Greater London Enterprise 2. čtvrtletí 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Greater London Enterprise www.gle.cz. 2. čtvrtletí 2009"

Transkript

1 2. čtvrtletí 2009 Realizace projektu Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení GLE o.p.s. realizuje v období prosinec 2008 březen 2011 projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení podpořený Evropským sociálním fondem v rámci Operačního programu Praha Adaptabilita. Hlavním cílem projektu je zvýšení povědomí imigrantů, rodičů s dětmi do 15 let a osob dlouhodobě nezaměstnaných o podnikání jako možné cestě ze sociálního vyloučení. První z nich je individuální poradenství zahrnující informace o tvorbě podnikatelského plánu, marketingu, finančních rozvahách, jednání s úřady, o základech účetnictví a daňového poradenství atd., druhou jsou semináře o základech podnikání, při kterých se témata probírají na obecnější rovině v uceleném bloku (více viz samostatný článek o seminářích - str.4); v budoucnu budeme klientům nabízet i semináře na specifická a odborná témata (daně, účetnictví, komunikační dovednosti apod.). Všechny typy podpory GLE jsou zdarma, konzultace mohou probíhat v češtině či angličtině a klientům můžeme nabídnout až 20 hodin podpory. Od počátku projektu je o naše služby velký zájem, do června 2009 se individuálních konzultací a seminářů účastnilo 32 klientů. Na následujícím obrázku můžeme vidět rozdělení klientů podle cílových skupin: Projekt je realizován ve spolupráci s partnery Poradnou pro integraci a Centrem pro integraci cizinců, kteří se podílejí na informativní části projektu klientům, kteří navštíví jejich organizace, nabízejí možnost zapojení se do projektu, objednávají je na konzultace a komunikují s GLE. Po úvodních měsících projektu (prosinec 2008 únor 2009), během kterých jsme zařizovali a vybavovali školicí místnost pro klienty a kancelář pro administraci projektu, přijímali a školili podnikatelské poradce a připravovali všechny materiály potřebné pro klienty, byla v březnu 2009 zahájena přímá práce s klienty. Pro ně je v GLE připravena nabídka několika typů služeb. Nejčastěji klienty zajímají otázky spojené se zakládáním živnostenského listu či společnosti s ručením omezeným, možnosti získání financí na realizaci podnikatelských záměrů, způsoby propagace služby či produktu. Někteří klienti z cílové skupiny imigrantů přicházejí s prvotní motivací založit si podnik z toho důvodu, aby si mohli prodloužit pobyt v České republice. V průběhu konzultací přicházejí na to, že je dobré záměr dobře zvážit a připravit tak, aby mohl být opravdu realizován. V tom klienty podporujeme a změnu jejich názoru pokládáme za veliký úspěch, říká podnikatelský poradce Tomáš Ryba. (Pokračování na straně 2)

2 2 (Pokračování ze strany 1) V průběhu měsíců března až června pracovali naši podnikatelší poradci také na přípravě Příručky pro začínající podnikatele, která umožní klientům lepší orientaci v problematice zakládání společnosti s ručením omezením či živnostenského listu, podává informace o výhodách a nevýhodách podnikání, o marketingu, možnostech propagace, tvorbě podnikatelského plánu apod. Příručka je obohacena o přílohu s příklady výpočtu odvodů na sociální a zdravotní pojištění a výpočet daní. Tato příručka bude klientům k dispozici ve třech jazykových verzích české, anglické a ruské v průběhu srpna V budoucnu se chceme zaměřit na větší propagaci projektu v mateřských centrech, na úřadech práce a dalších institucích pracujících s klienty z cílových skupin rodičů s dětmi do 15 let a osob dlouhodobě nezaměstnaných. Chceme tak rozšířit jeho principy a cíle i mezi další cílové skupiny, kterým se v rámci projektu věnujeme a jež zatím využívají našich služeb v menší míře. V rámci projektu jsme uskutečnili několik kroků souvisejících s propagací projektu. Jednalo se o informace na webových stránkách dále na stránkách na stránkách Econnectu V rámci informování o projektu jsme prezentovali projekt na setkání v občanském sdružení Berkat, v mateřském centru A centrum, na Veletrhu neziskových organizací, Dni sociálních služeb Prahy 8 atd. S nabídkou spolupráce či možností výměny zkušeností se na nás obrátila německá společnost Prádelna&Krejčovstí v Moritzplatzu Berlín, jejíž zástupci nás navštíví v září 2009 a sdružení neziskových organizací Koalice nevládek Pardubicka (KONEP), které se podílí na projektu zaměřeném na rozvoj dovedností podnikatelských poradců pěti evropských zemí (Velká Británie, Německo, Česká republika, Španělsko a Portugalsko) a pracuje na tvorbě a analýze případových studií z této oblasti Pro bližší informace se obracejte na projektovou manažerku Hanu Galiovou na či nebo em na hana.g@gle.co.uk. O projektu vyšly články v ruském týdeníku Inform, bulletinu SKOK (e-informační bulletin SKOK březen 2009) a zpravodaji Městské části Prahy 13 STOP, díky těmto článkům se do projektu zapojilo několik klientů. Na konci června jsme předložili Magistrátu hlavního města Prahy Monitorovací zprávu číslo 1 za období prosinec 2008 květen 2009, nyní čekáme na její zhodnocení. Věříme, že projekt je zajímavý a přínosný pro všechny cílové skupiny, širokou veřejnost i odborné organizace. Ve spolupráci s: Evropský sociální fond Praha&EU: Investujeme do vaší budoucnosti

