STAVBA ROKU 2015 vyhlásila nominace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STAVBA ROKU 2015 vyhlásila nominace"

Transkript

1 Václavské náměstí č. 833/ Praha IČO: DIČ: CZ STAVBA ROKU 2015 vyhlásila nominace Už jen 15 projektů bude bojovat o letošní titul soutěže STAVBA ROKU. Nominace byly slavnostně vyhlášeny na nominačním večeru 10. září 2015 v sídle Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. Mezi projekty, které se dostaly do užšího výběru nominované patnáctky soutěže Stavba roku 2015, nechybí rodinná vila, základní škola, most, zahrada či revitalizovaný klášter. Slavnostní vyhlášení nominací již tradičně reprezentovali Jan Fibiger, předseda správní rady Nadace ABF a Radomíra Sedláková, předsedkyně odborné poroty soutěže Stavba roku Mezi hosty nechyběli ani zástupci mediálních partnerů soutěže, vypisovatelé a partneři nominačního a finálového večera. Dvakrát Belgie v nominacích Zahraniční stavby roku Na slavnostním vyhlášení nominací v Nadaci ABF byly rovněž oznámeny nominace na titul Zahraniční stavba roku 2015 a Urbanistický projekt roku O letošní titul Zahraniční stavby roku se utkají hned dvě stavby z Belgie. Výrazné šance na titul má také Ostrava, která má tento rok své zastoupení nejen v patnácti nominacích na titul Stavba roku, ale také v Urbanistickém projektu roku. Nominace odstartovaly hlasování veřejnosti Od 10. září bylo rovněž zahájeno hlasování veřejnosti. Svou oblíbenou stavbu můžete podpořit na stránkách Hlasování veřejnosti potrvá do 13. října, kdy proběhne slavnostní finálový večer soutěže Stavba roku Ten se tentokrát uskuteční v krásných historických

2 prostorách pražské Betlémské kaple. Kromě titulů Stavba roku 2015 budou uděleny také Zvláštní ceny Stavba roku 2015, mezi kterými jsou ceny ministerstev, vypisovatelů a dalších. Více o soutěži i projektech najdete na a Kontakt pro média: Magdaléna Valíková Focus Agency, s.r.o. Štefánikova 43a, Praha 5 m.valikova@focus-age.cz (+420) )

3 Nominace na titul STAVBA ROKU 2015 Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Autor: Jaromír Chmelík Investor: Statutární Město Hradec Králové Dodavatel: Sdružení BAK RenoArt Bolt Tower v Ostravě nástavba vysoké pece č. 1 Autor: Josef Pleskot Projektant: AP Atelier Investor: Dolní oblast Vítkovice, zájmové sdružení právnických osob Dodavatel: ING STEEL, spol. s r. o. Zpřístupnění a nové využití NKP Hlubina v Ostravě Autor: Milan Šraml, Jan Malík, A-LT Architekti Investor: Dolní oblast Vítkovice, zájmové sdružení právnických osob Dodavatel: STAMONT Pozemní stavitelství s. r. o. Trojský most v Praze Autor: Jiří Petrák, Ladislav Šašek, Roman Koucký, Libor Kábrt Investor: Hlavní město Praha Dodavatel: Metrostav a. s. Multifunkční centrum Quadrio v Praze Autor: Jakub Cigler, Vincent Marani Investor: CPI Národní s. r. o. Dodavatel: Metrostav a.s.

4 Obytný soubor Kajetánka v Praze Autor: Milan Veselý Projektant: LOXIA a. s. Investor: Avestus Capital partners, Lapid Capital Venture Dodavatel: Sdružení firem Kajetánka Vzdělávací a kulturní centrum Broumov revitalizace kláštera Autor: Libor Klubal, DiS, INS, spol. s r. o. Projektant: ADR s.r.o. Investor: Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově Dodavatel: HOCHTIEF CZ s. r. o. Květná zahrada v Kroměříži - národní centrum zahradní kultury Autor: generel obnovy, urbanistická koncepce Petr Všetečka, Robert Václavík / TRANSAT architekti; objekty, generální projektant Antonín Novák, Petr Valenta / Architekti D.R.N.H.; zahradní úpravy Zdeněk Sendler, Otakar Kuča, Kamila a Přemysl Krejčiříkovi Investor: VW WACHAL a. s. Dodavatel: Národní památkový ústav, ú. p. s. v Kroměříži Dostavba základní školy v Dobřichovicích Autor: Šafer Hájek architekti s.r.o. Oldřich Hájek, Jaroslav Šafer, Jakub Koníř, Olga Kostřížová, Pavel Lesenský, Laco Fecsu, Radek Toman Projektant: AED project a. s. Investor: Město Dobřichovice Dodavatel: Subterra a. s. Trojhalí Nová Karolina v Ostravě Autor: Josef Pleskot, Jiří Trčka, Michaela Košařová Investor: TROJHALÍ KAROLINA Dodavatel: GEMO Olomouc, spol. s r. o.

5 Komenského most v Jaroměři Autor: Mirko Baum, David Jaroš, Vladimír Janata Investor: Město Jaroměř Dodavatel: Společnost Jaroměř Podzemní komplex v severní části Staroměstského náměstí v Mladé Boleslavi Autor: Michal Hlaváček, Karel Musil Investor: Statutární město Mladá Boleslav Dodavatel: CGM Czech, a. s., BAK Trutnov, a. s. Rodinná vila Kolejní v Brně Autor: Petr Skrušný Projektant: Architektonika 3000, s. r. o. Investor: soukromá osoba Dodavatel: Českomoravský beton, a. s. AIR House v kampusu ČVUT v Praze Autor: ČVUT v Praze, fakulta architektury - Martin Čeněk, Dalibor Hlaváček, Tomáš Durdis, Matúš Ficko, Barbora Janíková, Hana Kasalová, Lucie Kirovová, Eva Kubjátová, Jiří Müller, Kateřina Rottová, Lucie Zemenová Investor: ČVUT v Praze Dodavatel: ČVUT v Praze, Dřevostavby Biskup, s.r.o. FORUM Karlín v Praze Autor: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura, Aleš Marek, Martin Rus Projektant: AED project a. s. Investor: NORTH-LINE a.s. Dodavatel: Průmstav, a. s.

6 Nominace na titul ZAHRANIČNÍ STAVBA ROKU 2015 Bytový dům České terasy (Almaty, Kazachstán) Autor: Oleg Haman Projektant: TOO AK SIMA GROUP Dodavatel: SDRUŽENÍ ČKD PRAHA DIZ, a.s. I TOO ROSS Holding stroj Investor: CODECO, a.s. AGC Glass Building (Louvain-la-Neuve, Belgie) Autor: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl Dodavatel: VAN ROEY nv Investor: AGC Glass Europe S.A. AGC Technovation Centre (Gosselies, Belgie) Autor: ASSAR ARCHITECTS SCRL/CVBA Dodavatel: Cit BLATON S.A. Investor: AGC Glass Europe S.A.

7 Nominace na titul URBANISTICKÝ PROJEKT ROKU 2015 Územní plán Sušice Projektant: AF-CITYPLAN s.r.o. SSAR ARCHITECTS SCRL/CVBA Přihlašovatel: Město Sušice Územní studie Prachatice Pod Cvrčkovem Projektant: Tomáš Beneš, Václav Zůna Přihlašovatel: Město Prachatice Regenerace sídliště Ostrava-Fifejdy I Autor: Iva Seitzová Projektant: Ateliér Genius loci, s.r.o Investor: Statutární město Ostrava, městský obvod Mariánské Hory a Hulváky Vypisovatelé soutěže Stavba roku 2015: ABF Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v České republice, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě Záštita soutěže: Prezident České republiky Předseda Senátu parlamentu České republiky Ministr dopravy ČR Ministryně pro místní rozvoj ČR Ministerstvo životního prostředí ČR Ministr kultury ČR Svaz obcí a měst ČR SFRB SFŽP Rektor ČVUT v Praze Partneři: Českomoravský beton Heidelberg Cement TechniStone Baumit ACO LAFARGE Státní fond životního prostředí ČR Státní fond rozvoje bydlení ČR

8 NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Autor: Jaromír Chmelík Investor: Statutární Měto Hradec Králové Dodavatel: Sdružení BAK RenoArt Bílá věž je nejvyšší stavbou historického jádra Hradce Králové a tvoří významný dálkový orientační bod. Spolu s chrámem svatého Ducha, kaplí svatého Klimenta a bývalou radnicí uzavírá západní frontu V. Vstup do objektu se nachází ve Franušově ulici. Věž využívá stávajících energetických přípojek doplněných o optický kabel. Řešení dopravy v klidu se neměnní a je situováno v prostoru Velkého náměstí.

