Organizační řád Moravské zemské knihovny

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Organizační řád Moravské zemské knihovny"

Transkript

1 Organizační řád Mravské zemské knihvny vydaný na základě článku III. dst. 2b statutu Mravské zemské knihvny v Brně (dále jen MZK) vydanéh Ministerstvem kultury ČR A. Všebecná část 1. Ustanvení rganizačním řádu 1.1 Organizační řád je základní vnitřní nrmu MZK, jež upravuje její vnitřní členění, náplně činnsti jedntlivých pracvišť, dělbu práce mezi nimi a jejich vzájemné vztahy. Jeh jedntlivé články bsahují vedle ustanvení základních takvá, která se týkají řízení MZK a jejíh rganizačníh uspřádání. 1.2 Ředitel MZK je zmcněn k vydání Organizačníh řádu dle ustanvení čl. III, dst. 2b citvanéh statutu. Změny Organizačníh řádu a jeh dplňky jsu vyhrazeny řediteli MZK. 1.3 Ruší se Organizační řád Mravské zemské knihvny ze dne , včetně všech změn a dplňků. 1.4 Tent Organizační řád nabývá účinnsti dnem Organizace MZK 2.1 Základními rganizačními útvary MZK jsu sekce, dbry, ddělení a úseky. Jejich název nemusí nutně bsahvat výše uvedené pjmy. Krmě th mhu být zřizvány samstatné referáty, které nejsu na úrvni ddělení, a funkce samstatných pracvníků v přímé řídící půsbnsti ředitele MZK neb jeh náměstků. Organizační uspřádání MZK je ve schématu, které je Přílhu č. 1 tht Organizačníh řádu. 2.2 Nejvyšší útvarvu frmu MZK 1. stupněm řízení je sekce. V čele sekcí stjí náměstci, kteří dpvídají metdicky i výknně za ucelenu blast řídícíh systému. Sekce se člení na dbry, ddělení, úseky a referáty. 2.3 Odbr je zpravidla útvarem 2. stupně řízení, který svu dbrnu půsbnstí pkrývá kmpletně jednu neb více agend, má metdické pravmci vůči statním útvarům při výknu jeh dbrných agend. Odbr se člení na ddělení, úseky a referáty. V čele dbru je veducí dbru.

2 2.4 Útvarem na 3. stupni řízení je ddělení. Tent útvar vyknává ucelenu dbrnu, správní neb administrativní agendu. Oddělení se člení na úseky a referáty. V čele je veducí ddělení Útvarem na 4. stupni řízení je úsek. V čele je veducí úseku Referát není útvarem ani stupněm řízení. Je puze seskupením dvu a více dbrných funkcí stejné pracvní půsbnsti. Pr perativnější řízení dbrných činnstí může být referent pvěřen rganizačními neb řídícími pravmcemi. Tent zaměstnanec není veducím zaměstnancem ve smyslu rganizačníh neb pracvníh řádu. 3. Řízení MZK 3.1 Statutárním zástupcem MZK je ředitel MZK, kteréh jmenuje a dvlává ministr kultury. Ředitel MZK řídí její činnst ve smyslu platnéh statutu MZK a dpvídá za ni ministru kultury. 3.2 Ředitel MZK činí veškeré právní úkny vyplývající z činnsti MZK a je právněn jednat jejím jménem ve všech věcech. Jiní zaměstnanci jsu právněni činit jménem MZK jen právní úkny nezbytné ke splnění ulžených pracvních úklů, ke kterým byli ředitelem MZK písemně zmcněni neb jak t vyplývá z tht Organizačníh řádu a dalších vnitřních nrem vydaných ředitelem MZK. Jinak jsu právněni jednat jménem MZK v bru své půsbnsti, který jim stanví tent Organizační řád a další vnitřní nrmy vydané ředitelem MZK resp. pkyny nadřízených. 3.3 Ředitel MZK dpvídá pdle platných právních předpisů za řádné hspdaření, správu majetku a za persnální rzvj v MZK. Obsah a rzsah svěřené dpvědnsti jedntlivých veducích zaměstnanců MZK v těcht věcech je dán tímt Organizačním řádem a dalšími vnitřními nrmami vydanými ředitelem MZK. 3.4 Zástupcem ředitele MZK je v dbě jeh nepřítmnsti veducí eknmickéh dbru. 3.5 Ředitele MZK v dbě jeh nepřítmnsti může zastupvat, na základě písemné plné mci ředitele MZK, náměstek ředitele MZK pr výzkum, vývj a strategický rzvj neb náměstek pr knihvnické služby. 3.6 Náměstek ředitele MZK pr knihvnické služby dpvídá za krdinaci plnění úklů MZK v blasti absenčních, prezenčních a n-line služeb knihvny. 3.7 Náměstek ředitele MZK pr výzkum, vývj a strategický rzvj dpvídá za rganizaci výzkumu a vývje, technlgický rzvj a jeh krdinaci v MZK, a činnsti spjené s dplňváním a zpracváním knihvních fndů. 3.8 Náměstci ředitele mají v přímé půsbnsti veducí dbrů a ddělení v rámci svých útvarů. 3.9 Veducí ddělení mají ve své přímé řídící půsbnsti zaměstnance v rámci svých ddělení.veducí úseků mají ve své přímé řídící půsbnsti zaměstnance v rámci svých úseků Veducí zaměstnanci MZK v bru své půsbnsti, který je vymezen tímt Organizačním řádem a dalšími vnitřními nrmami vydanými ředitelem MZK, resp. pkyny nadřízených: řídí činnst svých útvarů a dpvídají za jejich výsledky; za tím účelem stanvují a ukládají pdřízeným zaměstnancům úkly, rganizují, řídí a kntrlují jejich práci v suladu s jejich pracvním zařazením a ppisem práce, ve svěřených blastech dpvídají za ddržení příslušných pstupů a závazků vyplývajících pr rganizaci z platných právních předpisů, vytvářejí v dané blasti

3 ptřebnu dbrnu a infrmační základnu, aktivně sledují stav v příslušné blasti, předkládají dpručení a navrhují adekvátní patření, navrhují svému nadřízenému přijetí, prpuštění a pracvní zařazení pdřízených zaměstnanců, pečují bezpečnst a chranu zdraví při práci ve svěřeném útvaru, pečují udržvání a rzvj kvalifikace pdřízených zaměstnanců ve vztahu k bru vyknávané práce, splupracují v rámci MZK za účelem efektivníh plnění stanvených úklů, pdílejí se na splupráci a naplnění dhd MZK s knihvnami, institucemi a dbrnými pracvišti v ČR a v zahraničí, pečují svěřený majetek, plánují svu činnst v suladu s výknem dbrné půsbnsti a v případech stanvených pravidly vnitrpdnikvéh řízení sestavují záměry včetně rzpčtu nákladů na výkn svých činnstí, tent rzpčet ddržvat a dbát při tm na maximální hspdárnst jednají jménem MZK v rzsahu jim svěřeném (viz čl. 3.2) Zaměstnanci na dislkvaných pracvištích se ve věcech týkajících se prvzu a správy bjektu, v němž se dislkvané pracviště nachází, řídí nrmami a pkyny th nadřízenéh, který je za bjekt dpvědný Ke sledvání, prjednávání a řešení dbrných, prvzních a rganizačních úklů a tázek zřizuje ředitel MZK stálé a dčasné pradní rgány Základním stálým pradním rgánem ředitele MZK je prada vedení MZK, která prjednává návrhy rzhdnutí, která mají vlivnit pdstatným a trvalým způsbem činnst, vnější vztahy, řízení neb strukturu MZK, jakž i závažné aktuální prblémy MZK. Prjednává knkrétní úkly, pstupy a krdinaci činnsti, vyplývající pr jedntlivé útvary MZK z těcht rzhdnutí. Knkrétní úkly se uvedením v zápise z prady vedení stávají závaznými Pradě vedení předsedá ředitel MZK. Členy prady vedení jsu náměstci ředitele a zástupce ředitele. O účasti dalších zaměstnanců rzhduje ředitel MZK. Prada vedení se schází zpravidla 1x týdně Na pradě vedení navazují prady jedntlivých sekcí či jejich částí (zpravidla 2x měsíčně neb dle ptřeby) Dalším pradním rgánem ředitele je prada veducích ddělení. Schází se přibližně 3x rčně k prjednání základních kncepčních prblémů. 4. Sustava vnitřních rganizačních nrem 4.1. Sustavu vnitřních rganizačních nrem tvří: a) rzhdnutí ředitele MZK, kterými se vyhlašují zásadní patření nrmativníh charakteru, b) pkyny ředitele MZK, kterými se ukládají úkly veducím zaměstnancům na prvním a druhém stupni řízení, c) směrnice ředitele MZK, kterými se blíže určují zásady, pravidla a pstup v činnstech a blastech půsbení MZK, d) metdické pkyny veducích na 1. a 2. stupni řízení, které stanvují pstup všech útvarů v blasti jimi metdicky řízených činnstí Rzhdnutí a směrnice ředitele MZK a metdické pkyny veducích jsu zveřejněny a zpřístupněny zaměstnancům MZK prstřednictvím intranetu MZK. Rzhdnutí a směrnice jsu chrnlgicky číslvány a za lmítkem vždy následuje rk vydání (nn/rrrr). Každé rzhdnutí a směrnice vždy bsahuje datum účinnsti tht dkumentu. Za číslvání rzhdnutí a směrnic ředitele MZK dpvídá veducí sekretariátu ředitele MZK.

