ROZVOJOVÝ STRATEGICKÝ DOKUMENT

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROZVOJOVÝ STRATEGICKÝ DOKUMENT"

Transkript

1 ROZVOJOVÝ STRATEGICKÝ DOKUMENT OBEC BLAŽKOV

2 ROZVOJOVÝ STRATEGICKÝ DOKUMENT OBCE BLAŽKOV Účel rozvojového strategického dokumentu Účelem Rozvojového strategického dokumentu obce Blažkov, která je složena z dvou místních částí Blažkov a místní části Dolní Rozsíčka, je identifikovat rozvojové problémy v katastrálním území obce a nalézt možnosti jejich řešení a nástin finančních zdrojů. Rozvojový strategický dokument je žádoucím dokumentem ke kladnému hodnocení dotačních projektů, měl by být pomocným nástrojem ke zlepšení komunikace mezi samosprávou, veřejností a podnikateli. Rozvojový strategický dokument je chápán jako otevřený, který bude pružně reagovat na potřeby obce v budoucích letech. Historie obce Obec se rozkládá jihozápadním směrem od Bystřice nad Pernštejnem v nadmořské výšce 515 m. První zmínka o obci pochází z roku 1348 při prodeji zubštejnského panství. Blažkov patřil téměř celé 15. a 16. století Pernštejnům. Na ostrožné Na Babici nad Bobrůvkou býval podle ústní tradice hrad. Archeologický průzkum zde skutečně zjistil zbytky sídla, které bylo vybudováno ze dřeva a hlíny. Dominantu obce tvoří kostel Českobratrské církve evangelické slavnostně otevřený Kromě něj stojí v obci katolická kaplička Cyrila a Metoděje se zvonem, Madonou na oltáři a dřevěným křížem před budovou. Boží muka stojí na místě bývalého pohřebiště, což doložil nález četných koster při stavbě silnice. Železný kříž u rozcestí na Dolní Rožínku pochází z roku V okolí obce leží 5 mlýnů.

3 Základní informace status obec okres Žďár nad Sázavou kraj Kraj Vysočina obec s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem katastrální výměra 7,42 km² zeměpisné souřadnice: s. š., v. d. nadmořská výška: 515 m n. m. počet obyvatel 294 ( ) adresa obecního úřadu: Blažkov Dolní Rožínka starosta / starostka: Mgr. Petra Tatíčková Oficiální web: obec@blazkov.cz Oficiální web: obec@blazkov.cz Vývoj počtu obyvatel Obecná charakteristika Katastrální plocha (ha) 742,54 Počet katastrů 2 Počet částí obce 2 Nadmořská výška (m nad mořem) 515 První písemná zpráva (rok) 1348 Sociální oblast Období: Počet Počet míst Domovy pro seniory - - Domovy pro osoby se zdravotním postižením - - Azylové domy - - Chráněná bydlení - - Denní stacionáře - - Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež - - Sociální poradny - - Stav obyvatel Období: Celkem Muži Ženy Počet obyvatel v tom ve věku (let) 65 a více Průměrný věk (let) 40,6..

4 Druhy pozemků (ha) Celková výměra 742,28 742,54 Zemědělská půda 554,23 554,46 Orná půda 456,08 456,09 Chmelnice - - Vinice - - Zahrada 9,59 9,59 Ovocný sad 3,68 3,68 Trvalý travní porost 84,88 85,10 Nezemědělská půda 188,05 188,08 Lesní pozemek 141,65 141,65 Vodní plocha 8,66 8,64 Zastavěná plocha a nádvoří 10,05 10,05 Ostatní plocha 27,70 27,75 Podnikatelské subjekty podle převažující činnosti Období: Registrované Podniky se Celkem A Zemědělství, lesnictví, rybářství 5 5 B-E Průmysl celkem 4 4 F Stavebnictví 11 5 G Velkoobchod a maloobchod; opravy a údržba 10 3 H Doprava a skladování.. I Ubytování, stravování a pohostinství 2 1 J Informační a komunikační činnosti.. K Peněžnictví a pojišťovnictví 1. L Činnosti v oblasti nemovitostí.. M Profesní, vědecké 2 1 N Administrativní a podpůrné činnosti.. O Veřejná správa a obrana; povinné sociální zabezpečení 2 2 P Vzdělávání.. Q Zdravotní a sociální péče.. R Kulturní, zábavní 1. S Ostatní činnosti 2.

5 Podnikatelské subjekty podle odvětví Registrované Podniky se A Zemědělství, lesnictví, rybářství 5 5 B-E Průmysl celkem 4 4 F Stavebnictví 11 5 G Velkoobchod a maloobchod H Doprava a skladování.. I Ubytování, stravování 2 1 J Informační a komunikační činnosti.. K Peněžnictví a pojišťovnictví 1. L Činnosti v oblasti nemovitostí.. M Profesní, vědecké a N Administrativní a podpůrné činnosti.. O Veřejná správa a obrana P Vzdělávání.. Q Zdravotní a sociální péče.. R Kulturní, zábavní 1. S Ostatní činnosti 2. Podnikatelské subjekty podle právní formy Období: Registrované Podniky Celkem Fyzické osoby Fyzické osoby podnikající dle živnostenského zákona Fyzické osoby podnikající dle jiného než živnostenského 2 1 Zemědělští podnikatelé 4 4 Právnické osoby 5 2 Obchodní společnosti 2. akciové společnosti.. Družstva..