9 8. Vysoká pec č. 1 nástavba Bolt Tower v Ostravě Autor: Josef Pleskot Projektant: AP Atelier Investor: Dolní oblast Vítkovice, zájmové sdružení právnických osob Dodavatel: ING STEEL, spol. s r. o. Stavba se nachází v zastavěné části průmyslového areálu tzv. Dolní oblasti Vítkovic v prostorách Národní kulturní památky industriálního dědictví - Vysoké pece č.1. Pro stavební činnost v Dolní oblasti Vítkovic byla zkonstruována zastavovací čtvercová modulová síť o rozměrech stran 125 / 125 m. Vysoká pec č. 1 zaujímá modulový čtverec s označením B2. Jde o stavbu, která unese pozici městské dominanty, stále živého symbolu ducha místa, sebevědomí a hrdosti. Zdá, že s odstupem téměř jednoho století lze bez ideologických emocí zahrát na struny odkazu ruského konstruktivizmu a oživit myšlenku Tatlinovy věže III. internacionály v jiné významové rovině, v jiných souvislostech, s jiným étosem doby.

10 9. Zpřístupnění a nové využití NKP Hlubina v Ostravě Autor: Milan Šraml, Jan Malík, A-LT Architekti Investor: Dolní oblast Vítkovice, zájmové sdružení právnických osob Dodavatel: STAMONT Pozemní stavitelství s. r. o. Důl Hlubina byl součástí rozsáhlého industriálního areálu, který se rozkládá na katastrálním území Moravská Ostrava (důl Hlubina a Žofínská huť) a katastrálním území Vítkovice (Vysoké pece a koksovna Vítkovických železáren). Výroba železa ve Vítkovických železárnách představovala v Evropě ojedinělou návaznost uhelného daolu (Hlubina), Koksovny a Vysokých pecí. Historie výroby železa a těžby uhlí se datuje od roku 1828 založením Rudolfovy huti. Po 170 letech nepřetržité výroby byly technologické provozy včetně dolu Hlubina a Vysokých pecí s Koksovnou v roce 1998 zastaveny. Areál byl v r prohlášen za Národní kulturní památku. Komplex objektů a technologického zařízení jak v oblasti Vysokých pecí, tak v oblasti Hlubiny prošel za posledních pět let rozsáhlou konverzí. Původní technologické objekty mají nyní po konverzi novou vzdělávací náplň (oblast Vysokých pecí) a novou kulturní náplň (důl Hlubina).

11 13. Trojský most v Praze Autor: Jiří Petrák, Ladislav Šašek, Roman Koucký, Libor Kábrt Investor: Hlavní město Praha Dodavatel: Metrostav a. s. Jedná se o sdružený most pozemní komunikace a městské kolejové dopravy, jednopatrový, nepohyblivý, trvalý, otevřeně uspořádaný, směrově přímý, výškově zakřivený, kolmý, s normovanou zatížitelností, o dvou otvorech. Hlavní pole mostu přes Vltavu je ocelobetonový plnostěnný předpjatý síťový oblouk s dolní mostovkou z předpjatého betonu (prefabrikované příčníky a monolitická deska) a ocelobetonovým táhlem zavěšeným na síťově uspořádaných závěsech, s omezenou volnou výškou tramvajového tělesa. Inundační most je monolitický předpjatý trámový s monolitickými příčníky, masivní, s horní mostovkou, betonový, s neomezenou volnou výškou. Po obou stranách mostu je prostor pro pěší a cyklisty.

12 14. Multifunkční centrum Quadrio v Praze Autor: Jakub Cigler, Vincent Marani Investor: CPI Národní s. r. o. Dodavatel: Metrostav a.s. Jedná se o novostavbu v samém centru hlavního města Prahy s 8 nadzemními a 4 podzemními podlažími. Stavba obsahuje obchodní galerii situovanou ve dvou podzemních a dvou nadzemních podlažích, 6 podlaží kancelářských ploch a samostatně stojící bytový dům s 13 luxusními byty. V podzemní části stavby se nachází 250 parkovacích míst, technické zázemí, větrací kanály metra a vestibul stanice metra Národní třída, který je ve 2. podzemním podlaží propojen s obchodní galerií. Součástí komplexu je nově vzniklé náměstí rozléhající se nad podzemními prostory objektu, na němž je situováno ojedinělé motoricky pohybující se umělecké dílo.

13 15. Obytný soubor Kajetánka, PRAHA 6 BŘEVNOV Autor: Milan Veselý Projektant: LOXIA a. s. Investor: Avestus Capital partners, Lapid Capital Venture Dodavatel: Sdružení firem Kajetánka Kajetánka je unikátní luxusní rezidenční projekt zasazený do rozsáhlých zahrad původního barokního zámku z 16. století. Nachází se pouhé dva kilometry od Pražského hradu v osobité čtvrti Břevnov, v části Prahy 6. Po čtyři století byla Kajetánka domovem idylické vinici, poklidnému klášteru a okázalé rodinné usedlosti uprostřed zahrad. Kajetánka prošla úplnou rekonstrukcí a rozrostla se o čtyři luxusní obytné budovy. Dnešní obyvatelé podobně jako jejich dávní předchůdci při návratech na svou venkovskou usedlost nachází v Kajetánce ničím nerušené soukromí plné zeleně ideální ústraní v samotném srdci velkoměsta. Nové luxusní byty, které rezidenční projekt Kajetánka nabízí, nesou stopy několika významných ocenění, jako je například CIJ Awards místo jako "Nejlepší rezidenční projekt roku 2011".

14 29. Vzdělávací a kulturní centrum Broumov revitalizace kláštera Autor: Libor Klubal, DiS, INS, spol. s r. o. Projektant: ADR s.r.o. Investor: Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově Dodavatel: HOCHTIEF CZ s. r. o. Objekt benediktinského kláštera se nachází na územní národní kulturní památky v ploše smíšené obytné v centrální historické zóně města dle územního plánu města Broumov. Hlavním cílem projektu byla programová náplň v nevyužitých prostorech kláštera - vytvoření vzdělávacího a kulturního centra pro veřejnost.

15 31. Národní centrum zahradní kultury květná zahrada 1. část stavební činnosti a další činnosti Autor: generel obnovy, urbanistická koncepce Petr Všetečka, Robert Václavík / TRANSAT architekti; objekty, generální projektant Antonín Novák, Petr Valenta / Architekti D.R.N.H. ; zahradní úpravy Zdeněk Sendler, Otakar Kuča, Kamila a Přemysl Krejčiříkovi Investor: VW WACHAL a. s. Dodavatel: Národní památkový ústav, ú. p. s. v Kroměříži Patří mezi nejvýznamnější světová zahradní díla. Připomíná pozdně renesanční italské zahrady, na straně druhé otevírá cestu francouzskému barokně klasicistnímu typu (Versailles). V intravilánu města Kroměříž, je ohraničená stavbami a zdmi, není volně přístupná. Stavební, restaurátorská a zahradnická obnova proběhla za pomocí tradičních technologií, materiálů a řemeslných postupů do podoby podle dochovaného grafického alba z roku 1691.

16 39. Základní škola v Dobřichovicích Autor: Šafer Hájek architekti s.r.o. Oldřich Hájek, Jaroslav Šafer, Jakub Koníř, Olga Kostřížová, Pavel Lesenský, Lacso Fescu, Radek Toman Projektant: AED project a. s. Investor: Město Dobřichovice Dodavatel: Subterra a. s. Nový veřejný prostor vznikl před vstupem do školy a v pěší zóně s vodní kaskádou na jižní straně. Součástí pěší zóny je polosoukromý, ale otevřený školní dvůr. Stavba přímo navazuje na stávající budovu školy. Důležitá je blízkost k vodnímu toku Berounky. Nosná konstrukce stavby byla navržena jako železobetonový skelet, kombinovaný systém se stěnami i nosnými sloupy (železobetonovými a ocelovými).

