U ostatních druhů jistot je validace na sekundární přístupové kódy nepovinná.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "U ostatních druhů jistot je validace na sekundární přístupové kódy nepovinná."

Transkript

1 Informace ke spuštění validace sekundárních přístupových kódů jistot V rámci další verze systému e-dovoz, která bude na ostré prostředí nasazena dne v odpoledních hodinách, bude spuštěna validace sekundárních přístupových kódů jistot používaných k zajištění celního dluhu. Validace bude povinná u jistot: 9110 souborná jistota pro jiné operace než režim tranzitu a 9ZD1 jednotlivá jistota s použitím záručního dokladu pro jiné operace než režim tranzitu. U ostatních druhů jistot je validace na sekundární přístupové kódy nepovinná. Postup registrace sekundárního přístupového kódu a jeho použití v CP: Elektronická%20komunikace%20s%20CÚ%20záruky.mht 1. Při udělení povolení/zřízení jistoty je držiteli povolení sdělen primární přístupový kód. U starších povolení byl primární přístupový kód sdělen v rámci změnového rozhodnutí vydaného v r V případě, že držitel povolení nemá primární přístupový kód, je nutné o jeho nastavení požádat celní orgán, který povolení vydal. 2. Pro registraci je nezbytné platné povolení komunikace s celním úřadem záruky! Postačí však jedno pro celou ČR. Nejedná se o Rozhodnutí, kterým se povoluje elektronické podávání celních prohlášení k propouštění zboží do dovozních celních režimů Elektronická komunikace s celním úřadem záruky Podmínky Vlastník záruky musí být držitelem platného Povolení elektronické komunikace s celním úřadem záruky a platného Sdělení parametru komunikace. Tyto na základě písemné žádosti vydává příslušný celní úřad záruky Žádost o elektronickou komunikaci Vzor žádosti o povolení elektronické komunikace je k dispozici na portále celní správy České republiky. Řádně vyplněnou žádost spolu se stanovenými doklady je nutno předložit příslušnému celnímu úřadu, celnímu ředitelství. Příslušný celní úřad, celní ředitelství žádost (podání) příjme a zahájí řízení v předmětné věci Elektronický podpis Před podáním žádosti je nutné si u akreditované certifikační autority zajistit kvalifikovaný certifikát. Jedná se o certifikát, který nahrazuje písemný podpis osoby, která je oprávněna podepsat celní prohlášení. Platnost certifikátu je časově omezena, zpravidla na jeden rok. Kvalifikovaný certifikát (šifrovací) zajistí, že data budou před odesláním držiteli povolení komunikace s CÚ záruky zakódována (šifrována), což znamená, že data nepřečte neoprávněna osoba. Tento typ certifikátů se nepoužívá v případě, že ke komunikaci je použit bezplatná aplikace spravovaná CS ČR Web klient NCTS/ECS.

2 Parametry komunikace Je-li řízení ve věci žádosti o elektronickou komunikaci úspěšné, pak žadatel obdrží tzv. Sdělení parametrů komunikace. Jeho nedílnou součástí je i evidenční číslo. Toto zpravidla není časově omezeno a je platné po dobu existence žadatele nebo do odvolání. V rámci elektronické komunikace s CS ČR stačí žadateli pro celou ČR jedny parametry komunikace, ve kterých jsou obsaženy veškeré kvalifikované certifikáty pověřených osob žadatele, popřípadě komerční certifikát. Pokud již žadatel o povolení elektronické komunikace má parametry komunikace k jinému povolení vydávanému CS ČR (např. k systému e-vývoz, e-dovoz), postačí tyto parametry a není třeba zřizovat nový certifikát a vydávat nové sdělení parametrů komunikace. Taktéž, každý vlastník má možnost si prostřednictvím elektronických zpráv provádět správu těchto parametrů. Správou se rozumí přidání, odebrání jednotlivých certifikátů. Tato možnost je však k dispozici jen za předpokladu, že žadatel projevil vůli a v žádosti o elektronickou komunikaci uvedl kvalifikovaný(é) certifikát(y), který(é) opravňuje(í) jeho majitele tuto činnost vykonávat Povolení komunikovat s celním úřadem záruky Jedná se o rozhodnutí, kterým celní úřad záruky tj. celní úřad, který předmětnou záruku vydal, povoluje elektronickou komunikaci prostřednictvím elektronických zpráv s žadatelem. Toto rozhodnutí zpravidla není časově omezeno. Celní úřad záruku taktéž sdělí žadateli tzv. primární přístupový kód (viz. Odst. 2.1.). Elektronická komunikace umožňuje správu předmětné záruky. Správou se rozumí přidání, odebrání přístupových kódů k předmětné záruce, jakož i činění dotazu na okamžitou výši čerpání nebo zjišťování disponibilních zůstatků. 3. Na základě primárního přístupového kódu a platného povolení elektronické komunikace s celním úřadem záruky, držitel povolení registruje prostřednictvím WEBklienta CS nebo komerčního deklarantského software do systému GLZ sekundární přístupové kódy Registrace přístupového kódu Primární přístupový kód Jedná se o přístupový kód (ochranný prvek), který opravňuje jeho vlastníka spravovat předmětnou záruku, tzn. navádět sekundární kód. Primární přístupový kód je dán čtyřmístnou kombinací písmen nebo čísel a měl by být jedinečný Sekundární přístupový kód Sekundární kód přiděluje vlastník záruky. Tento kód ověřuje oprávněnost užití záruky osobou, která podání podepsala. Opět je dán čtyřmístnou kombinací písmen nebo čísel a neměl by být totožný s primárním přístupovým kódem.