3 3 GLE prezentovalo výsledky evaluace JPD 3 a OP RLZ GLE spolu se společnostmi HOPE-E.S, divize EUservis.cz, a REDECo prezentovalo výsledky závěrečné evaluace Jednotného programového dokumentu pro Prahu cíle 3 (JPD 3) a Operačního programu Rozvoje lidských zdrojů (OP RLZ) na diseminačním semináři, který se konal v prostorách Zastoupení Evropské Komise v Praze v únoru 2009 před zástupci institucí, které byly součástí implementační struktury těchto programů (např. Ministerstvo práce a sociálních věcí, Magistrát hl. města Prahy, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Národní Vzdělavací Fond apod). GLE spolupracovalo se společnostmi HOPE-E.S., v.o.s., divize EUservis.cz a REDECo spol. s r. o. na závěrečné evaluaci Jednotného programového dokumentu pro Prahu a také (nezávisle na sobě) na evaluaci Operačního programu Rozvoje lidských zdrojů. Byla to pro naši organizaci velká čest, že jsme se mohli podílet na těchto evaluacích a zjistit, jak tyto programy přispěly k rozvoji lidských zdrojů v České republice, říká Nathalie Guri, vedoucí pražské pobočky GLE. V rámci obou programů bylo hodnoceno celkem 6 témat: Jak relevantní byly programové priority Jak se podařilo zajistit aktivní politiku zaměstnatnosti Zda bylo dbáno rovných příležitostí a podpořeno sociální začleňování při implementaci programu Zda se podařilo podporovat celoživotní vzdělávání Zda byl program přínosný v oblasti adaptability a podnikání Jaké bylo nastavení implementačního a monitorovacího systému Obě evaluace byly zadány Ministerstvem práce a sociálních věcí (MPSV) a byly hrazeny z prostředků technické podpory ESF. Oba evaluační projekty probíhaly od května do listopadu 2008, a byly úspěšně ukončeny v lednu Závěrečné zprávy obou projektů jsou k dispozici v češtině a shrnutí nejdůležitějších zjištění v angličtině na: Pro více informací kontaktujte prosím Durmishe Guriho em na: durmish.g@gle.co.uk nebo telefonicky na:

4 4 Semináře o základech podnikání Ve dnech a pořádala GLE o.p.s. v rámci projektu Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení semináře o základech podnikání. Obou seminářů se zúčastnilo celkem 18 klientů. Semináře trvaly 4 hodiny a byly rozděleny na dvě části, první z nich byla věnována oblasti sebehodnocení, podnikatelskému záměru, průzkumu trhu, marketingu a možnostem reklamy, druhá byla zaměřena na oblast daní a účetnictví a finančního plánování. Součástí seminářů byla i diskuze k daným tématům a možnost pro klienty zeptat se na doplňující otázky již během průběhu semináře či po jeho skončení, další možností bylo následné objednání na individuální konzultaci. Klienti se při seminářích velmi zapojovali do probíraných témat; semináře hodnotili jako přínosné a důležité, a na jejich závěru si stanovili oblasti s tématikou podnikání, o kterých by se chtěli dozvědět podrobnější informace. Na tato témata budou uspořádány odbornější semináře v dalších měsících realizace projektu. Semináře o základech podnikání pro stanovené cílové skupiny v rámci projektu (imigranty, nezaměstnané rodiče s dětmi do 15 let a osoby dlouhodobě nezaměstnané) se budou konat i v budoucnu, vždy jednou za dva měsíce, ve středu od 10:00 do 14:00. Nejbližší termíny jsou stanoveny na a GLE nabízí možnost uspořádání semináře i v jiný termín, pokud o ně bude ze strany klientů zájem. Semináře probíhají v češtině, ale pokud mají klienti s tímto jazykem obtíže, je možné je uspořádat i v angličtině. Na semináře je nutné objednat se předem telefonicky či em. Semináře se konají v konzultační místnosti na adrese Křižíkova 185/35, Praha 8 Karlín. Pokud se chcete o seminářích dozvědět více, či se na ně přímo objednat, kontaktujte prosím podnikatelského poradce Tomáše Rybu na poradenstvi@gle.co.uk nebo na číslech: a Velký Start - soutěž pro mladé podnikatele žijící v Lambeth GLE onelondon a Místní úřad Lambeth, kteří jsou členy Lambethské Sítě Pro Podporu Podnikání (Lambeth Business Support Network), vypsali novou soutěž, v níž mladí podnikatelé žijící v městské části na jihu Londýna Lambeth mohou získat pomoc pro naplnění svých podnikatelských záměrů. Velký Start, jak se tato soutěž nazývá, byla založena, aby pomohla mladým podnikatelům z londýnských městských čtvrtí překonat různé finanční překážky. Díky dotaci společnosti Lambeth First mohou tito lidé využít šance zažádat o grant až do výše 1000 britských liber. Po velmi úspěšném zahájení a akci, na které mladí obyvatelé z jižního Londýna představili inovativní a inspirativní podniky, vybralo GLE 20 podnikatelů, kteří obdrží podporu ve výši 1000 liber, za něž si mohou vyzkoušet své záměry v praxi. Kromě těchto peněz, které jim umožní vyzkoušet své nápady, budou moci tito podnikatelé při individuálních konzultacích těžit ze zkušeností podnikatelských poradců GLE onelondon. (Pokračování na straně 5)

