SLOVINSKO.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SLOVINSKO. www.slovenia.info"

Transkript

1 SLOVINSKO

2 Když hovořím o zeleni, mám na mysli Slovinsko. Když vyslovím Slovinsko, cítím rozechvění a klid zároveň. Když v sobě pocítím vnitřní klid, zmocní se mě nadšení. Tuhle zemi si chci prožít! Nakažlivá energie Slovinska mi umožňuje zůstat v kontaktu se sama sebou. A také zůstat v kontaktu s přírodou! Přesně podle mého gusta. V zeleném objetí. Země plná zeleně a emocí. Výhledy jsou úchvatné, ale paměť nám nezaplňují obrazy, nýbrž zážitky. Dopřejte si je tedy! Slovinsko je snadno přístupnou zemí v srdci Evropy. Na křižovatce Alp, Středomoří a Panonské nížiny překvapuje svou rozmanitostí. Široká nabídka atraktivních aktivit jej představuje pokaždé v novém světle. Prožijte si ho po svém! V objetí přírodních a kulturních zajímavostí, v přírodě nebo ve městě, na vodní hladině nebo ve vzduchu, při výpravách terénem nebo tajuplných sestupech hluboko pod zemský povrch: prožijte si Slovinsko!

3 06 Vychutnejte si očekávání PŘIJEĎTE. PŘILEŤTE. PŘIPLUJTE. 08 Slovinsko na první pohled VYBERTE SI CÍL NA MAPĚ 10 Kultura MĚSTA. UDÁLOSTI. ZÁŽITKY! 14 Příroda VZÁCNÝ. ZELENÝ. VENKOV. 18 Sport AKTIVNĚ. ATRAKTIVNĚ. ZÁBAV- NĚ! 22 Pohoda ZDRAVÍ. KRÁSA. WELLNESS. 26 Gastronomie JÍDLO. VÍNO. DELIKATESA! 30 Setkání KONGRESY. SCHŮZKY. OBCHOD! 32 Zábava HERNY. KLUBY. NOČNÍ ŽIVOT! 34 Prestiž EXKLUZIVNĚ. TO NEJLEPŠÍ. JEN PRO TEBE! 36 U life PRO MLADÉ. JINAK! PŘÍSTUPNĚ.

4 SLOVENIA GREEN Ve Slovinsku ctíme trvale udržitelný rozvoj a držíme se svých ekologických závazků. Pracujeme s úctou k životnímu prostředí a přírodě a uchováváme místní specifika. To je totiž důležité pro každého z nás i pro naše životní prostředí. Chovejte se ekologicky a pomožte nám udržovat naši zemi čistou. Budete-li se držet níže uvedených rad, ocitnete se ve správné společnosti. Hodně zdaru! Ve Slovinské turistické centrále jsme se zavázali, že půjdeme příkladem. Projektem SLOVENIA GREEN se snažíme působit co možná nejekologičtěji i při propagaci naší země. Používáme ekologické materiály, je-li to možné, jezdíme na kole nebo chodíme pěšky, využíváme přírodních zdrojů energie, šetříme vodou a navíc se snažíme působit tak, aby si tento způsob chování osvojili i ostatní. Včetně vás. MYSLETE ZELENĚ Hosté ze všech koutů světa nahlížejí na ekologické chování různě. Pokud se vám zdá, že váš hostitel nevyužívá všech možností nebo znáte z domova dokonce lepší řešení, podělte se o ně se svým hostitelem. Bude vám vděčný. Cíle můžeme dosáhnout jen společnými silami. VYBERTE SI ZELEŇ Informace o zelených turistických lákadlech se dají někdy těžko sehnat. Seznamte se s atrakcemi tohoto typu ve Slovinsku a od místních poskytovatelů služeb vyžadujte co možná nejvíc informací. Poznejte naše specifika, místní tradice a úsilí o ochranu přírody. BUĎTE ZELENÍ Přispějte ke snížení škodlivých emisí do ovzduší a zvolte si k cestování po Slovinsku veřejné dopravní prostředky. Prohlížet městské pamětihodnosti si můžete i pěšky nebo na kole. S ohledem na množství ujetých kilometrů je nutné mít na paměti, že auta produkují čtyřikrát více emisí CO 2 než autobusy naplněné cestujícími, nemluvě o vlacích! Informace o různých možnostech jsou k dispozici v natištěných i elektronických publikacích nebo se můžete poradit s poskytovateli příslušných služeb.

5 SLOVENIA GREEN 5 ZELENÁ FAKTA Soustředěnost na životní prostředí začíná drobnými úkony jednoho z nejmenších živočichů: VČEL. Včelařství je mimořádně důležitou součástí slovinského přírodního a kulturního dědictví. V posledních letech vedly snahy slovinských včelařů zejména k ochraně domácích plemen včely: včely kraňské, druhého nejrozšířenějšího poddruhu včely na světě. Slovinsko je jediným členem Evropské unie, který místní poddruh včely chrání. Slovinsko je druhou nejlesnatější zemí v Evropě. Až 58 % jeho rozlohy je pokryto zelenými lesy. Nepokládáme tuto skutečnost za samozřejmou a každý rok vědomě zalesňujeme plochy 1.2 miliony sazenic stromů a tímto způsobem trvale přispíváme k uchování našich lesů. Dochovala se zde nejstarší vinná réva na světě více než 400 let stará réva kavčina! Třemi vinařskými oblastmi ve Slovinsku s jejich typickými víny prochází více než 20 vinařských stezek, s nimiž se pojí až 24 gastronomických oblastí! Slovinsko je země plná vod. Kromě km vodních toků a četných termálních vřídel narazíte ve Slovinsku i na prameny minerálních vod. Vodu můžete pít rovnou z potůčku: patří k nejčistším v Evropě! Slovinská flora a fauna nepřestávají překvapovat. Ve Slovinsku bylo zaznamenáno až druhů kapradin a semenonosných rostlin. Zvlášť ceněno je několik endemických druhů živočichů, včetně motýla martináče hrušňového, největšího v Evropě. Celých 36 procent povrchu slovinského území jsou chráněné oblasti. Jsme pyšní na náš skvostný Triglavský národní park, tři regionální parky a 40 krajinných parků.

6 6 VYCHUTNEJTE SI OČEKÁVÁNÍ Přijeďte. Přileťte. Připlujte km 1000 km 500 km 250 km Ať už cestujete jakkoliv, Slovinsko je snadno dostupné. Slovinsko je blízko! AUTEM sem můžete přijet z Itálie, Rakouska, Maďarska nebo Chorvatska. Protože je Slovinsko členským státem EU, je příjezd ze zemí Unie díky Schengenské dohodě rychlý a jednoduchý. LETADLEM přiletíte na mezinárodní Letiště Jože Pučnika nedaleko Lublaně z řady evropských měst. S menšími letadly můžete přistát i v Mariboru a Portoroži. Tradiční mezinárodní i nízkonákladové letecké společnosti vás se Slovinskem spojují i prostřednictvím letišť v sousedních zemích (Klagenfurt, Štýrský Hradec, Terst, Benátky, Záhřeb). VLAKEM můžete docestovat přímými spoji z Itálie, Rakouska, Maďarska, Chorvatska, České republiky, Německa, Švýcarska a Srbska. Slovinsko se zapojilo do sítě Eurail Global Pass, což znamená, že přicestovat můžete na jednu jízdenku, která platí ve více než 20 zemích. Na LODI můžete Slovinsko navštívit jako host na jachtě nebo můžete připlout vlastní lodí k jednomu z mol mezinárodních hraničních přechodů na slovinském pobřeží. V Koperu a Piranu fungují po celý rok, v Izole pouze v době letní sezony. PĚŠKY NEBO NA KOLE i tak to jde! Slovinskem procházejí mezinárodní turistické i cyklistické trasy. Přijďte nebo přijeďte! Letiště Lublaň: Železniční doprava: Autobusové nádraží Lublaň: Slovinská silniční síť: Nepřetržitá silniční asistenční služba: Maríny:

7 Přijeďte. Přileťte. Připlujte. 7 URBÁNNÍ ŠARM Vnímejte architekturu proslulého Jože Plečnika. Je jí prodchnutá celá Lublaň! 9 NEZAPOMENUTELNÝCH UNIKÁTŮ Seznamte se s nimi zblízka! ZVON SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ V kostelíku na ostrově tajuplného Bledského jezera si zazvoňte na zvon přání. Přání se Vám vyplní! NADPOZEMSKÉ PODZEMÍ Jedinečná krasová krajina odhaluje podzemní tajemství a nadpozemské zážitky na více než 500 kilometrech čtverečních. MYSTIKA STŘEDOMOŘÍ Veduta Piranu, středověké perly na pobřeží, se snoubí s uměním a hudbou skladatele Tartiniho. HUSTÝMI LESY Největší zbytky pralesů na Kočevsku jsou chráněným přírodním dědictvím. Překvapí Vás řadou zvláštností! DOBRÉ VODY Termální prameny, které při vývěru dosahují teploty C, přispívají k tomu, že se ve Slovinsku budete cítit dobře. PRABABIČKA VÍNA Nejstarší vinná réva na světě roste už déle než 400 let v Mariboru. KULTOVNÍ KULTURA Tvůrčí síly na křižovatce Alp, Středomoří a Panonské nížiny jsou zdrojem řady unikátů, kulturních akcí a festivalů. DO SKOKU V ALPSKÉM STYLU Soubor bratrů Avseniků vytvořil svébytnou národní hudbu. Taneční písně zahrané na harmoniku, trumpetu, klarinet, baskytaru a kytaru si podmanily celý svět! UŽITEČNÉ ODKAZY: Všeobecné: Obchodní:

8

9 státní hranice sjíždění divokých vod mezinárodní hraniční přechod Triglavský národní park hlavní silnice regionální park panoramatická železnice, historický vlak slovinská horská trasa mezinárodní letiště evropská dálková trasa E-6, E-7 sportovní letiště kostel kabinová lanovka klášter turistické informace hrad přístav, kotviště muzeum, galerie zimní sportovní areál přírodní zajímavost lázně archeologická památka herna technická památka, důl konferenční možnosti památky kulturního dědictví, které doporučujeme k návštěvě golfové hřiště zajímavý architektonický soubor zpřístupněná jeskyně památka světového dědictví UNESCO vinařské oblasti geometrický střed Slovinska EDEN - European Destination of Excellence zoologická zahrada Slovinsko, turistická mapa, 1 : , 1. vydání / Vydavatel: Slovinská turistická centrála / Koncept a redakce: Primož Kete, prof. dr. Branko Rojc. / Kartografické zpracování, realizace a příprava k tisku: Geodetický ústav Slovinska, Jamova 2, Lublaň, Slovinsko / Prameny: Turistická mapa Slovinska 1 : , (2008); údaje Geodetického ústavu Slovinska a údaje Slovinské turistické centrály; Autor výběru kulturních pamětihodností Gojko Zupan; Autor výběru přírodních památek Peter Skoberne. / Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv kopírování nebo zpracovávání mapy jako celku nebo po částech není bez souhlasu Geodetického ústavu Slovinska povoleno.