3 Výtah z dokumentace zveřejněné na internetu CS: ECR GLZ - registrace přístupových kódů Obrázek Registrace přístupových kódů Pomocí registrace přístupových kódů může vlastník záruky elektronicky řídit přístupová práva uživatelů k záruce. Nastavuje primární přístupový kód pro správu záruky a sekundární přístupové kódy pro používání záruky. Požadavek podává elektronicky zprávou D_N_KOD (CZ026A). Pokud je v požadavku chyba, systém odpoví chybovou zprávou C_I_CHB (CZ906A). Je-li požadavek korektně zpracován, systém potvrdí registraci standardní odpovědí C_R_KOD (CZ223A) Software pro elektronickou komunikaci s CS ČR Web Klient NCTS/ECS Jedná se o bezplatnou aplikaci umožňující široké obchodní veřejnosti splnění povinnosti elektronicky komunikovat s Celní správou České republiky. Použití je dobrovolné, nejednáli se o havarijní postup. Pro tuto aplikaci CS ČR zajišťuje nonstop podporu. Základní technickou podmínkou je internetové připojení a prohlížeč IE 6 a vyšší. Ostatní technické podmínky pro užívání aplikace jsou definovány v Nápovědě. K přenosu dat nejsou využívány služby VAN operátorů a také nelze použít tzv. komerční certifikát (šifrovací). Pozor, aplikace nepodporuje sdílení dat, každý uživatel je jedinečný První přihlášení Aplikace je k dispozici na portále CS ČR a to v sekci Aplikace / Web klient NCTS/ECS. Zde aktivuje tlačítko Nový uživatel. Do zobrazeného formuláře je nutno uvést požadované údaje. Pozor, na uvedenou ovou adresu bude bezodkladně po úspěšné registraci zasláno přístupové heslo! Po jeho obdržení je nutno se znovu do aplikace přihlásit a to prostřednictvím formuláře Přihlášení a aktivací tlačítka Vstup.

4 Nastavení Před zahájením elektronické komunikace je nutno provést nastavení aplikace a to prostřednictvím tlačítka Nastavení profilu. Zde vyplníme požadované údaje. Jednotlivá evidenční čísla povolení buď opíšeme z platných povolení vydaných celním úřadem, nebo postupujeme podle Nápovědy, která je k dispozici po aktivaci znaku?. K uložení změn slouží tlačítko Zkontrolovat a uložit. Od tohoto okamžiku lze komunikovat s CÚ Změna zrušení elektronického podpisu Tato funkčnost je určena pro správu elektronických certifikátů. Je možná prostřednictvím formuláře, jenž se zobrazí po stisku tlačítka Nová registrace certifikátů. Pozor, vždy je nutno uvést všechny používané certifikáty. Ty, které nebudou v elektronické zprávě uvedeny po úspěšné registraci nebude nadále možno používat. Před odesláním je nutno požadovanou změnu potvrdit Zkontrolovat a uložit s následným přiložením elektronického podpisu oprávněné osoby (osoby, jejichž certifikát je určen pro správu certifikátů). Výsledek provedeného úkonu je k dispozici ve formuláři Registrace elektronických certifikátů ve sloupci Stav. Podrobnější informace k aplikaci jsou uvedeny v Nápovědě Dotaz na povolení evidovaná u příslušného CÚ Aplikace umožňuje získávat informace o všech povoleních evidovaných u příslušného CÚ na daný subjekt. Jako identifikátor zde slouží TIN (DIČ/IČ), a číslo CÚ u kterého je subjekt evidován Změna zrušení přístupového kódu záruky Prostřednictvím formuláře Žádost o registraci přístupových kódů lze měnit a přidávat jak primární, tak sekundární přístupové kódy k jednotlivým zárukám, což znesnadňuje její případné zneužití. Platí pravidlo, že nelze registrovat pouze nové nebo změněné kódy, ale musí být registrovány vždy všechny sekundární kódy. Po vyplnění požadovaných údajů v předmětném formuláři a uložení (tlačítko Zkontrolovat a uložit ) je nutno tento požadavek podepsat platným elektronickým podpisem. Výsledek učiněného úkonu je zobrazen ve formuláři Žádosti o registraci kódů ve sloupci Stav. Podrobnější informace jsou opět uvedeny v Nápovědě.

5 Registrace prostřednictvím NCTS/ECS webklienta CS:

6 Komerční deklarantský software Jedná se o software, který je nabízen podnikatelskými subjekty za úplatu. Tento by měl splňovat veškeré funkční a technické specifikace, které jsou na ně požadovány, přičemž nabízí vyšší uživatelský komfort Registrace prostřednictvím komerčního sw: Datové elementy zprávy D_N_KOD: 4. Při podání CP (zpráva D_N_PODD) systém e-dovoz bude u uvedených druhů jistot vyžadovat vyplnění sekundárního kódu (element GUF03), který bude validovat vůči datům v systému GLZ. 5. V případě nesprávného uvedení přístupového kódu systém nahlásí chybu a CP nezaregistruje. Chybové kódy pro zajištění celního dluhu G01 Does not exist - (jistota neexistuje) G02 Guarantee exists, but not valid - (jistota existuje, ale není platná) G03 Access code not valid - (neplatný přístupový kód) G04 Principal of Guarantee is not equal to Principal of Declaration - (hlavní povinný není totožný s hlavním povinným v celním prohlášení) G05 Individual guarantee voucher already used - (záruční doklad byl použit) G06 Use restriction : No suspended goods - (omezení použití: žádné vyloučené zboží) G07 Use restriction : NO sensitive goods - (omezení použití: žádné citlivé zboží) G08 Not valid for Country of Tra/Des - (není platná pro stát tranzitu nebo určení)