5 5 (Pokračování ze strany 4) Podnikání je velmi motivující pro mnoho mladých lidí z městských čtvrtí Londýna. Toužíme jim pomoci, aby své sny přivedli k životu, řekl lambethský radní John Kazantzis, člen odboru zaměstnání a podnikání. Nicholas Nicolau, ředitel GLE onelondon, pokračuje: Jsme odhodláni pomáhat podnikům v jejich začátku a růstu a stále hledáme nové cesty jak zaujmout ty, kteří jsou často přehlíženi. Velký Start je součástí balíčku GLE onelondon půjček pro začínající podnikatele ve výši 1000 liber, které jsou navrženy tak, aby pomohly zejména mladým lidem, aby mohli rozvinout své nápady, sebevědomí a nezbytné dovednosti a také, aby tito začínající podnikatelé mohli v budoucnu získat finance od tradičních věřitelů. Pro více informací o službách a programech GLE onelondon, navštivte stránky onelondon Pokud chcete získat další informace v češtině, obraťte se na podnikatelského poradce GLE o.p.s. Praha Tomáše Rybu na: nebo tomas.r@gle.co.uk. (Tento článek je převzat z dubnového čísla bulletinu GLE Londýn). Setkání v GLE GLE o.p.s. pořádala v rámci projektu dvě setkání se zástupci různých institucí a organizací, zejména z Ministerstva práce a sociálních věcí, Magistrátu hlavního města Prahy, partnerských organizací, městských částí Prahy, neziskových organizací apod. První z akcí, vzhledem k faktu, že naší mateřskou společností je londýnská firma, jsme podle anglických tradicí nazvali Čaj o páté. Na tomto setkání jsme účastníky informovali o zahájení realizace projektu Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení, Na setkání, kterému byla přítomna i statutární zástupkyně Madeleine Williams z Londýna, byl také představen realizační tým projektu. Na závěr prezentace proběhla diskuze nad možnostmi zapojení se do projektu, jeho využití pro konkrétní cílové skupiny či jeho udržitelnosti do budoucna. Na druhém setkání Prezentace průběhu projektu, které se uskutečnilo ve středu , byly představeny dílčí výsledky realizace projektu a popsány nejčastější situace, ke kterým dochází při přímé práci s klienty. Další setkání je naplánováno na příští rok, kdy budeme mít větší zkušenosti z práce s klienty a budeme moci ze statistik a případových studií vyvodit obecnější závěry a možná doporučení pro navazující programy. Projekt bude v roce 2010 představen také studentům Fakulty humanitních studií na semináři v rámci předmětu Sociální ekonomika. o jeho smyslu, záměru, cílové skupině, pro kterou je určen, o době jeho trvání apod. Podnikatelští poradci seznámili účastníky setkání také se třemi případovými studiemi klientů. Za GLE o.p.s. Hana Galiová projektová manažerka: hana.g@gle.co.uk,

GLE o.p.s. Výroční zpráva 2009

GLE o.p.s. Výroční zpráva 2009 GLE o.p.s. Výroční zpráva 2009 Úvodní slovo Rok 2009 byl pro GLE o.p.s. v Praze velmi úspěšným rokem. Spustili jsme náš první velký projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení a přijali jsme výborný

Více

GLE o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008

GLE o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 GLE o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 Úvodní slovo GLE o.p.s. zažilo zajímavý a přínosný rok. Uspořádali jsme několik kurzů a seminářů v oblasti projektového managementu a sociálního podnikání, docházelo k výměně

Více

V GLE o.p.s. se pořád něco děje...

V GLE o.p.s. se pořád něco děje... 1. čtvrtletí 2012 V GLE o.p.s. se pořád něco děje... životními situacemi našich klientů. V rámci pracovního poradenství umožňujeme klientům využívat přístupu na internet a počítač, který je jim k dispozici

Více

Rok 2010 byl pro projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení rokem úspěšným

Rok 2010 byl pro projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení rokem úspěšným 2.pololetí 2010 Rok 2010 byl pro projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení rokem úspěšným Další rok projektu Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení je pomalu za námi a projekt vstupuje

Více

GLE o.p.s. Výroční zpráva 2011

GLE o.p.s. Výroční zpráva 2011 GLE o.p.s. Výroční zpráva 2011 Skupina GLE Zakladatel GLE o.p.s. Greater London Enterprise Limited Sídlo: Saint Martins House, 210-212 Chapeltown Road, Leeds, West Yorkshire LS7 4HZ, Spojené království

Více

GLE o.p.s. Výroční zpráva 2012

GLE o.p.s. Výroční zpráva 2012 GLE o.p.s. Výroční zpráva 2012 2 SLOVO ŘEDITELKY Rok 2012 byl pro GLE o.p.s. rokem úspěšným. Od ledna jsme začali poskytovat služby v nových kancelářích v Praze 2, které jsou dobře dostupné pro všechny

Více

Realizace projektu. Projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení. prodloužena do konce října 2011. Greater London Enterprise www.gle.

