STANDARDIZACE TEXTILNÍCH VÝROBKŮ SPOTŘEBITEL A JEHO OCHRANA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANDARDIZACE TEXTILNÍCH VÝROBKŮ SPOTŘEBITEL A JEHO OCHRANA"

Transkript

1 STANDARDIZACE TEXTILNÍCH VÝROBKŮ SPOTŘEBITEL A JEHO OCHRANA 6. Přednáška Náplní této přednášky je orientace na trhu s textilním zboţím z pohledu spotřebitele.

2 Ochrana spotřebitele Smyslem je, aby spotřebitel koupí výrobku (jakéhokoli včetně výrobku textilního): Nebyl nijak poškozen. Ale naopak: získal kvalitní výrobek, s nímţ bude spokojen. Podmínky se řídí platnou legislativou: Občanským zákoníkem zákonem č. 40/1964 Sb. Zákonem o ochraně spotřebitele č. 634/1992 Sb.

3 OZ zákon č. 40/1964 Sb. Část osmá závazkové právo; hlava druhá: kupní a směnná smlouva: Oddíl první: Obecná ustanovení o kupní smlouvě ( 588 až 600) Oddíl druhý: Vedlejší ujednání při kupní smlouvě ( 601 až 610) Oddíl třetí: Směnná smlouva ( 611) Oddíl čtvrtý: Zvláštní ustanovení o prodeji zboţí v obchodě ( 612 až 627) Odpovědnost za vady prodané věci řeší 619 aţ 627

4 Poskytování záruky prodejcem Prodávající odpovídá za vady, které se projeví jako rozpor s kupní smlouvou po převzetí věci v záruční době (nejde-li o věci, které se rychle kazí nebo o věci použité). Záruka se nevztahuje na opotřebení věci způsobené jejím obvyklým uţíváním. U věcí prodávaných za niţší cenu se záruka nevztahuje na vady, pro které byla niţší cena sjednána. Při prodeji spotřebního zboţí je záruční doba 24 měsíců. (U věcí, které jsou určeny k tomu, aby se jich užívalo po delší dobu, může být záruční doba prodloužena.) Záruční doby začínají běţet od převzetí věci kupujícím.

5 Vady výrobku Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna. Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně uţívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táţ práva má, pokud se jedná o vady odstranitelné, ale kupující nemůţe pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně uţívat. Doba od uplatnění práva z odpovědnosti za vady aţ do doby, kdy kupující po skončení opravy byl povinen věc převzít, se do záruční doby nepočítá. Dojde-li k výměně, začne běţet záruční doba znovu od převzetí nové věci.

6 Zákon č. 634/1992 Sb. O ochraně spotřebitele vymezení některých pojmů ( 2) Spotřebitel fyzická nebo právnická osoba, která nakupuje výrobky nebo uţívá sluţby za jiným účelem neţ pro podnikání s těmito výrobky nebo sluţbami. Prodávající podnikatel, který spotřebiteli prodává výrobky nebo poskytuje sluţby. Výrobce podnikatel, který zhotovil výrobek (anebo jeho součást nebo poskytl služby, který vytěžil prvotní surovinu nebo ji dále zpracoval, anebo který se za výrobce označil). Dodavatel kaţdý další podnikatel, který přímo nebo prostřednictvím jiných podnikatelů dodal prodávajícímu výrobky. Výrobek věc nebo jiné hodnoty určené k nabídce spotřebiteli, které mohou být předmětem právního vztahu.

7 Zákon č. 634/1992 Sb. O ochraně spotřebitele vymezení některých pojmů ( 2) Textilní výrobek: Textilní vlákenná surovina Délková textilie Plošná textilie Textilní kusový výrobek Oděvní výrobek, a to v kterékoliv fázi zpracování Textilní výrobky obsahující textilní sloţku* Textilní vlákno útvar charakterizovaný ohebností, jemností a vysokým poměrem délky k průřezu, vhodný pro textilní zpracování, včetně ohebných pásků nebo dutinek o šířce maximálně 5 mm.

8 *Textilní výrobky obsahující textilní sloţku 1. Výrobky, které obsahují minimálně 80% textilních vláken z celkové hmotnosti. 2. Potahy čalouněného nábytku, deštníků a slunečníků (pokud obsahují minimálně 80% váhových textilních komponent). 3. Textilní sloţky vícevrstvých podlahových krytin, matrací a výrobků pro kempování, oteplovací vloţky rukavic a obuvi (pokud tyto části nebo vložky činí minimálně 80% z celkové hmotnosti výrobku). 4. Textilie obsaţené v jiných výrobcích, kde je jejich sloţení specifikováno, a pokud tvoří neoddělitelnou část těchto výrobků.

9 Padělek Výrobek nebo zboţí, včetně jeho obalu, na němţ je bez souhlasu majitele ochranné známky umístěno označení stejné nebo zaměnitelné s ochrannou známkou. Veškeré věci nesoucí takové označení - značky, loga, etikety, nálepky, prospekty, návody k pouţití, doklady o záruce apod., a to i tehdy jsou-li uváděny samostatně. Samostatné obaly, na nichţ je umístěno takové označení.

10 Informační povinnosti prodávajícího Prodávající je povinen řádně informovat spotřebitele: O vlastnostech prodávaných výrobků nebo charakteru poskytovaných sluţeb O způsobu pouţití a údrţby výrobku O nebezpečí, které vyplývá z jeho nesprávného pouţití nebo údrţby Prodávající nesmí odstraňovat ani měnit označení výrobků (ani jiné údaje) uvedené výrobcem, dovozcem nebo dodavatelem. Prodávající je povinen při ukončení činnosti v provozovně informovat ţivnostenský úřad o tom, kde lze vypořádat případné závazky.

11 . Prodávající musí zajistit, aby jím prodávané výrobky byly přímo viditelně a srozumitelně označeny: Názvem výrobku Označením výrobce nebo dovozce, popřípadě dodavatele Údaji o hmotnosti nebo mnoţství nebo velikosti, popřípadě rozměru. Údaji o sloţení materiálu. Prodávající musí zajistit, aby uvedené informace, jsou-li poskytovány písemně, byly poskytnuty v českém jazyce. Jednotlivé informace mohou být poskytnuty v podobě symbolů (piktogramů), které musí být srozumitelné, čitelné a úplné.

12 Reklamace Prodávající je povinen spotřebiteli vydat písemné prohlášení o tom: 1. Kdy spotřebitel právo uplatnil. 2. Co je obsahem reklamace. 3. Jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel poţaduje. 4. Potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání. 5. Případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne o lhůtě delší.

13 Dozor nad ochranou spotřebitele Dozor nad dodrţováním povinností stanovených zákonem provádí: Česká obchodní inspekce (Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Krajská hygienická stanice, Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva, další orgány veřejné správy) Výše uvedené orgány jsou oprávněny: vydávat závazné pokyny k odstranění zjištěných nedostatků, pozastavit prodej nebo uzavřít provozovnu. Prodávající je povinen: vyrozumět výrobce, dovozce nebo dodavatele, ţe výrobek je stahován z trhu. Účastníci dodávek takových výrobků jsou povinni: zajistit zpětné převzetí takových výrobků.

14 Vyhláška MPO č. 92/1999 Sb. Stanoví způsob označování textilních výrobků údaji o sloţení materiálu. Vyhláška má 4 přílohy: Příloha č. 1 obsahuje přehled názvů jednotlivých druhů textilních vláken a jejich popis. Příloha č. 2 obsahuje smluvní přiráţky pouţívané k výpočtu hmotnosti vláken obsaţených v textilních výrobcích. Příloha č. 3 obsahuje seznam textilních výrobků, které nepodléhají povinnému označování údaji o sloţení materiálu (např. plstěné klobouky, zdrhovadla, podkladové a výztužné textilie, pouzdra pro toaletní potřeby, ). Příloha č. 4 obsahuje seznam výrobků, které lze značit společným označením (např. prachovky, prýmky, kapesníky, šněrovadla do bot, mycí žínky, ).

15 Vyhláška MPO č. 92/1999 Sb. mimo jiné uvádí: Výraz hedvábí nelze pouţívat pro označení tvaru nebo zvláštního provedení nekonečných textilních vláken. Textilní výrobek sloţený pouze z jednoho druhu vláken se označí údajem 100% a názvem tohoto vlákna (případně čistá nebo pouze z ). Textilní výrobek sloţený ze dvou nebo více druhů vláken, z nichţ ţádný druh nedosahuje 85% celkové hmotnosti, se označí: Názvem a procentuálním podílem minimálně dvou hlavních druhů vláken. Za tímto údajem se uvedou názvy dalších obsaţených vláken, a to v sestupném pořadí podle jejich podílu na celkové hmotnosti výrobku. Názvy těchto vláken mohou být doplněny podílem v %.

