Wilo-BAC. Návod k montáži a obsluze BAC: / / Technické změny vyhrazeny!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Wilo-BAC. Návod k montáži a obsluze BAC: / / Technické změny vyhrazeny!"

Transkript

1 Návod k montáži a obsluze BAC: / Wilo-BAC / Technické změny vyhrazeny!

2 BAC 1 Obsah : 1 Všeobecně 1.1 Účel použití 1.2 Údaje o výrobku Typový klíč Technické vlastnosti 2 Bezpečnostní pokyny 3 Doprava a skladování 4 Popis výrobku a příslušenství 4.1 Popis výrobku a příslušenství 4.2 Čerpadlo 4.3 Motor 5 Instalace/montáž 5.1 Montáž 5.2 Hydraulické přípojky 5.3 Elektrické připojení 5.4 Provoz s frekvenčním měničem 6 Uvedení do provozu 6.1 Naplnění a odvzdušnění 6.2 Kontrola směru otáčení 6.3 Uvedení do provozu 7 Údržba 8 Poruchy, jejich příčiny a odstraňování

3 BAC 2 1 Všeobecně Montáž a uvedení do provozu smí zajišťovat pouze kvalifikovaní pracovníci! 1.1. Účel použití Suchoběžných čerpadel konstrukční řady BAC (blokové provedení) se používá k čerpání studené vody bez sedimentujících látek, jakož i směsí voda-glykol do 35% podílu glykolu, v chladících okruzích (chladící věže a chladící jednotky). 1.2 Údaje o výrobku Typový klíč BAC 40 / 129-0,75 / 2- S Blokové čerpadlo Air Conditioning Jmenovitý průměr tlakové příruby [mm] Průměr oběžného kola [mm] Jmenovitý výkon P2 [kw] Motor: 2-pólový Potrubní přípojka S = závit R = Victaulic Technické vlastnosti Max. provozní tlak: 6,5 bar Max. vstupní tlak (sání): 4 bar Přípustná teplota média: -15 C až +60 C Přípustná teplota okolí: 0 C až +40 C Přípustná vlhkost vzduchu: max. 95% Čerpaná média: směsy voda/glykol v chladících okruzích dle VDI 2035: max. 65% / 35% (Monoethylen, Ethylen) Přípustný obsah chloridu : Cl <150 mg/l Viskozita: 1 cst až 50 cst PH-hodnoty: 6 až 8 Přípustná velikost pevných částic v médiu: max. 0,5mm Při čerpání viskózních médií (např. směsí voda/glykol) je nutno na čerpadle na základě viskozity zkorigovat hodnoty čerpání. V případě přimíchávání glykolu používejte pouze značkové materiály s protikorozními inhibitory. Dbejte údajů výrobce. Pokud budou čerpány jiné nebo agresivnější chemické kapaliny, je nutno neprodleně dbát katalogových údajů a předem si vyžádat svolení fy Wilo. Rozměry: viz tabulka a rozměrový výkres 1. BAC Jmenovitý výkon P2 [kw] H H1 H2 L L1 Kabelové průchodky [mm] PG 40/ , / , / , ,5 40/ , ,5 Při objednávání náhradních dílů je nutno udávat veškeré údaje z typového štítku.

4 BAC 3 2 Bezpečnostní pokyny Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, kterých je nutno dbát při montáži a provozu zařízení. Proto je bezpodmínečně nutné, aby si montér a příslušný provozovatel přečetli tento návod ještě před zahájením montáže a uvedením zařízení do provozu. Je nutno dbát nejenom všeobecných bezpečnostních pokynů uvedených v této kapitole, ale také speciálních bezpečnostních pokynů, které jsou zmíněny v dalších kapitolách. 2.1 Označování pokynů v návodu k obsluze Bezpečnostní pokyny obsažené v tomto návodu k obsluze, jejichž zanedbání může způsobit ohrožení osob, jsou zvýrazněny obecným symbolem nebezpečí, nebo symbolem výstrahy před nebezpečným elektrickým napětím Bezpečnostní pokyny, jejichž zanedbáním může být ohroženo čerpadlo/zařízení nebo jejich funkce, jsou uvozeny výrazem POZOR! 2.2 Kvalifikace personálu Personál určený pro montáž musí mít pro tyto práce odpovídající kvalifikaci. 2.3 Rizika při nedodržování bezpečnostních pokynů Nedodržování bezpečnostních pokynů může mít za následek ohrožení osob a čerpadla/zařízení. Nedodržování bezpečnostních pokynů může vést ke ztrátě veškerých nároků na náhradu škody. V jednotlivých případech může nedodržování bezpečnostních pokynů zapříčinit např.: selhání důležitých funkcí čerpadla/zařízení, ohrožení osob mechanickými nebo elektrickými účinky, věcné škody. 2.4 Bezpečnostní pokyny pro provozovatele Je třeba dodržovat stávající bezpečnostní předpisy. Je nutno vyloučit ohrožení elektrickým napětím. Je nutno dbát obecných bezpečnostních předpisů místních rozvodných elektrických závodů. 2.5 Bezpečnostní pokyny pro inspekční a montážní práce Provozovatel se musí postarat o to, aby všechny inspekční a montážní práce prováděl autorizovaný a kvalifikovaný personál, který si před tím podrobně prostudoval tento návod k montáži a obsluze. Tyto práce smí být na čerpadle/zařízení prováděny zásadně v klidovém stavu. 2.6 Svévolná přestavba a výroba náhradních dílů Změny na čerpadle/zařízení jsou přípustné pouze po dohodě s výrobcem zařízení. Originální náhradní díly a příslušenství autorizované výrobcem zařízení zajišťují bezpečnost práce. Používání jiných dílů může vést ke zrušení záruky na škody z toho vzešlé. 2.7 Nepřípustné způsoby provozu Provozní bezpečnost dodaného čerpadla/zařízení je zaručena pouze řádným používáním v souladu s 1 kapitolou tohoto návodu k obsluze. Mezní hodnoty uvedené v katalogu/datovém listě nesmí být v žádném případě překročeny resp. nedodrženy.

5 BAC 4 3 Doprava a skladování Po dodání je nutno zkontrolovat, zda čerpadlo přestálo transport bez jakéhokoliv poškození. Pokud by jste nějaké poškození zjistili, obraťte se s reklamací na příslušného přepravce. POZOR! Čerpadlo je během transportu a skladování nutno chránit před vlhkostí, mrazem a mechanickým poškozením tak, aby nedošlo ke změně geometrie a vycentrování namontovaného umělohmotného tělesa čerpadla. 4 Popis výrobku a příslušenství 4.1. Popis (viz obr. 2) 1 Filtrový výstupek 6 Vypouštěcí šroub 2 Uzavírací šoupě (na sání) 7 Úchyt potrubí 3 Uzavírací šoupě (na výtlaku) 8 Zásobní nádrž 4 Zábrana proti zpětnému toku 9 Přímé napájení 5 Plnící / odvzdušňovací šroub 10 Ochranný spínač motoru 4.2.Čerpadlo Jednostupňové, horizontální čerpadlo v blokovém provedení, s běžným nasáváním. Sací hrdlo uspořádáno horizontálně a tlakové vertikálně. Těleso čerpadla v umělohmotném uspořádání. Připojení na závit nebo slisováním (Victaulic). Těsnění hřídele zajišťuje mechanická ucpávka. 4.3.Motor Výkon motoru: viz typový štítek Max. příkon proudu: viz typový štítek Druh krytí: IP 54 Třída izolace: F Max. počet spouštěcích náběhů: < 1,5 kw : 80/h > 1,5 kw až 2,2 kw : 50/h Frekvence 50 Hz 60 Hz Počet otáček [1/min] Napětí * 3 ~ 230 / 400 V 220 / 380 V 254 / 440 V * tolerance napětí: 10% při 50Hz a 6% při 60Hz. 5 Instalace/montáž Obr. 2 zobrazuje typické instalační polohy čerpadla. Následně jsou uvedeny všechny pokyny ohledně instalace a montáže, kterých je nutno dbát při tomto způsobu provozu (čerpadlo je napájeno ze zásobní nádrže (poz. 8) nebo přímo (poz. 9), s ochranou proti nedostatku vody).

