Žádné informace obsažené v tomto dokumentu nelze považovat za rozšíření těchto záruk.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Žádné informace obsažené v tomto dokumentu nelze považovat za rozšíření těchto záruk."

Transkript

1 b Listopad 2001 V této příručce jsou uvedeny podrobnější informace o funkcích a použití osobního počítače Compaq Stolní počítač Evo D500 Ultra-Slim a pokyny k odebrání a výměně jeho vnitřních součástí.

2 2001 Compaq Computer Corporation. Compaq, logo společnosti Compaq a Evo jsou ochranné známky společnosti Compaq Information Technologies Group, L.P. ve Spojených státech amerických a v dalších zemích. Microsoft, MS-DOS, Windows a Windows NT jsou ochranné známky společnosti Microsoft Corporation ve Spojených státech amerických a v dalších zemích. Všechny ostatní názvy produktů zmíněné v této příručce mohou být ochrannými známkami příslušných společností. Společnost Compaq nenese zodpovědnost za žádné technické nebo redakční chyby či opomenutí vyskytující se v této příručce. Informace jsou v tomto dokumentu poskytovány tak jak jsou, bez jakékoli záruky, a mohou podléhat změnám bez předchozího upozornění. Záruky na produkty společnosti Compaq jsou uvedeny v prohlášeních o záruce omezených na jednotlivé produkty. Žádné informace obsažené v tomto dokumentu nelze považovat za rozšíření těchto záruk. Å Ä Vytištěno v USA.

3 1 Klávesnice společnosti Compaq s klávesami pro rychlý přístup 1 1 Programování kláves pro rychlý přístup 1 1 Klávesa s logem Windows 1 2 Zvláštní funkce myši Jednotky pro multifunkční pozici připojitelné za provozu 2 2 Rozdělení a formátování pevného disku pro multifunkční pozici 2 3 Systém Windows 2000 Professional nebo Windows XP Professional 2 3 Vyjmutí zabezpečovacího šroubu multifunkční pozice 2 4 Vložení jednotky do multifunkční pozice 2 5 Vyjmutí jednotky z multifunkční pozice Obecné pokyny 3 1 Odstranění a nasazení krytu 3 1 Přidání systémové paměti 3 3 Přidání nebo odstranění paměťového modulu 3 4 Inovace primárního pevného disku Odstranění krytu zadního panelu 4 2 Připojení modulu se staršími typy konektorů 4 3 Odstranění modulu se staršími typy konektorů 4 4

4 5 Bezdrátová síť LAN 5 1 Modul Compaq Evo MultiPort 5 1 Instalace a použití modulu MultiPort 5 2 A B C D Ochrana před poškozením statickou elektřinou C 1 Metody uzemnění C 1 Běžná péče o počítač D 1 Bezpečnostní opatření při používání jednotky CD-ROM D 2 Provoz D 2 Čištění D 2 Bezpečnost D 2 Příprava k přepravě D 2

5 Klávesnice s klávesami pro rychlý přístup je kromě standardních kláves vybavena ještě osmi klávesami, které umožní jednodušší a rychlejší přístup k oblíbeným webovým serverům, službám sítě Internet a různým aplikacím. Všechny klávesy pro rychlý přístup lze přeprogramovat tak, aby spouštěly libovolnou aplikaci nebo datový soubor na pevném disku či umožnily přístup k jakékoli internetové adrese. Internetová adresa (označovaná také jako adresa URL) slouží jako ukazatel na webovou stránku, soubor, obrázek, diskusní skupinu nebo jiný zdroj v síti Internet. Je velmi podobná cestě a názvu souboru, které odkazují na soubor na pevném disku osobního počítače. Adresa URL odkazující na server společnosti Compaq je Chcete-li přeprogramovat klávesy pro rychlý přístup, proveďte následující kroky: 1. Poklepejte na ikonu klávesnice umístěnou v pravé části hlavního panelu systému Windows. Zobrazí se dialogové okno vlastností klávesnice. 2. Další pokyny získáte klepnutím na tlačítko Nápověda.

6 Pomocí klávesy s logem Windows lze v kombinaci s jinými klávesami provádět určité funkce, které jsou k dispozici v operačních systémech Windows. Většina softwarových aplikací podporuje používání myši. V některých aplikacích jsou ke každému tlačítku myši přiřazeny zvláštní funkce. Chcete-li tlačítkům myši přiřadit jiné funkce, postupujte podle následujících kroků: 1. Poklepejte na ikonu myši umístěnou v pravé části hlavního panelu systému Windows. Zobrazí se dialogové okno vlastností myši. 2. Další pokyny získáte klepnutím na tlačítko Nápověda.

7 Multifunkční pozice je umístěna na levé straně osobního počítače Stolní počítač Evo D500 Ultra-Slim. Jedná se o zvláštní pozici jednotky podporující různé volitelné vyměnitelné jednotky o výšce 12,7 mm, včetně následujících: 24rychlostní jednotka CD-ROM pro multifunkční pozici, 8rychlostní jednotka DVD-ROM se softwarovým dekódováním MPEG-2 pro multifunkční pozici, jednotka SuperDisk LS-240 pro multifunkční pozici, disketová jednotka s kapacitou 1,44 MB pro multifunkční pozici, jednotka CD-RW pro multifunkční pozici, pevný disk s funkcí SMART pro multifunkční pozici.

8 Ä Ä V počítači s předem nainstalovaným operačním systémem dodaným společností Compaq můžete vložit nebo vyjmout libovolnou jednotku kromě pevného disku bez ohledu na to, zda je počítač zapnutý, vypnutý nebo se nachází v úsporném režimu.

9 1. Ukončete všechny aplikace a operační systém a vypněte osobní počítač. 2. Vložte pevný disk do multifunkční pozice podle popisu uvedeného v části Vložení jednotky do multifunkční pozice na stránce Zapněte osobní počítač. Postupujte podle níže uvedených pokynů pro daný operační systém: 1. Pravým tlačítkem myši klepněte na ikonu Tento počítač a potom klepněte na příkaz Spravovat > Správa disků. 2. Vyberte pevný disk v multifunkční pozici. 3. V nabídce Partition (Oddíl) klepněte na příkaz Create (Vytvořit). Pozorně si přečtěte dotazy na obrazovce a odpovězte na ně. Další informace naleznete v nápovědě online ke konzole MMC (Microsoft Management Console ) (spusťte konzolu MMC a klepněte na nabídku Akce > Nápověda).