7 G09 Reference/Guarantee amounts NOT sufficient - (referenční částka/částka není dostatečná) G10 Individual guarantee by Guarantor already used - (individuální jistota byla použita) G11 Customs Office of Departure/Customs Office of Destination does not correspond (Guarantee type '2') - (nesouhlasí úřad odeslání / úřad určení) G12 Declared Commodity code # Commodity code in guarantee - (nesouhlasí deklarovaný zbožový kód a zbožový kód v jistotě) G13 TIR guarantee not reusable - (záruku karnetem TIR nelze opětovně použít) Pro úplnost výčtu chybových kódů doplňujeme i chybové kódy, které jsou určeny pouze pro zajištění spotřební daně: G04 Principal of Guarantee is not equal to Principal of Declaration - (hlavní povinný není totožný s hlavním povinným v celním prohlášení) (je potřeba chápat jako: Evidovaný uživatel jistoty není totožný s ručitelem dopravy VV uvedeným v AAD ) G14 Záruku oprávněného příjemce nelze použít na zajištění dopravy VV G15 Číslo přepravy v individuální záruce nesouhlasí s číslem přepravy uvedeným v AAD Z tohoto důvodu je vhodné, zaregistrovat chybějící sekundární kódy do systému GLZ v dostatečném předstihu.

mhtml:http://www.celnisprava.cz/cz/clo/e-customs/glz/documents/informace/informace%20- Elektronická%20komunikace%20s%20CÚ%20záruky.mht.

mhtml:http://www.celnisprava.cz/cz/clo/e-customs/glz/documents/informace/informace%20- Elektronická%20komunikace%20s%20CÚ%20záruky.mht. Registrace sekundárního kódu záruky V rámci připravované verze systému e-dovoz bude realizována funkčnost validace sekundárních přístupových kódů jistot. Držitel povolení má povinnost přidělit jistotám

Více

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do aplikace systému erecept pro pacienta, přihlášení do aplikace systému erecept pro pacienta na základě registrovaného profilu v NIA nebo elektronického

Více

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta 1. Obecné 1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Pro pacienty je zpřístupněná webová a mobilní aplikace.

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

I N F O R M A C E. Pověřené útvary, kterými jsou všechny celní úřady v České republice (nikoliv

I N F O R M A C E. Pověřené útvary, kterými jsou všechny celní úřady v České republice (nikoliv I N F O R M A C E o způsobu registrace hospodářských subjektů a přidělování registračního a identifikačního čísla (EORI) pro celní účely v rámci Evropské unie S účinností od 1. 7. 2009 byla v Evropské

Více

PROSTŘEDNICTVÍM CELNÍHO ÚŘADU

PROSTŘEDNICTVÍM CELNÍHO ÚŘADU I N F O R M A C E o způsobu registrace hospodářských subjektů a přidělování nového identifikátoru těmto subjektům pro styk s celními správami Evropského společenství Dne 16.dubna 2009 bylo zveřejněno nařízení

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Odborně způsobilá osoba verze 1.0 1 z 19 Obsah 1. Seznam zkratek...3 2. Přehled změn manuálu...3 3. Úvod...4 4. Popis Registru OZO...5 4.1.

Více

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE Stav ke dni 4. 12. 2012 Obsah: 1 Úvod... 3 1.1 Podmínky provozu... 3 1.2 Pokyny k užívání dokumentu... 3 2 Registrace profilu zadavatele... 4 2.1 Přihlášení uživatele...

Více

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb Adresa portálu: http://www.sbsportalprace.cz/ (http://www.sbsportalprace.eu) Stručný popis: Aplikace je určená pro zaměstnavatele, uchazeče a vzdělavatele pro oblast bezpečnostních služeb. Aplikace zajišťuje

Více

Seznámení s ISPOP 2012. Oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí

Seznámení s ISPOP 2012. Oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Seznámení s ISPOP 2012 Oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí ISPOP Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností zákon č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování

Více

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Popis použití komerčního a kvalifikovaného certifikátu

Dokumentace. k projektu Czech POINT. Popis použití komerčního a kvalifikovaného certifikátu Dokumentace k projektu Czech POINT Popis použití komerčního a kvalifikovaného certifikátu Vytvořeno dne: 11.4.2007 Aktualizováno: 19.2.2009 Verze: 3.3 2009 MVČR Obsah 1. Vysvětleme si pár pojmů...3 1.1.

Více

Specifikace rozhraní. Oznamovací povinnost podle zákona č. 307/2013 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Martin Falc, SW architekt.