10 10 KULTURA. Města. Události. Zážitky! PŘEKVAPIVÁ LUBLAŇ : Stavby na kůlech na Lublaňských blatech. Římská Emona. Pod hradem městské jádro s renesančními, barokními a secesními průčelími a romantickými mosty přes řeku Lublanici. Město jedné z nejstarších filharmonií v Evropě. Město muzeí a galerií. Město architekta Jože Plečnika. Plečnikova Lublaň patří k nejvýznamnějším uceleným uměleckým dílům 20. století! I ta největší slovinská města jsou v mezinárodním měřítku malá; i ta nejmenší slovinská města jsou však velká, pokud jde o dojmy ze středověkých náměstí, šarmantních tržnic, z říčních nábřeží, ulic v závětří hradů a kostelů. Za zbytky městských opevnění je snadno přístupná zeleň, která se prolíná s městskými obrazy. Dynamická města zvou na akce, které stojí za to navštívit, na legendy, s nimiž je možné se seznámit u městských pamětihodností, na dědictví nejrůznějších historických etap, které se snoubí s kulturními a přírodními zajímavostmi širšího území. Slovinsko má přibližně 2 miliony obyvatel a ve městech jich žije zhruba polovina. Města jsou překvapivě provázána se svým okolím: proto je každé tak úplně jiné. Jako bychom vstupovali do malých, ale přepychových butiků života!

11 Města. Události. Zážitky! 11 MĚSTA KULTURNÍCH ZAJÍMAVOSTÍ Maribor - Město s nejstarší vinnou révou na světě! Lent, Pohorje, muzea a galerie, vinné sklípky a stezky v okolí. Festivalové město! Ptuj - Nejstarší město ve Slovinsku! Ptujský hrad, Ptujská hora, nejstarší vinné sklepy. Město masopustní zábavy! Novo mesto Nejhezčí město na řece! Městské jádro na meandru řeky Krky, hrady v blízkém okolí, Doleňské muzeum se vzácnými nálezy. Město situl! Škofja Loka - Středověké město. Hrad, kamenný most, zámek, špitál, kostely. Přírodní zajímavosti. Město nejstarší slovinské dramatické tvorby! Piran - Středomořské město. Tartiniho náměstí, tradice získávání soli z mořské vody: přírodní parky Sečovlje a Strunjan. Město klasické hudby! Piranský poloostrov Odpočinek před lublaňskou radnicí PROŽIJTE DYNAMIKU VŠEDNÍHO DNE! Na říční nábřeží lákají hospůdky, na hlavní třídy zase umělecká představení a kulturní události, do skrytých koutků výtečné restaurace, do center měst kavárny a cukrárny, divadelní scény a výstaviště, na okraj města nákupní centra a noční zábavní podniky. Ve slovinských městech to žije stejně jako ve světě! PROZKOUMÁVEJTE HISTORII Idrija Hornické město na mezikontinentální stezce s tématikou rtuti Camino Real. Technické dědictví: štola Antonín. Řemeslná tradice: Festival idrijské krajky. Hrad Gewerkenegg! Celje Knížecí město s oblíbeným hradem. Archeologické sklepení pod Knížecím palácem se zbytky římského města. Letní akce a Den středověku. Radovljica Město kultury s jediným dochovaným pozdně středověkým obranným příkopem, s památkami středověkého měšťanského architektonického dědictví, s galeriemi a muzei. Kamnik Město pod Kamnickými Alpami s řadou pamětihodností: Starý a Malý hrad, zámek Zaprice, muzea a etnopark, arboretum Volčji potok. Kostanjevica na Krki Doleňské Benátky na ostrově uprostřed řeky Krky. Galerie v bývalém cisterciáckém klášteře, Forma Viva, s jednou z významnějších sbírek v jihovýchodní Evropě. Koper - Centrum slovinského pobřeží: městské jádro s Pretoriánským palácem na jednom z nejkrásnějších náměstí na bývalém benátském území. Kobarid Město uprostřed úchvatné přírody u řeky Soči a zároveň místo hrozivých vzpomínek: s muzeem 1. světové války, kostnicí a Stezkami míru k válečným pozůstatkům.

12 12 Města. Události. Zážitky! EVROPSKÉ HLAVNÍ MĚSTO KULTURY Maribor je Evropské hlavní město kultury Projekt v sobě snoubí kreativitu, dědictví, vzdělávání, výzkum, digitální gramotnost, cestovní ruch zaměřený na kulturu a ekologii. Spojuje několik oblastí: energie kulturní rozmanitosti se bude z Mariboru šířit mimo jiné do Velenje, kde je atraktivní podzemní Muzeum těžby uhlí, do Ptuje s masopustními maškarami, do Nového města uprostřed Doleňska, do Murské Soboty s venkovskou kulturou, do města Slovenj Gradec s filozofií klidu. Maribor SVĚTOVÁ METROPOLE KNIHY Lublaň, hlavní město Slovinska, vyhlásilo UNESCO světovou metropolí knihy roku Staré městské jádro oživují literární akce a stánky s knihami i Festival literatury kontinentů s hostováními literátů z celého světa. Lublaň se s 1800 nakladateli a více než 4 tisíci vydanými tituly ročně řadí na vrcholek žebříčku podle počtu vydaných knih na obyvatele. První kniha ve slovinském jazyce vyšla roku Trojmostí, Lublaň ZEMĚ PLNÁ TVOŘIVOSTI Klasická kultura v koncertních síních, na divadelních a tanečních scénách, v muzeích a galeriích se ve Slovinsku snoubí s moderními uměleckými směry, zasazenými do mezinárodních alternativních proudů. Zde své znalosti zdokonalují budoucí hudební klasikové a tanečníci nejrůznějších moderních tanečních směrů, na ulicích slovinských měst si získávají pozornost publika pouliční artisté, kteří do Slovinska přijíždějí na svá mezinárodní setkání. Dění ve městech doplňují četné akce konané na venkově: od zemědělských svátků až po bujaré hudební akce pro mladé, které se odehrávají na netradičních místech u řek a jezer. Koncert klasické hudby Ve Slovinsku na vás na každém kroku čekají kulturní podniky klasického i alternativního zaměření, zábavné akce či sportovní události a možnosti rekreace. Naplánujte si návštěvu Slovinska pomocí kalendáře akcí. Najděte si jej na

13 13 Středověké hry na Predjamském hradu FESTIVALY V LUBLANI Festival Lublaň s hudebními akcemi patřícími k vrcholu léta; Jazzový festival; festival Druga godba (Jiná hudba), festival etno a world music; festival Mladi levi (Mladí lvi), mezinárodní festival divadla a tance, LiFFE, mezinárodní filmový festival; Město žen, Festival moderního umění, Ana Desetnica, festival pouličních divadel; každý druhý rok Mezinárodní grafické bienále; LENT A DALŠÍ AKCE V MARIBORU Festival Lent patří se svými více než 400 akcemi a půlmilionem návštěvníků k největším letním festivalům v Evropě; Folkart, mezinárodní folklorní festival, Festival Maribor se známými sólisty klasické hudby; jazz a etno festival Izzven, mezinárodní festival loutkových divadel Poletni lutkovni pristan (Letní loutkové přístaviště); gastronomický Festival Stare trte; FESTIVALY STARÉ A KLASICKÉ HUDBY Ve Slovinsku se konají mezinárodní festivaly staré hudby, které zachovávají autentičnost stoletími prověřených mistrovských hudebních děl v historicky zajímavých lokalitách. Navštivte festival v Brežicích ( nebo Radovljici ( si). Milovníky klasiky nadchnou festivaly konané v Bledu ( a Piranu ( FOLKLORNÍ FESTIVALY A AKCE Z akcí, které připomínají staré zvyky, si nenechte ujít červnové Jurjevanje v Bílé krajině ( nejstarší folklorní festival ve Slovinsku. Slovinské a zahraniční skupiny se prezentují na akcích konaných v rámci jarního mezinárodního folklorního festivalu SloFolk ( a na červencovém festivalu v Beltincích ( Zvláštní pozornost si zasluhuje Mezinárodní masopustní festival v Ptuji (www. kurentovanje.net) i masopustní akce s místními specifiky na jiných místech Slovinska. Svátek soli v Piranu Festival Brežice

14 14 PŘÍRODA Vzácný. Zelený. Venkov. ZELEŇ VE FAKTECH Celých 36 procent rozlohy Slovinska patří do evropské sítě Natura Slovinsko je s 58,5 % zalesněných ploch druhým nejlesnatějším státem Evropy. Země má více než 9000 krasových jeskyní! Pětinu slovinského pobřeží tvoří chráněná území. Vodní toky mají celkovou délku téměř 27 tisíc km. Co do množství říční vody na obyvatele patří Slovinsko k nejbohatším evropským státům. Vodu můžete pít rovnou z kohoutku: je jedna z nejčistších v Evropě! Slovinsko je jediná země v Evropě, která má Alpy i Středomoří, Panonskou nížinu a tajuplný Kras. Proměnlivost krajiny nepřestane nikdy udivovat. Sotva jste minuli hory a už je před vámi moře. Šplháte vzhůru lesním úbočím a pod vámi je zelená pláň. Jste na horské pastvině a pod vámi je říční soutěska. Blízkost rozdílů je specifikem Slovinska! Tady se ještě můžete projít pralesem nebo pozorovat hrozny na nejstarší vinné révě na světě. Zde posloucháte příběhy o medvědech a na jazyku si necháváte rozplývat lesní plody, které jste si sami nasbírali při krátké vycházce za město. Zde odhalujete tajemství zemského povrchu i toho, co se ukrývá pod ním. Tady jste součástí přírody! EVROPSKÉ DESTINACE NEJVYŠŠÍ KVALITY Nejlepší příklady stabilního rozvoje cestovního ruchu usilují o získání titulu EDEN: evropská destinace nejvyšší kvality. Ve Slovinsku jsou prvním územím EDEN Údolí Soči a Solčavsko. Údolí Soči láká na zážitky na smaragdové řece, na výpravy do velehor, na památky na 1. světovou válku. Solčavsko je harmonií tří alpských údolí: krajinného parku Logarská dolina, krajinného parku Robanov kot a Matkov kot. Zdejší pamětihodností jsou dochované velké horské statky s nabídkou pravých domácích pochoutek.

15 Vzácný. Zelený. Venkov. 15 PŘÍRODNÍ PARKY Triglavský národní park Již od roku 1924 chráněné území Alp s přírodními zajímavostmi. Regionální park Škocjanské jeskyně Pravlast krasu! Jeskyně s nejhlubším podzemním kaňonem v Evropě; světové dědictví UNESCO. Notraňský regionální park Zajímavosti u Cerknického jezera největšího krasového vysychajícího jezera. Krajinný park Goricko. Část přírodního parku na trojzemí Goricko-Raab-Őrseg na území s nejmenším množstvím srážek ve Slovinsku. Kozjanský park. Ovocné sady na lučinách, lesy a mokřady mezi hrady, kláštery a kostely. Krajinný park Sečoveljské saliny. Mokřad s více než 280 ptačími druhy, tradiční výroba soli a muzeum salin. Logarská dolina Kozorohové v Alpách Aljažova věž, Triglav CHRÁNĚNO: CENĚNO! O zvláštnostech přírody ve Slovinsku psal už v 17. století Janez Vajkard Valvasor. Už v 19. století byl chráněn první prales v Kočevsku, ve 20. století byly vyhlašovány národní, krajinné a regionální parky. Odhalujte nespočet přírodních krás! Mohutné stromy, lesy, pralesy Pralesní rezervace v Kočevském Rogu, na Gorjancích a na Pohorji jsou součástí chráněného lesního bohatství. Chráněny jsou i jednotlivé stromy, které vytvářejí svébytné krajinné obrazy. Potoky, řeky, vodopády Slovinská ledovcová jezera, Bledské a Bohinjské jezero, jsou východiskem výprav podél horských potoků. Ty napájejí řeky Sávu a Soču. Ve Slovinsku je více než 300 stálých vodopádů! Zvláštností jsou vysychající vodní toky. Soutěsky a kaňony Řeky si vyhloubily úzké a hluboké soutěsky. Vychutnejte si neporušenou přírodu na upravené stezce vedoucí soutěskou Blejski Vintgar nebo při sjíždění řeky Soči. Živočišný a rostlinný svět Slovinsko pokrývá méně než 0,004 % zemského povrchu, žije zde však více než 1 % všech známých živých bytostí a více než 2 % kontinentálních rostlinných a živočišných druhů. S více než živočišnými a rostlinnými druhy patří Slovinsko k nejbohatším přírodním územím v Evropě.