10 Použitím zabezpečovacího šroubu multifunkční pozice vyřadíte z provozu vysouvací páčku multifunkční pozice a jednotku vloženou do multifunkční pozice nebude možné vyjmout. Chcete-li jednotku vloženou do multifunkční pozice vyjmout, je nutné nejdříve pomocí speciálního šroubováku Torx (bude vám dodán) vyjmout zabezpečovací šroub (pokud je použit).

11 Pokud nebyl osobní počítač dodán s jednotkou pro multifunkční pozici, bude v multifunkční pozici prázdná jednotka. Pokyny týkající se vyjmutí prázdné jednotky Další informace naleznete v části Vyjmutí jednotky z multifunkční pozice na stránce Před vložením nebo vyjmutím pevného disku ukončete všechny aplikace a operační systém a vypněte osobní počítač. 2. Vyjměte z jednotky všechna vyměnitelná média, například disk CD-ROM. 3. Otočte jednotku horní částí směrem nahoru (nebo doleva, pokud je konfigurace osobního počítače typu minitower) a konektorem jednotky směrem k osobnímu počítači, zasuňte jednotku do multifunkční pozice a dostatečně silně na ni zatlačte tak, aby došlo k řádnému usazení konektoru.

12 Nelze-li zařízení spustit, přesvědčte se, zda jsou v systému nainstalovány potřebné ovladače zařízení. Nejsou-li ovladače k dispozici, můžete je zdarma stáhnout z webového serveru společnosti Compaq na adrese 1. Před vložením nebo vyjmutím pevného disku ukončete všechny aplikace a operační systém a vypněte osobní počítač. 2. Pokud je použit zabezpečovací šroub multifunkční pozice, vyjměte jej. Další informace naleznete v části Vyjmutí zabezpečovacího šroubu multifunkční pozice na stránce Přitažením vysouvací páčky směrem k přední části osobního počítače vysuňte jednotku z multifunkční pozice.

13 Pokud nebyl osobní počítač dodán s jednotkou pro multifunkční pozici, bude v multifunkční pozici prázdná jednotka. Výše popsaným způsobem vyjměte před vložením jednotky do multifunkční pozice prázdnou jednotku.

14 Před přidáním systémové paměti nebo inovací pevného disku si pečlivě přečtěte příslušné pokyny, upozornění a varování uvedená v této příručce. Å Ä Chcete-li získat přístup k systémové paměti nebo internímu pevnému disku, je nutné následujícím způsobem odstranit kryt počítače: 1. Ukončete všechny aplikace a operační systém, vypněte počítač a všechna externí zařízení a odpojte napájecí kabel od elektrické zásuvky.

15 Kryt může být zajištěn volitelným lankovým zámkem, který zabraňuje vyjmutí vnitřních součástí, sejmutí krytu zadního panelu a odstranění modulu se staršími typy konektorů (pokud je nainstalován). Může sloužit také k připevnění osobního počítače k pevnému objektu. 2. Pokud je použit volitelný lankový zámek, odstraňte jej. 3. Uvolněte dva šrouby na zadním panelu osobního počítače a odstraňte kryt.

16 4. Chcete-li kryt opět nasadit, zkontrolujte, zda je správně vyrovnán, potom jej zasuňte směrem k přední části počítače a utažením dvou šroubů jej zajistěte. 5. V případě potřeby nasaďte volitelný lankový zámek. Paměťové patice v osobním počítači lze osazovat standardními paměťovými moduly DIMM. Tyto patice jsou již osazeny nejméně jedním paměťovým modulem. Při rozšiřování paměti na maximální podporovanou kapacitu bude zřejmě potřeba vyměnit předem nainstalovaný paměťový modul za modul DIMM s vyšší kapacitou.

17 Správnou funkci systému zajistíte použitím standardních 168kolíkových paměťových modulů SDRAM DIMM bez vyrovnávací paměti kompatibilních s typem PC100 či PC133. Jsou-li nainstalovány dva moduly DIMM, musí být stejně rychlé. Tento počítač obsahuje paměťové moduly DIMM o rychlosti 133 MHz. Moduly DIMM SDRAM musí podporovat čekací dobu CAS Latency 2 nebo 3 (CL = 2 nebo CL = 3). Tyto moduly musí také obsahovat povinné informace SPD (Serial Presence Detect) rady JEDEC (Joint Electronic Device Engineering Council). Moduly DIMM konstruované s moduly SDRAM x4 nejsou podporovány. Systém nebude možné při použití nepodporovaných modulů DIMM spustit. Ä Ä 1. Ukončete všechny aplikace a operační systém, vypněte počítač a všechna externí zařízení a odpojte napájecí kabel od elektrické zásuvky. 2. Odstraňte horní kryt počítače. Další informace naleznete v části Odstranění a nasazení krytu na stránce 3-1.

18 Å 3. Chcete-li modul odebrat, zatlačte současně na obě západky 1 patice DIMM. Tím modul uvolníte a částečně jej vytlačíte z patice. 4. Vyjměte modul z patice.

19 5. Chcete-li paměťový modul nainstalovat, zatlačte současně na obě západky 1 patice DIMM. Přiložte zářez v modulu k výstupku paměťové patice. Dostatečně silně zatlačte modul směrem do patice 2 tak, aby byl zcela zasunut a řádně usazen. Jakmile bude modul správně usazen, dojde k automatickému uzavření západek zajišťujících modul v patici 3. Obsahuje-li systém pouze jeden paměťový modul, musí být nainstalován v patici, ve které je umístěn předem instalovaný paměťový modul. 6. Nasaďte kryt počítače. Počítač při spuštění rozpozná inovaci systémové paměti a automaticky překonfiguruje systém.

20 3,5palcový primární pevný disk je umístěn na pravé straně osobního počítače nad multifunkční pozicí. 1. Ukončete všechny aplikace a operační systém, vypněte počítač a všechna externí zařízení a odpojte napájecí kabel od elektrické zásuvky. 2. Odstraňte horní kryt počítače. Další informace naleznete v části Odstranění a nasazení krytu na stránce Opatrně vysuňte uvolňovací páčku směrem od pevného disku. 4. Vysuňte disk směrem ke zdroji napájení, nadzvedněte jej a vyjměte jej z počítače.

21 5. Zatažením za zelené poutko zakončení kabelu odpojte plochý datový kabel 1 od pevného disku. 6. Zatažením za konektor odpojte napájecí kabel 2 od pevného disku. Při odpojování kabelu tahejte za poutko nebo konektor, nikoli za samotný kabel. Zabráníte tak poškození kabelu. 7. Přemístěte čtyři šrouby ze starého disku na nový. Šrouby jsou umístěny na kolejničkách disku. 8. Připojte k novému pevnému disku plochý pásový datový kabel 1 a napájecí kabel Opatrně zasuňte pevný disk do modulu jednotek tak, aby zaskočila uvolňovací páčka, která jej zajišťuje. 10. Nasaďte kryt počítače.