16 . Druhy vláken, které tvoří méně neţ 10% celkové hmotnosti výrobku: Lze společně označit výrazem jiná vlákna, za kterým se uvede jejich celkový podíl v %. Pokud se však uvede název druhu vlákna, jehoţ podíl na sloţení výrobku je niţší neţ 10%, pak musí být uvedeno úplné sloţení materiálu daného výrobku v %. Při zjišťování procentuálních podílů vláken v textilních výrobcích se do celkové hmotnosti výrobku dle 10 nezapočítávají podkladové textilie, výztuţné vloţky, šicí a spojovací nitě, náplně apod.

17 4 Tolerance údajů o sloţení materiálu textilních výrobků ze dvou a více druhů vláken - výběr Toleruje se mnoţství cizích vláken do výše 2% (resp. 5% u mykaných) celkové hmotnosti výrobku (výskyt musí být opodstatněn technickými důvody). Připouští se výrobní tolerance 3% mezi procentuálním podílem vláken uvedeným v označení a podílem zjištěným analýzou. V údajích o sloţení materiálu není nutné uvádět: Viditelná a izolovatelná vlákna, která jsou určena pouze pro dekorativní účely a nepřesáhnou 7% celkové hmotnosti výrobku. Totéţ platí pro vlákna, která se přidávají do výrobku pro docílení antistatického efektu, jejichţ mnoţství nepřekročí 2% hmotnosti hotového výrobku.

18 6 Označování textilních výrobků při jejich uvádění na trh - výběr Textilní výrobky se opatří etiketou nebo obdobným označením, které obsahuje údaje o sloţení materiálu vţdy, kdyţ jsou uváděny na trh pro obchodní nebo výrobní účely. Pokud textilní výrobky nejsou určeny pro prodej spotřebiteli, můţe být označení nahrazeno nebo doplněno obchodními dokumenty (obsahují rovněž označení dle této vyhlášky). Údaje o sloţení materiálu na etiketách, visačkách, obalech, katalozích apod. se vyznačí zřetelně jednotným písmem. Informace, které se netýkají předmětu úpravy této vyhlášky, se uvádějí tak, aby nemohly být zaměněny s údaji o sloţení materiálu. Jsou-li textilní výrobky prodávány na území jiného státu, dodavatel zajistí, aby značení bylo provedeno v úředním jazyce odběratele.

19 SOTEX GINETEX CZ Je dobrovolným sdruţením právnických osob, jehoţ činnost je zaměřena na: Zajišťování a rozšiřování trvalého označování textilu, oděvů a koţedělných výrobků symboly ošetřování a údrţby. Koordinaci a vydávání pravidel pro označování. Propagaci symbolů údrţby v obchodě a mezi spotřebiteli. Technickou normalizaci, týkající se údrţby textilií. Spolupráci se zahraničními a mezinárodními organizacemi obdobného zaměření. Činnosti a realizaci projektů, zvyšujících úroveň trhu textilními, oděvními a koţedělnými výrobky v ČR a posilující dodrţování zákonných norem a předpisů.

20 SOTEX členové sdruţení Asociace textilního, oděvního a koţedělného průmyslu (ATOK) Asociace prádelen a čistíren (APaČ) Sdruţení obrany spotřebitelů (SOS) Ecolab-hygiene, s.r.o. SOTEX je správcem značky QZ zaručená kvalita SOTEX je pověřeným správcem symbolů údrţby textilních výrobků (ty jsou chráněny ochrannou známkou) Pro způsob pouţívání symbolů platí: ČSN EN ISO 3758 Textilie - SYMBOLY PRO OŠETŘOVÁNÍ.

21 Symboly ošetřování oděvních výrobků Symboly pro ošetřování obsahuje evropská norma EN ISO 3758 Textiles - Care labelling code using symbols, která byla vydána v dubnu 2005 (a nahrazuje EN 23758:1993) a její česká verze vyšla v prosinci roku 2005 jako ČSN EN ISO 3758 ( ) Textilie - Symboly pro ošetřování. Symboly musí být umístěny buď přímo na výrobku nebo na etiketě pevně spojené s výrobkem. Označení můţe být tkané, tištěné či jinak zhotovené, ale musí být dostatečně čitelné po dobu ţivotnosti výrobku.

22 ČSN EN ISO 3758 Textilie - Symboly pro ošetřování Tato mezinárodní norma zavádí systém grafických symbolů, poskytujících uţivateli informace o nejvhodnějším způsobu údrţby výrobku, který bude účinný, ale nezpůsobí jeho nevratné poškození. Základní symboly údrţby (praní, bělení, sušení, žehlení a chemické čištění) jsou doplněny dalšími symboly, které upřesňují teplotu, intenzitu údrţby, způsob chemického čištění nebo zákaz kteréhokoliv z těchto postupů, pokud je pro daný výrobek nevhodný a můţe jej poškodit nebo znehodnotit. Pro případ, kdy charakter výrobku vyţaduje zvláštní postup ošetřování, který není moţné vyjádřit kombinací daných symbolů, je moţné pouţít doplňkové slovní vyjádření.

23 Symboly údrţby - praní Maximální teplota 95 C. Normální postup. Maximální teplota 95 C. Mírný postup. Maximální teplota 70 C. Normální postup. Maximální teplota 60 C. Normální postup. Maximální teplota 60 C. Mírný postup. Maximální teplota 50 C. Normální postup. Maximální teplota 50 C. Mírný postup. Maximální teplota 40 C. Normální postup. Maximální teplota 40 C. Mírný postup. Maximální teplota 40 C. Velmi mírný postup. Maximální teplota 30 C. Normální postup. Maximální teplota 30 C. Mírný postup. Maximální teplota 30 C. Velmi mírný postup. Ruční praní. Maximální teplota 40 C. Výrobek se nesmí prát.

24 Symboly údrţby - bělení Povoleno pouţití všech oxidačních bělících prostředků. Povolen pouze oxidační/nechlorový bělící prostředek. Výrobek se nesmí bělit. Symbol bude platit do , pak bude nahrazen přeškrtnutým trojúhelníkem. Výrobek se nesmí bělit.

25 Symboly údrţby sušení v bubnové sušičce Výrobek se můţe sušit v bubnové sušičce. Normální teplota sušení. Výrobek se můţe sušit v bubnové sušičce. Niţší teplota sušení. Výrobek se nesmí sušit v bubnové sušičce.

26 Symboly údrţby - ţehlení Ţehlení při maximální teplotě ţehlící plochy 200 C. Ţehlení při maximální teplotě ţehlící plochy 150 C. Ţehlení při maximální teplotě ţehlící plochy 110 C. Ţehlení parou můţe způsobit nevratné poškození. Výrobek se nesmí ţehlit.

27 Symboly údrţby profesionální čištění Profesionální chemické čištění tetrachloretherem (perchlorethylenem)a podobnými rozpouštědly. Normální postup. Profesionální chemické čištění tetrachloretherem a podobnými rozpouštědly. Mírný postup. Profesionální chemické čištění tetrachloretherem a podobnými rozpouštědly. Velmi mírný postup. Profesionální chemické čištění v uhlovodících. Čištění např. benzínem. Mírnější agresivita i čistící účinek. Normální postup. Profesionální chemické čištění v uhlovodících. Čištění např. benzínem. Mírnější agresivita i čistící účinek. Mírný postup.

28 Symboly údrţby profesionální čištění Výrobek se nesmí chemicky čistit. Profesionální čištění za mokra. Normální postup. Profesionální čištění za mokra. Mírný postup postup. Profesionální čištění za mokra. Velmi mírný postup. Nesmí se pouţívat profesionální čištění za mokra.

29 Doplňkové symboly údrţby sušení na vzduchu Sušení v rozprostřeném stavu. Sušení odkapáním. Sušení v závěsu. Sušení ve stínu. Symboly údrţby jsou chráněny ochrannou známkou a pověřeným správcem této známky v České republice je sdruţení SOTEX. Sušení v rozprostřeném stavu ve stínu. Sušení odkapáním ve stínu. Sušení v závěsu ve stínu.

30 Piktogramy zdravotní nezávadnost Piktogramy uvedené na textilních výrobcích oznamují spotřebitelům důleţité informace o kvalitě nabízených výrobků. Ke sdělení informací vyuţívají jednoduché grafické znázornění. Odbourávají problém jazykové bariéry. - Piktogramy zdravotní nezávadnosti deklarují plnění poţadavků, které vyplývají ze zákona, při zohlednění přísnějších limitů pro výrobky určené pro děti do 3 let.