16 16 Vzácný. Zelený. Venkov. ŽIJTE POD ŠIRÝM NEBEM! S etno-nádechem! Nepromeškejte svátky vinobraní, dožínek, zapalování uhlířských milířů, začátku a konce pastevecké sezony na horách. Navštivte tržnice se zemědělskými plodinami, bavte se při vesnických slavnostech, vyzkoušejte svou zručnost na tradičních řemeslnických trzích. S ekologicky vypěstovanými dobrotami! Neporušená příroda je zdrojem zeleniny a ovoce s plnou chutí. Tradiční postupy pěstování a zpracování potravin odpovídají mnohde zásadám organického zemědělství. Ochutnejte dobroty na ekofarmách! Jako nomádi! Nejen ve městech, u termálních lázní a na mořském pobřeží život v přírodě si můžete vyzkoušet i při kempování u řek, jezer, v alpských údolích. To nejlepší si můžete najít v evropské síti kempů ACSI. Velika Planina ZEMĚ POHOSTINNÝCH VÍSEK Hledáte-li pohostinnost v zelené oáze, vyberte si k návštěvě ekofarmu. V Logarské dolině nebo na Pohorji, kde vás bude příroda rozmazlovat lesními plody, v Zámuří a Doleňsku, odkud to není daleko do lázní, v Goreňsku a v Posočí, kde jsou i z farem snadno dostupné sportovní zážitky, v Přímoří nebo na Krasu, kam láká středomořské slunce, v Korutanech, kde vás ochladí hluboké lesy, v Bílé krajině, pro níž jsou typické březové háje všude budete vítáni! Kvalitu více než 300 farem s ubytováním označuje symbol jablka. Čím více jablek, tím více předností! Horní Saviňské údolí Přírodní dědictví Slovinska se na každém kroku snoubí se snahou o uchování místního kulturního dědictví. Zážitky z přírody jsou vždy spojeny se setkáními s pohostinnými lidmi a poznáváním tradiční tvorby. Najděte si ubytování v zeleni na

17 17 KRAS. Všechny krasové jevy světa jsou pojmenovány podle slovinského území, které nese toto označení. Podzemní jeskyně, ponorné řeky, krasové prameny a intermitentní toky, vysychající jezera, krasová pole. Slovinsko má všechno! Križna jama (Křížová jeskyně) Postojenské jeskyně Macarát jeskynní Proslulé krasové jeskyně: Postojenské jeskyně: 20 km chodeb, sálů, síní nejnavštěvovanější jeskynní komplex v Evropě! Škocjanské jeskyně: figurují na seznamu světového dědictví UNESCO; Vilenica, nejstarší zpřístupněná jeskyně. Kras v Alpách Kaninski podi: prolákliny v nadmořské výšce 2200 m patří k nejhlubším na světě; Snežna jama (Sněhová jeskyně) na hoře Raduha: síně s ledovými krápníky v nadmořské výšce 1556 m. Krasová jezera a řeky: Cerknické jezero: vysychající jezero; když jej naplní voda, je největší ve Slovinsku! Križna jama: jeskyně v Notraňském regionálním parku s 22 podzemními jezírky; Divoké jezero u Idrije s vodami z dosud neprozkoumaných hloubek; Rakov Škocjan: krajinný park s přírodními skalními mosty, krasovými prameny a jeskyněmi; Kras Doleňské a Bílé krajiny Kostanjeviška jama: 300 m upravených cest mezi pohádkovými krápníky; Lahinja: krajinný park se zajímavostmi mělkého krasu; Ledena jama (Ledová jeskyně) na hoře Stojna: její dno pokrývá po celý rok ledové jezero! Život v jeskyních Macarát jeskynní, proteus anguinus, je jediný jeskynní bezobratlý živočich v Evropě! Poprvé byl nalezen a prozkoumán ve Slovinsku. Prohlédněte si jej ve slovinských jeskyních!

18 18 SPORT Aktivně. Atraktivně. Zábavně! FAKTA O AKTIVITÁCH Slovinsko má rozlohu pouhých 20 tisíc kilometrů čtverečních, avšak vede po něm 10 tisíc km značených turistických cest. Jsou lemovány více než 170 horskými chatami a 40 hotely s nabídkou pro turisty. Podél rozmanitých tras pro cyklisty se nachází více než 50 ubytovacích možností přizpůsobených cyklistům, 3 cyklistické kempy a 34 cyklistických informačních stanovišť. Slovinsko je země sportovních výzev. Zde se zamilujete do vlastních sil! V zimě lákají sněhem pokryté svahy k alpskému a severskému lyžování či skiwalkingu, snowboardingu, sáňkování nebo chůzi na sněžnicích ale i příznivce paraglidingu nad zasněženou krajinou! Když sníh roztaje, lákají do všech koutů Slovinska golfová hřiště. Půvabné vodní plochy umožňují vše od raftingu po rybaření, od jachtingu po adrenalinové sporty v soutěskách. Rozlehlé nebe a tajemství podzemních jeskyní poskytují možnosti dalších aktivit. Celé Slovinsko je protkáno cyklostezkami a turistickými trasami, které jsou v každé roční době zdrojem nových a nových výzev.

19 Aktivně. Atraktivně. Zábavně! 19 VODA: Zdroje nových sil Plavání Bazény lázeňských resortů, možnosti koupání u moře, jezer, řek; Jízda na člunech Projížďky na klidných vodách řek a četných slovinských jezer; Kajak, kanoe, rafting Řeky Soča, Kolpa, Krka; kajak a kanoe i na jezerech; Canyoning, hydrospeed Soča: údolí adrenalinu! Adrenalinové sporty i na řekách Savinja, Sáva Bohinjka, Sáva Dolinka, Kolpa; Rybolov, muškaření 93 rybích druhů; autochtonní specifika: sočský pstruh; Jachting, nautika Přístaviště v Portoroži, Izole a Koperu; také pronájem jachet a školy jachtingu Rafting na Soče HORSKÉ A TURISTICKÉ STEZKY 30 dní na Slovinskou horskou trasu, 30 dní na Předalpskou trasu, 30 dní na odbočku E7 Evropské dálkové trasy nebo 20 dní na její slovinskou odbočku E6, 10 nebo 7 dní na trasu pojmenovanou souhrnně Via Alpina ve Slovinsku se nebudou nudit ani ti nejzarputilejší vysokohorští turisté. Celou zemi můžete poznat na vlastních nohou! CYKLISTICKÉ VÝZVY Ve Slovinsku můžete projíždět na kole neobvyklými krajinami, např. Krasem nebo po vyhlídkových trasách s alpskými panoramaty. Můžete jezdit na kole kolem jezer nebo moře, mezi vinohrady a vískami. Můžete vyrazit dokonce i do opuštěných hornických štol! Kromě tras určených pro silniční kola v krajinných parcích, lázeňských a venkovských oblastech a kromě stezek v okolí měst je k dispozici také stále více cest pro horská kola. Slovinsko nabízí i výzvy pro závodníky: každoroční Juriš na Vršič, cyklistický výjezd serpentinami na nevyšší silniční průsmyk, mezinárodní cyklistické závody a maratony a tradiční výjezdy na rozmanité vrcholky. HOTELY PRO AKTIVNÍ V nejlepších ubytovacích objektech pro turisty a cyklisty na vás čekají nejen všechny potřebné informace a mapy, ale také balíčky s atraktivními túrami, zkušení průvodci, prostory pro bezpečnou úschovu a opravy kol či jiného vybavení, které si zde můžete také vypůjčit. Postarají se Vám zde ale i o vyváženou stravu pro sportovní výkony i o přepravu vás a vaší výbavy na požadované místo. Najděte si svůj turistický nebo cyklistický hotel na

20 20 Slovinci zdolávají dosud nezdolané vrcholky, sjíždějí na lyžích z míst, odkud to ještě nikdo nezkoušel, překonávají nejmohutnější řeky, plachtí přes světová moře. Kdepak asi pro své výkony sbírají zkušenosti? Podívejte se na ZEMĚ SPORTOVNÍCH VÝZEV Rodinné odpoledne nebo sportovní trénink, individuální nebo kolektivní sporty, olympijské výkony či překonávání rekordů z Guinessovy knihy: rozmanitá země vám umožní vyzkoušet vlastní síly nesčetnými způsoby. Najděte si své nejoblíbenější sportovní centrum, jízdárnu, východisko pro paragliding, lety balonem nebo vyhlídkové lety, horolezeckého instruktora nebo speleologa, průvodce adrenalinovými zážitky, kapitána vzrušující plavby na jachtě. Řadu sportů se ve Slovinsku můžete i naučit! ROZMANITOST GOLFU Na každém z více než desítky golfových hřišť a dvojnásobném množství cvičných areálů můžete očekávat jinou přírodní kulisu. Nejstarší golfové hřiště se nachází u jezera v idylickém Bledu. Po celý rok je otevřeno golfové hřiště v Lipici, nedaleko proslulého hřebčína, kde se chovají bílí lipicáni. Golfová hřiště se nacházejí i v blízkosti řady slovinských lázní (Mokrice, Otočec, Ptuj, Panonske terme hřiště Livada), pod vysokými alpskými vrcholky (Bovec), mezi vinohrady (Slovinske Konjice) a uprostřed parků (arboretum Volčji Potok). Lipicáni ADRENALIN PRO CELOU RODINU! Slovinsko je oblíbeným cílem odvážných hledačů adrenalinových zážitků! Naleznete je nejen v divokém přírodním prostředí, ale také v bezpečně upravených adrenalinových parcích. Máte-li děti vyšší než 150 cm, jsou tyto parky výtečnou zábavou pro celou rodinu! Golf na Bledu Adrenalinový park pod Voglem

21 Aktivně. Atraktivně. Zábavně! 21 CENTRA AKTIVIT! Sportovně-rekreační centra nabízejí v zimě trasy pro všechny typy lyžování, snowboarding, sáňkování, snowparky i zážitky z přírody pro odvážlivce, a to i v noci! Mistři světa zde vyhrávají medaile a na skokanském můstku v Planici překonávají světové rekordy. Řada sportovců přijíždí do Slovinska na přípravu v přírodním prostředí. Zde nikdy nevíte, na jakou osobnost narazíte! Centra zimních sportů nabízejí i v létě řadu aktivit v rozkvetlé přírodě. Kranjska Gora Lyžujte na svazích, kde se konají mezinárodní závody! V létě východisko pro vysokohorskou turistiku, cyklistiku, adrenalinové vodní sporty; letní sáňkařská dráha! Kanin, Bovec Nejvýše položený slovinský lyžařský areál nabízí kromě alpského lyžování také trasy pro skiwalking, paragliding na lyžích, adrenalinové závody ve snowboardingu. V létě přitahuje turisty a bikery. Mariborské Pohorje Lyžařský areál ležící na samé hranici města Maribor je v zimě hostitelem nejlepších reprezentantek v alpském lyžování. V létě navštivte Bike Park Pohorje, lanové centrum, sáňkařskou dráhu, energetickou turistickou trasu Rogla Olympijské středisko na Rogle nabízí sjezdovky a běžecký areál v blízkosti oblíbených lázní. V létě láká návštěvníky svou přírodou a možnostmi i pro vrcholové sportovce (simulátor vysokohorských podmínek). Krvavec Lyžařský areál v blízkosti hlavního města Slovinska nabízí v zimě také noclehy v eskymáckých iglú! V létě zve návštěvníky na tématické a horské stezky v kombinaci s cyklistikou a paraglidingem. Pokljuka Zdejší planina je v zimě oblíbeným cílem běžkařů a biatlonistů z celého světa. V létě ji zaplňují turisté, cyklisté, houbaři. Nedaleko odsud je světové známý skokanský můstek Planica, kolébka rekordů a rekordmanů ( Masopustní maškary v Planici Kanin

