Detektor kovu Velleman CS150 / Perel CMD01

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Detektor kovu Velleman CS150 / Perel CMD01"

Transkript

1 Detektor kovu Velleman CS150 / Perel CMD01 Návod k použití 1. Úvod a funkce Všem obyvatelům EU Důležité informace o tomto produktu co se týče životního prostředí. Tento symbol na zařízení nebo obalu označuje, že likvidace zařízení, po ukončení jeho životnosti, nedovoleným způsobem může poškodit životní prostředí. Nevhazujte jednotlivé části (nebo baterie) do netříděného komunálního odpadu. Přístroj nebo jeho části musí být odvezen k recyklaci. Respektujte nařízení své země. V případě pochybností kontaktujte místní úřady k tomu určené. S detektorem CMD01 můžete hledat mince, relikvie, šperky, zlato a stříbro v téměř každém typu půdy. Diskriminační detektor kovů je univerzální a snadno ovladatelný.

2 Detektor obsahuje: Konektor pro sluchátka umožňuje připojení sluchátek (nejsou součástí dodávky) do detektoru Vu-metr indikuje pravděpodobný typ kovu nalezeného předmětu 3-Tone Audio Diskriminátor zní výrazné tóny pro různé druhy kovů, aby se zjednodušila identifikace předmětu Nastavitelná rukojeť umožňuje nastavit délku detektoru pro pohodlné použití Vodotěsný vyhledávač umožňuje používat vyhledávácí část i pod vodou Poznámka: vyhledávač je vodotěsný, ale řídící elektro jednotka vodotěsná není. Poznámka: Váš detektor vyžaduje tři 9V baterie (není součástí dodávky) 2. Příprava a. Montáž detektoru Sestavení detektoru je snadné a nevyžaduje žádné speciální nářadí. Stačí následovat tyto pokyny. 1. Otočte zamykací maticí ve směru hodinových ručiček, dokud se neuvolní 2. Prodlužte nebo zkraťte délku tyče tak, že pokud se postavíte s detektorem v ruce, bude vyhledávač cca 1 5 cm nad úrovní vozovky (ruku mějte volně) 3. Otočte zamykací maticí proti směru hodinových ručiček tak, aby dosedla na své místo. 4. Odšroubujte šroub na vyhledávači a vyjměte knoflíky a konektor. Vložte tyč a zarovnejte otvory na vyhledávací konzoli a tyči. Zatlačte konektor přes otvory a utáhněte šroub. 5. Naviňte kabel vyhledávače kolem tyče. Nechte dostatečnou vůli pro kabel pro volné nastavení vyhledávače pro vyhledávání v nerovném terénu. 6. Vložte zástrčku vyhledávače do konektoru hlavního panelu. Ujistěte se, že je vše správně umístěno.

3 Upozornění: hledací část je určena pro připojení do konektoru pouze jedním způsobem. Netlačte na zástrčku, mohli byste ji poškodit. Chcete-li odpojit kabel od čidla, uchopte jej za zástrčku a vytáhněte z konektoru. Nikdy netahejte za kabel. 7. Uvolněte knoflík na konci vyhledávače a upravte vyhledávač na požadovaný úhel (vyhledávač by měl být rovnoběžný s vozovkou). Utáhněte šroub jen tak, abyste zabránili otáčení nebo kymácení. Upozornění: neutahujte vyhledávač příliš a nepoužívejte nástroje jako kleště apod. pro utažení. 8. Uvolněte knoflík na spodní části rukojeti, vložte ramenní podporu a utáhněte šroub. b. Instalace baterií Používejte pouze nové baterie požadované velikosti a doporučeného typu Nekombinujte staré a nové baterie, různé typy baterií (standardní, alkalické nebo nabíjecí baterie různé kapacity) 1. Pokud je detektor zapnutý, otočte VOLUME (na hlavním panelu) do polohy OFF (kontrolka kliknutí) 2. Stiskněte pravý kryt pro baterie a vysuňte kryt ve směru šipek 3. Umístěte 9-voltovou baterii do přihrádky na baterie odpovídající polaritou (+ a -) označeno. 4. Uzavřete pravý kryt přihrádky.

4 5. Stiskněte levý kryt prostoru pro baterie a vysuňte ve směru šipek 6. Umístětě 2 9-voltoré baterie do prostoru pro baterie ve správné polaritě. 7. Uzavřete levý kryt přihrádky pro baterie. Upozornění: vždy odstraňujte staré nebo slabé baterie. Mohou z nich unikat chemické látky, které mohou zničit elektronické součástky. Pokud nemáte v plánu týden nebo déle detektor používat, vyjměte baterie. Staré baterie urychleně správně zlikvidujte. Životnost baterií můžete prodloužit používáním sluchátek, které vyžadují méně energie než reproduktor. c. Testování baterií Pokud detektor nelze zapnout, má slabou hlasitost, nevyhledává správně apod. otestujte baterie Nastavte režim na VLF (velmi nízká frekvence). Chcete-li otestovat baterie v levé části, nastavte BATT TEST B1. Pro pravou část nastavte BATT TEST B2. Pokud se ukazatel na VU-metru pohybuje mezi 3 a 5 (zelená plocha), baterie jsou v pořádku. Pokud tam není, vyměňte baterie. d. Nastavení metru Nastavte MODE do polohy OFF, pomocí šroubováku nastavte kurzor na linku s 0 na stupnici e. Použití sluchátek Pomocí stereo sluchátek (nejsou součástí dodávky) můžete poslouchat soukromě. Také to šetří baterie a usnadňuje identifikací předmětů, jelikož můžete slyšet velmi jemné zvukové změny. Chcete-li připojit sluchátka k detektoru, vložte jejich zástrčku do konektoru HEAPHONE. Poznámka: Při připojení sluchátek dojde automaticky k odpojení reproduktoru.