Specifikace rozhraní. Oznamovací povinnost podle zákona č. 307/2013 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Martin Falc, SW architekt. C E R T I C O N www.certicon.cz V Á C L A V S K Á 1 2 1 2 0 0 0 P R A H A 2 Specifikace rozhraní Oznamovací povinnost podle zákona č. 307/2013 Sb., ve znění pozdějších předpisů Martin Falc, SW architekt

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Stručný průvodce programem Clocan-záruky

Stručný průvodce programem Clocan-záruky 1. Hlavní okno programu po přihlášení: Ovládací panel programu Seznam vytvořených dokladů Volba typu zprávy 2. Nejprve je nutné v levém panelu menu nastavení vyplnit nastavení dávek V této na obrazovce

Více

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření Oddělení metodiky OP Rybářství V Praze dne 1. března 2011 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 764 e-mail: info@szif.cz Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA (Externí žádost)

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA (Externí žádost) GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ CEL Odbor 21 Oddělení 212 Referát Celní nomenklatury APLIKACE EENVS (Elektronická evidence nezávazných vyjádření a stanovisek) UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA (Externí žádost) Zpracoval: RCN

Více

1.4 Pro bezproblémové používaní systému JOSEPHINE je nutné používat internetový prohlížeč Microsoft Internet Explorer verze 11.0 a vyšší.

1.4 Pro bezproblémové používaní systému JOSEPHINE je nutné používat internetový prohlížeč Microsoft Internet Explorer verze 11.0 a vyšší. Příloha č. 1 zadávací dokumentace Požadavky na elektronickou komunikaci 1. Komunikace mezi zadavatelem a účastníky 1.1 Podávání předběžné nabídky, nabídky, podávání žádosti o vysvětlení zadávací dokumentace,

Více

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření Oddělení metodiky OP Rybářství V Praze dne 14. února 2013 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 764 e-mail: info@szif.cz Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství

Více

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství projektová opatření Oddělení metodiky OP Rybářství V Praze dne 24. května 2012 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 764 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Ing. Miroslav Gřunděl, kontakt: tel.: 222 871

Více

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk 1 Obecné informace... 3 1.1 Koncový uživatel... 3 1.2 Založení koncového uživatele... 3 2 Často kladené dotazy... 5 3 Zvýhodněné nabídky tarifů a služeb... 5 4

Více

Uživatelská příručka RAZR pro OVM

Uživatelská příručka RAZR pro OVM Uživatelská příručka RAZR pro OVM Verze dokumentu: 2 Datum vydání: 20.11 2018 Schválil: Autor: Klasifikace: SZR Pasante Veřejný dokument www.szrcr.cz Strana: 1 / 14 Obsah 1. Úvod... 3 2. Nastavení počítače

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu CZECH POINT Popis použití komerčního a kvalifikovaného certifikátu Vytvořeno dne: 20.5.2008 Aktualizováno: 23.5.2008 Verze: 1.3 Obsah Uživatelská dokumentace...1 Obsah...2

Více

E-aukce- elektronická aukce vozidelmanuál

E-aukce- elektronická aukce vozidelmanuál E-aukce- elektronická aukce vozidelmanuál Úvod Jedná se o interní zaměstnaneckou aukci vozidel skupiny AGEL, ve které lze odprodat vozidla v majetku společností skupiny AGEL zaměstnancům. Účastnit se dražby

Více

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor

Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Evidence požadavků uživatelů bytů a nebytových prostor Úvod Pro zjednodušení a zprůhlednění Vaší komunikace se správní firmou (dále jen SF ), která má na starost objekt, v němž se nachází bytový či nebytový

Více

Postup podávání žádostí dle zákona o spotřebitelském úvěru REGIS

Postup podávání žádostí dle zákona o spotřebitelském úvěru REGIS Postup podávání žádostí dle zákona o spotřebitelském úvěru REGIS Vytvořeno dne: 31. října 2016 1 Obsah Žádosti o registrace Vázaných zástupců a Zprostředkovatelů vázaného spotřebitelského úvěru... 3 1.

Více

Instalační manuál. Uživatelská příručka informačního systému. Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace MS Outlook 2007.

Instalační manuál. Uživatelská příručka informačního systému. Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace MS Outlook 2007. Uživatelská příručka informačního systému Instalační manuál Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace MS. Tento dokument a jeho obsah je důvěrný. Dokument nesmí být reprodukován

Více

Dotační titul INOVAČNÍ VOUCHERY. Mgr. Šárka Harušťáková

Dotační titul INOVAČNÍ VOUCHERY. Mgr. Šárka Harušťáková Dotační titul INOVAČNÍ VOUCHERY Mgr. Šárka Harušťáková Inovační vouchery Úvodní stránka Karlovarského kraje http://kr-karlovarsky/stranky/default.aspx Inovační vouchery http://kr-karlovarsky/dotace/stranky/prehled-dotace.aspx

Více

Uživatelská příručka Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace MS Outlook 2003

Uživatelská příručka Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace MS Outlook 2003 Uživatelská příručka Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace MS Outlook 2003 Verze: B 12.5.2011 D4_Instalace_MSOutlook2003Settings_A.doc Strana 1 z 12 OBSAH 1 Úvod a shrnutí...4

Více

On-line dražební systém EDEN návod k použití

On-line dražební systém EDEN návod k použití On-line dražební systém EDEN návod k použití Obsah dokumentu 1. Registrace uživatele... 2 2. Verifikace (ověření) e-mailu... 3 3. Zapomenuté heslo... 3 4. Přihlášení uživatele... 4 5. Změna hesla... 5

Více

POKYNY PRO DODAVATELE

POKYNY PRO DODAVATELE POKYNY PRO DODAVATELE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V ELEKTRONICKÉM NÁSTROJI KDV Strana 1 (celkem 9) Základní popis elektronického nástroje Elektronický nástroj KDV je přístupný pro uživatele a veřejnost na internetové

Více

Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV

Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV Postup získání certifikátu pro uživatele WEB aplikací určených pro Sběry dat pro IS VaV verze 1.2 Praha 18.12.2002 Obsah WEB aplikace určené pro sběry dat do CEP, CEZ a RIV plně podporují práci s certifikáty.