6 Dokončené byty Byty celkem v rodinných domech v bytových Obec Blažkov - Technická infrastruktura Obec Blažkov má vodovod, kanalizaci, je plně plynofikována a elektrické vedení v obci Dolní Rozsíčka prošlo v roce 2012 celkovou rekonstrukcí a to i včetně veřejného osvětlení a veřejného rozhlasu. V obci je částečně odváděna dešťová voda systémem kanálů a struh do místní vodoteče. Obec nemá vybudovanou čistírnu odpadních vod, splaškové vody jsou sváděny do jímek a septiků. Obec Blažkov - Dopravní infrastruktura (místní komunikace a účelové cesty) Místní komunikace v intravilánu obce jsou ve vlastnictví obce Blažkov včetně komunikace vedoucí k plánované zástavbě, která je dosud nezpevněna. Komunikace mají většinou asfaltový povrch. Obec Blažkov - Kulturní a společenský život v obci V Blažkově nejsou občanské organizace, většinu kulturních a společenských akcí zajišťuje SDH Blažkov ve spolupráci s obcí a místními dobrovolníky. SDH Blažkov má družstva mladších a starších žáků a družstva dospělých žen a mužů, kteří se pravidelně zúčastňují okrskových i okresních soutěží a pořádají většinu kulturních a společenských akcí. Mezi tradiční akce patří hasičský ples, karneval, setkání s harmonikáři, stavění máje, čarodějnice, oslavy dne dětí, ukončení prázdnin, hasičské závody, brigády. Pro udržení pořádání těchto akcí je nezbytná spolupráce s obcí, která poskytuje potřebné zázemí a prostory pořadatelům a snaží se jim vycházet vstříc i materiálovým zabezpečením. Obec Blažkov - Rozvojové dokumenty Obec Blažkov má zpracovaný Územní plán od roku 2012.

7 Obec Blažkov - Silné stránky obce Bohatá činnost a aktivní občané, dokončený územní plán, čisté životní prostředí, členství v Mikroregionu a Svazu měst a obcí, aktivní samospráva, vyrovnaný rozpočet obce a bezdlužnost, plynofikace, vodovod, kanalizace. Obec Blažkov - Slabé stránky obce Nízká zaměstnanost, málo turisticky zajímavých cílů, nedostatečné vybavení a zázemí pro mládež, nevyhovující stav objektu kulturního domu, chybějící plochy pro novou zástavbu, nevyhovující stav příjezdové komunikace do obce ze všech směrů, zhoršená dopravní obslužnost obce, některé komunikace nejsou rekonstruovány, absence stavebních ploch. Obec Blažkov - Ohrožení obce Relativně nízký rozpočet obce je limitním faktorem pro rychlejší investiční rozvoj, zastaralá kanalizace. Obec Blažkov - Příležitosti Poměrně atraktivní okolní krajina, zlepšení podmínek pro občany a spolkový život, rozšíření spolupráce s ostatními subjekty v regionu Obec Blažkov - Rozvoj Blažkov a Dolní Rozsíčky - místo pro spokojený život Dlouhodobá vize by se měla zabývat zabráněním odchodu mladých občanů z obce a proto, vzhledem k demografické křivce, bychom se měli zaměřit na přípravu lokalit pro zástavbu rodinnými domy, uvažovat o zajištění služeb a vytvářet prostory a možnosti pro jejich volnočasové aktivity a projekty pro jejich děti. Obec by se měla rozrůstat o další výstavbu rodinných domů. V připravovaném územním plánu jsou vymezeny lokality pro výstavbu RD. Další možnosti vzhledem k územnímu vymezení obce nejsou. Důležitou součástí přípravy ploch je vybudování vodovodu a kanalizace. Měla by zde být starost především o děti a mládež. A to vybudováním lepšího hřiště jak sportovního tak dětského. Zapomínat nesmíme ani na seniory. Nabízí se možnost využití klubovny i pro scházení důchodců k jejich aktivitám. Důležité je všem občanů připravit prostory pro setkávání a vzájemnou komunikaci. Blažkov a Dolní Rozsíčky obec šetrná k životnímu prostředí Cílem je zapojit co největší počet občanů do třídění odpadu a toto třídění rozšířit.