4 5. Předávání a přejímání funkcí 5.1 Předávání a přejímání funkcí veducích zaměstnanců se prvádí písemně. Při předávání funkce je třeba zejména zjistit a zhdntit stav a výsledky činnsti útvaru a přídit tm zápis, který pdepíší předávající, přejímající a jeh nadřízený. 5.2 Přejímající zaměstnanec je pvinen se seznámit se všemi pdmínkami a platnými předpisy pr činnst přejímanéh útvaru, a t zejména s becně závaznými právními předpisy, rganizačními nrmami, prvzními a bezpečnstními předpisy a statními důležitými vnitřními předpisy. 5.3 Ustanvení dst. 1 platí i pr předávání funkcí statních zaměstnanců, u nichž je t vzhledem k důležitsti funkce neb rzsahu hmtné dpvědnsti žáducí. 5.4 Při předávání a přejímání funkce zaměstnanců přím dpvědných za hspdářské prstředky se ke dni předání prvede mimřádná inventarizace svěřených hspdářských prstředků. B. Útvary MZK 1. Odbr ředitele ŘED 1.1 Sekretariát ředitele SEK Je ddělením. Organizačně i pmcí dbrných stanvisek a návrhů zajišťuje řediteli jeh řídící práci,eviduje písemnsti adresvané řediteli MZK a zajišťuje jejich plynulu distribuci a vyřizvání, kntrluje plnění pravidel v blasti spisvé agendy, ve splupráci s příslušnými dbry neb dděleními zajišťuje a krdinuje splupráci MZK se zahraničím, perativně zajišťuje další administrativní a rganizační úkly, zajišťuje chd pšty a pdatelny, realizuje spnzrsku činnst, zajišťuje kmunikaci s médii, zajišťuje tvrbu prpagačních materiálů MZK a prpagační materiály k výstavám, spravuje archív ftdkumentace včetně servisu pr média, zabezpečuje kulturní aktivity v prstrách MZK a rganizačně se na nich pdílí, spravuje archiv MZK, zajišťuje dpravu sb i materiálu, zajišťuje údržbu a pravy autmbilů, zajišťuje prvz jídelny.

5 1.1.1 Technické ústředí knihven TUK Je úsekem. Sleduje vývj ve své blasti, srvnává, hdntí a vybírá vhdné typy výrbků pr zahrnutí d nabídky TÚK, prvádí sustavný průzkum trhu. Zejména: zajišťuje výrbu tiskpisů a pmůcek pr knihvny, uzavírá hspdářské smluvy s ddavateli a dpvídá za jejich plnění. Prvádí kntrlu ddavatelských faktur a zdpvídá za věcnu správnst jejich bsahu, vede jejich evidenci. Vyřizuje reklamace zbží s jedntlivými ddavateli, pdle pžadavků knihven zajišťuje zasílání i přímý prdej tiskpisů a pmůcek, rediguje a rganizuje ptřebné materiály pr knihvny, prvádí zaúčtvání faktur, zpracvává týdenní, měsíční a rční účetní uzávěrky skladvé evidence, vede účetní archiv, zajišťuje přímý prdej knihvnických tiskpisů a pmůcek v htvsti, na úseku skladvéh hspdářství zajišťuje hspdárné a dbrné uskladnění zbží, prvádí rční inventuru zásb skladu zbží určenéh k prdeji, vede evidenci a výkazy zásb, prpaguje zbží, prezentuje knihvnické pmůcky a tiskpisy na vybraných, zejména knihvnických akcích, kmplexně zajišťuje prjekt Ministerstva kultury ČR Česká knihvna spčívající v nákupu a distribuci nvé české literatury d veřejných knihven ČR, v rámci tht úklu vyhlašuje prgram pr nakladatele i pr knihvny. Připravuje pdklady pr nakladatele, zpracvává materiály pr jednání Literární rady, vyhtvuje dpisy a bjednávky pr nakladatele, zpracvává antvané seznamy titulů pr knihvny, sumarizuje pžadavky knihven, zajišťuje publikace d nakladatelů a jejich distribuci knihvnám, eviduje knihvnami ptvrzené výdejky, urguje jejich ddání, zajišťuje administrativu a účetní evidenci spjenu s prjektem, vede archiv ČK. 1.2 Oddělení knihvnictví MET Zpracvává kncepční materiály, plán rzvje a jejich hdncení, pdklady pr řídící činnst MZK, prvádí výzkumnu, průzkumvu a rzbrvu činnst, zpracvává a vyhdncuje statistické údaje činnsti knihven Úsek výknu reginálních funkcí - REF Pskytuje a krdinuje dbrnu pradensku a knzultační činnst veřejným a dbrným knihvnám, zabezpečuje vzdělávání a dšklvání prfesinálních a neprfesinálních knihvnických pracvníků, rganizuje semináře, prady a činnst pracvních skupin, spravuje výukvé centrum, spravuje příruční knihvnu KN,

6 vydává knihvnický časpis Duha Nakladatelství s vědecku redakcí Je samstatným referátem. Vede evidenci ISBN, zajišťuje přidělvání čísel nvým publikacím a desílá hlášení d nárdní agentury zajišťuje tisk dbrných publikací. 1.3 Persnální referát Je samstatným referátem. Zajišťuje pracvněprávní a sbní záležitsti pracvníků, plánuje ptřeby pracvních sil, přijímání a uvlňvání pracvníků, jejich jedntnu evidenci, sciální plitiku a péči člvěka, shrmažďuje nabídky zájemců míst a kmunikuje s Úřadem práce, přijímá, eviduje stížnsti, známení a pdněty, předává je k pršetření, dbá na ddržvání termínů vyřízení pdání včetně bsahvé stránky, sleduje přijatá patření včetně jejich plnění. 1.4 Referát interníh auditu Je samstatným referátem. Řediteli MZK navrhuje plán interníh auditu, který p schválení realizuje, předkládá řediteli MZK dpručení ke zkvalitnění vnitřníh kntrlníh systému, k předcházení neb zmírnění rizik, řeší mimřádné audity nařízené ředitelem MZK, na základě prvedených auditů předkládá návrh patření k nápravě zjištěných nedstatků. 2. Sekce knihvních služeb SKS 2.1 Odbr služeb OS Pskytuje knihvnick-infrmační služby uživatelům MZK. Prvádí absenční půjčvání dkumentů a umžňuje prezenční studium. Zabezpečuje meziknihvní výpůjční služby vlastních dkumentů i dkumentů z jiných knihven ČR i v mezinárdním měřítku. Krdinuje pskytvání služeb uživatelům MZK. Zabezpečuje n-line služby uživatelům Oddělení základních služeb OZS