Více

Obchodní podmínky pro poskytnutí a užívání elektronického platebního prostředku

Obchodní podmínky pro poskytnutí a užívání elektronického platebního prostředku Obchodní podmínky pro poskytnutí a užívání elektronického platebního prostředku platné od 12.12.2016 pro dříve uzavřené smlouvy platné od 1.3.2017 Článek I Předmět úpravy Českomoravská záruční a rozvojová

Více

Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Lukáš Frolík

Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Lukáš Frolík Webová aplikace IS KP14+ Mgr. Lukáš Frolík 22. března 2016 Portál IS KP14+ Webová aplikace pro žadatele o podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů (ESIF) v období 2014-2020 - https://mseu.mssf.cz/

Více

1. DATOVÉ SCHRÁNKY OBECNÝ PŘÍSTUP K DATOVÉ SCHRÁNCE DATOVÉ ZPRÁVY... 3

1. DATOVÉ SCHRÁNKY OBECNÝ PŘÍSTUP K DATOVÉ SCHRÁNCE DATOVÉ ZPRÁVY... 3 ESO9 international a.s. Zpracoval: Skyva Petr U Mlýna 2305/22, 141 Praha 4 Záběhlice Dne: 15.1.20187 tel.: +420 585 203 370-2 e-mail: info@eso9.cz Revize: Skyva Petr www.eso9.cz Dne: 15.1.20187 Obsah 1.

Více

OSOBA JEDNAJÍCÍ ZA SPRÁVCE ČÍSELNÍKU NÁVOD K OBSLUZE INFORMAČNÍHO SYSTÉMU O DATOVÝCH PRVCÍCH (ISDP)

OSOBA JEDNAJÍCÍ ZA SPRÁVCE ČÍSELNÍKU NÁVOD K OBSLUZE INFORMAČNÍHO SYSTÉMU O DATOVÝCH PRVCÍCH (ISDP) OSOBA JEDNAJÍCÍ ZA SPRÁVCE ČÍSELNÍKU NÁVOD K OBSLUZE INFORMAČNÍHO SYSTÉMU O DATOVÝCH PRVCÍCH (ISDP) Obsah Úvod...2 Co je ISDP...2 Jaké jsou funkce ISDP...2 Slovník pojmů...2 Dílčí DP...2 DS...2 ISDP...2

Více

RISPF webový portál žádosti

RISPF webový portál žádosti Datum: 1. 2. 2017 Dokumentace skutečného provedení EDS/SMVS Verze1.3.1 RISPF webový portál žádosti uživatelská dokumentace Datum předání:01. 2. 2017 EZI: ES UD 12/1 Zpracovaly: Bc. Markéta Kosařová Grafická

Více

Příloha č.2 k ZD. Plavecký areál Klíše. Specifikace e-aukce. Mandát & partneři s.r.o. poradenská kancelář

Příloha č.2 k ZD. Plavecký areál Klíše. Specifikace e-aukce. Mandát & partneři s.r.o. poradenská kancelář Příloha č.2 k ZD Plavecký areál Klíše Specifikace e-aukce Mandát & partneři s.r.o. poradenská kancelář OBSAH 1. Poskytovatel elektronického nástroje... 3 2. Organizátor e-aukce... 3 3. Kontaktní osoby

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

Athena Uživatelská dokumentace v

Athena Uživatelská dokumentace v Athena Uživatelská dokumentace v. 2.0.0 OBSAH Obsah... 2 Historie dokumentu... 3 Popis systému... 4 Založení uživatele... 5 Přihlášení uživatele... 7 První přihlášení... 8 Založení profilu zadavatele/dodavatele...

Více

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ Verze 1.0 ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU Dittrichova 21, 128 01 Praha 2 Zelená linka pro export: 800 133 331, fax: 224 907 503 e-mail: info@czechtrade.cz

Více

Manuál pro e-learningové ŠKOLENÍ, SEMINÁŘ a SEBEVZDĚLÁVÁNÍ rozhodčích licence C

Manuál pro e-learningové ŠKOLENÍ, SEMINÁŘ a SEBEVZDĚLÁVÁNÍ rozhodčích licence C Manuál pro e-learningové ŠKOLENÍ, SEMINÁŘ a SEBEVZDĚLÁVÁNÍ rozhodčích licence C Vážené kolegyně, vážení kolegové, v minulosti KR ČAST obdržela mnoho připomínek týkajících se kurzu rozhodčího licence C

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře. Opatření IV.2.1

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře. Opatření IV.2.1 PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 Část prezentace byla převzata z obecné prezentace pro PRV 30.5.2013 Podání

Více

KSRZIS. Příručka pro externí žádost CHLAP. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních

KSRZIS. Příručka pro externí žádost CHLAP. Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy Budějovická 15/743 140 00 Praha 4 Počet stran: 11 KSRZIS Příručka pro externí žádost CHLAP Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů

Více

Česká pošta, s.p. Certifikační autorita PostSignum

Česká pošta, s.p. Certifikační autorita PostSignum Česká pošta, s.p. Certifikační autorita PostSignum 6. 12. 2012 Ing. Miroslav Trávníček Služby certifikační autority Kvalifikované certifikáty komunikace s úřady státní správy Komerční certifikáty bezpečný

Více

[1] ICAReNewZEP v1.2 Uživatelská příručka

[1] ICAReNewZEP v1.2 Uživatelská příručka [1] ICAReNewZEP v1.2 Uživatelská příručka 06.10.2011 [2] Obsah 1 - ÚVOD... 3 2 - POUŽITÉ ZKRATKY... 3 3 POŽADAVKY... 4 3.1 POŽADAVKY PRO SPRÁVNÝ CHOD APLIKACE... 4 3.2 POŽADAVKY NA OBNOVOVANÝ CERTIFIKÁT...

Více

VYHLÁŠKA. č. 18/2014 Sb., o stanovení podmínek postupu při elektronické dražbě. ze dne 24. ledna 2014

VYHLÁŠKA. č. 18/2014 Sb., o stanovení podmínek postupu při elektronické dražbě. ze dne 24. ledna 2014 VYHLÁŠKA č. 18/2014 Sb., o stanovení podmínek postupu při elektronické dražbě ze dne 24. ledna 2014 Ministerstvo pro místní rozvoj (dále jen ministerstvo ) stanoví podle 16a odst.5 zákona č.26/2000 Sb.,

Více

Návod pro použití bezpečnostního tokenu SafeNet etoken PASS s Portálem datových stránek. Poslední verze ze dne 6. 6. 2011

Návod pro použití bezpečnostního tokenu SafeNet etoken PASS s Portálem datových stránek. Poslední verze ze dne 6. 6. 2011 Návod pro použití bezpečnostního tokenu SafeNet etoken PASS s Portálem datových stránek Poslední verze ze dne 6. 6. 2011 OBSAH: Aktivace tokenu etokenpass...4 Přihlášení k Portálu datových stránek...7

Více

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Obnova certifikátu

Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP. Obnova certifikátu Uživatelská příručka pro práci s Portálem VZP Obnova certifikátu Obsah Obsah... 2 1. Úvodní stránka... 3 2. Správa certifikátů... 3 2.1. Seznam certifikátů... 3 2.2 Registrace certifikátů OBNOVA certifikátu

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Registrace a podávání žádostí IS CEDR

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Registrace a podávání žádostí IS CEDR Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Registrace a podávání žádostí IS CEDR ZÁKLADNÍ INFORMACE Podávání žádostí Žadatel Aktivity Podává se elektronicky Podává se v papírové podobě

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Zakládání poukázek. Uživatelská př ír učka

Zakládání poukázek. Uživatelská př ír učka Zakládání poukázek Uživatelská př ír učka Leoš Krejčí Strana 1 15.08.2007 Obsah I. Úvod 3 II. Import certifikátů do Vašeho internetového prohlížeče 4 1) Certifikát certifikační autority 2) Certifikát www

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Popis postupu nastavení zabezpečené komunikace s CDS pomocí aplikace Outlook Express. Verze: C 23.10.2007 CDS D4_Instalace_OutlookExpressSettings.doc Strana 1 z 10 OBSAH 1 Úvod a shrnutí...4

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a nahlížení na stav svých pohledávek v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Registrace do aplikace Komunikace s občany... 2 3. Přihlášení

Více

Příručka pro dodavatele. Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání:

Příručka pro dodavatele. Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání: Příručka pro dodavatele Systém EZVR 1.1 Verze dokumentu 1.3 Datum vydání: 1.10.2017 1 2 1. Úvod do systému...3 2. Technické požadavky a zabezpečení systému...3 3. Registrace nového dodavatele...4 4. Přihlášení

Více

1. Informace o zpracování osobních údajů. 2. Právní důvod zpracování osobních údajů. 3. Rozsah a způsob zpracování osobních údajů

1. Informace o zpracování osobních údajů. 2. Právní důvod zpracování osobních údajů. 3. Rozsah a způsob zpracování osobních údajů Zásady zpracování osobních údajů 1. Informace o zpracování osobních údajů Společnost Hollandia Karlovy Vary, s.r.o., IČ: 405 22 962, se sídlem Pražská 673, Miřetice u Klášterce nad Ohří, 431 51 Klášterec

Více

Aplikace MyPioneer. www.pioneer.cz www.mypioneer.cz. Page 1 I For broker/dealer use only and not be distributed to the public.

Aplikace MyPioneer. www.pioneer.cz www.mypioneer.cz. Page 1 I For broker/dealer use only and not be distributed to the public. Aplikace MyPioneer www.pioneer.cz www.mypioneer.cz Page 1 I For broker/dealer use only and not be distributed to the public. 1. První přihlášení a přehled 2. Často kladené otázky 1. Jak mohu získat přístup

Více

Manuál účastníka aukce

Manuál účastníka aukce Jak nakupovat Manuál účastníka aukce v systému Outlet-realit.cz provozovaného na www.outlet-realit.cz Obsah 1. Základní zásady nákupu v aukci... 2 2. Registrace... 3 3. Zapomenuté heslo... 5 4. Vyhledávání

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více

Uživatelská příručka IS KP14+ pro Integrované nástroje: Žádost o podporu Strategie CLLD

Uživatelská příručka IS KP14+ pro Integrované nástroje: Žádost o podporu Strategie CLLD Uživatelská příručka IS KP14+ pro Integrované nástroje: Žádost o podporu Strategie CLLD Verze: 2.0 Červen 2016 1 Obsah Přehled provedených změn... 2 1. Žádost o integrovanou strategii... 4 1.1. 1.1. 1.2.