22 22 POHODA Zdraví. Krása. Wellness. PŘÍRODNÍ CHARAKTERISTIKA 87 přírodních termálních pramenů, vody bohaté na minerály, blahodárné účinky mořského a horského klimatu s aerosoly, solanka a slané bahno, léčebné peloidy a rašelina přírodní faktory jsou základem slovinské lázeňské turistiky. Co vás možná překvapí, jsou mondénní možnosti hýčkání vašich těl i duší východní techniky, bohatá zábava, výlety do přírody Prožit si Slovinsko znamená cítit se dobře! Lázně a wellness centra jsou dalším lákadlem země s bohatstvím vod. Zurčící prameny na slovinském území znali už Římané a pochvalně se o nich vyjadřovali i evropští velikáni minulosti. V lázních můžete kromě léčebných programů vyzkoušet i preventivní a alternativní programy pro utužení zdraví i krásy. Wellness centra jsou rozprostřena po celém Slovinsku. Venkovní nebo vnitřní vodní plochy, tišiny klidných vod a zdravé napětí na vodních atrakcích, aktivní odpočinek nebo příjemné lenošení, ubytování ve špičkových hotelech, apartmánech nebo kempech volba je na vás!

23 Zdraví. Krása. Wellness. 23 PIJTE PRO ZDRAVÍ Rogaška Slatina: Donat Mg Vodu Donat Mg používali už v antice a v 17. století ji předepisovali jako lék. V 1 litru je 1000 mg hořčíku, což ji řadí ke světové špičce. Radenci: Radenska Minerální voda Radenska patří co do obsahu CO 2 k nejbohatším vodám v Evropě. V 19. století jí zásobovali císařský dvůr ve Vídni a papeže v Římě. Zážitky v relaxačních centrech V OBJETÍ VODY. A PÁRY! Komplexy bazénů o rozloze až 10 tisíc m 2 dokážou nadchnout svými tobogany, ostrůvky, umělými řekami, skluzavkami, vlnobitími, podvodními masážemi Milovníci saun zde kromě klasických saun naleznou zvláštní barevné, slané a bahenní sauny, japonské a maurské sauny, laconia a tepidária, indiánské venkovní sauny nebo pravý turecký hamam. MASÁŽE, TERAPIE A PROGRAMY Ve slovinských lázních je nabídka bazénů, fitness center, saun a koupelí doplněna o klasické ruční masáže, lymfatické drenáže, reflexní masáže chodidel a klasické východní masáže (shiatsu, reiki, ajurvéda, sawadee, watsu, tui-na, scen tao, masáž horkými kameny atd.). Vyzkoušejte talasoterapii, aromaterapii, barevnou terapii, terapii zvukem; naučte se jógu nebo jinou meditační techniku. K dispozici jsou vám programy zdravé výživy, programy udržování tělesné hmotnosti, detoxikační programy, programy pro těhotné, mladé maminky a rodiny, antistresové, manažerské a další programy. Pečujte i o svou krásu: od kosmetické péče po estetické úpravy obličeje, těla, chrupu. PŘÍRODNÍ LÉČEBNÉ FAKTORY Programy odpočinku, léčby či péče o krásu ve slovinských lázních jsou založeny na prokazatelně účinných přírodních činitelích. Pitné kúry, působení teplých minerálních vod s různým složením a teplotou při vývěru, mořská voda a solanka, blahodárné klima a rozmanité přírodní účinné látky jsou vynikajícím zdrojem uvolnění i úlevy při revmatických nemocech, poškozeních pohybového ústrojí, kardiovaskulárních chorobách, poruchách trávení a nemocech trávicího traktu, ledvin a močových cest, při nervových onemocněních, gynekologických potížích, při problémech s pokožkou, zrakem, chrupem a ústní dutinou. V lázeňských areálech fungují specializované lékařské ordinace.

24 24 15 VELKÝCH LÁZEŇSKÝCH CENTER Terme Čatež S m 2 vodních ploch v letní a zimní Termální riviéře platí za největší termální komplex bazénů ve Slovinsku! Terme Dobrna Nejstarší fungující slovinské lázně s vřídly známými již z římských dob jsou spojencem ženského zdraví i krásy. Terme Dolenjske Toplice Kvalitu uznávaného zdravotního centra doplňuje nový hotel Balnea, Laguna s bazény, Oáza se saunami, Aura s masážemi a programy pro péči o krásu a Wellness centrum Balnea. Hotels & resorts Thermana a Zdravilišče Laško Voda v bazénech pod velkou skleněnou kopulí nového wellness a lázeňského centra má zvláštní moc: kvalitní biopole vody je vědecky prokázáno! Voda tvoří překvapivě pravidelné vodní krystaly. Terme Lendava Zvláštností menšího střediska na okraji Panonské nížiny je jedinečná parafínová termální minerální voda se zeleným odleskem. Vynikající pro pokožku! Terme Černá termální voda se specifickými léčebnými účinky, prestižní hotel Livada s pěti hvězdičkami, golfové hřiště v blízkosti a řada dalších lákadel zve k návštěvě lokality na severovýchodě Slovinska. Terme Olimia Největší svět saun ve Slovinsku se pojí s vodními atrakcemi termálního parku, s wellness nabídkou a skvostnou architekturou jedinečného Wellness Orhidelija v nejhezčí vesničce v Evropě! Terme & wellness LifeClass Mořská a horká minerální voda, slané bahno a solanka či středomořské klima jsou spolu s moudrostí a znalostmi Dálného východu základem zdraví a uvolnění v přímořské Portoroži. Terme Ptuj Lázně u nejstaršího slovinského města slibují největší tobogany ve Slovinsku a hýčkání těl a duší podle receptů starých Římanů. Terme Radenci Tři srdce z lahve slovutné minerální vody se v lázních snoubí s blahodárným působením na srdce a cévy. Preventivní a léčebné programy, nabídka wellness a zábava pro děti! Zdravilišče Rogaška V místě se světovými tradicemi jsou v blízkosti vřídel mimořádně bohatých na hořčík nejen moderní termální bazény, ale také proslulé léčebné centrum a vynikající nabídka wellness! Talasso Strunjan Opravdové talasoterapeutické centrum se všemi příznivými účinky moře! Leží v srdci krajinného parku s řadou přírodních zajímavostí a 80 km vycházkových tras. Terme Šmarješke Toplice Nejen na účinky léčebných vod, ale i do zelených lesů vás zve tým špičkových odborníků na stravování, tělesnou aktivitu, zdraví a krásu. Specializované léčebné wellness programy a příprava sportovců! Terme Topolšica Programy pro krásu a pohodu vás zvou do malebného středohoří. Moderní vodní a solární plochy, v blízkosti lyžařský areál Golte! Terme Zreče Wellness a lázeňská nabídka příjemné lokality pod Pohorjem se snoubí s klimatickými lázněmi a sportovně-rekreačním střediskem Rogla. Kromě řady jiných programů je v nabídce i léčba rašelinou z Pohorje! Termální lázně Zreče

25 Zdraví. Krása. Wellness. 25 Termální lázně Olimje Aqualuna UBYTUJTE SE, JAK SE VÁM ZLÍBÍ! Ať už se rozhodnete pro relaxaci nebo budete chtít znovu načerpat ztracené síly, ve slovinských lázních si můžete vybírat z ubytování v hotelech všech kategorií, včetně těch nejluxusnějších, v atraktivních wellness hotelech, v apartmánových vilách a komplexech nebo bungalovech. V rámci sedmi lázeňských středisek fungují také kvalitní kempy. Ať už se ubytujete kdekoliv, nezapomeňte objevovat krásy okolní krajiny! Slovinské lázně nabízejí výhledy na pahorky s vinicemi, na zasněné panonské rovinky, malebné kopečky i mohutné hory, na moře, řeky a jezera. Rozmanité lokality nabízejí možnost návštěv blízkých měst s čilým životem! To pravé místo si můžete vybrat na Termální lázně Čatež LÁZNĚ JSOU I PRO DĚTI! Ve slovinských lázních se můžete spolehnout na společenské večery, organizované výlety do okolí a animační programy pro děti. V lázních Terme Čatež děti potěší indiánská vesnice a spaní ve stanech, v lázních Terme Radenci se na ně těší skřítkové. Řada lázní provozuje kluby pro děti a leckde je zajištěna i individuální péče o děti. Hotel Habakuk POCIT POHODY PO CELÉM SLOVINSKU Wellness programy nabízejí také moderně koncipované hotely a centra ve větších městech a v turistických střediscích. Terme Snovik jsou první slovinské ekolázně (www. terme-snovik.si), Aquapark Bohinj s bazény a nabídkou wellness vás zve na hranici Triglavského národního parku ( Wellness centrum Živa v Hotelu Golf v Bledu si udržuje bledskou tradici přírodního léčitelství ( si), Terme Maribor v Hotelu Habakuk jsou důvodem pro opakovanou návštěvu Mariboru, druhého největšího slovinského města ( Horské wellness centrum Bolfenk své hosty hýčká v komplexu apartmánů a hotelu uprostřed zeleně Pohorje ( Vodní město Atlantis nabízí relaxaci s řadou saun, bazénů a masážemi uprostřed Lublaně, hlavního města Slovinska ( Své wellness centrum si můžete najít na

26 26 GASTRONOMIE Jídlo. Víno. Delikatesa! SE ZEMĚPISNÝM PŮVODEM Nechte se překvapit specialitami s chráněným označením zeměpisného původu, tradiční výroby nebo vyšší kvality. Vyzkoušejte nanoški sýr, sýr tolminc, pikantní bohinjský sýr mohant, extra panenský olivový olej ze slovinské Istrie, šunku ze Zámuří, med z Kočevska a Krasu či piranskou sůl ze Sečoveljských salin! V zemi, kde se můžete zbavit žízně rovnou u potoka, kde na zahradách roste zdravá zelenina, kde v sadech doposud rostou staré odrůdy jablek, kde se dobytek dosud pase venku, jsou lidé zvyklí dobře jíst. A to, co mají dobrého, rádi nabídnou i vám! Když se domácí chutě spojily s přeshraničními zkušenostmi, vzniklo celkem 24 gastronomických oblastí Slovinska! 176 typických slovinských jídel se nejlépe snoubí s víny ze 3 slovinských vinařských oblastí. Patří k nim i několik autochtonních unikátů! S dobrým jídlem se dobře kombinuje také pramenitá voda a přírodní šťávy nebo ovocné a bylinné pálenky. Slovinsko je zemí plné chuti!