6 BAC Montáž Čerpadlo instalujte teprve po ukončení veškerých svářecích a pájecích prací a po nutném propláchnutí potrubního systému. Nečistoty a cizí tělíska mohou negativně ovlivnit funkčnost čerpadla. Čerpadlo je nutno instalovat na suchém, před mrazem chráněném místě. Zajistěte prostor pro provádění údržbářských prací. Je nutno zajistit volný přívod vzduchu pro motor, minimální odstup k zadní zdi: 0,3 m. Místo usazení musí být vodorovné a rovné. Čerpadlo je upevněno pomocí 2 šroubů 8 mm, na podstavci nebo základu, který tlumí chvění. Pro upevnění lze použít také běžných pryžo-kovových tlumících článků. 5.2 Hydraulické připojení Připojení je zajištěno pomocí flexibilní spirálovité hadice nebo neohebného potrubí. Sací potrubí / hadice musí vykazovat minimálně jmenovitý průměr sacího hrdla čerpadla. Za účelem zamezení tlakových ztrát doporučujeme zvolit pokud možno co nejkratší přívodní potrubí a oblouky a pomocí ventilů zamezit jeho zúžení. Před a za čerpadlem je nutno instalovat uzavírací armatury (poz. 2 a 3), aby nebylo nutno během kontroly nebo výměny čerpadla vypustit a znovu naplnit celé zařízení. Na výtlaku je do potrubí nutno instalovat záklopku proti zpětnému toku (poz. 4). Sací a výtlačné potrubí je nutno instalovat bez jakéhokoliv pnutí. Použijte kompenzátorů s omezovači proti roztažení, které zachycují nepříznivé vibrace. Potrubí je nutno upevnit tak (poz. 7), aby na čerpadlo nebyla přenášena jeho hmotnost. Jmenovitý průměr připojení (DN) čerpadla: Jmenovitý průměr připojení DN Potrubní přípojka / provedení sání výtlak Victaulic 2 ( 60,3) 1 ½ ( 48,3) Závity 2 (50-60) 1 ½ (40-49) POZOR! Vycentrování potrubí / přípojky čerpadla Aby nebyly poškozeny přípojky na tělese čerpadla, nesmí být v případě připojení Victaulic (slisováním) překročena maximální úhlová odchylka 3. U připojení na závit je nutno dbát na perfektní vyrovnání. Potrubní přípojku opatrně utěsněte teflonovou páskou. Maximálně přípustný utahovací moment šroubení: 40 Nm! Aby byla zajištěna ochrana mechanické ucpávky čerpadla, je nutno, aby stavba zajistila odpovídající opatření proti nedostatku vody a tím podmíněnému chodu na sucho. Fa Wilo k tomuto účelu nabízí ve svém příslušenství různé možnosti. Čerpadlo je nutno na přívodním potrubí chránit příslušným sítem nebo filtrem (poz. 1), aby se zamezilo jeho poškození nasátou nečistotou.

7 BAC Elektrické připojení Elektrické připojení smí provádět pouze oprávněný elektroinstalatér! Přitom musí dodržet všechny příslušné platné elektrotechnické předpisy (např. předpisy místních elektrických rozvodných závodů). Elektrické připojení je nutno provést podle VDE 0730/část 1, a to pomocí pevného připojovacího kabelu opatřeného příslušnou zástrčkou nebo více-pólovým konektorem s velikostí ústí kontaktu minimálně 3 mm. Zkontrolujte druh proudu a napětí síťové přípojky, Dbejte údajů na typovém štítku čerpadla, Síťové pojistky: 10A, setrvačné, Třífázové motory musí být proti přetížení vybaveny ochrannou motoru, kterou je nutno nastavit podle jmenovitého proudu uvedeného na typovém štítku. Ochranu motoru zajistí stavba. Aby byla zajištěna ochrana průchodek PG proti kapající vodě a tahovému přepětí, je nutno použít připojovací kabely s dostatečným průměrem. Připojení je nutno provést dle schématu pro zapojení třífázového motoru, který se nachází ve svorkovnici čerpadla (viz také obr. 3). Čerpadlo/zařízení je nutno předpisově uzemnit. POZOR! Chybné elektrické připojení může vést k poškození motoru. Kabel pro připojení do sítě je nutno klást tak, aby v žádném případě nedošlo k jeho kontaktu s potrubním vedením a / nebo tělesem čerpadla a motoru. V případě potřeby je nutno instalovat ochranný spínač proti chybnému proudu (FIspínač). 5.4 Provoz s frekvenčním měničem Čerpadlo lze provozovat také ve spojení s frekvenčním měničem, který řídí počet otáček. Oblast využití: mezi 40% až 100% jmenovitého počtu otáček. Způsob připojení a provozu je nutno vyčíst z návodu k montáži a obsluze frekvenčního měniče. Z důvodu zamezení přetížení až poškození vinutí motoru a zvýšení hluku nesmí frekvenční měnič produkovat rychlost vzrůstu napětí vyšší, než 500 V/ s, a špičky napětí û < 650 V. Dají-li se podobné rychlosti vzrůstu napětí předpokládat, je nutno mezi motor a frekvenční měnič nainstalovat LC-filtr (motorový filtr). Nastavení filtru musí provést výrobce frekvenčního měniče / filtru. U regulačních přístrojů s frekvenčním měničem fy Wilo je filtr již integrován. 6. Uvedení do provozu 6.1 Naplnění a odvzdušnění Zkontrolujte dostatečné množství vody v zásobní nádrži resp. vstupní tlak. POZOR! Čerpadlo nesmí běžet na sucho. Chod na sucho zničí mechanickou ucpávku. Pokud je instalován plovákový spínač resp. elektrody na ochranu proti nedostatku vody, je nutno je nastavit tak, aby došlo k odstavení čerpadla před stavem vody, kdy by mohlo dojít k nasávání vzduchu. Uzavřete uzavírací ventil na výtlaku

8 BAC 7 Otevřete uzavírací ventil na přítoku, otevřete plnící / odvzdušňovací ventil (obr. 2, poz. 5) a vyčkejte, dokud z něho nezačne unikat čerpané médium. Podle velikosti systémového tlaku a teploty čerpaného média může, po úplném otevření odvzdušňovacího šroubu, uniknout resp. pod vysokým tlakem vytrysknout horké čerpané médium v kapalném nebo plynném stavu. Hrozí nebezpečí opaření! Uzavřete plnící / odvzdušňovací ventil. 6.2 Kontrola směru otáčení Kontrola směru otáčení: zkontrolujte krátkým náběhem čerpadla, zda se čerpadlo otáčí ve směru šipky, která je znázorněna na tělese čerpadla. V případě opačného směru otáčení je ve svorkovnici čerpadla nutno prohodit 2 fáze. 6.3 Uvedení do provozu POZOR! Čerpadlo nesmí běžet déle než 10 minut nasucho: Q = 0 m 3 /h (proti uzavřenému uzavíracímu šoupěti). Doporučuje se nepřekračovat minimální hranici 10 % jmenovitého množství čerpaného média, aby se zamezilo tvorbě vzduchového polštáře v čerpadle. Pomalu otevřete uzavírací ventil a spusťte čerpadlo. Pomocí manometru instalovaného na výtlaku zkontrolujte eventuální nestabilitu tlaku; lze ji rozpoznat na kmitání ukazatele manometru. Je-li tlak nestabilní, je nutno provést opětovné odvzdušnění (viz odst. 6.1) Zkontrolujte, zda příkon proudu nepřekračuje jmenovitý příkon uvedený na typovém štítku. 7 Údržba V závislosti na provozním stavu čerpadla resp. zařízení (teplota čerpaného média) může být celé čerpadlo velmi horké. Při dotyku čerpadla hrozí nebezpečí popálení! Před započetím údržbářských prací je nutno zařízení odpojit od zdroje elektrického proudu a zajistit proti neoprávněnému znovu zapojení. Neprovádějte žádné práce na běžícím čerpadle. Čerpadlo je téměř bezúdržbové. Životnost čerpadla je závislá na jeho provozních podmínkách. Doporučujeme půlroční vizuální kontroly netěsností a neobvyklých vibrací. Během doby záběhu je nutno počítat s nepatrným průsakem mechanické ucpávky. V případě větší netěsnosti z důvodu opotřebování je nutno nechat odborníkem mechanickou ucpávku vyměnit. Zvýšený hluk ložisek a neobvyklé vibrace poukazují na opotřebení ložisek. Nechte je odborníkem vyměnit. Je-li čerpadlo a potrubí instalováno v prostorách, které nejsou zajištěny proti mrazu, je nutno je v zimních měsících vypustit. V tomto případě uzavřete uzavírací ventily a otevřete vypouštěcí (obr. 2, poz. 5) a plnící / odvzdušňovací šroub čerpadla (obr. 2, poz. 5). Je-li čerpadlo a potrubí instalováno v prostorách, které jsou zajištěny proti mrazu, doporučujeme nevyprazdňovat čerpadlo ani při delších odstávkách.