5 f. Bezpečný poslech Chcete-li chránit svůj sluch, postupujte podle následujících pokynů při použití sluchátek: Nastavte hlasitost na nejnižší nastavení, než začnete. Poté si hlasitost nastavte na příjemnou úroveň při poslechu. Neposlouchejte při velmi vysoké úrovně hlasitosti. Vysoká hlasitost může vést k trvalé ztrátě sluchu. Jakmile jste nastavili hlasitost, nezvyšujte ji. Postupem času se Vaše uši přizpůsobí a Váš sluch nebude ohrožen. g. Bezpečnost na silnici Nenoste sluchátka při provozu detektoru v blízkosti oblastí s vysokým provozem. Ačkoliv jsou již některá sluchátka navržena tak, aby okolní hluk při normální hlasitost šel slyšet, stále to může představovat ohrožení bezpečnosti v okolí silničního provozu. 3. Provoz Váš detektor kovů Velleman rozlišuje mezi železnatými (obsahující železo) a neželeznými (barevnými) kovy. Když detektor snímá kovový objekt, změní se odečet elektroměru, indikátor barevných nebo železných kovů se zapne nebo vypne a detektor zní jedním ze tří tónin. Čím vyšší tón, tím silnější detekce. a. Příprava detektoru 1. Nastavte BATT TEST pro práci 2. Držte detektor v pohodlné pozici, pak otočte MODE do požadované polohy. Nastavte jej na VLF pro test baterií a nastavení TUNE a GROUND. (Viz Optimalizace detektoru a Nastavení GROUND ) Nastavte detektor na TR1 pro odhalení extrémních rozdílů v kovech, například mezi železem a zlatem. Rozdíl mezi železem a zlatem se ukážen na metru (železo v železné části, zlato v neželezné části. Nastavte na TR2 pro odhalení jemnějších rozdílů mezi kovy, například mezi hliníkem a zlatem (viz Nastavení diskriminace ) Postupujte podle následujících kroků pro nastavení TUNE: 1. Otočte VOLUME do pozice: 10 hodin 2. Nastavte MODE na VLF 3. Nastavte diskriminaci, GROUND a citlivost na jejich střed. 4. Držte vyhledávač asi 30 cm od země daleko od všech kovových předmětů. Při stisknutí červeného tlačítka na rukojeti, pomalu otáčejte pozici TUNE, dokud ukazatel na Vu-metru nespočívá na 0. Uvolněte červené tlačítko. Při hledání můžete jemně doladit detektor pomocí dalších ovládacích prvků (viz Jemné ladění detektoru Poznámka: Stisknutím červeného tlačítka na rukojeti kdykoliv během provozu se ukazatel automaticky vrátí na pozici 0

6 b. Vnitřní testování Chcete-li vědět, jak detektor reaguje na různé kovy, měli byste ho vyzkoušet, než jej začnete používat. Můžete jej otestovat vevnitř, nebo venku. 1. Odstraňte všechny hodinky, prsteny a jiné kovové prsteny, které nosíte a umístěte detektor na dřevěný nebo plastový stůl. 2. Nastavte vyhledávač tak, že plochá část směřuje ke stropu. Poznámka: Nikdy netestujte detektor na podlaze uvnitř budovy. Většina budov má nějaký druh kovu v podlaze, což může být v rozporu s objekty, které testujete, nebo to může zcela mást signál. 3. Nastavte MODE na TR1. 4. Přesuňte vzorek k testování (například zlatý prsten nebo mince) asi +-5 cm nad vyhledávač. Poznámka: - Vyhledávač nedetekuje bez pohybu. Musíte pohybovat s objektem, pokud nepohybujete s detektorem. - Pokud používáte minci, detektor detekuje snáze, pokud ho držíte plochou stranou rovnoběžně s vyhledávačem (ne hranou). - Pokud detektor detekuje materiál, indikátor železných i neželezných kovů bliká a ukazatel se pohybuje na železné nebo neželezné straně, detektor určuje typ kovu, je detektor funkční. Při neželezném kovu zazní tón. - Pokud detektor nedetekuje materiál, zkontrolujte baterie a správné připojení vyhledávače kabelem. Také může být nutné detektor vyladit (viz Jemné ladění detektoru ) c. Venkovní testování 1. Najděte venkovní plochu, kde není žádný kov. 2. Umístěte vzorek materiálu, který chcete detektorem najít (např. zlatý prsten nebo mince) na zemi. (Pokud používáte cenný kov jako zlato, označte si oblast, kde jej umisťujete, abyste jej později snáze našel. Neumisťujte jej ve vysoké trávě nebo pleveli) 3. Nastavte MODE na TR1. 4. Zatímco držíte vyhledávač asi 1-2 cm nad zemí, pomalu s ním pohybujte oblastí, kde jste umístili vzorek, pomalým pohybem ze strany na stranu. 5. Zkuste najít jiný kov v této oblasti. Když najdete kovový předmět, počkejte několik sekund po doznění tónu, než budete pokračovat. Detektor vyžaduje čas pro obnovení (nebo stiskněte červené tlačítko na rukojeti, aby se ukazatel vrátil na střed Vu-metru)

7 d. Tipy pro vyhledávání Nepohybujte s vyhledávačem, jako by to bylo kyvadlo. Zvyšování vyhledávače při konci pohybu způsobuje chybné detekce. Pohybujte s detektorem pomalu. Při spěchu můžete minout cíle. Pokud detektor detekuje materiál, zní tón a ukazatel ukazuje typ materiálu, pokud je nalezen. Nastavte MODE TR2 pro určení kvality kovu Pakliže detektor nedetekuje materiál, ujistěte se, že pohybujete s vyhledávačem správně. Poznámky: Detektor reaguje se silným signálem, pokud zjistí nejcennější kovové předměty. Pokud se signál neopakuje při opětovném přejetí místa, cíl je pravděpodobně bezcenným kovem. Falešné signály mohou být způsobeny zaplevelenou zeminou, elektrickým rušením nebo velkými nepravidelnými předměty (haraburdí). Falešné signály jsou obvykle přerušované nebo se neopakují při dalším pokusu e. Jemné doladění detektoru Pokud jste se již seznámili s tím, jak Váš detektor pracuje, můžete jej jemně doladit pro větší rozlišení toho, co naleznete. 1) Nastavení sensitivity Chcete-li nastavit schopnost vyhledávače detekovat objekty v různých hloubkách půdy otáčejte citlivost (SENSITIVITY) mezi MIN a MAX. Pro maximální hloubku detekce nechte citlivost nastavenu tak vysoko, jak je to jen možné. Pokud detektor drnčí, snižte citlivost, dokud se chvění nezastaví. 2) Nastavení GROUND (půdy) Nastavení GROUND vyžaduje trochu více času, ale je nutné pro přesné ovládání. Odstraňuje falešné signály, které způsobuje mineralizovaná půda. 1. Nastavte MODE na VLF a snižte vyhledávač cca 1 až 4 cm nad zem. 2. Pokud se ukazatel vychyluje vpravo, otočte GROUND doleva. Pokud se ukazatel vychyluje doleva, otočte GROUND vpravo. 3. Zvedněte vyhledávač 30 cm od země a stiskněte červené tlačítko na rukojeti. Ukazatel se vrací do středu. 4. Opakujte kroky 1-3, dokud ukazatel nezůstává v blízkosti středu pokaždé, když snížíte vyhledávač k zemi. Po nastavení GROUND je detektor nastaven na místní půdní typ. Neprovádějte nulování, dokud detektor nepoužíváte na jiném místě.

