ARCH 0: Katalog otázek

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ARCH 0: Katalog otázek"

Transkript

1 ARCH 0: Katalog otázek Odpovědi, prosím, kroužkujte. 1: Věk: Vypište: 2. Pohlaví: a) Žena b) Muž 3. Velikost místa bydliště: a) Více než 100 tisíc obyvatel (velké město) b) tisíc obyvatel (střední město) c) 2 50 tisíc obyvatel (malé město) d) Méně než 2 tisíce obyvatel (vesnice) 4. Kraj: a) Praha b) Středočeský c) Jihočeský d) Plzeňský e) Karlovarský f) Ústecký g) Liberecký h) Královehradecký i) Pardubický j) Vysočina k) Jihomoravský l) Olomoucký m) Zlínský n) Moravskoslezský 5. Nejvyšší dosažené vzdělání: a) Základní b) Střední bez maturity, vyučení c) Střední s maturitou d) Vyšší odborné, vysokoškolské 6. Současná ekonomická aktivita a) Zaměstnanec v soukromém sektoru b) Zaměstnanec ve veřejném sektoru c) Podnikatel / osoba samostatně výdělečně činná (OSVČ) d) Nezaměstnaní e) Studující f) V důchodu g) Na mateřské nebo rodičovské dovolené, v domácnosti

2 ARCH 1: Katalog otázek Věnujte, prosím, pozornost počtu možných odpovědí u každé otázky. Odpovědi, prosím, kroužkujte. Sekce 1: Úvod do problematiky udržitelné spotřeby Otázka 1.1 Které z následujících úkolů je podle Vás nejdůležitější v budoucnosti vyřešit? (Vyberte maximálně tři možnosti) a) Zajišťovat přírodní zdroje b) Zajišťovat hospodářský růst c) Vytvářet pracovní místa d) Chránit životní prostředí e) Zajistit dobrou správu věcí veřejných f) Vypořádat se s migrací g) Vyvíjet nové technologie h) Zlepšovat zdravotní stav společnosti i) Zvyšovat ochranu a bezpečnost obyvatelstva j) Posilovat sociální spravedlnost Nebo (jedna možnost) k) Žádný z výše uvedených úkolů l) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor. Otázka 1.2 Do jaké míry se zajímáte o otázky trvale udržitelné spotřeby? a) Velmi se zajímám. b) Spíše se zajímám. c) Spíše se nezajímám. d) Vůbec se nezajímám. Otázka 1.3 Když cestujete do místa vzdáleného do 10 km: a) Dávám přednost cestování veřejnou dopravou. b) Dávám přednost jízdě vlastním automobilem. c) Dávám přednost jízdě na kole. d) Chodím pěšky, je-li to možné.

3 Otázka 1.4 O co se nejvíce zajímáte, když nakupujete potraviny? a) Snažím se vyhnout nadměrnému množství obalů a plýtvání potravinami. b) Dávám přednost potravinám, které jsou snadno a rychle připravitelné. c) Dávám přednost zdravému jídlu. d) Dávám přednost potravinám s vysokými standardy vzhledem k udržitelnosti (např. respekt k lidským právům a životnímu prostředí). e) Potraviny si vybírám většinou podle ceny. f) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor. Otázka 1.5 Kdo by podle Vás měl převzít hlavní odpovědnost za snahu o udržitelnější spotřebu? a) Každý občan b) Nevládní neziskové organizace (NNO) c) Firmy a průmysl d) Lokální a/nebo regionální samospráva e) Národní politici a vláda f) Evropská unie a její instituce g) OSN a další nadnárodní instituce Nebo (jedna možnost) h) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor. Otázka 1.6 Které z následujících politických nástrojů by podle Vás měly být využity pro podporu udržitelné spotřeby? a) Stanovení závazných standardů pro udržitelnou spotřebu a prosazení jejich dodržování b) Zahájení informačních kampaní, které by občany motivovaly ke změně jejich spotřebitelského chování a naučily je, jak zpracovávat výrobky udržitelným způsobem c) Označení výrobků tak, aby bylo pro lidi jednodušší poznat produkt vyrobený v souladu se standardy udržitelnosti d) Pomocí dotací a/nebo daní zajistit, aby bylo levnější spotřebovávat udržitelně, a zdražit výrobky a služby s negativními dopady na udržitelnost e) Zákaz výroby a dovozu výrobků a služeb s negativními dopady na udržitelnost Nebo (jedna možnost) f) Žádný z výše uvedených nástrojů g) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor.

4 ARCH 2: Katalog otázek Věnujte, prosím, pozornost počtu možných odpovědí u každé otázky. Odpovědi, prosím, kroužkujte. Sekce 2: Posun k udržitelné spotřebě Otázka 2.1 Kterou z níže uvedených rolí by podle Vás měli občané primárně mít v posunu směrem k udržitelné spotřebě? a) Spotřebitelskou roli pokusit se kupovat výrobky a využívat služby, které směřují k udržitelné spotřebě b) Politickou roli volit politiky, kteří podporují udržitelnost; podepisovat petice apod. c) Společensky aktivní roli účastnit se společenských aktivit ve prospěch udržitelnosti (např. organizovat lokální bedýnkový prodej zeleniny, stát se dobrovolníkem za účelem vzájemné výpomoci s drobnými opravami, angažovat se ve spotřebitelských družstvech pro energii z obnovitelných zdrojů, využívat sdílený automobil apod.) d) Propagační roli motivovat rodinu, přátele a známé na sociálních sítích k udržitelné spotřebě e) Posun k udržitelné spotřebě by neměl být úlohou občanů. f) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor. Otázka 2.2 Která ekonomická opatření pro udržitelnější individuální každodenní dopravu považujete za nejpřijatelnější? a) Vyšší daně na fosilní paliva (např. benzín, nafta, uhlí) b) Vyšší daně pro auta, která více znečišťují ovzduší, než pro auta, která znečišťují ovzduší méně c) Mýtné na dálnicích a omezený přístup aut do center měst d) Výhodné půjčky na koupi vozů šetrnějších k životnímu prostředí e) Přesun investic do infrastruktury z individuální automobilové dopravy do kvalitnější nabídky veřejné dopravy (např. vyhrazené pruhy, rychlejší vlaky, lodní doprava zařazená do územního plánování) f) Daňové úlevy pro alternativy k individuální automobilové dopravě (např. pro sdílení aut, veřejnou dopravu, využití kola, práci z domova) Nebo (jedna možnost) g) Žádné z uvedených ekonomických opatření pro mě není přijatelné. h) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor.

5 Otázka 2.3 Jak by podle Vás měla veřejná správa zlepšit informovanost spotřebitelů o udržitelnosti výrobků? Měla by se zaměřit na: a) Jednoduchost: zjednodušit a ustálit existující značky udržitelnosti na výrobcích b) Úplnost informací: poskytovat více informací na více výrobcích c) Kontrolu: přísně kontrovat informace na výrobcích d) Vzdělávání: vzdělávat spotřebitele, aby lépe rozuměli informacím na výrobcích a v reklamě e) Žádné z výše uvedeného f) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor. Otázka 2.4 Co by podle Vás měli evropští politici dělat pro zlepšení energetické efektivity, zvýšení podílu obnovitelných zdrojů a snížení emisí skleníkových plynů? a) Stanovit cíle pro členské státy EU a určit, jak jich dosáhnout b) Stanovit cíle pro členské státy EU, ale nechat na nich, jak dané cíle splní c) Podpořit rozvoj konkrétních technologií (na úkor jiných) ve prospěch daných cílů d) Nechat to zcela na jednotlivých členských státech EU Otázka 2.5 Jak by se měli politici zachovat ve věci občanských iniciativ pro udržitelnost a ve věci procesů společenské angažovanosti (jako je např. lokální bedýnkový prodej zeleniny, kolektivní zahradničení a vaření apod.)? a) Měli by poskytnout finanční podporu (např. dotace, daňové pobídky, partnerství, projektové financování, udílení ocenění atd.). b) Měli by poskytnout poradenství a administrativní podporu. c) Měli by poskytnout politickou podporu a uznání. d) Měli by ponechat aktivitu na samotných občanech a na volném trhu.