9 BAC 8 8 Poruchy, jejich příčiny a odstraňování Poruchy Příčiny Odstraňování Čerpadlo běží ale nečerpá Čerpadlo vibruje Čerpadlo se přehřívá Čerpadlo nenabíhá Nedostatečné čerpané množství Vybavuje ochrana motoru a) Čerpadlo je ucpané vniklými nečistotami b)ucpané potrubí (na sání) c) Nedostatečný tlak zásoby vody d)příliš nízký tlak, zapříčiňuje kavitaci e) Chybný směr otáčení motoru f) Nedostatečné napájecí napětí motoru a) Čerpadlo je nedostatečně upevněné na podstavci b)v čerpadle se nacházejí cizí tělesa c) Čerpadlo běží ztěžka: poškozená ložiska d)chybně provedené elektrické připojení čerpadla a) Příliš nízké stávající napájecí napětí b) Čerpadlo blokují cizí tělesa c) Okolní teplota > 40 C a) Přerušen přívod proudu b)oběžné kolo je blokováno c)vybavila ochrana motoru a) Motor běží na nedostatečný počet otáček (zapříčiněno cizími tělísky, nízkým napájecím zdrojem) b)defektní motor c)nedostatečný tlak zásoby vody d) Chybný směr otáčení motoru e) Opotřebení vnitřních součástí a) Nedostatečné nastavení ochranného spínače motoru b) Příliš nízké napájecí napětí c) Přerušení fáze na připojovacím kabelu a) Zkontrolujte a vyčistěte čerpadlo b) Zkontrolujte a vyčistěte potrubí c) Naplňte zásobní nádrž, odvzdušněte čerpadlo d) Zkontrolujte přívodní potrubí ohledně dimenze a zúžení průřezu e) Prohoďte dvě libovolné fáze na spínacím přístroji nebo na svorkovnici f) Zkontrolujte napětí a průměr kabelů elektrického připojení a) Zkontrolujte a dotáhněte upevňovací šrouby na podstavci b) Odstraňte cizí tělesa c) Nechte čerpadlo opravit zákaznickým servisem d) Zkontrolujte a zkorigujte elektrické připojení čerpadla a) Zkontrolujte napájecí napětí motoru, přípustná tolerance síťového napětí ± 10% b) Odstraňte cizí tělesa c) Čerpadlo/motor jsou dimenzovány na teplotu okolí max. +40 C, popř. zajistěte dostatečné chlazení a) Zkontrolujte přívod proudu, pojistky, kabel b) Vyčistěte čerpadlo c) Zkontrolujte a nastavte ochranu motoru. a) Vyčistěte čerpadlo, zkontrolujte přívod proudu. b) Uvědomte zákaznický servis, vyměňte motor c) Naplňte zásobní nádrž, odvzdušněte čerpadlo d) Prohoďte dvě libovolné fáze na spínacím přístroji nebo na svorkovnici e) Nechte čerpadlo opravit zákaznickým servisem a) Zkontrolujte příkon proudu nebo ho nastavte dle údajů na typovém štítku b) Zkontrolujte a zkorigujte elektrické připojení čerpadla c) Zkontrolujte připojovací kabel, pokud je to nutné kabel vyměňte

10 BAC 9 Čerpadlo nečerpá rovnoměrně d)defektní ochranný spínač motoru e) Defektní motor f) Příliš vysoké čerpané množství z důvodu příliš nízkého odporu zařízení a) Příliš úzký průměr přívodního potrubí b)ucpaný filtr a přívodní potrubí d) Vyměňte ochranný spínač motoru e) Uvědomte zákaznický servis, vyměňte motor f) Přiškrťte čerpadlo na výtlaku a) Přívodní potrubí musí vykazovat minimálně průměr sací příruby na čerpadle b)vyčistěte filtr a potrubí Nedá-li se provozní porucha odstranit, obraťte se prosím na odborníky z oblasti sanity a topení, nebo na zákaznický servis fy Wilo. Technické změny vyhrazeny!

11 BAC 10 Obr. 1 Obr. 2

12 BAC 11 Obr. 3

Wilo-Star STE 25/6. Návod k montáži a obsluze R.A.(TEG-2):STE25/6 / Technické změny vyhrazeny!

Wilo-Star STE 25/6. Návod k montáži a obsluze R.A.(TEG-2):STE25/6 / Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze R.A.(TEG-2):STE25/6 /26.04.01 Wilo-Star STE 25/6 2 035 937 / 0104-D Technické změny vyhrazeny! STE-25/6 1 Obsah 1 Všeobecně 1.1 Účel použití 1.2 Údaje o výrobku 1.2.1 Typový klíč

Více

Návod k montáži a obsluze

Návod k montáži a obsluze CZ Návod k montáži a obsluze Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obsah 1 Všeobecně... 5 2 Bezpečnost... 6 3 Přeprava/dočasné uskladnění... 7 4 Popis čerpadla... 7 5 Montáž / instalace... 8

Více

WILO-DrainLift Con. Návod k montáži a obsluze. 1 Wilo Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice Tel: 234 098 711 Fax: 234 098 710

WILO-DrainLift Con. Návod k montáži a obsluze. 1 Wilo Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice Tel: 234 098 711 Fax: 234 098 710 WILO-DrainLift Con Výr. č.: 251 27 72 / 0999 Technické změny vyhrazeny! 1 Wilo Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice Tel: 234 098 711 Fax: 234 098 710 2 Wilo Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice

Více

Wilo-Drain VC 32 / VC 40

Wilo-Drain VC 32 / VC 40 Wilo-Drain VC 32 / VC 40 CZ Návod k montáži a obsluze 2047640 07/2003, DDD Perfektní čerpadla a něco víc obr. 1 Obr. 4 obr. 2 1 obr. 3 Obr. 4 2 obr. 5 3 CZ 1. Všeobecné informace... 5 2. Bezpečnostní pokyny...

Více

Wilo-Drain TS 40/12, TS 40/12A TS 40/16, TS.40/16A

Wilo-Drain TS 40/12, TS 40/12A TS 40/16, TS.40/16A CZ Návod k montáži a obsluze Wilo-Drain TS 40/12, TS 40/12A TS 40/16, TS.40/16A 2044 819 / 0303 Typ a b c TS 40/12A 390 273 245 TS 40/16A 407 290 245 Obr. 1 Obr. 2a Obr. 2 Obr. 2b CZ 1. Všeobecné informace.