22 Použití modulu se staršími typy konektorů 4 Volitelný modul se staršími typy konektorů obsahuje konektory pro paralelní 1 a sériová 2 zařízení a konektory PS/2 pro klávesnici 3 a myš 4. Referenční příručka k hardwaru 4 1

23 Před instalací modulu se staršími typy konektorů je nutné odstranit kryt zadního panelu (pokud je nainstalován). 1. Ukončete všechny aplikace a operační systém, vypněte počítač a všechna externí zařízení a odpojte napájecí kabel od elektrické zásuvky. 2. Odstraňte horní kryt počítače. Další informace naleznete v části Odstranění a nasazení krytu na stránce Odšroubujte zemnicí šroub. Uložte jej na bezpečné místo. 4. Zatlačte na plastové výstupky připevňující kryt zadního panelu k počítači a jejich vsunutím do otvorů v zadním panelu kryt odstraňte.

24 1. Odstraňte horní kryt počítače. Další informace naleznete v části Odstranění a nasazení krytu na stránce Odstraňte kryt zadního panelu. Další informace naleznete v části Odstranění krytu zadního panelu na stránce Zarovnejte plastové výstupky na modulu se staršími typy konektorů s otvory v zadním panelu a dostatečně silným zatlačením připojte modul se staršími typy konektorů ke konektoru pro tento modul. 4. Zašroubujte zemnicí šroub. 5. Nasaďte kryt počítače.

25 1. Ukončete všechny aplikace a operační systém, vypněte počítač a všechna externí zařízení a odpojte napájecí kabel od elektrické zásuvky. 2. Odstraňte horní kryt počítače. Další informace naleznete v části Odstranění a nasazení krytu na stránce Odšroubujte zemnicí šroub. Uložte jej na bezpečné místo. 4. Zatlačte na plastové výstupky připevňující modul se staršími typy konektorů k počítači a jejich vsunutím do otvorů v zadním panelu odstraňte kryt. 5. Nasaďte kryt zadního panelu a zašroubujte zemnicí šroub. 6. Nasaďte kryt počítače.

26 Síť LAN je tvořena dvěma nebo více vzájemně propojenými počítači, což umožňuje sdílet soubory či společná zařízení, například tiskárnu nebo modem. Bezdrátová síť LAN zajišťuje stejné funkce jako síť s propojením pomocí kabelů, není však nutné instalovat síťové kabely ani jiná zařízení pro práci v síti. Bezdrátovou síť LAN lze snadněji zavést a její součástí jsou také funkce podporující cestování. Modul Compaq Evo MultiPort představuje integrované řešení bezdrátové sítě LAN pro osobní počítače Compaq Stolní počítač Evo D500 Ultra-Slim. Pomocí volitelného zařízení, jako je například modul Compaq b MultiPort, je možné získat přístup k bezdrátovým sítím LAN, sdílet místní tiskárnu a soubory s ostatními uživateli v síti, získat přístup k Internetu a používat počítač na různých místech, aniž by byl připojen k síťovému kabelu. Modul MultiPort slučuje v jednom zařízení vysílač i přijímač, což se projeví zlepšením vysokofrekvenčního signálu a snížením šumu. Díky tomu je zvýšena propustnost dat a výkon na dálku. Nejsou potřebné žádné rozšiřovací kary ani zvláštní kabely a dané moduly jsou kompatibilní s modulem MultiPort u vybraných přenosných počítačů Compaq Evo. Dokumenty White Paper se základními informacemi o této technologii a další informace o modulu Compaq Evo MultiPort můžete nalézt na webovém serveru společnosti Compaq na adrese

27 Podrobné pokyny k instalaci a konfiguraci modulu MultiPort naleznete v dokumentaci dodané s tímto modulem.

28

29

30 Baterie, která se nachází uvnitř počítače, napájí vnitřní hodiny a její minimální životnost je přibližně tři roky. Při výměně baterie použijte baterii rovnocennou s baterií původně nainstalovanou v počítači. Počítač je dodáván s knoflíkovou baterií s lithiovým 3voltovým článkem. Životnost lithiové baterie lze prodloužit zapojením počítače do elektrické zásuvky. Lithiová baterie se používá pouze v případě, že počítač NENÍ připojen ke zdroji střídavého napětí. Å Ä N

31 Ä 1. Ukončete všechny aplikace a operační systém, vypněte počítač a všechna externí zařízení a odpojte napájecí kabel od elektrické zásuvky. 2. Odstraňte horní kryt počítače. Další informace naleznete v části Odstranění a nasazení krytu na stránce Na systémové desce najděte baterii a držák baterie. 4. Podle následujících pokynů (v závislosti na typu držáku baterie na systémové desce) dokončete výměnu baterie.

32 a. Vytáhněte baterii z držáku. b. Zasuňte novou baterii zpátky do držáku. Kladný pól musí být nahoře. Držák baterii automaticky zajistí ve správné poloze. a. Stlačením kovové západky vyčnívající nad jedním okrajem baterie uvolněte baterii z držáku. b. Po uvolnění baterii vytáhněte.

33

34 c. Chcete-li vložit novou baterii, zasuňte jeden její okraj pod okraj držáku. Kladný pól musí být nahoře. Zatlačte na druhý okraj baterie tak, aby západka zaklapla. Po výměně baterie postupujte podle následujících kroků. 5. Nasaďte kryt počítače. 6. Zapojte napájecí kabel do elektrické sítě a zapněte počítač. 7. Pomocí nástroje Compaq Computer Setup znovu nastavte datum a čas, hesla a zvláštní nastavení systému. Další informace naleznete v Příručce k nástroji Computer Setup.

35 Elektrostatický výboj uvolněný dotykem ruky nebo jiného vodiče může poškodit systémové desky nebo jiná zařízení citlivá na statickou elektřinu. Takové poškození může snížit životnost zařízení. Dodržováním následujících pokynů můžete zabránit poškození statickou elektřinou: Při přepravě a skladování uchovávejte součásti citlivé na statickou elektřinu v antistatických obalech a nedotýkejte se jich. Součásti uchovávejte v antistatických obalech až do vybalení na pracovištích s antistatickou ochranou. Před vybalením z antistatických obalů položte součásti na uzemněný povrch. Nedotýkejte se kolíků, vodičů ani obvodů. Při manipulaci se součástmi buďte vždy řádně uzemněni. Existuje několik metod uzemnění. Při manipulaci se součástmi citlivými na statickou elektřinu nebo jejich instalaci použijte některé z následujících postupů: Použijte antistatickou zápěstní pásku, která je spojena zemnícím kabelem s uzemněným pracovištěm nebo počítačovou skříní. Zápěstní pásky jsou pružné řemínky, jejichž zemnicí kabel má minimální odpor 1 miliohm +/- 10 %. Pro řádné uzemnění je třeba připnout pásku přímo na pokožku.