Realizace projektu. Projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení. prodloužena do konce října 2011. Greater London Enterprise www.gle. Leden - duben 2011 Realizace projektu Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení prodloužena do konce října 2011 Trvání tohoto projektu bylo původně naplánováno na dobu 28 měsíců, od prosince 2008 do

Více

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít

Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít Čerpání finančních prostředků v projektech ESF Karel Vít ředitel odboru implementace programů ESF, Ministerstvo práce a sociálních věcí Pár čísel úvodem 182,5 26,78 97,5 42,3 280,0 23,8 51,9 (2/3) Náš

Více

Projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení

Projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení 2.čtvrtletí 2011 Projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení se přesunul do závěrečné fáze Projekt Podnikání jako cesta ze sociálního vyloučení realizuje GLE o.p.s. od prosince 2008 a po úspěšné

Více

VYROVNÁVÁNÍ ŠANCÍ ŽEN A MUŽŮ. CZ.04.3.07/2.2.02 - Vyrovnávání šancí žen a mužů

VYROVNÁVÁNÍ ŠANCÍ ŽEN A MUŽŮ. CZ.04.3.07/2.2.02 - Vyrovnávání šancí žen a mužů Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v grantovém schématu

Více

Greater London Enterprise www.gle.cz. O čem se můžete v červnovém bulletinu dočíst? Úvodní slovo. 2. čtvrtletí 2012

Greater London Enterprise www.gle.cz. O čem se můžete v červnovém bulletinu dočíst? Úvodní slovo. 2. čtvrtletí 2012 2. čtvrtletí 2012 O čem se můžete v červnovém bulletinu dočíst? Úvodní slovo 1 Podzimní cyklus pracovních seminářů a job klubů Semináře v Kolíně 3 Rekvalifikační kurz 4 Seminář o e-shopu 5 Účast na oslavách

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2015 do 31. 12. 2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Terénní programy, id. 3645646 Kapacita služby: V danou chvíli je

Více

výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha

výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Hlavní město Praha vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v rámci grantového schématu Rozvoj lidských zdrojů

Více

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014

Zpráva o činnosti. za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2014 do 31.12.2014 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita služby: V danou chvíli

Více

Metodická příručka aktivity 7 Dobrovolnictví Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka

Metodická příručka aktivity 7 Dobrovolnictví Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka Metodická příručka aktivity 7 Dobrovolnictví Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka Projekt CZ.1.07/3.1.00/37.0204 Další vzdělávání občanů Liberecka 1 I. ÚVOD Metodická př í řuc

Více

Mainstreamingová strategie NTS B

Mainstreamingová strategie NTS B Mainstreamingová strategie NTS B 1) Úvodní dokument Krok 3-7 CO? Oblast zájmu/ aktivit projektu z hlediska mainstreamingu ZAMĚŘENÍ? Jaká je cílová skupina z hlediska mainstreamingu? JAK? Jak získáte pozornost

Více

NYNÍ I VE STŘEDOČESKÉM KRAJI!

NYNÍ I VE STŘEDOČESKÉM KRAJI! NYNÍ I VE STŘEDOČESKÉM KRAJI! projekt Burza filantropie cesta k propojení veřejného, soukromého a neziskového sektoru Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. www.fondnno.cz

Více

Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014

Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 Zpráva o činnosti za období od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2014 Název střediska: Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Terénní programy, id. 3645646 Kapacita služby: V danou chvíli je možno poskytnout službu

Více

Výroční zpráva. GLE o.p.s. Unlock Your Potential

Výroční zpráva. GLE o.p.s. Unlock Your Potential Výroční zpráva GLE o.p.s. Unlock Your Potential 1 Úvodní slovo V uplynulém roce 2014 se nám podařilo vyzkoušet si nové aktivity. Úspěšně jsme podnikatelům nabídli seminář se spotřebitelskou tematikou,

Více

Social return of investment

Social return of investment Social return of investment Sociální podnikání pod pojmem sociální podnikání vnímáme podnikatelské aktivity prospívající společnosti a životnímu prostředí. sociální podnikání hraje důležitou roli v místním

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Str. 1 z 5 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Vážení, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Více

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Projekt První šance mladým je spolufinancován z prostředků Evropského

Více

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček

Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce. Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Jednotlivé etapy projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce První etapa projektu Podpora vytváření systému TSP vytvoření metodických příruček Průběh realizace říjen 2006 duben 2007 Realizátor

Více

MPSV, odbor řízení pomoci z ESF VEŘEJNÁ ZAKÁZKA

MPSV, odbor řízení pomoci z ESF VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MPSV, odbor řízení pomoci z ESF ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO PROJEKTY HRAZENÉ Z TECHNICKÉ POMOCI OP RLZ DLE OPATŘENÍ 5.2 OSTATNÍ OPRÁVNĚNÉ ČINNOSTI VEŘEJNÁ ZAKÁZKA ANALÝZA PŘÍSTUPU ŽEN IMIGRANTEK A MUŽŮ IMIGRANTŮ

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN. Projekt TVÁ BUDOUCNOST 9/2007. 9. pracovní setkání RP Budoucnost a Rady RP. Klub úspěšných

INFORMAČNÍ BULLETIN. Projekt TVÁ BUDOUCNOST 9/2007. 9. pracovní setkání RP Budoucnost a Rady RP. Klub úspěšných INFORMAČNÍ BULLETIN 9. pracovní setkání RP Budoucnost a Rady RP 9/2007 Dne 20. 9. 2007 proběhlo v Hotelu DAKOL v Petrovicích u Karviné 9. pracovní setkání RP Budoucnost a Rady RP. Na setkání byli všem

Více

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/

NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/ Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NESEĎTE DOMA! CZ 1.04/2.1.00/13.00059 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

Greater London Enterprise www.gle.cz. Co se dočtete v prosincovém bulletinu? Úvodní slovo. 4. čtvrtletí 2012. Úvodní slovo 1

Greater London Enterprise www.gle.cz. Co se dočtete v prosincovém bulletinu? Úvodní slovo. 4. čtvrtletí 2012. Úvodní slovo 1 4. čtvrtletí 2012 Co se dočtete v prosincovém bulletinu? Úvodní slovo 1 Další cyklus pracovních seminářů a job klubů 2 Podnikání nanečisto ve fiktivní firmě 3 Rekvalifikační kurz Základy podnikání 4 Paní

Více

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření

Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Operační program Praha Adaptabilita a zaměstnanost Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Podpora rozvoje znalostní ekonomiky... 2 Prioritní osa 2 - Podpora vstupu

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Rozvojový projekt na rok 2014

Rozvojový projekt na rok 2014 VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO Rozvojový projekt na rok 2014 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: 1. Program na podporu vzájemné spolupráce vysokých škol Podprogram: Název

Více

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.

RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku. Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1. RIP 2.1 OP LZZ zaměřené na osoby pečující o dítě do 15 let věku Konference k projektu Dítě není překážkou Olomouc, 12.1.2012 Karel Vít Úvodní informace o nás Odbor implementace fondů EU je součástí Sekce

Více

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY

NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY NOVINKY Z MORAVSKÉ CESTY LEDEN - BŘEZEN LEDEN Během měsíce ledna proběhlo několik významných akcí a setkání. Velmi důležitou událostí byla realizace veřejných projednání, kterých se celkem zúčastnilo 144

Více

Prezentace individuálního projektu národního

Prezentace individuálního projektu národního Prezentace individuálního projektu národního Číslo OP i : CZ 1.07 Název OP: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo PO ii : 7. 3 Prioritní osa: Název PO: Další vzdělávání Číslo oblasti 7. 3. 1 podpory:

Více

Představení aktivit Olomouckého kraje v oblasti podpory zaměstnanosti. 2. prosinec 2013, Olomouc

Představení aktivit Olomouckého kraje v oblasti podpory zaměstnanosti. 2. prosinec 2013, Olomouc Představení aktivit Olomouckého kraje v oblasti podpory zaměstnanosti 2. prosinec 2013, Olomouc Struktura prezentace Základní charakteristika Olomouckého kraje Možnosti a kompetence krajské samosprávy

Více

Vzdělávání v inovacích

Vzdělávání v inovacích Inovace ve vzdělávání Vzdělávání v inovacích Praha, 6.prosince 2007 ESF JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Inkubátor RLZ při

Více

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Zápis ze schůze Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úřad vlády České republiky dne 20.02.2015 Schůzi Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní

Více

CZ.1.04/2.1.00/

CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná konference k regionálnímu individuálnímu projektu NA SKOK! CZ.1.04/2.1.00/13.00074 3. prosince 2012 Olomouc, Reprezentační sál Anag, Palác Bohemia Tento projekt je financován z prostředků ESF

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. AMA Asociace manažerů absolventů, o.s

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. AMA Asociace manažerů absolventů, o.s VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 AMA Asociace manažerů absolventů, o.s Ing. Irena Zemánková, CSc. 3. 3. 2015 ZAMĚŘENÍ 1. Celoživotní vzdělávání - je stěžejním programem a patří mezi hlavní činností občanského sdružení

Více

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT

NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT Závěrečná konference regionálního individuálního projektu NA SVÉM ZÁKLADU MŮŢETE STAVĚT CZ 1.04/2.1.00/13.00061 Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

CZECHINVEST A STRUKTURÁLNÍ FONDY. Služby CzechInvestu v oblasti strukturálních fondů. Naši klienti

CZECHINVEST A STRUKTURÁLNÍ FONDY. Služby CzechInvestu v oblasti strukturálních fondů. Naši klienti CZECHINVEST A STRUKTURÁLNÍ FONDY Pavel Vinohradník Ředitel Divize Strukturální fondy CzechInvest Služby CzechInvestu v oblasti strukturálních fondů Zájemcům poskytujeme následující služby: administrace

Více

MODUL 5: VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN

MODUL 5: VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN MODUL 5: VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN PŘEDMLUVA Modul 5 V Modulu 5, který nese název VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PRO ŽENY MIGRANTKY ČI ŽENY Z ETNICKÝCH SKUPIN, popisujeme,

Více

Podnikatelské poradenství pro znevýhodněné skupiny

Podnikatelské poradenství pro znevýhodněné skupiny Podnikatelské poradenství pro znevýhodněné skupiny Metodika pro podnikatelské poradce pro práci s osobami ze znevýhodněných skupin Evropský sociální fond Praha&EU: Investujeme do Vaší budoucnosti OBSAH

Více

Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m. Prahy zhodnocení projektu

Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m. Prahy zhodnocení projektu Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m. Prahy zhodnocení projektu Úvod V roce 2005 podal Výzkumný ústav bezpečnosti práce žádost na financování projektu z Evropských sociálních

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO PŘEDKLADATELE NABÍDEK: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA SROVNÁVACÍ ANALÝZA MODELŮ SOCIÁLNÍ EKONOMIKY V

Více

Podpora sociálního podnikání v ČR pokračuje. CZ /0.0/0.0/15_016/ Projektové období

Podpora sociálního podnikání v ČR pokračuje. CZ /0.0/0.0/15_016/ Projektové období Podpora sociálního podnikání v ČR pokračuje CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_016/0006098 Projektové období 1. 12. 2016 30. 11. 2021 Podpora sociálního podnikání v ČR pokračuje rozvoj podpůrné sítě lokálních konzultantů,

Více

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.

Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Konference k projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Martin Konečný Obsah Strana 3 Základní údaje o projektu Strana 4 Cíle projektu Strana 5 Cílové skupiny Strana

Více

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MONITOROVACÍ ZPRÁVA o realizaci projektu Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Tuto Monitorovací zprávu je třeba zaslat v tištěné a elektronické podobě (na CD nebo disketě) poskytovateli finanční

Více

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE 21.2.2012 v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE 21.2.2012 v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE 21.2.2012 v rámci projektu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/3.2.07/01.0068 Prohloubení nabídky vzdělávacích programů v oblasti rozvoje lidských zdrojů vedoucích úředníků

Více

Podnikání jako flexibilní forma uplatnění na trhu práce

Podnikání jako flexibilní forma uplatnění na trhu práce NA VLASTNÍ Podnikání jako flexibilní forma uplatnění na trhu práce Realizátor: Spirála Turnov, o. s. Partner projektu: Centrum pro rodinu Náruč, o. s. Termín realizace: 1. 6. 2012 31. 5. 2014 Místo realizace:

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Systém kariérového poradenství v počátečním vzdělávání v Ústeckém kraji KARIÉRA

Systém kariérového poradenství v počátečním vzdělávání v Ústeckém kraji KARIÉRA Zápis ze závěrečné hodnotící konference Systém kariérového poradenství v počátečním vzdělávání v Ústeckém kraji KARIÉRA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.13/11.0001 Datum konání: dne 25. června 2010

Více

Návrh spolupráce na společnou realizaci projektu z ESF. Výzva č.35 Školení je šance

Návrh spolupráce na společnou realizaci projektu z ESF. Výzva č.35 Školení je šance Návrh spolupráce na společnou realizaci projektu z ESF Výzva č.35 Školení je šance Co pro vás uděláme? Fáze podání projektové žádosti: zpracujeme kompletní projektovou dokumentaci (popis cílů, školících

Více

Šance pro středoškoláky

Šance pro středoškoláky Závěrečná konference k projektu Šance pro středoškoláky CZ 1.04/2.1.00/13.00071 11. prosince 2012 Olomouc Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Evropské fondy na MPSV ČR

Evropské fondy na MPSV ČR Evropské fondy na MPSV ČR Ing. Vladimír Kváča, Ph.D. vrchní ředitel sekce fondů EU Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Olomouc 25.7.2012 MPSV a evropské fondy 2007-2013 MPSV je v období 2007 2013:

Více

Průmysl 4.0 z pohledu české praxe. Výsledky průzkumu Srpen 2016

Průmysl 4.0 z pohledu české praxe. Výsledky průzkumu Srpen 2016 Průmysl 4.0 z pohledu české praxe Výsledky průzkumu Srpen 2016 Představení průzkumu Průmysl 4.0 z pohledu české praxe Průzkum navazuje na řadu aktivit poradenské společnosti EY zaměřených na aktuální téma

Více

KNIHOVNA KOMUNITNÍ CENTRUM. nského kraje SROP 3.2. Praha, prosinec 2005 Helena Gajdušková

KNIHOVNA KOMUNITNÍ CENTRUM. nského kraje SROP 3.2. Praha, prosinec 2005 Helena Gajdušková KNIHOVNA JAKO KOMUNITNÍ CENTRUM Grantové schéma Zlínsk nského kraje SROP 3.2 Praha, prosinec 2005 Helena Gajdušková Město Vsetín srdce Valašska (podhůří Beskyd, krásná příroda, bohatý folklór, blízko hranic

Více

Indikátory sociálního podniku.

Indikátory sociálního podniku. Indikátory sociálního podniku http://www.ceske-socialnipodnikani.cz/cz/socialni-podnikani/indikatory Podpora sociálního podnikání Nutné zkontrolovat, jestli náš podnák je sociálním podnikem: http://www.ceske-socialnipodnikani.cz/cz/socialni-podnikani/indikatory

Více

Podpora START-UPŮ MENTORING AKCELERACE MATCHMAKING PREZENTACE.

Podpora START-UPŮ MENTORING AKCELERACE MATCHMAKING PREZENTACE. Podpora START-UPŮ MENTORING AKCELERACE MATCHMAKING PREZENTACE www.podporastartupu.cz CzechStarter Nastartujte svůj business! CzechStarter podporuje české start-upy při rozjezdu jejich podnikání. Vytěžte

Více

Výroční zpráva Zpráva o hospodaření a účetní závěrka 2008 (článek XIII., odst. 3 Stanov sdružení )

Výroční zpráva Zpráva o hospodaření a účetní závěrka 2008 (článek XIII., odst. 3 Stanov sdružení ) Výroční zpráva Zpráva o hospodaření a účetní závěrka 2008 (článek XIII., odst. 3 Stanov sdružení ) 2009-05-27 Česká evauační společnost, o.s. Phdr. D.Švec 1. Úvod Tato výroční zpráva je zpracována na základě

Více

CHRÁNĚNÁ PRACOVNÍ MÍSTA

CHRÁNĚNÁ PRACOVNÍ MÍSTA Beseda na téma CHRÁNĚNÁ PRACOVNÍ MÍSTA 26.11.2013 Pořádá: Místní akční skupina ORLICKO v rámci přípravy místní rozvojové strategie pro roky 2014 2020 Program Program: 9:00 Mgr. Miroslav Beran Úvodní slovo

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor

Více

MPSV a rozvoj venkova v současném programovém období 2007-13 a příprava na programové období 2014-2020

MPSV a rozvoj venkova v současném programovém období 2007-13 a příprava na programové období 2014-2020 MPSV a rozvoj venkova v současném programovém období 2007-13 a příprava na programové období 2014-2020 Národní konference Venkov 2012 Nové Hrady, 1.-3. října 2012 Ing. Vladimír Kváča Ph.D., MPSV ČR Obsah

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 2011 PPŠ INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEROV, s.r.o. PALACKÉHO 1380/19, 750 02 PŘEROV TEL: 581 259 138 MOBIL: 606 045 111, 724 972 133 E-MAIL: pps@ppsinstitut.cz http://www.ppsinstitut.cz