27 Jídlo. Víno. Delikatesa! 27 DOPORUČUJEME: Potica (bábovka) Sladký nebo slaný moučník kulatého tvaru s různými nádivkami: estragon, med, škvarky, ořechy, mák, tvaroh, různé bylinky, rozinky; Dýňový olej Kromě panenského olivového oleje z Istrie vyzkoušejte také dýňový olej z pomezí Štýrska a Zámuří; Pršut z Krasu Na krasové bóře přírodně sušená uzenina; zkuste ochutnat také masné speciality zgornjesavinjski želodec (hornosaviňský žaludek) a prleška tunka ; Kraňská klobása Podle přesného tradičního receptu připravená polotrvanlivá klobása, která se kombinuje s pokrmy ze zelí; Prekmurska gibanica Bohatý a šťavnatý moučník s makovou, tvarohovou, ořechovou a jablkovou nádivkou. Příprava perníčků z Dražgošů NEXT EXIT: ODBOČKA K POŽITKŮM Na si najděte stezky Next Exit. Šest směrů vede Smaragdovou stezkou údolím Soči, Jantarovou stezkou k zajímavostem území mezi Lublaní a Mariborem, Větrnou stezkou na Kras a jaderské pobřeží, Stezkou Zlatoroha k zajímavostem alpského světa, Stezkou podomních obchodníků k jižním pahorkům s vinohrady a Slunečnou stezkou do oblastí termálních vod. Na všech stezkách narazíte také na bohaté gastronomické zážitky! Prekmurska gibanica CHUTNÉ SVÁTKY Dobrote slovinskih kmetij (Dobroty ze slovinských statků) Největší výstava chleba, uzenářských výrobků, dýňového a olivového oleje, sýrů a dalších domácích laskomin ze slovinských statků koná se v Ptuji; Solinarski festival (Festival soli) Letní svátek piranské soli a sečoveljských salinářů s místní gastronomií a typickou zábavou šagrou. Festival Stare Trte (Festival Staré révy) Podzimní 10 denní gastronomicko-vinařský festival v Mariboru se slavnostní sklizní z nejstarší révy na světě. Dny doleňského cvičku a festival Cvičkarija Prezentace cvičku, zvláštního chráněného vína z Posávské vinařské oblasti v Doleňsku i jinde ve Slovinsku. Svátek teranu a pršutu Srpnová akce s ochutnávkou typické masné speciality z Krasu a vína teranu v Dutovljích. Svátek rebuly a olivového oleje Květnová akce ve Višnjeviku v Brdech s organizovanou degustací rebuly bílého vína Přímořské vinařské oblasti a místních pokrmů.

28 28 PODRÁVÍ: oblast ušlechtilých bílých vín Pahorky porostlé vinicemi na východě Slovinska jsou proslulé špičkovými bílými a některými červenými víny. Zvlášť ceněna jsou vína přívlastková: pozdní sběry, výběry z bobulí, ledová vína a výběry ze suchých bobulí. Vinařské stezky vedou k pamětihodnostem, jako je nejstarší vinná réva na světě (Dům Staré révy, Maribor), jeden z největších klenutých sklepů v této části Evropy (Vinag, Maribor), sklepy s nejstarším slovinským archivním vínem z roku 1917 (Ptuj), a řadě dalších. POSÁVÍ: oblast cvičku Oblast u řeky Sávy se honosí cvičkem chráněnou vinařskou zvláštností, která má nižší podíl alkoholu a typickou nakyslou chuť. Mnozí jí připisují blahodárné účinky na zdraví! Tato oblast nabízí i jiná příjemně lehká, růžová a bílá vína. Zde navštivte proslulé repnice do křemencového písku vykopané sklepní prostory (Bizeljsko), sklepy se sekty (Istenič, Bizeljsko), galerii vín na hradě Rajhenburg nad Brestanico a další zajímavosti! PŘÍMOŘÍ: oblast refošku, teranu a autochtonních odrůd Ve vinohradech pod středomořským sluncem zrají výtečná červená vína, jako jsou refošk, teran, merlot, cabernet. Uplatňují se zde charakteristické staré bílé odrůdy, k nimž patří autochtonní rebula, zelen a pinela. Navštivte Dům refošku v Koperu, vinaře v Gorických Brdech a na Vipavsku, hradní sklepení Dobrovo a další pamětihodnosti vinařských stezek. PRO DOBRÉ ZAŽITÍ SI ZVOLTE TY NEJLEPŠÍ KOMBINACE: Kraňskou klobásu a k ní sklenici cvičku z vinařské oblasti Posáví; pečené jehně s doprovodem vína metlická črnina z vinařské oblasti Posáví; kukuřičnou minestrone»bobići«a bílé víno malvázii z vinařské oblasti Přímoří; z této oblasti je také autochtonní víno zelen, které se hodí k tradičním pokrmům, jako jsou těstoviny idrijski žlikrofi z bakalco; ke zvláštním způsobem připravovanému masitému pokrmu se slaninou, nazývanému prleška tünka, pijte šipon, typické bílé víno z vinařské oblasti Podráví; k bohaté prekmurské gibanici si objednejte sklenici rýnského ryzlinku, pozdní sběr. Pršut z Krasu Stará réva, Maribor Tradiční černá kuchyně Ptujské sklepy Na slovinském území dávala vinná réva úrodu už v době Ilyrů a Keltů, vinařství prožívalo rozkvět v době Římanů a středověku. Dochovala se zde nejstarší vinná réva na světě více než 400 let stará modrá kavčina! 3 vinařskými oblastmi Slovinska s charakteristickými víny prochází více než 20 vinařských stezek, které spojují pohostinné vinné sklípky a usedlosti s pestrou nabídkou domácích laskomin. Najděte si je na

29 Jídlo. Víno. Delikatesa! 29 Jeruzalemske gorice SLOVENIA GREEN Ve Slovinsku je farem zapojeno do programu ekologického zemědělství. Plně standardizované ekopotraviny rozeznáte podle označení BIODAR. Najdete je na jednotlivých farmách, na zemědělských ekologických tržnicích (Lublaň, Maribor, Naklo pri Kranju, Celje, Kamnik, Bled, Novo mesto) a v různých turistických provozovnách a pohostinstvích. Ve Slovinsku je poptávka po zelenině, ovoci, cereáliích a olejích stále vyšší než nabídka. Každoročně je z hektarů olivových plantáží vyrobeno 400 tun olivového oleje; hektarů sadů dává chutné ovoce a o sběr přírodního a zdravého medu pečuje včelích společenstev.

30 30 SETKÁNÍ Kongresy. Schůzky. Obchod! POUHÝ KROK DO PŘÍRODY Skvěle vybavené prostory pro setkávání a komfortní hotelové ubytování jdou ruku v ruce s možnostmi odpočinku a zábavy v přírodě, která se nachází v bezprostřední blízkosti. Schůzky mohou probíhat na malebných golfových hřištích, ve starodávných vinných sklípcích nebo v hernách. Překvapte adrenalinovými parky, raftovými sjezdy v peřejích, cyklistickými výlety hornickými štolami! Gastronomie a víno, kultura v moderním nebo historickém prostředí to vše je lákadlem pro milovníky všeho hezkého. Ve Slovinsku na vás čeká všechno, co potřebujete k uspořádání menších i větších mezinárodních akcí, ale i přehršle aktivit v bezprostřední blízkosti! V srdci Evropy naleznete profesionalitu a uvolněnost zároveň, bezpečí, pořádek a pohostinnost lidí, kteří ovládají cizí jazyky. Lublaň nabízí bezpočet lokalit a kongresových kapacit i pro akce s více než 2 tisíci účastníky. Mezinárodní letiště, které je vzdáleno pouhých 20 minut od hlavního města, má dobré spojení s jinými kongresovými destinacemi, jako je Bled, Portorož a Maribor. Připravte také autentické prožitky kulturní, etnografické a gastronomické rozmanitosti na zvláštních lokalitách: ve starých městských jádrech, hradních sálech, muzeích, galeriích, dolech nebo neporušeném přírodním prostředí.

31 Kongresy. Schůzky. Obchod! 31 NEJIDEÁLNĚJŠÍ MÍSTO NEJLEPŠÍ PARTNEŘI Pro úspěšnost akce nejsou důležité jen dostatečně velké prostory, ale také krajina nebo lokalita, která vám vyhovuje nejvíc! Stejně důležitý je také výběr profesionálního partnera pro uspořádání kongresu, obchodní akce nebo motivačního programu. Vyhledejte si svou optimální lokalitu a nejvhodnějšího partnera z členů Institutu pro kongresovou turistiku na LUBLAŇ: SRDCE SLOVINSKA Kulturní a kongresové centrum Cankarjev dom, Hospodářské výstaviště, Lublaňský hrad, hotely od historických po designové a další kongresové lokality hostí jak prestižní mezinárodní události, tak menší setkání. MĚSTA: DOTYK HISTORIE Maribor, dynamické urbánní centrum pod zeleným Pohorjem, Velenje s hornickou tradicí a moderním rozmachem města, Nova Gorica s bohatou nabídkou her a zábavy to jsou jen některá z měst, která nabízejí sály pro akce a bohaté zážitky: od malebných řek po vinařskou kulturu. POBŘEŽÍ A KRAS: STŘEDOMOŘSKÝ DUCH Portorož, kde se nachází také největší kongresový hotel ve Slovinsku, je dějištěm akcí s mezinárodním ohlasem pro maximální počet účastníků. Doprovodné programy se často odehrávají v malebném Piranu, v sečoveljských salinách, hřebčíně v Lipici nebo v Postojenských jeskyních, v Krasu a blízkých Benátkách. Hotely jsou zde známy i svými vynikajícími wellness programy. ALPY: SÁLY S VÝHLEDEM Bled se svým idylickým jezerem a středověkým hradem nabízí Festivalový sál a moderní prostory v hotelích. Hotely v Kraňské Hoře, známé svými vybranými wellness službami, mohou hostit akce až o 350 účastnících. Bovec ležící u smaragdově modré řeky Soči je rájem pro aktivity na divoké vodě. LÁZNĚ: ABYSTE SE CÍTILI DOBŘE Slovinská wellness centra jsou se svými konferenčními sály různých velikostí výtečnou volbou pro spojení pracovních setkání s relaxačními programy. Hlavní poskytovatele těchto služeb naleznete na linii vedoucí ze severovýchodu k jihovýchodu Slovinska jsou mezi nimi komplexy s patinou historie i příklady ukázkové architektury 21. století. Cankarjev dom kongresové centrum Bledský hrad PŘEKVAPIVÉ SCENÉRIE Postojenské jeskyně Jamski dvorec (Jeskynní zámek) Zámek při vstupu do proslulých krasových jeskyní je předurčen k akcím pro 24 až 300 účastníků; tématická gastronomie, zážitky z jeskyní a návštěvy Predjamského hradu; Brdo pri Kranju Kongresové centrum Dějiště protokolárních setkání na nejvyšší úrovni v parku pod Alpami; renesanční zámek a v jeho blízkosti nejmodernější centrum se 4 většími sály a 8 zasedacími místnostmi; Hotel Golf grad Mokrice Business centrum Hrad zrekonstruovaný na hotel vysoké kategorie uprostřed dvě stě let starého anglického parku je vhodný pro akce s maximálním počtem 110 účastníků; degustace v hradním vinném sklepení, golf a blízkost lázní! Brdo pri Kranju kongresové centrum Hrad Mokrice

32 32 ZÁBAVA Herny. Kluby. Noční život! HRA JE ZÁBAVA! Americký přístup spojování her a zábavy zavedla jako první dnes nejnavštěvovanější slovinská herna, Perla v Nové Gorici, která co do své velikosti patří k evropské špičce. Kromě kasina nabízí zábavné programy, koncerty, kulinářské zážitky a relaxaci ve wellness centru. Mnoho hostů se do Nové Gorice vrací rádo i díky velkým hrám o ceny a různým soutěžím. Slovinské herny jsou i v evropském měřítku něčím mimořádným, protože už dlouhá desetiletí se snaží spojovat hazardní hry s relaxací a zábavou. Proto si zde vychutnáte vystoupení mezinárodních hvězd zábavní scény a po noci strávené hraním navštívíte wellness centra nebo se necháte odvézt na výlet. Jste-li vášnivými hráči, budou si vás hýčkat ve zvláštních sálech, ale pokud hrajete pro zábavu, pak jí u herních stolů a automatů nebudete mít nedostatek. Jste-li začátečníci, přivedou vás k očekávání výhry první lekce v hráčských školách. Kombinace hráčských aktivit se špičkovým ubytováním, zábavou a řadou dalších možností dává hledání štěstí nový rozměr.