7 Pskytuje základní knihvnick-infrmační služby, realizuje absenční výpůjční služby, pdává dbrné infrmace fndech a službách MZK a statních knihven, rzvíjí individuální i klektivní frmy práce s uživateli, vede evidenci uživatelů MZK a spravuje autmatizvaný výpůjční systém, dpvídá za ddržvání pravidel pskytvání služeb ve smyslu knihvníh řádu, prvádí zjedndušenu retrknverzi živéh fndu, vede evidenci čtenářských ztrát výpůjček a vyřizuje náhrady za ně, ppřípadě zajišťuje pdklady pr vymáhání náhrad za ztráty cestu práva, spravuje centrální pkladnu pr pplatky, absenční služby jsu rzděleny na části vedení směnnéh prvzu zabezpečuje prvz, prezenční a absenční využívání fndů a pskytvání knihvnickinfrmačních služeb ve studvnách, zabezpečuje uspřádání a půjčvání peridik z fndu vlnéh výběru Úsek meziknihvních služeb MVS Zajišťuje meziknihvní výpůjční služby uživatelům MZK z/d jiných knihven ČR a zahraničí, zpřístupňuje fndy MZK knihvnám v ČR i v zahraničí přímým půjčváním, respektive zajišťváním kpií i frmu dcument delivery (včetně služby ebks n Demand ve splupráci s Oddělením digitalizace a Oddělením rukpisů a starých tisků) Oddělení infrmačních služeb OIS Pdílí se na řešení teretických a výzkumných úklů z blasti bibligrafie, pskytuje bibligrafické a faktgrafické infrmace, zpracvává rešerše, seznamuje veřejnst se základy infrmačních znalstí fndech a službách MZK prstřednictvím exkurzí, vytváří kncepci infrmační gramtnsti, vytváří čtenářsku pdpru buduje a spravuje fndy příručních knihven v hlavních studvnách, seznamuje čtenáře s licencvanými elektrnickými zdrji knihvny frmu šklení a individuálních knzultací, zabezpečuje činnst Inf USA, spravuje příruční knihvnu INF dpvídá za graficku i bsahvu náplň webvých stránek MZK (včetně jazykvých mutací), vytváří pdnikvu grafiku MZK a dhlíží na její ddržvání (rientační a infrmační systém MZK), zajišťuje výtvarné řešení ediční a výstavní činnsti, prvádí analytický ppis článků z peridik pr bibligrafické báze dat a garantuje blast bibligrafie.

8 Úsek firemních a bchdních infrmací FOI Spravuje vlastní studvnu, pskytuje bibligrafick-infrmační služby v blasti specializace, buduje, zpracvává a zpřístupňuje fnd speciálních druhů technické literatury (nrmy, patenty, firemní literatura), buduje a udržuje příslušný infrmační aparát Úsek zahraničních knihven ZK Dplňuje, zpracvává a spravuje fnd Německé knihvny (partnerské knihvny Gethe- Institutu), Rakuské knihvny (Österreich-Biblithek) a Anglické knihvny (partnerské knihvny British Cuncil); systematicky pečuje jeh zpřístupňvání, spravuje vlastní půjčvnu a studvnu, prvádí absenční a prezenční výpůjčky, pskytuje bibligrafick-infrmační služby individuálním a klektivním uživatelům, ve splupráci se svými partnery se pdílí na rganizaci autrských čtení, výstav, seminářů a dalších literárních akcích, zajišťuje exkurze pr škly různých stupňů a další uživatele, na vyžádání zajišťuje pbyty zahraničních hstů. 2.2 Oddělení peridik OP Na základě platných právních předpisů získává pvinné výtisky českéh peridickéh tisku, kntrluje jejich úplnst a reklamuje neddané exempláře, dplňuje česká i zahraniční peridika nákupem pr knihvní fnd i příručky, vede jejich evidenci a prvádí kmpletaci, zajišťuje jmenné a věcné zpracvání peridik v suladu s platnými mezinárdními (nárdními) standardy v rámci sdílené katalgizace ve splupráci s NK a VKOL (Aleph Cluster), přiděluje lkace a signatury seriálvým přírůstkům, pdílí se na tvrbě katalgizační plitiky pr jmenné zpracvání seriálů, prvádí adjustaci seriálů a zajišťuje předávání svazků d vazby pdle dhdnutých kritérií, spravuje studvnu a sklady vázaných nvin a mikrmédií seriálů, zajišťuje jejich prezenční využívání včetně knihvnick-infrmačních služeb, prvádí reprgrafické služby na speciálních přístrjích pr seriály, předává běžný rčník české i zahraniční peridické literatury d studven pdílí se na budvání subrnéh katalgu ČR retrspektivním zpracváváním peridické prdukce z fndů MZK, rediguje a zpracvává záznamy bhemikálních nvinách a časpisech d báze dat pdle mezinárdních standardů, krdinuje práce na prjektu retrspektivníh subrnéh katalgu peridik vydaných v českých krajích, zajišťuje krdinaci a administrativu k placeným elektrnickým infrmačním zdrjům, zajišťuje rganizaci peridik vybraných pr chranné mikrsnímkvání, včetně jejich přípravy kmpletací a zpracváním d databází.

9 3. Sekce vývje, výzkumu a strategickéh rzvje SVaV Odpvídá za rzvj výzkumu a vývje MZK a přípravu, průběh a vyhdncvání prjektů. Za tímt účelem krdinuje a kntrluje činnst dpvědných řešitelů. Krdinuje další prjekty MZK aplikačníh charakteru. Rzvíjí zahraniční styky MZK. Zajišťuje přípravu mezinárdních dhd a sleduje jejich plnění. Zajišťuje účast MZK v mezinárdních strukturách, na mezinárdních knferencích a seminářích a přádání mezinárdních knferencí a seminářů v prdukci MZK. 3.1 Oddělení autmatizace a vývje OAV Zabezpečuje vývj SW prvádí analýzu a aplikaci autmatizvanéh zpracvání v blasti knihvnictví, bibligrafie a infrmační činnsti, zajišťuje SW, HW a servis pr jedntlivá pracviště MZK včetně pršklení jejich využívání, zakládá a spravuje databáze pdle ptřeb a pžadavků pracvišť MZK, prvzuje www stránky, technicky zabezpečuje napjení MZK na externí databáze v krdinaci s ddělením peridik, zabezpečuje pršklvání vybraných pracvníků MZK a seznamuje je s bsluhu výpčetní techniky, zajišťuje správu a prvz knihvníh systému ALEPH, účetníh systému Fénix a mzdvéh systému a prvz a rzvj digitální knihvny MZK, správu digitálních dat, krdinuje a zabezpečuje prvz výpčetní techniky pr knihvnické prcesy v MZK, spravuje příruční knihvnu AUT Úsek VaV Organizuje výzkumnu a vývjvu činnst MZK a pdílí se na administraci grantů, zajišťuje přehled výzkumné a vývjvé činnsti jedntlivých pracvišť MZK, administruje předávání výsledků VaV d registrů Rady vlády pr výzkum, vývj a invace (RIV ad.), pdílí se na tvrbě bází dat, vytváří plán ediční činnsti MZK, řeší prjekty VaV. 3.2 Oddělení rukpisů a starých tisků ST Spravuje jemu svěřený histrický fnd MZK a zpřístupňuje h v suladu s knihvním řádem MZK a platnými badatelskými směrnicemi, dplňuje a katalgizuje rukpisy, prvtisky, staré tisky, grafiky a mapy, buduje a spravuje dbrnu příruční knihvnu PST, spravuje vlastní studvnu kde zpřístupňuje uživatelům vzácné sbírky, určené k prezenčnímu studiu se zvýšeným dzrem

10 služí jak vědeck-infrmační centrum pr dmácí a zahraniční badatele včetně institucí, v suladu s dhdami s církevními řády zajišťuje správu, chranu a studium fndů klášterních knihven, vyvíjí vlastní dbrnu činnst v blasti dějin knižní kultury a ve zpracvání a zpřístupnění histrických fndů, řeší prjekty vědy a výzkumu v blasti ppisu a zpřístupnění histrických fndů, vydává svědčení k vývzu předmětů kulturní hdnty z bru knižní kultury (ve smyslu platných právních předpisů) Hudební knihvna HUD Je úsekem. Vyvíjí vlastní vědecku a výzkumnu činnst v blasti hudební vědy zajišťuje jmenné a věcné zpracvání hudebních dkumentů pskytuje dbrné knzultace a bibligrafick-infrmační služby individuálním a klektivním uživatelům, buduje a spravuje příruční knihvnu včetně akvizice přístupu d specializvaných n-line databází, pdílí se na retrknverzi fndu zpracváním hudebnin. 3.3 Oddělení dplňvání a zpracvání fndů ODZF Zajišťuje dplňvání a zpracvání knihvníh fndu MZK. Pdílí se na výzkumné a vývjvé činnsti Úsek dplňvání fndů AKV Na základě platných právních předpisů získává pvinné výtisky neperidických publikací bhemikální prdukce, kntrluje úplnst devzdávaných pvinných výtisků a reklamuje neddané exempláře, nákupem a dary dplňuje další exempláře dmácích dkumentů s důrazem na mravika, retrspektivně dplňuje chybějící tituly dmácích i zahraničních dkumentů, zpracvává a spravuje výměnu fndů, eviduje přírůstky dkumentů, z nichž 2x týdně instaluje pracvní výstavky, vede přírůstkvé seznamy, přiděluje lkace a signatury, Úsek jmennéh ppisu - JMP Zajišťuje jmenné zpracvání knih v suladu s mezinárdními (nárdními) standardy v rámci sdílené katalgizace ve splupráci s NK a VKOL (Aleph Cluster), pdílí se na tvrbě katalgizační plitiky pr jmenné zpracvání dkumentů a autrit. pdílí se na budvání celnárdní databáze nárdních autrit prvzvané NK ČR, zajišťuje zpracvání jmenných autritních záznamů dle ptřeb linky zpracvání knižních dkumentů v suladu s mezinárdními (nárdními) standardy.