6 ARCH 3: Katalog otázek Věnujte, prosím, pozornost počtu možných odpovědí u každé otázky. Odpovědi, prosím, kroužkujte. Sekce 3: Snížení spotřeby Otázka 3.1 Byli byste ochotni dobrovolně omezit svou osobní spotřebu? a) Ano b) Ne c) Nechci odpovědět. Pokud ano, v jaké oblasti byste k tomu byli ochotni nejvíce? a) V oblasti nákupu výrobků např. nekupovat věci, které vyjdou rychle z módy, nekupovat často nový mobilní telefon nebo jinou elektroniku, sdílet nebo půjčovat si věci namísto jejich nákupu nebo je kupovat z druhé ruky apod. b) V oblasti dopravy např. omezit jízdu osobním vozem, méně létat letadlem apod. c) V oblasti spotřeby potravin např. jíst méně masa; kupovat jen to, co skutečně spotřebuji, nekupovat potraviny s negativním dopadem na udržitelnost jako např. mimosezónní ovoce a zeleninu apod. d) V oblasti spotřeby energie a vody v domácnosti např. snížit teplotu v bytě / pokoji o 1 C, sprchovat se místo koupání, zhasínat, mýt auto méně často apod. Otázka 3.2 Co by měla EU udělat, pokud vůbec něco, pro zajištění delší životnosti výrobků? a) Lepší výrobky: zvýšit povinnou dobu záruky a posílit vyšší výrobní standardy tak, aby výrobky více vydržely b) Etikety: označovat výrobky jejich trvanlivostí tak, aby si občané mohli vybrat výrobky, které vydrží déle c) Opravitelné výrobky: Zvýšit dostupnost náhradních dílů a umožnit, aby bylo jednodušší a levnější nechat výrobek opravit d) EU by neměla dělat žádná politická opatření zvyšující životnost výrobků

7 Otázka 3.3 Domníváte se, že by veřejná správa měla regulovat reklamní kampaně, aby se snížila spotřeba? a) Ano b) Ne c) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor. Pokud ano, veřejná správa by měla: a) Zajistit, aby reklamy neoznačovaly klamně výrobky jako přátelské k životnímu prostředí, když tomu tak ve skutečnosti není b) Zakázat kampaně podporující nadměrnou spotřebu nebo plýtvání jako např. tři za cenu jednoho c) Zajistit, aby každá reklama zmínila, jaké dopady má výroba a spotřeba výrobku na udržitelnost životního prostředí d) Podpořit reklamní kampaně na výrobky s malými dopady na životní prostředí Otázka 3.4 Evropská komise doporučuje členským státům EU přechod od daní z příjmu k daním ze spotřeby materiálu, aby byla vytvořena udržitelnější společnost. Má podle Vás dojít k přechodu z daně z příjmu na daň ze spotřeby a využívání zdrojů? a) Ano b) Ne c) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor.

8 ARCH 4: Katalog otázek Věnujte, prosím, pozornost počtu možných odpovědí u každé otázky. Odpovědi, prosím, kroužkujte. Sekce 4: Směrem k ekonomice s nulovým plýtváním? Otázka 4.1 Evropská komise stanovila dlouhodobý cíl: do roku 2050 budeme mít ekonomiku, ve které se nebude ničím plýtvat a ve které jsou např. materiály recyklovány a opětovně co nejvíce využívány. Součástí podpory této myšlenky oběhového hospodářství je uplatňovat následující hierarchii činností při zacházení s odpady: předně snižovat množství odpadů, pak opětovně odpady využívat, recyklovat a kompostovat je, až poté je spalovat za účelem výroby energie a teprve tehdy, kdy nebude možné využít předchozí vítanější kroky, odpad vyhazovat na skládku. Jak vysoké by, podle Vás, tyto ambice měly být? a) Měli bychom snížit množství odpadu, který vytváříme, ale není to ta nejnaléhavější výzva do budoucna. b) Měli bychom usilovat o ekonomiku, ve které není vytvářen žádný odpad, ale zároveň bychom měli být méně ambiciózní ohledně času, v němž toho chceme dosáhnout. c) Ekonomiku bez plýtvání bychom měli mít do roku 2050 za každou cenu (včetně např. silné regulace pro občany a firmy). d) Zda bude nebo nebude tohoto cíle dosaženo, by měl rozhodnout trh. Otázka 4.2 Jaké jsou podle Vás ty nejlepší cesty ke snížení celkového množství vyhozeného jídla? (Vyberte maximálně tři možnosti) a) Zvýšit povědomí o tom, jak se dá vyhnout plýtvání jídlem (např. vysvětlováním rozdílu mezi minimální trvanlivost a spotřebuje do, nabízením návodů, jak plánovat nákupy, jak vařit se zbytky, uskladňovat jídlo atd.) b) Podporovat inovativní a chytré obaly, které jsou znovu uzavíratelné a monitorují čerstvost potraviny c) Stimulovat vhodnou výrobu (vyrábět jen to, co je poptáváno, ve správném množství a ve správném čase a místě) d) Nabízet adekvátní velikosti porcí, aby se co nejméně vyhazovalo e) Třídit organický odpad z domácností za pomoci uživatelsky příznivého a ekonomicky výhodného systému kompostáren f) Shromažďovat potraviny, které jsou stále poživatelné a které by se např. kvůli prošlému datu spotřeby vyhodily, a nabízet je sociálně potřebným nebo vhodným institucím (potravinovým bankám apod.) g) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor.

9 Otázka 4.3 Předpokládejme, že EU stanoví cíl, že by mělo být 80 % starých mobilních telefonů znovu použito a recyklováno. Co myslíte, že by měla EU dělat, aby tohoto cíle dosáhla? a) Pobídnout spotřebitele, aby odevzdávali svůj starý telefon, když kupují nový (Dát slevu spotřebitelům, když při koupi nového telefonu odevzdají ten starý.) b) Zavést povinnost odevzdat svůj starý mobil při koupi nového c) Podporovat půjčování/leasing mobilů místo jejich nákupu d) Pobídnout výrobce, aby dělali mobily, které lze opravit nebo vylepšit e) Uložit výrobcům povinnost sestavovat telefony tak, aby všechny materiály byly jednoduše obnovitelné a recyklovatelné f) Pro dosažení uvedeného cíle jsou současné cíle pro obnovu, opětovné použití a recyklaci dostatečné. g) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor. Otázka 4.4 Jak by měla EU působit proti trhu s tzv. konfliktními minerály, tj. materiály, které se těží v oblastech ozbrojených konfliktů a ze kterých plynou zisky bojujícím stranám? a) Pro firmy uvádějící tyto materiály na trh by měla EU zavést dobrovolné označování, které by ukazovalo, že daná surovina neobsahuje žádné konfliktní minerály. b) EU by měla zavést závaznou legislativu, která by určovala, jak těžit, zpracovávat, obchodovat a spotřebovávat konfliktní minerály. c) EU by se měla zaměřit na recyklaci výrobků, které obsahují konfliktní materiály. d) EU by neměla působit proti tržním silám. Otázka 4.5 Jak by podle Vás měla EU s ohledem na ekonomiku s nulovým plýtváním jednat v rámci dovozu surovin a vývozu odpadu? a) EU by si měla ponechat výrobky obsahující vzácné materiály a potenciálně konfliktní minerály na svém území, aby je mohla opětovně používat a recyklovat. b) EU by měla mít možnost dovážet odpad obsahující vzácné materiály a potenciálně konfliktní minerály ze zemí mimo EU, ale jen pokud by mohl být v EU zpracován udržitelnějším způsobem než jinde. c) EU by měla zavádět postupné zákazy nebezpečných / toxických složek ve výrobcích (např. v elektronice). d) EU by měla čelit (nelegálnímu) vývozu nebezpečného odpadu do chudších oblastí. e) Nebezpečný odpad může být vyvážen do třetích zemí, ale jen pokud jsou v nich zaručeny férové pracovní podmínky a dostatečně vysoké standardy pro bezpečnost a péči o životní prostředí. f) Nechci odpovědět. / Nemám na to názor.

