s právnickým vzděláním Revizní komise je volena na dobu 3 let. Článek 7 Kárné řízení 7.1. Řízení před kárným orgánem má působit výchovně nejen na kárně stíhané, ale i na ostatní členy KCHČaN. Kárné rozhodnutí má následovat co nejdříve po kárném provinění.

3 7.2. Kárné řízení se pokládá za zahájené, jakmile oznámení o kárném provinění došlo revizní komisi. Předseda revizní komise zašle podezřelému písemné vyrozumění o tom, že proti němu bylo zahájeno kárné řízení. V oznámení uvede, čeho se obvinění týká. Oznámení se zasílá zásadně doporučené do vlastních rukou, na doručenku Revizní komise nezahájí kárné řízení, nepokračuje v kárném řízení nebo zahájení zastaví usnesením, jestliže: a) stíhaný zemřel a nebo je nezpůsobilý k právním úkonům ve specifickém rozsahu. Výjimku lze uznat na základě písemné žádosti vyjmenovaných pozůstalých či soudem oprávněného zástupce b) jde-li o provinění, za něž již bylo uloženo kárné opatření c) jednání nezakládá skutkovou podstatu kárného provinění d) kárné řízení se zastaví též při zániku členství, nezbavuje ho však odpovědnosti v trestním či občanskoprávním řízení před soudem e) Usnesení o zastavení kárného řízení se sdělí stíhanému do 15 dnů doporučené do vlastních rukou, s výjimkou, kdy stíhaný zemřel Revizní komise uskuteční všechny úkony potřebné k tomu, aby byl zjištěn správně a úplně skutkový stav i objektivní pravda. Přitom zjišťuje jak okolnosti svědčící proti stíhanému, tak i ty, které svědčí v jeho prospěch. Jenom řádně prokázané skutečnosti mohou být podkladem pro vydání rozhodnutí Kárné řízení je neveřejné Jedná-li se o kárné stíhání člena výboru klubu, člena Revizní komise, nesmí do vyřešení kárného řízení nebo ukončení kárného řízení zastávat žádnou funkci, ani být do ní volen, výkon funkce musí být okamžitě pozastaven Revizní komise a její členové jsou v řízení nezávislí. Při jednání a rozhodování jsou vázáni platným právním řádem, předpisy státních orgánů, stanovami a předpisy ČMKU a předpisy a stanovami KCHČaN Potrestání člena klubu soudem pro trestný čin či orgánem státní správy pro přestupek nevylučuje kárné řízení vedené pro tentýž čin. Revizní komise může vyslovit kárné opatření i v případech, kdy státní orgány zastavily trestní stíhání v důsledku amnestie nebo neshledaly v jednání člena klubu delikt ve smyslu práva, ale jde o kárné provinění ve smyslu vnitřních předpisů. Rozhodnutí státního orgánu revizní komisi nezavazuje. Článek 8 Předvolání 8.1. Kárně stíhaný musí být ke kárnému jednání včas, to alespoň 14 dnů předem, doporučeným dopisem (doručenkou) do vlastních rukou pozván a dána mu možnost, aby se k obvinění osobně vyjádřil, uvedl při tom okolnosti na svou obhajobu a nabídl o nich důkazy a vyjádřil se k podkladům, na jejichž základě Revizní komise zahájila řízení.

4 8.2. V pozvání musí být kárně stíhaný upozorněn na následky bezdůvodného nedostavení se k jednání. Zastupování obhájcem či jiným zplnomocněným zástupcem je přípustné v rozsahu platných zákonů. Odmítnutí převzetí předvolání se považuje za předvolání doručené, tak i nevyzvednuté předvolání za doručené tzv. fikcí Nedostaví-li se kárně stíhaný, který byl řádně pozván ke kárnému jednání bez dostatečné omluvy, může Revizní komise rozhodnout v jeho nepřítomnosti a bez jeho slyšení Kárně stíhaný je povinen potvrdit termín jednání písemně. Článek 9 Dokazování a průběh kárného jednání 9.1. Důkazem je vše, co může přispět k objasnění, zejména výpovědi svědků, znalecké posudky, věci a listiny, nákresy, plánky, jako i výpovědi stíhaného. Členové KCHČaN jsou povinni se na předvolání k revizní komisi dostavit a podat svědeckou výpověď. V případě, že by bylo následně prokázáno, že člen klubu před revizní komisí křivě svědčil, vystavuje se tak sám kárnému řízení Revizní komise se zabývá všemi důkazy, které uzná za potřebné a vhodné v zájmu správného a úplného zjištění skutkového stavu a objektivní pravdy. A to i důkazy, které navrhne kárně stíhaný na svoji obhajobu Výpovědi kárně stíhaného, svědků, znalců a podobně se zapíší do protokolu, který kárně stíhaný vlastnoručně podepíše. Také o jiných provedených zjištěních se provede zápis, který zúčastněné osoby podepíší V zápise o průběhu kárného řízení musí být uveden den a místo, jméno a příjmení, datum narození a trvalé bydliště kárně stíhaného. Dále jaké zastává funkce. Druh a doba, kdy k provinění došlo, důkazní prostředky, rozhodnutí, včetně údaje, které kárné opatření bylo uloženo a rozhodnutí o uveřejnění. Článek 10 Kárné rozhodnutí Revizní komise objektivně a nezaujatě zváží výsledky šetření a dokazování a po poradě rozhodne. Této porady se kárně stíhaný neúčastní. Dojde-li Revizní komise k závěru, že se kárně stíhaný kárného provinění dopustil, rozhodne o vině a uloží kárné opatření, pokud nepoužije bod 7, odst Uzná-li Revizní komise kárně stíhaného vinným, může mu zároveň předepsat k náhradě náklady kárného řízení a náhradu cestovného členům kárné komise dle platného sazebníku ČMKU. Kárně stíhaný nemá nárok na náhradu nákladů, které mu vznikly kárným stíháním. Výjimku tvoří, je-li viny zproštěn. Potom mu přísluší náklady na cestovné Nebude-li Revizní komise přesvědčena, že kárně stíhaný se provinil, zprostí jej obvinění.