17 43. Nová Karolina Trojhalí v Ostravě Autor: Josef Pleskot, Jiří Trčka, Michaela Košařová Investor: TROJHALÍ KAROLINA Dodavatel: GEMO Olomouc, spol. s r. o. Budovy Trojhalí Karolina jsou spojnicí mezi centrem Ostravy a Dolní oblastí Vítkovice. Karolina je kulturní památka, svým moderním využitím vytváří unikátní kombinaci ostravského průmyslového dědictví a nové multifunkčnosti, krásy a energie. Původně zde byly stroje a turbíny, v dnešní době sem přichází návštěvníci za sportem, kulturou a dalšími možnostmi trávení volného času.

18 52. Komenského most v Jaroměři Autor: Mirko Baum, David Jaroš, Vladimír Janata Investor: Město Jaroměř Dodavatel: Společnost Jaroměř Původní Komenského most z roku 1886 spojoval historické centrum města s tehdy nově organizovaným městským prostorem zvaným Na Ostrově. Byl spojnicí dvou urbanisticky a architektonicky velmi odlišných městských částí, tvořenou příhradovou ocelovou konstrukcí o dvou rozdílných polích s rozdílnou konstrukční výškou. Přestože se jednalo o most šikmý, byla jeho konstrukce provedena jako přímá, pouze krajní konstrukční pole vykazovala atypická provedení pro šikmé uložení na nábřežních opěrách a na právě tak šikmé podpěře mezilehlé. V důsledku různých výšek nábřežních opěr byl most veden v mírném spádu. Přestože se jednalo o jednoduchou konstrukci s poměrně nízkými architektonickými ambicemi, stal se původní Komenského most až do doby svého zániku v červnu 2013 nejen frekventovanou městskou komunikací ale svou subtilní konstrukcí přirozeně vrostl do městského panoramatu. Obnovení této historicky rostlé situace v limitujících podmínkách daných investičními náklady bylo výzvou, vyžadující nejen technickou vynalézavost, ale i určitou architektonickou zdrženlivost a vůli vyvarovat se jak přehnaným modernistickým gestům, tak i retrospektivně-nostalgickým reminiscencím.

19 54. Podzemní komplex v severní částí Staroměstského náměstí v Mladé Boleslavi Autor: Michal Hlaváček, Karel Musil Investor: Statutární město Mladá Boleslav Dodavatel: CGM Czech, a. s., BAK Trutnov, a. s. V polovině roku 2008 byla vedením města zadána soutěž na obnovu náměstí, ve které zvítězil ateliér Hlaváček a partner, s.r.o. V první etapě byla základem řešení jižní část - velká volná pěší plocha, kterou lze využívat k různým veřejným a kulturním akcím. V době, kdy tyto akce neprobíhají, je téměř celá plocha řešena jako atraktivní velkoplošná fontána řízená počítačem, která nabízí variace vodních a světelných efektů. Koncept je doplněn čtyřicetimetrovým korytem s řadou vodních hrátek a vzrušujících interaktivních prvků - sochami, které pracují s vodou, přepouštěcími mechanismy stavidel a originálními inovativními skulpturami vrb, které umožňují telefonické spojení.

20 55. Rodinná vila Kolejní v Brně Autor: Petr Skrušný Projektant: Architektonika 3000, s. r. o. Investor: soukromá osoba Dodavatel: Českomoravský beton, a. s. Novostavba rodinného domu se zastavěnou plochou 248 m 2 i protější objekt s budoucím wellness, garáží a vinným sklepem (230m 2 ) jsou situovány na místo původního tenisového dvorce, zakousnutého do okolního terénu. Dlouhý, ale úzký obytný objekt na okraji parcely se opticky zcela otevírá jedinou stranou, a to do atria, kterému tak dodává absolutní intimitu.

21 57. AIR HOUSE, PRAHA 6 Autor: ČVUT v Praze, fakulta architektury - Martin Čeněk, Dalibor Hlaváček, Tomáš Durdis, Matúš Ficko, Barbora Janíková, Hana Kasalová, Lucie Kirovová, Eva Kubjátová, Jiří Müller, Kateřina Rottová, Lucie Zemenová Investor: ČVUT v Praze Dodavatel: ČVUT v Praze, Dřevostavby Biskup, s. r. o. AIR House je energeticky soběstačný experimentální dům, který tým studentů ČVUT navrhl a postavil do soutěže Solar Decathlon Na finále soutěže v Orange County Great Park v Kalifornii, získali studenti 3. místo. Dům nyní slouží jako Informační centrum ČVUT přímo uprostřed dejvického kampusu. Chce inspirovat další studenty a vzbuzovat povědomí o solární energii a architektuře šetrné k přírodě.

22 59. Fórum KARLÍN, PRAHA 8 Autor: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura, Aleš Marek, Martin Rus Projektant: AED project a. s. Investor: NORTH-LINE a.s. Dodavatel: Průmstav, a. s. Novostavba stojí na částečně nezastaveném pozemku v husté a kompaktní uliční zástavbě. Objekt má 8 nadzemních podlaží a 3 podlaží podzemní. Součástí budovy je vstupní Plazza, napojení komunikace a oprava finálního povrchu vozovky. Záměrem investora je výstavba novostavby administrativního objektu s multifunkčním kulturním a společenským sálem.

23 NOMINACE NA TITUL ZAHRANIČNÍ STAVBA ROKU Bytový dům České terasy (Almaty, Republika Kazachstán) Autor: Oleg Haman Projektant: TOO AK SIMA GROUP Dodavatel: SDRUŽENÍ ČKD PRAHA DIZ, a.s.i TOO ROSS Holding stroj Investor: CODECO, a.s. Stavba je umístěna na konci klidné ulice, v bytové zástavbě, na hraně svahu, s vyhlídkou na město Almaty a současně vyhlídkou na svah Kok-Tobe a pohoří Ťan-Šan. Centrum města je vzdálené 1 km. Dopravní obsluha objektu je zajištěna příjezdovou komunikací pro automobily, MHD je v docházkové vzdálenosti (cca. 5 min).

24 72. AGC Glass Building (Louvain-la-Neuve, Belgie) Autor: Philippe SAMYN and PARTNERS sprl Dodavatel: VAN ROEY nv Investor: AGC Glass Europe S.A. Budova stojící na pilotách se tyčí nad typickou zvlněnou krajinou Valonského Brabantu. Pod ní je dovedně skryto parkoviště, aby nepřekáželo ve výhledu na park osázený divokými travinami a solitérními duby. Dvě podlaží kanceláří jsou uspořádána kolem místa, kudy vniká do budovy přirozené světlo, a kde se nabízí krásný výhled do okolí. Periferní fasády jsou vybaveny lamelovými protislunečními žaluziemi ze skla, které automaticky mění směr podle pohybu slunce na obloze. Jejich plochy zdobené střídavými bílými pruhy nanesenými metodou sítotisku nechávají proniknout do interiéru rozptýlené přirozené světlo. Budova splňuje požadavky kladené na budovy s nulovou spotřebou energie (úspory energie, materiály s vynikajícími vlastnostmi, energie z obnovitelných zdrojů,.) a na stupnici BREEAM dosáhla hodnocení Excellent.

25 73. AGC Technovation Centre (Gosselies, Belgie) Autor: ASSAR ARCHITECTS SCRL/CVBA Dodavatel: Cit BLATON S.A. Investor: AGC Glass Europe S.A. AGC Glass Europe je přední evropský výrobce plochého skla pro stavebnictví (vnější zasklení a interiérové dekorace), automobilový průmysl a solární aplikace. Je evropskou pobočkou AGC, světového lídra v segmentu plochého skla. Zaměstnává na osob a má více než 100 závodů po celé Evropě. Společnost svá skla nejen vyrábí, zpracovává a distribuuje, ale také vyvíjí. A právě k výzkumu, vědě a inženýringu v oblasti plochých skel sloužilo ještě do nedávna výzkumné středisko AGC v belgickém Jumet. Vzhledem k tomu, že zařízení této budovy bylo již zastaralé a její uspořádání s kancelářemi pro 1 až 3 osoby a rozmístěním oddělení v několika poschodích různých křídel budovy nebylo příliš racionální, bylo rozhodnuto postavit novou budovu členěnou do velkoplošných prostor tak, aby lépe odpovídala současným potřebám střediska, včetně větší interakce mezi zaměstnanci a s vyšší efektivitou práce.