Více

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové Zita Kučerová

Regionální centrum podpory sociálního podnikání Hradec Králové Zita Kučerová Regionální centrum podpory sociálního podnikání 28. 11. 2017 Hradec Králové Zita Kučerová Regionální centrum podpory sociálního podnikání Od roku 2015 Platforma zaměřená na rozvoj sociálního podnikání

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2017 do 31.12.2017 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Úloha agentury CzechInvest při implementaci Operačního programu Podnikání a inovace a její pomoc podnikatelům. V Praze dne

Úloha agentury CzechInvest při implementaci Operačního programu Podnikání a inovace a její pomoc podnikatelům. V Praze dne Úloha agentury CzechInvest při implementaci Operačního programu Podnikání a inovace a její pomoc podnikatelům V Praze dne 5. 12. 2011 Cíle agentury CzechInvest Zvyšovat konkurenceschopnost firem prostřednictvím

Více

Projekt Komplexní program podpory vzdělávání žáků a studentů - ŠANCE CZ.04.1.03/3.1.15.3/0022

Projekt Komplexní program podpory vzdělávání žáků a studentů - ŠANCE CZ.04.1.03/3.1.15.3/0022 Report závěrečné odborné konference projektu Komplexní program podpory vzdělávání žáků a studentů - ŠANCE Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/3.1.15.3/0022 V Mostě, dne 23.6.2008 Zpracovatel: OMNI TEMPORE

Více

Městský úřad Horažďovice profesionalita s lidskou tváří Reg.č. CZ.1.04/4.1.01/89.00036

Městský úřad Horažďovice profesionalita s lidskou tváří Reg.č. CZ.1.04/4.1.01/89.00036 V lednu 2013 obdrželo město Horažďovice od Ministerstva vnitra České republiky v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Rozhodnutí o poskytnutí dotace na projekt Městský úřad Horažďovice

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu "Centrum vzdelávania" - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc

Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu Centrum vzdelávania - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc Analýza vzdělávacích potřeb v rámci projektu "Centrum vzdelávania" - príležitosť k vzdelávaniu bez hraníc Zpracovala: Dorota Madziová, Institut EuroSchola, duben 2011 V rámci projektu "Centrum vzdelávania"

Více

Podnikatelské líhně ve Francii

Podnikatelské líhně ve Francii Podnikatelské líhně ve Francii Mgr. Martin Štainer, Ph.D. REGIONÁLNÍ CENTRUM POMOCI ZAČÍNAJÍCÍM PODNIKATELŮM CZ.04.1.03/1.1.03.4/0008 Unie líhní - historie r. 1995 začátek experimentu s líhněmi r. 2000

Více

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant.

Operační program Zaměstnanost (2014 2020), příprava projektů a psaní žádosti o grant. Individuální projekt MPSV Podpora pracovního uplatnění starších osob v souvislosti s vyhlášením roku 2012 Evropským rokem aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity, Operační program Zaměstnanost (2014

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

Realizace vzdělávání od vzniku sdružení

Realizace vzdělávání od vzniku sdružení AMOS-HAVÍŘOV z. s. Navazuje na bohatou a úspěšnou historii občanského sdružení Občanské sdružení vzniklo na začátku roku 2004 se zaměřením na podporu rozvoje lidských zdrojů, sociální integraci a rovných

Více

OP RLZ a JPD 3. Prezentace vybraných výsledků evaluace. RNDr. Martina Hartlová HOPE-E.S.,v.o.s., E.S.,v.o.s., divize EUservis.cz 8.12.

OP RLZ a JPD 3. Prezentace vybraných výsledků evaluace. RNDr. Martina Hartlová HOPE-E.S.,v.o.s., E.S.,v.o.s., divize EUservis.cz 8.12. Závěrečná evaluace OP RLZ a JPD 3 Prezentace vybraných výsledků evaluace RNDr. Martina Hartlová HOPE-E.S.,v.o.s., E.S.,v.o.s., divize EUservis.cz 8.12. 2008 Zaměř ěření projektu Téma 1 - Zhodnocení relevance

Více

MAS a sociální podnikání

MAS a sociální podnikání MAS a sociální podnikání Hradec Králové 22.10. 2015 místní akční skupina (MAS) mezisektorové partnerství na místní úrovni veřejný sektor podnikatelský sektor neziskový sektor obce DSO příspěvkové organizace

Více

MEDIÁLNÍ VÝCHOVA NA GYMNÁZIÍCH

MEDIÁLNÍ VÝCHOVA NA GYMNÁZIÍCH MEDIÁLNÍ VÝCHOVA NA GYMNÁZIÍCH Projekt spolufinancovaný z Evropského sociálního fondu v ČR a státního rozpočtu České republiky 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU Realizátor projektu: Koalice nevládek Pardubicka,

Více

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace.

