Výroční zpráva školy. školní rok 2009/2010. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí tel.: IČ:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva školy. školní rok 2009/2010. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608"

Transkript

1 Výroční zpráva školy školní rok 2009/2010 Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí tel.: IČ:

2 Údaje školy: název školy: Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75, zařazení do sítě škol: , poslední aktualizace pod č.j. 9089/2007 právní forma: příspěvková organizace IČ: IZO: kontakty: telefonní číslo: ová adresa: fax: vedoucí pracovník: ředitelka školy: PaedDr. Eva Faltysová hlavní činnost školy: výchova a vzdělávání součásti školy: Základní škola IZO Školní družina IZO Údaje zřizovatele: zřizovatel: Město Ústí nad Orlicí adresa: Sychrova 16, Ústí nad Orlicí, kontakty: vedoucí odboru školství, kultury a sportu: Mgr. Luboš Mikyska telefonní číslo:

3 Vzdělávací programy školy: Přípravná třída školní vzdělávací program pro přípravnou třídu, evidován pod č. j. 51/2009/RE ročník - školní vzdělávací program Škola pro všechny, evidován pod č. j. 31/2007/RE 4. a 5. ročník - školní vzdělávací program Základní škola, č.j / 96 2 školní družina - vzdělávací program Kdo si hraje, nezlobí, evidován pod č.j. 32/2007/RE. Ve výuce byly používány učebnice a pracovní sešity se schválenou doložkou MŠMT ČR č.j /95-22, některé texty si tvořily pedagogické pracovnice samy. Charakteristika školy: Základní škola se nachází v okrajové části města Ústí nad Orlicí zvané Kerhartice. Budova pochází z roku 1902, v letech prošla rozsáhlou rekonstrukcí při níž byly zřízeny šatny a hlavní vchod do budovy byl umístěn do klidnější a pro žáky bezpečnější ulice Školní. Výchovně vzdělávací práce se realizovala ve čtyřech učebnách umístěných v přízemí a prvním patře budovy. Učebny jsou nově vybaveny moderním nábytkem, který vyhovuje předepsaným hygienickým normám. K relaxačním účelům ve třídách dětem slouží odpočinkové koutky s kobercem, polštářky s pohovkami a o přestávkách byla využívána i tělocvičná herna. Jednotlivé učebny jsou vybaveny počítači, žáci si mohli ověřovat a doplňovat probírané učivo přímo v hodinách ve výukových programech. Šest z dvanácti instalovaných počítačů je připojeno k internetu. Pestrost výuky obohacovala i další audiovizuální technika magnetofony, zpětné projektory, televize, video. K zajištění výuky tělesné výchovy sloužila přilehlá sportoviště tělovýchovné jednoty Sokol Kerhartice tělocvična a travnaté fotbalové hřiště. V samotném areálu školy se tělovýchovné aktivity žáků odvíjely na zahradě, kde se nachází průlezky, antukové hřiště s basketbalovými koši a zrenovované pískoviště. Všechna sportoviště jsou pro žáky z bezpečnostního hlediska velmi dobře přístupná a prochází pravidelnými revizními kontrolami. Pro odpolední činnost školní družiny byla vyčleněna učebna v přízemí budovy, jejíž součástí je tělocvičná herna, knihovna pro žáky, počítače, televize a video. Zázemí školy doplňuje sborovna, ředitelna, kabinet, šatny a sociální zařízení. Pro žáky byl provoz školy zajišťován denně od hodin. Při ranním provozu dozor nad žáky zajišťovaly jednotlivé pracovnice školy, v době po vyučování se prolínala činnost školní družiny a některých odpoledních zájmových kroužků. Školní stravování včetně personálního zabezpečení zajišťovala mateřská škola. Obědy byly dováženy z mateřské školy a přímo v budově školy vydávány ve výdejně.

4 Přípravná třída: Ve školním roce 2009/10 naše základní škola zřizovala se souhlasem Krajského úřadu Pardubického kraje přípravnou třídu. Třída byla zřízena pro děti ve věku pěti a šesti let z města Ústí nad Orlicí a okolí, u kterých se předpokládalo, že zařazením bude vyrovnán jejich vývoj a lépe zvládnou přechod do první třídy základní školy. Na základě vyšetření školského poradenského zařízení byly pro každé dítě zpracovány individuální cíle vzdělávání tak, aby výchovné a vyučovací působení bylo co nejefektivnější. Výuka v přípravné třídě během celého školního roku probíhala pod vedením kvalifikované speciální pedagožky. Ranní i odpolední svoz dětí zajišťoval Český červený kříž Ústí nad Orlicí prostřednictvím své dopravní služby. Školská rada: Školská rada se schází pravidelně dvakrát ročně. Na jednáních schvaluje závazné školní dokumenty a společně s vedením školy se zabývá potřebami školy, řeší problematiku či aktuální otázky školství. Radu tvoří 6 členů za zřizovatele JUDr. Zdeněk Ešpandr a Ing. Vladislav Fajt, za pedagogy Alice Bauchelová a Lenka Náglová a za rodičovskou veřejnost Veronika Šimková a Silvie Voleská. Organizace výuky: V roce 2009/2010 se k ve škole vyučovalo 52 žáků s následující organizací: Přípravná třída samostatná 11 žáků, třídní učitelka Mgr. Petra Voláková 1. a 3. ročník ve spoji žáků, třídní učitelka Alice Bäuchelová 2. a 5. ročník ve spoji žáků, třídní učitelka Mgr. Renáta Bienová 4. ročník samostatný 12 žáků, třídní učitelka PaedDr. Eva Faltysová Školní družina: 23 žáků, vychovatelka Lenka Náglová Personální obsazení: PaedDr. Eva Faltysová ředitelka školy třídní učitelka 4. ročníku výchovná poradkyně Plný úvazek, absolventka Pedagogické fakulty Plzeň, obor 1. stupeň základní školy ( 1980, státní rigorózní zkouška Plzeň 1984 ), absolventka studia výchovného poradenství (Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové 2009 )