26 NOMINACE NA TITUL URBANISTICKÝ PROJEKT ROKU Územní plán Sušice Projektant: AF-CITYPLAN s.r.o. SSAR ARCHITECTS SCRL/CVBA Přihlašovatel: Město Sušice Koncepce rozvoje podporuje Sušici jako přirozené centrum v území a místo s potenciálem pro turistický ruch. Podporuje multifunkční výraz městského centra včetně koncentrace občanského vybavení.

27 77. Územní studie Prachatice Pod Cvrčkovem Autor: Tomáš Beneš, Václav Zůna Přihlašovatel: Město Prachatice Zadavatel dokumentace: Město Prachatice Územní studie Prachatic představuje návrh územní regulace pro výstavbu rodinných domů, která je zapojena do urbanistické struktury Prachatic na její radiální uspořádání. Studie respektuje topografii lokality a definuje pomocí regulačních prvků prostory soukromé i veřejné. Řešení vhodně řeší technickou infrastrukturu nové lokality a její návaznost na Prachatice.

28 78. Regenerace sídliště Ostrava-Fifejdy I Autor: Iva Seitzová Projektant: Ateliér Genius loci, s.r.o Investor: Statutární město Ostrava, městský obvod Mariánské Hory a Hulváky Komplexní regenerace veřejných prostranství sídliště Fifejdy. Celková kultivace sídlištního prostoru, důraz na pohyb pěších a cyklistů. Sídliště je součástí městského obvodu. Celé veřejné prostranství regenerováno dle komplexního urbanistického návrhu. Regulační plán nebyl zpracováván. Panelové sídliště postaveno v 70. letech 20. století, v blízkosti historické části městského obvodu. Sídliště je součástí městské zástavby, avšak jeho zelené jádro je v návrhu silně akcentováno, tvoří srdce sídliště. EIA nebyla vyžadována. Dopravní infrastruktura nově upřednostňuje chodce a cyklisty, je bezbariérová, vznik obytných ulic, maloprostorových parkovacích kapes.

STAVBY 2. KOLA SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2015

STAVBY 2. KOLA SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2015 STAVBY 2. KOLA SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2015 2. Rkonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Autor: ing. arch. Jaromír Chmelík Investor: Statutární Měto Hradec Králové Dodavatel: Sdružení BAK RenoArt 4. Lávka přes

Více

STAVBA ROKU 2015 oznámila své vítěze

STAVBA ROKU 2015 oznámila své vítěze Václavské náměstí č. 833/31 110 00 Praha +420 224 229 617 miskejova@abf-nadace.cz IČO: 00273309 DIČ: CZ00273309 www.stavbaroku2015.cz www.stavbaroku.cz STAVBA ROKU 2015 oznámila své vítěze Letošní 23.

Více

Dolní oblast Vítkovice - památka pro lidi

Dolní oblast Vítkovice - památka pro lidi Dolní oblast Vítkovice - památka pro lidi OSTRAVA - 5. 11. 2013 Multifunkční aula GONG Ing. Jiří Michálek, Ph.D. Ředitel pro strategii VÍTKOVICE, a.s. MK ČR: Vracíme památky do života Realizací projektů

Více

Urbanistické souvislosti Architektonický výraz

Urbanistické souvislosti Architektonický výraz Urbanistické souvislosti Parcela se nachází v Brně v městské části Zábrdovice na nároží ulic Bratislavská a Stará. Tato městská část sousedí s historickým centrem města Brna. Tomu odpovídá krátká docházková

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VE SMYSLU 26 PSP

ÚZEMNÍ STUDIE VE SMYSLU 26 PSP OBSAH TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST 1.0 SITUACE 1.1 SITUACE - POHLED. BODY 1.2 POHLED 1 1.3 POHLED 2 1.4 POHLED 3 1.5 POHLED 4 1.6 POHLED 5 1.7 POHLED 6 1.8 POHLED 7 1.9 POHLED 8 Územní studie Obytný komplex

Více

Zápis ze 133. jednání Sboru expertů

Zápis ze 133. jednání Sboru expertů Zápis ze 133. jednání Sboru expertů 4. 7. 2013 Magistrát hlavního města Prahy odbor památkové péče Přítomni: PhDr. Zdeněk Dragoun Ing. arch. Otto Dvořák doc. Ing. arch. Michal Hexner JUDr. Tomáš Homola

Více

i d e n t i f i k a č n í ú d a j e

i d e n t i f i k a č n í ú d a j e i d e n t i f i k a č n í ú d a j e název O B Y T N Ý S O U B O R N A V A C K O V Ě Z Ó N A A 3 / 9. E T A P A prověření hmoty objektu E v kontextu okolní zástavby ve smyslu 26 PSP místo ulice Olgy Havlové,

Více

LABORARTORY BRNO. Průvodní zpráva

LABORARTORY BRNO. Průvodní zpráva Průvodní zpráva 1. Urbanistické souvislosti Dané místo se nachází na vnější straně brněnského městského okruhu. Jedná se o rohovou parcelu při křížení ulic Koliště a Milady Horákové. Urbanisticky dané

Více

ÚZEMNÍ STUDIE Lokalita Jeremenko

ÚZEMNÍ STUDIE Lokalita Jeremenko 6.11.2014 13.1.2015 21.1.2015 Obsah 1 Cíle a účel řešení územní studie... 2 2 Vymezení řešeného území... 2 3 Základní urbanistická koncepce a její regulace... 2 ÚZEMNÍ STUDIE Lokalita Jeremenko 3.1 HODNOTY

Více

Centrum Háje zastavovací studie

Centrum Háje zastavovací studie Centrum Háje 04.2016 zastavovací studie Identifikace autorů: Casua spol. s r.o. Ing. arch. Oleg Haman Ing. Aleš Poděbrad Běžecká 2407 169 00 Praha 6 T +420 274 810 745-7 F +420 274 812 181 M +420 603 232

Více

Nejdek ÚP 2014 - projednávaný územní plán ing. arch. Vlasta Poláčková a ing. arch. Zuzana Hrochová

Nejdek ÚP 2014 - projednávaný územní plán ing. arch. Vlasta Poláčková a ing. arch. Zuzana Hrochová Nejdek ÚP 2014 - projednávaný územní plán ing. arch. Vlasta Poláčková a ing. arch. Zuzana Hrochová Vize rozvoje města Město v srdci přírody, ze kterého není třeba odjíždět, které poskytuje dobré podmínky

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN II. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

identifikační údaje kapacitní údaje

identifikační údaje kapacitní údaje pozemky chrustenice rd1 identifikační údaje název pozemky chrustenice, lokalita dolejší alej, rodinný dům typ 1 místo chrustenice, okres beroun pozemky č.1-10 investor GEISON REAL, a.s. Na výsluní 201/13

Více

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx

Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx 20.6.2017 Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie č.ús 8-02/2017 Petřkovice u Ostravy Odval Urx Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

zpracovatel: architekti Praha 6 Radimova 18

zpracovatel: architekti Praha 6 Radimova 18 Severní Terasa STŘÍBRNÍKY Radimova 18 územní studie Praha 6 pořizovatel: Magistrát města Ústí nad Labem odbor územního plánování Velká Hradební 8 Ústí nad Labem, 401 00 datum: 12. 2009 OBSAH DOKUMENTACE:

Více

Aktuální přehled celkové nabídky

Aktuální přehled celkové nabídky 1/10 BYTY - přehled projektů Počet bytů Termín/y dokončení 42 celkem / 8 volných Praha 3 - Žižkov / projekt Residence Garden Towers 629 celkem / 13 volných Praha 4 - Kamýk / projekt Nad Modřanskou roklí