8 3) Nastavení DISKRIMINACE Diskriminace je schopnost detektoru rozlišovat mezi různými druhy kovu. Diskriminace detektoru určuje, za detektor rozlišuje mezi různými druhy železných a neželezných kovů. Pokud je MODE nastaven na TR2, začněte s diskriminací nastavenou na střední rozsah. Při používání detektoru nastavte diskriminaci na nejlepší pozici. Pokud nastavíte diskriminaci na vyšší pozici, detektor bude citlivější na rozdíly mezi velkými kusy hliníku a kousky zlata, např., ale malé cenné předměty jako mince nebo malé prstýnky mohou být přehlédnuty. Jakmile nastavíte diskriminaci na vyšší level, detektor první nedetekuje malé kousky stříbrného papíru, pak silnou fólii a nakonec kovové předměty, jako jsou úchyty hliníkových plechovek Poznámka: Pokaždé, když používáte detektor v jiné oblasti, musíte upravit diskriminaci. Každé hledání lokace představuje nové výzvy. f. Falešné signály Protože je Váš detektor velmi citlivý, může indukovat rušivé signály z ostatních zdrojů, což může být matoucí. Správný signál je pouze ten, který je silný, opakovatelný. Takový předmět se vyplatí vykopat. Při vyhledávání se naučíte rozpoznávat rozdíly mezi jednotlivými signály, mezi signály v náhodném pořadí a signály, které jsou stabilní a opakují se. Chcete-li snížit falešné signály při prohledávání velmi prorostlé půdy, procházejte pouze velmi malou část s pomalou, krátkou frekvencí pohybu. g. Tipy pro detekci Žádný detektor není 100% přesný. Různé podmínky ovlivňují detekci kovů. Reakce detektoru závisí na řadě faktorů - Úhel, ve kterém objekt spočívá v zemí - Hloubka objektu - Množství železa v objektu - Velikost objektu h. Přesné vyhledání cíle Přesné vyhledání cíle usnadňuje vykopání Přesné určení vyžaduje praxi, doporučujeme cvičit vyhledávání a vyhrabávat malé kovové předměty na vašem vlastním majetku před hledáním v jiných oblastech. Někdy je obtížné cíl přesně lokalizovat vzhledem k tahu vyhledávače. Zkuste změnit směr vyhledávání a určit přesněji cíl. Postupujte dle následujících kroků k určení cíle 1. Když detektor detekuje zakopaný cíl, pokračujte vyhledáváním nad cílem pro zúžení pohybem ze strany na stranu 2. Viditelně označte přesné místo na zemi, nad kterou detektor pípe 3. Zastavte vyhledávač přesně nad tímto bodem. Pak jej přesuňte vpřed směrem od vás a zpět několikrát. Opět místo označte. 4. Opakujte kroky 1-3 v pravém úhlu k původnímu vyhledávacímu řádku, což vytvoří cíl X, kde bude mít detektor nejhlasitější reakci.

9 Poznámky: Pokud je půda v oblasti tak těžká, že dostáváte falešné signály, zpomalte pohyb a použijte kratší vzdálenost hledání Později zahrabané mince nemusí reagovat stejně jako mince velmi staré, z důvodu oxidace Některé hřebíky, matice, šrouby a jiné kovové předměty (například stará víčka) oxidují a vytváří haló efekt. Ten je způsoben směsí přírodních prvků v zemi a oxidací vytvořenou různými kovy. Vzhledem k množství kovových směsí nemusí být cílové signály detekovány přesně. Tento efekt dělá z těchto předmětů velmi obtížně zjistitelné. 4. Problémy a jejich řešení Z detektoru se ozývají takzvané bludné nebo přerušované akustické signály: Provádíte příliš rychlé pohyby s detekční sondou nebo má tato sonda nesprávně nastavený úhel sklonu. Tuto závadu mohou rovněž způsobit sině zoxidované kovové předměty. Tyto poruchy mohou rovněž vyvolat motorová vozidla, například taxi s vysílačkou (s radiostanicí). Při nálezu objektu signalizuje detektor jiný druh kovu a vydává různé akustické signály (detektor nefunguje správně): Tento lokalizovaný objekt byl vyroben z kovu, který nedokáže detektor rozeznat. Tento případ může nastat též u silně zoxidovaných kovových předmětů. Tuto závadu může rovněž způsobit okolnost, jestliže jste detektor přenesli například z bytu do chladného venkovního prostředí. V tomto případě počkejte asi 30 minut, dokud se elektronika detektoru nepřizpůsobí okolní teplotě. Displej detektoru neukazuje správný typ kovu, který detektor nalezl nebo zní více než jeden typ tónu, když najde cíl: V oblasti může být více než jeden cíl. Nebo je cíl z kovu, který detektor nerozpoznává. Pokud je cíl silně zoxidovaný, detektor nemusí zobrazit správný typ kovu. To však není závada. 5. Čištění a údržba detektoru Nevystavujte tento detektor dešti a nenamáčejte jej do vody nebo do jiných kapalin. Do vody (sladké i slané) můžete ponořit pouze detekční sondu. Mokrý detektor okamžitě osušte, aby se voda nemohla dostat do jeho vnitřku.. Zacházejte s tímto detektorem velice opatrně, abyste jej nepoškodili. Nevystavujte tento detektor příliš vysokým teplotám. Příliš vysoké teploty by mohly snížit životnost elektronických součástek detektoru nebo zdeformovat součásti detektoru, které jsou vyrobeny z umělých hmot. Nepoužívejte tento detektor na místech se zvířeným prachem a na příliš znečištěných místech. Tento detektor čistěte pouze hadříkem bez žmolků chloupků, který navlhčíte mírně čistou vodou. K čištění detektoru nepoužívejte žádná chemická rozpouštědla (ředidla barev a laků) nebo agresivní čistící prostředky.