5 10.4. Pokud nedojde revizní komisí k prokázání kárného provinění a bude prokázáno, že podnět ke kárnému řízení byl podán na základě smyšlených informací, hradí veškeré náklady spojené s šetřením dozorčí rady ten, kdo podnět podal Kárné rozhodnutí se stíhanému sděluje vždy písemně, doporučeným dopisem (doručenkou) do 15 dnů po jeho vyhlášení a to i tehdy, jedná-li se o rozhodnutí zprošťující Kárné rozhodnutí musí obsahovat označení revizní komise, která rozhodnutí učinila, den a místo vyhlášení rozhodnutí, jméno a příjmení stíhaného, data narození a místo trvalého bydliště, popřípadě funkce. Výrok o vině a opatření s uvedením způsobů spáchání kárného provinění a s pojmenováním předpisů, které byly porušeny a popřípadě výrok o nákladech řízení a uveřejnění. V odůvodnění rozhodnutí musí být přesně, stručně a výstižně uvedeno, na základě kterých zjištěných skutečností a důkazů bylo rozhodnuto. Počátek a konec kárného řízení. Jestliže se stíhaná osoba odvolacího práva nevzdala a nepodala ve stanovené lhůtě odvolání, oznámí kárná komise po uplynutí lhůty stíhané osobě, že rozhodnutí nabylo právní moci, viz Stanovy. Článek 11 Odvolání Opravným prostředkem proti kárnému rozhodnutí je odvolání. Podává se písemně u Revizní komise, která rozhodla a to do 15. dnů ode dne doručení písemného vyhotovení kárného rozhodnutí. Odvolání je podáno včas, bylo-li v uvedené lhůtě podáno na poště. Odvolání může být podáno ve stanovené lhůtě též do protokolu Bylo-li kárným rozhodnutím uloženo kárné opatření dočasného zákazu chovatelské činnosti, zašle Revizní komise platné rozhodnutí na příslušné pracoviště plemenné knihy Uveřejnění kárného rozhodnutí se provede tak, že platné rozhodnut í se buď v plném znění nebo ve stručném a srozumitelném výtahu uveřejní v klubovém zpravodaji a dá se na vědomí všem klubům, jichž je kárně postižený členem Po nabytí právní moci rozhodnutí, kterým byla uložena povinnost k náhradě nákladů kárného řízení / 10 odst.3/ vyzve Revizní komise kárně postiženého, aby uloženou náhradu zaplatil do 15. dnů a současně upozorní, že nezaplacení bude posuzováno jako hrubé porušení organizační kázně klubu Odvolání může podat jen kárně stíhaný, pokud se tohoto práva nevzdal již výslovně při jednání revizní komise Včas podané odvolání nemá odkladný účinek. Odvolání podané opožděně Revizní komise zamítne. Došlo-li k zmeškání lhůty ze závažných důvodů, může odvolací orgán povolit navrácení lhůty. O navrácení lhůty musí kárně stíhaný požádat do 3 dnů od pominutí překážky, která mu v podání bránila,

6 současně s důvody o zmeškání úkonu. Odvolání pak může podat do 15. dnů od doručení rozhodnutí o povolení navrácení odvolací lhůty Ke každému včas podanému odvolání soustředí Revizní komise veškeré doklady a předloží každé odvolání do 14 dnů ode dne zaslání se svým vyjádřením příslušnému odvolacímu orgánu, což je výboru KCHČaN. Připouští se možnost institutu autoremedura s principy: a) Prvoinstanční orgán může znovu rozhodnout, pokud odvolání v plném rozsahu vyhoví. b) Odvolací orgán může nesprávné kárné rozhodnutí zrušit a změnit a rozhodnout sám, nebo takové rozhodnutí zrušit a vrátit zpět revizní komisi k novému projednání a rozhodnutí a to zejména, pokud by rozhodnutí revizní komise odporovalo právním předpisům. Rozhodne-li odvolací orgán pravomocně, zašle své rozhodnutí do 15 dnů kárně stíhanému a revizní komisi. V odvolacím řízení nelze uložit přísnější opatření Odvolací orgán odvolání zamítne, bylo-li podáno osobou neoprávněnou, nebo shledá-li jej jako nedůvodné Proti pravomocnému rozhodnutí odvolacího orgánu se lze odvolat podáním odvolání - mimořádného opravného prostředku a to k členské schůzi KCHČaN a to do jednoho roku od právní moci rozhodnutí Mimořádný opravný prostředek (obnovu řízení) lze použít, vyskytnou-li se dodatečné skutečnosti, které kárně stíhaný nemohl uplatnit a též při skutečnostech, které nebyly známy při projednání Dojde-li k soudnímu přezkumu a podání žaloby, revizní komise pozastaví výkon rozhodnutí o kárném opatření do doby nabytí platnosti soudního rozhodnutí. Článek 12 Právní moc a vykonatelnost kárného rozhodnutí Kárné rozhodnutí je pravomocné a vykonatelné, jestliže: a) se kárně stíhaný vzdal práva odvolání b) ve lhůtě nebylo proti kárnému rozhodnutí podáno odvolání, rozhodnutí je pravomocné i v případě doručení tzv. fikcí c) bylo-li kárné rozhodnutí odvolacím orgánem potvrzeno nebo změněno Článek13 Výkon kárného opatření Výkon kárného opatření lze provést jedině tehdy, až kárné rozhodnutí nabylo právní moci - článek Výkon kárného opatření provede, popřípadě provedení zajistí revizní komise. Článek 14. Rejstřík kárných opatření

7 Pravomocně uložená kárná opatření se zapisují do rejstříku kárných řízení, který povede vždy předseda revizní komise. Článek 15. Závěrečná ustanovení Tento kárný řád nabývá platnosti dnem schválení členskou schůzí KCHČaN Dodatek ke Kárnému řádu KCHČaN výše sankcí za porušení chovatelského řádu a dalších řádů ČMKU nebo KCHČaN Dojde-li k porušení chovatelského řádu a dalších řádů ČMKU nebo KCHČaN, bude porušovatel potrestán podle kárného řádu výše uvedeného klubu. 1. Při odchování druhého vrhu jedné a téže feny v jednom kalendářním roce, bude chovatel (majitel nebo držitel chovné feny) potrestán tímto způsobem: a) při prvním přestupku pokutou ve výši 1000,- Kč za každé odchované štěně b) při druhém přestupku pokutou ve výši 2000,- Kč za každé odchované štěně Do doby úhrady pokuty nesmí být kárně stíhanému jedinci zapisován ani jeho žádný další vrh. c) při třetím přestupku bude podán návrh na vyloučení tohoto chovatele z KCHČaN. 2. Pokud nakryje krycí pes jakoukoli nechovnou fenu (feny zakoupené členem KCHČaN v zahraničí nebo ze zahraničí zapůjčené k chovu musí být předvedené na svodu v KCHČaN za účelem uchovnění či identifikace jedince), bude majitel (držitel) krycího psa potrestán tímto způsobem: a) při prvním přestupku pokutou ve výši 1000,- Kč (do doby její úhrady nesmí být krycí pes používán k chovu b) při druhém přestupku pokutou ve výši 2000,- Kč (do doby úhrady nebude krycí pes doporučován na krytí a ani nebude uváděn na krycí list poradcem chovu) c) při třetím přestupku bude krycímu psovi pozastavena chovnost na 1 rok 3) Nakrytí zakoupené či zapůjčené feny starší 14ti měsíců ze zahraničí členem KCHČaN za účelem odchovu štěňat registrovaných v jeho CHS bez předvedení na svodu KCHČaN: bude chovatel (majitel nebo držitel chovné feny) potrestán tímto způsobem: štěňata budou/nebudou zapsána do PK ČMKU. a) při prvním přestupku pokutou ve výši 1000,- Kč za každé odchované štěně b) při druhém přestupku pokutou ve výši 2000,- Kč za každé odchované štěně Do doby úhrady pokuty nesmí být kárně stíhanému jedinci zapisován ani jeho žádný další vrh. c) při třetím přestupku bude podán návrh na vyloučení tohoto chovatele z KCHČaN. Výjimka - již chovná fena je nakryta u původního zahraničního majitele a zde po domluvě s HPCH předvedena v nejbližším možném termínu po porodu (po importu je