31 Piktogramy uţitné vlastnosti -Piktogramy, které představují uţitné vlastnosti, postihují parametry, které jsou nejčastější příčinou reklamací (pro uživatele jsou nejpodstatnější - na výrobku se zřetelně projeví). Nejčastější problémy jsou se: zapouštěním barev změnou rozměrů mechanickými vlastnostmi (oděr, praskání ve švu apod.)

32 Piktogramy účel pouţití Piktogramy definující účel pouţití oděvních výrobků podle způsobu vyvíjené aktivity: společenské oděvy oděvy pro volný čas oděvy do zaměstnání sportovní oděvy (člení se dále na specifické aktivity) outdoor

33 ATOK asociace textilního oděvního koţedělného průmyslu Je nezisková organizace, sdruţující právnické a fyzické osoby operující zejména na straně výroby v odvětví textil, oděv. Podporuje a organizuje aktivity posilující konkurenceschopnost textilního a oděvního odvětví. Reprezentuje a hájí zájmy svých členů ve vztahu ke státním, nestátním i podnikatelským subjektům v České republice, EU a zahraničí. Usiluje o pravdivé vnímání významu a postavení textilního a oděvního odvětví v české ekonomice. Prosazuje rovnoprávné principy výměny zboţí.

34 APaČ asociace prádelen a čistíren Usiluje o náleţité společenské docenění významu sluţeb prádelen a čistíren a podporuje všestranný rozvoj tohoto oboru. Poskytuje svým členům poradenství a konzultační sluţby v otázkách oboru, organizuje vzdělávání a informační servis s profesní tématikou. Spolupracuje s orgány státní správy při přípravě právních předpisů. Spolupracuje i s výrobci a dodavateli strojů, materiálů, technologií i ekologie, se servisními a údrţbářskými subjekty a také s podnikatelskými svazy a sdruţeními.

35 Certifikace prádelen Účelem je objektivní posouzení stavu prádelny zda je schopna prát prádlo pro konkrétní druh prádla. Metodicky je zpracována pro obory: Praní zdravotnického prádla základním předpokladem je dodrţení Zásad pro odborné ošetření prádla ze zdravotnických zařízení Praní prádla z potravinářských provozů dodrţení Zásad pro odborné ošetření prádla z potravinářských provozů Praní prádla hotelového typu dodrţení Zásad pro odborné ošetření hotelového prádla Zásady vydala APaČ a jsou plně v souladu s přílohou č. 4 Vyhlášky 195/2005 Sb. O procesu certifikace Asociace informuje MZ a oznamuje jim jména Certifikovaných prádelen.

36 Vyhláška č. 195/2005 Sb. Vyhláška č. 195/2005 Sb. kterou se upravují podmínky předcházení vzniku a šíření infekčních onemocnění a hygienické poţadavky na provoz zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče.(dříve Vyhláška MZČR č. 440/2000 Sb.) Příloha č. 4: Zacházení s prádlem a praní prádla ze zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče.

37 Zdravotnické prádlo - rozdělení Z hlediska zdravotního rizika se rozděluje pádlo na: Infekční tj. prádlo, kontaminované biologickým materiálem a prádlo pouţívané na infekčních a TBC odděleních a ve veškerých laboratorních provozech. Operační tj. prádlo z opračních sálů, gynekologickoporodních sálů, novorozeneckých oddělení, JIP a CHIP. Ostatní prádlo Výsledkem pracího postupu musí být prádlo prosté chemické a bakteriální kontaminace! Materiály, které přichází do přímého styku s operační ránou se nesmí kvalifikovat jako prádlo.

38 Manipulace s pouţitým prádlem Vyhláška MZ 195/2005 Sb. stanoví: Podmínky značení, třídění, uloţení a uskladnění prádla. Poţadavky na ochranu personálu, který s pouţitým prádlem manipuluje. Podmínky svozu prádla do prádelny. Prádlo opouští zdravotnické zařízení jen v ochranných obalech. Prádelna musí mít pro praní zdravotnického prádla uzpůsobený reţim a nesmí docházet ke kříţení zdravotnického prádla s prádlem ostatním.

39 Podmínky praní prádla Dopravní a manipulační cesty čistého a pouţitého prádla se nekříţí. Prádlo se pere procesem: Termodezinfekce - minimálně 10 minut, při 90 C. Chemotermodezinfekce méně neţ 90 C s přídavkem dezinfekčních prostředků. Prádlo v mokrém stavu se bezprostředně dále tepelně zpracovává (suší, mandluje) fyzikální dezinfekce. Čisté prádlo neobsahuje rezidua pracích a dezinfekčních prostředků, při přepravě se chrání vhodným obalem před druhotnou kontaminací. Materiály přicházející do přímého styku s operační ránou se perou odděleně ve zvláštním technologickém reţimu.

40 Zásady pro odborné ošetření prádla ze zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče navazuje na výše uvedené: Prádelna musí mít stavebně i funkčně oddělenou nečistou a čistou část, z nichţ kaţdá má svůj vlastní vchod. Personál z jednotlivých částí nesmí během pracovní směny přecházet. Voda pouţitá k praní musí mikrobiologicky odpovídat jakosti pitné vody; omezena je její tvrdost. Prací stroje musí mít plnící otvor ve špinavé a vyprazdňovací otvor na čisté straně prádelny. Pouţívané prací i sušící stroje musí mít funkční všechny řídící, regulační a kontrolní prvky. Kvalitu praní dokladuje prádelna 2x ročně u autorizované osoby (praním zkušebních klůcků).

41 Zásady pro odborné ošetření prádla z potravinářských provozů Provoz prádelny musí být stavebně i funkčně rozdělen na čistou a nečistou část kaţdá musí mít svůj vlastní vchod a zajištěné větrání. Za nečistou část se povaţuje: sběr, třídění a praní prádla. Doba uloţení znečištěného prádla nesmí překročit 72 hodin. Voda pouţitá k praní musí mikrobiologicky odpovídat vodě pitné; denně je kontrolována její tvrdost. Čisté prádlo musí být přepravováno odděleně od špinavého. Kontrolu kvality praní zajistí prádelna min. 1x ročně ve spolupráci s nezávislou zkušebnou. Při praní prádla z potravinářských provozů pouţívá prádelna výhradně dezinfekční prací postupy platné pro praní zdravotnického prádla.

42 Zásady pro odborné ošetření hotelového prádla Provozovna prádelny musí být rozdělena funkčně na nečistou a čistou část. Při manipulaci s prádlem v prádelně se dopravní a manipulační cesty čistého a pouţitého prádla nekříţí. Voda pouţitá k praní musí mikrobiologicky odpovídat jakosti pitné vody; tvrdost vody se reguluje. Čisté prádlo musí být také prosto všech nákazu způsobujících zárodků. Kvalitu praní dokladuje prádelna min. 1x ročně u autorizované osoby (praním zkušebních klůcků). Kontrolu dodrţování předepsaných technologických postupů zajistí prádelna min. 1x ročně ve spolupráci s autorizovanou osobou nebo dodavatelem pracích prostředků.

43 Pronájem prádla Pronajímatel dodává organizaci veškerý potřebný textil ve sjednaných termínech a mnoţství na konkrétní místa. Pronajímatel zároveň zajišťuje veškeré činnosti související se sběrem a praním špinavého prádla. Prádlo je v majetku pronajímatele a organizace platí dohodnuté ceny za dodávky čistého prádla. Veškeré problémy s kvalitou prádla a praní a se zajištěním logistiky jsou přeneseny na pronajímatele. V zemích západní Evropy je tento způsob vyuţíván aţ z 80%. U osobního prádla jsou jednotlivé kusy označeny čárovým kódem a kaţdý pracovník dostává do přihrádky své oděvy.

44 Nejčastější příčiny reklamací textilních výrobků Pevnost pouţitých materiálů a švů Změna barevného odstínu po pouţívání nebo po údrţbě Nadměrná změna rozměrů výrobku uţíváním nebo údrţbou Jiné materiálové sloţení, neţ je deklarováno na etiketě výrobku Vady způsobené oděvně technologickým zpracováním Nadměrné změny povrchu a vzhledu textilií pouţíváním výrobku (např. žmolkování) Pro některé účely pouţití jsou poţadavky na optimální hodnoty těchto vlastností zakotveny v technických normách. Výrobce pak můţe dokladovat (a zákazník to může požadovat) splnění těchto poţadavků nejlépe výrobkovým certifikátem.