5 Mgr. Petra Voláková třídní učitelka přípravné třídy Plný úvazek, absolventka Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové (2005), obor 1. stupeň základní školy, speciální pedagogika Mgr. Renáta Bienová třídní učitelka 2. a 5. ročníku Plný úvazek, absolventka Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy Praha (2003), obor 1. stupeň základní školy Alice Bäuchelová třídní učitelka 1. a 3. ročníku Plný úvazek, absolventka Střední pedagogické školy Litomyšl, obor vychovatelství (1979) Lenka Náglová. vychovatelka školní družiny metodička prevence Úvazek 0,5 jako vychovatelka a souběžný pracovní poměr na úvazek 0,5 učitelka, absolventka Střední pedagogické školy Litomyšl, obor vychovatelství (1983) Pavlína Hrdinová školnice Plný úvazek Pracovnice na rodičovské dovolené: Mgr. Helena Vaňousová, učitelka Silvie Voleská, školnice Pedagogické vzdělávání: Semináře a školení v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků byly zaměřeny na získávání nových zkušeností ke zkvalitňování výchovně vzdělávacího procesu a řízení školy. Pedagogické pracovnice se zúčastňovaly dle zájmu a finančních možností školících akcí, které pořádalo Centrum celoživotního vzdělávání Pardubice, Národní institut pro další vzdělávání Praha a další akreditovaná pracoviště. Nedílnou součástí dalšího vzdělávání je průběžné doplňování pedagogické a další odborné literatury do učitelské knihovny, odebírání odborných periodik a jejich samostudium. Aktuální informace ze vzdělávání a z oblasti školství byly předávaly na pravidelných provozních a pedagogických poradách. Vzdělávací semináře: Doplňující studium pro kvalifikované výchovné poradce, 63 vyučovacích hodin únor květen, Centrum celoživotního vzdělávání Pardubice - E. Faltysová

6 Doplňující vzdělávání pro přípravnou třídu Společně to dokážeme leden červen, Univerzita Hradec Králové - P. Voláková Vzdělávání ICT Word březen, Litomyšl - A. Bäuchelová, L. Náglová Vzdělávání ICT Zpracování fotografie březen, Litomyšl - A. Bäuchelová, L. Náglová Archivace květen, Ústí nad Orlicí - E. Faltysová Zápis žáků do 1. ročníku a přípravné třídy: Pro příští školní rok bylo do 1. ročníku zapsáno 18 žáků, z toho čtyřem žákům byl ve správním řízení udělen odklad školní docházky. Do přípravné třídy bylo ze spádové oblasti města Ústí nad Orlicí a okolí zapsáno 9 dětí. Předpokládá se, že výuku bude i nadále zabezpečovat kvalifikovaná speciální pedagožka a svoz dětí bude zajišťován prostřednictvím dopravní služby Českého červeného kříže. Mezinárodní spolupráce: Dne 18. dubna 2007 byla mezi naší základní školou a polskou Szkolou Podstawowe ve Starym Waliszówe ( Základní školou ve Starém Vališově ) podepsána Smlouva o spolupráci. Obec Starý Vališov spadá pod polské město Bystrzyca Klodzka ( Bystřice Kladská ) a žáci obou škol jsou věkově stejně staří. Základní škola v Polsku je též málotřídní a výuka probíhá pouze na prvním stupni. Na přelomu září a října se uskutečnil čtyřdenní pobyt v Ekocentru Oucmanice. Na čtyřicet žáků z obou partnerských škol se účastnilo projektu, jehož cílem byla nejen ekologická výchova a vzdělávání, ale i společná komunikace a vzájemné poznávání. Projekt byl hrazen z Operačního programu přeshraniční spolupráce ČR PL. V červnu naši žáci s polskými kamarády navštívili město Kudowa Zdroj a prohlédli si muzeum hraček a papíru. Na dopravu bylo finančně přispíváno z programu Partnerství. I když spolupráce mezi školami není ještě nikterak dlouhá, už nyní je patrné, jak žáky i nás pedagogy společné návštěvy vzájemně obohacují a přispívají k bližšímu poznávání obou sousedních zemí.

7 Vzdělávání žáků : Žáci školy se vzdělávali podle výše uvedených učebních dokumentů, vyučovaným cizím jazykem byl jazyk anglický. Týdenní rozvrh vyučovaných hodin ve všech ročnících a v jednotlivých předmětech odpovídal předepsaným učebním programům. Ve školním roce 2009/10 prospěli všichni žáci, druhý stupeň povinné školní docházky odcházelo plnit 7 žáků pátého ročníku do Základní školy v Ústí nad Orlicí, Komenského ulice, jedna žákyně byla přijata na osmileté gymnázium v Ústí nad Orlicí. Hodnocení a klasifikace žáků probíhala kombinovaným způsobem, běžná klasifikace byla u integrovaného žáka doplňována slovním hodnocením. O výchově a vzdělávání svých dětí byli rodiče pravidelně informováni prostřednictvím žákovských knížek a notýsků a dále pak na pravidelných konzultačních a rodičovských schůzkách. V rámci tzv. výchovně vzdělávacích střed se žáci z jednotlivých tříd společně scházeli a se svými pedagogy tvořili náročnější výtvarné práce k výzdobě a propagaci školy, podnikali delší výlety do okolní přírody, konaly se sportovní turnaje, soutěže a exkurze. Při této práci se děti vzájemně setkávaly jak se svými sourozenci, tak s kamarády z ostatních tříd, což přispívalo k navozování atmosféry rodinného prostředí a k rozvoji příznivých interpersonálních vztahů ve škole. Nenásilnou formou se během roku do školní týmové práce začleňovali také žáci z přípravné třídy. Účastí v různých soutěžích a projektech mimo školu získávali žáci možnost porovnávat své schopnosti a dovednosti s vrstevníky ostatních škol. Průměrných výsledků dosáhli žáci ročníku v mezinárodní matematické soutěže Cvrček a Klokánek.V rámci dopravní výchovy byli dva naši žáci 2. ročníku oceněni v soutěži Bezpečné prázdniny s Ajaxem a jedna žákyně 4. ročníku obsadila druhé místo ve výtvarné soutěži Region Orlicko-Třebovsko očima dětí. Hospitační činnost: V ročníku byla hospitační činnost zaměřena na účinné zavádění školního vzdělávacího programu a na případné řešení vzniklých nedostatků, které mohou při zavádění z praxe vyplynout. Ve 4. a 5. ročníku se pozornost zaměřovala na soulad s cíli vzdělávacího programu Základní škola a nově byla stanovena hospitační činnost na komplexní práci se žáky přípravné třídy. Kromě tradiční formy výuky bylo vyučování zpestřováno moderními metodami a formami práce - projektovým vyučováním, prací ve dvojicích, ve skupinách, prací na počítačích a zařazováním relaxačních a oddychových tělovýchovných chvilek. Aktivní prací byli žáci vedeni k samostatnému myšlení a byly jim zadávány individuální úkoly tak, aby již během hodin docházelo k procvičení a utvrzení učiva. V průběhu sledovaných hodin dostávali žáci dostatek času i prostoru k vyjadřování vlastního názoru, k řešení problémových úkolů i pro samostatnou práci. Výuka byla ve většině hodin vedena správně, avšak někdy chybělo shrnutí učiva a závěrečné hodnocení včetně sebehodnocení. Rezervy byly nalezeny i v motivačních činnostech, neboť formálnost občas předčila aktivní a prožitkové učení. Pozitivem bylo respektování individuálních schopnosti žáků a je patrné, že informovanost pedagogů o oblast specifických poruch učení a chování se zvyšuje. Ve většině vyučovaných hodin byl vhodně kladen důraz na rozvoj čtenářské a počítačové gramotnosti. Přínosem byly uskutečněné besedy s ukázkami knih a časopisů, využívání nabídky Klubu mladých čtenářů a činnost školní knihovny. Počítačové vzdělávání v jednotlivých třídách probíhalo denně při výuce a pro zájemce navíc v odpoledním kroužku počítačové techniky.