8 nutná její identifikace a písemné osvědčení od HPCH či MVDr. o totožnosti importované feny). 4. Při odchování vrhu na feně nezařazené do chovu (mladší 14ti měsíců či nepředvedené na chovném svodu), bude chovatel (majitel nebo držitel chovné feny) potrestán tímto způsobem: a) při prvním přestupku pokutou ve výši 1000,- Kč za každé odchované štěně b) při druhém přestupku pokutou ve výši 2000,- Kč za každé odchované štěně Do doby úhrady pokuty nesmí být kárně stíhanému jedinci zapisován ani jeho žádný další vrh. c) při třetím přestupku bude podán návrh na vyloučení tohoto chovatele z KCHČaN. Štěňata nebudou zapsána do PK ČMKU 5. Prodá-li chovatel štěňata před označením jejich identity mikročipy nebo před minimálním věkem štěňat (tj. 8 týdnů), bude potrestán pokutou: a) při prvním přestupku pokutou ve výši 1000,- Kč za každé takto odchované štěně b) při druhém přestupku pokutou ve výši 2000,- Kč za každé takto odchované štěně c) při třetím přestupku bude podán návrh na vyloučení tohoto chovatele z KCHČaN. 6. Pokud chovatel uvede úmyslně nepravdivé údaje do přihlášky vrhu štěňat, bude potrestán pokutou: a) při prvním přestupku pokutou ve výši 1000,- Kč za každé takto odchované štěně b) při druhém přestupku pokutou ve výši 2000,- Kč za každé takto odchované štěně c) při třetím přestupku bude podán návrh na vyloučení tohoto chovatele z KCHČaN 7. Pokud chovatel neoznámí hlavnímu poradci chovu (dále jen HPCH): - narození vrhu ve lhůtě stanovené v chovatelském řádu KCHČaN - nezašle podkladové materiály pro nahlášení vrhu, vystavení zápisových čísel... a) při prvním přestupku pokutou ve výši 1000,- Kč za každé takto odchované štěně b) při druhém přestupku pokutou ve výši 2000,- Kč za každé takto odchované štěně c) při třetím přestupku bude podán návrh na vyloučení tohoto chovatele z KCHČaN 8. Pokud chovatel bude prodávat štěňata subjektům, které obchodují se psy, bude okamžitě vyloučen z KCHČaN a o celé záležitosti bude výbor klubu informovat ČMKU i veškerou kynologickou veřejnost prostřednictvím kynologických časopisů. Pokud bude chovat i jiné plemeno, bude informován i klub pro toto plemeno. Totéž se týká i chovu psů bez PP a to i jiných plemen. 9. Bude-li zjištěno nevhodné ustájení, živení a ošetřování všech jedinců čivav, mexických naháčů a i jiných plemen, společně s nimi chovaných, bude chovateli (majiteli, držiteli) pozastavena veškerá chovatelská činnost po dobu 2 let. Pokud nebude učiněna okamžitá náprava, bude chovatel navržen ČMKU ke kárnému řízení. Nenastane-li ani poté náprava, bude takový člen vyloučen z KCHČaN V případě zjištění týrání zvířat bude podán návrh na zastavení činnosti chovatele i na více let a zároveň platí povinnost podat na takového chovatele podnět k prošetření na Státní veterinární správu 10. Pokud někteří členové klubu budou organizovat akce pro plemeno čivava a mexický naháč pod hlavičkou KCHČaN bez vědomí výboru klubu, budou organizátoři této akce okamžitě vyloučeni z KCHČaN

9 11. O všech zahájených i ukončených kárných řízeních bude rovněž informován i Klub chovatelů čivav a naháčů. 12. Uvedené sazby platí pro členy KCHČaN a jsou rozuměny jako poloviční sazba. Nečlenové KCHČaN v případě přestupku budou platit plnou sazbu tedy: a) při prvním přestupku pokutu ve výši 2000,- Kč za každé takto odchované štěně b) při druhém přestupku pokutu ve výši 4000,- Kč za každé takto odchované štěně Přestupek je považován za opakující se v případě, že dojde k porušení chovatelského řádu a dalších řádů ČMKU nebo KCHČaN v období do 3 let od spáchání prvního přestupku. Po překročení tohoto období 3 let bez přestupku bude na další přestupek pohlíženo jako na první přestupek. Pokud dojde k hrubému porušení předpisů FCI, ČMKU jiným způsobem než je stanoveno v bodě 1-11 tohoto dodatku Kárného řádu KCHČaN, rozhodne o výši postihu chovatele nebo majitele plemene čivav či mexický naháč revizní komise KCHČaN. Uložené postihy budou písemně zdůvodněny a budou obsahovat konkrétní skutkový stav, kdy revizní komise přestupek projednala a kdy celou záležitost uzavřel výbor klubu. Schválené rozhodnutí revizní komise musí být doručeno doporučenou poštou. Proti rozhodnutí je přípustné odvolání, a to ve lhůtě 15 dnů prezidentovi klubu, který rozhodne s konečnou platností. V Brně dne:

KÁRNÝ ŘÁD KCHMPP 1 Obecná ustanovení 2 Kárné provinění 3 Kárné opatření 4 Ukládání kárných opatření