10 Detektor sami neopravujte a neprovádějte na něm žádné úpravy. V těchto případech byste ztratili jakékoliv nároky, které by jinak vyplývaly ze záruky detektoru. V případě nutnosti provedení opravy detektoru, se prosím spojte se svým prodejcem, který Vám zajistí jeho opravu v autorizovaném servisu. Detekční sondu, pokud jste ji používali ve slané mořské vodě, opláchněte čistou sladkou vodou.

DETEKTORU KOVŮ model GC1005 Návod k použití

DETEKTORU KOVŮ model GC1005 Návod k použití DETEKTORU KOVŮ model GC1005 CZ Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, přečtěte si tento návod k použití dříve, než začnete detektor kovů používat. Návod k použití si uschovejte

Více

R214A - Detektor kovů MD-3500

R214A - Detektor kovů MD-3500 R214A - Detektor kovů MD-3500 Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku

Více

Detektor kovu MCE-969

Detektor kovu MCE-969 Detektor kovu MCE-969 S detektorem MCE969 můžete hledat mince, relikvie, šperky, zlato a stříbro v téměř každém typu půdy. Diskriminační detektor kovů je univerzální a snadno ovladatelný. Detektor má 4

Více

Detektor MD 318 B umožňuje, díky své jednoduché konstrukci, sestavení za velmi krátkou dobu. Není třeba žádného nářadí. Stačí pouze spojit spodní část s horní částí detektoru tak, aby do sebe zapadly na

Více

ENGINEERING. www.lovecpokladu.cz. Instruktážní Manuál

ENGINEERING. www.lovecpokladu.cz. Instruktážní Manuál ENGINEERING www.lovecpokladu.cz Instruktážní Manuál ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali detektor kovů Nokta Výroba high-tech detektorů kovů začala v závodu Nokta Engineering v roce 2001. Společnost si zakládá

Více

DETEKTOR KOVŮ NÁVOD K POUŽITÍ MODEL: MD-5008

DETEKTOR KOVŮ NÁVOD K POUŽITÍ MODEL: MD-5008 MODEL: MD-5008 DETEKTOR KOVŮ NÁVOD K POUŽITÍ Vlastnosti S detektorem kovů MD-5008 se můžete vydat na hledání pokladů mincí, kovových pozůstatků, zlatých a stříbrných předmětů atd. Jedná se o univerzální

Více

Displej: Diskriminátor: 1 Detekční sonda s cívkou. 2 Systém k připevnění detekční sondy. 3 Spojovací trubky

Displej: Diskriminátor: 1 Detekční sonda s cívkou. 2 Systém k připevnění detekční sondy. 3 Spojovací trubky NÁVOD K OBSLUZE 2. Vybavení detektoru Displej: Na tomto displeji z tekutých krystalů (LCD) jsou zobrazovány druhy nalezených kovů, hloubka nelezeného objektu (kovu), velikost nalezené mince (kovového předmětu

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120097

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120097 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120097 Poučení Tento přístroj je zdokonalený multifunkční detektor. Umožňuje detekovat a lokalizovat kov, AC napětí, testovat průchodnost a mnoho dalších. Možnost použití například

Více

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9

Obr. 2 Obr. 3. Obr. 4 Obr. 5. Obr. 6 Obr. 7. Obr. 8 Obr. 9 Mod. 2481 CZ Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Obr. 12 Obr. 13 VYSOKÉ NAPĚTÍ Nesundávejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Obr. 14 Důležité varování TENTO SPOTŘEBIČ

Více

CS 4PI. Návod. Detektor kovů od

CS 4PI. Návod. Detektor kovů od CS 4PI Návod Detektor kovů od 15 14 3 5 13 11 1 2 4 12 1 13 17 6 9 16 1. Upevnění řídící jednotky 2. Ovladač Zap/Vyp/citlivost 3. Reproduktor 4. Kontrolka intenzity signálu 5. Ovladač pulzní frekvence

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

Popis zařízení. Kontrolní jednotka. IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný do hloubky jednoho metru.

Popis zařízení. Kontrolní jednotka. IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný do hloubky jednoho metru. Popis zařízení 360 detekční hrot Kontrolní jednotka Tlačítko zapnutí/vynutí / Citlivost (+) LED osvětlení Režim / Citlivost (-) Reproduktor LED Prostor pro baterie IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný

Více

Detektor kovů EXPERT Návod k použití

Detektor kovů EXPERT Návod k použití Detektor kovů EXPERT Návod k použití CZ S tímto detektorem můžete kdekoliv hledat mince, historické předměty, šperky, zlato nebo stříbro. Detektor je všestranný a jeho použití je velmi snadné. Základní

Více

CS9000HPX II. Návod. Marek Mlejnský, Pražská 572, Jílové u Prahy 254 01. Tel: 731 102 713, 604 490 003. E-mail: info@lovecpokladu.