8 Individuálně integrovaní žáci a nadaní žáci: Ve školním roce 2009/10 pokračoval v integraci jeden žák s diagnostikovanou specifickou poruchou učení. Byl pro něj vypracován individuální vzdělávací plán, nápravné reedukační činnosti a způsob hodnocení probíhalo podle doporučení a závěrů z vyšetření pedagogickopsychologické poradny Ústí nad Orlicí. V tomto školním roce jsme neměli výrazně nadané dítě, které by vyžadovalo individuální vzdělávací plán. Přesto byli na naší škole nadaní žáci vhodně motivováni. Jejich pracovní tempo a učení je rychlejší a proto se i aktivněji zapojovali do vyučovacího procesu. Během vyučovacích hodin řešili složitější a náročnější úkoly tak, aby byl zajištěn jejich pozitivní rozvoj. Prevence sociálně - patologických jevů Prevence sociálně patologických jevů u žáků probíhala na základě vypracovaného Minimálního preventivního programu, který se na naší škole zaměřuje především na tyto oblasti prevence: zdravý životní styl, záškoláctví, šikanu, vandalismus, rasismus, oblast lidských práv, patologické hráčství, užívání alkoholu a drog. Některé oblasti byly realizovány přímo v konkrétních projektech nebo besedách. V rámci dopravní výchovy žáci nižších ročníků celoročně pracovali s Ajaxovým zápisníkem a plnili požadované úkoly, někteří byli vyhodnoceni. Žáci 4.ročníku absolvovali cyklus vzdělávání na dopravním hřišti v Ústí nad Orlicí, kde také po ukončení složili teoretické i praktické zkoušky a obdrželi průkaz Cyklista. Pro žáky vyšších ročníků byla velmi přínosná účast na celostátním koncertu v O2 Areně v Praze, kde se s hlubokým citovým prožitkem setkali se svými hendikepovanými vrstevníky. I v minulém školním roce zhlédli žáci ukázky činnosti jednotlivých složek integrovaného záchranného systému, které se představovaly na náměstí v Ústí nad Orlicí. Všichni žáci školy byli zapojeni do celorepublikových projektů Zdravé zuby a Práva dětí. Iniciovány byly preventivní lékařské a stomatologické prohlídky dětí a v rámci zdravé výživy je naše škola zapojena do celostátní akce Školní mléko a Ovoce do škol. V dubnu se uskutečnil týdenní celoškolský projekt Žijeme zdravě se sportovními a ekologickými aktivitami doplněný o kulinářské dovednosti. Výukou i prakticky získávané zdravé životní návyky jsou stále upevňovány během vyučovacích hodin, o přestávkách i ve školní jídelně tak, aby se staly samozřejmou součástí běžného života žáků. Program environmentální vzdělávání, výchovy a osvěty I v minulém školním roce probíhala realizace environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty ( EVVO ). Je zaměřena především na změnu postoje k životnímu prostředí, což v praxi znamená vzbuzovat v dětech zájem o životní prostředí, pečovat o něj a chránit ho. K tomu naše škola využívala nejen nabídku různých vzdělávacích center, ale především blízké a názorné přírodní prostředí v okolí školy. Naše škola je již několik let členem sítě škol zabývající se ekologickou výchovou M.R.K.E.V., odebíráme a ve výuce využíváme podnětné náměty časopisu Bedrník. V rámci mezinárodního projektu ekologického vzdělávání se společně s polskou partnerskou školou uskutečnil čtyřdenní projekt v Ekocentru Paleta v Oucmanicích.

9 Během roku žáci upravovali živý plot, hrabali listí, kompostovali a pečovali o květiny nejen na zahradě, ale i v budově školy. Z finančního daru firmy Ekola Libchavy byly zakoupeny okrasné túje, které žáci v rámci ekologické výchovy vysázeli a průběžně ošetřovali. Důležitou součástí výuky byla samotná práce s přírodninami, jejich sběr a další konkrétní využívání (houby, byliny, listy, kameny apod.). V zimě se podnikaly vycházky do lesa se zásobami krmení pro zvěř. Na celoměstské akci Město v pohybu se žáci zapojili do zajímavých a poučných ekologických soutěží. Celoročně probíhal sběr papíru a plastových lahví pro firmu Ekola Libchavy a ve spolupráci s odborem životního prostředí MěÚ Ústí nad Orlicí byli sběrači oceněni. Úkoly Minimálního preventivního programu a EVVO jsou zapracovány ve školním vzdělávacím programu ( ŠVP ) a prostřednictvím mezipředmětových vztahů prolínají všemi učebními předměty. Realizují se také prostřednictvím náročnějších projektů. Realizované projekty: Projekty pro žáky 1. stupně škol města Ústí nad Orlicí: Pěvecká soutěž Zlatý slavík Šachový turnaj Učení nanečisto Kč Kč Kč Školní projekty: Žijeme zdravě ( celotýdenní projekt ) Den dětí Den plný hudby Kč Kč Kč Uvedené finanční částky poskytlo Město Ústí nad Orlicí a byly využity především na materiální zabezpečení a odměny soutěžícím. Po ukončení jednotlivých projektů se zpracovává zhodnocení a vyúčtování. Zájmové kroužky: Pro naše žáky děti mladšího školního věku se stále zaměřujeme především na oblast prevence. Snažíme se množstvím různých aktivit, netradičním pojetím výuky a individuálním přístupem ke každému žákovi nenásilně je seznamovat s různými formami činností a navíc přibližovat a doporučovat další možnosti jejich aktivního rozvoje. Během výchovně vzdělávacího procesu podporujeme a vyzdvihujeme žákovy kvality a dále nabádáme, aby i čas trávený v době po vyučování byl pro ně efektivní. Snažíme se, aby si každý z dětí dovedl vybrat právě takovou činnost či aktivitu, která ho baví, přináší mu radost a možná i v budoucnu pomůže ke zformování jeho profesního zaměření. Je obecně známo - jako výborná prevence sociálně patologických jevů funguje aktivní a smysluplné využívání volného času. Proto škola v době po vyučování poskytuje prostory pro další volnočasové činnosti dětí zájmové kroužky.