8 Zásobník investičních záměrů Jedná se o prioritní projekty a záměry vybrané se zásobníku investičních záměrů a projektů, viz střednědobý výhled rozvoje po roce 2011, které uvažujeme realizovat v nejbližším období, samozřejmě podle finančních možností obce a pokud se nevyskytnou důležitější situace, které budeme muset řešit přednostně. Samozřejmě se nejedná jen o stavební úpravy, ale taky projekty a programy, které budou podporovat kulturní, sportovní a společenský život v naší obci. Dobrou informovaností občanů a zlepšováním služeb chceme přesvědčovat občany, aby se aktivně zapojovali do jednotlivých programů a nutili zastupitelstvo obce, aby reagovalo na jejich připomínky (komunitní způsob plánování). Společným cílem by mělo být zlepšení kvality života pro všechny věkové kategorie občanů a jejich určitá hrdost na to, že žijí v naší obci. Absolutní nezbytností dnešní doby je dále snažit se využívat dotační tituly vyhlašované v rámci EU, republikových ministerstev a Kraje Vysočina, přizpůsobovat naše priority a projekty těmto výzvám a tak ušetřit obecní finance. Zásobník investičních záměrů INVESTICE Kanalizace a ČOV Víceúčelové hřiště Dětské hřiště Hasičská zbrojnice Stavební pozemky zpracovat projekt, rekonstrukce zpracována projektová dokumentace, plán výstavby 2016 v místní části Dolní Rozsíčka zpracována projektová dokumentace, součást areálu sportoviště v místní části Dolní Rozsíčka Rekonstrukce podkroví projektová dokumentace Vodovod vybudovat infrastrukturu v části určené pro zástavbu Kanalizace vybudovat infrastrukturu v části určené pro zástavbu Elektrifikace vybudovat infrastrukturu v části určené pro zástavbu Komunikace vybudovat infrastrukturu v části určené pro zástavbu Veřejné osvětlení vybudovat infrastrukturu v části určené pro zástavbu Náves obce Opravy místních komunikací Pozemkové úpravy Třídění odpadu plochy pod kontejner Kultura a společenský život zpracovat návrh rekonstrukce návsi obou místních částí, rekonstrukce návsí zrekonstruovat dosud neopravené komunikace katastrální operát digitalizace, dokončení pozemkových úprav Vytvořit zpevněnou plochu pro umístění kontejnerů na tříděný odpad Dolní Rozsíčka vedle sportoviště, Blažkov vedle obchodu Podpora činnosti sboru dobrovolných hasičů, ochotníků a dobrovolníků, udržení tradičních a zavedených akcí v obci, údržba rekonstrukce prostorů pro scházení občanů, údržba a aktivita místní knihovny v Blažkově,

9 zapojení občanů do společenského života v obou místních částech, společné aktivity obou místních částí. Občanská společnost Vycházet občanům vstříc při vyřizování žádostí, stížností, využívat všechny možnosti k objektivnímu informování občanů o práci a plánech zastupitelstva obce, zajistit webové stránky hasičského sboru. Strategický rozvojový dokument byl navržen po připomínkách a konzultacích s občany a projednáván na zasedáních zastupitelstva, následně schválen na zasedání Zastupitelstva obce Blažkov dne Petra Tatíčková starostka obce Blažkov Jiří Tomášek místostarosta obce Blažkov

TEREZA RAUCHOVÁ. Analytická část. Vyhlídky, o.s. Integrovaná strategie území působnosti místní akční skupiny pro programové období 2014 2020.

TEREZA RAUCHOVÁ. Analytická část. Vyhlídky, o.s. Integrovaná strategie území působnosti místní akční skupiny pro programové období 2014 2020. TEREZA RAUCHOVÁ Analytická část Vyhlídky, o.s. Integrovaná strategie území působnosti místní akční skupiny pro programové období 2014 2020. 1. Druhy pozemků Závazné kontextové indikátory území MAS získané

Více

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ

Strategický plán rozvoje obce Brnířov. na období Obec Brnířov Brnířov Kdyně IČ: DIČ:CZ na období 2019-2022 Obec Brnířov Brnířov 41 345 06 Kdyně IČ: 00572608 DIČ:CZ00572608 Schváleno zastupitelstvem obce Brnířov dne 21.1.2019 1 Obsah: 1. Vznik obce...3 2. Současnost obce.3 2.1. Infrastruktura.3

Více

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ...

Obecní Úřad Milejovice. Milejovice. na období ... Místní program obnovy venkova obce Milejovice na období 2011 2015... Milan Vacek starosta... Michal Fouček místostarosta stránka 1 z 10 1.Obsah 1.Obsah...2 2.Úvod...3 2.1.Charakteristika obce...3 2.2.Výsledky

Více

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období Akční plán rozvoje obce Pístina na období 2015-2020 Schváleno Zastupitelstvem obce Pístina dne 23.07.2015 1 Obsah: Úvod... str. 3 Základní údaje....str. 4 Doplňující údaje.....str.4 Rozvoj obce 2011-2015......str.

Více

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne

Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Strategický rozvojový dokument Obce Bavorýne Obsah 1. Vize 2. Teze 3. Shrnutí současného stavu 4. Formulace cílových skupin plánu 5. SWOT analýza (analýza silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb)

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED. Tab. C.1 Vybrané ukazatele v kraji Hl. m. Praha podle 22 správních obvodů v 1. čtvrtletí v tom správní obvody Kraj.

SOUHRNNÝ PŘEHLED. Tab. C.1 Vybrané ukazatele v kraji Hl. m. Praha podle 22 správních obvodů v 1. čtvrtletí v tom správní obvody Kraj. Kraj celkem Praha 1 Praha 2 Praha 3 Praha 4 Praha 5 Praha 6 Praha 7 ZÁKLADNÍ ÚDAJE (k 1. 1. 2016) Rozloha v km 2 49 616 554 419 648 3 230 3 509 5 609 1 047 Části obce díly 147 7 4 4 12 10 15 4 Městské

Více

A. PŘEDPOKLADY ROZVOJE OBCE. MAS Bobrava, z.s. IČ: Vnitřní 49/ Moravany. Název obce: Kontakt (jméno, telefon, ):

A. PŘEDPOKLADY ROZVOJE OBCE. MAS Bobrava, z.s. IČ: Vnitřní 49/ Moravany. Název obce: Kontakt (jméno, telefon,  ): Dotazník pro obce Tento dotazník slouží pro zpracování analytické části strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS Bobrava z.s. pro období 2014 2020. Výstupy z dotazníkového šetření budou základem

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace

Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice. Aktualizace Strategický rozvojový dokument Obec Strahovice Aktualizace 2018 2023 Strategický rozvojový dokument je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strahovice, vyjadřující předpokládaný vývoj daného

