4.4 ZM zápis. Z á p i s

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "4.4 ZM 19.4.2004 - zápis. Z á p i s"

Transkript

1 Z á p i s ze 4. zasedání Zastupitelstva města v Hrádku nad Nisou, konaného dne ve velké zasedací místnosti na MěÚ v Hrádku nad Nisou Přítomni : Mgr. Bartošová D., Dajčar K., Dlouhý P., Ing. Faltus M., Holata J., Ing. Jurek J. (příchod v hod), Ing. Krečman K., Krejčík V. ( příchod hod), Mgr. Maňhal F., MUDr. Pavlová I., Podlipný P. (příchod hod), Ing. Pokorný P., Mgr. Poláček J. (příchod hod), Půta M., Ing. Růžička J.( příchod 17.15), Řezníček M., MUDr. Sekvard R., Schierl A., Slezák M., Vinklárek, ThMgr. Zimmermannová H. (příchod hod) Omluveni : p. Zůčková pozdní příchod p. Krejčík, p. Podlipný, Mgr. Poláček, ThMgr. Zimmermannová, Ing. Jurek, Ing. Růžička Zapisovatelka : Alena Všetečková Zahájení Přestávka Konec : v 17,00 hodin : 1. od 19,10 19,20 hod. : ve 21,30 hodin PROGRAM : 1. Zahájení, volba návrhové komise a ověřovatele zápisu. 2. Kontrola usnesení z 3. zasedání ZM konaného dne Zpráva o činnosti RM a úřadu. 4. Diskuse občanů. 5. Majetkoprávní úkony. 6. Změny územního plánu města Hrádek nad Nisou. 7. Obecně závazná vyhláška místní poplatek za zhodnocení stav.pozemku. 8. Ceny pozemků ve vlastnictví města Hrádek nad Nisou. 9. Doprodej bytových jednotek. 10. Závěrečný účet města za rok Svazek tří měst Malý trojúhelník. 12. Zpráva o činnosti městské policie. 13. Interpelace zastupitelů. 14. Založení Obecně prospěšné společnosti. 15. Různé, organizační záležitosti. 16. Závěr. Strana 1 (celkem 20)

2 K bodu 1) 1. Návrhová komise ve složení: p. Dajčar, MUDr. Sekvard, p. Hartman Pro:15 zdrželi se: 3 proti: 0 ( p. Krejčík příchod v hodin) 2. Ověřovatelé zápisu ve složení : Mgr. Jurková, p. Slezák Hlasování : Pro :18 zdržel se : 1 proti : 0 Na základě interpelace p. Krejčíka byl připraven seznam materiálů, které jsou do dnešního jednání ZM předloženy po uplynutí sedmidenní lhůty, která je uvedena v jednacím řádu ZM. 3. Schválení programu dle návrhu. Hlasování : Pro : 19 zdržel se : 0 proti : 0 4. Předložený seznam doplněných materiálů. Pro: 19 zdržel se: 0 proti: 0 Usnesení : Zastupitelstvo města schválilo : 1. Návrhovou komisi ve složení : p. Dajčar, MUDr. Sekvard, p. Hartman 2. Ověřovatele zápisu ve složení : Mgr. Jurková, p.slezák 3. Program zasedání ZM. 4. Seznam doplněných materiálů. K bodu 2) - Tajemnice MěÚ Mgr. Skřivánková předložila zprávu o plnění usnesení ze 3.zasedání zastupitelstva města, které se konalo Zastupitelstvo města konané dne nepřijalo žádné usnesení s termínem plnění do 4. zasedání. Na písemnou interpelaci p. Krejčíka je odpovězeno písemně samostatný bod jednání. Strana 2 (celkem 20)

3 Návrh usnesení : Zastupitelstvo města bere na vědomí zprávu o plnění usnesení ze 3. Zasedání zastupitelstva města konaného dne Hlasování : pro : 19 zdrželi se : 0 proti : 0 K bodu 3) Martin Půta: Zpráva starosty a místostarosty o činnosti RM a úřadu za uplynulé období - Slavnosti Trojmezí mezinárodní konference , Společenský večer u příležitosti zahájení oslav Trojzemí, proběhly první sportovní a společenské akce, podpora akce od Libereckého kraje (cca 100 tis. Kč), z Fondu českoněmecké budoucnosti ( 90tis. Kč), z Ministerstva zahraničních věcí ( 50tis. Kč) - Životní prostředí železná neděle v okrajových částech města proběhla, je termín pro další akci v Loučné, Doníně a Hrádku n.n. p. Krejčík hodnocení proběhlé akce ( příchod ThMgr. Zimmermannová v hodin) - od otevřen nový sběrný dvůr v areálu Sběrných surovin Donín - Komunikace Hrádek n.n. Zittau- mezivládní dohoda podepsána Probíhají projektové práce na úseku křižovatka Oldřichovská státní hranice, finanční zdroje zajištěny, předpokládaný termín zahájení stavby -jaro 2005,dokončení podzim 2006-jaro Zdravotní středisko RZP,LSSP. Sl. Mackurová vyjádření k postupu prací, MUDr. Pavlová vyjádření k rychlé lékařské pomoci (systém péče je nyní na lepší úrovni) ( příchod Ing. Jurek v hodin) - Větrné elektrárny měřící stožár bude vztyčen v první polovině května - Nové bydlení bude proveden audit účetnictví družstva (auditor Ing. Dušek), nezávislý soudní posudek na skutečně prostavěné prostředky ve II. etapě, dle Ing. Zádníka (MMR) došlo k porušení podmínek přidělení státní dotace již od počátku realizace, nyní projednáván další postup s cílem minimalizovat ztráty města v celé akci. - SHS jednání s likvidátorem společnosti p. Chlupáčkem. Předán dopis k problematice převodu bytů z města na SHS, podle právního názoru JUDr. Šmída jsou pozemky pod všemi nemovitostmi ve vlastnictví města. Výklad Mgr. Skřivánková. Podepsán dodatek smlouvy o dílo mezi městem, NB družstvem a Strana 3 (celkem 20)

4 SHS, termín odstranění závad pro SHS , potom odstraní město a bude vymáhat po zhotoviteli např. soudní cestou. Dodatek smlouvy byl podepsán v době kdy již byly SHS v likvidaci, město na to nebylo upozorněno, další postup bude konzultován s právníkem. ( příchod Mgr. Poláček v hodin) - Kanalizace, Stoka C, dobudování kanalizační sítě v Aglomeraci Hrádek, Loučná, Donín. Na Okresním aktivu akcionářů SVS byl do dozorčí rady zvolen primátor Liberce Ing. Kittner, projednáno řešení I.etapy Stoky C ještě v letošním roce. V aglomeraci H-D-L je v souladu s přístupovou dohodou ČR a EU nutné dobudovat kanalizační systém a vodovod do roku 2010 (obce nad EO), netýká se to jednotlivých okrajových částí města (předpoklad do EO). Řešení finančních zdrojů z jednotlivých OP a podprogramů strukturálních fondů EU, příprava projektů musí začít ještě v letošním roce. - Rekonstrukce sportovišť. Hřiště ZŠ TGM termín kolaudace , oficiální otevření Sportoviště ZŠ Donín, ZŠ Loučná probíhají přípravné projekční práce. Stadion Donín II. etapa TJ Slovan získal státní dotaci 3 mil. Kč, spoluúčast města je 0,7 mil. Kč. - Kluziště a tenisová hala - výběrová komise doporučila vybrat jako zhotovitele EKKL Kroměříž, smlouva o dílo odepsána, hlavní část prací bude provedena do konce 04/2004. Bude nutné připravit dohodu o provozování sportoviště mezi městem a TJ Orel, navrhuji aby k tomu byla vytvořena pracovní skupina ZM ve složení dle návrhu ZM ( na příštím jednání ZM). - Tepelné čerpadlo Sokolovna p. Vinklárek informace o průběhu prací ve 14:00 hod. proběhne kontrolní den s prohlídkou technologie pro členy ZM. - Vodovod a kanalizace Donín předpoklad dokončení prací do konce 04/2004 včetně víceprací. Ing. Kumpa podání informace. - Rekonstrukce prostorů pro cestující na nádraží ČD Hrádek termín do konce 04/ Informace o hospodaření společnosti TS Hrádek s.r.o. za rok 2003 viz. materiál přiložený k projednání, vyjádření p. Krejčíka. - Opravy komunikací do bude vyhlášeno výběrové řízení, na základě doporučení DK RM stanoven rozsah prací a použití technologie pro opravy. - Merkur Top stavba čerpací stanice u hraničního přechodu byla zahájena na základě stavebního povolení z roku 1998, po jednání s majiteli firmy byl pozemek vrácen do původního stavu. Rozprava: Mgr. Poláček: Mám informaci, že rada byla pobouřena tím, že nikdo z hrádeckých ředitelů nevystoupil a neprojevil se na Konferenci oslav Trojzemí. Chtěl jsem na toto reagovat a říci, že jsme na školské komisi nebyli nijak vyzváni, abychom na konferenci vystoupili a dokonce nám bylo řečeno, že ani město nebylo organizátorem konference, bylo to předáno pracovníkům Euroregionu Nisa. Pokud by nám bylo řečeno, že máme vystoupit a přednést své příspěvky, určitě bychom se na to připravili. Strana 4 (celkem 20)