KÁRNÝ ŘÁD KCHMPP 1 Obecná ustanovení 2 Kárné provinění 3 Kárné opatření 4 Ukládání kárných opatření KÁRNÝ ŘÁD KCHMPP 1 Obecná ustanovení Podle tohoto kárného řádu zakročuje Dozorčí rada proti každému členu KCHMPP, který porušil povinnosti člena klubu, vyplývajících ze stanov, chovatelských a dalších

Více

Kárný řád ACC. 1 Úvodní ustanovení

Kárný řád ACC. 1 Úvodní ustanovení 1 Úvodní ustanovení Kárný řád ACC 1. Podle tohoto kárného řádu se zavádí kárné řízení proti každému členu ACC o.s.,i nečlenu, který využívá servisních služeb ACC o.s., který porušil povinnosti člena klubu

Více

Kárný řád Českého klubu chovatelů alpského brakýře jezevčíkovitého

Kárný řád Českého klubu chovatelů alpského brakýře jezevčíkovitého Kárný řád Českého klubu chovatelů alpského brakýře jezevčíkovitého (dále ČKCHABJ) ČKCHABJ je občanským sdružením podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, sdružující chovatele, majitele, držitele

Více

KÁRNÝ ŘÁD KLUBU COTON DE TULEAR, z.s.

KÁRNÝ ŘÁD KLUBU COTON DE TULEAR, z.s. KÁRNÝ ŘÁD KLUBU COTON DE TULEAR, z.s. 1. Zásady kárné zodpovědnosti 1.1. V tomto Kárném řádu je upraven postup kárných orgánů KLUBU COTON DE TULEAR, O. S. (dále jen Klub ) proti každému členu Klubu, který

Více

KÁRNÝ ŘÁD Klubu tibetské dogy ČR, z.s. (KTD ČR, z.s.)

KÁRNÝ ŘÁD Klubu tibetské dogy ČR, z.s. (KTD ČR, z.s.) KÁRNÝ ŘÁD Klubu tibetské dogy ČR, z.s. (KTD ČR, z.s.) Účelem tohoto kárného řádu je stanovit postup při stíhání disciplinárních provinění, vymezení objektivní míry zavinění a spravedlivé postihnutí provinilých

Více

Kárný řád OBECNÁ USTANOVENÍ

Kárný řád OBECNÁ USTANOVENÍ Kárný řád Klub chovatelů českých fousků (dále jen KCHČF) je občanským sdružením podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů spolkem podle občanského zákoníku, sdružující

Více

Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska Kárný řád

Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska Kárný řád Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska se sídlem: Na Dílech 807/6, Praha 4, 141 00 IČ 457 73 173, vedený i Městského soudu v Praze pod spisovou značkou L4150 Kárný řád Schůze členů Cavalier

Více

Tibetan Terrier Club ČR, z.s. KÁRNÝ ŘÁD. 1. Zásady kárné zodpovědnosti. 2. Kárná provinění. 3. Kárné orgány a jejich příslušnost. 4.

Tibetan Terrier Club ČR, z.s. KÁRNÝ ŘÁD. 1. Zásady kárné zodpovědnosti. 2. Kárná provinění. 3. Kárné orgány a jejich příslušnost. 4. 1. Zásady kárné zodpovědnosti 1.1. Podle tohoto Kárného řádu zakročují kárné orgány klubu proti každému členu klubu, který se dopustil kárného provinění. 1.2. Všichni členové klubu jsou povinni oznámit

Více

Kárný řád. Spolku českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolku ) Článek 1 Obecná ustanovení a výklad pojmů

Kárný řád. Spolku českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolku ) Článek 1 Obecná ustanovení a výklad pojmů 1 Kárný řád Spolku českého strakatého psa, o. s. (dále jen Spolku ) Článek 1 Obecná ustanovení a výklad pojmů 1. Tímto řádem se řídí kárné řízení vedené kárnými orgány Spolku proti členovi Spolku ve smyslu

Více

Kárný řád KCHJ ČR. I. Úvodní ustanovení. II. Kárné orgány KCHJ ČR. III. Kárné provinění

Kárný řád KCHJ ČR. I. Úvodní ustanovení. II. Kárné orgány KCHJ ČR. III. Kárné provinění Kárný řád KCHJ ČR I. Úvodní ustanovení 1. Podle tohoto kárného řádu se v souladu s ustanovením hlavy XVIII. Stanov KCHJ ČR zavádí kárné řízení s těmi členy, u kterých je podezření, že se dopustili kárného

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMIE A MANAGEMENTU Disciplinární řád upravuje postup při projednávání disciplinárních přestupků a ukládání sankcí studentům Vysoké školy ekonomie a managementu. Disciplinární

Více

K árný ř ád. pro řízení před Kárnou komorou Nejvyššího kontrolního úřadu. schválený Kolegiem Nejvyššího kontrolního úřadu dne 21. 9.

K árný ř ád. pro řízení před Kárnou komorou Nejvyššího kontrolního úřadu. schválený Kolegiem Nejvyššího kontrolního úřadu dne 21. 9. K árný ř ád pro řízení před Kárnou komorou Nejvyššího kontrolního úřadu schválený Kolegiem Nejvyššího kontrolního úřadu dne 21. 9. 1993 *) 1 Tento kárný řád upravuje postup Kárné komory Nejvyššího kontrolního

Více

Disciplinární řád Komory pověřenců pro ochranu osobních údajů, z.s.

Disciplinární řád Komory pověřenců pro ochranu osobních údajů, z.s. Disciplinární řád Článek 1 Předmět úpravy Disciplinární řád upravuje činnost disciplinární komise (dále jen komise), postup prošetřování přijatých oznámení, kdo je účastníkem disciplinárního řízení, postup

Více

Disciplinární řád České asociace sester

Disciplinární řád České asociace sester Disciplinární řád České asociace sester 1 Obecná ustanovení 1. Porušení povinností člena České asociace sester (dále jen ČAS) vyplývající ze stanovených předpisů ČAS, Stanov ČAS, z Etického kodexu ICN

Více

KÁRNÝ ŘÁD Klubu chovatelů kníračů ČR 1927

KÁRNÝ ŘÁD Klubu chovatelů kníračů ČR 1927 Soubor předpisů KCHK ČR 1927 1 KÁRNÝ ŘÁD Klubu chovatelů kníračů ČR 1927 1 Účel kárného řádu Tento kárný řád upravuje postup kárných orgánů Klubu chovatelů kníračů ČR 1927 (dále jen KCHK ČR 1927 ), práva

Více

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Disciplinární přestupek a sankce

Článek 1 Všeobecná ustanovení. Článek 2 Disciplinární přestupek a sankce D I S C I P L I N Á R N Í ŘÁD P R O S T U D E N T Y F A K U L T Y I N F O R M A T I K Y A S T A T I S T I K Y V Y S O K É Š K O L Y E K O N O M I C K É V P R A Z E Článek 1 Všeobecná ustanovení Disciplinární

Více

KÁRNÝ ŘÁD ČSCH. 2. Za jedno provinění nemůže být nikdo trestán dvakrát nebo dvěma kárnými opatřeními.