10 ARCH 5: Dotazník ke zhodnocení akce Odpovědi, prosím, kroužkujte. 1) Změnila účast na občanské konzultaci Váš pohled na udržitelnou spotřebu? a) Ano, nyní je pozitivnější b) Ano, nyní je negativnější c) Ne, je stejný jako před touto akcí d) Nevím 2) Zúčastnili byste se znovu takové občanské konzultace, kdybyste byli pozváni? a) Ano b) Ne c) Možná d) Nevím Prosím, označte, do jaké míry souhlasíte či nesouhlasíte s následujícími výroky: 3) Informační brožura a videa mi připadala vyvážená a informativní. a) Rozhodně souhlasím b) Spíše souhlasím c) Ani nesouhlasím, ani souhlasím d) Spíše nesouhlasím e) Rozhodně nesouhlasím 4) V debatě u mého stolu byly účastníky konzultace prezentovány a diskutovány různé názory a perspektivy na udržitelnou spotřebu. a) Rozhodně souhlasím b) Spíše souhlasím c) Ani nesouhlasím, ani souhlasím d) Spíše nesouhlasím e) Rozhodně nesouhlasím 5) V budoucnu by v Evropě měly probíhat podobné diskuse jako je tato. a) Rozhodně souhlasím b) Spíše souhlasím c) Ani nesouhlasím, ani souhlasím d) Spíše nesouhlasím e) Rozhodně nesouhlasím 6) "Domnívám se, že občanská konzultace přinese politikům a klíčovým aktérům hodnotné výstupy." a) Rozhodně souhlasím b) Spíše souhlasím c) Ani nesouhlasím, ani souhlasím d) Spíše nesouhlasím e) Rozhodně nesouhlasím

11 7) S organizací občanské konzultace v České republice jsem celkově spokojen/a. a) Rozhodně souhlasím b) Spíše souhlasím c) Ani nesouhlasím, ani souhlasím d) Spíše nesouhlasím e) Rozhodně nesouhlasím 8) Chcete-li, můžete zde několika větami občanskou konzultaci celkově zhodnotit:

Obrázek č. 9 reklamní plakát

Obrázek č. 9 reklamní plakát Obrázek č. 9 reklamní plakát MĚSTO MÍSTO Dotazník - Řezané květiny Prosím o vyplnění, Vaše odpovědi budou podkladem k diplomové práci. 1) Vaše nejčastější důvody nákupu řezaných květin: vyberte minimálně

Více

Výsledky evropské občanské konzultace o udržitelné spotřebě. TC AVČR, Praha Tomáš Ratinger

Výsledky evropské občanské konzultace o udržitelné spotřebě. TC AVČR, Praha Tomáš Ratinger Výsledky evropské občanské konzultace o udržitelné spotřebě TC AVČR, Praha 20. 3. 2015 Tomáš Ratinger Struktura Co je udržitelná spotřeba Co je občanské konzultace World Wide Views Souvislost s TA Rekrutace

Více

SVOBODA ZVÍŘAT. Kožešinová zvířata. Na základě dat CVVM SOÚ AV ČR, v.v.i., pro Svobodu zvířat. Zpracovala: PhDr. Lucie Moravcová

SVOBODA ZVÍŘAT. Kožešinová zvířata. Na základě dat CVVM SOÚ AV ČR, v.v.i., pro Svobodu zvířat. Zpracovala: PhDr. Lucie Moravcová SVOBODA ZVÍŘAT Kožešinová zvířata Na základě dat CVVM SOÚ AV ČR, v.v.i., pro Svobodu zvířat Zpracovala: PhDr. Lucie Moravcová 2013 SOUHRN HLAVNÍCH VÝSLEDKŮ Součástí šetření veřejného mínění Centra pro

Více

Dotazník je anonymní a slouží pouze pro potřeby výzkumu k diplomové práci Bc. J. Hanušové.

Dotazník je anonymní a slouží pouze pro potřeby výzkumu k diplomové práci Bc. J. Hanušové. Seznam příloh Příloha č. 1 Dotazník Výzkum k diplomové práci - Pracovní spokojenost zaměstnanců Dotazník k diplomové práci Bc. Jitky Hanušové. Diplomová práce je zaměřena na odměňování zaměstnanců nestátních

Více

336 hod. nízká. http://www.vmonline.cz

336 hod. nízká. http://www.vmonline.cz Metadata průzkumu FINANČNÍ GRAMOTNOST Autoři průzkumu: - tým VMonline - Šetření: 8. - 22.10. 2011 Délka průzkumu: 336 hod. Počet respondentů: 82/ validních 61 Vypovídací hodnota: nízká Počet otázek: 20

Více

Věk pouze let, jinak konec. S12 Můžete mi, prosím, říci, kolik je Vám let? Kvóta TAZ.: ZAPIŠTE. ...let

Věk pouze let, jinak konec. S12 Můžete mi, prosím, říci, kolik je Vám let? Kvóta TAZ.: ZAPIŠTE. ...let Dobrý den. Mé jméno je... a jsem tazatelem(kou) Institutu pro výzkum trhu GfK. Rád(a) bych Vám položil(a) několik otázek týkajících se hospodářské a finanční situace v České republice a Vaší domácnosti.

Více

Věk pouze let, jinak konec. S12 Můžete mi, prosím, říci, kolik je Vám let? Kvóta TAZ.: ZAPIŠTE. ...let

Věk pouze let, jinak konec. S12 Můžete mi, prosím, říci, kolik je Vám let? Kvóta TAZ.: ZAPIŠTE. ...let Dobrý den. Mé jméno je... a jsem tazatelem(kou) Institutu pro výzkum trhu GfK. Rád(a) bych Vám položil(a) několik otázek týkajících se hospodářské a finanční situace v České republice a Vaší domácnosti.