Více

Základní informace o aplikaci MS2014+ Ing. Kamil Jiránek

Základní informace o aplikaci MS2014+ Ing. Kamil Jiránek Základní informace o aplikaci MS2014+ Ing. Kamil Jiránek IROP 79. a 80. výzva; 16.5.2018, Praha Portál MS2014+ Na adrese https://www.mssf.cz/ 2 Portál ISKP14+ (Informační systém konečného příjemce) Na

Více

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení Uživatelská příručka pro elektronické podání žádosti o uznání porostů a přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení prostřednictvím Portálu farmáře verze: 1.0 Strana 1 (celkem 14) Vytvořeno dne 3.1.2011

Více

Žádost o certifikát Doklady nutné pro vydání certifikátu

Žádost o certifikát Doklady nutné pro vydání certifikátu Žádost o certifikát Pro získání certifikátu je zapotřebí vyplnit následující položky. Doklady nutné pro vydání certifikátu Občan ČR použije jako primární doklad platný občanský průkaz, jako druhý doklad

Více

Postup pro vložení plné moci k SEPNO

Postup pro vložení plné moci k SEPNO Postup pro vložení plné moci k SEPNO Historie dokumentu: Verze Datum Popis změny 1.0 leden 2018 První verze postupu 1.1 30.4.2018 Aktualizace dokumentu (Subjekt zmocnitele není dosud ISPOP zaregistrován

Více

NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP

NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP NÁVOD PRO PŘIHLÁŠENÍ DO PORTÁLU PRO ZABEZPEČENÝ PŘÍSTUP LÉKAŘ/LÉKAŘKA A PROVOZOVATEL/KA ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ Přihlášením do portálu a změnou všech hesel AKTIVUJETE službu erecept. Pokud budete mít při

Více

Informační systém pro e-learning manuál

Informační systém pro e-learning manuál Informační systém pro e-learning manuál Verze 1.00 Úvod Tento dokument popisuje způsob práce s informačním systémem pro elektronické vzdělávání. Systém je určený pro vytvoření elektronického kurzu a jeho

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace (provozní řád) Žádost o výpis z rejstříku trestů právnických osob Vytvořeno dne: 13.4.2012 Aktualizováno: 2.5.2012 Verze: 1.0 2012 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály Czech POINT...

Více

Uživatelská příručka. Rejstřík certifikovaných podniků vyrábějících produkty pro obranné účely

Uživatelská příručka. Rejstřík certifikovaných podniků vyrábějících produkty pro obranné účely Uživatelská příručka Rejstřík certifikovaných podniků vyrábějících produkty pro obranné účely Poslední aktualizace: 01/04/2015 Obsah Úvod 1 Používání rejstříku 2 Certifikované podniky... 3 Osvědčení...

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Ministerstvo zemědělství České republiky únor

Více

Uživatelský přístup do centrálního systému operátora trhu (CS OTE) - přechod z komerčních certifikátů na kvalifikované.

Uživatelský přístup do centrálního systému operátora trhu (CS OTE) - přechod z komerčních certifikátů na kvalifikované. Uživatelský přístup do centrálního systému operátora trhu (CS OTE) - přechod z komerčních certifikátů na kvalifikované. Od 1. 7. 2017 bude možné v systému OTE registrovat pouze kvalifikované certifikáty.

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe verze pro mobilní zařízení a čtečky elektronických

Více

PRŮVODCE PŘIDÁNÍM UŽIVATELE

PRŮVODCE PŘIDÁNÍM UŽIVATELE PRŮVODCE PŘIDÁNÍM UŽIVATELE verze 1.1 Datum vydání: 30. 4. 2018 Obsah 1 Nový uživatel pro systém SEPNO... 2 2 Přidání uživatele v ISPOP... 2 3 Přidělení role SEPNO... 5 1 1 Nový uživatel pro systém SEPNO

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

NÁVOD NA ZPRACOVÁNÍ A ODESLÁNÍ

NÁVOD NA ZPRACOVÁNÍ A ODESLÁNÍ NÁVOD NA ZPRACOVÁNÍ A ODESLÁNÍ ELEKTRONICKÉHO FORMULÁŘE EVIDENČNÍHO LISTU VYSÍLACÍ STANICE BEZDRÁTOVÉHO MÍSTNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU (BMIS) I. Zpracování elektronického formuláře Pro vyplňování formuláře

Více

Elektronická aukce na dříví Lesy ČR, s.p. Registrace zájemce a oprávněných osob

Elektronická aukce na dříví Lesy ČR, s.p. Registrace zájemce a oprávněných osob Elektronická aukce na dříví Lesy ČR, s.p. Registrace zájemce a oprávněných osob Tento dokument popisuje postup registrace Zájemce a jeho Oprávněných osob v aplikaci Elektronické aukce dříví Lesy ČR, a.p.