1. Uvítání - paní Slámová přivítala přítomné členy a seznámila s programem setkání i jednotlivými přednášejícími za ASZ, - byla promítnuta prezentace. Setkání: 2. jednání lokálního partnerství Agentura pro sociální začleňování společně se zástupci města Vsetín Termín: 13. prosince 2016 od 13:00 do 15:30 Místo: Program: Podnikatelský inkubátor Vsetínska

Více

Prezentace dosavadních výstupů projektu TVÁ BUDOUCNOST 2. 8. 2005 31. 12. 2006

Prezentace dosavadních výstupů projektu TVÁ BUDOUCNOST 2. 8. 2005 31. 12. 2006 Prezentace dosavadních výstupů projektu TVÁ BUDOUCNOST 2. 8. 2005 31. 12. 2006 VÝSTUPY PRACOVNÍCH SKUPIN PS Analytika PS Integrační centra PS Školící centra PS Informatika PS Poradenství PS Vzdělávání

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu

Příloha č. 1 Smlouvy o dílo. Popis projektu. Očekávaný přínos projektu Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Popis projektu Individuální projekt Libereckého kraje Podpora procesů střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji (dále jen projekt)

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA O REALIZACI PROJEKTU Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/08.0181 Název projektu Příjemce Datum zahájení realizace 1. 8. 2009 Datum ukončení realizace 31. 1. 2012 Partneři projektu Další vzdělávání

Více

Seminář pro žadatele Výzva OSPOD

Seminář pro žadatele Výzva OSPOD Seminář pro žadatele Výzva OSPOD Výzva pro předkládání grantových projektů v rámci oblasti podpory 3.1 sociálně-právní ochrany červen 2013 Evropský sociální fond v ČR ESF MPSV ŘO ZS EA ESF rozvoj zaměstnanosti,

Více

Sociální podnikání v JMK a KV. Katedra Enviromentálních studií

Sociální podnikání v JMK a KV. Katedra Enviromentálních studií Sociální podnikání v JMK a KV Katedra Enviromentálních studií 15.4.2014 Hlavní poslání společnosti 3P Koncept trojího prospěchu principy SP P3 přináší a prosazuje nové přístupy v podnikání s pozitivním

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Příloha č. 1 k Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2012 evaluace

Příloha č. 1 k Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2012 evaluace Příloha č. 1 k Zápisu č. 5 z jednání Pracovní skupiny II. ze dne 25.02.2013 Akční plán rozvoje sociálních služeb v Třebíči na rok 2012 evaluace Priority a opatření Akční plán rozvoje sociálních služeb

Více

MULTIKULTURNÍ KONZULTANT

MULTIKULTURNÍ KONZULTANT Tento projekt byl financován s podporou Evropské komise v programu Lifelong Learning Programme, Leonardo da Vinci Partnerships. Za obsah prezentace ručí výhradně Slovo 21 a Evropská komise neodpovídá za

Více

Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045. 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia

Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045. 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia Závěrečná konference k projektu ZKUŠENOST PLUS CZ 1.04/2.1.00/13.00045 31. ledna 2012 Olomouc, hotel Hesperia Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje

Více

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2011

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2011 Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2011 Identifikace organizace: InHelp, o.p.s. Sídlem: 5. Května 3, 289 23 Milovice IČ: 27923151 Tato z práva zahrnuje popis činnosti společnosti InHelp, o.p.s.

Více

Míra spokojenosti účastníků s akcí

Míra spokojenosti účastníků s akcí Evaluace veletrhu sociálních služeb a volnočasových aktivit Lidé lidem Ve dnech 20.-21.9.2007 se konal veletrh sociálních služeb a volnočasových aktivit s názvem Lidé lidem. Tato akce se uskutečnila v

Více

PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ v ČR

PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ v ČR PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ v ČR 2. 12. 2014 Týn nad Vltavou Jitka Čechová Sociální podnikání podnikatelské aktivity prospívající společnosti a životnímu prostředí propojuje oblast sociální, ekonomickou

Více

ENTITLE - Národní workshop

ENTITLE - Národní workshop Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/entitle-narodni-workshop) ENTITLE - Národní workshop 28. 5. 2009 Národní workshop Entitle představil stejnojmenný projekt, který má pomáhat knihovnám při

Více

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST. MPSV - Odbor podpory projektů (86)

SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST. MPSV - Odbor podpory projektů (86) SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ V OPERAČNÍM PROGRAMU ZAMĚSTNANOST MPSV - Odbor podpory projektů (86) KONTAKTY Odbor podpory projektů (Kartouzská 4, Praha 5) Mgr. Simona Vavrochová (simona.vavrochova@mpsv.cz) tel. +420

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2015 do 31.12.2015 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Odborné sociální poradenství, id. 8199869 Kapacita služby: Okamžitá

Více

Kronika projektu OPPA

Kronika projektu OPPA Kronika projektu OPPA Základní informace o projektu Název Projektu: společnostech Casablanca Registrační číslo projektu: V rámci programu: Operační program Praha Adaptabilita Prioritní osa: 1 - Podpora

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ. PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH PROJEKTŮ OP LZZ PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor

Více

VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO. Rozvojový projekt na rok 2018

VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO. Rozvojový projekt na rok 2018 VYSOKÁ ŠKOLA: VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO Rozvojový projekt na rok 2018 Formulář pro závěrečnou zprávu Program: Tematické zaměření: Název projektu: Program na podporu vzájemné spolupráce

Více

VÝCHOVA K PODNIKAVOSTI JEDNÁNÍ OBOROVÝCH SKUPIN PODZIM 2015. Lukáš Hula

VÝCHOVA K PODNIKAVOSTI JEDNÁNÍ OBOROVÝCH SKUPIN PODZIM 2015. Lukáš Hula VÝCHOVA K PODNIKAVOSTI JEDNÁNÍ OBOROVÝCH SKUPIN PODZIM 2015 Lukáš Hula Východiska Zahraničí Česká republika Přehled Proč hovoříme o výchově k podnikavosti? Protože podnikatelé jsou páteří ekonomiky Protože

Více

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Seznam referencí Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012 Zadavatel: Město Sokolov, IČ 295586 Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Zpracování potřebných podkladů a dokumentů pro vytvoření

Více