CS9000HPX II. Návod. Marek Mlejnský, Pražská 572, Jílové u Prahy 254 01. Tel: 731 102 713, 604 490 003. E-mail: info@lovecpokladu. CS9000HPX II Návod Marek Mlejnský, Pražská 572, Jílové u Prahy 254 01 Tel: 731 102 713, 604 490 003 E-mail: info@lovecpokladu.cz www.lovecpokladu.cz Autorizovaný distributor pro Českou a Slovenskou Republiku

Více

SEIKO Quartz metronom SQ70

SEIKO Quartz metronom SQ70 SEIKO Quartz metronom SQ70 NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ UPOZORNĚNÍ! Nerozebírejte metronom, ani se jej nepokoušejte sami opravit, mohli byste tím způsobit zkrat. Nezacházejte s metronomem, máte-li

Více

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér Obsah balení 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér 5 Audio adaptér RCA 6 Audio kabel 3.5 mm 7 Audio adaptér z 6.3 mm na 3.5 mm 8 Externí mikrofon Funkční prvky: Sluchátka

Více

DETEKTORU KOVŮ - PROFI

DETEKTORU KOVŮ - PROFI DETEKTORU KOVŮ - PROFI model GC-1013 CZ Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, přečtěte si tento návod k použití dříve, než začnete detektor kovů používat. Návod k použití si

Více

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití Pro bezpečné používání Varování Nerozebírejte, nepokoušejte se opravit nebo manipulovat s tímto metronomem, mohlo by dojít ke zkratu. Nepoužívejte tlačítka,

Více

Detektor kovů

Detektor kovů 10004781 Detektor kovů Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor kovových předmětů Garrett Treasure ACE 100 Obj. č.: 84 91 10

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor kovových předmětů Garrett Treasure ACE 100 Obj. č.: 84 91 10 NÁVOD K OBSLUZE Detektor kovových předmětů Garrett Treasure ACE 100 Obj. č.: 84 91 10 Obsah Strana 1. ÚVOD... 3 2. PŘÍPRAVA PŘÍSTROJE... 4 3. SESTAVENÍ PŘÍSTROJE... 5 4. TECHNIKA HLEDÁNÍ... 5 5. BATERIE...

Více

Abyste si Váš detektor kovů užili co nejlépe, doporučujeme následující: 1. Používejte pouze kvalitní 9-ti voltové alkalické baterie.

Abyste si Váš detektor kovů užili co nejlépe, doporučujeme následující: 1. Používejte pouze kvalitní 9-ti voltové alkalické baterie. Uživatelský manuál Abyste si Váš detektor kovů užili co nejlépe, doporučujeme následující: 1. Používejte pouze kvalitní 9-ti voltové alkalické baterie. 2. Ujistěte se, že pravý knoflík je zapnutý (tj.

Více

DM-902 Každé kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik.

DM-902 Každé kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. Detektor kovu, napětí a dřeva 3 v 1 DM-902 Každé kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. Návod k obsluze Tento přístroj využívá

Více

Elektronický detektor úniku metoda vodíku

Elektronický detektor úniku metoda vodíku Elektronický detektor úniku metoda vodíku 1. Obecné informace Děkujeme za zakoupení elektronického detektoru úniku používaného pro detekci metodou vodíku. Přečtěte si pozorně návod před použitím výrobku.

Více

Gramofón.

Gramofón. Gramofón 1008990 www.auna-multimedia.com Obsah Technické údaje 2 Obsah dodávky 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přehled zařízení 4 Před použitím 5 Likvidace 6 Technické údaje Číslo produktu 10008990 Napájaení 230

Více

Detektor kovů CS130. Návod k použití

Detektor kovů CS130. Návod k použití Detektor kovů CS130 Návod k použití 1. Úvod a použití detektoru Tímto vám děkujeme za nákup tohoto detektoru kovů. Dříve než tento detektor použijete, přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

Bateriový box Horní díl + loketní opěrka Řídící jednotka Spojka vodící tyče Kabel Spodní díl Cívka + spojovací šroub PŘEDSTAVENÍ

Bateriový box Horní díl + loketní opěrka Řídící jednotka Spojka vodící tyče Kabel Spodní díl Cívka + spojovací šroub PŘEDSTAVENÍ CS990XD Návod A B C D E F G Bateriový box Horní díl + loketní opěrka Řídící jednotka Spojka vodící tyče Kabel Spodní díl Cívka + spojovací šroub PŘEDSTAVENÍ Detektory značky C.Scope jsou označovány jako

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

ELEKTRONICKÝ DETEKTOR ÚNIKU CHLADIVA

ELEKTRONICKÝ DETEKTOR ÚNIKU CHLADIVA NÁVOD AC 5404Q 20.7.2010 ELEKTRONICKÝ DETEKTOR ÚNIKU CHLADIVA Vlastnosti produktu: elektronický detektor úniku chladiva TechnoTools D-440 (žhavený senzor) (splňuje normy SAE J2791, EN 14624) AC 5404Q obsahuje

Více

OBSAH: VYBAVENÍ 3 PŘÍPRAVA 4 SESTAVENÍ DETEKTORU 4 INSTALACE BATERIÍ 5 POUŽÍVÁNÍ SLUCHÁTEK 5 BEZPEČNÝ POSLECH 6 FUNKCE A INDIKACE 6 POHLED NA

OBSAH: VYBAVENÍ 3 PŘÍPRAVA 4 SESTAVENÍ DETEKTORU 4 INSTALACE BATERIÍ 5 POUŽÍVÁNÍ SLUCHÁTEK 5 BEZPEČNÝ POSLECH 6 FUNKCE A INDIKACE 6 POHLED NA OBSAH: VYBAVENÍ 3 PŘÍPRAVA 4 SESTAVENÍ DETEKTORU 4 INSTALACE BATERIÍ 5 POUŽÍVÁNÍ SLUCHÁTEK 5 BEZPEČNÝ POSLECH 6 FUNKCE A INDIKACE 6 POHLED NA DETEKTOR 6 DISPLEJE 6 TÓNY 7 PROVOZ 8 ZAPNUTÍ DETEKTORU 8 NASTAVENÍ

Více

Sluchátkový přijímač. Vysílací základna

Sluchátkový přijímač. Vysílací základna Sluchátkový přijímač 1. Sluchátka levé/pravé 2. Ovládání hlasitosti 3. Indikace napájení 4. Tlačítko mikrofonu 5. Spínač zapnuto/vypnuto 6. Mikrofon 7. Vyvážení úrovně zvuku ve sluchátkách 8. Baterie Vysílací

Více

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky Domovní telefon s přístupovými kartami Rozsah dodávky Venkovní jednotka Vnitřní jednotka Napájecí adaptér Instalační materiál 7 přístupových karet Návod k obsluze Popis a ovládací prvky a) Vnitřní jednotka

Více

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescenda 60 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny.