5 Mgr. Maňhal: Nešlo o pobouření, byli jsme pouze podiveni tím, že zde vystoupili zástupci z Chebu, z Jeseníků a hrádečtí, kteří v tomto mají zkušenosti se neprezentovali. p. Půta: Program konference byl připravován ve spolupráci s Euroregionem Nisa, řečníci byli také vybrání ve spolupráci s Euroregionem Nisa. V diskusi jsem předpokládal, že kdo bude chtít vystoupit, vystoupí dobrovolně z vlastní iniciativy. Mgr. Jurková: Chtěla bych říci za ředitele, bylo jim líto, že nemohli vystoupit, protože program byl daný a zároveň ve čtvrtek dopoledne byla porada ředitelů k rozpočtu v Liberci. Takže nedorozumění bylo oboustranné, je škoda, že Hrádek n.n. se nemohl prezentovat, protože by ostatní viděli, co se tady opravdu v přeshraniční spolupráci dělá. p. Čarnogurský: Chtěl bych se zeptat na akci vodovod a kanalizace Donín. Bude vodovod přiveden až k našemu číslu popisnému? Ing. Kumpa: Vyjádřím se k tomu v bodu č. 5 dnešního jednání, kde je tato akce prezentována. p. Kozlová: Je na všechny investiční akce zajištěn stavební dozor a je na všechny tyto akce veden stavební deník? A dále, zda byly provedeny audity a.s. Kristýna a TS Hrádek s.r.o. p.půta: Akce zdravotní středisko dozor - sl. Mackurová, vodovod Donín Ing. Blažek, rekonstrukce hřiště ZS TGM, rekonstrukce stadionu Donín p. Horinka, sportoviště Donín a Loučná dozor zatím nebyl stanoven( předpoklad arch. Heřmánek pro Donín), kluziště p. Horinka. Kontrolní dny probíhají, zapisování do stavebních deníků probíhá standardním způsobem. Hospodaření TS a Kristýna na zastupitelstvo byly předloženy materiály v souladu se zákonem o obcích a podrobné informace jsou předkládány čtvrtletně RM. Zastupitelstvo města bere na vědomí zprávu starosty města o činnosti Rady města a úřadu za uplynulé období ( ) s informacemi doplněnými na základě dotazů zastupitelů a veřejnosti. pro: 22 zdrželo se:0 proti: 0 K bodu 4) Diskuse občanů p.tůma: Z jakého důvodu byla zrušena komise Nové bydlení? p.půta: Komise byla zrušena z toho důvodu, že se jako komise nescházela a schůzky probíhaly jako členská schůze družstva. Prvotní záměr komise byl, že do ní budou docházet i někteří obyvatelé bytů, kteří na začátku projevovali zájem, zájem však po určité době vyprchal. Komise ztratila funkčnost. Strana 5 (celkem 20)

6 p. Šestáková: Výběrové řízení se týkalo pouze stavby kluziště? p. Půta: Výběrové řízení se týkalo kluziště a nafukovací přetlakové haly. p. Šestáková: Začalo se stavět až po výběrovém řízení? Částka 14 mil. Kč je jen na kluziště? p. Půta: Začalo se stavět po výběrovém řízení, částka je na umělé kluziště s technologií, umělý povrch na toto hřiště na letní provoz a nafukovací halu, přípojky a další záležitosti. Výběrové řízení organizovala firma Compet Consult Liberec. p. Kozlová: Mají jednotlivé komise své plány pro letošní rok? p. Půta: Komise jsou poradním orgánem rady města. Jsem přesvědčen, že předsedové komisí jsou plně kompetentní k tomu, aby organizovali plán činnosti komisí v jednotlivých letech. Mgr. Poláček: Plán práce komisí musí vycházet z plánu činnosti ZM plán rozvoje města. p. Řezníček: Komise dopravy má svůj plán pravidelně na půl roku. K bodu 5) Majetkoprávní úkony a ostatní 1. žadatel: Miroslav Hochman ml., Dolní Sedlo 98, žádost o prodej p.p.č. 92, zahrada, vým m2, v k.ú. Dolní Sedlo - cenová pásma A 100% ceny dle IP pozemek bez omezení B 50% ceny dle IP zbytkový pozemek mimo ochr. pásmo el. vedení C 10,-Kč/m2 ochranné pásmo el. vedení - navrhovaná cena ,-Kč Zastupitelstvo města schvaluje prodej pozemku p.p.č. 92 zahrada o výměře 2482 m2 v k.ú. Dolní Sedlo, obec Hrádek nad Nisou panu Miroslavu Hochmanovi, Dolní Sedlo 98, Hrádek nad Nisou, za cenu ,-Kč. Pro: 22 zdrželi se: 0 proti:0 2. Nákup pozemků městem Hrádek nad Nisou od p. Kopejsků Strana 6 (celkem 20)

7 Za cenu 100,-Kč/m2 tj ,-Kč RM nereflektovat na tuto nabídku, není zřejmé, z čeho by bylo financováno zasíťování v této oblasti Ing. Jurek: Bylo s navrhovatelem jednáno o splátkovém kalendáři? Myslím, že tyto pozemky jsou v budoucnu využitelné, i když částka je vysoká. Ze strategických důvodů by bylo dobré se nad tím zamyslet. p.půta: Cena je příliš vysoká, jednání s navrhovatelem probíhalo již vloni. Byla ochota o rozložení platby, ale ne o snížení ceny. Zasíťování těchto pozemků je záležitost 2-3 násobku této částky. Navrhuji odložení tohoto materiálu do příštího jednání ZM a projednat s navrhovatelem. Zastupitelstvo města odkládá projednání odkupu pozemků od Oty a Jaroslava Kopejsků na příští jednání zastupitelstva s doplněním požadovaných informací. Pro: 20 zdrželi se: 2 proti: 0 4. Realizace opravy objektu Horní náměstí 71 Předkládá: sl. Mackurová prezentace Původní cena dle smlouvy o dílo ,20Kč bez DPH, došlo k navýšení o Kč bez DPH. V ceně o dílo není zahrnuta výměna stávajících oken + dvě výlohy (obeslány další firmy) cca ,-Kč a rekonstrukce bytových jednotek v podkroví cca ,-Kč (bude vypsáno výběrové řízení). Termín dokončení krovů a střechy je do Kontrolní dny na této akci budou ve čtvrtek okolo 9. hodiny ráno. Ing. Faltus: Opět dochází k navýšení ceny. Předpokládám, že toto navýšení zhruba 1.mil Kč bude záležitostí příštího roku, protože letos na to nebude. Je diskutabilní, zda uděláme nejprve fasádu a pak budeme měnit okna, fasáda se při tom naruší. p.půta: Samozřejmě se nejprve budou dělat okna a po té fasáda. K navýšení dochází z toho důvodu, že stav tohoto domu, ke kterému na začátku nebyla žádná projektová dokumentace byl výrazně horší. Byli jste informováni v průběhu rekonstrukce o tom, že bylo nutné statické zajištění včetně statického posudku, a že budova v zadní části neměla žádné základy. Co se týče rekonstrukce bytových jednotek, je to zatím pouze návrh, ale nebylo by dobré nechat v nově rekonstruovaném objektu byty III. kategorie a vybírat za ně 500,-Kč/měsíc nájem. ( příchod Ing. Růžička v hodin) Strana 7 (celkem 20)

8 p.půta: Navrhuji, aby na příštím jednání bylo zastupitelstvo informováno o částce DPH, v tuto chvíli není zřejmé jak bude DPH vypočítána. Zastupitelstvo města bere na vědomí navýšení smlouvy o dílo č.04/041/03 o Kč bez DPH na rekonstrukci objektu Horní náměstí 71, Hrádek nad Nisou viz příloha. Pro: 23 zdrželi se: 0 proti: 0 5. Realizace akce Tepelné čerpadlo Sokolovna a práce související Předkládá Ing. Kumpa Předpoklad ukončení vrtných prací do Zkapacitnění přípojky SČE (celková cena ,-Kč) spoluúčast města Kč Plynový boiler TUV pro zajištění přechodné dodávky TUV, po uvedení zdroje TUV do provozu montáž na I. ZŠ (celková cena cca Kč) Poměrná část započítaná do objektu Sokolovny ,-Kč Celkem 230,000,--Kč Ing. Pokorný: Budeme schvalovat 3 změny zásadních částek, bude to znamenat rozpuštění rezervního fondu. p.půta: Budeme muset najít úsporu v jiné části rozpočtu, aby to mohlo být realizováno. Ve všech třech případech považuji práce, které tam mají být prováděny za nutné a rezervy musíme najít. Pokud nebudeme schopni realizace těchto akcí ukončit v dubnu, po změně zákona o DPH nás to bude stát o dalších 14% více. Bude potřeba svolat v nejbližší době jednání finančního výboru. Ing. Faltus: Rozvody vzduchotechniky asi za ,-Kč se odkládají, nebo se nebudou dělat? p.půta: Probíhají jednání se zhotovitelem. Zastupitelstvo města po projednání bere na vědomí postup prací na objektu Sokolovna a schvaluje navržené vícepráce v hodnotě ,-Kč včetně DPH a ukládá finančnímu odboru zahrnout tyto vícepráce do změny rozpočtu. Pro: 21 zdrželi se: 2 proti: Realizace akce vodovod a kanalizace Donín Předkládá Ing. Kumpa Strana 8 (celkem 20)

9 Navržené vícepráce viz. seznam- celkem ,-Kč p.schierl: Mám připomínku, pokud se bude dělat komunikace, aby se nezapomnělo na veřejné osvětlení. Ing. Kumpa: To souvisí s tím, že sítě jsou problematické a bylo by dobré to neuspěchat. F. Strabag chce 4 dny na přípravu a 4 dny na realizaci, z tohoto důvodu jsme volili zámkovou dlažbu, která zvládá přeložení a opravy sítí. p.řezníček: Zdá se mi nevhodné po ukončení I. etapy za dva měsíce kopat nové obrubníky a začínat II.etapu. Ing. Krečman: Musíme nejprve zjistit, co potřebujeme v sítích udělat a pak problém řešit. p. Dlouhý: Nemáme peníze, nemůžeme se bavit o kompletní rekonstrukci chodníků, kterou nemůžeme stihnout tak jako tak. Jakmile uděláme chodník, vyměníme obrubníky, zalije se asfalt, tak se domnívám, že v žádném případě už neporušíme obrubníky tím, že bychom tam vykonávali další činnost. p.čarnogurský: Domnívám se, že (v Doníně u Elky) v chodníku nemáme nic. Koncem 70.let tam byla provedena povrchová úprava, navezli tam asi 50cm asfaltu. Přimlouvám se za to, aby vozovka byla sfrézována ještě dalších 30 čísel a chodník snížen, protože utopíme všechny domy okolo. Když rozděláme jednu věc, dodělejme ji pořádně i za cenu toho, že vypustíme z rozpočtu města jinou akci. V Loučné je také chodník zároveň se silnicí, je krásně označen, myslím, že něco takového bychom potřebovali i ve čtvrti, která je výpadovkou na Liberec. p.půta: Ing. Kumpa by měl na příštím jednání ZM upřesnit částku víceprací. Informace nejsou bohužel úplně přesné. Ing. Faltus: Nemyslím si, že v chodníku nic není, určitě telefon nebo přípojka se v chodníku nachází. Pokud je tam půl metru živice, tak odstranění nebude za 300tis, ale bude to za daleko vyšší částku. Jaká je celková částka díla? Po vysčítání mi vychází asi 2,8 milionů Kč, které by město do této akce mělo dát. p.půta: Jsou to nové povrchy, na které se nevztahuje příspěvek SVS z celkové částky financování akce. Navrhuji doplnit usnesení o: schvaluje seznam navrženého rozsahu prací na původní projektovou dokumentaci. Zastupitelstvo města po projednání bere na vědomí postup prací na akci vodovod a kanalizace Donín a schvaluje seznam navrženého rozsahu prací nad původní projektovou dokumentaci. Strana 9 (celkem 20)