10 I přesto, že ve školním roce 2009/10 bylo žákům nabídnuto na devět zájmových kroužků, od října pracovaly pouze čtyři a zapojeno bylo 24 dětí. Vedoucími kroužků byli sami pedagogové, rodiče nebo bývalí žáci. Činnost zaštiťoval Dům dětí a mládeže v Ústí nad Orlicí a pravidelně se scházeli dle schváleného časového harmonogramu. předškoláček - vedla PaedDr. Eva Faltysová kroužek počítačový - vedla Mgr. P. Voláková kroužek dovedných rukou - vedla paní Lenka Červená aerobik vedla slečna Nikola Šulcová Další aktivity školy: Kromě vytyčených úkolů Minimálního preventivního programu a EVVO absolvovali žáci celé školy výcvik plavání a bruslení v Ústí nad Orlicí. Aktivně se zapojovali do kulturního života v naší městské části, žáci školy připravovali programy k různým veřejným vystoupením. V rámci celoměstské akce Město v pohybu vystoupili s hudebním pásmem na Mírovém náměstí v Ústí nad Orlicí, někteří se účastnili sportování v akci Fit rodina a Kamarád. Nacvičený kulturní program představili seniorům v Domě pokojného stáří v Kerharticích a na Dnu pro důchodce. Veřejnost se o činnosti školy dovídá prostřednictvím webových stránek školy, Informačního listu Města Ústí nad Orlicí, Orlických novin, kabelové televize OIK a informačního letáku pro veřejnost. V naší městské části pak svoji činnost, výrobky a výsledky ostatních aktivit pravidelně prezentovala ve výloze u obchodu. Před zápisem do 1. ročníku byl pro budoucí prvňáčky připraven Den nanečisto, kdy si zkusili dopolední vyučování a oběd přímo ve škole se svými staršími kamarády. Život školy je každoročně zaznamenáván ve školní kronice a v pečlivě vedené fotodokumentaci. Školní akce: Září: Třídní schůzka pro rodiče žáků 1. ročníku Světový den zdraví, ukázka záchranného integrovaného systému Pobyt v Oucmanicích, česko polská partnerská spolupráce Říjen: Beseda s Policií ČR Hudební představení Pavel Novák ml. Schůzka školské rady

11 Listopad: Kreativní centrum Magnet hrou Choceň Setkání s důchodci program pro seniory Výtvarná dílna malování na polštářky Šachový turnaj - projekt pro školy 1. stupně města UO Třídní schůzky Prosinec: Čertovské učení školní projekt Strom pro zvířátka Den plný hudby školní projekt Vánoční besídka Vyhodnocení sběru plastových lahví Učení nanečisto projekt pro budoucí prvňáčky Leden: Zápis žáků do 1. ročníku Výcvik bruslení kluziště v UO Hodina zpívání výchovný program Tříkrálová sbírka Únor: Zimní olympijské hry netradiční sportování na sněhu Dopravní výchova 4. ročník - teoretická část Strom pro zvířátka Výcvik plavání plavecký bazén v UO Březen: Cvrček, Klokánek mezinárodní matematická soutěž Pěvecká soutěž Zlatý slavík - projekt pro školy 1. stupně města UO Žijeme zdravě týdenní školní projekt Duben: Praha O2 Arena Chceme žít s vámi, setkání s hendikepovanými dětmi, charitativní koncert Divadelní představení Pohádky Třídní schůzky

12 Květen: Výchovný koncert Hudební nástroje Turnaj Mc Donald s cup ve fotbale UO Koncert v ZUŠ pro 1.a 2. ročník Den dětí školní projekt Zápis přípravná třída Schůzka školské rady Červen: Den dětí školní projekt Návštěva partnerské školy v Polsku Město v pohybu vystoupení žáků, ekologické soutěže, štafetový běh, vše na náměstí v UO Vystoupení pro seniory Dům pokojného stáří v Kerharticích Dopravní výchova v UO 4. ročník průkaz cyklisty Akademie ZŠ Komenského UO Školní výlet - Chrudim, Pardubice Tajný výlet a spaní ve škole Servisní služby školy: Základním článkem zařízení výchovy mimo vyučování je školní družina. ŠD však není pokračováním školního vyučování ani ho nikterak nenahrazuje. Hlavním posláním je zabezpečení zájmové činnosti, odpočinku a rekreace žáků. Vhodné střídání práce a odpočinku přispívá k odstranění únavy z předchozí školní činnosti, pomáhá uspokojovat a rozvíjet kulturní potřeby a rozmanité zájmy žáků. Činnost školní družiny vycházela z programu Kdo si hraje, nezlobí a rekreační aktivity se odvíjely na školní zahradě a hřišti (kopaná, vybíjená, průlezky, pískoviště) a na ekologických vycházkách. Žáci pomáhali i se sběrem plastových lahví, na zahradě hrabali listí a pečovali o přírodní prostředí v okolí školy. V zimním období se pak činnosti přesunuly do tělocvičny TJ Sokol a do místnosti školní družiny s aktivním využíváním přilehlé tělocvičné herny. Za příznivého počasí se uskutečňovaly pohybové hry na sněhu včetně soutěže ve sjezdu na bobové dráze. Na vánoční besídku si žáci připravili dramatizaci pohádky O pejskovi a kočičce a pro děti k zápisu do první třídy vyrobili upomínkové dárečky. V odpočinkové činnosti relaxovali při kreslení, čtení, zpěvu, poslechových nahrávkách a při práci na počítačích. V červnu se uskutečnil turnaj v přeskocích přes švihadlo. Během roku byla pravidelně využívána nabídka odpoledních filmových představení v Ústí nad Orlicí. Spolupráce se školami: Základní škola spolupracovala s málotřídními školami z okrsku (Jehnědí, Hnátnice a Písečná), se spádovou mateřskou školou a se školami 2. stupně města Ústí nad Orlicí. Spolupráce byla zaměřena především na výměnu zkušeností, jazykové vzdělávání, úkoly vytyčené Minimálním vzdělávacím programem a environmentálním vzděláváním. Sloužila nejen k porovnávání úrovně vědomostí, schopností a dovedností žáků jednotlivých škol, ale také k získávání zpětných informací o prospěchu a chování našich žáků na 2. stupni