36 Na pracovištích, kde se většinou stojí a chodí, použijte speciální pásky na kotníky, chodidla či boty. Pokud stojíte na vodivé podlaze nebo rozptylovacích podložkách, použijte antistatické pásky na obou nohou. Používejte vodivé pracovní nástroje. Používejte přenosnou sadu nástrojů s rozvinovací podložkou pro rozptýlení elektrostatického náboje. Nemáte-li k dispozici žádný z uvedených nástrojů pro řádné uzemnění, obraťte se na autorizovaného poskytovatele služeb společnosti Compaq. Další informace související se statickou elektřinou můžete získat u autorizovaného poskytovatele služeb společnosti Compaq.

37 Při péči o osobní počítač a monitor dodržujte následující zásady: Počítač musí stát na pevném rovném povrchu. Za zadní částí systémové jednotky a nad monitorem ponechejte nejméně 7,6 cm volného prostoru, aby bylo zajištěno požadované proudění vzduchu. Nikdy nepracujte s počítačem, který má odstraněný kryt nebo boční panel. Nebraňte proudění vzduchu do počítače blokováním otvorů pro přívod a odvod vzduchu. Nevystavujte počítač nadměrné vlhkosti, přímému slunečnímu světlu a extrémním teplotám. Informace o doporučeném rozsahu teplot a vlhkosti vzduchu pro osobní počítač naleznete v příloze A Technické údaje. Zabraňte vniknutí kapalin do osobního počítače a klávesnice. Větrací štěrbiny monitoru ničím nezakrývejte. Před prováděním některé z následujících činností počítač vždy vypněte: Podle potřeby utřete vnější povrch počítače měkkou vlhkou prachovkou. Při použití čisticích prostředků může dojít k poškození barvy nebo povrchu. Občas je vhodné vyčistit otvory pro přívod a odvod vzduchu. Prach a nečistota mohou zablokovat otvory a omezit proudění vzduchu.

38 Při provozu nebo čištění jednotky CD-ROM dodržujte následující pokyny: Za provozu jednotkou nehýbejte. Mohlo by dojít k chybě při čtení. Nevystavujte jednotku náhlým změnám teploty, protože by uvnitř jednotky mohlo docházet ke kondenzaci vodní páry. Dojde-li při provozu jednotky k náhlé změně teploty, vyčkejte před vypnutím napájení alespoň jednu hodinu. Budete-li pracovat s jednotkou bezprostředně po změně teploty, může dojít k chybě při čtení. Neumísťujte jednotku do prostředí s vysokou vlhkostí vzduchu, extrémními teplotami, mechanickými vibracemi a přímým slunečním světlem. Panel a ovládací prvky čistěte suchou měkkou prachovkou nebo měkkou prachovkou mírně navlhčenou slabým saponátovým roztokem. Nikdy nestříkejte čisticí chemikálie přímo na jednotku. Nepoužívejte žádné druhy rozpouštědel, jako je líh nebo benzen; mohli byste poškodit povrch. Dostane-li se do jednotky cizí předmět nebo tekutina, ihned vypněte počítač a dejte jej zkontrolovat autorizovanému poskytovateli služeb společnosti Compaq. Při přípravě osobního počítače k přepravě dodržujte následující zásady:

39 1. Zálohujte soubory z pevného disku na síť nebo vyměnitelná média. Zálohovací média nesmí být během skladování nebo přepravy vystavena působení elektrických nebo magnetických impulsů. Pevný disk se automaticky uzamkne při vypnutí napájení systému. 2. Vyjměte všechna vyměnitelná média a jednotky pro multifunkční pozice. 3. Vypněte počítač a všechna externí zařízení. 4. Odpojte napájecí kabel od elektrické sítě a potom od počítače. 5. Odpojte součásti systému a externí zařízení od zdrojů napájení a potom od počítače. 6. Zabalte součásti systému, jednotky pro multifunkční pozice a externí zařízení do původních nebo podobných obalů a dostatečným množstvím výplňového materiálu je zabezpečte před nárazy. Informace o předepsaném prostředí pro počítač mimo provoz naleznete v příloze A Technické údaje.

40 B baterie výměna B 1 bezdrátová síť LAN 5 1 boční kryty odstranění a nasazení 3 1 D disketová jednotka s kapacitou 1,44 MB 2 1 F formátování pevného disku pro multifunkční pozici 2 3 I inovace osobního počítače 3 1 interní pevný disk 3 1 J jednotka CD-ROM 2 1 čištění a bezpečnost D 2 jednotka CD-RW 2 1 jednotka DVD-ROM 2 1 jednotka SuperDisk LS K klávesa s logem Windows 1 2 klávesnice klávesa s logem Windows 1 2 Klávesnice s klávesami pro rychlý přístup 1 1 Klávesy pro rychlý přístup 1 1 konektor klávesnice PS/2 (modul se staršími typy konektorů) 4 1 myš PS/2 (modul se staršími typy konektorů) 4 1 paralelní port (modul se staršími typy konektorů) 4 1 sériový port (modul se staršími typy konektorů) 4 1 kryty Viz kryty M metody uzemnění C 1 modul MultiPort 5 1 modul se staršími typy konektorů 4 1 multifunkční pozice jednotky připojitelné za provozu 2 2 rozdělení a formátování pevného disku 2 3 vložení jednotek 2 5 vyjmutí jednotek 2 6 vyměnitelné jednotky 2 1 myš 1 2 P paměť 3 1 přidání nebo odstranění modulů technické údaje 3 3 péče o jednotky pro multifunkční pozici 2 1