45 Údrţba textilních materiálů související normy ČSN EN ISO 6330 Textilie - Postupy domácího praní a sušení pro zkoušení textilií ČSN EN ISO 3175 Textilie Chemické čištění a doúpravy ČSN EN ISO Textilie - Metoda pro hodnocení vzhledu oděvů a dalších finálních textilních výrobků po domácím praní a sušení ČSN EN ISO 5077 Textilie - Zjišťování změn rozměrů po praní a sušení ČSN EN ISO 3759 Textilie - Příprava, označování a měření vzorků plošných textilií a oblečení při zkouškách pro zjišťování změny rozměrů ČSN EN Textilie Zkoušky stálobarevnosti PNJ a) 2002 Hodnocení změny vzhledu textilií po údrţbě PNJ Postupy pro simulaci komerčního praní pro zkoušení textilií

46 ČSN EN ISO 6330 Textilie - Postupy domácího praní a sušení pro zkoušení textilií Norma se pouţívá pro hodnocení změn textilií po praní a sušení. Je moţné volit: Z 10 různých pracích postupů s pouţitím pračky s vodorovným bubnem, plněným zepředu (typ pračky A) Z 11 pracích postupů s pouţitím vířivé pračky plněné shora (typ B) Z 5 sušicích postupů

47 ČSN EN ISO Textilie - Metoda pro hodnocení vzhledu oděvů a dalších finálních textilních výrobků po domácím praní a sušení Norma se pouţívá pro hodnocení: Hladkosti povrchu textilií a švů Stability zalisovaných puků u oděvů a dalších finálních výrobků po jednom nebo více postupech domácího praní a sušení. Vzhled po praní se hodnotí: Podle pětistupňových etalonů Při stanovených podmínkách osvětlení a pozorování. Pro praní a sušení se zvolí postup podle ČSN EN ISO 6330.

48 ČSN EN ISO 5077 Textilie - Zjišťování změn rozměrů po praní a sušení Tato norma stanoví metodu pro zjišťování změny rozměrů plošných textilií, oděvů nebo dalších textilních výrobků po praní a sušení. Obsahuje odkazy na normy pro přípravu, označování a měření vzorků textilií (ČSN EN ISO 3759) a na jednotlivé zkušební normy. Uvádí způsob vyjadřování výsledků.

49 ČSN EN ISO 3759 Textilie - Příprava, označování a měření vzorků plošných textilií a oblečení při zkouškách pro zjišťování změny rozměrů Tato norma stanoví postup pro přípravu, označování a měření plošných textilií, oblečení a sestav plošných textilií a hotových plošných výrobků pro zjišťování změny rozměrů po určeném zpracování (praní, chemické čištění, namáčení ve vodě a napařování). Pro zpracování připravených zkušebních vzorků jsou uvedeny odvolávky na zkušební normy ISO. Norma obsahuje vzorec pro výpočet procentuální změny rozměrů po zvoleném zpracování. Pro plošné textilie je stanoven jednotný postup a nákres Pro oblečení jsou uvedeny postupy podle typu (např. kabátový typ, kalhotový typ), Pro hotové plošné textilní výrobky jednotný postup

50 ČSN EN Textilie Zkoušky stálobarevnosti (jen výběr) Část A02: Šedá stupnice pro hodnocení změny Část A03: Šedá stupnice pro hodnocení zapouštění odstínu Část B03: Stálobarevnost v povětrnosti: expozice venku Část E02: Stálobarevnost v mořské vodě Část C06: Stálobarevnost v domácím a komerčním praní Část C10: Stálobarevnost v praní s mýdlem nebo s mýdlem a sodou Část C12: Stálobarevnost v průmyslovém praní Část E04: Stálobarevnost v potu

51 Další související normy ČSN EN ISO Textilie Zjišťování odolnosti tkanin proti posuvu nití ve švu ČSN Zjišťování zešikmení plošných textilií, kusových výrobků a oblečení. ČSN Pletené prádlo. Klasifikace podle vzhledových vad. ČSN Oděvní plošné textilie. Zásady klasifikace podle vzhledových vad. ČSN Oděvní plošné textilie. Druhy a rozměry vad. ČSN EN ISO Textilie Zjišťování sklonu plošných textilií k rozvláknění povrchu a ke ţmolkování.

PRÁDLO PRO ZDRAVOTNICTVÍ Technické požadavky

PRÁDLO PRO ZDRAVOTNICTVÍ Technické požadavky PODNIKOVÁ NORMA srpen 2005 Textilní zkušební ústav, Brno PRÁDLO PRO ZDRAVOTNICTVÍ Technické požadavky PNJ 600-80-2005 Předmluva Tato norma je vydávána pro potřeby výroby a nákupu textilií pro zdravotnictví.

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 2 Číslo

Více

Reklamační řád. Článek 1 Právo na uplatnění reklamace. Článek 2 Místo a podmínky pro uplatnění reklamace. Článek 3 Odpovědnost prodávajícího.

Reklamační řád. Článek 1 Právo na uplatnění reklamace. Článek 2 Místo a podmínky pro uplatnění reklamace. Článek 3 Odpovědnost prodávajícího. Reklamační řád Článek 1 Právo na uplatnění reklamace Zboží, u kterého se vyskytne vada při převzetí kupujícím, jakož i zboží, u kterého se vyskytne vada po převzetí v záruční době (s výjimkou případů uvedených

Více

Reklamační řád. Tento reklamační řád (dále také též jen reklamační řád či řád ) Yvett s.r.o. IČ:

Reklamační řád. Tento reklamační řád (dále také též jen reklamační řád či řád ) Yvett s.r.o. IČ: Reklamační řád Tento reklamační řád (dále také též jen reklamační řád či řád ) společnosti Yvett s.r.o. IČ:25155768 (dále též jen prodávající ) upravuje v souladu s obecně závaznou platnou právní úpravou

Více

R E K L A M A Č N Í Ř Á D

R E K L A M A Č N Í Ř Á D R E K L A M A Č N Í Ř Á D Tento reklamační řád platí pro nákup v obchodě společnosti MACHALA a.s. Reklamační řád blíže vymezuje a upřesňuje práva a povinnosti prodávajícího, kterým je obchodní společnost

Více

Symboly praní a ošetřování textilií

Symboly praní a ošetřování textilií Symboly praní a ošetřování textilií Symboly praní prádla a ošetřování textilií tak, jak jsou upraveny v normě upravující symboly pro údržbu a ošetřování textilu. Název normy: ČSN 23758-80 0005 - symboly

Více

Zapsané v obchodním rejstříku, pod spisovou značkou C vedená u Krajského soudu v Ostravě.

Zapsané v obchodním rejstříku, pod spisovou značkou C vedená u Krajského soudu v Ostravě. REKLAMAČNÍ ŘÁD Reklamační řád společnost VEJNET.CZ s.r.o. pro reklamaci zboží zakoupeného prostřednictvím telefonního ujednání, webového portálu, nebo přímého prodeje. Sídlo: Rudé Armády 970/2b, Karviná,

Více

(1) Práva z odpovědnosti za vady věci, pro které platí záruční doba, zaniknou, nebyla-li uplatněna v záruční době.

(1) Práva z odpovědnosti za vady věci, pro které platí záruční doba, zaniknou, nebyla-li uplatněna v záruční době. REKLAMACE REKLAMACE PODLE SOZ 626 (1) Práva z odpovědnosti za vady věci, pro které platí záruční doba, zaniknou, nebyla-li uplatněna v záruční době. (2) Práva z odpovědnosti za vady u věcí, které se rychle

Více

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/ OKO občanské kompetence občanům registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 Ochrana spotřebitele Pojmy Spotřebitel - fyzická osoba, která nejedná v rámci své podnikatelské činnosti nebo v rámci samostatného

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Reklamační řád společnosti internetmania s.r.o., se sídlem Přeštická 1087/22, IČ 28615484, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 187648 (dále jen prodávající

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení. 2. Odpovědnost prodávajícího za vady. Reklamační řád S11-1

REKLAMAČNÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení. 2. Odpovědnost prodávajícího za vady. Reklamační řád S11-1 1. Úvodní ustanovení REKLAMAČNÍ ŘÁD 1.1. Prodávající odpovídá kupujícímu za vady dle tohoto reklamačního řádu a dle příslušných právních předpisů, zejména zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v

Více

Úplné znění. zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, s vyznačením navrhovaných změn