13 nebo v jiných oblastech vzdělávání. Žáci 5. ročníku navštívili svoji budoucí školu v Ústí nad Orlicí, Komenského ulici v rámci Dne otevřených dveří. Se spádovou mateřskou školou se během roku uskutečnily vzájemné návštěvy žáků před zápisem do 1. ročníku a kulturní vystoupení v naší městské části. Většina budoucích prvňáčků navštěvovala v základní škole kroužek Předškoláček a společně jsme jezdili na plavání. Spolupráce s MěÚ Ústí nad Orlicí: Zástupci městského úřadu byli průběžně zváni na akce pořádané naší základní školou. Město Ústí nad Orlicí jako zřizovatel finančně zabezpečovalo provoz školního zařízení, dále finančně přispívalo na projekty, které škola organizovala. Město se též organizačně i finančně podílelo při zabezpečování výměnných návštěv mezi partnerskými školami v rámci mezinárodní spolupráce. Na odbor sociálních služeb městského úřadu se obracíme v souvislosti s řešením složitějších problémů dětí. Ředitelka školy je členkou školské komise zřízené při MěÚ v Ústí nad Orlicí a spolupráce se zřizovatelem je dlouhodobě bezproblémová. Spolupráce s rodiči a s dalšími organizacemi v regionu: Pro rodiče se pravidelně jedenkrát měsíčně konaly konzultační dny, kdy se mohli informovat o prospěchu a chování svých dětí. V listopadu a v dubnu se uskutečnily třídní schůzky, pro rodiče žáků 1. ročníku a přípravné třídy se konala navíc informativní schůzka již v září. Ve spolupráci s Pedagogicko- psychologickou poradnou v Ústí nad Orlicí jsou rodičům nabízeny i další programy a konzultace z oblasti vzdělávání a výchovy. Na velmi dobré úrovni je spolupráce s Občanským sdružením Havlíček v Kerharticích, ředitelka školy je členkou výboru. Škola společně se sdružením připravovala v naší městské části činnost a akce pro děti předškolního a školního věku. Sami rodiče se v rámci možností podíleli při organizování akcí pořádaných školou (příprava bobové dráhy, vedení kroužků). Během roku se spolupracovalo s Policií ČR a s Městskou policií, s Domem dětí a mládeže v Ústí nad Orlicí, Ekolou Libchavy, Českým červeným křížem, s tělovýchovnou jednotou Sokol Kerhartice a dalšími organizacemi. Kontrolní činnost provedená ve školním roce: Kontrola placení pojistného na veřejném zdravotní pojištění a dodržování ostatních povinností plátce pojistného ze dne Kontrola o stavu a zabezpečení BOZP a požární ochrany školy: průběžně probíhaly kontroly pověřenými pracovníky na úseku BOZP a PO Škola má zpracován plán kontrolní činnosti a pravidelně ve stanovených termínech předkládá výstupy z těchto kontrol internímu auditu MěÚ Provedené kontroly neshledaly v daných oblastech závady, opatření k nápravě nebyla uložena.

14 Opravy a udržování: V oblasti plánovaných oprav a udržování bylo provedeno: Oprava venkovní omítky a dlažby u šaten Výměna venkovních dveří u kůlen Oprava akumulačních kamen Oprava pískoviště na školní zahradě Kč Kč Kč Kč Finanční dar: Ekola Libchavy s.r.o. nákup okrasných dřevin, ekologická výchova zahrnuto v rozpočtu školy Kč Mimorozpočtové financování: Oprava havarijního stavu podlah v klubovně a jídelně - hrazeno zřizovatelem Kč Mezinárodní partnerský projekt čtyřdenní ekologický pobyt v Ekocentru Oucmanice fond Operační přeshraniční spolupráce ČR-PL Kč Příspěvek na dopravu Polsko fond Partnerství Kč Bezplatná výpomoc škole: Malování (chodba a školní družina) členové TJ Sokol Kerhartice Zhotovení stuh pro žáky 1. ročníku - firma Mediabros Ústí nad Orlicí

15 Koncepce a záměry školy: V rámci koncepčního rozvoje školy vypracovala firma Ing. Stránský Ústí nad Orlicí projektovou dokumentaci celé budovy. V příštích letech se plánuje využití především půdních prostor, které by sloužily nejen školnímu vzdělávání, ale i dalším veřejným aktivitám v naší okrajové části města. Ohledně finančního zabezpečení proběhly informativní schůzky s poradenským centrem pro přípravu projektů OHGS Ústí nad Orlicí ( Orlická hydrologická společnost ) a Městem Ústí nad Orlicí. Do budoucna se předpokládá předložit projekt na získání finančních prostředků z evropských fondů. Nadále pokračovat v tom, co se nám podařilo, dále se snažit a případně zlepšit: - vychovávat zdravě sebevědomé a slušné žáky, kteří umí vyslovit svůj názor a jsou schopni respektovat či přijmout názor druhého - dát žákům přiměřené komunikativní dovednosti v mateřském i cizím jazyce - rozvíjet počítačovou, matematickou i čtenářskou gramotnost - zavádět školní vzdělávací program, aktivně s ním pracovat, případně ho doplňovat - kvalitně připravovat žáky k přechodu na 2. stupeň povinné školní docházky - vytvářet atmosféru tvůrčí pohody a radosti z práce - předávat informace smyslovým a prožitkovým učením - individuálně pracovat s problémovými i nadanými žáky - pobývat v přírodě, organizovat přírodovědné, vlastivědné vycházky a exkurze - využívat sportovních ploch v okolí školy - zvýšit zájem žáků o mimoškolní aktivity, vhodně využívat volný čas - podporovat a analyzovat hodnocení a sebehodnocení žáků a školy - přesvědčovat rodiče o kvalitě vyučování ve spojených třídách - snažit se získat další žáky ke školní docházce v Kerharticích (nižší počet žáků ve třídě, rodinné prostředí školy apod.) - získávat zpětné informace o činnosti školy jako podklad k sebehodnocení (pedagogové, žáci, rodiče, dotazníky, rozhovory ) - preventivně působit a netolerovat vandalismus, násilí a šikanu mezi žáky - zajistit dostatek vedoucích k volnočasovým aktivitám v naší městské části

16 - zaměřit se na další spolupráci s rodiči, pokusit se zvýšit počet spolupracujících - aktivně pracovat s dětmi předškolního věku v přípravné třídě a jejich rodiči - aktivně pracovat s dětmi místní mateřské školy v kroužku Předškoláček - na základě zpracované projektové dokumentace připravit projekt k využití půdních prostor v rámci evropského financování V Ústí nad Orlicí dne Výroční zpráva projednána v: pedagogické radě dne školské radě dne Výroční zpráva předána: zřizovateli dne Zpracovala Eva Faltysová

17

Výroční zpráva školy. Školní rok 2012/2013. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608

Výroční zpráva školy. Školní rok 2012/2013. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608 Výroční zpráva školy Školní rok 2012/2013 Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608 Obsah 1. Údaje školy:... 1 2. Údaje zřizovatele:... 1 3. Vzdělávací

Více

Výroční zpráva školy. Školní rok 2010/2011. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608

Výroční zpráva školy. Školní rok 2010/2011. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608 Výroční zpráva školy Školní rok 2010/2011 Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608 Údaje školy: název školy: Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní

Více

Výroční zpráva školy. Školní rok 2013/2014. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608