11 3.3.3 Úsek věcnéh ppisu a nárdních autrit VPA Zajišťuje věcné zpracvání knih a peridik dplňvaných d fndů MZK v suladu s platnými mezinárdními (nárdními) standardy, pdílí se na tvrbě katalgizační plitiky pr věcné zpracvání dkumentů, pdílí se na budvání celnárdní databáze nárdních autrit prvzvané NK ČR, krdinuje zpracvání autritních záznamů na úsecích zpracvání speciálních dkumentů, reginálníh a analytickéh ppisu, prvádí lkální supervizi jmenných autritních záznamů vytvřených v MZK, krdinuje práce na harmnizaci autrských přístupvých rejstříků v bázi mzk01, spravuje příruční knihvnu POP Úsek retrspektivní knverze - RETRO Pdílí se na budvání subrnéh katalgu ČR retrspektivním zpracváváním knižní a peridické prdukce z fndů MZK, krdinuje retrspektivní knverzi katalgů knihvny prvádí deduplikaci a slučvání záznamů, sjedncuje a pravuje způsby zápisu údajů bibligrafickéh záznamu, na jejichž ukládání se pdílí více pracvišť, prvádí analytický ppis článků z peridik pr bibligrafické báze dat. 3.4 Odbr revize a chrany fndů ORF Zajišťuje chranu, správu a revizi knihvníh fndu MZK. Pdílí se na výzkumné a vývjvé činnsti při realizaci prjektů VISK, IOP a dalších nárdních a evrpských prjektů. Při své činnsti se řídí schválenými standardy a dpručeními. Je dpvědný za digitalizaci knihvníh fndu MZK Oddělení revize fndu - OR Prvádí běžné peridické i mimřádné revize knihvních fndů v suladu s platnými právními předpisy, přešetřuje případy dčasné nezvěstnsti a předkládá a prvádí návrhy na dpisy z fndů, včetně prvádění průběžné aktualizace fndu, změny v evidenci prvádí v případě ptřeby v SK ČR, spravuje přírůstkvé seznamy, zpracvává a vede seznam úbytků, prvádí retrknverzi živéh knihvníh fndu, prvádí deduplikaci a slučvání záznamů, sjedncuje a pravuje způsby zápisu údajů bibligrafickéh záznamu, na jejichž ukládání se pdílí více pracvišť, perativně sjedncuje a pravuje způsby zápisu údajů bibligrafickéh záznamu, na jejichž ukládání se pdílí více pracvišť, spravuje a aktualizuje místní katalgy, prvádí adjustaci knihvníh fndu a předávání svazků d vazby pdle dhdnutých kriterií zajišťuje skenvání vybraných bálek knih a bsahů,

12 splečně s ddělením knihvních fndů rganizuje ulžení knihvníh fndu ve skladišti a depzitářích, prvádí nezbytné změny lkace, zajišťuje prvádění knzervátrských prací a splupracuje na tmt úseku především s ddělením rukpisů a starých tisků, zabývá se chranu knihvních fndů v blasti prevence, individuální a hrmadné knzervace fndů Oddělení knihvních fndů - OKF Splečně s ddělením revize fndu rganizuje ulžení knihvních fndů ve skladišti i v depzitářích, vyhledává dkumenty vyžádané uživateli pr absenční a prezenční studium a zajišťuje jejich zpětné zařazení ve skladech Úsek knihařské dílny ÚKD zajišťuje pdle pracvní kapacity knihařské a kartnážní práce pr knihvní fndy a knihařské práce na publikacích tištěných v MZK, zajišťuje tisk ptřebných tiskpisů pr TUK, zajišťuje skladvé hspdářství pr technické prvzy a vede evidenci a výkazy Oddělení digitalizace DIG Krdinuje digitalizaci v MZK, prvádí mikrsnímkvání peridik a vzácných tisků v suladu s prgramem chrany knihvních fndů, zajišťuje digitalizaci vybraných dkumentů, tvří metadata a zajišťuje prpjení skenů se záznamy v Alephu, ve splupráci s Oddělením autmatizace a vývje zajišťuje správu digitálních dat (data curatin) Úsek tvrby a správy metadat TSM Prvádí zpracvání digitálních brazvých subrů a vytváří ppisná, strukturální a administrativní metadata. Při své činnsti se řídí schválenými standardy a dpručeními, Připravuje data pr imprty digitalizvaných dkumentů neb jejich částí v předepsané struktuře pr dluhdbu archivaci, pr zpřístupnění a subry dat pr evidenci v systému Registr digitalizace, Ve splupráci s Oddělením autmatizace spravuje datvý bsah systému Kramerius a dalších systémech. V blasti své půsbnsti navrhuje metdiky, systémvé změny, standardy a zajišťuje metdicku a pradensku činnst. 3.5 Úsek IT pdpry Zajišťuje SW, HW a servis pr jedntlivá pracviště MZK včetně pršklení jejich využívání,

13 zajišťuje prvz datvé sítě MZK včetně zajištění připjení k Internetu, prvzuje www stránky, zabezpečuje pršklvání vybraných pracvníků MZK a seznamuje je s bsluhu výpčetní techniky, zajišťuje správu a prvz účetníh systému, mzdvéh systému a dalších systémů služících k pdpře prvzu rganizace, zajišťuje správu a prvz tiskvéh kpírvacíh systému. 4. Odbr eknmický OE Zabezpečuje kmplexní eknmicku agendu suvisející s hspdařením MZK a blast investičníh rzvje. Odpvídá za činnst v blasti infrmační sustavy, rzpčtu, cen a zpracvání mezd. Sleduje, krdinuje a metdicky řídí eknmicku a daňvu prblematiku suvisející s činnstí všech útvarů MZK, v dané blasti pskytuje knzultace. Zajišťuje základní materiálvé a technické pdmínky nezbytné pr činnst statních útvarů MZK. Zajišťuje předpklady pr plnění pvinnstí rganizace v blasti chrany majetku, pžární chrany a bezpečnsti a chrany zdraví při práci. Organizačně i pmcí dbrných stanvisek a návrhů zajišťuje řediteli infrmační servis ptřebný pr řízení MZK. Zajišťuje právní pmc MZK. 4.1 Úsek účtárny (UCT) Metdicky řídí finanční účetnictví MZK, zajišťuje vypracvání a předkládání účetních a statistických výkazů, kntrluje správnst účetních a statistických výkazů, zajišťuje dstranění zjištěných závad, vede účetní archiv, splupracuje při prvádění revizí hspdaření, splupracuje při vypracvání dílčích a kmplexních rzbrů výsledků hspdaření rganizace, zajišťuje zpracvání mezd vč. sestav dvdu daní, zdravtníh a sciálníh pjištění a rčníh vyúčtvání daní z příjmů, zajišťuje výpčet a kntrlu cestvních příkazů, zajišťuje prplácení mezd, cestvních náhrad, výdajů za drbná vydání, stravenek apd., zajišťuje evidenci, distribuci a kntrlu dšlých faktur, zajišťuje fakturaci činnsti rganizace a kntrlu úhrad, zabezpečuje styk s bankvními ústavy, vydává a aktualizuje místní seznamy, prúčtvává výsledky inventur dle příkazu ředitele rganizace, připravuje pdklady pr inventarizaci a prvádí změny v perativní evidenci, zajišťuje agendu n-line plateb, vede skladvu evidenci kancelářskéh materiálu a publikací, zajišťuje evidenci a výkazy sptřebě phnných hmt. 4.2 Oddělení prvzu OP