10 Pro: 22 zdrželi se: 0 proti:1 6.2 Smlouva o spolufinancování stavby Vodovod a kanalizace Donín - Hrádek nad Nisou Předkláda: M. Půta Smluvní strany: Severočeská vodárenská společnosti a.s. Teplice Město-investor Hrádek nad Nisou Viz. předložený materiál Ing. Faltus: Doplnit usnesení o: ZM bere na vědomí budoucí převod stavby na SVS. Zastupitelstvo města schvaluje spolufinancování stavby vodovod a kanalizace Donín s SVS a.s. ve výši ,-Kč a pověřuje starostu města podpisem této smlouvy. Zastupitelstvo města bere na vědomí čl. IV. bod č.14 o budoucím převodu této stavby na SVS a.s.. Pro: 23 zdrželi se: 0 proti: 0 ( přestávka hodin) K bodu 6) Změny územního plánu města Hrádek nad Nisou Předkládá Ing. Kumpa Změna (č.4) územního plánu sídelního útvaru, rozšíření výrobní plochy firmy D PLAST EFTEC a.s., pro nové skladové prostory, zařazením části pozemku.č. 1550/1 a pozemku zmíněného výrobního závodu, a tim k rozšíření celkvé plochy pro průmyslovou výrobu. - materiál pouze na vědomí bez usnesení K bodu 7) Obecně závazná vyhláška O místním poplatku za zhodnocení stavebního pouzemku, možnosti připojení na stavbu vodovodu a kanalizace - předkládá Ing. Kumpa Podkladem pro výpočet sazby zhodnocení je tabulka 3.6 Rekapitulace přírůstku jednotkových cen pozemku zpracované Ing. Alešem Vackem. Platnost od Strana 10 (celkem 20)

11 Zastupitelstvo města schvaluje Obecně závaznou vyhlášku O místním poplatku za zhodnocení stavebního pozemku, možnosti připojení na stavbu vodovodu a kanalizace. Pro: 23 zdrželi se: 0 proti: 0 K bodu 8) Ceny pozemků ve vlastnictví města Hrádku nad Nisou Předkládá p. Půta - Zpracováno na základě projednání a připomínkování předchozího materiálu předsedy ZK dne změny oproti pův. materiálu - bod. č. 2, bod č. 3, bod č. 6 p. Dlouhý: Navrhuji v bodě 6 doplnit na 10 % z tabulkové ceny. p.půta: Navrhuji hlasovat o usnesení s upřesněním formulace u slevy v ochranném pásmu infrastrukturních staveb a s tím, že na mapce bude při zveřejnění přesněji specifikován název jednotlivých ulic, které jsou v podstatě hranicemi jednotlivých cenových pásem. Navrhuji usnesení doplnit o : pozemků určených jako stavební parcely Zápis do listu hlasování pod č. 1 Pozemky Zastupitelstvo města po projednání schvaluje interní předpis Zásady prodeje stavebních pozemků pro stanovení cen pozemků určených jako stavební parcely ve vlastnictví města Hrádek nad Nisou pro prodej fyzickým osobám, jehož součástí je tabulka cen pozemků dle oblastí a seznam pravidel dle důvodové zprávy. Pro:22 zdrželi se:1 proti:0 K bodu 9) Doprodej bytových jednotek Předkládá : sl. Mackurová Město Hrádek nad Nisou v roce prodalo jednotlivým nájemníků bytové jednotky, ale některé bytové jednotky zůstaly ve vlastnictví města Hrádek nad Nisou Strana 11 (celkem 20)

12 viz. příloha. Jedná se celkem o 19 bytových jednotek. V loňském roce byli nájemníci opětovně obesláni s možností odkoupení bytové jednotky. Někteří nájemníci uzavřeli s městem smlouvy o budoucí kupní smlouvě, celkem se jedná o 8 nájemníků. Doplnit do usnesení : bytových jednotek včetně podílů pozemků pod nemovitostmi. p.půta: Po projednání na RM jsme konstatovali, že by ZM v případě, že se na jednu bytovou jednotku přihlásí 2 zájemci a jeden z nich bude současný nájemce, tak i v případě, že současný nájemce dá nižší nabídku, tak by zastupitelstvo mělo podle našeho názoru přihlédnout k této situaci a ještě jednou tyto nájemníky upřednostnit. p. Schierl: Jen pro upřesnění. Tito lidé, kteří si byt kupují platí nájem do doby než to mají splaceno. Nedojde k nárůstu ceny o inflaci? p. Půta: Pokud se domluví nyní cena, tak cena je konečná. Zápis do listu hlasování pod č. 2- Doprodej bytových jednotek Zastupitelstvo města souhlasí se zveřejněním záměru doprodeje bytových jednotek včetně podílů pozemků pod nemovitostmi za cenu dle znaleckých posudků viz příloha. Pro: 23 zdrželi se: 0 proti: 0 K bodu 10) Závěrečný účet města za rok 2003 Předkládá Ing. Pokorný předseda FV M. Hauptigová vedoucí FO Přednesená zpráva viz. písemný materiál Projednáno: RM dne , FV dne , zveřejněno na informační tabuli dne Rozprava k přednesené zprávě: Ing. Jurek, p. Půta,p. Kozlová, p. Hauptigová viz. audio č.2str.b (příchod p. Podlipný v hodin) Ing. Pokorný: FV projednal tento materiál tak, jak jste ho dostali a odsouhlasil ho všemi počty hlasů. Je pozitivní, že rozpočet města se podařilo dodržet, pokud jste si všimli, byly překročeny pouze dvě položky (kultura projekty a ochrana přírody - kontejnery). Zápis do listu hlasování pod č. 3 Závěrečný účet města Strana 12 (celkem 20)

13 Zastupitelstvo města bere na vědomí zprávu auditora o hospodaření města za rok 2003 a schvaluje závěrečný účet města za rok 2003 bez výhrad. Na základě výsledku auditu ukládá: starostovi města zajistit provedení auditu účetní evidence družstva Nové bydlení, včetně kontroly účtování základního jmění a dodatečných vkladů a půjček členů družstva od jeho založení. Radě města (valná hromada TS Hrádek s.r.o.) pravidelně sledovat hospodářské výsledky TS Hrádek, s.r.o. a ukládat opatření ke zlepšení výsledků hospodaření.čtvrtletně informovat ZM o vývoji hospodaření. Pro: 23 zdrželi se: 1 proti: 0 K bodu 11) Svazek tří Měst Malý trojúhelník Předkládá: ThMgr. Zimmermannová V rámci Slavnosti Trojzemí Hvězdná chvíle Evropy je připraveno k podpisu prohlášení, které by mělo do budoucna napomoci k rozvoji regionální dopravy v regionu Trojzemí. Toto prohlášení mají podepsat starostové všech tří měst Malého trojúhelníku předsedové Euroregionu Nisa Neisse - Nysa na zasedání rady svazku měst Toto prohlášení nezavazuje město k žádnému finančnímu plnění. Je však velmi důležité k budoucím žádostem a projektům. Text prohlášení vznikl na základě práce projektových skupin /rozvojový plán, průmyslová zóna, řídící skupina/. Zastupitelstvo města bere na vědomí text společného prohlášení svazku měst Malý trojúhelník Bogatynia /PL/ - Hrádek nad Nisou /CZ/ - ZIttau /D/ ke zlepšení regionálního dopravního spojení se Svazku měst a zmocňuje starostu města k jeho podpisu. Pro: 24 zdrželi se: 0 proti: 0 K bodu 12) Zpráva o činnosti Městské policie I. čtvrtletí 2004 Zpracoval: Weiss Pavel Dotazy k práci městské policie. Strana 13 (celkem 20)

14 p. Řezníček: Mám dotaz na pravomoc městské policie, zda může kontrolovat občanské průkazy. V poslední době se mi zdá, že se v Hrádku n.n. pohybuje mnoho obyvatel, kteří do Hrádku vůbec nepatří. Stálo by za to se zajímat, zda tito lidé občanský průkaz vůbec vlastní. p. Půta: MP může kontrolovat OP. Informace, které mám k dispozici k těmto kontrolám dochází pravidelně, jsme jedno z mála měst, kde nejsilnější složkou je Pohraniční policie a tyto kontroly, které Pohr. policie provádí jsou poměrně četné.beru to jako konkrétní připomínku a ve spolupráci s velitelem městské policie jsme schopni zvýšit počet takových kontrol ve městě. p. Dlouhý: Jak daleko je Veřejnoprávní smlouva s Chotyní? p.půta: Chotyně má zastupitelstvo po , takže příští týden budeme mít další informace. p. Maňhal: Lze zjistit proč bylo vozidlo Městské policie v určité době na daném místě, za jakým účelem? p. Weiss: Samozřejmě se to dá zjistit. p.půta: Díky tomu, že cena železa stoupla, začínají se ztrácet ve velkém víka kanálů, TS se ze zavřeného areálu ztratilo nashromážděné železo apod. p. Weiss: Minulý týden jsme chytli dva pachatele, kteří ukradli železo, to se vyřešilo na místě. V sobotu ráno po telefon. upozornění jsme zadrželi pachatele s kradenou traverzou- to se dále šetří. p. Krejčík: Uvědomme si, že kanály jsou v komunikacích, pokud na to najede auto, tak si způsobí škodu dost velkého rozsahu, pokud by do toho najel cyklista nebo motocyklista, tak tam jde o život. K takovým to činům by se mělo přistupovat hodně tvrdě a mělo by se okamžitě hlásit, pokud někdo vidí někoho, kdo odváží takováto zařízení. p. Weiss: Dnes jsem jednal s p. Strnadem ( Regionální manažer Severočeských sběrných surovin) a domluvili jsme se na akci, kdy budeme mít šanci dostat se do areálu Sběrných surovin a zkontrolovat, zda se tam nenachází např. kanály, atd. Zastupitelstvo města vzalo na vědomí předloženou zprávu o činnosti Městské policie Hrádek nad Nisou za I. čtvrtletí roku Zpráva je přílohou zápisu. Pro: 24 zdrželi se: 0 proti: 0 K bodu 13) Interpelace zastupitelů Odpověď na interpelaci p. Krejčíka písemná. Strana 14 (celkem 20)