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

ISPOP 2014. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Užitečné semináře, leden 2014

ISPOP 2014. Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Užitečné semináře, leden 2014 ISPOP 2014 Pavla Jirůtková - oddělení ISPOP a IRZ CENIA, česká informační agentura životního prostředí Užitečné semináře, leden 2014 Opakování matka moudrosti ( část prezentace určená pouze do sborníku)

Více

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E Daňová hlášení PŘÍRUČKA UŽIVATELE verze 2010/2 18.02.2010 H&M DataSoft spol. s r.o. - Žarošická 30, 628 00, BRNO HotLine: +420 548 214 162-3, fax: +420 548 214 160 e-mail:

Více

Žádost o dotaci je nutno podat ve lhůtě pro podání žádostí o dotaci, která je stanovena v Programu

Žádost o dotaci je nutno podat ve lhůtě pro podání žádostí o dotaci, která je stanovena v Programu Metodický pokyn k podávání žádostí o dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu Žádost o dotaci je nutno podat

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol určeno pro žádosti na rok 2017 Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým

Více

JOSEPHINE - zkrácený návod Účastník

JOSEPHINE - zkrácený návod Účastník JOSEPHINE - zkrácený návod Účastník Zkrácený návod Vás rychle a jednoduše provede procesem registrace, přihlášením, zasíláním zpráv a předkládáním nabídek v systému určeném pro elektronizaci zadávání veřejných

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

Jak zaregistrovat svou organizaci?

Jak zaregistrovat svou organizaci? Jak zaregistrovat svou organizaci? Postup registrace pro poradenské firmy a advokátní kanceláře zabývající se lobbováním u orgánů EU 1. Úvod Pro zahájení registrace zvolte Jsem zástupce zájmové skupiny

Více

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele 2019 1 / 21 Uživatelská příručka pro registrované uživatele Historie dokumentu Datum Verze Komentář 8. 4. 2019 1.0 Základní verze Obsah

Více

ZPRÁVA PRO UŽIVATELE

ZPRÁVA PRO UŽIVATELE První certifikační autorita, a.s. ZPRÁVA PRO UŽIVATELE KVALIFIKOVANÁ ČASOVÁ RAZÍTKA Stupeň důvěrnosti : veřejný dokument Verze 2.1 Zpráva pro uživatele je veřejným dokumentem, který je vlastnictvím společnosti

Více

Klikněte na odkaz "Registrovat" v horní části stránky, vyplňte příslušné údaje o své osobě či společnosti a vyplňte registrační formulář.

Klikněte na odkaz Registrovat v horní části stránky, vyplňte příslušné údaje o své osobě či společnosti a vyplňte registrační formulář. Jak se přihlásit na www.drazby-exekutori.cz postup a nápověda REGISTRACE UŽIVATELE Dříve než budete využívat služeb online dražebního systému drazby-exekutori.cz, musí předcházet nezbytná bezplatná registrace

Více

Elektronická komunikace

Elektronická komunikace Elektronická komunikace Květen 2018 Karel Stoszek NAR marketing s.r.o., Masarykovo náměstí 52/33, 702 00 Moravská Ostrava, tel: 597 587 100, email: nar@proebiz.com, www.proebiz.com 1. Evropská legislativa

Více

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství Oddělení metodiky OP Rybářství V Praze dne 15. 8. 2014 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 871 fax: 222 871 764 e-mail: info@szif.cz Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství Žádosti

Více

Přihlášení uživatele

Přihlášení uživatele Přihlášení uživatele 1 Portál B2B 3.0 1.1 O portálu Cílem Portálu B2B je zprostředkovávat zaměstnancům ŠKODA AUTO a jejich obchodním partnerům (importérům, dealerům atd.) důležité informace a umožňovat

Více

Výtisk č.: Počet listů 12. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Příručka pro aktivaci účtu

Výtisk č.: Počet listů 12. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Příručka pro aktivaci účtu ÚZIS ČR Palackého nám. 4 128 01 Praha 2 - Nové Město Výtisk č.: Počet listů 12 Přílohy: 0 ÚZIS ČR Příručka pro aktivaci účtu Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních dat v návaznosti

Více

Říjen 2014. Mini One Stop Shop / MOSS Zvláštní režim jednoho správního místa

Říjen 2014. Mini One Stop Shop / MOSS Zvláštní režim jednoho správního místa Říjen 2014 Mini One Stop Shop / MOSS Zvláštní režim jednoho správního místa Mini One Stop Shop - registrace Mini One Stop Shop - registrace Mini One Stop Shop registrace EU režim Mini One Stop Shop registrace

Více

Př ihlaš ova ní do IS etešty př eš JIP

Př ihlaš ova ní do IS etešty př eš JIP Př ihlaš ova ní do IS etešty př eš JIP Aktualizováno: 16.10.2014 OBSAH 1 Úvod... 3 1.1 Účel dokumentu... 3 1.2 Zkratky... 3 1.3 Historie... 3 2 Přístup k aplikaci etesty... 3 3 Lokální administrátor...

Více

Podrobný postup pro zaslání Žádosti o dotaci a postup pro doložení příloh přes Portál Farmáře

Podrobný postup pro zaslání Žádosti o dotaci a postup pro doložení příloh přes Portál Farmáře Podrobný postup pro zaslání Žádosti o dotaci a postup pro doložení příloh přes Portál Farmáře Kontinuální příjem žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) operace 4.3.1 Pozemkové úpravy Tento dokument

Více