14 Zajišťuje malé i velké pravy, rganizuje činnsti v blastech brany, pžární chrany a bezpečnsti, dpvídá vedení MZK za ddržvání všech příslušných pstupů v suladu s platnými právními předpisy, zajišťuje činnst suvisející se správu budv a prvzem MZK (např. úklidvé práce) zajišťuje dle pžadavků jedntlivých dbrů a útvarů MZK zbží a drbný hmtný materiál neinvestiční pvahy, ve splupráci se správu bjektu vypracvává plán kntrl PO a OBP, prvádí rzbry pracvních úrazů, vede jejich evidenci, prvádí šklení, zajišťuje bezpečnstní a pžární agendu Úsek údržby - UDR Zajišťuje prvz, údržbu a pravy budv a jejich technických zařízení (elektr, vytápění, plyn, spjvací prstředky apd.), zajišťuje pravy strjů a přístrjů (krmě výpčetní techniky), zajišťuje údržbu a pravy speciálních strjů MZK Úsek správy dmu SPR Zajišťuje prvz a údržbu EPS, EZS, VS, TUV, VZT, klimatizace, zálžníh zdrje, MaR a TÚ zajišťuje kmplexní PO a BOZP zajišťuje veškeré elektrúdržbářské práce Úsek úklidu UKL Zajišťuje veškeré úklidvé práce splečných prstr, kanceláří, prvzních místnstí, sciálních zařízení a skladů v budvě MZK, zajišťuje úklid kmunikací klem budvy MZK. V Brně dne Mgr. Tmáš Gec ředitel Mravské zemské knihvny

Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně

Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně Organizační řád Mravské zemské knihvny v Brně vydaný na základě článku III. dst. 2b statutu Mravské zemské knihvny v Brně (dále jen MZK ) vydanéh Ministerstvem kultury ČR 25. 2. 2002. A. Všebecná část

Více

Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně

Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně Organizační řád Mravské zemské knihvny v Brně vydaný na základě článku III. dst. 2b statutu Mravské zemské knihvny v Brně (dále jen MZK ) vydanéh Ministerstvem kultury ČR 25. 2. 2002. A. Všebecná část

Více

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou.

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou. STATUT STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NOVÉ ZNĚNÍ Článek 1 - Úvdní ustanvení 1. Státní fnd rzvje bydlení (dále jen Fnd ) je právnicku sbu. 2. Fnd byl zřízen záknem č. 211/2000 Sb., Státním fndu rzvje bydlení

Více

Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2015/2016

Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2015/2016 Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52 Mgr. Radmír Palát krdinátr ICT, metdik ICT Plán práce 2015/2016 Náplň činnsti Náplň práce ICT krdinátra vychází z vyhlášky 317/2005

Více

INTRANET V JVK ČESKÉ BUDĚJOVICE

INTRANET V JVK ČESKÉ BUDĚJOVICE INTRANET V JVK ČESKÉ BUDĚJOVICE Vladimír Pávek, Jihčeská vědecká knihvna v Českých Budějvicích Úvd Jihčeská vědecká knihvna (JVK) v Českých Budějvicích prvzuje své webvé stránky d začátku rku 1996 (tehdy

Více

Organizace školní knihovny. PhDr. Marie Šedá MSVK Ostrava seda@svkos.cz

Organizace školní knihovny. PhDr. Marie Šedá MSVK Ostrava seda@svkos.cz Organizace šklní knihvny PhDr. Marie Šedá MSVK Ostrava seda@svks.cz Osnva rganizační začlenění knihvny v rámci škly kncepce, plánvání a hdncení knihvny knihvní řád prstr, technika, estetika autmatizvané

Více

NABÍDKA NA VEDENÍ ÚČETNICTVÍ ČI DAŇOVÉ EVIDENCE JE URČENA:

NABÍDKA NA VEDENÍ ÚČETNICTVÍ ČI DAŇOVÉ EVIDENCE JE URČENA: NABÍDKA NA VEDENÍ ÚČETNICTVÍ ČI DAŇOVÉ EVIDENCE JE URČENA: 1.Právnickým sbám - Splečnstem s ručením mezeným či a.s. - Splečenstvím vlastníků bytů - Bytvým družstvům - Družstvům jiným než bytvým - Jiným

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 29/2005. Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Pardubice

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 29/2005. Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Pardubice UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 29/2005 Věc: Půsbnst pr: Vnitřní kntrlní systém na Univerzitě Pardubice všechny útvary Univerzity Pardubice Účinnst d: 1. 1. 2006 Vypracval a předkládá: Schválil: Ing.

Více

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD Sídl: Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600 www.nuts2severzapad.cz, www.eurpa.eu Pracviště: Závdní 379/84A, 360 21 Karlvy Vary tel.: 353 222 624 e-mail: ridicirgan@nuts2severzapad.cz PLÁN

Více

Š K O L N Í R O K / ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT. Plán práce 2012/2013

Š K O L N Í R O K / ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT. Plán práce 2012/2013 Š K O L N Í R O K 2 0 1 2 / 2 0 1 3 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52 Mgr. Radmír Palát krdinátr ICT Plán práce 2012/2013 Náplň činnsti Náplň práce ICT metdika vychází z vyhlášky 317/2005 upravené

Více

Statut České televize

Statut České televize Statut České televize ČLÁNEK I POSTAVENÍ ČESKÉ TELEVIZE 1. Česká televize je právnicku sbu zřízenu s účinnstí d 1. ledna 1992 záknem č. 483/1991 Sb., České televizi, ve znění pzdějších předpisů. 2. Česká

Více

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SODRŽNOSTI SEVEROZÁPAD

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SODRŽNOSTI SEVEROZÁPAD Sídl: Masarykva 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severzapad.cz, www.eurpa.eu Pracviště: Závdní 353/88, 360 21 Karlvy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502 353 e-mail:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: 328 /RAF /2013 Spisvý znak Skartační znak Vypracval: Schválil: Pedaggická rada prjednala dne 29.8.2013 Směrnice nabývá platnsti de dne: 1.9.2013 A.1. A5 Mgr.Jiří Cabrnch, ředitel

Více

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu Článek 1 Stanvy SKODAMOTOR Veterán Klubu Název, půsbnst, sídl a symbly 1. SKODAMOTOR Veterán Klub (SVK) je samstatným suverénním a dbrvlným bčanským sdružením zájemců v blasti histrie mtrismu, zalžené

Více

Provozování a využívání výpočetní techniky a počítačové sítě Vysoké školy ekonomické v Praze

Provozování a využívání výpočetní techniky a počítačové sítě Vysoké školy ekonomické v Praze Prvzvání a využívání výpčetní techniky a pčítačvé sítě Vyské škly eknmické v Praze Strana 1 / 5 Stav dkumentu 1 Prvzvání a využívání výpčetní techniky a pčítačvé sítě Vyské škly eknmické v Praze Antace:

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB dle Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady EU 2016/679 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním

Více

Organizační řád. Mateřská škola a Základní škola Duhový svět, s.r.o. Projednáno a schváleno na pedagogické poradě dne Účinnost: 1.9.

Organizační řád. Mateřská škola a Základní škola Duhový svět, s.r.o. Projednáno a schváleno na pedagogické poradě dne Účinnost: 1.9. Mateřská škla a Základní škla Duhvý svět, s.r.. Organizační řád Zpracvatelé: Lenka Kubvá Prjednán a schválen na pedaggické pradě dne 22.8.2016. Účinnst: 1.9.2016 Pdpis ředitele a razítk škly: Č.j.: 4/2016_ZŠ_MŠ

Více

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11.

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11. PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE 27. 11. 2015, Praha PŘEDSTAVENÍ VÝZEV PŘEDSTAVENÍ VÝZEV Pdpra vybudvání a

Více

Obecné informace podle 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), o uskutečněných kontrolách za rok 2018

Obecné informace podle 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád), o uskutečněných kontrolách za rok 2018 Měst Vrchlabí Městský úřad Vrchlabí, kancelář starsty Zámek 1, 543 01 Vrchlabí Obecné infrmace pdle 26 zákna č. 255/2012 Sb., kntrle (kntrlní řád), uskutečněných kntrlách za rk 2018 Obsah: 1. Kntrly prvedené

Více

Mezinárodní prostředí a rozdílné přístupy v rozličných státech

Mezinárodní prostředí a rozdílné přístupy v rozličných státech Minimum pr pracvníky ICM Káraný, 4. - 7. 4. 2008 Infrmační služby pr mládež: Mezinárdní prstředí a rzdílné přístupy v rzličných státech Tent dkument pdává nástin prstředí, ve kterém půsbí infrmační služby

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

Úvod Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Eva Kubátová, koordinátorka projektu

Úvod Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Eva Kubátová, koordinátorka projektu Úvd Strategie rzvje infrastruktury pr prstrvé infrmace v ČR d rku 2020 (GeInfStrategie) Eva Kubátvá, krdinátrka prjektu Prstrvé infrmace jak sučást digitální buducnsti, Praha, 22. května 2014 Usnesení