Úplné znění. zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, s vyznačením navrhovaných změn Úplné znění zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, s vyznačením navrhovaných změn ve znění zákona č. 217/1993 Sb., zákona č. 40/1995 Sb., zákona č. 104/1995 Sb., zákona č. 110/1997 Sb., zákona

Více

OBOROVÁ SPECIFIKACE září 2011

OBOROVÁ SPECIFIKACE září 2011 OBOROVÁ SPECIFIKACE září 2011 Praní - Odborné ošetření prádla z potravinářských provozů OS 80-02 Předmluva Vydávání oborových specifikací Textilním zkušebním ústavem (Centrum technické normalizace) bylo

Více

Reklamační řád PRÁVO NA UPLATNĚNÍ REKLAMACE

Reklamační řád PRÁVO NA UPLATNĚNÍ REKLAMACE Reklamační řád K zajištění jednotného, rychlého a správného postupu při vyřizování reklamací vad zboží zakoupeného ve všech provozovnách firmy JEDNOTA spotřební družstvo Nová Paka se vydává tento reklamační

Více

Reklamační řád. 1.3.3. vada vznikla na věci opotřebením způsobeným obvyklým užíváním, nebo vyplývá-li to z povahy věci (např. uplynutím životnosti),

Reklamační řád. 1.3.3. vada vznikla na věci opotřebením způsobeným obvyklým užíváním, nebo vyplývá-li to z povahy věci (např. uplynutím životnosti), Reklamační řád 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tento reklamační řád (dále jen reklamační řád ) obchodní společnosti LTRADE STORES s.r.o., se sídlem Na Svobodě 3152/80, 723 00 Ostrava - Martinov, identifikační

Více

Záruční podmínky pro výrobky STIHL

Záruční podmínky pro výrobky STIHL Záruční podmínky pro výrobky STIHL Tyto Záruční podmínky se vztahují na výrobky značky STIHL, dovezené do České republiky a v České republice distribuované společností Andreas STIHL, spol. s r.o., se sídlem

Více

REKLAMAČNÍ PODMÍNKY PRO STŔEDISKO REPASE

REKLAMAČNÍ PODMÍNKY PRO STŔEDISKO REPASE REKLAMAČNÍ PODMÍNKY PRO STŔEDISKO REPASE Společnost EMOS spol. s r. o. se sídlem Přerov, Přerov I Město, Šířava 295/17, PSČ 750 02, IČ : 190 14 104, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice OBCHODNÍ ČINNOST 10. ROLE SPOTŘEBITELE V OBCHODĚ OCHRANA SPOTŘEBITELE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál

Více

SINTEX, a. s. Zkušební laboratoř textilních materiálů Moravská 1078, Česká Třebová ČSN EN ISO 1973 ZP-LM/3 (ČSN :1986) ČSN EN ISO 5079

SINTEX, a. s. Zkušební laboratoř textilních materiálů Moravská 1078, Česká Třebová ČSN EN ISO 1973 ZP-LM/3 (ČSN :1986) ČSN EN ISO 5079 Laboratoř poskytuje odborná stanoviska a interpretace výsledků zkoušek. Laboratoř je způsobilá aktualizovat normy identifikující zkušební postupy. Zkoušky: 1 Zjišťování hmotné nestejnoměrnosti pramenů,

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti MAŠLAŇ s.r.o.

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti MAŠLAŇ s.r.o. REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti MAŠLAŇ s.r.o. se sídlem Kelč č.553, 756 43 IČ: 26843439 Článek 1 Úvodní ustanovení Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu s

Více

I. Obecná ustanovení

I. Obecná ustanovení R E K L A M AČNÍ Ř Á D I/14/02 ve znění Dodatku č. 1. I/16/2 družstva Jednota, spotřební družstvo v Kamenici nad Lipou, se sídlem Masarykova 350, 394 85 Kamenice nad Lipou, IČ: 00031887, zapsaného u rejstříkového

Více

Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz

Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz 1. Kontaktní údaje Název: Jiří Lodr Sídlo/bydliště: Osvračín 37, 345 61 Staňkov IČ: 88634248 Telefon: +420 606 346 883 Email: info@ekostavivo.cz Kontaktní

Více

TŘÍDY KVALITY. Důležitý bod pozice podniku na trhu v závislosti na kvalitě 3 třídy kvality

TŘÍDY KVALITY. Důležitý bod pozice podniku na trhu v závislosti na kvalitě 3 třídy kvality ŘÍZENÍ KVALITY 1 TŘÍDY KVALITY Důležitý bod pozice podniku na trhu v závislosti na kvalitě 3 třídy kvality C top třída B střední třída A začínající třída Nutnost zvolit třídu všechny jsou na trhu žádoucí

Více

634/1992 Sb. ZÁKON. o ochraně spotřebitele

634/1992 Sb. ZÁKON. o ochraně spotřebitele 634/1992 Sb. ZÁKON o ochraně spotřebitele Změna: zákon 217/1993 Sb. Změna: zákon 40/1995 Sb. Změna: zákon 104/1995 Sb. Změna: 34/1996 Sb. Změna: zákon 110/1997 Sb. Změna: zákon 356/1999 Sb. Změna: zákon

Více

Textil ve zdravotnických zařízeních

Textil ve zdravotnických zařízeních Textil ve zdravotnických zařízeních Stav evropské normalizace CSK Poprad 24. 5. 2013 Textilní zkušební ústav, s. p. Brno Představení TZÚ Centrum technické normalizace Akreditace zkušební laboratoře č.1

Více

Reklamační řád. Úvod. Vyřizování reklamací se řídí platným právním řádem České republiky, zejména:

Reklamační řád. Úvod. Vyřizování reklamací se řídí platným právním řádem České republiky, zejména: Reklamační řád Úvod Reklamační řád popisuje obchodní spolupráci mezi kupujícím a prodávajícím, kterým je společnost TRESERVIS s.r.o., ulice Pekárenská 644, 370 07 České Budějovice. Cílem tohoto reklamačního

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Společnosti EVPower a.s. pro reklamaci zboží zakoupeného prostřednictvím webového rozhraní.

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Společnosti EVPower a.s. pro reklamaci zboží zakoupeného prostřednictvím webového rozhraní. REKLAMAČNÍ ŘÁD Společnosti EVPower a.s. pro reklamaci zboží zakoupeného prostřednictvím webového rozhraní. Sídlo: Průmyslová 11, Praha 10 - Hostivař, PSČ 102 19 IČ: 27651851 DIČ: CZ27651851 zapsané v obchodním

Více

1.9. Záruční list musí obsahovat obchodní firmu prodávajícího, IČ a sídlo firmy.

1.9. Záruční list musí obsahovat obchodní firmu prodávajícího, IČ a sídlo firmy. Reklamační řád 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. Tento reklamační řád byl zpracován v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník a zákonem č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele ve

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tento reklamační řád byl zpracován dle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen občanský zákoník ) a zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně

Více

Reklamační řád. Tento reklamační řád je platný od a účinný od

Reklamační řád. Tento reklamační řád je platný od a účinný od Reklamační řád Preambule Společnosti KREINER, spol. s r.o., IČO 40526160, se sídlem Tylova 710/49, 301 00 Plzeň Jižní Předměstí, a KREINER EXKLUSIV s.r.o., IČO 25240731, se sídlem Tylova 710/49, 301 00

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. článek 1 PRÁVO KUPUJÍCÍHO NA REKLAMACI VADNÉ VĚCI

REKLAMAČNÍ ŘÁD. článek 1 PRÁVO KUPUJÍCÍHO NA REKLAMACI VADNÉ VĚCI REKLAMAČNÍ ŘÁD Slouží k informování spotřebitelů o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění odpovědnosti za vady spotřebních výrobků (dále jen věc ). Tento reklamační řád byl vypracován na základě příslušných

Více

KATALOG SEMINÁŘŮ PRÁDELENSKO ČISTÍRENSKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ TZÚ

KATALOG SEMINÁŘŮ PRÁDELENSKO ČISTÍRENSKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ TZÚ KATALOG SEMINÁŘŮ PRÁDELENSKO ČISTÍRENSKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ TZÚ Katalog vzdělávacích akcí Textilního zkušebního ústavu, s.p. Nabídka seminářů... 3 1. Čistírenská technologie... 4 2. Čistírenská chemie... 5 3.

Více

OBOROVÁ SPECIFIKACE Březen 2017

OBOROVÁ SPECIFIKACE Březen 2017 OBOROVÁ SPECIFIKACE Březen 2017 Osobní prádlo z pletenin Požadavky Vydávání oborových specifikací Textilním zkušebním ústavem (Centrum technické normalizace) bylo odsouhlaseno na zasedání správního výboru

Více

4.ZRUŠENÍ OBJEDNÁVKY A ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY Kupující je oprávněn objednávku před dodáním zboží kdykoliv bezplatně zrušit.