KÁRNÝ ŘÁD ČSCH. 2. Za jedno provinění nemůže být nikdo trestán dvakrát nebo dvěma kárnými opatřeními. KÁRNÝ ŘÁD ČSCH 1 Úvodní ustanovení 1. Tento Kárný řád je prováděcím předpisem ke Stanovám Českého svazu chovatelů (dále jen ČSCH). Určuje zásady pro vedení řízení směřující k zabezpečení pořádku při svazové

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 5. června 2017

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 5. června 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 5. června 2017

Více

KÁRNÝ ŘÁD ČSCH. 2. Za jedno provinění nemůže být nikdo trestán dvakrát nebo dvěma kárnými opatřeními.

KÁRNÝ ŘÁD ČSCH. 2. Za jedno provinění nemůže být nikdo trestán dvakrát nebo dvěma kárnými opatřeními. KÁRNÝ ŘÁD ČSCH 1 Úvodní ustanovení 1. Tento Kárný řád je prováděcím předpisem ke Stanovám Českého svazu chovatelů (dále jen ČSCH ). Určuje zásady pro vedení řízení směřující k zabezpečení pořádku při svazové

Více

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA o.p.s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento řád upravuje disciplinární přestupky, sankce a proces jejich projednávání a rozhodování o nich. (2) Na rozhodování o disciplinárním

Více

Kárný řád Českého Dog Racing Klubu

Kárný řád Českého Dog Racing Klubu Kárný řád Českého Dog Racing Klubu 1 Účel kárného řádu Tento kárný řád upravuje postup kárných orgánů Českého dog racing klubu (dále jen ČDRK ), práva a povinnosti účastníků kárného řízení a úkony, které

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 18. července 2017

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY LÉKAŘSKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Lékařské fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona

Více

Disciplinární řád pro studenty

Disciplinární řád pro studenty VYSOKÁ ŠKOLA MEZINÁRODNÍCH A VEŘEJNÝCH VZTAHŮ PRAHA Disciplinární řád pro studenty Článek 1 Úvodní ustanovení Disciplinární řád pro studenty Vysoké školy mezinárodních a veřejných vztahů Praha upravuje

Více

Pedagogická fakulta Ostravské univerzity DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PEDAGOGICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY

Pedagogická fakulta Ostravské univerzity DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PEDAGOGICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Pedagogická fakulta Ostravské univerzity DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PEDAGOGICKÉ FAKULTY OSTRAVSKÉ UNIVERZITY Ostrava 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Disciplinární řád pro studenty Pedagogické fakulty

Více

Disciplinární řád. únor Praha

Disciplinární řád. únor Praha Disciplinární řád únor 2016 Praha Čl. 1 Úvodní stanovení Tento řád upravuje podrobnosti o disciplinárních přestupcích studentů CEVRO Institut, z.ú. (dále jen vysoká škola ), ukládání sankcí, jakož i průběh

Více

Zahájení řízení Zahájení řízení o žádosti Zahájení řízení z moci úřední

Zahájení řízení Zahájení řízení o žádosti Zahájení řízení z moci úřední Správní právo procesní Zahájení a průběh řízení Zahájení řízení Zahájení řízení o žádosti Zahájení řízení z moci úřední Zahájení řízení o žádosti Řízení o žádosti je zahájeno dnem, kdy žádost nebo jiný

Více

Disciplinární řád. říjen 2006. Praha

Disciplinární řád. říjen 2006. Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 39 odst. 9 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 13.

Více

Vnitřní předpisy Fakulty sociálních studií OU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FSS OU

Vnitřní předpisy Fakulty sociálních studií OU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FSS OU DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FSS OU Schváleno AS FSS OU: 30. 10. 2017 Schváleno AS OU: 20. 11. 2017 Platnost: 20. 11. 2017 Účinnost: 01. 12. 2017 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Disciplinární řád pro

Více

D I S C I P L I N Á R N Í Ř Á D P R O S T U D E N T Y ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

D I S C I P L I N Á R N Í Ř Á D P R O S T U D E N T Y ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY VETERINÁRNÍHO LÉKAŘSTVÍ Veterinární a farmaceutické univerzity Brno Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Disciplinární řád pro studenty Fakulty veterinárního lékařství

Více

Disciplinární řád pro studenty Lékařské fakulty v Plzni

Disciplinární řád pro studenty Lékařské fakulty v Plzni Univerzita Karlova v Praze Disciplinární řád pro studenty Lékařské fakulty v Plzni Akademický senát Lékařské fakulty v Plzni se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f) zákona č. 111/1998 Sb., o

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. ze dne Článek 1.

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO. ze dne Článek 1. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FARMACEUTICKÉ FAKULTY VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO ze dne 12. 10. 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Disciplinární řád pro studenty Farmaceutické fakulty

Více

I. Úplné znění Disciplinárního řádu pro studenty Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a jejích fakult ze dne 4. června 2009

I. Úplné znění Disciplinárního řádu pro studenty Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a jejích fakult ze dne 4. června 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 18. února

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRAŽSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY PSYCHOSOCIÁLNÍCH STUDIÍ, S.R.O. Čl. 1 Úvodní ustanovení

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRAŽSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY PSYCHOSOCIÁLNÍCH STUDIÍ, S.R.O. Čl. 1 Úvodní ustanovení DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRAŽSKÉ VYSOKÉ ŠKOLY PSYCHOSOCIÁLNÍCH STUDIÍ, S.R.O Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád upravuje podrobnosti o projednávání disciplinárních přestupků studentů, o ukládání sankcí za tyto

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. 1 Úvodní ustanovení

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PRÁVNICKÉ FAKULTY. Čl. 1 Úvodní ustanovení Univerzita Karlova v Praze DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PRÁVNICKÉ FAKULTY Akademický senát Právnické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

Vnitřní předpisy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní předpisy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), registrovalo dne 16. února 2009

Více

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O.