Více

1. Ostrava, Vítkovice, průmyslové závody s Rudolfovou hutí, druhá polovina 19. století, Ernst Wilhelm Knippel

1. Ostrava, Vítkovice, průmyslové závody s Rudolfovou hutí, druhá polovina 19. století, Ernst Wilhelm Knippel Obrazová příloha 1. Ostrava, Vítkovice, průmyslové závody s Rudolfovou hutí, druhá polovina 19. století, Ernst Wilhelm Knippel 2. Ostrava, Přívoz, regulační plán, 1894, Camillo Sitte 3. Salomon Mayer Rothschild

Více

Villa Park Strahov: luxusní bydlení nad Prahou

Villa Park Strahov: luxusní bydlení nad Prahou Villa Park Strahov: luxusní bydlení nad Prahou Author: -jak- Published: 25.09.2002 Vysoký standard bydlení Hrana Strahovského svahu je v pražské krajině svébytným fenoménem, jehož jedinečnost spočívá v

Více

Autorská zprava. Úvod. Bytové domy pro seniory

Autorská zprava. Úvod. Bytové domy pro seniory Autorská zprava Úvod Zadání diplomové práce je návrh souboru staveb sloužících pro ubytování seniorů, včetně denního stacionáře na parcele v prostoru křižovatky ulic U Krčské vodárny a U Habrovky na Praze

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1. Identifikační údaje stavby Název akce Pozemky Místo stavby Kraj : : p.č. 230 a 232/1 k.ú. Krasice : ulice Krasická a její okolí

Více

Aktuální přehled celkové nabídky

Aktuální přehled celkové nabídky 1/7 BYTY - přehled projektů Počet bytů Praha 2 - Vinohrady / projekt Rezidence U Muzea Praha 3 - Žižkov / projekt Residence Garden Towers Praha 4 - Kamýk / projekt Nad Modřanskou roklí Termín/y dokončení

Více

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012

REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP A) ARCHITEKTONICKÁ STUDIE KAMIL MRVA ARCHITECTS ŘÍJEN 2012 OBSAH IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY' ' REZIDENCE PASEKY, ČELADNÁ RODINNÝ DŮM (TYP

Více

Lokalita Rovná územní studie

Lokalita Rovná územní studie Lokalita Rovná územní studie A - Textová část pořizovatel: lokalita: stupeň: Městský úřad Boskovice, Odbor výstavby a územního plánování Boskovice - Rovná Územní studie generální projektant: Atelier 99

Více

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Územní studie 4 plocha Z14. Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Územní studie 4 plocha Z14 Stará Lysá jih 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Základní identifikační údaje: Název akce: Územní studie 4, Stará Lysá jih 1 Místo: k.ú. Stará Lysá Pozemky: 249/1, 220/7, 232, 231, 221/1, 221/2

Více

Lokalita Ďáblic v rámci Prahy

Lokalita Ďáblic v rámci Prahy Lokalita Ďáblic v rámci Prahy Ďáblice jsou situovány na severovýchodním okraji Prahy. Vzhledem k tomu, že území Prahy je ve vztahu k centru asymetrické, jsou Ďáblice přes svoji okrajovou polohu od centra

Více

ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic

ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic Pořizovatel: UPLAN Zastoupený Ing. Vlastimilem Smítkou Vlastiboř 21 392 01 Soběslav mobil: 773 638 043 e-mail: uplan@uplan.cz

Více

otel SKI, Nové Město na Moravě ATIKA 2013 STA května 2013, h

otel SKI, Nové Město na Moravě ATIKA 2013 STA května 2013, h SUPERVIZE PROJEKTU NOVÉHO TROJSKÉHO MOSTU V PRAZE Doc. Ing. Lukáš Vráblík, Ph.D. Ing. Milan Šístek Ing. Jan Mukařovský Ing. Jakub Růžička Ing. David Malina OBSAH PREZENTACE I. ZÁKLADNÍ INFORMACE II. VTD

Více

Development na Ostravsku

Development na Ostravsku Development na Ostravsku Ing. Radka Demčáková account manager S.K. Neumanna 608/7 702 00 Ostrava e-mail: radka.demcakova@stingcommerce.cz www.rksting.cz Cílem prezentace je: Úvod Seznámit Vás s vývojem

Více

Územní studie ÚS 12-04/2015 pro lokalitu Bohumínská Ostrava Slezská Ostrava

Územní studie ÚS 12-04/2015 pro lokalitu Bohumínská Ostrava Slezská Ostrava Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie ÚS 12-04/2015 pro lokalitu Bohumínská Ostrava Slezská Ostrava Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

Urbanistické souvislosti:

Urbanistické souvislosti: PRŮVODNÍ ZPRÁVA Urbanistické souvislosti: Brno je druhé největší město v České republice a největší město na Moravě. Je sídlem Jihomoravského kraje, v jehož centrální části tvoří samostatný okres Brnoměsto.

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

KATALOGOVÝ LIST RD Fata Morgana, Praha Trója

KATALOGOVÝ LIST RD Fata Morgana, Praha Trója RODINNÝ DŮM K PRODEJI Dům je na výjimečném místě pod zahradami Fata Morgany s jedinečným výhledem do Pražské Zoo a na Vinice Sv. Kláry. Kupující si může zvolit dle svého vkusu povrchy podlah malby stěn

Více

Textová část a) Zdůvodnění zvoleného urbanistického a dopravního řešení stavby v území

Textová část a) Zdůvodnění zvoleného urbanistického a dopravního řešení stavby v území Textová část a) Zdůvodnění zvoleného urbanistického a dopravního řešení stavby v území Objekt městského úřadu a městského sálu je situován uvnitř bloku vymezeném ulicemi Tovární a Školní v centrální části

Více

Konečné natočení jednotlivých objektů je ovlivněno pozicí domu na parcele, orientaci ke světovým stranám, ale také na výhledech jednotlivých bytů.

Konečné natočení jednotlivých objektů je ovlivněno pozicí domu na parcele, orientaci ke světovým stranám, ale také na výhledech jednotlivých bytů. ZADÁNÍ BAKALÁŘSKÉ PRÁCE 2014 / 2015 Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně- Komíně Urbanistický koncept Koncept projektu spočívá ve vytvoření struktury bytových domů jako typicky městského způsobu bydlení.

Více

INVESTIČNÍ ZÁMĚR IGRA CITY MNICHOVICE Pražská ulice

INVESTIČNÍ ZÁMĚR IGRA CITY MNICHOVICE Pražská ulice INVESTIČNÍ ZÁMĚR IGRA CITY MNICHOVICE Pražská ulice Poskytovatel řešení: Nad Rokoskou 2361/2a Praha 8, PSČ 182 00 IČO: 61509001 DIČ: CZ61509001 Zpracovali: Ing. Arch. Pavla Zimová Jan Rod, autorizovaný

Více

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE Autor: Bc. Robert Hubička Vedoucí diplomího projektu: Doc. Ing. arch. Miroslav Cikán Asistent: Mgr. Art. Peter Búš FA ČVUT, 15127 ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I zima

Více

STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A URBANISTICKÝ ROZVOJ

STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A URBANISTICKÝ ROZVOJ STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A URBANISTICKÝ ROZVOJ II. část Ing. arch. Jan Fibiger, CSc Předseda správní rady Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství I. Územní plánování je právně kodifikovaný systém: poznávání

Více

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně.