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov

Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov 2015 Strategický rozvojový dokument patří k základním dokumentům obce Rušinov. Vyjadřuje předpokládaný vývoj obce v dlouhodobějším časovém horizontu. Vychází

Více

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy

Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy Příloha č. 1 Programu rozvoje obce Horní Radechová na období 2016 2021 Prioritní osa 1 (PO 1): Infrastruktura a životní prostředí Oblast Opatření Typy aktivit Role obce 1.1. Doprava a komunikace Zlepšení

Více

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava)

Strategický rozvojový plán obce Rokytno. (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický rozvojový plán obce Rokytno (místní části Rokytno, Bohumileč, Drahoš a Zástava) Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Rokytno, vyjadřující předpokládaný

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

Program rozvoje. Obce Slavošov

Program rozvoje. Obce Slavošov Program rozvoje Obce Slavošov 2003-2006 Obsah 1. Úvod. 2. Charakteristika a základní analýza obce 2.1. Základní charakteristika obyvatelstvo 2.2. Zemědělství... 2.3. Průmysl.. 2.4. Komunikace... 2.5. Technická

Více

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice

Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Strategický plán rozvoje městyse Jedovnice Únor 2019 Městys Jedovnice leží v Jihomoravském kraj, okresu Blansko, v krásném prostředí Moravského krasu. Katastrální území je 14,2 km 2 a k 31. 12. 2018 má

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽATČANY NA OBDOBÍ 2016 2019

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽATČANY NA OBDOBÍ 2016 2019 PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽATČANY NA OBDOBÍ 2016 2019 Setkání s občany k rozvoji obce 8. března 2015 PROGRAM SETKÁNÍ» 1. Přiblížení zpracování programu rozvoje» 2. Představení situace v obci» 3. Diskuze nad

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED Tab. C.1 Srovnání vybraných ukazatelů mezi 22 správními obvody v kraji Hl. m. Praha v 1. až 2. čtvrtletí 2013 Kraj celkem

SOUHRNNÝ PŘEHLED Tab. C.1 Srovnání vybraných ukazatelů mezi 22 správními obvody v kraji Hl. m. Praha v 1. až 2. čtvrtletí 2013 Kraj celkem Tab. C.1 Srovnání vybraných ukazatelů mezi 22 správními obvody v kraji Hl. m. v 1. až 2. čtvrtletí 2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE (k 31. 12. 2011) Rozloha v km 2 496,1 5,5 4,2 6,5 32,3 35,1 56,1 10,5 Části obce-díl

Více

Strategický plán obce Vráto na období

Strategický plán obce Vráto na období Strategický plán obce Vráto na období 2014 2018 Vráto Vráto 20 370 01 IČ: 00 581 950 1 Obsah....2 1. Historie obce... 3 2. Současnost... 3 3. Památky... 3 4. Tvorba strategického plánu... 4 5. SWOT analýza

Více

Aktualizovaný Program rozvoje obce. Dolany. na období

Aktualizovaný Program rozvoje obce. Dolany. na období Aktualizovaný Program rozvoje obce Dolany na období 2016-2020 Vypracováno: prosinec 2015 ÚVOD Aktualizovaný Program rozvoje obce Dolany na období 2016 2020 je dokument, v němž byla provedena analýza stavu

Více

OBEC RADEŠÍNSKÁ SVRATKA

OBEC RADEŠÍNSKÁ SVRATKA . PLÁN ROZVOJE SPORTU Červen 2018 1 Identifikační údaje: Zadavatel: Obec Radešínská Svratka Radešínská Svratka 85 59233 Radešínská Svratka IČO: 00295205 Tel.: 566673326 Email: obec.radsvratka@tiscali.cz

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Buřenice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Moraveč Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 901 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 212 Hustota obyvatel: 24 obyv/km 2

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Útěchovice Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 624 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 66 Hustota obyvatel:

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zhořec zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Eš zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností Pacov

Více

Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov

Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov Strategický rozvojový dokument Obec Rušinov 2015 Strategický rozvojový dokument patří k základním dokumentům obce Rušinov. Vyjadřuje předpokládaný vývoj obce v dlouhodobějším časovém horizontu. Vychází

Více

OBEC CHOUSTNÍK MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE CHOUSTNÍK NA OBDOBÍ

OBEC CHOUSTNÍK MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE CHOUSTNÍK NA OBDOBÍ OBEC CHOUSTNÍK MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE CHOUSTNÍK NA OBDOBÍ 2016-2022 Schváleno Zastupitelstvem obce Choustník dne 14.12.2015 Jan Kubart starosta Mgr. Radim Jindra místostarosta 1 Obsah programu

Více

PROGRAM ROZVOJE MĚSTYSE KNÍNICE NA OBDOBÍ LET

PROGRAM ROZVOJE MĚSTYSE KNÍNICE NA OBDOBÍ LET PROGRAM ROZVOJE MĚSTYSE KNÍNICE NA OBDOBÍ LET 2018-2022 Zastupitelstvo městyse Knínice 26. 11. 2018 Úvod Dokument Program rozvoje městyse Knínice na období 2018-2022 je dlouhodobý dokument vytyčující záměry

Více

HAVÍŘOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj

HAVÍŘOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj Správní obvod Havířov se rozkládá na východě Moravskoslezského kraje. Ze severu je ohraničen obcemi správního obvodu Orlová, na severovýchodě hraničí s obcemi správního obvodu Karviná, na jihovýchodě s

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Stojčín Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 387 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 122 Hustota obyvatel:

Více

Vybrané ukazatele za správní obvod ORP Karviná v letech

Vybrané ukazatele za správní obvod ORP Karviná v letech 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 ÚZEMÍ (stav k 31. 12.) Výměra půdy celkem ha 10 559 10 559 10 559 10 559 10 559 10 559 10 559 zemědělská půda 4 540 4 525 4 458 4 456 4 432 4 394 4 392 orná půda 3 301

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Lesná zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Dobrá Voda u Pacova zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Útěchovice pod Stražištěm zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Svépravice Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 515 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 120 Hustota obyvatel:

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ Pro období 2011 až 2020 Jablonná, září 2011 1 Obsah: Preambule 3 Úvod 4 Cíl strategického plánu rozvoje obce Jablonná 5 SWOT analýza obce Jablonná 5 Vize a Obecné

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Název obce: Nová Buková Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 516 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 93 Hustota obyvatel: 18 obyv/km

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE

PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE PROGRAM OBNOVY OBCE DOBRČICE NA OBDOBÍ 2009 2013 OBSAH ÚVOD... 3 1. Souhrnná charakteristika obce Dobrčice... 4 1.1. Obyvatelstvo... 5 1.2. Občanská vybavenost, služby a sociální zázemí... 5 1.3. Bydlení

Více

Strategický plán rozvoje obce Líně. Aktualizovaná verze

Strategický plán rozvoje obce Líně. Aktualizovaná verze Strategický plán rozvoje obce Líně Aktualizovaná verze Březen 2018 Obsah Obsah...1 1. Informace o obci...2 2. SWOT analýza...3 3. Investiční záměry...4 1 1. Informace o obci Obec Líně leží 11 km západně

Více

Plán rozvoje obce na volební období

Plán rozvoje obce na volební období Plán rozvoje obce na volební období 2018-22 Motto: Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě Místo pro spokojené trvalé bydlení a sezónní rekreaci Obec s vesnickým charakterem zasazená v přírodě

Více

Vybrané ukazatele za správní obvod ORP Nový Jičín v letech

Vybrané ukazatele za správní obvod ORP Nový Jičín v letech 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 ÚZEMÍ (stav k 31. 12.) Výměra půdy celkem ha 32 547 32 550 32 547 32 546 32 544 27 536 27 536 zemědělská půda 22 318 22 313 22 306 22 298 22 292 19 084 19 065 orná půda

Více

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled

Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Strategický plán města Police nad Metují Strategická část tabulkový přehled Prioritní osa 1 (PO 1) Sociokulturní život města Strategický cíl PO 1 - Město nabízející bohaté možnosti využití volného času

Více

Strategický rozvojový plán města Přeštice

Strategický rozvojový plán města Přeštice Strategický rozvojový plán města Přeštice Příloha SRP A6 Statistiky Tabulka č. 1: Občanská vybavenost města Úřad obce s rozšířenou působností 1 Pracoviště finančního úřadu 1 Pracoviště úřadu práce 1 Pobočky

Více

FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ

FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ Správní obvod Frýdlant nad Ostravicí sousedí na jihu z části se Slovenskem a dále se Zlínským krajem. Na západě jeho hranici tvoří obce správního obvod Frenštát pod Radhoštěm, hranici tvoří obce správního

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED. Tab. C.1 Vybrané ukazatele v kraji H. m. Praha podle 22 správních obvodů v 1. až 4. čtvrtletí Kraj celkem.

SOUHRNNÝ PŘEHLED. Tab. C.1 Vybrané ukazatele v kraji H. m. Praha podle 22 správních obvodů v 1. až 4. čtvrtletí Kraj celkem. Tab. C.1 Vybrané ukazatele v kraji H. m. podle 22 správních obvodů v 1. až 4. čtvrtletí 2015 ZÁKLADNÍ ÚDAJE (k 31. 12. 2015) Rozloha v km 2 496,2 5,5 4,2 6,5 32,3 35,1 56,1 10,5 Části obce-díl (ÚTJ) 147

Více

Kronika obce. V.díl. Krásné Údolí. Kronika obce Krásné Údolí V.díl - úvod

Kronika obce. V.díl. Krásné Údolí. Kronika obce Krásné Údolí V.díl - úvod Kronika obce V.díl Krásné Údolí Zápis vyhotovil : Martin Frank ( duben - květen 2009 ) Strana 1 / celkem stran 5 Motto : Dobře vedená kronika má být věrným, nezkreslujícím zrcadlem života obce ve všech

Více

P l á n o b n o v y o b c e V r a n o v i c e

P l á n o b n o v y o b c e V r a n o v i c e P l á n o b n o v y o b c e V r a n o v i c e ( Plán rozvoje na r. 2007 2010 ) 1. úvod Plán obnovy obce Vranovice byl zpracován a schválen ZO dne 1.8.1994 a v r. 1996 došlo k první a také poslední aktualizaci.