Více

Panajotis Cakirpaloglu, Jan Šmahaj. 361 hod. nízká. žádné. celý dotazník najednou

Panajotis Cakirpaloglu, Jan Šmahaj. 361 hod. nízká. žádné. celý dotazník najednou Metadata průzkumu "Cena a kvalita pohonných hmot" Autor průzkumu: Panajotis Cakirpaloglu, Jan Šmahaj Šetření: 21. 04. 2010-06. 05. 2010 Délka průzkumu: 361 hod Počet respondentů: 55 Vypovídací hodnota:

Více

Sankce EU vůči Rusku. Závěrečná zpráva. Září 2014

Sankce EU vůči Rusku. Závěrečná zpráva. Září 2014 Sankce EU vůči Rusku Závěrečná zpráva Září 2014 Hlavní zjištění 82 % dotázaných ví o sankcích EU vůči Rusku. Častěji jsou informováni muži, lidé nad 0 let, s maturitou nebo VŠ a lidé, kteří se zajímají

Více

171 hod. nízká. celý dotazník najednou

171 hod. nízká. celý dotazník najednou Metadata průzkumu "Zavedení odloženého školného" Autor průzkumu: Panajotis Cakirpaloglu, Jan Šmahaj Šetření: 23. 06. 2010-30. 06. 2010 Délka průzkumu: 171 hod Počet respondentů: 77 Vypovídací hodnota:

Více

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ

DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ DOTAZNÍK PRO PODPOŘENÉ OSOBY V PROJEKTECH OPZ 1. ČÁST ÚDAJE PŘI VSTUPU DO PROJEKTU Tento dotazník slouží k zjištění přínosů účasti v projektech financovaných z Operačního programu Zaměstnanost, které jsou

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA M Ě S T O Š U M P E R K STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ŠUMPERKA PRŮZKUM NÁZORŮ OBYVATEL MĚSTA Vážení občané města Šumperka, dovolujeme si Vás seznámit se záměrem města Šumperka vypracovat Strategický plán

Více

PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP zelená linka:

PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP zelená linka: PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP 2014+ www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz OPŽP 2007-2013 Kategorie žádosti Počet Součet z fs celkem Kompostárny a bioplynové stanice 599 2 283 755 428 Sběrné dvory

Více

Metadata průzkumu "Krize a nejistota zaměstnání"

Metadata průzkumu Krize a nejistota zaměstnání Metadata průzkumu "Krize a nejistota zaměstnání" Autor průzkumu: Panajotis Cakirpaloglu, Jan Šmahaj Šetření: 03. 02. 2010-17. 02. 2010 Délka průzkumu: 336 hod Počet respondentů: 154 Vypovídací hodnota:

Více

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 44 62 9,68 0,097 600,0 6,00 Ostatní 0,00

Výnosy z kmenových včelstev v kg Sektor Počet Počet včelstev. k 1.5. k 31.10. a 1 2 3 4 5 6 7. 44 62 9,68 0,097 600,0 6,00 Ostatní 0,00 0 sumární sestava kraj: Hlavní město Praha.0.0 Sektor včelstev k.. k.0. a, 0,0 00,0,00 0 0 0 0,00 0,000 0,0,00 0, 0,,0,00 0 0, 0, 0,0,00, 0,,0,00 včelstev 0 včelstev včelstev 0 0 0 Vykoupeno medu v kg

Více

369 hod. dobrá. žádné. celý dotazník najednou

369 hod. dobrá. žádné. celý dotazník najednou Metadata průzkumu "Předvolební preference 2010" Autor průzkumu: Panajotis Cakirpaloglu, Jan Šmahaj Šetření: 26. 04. 2010-11. 05. 2010 Délka průzkumu: 369 hod Počet respondentů: 148 Vypovídací hodnota:

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU. Předloha Prohlášení o hlavních zásadách pro udržitelný rozvoj

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU. Předloha Prohlášení o hlavních zásadách pro udržitelný rozvoj KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 25.5.2005 KOM(2005) 218 v konečném znění SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU Předloha Prohlášení o hlavních zásadách pro udržitelný rozvoj CS CS SDĚLENÍ

Více

VÝZKUM VNÍMÁNÍ CAUSE RELATED MARKETINGU ČESKOU VEŘEJNOSTÍ FORMOU DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ

VÝZKUM VNÍMÁNÍ CAUSE RELATED MARKETINGU ČESKOU VEŘEJNOSTÍ FORMOU DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Příloha č. 1 VÝZKUM VNÍMÁNÍ CAUSE RELATED MARKETINGU ČESKOU VEŘEJNOSTÍ FORMOU DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Na následující otázky vyberte pouze jednu odpověď z uvedené nabídky. Dotazník byl sestaven pro účely

Více

Sociodemografické údaje auditorů

Sociodemografické údaje auditorů Sociodemografické údaje auditorů Pohlaví Údaje v tabulce Pohlaví Absolutní Relativní f 1793 54,09 % m 1522 45,91 % Údaje v grafech 26. 10. 2015 3 z 20 2014 RA Copyright reklamni-auditor.cz Věk Údaje v

Více

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí

Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí Název obce, za kterou vyplňuji dotazník: Kvalita života, vzhled obcí a životní prostředí 1) Ve vztahu k obci, kde žijete, pracujete, případně podnikáte, se považujete za: spokojeného občana za člověka,

Více

PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP zelená linka:

PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP zelená linka: PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP 2014+ www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz OPŽP 2007-2013 Kategorie žádosti Počet Součet z fs celkem Kompostárny a bioplynové stanice 599 2 283 755 428 Sběrné dvory

Více

SEKCE 1: SOCIODEMOGRAFIE: S01. Pohlaví respondenta 1) Muž 2) Žena

SEKCE 1: SOCIODEMOGRAFIE: S01. Pohlaví respondenta 1) Muž 2) Žena SEKCE 1: SOCIODEMOGRAFIE: S01. Pohlaví respondenta 1) Muž 2) Žena S02. Kolik je Vám let? 1) Méně než 18 let ukončete rozhovor 2) 18-29 let 3) 30-44 let 4) 45-59 let 5) 60 let a více S03. Jaké je Vaše nejvyšší

Více

Q1 Zahájením vyplňování dotazníku potvrzujete, že souhlasíte se zařazením Vámi poskytnutých odpovědí do výzkumu a že je Vám více než 18 let.

Q1 Zahájením vyplňování dotazníku potvrzujete, že souhlasíte se zařazením Vámi poskytnutých odpovědí do výzkumu a že je Vám více než 18 let. Q1 Zahájením vyplňování dotazníku potvrzujete, že souhlasíte se zařazením Vámi poskytnutých odpovědí do výzkumu a že je Vám více než 18 let. SOUHLASÍM SOUHLASÍM 100.00% 631 Total Respondents: 631 1 / 26

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy Tabulka doporučených mezd pro Hlavní město Praha horní hranice horní hranice 27 047 155 27 668 166

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE GRANTU- FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Příloha č. 11 Tabulka obvyklé mzdy Tabulka doporučených mezd pro Jihomoravský kraj 20 404 121 24 347 144 26 808 158 21 681 126 26 547

Více

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Celostátní síť pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah Celostátní síť pro venkov 2007-2013 Aktivity CSV v roce 2014 Výhled pro období 2014

Více

Marketingový dotazník města Frýdek Místek ve věci zpracování studie Regenerace brownfields v lokalitě areálu bývalých kasáren Palkovická

Marketingový dotazník města Frýdek Místek ve věci zpracování studie Regenerace brownfields v lokalitě areálu bývalých kasáren Palkovická Marketingový dotazník města Frýdek Místek ve věci zpracování studie Regenerace brownfields v lokalitě areálu bývalých kasáren Palkovická Předem vám děkujeme, že si najdete chvíli k vyplnění tohoto dotazníku

Více

Oběhové hospodářství

Oběhové hospodářství Oběhové hospodářství Prioritní strategie EU pro nakládání s odpady Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí Seminář Ekomonitor Praha, 9. 11. 2015 OBSAH PREZENTACE Strategie EU pro odpadové