Výroční zpráva školy. Školní rok 2013/2014. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608 Výroční zpráva školy Školní rok 2013/2014 Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608 Obsah 1. Údaje školy:... 1 2. Údaje zřizovatele:... 1 3. Vzdělávací

Více

Výroční zpráva školy. Školní rok 2014/2015. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608

Výroční zpráva školy. Školní rok 2014/2015. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608 Výroční zpráva školy Školní rok 2014/2015 Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608 Obsah 1. Údaje školy:... 1 2. Údaje zřizovatele:... 1 3. Vzdělávací

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 Č.j. 77/2008/R Základní údaje Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN 561 66 Těchonín 4 IČO: 70985995 Tel.: 465 635

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice za školní rok 2007/2008 a 2008/2009 Obsah: A. Struktura vlastního hodnocení školy B. Vyjádření

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

Výroční zpráva školy. Školní rok 2015/2016. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí tel.: IČ:

Výroční zpráva školy. Školní rok 2015/2016. Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí tel.: IČ: Výroční zpráva školy Školní rok 2015/2016 Základní škola Ústí nad Orlicí, Školní 75 Ústí nad Orlicí 562 04 tel.: 465 523 109 IČ: 75018608 Obsah 1. Údaje školy:... 1 2. Údaje zřizovatele:... 1 3. Vzdělávací

Více

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3)

Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Školní vzdělávací program pro školní klub (Příloha ŠVP č. 3) Č. j.: ZŠH/471/2018 Spisový znak: 1-2 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel

Více

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Štítary Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Obsah : 1. Analýza výchovně vzdělávací práce ve školním roce 2013/2014 2. Úkoly ve školním roce 2014/2015 3. Minimální preventivní

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

Základní škola Pravlov škola rodinného typu

Základní škola Pravlov škola rodinného typu Základní škola Pravlov škola rodinného typu Kreativní škola V příjemném prostředí a tvořivé atmosféře, moderními metodami, kreativním vzděláváním rozvíjíme osobnost a schopnosti všech žáků na jejich maximální

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

Plán práce školy na školní rok 2017/2018

Plán práce školy na školní rok 2017/2018 Plán práce školy na školní rok 2017/2018 1. Me sı c nı pla ny Září 6.9. 15,30 hod. schůzka s rodiči (seznámení s plány, organizací školního roku, informace k platbám) 14.9. Štafetový běh Emila Zátopka

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

KONCEPCE ROZVOJE ZŠ A MŠ V HOLASICÍCH. na období 2012 2015

KONCEPCE ROZVOJE ZŠ A MŠ V HOLASICÍCH. na období 2012 2015 KONCEPCE ROZVOJE ZŠ A MŠ V HOLASICÍCH na období 2012 2015 Brno, květen 2012 Obsah : I.. Úvodní informace II. Charakteristika školy III. Hlavní cíle školy 1. Oblast výchovně vzdělávací A: Předškolní vzdělávání

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 10 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 105 304/98-2083 Inspektorát č 10 Signatura: bj1bs104.doc Okresní pracoviště Chrudim INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Základní škola - Žďárec u Skutče,

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ludvíkovice, příspěvková organizace Ludvíkovice 68. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ludvíkovice, příspěvková organizace Ludvíkovice 68. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Ludvíkovice, příspěvková organizace 407 13 Ludvíkovice 68 Identifikátor školy: 6000764666 Termín konání inspekce:

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 153 215/98-11006 Inspektorát č 15 Signatura: vo3bs302 Okresní pracoviště Uh. Hradiště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Soukromá svobodná základní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

Koncepce rozvoje školy /2019

Koncepce rozvoje školy /2019 Základní škola Vintířov, okres SOKOLOV Koncepce rozvoje školy - 2015/2019 Ve spolupráci s pedagogickými pracovníky školy a členy školské rady zpracovala: Mgr.Marcela Kokešová, ředitelka školy Vintířov

Více

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16

6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 6. základní škola Cheb, Obětí nacismu 16 VÝROČNÍ ZPRÁVA Pedagogická rada projednala dne: 27. 09. 2012 Školská rada projednala dne: 11. 10. 2012 Mgr. Pavel Tomáš ředitel školy Charakteristika školy 6. základní

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

Výroční zpráva školy za rok 2006/2007

Výroční zpráva školy za rok 2006/2007 Výroční zpráva školy za rok 2006/2007 Název školy: Základní škola Hnátnice,okres Ústí nad Orlicí Adresa: Hnátnice 253 IČO : 70984913 Telefon: 465 548112 E-mail : zs.hnatni@worldonline.cz Škola sdružuje:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nový Jičín, Komenského 68. Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, Nový Jičín

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Nový Jičín, Komenského 68. Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, Nový Jičín Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Nový Jičín, Komenského 68 Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, 741 11 Nový Jičín Identifikátor školy: 600 138 135

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

Školní vzdělávací program pro školní klub

Školní vzdělávací program pro školní klub Školní vzdělávací program pro školní klub Ředitel : Mgr. Miloš Sobotka Zástupce ředitele : Mgr. Dana Černíková Vychovatelka školního klubu : Mgr. Petra Plšková Charakteristika, umístění a vybavení školního

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. Školní klub

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. Školní klub LAUDEROVA MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A GYMNÁZIUM PŘI ŽIDOVSKÉ OBCI V PRAZE Belgická 25, Praha 2, 120 00, tel. 246 080 784 5, www.lauder.cz, skola@lauder.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Školní klub IČ:

Více

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Štítary Plán práce školy na školní rok 2012/2013 Obsah : 1. Analýza výchovně vzdělávací práce ve školním roce 2011/2012 2. Úkoly ve školním roce 2012/2013 3. Minimální preventivní

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

Výroční zpráva činnosti

Výroční zpráva činnosti Výroční zpráva činnosti ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKĚ ŠKOLY V OLBRAMICÍCH za školní rok 2014/2015 Zpracovala Mgr. Sylva Hrušková. OBSAH 1. Úvod a charakteristika školy... 3 2. Přehled oborů vzdělání... 4 3.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014

Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Plán práce školy pro šk. rok 2013/2014 I. Organizace provozu školy ve

Více

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, 793 68 Dvorce, tel. 554745491 Výroční zpráva o činnosti školní družiny za školní rok 2013/2014 1.Základní charakteristika

Více

Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace, Babice 40 Šternberk PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE. Školní rok 2016/2017

Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace, Babice 40 Šternberk PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE. Školní rok 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Babice, příspěvková organizace, Babice 40 Šternberk PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE Školní rok 2016/2017 Výchovný poradce: Mgr Alena Pitnerová Ředitelka školy: Mgr. Marie

Více

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků

Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Koncepce rozvoje Základní školy s rozšířenou výukou jazyků Ladislava Coňka 40/3, 142 00 Praha 4-Písnice Zpracovala Mgr. Blanka Chýlová Praha, duben 2013 Obsah Úvod Silné stránky Slabé stránky Vize školy

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009 2010 Zpracovala: Mgr. Eva Motalová 1 OBSAH: 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací

Více

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Školní program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Školní program EVVO je nedílnou součástí a přílohou Školního vzdělávacího programu Schola Viva 1/2007 č. j. 5 457/2007-21 ŠKOLA PRO ŽIVOT.