Průvodní zpráva. Identifikační údaje. Urbanistické řešení. Architektonické řešení. Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně. Průvodní zpráva Identifikační údaje Obytný soubor na ulici Pastviny v Brně - Komíně Urbanistické řešení Kontext lokality Městská část Komín se nachází v severozápadní části města Brna. Komín je původně

Více

JINDŘICH CENTER OSTRAVA. Multifunkční projekt v centru Ostravy

JINDŘICH CENTER OSTRAVA. Multifunkční projekt v centru Ostravy Multifunkční projekt v centru Ostravy kanceláře / flexibilní využití prostor až pro 1300 zaměstnanců / moderní vybavení, služby na míru maloobchodní jednotky / atraktivní lokalita v živé oblasti / vynikající

Více

RODINNÝ DŮM HOSTAVICE

RODINNÝ DŮM HOSTAVICE Středoškolská technika 2017 Setkání a prezentace pracístředoškolských studentů na ČVUT RODINNÝ DŮM HOSTAVICE Alexandra Kotršálová, Denisa Hajdová, Natálie Kopáčková, Šimon Řezník STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA

Více

Dny stavitelství a architektury (DSA) pro veřejnost i odborníky

Dny stavitelství a architektury (DSA) pro veřejnost i odborníky Tisková zpráva Dny stavitelství a architektury (DSA) pro veřejnost i odborníky Do třetího ročníku vstoupil projekt Dny stavitelství a architektury opět s posláním prezentovat veřejnosti moderní stavebnictví

Více

PROTOKOL O PROVEDENÉ VEŘEJNÉ DRAŽBĚ vyhotovený dle 27 zák. č. 26/2000 Sb. Č. j: 516/2015-D

PROTOKOL O PROVEDENÉ VEŘEJNÉ DRAŽBĚ vyhotovený dle 27 zák. č. 26/2000 Sb. Č. j: 516/2015-D PROTOKOL O PROVEDENÉ VEŘEJNÉ DRAŽBĚ vyhotovený dle 27 zák. č. 26/2000 Sb. Č. j: 516/2015-D Bod 1. Veřejná dražba dobrovolná se konala dne 02.12.2015, na adrese http://www.eurodrazby.cz/drazby/detail-drazby.jsp?id=6353.

Více

STUDIE BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

STUDIE BAKALÁŘSKÉ PRÁCE BYTOVÝ DŮM, KUTNÁ HORA Atelier KOHOUT TICHÝ ATZBP ZS2011/2012 RICHARD OTT STUDIE BAKALÁŘSKÉ PRÁCE řešené území Morfologie terénu a zástavby Kutné hory m_1:7500 Charakter zástavby rodinné domy -řádkové,

Více

ÚZEMNÍ STUDIE OBYTNÉ LOKALITY POD SILNICÍ. Mníšek pod Brdy

ÚZEMNÍ STUDIE OBYTNÉ LOKALITY POD SILNICÍ. Mníšek pod Brdy ÚZEMNÍ STUDIE OBYTNÉ LOKALITY POD SILNICÍ Mníšek pod Brdy 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE NÁZEV: Územní studie obytné lokality Pod silnicí, Mníšek pod Brdy MÍSTO : Mníšek pod Brdy, lokalita Pod silnicí, k.ú. Mníšek

Více

NOVÉ NA STARÉ NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ, STARÁ ZADÁNÍ

NOVÉ NA STARÉ NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ, STARÁ ZADÁNÍ NOVÉ NA STARÉ NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ, STARÁ ZADÁNÍ PŘEDMĚT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Předmětem bakalářské práce bude urbanistický a architektonický návrh zastavění pozemku na nároží ulic Bratislavská a Stará. Navržený

Více

UHERSKÝ OSTROH 1. Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p Uherský Ostroh par. st. 181, 182, 183/1, 185 nezjištěn.

UHERSKÝ OSTROH 1. Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p Uherský Ostroh par. st. 181, 182, 183/1, 185 nezjištěn. 3333 UHERSKÝ OSTROH 1 Název objektu Bývalé železářství Adler Adresa K.ú./ parcela č. Architekt Stavitel Projekt Uherský Ostroh, ul. Kostelní, č.p. 153. Uherský Ostroh 773 131 par. st. 181, 182, 183/1,

Více

Rekultivace BROWFIELDS v Praze

Rekultivace BROWFIELDS v Praze Rekultivace BROWFIELDS v Praze Penta Real Estate 29.10.2018 Pavel Streblov METROPOLITNÍ PLÁN PRAHY s důrazem na VÝŠKOVÉ BUDOVY a BROWFIELDS PENTA REAL ESTATE & BROWNFIELD PROJEKTY Dokončený projekt Florentinum

Více

Portfolio fa čvut. Pešková Klára - diplomní projekt 2010/2011. rehabilitace a dostavba areálu tvrze ve Slavkově modul památkvé péče

Portfolio fa čvut. Pešková Klára - diplomní projekt 2010/2011. rehabilitace a dostavba areálu tvrze ve Slavkově modul památkvé péče Portfolio fa čvut Pešková Klára - diplomní projekt 2010/2011 rehabilitace a dostavba areálu tvrze ve Slavkově modul památkvé péče průvodní technická zpráva Identifikační údaje Název stavby : Rehabilitace

Více

TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI

TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI LOKALITA METRO KŘIŽÍKOVA TRAM. ZASTÁVKA KŘIŽÍKOVA CYKLOSTEZKA AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC PARK VÍTKOV BYDLENÍ PRO 21. STOLETÍ V původní zástavbě

Více

NÁVRH ZÁSTAVBY V LOKALITĚ U ZÁKLADNÍ

NÁVRH ZÁSTAVBY V LOKALITĚ U ZÁKLADNÍ STUDENTSKÉ PRÁCE NÁVRH ZÁSTAVBY V LOKALITĚ U ZÁKLADNÍ ŠKOLY GEN. SVOBODY V HLUČÍNĚ ZADÁNÍ STUDENTSKÉ PRÁCE Zpracoval úřad územního plánování - MěÚ Hlučín, odbor výstavby, oddělení rozvoje, plánování a

Více

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363

Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Podmínky pro zveřejnění záměru převod nemovitostí - areálu bývalé Okresní vojenské správy v Uherském Hradišti č.p. 398 a 363 Předmět převodu: pozemky parcelních čísel stavební 555 a větší část 549, části

Více

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC BECHLÍN. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC BECHLÍN ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z21 a P21 Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Projektant: Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2009

NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2009 NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2009 Autoři: Otakar Hornoch HBH Projekt spol. s r.o., František Jehlík PRAGOPROJEKT, a.s., Vlastimil Horák AMBERG Engineering Brno, a.s. Dodavatel: Sdružení D4707 Skanska

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI (Širší vztahy, město, čtvrť, místo) 2. ARCHITEKTONICKÝ VÝRAZ (Výtvarný záměr, filosofie návrhu)

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI (Širší vztahy, město, čtvrť, místo) 2. ARCHITEKTONICKÝ VÝRAZ (Výtvarný záměr, filosofie návrhu) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI (Širší vztahy, město, čtvrť, místo) Z hlediska širších vztahů se jedná o lokalitu ležící v centrální části města Brna ve čtvrti Zábrdovice na okraji rozsáhlého

Více

CENTRAL GROUP změní Nákladové nádraží Žižkov na unikátní PARKOVOU ČTVRŤ

CENTRAL GROUP změní Nákladové nádraží Žižkov na unikátní PARKOVOU ČTVRŤ CENTRAL GROUP změní Nákladové nádraží Žižkov na unikátní PARKOVOU ČTVRŤ 19. 10. 2016 Sever Nákladového nádraží Žižkov CENTRAL GROUP odkoupil pozemky v létě 2016 od Discovery Group Celková plocha pozemků

Více

Víceúčelové kulturní centrum Rožnov pod Radhoštěm

Víceúčelové kulturní centrum Rožnov pod Radhoštěm Víceúčelové kulturní centrum Rožnov pod Radhoštěm Seznam příloh 1. situace 1:1000, 1:500 2. půdorys 1. pp a 1. np 1:200 3. půdorys 2. a 3. np 1:200 4. půdorys 4. np a řezy 1:200 5. pohledy 1:200 6. perspektivy

Více

Architektonická kancelář KŘIVKA s.r.o.,

Architektonická kancelář KŘIVKA s.r.o., A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Františka 2.01 A PRŮVODNÍ ZPRÁVA - 1 z 8 OBSAH: A.1 Identifikační údaje... 3 A.1.1 Údaje o stavbě... 3 A.1.2 Údaje o žadateli / stavebníkovi... 3 A.1.3 Údaje o zpracovateli společné dokumentace...