Více

Návod k montáži a obsluze ATEX. Wilo-Drain TP TP40S/25 TS / TS / Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze ATEX. Wilo-Drain TP TP40S/25 TS / TS / Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze ATEX Wilo-Drain TP 65... TP40S/25 TS 50... / TS 65... 2 046788 / 0603 Technické změny vyhrazeny! TS 50/65, TP65, TP 40S/25 1 Obsah: 1 Všeobecné informace 1.1 Účel použití 1.2

Více

Návod k montáži a obsluze. Wilo-TOP-S / TOP-SD TOP-Z TOP-D. Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze. Wilo-TOP-S / TOP-SD TOP-Z TOP-D. Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze Wilo-TOP-S / TOP-SD TOP-Z TOP-D 2 048 507-D / 0402 Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze 1 (22) Obsah 1 Všeobecné informace...2 2 Bezpečnostní pokyny...5 3 Přeprava

Více

CIRKULAČNÍ BEZUCPÁVKOVÉ ČERPADLO RS 370, 2

CIRKULAČNÍ BEZUCPÁVKOVÉ ČERPADLO RS 370, 2 CIRKULAČNÍ BEZUCPÁVKOVÉ ČERPADLO RS 370, 2 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE V tomto návodu k obsluze naleznete vysvětlení jednotlivých funkcí čerpadla a informace o jeho montáži, provozování a údržbě. POUŽÍTÍ ČERPADLA

Více

Návodu k montáži a obsluze

Návodu k montáži a obsluze WILO ESK1 / PSK1 CZ Návodu k montáži a obsluze 2 059 363 / 0502 Obr. 1 Obr. 3 Obr. 2 Obr. 4a Obr. 4b Obr. 4c Obr. 4d Obr. 4e Obsah: 1 Všeobecné informace... 5 1.1 Účel použití... 5 1.2 Charakteristika

Více

Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G

Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G Návod na instalaci a obsluhu ZAHRADNÍ ČERPADLA GARDENJET GARDEN - INOX GARDEN - COM NOVAGARDEN JETINOX- G Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................

Více

Wilo-Sub TWU 6" 8" 10"

Wilo-Sub TWU 6 8 10 Wilo-Sub TWU 6" 8" 10" CZ Návod k montáži a obsluze 2 00 50/ 05 2002, DDD Perfektní čerpadla a něco víc Obr. 1 Chladící plášťová trubka Vrt Obr. 2 Obr. 3 obr. CZ 1. Všeobecné informace... 3 2. Bezpečnostní

Více

Popis konstrukční řady: Wilo-Stratos PICO

Popis konstrukční řady: Wilo-Stratos PICO Popis konstrukční řady: Wilo-Stratos PICO Podobné vyobrazení Certifikát TÜV SÜD k nahlédnutí na: www.wilo.com/legal Typ konstrukce Mokroběžné oběhové čerpadlo s připojením na závit, EC motorem odolným

Více

SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY OPTIMA WINNER NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ

SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY OPTIMA WINNER NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY OPTIMA WINNER NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ NÁVOD K INSTALACI A ÚDRŽBĚ ČERPADLA OPTIMA WINNER - PREVA 1. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY TÝKAJÍCÍ SE OSOB A VĚCÍ Tento symbol udává spolu

Více

Bazénové čerpadlo FXP

Bazénové čerpadlo FXP Bazénové čerpadlo FXP INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA VERZE 31. 8. 2017 / REVIZE: 31. 8. 2017 CZ Děkujeme, že jste si vybrali náš výrobek a že důvěřujete naší společnosti. Aby vám používání tohoto výrobku

Více

BAZÉNOVÉ A LÁZEŇSKÉ ČERPADLO FXP

BAZÉNOVÉ A LÁZEŇSKÉ ČERPADLO FXP BAZÉNOVÉ A LÁZEŇSKÉ ČERPADLO FXP zlatá černá PANTONE 871 U PANTONE 426 U NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE i www.bazenyprodej.cz Děkujeme, že jste si vybrali náš výrobek, a že důvěřujete naší společnosti. Aby

Více

CIRKULAČNÍ BEZUCPÁVKOVÉ ČERPADLO RS 25/6G

CIRKULAČNÍ BEZUCPÁVKOVÉ ČERPADLO RS 25/6G 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE V tomto návodu k obsluze naleznete vysvětlení jednotlivých funkcí čerpadla a informace o jeho montáži, provozování a údržbě. POUŽÍTÍ ČERPADLA Oběhové bezucpávkové čerpadlo (dále v

Více

Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM

Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM Návod k obsluze pro vícestupňové ponorné čerpadlo typ CRPM 1. Bezpečnost provozu Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je nutno dodržovat při instalaci, provozu a údržbě čerpadla. Proto

Více

Návod k montáži a obsluze

Návod k montáži a obsluze CZ Návod k montáži a obsluze Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Obr. 5 Obr. 4 1 Všeobecné informace Montáž a uvedení do provozu smí provádět pouze autorizovaný personál! 1.1 Účel použití Elektronický řídící a kontrolní

Více

OBSAH. 1. Bezpečnostní předpisy. 1.2 Označení důležitosti pokynů. 1.3 Kvalifikace a školení personálu

OBSAH. 1. Bezpečnostní předpisy. 1.2 Označení důležitosti pokynů. 1.3 Kvalifikace a školení personálu OBSAH Strana 1. Bezpečnostní předpisy 77 1.1 Všeobecně 77 1.2 Označení důležitosti pokynů 77 1.3 Kvalifikace a školení personálu 77 1.4 Rizika při nedodržování bezpečnostních pokynů 77 1.5 Dodržování zásad

Více

Návod na instalaci a obsluhu. Oběhová elektronická čerpadla. Typu: VEA, VEB, DEB

Návod na instalaci a obsluhu. Oběhová elektronická čerpadla. Typu: VEA, VEB, DEB Návod na instalaci a obsluhu Oběhová elektronická čerpadla Typu: VEA, VEB, DEB Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis a použití.................................................................................

Více

NÁVOD K POUŽITÍ TRIO Třírychlostní oběhové čerpadlo

NÁVOD K POUŽITÍ TRIO Třírychlostní oběhové čerpadlo CZ NÁVOD K POUŽITÍ TRIO Třírychlostní oběhové čerpadlo CZ-I-17-01 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE Děkujeme, že jste si zakoupili čerpadlo značky Werter. Tento návod k použití obsahuje základní pokyny, které je

Více

Popis konstrukční řady: Wilo-Star-Z NOVA

Popis konstrukční řady: Wilo-Star-Z NOVA Popis konstrukční řady: Wilo-Star-Z NOVA Podobné vyobrazení konstrukce Mokroběžné oběhové čerpadlo s připojením na závit a synchronním motorem odolným vůči zablokování. Použití Cirkulační systémy pitné

Více

Návod k použití čerpadel MULTI-GA

Návod k použití čerpadel MULTI-GA Návod k použití čerpadel MULTI-GA Bezpečnost provozu Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je nutno dodržovat při instalaci, provozu a údržbě čerpadla. Proto je bezpodmínečně nutné, abyste

Více

Wilo-DrainLift Box. Návod k montáži a obsluze. Aktualizace: 17.10.03. Technické změny vyhrazeny!

Wilo-DrainLift Box. Návod k montáži a obsluze. Aktualizace: 17.10.03. Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze Aktualizace: 17.10.03 Wilo-DrainLift Box 2521833/1003 Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze 1 Obsah: 1 Všeobecně 1.1 Účel použití 1.2 Charakteristika výrobku 1.2.1

Více

Rio/Rio Z Riotherm C 30-70 E, 40-70 D, 50-70 D

Rio/Rio Z Riotherm C 30-70 E, 40-70 D, 50-70 D Provozní předpis 1115.85-64 Rio/Rio Z Riotherm C 30-70 E, 40-70 D, 50-70 D Prohlášení o shodě s normami EU Tímto prohlašujeme, že konstrukce typů: Rio/Rio Z Riotherm C 30-70 E, 40-70 D, 50-70 D v dodávaném

Více

Návod na instalaci a obsluhu Odstředivá horizontální čerpadla K KP KPA KPS K-INOX

Návod na instalaci a obsluhu Odstředivá horizontální čerpadla K KP KPA KPS K-INOX Návod na instalaci a obsluhu Odstředivá horizontální čerpadla K KP KPA KPS K-INOX Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis a použití.................................................................................