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. SVÍDNICKÁ 506, 181 00 PRAHA 8 DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Vysoká škola hotelová v Praze vydává v souladu s ustanovením 17 odst. 1 písm. h) zákona č. 111/1998 Sb., o

Více

Článek l Úvodní ustanovení. Článek2 Disciplinární přestupek a sankce

Článek l Úvodní ustanovení. Článek2 Disciplinární přestupek a sankce Akademický senát Jihočeské univerzity v českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1, písm. b) zákona č. 11111998 Sb., v platném znění, dne...... a Rektorát Jihočeské uni erzity v Českých Budějovicích

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ U n i v e r zita o brany v B r n ě Kounicova 65, Brno, PSČ 662 10, datová schránka hkraife REGISTROVANÝ VNITŘNÍ PŘEDPIS DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY OBRANY V BRNĚ B r n o 2 0 1 7 ČÁST PRVNÍ

Více

Disciplinární řád pro studenty Slezské univerzity v Opavě ze dne 25. srpna 2017

Disciplinární řád pro studenty Slezské univerzity v Opavě ze dne 25. srpna 2017 Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opové Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo v souladu s 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY MANAGEMENTUVYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE (dále jen tento Řád ) Článek 1 Disciplinární přestupek

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY MANAGEMENTUVYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE (dále jen tento Řád ) Článek 1 Disciplinární přestupek DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY MANAGEMENTUVYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE (dále jen tento Řád ) Článek 1 Disciplinární přestupek (1) Disciplinárním přestupkem je zaviněné porušení povinností stanovených

Více

Obsah. O autorkách...v Předmluva...VII Jednotlivé části publikace zpracovaly...xv Seznam použitých zkratek...xvii

Obsah. O autorkách...v Předmluva...VII Jednotlivé části publikace zpracovaly...xv Seznam použitých zkratek...xvii O autorkách...v Předmluva...VII Jednotlivé části publikace zpracovaly...xv Seznam použitých zkratek...xvii Kapitola 1. Nová úprava správního trestání...1 1. Předmět úpravy přestupkového zákona...3 2. Časová

Více

Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti spolku

Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti spolku Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Dalmatin klub ČR z. s. (dále spolek) byl založen 1. 4. 1970. Je právnickou osobou registrovanou Ministerstvem vnitra pod I. Č. 65996348. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti

Více

Disciplinární řád Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o.

Disciplinární řád Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. 0 Vysoká škola aplikované psychologie, s.r.o. Disciplinární řád Vysoké školy aplikované psychologie, s.r.o. Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Tento disciplinární řád pro studenty (dále jen disciplinární řád

Více

Stanovy KCHGB, z. s.

Stanovy KCHGB, z. s. Stanovy KCHGB, z. s. Článek 1 Název, sídlo, působnost 1.1. Název klubu: Klub chovatelů grifonků a brabantíků, z.s. (zkratka KCHGB, z. s.- zapsaný spolek). 1.2. Sídlo: Slovanka 1352 / 16, 470 01 Česká Lípa.

Více

Zápisní řád KCHHMO. Preambule

Zápisní řád KCHHMO. Preambule Zápisní řád KCHHMO Preambule Klub chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů (nadále KCHHMO) je členským subjektem Českomoravské kynologické jednoty a spadá pod jeji plemennou knihu. KCHHMO zajišťuje chovatelský

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD. Disciplinární komise 2. Účastnici řízení 6. Práva obviněného daňového poradce 7

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD. Disciplinární komise 2. Účastnici řízení 6. Práva obviněného daňového poradce 7 DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Komory daňových poradců České republiky, vydané na základě zákona ČNR č. 523/1992 Sb. o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců České republiky 1 Disciplinární řád upravuje postavení,

Více

Vnitřní organizační směrnice č. 1/2010 VV SKP Nymburk o.s. disciplinární řád

Vnitřní organizační směrnice č. 1/2010 VV SKP Nymburk o.s. disciplinární řád Vnitřní organizační směrnice č. 1/2010 VV SKP Nymburk o.s. Schváleno usnesením VV SKP Nymburk o.s. dne 4.2.2010 disciplinární řád A. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Podle tohoto disciplinárního řádu se projednávají

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Disciplinární řád Vysoké školy, z.ú. se řídí zákonem č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Způsoby ukončení spisů příslušná ustanovení trestního řádu

Způsoby ukončení spisů příslušná ustanovení trestního řádu Způsoby ukončení spisů příslušná ustanovení trestního řádu 159a Odložení nebo jiné vyřízení věci (1) Nejde-li ve věci o podezření z trestného činu, státní zástupce nebo policejní orgán věc odloží usnesením,

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. a jejích fakult. ze dne 22. května 2017

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. a jejích fakult. ze dne 22. května 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. května 2017

Více

Způsoby ukončení spisů příslušná ustanovení trestního řádu

Způsoby ukončení spisů příslušná ustanovení trestního řádu Způsoby ukončení spisů příslušná ustanovení trestního řádu 159a Odložení nebo jiné vyřízení věci (1) Nejde-li ve věci o podezření z trestného činu, státní zástupce nebo policejní orgán věc odloží usnesením,

Více

Disciplinární řád pro studenty Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze

Disciplinární řád pro studenty Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze Disciplinární řád pro studenty Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze Článek 1 Disciplinární řád pro studenty Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze

Více

Platné znění dotčených ustanovení zákona o státním zastupitelství s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění dotčených ustanovení zákona o státním zastupitelství s vyznačením navrhovaných změn Platné znění s vyznačením navrhovaných změn Platné znění dotčených ustanovení zákona o státním zastupitelství s vyznačením navrhovaných změn (1) Nejvyššího státního zástupce jmenuje vláda na návrh ministra

Více

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s.

S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s. S t a n o v y Klubu chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s. Článek I. Obecná ustanovení 1. Název: Klub chovatelů málopočetných plemen psů ČR, o.s. KCHMPP (dále jen o.s. ) 2. Sídlo: Jankovcova 53, 170

Více

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA ze dne 6. června 2017 Akademický senát Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice se podle 27

Více

SHIH-TZU KLUB EVROPA S T A N O V Y

SHIH-TZU KLUB EVROPA S T A N O V Y SHIH-TZU KLUB EVROPA S T A N O V Y STANOVY S H I H - T Z U KLUBU E V R O P A ****************************************************** Chovatelský klub psů tibetského plemene S H I H - T Z U (dále jen klub)

Více

Klub Chovatelů jagdteriérů v Čechách z.s. Březina Břasy I

Klub Chovatelů jagdteriérů v Čechách z.s. Březina Břasy I Klub Chovatelů jagdteriérů v Čechách z.s. Březina 102 338 24 Břasy I Název a sídlo Spolku Klub chovatelů jagdterierů v Čechách, z.s. ( zkratka KCHJgdtČ ), (dále jen Spolek ) má sídlo na adrese Březina

Více

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s.