4.ZRUŠENÍ OBJEDNÁVKY A ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY Kupující je oprávněn objednávku před dodáním zboží kdykoliv bezplatně zrušit. Obchodní podmínky 1.KONTAKTNÍ ÚDAJE Název: Vachoušková Stanislava Sídlo/bydliště: Horní Bludovice č.372, 73937 Horní Bludovice IČ: 60288761 Zapsaná:Obecní živnostenský úřad Magistrátu měsat Havířova Telefon:

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Minipap s.r.o.

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Minipap s.r.o. REKLAMAČNÍ ŘÁD Minipap s.r.o. náměstí Osvobození 254/24 78901 ZÁBŘEH IČ: 27843840 PLATNÝ OD 01. 01. 2018 Pro zabezpečení jednotného, rychlého a správného postupu při vyřizování reklamací v prodejnách PAPÍRÁK

Více

Designový NÁBYTEK www.nabytek-designovy.cz

Designový NÁBYTEK www.nabytek-designovy.cz Cykly stíratelnosti látek Designový NÁBYTEK www.nabytek-designovy.cz Název Kód Složení látky Gramáž Cykly stíratelnosti látek y údržby Casablanka 2301-2316, úprava Cleanaboo 310 g/m 2 45000 cyklů / kategorie

Více

Pokud má převzaté zboží nedostatky (např. není kompletní, neodpovídá jeho množství, míra, hmotnost, nebo jakost neodpovídá jiným zákonným, smluvním

Pokud má převzaté zboží nedostatky (např. není kompletní, neodpovídá jeho množství, míra, hmotnost, nebo jakost neodpovídá jiným zákonným, smluvním Zrušení objednávky a odstoupení od smlouvy Kupující (spotřebitel) může odstoupit od smlouvy podle 1861 NOZ do 14 (čtrnácti) dnů od převzetí zboží nebo poslední části dodávky, a to bez ohledu na způsob

Více

Zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Mětským soudem v Praze, oddíl C, vložka 223519.

Zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Mětským soudem v Praze, oddíl C, vložka 223519. Obchodní podmínky Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží v internetovém obchodě www.littlecool.cz. Podmínky blíže upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího. Kontaktní údaje: Název:

Více

1. Prodávající odpovídá Kupujícímu, že Zboží při převzetí nemá vady. Zejména Prodávající odpovídá, že v době, kdy Kupující Zboží převzal:

1. Prodávající odpovídá Kupujícímu, že Zboží při převzetí nemá vady. Zejména Prodávající odpovídá, že v době, kdy Kupující Zboží převzal: Reklamační řád obchodní společnosti DOMA R s.r.o., se sídlem Sladkovského 659/40, 783 71 Olomouc - Holice, IČ 60778385, DIČ CZ60778385, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě,

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD pro prodej zboží

REKLAMAČNÍ ŘÁD pro prodej zboží REKLAMAČNÍ ŘÁD pro prodej zboží obchodní společnosti Gerhard Horejsek a spol., s.r.o., IČ 005 26 282, se sídlem Praha 1, Králodvorská 1081/16, PSČ 110 00, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským

Více

Reklamační řád. Všeobecná ustanovení

Reklamační řád. Všeobecná ustanovení Reklamační řád Všeobecná ustanovení Tento reklamační řád byl zpracován dle platného Občanského zákoníku (č. 89/2012 Sb.) a zákonu o ochraně spotřebitele (č. 634/1992 Sb.) a vztahuje se na zboží, jenž bylo

Více

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE

TECHNICKÝ NÁVOD PRO ČINNOSTI AUTORIZOVANÝCH OSOB PŘI POSUZOVÁNÍ SHODY STAVEBNÍCH VÝROBKŮ PODLE Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10) Technický návod se vztahuje na výrobky, které nejsou předmětem uvedených harmonizovaných norem: Od 1.9.2006

Více

Reklamační řád Stillea Europe s.r.o.

Reklamační řád Stillea Europe s.r.o. Reklamační řád Stillea Europe s.r.o. Poslední revize: 1.1.2013 Obsah Obsah... 2 Reklamační řád... 3 Vyřízení reklamace... 3 Záruční podmínky... 3 Spotřební materiál... 7 Závěrečná ustanovení... 7 Reklamační

Více

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti;

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti; Reklamační řád Tento Reklamační řád (dále jen reklamační řád ) upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného spotřebitelem prostřednictvím on-line obchodu RASLOVYUPLET.CZ od naší společnosti:

Více

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti;

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti; Reklamační řád Tento Reklamační řád (dále jen reklamační řád ) upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného spotřebitelem prostřednictvím on-line obchodu Drinkovna.cz od naší společnosti:

Více

Reklamační řád e-shopu TECHNOPARK

Reklamační řád e-shopu TECHNOPARK Reklamační řád e-shopu TECHNOPARK I. Všeobecná ustanovení 1.1 Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek e-shopu TECHNOPARK provozovaného obchodní společností TECHNOPARK CZ s.r.o.,

Více

Reklamační řád. Obchodní firma: Jana Karičková Slavíková IČO: Sídlo: Javorová 1812, Kadaň. Dále jen jako firma. 1) Základní ustanovení

Reklamační řád. Obchodní firma: Jana Karičková Slavíková IČO: Sídlo: Javorová 1812, Kadaň. Dále jen jako firma. 1) Základní ustanovení Reklamační řád Obchodní firma: Jana Karičková Slavíková IČO: 69901287 Sídlo: Javorová 1812, 432 01 Kadaň Dále jen jako firma 1) Základní ustanovení Tento reklamační řád je vydán v souladu s ustanoveními

Více

STATUT OCHRANNÝCH ZNÁMEK

STATUT OCHRANNÝCH ZNÁMEK STATUT OCHRANNÝCH ZNÁMEK I. Všeobecně Činnost sdružení SOTEX je zaměřena zejména na zajišťování a rozšiřování trvalého označování textilu, oděvů a kožedělných výrobků symboly údržby a prosazování tohoto

Více

OBOROVÁ SPECIFIKACE Leden 2018

OBOROVÁ SPECIFIKACE Leden 2018 OBOROVÁ SPECIFIKACE Leden 2018 Sportovní oblečení a doplňky pro amatérské sportovce Požadavky OS P 80-09 Vydávání oborových specifikací Textilním zkušebním ústavem (Centrum technické normalizace) bylo

Více

Obchodní podmínky firmy INTERFORST CZ s.r.o.

Obchodní podmínky firmy INTERFORST CZ s.r.o. Obchodní podmínky firmy INTERFORST CZ s.r.o. 1) VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky upravují vzájemná práva a povinnosti prodávajícího na straně jedné (dále jen prodávající ) a kupujícího

Více

REKLAMAČNÍ A SERVISNÍ ŘÁD

REKLAMAČNÍ A SERVISNÍ ŘÁD REKLAMAČNÍ A SERVISNÍ ŘÁD společnosti TECHNOPARK CZ s.r.o., IČ 49433776, Hudcova 78b, Brno, PSČ 612 00 I. Všeobecná ustanovení 1. Prodávajícím se pro účely tohoto řádu rozumí obchodní společnost TECHNOPARK

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek I Úvodní ustanovení. Článek II Uplatnění reklamace

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek I Úvodní ustanovení. Článek II Uplatnění reklamace REKLAMAČNÍ ŘÁD Nicol móda s.r.o. Jeronýmova 214/9 České Budějovice IĆ: 057 35 513 Článek I Úvodní ustanovení 1. Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu

Více

Vnitropodniková směrnice 2/30/2014 ke stanovení postupu při vyřizování spotřebitelských reklamací, dále R e k l a m a č n í ř á d

Vnitropodniková směrnice 2/30/2014 ke stanovení postupu při vyřizování spotřebitelských reklamací, dále R e k l a m a č n í ř á d Západočeské konzumní družstvo Plzeň Poděbradova 1389/31, 301 00 Plzeň IČ00031976 Vnitropodniková směrnice 2/30/2014 ke stanovení postupu při vyřizování spotřebitelských reklamací, dále R e k l a m a č

Více

Reklamační řád. Verze 1.01. poslední změna 22/08/2011. Vytvořil CZ101/Behunek. Reklamační řád Hafele Czech & Slovakia s.r.o.