41 péče o zařízení D 1 pevný disk 3 1 multifunkční pozice 2 1, 2 3 rozdělení a formátování 2 3 pevný disk s funkcí SMART 2 1 pevný disk, vyjmutí a nasazení interního disku 3 7 pokyny pro balení D 2 pokyny pro přepravu D 3 poznámky instalace paměťového modulu 3 6 modul se staršími typy konektorů 4 1 odstranění datového kabelu 3 8 prázdná jednotka 2 5, 2 6 programování klávesnice 1 1 programování, klávesnice 1 1 R Rozšířená klávesnice 1 1 rozdělení pevného disku pro multifunkční pozici 2 3 S síťová komunikace 5 1 součásti zadní panel 4 1 součásti zadního panelu 4 1 T technické údaje A 1 U upozornění kontakty paměťových modulů 3 3 statická elektřina 3 1, 3 3 zabránění ztrátě dat 2 1, 2 2 V varování horké předměty 3 5 úraz elektrickým proudem 3 1 vybití statické elektřiny C 1 vyměnitelné jednotky, volitelné 2 1 W WLAN 5 1

Paměťové moduly. Uživatelská příručka

Paměťové moduly. Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Referenční p íručka k hardwaru

Referenční p íručka k hardwaru b Referenční p íručka k hardwaru ada osobních počítač Compaq Evo Desktop D310v Číslo dokumentu: 293388-221 Srpen 2002 V této příručce jsou uvedeny základní informace týkající se inovace této řady počítačů.

Více

Paměťové moduly. Uživatelská příručka

Paměťové moduly. Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Paměťové moduly Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby společnosti HP

Více

Paměťové moduly. Uživatelská příručka

Paměťové moduly. Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Paměťové moduly. Uživatelská příručka

Paměťové moduly. Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Paměťové moduly Uživatelská příručka

Paměťové moduly Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Příručka Síťová komunikace Řada stolních počítačů Evo Řada pracovních stanic Evo

Příručka Síťová komunikace Řada stolních počítačů Evo Řada pracovních stanic Evo b Příručka Síťová komunikace Řada stolních počítačů Evo Řada pracovních stanic Evo Číslo dokumentu: 177922-224 květen 2002 Tato příručka obsahuje definice a pokyny k použití funkcí řadiče síťového rozhraní

Více

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy:

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy: Číslo dílu: 92P1924 Děkujeme, že jste si zakoupili počítač IBM ThinkPad X Series. Porovnejte položky tohoto seznamu s položkami v krabici. Pokud některá z těchto položek chybí, obraťte se na svého prodejce.

Více

Jednotky Uživatelská příručka

Jednotky Uživatelská příručka Jednotky Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit

Více

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Kv ten 2006

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Kv ten 2006 Externí za ízení Číslo dokumentu: 405762-221 Kv ten 2006 Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Obsah 1 Použití za ízení USB Připojení zařízení USB........................... 1

Více

Externí zařízení. Uživatelská příručka

Externí zařízení. Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace obsažené v tomto

Více

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Leden 2007

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Leden 2007 Externí za ízení Číslo dokumentu: 430221-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Obsah 1 Použití za ízení USB Připojení zařízení USB........................... 1 2

Více

Referenční příručka k hardwaru Řada HP Compaq dx7400 modely Microtower

Referenční příručka k hardwaru Řada HP Compaq dx7400 modely Microtower Referenční příručka k hardwaru Řada HP Compaq dx7400 modely Microtower Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění.

Více

Pokyny k instalaci. LP 2000r. HP Netserver. Instalace serveru HP Netserver LP 2000r. Upozorn ní. Cílová skupina uživatelů

Pokyny k instalaci. LP 2000r. HP Netserver. Instalace serveru HP Netserver LP 2000r. Upozorn ní. Cílová skupina uživatelů HP Netserver Upozorn ní Informace obsažené v tomto dokumentu podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost Hewlett-Packard na tento materiál neposkytuje záruku žádného druhu včetně implikovaných

Více

DiskStation. Stručná instalační příručka. ID dokumentu: Synology_QIG_2bayCL_

DiskStation. Stručná instalační příručka. ID dokumentu: Synology_QIG_2bayCL_ DiskStation Stručná instalační příručka ID dokumentu: Synology_QIG_2bayCL_20101028 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Před použitím si pozorně přečtěte tyto bezpečnostní pokyny a uschovejte tuto příručku na bezpečném

Více

Jednotky Uživatelská příručka

Jednotky Uživatelská příručka Jednotky Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit

Více

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. B ezen 2006

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. B ezen 2006 Externí za ízení Číslo dokumentu: 396847-221 B ezen 2006 Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Obsah 1 Použití za ízení USB Připojení zařízení USB........................... 1

Více

O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu

O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E4300 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 1 2 3 21 20 4 19 5 18

Více

POP-650. Návod k použití

POP-650. Návod k použití POP-650 Návod k použití VŠEOBECNÉ INFORMACE Účelem tohoto uživatelského manuálu je poskytnout všeobecné informace o pokladním terminálu POP- 650 a ukázat uživatelům jak provádět hardwarovou konfiguraci

Více

PT6300. Návod k použití

PT6300. Návod k použití PT6300 Návod k použití VŠEOBECNÉ INFORMACE Účelem tohoto uživatelského manuálu je poskytnout všeobecné informace o pokladním terminálu PT6300 a ukázat uživatelům jak provádět hardwarovou konfiguraci systému.

Více

Karty externích médií

Karty externích médií Karty externích médií Číslo dokumentu: 405763-221 Kv ten 2006 Tato příručka popisuje použití karet externích médií. Obsah 1 Karty pro slot Digital Media Vložení digitální paměťové karty...................

Více

ThinkPad Wireless WAN Card. Stručná úvodní příručka

ThinkPad Wireless WAN Card. Stručná úvodní příručka ThinkPad Wireless WAN Card Stručná úvodní příručka Kapitola 1. Popis produktu Pokud váš počítač ThinkPad podporuje kartu bezdrátové sítě WAN (Wide Area Network), můžete tuto kartu bezdrátové sítě WAN

Více

Inspiron 17 Řada Příručka majitele. Model počítače: Inspiron 7737 Směrnicový model: P24E Směrnicový typ: P24E001

Inspiron 17 Řada Příručka majitele. Model počítače: Inspiron 7737 Směrnicový model: P24E Směrnicový typ: P24E001 Inspiron 7 Řada 7000 Příručka majitele Model počítače: Inspiron 7737 Směrnicový model: P24E Směrnicový typ: P24E00 Poznámky a upozornění POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají lepšímu

Více

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Instalační příručka

DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061. Instalační příručka DiBos 8, SCSI Upgrade Kit DBEK061 cs Instalační příručka DiBos 8, SCSI Upgrade Kit Obsah cs 3 Obsah 1 Úvod 4 2 Bezpečnostní poznámky 4 3 Upgrade Kit DBEK061 4 4 Rozšíření jednotek DiBos 5 4.1 Příprava

Více

Rozšiřovací jednotka DX517. Instalační příručka hardwaru

Rozšiřovací jednotka DX517. Instalační příručka hardwaru Rozšiřovací jednotka DX517 Instalační příručka hardwaru Obsah Kapitola 1: Než začnete Obsah balení 3 Stručné informace o rozšiřovací jednotce 4 Bezpečnostní pokyny 5 Kapitola 2: Příprava hardwaru Nářadí

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Bluetooth je ochranná známka příslušného

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth je ochranná

Více

Referenční příručka k hardwaru Model Microtower Počítače Compaq řady Evo

Referenční příručka k hardwaru Model Microtower Počítače Compaq řady Evo b Referenční příručka k hardwaru Model Microtower Počítače Compaq řady Evo Číslo dokumentu: 274620-221 Květen 2002 V této příručce jsou uvedeny základní informace týkající se inovace této řady počítačů.