Více

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR vypisuje 7. ročník veřejné neanonymní soutěže STAVBA ROKU

Více

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE 8. ročník soutěže CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ZNÁ SVÉ VÍTĚZE! VYPISOVATELÉ: Ve čtvrtek 9. června 2011 byli v Betlémské kapli, kde je již tradičně galavečer pořádán, vyhlášeni

Více

architektonické návrhy & vizualizace Patrik Misař, Jaromír Hnik PM projects

architektonické návrhy & vizualizace Patrik Misař, Jaromír Hnik PM projects architektonické návrhy & vizualizace Patrik Misař, Jaromír Hnik Jaromír Hnik design a vizualizace email: jaromir.hnik@gmail.com tel.: 775 410 414 Patrik Misař architektonické návrhy email: patrik.misar@gmail.com

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. NOVÉ NA STARÉ Brno, nároží Bratislavská - Stará

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. NOVÉ NA STARÉ Brno, nároží Bratislavská - Stará PRŮVODNÍ ZPRÁVA NOVÉ NA STARÉ Brno, nároží Bratislavská - Stará Urbanistické souvislosti Parcela se nachází na katastrálním území městské části Brno - Zábrdovice nedaleko centra města. Díky své poloze,

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ MĚSTSKÁ KNIHOVNA, LAUSANNE DIPLOMOVÁ PRÁCE FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ MĚSTSKÁ KNIHOVNA, LAUSANNE DIPLOMOVÁ PRÁCE FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN I. MĚSTSKÁ KNIHOVNA, LAUSANNE CITY LIBRARY, LAUSANNE DIPLOMOVÁ

Více

STAVBA ROKU 2011. Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. BAK stavební společnost, a.s., Vodní 177, 541 01 Trutnov

STAVBA ROKU 2011. Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas. BAK stavební společnost, a.s., Vodní 177, 541 01 Trutnov VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2011 Královéhradeckého kraje STAVBA ROKU 2011 Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas BAK stavební společnost, a.s., Vodní 177, 541 01 Trutnov Autor architektonického

Více

NBU2 ZS2016 / BYDLENÍ Petr LÉDL RODINNÝ DŮM KATEDRA ARCHITEKTURY. Rodinné domy

NBU2 ZS2016 / BYDLENÍ Petr LÉDL RODINNÝ DŮM KATEDRA ARCHITEKTURY. Rodinné domy NBU2 ZS2016 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY RODINNÝ DŮM základní charakteristika Stavba pro bydlení, která svým stavebním uspořádáním odpovídá požadavkům na rodinné bydlení a v níž je více než

Více

I D E N T I F I K A Č N Í Ú D A J E. název B Y T O V Ý D Ů M " S T Ř E L N I Č N Á "

I D E N T I F I K A Č N Í Ú D A J E. název B Y T O V Ý D Ů M  S T Ř E L N I Č N Á I D E N T I F I K A Č N Í Ú D A J E název B Y T O V Ý D Ů M " S T Ř E L N I Č N Á " místo ul. Střelničná, Praha 8 Kobylisy (parc.č. 2446, 2636, 2467, k.ú. Kobylisy) stupeň územní studie investor CPI Reality,

Více

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC DOBŘÍŇ ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z3 a P3 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování Ing. Petr Laube, 28. října 909, 277 11, Neratovice

Více

ÚZEMNÍ STUDIE RUSAVA PLOCHA SO.3 1

ÚZEMNÍ STUDIE RUSAVA PLOCHA SO.3 1 ÚZEMNÍ STUDIE RUSAVA PLOCHA SO.3 1 MÍSTO STAVBY : Rusava, plocha SO.3 1 ZADAVATEL : obec Rusava Rusava 248 768 45 Rusava STUPEŇ DOKUMENTACE : Územní studie Zakázkové číslo P 16-17 Měsíc/rok 09/2017 Počet

Více

OPTIMAL novinka. . plnohodnotné poschodí s plnou výškou. jednoduché m Kč Kč Kč EUROLINE 2016

OPTIMAL novinka. . plnohodnotné poschodí s plnou výškou. jednoduché m Kč Kč Kč EUROLINE 2016 OPTIMAL 1643 3 800 000 Kč 2 090 000 Kč 903 m 2 s garáží 1148 m 2 6798 m 3 1407 m 2 892 m 2 předpokl spotřeba energie za rok

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA KRAJ MÍSTO AKCE OBJEKT POZEMEK MAJITEL OBJEDNATEL STUPEŇ STAVEBNÍK UŽIVATEL ZHOTOVITEL AUTORIZACE REALIZACE OLOMOUCKÝ NÁMĚŠŤ NA HANÉ REVITALIZACE LOKALITY NA HRADĚ LOKALITA NA HRADĚ

Více

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ

NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ II. FACULTY OF ARCHITECTURE DEPARTMENT OF DESIGN II. NOVÉ NA STARÉ BRNO, NÁROŽÍ BRATISLAVSKÁ - STARÁ NEW

Více

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ D1-D3, B6

ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ D1-D3, B6 ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ D1-D3, B6 Rozvojové území D1 D3 plocha 3932 m² D1 D2 D3 garáž celkem obchody a služby (prodejní plocha + plocha zázemí)* m2 81 373 167 621 s travování (plocha pro hosty + plocha zázemí)

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. URBANISTICKÉ SOUVISLOSTI Řešená parcela se nachází v Brně na nároží křižovatky ulice Bratislavské a Staré. Toto území je v blízkosti městského uličního okruhu, které obepíná centrum

Více

Atelier GNS s.r.o. OBECNÍ DŮM MOUTNICE. architektonická studie. autor: Ing. arch. Martin Navrkal, Ph.D.

Atelier GNS s.r.o. OBECNÍ DŮM MOUTNICE. architektonická studie. autor: Ing. arch. Martin Navrkal, Ph.D. Atelier GNS s.r.o. OBECNÍ DŮM MOUTNICE architektonická studie autor: Ing. arch. Martin Navrkal, Ph.D. 10/2012 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE investor: autor: OBECNÍ DŮM MOUTNICE architektonická studie Obec Moutnice,

Více

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování

OBEC DOBŘÍŇ. Pořizovatel: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování OBEC DOBŘÍŇ ÚZEMNÍ STUDIE PLOCH Z3 a P3 Pořizovatel: Projektant: Městský úřad Roudnice nad Labem, odbor rozvoje a majetku města, úřad územního plánování, 28. října 909, 277 11, Neratovice září 2014 Název

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA VARIANTA A OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A INVESTORA.

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA VARIANTA A OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A INVESTORA. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A INVESTORA 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE CHARAKTERIZUJÍCÍ STAVBU A JEJÍ PROVOZ 3. PŘEHLED VÝCHOZÍCH PODKLADŮ, SOULAD STAVBY S NIMI 4. ZDŮVODNĚNÍ

Více

Středoškolská technika Přestavba bývalého areálu koželužny na Společensko-kulturní centrum Koželužna v Hradci Králové, Kuklenách

Středoškolská technika Přestavba bývalého areálu koželužny na Společensko-kulturní centrum Koželužna v Hradci Králové, Kuklenách Středoškolská technika 2017 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Přestavba bývalého areálu koželužny na Společensko-kulturní centrum Koželužna v Hradci Králové, Kuklenách Jan Sameljak

Více

U bran přírodní rezervace

U bran přírodní rezervace U bran přírodní rezervace Projekt situovaný v malebné části Prahy 6, poblíž přírodní rezervace Divoká Šárka nabízí reprezentativní byty v kompletně zrekonstruované barokní budově, a další bytové jednotky

Více

Zadání bakalářské práce

Zadání bakalářské práce Zadání bakalářské práce Číslo práce: FA-BAK0001/2015 Ústav: Ústav navrhování Studentka: Jasmína Amoussa Studijní program: Architektura a urbanismus Studijní obor: Architektura Vedoucí práce: Ing. arch.