Více

Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov. Janské Lázně 30. 6. 2009 Č.j. 34/09

Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov. Janské Lázně 30. 6. 2009 Č.j. 34/09 Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov Janské Lázně 30. 6. 2009 Č.j. 34/09 Výroční zpráva o činnosti základní školy Školní rok 2008/2009 Charakteristika školy: Základní škola a Mateřská

Více

ve školním roce 2017/2018

ve školním roce 2017/2018 Základní škola a mateřská škola Borkovany, okres Břeclav, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2017/2018 Zpracovala: RNDr. Michaela Bubíková 20. 9. 2018 Obsah: 1. Základní

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 123 097/98 11070 Inspektorát č 12 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: 123 097/98 11070 Inspektorát č 12 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 123 097/98 11070 Inspektorát č 12 Signatura: al3bs101 Okresní pracoviště Brno-venkov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Základní škola-1. stupeň Holasice,

Více

ROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLY

ROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLY Základní škola OSTRAVA, Gebauerova 8, příspěvková organizace ROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLY Školní rok 2012/2013 A: Závěry minulého školního roku B: Hlavní úkoly školního roku 2012/2013 1/ Výchova a vzdělání žáků

Více

Vlastní hodnocení školy 2007/2008

Vlastní hodnocení školy 2007/2008 Vlastní hodnocení školy 2007/2008 I. Úvod Hodnocení školy vychází ze zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném as jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhlášky č.15/2005

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Základní škola a Mateřská škola Ratíškovice Vítězná 701, 696 02 Ratíškovice Školní vzdělávací program pro školní družinu Č.j. 243/2015 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Adresa (sídlo) školy: Vítězná 701, 696 02 Ratíškovice

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Vilémov, okres Děčín. Adresa: Vilémov 140. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Vilémov, okres Děčín. Adresa: Vilémov 140. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Vilémov, okres Děčín Adresa: 407 80 Vilémov 140 Identifikátor školy: 600 076 202 Termín konání inspekce: 25. -

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce. Královéhradecký inspektorát. Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce. Královéhradecký inspektorát. Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov Školní 81, 542 25 Janské Lázně Identifikátor školy: 650 061 152 Termín konání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 042 110/99-5077 Signatura: ad2ns201 Oblastní pracoviště č. 4 Plzeň Okresní pracoviště Klatovy INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Zvláštní škola, Kašperské Hory, Bohdana

Více

Základní škola Radostice:

Základní škola Radostice: Základní škola Radostice: Plán práce pro školní rok 2018/ 2019 I. Výchova a vzdělávání Rozvíjet osobnost žáka k samostatnému myšlení a svobodnému rozhodování, aktivnímu přístupu k dalšímu vlastnímu rozvoji,

Více

Mateřská škola Štramberk Zauličí 185,742 66 Štramberk VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MŠ ZA ŠKOLNÍ ROK 2004-2005 Ve Štramberku dne 31.8.2005 Zpracovala: Pavla Bergerová Řídící učitelka MŠ Štramberk Zauličí Výroční

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola, Ježov, příspěvková organizace. 696 48 Ježov 50. Identifikátor školy: 600 115 526

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola, Ježov, příspěvková organizace. 696 48 Ježov 50. Identifikátor školy: 600 115 526 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola, Ježov, příspěvková organizace 696 48 Ježov 50 Identifikátor školy: 600 115 526 Termín konání inspekce: 21.

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace. Cejle 116, Batelov, IČO

Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace. Cejle 116, Batelov, IČO Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2011/2012

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Výroční zpráva o činnosti školní družiny Základní škola a Mateřská škola Chlum, okres Příbram Chlum 16, 262 93 Nalžovice telefon: 318 864 157, www.zsamschlum.cz, email: zsmschlum@volny.cz, IČO: 71000461 Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Více

Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov. Janské Lázně 29. 6. 2007 Č. j. 42/07

Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov. Janské Lázně 29. 6. 2007 Č. j. 42/07 Základní škola a Mateřská škola, Janské Lázně, okres Trutnov Janské Lázně 29. 6. 2007 Č. j. 42/07 Výroční zpráva o činnosti základní školy Školní rok 2006/2007 Charakteristika školy: Základní škola a Mateřská

Více

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Mgr. Andrea Chludilová, 2018 Vize: Vytvořit školu s kvalitními podmínkami pro rozvoj

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Bradlo, okres Chrudim. Dolní Bradlo 21, Horní Bradlo. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Horní Bradlo, okres Chrudim. Dolní Bradlo 21, Horní Bradlo. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Horní Bradlo, okres Chrudim Dolní Bradlo 21, 539 53 Horní Bradlo Identifikátor školy: 600 090 264 Termín konání

Více

Koncepce rozvoje. Mateřské školy Brandýs n. Labem Stará Boleslav, Riegrova Vypracovala: Mgr. Vladislava Stuchlíková

Koncepce rozvoje. Mateřské školy Brandýs n. Labem Stará Boleslav, Riegrova Vypracovala: Mgr. Vladislava Stuchlíková Koncepce rozvoje Mateřské školy Brandýs n. Labem Stará Boleslav, Riegrova 1621 Vypracovala: Mgr. Vladislava Stuchlíková Koncepce rozvoje Mateřské Školy Brandýs n. Labem Stará Boleslav, Riegrova 1621 I.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Čeperka, okres Pardubice. K. Světlé 75, Opatovice nad Labem. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Čeperka, okres Pardubice. K. Světlé 75, Opatovice nad Labem. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Čeperka, okres Pardubice K. Světlé 75, 533 45 Opatovice nad Labem Identifikátor školy: 600 096 360 Termín konání inspekce: 20.