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s. Stanovy spolku Klatovské kočky z.s. Název spolku: Klatovské kočky z.s. Sídlo spolku: Hálkova 157, 339 01 Klatovy Kraj: Plzeňský Čl. 1 Základní ustanovení 1.) Název spolku: Klatovské kočky z.s. 2.) Sídlo

Více

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů.

14d) 60 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 183/2017 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a zákona o některých přestupcích, novelizuje také zákon č. 361/2000 Sb.,

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ PRO STUDENTY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY STAVEBNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ PRO STUDENTY Datum vydání: 11. 4. 2017 Za věcnou stránku

Více

3 Právní moc rozsudku

3 Právní moc rozsudku Kapitola třetí Právní moc a vykonatelnost rozhodnutí 3 Právní moc rozsudku Podle ustanovení 139 odst. 1 je rozsudek pravomocný, a nestanoví-li tento zákon něco jiného, i vykonatelný: 1. jestliže zákon

Více

Zápisní řád KCHHMO z.s.

Zápisní řád KCHHMO z.s. Zápisní řád KCHHMO z.s. Preambule Klub chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů (nadále KCHHMO) je členským subjektem Českomoravské kynologické jednoty a spadá pod její plemennou knihu. KCHHMO zajišťuje

Více

Stanovy SHIH-TZU KLUBU ČR

Stanovy SHIH-TZU KLUBU ČR Stanovy SHIH-TZU KLUBU ČR SHIH-TZU KLUB ČR (dále jen Klub ) je sdružením občanů - chovatelů, majitelů a přátel tibetského plemene psů SHIH-TZU ve smyslu zák.č.83/1990 Sb. o sdružování občanů v platném

Více

ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU

ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Účel a působnost 1. Tento zápisní a bonitační řád Samojed klubu (dále jen řád ) slouží k řízení chovu čistokrevného plemene samojed a stanoví

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY UNIVERZITY KARLOVY ZE DNE 14. PROSINCE 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 14. prosince 2016

Více

CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011

CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011 CHOVATELSKÝ, ZÁPISNÍ A BONITAČNÍ ŘÁD SAMOJED KLUBU NORMATIVY 09/2011 CHOVATELSKÝ ŘÁD SAMOJED KLUBU ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Účel a působnost 1. Tento chovatelský, zápisní a bonitační řád

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY ARCHITEKTURY VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Schváleno Akademickým senátem Fakulty architektury VUT v Brně dne 25.04.2017 Schváleno Akademickým senátem VUT v Brně

Více

Finanční řád KRaAOP závazný pro všechny členy klubu, není-li v textu uvedeno jinak

Finanční řád KRaAOP závazný pro všechny členy klubu, není-li v textu uvedeno jinak I. Finanční transakce klubu Finanční řád KRaAOP závazný pro všechny členy klubu, není-li v textu uvedeno jinak Veškeré transakce, tj. příjmy a výdaje klubu jsou prováděny 1. hotovostním způsobem prostřednictví

Více

STANOVY 4. Orgány klubu Kontrolní a revizní komisi klubu volí členská schůze a je tříčlenná. Ve své činnosti je nezávislá na výboru, podléhá pouze členské schůzi klubu. Ze svého středu si volí předsedu.

Více

Předpoklady k přijetí do služebního poměru. (1) Do služebního poměru může být přijat státní občan České republiky (dále jen občan ), který

Předpoklady k přijetí do služebního poměru. (1) Do služebního poměru může být přijat státní občan České republiky (dále jen občan ), který PLATNÉ ZNĚNÍ VYBRANÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA Č. 361/2003 Sb., O SLUŽEBNÍM POMĚRU PŘÍSLUŠNÍKŮ BEZPEČNOSTNÍCH SBORŮ, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, SE ZAPRACOVANÝMI ZMĚNAMI 13 Předpoklady k přijetí do služebního

Více

Disciplinární řád. 1 Účel disciplinárního řádu

Disciplinární řád. 1 Účel disciplinárního řádu Disciplinární řád 1 Účel disciplinárního řádu Disciplinární řád upravuje postup čestné rady Komory, práva a povinnosti účastníků disciplinárního řízení a úkony, které s disciplinárním řízením souvisejí

Více

Pravidla pro chov Klubu chovatelů výmarských ohařů

Pravidla pro chov Klubu chovatelů výmarských ohařů Pravidla pro chov Klubu chovatelů výmarských ohařů Chov v rámci Klubu chovatelů výmarských ohařů zapsaný spolek (dále jen KCHVO) se řídí zejména zákonem č.166/1992 Sb., o veterinární péči a zákonem č.

Více

Stanovy Klubu chovatelů italských chrtíků. I. Obecná ustanovení. II. Činnost a úkoly klubu

Stanovy Klubu chovatelů italských chrtíků. I. Obecná ustanovení. II. Činnost a úkoly klubu Stanovy Klubu chovatelů italských chrtíků I. Obecná ustanovení Název klubu: Klub chovatelů italských chrtíků, z.s. (dále jen KCHICH) Sídlo: Rtyně nad Bílinou 139, 417 62 Obvod činnosti: území České republiky

Více

Opravné prostředky v daňovém řízení

Opravné prostředky v daňovém řízení Opravné prostředky v daňovém řízení Obecná úprava rozhodnutí ust. 32 ZSDP - Právní moc - Vykonatelnost - Poučení o opravných prostředcích Řádné x Mimořádné Opravné prostředky Odvolání, stížnost, námitka,

Více

10. a 11. března 2016

10. a 11. března 2016 Krajský úřad Pardubického kraje odbor organizační a právní a krajský živnostenský úřad oddělení vnitřních věcí Přestupková agenda - Zderaz 10. a 11. března 2016 Vady řízení přestupkových orgánů I. stupně

Více

Stanovy. 1. Název spolku 1.1. Název spolku zní: Klub chovatelů čivav, z. s. 2. Sídlo spolku 2.1. Obcí, kde se nachází sídlo spolku, je Praha.