15 p. Půta: Ještě bych chtěl doplnit bod č. 6. Dotaz p. Krejčíka byl na výši nájemného MP, které by mělo být hrazeno Českým drahám. Tuto částku bych ještě doplnit o tyto položky - v roce 2003 byly náklady na vytápění a elektrickou energii ,-Kč a dále se podaří ušetřit částku za internet ( v budově MÚ). V písemné odpovědi bylo jen nájemné. Táži se p. Krejčíka, zda písemná odpověď je dostatečná. p.krejčík: Požádal bych o doplnění bodu č. 7. Co musí splňovat žadatel o státní příspěvky? Bc. Grim: Pokud se jedná o dávky st. sociální podpory ty nám nepřísluší vyplácet. Pokud se jedná o sociální dávky, které vyplácíme jsou vázány na trvalý pobyt žadatele a u nezaměstnaných žadatelů na evidenci a spolupráci s Úřadem práce. p.krejčík: K bodu č. 8 místní komunikace. Probírali jsme to s vedoucím stavebního odboru. Majitelé paneláku se brání, aby komunikace získali do majetku. Pouze považuji za vhodné na to upozornit. Všichni víte, v jakém stavu ty povrchy jsou. Šířka chodníků neodpovídá tomu, aby se na nich pohybovala ani malá technika, ten problém musíme vyřešit ještě před zimním obdobím a nějakým způsobem se budou muset ty chodníky udržovat. Nedokážu si představit - návrh majitelů paneláků, že chodníky budou udržovat a my jim to budeme platit. Chci pouze upozornit na to, že pokud by se to ještě někde dál projednávalo, najít nějaké kroky, jakým způsobem to vyřešit. NOVÁ INTERPELACE: p. Krejčík: Dostaly se mi nějaké informace, že na diskotéce v Dělnickém domě se distribuují drogy. Údajně je distribuují polští občané a prodávají je mezi naší mládeží. Není to poprvé co jsem to slyšel, něco by se s tím mělo dělat. p. Weiss: Ví se o tom a pracuje se na tom se skupinou speciální policie ČR a se skupinou Celní stráže. p. Krejčík: Chtěl jsem se zeptat na to, protože jsou problémy s SKS na spoustě domů chybí čísla popisná. Ukládá to nějaký předpis nebo norma? Pokud na takovýto objekt přijdeme, stačí na to upozornit? Mgr. Skřivánková: Zákon o obcích to upravuje obecně, je k tomu ještě prováděcí předpis, kde jsou i případné sankce. Stačí na to upozornit. p. Půta: Předpokládám, že při kontrole, která by měla proběhnout ve spolupráci s SKS, tak bude seznam nemovitostí, které to označení nemají. Termín je do konce dubna kdy kontrola má proběhnout. K bodu 13/2 materiál na vědomí. p. Schierl: V rámci osadních výborů byla kupována řada elektrických nářadí. Je ustanovena zodpovědná osoba, pokud by se něco stalo? Strana 15 (celkem 20)

16 Mgr. Skřivánková: Existuje dohoda o výpůjčce movité věci, pojištění, -p. Zvoníček a ještě jedna osoba oprávněné proškolené osoby, je podepsán návod k obsluze založeno na MÚ. Druhá movitá věc motorová sekačka - p. Žána musí podepsat dodatek k výpůjčce. P. Řeháček zprostředkuje příslušné školení a podepíší se vše potřebné dokumenty. Je to v majetku města, protože osadní výbory nemají žádnou právní subjektivitu. p. Schierl: Ještě mám jednu připomínku. Po obchvatu směrem k Dělnickému domu jsou ostré zbytky patníků. Bylo by dobré je odstranit. p. Půta: Budeme muset požádat TS, aby to provedly oni, protože převod tohoto majetku zatím není vyřešen. p. Podlipný: Prosím o písemnou odpověď na podané dotazy v písemné formě. Spisová služba: 1. Jaké bylo přesné znění zadání podrobných technických parametrů pro posouzení nabídek programu Spisová služba, který byl projednáván na 10.ZM dne bod programu 16/4? 2. Za jakého důvodu je u Firmy PVT a.s. Liberec uvedená chybná cena za další roky servisu produktu v materiálech ZM ze dne Uvedená cena je ,--Kč/rok? 3. Jaké technické parametry byly požadovány u firmy PVT a.s. Liberec na předložení konkrétní nabídky na výběr programu Spisová služba? 4. Předložila firma Frog & Frog atest na SW v souladu se zákonem 365/2000 Sb., ze dne a Nařízení vlády č. 304/2001 Sb., ze dne Pokud ne, tak z jakého důvodu? 5. Předložila firma Frog&Frog demoverzi spisové služby? Sl. Mackurová: Nejednalo se o PVT Liberec, ale PVT Hradec Králové. Výběrové řízení na vedoucího odboru vnějších vztahů: a) jaká bude náplň práce nového odboru, b) kolik zaměstnanců bude nový odbor mít, c) zvýší se celkový počet úředníků na úřadě, d) na základě jakého usnesení rady města byl nový odboru zřízen a na základě jakého usnesení rady bylo vypsáno výběrové řízení? Zveřejňování celých adres občanů v usneseních, která jsou zveřejňována na internetu: a) na základě jakého zákonného zmocnění jsou celé adresy občanů takto zveřejňovány, b) jak je toto zveřejnění v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, c) jak je toto zveřejnění v souladu s 178 trestního zákona, d) kdo je konkrétně za tuto činnost odpovědný? p. Půta: Myslím že zda je to v souladu se zákonem může posoudit pouze nezávislý soud a doporučuji se na něho v této záležitosti případně obrátit. Bude odpovězeno písemně na tyto dotazy. Strana 16 (celkem 20)

17 p. Řezníček: Mám žádost, zda by bylo možné provést kontrolu rozhlasu v oblasti Donína, hlavně kolem školy. V poslední době tam rozhlas není slyšet. Druhá otázka kdy a zda vůbec budou umístěny retardery v oblasti Donína. p.půta: Rozhlas uložíme f. Elmar. p. Dlouhý: Přimlouval bych se za to, aby retardery byly maximálně dva. p. Půta: Dopravní komise domluví kolik retarderů tam bude umístěno a kde. Ing. Faltus: Žádám zastupitelstvo o souhlas s tím, abych mohl v mimořádných případech oddávat. Zastupitelstvo města souhlasí s žádostí Ing. Milana Faltuse o povolení oddávat v mimořádných případech. Pro: 24 zdrželi se: 0 proti:0 p. Čarnogurský: Co se týče chodníku v Doníně, chtěl bych aby to bylo v zápise, abych se mohl čeho chytit, protože ten chodník si zasluhuje pozornost. Chodí po něm celá donínská škola a mateřská škola. Další věc byl tady cirkus a fungoval na TJ Slovan. Když jsem byl zvolen jako statutár, tak bych o tom něco měl vědět. p. Půta: K tomu musím říci, že cirkus fungoval na pozemku města, stačí se o tom přesvědčit na výpisu z katastru nemovitostí. p. Řeháček: Dostal jsem za úkol od RM, abych našel prostory pro poutě a jiné akce. Na gramisu jsem našel tento prostor, který je na pozemku města. Zašel jsem za prezidentem fotbalového klubu a ptal jsem se, zda se na tomto pozemku mohou poutě a cirkus dělat. P. Horinka mi řekl, proč bychom městu nevycházeli vstříc. p. Krejčík: Informace co se týče sběru lednic a televizorů ve sběrném dvoře TS, firma,kam jsme tento odpad ukládali v nedávné době vyhořela, takže se zpracovává projekt, jak to postavit znovu na nohy. Našli jsme firmu, která za rozumnou cenu vykupuje jednorázově využijeme. Zastupitelstvo města bere na vědomí písemnou odpověď na interpelaci p. Krejčíka a odpovědi, které byly odpovězeny na místě. Ostatní interpelace budou odpovězeny písemně do příštího jednání zastupitelstva města. Pro: 24 zdrželi se: 0 proti:0 Strana 17 (celkem 20)

18 K bodu 14) Založení Obecně prospěšné společnosti Společnost pro hospodářský rozvoj Hrádecka Zpracoval: Ing. Pavel Branda, Mgr. Věra Skřivánková Předkládá: Ing. Branda V rámci založení společné provozní společnosti přeshraničního svazku průmyslových zón Maly Trojkař Malý Trojúhelník Kleines Dreieck, by mělo dojít k založení provozní společnosti každým městem. Ve snaze neomezovat se pouze na příliv přímých investic, ale soustředit se na celkový hospodářský rozvoj našeho regionu, navrhujeme založit obecně prospěšnou společnost, která by vedle činnosti ve společné provozní společnosti svazku průmyslových zón měla za cíla přispívat k rozvoji jak investic, tak hospodářských aktivit stávajících podniků (především malých a středních a podnikatelů). p. Půta: RM navrhuje, aby každý ZK nominoval 1 zástupce, s tím, že ve správní radě by měl být Ing. Pavel Branda, jako akreditovaný manager této průmyslové zóny, ostatní složení je na rozhodnutí ZM. p. Krejčík: Navrhujeme pana Jaroslava Postla dozorčí rada. Ing. Faltus: Navrhujeme pana Petra Kudláčka správní rada. p. Schierl: Navrhujeme Ing. Josefa Jíru dozorčí rada. Mgr. Poláček: Navrhujeme sl. Kateřinu Jurkovou dozorčí rada. MUDr. Sekvard: Navrhujeme p. Martina Půtu správní rada. Zápis do listu hlasování pod č. 4 - OPS Zastupitelstvo města schvaluje po projednáni schvaluje: 1. založení Obecně prospěšné společnosti Společnost pro hospodářský rozvoj Hrádecka, o.p.s se sídlem Hrádek nad Nisou, Horní náměstí zakladatelskou listinu společnosti (viz.příloha) 3. členy správní rady volí: Ing. Pavla Brandu, pana Petra Kudláčka, pana Martina Půtu 4. členy dozorčí rady volí: pana Jaroslava Postla, Ing. Josefa Jíru, sl. Kateřinu Jurkovou 5. schvaluje peněžní vklad do společnosti ve výši ,-Kč a - ukládá starostovi města zajistit sepsání notářského zápisu o založení společnosti a zajistit zápis společnosti do obchodního rejstříku - ukládá vedoucí FO zařadit částku ,-Kč do první rozpočtové změny Strana 18 (celkem 20)