»Přijeďte vyhrát do Slovinska!« Tina Maze, vítězka Světového poháru v alpském lyžování 2013 SLOVINSKO. www.slovenia.info

»Přijeďte vyhrát do Slovinska!« Tina Maze, vítězka Světového poháru v alpském lyžování 2013 SLOVINSKO. www.slovenia.info »Přijeďte vyhrát do Slovinska!«Tina Maze, vítězka Světového poháru v alpském lyžování 2013 SLOVINSKO www.slovenia.info Když hovořím o zeleni, mám na mysli Slovinsko. Když vyslovím Slovinsko, cítím rozechvění

Více

NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem

NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem NEJKRÁSNĚJŠÍ MÍSTA SLOVINSKA Pro železničáře vlakem Jízdenky FIP: ÖBB a SŽ, průkaz FIP (vyřizuje si každý sám) jezero Bled Postojenská jeskyně Piran Ljubljana 7.8. - 11.8.2019 5990 Kč Slovinsko. Není příliš

Více

Slovinské Alpy - hotel **** Park, superskipas a bazén v ceně, dítě zdarma / č.2112

Slovinské Alpy - hotel **** Park, superskipas a bazén v ceně, dítě zdarma / č.2112 CK TURISTA Slovinské Alpy - hotel **** Park, superskipas a bazén v ceně, dítě zdarma / č.2112 3,4,5,6,7 - denní zájezd Lyžování ve slovinských Alpách je znamenité. V Julských Alpách sice nejsou gigantická

Více

Marketingový plán 2019

Marketingový plán 2019 Marketingový plán 2019 Zkrácená verze - Jde o výtah klíčových částí plánu ve vztahu k partnerským eventům Plná verze MP2019: https://czechtourism.cz/nase-sluzbypro-vas/marketingovy-plan/ _ 07.09.2018 1

Více

Magická síla přírody a lidského umu

Magická síla přírody a lidského umu Luhačovice Město Luhačovice, cestovní agentura Luha Info Městské informační středisko Masarykova 950, 763 26 Luhačovice tel./fax: 577 133 980, tel.: 577 132 341 e-mail: luhainfo@mesto.luhacovice.cz Magická

Více

PŘEDMLUVA PŘEDMLUVA. Ať už se vydáte k moři nebo do vnitrozemí,

PŘEDMLUVA PŘEDMLUVA. Ať už se vydáte k moři nebo do vnitrozemí, PŘEDMLUVA 7 PŘEDMLUVA Slovinsko nikoliv Slovensko nebo Slavonie, a už vůbec ne Jugoslávie prostě Slovinsko. Mladý stát, který získal samostatnost až v roce 1991, byl do Evropské unie přijat už v květnu

Více

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy)

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy) Krajinou Lichtenštejnů Přijeďte se přesvědčit o jedinečnosti Lednicko-valtického areálu. Tento unikátní park o rozloze okolo 280 km2 tvořil mocný rod Lichtenštejnů po dobu tří staletí a od roku 1996 je

Více

Dopřejte Vaší lásce luxus!

Dopřejte Vaší lásce luxus! Dopřejte Vaší lásce luxus! Budete ubytováni v jedné z nejúžasnějších historických budov jižní Moravy. Dům Pánů z Vizovic je zařazen mezi kulturní památky a představuje tak ideální místo pro Váš romantický

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Wellness hotel Hluboký dvůr*** Resort Hrubá Voda

Wellness hotel Hluboký dvůr*** Resort Hrubá Voda Wellness hotel Hluboký dvůr*** Resort Hrubá Voda Kvalitní spánek, vysoká lůžková kapacita Pevná lůžka Počet pokojů Kapacita Jednolůžkové pokoje 6x 6 osob Dvolůžkové pokoje standard či superior 22x 44 osob

Více

Akce: Golf a wellness - hotel Livada Prestige *****, Fee a wellness v ceně / č.3246

Akce: Golf a wellness - hotel Livada Prestige *****, Fee a wellness v ceně / č.3246 CK TURISTA Akce: Golf a wellness - hotel Livada Prestige *****, Fee a wellness v ceně / č.3246 4,5,6,7 - denní zájezd Slovinské termální lázně Moravské Toplice se již staly mezi golfisty pojmem. Skvělé

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Wellness Relax Lázeňská léčba

Wellness Relax Lázeňská léčba Wellness Relax Lázeňská léčba CZ Spa Hotel Děvín Spa Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb pod jednou střechou. Kvalitní ubytování, gastronomie, wellness, kosmetika, pedikúra. Vysokou kvalitu a efektivitu

Více

BAVORSKO - 4 dny golfu a poznání v Alpách - FEE ZDARMA / č.8102

BAVORSKO - 4 dny golfu a poznání v Alpách - FEE ZDARMA / č.8102 CK TURISTA BAVORSKO - 4 dny golfu a poznání v Alpách - FEE ZDARMA / č.8102 5 - denní zájezd Již v úvodu naší golfové nabídky jsme uvedli, že golf již zdaleka není drahým sportem (i když tomu ceny v mnoha

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Turistická chata ve Špindlerově Mlýně

Turistická chata ve Špindlerově Mlýně Turistická chata ve Špindlerově Mlýně Nově zrekonstruovaná Turistická chata ve Špindlerově Mlýně nabízí velmi levné a stylové ubytování v srdci lyžařského areálu Svatý Petr. Cena od 150,-Kč na osobu. -

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

TÝDEN NA KOLE 2013 Otevírání evropské dálkové cyklotrasy EuroVelo 9

TÝDEN NA KOLE 2013 Otevírání evropské dálkové cyklotrasy EuroVelo 9 TÝDEN NA KOLE 2013 Otevírání evropské dálkové cyklotrasy EuroVelo 9 Jubilejní 10. mezinárodní cyklojízda, otevírání evropské dálkové trasy EuroVelo 9 v Jihomoravském kraji a Dolním Rakousku s tématem bio

Více

L alpe d Huez la Sarenne FRANCIE

L alpe d Huez la Sarenne FRANCIE L alpe d Huez la Sarenne FRANCIE Club Med L alpe d'huez je okouzlujícím hotelovým resortem, s přímým přístupem k ledovci, a možností dojezdu na lyžích až k jeho dveřím. Hosté zde mohou okusit vzrušení

Více

SPES Hotel, Schlierbach. SPES Hotel, Schlierbach. Zajímavé nabídky:

SPES Hotel, Schlierbach. SPES Hotel, Schlierbach. Zajímavé nabídky: Horní Rakousko / Oberösterreich Stůl č. 17A SPES Hotel, Schlierbach SPES Hotel, Schlierbach Adresa: Panoramaweg 1, A-4553 Schlierbach E-mail: hotel@spes.co.at Internet: www.spes.co.at Lisa Losbichler,

Více

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková

ČESKÝ KRUMLOV. Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Tereza Išková ČESKÝ KRUMLOV Pohlednicový pohled na město Český Krumlov. 2 HISTORIE MĚSTA ČESKÝ KRUMLOV Jméno města Krumlov je odvozováno z německého výrazu "Krumme Aue", který je překládán

Více

Santa Maria Maior Resort

Santa Maria Maior Resort Santa Maria Maior Resort Developerský projekt Santa Maria Maior Resort Uprostřed okouzlující přírody, v exkluzivní lokalitě portugalského ostrova Madeira s jedinečným výhledem na Atlantik a hlavní město

Více

Názory zahraničních studentů na cestovní ruch ve Slovinsku

Názory zahraničních studentů na cestovní ruch ve Slovinsku Názory zahraničních studentů na cestovní ruch ve Slovinsku Prohlašuji, že předložená bakalářská práce je původní a zpracoval/a jsem ji samostatně. Prohlašuji, že citace použitých pramenů je úplná, že

Více

Karta Ötztal Card. půjčovny kol: 3-denní karta: 1 x zdarma, 7-denní karta: 2 x zdarma, 10-ti denní karta: 3 x zdarma

Karta Ötztal Card. půjčovny kol: 3-denní karta: 1 x zdarma, 7-denní karta: 2 x zdarma, 10-ti denní karta: 3 x zdarma Karta Ötztal Card Při zakoupení karty Ötztal Card můžete navštívit 40 turistických zajímavostí a využít různé služby pro turisty, aniž byste museli platit další poplatky či vstupné, jako např.: lanovky,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

HOTEL KRAMOLÍN. Kdo jsme - co umíme HOTEL KRAMOLÍN GOLF

HOTEL KRAMOLÍN. Kdo jsme - co umíme HOTEL KRAMOLÍN GOLF HOTEL KRAMOLÍN GOLF HOTEL KRAMOLÍN 382 78, Lipno nad Vltavou 55 tel./fax. +420 380 736 147 mobil +420 777 786 870 benes-kramolin@quick.cz Kdo jsme - co umíme Hotel Kramolín leží v příjemném prostředí vrcholové

Více

Největším bohatstvím je zdraví (Virgil. 70 př. n. l.) CENÍK 2013

Největším bohatstvím je zdraví (Virgil. 70 př. n. l.) CENÍK 2013 Největším bohatstvím je zdraví (Virgil. 70 př. n. l.) CENÍK 2013 Hotel SwissHouse Apartments & Spa Zeyerova 87, 353 01 Mariánské Lázně, Česká republika Tel +420 354 602 200 GSM +420 777 602 213 www.swisshouse.cz

Více

L Á Z N Ě L U H A Č O V I C E

L Á Z N Ě L U H A Č O V I C E LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE Luhačovice, největší lázně na Moravě, patří k národním turistickým klenotům České republiky. Leží v malebném údolí chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Lázeňské město

Více

Julské Alpy - Vogel - hotel **** Jezero - skipas, bazén a wellness v ceně /č.2131

Julské Alpy - Vogel - hotel **** Jezero - skipas, bazén a wellness v ceně /č.2131 CK TURISTA Julské Alpy - Vogel - hotel **** Jezero - skipas, bazén a wellness v ceně /č.2131 4,5,6,8 - denní zájezd Lyžování ve Slovinsku, v nádherných Julských Alpách. Ubytování v luxusním hotelu****

Více

HOTEL ŠUMAVA *** Vítejte!