Více

ČESKÝ TĚŠÍN. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj

ČESKÝ TĚŠÍN. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj Správní obvod Český Těšín zahrnuje město Český Těšín a obce Chotěbuz a Ropice. Pověřeným úřadem je Český Těšín. Podle počtu obcí i podílem na rozloze kraje (1,0 %) je na předposledním, tj. 21. místě v

Více

VÍTKOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj

VÍTKOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj Správní obvod Vítkov se rozkládá v jihozápadní části Moravskoslezského kraje. Na jihu hraničí s Olomouckým krajem, ze severu jej ohraničují obce správního obvodu Opava, z východu obce správních obvodů

Více

Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012

Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012 Národní programy podpory regionálního rozvoje ve výhledu na rok 2012 RNDr.Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj Národní programy v roce 2011 Program obnovy a rozvoje venkova Podpora revitalizace

Více

Strategický rozvojový plán obce

Strategický rozvojový plán obce název dokumentace : Strategický rozvojový plán obce ONOMYŠL označení dokumentace : KH-8 název dokumentu : Část analytická označení dokumentu : KH-8- Dokumentace označená KH-8 je duševním majetkem firmy

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Vysoká Lhota zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky

Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE. na roky Strategický rozvojový dokument OBCE HLÁSNICE na roky 2015-2025 1 Obsah: OBSAH.. 2 1. ÚVOD...3 2. STRUČNÝ POPIS OBCE...4 3. SWOT ANALÝZA OBCE HLÁSNICE...5 4. OBČANSKÁ VYBAVENOST A KVALITA ŽIVOTA 5 5. DOPRAVA

Více

SWOT ANALÝZA. workshop Darkovičky 14. 11. 2013. útlum tradičních lidových řemesel. nedostatečná propagace regionu. stagnace celosvětové ekonomiky

SWOT ANALÝZA. workshop Darkovičky 14. 11. 2013. útlum tradičních lidových řemesel. nedostatečná propagace regionu. stagnace celosvětové ekonomiky 1. Ekonomika (podnikání a zemědělství) SWOT ANALÝZA workshop Darkovičky 14. 11. 2013 velká nabídka v oblasti služeb a stavebnictví rozvinutá drobná řemesla na základě potřeb obyvatelstva podmínky pro krátkodobou

Více

STRATEGICKÝ ROZVOJOVÝ DOKUMENT

STRATEGICKÝ ROZVOJOVÝ DOKUMENT STRATEGICKÝ ROZVOJOVÝ DOKUMENT Obce HRADČANY na období 2016-2021 Tišnovská 131, Hradčany Tel.: 549 415 398 IČ: 00362875 www.hradcanyutisnova.cz e-mail: hradcany@volny.cz Obsah: 1. Úvod 2. Charakteristika

Více

Jiratice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Jiratice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Jiratice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

Strategický plán rozvoje obce Selmice

Strategický plán rozvoje obce Selmice Strategický plán rozvoje obce Selmice 2018-2022 Strategický plán rozvoje obce Selmice byl v aktuálním znění schválen zastupitelstvem dne 8. 12. 2018 (usnesení č. 15). Obsah A. Analytická část... 4 B. Východiska

Více

Strategický plán rozvoje obce Němčice

Strategický plán rozvoje obce Němčice Strategický plán rozvoje obce Němčice na období 2011-2015 Obec Němčice Němčice 53 384 11 Netolice IČ: 00250554 Schváleno zastupitelstvem obce Němčice dne 22. 03. 2011 1 Obsah: 1. Historie obce, památky,

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Kámen zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3899-22/2014. O ceně pozemků p.č.101/6 a p.č.101/7, oba v k.ú. a obci Černá u Bohdanče

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3899-22/2014. O ceně pozemků p.č.101/6 a p.č.101/7, oba v k.ú. a obci Černá u Bohdanče ZNALECKÝ POSUDEK č. 3899-22/2014 O ceně pozemků p.č.101/6 a p.č.101/7, oba v k.ú. a obci Černá u Bohdanče Objednatel znaleckého posudku: EURODRAŽBY.CZ a.s. Čimícká 780/61 18100 Praha 8 Účel znaleckého

Více

zemědělských pozemků, jejichž ceny stanoví jiný právní předpis 2 ). Mgr. Gandalovič v. r.

zemědělských pozemků, jejichž ceny stanoví jiný právní předpis 2 ). Mgr. Gandalovič v. r. Částka 134 Sbírka zákonů č. 412 / 2008 Strana 6653 412 VYHLÁŠKA ze dne 18. listopadu 2008 o stanovení seznamu katastrálních území s přiřazenými průměrnými základními cenami zemědělských pozemků Ministerstvo

Více

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice

Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický rozvojový plán obce Strážkovice a místních částí Lomec a Řevňovice Strategický plán rozvoje je jedním ze základních dokumentů územního celku obce Strážkovice, vyjadřující předpokládaný vývoj

Více

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y

F Ó R U M Z D R A V É H O M Ě S T A 2 0 1 2 V Ý S L E D K Y D Ů V O D O V Á Z P R Á V A - P O D K L A D P R O V E D E N Í M Ě S T A OVĚŘENÉ PROBLÉMY MĚSTA JILEMNICE V ROCE 2012 (výstup z fóra Zdravého města Jilemnice ověřený veřejnou anketou) Návrh problémů: Na

Více

Nimpšov - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Nimpšov - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Nimpšov - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických

Více

KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM

KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM PROGRAM ROZVOJE OBCE KUNČICE POD ONDŘEJNÍKEM Akční plán 2018 Schválený na XX. Zasedání zastupitelstva obce dne 12.12.2017/ BOD 6 STRATEGICKÁ VIZE vytvoří obyvatelům příjemné prostředí pro život tak, že

Více

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012

Program rozvoje obce Holetín na období 2013-2018 OBEC HOLETÍN. Schváleno usnesením obce č. 6/2012 OBEC HOLETÍN Schváleno usnesením obce č. 6/2012 Obec Holetín je tvořena třemi místními částmi Horní Holetín, Dolní Holetín, Horní Babákov. Středem obce Holetín prochází silnice II. třídy č. 355 o délce