Více

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Objemové čerpadlo PTM60. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Objemové čerpadlo PTM60. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k NÁVOD K OBSLUZE PUMPA Objemové čerpadlo PTM60 překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E Vydání k 14.05.2018, 1 rev.4 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 PŘED POUŽITÍM... 3 3 POUŽITÍ... 3 5 PROVOZNÍ

Více

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz.

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz. Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF Obecné údaje Instalace/ sestavení Uvedení do provozu Provoz Opravy/servis Před uvedením přístroje do provozu je bezpodmínečně nutné

Více

MG, MG INOX. Návod k obsluze a montáži

MG, MG INOX. Návod k obsluze a montáži MG, MG INOX Návod k obsluze a montáži Technické parametry Jm. výkon (W) Průtok max. (l/min) Výtlak max. (m) l/min 20 40 60 80 100 m3/hod 1,2 2,4 3,6 4,8 6,0 MG 3/800 800 100 36 H (m) 32 25 18 13 1 MG 4/1000

Více

Návod na instalaci a obsluhu. Ponorná kalová čerpadla FEKA DRENAG 900

Návod na instalaci a obsluhu. Ponorná kalová čerpadla FEKA DRENAG 900 Návod na instalaci a obsluhu Ponorná kalová čerpadla FEKA 700-800-900 DRENAG 900 Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis a použití.................................................................................

Více

Dávkovací čerpadla - INVIKTA

Dávkovací čerpadla - INVIKTA Dávkovací čerpadla - INVIKTA SLOŽENÍ SYSTÉMU 1 Šroubení výtlaku 2 Šroubení sání 3 Sací ventil Otočný regulátor otáček Vstup pro napájecí kabel Vstup senzoru hladiny 7 Nástěnná konzole OBSAH BALENÍ INVIKTA

Více

Návod pro montáž, provoz a údržbu Stav k 11/02

Návod pro montáž, provoz a údržbu Stav k 11/02 tlakové expanzní nádoby pro topné, solární a chladicí systémy Návod pro montáž, provoz a údržbu Stav k 11/02 Všeobecně Obecné bezpečnostní pokyny Reflex jsou membránové tlakové expanzní nádoby podle EU

Více

Zařízení ke zvýšení tlaku. Hya-Compact. Typový list

Zařízení ke zvýšení tlaku. Hya-Compact. Typový list Hya-Compact Typový list Impressum Typový list Hya-Compact KSB Aktiengesellschaft Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení společnosti KSB nesmí dále šířit, kopírovat, zpracovávat

Více

Několikastupňové horizontální samonasávací odstředivé čerpadlo

Několikastupňové horizontální samonasávací odstředivé čerpadlo Několikastupňové horizontální samonasávací odstředivé čerpadlo Typová řada: MC Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 118 MC/ 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha

Více

Návod na instalaci a obsluhu. Oběhová mokroběžná čerpadla. Typu: BMH - BPH, DMH - DPH

Návod na instalaci a obsluhu. Oběhová mokroběžná čerpadla. Typu: BMH - BPH, DMH - DPH Návod na instalaci a obsluhu Oběhová mokroběžná čerpadla Typu: BMH - BPH, DMH - DPH Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis a

Více

Návod k montáži a obsluze. Aktualizace: Wilo-DrainLift TMP40. Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze. Aktualizace: Wilo-DrainLift TMP40. Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze Aktualizace: 26.05.04 Wilo-DrainLift TMP40 2522673/0504 Technické změny vyhrazeny! Návod k montáži a obsluze 1 Obsah: 1 Všeobecné informace 1.1 Účel použití 1.2 Charakteristika

Více

Datový list: Wilo-Yonos PICO 25/1-6 Charakteristiky Δp-c (konstantní) Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání)

Datový list: Wilo-Yonos PICO 25/1-6 Charakteristiky Δp-c (konstantní) Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) V Chotejně / / Praha 77 77 / 7 78 89 Datový list: /- Charakteristiky Δp-c (konstantní),,8,, Rp ¼ /-, /-, /- ~ V - Rp ½, Rp, Rp ¼,,,,8,, P /W v 7 Rp ½,, m p-c,,, Rp m/s,m Charakteristiky Δp-v (variabilní),,,

Více

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Yonos MAXO 25/0,5-12 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Yonos MAXO 25/0,5-12 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití V Chotejně 1/1345 12 / Praha 1 42774776611 / 42 274 783 859 Datový list: Wilo-Yonos MAXO 25/,5-12 Charakteristiky 1 8 6 4 2 P 1/W Δp-c 3 v 1 2 3 4 5 6 1 2 3 4 H/m 2 4 6 8 1 2 1 P 1/W Δp-v 3 Wilo-Yonos

Více

Cirkulační čerpadla TUV. Typ: Star-Z 20/1, Z 25/2, Z 25/2 DM, Z 25/6

Cirkulační čerpadla TUV. Typ: Star-Z 20/1, Z 25/2, Z 25/2 DM, Z 25/6 Cirkulační čerpadla TUV Typ: Star-Z 20/1, Z 25/2, Z 25/2 DM, Z 25/6 Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 13 Z / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha s.r.o. Obchodní

Více

Ponorná kalová čerpadla DAB Série: NOVA, FEKA. Návod na instalaci a provoz. Ponorná kalová čerpadla NOVA 180, 200, 300, 600 FEKA 600

Ponorná kalová čerpadla DAB Série: NOVA, FEKA.  Návod na instalaci a provoz. Ponorná kalová čerpadla NOVA 180, 200, 300, 600 FEKA 600 Návod na instalaci a provoz Ponorná kalová čerpadla NOVA 180, 200, 300, 600 FEKA 600 Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis

Více

BA195 miniba POTRUBNÍ ODDĚLOVAČ NÁVOD K MONTÁŽI. Uschovejte pro pozdější využití!

BA195 miniba POTRUBNÍ ODDĚLOVAČ NÁVOD K MONTÁŽI. Uschovejte pro pozdější využití! BA195 miniba POTRUBNÍ ODDĚLOVAČ NÁVOD K MONTÁŽI Uschovejte pro pozdější využití! 1. Bezpečnostní pokyny 1. Dodržujte instalační pokyny uvedené v tomto návodu 2. Používejte zařízení dle jeho určení k použití

Více

Wilo-Control SC-Fire Jockey

Wilo-Control SC-Fire Jockey Pioneering for You Wilo-Control SC-Fire Jockey cs Návod k montáži a obsluze 2 539 953-Ed.01 / 2014-02-Wilo Obr. 1: I ON 0 OFF Návod 1k Obecné montáži informace a obsluze 1.1 Informace o tomto dokumentu

Více

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Yonos MAXO 40/0,5-4 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Yonos MAXO 40/0,5-4 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití V Chotejně 1/1345 12 / Praha 1 42774776611 / 42 274 783 859 Datový list: Wilo-Yonos MAXO 4/,5-4 Charakteristiky H/m 5 4 3 2 1 v,4,8 1,2 1,6 2, 2,4 m/s 2 4 6 8 1,5 1, 1,5 2, 2,5 3, Q/l/s P 1/W Δp-c 12 8

Více

Datový list. Pozice zákazníka č.: Datum objednávky: Číslo: ES Dokument č.: Veolia Přerov Číslo položky: 200. Strana: 1 / 5

Datový list. Pozice zákazníka č.: Datum objednávky: Číslo: ES Dokument č.: Veolia Přerov Číslo položky: 200. Strana: 1 / 5 Datový list Číslo položky: 200 Strana: 1 / 5 Provozní údaje Požadované čerpané množství Požadovaná dopravní výška 35,00 m Čerpané médium voda, topná voda topná voda do max. 100 C, podle VDI 2035 s obsahem

Více

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA překlad původního návodu Vydání k , rev.3

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA překlad původního návodu Vydání k , rev.3 NÁVOD K OBSLUZE PUMPA Automatická řídící jednotka PPC 22 5/4 překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E Vydání k 03.05.2018, 1 rev.3 Obsah 1 HLAVNÍ TECHNICKÉ ÚDAJE... 3 2 POKYNY