Reklamační řád. Verze 1.01. poslední změna 22/08/2011. Vytvořil CZ101/Behunek. Reklamační řád Hafele Czech & Slovakia s.r.o. Reklamační řád Verze 1.01 poslední změna 22/08/2011 Vytvořil CZ101/Behunek Print: 31.08.2011 Page 1/5 Obsah 1. Základní ustanovení... 3 2. Rozsah platnosti... 3 3. Reklamace... 3 3.1. Základní pojmy reklamace...

Více

PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ ZÁRUKY NA ZBOŽÍ REKLAMAČNÍ ŘÁD

PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ ZÁRUKY NA ZBOŽÍ REKLAMAČNÍ ŘÁD 1 PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ ZÁRUKY NA ZBOŽÍ REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti BAUMAX ČR s.r.o., se sídlem Türkova 1272/7, 149 00 Praha 4, IČ:18 63 19 91, zapsané v o obchodním rejstříku Městského soudu v Praze

Více

Reklamační řád. společnosti Solight Holding, s.r.o.

Reklamační řád. společnosti Solight Holding, s.r.o. Reklamační řád společnosti Solight Holding, s.r.o. Tento reklamační řád upravuje reklamační podmínky a popis postupu při reklamaci zboží dodaného společností Solight Holding, s.r.o., IČ: 283 20 573, se

Více

Reklamační řád. Kontaktní

Reklamační řád. Kontaktní Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu www.strevnivitamin.cz od naší společnosti Suppmed s.r.o., se sídlem U nákladového

Více

Reklamační řád společnosti Syncare Plus, s.r.o. součást Obchodních podmínek pro spotřebitele a nepodnikatele

Reklamační řád společnosti Syncare Plus, s.r.o. součást Obchodních podmínek pro spotřebitele a nepodnikatele Reklamační řád společnosti Syncare Plus, s.r.o. součást Obchodních podmínek pro spotřebitele a nepodnikatele I. Všeobecná ustanovení Tento reklamační řád jakožto nedílná součást Obchodních podmínek pro

Více

Mikrobiologická kvalita prádla na novorozeneckých odděleních

Mikrobiologická kvalita prádla na novorozeneckých odděleních Mikrobiologická kvalita prádla na novorozeneckých odděleních Hana Polášková mikrobiologie ---------------------------- Textilní zkušební ústav, s.p. Václavská 6, 658 41 Brno Email: polaskova@tzu.cz www.tzu.cz

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Reklamační řád společnosti KOPLAST spol. s r.o.

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Reklamační řád společnosti KOPLAST spol. s r.o. Reklamační řád společnosti. S t r á n k a 1 Obsah 1. Účel a platnost... 3 2. Všeobecné ustanovení, legislativa... 3 3. Neuplatnitelnost záruky vady... 4 4. Postup při uplatňování reklamace kupující spotřebitel...

Více

1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world

1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Všeobecné obchodní podmínky a reklamační řád vztahující se pouze k internetovému obchodu prodejce Gem world 1.2. Zákazníkem může být a) spotřebitel, nebo b) jiná osoba (zejm.

Více

Reklamace není oprávněná v případech, vznikla-li závada nebo poškození:

Reklamace není oprávněná v případech, vznikla-li závada nebo poškození: Reklamační řád společnosti Smarty CZ a.s. Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího Smarty CZ a.s., (dále jen prodávající ) IČ 24228991, DIČ CZ24228991, se sídlem

Více

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s.

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a.s., IČ: 158 87 791 se sídlem Praha 10, K červenému dvoru č. 10, PSČ 100 00, zapsané v obchodním

Více

! Reklamační řád! Pro prodej zboží

! Reklamační řád! Pro prodej zboží Reklamační řád Pro prodej zboží 1. Úvodní ustanovení Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu s tímto reklamačním řádem. Záležitosti tímto reklamační řádem

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Technické podmínky. Praní a chemické čištění prádla

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Technické podmínky. Praní a chemické čištění prádla ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Technické podmínky Praní a chemické čištění prádla Technické podmínky 1 1. TECHNICKÉ PODMÍNKY PRO VŠECHNY ČÁSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY OBECNĚ Předmětem veřejné zakázky je praní

Více

Kupující podnikatel - převzetím zboží se rozumí chvíle, ve kterou předá prodávající zboží přepravci

Kupující podnikatel - převzetím zboží se rozumí chvíle, ve kterou předá prodávající zboží přepravci Reklamační řád 1. Všeobecná ustanovení Reklamační řád je stanoven dle 620 odst. 3 zákona č. 40/1964 Sb. v plném znění - Občanského zákoníku a 616 zákona č. 40/1964 Sb. Občanského zákoníku v plném znění.

Více

Zásady pro odborné ošetření hotelového prádla

Zásady pro odborné ošetření hotelového prádla Zásady pro odborné ošetření hotelového prádla 1 ÚVOD Tyto zásady vydává Asociace prádelen a čistíren (dále jen APaČ), vědoma si své odpovědnosti za stav a vývoj oboru údržby textilií vůči provozu hotelů

Více

356/2003 Sb. ZÁKON ze dne 23. září 2003. o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ

356/2003 Sb. ZÁKON ze dne 23. září 2003. o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých zákonů ČÁST PRVNÍ 356/2003 Sb. ZÁKON ze dne 23. září 2003 o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých zákonů Změna: 186/2004 Sb. Změna: 125/2005 Sb. Změna: 345/2005 Sb. Změna: 345/2005 Sb. (část) Změna:

Více

Reklamace vybraná ustanovení pro spotřebitele

Reklamace vybraná ustanovení pro spotřebitele Reklamace vybraná ustanovení pro spotřebitele Zákon 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů Spotřebitelem pro účely reklamačního řízení se (podle ust. 2 odst. 1 písm. a) tohoto

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ

REKLAMAČNÍ ŘÁD I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ REKLAMAČNÍ ŘÁD Tento reklamační řád se vztahuje na zboží, které bylo zakoupeno v internetovém obchodě na adrese www.happyk.cz. Záruční doba výrobku začíná běžet ode dne převzetí zboží kupujícím. Prodávající

Více

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312 /2005Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády )

nařízení vlády č. 163/2002 Sb., ve znění nařízení vlády č. 312 /2005Sb. a nařízení vlády č. 215/2016 Sb. (dále jen nařízení vlády ) Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10) Technický návod se vztahuje na výrobky, které nejsou předmětem uvedených harmonizovaných norem: Od 1.

Více

Názvy textilií a související označování textilních výrobků etiketami ***I

Názvy textilií a související označování textilních výrobků etiketami ***I P7_TA(2010)0168 Názvy textilií a související označování textilních výrobků etiketami ***I Legislativní usnesení Evropského parlamentu ze dne 18.května 2010 o návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady

Více

Reklamační řád 1. Všeobecná ustanovení a vymezení pojmů

Reklamační řád 1. Všeobecná ustanovení a vymezení pojmů Reklamační řád 1. Všeobecná ustanovení a vymezení pojmů a. Tento reklamační řád byl zpracován dle ustanovení zákona č. 40/1964 Sb., Občanský zákoník, č. 513/1991 Sb. a z.č. 634/1992 Sb., Zákon o ochraně

Více

OBOROVÁ SPECIFIKACE Leden 2018

OBOROVÁ SPECIFIKACE Leden 2018 OBOROVÁ SPECIFIKACE Leden 2018 Textilní výrobky pro zdravotnictví a zařízení sociálních služeb Technické požadavky Vydávání oborových specifikací Textilním zkušebním ústavem (Centrum technické normalizace)

Více

mobil: +420 799 504 464, telefon: +420 414 120 215, e-mail: obchod@iqnakup.cz

mobil: +420 799 504 464, telefon: +420 414 120 215, e-mail: obchod@iqnakup.cz Reklamační řád 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tento Reklamační řád byl zpracován dle ustanovení zákona č. 89/2012 sb., Občanský zákoník (dále jen NOZ) a zákona č. 634/1992 sb., Zákon o ochraně spotřebitele,

Více

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti;

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti; Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu PlaymoSvět od podnikatelky Zdeňky Doležalové, se sídlem Růženy Svobodové 1232/1,

Více

Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line

Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu podnikatele Tomáše Vanči umístěného na webovém rozhraní www.rychlepneu.cz

Více

Vydané normy 3. čtvrtletí 2018

Vydané normy 3. čtvrtletí 2018 Vydané normy 3. čtvrtletí 2018 VYDANÉ ČSN ve vztahu ke spotřebitelským zájmům Bezpečnost výrobků pro děti 39. ČSN EN 1176-1 ed. 2 (94 0515) kat.č. 505284 Zařízení a povrch dětského hřiště - Část 1: Obecné

Více

Kupující: je subjekt, který s prodávajícím uzavřel smlouvu o koupi zboží prostřednictvím sítě internet v internetovém obchodě.