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescenda 60 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny. 1 Úvod Děkujeme vám, že jste si vybrali osobní zesilovací zařízení Crescendo 60. Před jeho prvním použitím si prosím přečtěte tento návod, abyste se seznámili se všemi možnostmi tohoto zařízení. Crescendo

Více

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK 2 Originál prohlášení o shodě se nachází v návodě na obsluhu v anglickém jazyce, který je součástí balení. PMR Vysílač 3 OBSAH 1. POUŽITÍ BEZDRÁTOVÉHO

Více

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300)

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) 1. Úvod Velmi často dochází ke krádežím kol nehledě na to zda jsou a nebo ne zabezpečené zámkem. Z důvodu vyšší ochrany kola před krádeží doporučujeme kolo

Více

Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty

Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty DS-X13AV Výklopný displej 13,3 a výměnnými kryty Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Úvodní informace...

Více

UV osvitová jednotka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik.

UV osvitová jednotka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. UV osvitová jednotka Uživatelská příručka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. 1. Použití zařízení... 2 2. Umístění...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4813996. Obsah

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4813996. Obsah Obsah NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4813996 Strana 1. Úvod + účel použití detektoru kovů... 2 2. Základní bezpečnostní předpisy... 2 Manipulace s bateriemi... 3 3. Pozor! Nebezpečí exploze při odkrývání půdy...

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce označuje, že uživatel musí pro další informace

Více

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A)

CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) CZ - ROBOTIC MOP EL8068 FD-RMS(A) Obsah ZAMÝŠLENÉ VYUŽITÍ strana 1 DÍLY strana 2 NÁVOD K POUŽITÍ strana 2-4 Spuštění přístroje Doporučení k úklidu Nabíjení baterie NÁVOD K ÚDRŽBĚ strana 5-6 Demontáž a

Více

Detektor dřeva/kovu/ac napětí 3 v 1 s laserovou vodováhou AX-903. Návod k obsluze

Detektor dřeva/kovu/ac napětí 3 v 1 s laserovou vodováhou AX-903. Návod k obsluze Detektor dřeva/kovu/ac napětí 3 v 1 s laserovou vodováhou AX-903 Návod k obsluze Funkce a vlastnosti Vyhledávání dřeva, kovu a kabelů pod napětím Možnost detekce dřeva, kovu a kabelů pod napětím do hloubky

Více

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone. Obj. č.: 23 00 70. Rozsah dodávky. Napájení. Popis modelu

RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone. Obj. č.: 23 00 70. Rozsah dodávky. Napájení. Popis modelu Rozsah dodávky RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone Požadavky na baterie pro Smart Link Obj. č.: 23 00 70 Jmenovitá hodnota DC 4,5 V, 0,225 W Potřebujete 3 1,5V AG13 / LR44 (jsou

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody:

Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: Přehled Děkuji moc za výběr tohoto produktu. Teploměr změří během několika vteřin tělesnou teplotu a to buď na čele a nebo v uchu.. To má následující výhody: 1) provedení 4-v-1 Měří teplotu okolí a tělesnou

Více

Bezdrátový sluchátkový stereo systém

Bezdrátový sluchátkový stereo systém 4-529-909-11(1) Bezdrátový sluchátkový stereo systém Návod k obsluze 2014 Sony Corporation MDR-RF811RK Česky Bezdrátový sluchátkový stereo systém VAROVÁNÍ Abyste předešli nebezpečí vzniku požáru nebo úrazu

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescendo 50 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny.

Výrobce nemůže být zodpovědný za škodu, která byla způsobena používáním Crescendo 50 v rozporu s níže uvedenými bezpečnostními pokyny. Poskytovatel služeb pro sluchově postižené Palackého tř.114, vchod z ulice Kollárova 9, 612 00 Brno Telefon: 541245321, sms 775576120 nebo 725605216 Email: polacek@pomuckyproneslysici.cz, unb@cmjn.cz Návod

Více

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation 2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218 Návod k obsluze Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation SLEEP Modely pro Kanadu a Evropu (kromě modelu pro východní

Více

HiFi-zesilnovač AUX / BT.

HiFi-zesilnovač AUX / BT. HiFi-zesilnovač AUX / BT 10008978 10008979 http://www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka RC Autobus s otevíracími dveřmi Název: 6 kanálový autobus Rozměry výrobku: 34 x 8 x 9 cm Rozměry Balení: 43.5 x 30 x 13 cm Materiál :ABS plast, guma, elektronika Barva: Modrá Frekvence

Více

MOBILNÍ MONITOROVACÍ SYSTÉM PRO ZPĚTNÝ POHLED CR 47500 CR 47700. Antala Staška 33, 142 00 Praha 4 Tel.: 241 441 441 www.micronix.

MOBILNÍ MONITOROVACÍ SYSTÉM PRO ZPĚTNÝ POHLED CR 47500 CR 47700. Antala Staška 33, 142 00 Praha 4 Tel.: 241 441 441 www.micronix. MOBILNÍ MONITOROVACÍ SYSTÉM PRO ZPĚTNÝ POHLED CR 47500 CR 47700 Antala Staška 33, 142 00 Praha 4 Tel.: 241 441 441 www.micronix.cz TFT LCD Barevný Monitor ELC-700 (7 TFT LCD MONITOR) slouží jako systém

Více

POČÍTAČKA MĚN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

POČÍTAČKA MĚN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA POČÍTAČKA MĚN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA OBSAH Bezpečnostní upozornění 1 Vybalení 1 Vlastnosti Popis zadní části přístroje Návod k použití Způsob používání Popis vnějšku přístroje Návod k inteligentním funkcím

Více

b) Do prostoru pro baterie vložte 9V baterii, pamatujte na polaritu baterie a zavřete kryt baterie, jak je znázorněno na následujícím obrázku

b) Do prostoru pro baterie vložte 9V baterii, pamatujte na polaritu baterie a zavřete kryt baterie, jak je znázorněno na následujícím obrázku Baterie je zcela vyčerpána 7) m/s 2 Při měření akcelerace displej zobrazuje akcelerační jednotku: m / s2 8) mm/s Při měření rychlosti se na displeji zobrazí jednotka rychlosti: mm / s2 Při měření přemístění

Více

Bezdrátová stereofonní sluchátka

Bezdrátová stereofonní sluchátka 2-684-424-11(1) Bezdrátová stereofonní sluchátka Návod k obsluze MDR-RF800RK 2007 Sony Corporation 2-698-420-01(1) Krytka antény Poznámka Při zvedání nedržte vysílač za anténu. Krytka antény se může uvolnit.