Více

INDUSTRIÁLNÍ STOPY 6. BIENÁLE V OSTRAVĚ

INDUSTRIÁLNÍ STOPY 6. BIENÁLE V OSTRAVĚ INDUSTRIÁLNÍ STOPY 6. BIENÁLE V OSTRAVĚ V roce 2011 pořádalo Výzkumné centrum průmyslového dědictví při FA ČVUT spolu s Kolegiem pro technické památky ČKAIT & ČSSI a s Národním památkovým ústavem šesté

Více

Středoškolská technika 2015 STUDIE POLYFUNKČNÍHO DOMU DO PROLUKY NA ROHU ULIC ANTONÍNA DVOŘÁKA A NA OKROUHLÍKU V HRADCI KRÁLOVÉ

Středoškolská technika 2015 STUDIE POLYFUNKČNÍHO DOMU DO PROLUKY NA ROHU ULIC ANTONÍNA DVOŘÁKA A NA OKROUHLÍKU V HRADCI KRÁLOVÉ Středoškolská technika 2015 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT STUDIE POLYFUNKČNÍHO DOMU DO PROLUKY NA ROHU ULIC ANTONÍNA DVOŘÁKA A NA OKROUHLÍKU V HRADCI KRÁLOVÉ Ondřej Machač

Více

PŘÍRODNÍ KLUZIŠTĚ CHRASTAVA PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Spol. s r. o. A INŽENÝRING

PŘÍRODNÍ KLUZIŠTĚ CHRASTAVA PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Spol. s r. o. A INŽENÝRING VED. PROJEKTU PROJEKTANT VYPRACOVAL ARCHITEKT PROJEKTOVÁNÍ ING. M. JON & STAVEB Spol. s r. o. A INŽENÝRING INVESTOR Město Chrastava, nám..1. máje 1, 463 31 Chrastava DATUM 07 / 2017 MÍSTO STAVBY ppč 308/1,

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30

ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 ÚZEMNÍ STUDIE LUKOV NADE MLÝNEM SO.3 29 a 30 MÍSTO STAVBY : Lukov, Nade Mlýnem SO.3 29 a 30 ZADAVATEL : obec Lukov K Lůčkám 350 Lukov STUPEŇ DOKUMENTACE : Územní studie Zakázkové číslo Měsíc/rok 08/2017

Více

CIMEX GROUP PROPERTY BOOK

CIMEX GROUP PROPERTY BOOK CIMEX GROUP PROPERTY BOOK Profil společnosti CIMEX GROUP Celková plocha pronajímatelných kancelářských prostor: 100 000 m 2 Hodnota portfolia administrativních budov CZK 4,2 miliardy Hodnota portfolia

Více

ZMĚNU č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LIBICE NAD CIDLINOU

ZMĚNU č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU LIBICE NAD CIDLINOU Obec Libice nad Cidlinou Husova 4, 289 07 Libice nad Cidlinou Zastupitelstvo obce Libice nad Cidlinou, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve

Více

LUTÍN ÚZEMNÍ STUDIE NA ZÁHUMENNÍ ZPRACOVATEL: POŘIZOVATEL: Ing. arch. Ladislav Koukal. Magistrát města Olomouce Odbor koncepce a rozvoje

LUTÍN ÚZEMNÍ STUDIE NA ZÁHUMENNÍ ZPRACOVATEL: POŘIZOVATEL: Ing. arch. Ladislav Koukal. Magistrát města Olomouce Odbor koncepce a rozvoje LUTÍN ÚZEMNÍ STUDIE NA ZÁHUMENNÍ ZPRACOVATEL: Ing. arch. Ladislav Koukal POŘIZOVATEL: Magistrát města Olomouce Odbor koncepce a rozvoje DATUM: 10/2018 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1.1. ÚDAJE O ÚZEMÍ Název dokumentace

Více

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LUBNÁ

.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LUBNÁ ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LUBNÁ ETAPA: NÁVRH POŘIZOVATEL: Obecní úřad Lubná PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 ZMĚNA č.2 ÚPO LUBNÁ 1 Název územně plánovací dokumentace:

Více

MĚSTSKÁ KNIHOVNA LAUSANNE

MĚSTSKÁ KNIHOVNA LAUSANNE MĚSTSKÁ KNIHOVNA LAUSANNE LAUSANNE TŘI PLATFORMY Hlavním tématen při navrhování knihovny v Lausanne bylo prostředí, ve kterém se knihovna nachází. Město se poměrně prudce svažuje od jezera Lac Léman a

Více

MĚSTO BENÁTKY NAD JIZEROU

MĚSTO BENÁTKY NAD JIZEROU MĚSTO BENÁTKY NAD JIZEROU Obecně závazná vyhláška města Benátky nad Jizerou o závazných částech územního plánu sídelního útvaru Benátky nad Jizerou Vyhláška č. 5/1998 Na základě usnesení č. 32/98 ze dne

Více

3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY MĚLNÍK NÁVRH

3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY MĚLNÍK NÁVRH 3. ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY MĚLNÍK NÁVRH ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTSKÉ PAMÁTKOVÉ ZÓNY MĚLNÍK ZMĚNA č.3 - NÁVRH ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14

Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 30.6.2007 Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 INFORMAČNÍ MEMORANDUM Projekt Společné kulturní centrum městských částí Praha Dolní Počernice a Praha 14 byl

Více

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace 4/ NÁVRHOVÁ ČÁST - TEXTOVÁ 4.1 CHARAKTERISTIKA ÚPRAV ZÁKLADNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI Sídliště Dlouhá vzniklo jako důsledek extenzivního rozvoje města zejména v druhé polovině 20. století. Tehdejší urbanistické

Více

Půdní vestavby Praha 10 Představení projektu

Půdní vestavby Praha 10 Představení projektu Půdní vestavby Praha 10 Představení projektu Úvodem Developerská společnost Real 3 a.s., se při úvahách o novém projektu zabývala myšlenkou, jak nabídnout zájemcům o bydlení opravdovou architektonickou

Více

Statutární město Hradec Králové

Statutární město Hradec Králové Statutární město Hradec Králové MUDr. Zdeněk FINK Severní tangenta - je přeložkou silnice I/11 v úseku Třebechovice pod Orebem Hradec Králové (u ČKD). - se napojuje na svém východním konci u Třebechovic

Více

NOVÉ VYSOČANY. Prezentace projektu. Setkání s novináři na Radnici MČ Praha 9. 20. květen 2009 PREZENTACE PROJEKTU NOVÉ VYSOČANY

NOVÉ VYSOČANY. Prezentace projektu. Setkání s novináři na Radnici MČ Praha 9. 20. květen 2009 PREZENTACE PROJEKTU NOVÉ VYSOČANY Prezentace projektu Setkání s novináři na Radnici MČ Praha 9 20. květen 2009 1 Velké rozvojové území Vysočany zahrnuto do územního plánu Prahy teprve v roce 2006. 250 hektarů pozemků veškerá technická

Více

Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2012 vyhlášení výsledků soutěže

Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2012 vyhlášení výsledků soutěže Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2012 vyhlášení výsledků soutěže Soutěž Stavba roku je součástí již 6. ročníku DSA (Dny stavitelství a architektury) organizovaných SIA ČR Radou výstavby, které vyvrcholily

Více

Praha 1 Křemencova. 30 luxusních bytů 1+kk - 6+kk OLD TOWN GARDEN OLD TOWN GARDEN

Praha 1 Křemencova. 30 luxusních bytů 1+kk - 6+kk OLD TOWN GARDEN OLD TOWN GARDEN Luxusní nemovitosti OLD TOWN GARDEN Praha 1 Křemencova 30 luxusních bytů 1+kk - 6+kk Maximální komfort V samotném srdci Prahy Výhled do zahrady Vysoký standard Historický dům Komorní projekt Moderní architektura

Více

b/ stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení

b/ stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení Technická zpráva a/ identifikační údaje objektu označení stavby: Železný Brod Jiráskovo nábřeží - parkoviště objednatel stavby (investor): Železný Brod zhotovitel projektové dokumentace: odpovědný projektant:

Více

KONVERZE ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT

KONVERZE ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT DIPLOMOVÁ PRÁCE ZS 2011/2012 AUTOR: BC. MONIKA BOŠTIČKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE: ING. ARCH. ALEŠ LANG STAVEBNĚ HISTORICKÝ PRŮZKUM AREÁLU ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU ZPRACOVAL DOC. ING. ARCH.

Více

ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2

ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2 ÚZEMNÍ STUDIE Domamyslice infrastruktura na pozemcích p.č. 163/1 a 163/2 Zpracovatel: Ing. arch. Martin Fröml 2 arch s.r.o., Česká 824/31, 796 01 Prostějov, IČ 277 30 221 Datum: leden 2018 ÚZEMNÍ STUDIE

Více