Více

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91 STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, splek (dále jen MH) Sídl: Hřbitvní 29, Ivančice, 664 91 II. Charakteristika MH a) Sdružení je dbrvlným nevládním neziskvým sdružením vzniklým pdle zákna č. 83/1990

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012 *UOHSX004HI9Y* UOHSX004HI9Y USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brn 20. prsince 2012 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH III. 3 OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE B. 1 SOUČASNÝ STAV A STRUKTURA PRACOVNÍKŮ

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH III. 3 OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE B. 1 SOUČASNÝ STAV A STRUKTURA PRACOVNÍKŮ CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH III. 3 OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE OBSAH OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI B. PROFESNÍ STRUKTURA ORGANIZACE PRACOVNÍCI

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod Výzva k pdání nabídky na veřejnu zakázku: Právní služby a pradenství pr Reginální radu reginu sudržnsti Jihvýchd zadávanu pdle 6 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, jak zakázku

Více

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ Irena Tlapákvá duben 2015 NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA vzdělávání sb se speciálními vzdělávacími ptřebami zavedení registru pedaggických pracvníků přijímání d přípravných tříd základní

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Přílha č. 2 Ppis pdprvaných aktivit Pdprvané aktivity pdpry typu A - Systémvá pdpra sciální práce v bcích (maximální dba realizace 24 měsíců): 1) Výkn sciální práce dle 63 zákna č. 111/2006 Sb., pmci v

Více

Krajský úřad Karlovarského kraje

Krajský úřad Karlovarského kraje Krajský úřad Karlvarskéh kraje PRAKTICKÝ POSTUP ZAVEDENÍ GDPR ve šklách a šklských zařízení Jaký přístup zvlil Karlvarský kraj Jaká je pdpra zřizvatele šklám Jak prbíhá vstupní analýza? NAVRHOVANÝ POSTUP

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu Oznámení vyhlášení výběrvéh řízení na služební míst veducíh inspektra Oblastníh inspektrátu práce pr hlavní měst Prahu Praha 18. srpna 2015 Č. j. MV-108490-4/OSK-2015 Náměstek ministra vnitra pr státní

Více

Organizační řád Valná hromada Výkonný výbor Revizní komise

Organizační řád Valná hromada Výkonný výbor Revizní komise Organizační řád Valná hrmada (dále také jen VH) je nejvyšším rgánem sdružení a tvří ji členvé sdružení (FO) neb statutární zástupci členů - právnických sb. Valnu hrmadu svlává nejméně jednu rčně předseda

Více

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014 Krajský úřad Ústeckéh kraje Sutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014 Pdmínky sutěže Odbr SMT 20.11.2013 Pdmínky celkrajské mtivační sutěže na šklní rk 2013/2014 DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014

Více

Výzva. Prioritní osa 5 Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.1 Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví

Výzva. Prioritní osa 5 Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.1 Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví Výzva k pdávání žádstí pskytnutí pdpry v rámci Integrvanéh peračníh prgramu pr bdbí let 2007-2013 Priritní sa 5 Nárdní pdpra územníh rzvje Oblast intervence 5.1 Nárdní pdpra využití ptenciálu kulturníh

Více

65 51 H/01 Kuchař číšník. Téma "2012_SOP_ kuchař, číšník" samostatná odborná práce

65 51 H/01 Kuchař číšník. Téma 2012_SOP_ kuchař, číšník samostatná odborná práce 65 51 H/01 Kuchař číšník Téma "2012_SOP_ kuchař, číšník" samstatná dbrná práce 1. Zadání samstatné dbrné práce (SOP) Předlžené zadání je sučástí jedntnéh zadání závěrečných zkušek a jeh realizace je pvinná.

Více

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Identifikační čísl: MAD 95 Přílha OM OP LZZ: D5 Čísl revize: 12 Čísl vydání: 2.1 Stránka:

Více

Veřejné zakázky v oblasti obrany nebo bezpečnosti Pohled Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (?)

Veřejné zakázky v oblasti obrany nebo bezpečnosti Pohled Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (?) Veřejné zakázky v blasti brany neb bezpečnsti Phled Úřadu pr chranu hspdářské sutěže (?) Mjmír Flrian 1. Právní úprava zadávání veřejných zakázek v blasti brany neb bezpečnsti (evrpská / nárdní) 2. Pstavení

Více

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Identifikační čísl: MAD 95 Přílha OM OP LZZ: D5 Čísl revize: 11 Čísl vydání: 2.0 Stránka:

Více

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK?

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? Knzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? I. Pjem aneb c se jedná (článek IX. Metdiky) Zisk = skutečné výnsy mínus skutečné náklady

Více

Možnosti transformace vyšších odborných škol do terciárního vzdělávání

Možnosti transformace vyšších odborných škol do terciárního vzdělávání Mžnsti transfrmace vyšších dbrných škl d terciárníh vzdělávání Michal Karpíšek MŠMT, 30. listpadu 2010 IPn Refrma terciárníh vzdělávání CZ.1.07/4.2.00/06.0003 Tat prezentace je splufinancvána Evrpským

Více

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691 Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 INFORMACE O POVINNÉM SUBJEKTU pdle vyhlášky č. 442/2006 Sb. Označení a uvzvací Obsah plžky text 1. Název Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 2.

Více

PŘEDMĚT ČINNOSTI A ROZSAH PŮSOBNOSTI ODBORŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

PŘEDMĚT ČINNOSTI A ROZSAH PŮSOBNOSTI ODBORŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE Přílha č. 3 PŘEDMĚT ČINNOSTI A ROZSAH PŮSOBNOSTI ODBORŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE OBSAH Odbr chrany živtníh prstředí... 2 Finanční dbr... 4 Odbr dpravy a silničníh hspdářství... 6 Odbr kultury

Více

Organizační řád Občanského sdružení NHfree.net

Organizační řád Občanského sdružení NHfree.net Organizační řád Občanskéh sdružení NHfree.net revize 1.3 ze dne 22.2.2009 Občanské sdružení NHfree.net, Stříbrné Hry 121, 341 01 Nalžvské Hry, IČO 27038114, nhnet@seznam.cz, www.nhfree.net Zaregistrván

Více

Zásady pro svěření částečné působnosti k pronajímání městských bytů odboru investic a majetku

Zásady pro svěření částečné působnosti k pronajímání městských bytů odboru investic a majetku Kancelář starsty a tajemníka nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškrun, www.mest-lanskrun.cz Čj.: MULA 31385/2012 Pčet listů dkumentu: 7 Pčet listů přílh: 3 Spisvý znak: 53 2 Zásady pr svěření částečné půsbnsti

Více

Seznam maturitních témat

Seznam maturitních témat Seznam maturitních témat Studijní br 64-41-L/51 PODNIKÁNÍ Šklní rk 2016/2017 EKONOMIKA A ÚČETNICTVÍ 1. Tržní eknmika pjem eknmie, mikreknmie a makreknmie základní eknmické pjmy-ptřeby,statky, služby, živtní

Více

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SODRŽNOSTI SEVEROZÁPAD

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SODRŽNOSTI SEVEROZÁPAD Sídl: Masarykva 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severzapad.cz, www.eurpa.eu Pracviště: Závdní 353/88, 360 21 Karlvy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502 353 e-mail:

Více

Etržiště České pošty Centrum veřejných zakázek. www.centrumvz.cz

Etržiště České pošty Centrum veřejných zakázek. www.centrumvz.cz Etržiště České pšty Centrum veřejných zakázek www.centrumvz.cz Česká pšta a egvernment? Infrmační systém datvých schránek Czechpint Certifikační autrita (elektrnický pdpis a časvá razítka) Centrum veřejných

Více

Příloha č. 1 Organizační struktura ÚMČ a funkční schéma odborů a zvláštních organizačních složek

Příloha č. 1 Organizační struktura ÚMČ a funkční schéma odborů a zvláštních organizačních složek ÚMČ Praha 10 list 1/2 QS 55-01 Přílha č. 1 Přílha č. 1 Organizační struktura ÚMČ a funkční schéma dbrů a zvláštních rganizačních slžek ÚMČ Praha 10 list 2/2 QS 55-01 Přílha č. 1 starsta tajemník 1. zástupce

Více

II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace. III. Cíle a priority programu (účelové určení)

II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace. III. Cíle a priority programu (účelové určení) I. Název prgramu (kód) Pdpra Místních akčních skupin Mravskslezskéh kraje 2015 (RRC/xx/2015) II. Vyhlašvatel prgramu, pskytvatel dtace Vyhlašvatelem prgramu a pskytvatelem dtace je Mravskslezský kraj,

Více

9:45 10:20 Úvodní slovo Mgr. Miloslav Kvapil, ředitel společnosti DYNATECH s.r.o.