Více

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Stratos 65/1-16 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Stratos 65/1-16 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití V Chotejně 1/1345 / Praha 1 42774776611 / 42 274 73 59 Datový list: Charakteristiky v 1 2 3 4 34 1 /min - 1 V 27 1 /min - V n= const 1 235 1 /min - 7 V 4 5 1 /min - 5 V 13 1 /min - 4 V 95 1 /min - 3 V

Více

Pozor! SolaVentec solární stanice 1. solární stanice s ventilovou technikou! Provozní stav:

Pozor! SolaVentec solární stanice 1. solární stanice s ventilovou technikou! Provozní stav: Pozor! SolaVentec solární stanice 1. solární stanice s ventilovou technikou! Solární stanice SolaVentec má místo jinak obvyklých zpětných ventilů nastavovací ventil. Ten se otvírá a uzavírá termickým nastavovacím

Více

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Stratos 30/1-6 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Stratos 30/1-6 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití V Chotejně 1/1345 12 / Praha 1 427747611 / 42 274 783 859 Datový list: Wilo-Stratos 3/1-6 Charakteristiky n= const 8 7 34 1 /min - 1 V 6 311 1 /min - 9 V 5 283 1 /min - 8 V 4 254 1 /min - 7 V 3 226 1 /min

Více

WILO. Montážní a provozní návod. Wilo-FilTec FBS. WILO Praha s.r.o. Obchodní Čestlice Tel.: Fax:

WILO. Montážní a provozní návod. Wilo-FilTec FBS. WILO Praha s.r.o. Obchodní Čestlice Tel.: Fax: Montážní a provozní návod Typ: Wilo-FilTec FBS WILO WILO OBSAH WILO 1 Všeobecně............................... 5 2 Bezpečnost............................... 5 3 Přeprava a skladování......................

Více

Návod na instalaci a obsluhu Ponorná kalová čerpadla DRENAG 1400, 1800 GRINDER 1400, 1800 FEKA 1400, 1800 Ponorná kalová čerpadla

Návod na instalaci a obsluhu Ponorná kalová čerpadla DRENAG 1400, 1800 GRINDER 1400, 1800 FEKA 1400, 1800 Ponorná kalová čerpadla Návod na instalaci a obsluhu DRENAG 1400, 1800 GRINDER 1400, 1800 FEKA 1400, 1800 Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................ 2 2. Popis a použití.................................................................................

Více

Montážní a provozní návod

Montážní a provozní návod Kostečka Group spol. s r.o. Borského 1011/1 CZ 152 00 Praha 5 IČ: 14501899 DIČ: CZ14501899 Montážní a provozní návod JUDO JRSF DN65-DN100 -filtr pro studenou vodu JUDO JRSF-HW DN65-DN100 -filtr pro horkou

Více

Ama Porter. Ponorná kalová čerpadla. Oblasti použití. Označení. Provozní data. Typ čerpadla. Materiál. Těsnění hřídele. Pohon. Nátěr.

Ama Porter. Ponorná kalová čerpadla. Oblasti použití. Označení. Provozní data. Typ čerpadla. Materiál. Těsnění hřídele. Pohon. Nátěr. Katalogový sešit čerpadel 2539.178/4-64 Ama Porter Ponorná kalová čerpadla Oblasti použití Čerpání odpadní vody s obsahem pevných částic nebo domácího odpadu jako například vody z praček, myček, fekálií

Více

Datový list: Wilo-Stratos 32/1-10 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití

Datový list: Wilo-Stratos 32/1-10 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití Datový list: Wilo-Stratos 32/1-1 Charakteristiky H/m 1 8 v 1 2 3 6 314 1 /min - 7 V 4 271 1 /min - 6 V 2 184 1 /min - 4 V 14 1 /min - 3 V 2 4 6 8 1 4 m/s,5 1, 1,5 2, 2,5 3,Q/l/s n= const 15 1 445 1 /min

Více

Datový list: Wilo-Stratos 80/1-12 Charakteristiky v 0 0,5 1,0 1,5 2,0 2,5 3,0 3,5 DN 80 m/s 0 0,4 0,8 1,2 1,6 2,0 DN 100 H/m

Datový list: Wilo-Stratos 80/1-12 Charakteristiky v 0 0,5 1,0 1,5 2,0 2,5 3,0 3,5 DN 80 m/s 0 0,4 0,8 1,2 1,6 2,0 DN 100 H/m Datový list: Wilo-Stratos 8/1-12 Charakteristiky v,5 1, 1,5 2, 2,5 3, 3,5 DN 8 m/s,4,8 1,2 1,6 2, DN 1 H/m p/kpa Wilo-Stratos 8/1-12 33 1 /min - 1 V Wilo-Stratos 1/1-12 12 12 1~23 V - DN 8, DN 1 296 1

Více

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Stratos 32/1-12 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití

www.marcomplet.cz Datový list: Wilo-Stratos 32/1-12 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Přípustná oblast použití V Chotejně 1/1345 12 / Praha 1 42774776611 / 42 274 783 859 Datový list: Wilo-Stratos 32/1-12 Charakteristiky 8 41 1 /min - 9 V 358 6 1 /min - 8 V 4 271 1 /min - 6 V 227 1 /min - 5 V 2 184 1 /min - 4 V

Více

Ponorné čerpadlo GS-70

Ponorné čerpadlo GS-70 Vývoj, výroba, prodej a servis čerpací techniky, CNC obrábění kovů Slévárenství barevných kovů Na Brachlavě 20, Prostějov-Krasice 796 04, tel. 582 362 006, email: cerpol@seznam.cz www.cerpolpv.cz Návod

Více

SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY

SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY SAMONASÁVACÍ ČERPADLA PRO BAZÉNY PŘEKLAD PŮVODNÍHO NÁVODU K POUŽITÍ INSTALAČNÍ A ÚDRŽBOVÝ MANUÁL PRO ČERPADLO PREVA WINNER 1. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ Tento symbol a slovo Upozornění nebo Nebezpečí naznačuje

Více

Ponorná čerpadla TMT 30-0,5 TMC 30-0,5 TMC 30-0,7

Ponorná čerpadla TMT 30-0,5 TMC 30-0,5 TMC 30-0,7 Návod na montáž a obsluhu Ponorná čerpadla TMT 30-0,5 TMC 30-0,5 TMC 30-0,7 Technické změny vyhrazeny! OBSAH WILO s.r.o. 1 1 Všeobecné informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Zvláštní označení 4 Oblast použití

Více

Návod na instalaci a obsluhu

Návod na instalaci a obsluhu Návod na instalaci a obsluhu Samonasávací a odstředivá čerpadla JET JETINOX AQUAJET AQUAJETINOX JETCOM EURO EUROINOX DP Obsah 1. Všeobecné instrukce............................................................................

Více

Datový list: Wilo-Stratos-D 50/1-9 Charakteristiky Δp-c (konstantní) Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání)

Datový list: Wilo-Stratos-D 50/1-9 Charakteristiky Δp-c (konstantní) Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Datový list: Wilo-Stratos-D 5/1-9 Charakteristiky Δp-c (konstantní) H/m 1 v 1 2 3 4 5 8 6 4 2 5 1 15 2 25 3 35 Q/m³/h 2 4 6 8 1 Q/l/s P 1/W 8 4 9m 8m 7m p-c 6m Wilo-Stratos-D 5/1-9 1~23 V - DN 5 + P 1

Více

Datový list: Wilo-Stratos-D 80/1-12 Charakteristiky Δp-c (konstantní) Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání)

Datový list: Wilo-Stratos-D 80/1-12 Charakteristiky Δp-c (konstantní) Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) V Chotejně 1/1345 12 / Praha 1 42774776611 / 42 274 783 859 Datový list: Wilo-Stratos-D 8/1-12 Charakteristiky Δp-c (konstantní) H/m 12 1 8 6 4 2 2 4 6 8 1 Q/m³/h 5 1 15 2 25 3 Q/l/s P 1/W 3 2 v 1 2 3