HOTEL ŠUMAVA *** Vítejte! HOTEL ŠUMAVA *** Vítejte! HOTEL ŠUMAVA *** Hotel Šumava***, Kašperské Hory se nachází v klidném prostředí horského lesa u Zlatého potoka v Amálině údolí, v srdci Národního parku Šumava. Je umístěn 1,5

Více

Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu

Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu Tvorba produktů a balíčků cestovního ruchu Simona Fink Turistické centrum VHS Regen Důležitým aspektem při tvorbě balíčků je: 1. profil destinace Od roku 1989 neustále stoupá návštěvnost turistického regionu

Více

Školní výlet s aktivitami = Offpark Sušice

Školní výlet s aktivitami = Offpark Sušice Školní výlet s aktivitami = Offpark Sušice Offpark je první volnočasové outdoorové centrum na Šumavě, které nabízí celou řadu sportovního a lehce adrenalinového vyžití. Zážitkové aktivity jsou soustředěny

Více

WELLNESS & RELAX. v Mariánských Lázních. marienbad.danubiushotels.cz

WELLNESS & RELAX. v Mariánských Lázních. marienbad.danubiushotels.cz WELLNESS & RELAX v Mariánských Lázních marienbad.danubiushotels.cz CÍSAŘSKÉ DNY 3 noci v hotelu Nové Lázně ***** Cena od 9 270 Kč dárek na pokoji 1x minerální koupel v historické Císařské nebo Královské

Více

PRODEJ LÁZEŇSKÝ KOMPLEX V LUHAČOVICÍCH ZAJÍMAVÁ INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOST

PRODEJ LÁZEŇSKÝ KOMPLEX V LUHAČOVICÍCH ZAJÍMAVÁ INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOST PRODEJ LÁZEŇSKÝ KOMPLEX V LUHAČOVICÍCH ZAJÍMAVÁ INVESTIČNÍ PŘÍLEŽITOST ÚVOD Společnost REZORT LUHAČOVICE a.s. nabízí k prodeji rozsáhlý komplex budov a pozemků v lázeňském městě LUHAČOVICE. LÁZNĚ LUHAČOVICE

Více

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie Malování v Provence 10 - denní zájezd Francie Navštivte a poznejte Provence, rodiště a působiště řady slavných malířů, a přeneste její krásy na malířské plátno! Kdo už někdy držel v ruce paletu a štětec,

Více

residential golf lifestyle

residential golf lifestyle residential golf lifestyle AURA je prvním rezidenčním resortem v České republice, který svým obyvatelům přináší unikátní řešení venkovského, ale zároveň moderního životního stylu a bydlení uprostřed přírody

Více

FIREMNÍ AKCE KONFERENCE

FIREMNÍ AKCE KONFERENCE FIREMNÍ AKCE & KONFERENCE Pěstujeme remní kulturu. Sporthotel Záťoň leží uprostřed přírody v údolí Vltavy mezi Českým Krumlovem a Rožmberkem. 4 38 pokojů 4 2 seminární místnosti 4 parkoviště pro 50 aut

Více

Marketing atraktivit Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb. Marketing cestovních kanceláří

Marketing atraktivit Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb. Marketing cestovních kanceláří Marketing atraktivit Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu: Marketing atraktivit Marketing destinací Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb Marketing lodní a letecká

Více

Zámek Bechyne! Černický zámecek

Zámek Bechyne! Černický zámecek Panství Bechyne Nachází se v lázeňském městečku Bechyně, 120 km jižně od Prahy. Nabízíme příjemný rustikální styl Hotelu a restaurace Panská, sportovně laděné prostředí residence Golf, jedinečnou atmosféru

Více

Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí

Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí Tipy na výlety Zell am See, Kaprun a okolí Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový

Více

Tipy na výlety Mittersill, Fusch

Tipy na výlety Mittersill, Fusch Tipy na výlety Mittersill, Fusch Přírodní koupaliště v Hollersbachu www.hollersbach.at otevírací doba: dle počasí vstupné: 3,70 atrakce: přírodní koupaliště, dětské hřiště s pirátskou lodí, plážový volejbal,

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_129 Datum: 11.3.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_129 Datum: 11.3. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Pršutárna. Pohorje. Maribor

Pršutárna. Pohorje. Maribor Slovinsko podruhé Mohlo by se zdát, že jsme to nejkrásnější z této malé země už viděli, přesvědčíme se, že je tu toho ještě moc a moc k vidění. Navštívíme města, ochutnáme místní speciality, nahlédneme

Více

ZELL AM SEE/KAPRUN - HOTEL TAUERN SPA KAPRUN, NOVINKA

ZELL AM SEE/KAPRUN - HOTEL TAUERN SPA KAPRUN, NOVINKA ZELL AM SEE/KAPRUN - HOTEL TAUERN SPA KAPRUN, NOVINKA 3 - denní zájezd Luxusní 4* lázeňský komplex. Fascinující Vodní a Saunový svět pro relaxaci návštěvníků všech věkových kategorií - v županu přímo k

Více

Serre-Chevalier FRANCIE

Serre-Chevalier FRANCIE Serre-Chevalier FRANCIE Situovaný na úpatí Národního parku Les Ecrins je Club Med Serre-Chevalier známý pro fantastické slunné sjezdové tratě, které jej obklopují a v neposlední řadě pro překrásné výhledy.

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

PASOHLÁVKY. Kampaň TADY ŽIJU

PASOHLÁVKY. Kampaň TADY ŽIJU PASOHLÁVKY Kampaň TADY ŽIJU Pasohlávky představení obce: Poloha: - Obec leží v Jihomoravském kraji, na významné dopravní trase mezi Brnem a Vídní. Počet obyvatel: - Cca 750 obyvatel Rozloha obce: - Cca

Více

První radonové lázně světa

První radonové lázně světa První radonové lázně světa BRÁNA DO KRUŠNÝCH HOR Lázeňské město Jáchymov leží v západní části České republiky na úpatí Krušných hor v malebném údolí panenské přírody, která příznivě působí na vaše zdraví

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Výlet autobusem do Varny Chcete navštívit DELFINÁRIUM? Sraz: Odjezd: Příjezd do Varny: Program zahrnuje: Odjezd z Varny: Předpokládaný návrat:

Více

KONFERENČNÍ PROSTORY GOLF & SPA RESORT KONOPIŠTĚ

KONFERENČNÍ PROSTORY GOLF & SPA RESORT KONOPIŠTĚ KONFERENČNÍ PROSTORY GOLF & SPA RESORT KONOPIŠTĚ Golf & Spa Resort Konopiště je ideálním místem pro konání firemních a společenských akcí, jelikož disponuje potřebnými prostory a vybavením pro jejich

Více

ZELL AM ZEE - GRAND HOTEL ****

ZELL AM ZEE - GRAND HOTEL **** ZELL AM ZEE - GRAND HOTEL **** 3,4,5,6,7,8,11 - denní zájezd Komfortní hotel s vyhlášenou kuchyní a fantastickou polohou. Poloha: hotel leží na poloostrově přímo u jezera. V blízkosti pěší zóny. Vybavení:

Více

Panství Bechyně. Významnou součástí nabídky Panství Bechyně je ubytování v několika lokacích.

Panství Bechyně. Významnou součástí nabídky Panství Bechyně je ubytování v několika lokacích. Panství Bechyně Panství Bechyně Společnost Panství Bechyně s.r.o. Vám nabízí široké spektrum služeb, a to nejen pronájem konferenčních a školicích prostor, ale také zajištění programu, koordinace akcí,

Více

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ PROVENCE 2011 Vážení rodiče, milí studenti! V letošním školním roce máte poprvé možnost volby komplexní zahraniční exkurze. Po několika rocích, kdy se nabízelo pouze Chorvatsko, tedy destinace relativně

Více

Aime la Plagne FRANCIE

Aime la Plagne FRANCIE Aime la Plagne FRANCIE Situovaný na vrcholku hor s okouzlujícím výhledem na Mont-Blanc, je Club Med Aime la Plagne rájem pro milovníky zimních sportů. Zdokonalte svou technicku ve snow parku a buďte tak

Více

GOLF HOTEL WELLNESS KONGRESOVÉ CENTRUM RESTAURACE

GOLF HOTEL WELLNESS KONGRESOVÉ CENTRUM RESTAURACE GOLF HOTEL WELLNESS KONGRESOVÉ CENTRUM RESTAURACE GOLFOVÉ HŘIŠTĚ V kouzelném údolí mezi městem Kuřim a obcí Jinačovice se rozkládá 27 jamkové mistrovské hřiště s 6 jamkovou akademií, osvětleným driving

Více

LÁZNĚ KEHIDAKUSTÁNY - KEHIDA THERMAL HOTEL, ČERSTVÁ NOVINKA 2015, 2, 3 NEBO 4 NOCI

LÁZNĚ KEHIDAKUSTÁNY - KEHIDA THERMAL HOTEL, ČERSTVÁ NOVINKA 2015, 2, 3 NEBO 4 NOCI LÁZNĚ KEHIDAKUSTÁNY - KEHIDA THERMAL HOTEL, ČERSTVÁ NOVINKA 2015, 2, 3 NEBO 4 NOCI 3,4,5 - denní zájezd Moderní lázeňský areál s komfortním hotelovým wellness blízko Balatonu a Hévízu. Vnitřní a venkovní

Více

BÁJEČNÝ - WELLNESS - RELAX PRO ŽENY BÁJEČNÝ - WELLNESS - RELAX PRO MUŽE BÁJEČNÝ - WELLNESS - VÍKEND PRO DVA BÁJEČNÝ - ROMANTICKÝ POBYT PRO DVA

BÁJEČNÝ - WELLNESS - RELAX PRO ŽENY BÁJEČNÝ - WELLNESS - RELAX PRO MUŽE BÁJEČNÝ - WELLNESS - VÍKEND PRO DVA BÁJEČNÝ - ROMANTICKÝ POBYT PRO DVA POBYTOVÉ - Balíčky Studánka 2017 BÁJEČNÝ - WELLNESS - RELAX PRO ŽENY BÁJEČNÝ - WELLNESS - RELAX PRO MUŽE BÁJEČNÝ - WELLNESS - VÍKEND PRO DVA BÁJEČNÝ - ROMANTICKÝ POBYT PRO DVA BÁJEČNÝ - POBYT PRO SENIORY

Více

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ Vlakový poznávací zájezd pro železničáře s jízdenkami FIP: MÁV BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ 12.6. - 17.6.2019 Vlakový poznávací zájezd pro železničáře BALATON A NEJVĚTŠÍ TERMÁLNÍ JEZERO HÉVÍZ

Více

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do )

Řecko, ostrov Kypr. wellness pobyt nejen se cvičením. Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí ,- Kč (cena do ) Řecko, ostrov Kypr wellness pobyt nejen se cvičením Termíny 23.5. - 30.5. 2019 Hotel. pokoj dvoulůžkový Cena/dosp.os/za pobyt/s polopenzí 15 590,- Kč (cena do 28.2. 2019) 16 590,- Kč cena od 1.3. Hotel.