9:45 10:20 Úvodní slovo Mgr. Miloslav Kvapil, ředitel společnosti DYNATECH s.r.o. Dplední prgram 9:30 9:45 Zahájení knference 9:45 10:20 Úvdní slv Mgr. Milslav Kvapil, ředitel splečnsti DYNATECH s.r.. Odbrný blk 1.: Vztahy mezi zřizvatelem a příspěvkvými rganizacemi (principy, pravidla,

Více

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům Centrum sciálních služeb Jindřichův Hradec Dmv Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárku Vnitřní předpis směrnice č. 109/2014 Pravidla pr pskytvání fakultativních služeb klientům I. Obecná ustanvení

Více

bezpečnostní politiku na interní LAN síti, NAC) a řešení komplexní bezpečnostní politiky.

bezpečnostní politiku na interní LAN síti, NAC) a řešení komplexní bezpečnostní politiky. Výzva k předkládání prjektů č. 1 vyhlášená v suladu se Zásadami zastupitelstva kraje Vysčina č. 13/10 Pdprvané blasti (tituly): A. BEZPEČNOST ICT A ZÁLOHOVÁNÍ DAT B. VIRTUALIZACE Tématické členění na pdtituly:

Více

Strategické rámce správy a rozvoje klasifikace DRG v roce 2013

Strategické rámce správy a rozvoje klasifikace DRG v roce 2013 Strategické rámce správy a rzvje klasifikace DRG v rce 2013 Ministerstv zdravtnictví má až d knce rku 2013 uzavřenu s NRC prváděcí smluvu k prvádění některých činnstí týkajících se kultivace systému DRG

Více

Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně

Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně Organizační řád Moravské zemské knihovny v Brně vydaný na základě článku III., odst. 2b zřizovací listiny Moravské zemské knihovny v Brně (dále jen MZK ) vydané Ministerstvem kultury ČR 30. 11. 2011. A.

Více

Dohoda o výkonu pěstounské péče

Dohoda o výkonu pěstounské péče Dhda výknu pěstunské péče Název rganizace: Centrum pr dítě a rdinu LATUS Právní frma: bčanské sdružení se sídlem Nýřanská 34, 323 26 Plzeň IČ: 22767452 reg. MVČR 4.11.2011.pd č.j. VS/1-1/86 311/11-R zast.

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Obchdně pdnikatelská fakulta v Karviné, Univerzitní náměstí 1934/3, 733 40 Karviná, Česká republika Slezská univerzita v Opavě Obchdně pdnikatelská fakulta v Karviné Přílha Dluhdbéh záměru vzdělávací a

Více

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance)

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance) Základní zaměření dvu typů seminářů a jejich bsahvá náplň má za cíl pskytnut veducím zaměstnancům v becné rvině infrmace zákníku práce a dalších suvisejících právních úpravách, včetně infrmací prblematice

Více

SYLABUS KURZU HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VAV

SYLABUS KURZU HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VAV SYLABUS KURZU HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VAV Klíčvá aktivita: 10 Rzvj kmpetencí při hdncení výsledků VaV Kurz: Hdncení výsledků VAV Cílem kurzu je získání přehledu sučasných i buducích přístupech, psaných i nepsaných,

Více

Počet knihoven: 146 knihoven (20 profi, 126 neprofi). V roce 2011 3 z nich nevykazovaly vůbec žádnou činnost.

Počet knihoven: 146 knihoven (20 profi, 126 neprofi). V roce 2011 3 z nich nevykazovaly vůbec žádnou činnost. Zápis z prady knihvníků a zástupců bcí, knané 21. května 2012 v Městské knihvně v Tišnvě a 24. května 2012 v Městské knihvně v Rsicích Účastníci: Tišnv: 17 účastníků - zástupci bcí a knihvníci z bcí Brač,

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Město

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Město VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Měst Odstranění závad z revize elektrickéh zařízení v bjektu č.p. 826 ul. Bartňva v Pardubicích 1. Základní údaje zadavateli:

Více

Informace o aktuálním stavu implementace GeoInfoStrategie

Informace o aktuálním stavu implementace GeoInfoStrategie Infrmace aktuálním stavu implementace GeInfStrategie Eva Kubátvá, dbr egvernmentu Kateřina Knečná, dbr prjektvéh řízení Seminář GeInfStrategie a TA ČR - - splupráce Technlgické agentury ČR při implementaci

Více

S t ř e d o č e s k ý k r a j

S t ř e d o č e s k ý k r a j S t ř e d č e s k ý k r a j Jak vyšší územně samsprávný celek byl vytvřen v rce 2000. Nemá své sídl umístěn na vlastním území, ale na území jinéh kraje, Hlavníh města Prahy. Rzlhu patří mezi čtyři kraje,

Více

INSPEKČNÍ POSTUP ATESTACE DLOUHODOBÉHO ŘÍZENÍ ISVS

INSPEKČNÍ POSTUP ATESTACE DLOUHODOBÉHO ŘÍZENÍ ISVS PROJECT INSTINCT INSPEKČNÍ POSTUP ATESTACE DLOUHODOBÉHO ŘÍZENÍ ISVS Atestační středisk Equica 20. 10. 2011 Obsah 1. Úvdní infrmace... 3 1.1. Identifikace dkumentu... 3 1.1.1. Verze 1.3... 3 1.1.2. Verze

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

PODROBNÉ PODMÍNKY OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ KONCESNÍHO ŘÍZENÍ

PODROBNÉ PODMÍNKY OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ KONCESNÍHO ŘÍZENÍ PODROBNÉ PODMÍNKY OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ KONCESNÍHO ŘÍZENÍ Zajištění prvzvání vdhspdářské infrastruktury splečnsti VST s.r.. na dbu deseti let evidenční čísl v ISVZUS: 60023473 SVAZEK Č. 2: KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstv vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádstí finanční pdpru v rámci Integrvanéh peračníh prgramu 1. Identifikace výzvy Čísl kla výzvy: 03 kntinuální Celkvá částka pr tut výzvu

Více

Zásady dotačního programu pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby v Královéhradeckém kraji pro rok 2012.

Zásady dotačního programu pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby v Královéhradeckém kraji pro rok 2012. Zásady dtačníh prgramu pr pdpru činnstí, které navazují, kperují neb rzšiřují sciální služby v Králvéhradeckém kraji pr rk 2012. I. Úvdní ustanvení Nestátní neziskvé subjekty, právnické a fyzické sby vyvíjející

Více

1 Úvod Plán realizace Dlouhodobého záměru UHK pro rok

1 Úvod Plán realizace Dlouhodobého záměru UHK pro rok 1 Úvd... 4 2 Plán realizace Dluhdbéh záměru UHK pr rk 2018... 6 2.1.1 Invace studijních prgramů (P1/DC1) pdle pžadavků praxe, pr zvýšení kvality, splupráce s dběratelsku sféru, prstupnsti prgramů atd....

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 64/2012 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 55 ze dne 25.1.2012 k prtklu z prvedené kntrly v příspěvkvé rganizaci Mateřská škla, Jeseniva 4,6, Praha 3 Rada městské části I.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dvednsti.p.s. Výrční zpráva Nadání a dvednsti.p.s. za rk 2012 je zpracvána v suladu s ustanvením 21 zákna čísl 248/1995 Sb., becně prspěšných splečnstech. V Praze dne

Více

Document imaging, Digitalizace - Sure we can

Document imaging, Digitalizace - Sure we can Dcument imaging, Digitalizace - Sure we can Splečnsti TNT Expres Česká republika a HANDICAP vdi se spjily s cílem pskytvat maximální a plně prfesinální služby v blasti lgistiky, dpravy, expresních zásilek,

Více

Charakteristika hlavních skupin druhů dokumentů šedé literatury

Charakteristika hlavních skupin druhů dokumentů šedé literatury Manuál Charakteristika hlavních skupin druhů dkumentů šedé literatury S s = 62 370 mm 2 210 mm A4 Charakteristika hlavních skupin druhů dkumentů šedé literatury

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 557/2011 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 410 ze dne 20.7.2011 k prtklu z prvedené kntrly v příspěvkvé rganizaci Mateřská škla, Sudměřská 54, Praha 3 Rada městské části

Více

Město Tábor. Pravidla projektového řízení

Město Tábor. Pravidla projektového řízení Řízení a krdinace akčních plánů v rámci Organizačníh, prcesníh a eknmickéh auditu splečnsti BYTES Tábr s.r.. KPMG Česká republika, s.r.. 30. 7. 2008 Tent reprt bsahuje 12 stran 2008 KPMG Česká republika,