Více

ČEŠI O ŽIVOTĚ ZVÍŘAT CHOVANÝCH V ZAJETÍ

ČEŠI O ŽIVOTĚ ZVÍŘAT CHOVANÝCH V ZAJETÍ Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav Akademie věd České republiky Jilská 1, 110 00 Praha 1 tel/fax: +420 286 840 129 e-mail: cvvm@soc.cas.cz, www.cvvm.cz ČEŠI O ŽIVOTĚ ZVÍŘAT CHOVANÝCH

Více

Dopady hospodářské krize na trh s bydlením v České republice

Dopady hospodářské krize na trh s bydlením v České republice Dopady hospodářské krize na trh s bydlením v České republice Kdo patřil k nejvíce ohroženým a jak mohou nástroje bytové politiky potenciálně zmírnit problémy těchto skupin? Tomáš Kostelecký Petr Sunega

Více

288 hod. nízká. http://www.vmonline.cz

288 hod. nízká. http://www.vmonline.cz Metadata průzkumu POSTOJE K PSYCHOLOGŮM A LÉKAŘŮM Autoři průzkumu: - tým VMonline - Šetření: 28.11-09.12. 2011 Délka průzkumu: 288 hod. Počet respondentů: 454/ validních 400 Vypovídací hodnota: nízká Počet

Více

Ing. Jana Hellemannová 11. září 2014

Ing. Jana Hellemannová 11. září 2014 Projekt je realizován v rámci OP Slovenská republika Česká republika, který je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj Ing. Jana Hellemannová 11. září 2014 Obsah prezentace Co je komunální

Více

Program Skutečně zdravá škola

Program Skutečně zdravá škola Program Skutečně zdravá škola Školní stravování je obrovská příležitost pro pozitivní změny. Jaká jsou čísla? 8 tisíc školních jídelen 350 milionů vydaných jídel ročně 1,5 milionu vydaných jídel denně

Více

Přehled průběhu pozemních komunikací v jednotlivých krajích ČR

Přehled průběhu pozemních komunikací v jednotlivých krajích ČR Přehled průběhu pozemních komunikací v jednotlivých ích ČR probíhá v ích Plzeňský Ústecký Zlínský Dálnice D1 X X X X X X X Dálnice D11 X X X X Dálnice D2 X Dálnice D3 X X Dálnice D5 X X Dálnice D8 X X

Více

ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA

ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA CELKOVÁ ČTENOST A NÁKLAD Deník Metro 1 229 000 ČTENÁŘŮ CELKEM Týdeník 5plus2 1 777 000 ČTENÁŘŮ CELKEM Inzertní kombinace XXL Kombi 2 589 000 ČTENÁŘŮ CELKEM

Více

Perspektivy regionální rozvoje kraje Vysočina ve světle návrhu optimalizace středních škol kraje Vysočina

Perspektivy regionální rozvoje kraje Vysočina ve světle návrhu optimalizace středních škol kraje Vysočina Perspektivy regionální rozvoje kraje Vysočina ve světle návrhu optimalizace středních škol kraje Vysočina Jihlava, 28. únor 2011 Kraj Vysočina 2 Všeobecné a odborné vzdělávání 1. otázka: Který typ vzdělávání

Více

DIVÁCI TV ÓČKO. O b ch o d n í p r e z e n t a c e

DIVÁCI TV ÓČKO. O b ch o d n í p r e z e n t a c e DIVÁCI TV ÓČKO O b ch o d n í p r e z e n t a c e CELKOVÁ SLEDOVANOST TV ÓČKO Televize Óčko vysílá už od roku 2002 a je to tak první česká tematická televize se zaměřením na hudbu a moderní lifestyle.

Více

METODOLOGIE BREXIT. SANEP s.r.o. kvótní výběr. multiplechoice

METODOLOGIE BREXIT. SANEP s.r.o. kvótní výběr. multiplechoice BREXIT METODOLOGIE TÉMA PRŮZKUMU: REALIZÁTOR: VÝBĚR RESPONDENTŮ: TYP OTÁZEK: BREXIT SANEP s.r.o. kvótní výběr multiplechoice REPREZENTATIVITA: ve věku 18+let Reprezentativní vzorek odpovídá sociodemografickému

Více

ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA

ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA CELKOVÁ ČTENOST A NÁKLAD Deník Metro 1 336 000 ČTENÁŘŮ CELKEM Týdeník 5plus2 1 861 000 ČTENÁŘŮ CELKEM Inzertní kombinace XXL Kombi 2 678 000 ČTENÁŘŮ CELKEM

Více

BROADBANDOVÉ PŘIPOJENÍ vnímání jednotlivých technologií jako vzájemných substitutů na trhu rezidentních a firemních zákazníků

BROADBANDOVÉ PŘIPOJENÍ vnímání jednotlivých technologií jako vzájemných substitutů na trhu rezidentních a firemních zákazníků BROADBANDOVÉ PŘIPOJENÍ vnímání jednotlivých technologií jako vzájemných substitutů na trhu rezidentních a firemních zákazníků Závěrečná zpráva Únor 2014 Obsah Celkové výsledky průzkumu za všechny firmy

Více

ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA

ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA CELKOVÁ ČTENOST A NÁKLAD Deník Metro 1 250 000 ČTENÁŘŮ CELKEM Týdeník 5plus2 1 828 000 ČTENÁŘŮ CELKEM Inzertní kombinace XXL Kombi 2 629 000 ČTENÁŘŮ CELKEM

Více

ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA

ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA ČTENÁŘI BEZPLATNÝCH TITULŮ MEDIÁLNÍ SKUPINY MAFRA CELKOVÁ ČTENOST A NÁKLAD Deník Metro 1 280 000 ČTENÁŘŮ CELKEM Týdeník 5plus2 1 793 000 ČTENÁŘŮ CELKEM Inzertní kombinace XXL Kombi 2 625 000 ČTENÁŘŮ CELKEM

Více

ZA4546. Flash Eurobarometer 206A Attitudes on issues related to EU Energy Policy. Country Specific Questionnaire Czech Republic

ZA4546. Flash Eurobarometer 206A Attitudes on issues related to EU Energy Policy. Country Specific Questionnaire Czech Republic ZA4546 Flash Eurobarometer 206A Attitudes on issues related to EU Energy Policy Country Specific Questionnaire Czech Republic FLASH EUROBAROMETER ON ENERGY PACKAGE Q1. Znepokojují vás klimatické změny

Více

Úvodní konference k tvorbě Programu rozvoje Libereckého kraje Liberec

Úvodní konference k tvorbě Programu rozvoje Libereckého kraje Liberec Úvodní konference k tvorbě Programu rozvoje Libereckého kraje 2014 2020 3.6.2013 Liberec Plánovací období 2014-2020 na evropské, národní a krajské úrovni Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů

Více

SITUACE ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ V OLOMOUCKÉM KRAJI VE VAZBĚ NA LEGISLATIVU ČR A EU

SITUACE ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ V OLOMOUCKÉM KRAJI VE VAZBĚ NA LEGISLATIVU ČR A EU SITUACE ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ V OLOMOUCKÉM KRAJI VE VAZBĚ NA LEGISLATIVU ČR A EU Evropská legislativa a související normy ČR směrnice o odpadech 2008/98/ES (zákon o odpadech č. 185/2001 Sb.) směrnice

Více

COVER PPT_Compressed. budoucnosti Evropy. Denisa Perrin oddělení pro Českou Republiku Generální ředitelství pro regionální politiku Evropské komise

COVER PPT_Compressed. budoucnosti Evropy. Denisa Perrin oddělení pro Českou Republiku Generální ředitelství pro regionální politiku Evropské komise COVER PPT_Compressed Investování do budoucnosti Evropy Denisa Perrin oddělení pro Českou Republiku Generální ředitelství pro regionální politiku Evropské komise 1 5. zpráva o hospodářské, sociální a územní