19 Pro: 23 zdrželi se: 1 proti: 0 K bodu 15 1.Smlouva o předání díla Hrádek n.n. REKO FOTBAL.STADIONU a Smlouva o zřízení zástavního práva předkládá M. Půta V souvislosti s definitivním ukončením investiční akce provedené v roce 2003 pod názvem Reko fotbal. stadionu a v souladu s uzavřenou Smlouvou o budoucí smlouvě o zřízení zástavního práva ze dne nám byla dne doručena smlouva o předání výše uvedeného díla a smlouva o zřízení zástavního práva k této nemovitosti. Smlouvu o zřízení zástavního práva musí dle zákona o obcích schválit zastupitelstvo města. Ing. Faltus: Navrhuji doplnit do usnesení název a sídlo zástavního věřitele včetně č. registrace. Návrh usnesení 1. Zastupitelstvo města bere na vědomí předání díla zhodnocení nemovitého majetku budovy č.p. 333, Donín, na pozemku p.č. 548 o výměře m2. 2. Zastupitelstvo města po projednání schvaluje zřízení zástavního práva k nemovitosti budově č.p. 333, Donín, na pozemku p.č. 548 o výměře m2 a ukládá starostovi města podepsat smlouvu o zřízení zástavního práva ve prospěch zástavního věřitele Český svaz tělesné výchovy, Zátopkova 100/2, PS 40, Praha 6, č. registrace u MV ČR: VSP/1-1806/90-R. Pro: 24 zdrželi se: 0 proti: 0 2.Bezúročná půjčka ze Státního fondu životního prostředí sokolovna kotelna s tepelnými čerpadly ručitelské prhlášení upřesnění usnesení č. 37/04/ZM předkládá p. Hauptigová Schválené usnesení č. 37/04/ZM: ZM po projednání schvaluje přijetí půjčky ze Státního fondu životního prostředí ČR na akci Kotelna s tepelnými čerpadly a solárními panely v objektu sokolovny č.p. 269 v k.ú. Hrádek nad Nisou ve výši 1, ,-Kč s úrokem 0 % a dobou splatnosti 10let. ZM dále zmocňuje starostu města k podpisu ručitelského prohlášení předloženého fondem. Strana 19 (celkem 20)

20 Na základě výsledku jednání na Státním fondu životního prostředí ČR je doplněno původní schválené usnesení ZM o způsob ručení za poskytnutou půjčku. Doplnění usnesení č. 37/04/ZM ze dne Zastupitelstvo města schvaluje ručení za bezúročnou půjčku ve výši 1, ,-Kč rozpočtovými příjmy města. Pro:22 zdrželi se: 2 proti:0 3.Oslavy Trojzemí Hvězdná chvíle Evropy ThMgr. Zimmermannová podání informace k akci oslav Předložený písemný materiál. Za Město : Martin Půta starosta města ThMgr. Hedvika Zimmermannová místostarostka Ověřovatelé zápisu : Mgr. Jurková p. Slezák Strana 20 (celkem 20)

Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU

Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU konaného d 30. 8. 2017 v sále multifunkčního centra Trojzemí 1. PŘÍTOMNOST ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Přítomnost při zahájení:

Více

Soubor usnesení - 2/ZM/2015

Soubor usnesení - 2/ZM/2015 Soubor usnesení - 2/ZM/2015 Konáno dne: 25.2.2015 Řádné zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou * Město Hrádek nad Nisou, Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou, IČ:00262854 * 2/19/ZM/15 - Program 2.

Více

Soubor usnesení - 9/ZM/2016

Soubor usnesení - 9/ZM/2016 Soubor usnesení - 9/ZM/2016 Konáno dne: 26.10.2016 Řádné zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou * Město Hrádek nad Nisou, Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou, IČ:00262854 * 9/208/ZM/16 - Program 9.

Více

Soubor usnesení - 4/ZM/2012

Soubor usnesení - 4/ZM/2012 Soubor usnesení - 4/ZM/2012 Konáno dne: 25.4.2012 Řádné zastupitelstvo města 4/120/ZM/12 - Návrhová komise / Ostatní Zastupitelstvo města schvaluje návrhovou komisi ve složení: p. Petr Dlouhý, p. Milan

Více

Soubor usnesení - 11/ZM/2015

Soubor usnesení - 11/ZM/2015 Soubor usnesení - 11/ZM/2015 Konáno dne: 16.12.2015 Řádné zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou * Město Hrádek nad Nisou, Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou, IČ:00262854 * 11/222/ZM/15 - Program

Více

Zápis. z 27. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 27. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 27. schůze Rady města Český Brod konané dne 30.11. 2005 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, p. Jeník, Mgr. Janík, MUDr. Forstová, MUDr. Blažek, p. Fořt p. Brom - tajemník

Více

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne 14.7. 2005 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc., MUDr. Forstová, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

Město Sezemice. Zastupitelstvo města Sezemice. Výpis usnesení zastupitelstva města ze zasedání Zastupitelstva města Sezemice

Město Sezemice. Zastupitelstvo města Sezemice. Výpis usnesení zastupitelstva města ze zasedání Zastupitelstva města Sezemice Město Sezemice Zastupitelstvo města Sezemice Den konání jednání: 07.06.2016 Výpis usnesení zastupitelstva města ze zasedání Zastupitelstva města Sezemice Místo jednání: zasedací místnost, Husovo nám. 790,

Více

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici.

Zápis č. 21/2014. z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Zápis č. 21/2014 z 21. veřejného zasedání Zastupitelstva města Konice konaného dne 29. září 2014 v malém sále zámku v Konici. Přítomni: Růžičková Marta, Mgr. Vymětal Antonín, Kučera Jiří, Machač Stanislav,

Více

Zápis z 1. mimořádného jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU

Zápis z 1. mimořádného jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Zápis z 1. mimořádného jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU konaného dne 9. 7. 2014 v sále multifunkčního centra Trojzemí 1. PŘÍTOMNOST ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Přítomnost při

Více

Soubor usnesení - 11/ZM/2012

Soubor usnesení - 11/ZM/2012 Soubor usnesení - 11/ZM/2012 Konáno dne: 19.12.2012 Řádné zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou * Město Hrádek nad Nisou, Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou, IČ:00262854 * 11/463/ZM/12 - Návrhová

Více

Zápis ze 4. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU

Zápis ze 4. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Zápis ze 4. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU konaného dne 19. 4. 2017 v sále multifunkčního centra Trojzemí 1. PŘÍTOMNOST ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Přítomnost při zahájení:

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 3 konaného dne 25. února 2015

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 3 konaného dne 25. února 2015 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 3 konaného dne 25. února 2015 Program: A) ÚVODNÍ ČÁST 1. Zahájení 2. Schválení zápisu z minulé schůze 3. Stanovení ověřovatelů zápisu a sčitatele

Více

Přítomni: 13 členů Zastupitelstva městyse Krucemburk dle presenční listiny. Omluveni: Jaromír Mifka

Přítomni: 13 členů Zastupitelstva městyse Krucemburk dle presenční listiny. Omluveni: Jaromír Mifka Zápis č. 6 / 2007 / 8 ze zasedání Městyse Krucemburk, konaného dne 31.10.2007 -------------------------------------------------------------------------------------- Přítomni: 13 členů Zastupitelstva městyse

Více

Zápis č. 3/2015. Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 26. května 2015 v zasedací místnosti města Proseč

Zápis č. 3/2015. Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 26. května 2015 v zasedací místnosti města Proseč Zápis č. 3/2015 Ze zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konané 26. května 2015 v zasedací místnosti města Proseč Přítomni: dle prezenční listiny 3. zasedání Zastupitelstva města Proseč v roce 2015 proběhlo

Více

Zápis. ze zasedání Městského zastupitelstva Buštěhrad, které se konalo dne 20. 6. 2007 od 17.30 hod. v Kulturním středisku č.

Zápis. ze zasedání Městského zastupitelstva Buštěhrad, které se konalo dne 20. 6. 2007 od 17.30 hod. v Kulturním středisku č. Zápis ze zasedání Městského zastupitelstva Buštěhrad, které se konalo dne 20. 6. 2007 od 17.30 hod. v Kulturním středisku č. 4/2007 Přítomni: Václav Nový, Antonín Kadlec, Magda Kindlová, Miroslav Oplt,

Více

ZÁPIS. 11. schůze Rady města Přerova konané dne 5. března Zahájení primátor. 2. Volba ověřovatele zápisu primátor

ZÁPIS. 11. schůze Rady města Přerova konané dne 5. března Zahájení primátor. 2. Volba ověřovatele zápisu primátor ZÁPIS 11. schůze Rady města Přerova konané dne 5. března 2019 PROGRAM: 1. Zahájení primátor 2. Volba ověřovatele zápisu primátor 3. Nájem nemovitých věcí tvořících sportovní areály: p. Zácha plavecký areál

Více

USNESENÍ č. 5/2015 ze 4. zasedání Zastupitelstva města, konaného dne 01. 06. 2015

USNESENÍ č. 5/2015 ze 4. zasedání Zastupitelstva města, konaného dne 01. 06. 2015 USNESENÍ č. 5/2015 ze 4. zasedání Zastupitelstva města, konaného dne 01. 06. 2015 I. Zastupitelstvo města schvaluje: 1. program dnešního jednání v upraveném znění 2. aby rozprava probíhala ke každému bodu

Více

3. jednání ZM Březová dne 26. března 2018

3. jednání ZM Březová dne 26. března 2018 3. jednání ZM Březová dne 26. března 2018 USNESENÍ ze 3. jednání Zastupitelstva města Březová, které se konalo dne 26.3.2018 v 17.00 hodin v zasedací místnosti MěÚ Členové zastupitelstva 1.Volí: Návrhovou

Více

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 29/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne v hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky

OBEC STAROVIČKY. Zápis č. 29/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne v hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky OBEC STAROVIČKY Zápis č. 29/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Starovičky konaného dne 28. 8. 2014 Účast dle prezenční listiny: Program: v 19.00 hod. v zasedací místnosti OÚ Starovičky 5 členů ZO 1.