Více

RÝMAŘOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj

RÝMAŘOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj Správní obvod Rýmařov se rozkládá na západní výspě Moravskoslezského kraje. Na severu a východě sousedí s obcemi správního obvodu Bruntál a na západě a jihu jeho hranici tvoří obce Olomouckého kraje. Tento

Více

touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti

touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti Vážení žadatelé, touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 3 Regionálního operačního programu pro region soudržnosti Střední Čechy. Tato prioritní osa je zaměřena na posílení rolí regionálních

Více

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Karlovarský kraj 2004

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Karlovarský kraj 2004 Správní obvod Mariánské Lázně má rozlohu 405,35 km 2 a 24 824 obyvatel. S hustotou počtu 61 obyvatel na km 2 je druhým nejméně obydleným obvodem v kraji. Ve správním obvodu Mariánské Lázně je zahrnuto

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad) Rozbor udržitelného rozvoje území obce Pošná zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE JABLONNÁ Pro období 2014 až 2022 Jablonná, červen 2014 1 Obsah: Preambule 3 Úvod 4 Cíl strategického plánu rozvoje obce Jablonná 5 SWOT analýza obce Jablonná 5 Vize a Obecné

Více

Příloha č. 1. Statistická data MAS Moravská cesta

Příloha č. 1. Statistická data MAS Moravská cesta Příloha č. 1 Statistická data MAS Moravská cesta OBSAH Tab. č.1: Základní údaje Druhy pozemků Tab. č.2: Celková výměra, orná půda, chmelnice, vinice, zahrady Tab. č.3: Ovocné sady, trvalé travní porosty,

Více

Místní Agenda 21 v obci Křižánky. Kaiserštejnský palác Praha

Místní Agenda 21 v obci Křižánky. Kaiserštejnský palác Praha Místní Agenda 21 v obci Křižánky Kaiserštejnský palác Praha 20.11. 2012 Krátké představení obce Křižánky leží u severovýchodní hranice Kraje Vysočina asi 20 km od Nového Města na Moravě Krátké představení

Více

Výsledky dotazníkového šetření

Výsledky dotazníkového šetření Místní akční skupina Pobeskydí zájmové sdružení právnických osob 79 9 Třanovice č. p. Výsledky dotazníkového šetření Průzkum problémů a potřeb obcí a subjektů Datum:.. Projekt Integrovaná strategie rozvoje

Více

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů. Program MPO

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů. Program MPO Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Program MPO O programu cíl: řešit BF v strukturálně postižených krajích a hospodářsky problémových regionech příjemci dotace: obce, kraje koncoví uživatelé:

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE SMRK NA ROKY 2018 2023 Tento dokument je otevřený s možností doplnění dalších prioritních změn dle potřeb občanů a aktivit spolků působících v obci. Vypracoval: Vladimír Šabata

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření v obci Osíčko

Vyhodnocení dotazníkového šetření v obci Osíčko Vyhodnocení dotazníkového šetření v obci Osíčko Celkem bylo rozdáno 192 dotazníků občanům obce Osíčko (ve věku nad 18 let), odevzdáno bylo 84 vyplněných dotazníků, což představuje návratnost 43, 8 %. 1.

Více

FRÝDEK-MÍSTEK. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj

FRÝDEK-MÍSTEK. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj Správní obvod Frýdek-Místek se rozkládá na jihovýchodě Moravskoslezského kraje. Je ohraničen ze severovýchodu obcemi správních obvodů Havířov a Český Těšín, na východě obcemi správního obvodu Třinec a

Více

U S N E S E N Í č. 5 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Dolany konaného ve čtvrtek 21. března 2019 od 20,00 hod.

U S N E S E N Í č. 5 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Dolany konaného ve čtvrtek 21. března 2019 od 20,00 hod. U S N E S E N Í č. 5 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Dolany konaného ve čtvrtek 21. března 2019 od 20,00 hod. v KD Svrčovec Zastupitelstvo obce 1. Vzalo na vědomí 1. Informace starosty o plnění

Více

PLÁN ROZVOJE SPORTU Obce Háj u Duchcova na rok

PLÁN ROZVOJE SPORTU Obce Háj u Duchcova na rok PLÁN ROZVOJE SPORTU Obce Háj u Duchcova na rok 2019-2025 Obsah 1. Úvod 2. Základní východiska a pojmy 3. Obec Háj u Duchcova 4. Současný stav podpory sportu v obci 5. Vize podpory sportu v obci A. Sport

Více

Strategie obce Ploskovice dodatek č. 2 květen 2011 OBSAH: 2. SITUAČNÍ ANALÝZA. 2.11.12 Územně plánovací dokumentace 4. PRIORITY 5.

Strategie obce Ploskovice dodatek č. 2 květen 2011 OBSAH: 2. SITUAČNÍ ANALÝZA. 2.11.12 Územně plánovací dokumentace 4. PRIORITY 5. OBSAH: 2. SITUAČNÍ ANALÝZA 2.11.12 Územně plánovací dokumentace 4. PRIORITY 5. PROJEKTY 1 2.11.12 Územně plánovací dokumentace obce Obec má dokončenou 1. změnu územně plánovací dokumentace. V současné

Více

Strategický plán rozvoje obce Cvrčovice na období let

Strategický plán rozvoje obce Cvrčovice na období let Strategický plán rozvoje obce Cvrčovice na období let 2015 2020 Strategický plán rozvoje obce je jeden ze základních dokumentů obce, vyjadřující předpokládaný vývoj obce v dlouhodobějším časovém horizontu.