Více

Závěrečná zpráva ze sociologického výzkumu NÁZORY ČESKÉ POPULACE NA MAJETKOVÉ ZAPOJENÍ OBCÍ A OBČANŮ DO PROJEKTŮ VĚTRNÝCH ELEKTRÁREN

Závěrečná zpráva ze sociologického výzkumu NÁZORY ČESKÉ POPULACE NA MAJETKOVÉ ZAPOJENÍ OBCÍ A OBČANŮ DO PROJEKTŮ VĚTRNÝCH ELEKTRÁREN Závěrečná zpráva ze sociologického výzkumu NÁZORY ČESKÉ POPULACE NA MAJETKOVÉ ZAPOJENÍ OBCÍ A OBČANŮ DO PROJEKTŮ VĚTRNÝCH ELEKTRÁREN NÁZORY POPULACE NA ZAPOJENÍ OBCÍ A OBČANŮ DO PROJEKTŮ VĚTRNÝCH ELEKTRÁREN

Více

Dotazník "Kvalita života v obci"

Dotazník Kvalita života v obci Dotazník "Kvalita života v obci" Vážení občané, obracíme se na Vás s žádostí o spolupráci při průzkumu, který probíhá ve všech obcích, které jsou členy Místní akční skupiny Rožnovsko. Jeho cílem je zjistit

Více

DIVÁCI TV ÓČKO. O b ch o d n í p r e z e n t a c e

DIVÁCI TV ÓČKO. O b ch o d n í p r e z e n t a c e DIVÁCI TV ÓČKO O b ch o d n í p r e z e n t a c e CELKOVÁ SLEDOVANOST TV ÓČKO Televize Óčko vysílá už od roku 2002 a je to tak první česká tematická televize se zaměřením na hudbu a moderní lifestyle.

Více

BIO POTRAVINY ZPRÁVA Z VÝZKUMU OFICIÁLNÍ PARTNER: KANTAR MEDIA GROUP PRO ČR A SR

BIO POTRAVINY ZPRÁVA Z VÝZKUMU OFICIÁLNÍ PARTNER: KANTAR MEDIA GROUP PRO ČR A SR BIO POTRAVINY ZPRÁVA Z VÝZKUMU VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9 tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz OFICIÁLNÍ

Více

Regionální funkce v roce Vít Richter Národní knihovna ČR Regionální funkce 2017 Pardubice

Regionální funkce v roce Vít Richter Národní knihovna ČR Regionální funkce 2017 Pardubice Regionální funkce v roce 2016 Vít Richter Národní knihovna ČR Regionální funkce 2017 Pardubice 25. 26. 10. 2017 Vývoj financování RF 2005-2017 134 135 Moravskoslezský 126% Zlínský 116% 130 Liberecký 112%

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Včetně přehledu čerpání dotací EU podnikatelskými subjekty (včetně OP PIK a prioritní osy 1 OP VVV) Listopad 217 (data k 2.11.) Čerpání dotací EU

Více

Kraje v ukazatelích. Srovnání vývoje základních ukazatelů kvantitativního vývoje vzdělávání na úrovni krajů a ČR

Kraje v ukazatelích. Srovnání vývoje základních ukazatelů kvantitativního vývoje vzdělávání na úrovni krajů a ČR Příloha 2 Kraje v ukazatelích Srovnání vývoje základních ukazatelů kvantitativního vývoje vzdělávání na úrovni krajů a ČR Tabulková část červen 2007 Ukazatel 1: Podíl dětí ve věku 5 let navštěvujících

Více

Jan Krajhanzl, Tomáš Chabada, Renata Svobodová Katedra environmentálních studií Fakulty sociálních studií Masarykova univerzita, leden 2018

Jan Krajhanzl, Tomáš Chabada, Renata Svobodová Katedra environmentálních studií Fakulty sociálních studií Masarykova univerzita, leden 2018 Jan Krajhanzl, Tomáš Chabada, Renata Svobodová Katedra environmentálních studií Fakulty sociálních studií Masarykova univerzita, leden 2018 Sběr dat probíhal od 10. listopadu do 10. prosince 2017 formou

Více

Nové kotlíkové dotace z OPŽP

Nové kotlíkové dotace z OPŽP Nové kotlíkové dotace z OPŽP Počet domácností v rodinných domech vytápějících pevnými palivy Kraj Vytápění uhlím Vytápění dřevem Vytápění pevnými palivy celkem Hlavní město Praha 2 456 1 474 3 930 Středočeský

Více

nosnice v klecových chovech červenec 2018 zpracováno pro

nosnice v klecových chovech červenec 2018 zpracováno pro nosnice v klecových chovech červenec 2018 zpracováno pro 2 metodika výzkumu Velikost vzorku 809 respondentů ve věku 18 a více let Termín dotazování 23. července 29. července 2018 Metoda sběru dat dotazník

Více

Ekologická politika ČR a EU

Ekologická politika ČR a EU Ekologická politika ČR a EU BPR_ENEK Environmentální ekonomie Ing. Dominika Tóthová d.tothova@mail.muni.cz podzim 2016 Ekologická politika ekologická politika x environmentální politika x politika životního

Více

Cirkulární ekonomika a recyklace

Cirkulární ekonomika a recyklace Cirkulární ekonomika a recyklace Praha 23. 5. 2019 Spotřeba zdrojů roste Celková těžba fosilních paliv, rud, nerostů a biomasy v letech 1900 až 2015, kdy celková těžba materiálu činila 84,4 Gt Předpověď

Více

Občané o stavu životního prostředí květen 2014

Občané o stavu životního prostředí květen 2014 oe06 TISKOÁ ZPRÁA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav A ČR, v.v.i. Jilská, Praha Tel./fax: 26 0 2 E-mail: nadezda.cadova@soc.cas.cz Občané o stavu životního prostředí květen 20 Technické

Více

Dotazník pro zaměstnance PLASTON AG

Dotazník pro zaměstnance PLASTON AG Dotazník pro zaměstnance PLASTON AG Příloha č. 1 Vážení zaměstnanci, předkládáme vám tento dotazník a prosíme vás o co nejpřesnější a pravdivé zodpovězení otázek. Získané informace o vašich názorech umožní

Více

Vliv malých a středních podniků na životní prostředí

Vliv malých a středních podniků na životní prostředí Vliv malých a středních podniků na životní prostředí Vliv malých a středních podniků na životní prostředí MSP 70% celkového průmyslového znečištění v EU Vlivy na místní životní prostředí i komunity: v

Více

Vážení spoluobčané, Termín pro odevzdání vyplněného dotazníku je do Děkujeme Vám za spolupráci a projevený zájem.

Vážení spoluobčané, Termín pro odevzdání vyplněného dotazníku je do Děkujeme Vám za spolupráci a projevený zájem. Vážení spoluobčané, naše obec začala v současné době zpracovávat svůj program rozvoje, ve kterém chceme vyjasnit priority rozvoje obce a rozvrhnout jednotlivé rozvojové činnosti na nejbližší roky. Program

Více

Ročník VIII. Zeměpis. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Průřezová témata. Mezipřed. vztahy. Kompetence Očekávané výstupy

Ročník VIII. Zeměpis. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Průřezová témata. Mezipřed. vztahy. Kompetence Očekávané výstupy Opakování IX. Opakování učiva 7. třídy Práce s atlasem, internetem apod. Žák má mít ucelený pohled na základní učivo sedmého ročníku tak, aby se dokázal orientovat na mapě světa. Evropa Přírodní prostředí

Více

SSOS_ZE_3.17 Trvale udržitelný rozvoj

SSOS_ZE_3.17 Trvale udržitelný rozvoj Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ZE_3.17

Více

05 Metoda 3R Učební list

05 Metoda 3R Učební list Projekt CZ.1.07/1.1.00/08.0094 Vzdělávání pro udržitelný rozvoj v environmentálních a ekonomických souvislostech Asociace pedagogů základního školství České republiky www.vcele.eu 05 Metoda 3R Učební list

Více

1 Úvod. 2 Obecné informace o respondentech

1 Úvod. 2 Obecné informace o respondentech 1 Úvod Celosvětová konkurence v poptávce po přírodních zdrojích se zvyšuje. Soustředění zdrojů, zejména kritických surovin, mimo Evropskou unii vede k závislosti evropského průmyslu a společnosti na dovozu.