Více

Usnesení 1. Zastupitelstva Města Turnov ze zasedání dne

Usnesení 1. Zastupitelstva Města Turnov ze zasedání dne Usnesení 1. Zastupitelstva Města Turnov ze zasedání dne 28. 01. 2016 Pozn. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/200

Více

ZÁPIS č. 03/05 z jednání Rady obce Moravské Bránice dne

ZÁPIS č. 03/05 z jednání Rady obce Moravské Bránice dne Místo schůze: Přítomni: Předsedající: Zapisovatel: Ověřovatelé zápisu: budova Obecního úřadu Moravské Bránice dle presenční listiny František Badin - starosta obce Ing. Miroslav Světlík místostarosta Němec

Více

Usnesení ze zasedání Rady Města Jablonné v Podještědí č. 32 ze dne od 14:30 v kanceláři tajemnice MěÚ

Usnesení ze zasedání Rady Města Jablonné v Podještědí č. 32 ze dne od 14:30 v kanceláři tajemnice MěÚ 1 Usnesení ze zasedání Rady Města Jablonné v Podještědí č. 32 ze dne 13. 1. 2016 od 14:30 v kanceláři tajemnice MěÚ Usnesení RM č. 636/2016 Rada města Jablonné v Podještědí po projednání schvaluje program

Více

Obec Slatina nad Úpou

Obec Slatina nad Úpou Obec Slatina nad Úpou Zápis z jednání Zastupitelstva obce (ZO) 9. řádná schůze Zastupitelstva obce, konaná dne 6. 10. 2015 v 19:00 hodin v jednací místnosti obecního úřadu Přítomni: Marie Pokorná, Monika

Více

Soubor usnesení - 1/ZM/2012

Soubor usnesení - 1/ZM/2012 Soubor usnesení - 1/ZM/2012 Konáno dne: 25.1.2012 Řádné zastupitelstvo města 1/1/ZM/12 - Návrhová komise / Ostatní Zastupitelstvo města schvaluje návrhovou komisi ve složení: p. Pavel Farský, p. Daniel

Více

Přítomni: Sýkora, Peroutka, Mošna, RNDr. Lang, Forst, Mgr. Judl, Vašák, Matějka, Němec, Johánková

Přítomni: Sýkora, Peroutka, Mošna, RNDr. Lang, Forst, Mgr. Judl, Vašák, Matějka, Němec, Johánková Z Á P I S z 2. zasedání zastupitelstva města Mirošov, které se konalo v pondělí dne 5. května 2008 od 18.00 hodin na Městském úřadě Mirošov -------------------------------------------------------------------

Více

Zápis z 3. jednání Finančního výboru Zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 9.3.2015 od 16.00 hodin

Zápis z 3. jednání Finančního výboru Zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 9.3.2015 od 16.00 hodin Zastupitelstva města, které se Strana č. 1 /8 Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Kozák Roman, Panc Oldřich v 16.55, Rychtaříková Jana, Volfová Jitka, Zajícová Jana, Ulbrich Jaroslav, Svoboda Petr, Truhlář

Více

USNESENÍ č. 3/2015. Z 3. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 26. května 2015 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin

USNESENÍ č. 3/2015. Z 3. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 26. května 2015 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin USNESENÍ č. 3/2015 Z 3. zasedání ZASTUPITELSTVA MĚSTA PROSEČ, konaného 26. května 2015 v zasedací místnosti MěÚ Proseč v 17 hodin Přítomni: dle prezenční listiny Kontrola usnesení z minulého zasedání Úkol

Více

Zápis č. 4/2016 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Lány

Zápis č. 4/2016 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Lány Zápis č. 4/2016 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Lány Den konání: 30.5.2016 Místo konání: Obecní úřad Lány Jednání probíhalo od - do: 19:00 19.50 hodin Členů zastupitelstva obce: 11 (Jana Drastilová,

Více

Zápis z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hamry konaného dne od hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Hamrech

Zápis z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hamry konaného dne od hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Hamrech Zápis z 13. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hamry konaného dne 8. 12. 2017 od 19.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu v Hamrech Přítomni : členové ZO dle presenční listiny a hosté Omluveni

Více

Zápis z 6. jednání Zastupitelstva města Nová Bystřice, konaného dne 19. 12. 2012

Zápis z 6. jednání Zastupitelstva města Nová Bystřice, konaného dne 19. 12. 2012 Zápis z 6. jednání Zastupitelstva města Nová Bystřice, konaného dne 19. 12. 2012 Zapsal: Mgr. Rudolf Hubinger - tajemník V 16:00 hodin zahájil starosta města 6. řádné zasedání Zastupitelstva města Nová

Více

*Zápis č. 1/2019 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Lány

*Zápis č. 1/2019 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Lány *Zápis č. 1/2019 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Lány Den konání: 13. 2. 2019 Místo konání: Sál Nad Narpou čp. 317, Lány Jednání probíhalo od - do: 18:00 19.10 hodin Členů zastupitelstva obce:

Více

Výpis usnesení z 1. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Helvíkovice, konaného dne od hodin v sálku obecního úřadu

Výpis usnesení z 1. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Helvíkovice, konaného dne od hodin v sálku obecního úřadu Výpis usnesení z 1. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Helvíkovice, konaného dne 17.12.2018 od 18.00 hodin v sálku obecního úřadu Poznámka: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení

Více

Příloha k usnesení. z 9. zasedání rady obce konané dne 1.6.2015 v kanceláři starosty obce v 17. hodin

Příloha k usnesení. z 9. zasedání rady obce konané dne 1.6.2015 v kanceláři starosty obce v 17. hodin 9/06/2015- RO-U Příloha k usnesení z 9. zasedání rady obce konané dne 1.6.2015 v kanceláři starosty obce v 17. hodin Přítomni: Bc. Mana, Ing. Martin Solanský, Ing. Petr Bohušík, pan Petr Vojkůvka, Ing.

Více

22. zasedání zastupitelstva města konané dne ve velké zasedací místnosti MěÚ Horažďovice. Usnesení

22. zasedání zastupitelstva města konané dne ve velké zasedací místnosti MěÚ Horažďovice. Usnesení . Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice Tel. 371 430 521, e-mail: urad@muhorazdovice.cz Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle

Více

Usnesení. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Usnesení. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Usnesení z 23. zasedání Zastupitelstva města Kojetín, konaného dne 31.ledna 2006 v 15:00 hodin v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo

Více

Zápis z 15. jednání Rady města Rokytnice nad Jizerou, konaného dne 2. července 2007 od hodin v kanceláři starosty města

Zápis z 15. jednání Rady města Rokytnice nad Jizerou, konaného dne 2. července 2007 od hodin v kanceláři starosty města Zápis z 15. jednání Rady města Rokytnice nad Jizerou, konaného dne 2. července 2007 od 16.00 hodin v kanceláři starosty města Přítomno: Omluven: Zapisovatelka: 4 členové rady města + tajemnice úřadu Ing.

Více

Zápis č.3/2017 ze zasedání obecního zastupitelstva ve Vidově konaného dne 3.května od 19:00 hod. v budově Obecního úřadu.

Zápis č.3/2017 ze zasedání obecního zastupitelstva ve Vidově konaného dne 3.května od 19:00 hod. v budově Obecního úřadu. Zápis č.3/2017 ze zasedání obecního zastupitelstva ve Vidově konaného dne 3.května od 19:00 hod. v budově Obecního úřadu. Celkový počet členů zastupitelstva: 9 Přítomno:6 Omluveni:3 Hosté:3 Zasedání řídil

Více

MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO

MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO MĚSTO SKALNÁ ZASTUPITELSTVO Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva města Skalná č. ZM 05/ 2014 Místo konání : Zasedací místnost SH ve Skalné Datum konání : 21.08.2014 Čas konání : 16, 30 hod. Ukončeno

Více

Informace o přijatých usneseních. z 14. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 15. září 2016

Informace o přijatých usneseních. z 14. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 15. září 2016 z 14. zasedání Zastupitelstva města Rumburk, konaného dne 15. září 2016 1) Volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu Zastupitelstvo města Rumburka projednalo a: a) zvolilo návrhovou komisi ve složení:

Více

Zápis z 1. mimořádného jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU

Zápis z 1. mimořádného jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Zápis z 1. mimořádného jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU konaného dne 20. 7. 2016 v sále multifunkčního centra Trojzemí 1. PŘÍTOMNOST ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Přítomnost

Více

Usnesení ze zasedání Rady Města Jablonné v Podještědí č. 31 ze dne v kanceláři tajemnice MěÚ

Usnesení ze zasedání Rady Města Jablonné v Podještědí č. 31 ze dne v kanceláři tajemnice MěÚ 1 Usnesení ze zasedání Rady Města Jablonné v Podještědí č. 31 ze dne 16. 12. 2015 v kanceláři tajemnice MěÚ Číslo jednací: OVV/ 4246/2015 Počet listů dokumentu: 3 Usnesení RM č. 600/2015 Rada města Jablonné

Více

Usnesení ze zasedání Rady Města Jablonné v Podještědí č. 19 ze dne v kanceláři tajemnice MěÚ

Usnesení ze zasedání Rady Města Jablonné v Podještědí č. 19 ze dne v kanceláři tajemnice MěÚ 1 Usnesení ze zasedání Rady Města Jablonné v Podještědí č. 19 ze dne 29. 6. 2015 v kanceláři tajemnice MěÚ Číslo jednací: OVV 2242 /2015 Počet listů dokumentu: 6 Usnesení RM č. 352/2015 Rada města Jablonné

Více

Soubor usnesení - 10/ZM/2013

Soubor usnesení - 10/ZM/2013 Soubor usnesení - 10/ZM/2013 Konáno dne: 20.11.2013 Řádné zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou * Město Hrádek nad Nisou, Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou, IČ:00262854 * 10/278/ZM/13 - Program

Více

Přítomni: 14 členů Zastupitelstva městyse Krucemburk dle presenční listiny. Omluveni: Ing. František Kujan

Přítomni: 14 členů Zastupitelstva městyse Krucemburk dle presenční listiny. Omluveni: Ing. František Kujan Zápis č. 1/2008/10 ze zasedání Městyse Krucemburk, konaného dne 27. 2. 2008 -------------------------------------------------------------------------------- Přítomni: 14 členů Zastupitelstva městyse Krucemburk

Více

ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Jabloňany konaného dne 23. 1. 2014

ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Jabloňany konaného dne 23. 1. 2014 ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Jabloňany konaného dne 23. 1. 2014 Starosta obce Hlaváček Pavel zahájil zasedání v 19:03 hod a všechny přivítal. Starosta obce konstatoval, že informace o konání zasedání

Více

MĚSTO CHEB VÝBOR FINANČNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA CHEBU

MĚSTO CHEB VÝBOR FINANČNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA CHEBU ČÍSLO JEDNACÍ V CHEBU DNE MUCH 52185/2016 15.06.2016 Zápis a usnesení ze 17. schůze výboru finančního. Datum a hodina zahájení jednání: 09.06.2016 15:00 hod. Místo konání jednání: zasedací místnost číslo

Více

MĚSTO TŘEBOŇ. Zápis č. 14/2012. z jednání finančního výboru

MĚSTO TŘEBOŇ. Zápis č. 14/2012. z jednání finančního výboru MĚSTO TŘEBOŇ Zápis č. 14/2012 z jednání finančního výboru konaného dne: 10. 5. 2012 místo: MěÚ Třeboň, zasedací místnost 1. poschodí čas zahájení jednání: 17:00 h Seznam členů FV: Hosté: Ing. Jiří Vopátek,

Více

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE CHYŠKY

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE CHYŠKY ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE CHYŠKY ZE DNE 18. 5. 2016 v zasedací místnosti OÚ Chyšky Přítomni: Čapek Stanislav, Hadrbolec Marek, Hejna Vladimír, Hejnová Stanislava, Lívanec Jiří, Ing.