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1807

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1807 Informační memorandum VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ A1807 Apartmány Hubertus Karlova Studánka Karlova Studánka č.p. 95, okres Bruntál 34 bytů, 6 nebytových prostor, garáže Obsah Úvod... 3 Předmět prodeje... 3 Popis

Více

Kontinent : Evropa. Oblast: Severní Evropa Norsko

Kontinent : Evropa. Oblast: Severní Evropa Norsko Kontinent : Evropa Oblast: Severní Evropa Norsko Základní informace Hlavní město: Oslo Rozloha: 385 199 km² z toho pevnina 323 802 km² z toho 6,0 % vodní plochy Počet obyvatel: 4 691 849 (2011) Nejvyšší

Více

w w w.h usto p e ce - cit y. cz sport senioři

w w w.h usto p e ce - cit y. cz sport senioři w w w.h usto p e ce - cit y. cz rodina sport senioři víno PRO SENIORY Seniorský věk už dnes nemusí být obdobím stráveným v ústraní aktivního společenského života. Stále více institucí myslí na lidi seniorského

Více

Karta Hochkönig Card

Karta Hochkönig Card Karta Hochkönig Card S kartou "Hochkönig Card" můžete zdarma navštívit různé přírodní a kulturní zajímavosti, lanovky, koupaliště atd. v regionu Hochkönig s městečky Maria Alm, Dienten a Mühlbach. Kartu

Více

Balíček Goldried Wellness 2/1

Balíček Goldried Wellness 2/1 Balíček Goldried Wellness 2/1 2 dny/1 noc Ubytování: Dvoulůžkový pokoj Exklusive Platnost nabídky: 09.05.-28.10.2018 Vhodné pro: Páry, přátele Od Kč 2480.-Kč, - na osobu Zdraví, relaxace a čtyři druhy

Více

O NÁS Resort Darovanský dvůr se nachází v přírodním parku Horní Berounka, 80km od Prahy a 15 km od dálnice D5 Praha-Plzeň. Hotelový komplex tvoří

O NÁS Resort Darovanský dvůr se nachází v přírodním parku Horní Berounka, 80km od Prahy a 15 km od dálnice D5 Praha-Plzeň. Hotelový komplex tvoří O NÁS Resort Darovanský dvůr se nachází v přírodním parku Horní Berounka, 80km od Prahy a 15 km od dálnice D5 Praha-Plzeň. Hotelový komplex tvoří několik budov v uzavřené lokalitě bývalého poplužního dvora,

Více

Přehlídka krajových specialit a kuchyně

Přehlídka krajových specialit a kuchyně Přehlídka krajových specialit a kuchyně Základní informace Termín konání: 16. 19. září 2010 Místo: Praha, Kampa Místo na trhu: Tento nový projekt pokrývá a propojuje oblasti, kterým specializovaná akce

Více

DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ

DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ 5,6,8 - denní zájezd Dovolená v Alpách 2015 Zell am See Kaprun hotel 4* SLEVOVÁ karta Zell am See Kaprun

Více

VY_32_INOVACE_03_CESTOVNI_RUCH. Časová dotace: 45 min Datum ověření:

VY_32_INOVACE_03_CESTOVNI_RUCH. Časová dotace: 45 min Datum ověření: Kód materiálu: Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_CESTOVNI_RUCH Cestovní ruch Předmět: zeměpis Ročník: 9. Časová dotace: 45 min Datum ověření: 6. 3. 2012 Jméno autora: Klíčová slova: Výchovné a vzdělávací

Více

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii

The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii Sicílie... moře, slunce, víno a sopka Ragusa Ibla, Catania, Etna, Taormina program prohlídky vína The DiVine wine&gourmet tours&tuscany dream Víno a turistika v Toskánsku & Itálii www.tuscany-italy-wine-tour.com,

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ

VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ VSTUPTE DO SVĚTA KRÁSNÉHO BYDLENÍ Projekt Berounská brána je oázou klidu. Místem, kde jste obklopeni nádhernou přírodou a zároveň jste stále v centru města s veškerou občanskou vybaveností. Jste na dosah

Více

ČESKY. Osvěžení ve vodě NEJLEPŠÍ RYBNÍKY A KOUPALIŠTĚ

ČESKY. Osvěžení ve vodě NEJLEPŠÍ RYBNÍKY A KOUPALIŠTĚ ČESKY 17 Osvěžení ve vodě NEJLEPŠÍ RYBNÍKY A KOUPALIŠTĚ 1 Panenské koupání V letních měsících se můžeme osvěžit v rozmanitém množství Komáří rybníky přírodních 2 se nachází a umělých na žluté koupališť.

Více

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Nejbližším městem a centrem kulturního dění je malebný Omiš s ústím řeky Cetiny do moře. Pro návštěvu

Více

VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017

VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017 VELKÉ LOSINY - WELLNESS HOTEL DIANA, TERMÁLY NAPLNO 2017 4 - denní zájezd Oblíbený wellness hotel. Bazén v budově + whirpool + sauna + fitness = zdarma. Poznejte sílu losinské termální vody. Široká nabídka

Více

LÁZNĚ DOBRNA - KRÁTKÝ ODPOČINEK - 4 DNY / 3 NOCI

LÁZNĚ DOBRNA - KRÁTKÝ ODPOČINEK - 4 DNY / 3 NOCI LÁZNĚ DOBRNA - KRÁTKÝ ODPOČINEK - 4 DNY / 3 NOCI 4 - denní zájezd Poloha: V letovisku Vybavení: recepce, lázně, bazén, fitness, kosmetika, sauna, 24-hod.servis, parkoviště, internet (WIFI). P { margin-bottom:

Více

Více možností. Přihlásit

Více možností. Přihlásit 1 z 7 10.7.2013 12:47 Více možností Přihlásit Kam pojedete? Praha Střední Čechy Jižní Čechy Šumava Plzeňsko a Český les Západočeské lázně Severozápadní Čechy Českolipsko a Jizerské hory Český ráj Krkonoše

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

Nabídka nemovitostí: - Lipno nad Vltavou - Nová Pec - Rakousko - Štýrsko

Nabídka nemovitostí: - Lipno nad Vltavou - Nová Pec - Rakousko - Štýrsko Nabídka nemovitostí: - Lipno nad Vltavou - Nová Pec - Rakousko - Štýrsko Lipno nad Vltavou Lipno Lake Resort Nabídka rekreačních nemovitostí: Areál Lipno Lake Resort byl postaven v letech 2005-2007, v

Více

HOTEL. Monínec 7, 257 91 Sedlec-Prčice GPS souřadnice hotelu: N 49 32 37.97 E 14 30 58.90 www.moninec.cz www.moninec-hotel.cz

HOTEL. Monínec 7, 257 91 Sedlec-Prčice GPS souřadnice hotelu: N 49 32 37.97 E 14 30 58.90 www.moninec.cz www.moninec-hotel.cz konference, školení, relaxační pobyty Relax hotel Monínec*** leží na Javorové skále 70 km na jih od Prahy na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje nedaleko města Sedlec-Prčice. Je nejvyšším bodem v

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_134 Datum: 4.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_134 Datum: 4.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

plavba katamarán Malajsie - Langawi

plavba katamarán Malajsie - Langawi exklusiv sailing plavba katamarán Malajsie - Langawi Naskýtá se jedinečná možnost hotelu pod plachtami a ještě k tomu v nadstandartní destinaci. Zažijte s námi nezapomenutelné zážitky na katamaránu po

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_126 Datum: 28.2. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

www.golfove-cesty.cz Nabídka golfového pobytu Turecko 17. 24.3.2012 S golfovým profesionálem Robertem Schovánkem Informace a rezervace

www.golfove-cesty.cz Nabídka golfového pobytu Turecko 17. 24.3.2012 S golfovým profesionálem Robertem Schovánkem Informace a rezervace Nabídka golfového pobytu Turecko 17. 24.3.2012 S golfovým profesionálem Robertem Schovánkem Informace a rezervace S-GUIDE, s.r.o., Erbenova 8, 602 00 Brno Tel: 515 917 119 GSM: 775 587 232 E-mail: dana.cernoskova@sguide.cz

Více

Situovaný v nadmořské výšce 1,800 m.n.m. je Club Med Avoriaz přímo nalepený na nádherně zasněžených stranách hor, přesto však s plně pěšky příchozí

Situovaný v nadmořské výšce 1,800 m.n.m. je Club Med Avoriaz přímo nalepený na nádherně zasněžených stranách hor, přesto však s plně pěšky příchozí Avoriaz FRANCIE Situovaný v nadmořské výšce 1,800 m.n.m. je Club Med Avoriaz přímo nalepený na nádherně zasněžených stranách hor, přesto však s plně pěšky příchozí cestou. Tento rodinný hotelový resort

Více

SLOVINSKO, CHORVATSKO - HOSPODÁŘSTVÍ

SLOVINSKO, CHORVATSKO - HOSPODÁŘSTVÍ SLOVINSKO, CHORVATSKO - HOSPODÁŘSTVÍ Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu Slovinsko, Chorvatsko - hospodářství

Více

Pro více informací kontaktujte Recepci nebo volejte linku 110.

Pro více informací kontaktujte Recepci nebo volejte linku 110. Wellness Každý, kdo si přeje udělat něco pro své tělo, mysl a duši, je v nejlepších rukou našeho okouzlujícího wellness salonu v Quisisana Palace. Pod zručnýma rukama našich kosmetických a masážních odborníků

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015

Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 správný cíl Vaší cesty Týden 22. 8. - 28. 8. 2015 Nejenom lavičky Václava Havla nacházejí svá místa po světě Hradec Králové se může pyšnit navíc i čerstvě otevřenou Galerií Václava Havla. Každý, kdo si

Více

Apartmánová rodinná usedlost

Apartmánová rodinná usedlost Apartmánová rodinná usedlost na vyžádání Cena zahrnuje: ubytování na uvedený počet nocí plné využití apartmánu venkovní posezení bazén připojení k internetu pojištění CK proti úpadku Kamenná usedlost s

Více

Apartmány Budin Blata 94 Vodice

Apartmány Budin Blata 94 Vodice Apartmány Budin Blata 94 Vodice Vodice leží na pobřeží Jaderského moře, při Jadranské magistrále,11 km severozápadně od Šibeniku první zmínka o městě ze 14.století, název Vodice vznikl od četných vodních

Více

v Praze a na Kokořínsku

v Praze a na Kokořínsku Na výletech s mobilem Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky v Praze a na Kokořínsku Co jsou virtuální naučné stezky? Jedná se o nový moderní způsob značení přírodních, kulturních a turistických

Více

Prezentace OREA HOTELS s.r.o. 18. 3. 2015 Praha

Prezentace OREA HOTELS s.r.o. 18. 3. 2015 Praha Prezentace OREA HOTELS s.r.o. 18. 3. 2015 Praha OREA HOTELS s.r.o. Společnost OREA HOTELS s.r.o. provozuje největší český hotelový řetězec OREA HOTELS & RESORTS. V současné době jej tvoří 16 hotelů po

Více

ŽELEZNÁ RUDA, HORIZONT H233 - WELLNESS BEAUTY

ŽELEZNÁ RUDA, HORIZONT H233 - WELLNESS BEAUTY ŽELEZNÁ RUDA, HORIZONT H233 - WELLNESS BEAUTY 3 - denní zájezd Wellness hotel se nachází na jižním svahu vrchu Pancíř, v nadmořské výšce 1100m v chráněné krajinné oblasti Šumava. Je umístěn uprostřed lesů

Více

Konference Semináře Firemní akce

Konference Semináře Firemní akce Konference Semináře Firemní akce OREA HOTEL IRIS *** Pálava - Pavlov Lokalita OREA Hotel IRIS stojí uprostřed vinařské vesnice Pavlov, rozložené na úpatí Pálavy, 60 km jižně od Brna směr Mikulov. Kapacita

Více

Vítejte v Club Med Hokkaido

Vítejte v Club Med Hokkaido Hokkaido Japonsko Hotelový resort situovaný v nadmořské výšce mezi 400 a 1000 m.n.m. v jehož okolí se nacházejí krásné, sněhem zaprášené, sjezdovky, které zaručí Vaši spokojenost od prvního momentu. Tento

Více

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice***

***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** ***Apartmán u moře za cenu bytu v Praze s využitím financování v České republice*** Specializujeme se na investice do apartmánů v dobrých lokalitách na španělském pobřeží, v blízké vzdálenosti od pláže

Více

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy.

STŘEDOČESKÝ KRAJ. Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. STŘEDNÍ ČECHY STŘEDNÍ ČECHY ČESKÁ REPUBLIKA STŘEDOČESKÝ KRAJ Zveme vás do největšího regionu České republiky, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti české metropole Prahy. Navštivte působivá místa

Více

Tešíme se na Vás. Tešíme se na Vás

Tešíme se na Vás. Tešíme se na Vás O nás Nesuchyně je vesnička ležící mezi královskými městy Rakovník a Slaný a je v polovině cesty mezi Prahou a lázeňským městem Karlovy Vary. Nachází se ve velmi pohostinné a klidné krajině s velkými možnostmi

Více