Více

NÁVODY GRUNDFOS GRUNDFOS ALPHA2 L. Montážní a provozní návod ALPHA2 L ALPHA2 L ALPHA2. www.grundfos.com

NÁVODY GRUNDFOS GRUNDFOS ALPHA2 L. Montážní a provozní návod ALPHA2 L ALPHA2 L ALPHA2. www.grundfos.com NÁVODY GRUNDFOS GRUNDFOS Montážní a provozní návod Výtah z originálního návodu Grundfos zpracovaný firmou JESY s.r.o. jako příloha dokumentace směšovacích uzlů USJR. V případě potřeby využijte originální

Více

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ

Aktualizováno 15.4.2013. GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Aktualizováno 15.4.2013 GRE ohřev NÁVOD K POUŽITÍ Popis VELMI DŮLEŽITÉ: VÝROBEK JE URČEN PRO INSTALACI VE VODOROVNÉ POLOŽENÉ POLOZE NA ZEMI!! NIKDY JEJ NAINSTALUJTE NA STĚNU! VÝROBEK SE SMÍ PROVOZOVAT,

Více

BAZÉNOVÉ ČERPADLO BLACK SHARK

BAZÉNOVÉ ČERPADLO BLACK SHARK BAZÉNOVÉ ČERPADLO BLACK SHARK INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ! Před zahájením instalačního procesu si prosím pozorně přečtěte návod. Instalace musí být v souladu s místními normami. 1. Použití Čerpadlo

Více

Popis konstrukční řady: Wilo-Stratos PICO-Z

Popis konstrukční řady: Wilo-Stratos PICO-Z Popis konstrukční řady: Wilo-Stratos PICO-Z Podobné vyobrazení Typ konstrukce Vybavení/funkce Mokroběžné oběhové čerpadlo s připojením na závit, EC motorem odolným proti zablokování a integrovanou elektronickou

Více

Návod k obsluze a montáži

Návod k obsluze a montáži MG Návod k obsluze a montáži technické parametry Jm. výkon (W) Průtok max. (l/min) Výtlak l/min 20 40 60 80 100 max. (m) m3/hod 1,2 2,4 3,6 4,8 6,0 MG 3/800 800 100 36 H (m) 32 25 18 13 1 MG 4/1000 1000

Více

Datový list: Stratos PICO 30/1-6

Datový list: Stratos PICO 30/1-6 Datový list: Stratos PICO 30/1-6 Charakteristiky Δp-c (konstantní) Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Topná voda (dle VDI 2035) Směsi vody a glykolu (max. 1:1; od 20 % příměsi je nutno zkontrolovat

Více

Filtr mechanických nečistot řady 821 (Návod k instalaci, uvedení do provozu a použití)

Filtr mechanických nečistot řady 821 (Návod k instalaci, uvedení do provozu a použití) Filtr mechanických nečistot řady 821 (Návod k instalaci, uvedení do provozu a použití) Základní popis: Filtr mechanických nečistot Hydronic řady 821 je určený pro použití v topných a chladicích soustavách

Více

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k

NÁVOD K OBSLUZE PUMPA. Tlaková řídící jednotka PPC15-5. překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E. Vydání k NÁVOD K OBSLUZE PUMPA Tlaková řídící jednotka PPC15-5 překlad původního návodu N NÁ ÁV VO OD D K K O OB BS SL LU UZ ZE E Vydání k 03.05.2018, 1 rev.3 Obsah 1 VLASTNOSTI... 3 2 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY...

Více

BA295 Potrubní oddělovač

BA295 Potrubní oddělovač srpen 2009 BA295 Potrubní oddělovač NÁVOD K INSTALACI 1. Bezpečnostní instrukce 1. Dodržujte instalační pokyny uvedené v tomto návodu. Výrobní nastavení polohy kulových ventilů nesmí být změněno. Změna

Více

Návod k montáži Senzor vlhkosti oleje LDH100 706104/01 08/2013

Návod k montáži Senzor vlhkosti oleje LDH100 706104/01 08/2013 Návod k montáži Senzor vlhkosti oleje LDH100 706104/01 08/2013 Obsah 1 Poznámka na úvod 3 1.1 Použité symboly 3 2 Bezpečnostní pokyny 3 3 Použití z hlediska určení 4 3.1 Oblast nasazení 4 4 Funkce 5 4.1

Více

účinnosti) Dovolený pracovní tlak 17,00 bar.a Teplota dopravovaného 40,0 C média Viskozita dopravovaného 0,66 mm²/s Výstupní tlak 7,05 bar.

účinnosti) Dovolený pracovní tlak 17,00 bar.a Teplota dopravovaného 40,0 C média Viskozita dopravovaného 0,66 mm²/s Výstupní tlak 7,05 bar. Datový list : Strana: 1 / 6 Provozní údaje Požadované čerpané 12,00 m³/h Aktuální průtok 12,00 m³/h množství Aktuální dopravní výška 62,19 m Požadovaný tlak na výtlaku 7,05 bar.a Účinnost 34,6 % Čerpané

Více

Návod na obsluhu a údržbu odvaděče kondenzátu. Ecomat typ 20000. Obj. č. D 605 030

Návod na obsluhu a údržbu odvaděče kondenzátu. Ecomat typ 20000. Obj. č. D 605 030 Návod na obsluhu a údržbu odvaděče kondenzátu Ecomat typ 20000 Obj. č. D 605 030 Říjen 2003 Vážený zákazníku, velmi Vám děkujeme za Vámi projevenou důvěru v náš výrobek. Před tím, než začnete s odvaděčem

Více

ZÁSOBNÍK. Návod k instalaci. Zásobník. HydroComfort EAS C EAS-T C

ZÁSOBNÍK. Návod k instalaci. Zásobník. HydroComfort EAS C EAS-T C ZÁSOBNÍK Návod k instalaci Zásobník HydroComfort EAS 120-200 C EAS-T 150-200 C Obsah Obsah 1. K tomuto návodu.................................................... 3 1.1 Obsahem tohoto návodu....................................................

Více

HORIZONTÁLNÍ VÍCESTUPŇOVÁ ČERPADLA

HORIZONTÁLNÍ VÍCESTUPŇOVÁ ČERPADLA E-Tech Franklin Electric HORIZONTÁLNÍ VÍCESTUPŇOVÁ ČERPADLA OBSAH Nerezová horizontální vícestupňová čerpadla EH... 2 Obecné výkonové křivky produktu... 3 Tabulka materiálů... 3 Tabulka hydraulických výkonů

Více

Popis konstrukční řady: Wilo-Varios PICO

Popis konstrukční řady: Wilo-Varios PICO Popis konstrukční řady: Wilo-Varios PICO Podobné vyobrazení Typ konstrukce Mokroběžné oběhové čerpadlo s připojením na závit, EC motorem odolným proti zablokování a integrovanou elektronickou regulací

Více

KSB Delta Solo EV Typový list

KSB Delta Solo EV Typový list Typový list Impressum Typový list Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení výrobce nesmí dále šířit, rozmnožovat, upravovat ani poskytovat třetím osobám. Obecně platí: technické změny

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031918 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze

Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze Obsah strana 1 Obecně...3 1.1 Použití 3 1.1.1 Příklad použití systémové akumulační nádrže 3 2 Popis...4 3 Upozornění...4 4 Konstrukce systémové akumulační

Více

Wilo IL,IL-Z / DL / BL

Wilo IL,IL-Z / DL / BL Wilo IL,IL-Z / DL / BL CZ Návod k montáži a obsluze 2044123/2002.10.DDD Perfektní čerpadla a ještě něco víc Obr. 1: IL Obr. 2: DL Obr. 3: BL Obr. 4: Obr. 5: IL Obr. 6: DL Obr. 8 Obr. 7: BL CZ CE prohlášení

Více

ČERPADLA ALVEST PROX POKYNY PRO PROVOZ A ÚDRŽBU

ČERPADLA ALVEST PROX POKYNY PRO PROVOZ A ÚDRŽBU ČERPADLA ALVEST PROX POKYNY PRO PROVOZ A ÚDRŽBU ÚVODEM Před uvedením do provozu si prosím pečlivě přečtěte tento návod a máte-li jakékoli dotazy, obraťte se prosím na našeho distributora, který Vám podá