Více

MĚSTO DOKSY. USNESENÍ Zastupitelstva města Doksy dne 12. června 2019

MĚSTO DOKSY. USNESENÍ Zastupitelstva města Doksy dne 12. června 2019 MĚSTO DOKSY USNESENÍ Zastupitelstva města Doksy dne 12. června 2019 Z 52/19 Z 53/19 Schválení programu jednání zastupitelstva města schvaluje program jednání Zastupitelstva města Doksy dne 12. 06. 2019

Více

Návrh rozpočtu 2004 - úpravy po zveřejnění 2141. Zpráva kontrol. výboru k připomínce člena ZM 2182. Návštěva partnerského města Pfinztal 2185

Návrh rozpočtu 2004 - úpravy po zveřejnění 2141. Zpráva kontrol. výboru k připomínce člena ZM 2182. Návštěva partnerského města Pfinztal 2185 Město ROKYCANY Usnesení z jednání zastupitelstva města číslo : 78 konaného dne: 20.1.2004 od 15:00:00 do 19:40:00 v budově MěÚ Rokycany. Zastupitelstvo města schválilo navržený program jednání. Zastupitelstvo

Více

Zápis č. 26/2016. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 19. prosince 2016 v kanceláři starosty města Proseč

Zápis č. 26/2016. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 19. prosince 2016 v kanceláři starosty města Proseč Zápis č. 26/2016 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 19. prosince 2016 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Omluven: Bc. Jan Macháček, Miloslav Hurych, Karel Hloušek, Bc. Radek Šenkýř Tomáš Háp

Více

Zápis z 6. veřejného zasedání zastupitelstva

Zápis z 6. veřejného zasedání zastupitelstva Zápis z 6. veřejného zasedání zastupitelstva obce Datum konání: 10.11. 2011 Místo konání: Dům hasičů, Bílá Třemešná Přítomni: J Blinka, Š. Čeněk, RNDr. J Dobroruková, Z.Fiala, P. Holzhauserová, JUDr. M

Více

Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 12 členů zastupitelstva obce

Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 12 členů zastupitelstva obce Usnesení č. 1 z veřejného zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 5. 2. 2015 v 16.00 hodin v budově Integrovaného centra volnočasových aktivit Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 12 členů

Více

Anonymizováno dle Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně osobních údajů Zápis R8/008

Anonymizováno dle Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně osobních údajů Zápis R8/008 Anonymizováno dle Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, o ochraně osobních údajů Zápis R8/008 z 8. schůze RMČ Brno-jih konané dne 06.02.2019 v 16.00 h na ÚMČ Brno-jih, Mariánské náměstí

Více

Zápis 13. zasedání zastupitelstva obce Jaroměřice konaného dne v 17 hodin v zasedací síni Obecního úřadu v Jaroměřicích

Zápis 13. zasedání zastupitelstva obce Jaroměřice konaného dne v 17 hodin v zasedací síni Obecního úřadu v Jaroměřicích Zápis 13. zasedání zastupitelstva obce Jaroměřice konaného dne 14. 10. 2015 v 17 hodin v zasedací síni Obecního úřadu v Jaroměřicích Přítomni: Antošovský Vítězslav Glocová Iveta Grimmerová Věra Kosík Stanislav

Více

Jednání Rady města Broumov č. 85 ze dne 13. listopadu 2017

Jednání Rady města Broumov č. 85 ze dne 13. listopadu 2017 Jednání Rady města Broumov č. 85 ze dne 13. listopadu 2017 Přítomni: Omluven: Ing. Jaroslav Bitnar, Kamil Slezák, JUDr. Tomáš Blažek, Mgr. Jiří Ringel, Monika Mrštinová, Mgr. Eva Bilíková, Ing. Eva Blažková,

Více

Z á p i s č. 37. ze zasedání Rady města Mělníka konané dne od hod. v zasedací síni radnice

Z á p i s č. 37. ze zasedání Rady města Mělníka konané dne od hod. v zasedací síni radnice Z á p i s č. 37 ze zasedání Rady města Mělníka konané dne 9. 11. 2015 od 18.00 hod. v zasedací síni radnice Přítomni MVDr. Ctirad Mikeš, Mgr. Milan Schweigstill, Petr Limprecht, PhDr. Ilona Němcová, Mgr.

Více

Přítomni: 7 členů ZM Omluveni z jednání: paní MUDr. Eva Janurová, p. Ing. Josef Kantůrek,p. Vladimír Macháček ml., paní Hana Pánková

Přítomni: 7 členů ZM Omluveni z jednání: paní MUDr. Eva Janurová, p. Ing. Josef Kantůrek,p. Vladimír Macháček ml., paní Hana Pánková Město Týnec nad Labem Masarykovo náměstí č.p. 1 PSČ 281 26 Týnec nad Labem okres Kolín Z á p i s č. : 8-2009 z 8. zasedání Zastupitelstva města Týnce nad Labem, konaného dne 30. 7. 2009 od 17. 00 hodin

Více

Příloha k usnesení z 15. zasedání zastupitelstva obce konaného dne v 17. hodin v zasedací síni obecního úřadu

Příloha k usnesení z 15. zasedání zastupitelstva obce konaného dne v 17. hodin v zasedací síni obecního úřadu 15/06/2017- ZO -U Příloha k usnesení z 15. zasedání zastupitelstva obce konaného dne 19.6.2017 v 17. hodin v zasedací síni obecního úřadu Program : 1. Zpráva kontrolního výboru 2. Zpráva finančního výboru

Více

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova Materiál číslo: 11 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 30.01.2019 Předkládá Ing. Čermáková Libuše - předsedkyně výboru Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu

Více

Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, Znojmo, tel., fax: , mobil

Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, Znojmo, tel., fax: , mobil Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, 669 2 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz, www.daniz.cz Zápis z jednání zastupitelstva obce Hnanice č. 140/2012, konaného

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 7 konaného dne v Napajedlích

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 7 konaného dne v Napajedlích Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 7 konaného dne 25.11.2015 v Napajedlích Program: A) ÚVODNÍ ČÁST 1. Zahájení 2. Schválení zápisu z minulé schůze 3. Stanovení ověřovatelů zápisu 4.

Více

U S N E S E N Í. Usnesení zastupitelstva města číslo: Zápis o hlasování: x pro x proti x zdržel se hlasování

U S N E S E N Í. Usnesení zastupitelstva města číslo: Zápis o hlasování: x pro x proti x zdržel se hlasování U S N E S E N Í ZE 13.ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU, KONANÉHO DNE 15. PROSINCE 2016 Usnesení zastupitelstva města číslo: Zápis o hlasování: x pro x proti x zdržel se hlasování 01/13/16

Více

ZÁPIS Z 22. SCHŮZE KONTROLNÍHO VÝBORU

ZÁPIS Z 22. SCHŮZE KONTROLNÍHO VÝBORU ZÁPIS Z 22. SCHŮZE KONTROLNÍHO VÝBORU Datum konání: 12. 7. 2016 Místo konání: OÚ Přerov nad Labem Začátek schůze: 18.00 hodin Konec schůze: 19.30 hodin Přítomni: Omluveni: L. Kodešová, M. Kadeřávková,

Více

Město Hradec nad Moravicí

Město Hradec nad Moravicí Město Hradec nad Moravicí Usnesení č. ze zasedání Zastupitelstva města Hradce nad Moravicí konaného dne 8. června 2010 ve společenské místnosti MěÚ Hradec nad Moravicí. Město Hradec nad Moravicí 2. strana

Více

Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU

Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU konaného dne 26. 8. 2015 v sále multifunkčního centra Trojzemí 1. PŘÍTOMNOST ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Přítomnost při zahájení:

Více

Soubor usnesení - 5/ZM/2012

Soubor usnesení - 5/ZM/2012 Soubor usnesení - 5/ZM/2012 Konáno dne: 23.5.2012 Řádné zastupitelsvo města Hrádek nad Nisou * Město Hrádek nad Nisou, Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou, IČ:00262854 * 5/162/ZM/12 - Návrhová komise

Více

Zápis ze zasedání ZO č. 4 ze dne 17.5.2013 v Novém Kramolíně v 18:00 hodin

Zápis ze zasedání ZO č. 4 ze dne 17.5.2013 v Novém Kramolíně v 18:00 hodin Čj Zápis ze zasedání ZO č. 4 ze dne 17.5.2013 v Novém Kramolíně v 18:00 hodin Přítomni: Vlastimil F, Jaroslav B, Jan B, Pavel S, Petr Bk Nepřítomni omluveni: Mgr. Věra S, Jiří P,, Pavel Ch Nepřítomni neomluveni:

Více

Zápis z II. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 22. 12. 2014, od 18:00 hodin.

Zápis z II. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 22. 12. 2014, od 18:00 hodin. Obec Rychnov na Moravě Zastupitelstvo obce Rychnov na Moravě Zápis z II. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 22. 12. 2014, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání

Více

Usnesení z 1. jednání Zastupitelstva města Dubí, které se konalo dne od 16:30 hodin v obřadní síni Městského úřadu v Dubí

Usnesení z 1. jednání Zastupitelstva města Dubí, které se konalo dne od 16:30 hodin v obřadní síni Městského úřadu v Dubí Usnesení z 1. jednání Zastupitelstva města Dubí, které se konalo dne 17. 12. 2014 od 16:30 hodin v obřadní síni Městského úřadu v Dubí Složení komisí 1/1/2014 1.zvolilo návrhovou a volební komisi ve složení:

Více

Městský úřad Chabařovice, Husovo náměstí 183, PSČ , Chabařovice U S N E S E N Í

Městský úřad Chabařovice, Husovo náměstí 183, PSČ , Chabařovice U S N E S E N Í Městský úřad Chabařovice, Husovo náměstí 183, PSČ 403 17, Chabařovice U S N E S E N Í z 15. schůze Rady města Chabařovice v roce 2018, konané dne 22.8. 2018 (volební období 2014 2018) (Usnesení č. 52/18

Více

Z Á P I S Z JEDNÁNÍ RADY MĚSTA

Z Á P I S Z JEDNÁNÍ RADY MĚSTA Z Á P I S Z JEDNÁNÍ RADY MĚSTA číslo jednání: 13/2015/RM Místo konání: Městský úřad Slaný Den konání: 11. 3. 2015 Přítomní radní: Ing. Pavel Zálom, Ing. Pavel Zlámal, Ing. Tomáš Drholec, pan Jiří Hůla,

Více

Ad 1) Zahájení, schválení programu členské schůze, volba zapisovatele

Ad 1) Zahájení, schválení programu členské schůze, volba zapisovatele Zápis z členské schůze SBD Rybníčky II družstvo IČ: 26265940, se sídlem: Kroměříž, Talichova 3272/33, konané dne 22.6.2017 v prostorách domu č.p. 3271, Kroměříž Začátek schůze v 18,00hod.; Přítomni: dle

Více

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva v Borovnici Datum: 26.6.2014 Přítomní členové zastupitelstva: Ondřej Lejdar, Květa Štilcová, Ing. Lucie Bartošová, Martin Vočka, Martin Kühnel, Pavel Votoček Ing.