Více

Strategie rozvoje Obce Buková V Bukové, dne 30.3.2012. Strategie rozvoje obce Buková na léta 2012-2015

Strategie rozvoje Obce Buková V Bukové, dne 30.3.2012. Strategie rozvoje obce Buková na léta 2012-2015 Strategie rozvoje obce Buková na léta 2012-2015 Zpracovala: Eva Frank starostka Schválilo OZ Buková dne 30.3.2012 Tento dokument, který navazuje na předchozí Strategii rozvoje, přijalo obecní zastupitelstvo

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2151/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2151/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2151/2013 O ceně obvyklé pozemků č.par. 14/2 a 14/5 zahrady v obci Krsy, okres Plzeň - sever, kat. území Kejšovice, kraj Plzeňský. Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku:

Více

POZEMKY PRO INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI MĚSTO SEMILY

POZEMKY PRO INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI MĚSTO SEMILY POZEMKY PRO INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOSTI MĚSTO SEMILY Kontaktní údaje : Město Semily Husova 82, 513 13 Semily tel. 481 629 211 e-mail : podatelna@mu.semily.cz IČ : 00276111 ID datové schránky : d36bywp Městský

Více

PODBOŘANSKÝ ROHOZEC. nová mapka!!!!!!!!!!

PODBOŘANSKÝ ROHOZEC. nová mapka!!!!!!!!!! PODBOŘANSKÝ ROHOZEC Starosta: Ladislav Gál adresa úřadu: Podbořanský Rohozec 6, 441 1 Podbořany tel.: 415 213 136 datová schránka: 8bfjdri web: http://www.prohozec.snadno.eu sídla: Podbořanský Rohozec

Více

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

ROZVOJ OBCE, VÝSTAVBA A PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTYSE KOMÁROV 2014-2018 Komárov 22.1. 2015 SPRÁVA A ŘÍZENÍ OBCE Budeme usilovat o čerpání finančních prostředků z evropských strukturálních fondů a dotačních titulů

Více

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zubrnice

Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zubrnice Rozbor udržitelného rozvoje území obce Zubrnice zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností

Více

JABLUNKOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj

JABLUNKOV. Správní obvody obcí s rozšířenou působností Moravskoslezský kraj Správní obvod Jablunkov se nachází na jihovýchodě Moravskoslezského kraje. Na východě a jihu jej ohraničuje státní hranice se Slovenskem a Polskem, na západě jeho hranici tvoří obce správního obvodu Frýdek-Místek

Více

Národní dotační programy a dotace z EU na rok 2017 dle oblastí Doprava

Národní dotační programy a dotace z EU na rok 2017 dle oblastí Doprava Národní dotační programy a dotace z EU na rok 2017 dle oblastí Doprava Místní komunikace oprava, údržba (pouze obce do 3 000 obyvatel): výše podpory max. 50 % nákladů. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Více

P Ř Í J M Y 1 000 000,00 Kč 1 000 000,00 Kč

P Ř Í J M Y 1 000 000,00 Kč 1 000 000,00 Kč 1031 lesní hospodářství Upravený rozpočet Obce Dolany na rok 2015 dle rozpočtových opatření č. 1/2015 P Ř Í J M Y 1 000 000,00 Kč 1 000 000,00 Kč 2119 úhrada z dobývacího prostoru 40 000,00 Kč 40 000,00

Více

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů

Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Patrik Reichl ředitel regionální kanceláře pro Jihomoravský kraj 27.2.2019 www.czechinvest.org 2 Program regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Základní

Více

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015

VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 VYHODNOCENÍ ANKETY ÚZEMNÍ ROZVOJ OBCE MALENOVICE 21. 5. 2015 ÚVOD Anketa měla pomoci zmapovat názory a požadavky malenovických občanů ve vztahu k budoucímu územnímu rozvoji obce. Každý občan zapsaný na

Více

Příloha Tabulková část sdružující data popisu území

Příloha Tabulková část sdružující data popisu území Příloha Tabulková část sdružující data popisu území Vývoj počtu obyvatel v letech 1991, 2001, 2011 dle SLBD (dle ČSÚ) OBEC/ROK 1991 2001 2011 Bantice 194 190 285 Bohutice 603 617 607 Borotice 363 372 398

Více

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY

PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBEC PLAVY okres Jablonec nad Nisou kraj Liberecký období : 2008 2012 Program obnovy venkova byl schválen usnesením Zastupitelstva Obce Plavy č. 22/1/08 ze dne 12.3.2008 I. ÚČEL

Více

Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry

Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry Druh pobytu, státní občanství, způsob bydlení, národnost, náboženská víra Obyvatelstvo

Více

Tab. 112 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle věku, rodinného stavu a nejvyššího ukončeného vzdělání

Tab. 112 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle věku, rodinného stavu a nejvyššího ukončeného vzdělání Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry Druh pobytu, státní občanství, způsob bydlení, národnost, náboženská víra Obyvatelstvo

Více

Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry

Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry Druh pobytu, státní občanství, způsob bydlení, národnost, náboženská víra Obyvatelstvo

Více

Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry

Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry Tab. 111 Obyvatelstvo podle pohlaví a podle druhu pobytu, státního občanství, způsobu bydlení, národnosti a náboženské víry Druh pobytu, státní občanství, způsob bydlení, národnost, náboženská víra Obyvatelstvo

Více