Více

Inspiron 20. Servisní příručka. 3000 Series. Model počítače: Inspiron 20 3052 Regulační model: W15B Regulační typ: W15B002

Inspiron 20. Servisní příručka. 3000 Series. Model počítače: Inspiron 20 3052 Regulační model: W15B Regulační typ: W15B002 Inspiron 20 3000 Series Servisní příručka Model počítače: Inspiron 20 3052 Regulační model: W15B Regulační typ: W15B002 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které

Více

Jednotky Uživatelská příručka

Jednotky Uživatelská příručka Jednotky Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Dell Latitude E6400 Informace o nastavení a funkcích

Dell Latitude E6400 Informace o nastavení a funkcích Informace o výstraze VÝSTRAHA: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E6400 Informace o nastavení a funkcích 1 2 3 4 24 25 26 27 5 6 23 7 8 9 22 21 20 19

Více

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P.

Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Jednotky Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby společnosti HP jsou uvedeny

Více

Model počítače: Inspiron 17R-5720 / 17R-7720 Směrnicový model: P15E Směrnicový typ: P15E001. Dell Inspiron 17R Příručka majitele

Model počítače: Inspiron 17R-5720 / 17R-7720 Směrnicový model: P15E Směrnicový typ: P15E001. Dell Inspiron 17R Příručka majitele Model počítače: Inspiron 17R-5720 / 17R-7720 Směrnicový model: P15E Směrnicový typ: P15E001 Dell Inspiron 17R Příručka majitele Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace,

Více

Dell Inspiron 5423 Příručka majitele

Dell Inspiron 5423 Příručka majitele Dell Inspiron 5423 Příručka majitele Počítačový model: Inspiron 5423 Směrnicový model: P35G Směrnicový typ: P35G001 Poznámky a upozornění POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají

Více

Dell Latitude E4310. O varováních. Informace o instalaci a funkcích

Dell Latitude E4310. O varováních. Informace o instalaci a funkcích Dell Latitude E4310 Informace o instalaci a funkcích O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Čelní pohled 1 snímač okolního světla 19 18 20 17 23

Více

Karty externích médií

Karty externích médií Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Java je ochranná známka společnosti Sun Microsystems,

Více

Karty externích médií

Karty externích médií Karty externích médií Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD logo je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění.

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Java je ochranná známka společnosti Sun Microsystems,

Více

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele.

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele. PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI card. Tato karta umožní jednoduchým způsobem

Více

Montážní rámeček pevného disku Instrukční příručka

Montážní rámeček pevného disku Instrukční příručka Montážní rámeček pevného disku Instrukční příručka CECH-ZCD1 7020229 Kompatibilní hardware Systém PlayStation 3 (řada CECH-400x) Bezpečnostní opatření Abyste zajistili bezpečné používání tohoto produktu,

Více

Rychlá instalace a příručka Začínáme Evo D500 Ultra-Slim Desktop Osobní počítač

Rychlá instalace a příručka Začínáme Evo D500 Ultra-Slim Desktop Osobní počítač b Rychlá instalace a příručka Začínáme Evo D500 Ultra-Slim Desktop Osobní počítač Číslo dokumentu: 250893-221 Listopad 2001 Tato příručka vám usnadní počáteční instalaci hardwaru a softwaru osobního počítače

Více

Dell Inspiron 14R Uživatelská příručka

Dell Inspiron 14R Uživatelská příručka Dell Inspiron 14R Uživatelská příručka Model počítače: Inspiron 5420/7420 Regulační model: P33G Regulační typ: P33G001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java je ochranná známka Sun Microsystems USA, Inc. Logo SD je ochranná známka svého vlastníka. Důležité

Více

Dell Inspiron 3521/5521 Příručka majitele

Dell Inspiron 3521/5521 Příručka majitele Dell Inspiron 3521/5521 Příručka majitele Model počítače: Inspiron 3521/5521 Směrnicový model: P28F Směrnicový typ: P28F001 Poznámky a upozornění POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají

Více

Začínáme Řada stolních počítačů Evo Řada pracovních stanic Evo

Začínáme Řada stolních počítačů Evo Řada pracovních stanic Evo 191077-225_cz.book Page i Wednesday, March 20, 2002 2:04 PM b Začínáme Řada stolních počítačů Evo Řada pracovních stanic Evo Číslo dokumentu: 191077-225 Květen 2002 V této příručce naleznete informace

Více

Karty externích médií

Karty externích médií Karty externích médií Číslo dokumentu: 430244-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje použití karet externích médií. Obsah 1 Karty pro slot Digital Media (pouze u vybraných model ) Vložení digitální paměťové

Více

O varováních. Dell Latitude E5400 a E5500 Informace o instalaci a funkcích. Modely E5400/E5500 s grafickou kartou UMA (Unified Memory Architecture)

O varováních. Dell Latitude E5400 a E5500 Informace o instalaci a funkcích. Modely E5400/E5500 s grafickou kartou UMA (Unified Memory Architecture) O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E5400 a E5500 Informace o instalaci a funkcích Modely E5400/E5500 s grafickou kartou UMA (Unified

Více

Karty externích médií

Karty externích médií Karty externích médií Číslo dokumentu: 404158-221 B ezen 2006 Tato příručka popisuje použití karet externích médií. Obsah 1 Karty pro slot Digital Media (pouze u vybraných model ) Vložení digitální paměťové

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Referenční p íručka k hardwaru Stolní počítač HP Compaq pro obchodní účely Model D530 v provedení Ultra-Slim Desktop

Referenční p íručka k hardwaru Stolní počítač HP Compaq pro obchodní účely Model D530 v provedení Ultra-Slim Desktop Referenční p íručka k hardwaru Stolní počítač HP Compaq pro obchodní účely Model D530 v provedení Ultra-Slim Desktop Číslo dokumentu: 321640-221 Duben 2003 V této příručce jsou uvedeny podrobnější informace