Stanovy. 1. Název spolku 1.1. Název spolku zní: Klub chovatelů čivav, z. s. 2. Sídlo spolku 2.1. Obcí, kde se nachází sídlo spolku, je Praha. Stanovy 1. Název spolku 1.1. Název spolku zní: Klub chovatelů čivav, z. s. 2. Sídlo spolku 2.1. Obcí, kde se nachází sídlo spolku, je Praha. 3. Předmět činnosti 3.1. Předmětem činnosti Klubu chovatelů

Více

Stanovy klubu chovatelů králíků Činčila velká

Stanovy klubu chovatelů králíků Činčila velká Stanovy klubu chovatelů králíků Činčila velká 1 : Název, sídlo, forma, působnost a statutární zástupce 1.1 Název: Klub Činčila velká, zkratka Klub Čv 1.2 Sídlo: Kroměříž 1.3 Forma: klub je součástí ČSCH

Více

Předpoklady k přijetí do služebního poměru. (1) Do služebního poměru může být přijat státní občan České republiky (dále jen občan ), který

Předpoklady k přijetí do služebního poměru. (1) Do služebního poměru může být přijat státní občan České republiky (dále jen občan ), který PLATNÉ ZNĚNÍ VYBRANÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA Č. 361/2003 Sb., O SLUŽEBNÍM POMĚRU PŘÍSLUŠNÍKŮ BEZPEČNOSTNÍCH SBORŮ, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ, SE ZAPRACOVANÝMI ZMĚNAMI 13 Předpoklady k přijetí do služebního

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY Záhlaví Schválení AS: 10. 1. 2017 Platnost: dnem registrace na MŠMT (viz níže) Účinnost: dnem platnosti Odpovědnost: Odbor studijní záležitostí Závaznost: všechny součásti

Více

Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony

Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU VI. Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním (trestní řád), ve znění pozdějších předpisů, a některé další

Více

Úvodní ustanovení. Čl. 1 Druhy akademických odměn

Úvodní ustanovení. Čl. 1 Druhy akademických odměn DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Hradec Králové 2005 Obsah: Úvodní ustanovení...3 Druhy akademických odměn...3 Disciplinární přestupek a sankce...3 Disciplinární komise...5

Více

KLUB CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ o.s. ORGANIZAČNÍ ŘÁD

KLUB CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ o.s. ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUB CHOVATELŮ BEARDED COLLIÍ o.s. ORGANIZAČNÍ ŘÁD 1. ČLENSTVÍ V KLUBU Členem klubu se může kdykoliv v průběhu kalendářního roku stát každá fyzická osoba, která o to projeví zájem a souhlasí se Stanovami

Více

Znění částí platných zákonů, kterých se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn

Znění částí platných zákonů, kterých se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn Znění částí platných zákonů, kterých se novelizace týká, s vyznačením navrhovaných změn Zákon č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění pozdějších předpisů 4 (1) Funkce soudce je veřejnou funkcí. (2)

Více

KULATÝ STŮL. s Josefem Chýlem o roli a úloze ÚOHS v procesu dozoru nad dodržováním ZZVZ s důrazem na práva a povinnosti zadavatelů

KULATÝ STŮL. s Josefem Chýlem o roli a úloze ÚOHS v procesu dozoru nad dodržováním ZZVZ s důrazem na práva a povinnosti zadavatelů KULATÝ STŮL s Josefem Chýlem o roli a úloze ÚOHS v procesu dozoru nad dodržováním ZZVZ s důrazem na práva a povinnosti zadavatelů Josef CHÝLE místopředseda Sekce veřejných zakázek V Brně dne 6. 10. 2016

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Česká asociace naturální kulturistiky a fitness (dále pak ČANKF)

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Česká asociace naturální kulturistiky a fitness (dále pak ČANKF) DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Česká asociace naturální kulturistiky a fitness (dále pak ČANKF) A)Obecná část I. Definice Disciplinární orgán: Disciplinární komise (DK ČANKF) je nezávislým orgánem a má nejméně 3 členy.

Více

Směrnice č.3/2013 - návrh Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klub Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení

Směrnice č.3/2013 - návrh Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klub Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení Směrnice č.3/2013 - návrh Kontrola vrhu v podmínkách Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení 1. V souladu se stanovami u maďarských pasteveckých plemen České republiky / dále jen Klub

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD. Asociace plzeňských basketbalových rozhodčích. Základní ustanovení

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD. Asociace plzeňských basketbalových rozhodčích. Základní ustanovení Asociace plzeňských basketbalových rozhodčích DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD Základní ustanovení I. 1. Tento disciplinární řád (dále jen DŘ) se vztahuje na projednání disciplinárních provinění a přestupků rozhodčích,

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 501/2

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 501/2 P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2004 4. volební období 501/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona k provedení nařízení Rady (EHS) o zřízení Evropského

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY FAKULTY ELEKTROTECHNIKY A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ Schválení AS FEKT: 7. března 2017 Platnost: dnem schválení AS VUT Účinnost: dnem platnosti

Více

Stavovský předpis. Exekutorské komory České republiky ze dne , Kárný řád

Stavovský předpis. Exekutorské komory České republiky ze dne , Kárný řád Stavovský předpis Exekutorské komory České republiky ze dne 23. 5. 2002, Změna: 15. dubna 2005 Změna: 11. června 2010 Změna: 23. května 2013 Kárný řád Exekutorská komora České republiky (dále jen Komora

Více

Jednací řád Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky J E D N A C Í Ř Á D

Jednací řád Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky J E D N A C Í Ř Á D Jednací řád Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky Předsednictvo Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky

Více

Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta

Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Osoba, proti níž se Základy práva, 23. května 2016 Přehled přednášky Osoba, proti níž se Osoba, proti níž se Pojem trestního Trestní právem upravený

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, o. p. s.

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, o. p. s. DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD METROPOLITNÍ UNIVERZITY PRAHA, o. p. s. Čl. 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Disciplinární řád Metropolitní univerzity Praha, o.p.s. (dále jen DŘ ) upravuje 1 podrobnosti o disciplinárních přestupcích

Více

Kurz trestního práva - BIVŠ 2013

Kurz trestního práva - BIVŠ 2013 TRESTNÍ PRÁVO PROCESNÍ Zvláštní způsoby řízení Obecné ustanovení a typy zvláštních způsobů řízení (Hlava XX., 290 314s) Obecné ustanovení - pokud v následujících ustanoveních není obsažena zvláštní úprava,

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Praha 2017 Článek 1 Úvodní ustanovení Disciplinární řád

Více

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

DISCIPLINÁRNÍ ŘÁD PRO STUDENTY PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY JIHOČESKÉ UNIVERZITY V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 28.4. 2009 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

Směrnice č.3/2010 Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klub Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení

Směrnice č.3/2010 Kontrola vrhu v podmínkách Pannonia Klub Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení Směrnice č.3/2010 Kontrola vrhu v podmínkách Česká republika. / dále jen Klub / I. Základní ustanovení 1. V souladu se stanovami u maďarských pasteveckých plemen České republiky / dále jen Klub / článek

Více