Více

ZA4983 Flash Eurobarometer 256 (Europeans attitudes towards the issue of sustainable consumption and production)

ZA4983 Flash Eurobarometer 256 (Europeans attitudes towards the issue of sustainable consumption and production) ZA4983 Flash Eurobarometer 256 (Europeans attitudes towards the issue of sustainable consumption and production) Country Specific Questionnaire Czech Republic FLASH 256 SUSTAINABLE CONSUMPTION & PRODUCTION

Více

Stáže ve firmách vzdělávání praxí INFORMACE O PROJEKTU

Stáže ve firmách vzdělávání praxí INFORMACE O PROJEKTU Stáže ve firmách vzdělávání praxí INFORMACE O PROJEKTU ŠABLONY STÁŽÍ 28. 7. 2014 se uskutečnilo jednání Odborné rady, na kterém bylo schváleno všech 6 předložených šablon a systém revize stávajících šablon.

Více

B8-0195/2019 } B8-0198/2019 } B8-0199/2019 } B8-0200/2019 } B8-0202/2019 } B8-0203/2019 } RC1/Am. 1

B8-0195/2019 } B8-0198/2019 } B8-0199/2019 } B8-0200/2019 } B8-0202/2019 } B8-0203/2019 } RC1/Am. 1 B8-0203/2019 } RC1/Am. 1 1 Lynn Boylan, Younous Omarjee Bod 6 a (nový) 6a. vyzývá Evropskou unii, aby boj proti globálnímu oteplování zařadila mezi své základní hodnoty; B8-0203/2019 } RC1/Am. 2 2 Lynn

Více

Možnosti snižování KO. a jejich monitorování

Možnosti snižování KO. a jejich monitorování Možnosti snižování KO a jejich monitorování Produkce a skladba domovních/komunálních odpadů Měrná produkce 178 kg/obyvatel/ rok 1994 Nárůst produkce za 15 let o 38 % hm. (cca 2,5 % ročně) Měrná produkce

Více

Fakulta stavební, VŠB TU Ostrava

Fakulta stavební, VŠB TU Ostrava Fakulta stavební, VŠB TU Ostrava DÍLČÍ CÍL DC102 Vliv hospodářské krize na regionální disparity ve fyzické dostupnosti bydlení a testování nástrojů fyzické dostupnosti bydlení zejména v oblasti udržitelnosti

Více

Financování obcí Ing. Luděk Tesař

Financování obcí Ing. Luděk Tesař Financování obcí 2008-2009 Ing. Luděk Tesař Luděk Tesař ekonom specialista na rozvoj samospráv certifikovaný projektový manažer IPMA 1998 2006 Ministerstvo financí RUD - posílení daňových příjmů samospráv

Více

Dotazník vzdělávací sekce Sítě MC. Graf 1.1. Dotazníkové šetření vzdělávací sekce Sítě mateřských center o.s. Výsledky 2011

Dotazník vzdělávací sekce Sítě MC. Graf 1.1. Dotazníkové šetření vzdělávací sekce Sítě mateřských center o.s. Výsledky 2011 Dotazník vzdělávací sekce Sítě MC Téma: Hodnocení semináře Zadavatel: vzdělávací sekce Sítě MC, Praha 1, http://www.materska-centra.cz Zpracovatel: Viktorie Kolínská, kolvik@seznam.cz Cíl dotazníku: zmapování

Více

CzechInvest Regionální kancelář pro Jihomoravský kraj. Mgr. Lucie Kuljovská ředitelka regionální kanceláře Hodonín, 29. října 2013

CzechInvest Regionální kancelář pro Jihomoravský kraj. Mgr. Lucie Kuljovská ředitelka regionální kanceláře Hodonín, 29. října 2013 CzechInvest Regionální kancelář pro Jihomoravský kraj Mgr. Lucie Kuljovská ředitelka regionální kanceláře Hodonín, 29. října 2013 Regionální kancelář pro JMK 1. část Regionální kanceláře agentury CzechInvest

Více

Zelené stezky - Greenways. Iniciativy programu Greenways v ČR

Zelené stezky - Greenways. Iniciativy programu Greenways v ČR Iniciativy programu Greenways v ČR Průhonice 24.9.2009 Juraj Flamik Aktivity Nadace Partnerství Pomáháme nevládním organizacím, obcím, firmám a dalším partnerům v péči o životní prostředí, stimulovat udržitelný

Více

Příloha č. 3. Souhrnný přehled strategických dokumentů a. Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP

Příloha č. 3. Souhrnný přehled strategických dokumentů a. Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP Příloha č. 3 Souhrnný přehled strategických dokumentů a koncepcí k IROP Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP Průřezové strategie dotýkající se více tematických cílů TC

Více

Oběhové hospodářství

Oběhové hospodářství Oběhové hospodářství Odpady jako zdroj cenných surovin Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí Seminář k oběhovému hospodářství, EUROCENTRUM Praha 17. 9. 2015 Oběhové hospodářství - odpad

Více

Odpadové hospodářství obce a energetické využití odpadů

Odpadové hospodářství obce a energetické využití odpadů Odpadové hospodářství obce a energetické využití odpadů Mgr. Pavel Drahovzal starosta obce Velký Osek Výkonný ředitel Kanceláře Svazu měst a obcí České republiky Legisla(va odpadového hospodářství - východiskem

Více

Eurobarometr Evropského parlamentu (EB/PE 79.5)

Eurobarometr Evropského parlamentu (EB/PE 79.5) Generální ředitelství pro komunikaci ODDĚLENÍ SLEDOVÁNÍ VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ Brusel, srpen 2013 Eurobarometr Evropského parlamentu (EB/PE 79.5) SOCIO-DEMOGRAFICKÝ VÝZKUM Hospodářská a sociální část Rozsah:

Více

Nové kotlíkové dotace z OPŽP

Nové kotlíkové dotace z OPŽP Nové kotlíkové dotace z OPŽP Současný stav Emise z malých spalovacích zdrojů v domácnostech mají velký podíl na celkových emisích PM10 (cca 40%) a benzo(a)pyrenu (až 90 %) a velký dopad na kvalitu ovzduší.