Více

Soubor usnesení - 3/ZM/2012

Soubor usnesení - 3/ZM/2012 Soubor usnesení - 3/ZM/2012 Konáno dne: 28.3.2012 Řádné zastupitelstvo města 3/73/ZM/12 - Návrhová komise / Ostatní Zastupitelstvo města schvaluje návrhovou komisi ve složení: p. Tomáš Prokop, MUDr. Radomír

Více

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 1. schůze Rady města Český Brod konané dne 8.1. 2004 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, MUDr. Blažek,MUDr. Forstová JUDr. Marková - právnička

Více

OBEC BULOVKA. Zápis z 10. veřejného zasedání zastupitelstva obce Bulovka konaného dne 17/12/2015 od 17:00 hod. v zasedací místnosti OÚ Bulovka

OBEC BULOVKA. Zápis z 10. veřejného zasedání zastupitelstva obce Bulovka konaného dne 17/12/2015 od 17:00 hod. v zasedací místnosti OÚ Bulovka Zápis z 10. veřejného zasedání zastupitelstva obce Bulovka konaného dne 17/12/2015 od 17:00 hod. v zasedací místnosti OÚ Bulovka Počet členů ZO: 5 Přítomni: Šidlová, Dušek, Maryška, Plaček, Šebela, Niedermertl,

Více

Zápis č. 3/2017. Výsledek hlasování: pro 8 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno.

Zápis č. 3/2017. Výsledek hlasování: pro 8 hlasů proti 0 hlasů zdržel se 0 hlasů Schváleno. Zápis č. 3/2017 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Němčičky, konaného dne 6. dubna 2017 v 19 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Němčičkách. Přítomni: Mgr. Petr Antoš, Mgr. Miroslav Prchal,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 14.12.2009

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 14.12.2009 Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 14.12.2009 Ověřitelé: MUDr. J. Zetek, R. Veverka Přítomni: dle prezenční listiny, 11 přítomných zastupitelů Zápis ze dne 16.11.2009

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 26.6.2008

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 26.6.2008 1 Č.j. 4/2008 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 26.6.2008 Přítomni dle prezenční listiny 1. Volba zapisovatele a ověřovatelů zápisu Návrh:zapisovatel L. Fajmonová ověřovatel Soukal Justin,

Více

OBEC BULOVKA. Zápis z 30. veřejného zasedání zastupitelstva obce Bulovka konaného dne 22/5/2018 od 16:00 hod. v zasedací místnosti OÚ v Bulovce

OBEC BULOVKA. Zápis z 30. veřejného zasedání zastupitelstva obce Bulovka konaného dne 22/5/2018 od 16:00 hod. v zasedací místnosti OÚ v Bulovce Zápis z 30. veřejného zasedání zastupitelstva obce Bulovka konaného dne 22/5/2018 od 16:00 hod. v zasedací místnosti OÚ v Bulovce Počet členů ZO: 8 Přítomni: Šidlová, Štecher, Šebela, Arafa, Maryška, Plaček,

Více

p. Sýkora, p. Peroutka, p. Forst, p. Němec, p. Vašák, p. Matějka, p. Hodina, pí Johánková, JUDr. Vrbecká, Ing. Uzlová

p. Sýkora, p. Peroutka, p. Forst, p. Němec, p. Vašák, p. Matějka, p. Hodina, pí Johánková, JUDr. Vrbecká, Ing. Uzlová Z Á P I S z 3. zasedání zastupitelstva města Mirošov, které se konalo v pondělí dne 14. června 2010 od 18:00 hodin na Městském úřadě Mirošov --------------------------------------------------------------------

Více

SOUBOR USNESENÍ z 60. schůze Rady města Lomnice nad Lužnicí, konané dne Návrh programu:

SOUBOR USNESENÍ z 60. schůze Rady města Lomnice nad Lužnicí, konané dne Návrh programu: SOUBOR USNESENÍ z 60. schůze Rady města Lomnice nad Lužnicí, konané dne 20.4.2016 Návrh programu: 1. Schválení programu jednání RM 2. Žádost o prodloužení nájemní smlouvy k bytu ul. Xxxxxxx 3. Žádost o

Více

Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne od hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne od hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 2. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 17.12.2018 od 18.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 17.12.2018 se konalo 2. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI ZÁPIS ze 7. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 17 konaného dne 19.6.

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI ZÁPIS ze 7. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 17 konaného dne 19.6. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI ZÁPIS ze 7. zasedání Zastupitelstva městské části Praha 17 konaného dne 19.6. 2019 Zasedání ZMČ zahájila starostka MČ Mgr. Jitka Synková, přivítala přítomné

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í. 330/14/ZM/2016 Zařazení bodů do programu 14. zasedání Zastupitelstva města Mohelnice

P Ř E H L E D U S N E S E N Í. 330/14/ZM/2016 Zařazení bodů do programu 14. zasedání Zastupitelstva města Mohelnice Zastupitelstvo města Mohelnice P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 14. zasedání zastupitelstva m ěsta Mohelnice, které se konalo dne 15. 06.2016 o d 16:00 hodin v sále dom u kultury 329/14/ZM/2016 Určení ověřovatelů

Více

KONANÉ DNE

KONANÉ DNE U S N E S E N Í Z 11. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTSKÉHO OBVODU LIBEREC - - VRATISLAVICE N/N, KONANÉ DNE 04. 06. 2018 Usnesení č. 195/06/2018 Rada Městského obvodu Liberec Vratislavice nad Nisou po projednání schvaluje

Více

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 20. 12. 2017 od 18:00 hodin na OÚ v Malešovicích 1. Zahájení, schválení programu jednání Zahájení jednání Starosta obce Ing. Zdeněk Pavlík

Více

Usnesení. ze zasedání zastupitelstva města ze dne 19. září ) Návrhovou komisi ve složení: František Kůs, MUDr. Jiří Choc a Miroslav Vrhel.

Usnesení. ze zasedání zastupitelstva města ze dne 19. září ) Návrhovou komisi ve složení: František Kůs, MUDr. Jiří Choc a Miroslav Vrhel. Usnesení ze zasedání zastupitelstva města ze dne 19. září 2018 Zastupitelstvo města: a) s ch v á l i l o 1) Program dnešního jednání. 2) Návrhovou komisi ve složení: František Kůs, MUDr. Jiří Choc a Miroslav

Více

Zastupitelstvo města Světlá nad Sázavou. Usnesení z 3. zasedání

Zastupitelstvo města Světlá nad Sázavou. Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstvo města Světlá nad Sázavou Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva města Světlá nad Sázavou konané dne 30. 1. 2019 Z/1/2019-3. Zastupitelstvo města Světlá nad Sázavou Soustava CZT ve Světlé

Více

U S N E S E N Í. 24. zasedání Zastupitelstva města Hranice

U S N E S E N Í. 24. zasedání Zastupitelstva města Hranice U S N E S E N Í 24. zasedání Zastupitelstva města Hranice dne : 10. září 2009 místo : zasedací místnost MěÚ Hranice zahájení : 16.OO hod. ukončení : 18.OO hod. přítomni : Ing. Jan Hýbl, František Jurčák,

Více

č.j. 4/2012 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 31. 5. 2012

č.j. 4/2012 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 31. 5. 2012 1 č.j. 4/2012 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 31. 5. 2012 Přítomni dle prezenční listiny Zahájení jednání: 31.5.2012 18:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Ukončení jednání: 31.5.2012 20:17

Více

Usnesení z 2. zasedání Zastupitelstva města Rokytnice v Orlických horách ze dne

Usnesení z 2. zasedání Zastupitelstva města Rokytnice v Orlických horách ze dne Usnesení z 2. zasedání Zastupitelstva města Rokytnice v Orlických horách ze dne 24.11.2014 Přítomno: 15 členů zastupitelstva města + tajemník MěÚ Jednání zahájeno: v 18,00 hodin. Usnesení č. ZM/2/14/2014/XI

Více

MĚSTO ŽATEC USNESENÍ. z 12. jednání Zastupitelstva Města Žatce konaného dne

MĚSTO ŽATEC USNESENÍ. z 12. jednání Zastupitelstva Města Žatce konaného dne MĚSTO ŽATEC USNESENÍ z 12. jednání Zastupitelstva Města Žatce konaného dne 17.12.2009 Usnesení č. 243 /09-267 /09 243/09 Volba návrhové komise 244/09 Schválení programu 245/09 Kontrola usnesení ZM 246/09

Více

Kontrola plnění usnesení

Kontrola plnění usnesení Kancelář úřadu V Písku 09.05.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 16.05.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Kontrola plnění usnesení NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města projednalo kontrolu plnění

Více

Z Á P I S. schůze číslo 21/2019 Rady města Rokytnice v Orlických horách

Z Á P I S. schůze číslo 21/2019 Rady města Rokytnice v Orlických horách Město Rokytnice v Orlických horách náměstí Jindřicha Šimka 3, 517 61 Rokytnice v Orlických horách 1 tel.č.: 494 379 021 e-mail: podatelna@mu.rokytnice.cz Z Á P I S schůze číslo 21/2019 Rady města Rokytnice

Více

Soubor usnesení - 9/ZM/2010

Soubor usnesení - 9/ZM/2010 Soubor usnesení - 9/ZM/2010 Konáno dne: 22.12.2010 Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou * Město Hrádek nad Nisou, Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou, IČ:00262854 * 9/433/ZM/10 - Návrhová komise

Více

OBEC Velké Žernoseky Litoměřice

OBEC Velké Žernoseky Litoměřice OBEC Velké Žernoseky 412 01 Litoměřice Zápis č. 17/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Velké Žernoseky konaného dne 22. 9. 2016 od 18:00 hod v zasedací místnosti Obecního úřadu Velké Žernoseky 1. Zahájení

Více

Dle prezenční listiny, která je přílohou tohoto zápisu, bylo v 18:05 hodin přítomno 11 členů Zastupitelstva města Židlochovice (dále jen ZM).

Dle prezenční listiny, která je přílohou tohoto zápisu, bylo v 18:05 hodin přítomno 11 členů Zastupitelstva města Židlochovice (dále jen ZM). Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva města Židlochovice, konaného dne 26. března 2014 v 18:00 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ, ul. Nádražní 750 v Židlochovicích Dle prezenční listiny, která je přílohou

Více