Více

BWO 155 BWO V BWO 155 Z BWO 155 ERT

BWO 155 BWO V BWO 155 Z BWO 155 ERT 90 C 80 C BWO 155 BWO 155 12V BWO 155 Z BWO 155 ERT Originální návod k použití 70 C 60 C 50 C 40 C Deutsche Vortex GmbH & Co. KG Kästnerstraße 6 71642 Ludwigsburg Germany Fon: +49(0)7141.2552-0 E-Mail:

Více

Systémová jednotka HBX PREMIUM 310

Systémová jednotka HBX PREMIUM 310 tepelná čerpadla Systémová jednotka HBX PREMIUM 310 06. 2015 verze 1.00 PZP HEATING a.s, Dobré 149, 517 93 Dobré Tel.: +420 494 664 203, Fax: +420 494 629 720 IČ : 28820614 Společnost zapsaná v obchodním

Více

GARDENA Zahradní čerpadlo. 3000/4 Jet č. výrobku 1422 4000/4 Jet č. výrobku 1429 3000/5 Jet č. výrobku 1432

GARDENA Zahradní čerpadlo. 3000/4 Jet č. výrobku 1422 4000/4 Jet č. výrobku 1429 3000/5 Jet č. výrobku 1432 GARDENA Zahradní čerpadlo 3000/4 Jet č. výrobku 1422 4000/4 Jet č. výrobku 1429 3000/5 Jet č. výrobku 1432 Zahradní čerpadlo GARDENA 3000/4 Jet; 4000/4 Jet; 4000/5 Jet Vítejte v zahradě GARDENA... Pročtěte

Více

Priux Home. Návod na instalaci oběhového čerpadla

Priux Home. Návod na instalaci oběhového čerpadla Priux Home Návod na instalaci oběhového čerpadla 1 2 3 1. základní rozměry oběhového čerpadla 1.1 Možnosti natočení vrchního ovládacího panelu 1.2 Připojení napájení s konektorem SALMSON 4 Obecné informace

Více

Popis konstrukční řady: Wilo-Star-Z

Popis konstrukční řady: Wilo-Star-Z Popis konstrukční řady: Wilo-Star-Z Podobné vyobrazení konstrukce Vybavení/funkce Mokroběžné oběhové čerpadlo s připojením na závit Provozní režimy Použití Řazení jednotlivých otáčkových stupňů (jen Star-Z...-3)

Více

Zpětný ventil typu RE

Zpětný ventil typu RE Zpětný ventil typu RE Dokumentace k produktu Šroubovací ventil Provozní tlak pmax: Objemový proud Qmax: 500 bar 120 l/min D 7555 R 11-2014-1.1 by HAWE Hydraulik SE. Poskytování i rozmnožování tohoto dokumentu,

Více

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P CS Pokyny k obsluze Elektrické vodní topení ethermo Top Eco 20 P ethermo Top Eco 30 P 1 O tomto dokumentu 1.1 Účel dokumentu Tyto pokyny k obsluze jsou součástí produktu a obsahují informace pro uživatele

Více

BAZÉNOVÉ (OBĚHOVÉ) ČERPADLO BLACK SHARK II (BS II 370, 550, 750)

BAZÉNOVÉ (OBĚHOVÉ) ČERPADLO BLACK SHARK II (BS II 370, 550, 750) BAZÉNOVÉ (OBĚHOVÉ) ČERPADLO BLACK SHARK II (BS II 370, 550, 750) INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití Před vlastní instalací čerpadla BS II si pozorně pročtěte tuto příručku.

Více

Pro provozovatele. Návod k obsluze. allstor. Vyrovnávací zásobník

Pro provozovatele. Návod k obsluze. allstor. Vyrovnávací zásobník Pro provozovatele Návod k obsluze allstor Vyrovnávací zásobník CZ Obsah Obsah 1 Informace k dokumentaci... 3 1.1 Související dokumentace... 3 1.2 Archivace podkladů... 3 1.3 Použité symboly... 3 1.4 Platnost

Více

Odvzdušňovač brzd. Vydání 1/

Odvzdušňovač brzd. Vydání 1/ Odvzdušňovač brzd Vydání 1/02-13.2.02 CZ Návod k použití 09-000-8071 1 Obsah 1. Bezpečnost 2 1.1 Úvod 2 1.2 Rizika/bezpečnostní pokyny 2 2. Instalace 3 2.1 Popis (Obr. 1) 3 2.2 Příprava 3 3. Obsluha 3

Více

GLAUNACH. Všeobecný návod k použití pro tlumiče výfukového hluku. 2010 GLAUNACH GMBH vydání 02.03 strana 1 z 8

GLAUNACH. Všeobecný návod k použití pro tlumiče výfukového hluku. 2010 GLAUNACH GMBH vydání 02.03 strana 1 z 8 GLAUNACH Všeobecný návod k použití pro tlumiče výfukového hluku strana 1 z 8 OBSAH strana 1. VŠEOBECNÉ 3 1.1 Úvodní poznámka 3 1.2 Rozsah platnosti 3 2. ZÁKLADNÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 2.1 Pokyny v návodu

Více

Automatické spínací zařízení. Controlmatic E.2. Typový list

Automatické spínací zařízení. Controlmatic E.2. Typový list Automatické spínací zařízení Controlmatic E.2 Typový list Impressum Typový list Controlmatic E.2 KSB Aktiengesellschaft Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení společnosti KSB nesmí

Více

Proplachovací a plnící jednotka - CSBS Technické informace pro montáž a provoz

Proplachovací a plnící jednotka - CSBS Technické informace pro montáž a provoz Proplachovací a plnící jednotka - CSBS Technické informace pro montáž a provoz Obsah: Bezpečnostní pokyny... 2 Předpisy... 2 Způsob používání zařízení... 2 Popis symbolů... 2 1 Všeobecné pokyny... 4 2

Více

Datový list: Yonos MAXO 25/0,5-10

Datový list: Yonos MAXO 25/0,5-10 Datový list: Yonos MAXO 25/0,5-10 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Topná voda (dle VDI 2035) Směsi vody a glykolu (max. 1:1; od 20 % příměsi je nutno zkontrolovat parametry

Více

Popis konstrukční řady: Wilo-DrainLift M

Popis konstrukční řady: Wilo-DrainLift M Popis konstrukční řady: Wilo-DrainLift M Konstrukce Zařízení na přečerpávání odpadní vody s 1 nebo 2 integrovanými čerpadly Použití Přečerpávací zařízení na odvádění odpadní vody z obytných domů a komerčních

Více

Návod k údržbě pro ventilátory Rosenberg

Návod k údržbě pro ventilátory Rosenberg CZ pro ventilátory Rosenberg WA097BB3040119A2 Auflage 2 OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 1. Pracovní pokyn 3 2. Intervaly údržby 4 3. Práce údržby 4 3.1 Opatření na ventilátoru 5 3.2 Opatření na ventilátoru

Více

Datový list: Stratos 65/1-12

Datový list: Stratos 65/1-12 Datový list: Stratos 65/1-12 Charakteristiky Přípustná čerpaná média (jiná média na vyžádání) Topná voda (dle VDI 2035) Směsi vody a glykolu (max. 1:1; od 20 % příměsi je nutno zkontrolovat parametry čerpání)

Více

/2006 CZ

/2006 CZ 7 747 006 523 08/2006 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Kaskádové potrubní propojení Logano plus GB32 (Dvojkotel) Před montáží pozorně pročtěte Obsah Umístění...................................................

Více

Návod k montáži. Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP. Sada výměníku tepla. Pro odbornou firmu

Návod k montáži. Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP. Sada výměníku tepla. Pro odbornou firmu Návod k montáži Sada výměníku tepla Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP Pro odbornou firmu Před zahájením montáže a údržby pozorně pročtěte 6 720 643 451 (03/2006)

Více