Více

AG-320 Bezdrátová PCI karta kompatibilní s normou 802.11 a/g Příručka pro rychlou instalaci

AG-320 Bezdrátová PCI karta kompatibilní s normou 802.11 a/g Příručka pro rychlou instalaci AG-320 Bezdrátová PCI karta kompatibilní s normou 802.11 a/g Příručka pro rychlou instalaci Verze 1.00 1. vydání 8/2006 Přehled AG-320 je bezdrátová síťová karta určená pro stolní počítače. Informace o

Více

XPS 12. Servisní příručka. Model počítače: XPS Regulační model: T02H Regulační typ: T02H001

XPS 12. Servisní příručka. Model počítače: XPS Regulační model: T02H Regulační typ: T02H001 XPS 12 Servisní příručka Model počítače: XPS 12 9250 Regulační model: T02H Regulační typ: T02H001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které umožňují lepší využití

Více

Inspiron 17/17R. Příručka majitele. Model počítače: Inspiron 3721/5721/3737/5737 Regulační model: P17E Regulační typ: P17E001/P17E002

Inspiron 17/17R. Příručka majitele. Model počítače: Inspiron 3721/5721/3737/5737 Regulační model: P17E Regulační typ: P17E001/P17E002 Inspiron 17/17R Příručka majitele Model počítače: Inspiron 3721/5721/3737/5737 Regulační model: P17E Regulační typ: P17E001/P17E002 Poznámky a upozornění POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace,

Více

Referenční příručka k hardwaru Řada stolních počítačů Compaq Evo v provedení Small Form Factor

Referenční příručka k hardwaru Řada stolních počítačů Compaq Evo v provedení Small Form Factor b Referenční příručka k hardwaru Řada stolních počítačů Compaq Evo v provedení Small Form Factor Číslo dokumentu: 243849-223 Květen 2002 V této příručce jsou uvedeny základní informace týkající se inovace

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

LASERJET PRO 400 MFP. Stručná referenční příručka M425

LASERJET PRO 400 MFP. Stručná referenční příručka M425 LASERJET PRO 400 MFP Stručná referenční příručka M425 Optimalizace kvality kopírování K dispozici jsou následující možnosti nastavení kvality kopírování: Autom. výběr: Toto nastavení použijte, pokud nemáte

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Velmi lehká dokovací stanice HP 2400/2500 Uživatelská příručka

Velmi lehká dokovací stanice HP 2400/2500 Uživatelská příručka Velmi lehká dokovací stanice HP 2400/2500 Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Dell Precision Workstation M6400 Informace o instalaci a funkcích technické údaje

Dell Precision Workstation M6400 Informace o instalaci a funkcích technické údaje O varováních VÝSTRAHA: VÝSTRAHA upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Precision Workstation M6400 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 1 2 3 4 22

Více

Dell Edge Gateway. Servisní příručka. Řada Model počítače: Dell Edge Gateway 5000/5100 Regulační model: N01G/N02G Regulační typ: N01G001/N02G001

Dell Edge Gateway. Servisní příručka. Řada Model počítače: Dell Edge Gateway 5000/5100 Regulační model: N01G/N02G Regulační typ: N01G001/N02G001 Dell Edge Gateway Řada 5000 Servisní příručka Model počítače: Dell Edge Gateway 5000/5100 Regulační model: N01G/N02G Regulační typ: N01G001/N02G001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje

Více

Herní stolní počítač Inspiron Servisní příručka

Herní stolní počítač Inspiron Servisní příručka Herní stolní počítač Inspiron Servisní příručka Model počítače: Inspiron 5675 Regulační model: D27M Regulační typ: D27M001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace,

Více

Návod k obsluze počítačové sestavy ASTRA

Návod k obsluze počítačové sestavy ASTRA Návod k obsluze počítačové sestavy ASTRA Blahopřejeme Vám k zakoupení počítačové sestavy ASTRA. Doufáme, že budete s provedením a výkonem Vašeho nového PC ASTRA při práci s ním spokojeni. OBSAH 1. Provozní

Více

Referenční příručka k hardwaru. Kancelářské počítače HP Pro 3000 Series v provedení Small Form Factor

Referenční příručka k hardwaru. Kancelářské počítače HP Pro 3000 Series v provedení Small Form Factor Referenční příručka k hardwaru Kancelářské počítače HP Pro 3000 Series v provedení Small Form Factor Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v tomto dokumentu se mohou

Více

Referenční p íručka k hardwaru

Referenční p íručka k hardwaru Referenční p íručka k hardwaru Stolní počítače HP Compaq Model dc510 v provedení Small Form Factor Číslo dokumentu: 376293-221 Listopad 2004 V této příručce jsou uvedeny základní informace týkající se

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Referenční příručka k hardwaru

Referenční příručka k hardwaru Referenční příručka k hardwaru Stolní počítač Mini HP EliteDesk řady 800 G1 Stolní počítač Mini HP EliteDesk řady 705 G1 Stolní počítač Mini HP ProDesk řady 600 G1 Stolní počítač Mini HP ProDesk řady 400

Více

Network Video Recorder Uživatelský manuál

Network Video Recorder Uživatelský manuál Network Video Recorder Uživatelský manuál Naskenujte QR kód a klikněte na odkaz pro více informací. NVR Lite & Pro Series QSG NVR Ultra Series QSG Toolbox: http://www.dahuasecurity.com/tools.html 1 Vítejte

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Informace o VÝSTRAZE. Dell Latitude XT2 Informace o nastavení a funkcích. Pohled zepředu a zprava

Informace o VÝSTRAZE. Dell Latitude XT2 Informace o nastavení a funkcích. Pohled zepředu a zprava Informace o VÝSTRAZE VÝSTRAHA: VÝSTRAHA upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude XT2 Informace o nastavení a funkcích Pohled zepředu a zprava 23 24 1 22 21 20 19 18

Více

Inspiron 15/15R. Příručka majitele. Model počítače: Inspiron 3521/5521/5537/3537 Směrnicový model: P28F Směrnicový typ: P28F001/P28F003

Inspiron 15/15R. Příručka majitele. Model počítače: Inspiron 3521/5521/5537/3537 Směrnicový model: P28F Směrnicový typ: P28F001/P28F003 Inspiron 15/15R Příručka majitele Model počítače: Inspiron 3521/5521/5537/3537 Směrnicový model: P28F Směrnicový typ: P28F001/P28F003 Poznámky a upozornění POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace,