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. III ZE DNE 13. 8. 2014

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. III ZE DNE 13. 8. 2014 DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. III ZE DNE 13. 8. 2014 ZADAVATEL: Česká republika Ministerstv práce a sciálních věcí Sídlem: Na Příčním právu 1/376, 128 01 Praha 2 Zastupena: Rbinem Pvšíkem,

Více

Ing. Jana Pilátová. Ing. Jana Dlabačová. Ing. Miloslava Halusková

Ing. Jana Pilátová. Ing. Jana Dlabačová. Ing. Miloslava Halusková Ing. Jana Pilátvá Půsbení ve Svazu prezidentka Svazu (2011 2015) předsedkyně Metdické rady Svazu pr pdnikatele členka Výbru pr tázky výknu účetní prfese šéfredaktrka časpisu Metdické aktuality Svazu dbrný

Více

Norské fondy Program CZ08

Norské fondy Program CZ08 Nrské fndy Prgram CZ08 Základní údaje Pskytvatel příspěvku (dnr): Nrsk Zprstředkvatel prgramu: Ministerstv financí Partner prgramu - ČR: Ministerstv živtníh prstředí pdílí se na přípravě prgramu včetně

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: Splečnst: Se sídlem: IČO: DIČ: Zastupená: Kntaktní email: Splečnst je zapsána v bchdním rejstříku vedeném Krajským

Více

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona Stanvisk Reknstrukce státu ke kmplexnímu pzměňvacímu návrhu nvely služebníh zákna Pslední předlžená verze zákna (verze k 27. 8. 2014) splňuje puze 13 z 38 bdů Reknstrukce státu, z th 7 jen částečně. Z

Více

Pracovní seminář Koncesní řízení na provozování Vak dobrá praxe

Pracovní seminář Koncesní řízení na provozování Vak dobrá praxe Pracvní seminář Kncesní řízení na prvzvání Vak dbrá praxe 12. března 2015 2014 Grant Thrntn Advisry s.r.. All rights reserved. Prgram prezentace 1. Právní rámec pr realizaci vdhspdářských prjektů 2. In

Více

Program prevence nehod a bezpečnosti letů

Program prevence nehod a bezpečnosti letů SEKCE LETOVÁ A PROVOZNÍ Odbr bchdní letecké dpravy Směrnice OLD Dplňující výkladvý/vysvětlující materiál k ACJ OPS 1.037 a IEM OPS 3.037 Prgram prevence nehd a bezpečnsti letů CAA-OLD-01/2010 Verze: 1.

Více

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011 Tvrba jedntnéh zadání závěrečné zkušky ve šklním rce 2010/2011 bry středníh vzdělání kategrie E pracvní verze 1 Obsah I. Organizace tvrby JZZZ 1. Harmngram tvrby JZZZ 4 2. Činnst autrskéh týmu 6 3. Kntakty

Více

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017 Výzva č. 3/2017 Dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality v rce 2017 Měst Orlvá na základě usnesení Rady města Orlvé vyhlašuje dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality pr rk 2017 Prgram

Více

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Nabídka služby DOZP 1. pskytnutí ubytvání - ubytvání - úklid, praní a drbné pravy lžníh a sbníh prádla a šacení, žehlení Služba je pskytvána ve dvu střediscích. Středisk Rumburk 2 dmácnsti p 5 klientech,

Více

PRILOHA K UCETNI ZA VERCE ZAROK2014

PRILOHA K UCETNI ZA VERCE ZAROK2014 ...,,,...,,,..., PRILOHA K UCETNI ZA VERCE ZAROK2014 I. Obecné údaje Název: Sídl: Právní frma: IČ: Předmět pdnikání: Datum vzniku splečnsti: Rzvahvý den: Datum sestavení účetní závěrky: Technické služby

Více

Sdělení ředitele školy o průběhu maturitní zkoušky v roce 2019

Sdělení ředitele školy o průběhu maturitní zkoušky v roce 2019 Střední průmyslvá škla, Obchdní akademie a Jazykvá škla s právem státní jazykvé zkušky Frýdek- Místek, příspěvkvá rganizace 28. října 1598, 738 01 Frýdek-Místek 558 406 111 ředitel: 558 406 211 skla@spsafm.cz

Více

Zpracoval: Zrevidoval: Schválil: Jméno Podpis Jméno Podpis Jméno Podpis

Zpracoval: Zrevidoval: Schválil: Jméno Podpis Jméno Podpis Jméno Podpis Tabulka 1 - Evidence prcesu přípravy, schválení a revizí (kapitly) Metdickéh pkynu pr přípravu pdkladů pr psuzení finančníh zdraví žadatele Vydání č. Platné d 1 3. 1. 2008 Zpracval: Zrevidval: Schválil:

Více

Role metodika v procesu zavádění a ověřování standardů kvality v praxi

Role metodika v procesu zavádění a ověřování standardů kvality v praxi Rle metdika v prcesu zavádění a věřvání standardů kvality v praxi Standardizace rgánu sciálně-právní chrany dětí na Městském úřadu v Třinci 20.05.2015 Standard kvality Standard nrma, kritérium, becně uznávaný

Více

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice Zadávací dkumentace k zakázce maléh rzsahu na služby č. 6/2012 dle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) pr zpracvání nabídky Název veřejné zakázky: Obchdní

Více

Příloha č.6 Procesy podpory produktivního provozu IISSP

Příloha č.6 Procesy podpory produktivního provozu IISSP Prjekt: Pdpra prduktivníh prvzu Verze: 0.2 Dkument: Prcesy pdpry prduktivníh prvzu Datum: 22. 7. 2013 Přílha č.6 Prcesy pdpry prduktivníh prvzu Přílha č.6 - Prcesy pdpry prduktivníh prvzu.dc Strana 1 z

Více

Majetek a zdroje krytí, inventarizace, pracovní list

Majetek a zdroje krytí, inventarizace, pracovní list Název škly Čísl prjektu Název prjektu Klíčvá aktivita Dstupné z: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, rčník, br: Tematická blast: Téma: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa,

Více

Sylabus modulu: E Finance a finanční nástroje

Sylabus modulu: E Finance a finanční nástroje Sylabus mdulu: E Finance a finanční nástrje Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Jiří Krátký 26. 10. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky vzdělávacíh mdulu (ppř. lektry, tutry) s cílem a bsahem mdulu,

Více

Herním prostorem se rozumí herna nebo kasino. Do těchto prostor platí zákaz vstupu osobám mladším 18 let.

Herním prostorem se rozumí herna nebo kasino. Do těchto prostor platí zákaz vstupu osobám mladším 18 let. 01. Identifikační kód PDY00048 02. Kód živtní situace ZU00015 03. Pjmenvání (název) živtní situace Pvlvání umístění herníh prstru 04. Základní infrmace k živtní situaci Od 1. 1. 2017 nabyl účinnsti zákn

Více

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA zapsané ve veřejném rejstříku, vedeném Krajským bchdním sudem v Ostravě, ddíl Dr. XXII, vlžka 392. IČ: 00 40 84 41 schválený shrmážděním delegátů SBD Pruba 28. 5. 2015 Ing.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM PRÁVNÍ ODBOR VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI PRÁVNÍHO ODBORU ZA ROK 2010 Dne 18.2.2011 Zpracvala Mgr. Olga Vrublvá, veducí právníh dbru 1 Obsah: 1. Úvd 2. Přehled nejdůležitějších

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) 01.07.2014 Rzdělvník: Základní právní

Více

Varování podle - použití a dopady. Adam Kučínský ředitel odbor regulace

Varování podle - použití a dopady. Adam Kučínský ředitel odbor regulace Varvání pdle - pužití a dpady 12 ZKB Adam Kučínský ředitel dbr regulace Disclaimer Prezentace bsahuje infrmace platné ke dni její realizace, tedy k 16. 4. 2019. Infrmace, fakta a údaje bsažené v prezentaci

Více

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI Jihčeský kraj vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva kraje čísl 158/2003/ZK ze dne 24. června 2003 ve smyslu ustanvení 16, dst. (1), zákna čísl 20/1987 Sb., státní památkvé péči, v platném znění,

Více

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech 16. výzva IROP Energetické úspry v bytvých dmech 21.1. 2016 Hradec Králvé Ing. Michaela Bržvá Centrum pr reginální rzvj České republiky Specifický cíl 2.5 Cíl: Snížit energeticku nárčnst bytvých dmů Bytvým

Více