Více

Česká republika. 1 Od roku 2013 se změnila metodika výpočtu ukazatele celkové nezaměstnanosti. Místo míry nezaměstnanosti,

Česká republika. 1 Od roku 2013 se změnila metodika výpočtu ukazatele celkové nezaměstnanosti. Místo míry nezaměstnanosti, Česká republika Podíl na obyvatelstvu 1 v dubnu 2013 činil 7,7 % jde celkem o 551 662 dosažitelných 2 evidovaných na úřadech práce. To představuje nejvyšší počet v novodobé historii České republiky. V

Více

Přehled o skutečném podílu cyklistické dopravy na celkové dělbě přepravní práce

Přehled o skutečném podílu cyklistické dopravy na celkové dělbě přepravní práce Přehled o skutečném podílu cyklistické dopravy na celkové dělbě přepravní práce Publikováno: 7. 3. 2007 Zpráva: 12/2004 Přehled o skutečném podílu cyklistické dopravy na celkové dělbě přepravní práce vychází

Více

Pracovní neschopnost pro nemoc a úraz v České republice za rok 2002. (zdroj dat: Český statistický úřad)

Pracovní neschopnost pro nemoc a úraz v České republice za rok 2002. (zdroj dat: Český statistický úřad) Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 25.6.2003 39 Pracovní neschopnost pro nemoc a úraz v České republice za rok 2002 (zdroj dat: Český statistický úřad)

Více

Aktivita A09101: Klasifikace hlavních skupin domácností ohrožených krizí

Aktivita A09101: Klasifikace hlavních skupin domácností ohrožených krizí Aktivita A09101: Klasifikace hlavních skupin domácností ohrožených krizí Martina Mikeszová Oddělení socioekonomie bydlení A09101 Aktivita se soustředí na zmapování dopadů hospodářské krize na finanční

Více

Cholesterol 2016

Cholesterol 2016 8.3.2016 Cholesterol 2016 METODOLOGIE Sběr dat proběhl prostřednictvím internetového dotazníku (CAWI) na internetovém panelu agentury STEM/MARK. Terénní sběr dat: 26. 2. 3. 3. 2016 Cílová skupina: populace

Více

Vlastnictví zbraní Zpracováno exkluzivně pro:

Vlastnictví zbraní Zpracováno exkluzivně pro: Vlastnictví zbraní 29. 6. 2016 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz www.median.cz Zpracováno

Více

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Fond soudržnosti. Finanční nástroje

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Fond soudržnosti. Finanční nástroje Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF Fond soudržnosti 2 spolufinancované ze zdrojů Fondu soudržnosti jsou udržitelným a efektivním způsobem investic do posilování hospodářské, sociální a územní

Více

Dokument ze zasedání B7-0000/2013. předložený na základě otázky k ústnímu zodpovězení B7-0000/2013

Dokument ze zasedání B7-0000/2013. předložený na základě otázky k ústnímu zodpovězení B7-0000/2013 EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Dokument ze zasedání 22. 4. 2013 B7-0000/2013 NÁVRH USNESENÍ předložený na základě otázky k ústnímu zodpovězení B7-0000/2013 v souladu s čl. 115 odst. 5 jednacího řádu o mikrogeneraci

Více

Efektivní využití energie

Efektivní využití energie Internetový portál www.tzb-info.cz Efektivní využití energie Ing. Bronislav Bechník, Ph.D. odborný garant oboru Obnovitelná energie a úspory energie energie.tzb-info.cz www.tzb-info.cz Obsah Optimalizace

Více

Integrovaný regionální operační program

Integrovaný regionální operační program Integrovaný regionální operační program Přehled specifických cílů IROP dle identifikace územní dimenze X / 1.1 Zvýšení regionální mobility prostřednictvím modernizace a rozvoje sítí regionální silniční

Více

Struktura dotazovaných v Česku, pro které připadá v úvahu, že budou (dále) pracovat v Rakousku:

Struktura dotazovaných v Česku, pro které připadá v úvahu, že budou (dále) pracovat v Rakousku: Struktura dotazovaných v Česku, pro které připadá v úvahu, že budou (dále) pracovat v Rakousku: % Pohlaví Stáří Rodinný stav Muž Žena do let - 5 let - 5 let - 55 let 5-5 let od let svobodný / svobodná

Více

Prohlášení SP ČR k politice klimatických změn. Politika udržitelného rozvoje Ing. Josef Zbořil Člen představenstva, člen EHSV

Prohlášení SP ČR k politice klimatických změn. Politika udržitelného rozvoje Ing. Josef Zbořil Člen představenstva, člen EHSV Prohlášení SP ČR k politice klimatických změn Politika udržitelného rozvoje Ing. Josef Zbořil Člen představenstva, člen EHSV Úvod Prohlášení SP ČR k politice Východiska Cíle Nástroje Závěr klimatických

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Ing. Hana Janáčková regionální projektová manažerka Brno, 26. února 2014 Regionální kancelář

Více

ČTENÁŘI MAGAZÍNU DOMA DNES

ČTENÁŘI MAGAZÍNU DOMA DNES ČTENÁŘI MAGAZÍNU DOMA DNES PROFIL MAGAZÍNU Motto: s námi vám bude doma lépe píšeme o všem, co dělá domov domovem píšeme o zdravém a hezkém prostředí pro život píšeme pro čtenáře MF DNES jsme primárně orientováni

Více

OTEVŘENÁ EKONOMIKA. b) Předpokládejte, že se vládní výdaje zvýší na Spočítejte národní úspory, investice,

OTEVŘENÁ EKONOMIKA. b) Předpokládejte, že se vládní výdaje zvýší na Spočítejte národní úspory, investice, OTEVŘENÁ EKONOMIKA Zadání 1. Pomocí modelu malé otevřené ekonomiky předpovězte, jak následující události ovlivní čisté vývozy, reálný směnný kurz a nominální směnný kurz: a) Klesne spotřebitelská důvěra

Více

FILTR: NA IV. ODPOVÍDAJÍ TI, KTEŘÍ V III. ODPOVĚDĚLI

FILTR: NA IV. ODPOVÍDAJÍ TI, KTEŘÍ V III. ODPOVĚDĚLI 1. DOTAZNÍK Dobrý den jmenuji se a jsem tazatelem marketingové společnosti DATAMAR. Zabýváme se výzkumem trhu, v současné době provádíme výzkum zaměřený na zjištění informací, jak se podnikatelé dívají

Více

Výsledky průzkumu č. 18 AMSP ČR Značky kvality a jejich vnímání spotřebiteli a podnikateli

Výsledky průzkumu č. 18 AMSP ČR Značky kvality a jejich vnímání spotřebiteli a podnikateli 18. Výsledky průzkumu č. 18 AMSP ČR Značky kvality a jejich vnímání spotřebiteli a podnikateli Zadání průzkumu Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR dlouhodobě poskytuje aktivní podporu

Více

ČTENÁŘI MAGAZÍNU DOMA DNES

ČTENÁŘI MAGAZÍNU DOMA DNES ČTENÁŘI MAGAZÍNU DOMA DNES PROFIL MAGAZÍNU Motto: s námi vám bude doma lépe píšeme o všem, co dělá domov domovem píšeme o zdravém a hezkém prostředí pro život píšeme pro čtenáře MF DNES jsme primárně orientováni

Více

Oběhové hospodářství: výzva pro Evropskou unii, nutnost pro Českou republiku

Oběhové hospodářství: výzva pro Evropskou unii, nutnost pro Českou republiku Oběhové hospodářství: výzva pro Evropskou unii, nutnost pro Českou republiku PREZENTACE Dipl. Ing. Zdeněk Horsák, Ph.D. člen správní rady EMPRESS, o.p.s. PŘEDSTAVENÍ EMPRESS Platforma pro účinnější využívání

Více

ČTENÁŘI MAGAZÍNU DOMA DNES

ČTENÁŘI MAGAZÍNU DOMA DNES ČTENÁŘI MAGAZÍNU DOMA DNES PROFIL MAGAZÍNU Motto: s námi vám bude doma lépe píšeme o všem, co dělá domov domovem píšeme o zdravém a hezkém prostředí pro život píšeme pro čtenáře MF DNES jsme primárně orientováni

Více