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě Návod k obsluze a údržbě KERAMICKÝ ZÁŘIČ KH1006 Výrobky značky PRAKTIK dodává: SOLID CZECH a.s., Na Brně 1972, 500 06 Hradec Králové, Česká republika web: www.solid-czech.cz Technická data: Typ: KH1006

Více

R-825. Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR. česky. Stojanový ventilátor R-825

R-825. Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR. česky. Stojanový ventilátor R-825 Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR R-825 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Zavlažovací systém

Zavlažovací systém 10029238 Zavlažovací systém Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

MIC 900. Kondenzátorový USB mikrofon

MIC 900. Kondenzátorový USB mikrofon 10006514 MIC 900 Kondenzátorový USB mikrofon Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k získání Vašeho zařízení. Přečtěte si prosím důsledně následující pokyny pro připojení a používání a postupujte podle nich,

Více

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 ZÁKLADNÍ PŘIPOJENÍ: SPL 400-2 - Blahopřejeme k nákupu tohoto SPL zesilovače. Před použitím výrobku si přečtěte instrukce. CZ Bezpečnostní pokyny

Více

8 Pure N Fresh Je doporučeno měnit vodní filtr: Přibližně každých šest měsíců. Když se zapne indikátor vodního filtru. Když výstup z dávkovače vody klesá. Když jsou kostky ledu menší, než je obvyklé. Vyjměte

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í 2 VLASTNOSTI 9 Tlačítek přímých pamětí s piktogramy 3 Tlačítka nouzové volby Nastavení hlasitosti zvuku (20dB) Nastavení hlasitosti

Více

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500 Co můžete dělat s náhlavní soupravou: přijmout hovor ukončit hovor odmítnout hovor vytočit poslední volané číslo přenos hovoru mezi náhlavní soupravou a telefonem hlasové vytáčení Specifikace Doba hovoru

Více

ROBOTICKÝ ČISTIČ BAZÉNŮ SMARTPOOL SCRUBBER60 (NC71)

ROBOTICKÝ ČISTIČ BAZÉNŮ SMARTPOOL SCRUBBER60 (NC71) ROBOTICKÝ ČISTIČ BAZÉNŮ SMARTPOOL SCRUBBER60 (NC71) zlatá černá PANTONE 871 U PANTONE 426 U PROVOZNÍ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití zlatá černá DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PŘEČTĚTE SI A DODRŽUJTE

Více

Návod k obsluze SP-90ESD

Návod k obsluze SP-90ESD Návod k obsluze SP-90ESD Pozor! Před zahájením práce se seznamte s tímto návodem k obsluze. Technické údaje Pájecí stanice SP-90ESD Příkon 100 W Rozsah regulace teploty 200 C 450 C Teplotní stabilita ±

Více

BALENÍ OBSAHUJE hlavní jednotku dětského hudebního centra přenosný přehrávač dětského hudebního centra osobní manuál sluchátka.

BALENÍ OBSAHUJE hlavní jednotku dětského hudebního centra přenosný přehrávač dětského hudebního centra osobní manuál sluchátka. ÚVOD Děkujeme za zakoupení Vtech dětské hudební centrum. Jedná se o jedinečné klávesy navržené speciálně pro mladší děti. Můžete nahrávat vlastní písničky a melodie. Jestli se chcete podělit o své vlastní

Více

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i

Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Návod k použití ODSAVAČ PAR R-2004, R-2004i Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze, tak jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

T615. Model ponorky obj. č kanálový vysílač. Doba nabíjení: 35 minut Autonomní provoz: 40 minut

T615. Model ponorky obj. č kanálový vysílač. Doba nabíjení: 35 minut Autonomní provoz: 40 minut T615 Model ponorky obj. č. 105 73 49 3-kanálový vysílač Pohon pomocí 3 motorů Používejte pouze v uzavřených nádržích. Délka: 140 mm Šířka: 35 mm Výška: 48 mm Hmotnost: 85 g Hloubka ponoru: 0,5 m Rychlost:

Více

Přenosné rádio. Mini Boy 62

Přenosné rádio. Mini Boy 62 Přenosné rádio Mini Boy 62 CZ-GRR2000 PŘENOSNÉ RÁDIO MINI BOY 62 1. Anténa 2. LOCK ON/OFF - Zamknutí tlačítek 3. Konektor pro sluchátka 4. UBS ON/OFF zapnutí/vypnutí funkce zesilovače basů 5. Tlačítka

Více

Detektor úniku chladiva LS 970 A

Detektor úniku chladiva LS 970 A Detektor úniku chladiva LS 970 A I. Všeobecné podmínky Detektor úniku chladiva LS 790A je mikroprocesorový detektor úniku chladiv, který zcela automaticky vyhledá i minimální úniky chladiva. Detektor je

Více

C.A.T3+ a Genny3 NÁVOD K OBSLUZE. C.A.T³ přijímač - popis

C.A.T3+ a Genny3 NÁVOD K OBSLUZE. C.A.T³ přijímač - popis NÁVOD K OBSLUZE C.A.T3 a Genny3 C.A.T3 a Genny3 C.A.T3V a Genny3 C.A.T3+ a Genny3 Tato uživatelská příručka zahrnuje použití řady lokátorů C.A.T 3 a Genny3, které jsou k dispozici ve třech verzích. C.A.T3

Více

Elektronický číselný trezor

Elektronický číselný trezor 10030456 10030457 Elektronický číselný trezor Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

F-BEL 14017. Návod k použití

F-BEL 14017. Návod k použití F-BEL 14017 Návod k použití 1 Použití UV osvitová jednotka je určeno pro UV osvit jednostranných a dvoustranných desek plošných spojů-až do mikrotechnologií. Další aplikační oblasti jsou filmové kopie,

Více

Yeelight LED Ceiling Lamp uživatelský manuál

Yeelight LED Ceiling Lamp uživatelský manuál Yeelight LED Ceiling Lamp uživatelský manuál Spojka Zámek pohled shora pohled zespoda Otvory pro montáž kazety Otvor pro kabeláž Montážní otvor pro samořezné šrouby základna dálkový ovladač 2x metrický

Více

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů Uživatelský manuál Druhé vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Přečtete si pečlivě tyto instrukce předtím, než budete chtít přístroj

Více

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio 10022754 10022755 10022756 Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se

Více

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele . Bezpečnostní pokyny pro uživatele U tohoto přístroje používejte pouze specifikované napětí. Při překročení povoleného rozsahu napětí může dojít k poškození nebo nesprávné funkci přístroje. Důležitá poznámka:

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. 7120096

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. 7120096 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120096 Před použitím důkladně čtěte tento manuál Úvod Tento přístroj je pokročilý detektor. Může odhalit a lokalizovat kov, AC napětí a překlady. Dále má zabudované měřící pásmo.