Více

Základní škola Komořany, okres Vyškov, příspěvková organizace KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. na období let

Základní škola Komořany, okres Vyškov, příspěvková organizace KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY. na období let Základní škola Komořany, okres Vyškov, příspěvková organizace KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY na období let 2012 2017 Obsah: Úvod Oblast výchovně- vzdělávací Oblast materiálně- technická Oblast personální ÚVOD

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Český Krumlov, Plešivec II/391. Plešivec II 391, 381 01 Český Krumlov. Identifikátor školy: 600 058 778

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola, Český Krumlov, Plešivec II/391. Plešivec II 391, 381 01 Český Krumlov. Identifikátor školy: 600 058 778 Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola, Český Krumlov, Plešivec II/391 Plešivec II 391, 381 01 Český Krumlov Identifikátor školy: 600 058 778 Termín konání inspekce:

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Školní rok: 2014 2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DĚTMAROVICE, příspěvková organizace, DĚTMAROVICE 1002, 735 71 PŘEDKLADATEL: Mgr. PAVLA ZELENKOVÁ, ŠMP ZODPOVĚDNÁ OSOBA:

Více

PLÁN KONTROLNÍ A HOSPITAČNÍ ČINNOSTI 2018/2019

PLÁN KONTROLNÍ A HOSPITAČNÍ ČINNOSTI 2018/2019 Základní škola Ostrava Slezská Ostrava, Na Vizině 28, příspěvková organizace 555 558 699 e-mail: skola@zsvizina.com Celková kontrolní činnost: PLÁN KONTROLNÍ A HOSPITAČNÍ ČINNOSTI 2018/2019 Všichni vedoucí

Více

Roční plán EVVO. Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace,

Roční plán EVVO. Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, PSČ: 793 26, tel./fax 554 751 720, fax. ředitel. 554 753 162 IČO:00852619 e-mail

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Základní škola Chromeč, okres Šumperk. Výroční zpráva o činnosti školy. ve školním roce 2007/2008

Základní škola Chromeč, okres Šumperk. Výroční zpráva o činnosti školy. ve školním roce 2007/2008 Základní škola Chromeč, okres Šumperk Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2007/2008 Část I. Základní charakteristika školy 1. Základní škola Chromeč, okres Šumperk Chromeč 12, PSČ 78901 právní

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí. 28. října 329, Suchdol nad Lužnicí. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí. 28. října 329, Suchdol nad Lužnicí. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola T. G. Masaryka Suchdol nad Lužnicí 28. října 329, 378 06 Suchdol nad Lužnicí Identifikátor školy: 600 060 608 Termín konání inspekce:

Více

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace

Název a adresa právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení: Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace Školní vzdělávací program školního klubu ZŠ Bečov Školní vzdělávací program školního klubu je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb. 28 ods.1. Formuluje konkrétní cíle vzdělávání i jeho obsah, navrhuje odpovídající

Více

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA

Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Společně k úspěchu PŘÍLOHA PŘÍLOHA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SPOLEČNĚ K ÚSPĚCHU Č. j. 43/2017/ŘŠ Základní škola a Mateřská škola Nučice, okres Praha západ, příspěvková organizace, Kubrova 136 252 16

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Jedlová, okres Svitavy Jedlová 2. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Jedlová, okres Svitavy Jedlová 2. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Jedlová, okres Svitavy 569 91 Jedlová 2 Identifikátor školy: 600 100 341 Termín konání inspekce: 18. - 20. duben 2006 Čj.: ČŠI

Více

Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz

Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz Základní škola Vysočany, 679 13 Sloup v Mor.kr., okr. Blansko IČO: 62073435 t.č. 516435691 e-mail: zs.vysocany@tiscali.cz Vnitřní směrnice: ŠKOLNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY Obsah:

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ. Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice. Školní rok 2013/2014

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ. Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice. Školní rok 2013/2014 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 2013/2014 Zpracovala:Mgr. Irena Novotná OBSAH 1. Úvod 2. Cíl minimálního preventivního

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. ve školním roce 2015/2016

Výroční zpráva o činnosti školy. ve školním roce 2015/2016 Základní škola a mateřská škola Borkovany, okres Břeclav, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2015/2016 Zpracovala: RNDr. Michaela Bubíková V Borkovanech 29. 9. 2016

Více

Oblasti k získávání údajů k hodnocení školní práce. v MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené, Riegrova l. České Budějovice

Oblasti k získávání údajů k hodnocení školní práce. v MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené, Riegrova l. České Budějovice Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, České Budějovice, Riegrova ul. Oblasti k získávání údajů k hodnocení školní práce v MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené, Riegrova l České

Více

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí. ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLA PRO ŽIVOT č.j.291/07 Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍHO KLUBU ZÁKLADNÍ ŠKOLY J. VOHRADSKÉHO ŠLUKNOV, OKRES DĚČÍN Schváleno školskou radou 30. 8. 2017 2. verze Razítko: Mgr. Renata Sochorová, řed. školy

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Základní škola Rajhradice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Školní družina Obsah I. Identifikační údaje.. 3 II. Charakteristika ŠVP.. 4 Konkrétní

Více

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016

Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Hodnocení prevence rizikového chování školní rok 2015/ 2016 Prevence rizikového chování byla zaměřena na výchovu žáků ke zdravému životnímu stylu, na jejich osobnostní a sociální rozvoj, na rozvoj jejich

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Závišice. Závišice 110, 742 21 Kopřivnice. Identifikátor školy: 600 138 020

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Závišice. Závišice 110, 742 21 Kopřivnice. Identifikátor školy: 600 138 020 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Závišice Závišice 110, 742 21 Kopřivnice Identifikátor školy: 600 138 020 Termín konání inspekce: 13.

Více

Aby se žáci učili s radostí a elánem a aby učitelé i rodiče do školy chodili rádi. vize školy

Aby se žáci učili s radostí a elánem a aby učitelé i rodiče do školy chodili rádi. vize školy Základní škola, Liberec, Broumovská 847/7, příspěvková organizace Broumovská 847/7, 460 01, Liberec 6 IZO: 102 565 074 IČO: 656 423 68 KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY 2017-2022 Aby se žáci učili s radostí a elánem

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8,

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8, Plán práce školy na školní rok 2016/2017 1. Měsíční plány Září 8. 9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 26. 9. - Focení prvňáčků 23.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Masarykova základní škola Žalhostice, okres Litoměřice. Žalhostice 126, PSČ 411 01. Identifikátor školy: 600081842

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Masarykova základní škola Žalhostice, okres Litoměřice. Žalhostice 126, PSČ 411 01. Identifikátor školy: 600081842 Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Masarykova základní škola Žalhostice, okres Litoměřice Žalhostice 126, PSČ 411 01 Identifikátor školy: 600081842 Termín konání inspekce: 28. únor

Více

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 26/27 Mateøská škola Janákova Základní škola a Mateøská škola námìstí Interbrigády, Praha 6, Antonína Èermáka 6 Základní škola a Mateřská škola náměstí Interbrigády,

Více

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín čp. 154, 756 21 KATEŘINICE REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Renata Sušňová,

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Okresní pracoviště Žďár nad Sázavou INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Okresní pracoviště Žďár nad Sázavou INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 115 16/99-11073 Signatura: bk5as108 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Žďár nad Sázavou INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola Poděšín Poděšín/45,

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více