Kupující: je subjekt, který s prodávajícím uzavřel smlouvu o koupi zboží prostřednictvím sítě internet v internetovém obchodě. Obecná ustanovení Prodávající: je společnost SEVT, a. s., Pekařova 4, 181 06 Praha 8, IČ: 45274851, DIČ: CZ45274851, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1596;

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 01.080.20; 59.080.01 Listopad 2012 Textilie Symboly pro ošetřování ČSN EN ISO 3758 80 0005 idt ISO 3758:2012 Textiles Care labelling code using symbols Textiles Code d,étiquetage

Více

SE-02 Strana 1 REKLAMAČNÍ ŘÁD

SE-02 Strana 1 REKLAMAČNÍ ŘÁD SE-02 Strana 1 REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti ZEMAN Váhy s.r.o. 1. Základní ustanovení a pojmy 1.1. Tento Reklamační řád (dále jen RŘ) navazuje na Všeobecné obchodní podmínky (VOP) dodavatele (vydavatele tohoto

Více

05.02.a,b,c,d 5a, 6, 7

05.02.a,b,c,d 5a, 6, 7 Technický návod je vytvořen tak, aby mohlo být provedeno posouzení shody také podle 5 (vazba na 10) Technický návod se vztahuje na výrobky, které nejsou předmětem uvedených harmonizovaných norem: Od 1.11.2006

Více

Reklamační podmínky společnosti Hilding Anders Česká republika a.s. pro ČR i

Reklamační podmínky společnosti Hilding Anders Česká republika a.s. pro ČR i Reklamační podmínky Reklamační podmínky společnosti Hilding Anders Česká republika a.s. pro ČR i 1. Všeobecná ustanovení 1.1 Tyto reklamační podmínky byly vypracovány ve smyslu zák. č. 89/2012 Sb., občanský

Více

I. Zboží je zasláno dle možností prodejce a jeho momentální vytíženosti a to nejdéle do 5 dnů od potvrzení objednávky (osobí převzetí, dobírka).

I. Zboží je zasláno dle možností prodejce a jeho momentální vytíženosti a to nejdéle do 5 dnů od potvrzení objednávky (osobí převzetí, dobírka). 1. Úvodní ustanovení Zde uvedené obchodní podmínky platí pro nákup v e- shopu http://www.fler.cz/shop/martina_j (dále jen prodejce).obchodní podmínky stanovují a upřesňují základní práva a povinnosti prodejce

Více

Obchodní podmínky a reklamační řád internetového obchodu a online služeb na webové stránce www.creativepeople.cz

Obchodní podmínky a reklamační řád internetového obchodu a online služeb na webové stránce www.creativepeople.cz Obchodní podmínky a reklamační řád internetového obchodu a online služeb na webové stránce www.creativepeople.cz Tyto obchodní podmínky a reklamační řád platí pro nákup v internetovém obchodu, který je

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení REKLAMAČNÍ ŘÁD Provozovatel: Stavební HP s.r.o. K Raškovci 851 Kolín V, 280 02 Provozovna: DRE-dveře Obecní dvůr 433 280 02 Kolín Článek 1 Úvodní ustanovení Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen

Více

Reklamační řád SPERKUJEME.CZ. I. Všeobecná ustanovení

Reklamační řád SPERKUJEME.CZ. I. Všeobecná ustanovení Reklamační řád SPERKUJEME.CZ I. Všeobecná ustanovení 1) Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího Lucie Nováčková Šlikova 1099/11, Praha - Břevnov. IČ: 87541548,

Více

Reklamační řád. 1. Za jaké vady zboží odpovídáme?

Reklamační řád. 1. Za jaké vady zboží odpovídáme? Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu Vše pro kemp od naší společnosti PYROLA CZ spol. s r.o., se sídlem Kubelíkova

Více

Tento reklamační řád upravuje práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího při uplatnění práv z vadného plnění a práv ze záruky za jakost.

Tento reklamační řád upravuje práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího při uplatnění práv z vadného plnění a práv ze záruky za jakost. REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. Všeobecná ustanovení Tento reklamační řád se vztahuje na veškeré movité věci (dále jen zboží ) zakoupené v internetovém obchodě společnosti UNI HOBBY, a.s. Kde se v tomto reklamačním

Více

Obchodní podmínky a reklamační řád

Obchodní podmínky a reklamační řád Obchodní podmínky a reklamační řád 1) OBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ Tyto obchodní podmínky platí pro poskytování služeb a prodej zboží na internetovém portálu www.cstzb.cz. Podmínky blíže vymezují

Více

OBOROVÁ SPECIFIKACE březen 2013

OBOROVÁ SPECIFIKACE březen 2013 OBOROVÁ SPECIFIKACE březen 2013 Praní Odborné ošetření prádla ze zdravotnických zařízení a zařízení sociálních služeb OS 80-01-13 Předmluva Vydávání oborových specifikací Textilním zkušebním ústavem (Centrum

Více

Reklamační řád. součást Obchodních podmínek internetového prodeje www.family-nabytek.cz

Reklamační řád. součást Obchodních podmínek internetového prodeje www.family-nabytek.cz Reklamační řád součást Obchodních podmínek internetového prodeje www.family-nabytek.cz I. Všeobecná ustanovení Tento reklamační řád jakožto nedílná součást Obchodních podmínek internetového prodeje www.family-nabytek.cz

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD SPOLEČNOSTI ELKO EP, S.R.O. se sídlem Holešov, Všetuly, Palackého 493. 1. Obecná ustanovení

REKLAMAČNÍ ŘÁD SPOLEČNOSTI ELKO EP, S.R.O. se sídlem Holešov, Všetuly, Palackého 493. 1. Obecná ustanovení REKLAMAČNÍ ŘÁD SPOLEČNOSTI ELKO EP, S.R.O. se sídlem Holešov, Všetuly, Palackého 493 1. Obecná ustanovení 1.1 Tento reklamační řád je zpracován dle zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník v platném a

Více

Užitné vlastnosti oděvních materiálů

Užitné vlastnosti oděvních materiálů Užitné vlastnosti oděvn vních materiálů 1 Stálosti a odolnosti odezva textilií na chemické a fyzikální namáhání klasifikace stálosti tvaru (srážlivost, mačkavost, splývavost..) stálosti vybarvení (na světle,

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. společnosti INGDATA s.r.o.

REKLAMAČNÍ ŘÁD. společnosti INGDATA s.r.o. Strana 1 REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti INGDATA s.r.o. 1. Základní ustanovení a pojmy 1.1. Tento Reklamační řád (dále jen RŘ) navazuje na Všeobecné obchodní podmínky (VOP) dodavatele (vydavatele tohoto RŘ),

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD SIKO KOUPELNY a.s.

REKLAMAČNÍ ŘÁD SIKO KOUPELNY a.s. REKLAMAČNÍ ŘÁD SIKO KOUPELNY a.s. Slouží k informování spotřebitelů o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění odpovědnosti za vady spotřebních výrobků (dále jen věc ). Tento reklamační řád byl vypracován

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup. se sídlem Dešov 131, Dešov provozovna Dešov 147, Dešov

REKLAMAČNÍ ŘÁD. obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup. se sídlem Dešov 131, Dešov provozovna Dešov 147, Dešov REKLAMAČNÍ ŘÁD obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup se sídlem Dešov 131, 675 33 Dešov provozovna Dešov 147, 675 33 Dešov IČ: 87073064 DIČ: CZ8704064985 zapsané v živnostenském rejstříku vedeném

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY Ritter a syn s.r.o. I. Úvodní ustanovení obchodní podmínky prodávající internetový obchod kupující podnikatel

OBCHODNÍ PODMÍNKY Ritter a syn s.r.o.   I. Úvodní ustanovení obchodní podmínky prodávající internetový obchod kupující podnikatel OBCHODNÍ PODMÍNKY společnosti Ritter a syn s.r.o., IČ 059 99 782 sídlem Valašské Klobouky, Na Výsluní 821, PSČ 766 01 zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 99410

Více

OBOROVÁ SPECIFIKACE Únor 2015

OBOROVÁ SPECIFIKACE Únor 2015 OBOROVÁ SPECIFIKACE Únor 2015 Praní Odborné ošetření prádla ze zdravotnických zařízení OS 80-01 Vydávání oborových specifikací Textilním zkušebním ústavem (Centrum technické normalizace) bylo odsouhlaseno

Více