Více

Návod k obsluze ventilátoru VC 40 S

Návod k obsluze ventilátoru VC 40 S Návod k obsluze ventilátoru VC 40 S Tento návod k obsluze je určen k tomu, aby bezpečné a správné manipulace a provoz chladicího ventilátoru. Přečtěte si prosím tento návod k obsluze před použitím zařízení.

Více

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/01 Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480 Obj. č.: 33 02 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže

Více

Uživatelský manuál XF 300

Uživatelský manuál XF 300 Uživatelský manuál XF 300 Přenosný reproduktor s KARAOKE, BLUETOOTH FUNKCE Připojení a obsluha BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE Jedná se o citlivé elektronické zařízení. Vyhněte se jeho použití v následujících

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY POZNÁMKY K INSTALACI Aby se zabránilo špatné detekci čidel, je nutné při instalaci sady do kovového nárazníku, použít sadu parkpodlozkakov. Věnujte pozornost

Více

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů.

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů. VHF 1 Sada bezdrátových mikrofonů 10030865 10030866 10030867 10030868 10030869 10030872 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál

Více

K l i m a t i z a c e NÁSTĚNNÝ TYP - Inverter

K l i m a t i z a c e NÁSTĚNNÝ TYP - Inverter Návod k obsluze K l i m a t i z a c e NÁSTĚNNÝ TYP - Inverter ASD 9Ui-EK ASD 12Ui-EK (DS-9UIEK_DOS-9UIEK) (DS-12UIEK_DOS-12UIEK) Před provozem si pozorně přečtěte návod k obsluze. Ponechte jej pro další

Více

ALGINATE MIXER MX-300. automatická alginátová míchačka

ALGINATE MIXER MX-300. automatická alginátová míchačka ALGINATE MIXER MX-300 automatická alginátová míchačka POPIS DÍLŮ A PŘÍSLUŠENSTVÍ 1. hlavní vypínač 2. zapnutí/vypnutí přístroje 3. tlačítko START/STOP 4. displej zobrazující čas míchání 5. zvýšení nastaveného

Více

ELEKTRICKÝ KONVEKTOROVÝ OHŘÍVAČ

ELEKTRICKÝ KONVEKTOROVÝ OHŘÍVAČ CZ ELEKTRICKÝ KONVEKTOROVÝ OHŘÍVAČ INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou instalovat a spustit popsaný produkt anebo vykonat jeho údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny.

Více

MOBILNÍ KLIMATIZACE Model: YGP20 NÁVOD K POUŽITÍ

MOBILNÍ KLIMATIZACE Model: YGP20 NÁVOD K POUŽITÍ CZ MOBILNÍ KLIMATIZACE Model: YGP20 NÁVOD K POUŽITÍ CZ -1- Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pokud používáte elektrické přístroje, dodržujte základní bezpečnostní pravidla, včetně následujících: Před použitím šicího stroje si přečtěte následující

Více

'867 0$1$*(5 Návod k použití

'867 0$1$*(5 Návod k použití Návod k použití DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Děkujeme Vám za zakoupení nového vysavače Hoover Dust Manager. Návod k obsluze - Tento přístroj má být používán pouze k účelu popsaném v návodu k použití. Seznamte

Více

1. Pokyny Přečtěte si prosím pozorně uživatelskou příručku a poté uložte na bezpečném místě pro budoucí potřebu a údržbu.

1. Pokyny Přečtěte si prosím pozorně uživatelskou příručku a poté uložte na bezpečném místě pro budoucí potřebu a údržbu. 1. Pokyny Přečtěte si prosím pozorně uživatelskou příručku a poté uložte na bezpečném místě pro budoucí potřebu a údržbu. 1.1 Důležité upozornění (1) Tento výrobek není hračka, jedná se o elektronické

Více

AL-3500 NÁVOD K OBSLUZE

AL-3500 NÁVOD K OBSLUZE AL-3500 NÁVOD K OBSLUZE Obsah 1. Jednotlivé části a funkce 2. Manipulace a opatření 3. Obsluha 4. Poruchy a závady 1/6 1. Horní otvor Zákazník použije slámku a rovnoměrně foukne do přístroje. Čas měření

Více

Detektor signálů iprotect 1210

Detektor signálů iprotect 1210 Detektor signálů iprotect 1210 Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Nenápadný malé rozměry Jednoduché ovládání www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1. Hlavní specifika přístroje Detekce radiových a

Více

Bezdotykový koš Helpmation Model: GYT 6-2 GYT 8-2 GYT 12-2

Bezdotykový koš Helpmation Model: GYT 6-2 GYT 8-2 GYT 12-2 Návod k obsluze CZ Bezdotykový koš Helpmation Model: GYT 6-2 GYT 8-2 GYT 12-2 Bezpečnostní instrukce Před používáním koše si pečlivě přečtěte návod a řiďte se instrukcemi v návodu. Baterie vkládejte do

Více

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 1 Základní bezpečnostní pokyny Nevystavujte přístroj vlhkosti nebo dešti, abyste zamezili vzniku požáru nebo úrazu způsobenému elektrickým

Více

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244

Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Návod k použití ELEKTRICKÝ VAŘIČ R-243 R-244 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití GRIL R-250

Návod k použití GRIL R-250 Návod k použití GRIL R-250 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro případ

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

BUGINA V-TWIN 4X4. Návod k sestavení.

BUGINA V-TWIN 4X4. Návod k sestavení. BUGINA V-TWIN 4X4 Návod k sestavení www.bezvazbozi.cz Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Nasaďte a přišroubujte přední nápravu, osa zatáčení musí

Více