Více

Inspiron 15. Servisní příručka. Řada Model počítače: Inspiron 7547 Regulační model: P41F Regulační typ: P41F001

Inspiron 15. Servisní příručka. Řada Model počítače: Inspiron 7547 Regulační model: P41F Regulační typ: P41F001 Inspiron 15 Řada 7000 Servisní příručka Model počítače: Inspiron 7547 Regulační model: P41F Regulační typ: P41F001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které

Více

Dell G5 15. Servisní příručka. Model počítače: Dell G Regulační model: P72F Regulační typ: P72F002

Dell G5 15. Servisní příručka. Model počítače: Dell G Regulační model: P72F Regulační typ: P72F002 Dell G5 15 Servisní příručka Model počítače: Dell G5 5587 Regulační model: P72F Regulační typ: P72F002 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají lepšímu

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port Úvod Nevystavujte PU011 vysokým teplotám. Neumísťujte ji na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU011 ve velmi prašném nebo

Více

NB000062 Sweex Internal USB 2.0 Card Reader 16-in-1

NB000062 Sweex Internal USB 2.0 Card Reader 16-in-1 NB000062 Sweex Internal USB 2.0 Card Reader 16-in-1 Výhody Vzájemná výměna dat Přímý přístup - Kopírování obrázků a souborů a jejich vyměňování pomocí jiné paměťové karty - Přímý přístup k čtyřem přídavným,

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Jednotky Uživatelská příručka

Jednotky Uživatelská příručka Jednotky Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby společnosti

Více

Inspiron 13. Servisní příručka Series. Model počítače: Inspiron Regulační model: P57G Regulační typ: P57G001

Inspiron 13. Servisní příručka Series. Model počítače: Inspiron Regulační model: P57G Regulační typ: P57G001 Inspiron 13 7000 Series Servisní příručka Model počítače: Inspiron 13 7348 Regulační model: P57G Regulační typ: P57G001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které

Více

Karty PC Card. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití karet PC Card v počítači. Leden 2007

Karty PC Card. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití karet PC Card v počítači. Leden 2007 Karty PC Card Číslo dokumentu: 419433-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje použití karet PC Card v počítači. Obsah 1 Konfigurace karty PC Card 2 Vložení karty PC Card 3 Ukončení činnosti a vyjmutí karty

Více

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Autorská práva a licence 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reprodukce, úpravy nebo překlad jsou bez předchozího písemného

Více

Motorola VC5090 stručný návod k použití

Motorola VC5090 stručný návod k použití Motorola VC5090 stručný návod k použití Obecný popis Uchycení Rychlé volby Volitelná klávesnice Výstup na externí anténu Vstup zdroje Displej WLAN LED dioda Zap. / Vyp. LED dioda Tlačítko Zap. / Vyp. Tlačítko

Více

Inspiron 20 Příručka majitele

Inspiron 20 Příručka majitele Inspiron 20 Příručka majitele Model počítače: Inspiron 20 Model 3048 Regulační model: W09B Regulační typ: W09B001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které pomáhají

Více

Externí zařízení Uživatelská příručka

Externí zařízení Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a

Více

Dell OptiPlex XE. O výstrahách. Informace o instalaci a funkcích. VÝSTRAHA: VÝSTRAHA upozorňuje na možné. Stolní počítač pohled zepředu a zezadu

Dell OptiPlex XE. O výstrahách. Informace o instalaci a funkcích. VÝSTRAHA: VÝSTRAHA upozorňuje na možné. Stolní počítač pohled zepředu a zezadu Dell OptiPlex XE Informace o instalaci a funkcích O výstrahách VÝSTRAHA: VÝSTRAHA upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Stolní počítač pohled zepředu a zezadu 1 2 3 4 5 1 kontrolka

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Karty externích médií

Karty externích médií Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

XPS 13 Servisní příručka

XPS 13 Servisní příručka XPS 13 Servisní příručka Model počítače: XPS 13 9350 Regulační model: P54G Regulační typ: P54G002 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které umožňují lepší využití

Více

Referenční příručka k hardwaru. Stolní počítač Mini HP EliteDesk řady 705 G3

Referenční příručka k hardwaru. Stolní počítač Mini HP EliteDesk řady 705 G3 Referenční příručka k hardwaru Stolní počítač Mini HP EliteDesk řady 705 G3 Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka nebo ochranná známka společnosti Microsoft

Více

Inspiron 17. Servisní příručka Series. Model počítače: Inspiron Regulační model: P26E Regulační typ: P26E001

Inspiron 17. Servisní příručka Series. Model počítače: Inspiron Regulační model: P26E Regulační typ: P26E001 Inspiron 17 5000 Series Servisní příručka Model počítače: Inspiron 17 5749 Regulační model: P26E Regulační typ: P26E001 Poznámky, upozornění a varování POZNÁMKA: POZNÁMKA označuje důležité informace, které

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

Program Computer Setup

Program Computer Setup Program Computer Setup Číslo dokumentu: 383705-221 Kv ten 2005 Obsah Program Computer Setup Rejst ík Přístup k programu Computer Setup............... 2 Výchozí nastavení programu Computer Setup.......

Více

Funkce. Stiskněte pro rychlý přístup k naposledy používaným aplikacím nebo naposledy prohlížené stránky. Pro záznam zvuku. 4.

Funkce. Stiskněte pro rychlý přístup k naposledy používaným aplikacím nebo naposledy prohlížené stránky. Pro záznam zvuku. 4. Funkce Funkce Vlastnosti Držením tlačítko tablet zapnete nebo vypnete. 1. Tlačítko Power (zapnutí/vypnutí) Stisknutím tlačítka vypnete nebo zapnete displej. 2. Tlačítko nastavení hlasitosti Stisknutím

Více

Jednotky. Tato příručka popisuje jednotku pevného disku a optické jednotky počítače. Číslo dokumentu: Kv ten 2006

Jednotky. Tato příručka popisuje jednotku pevného disku a optické jednotky počítače. Číslo dokumentu: Kv ten 2006 Jednotky Číslo dokumentu: 407948-221 Kv ten 2006 Tato příručka popisuje jednotku pevného disku a optické jednotky počítače. Obsah 1 Péče o jednotky 2 Indikátor jednotky 3 Pevný disk Výměna pevného disku..........................

Více

Dell OptiPlex 780 Ultra Small Form Factor Informace o instalaci a funkcích technické údaje

Dell OptiPlex 780 Ultra Small Form Factor Informace o instalaci a funkcích technické údaje O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell OptiPlex 780 Ultra Small Form Factor Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více