V ý r o č n í z p r á v a

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V ý r o č n í z p r á v a"

Transkript

1 V ý r o č n í z p r á v a Školní rok Základní škola Humpolec Husova 39 Název a adresa školy: Základní škola Humpolec, Husova 39 Husova Humpolec IČO :

2 Zřizovatel školy: Kraj Vysočina Jihlava IČO: Zařazení do sítě škol, předškolních zařízení a školských zařízení bylo provedeno s účinností od Změna zařazení na základě rozhodnutí náměstka ministra skupiny regionálního školství ze dne o metodických změnách ve vedení sítě škol, předškolních zařízení a školských zařízení byla provedena s účinností od Změna zařazení na základě žádosti školy ze dne o zřízení pomocné školy byla provedena s účinností od Změna zařazení na základě změny právní formy školy na příspěvkovou organizaci byla provedena s účinností od Změna zařazení na základě změny zřizovatele organizace byla provedena s účinností od , ve znění dalších změn schválených usnesením Zastupitelstva kraje Vysočina č.5/03/2003/zk ze dne Změna zařazení v souladu s ustanovením 8 odst. písm. c), d) a j) zákona č.56/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) byla řešena v Dodatku č. Zřizovací listiny ze dne Změna rozhodnutí ze dne : základní škole se zapisuje rámcový vzdělávací program 790D/0 Základní škola a dobíhající obor 790C/00 Základní škola s účinností od Změna rozhodnutí ze dne : základní škole se zapisuje rámcový vzdělávací program 790B/0 Základní škola speciální a dobíhající obor 79 0B/00 Pomocná škola s účinností od.9.200

3 Základní škola Humpolec, Husova 39 je umístěna v budově, která je majetkem Města Humpolec. Základní školu Humpolec navštěvují žáci z těchto okolních obcí: Brunka, Horní Rápotice, Hněvkovice, Jiřice, Krasoňov, Kaliště, Kletečná, Komorovice, Plačkov, Rozkoš, Senožaty, Speřice, Větrný Jeníkov, Vojslavice. Z těchto obcí je dobrá autobusová nebo vlaková dostupnost. V tomto školním roce byli žáci vyučováni ve třech ročnících vzdělávacího programu Zvláštní škola, šesti ročnících školního vzdělávacího programu Učíme se pro život a pěti ročnících vzdělávacího programu Pomocná škola. Dalších šest žáků mělo vypracovaný individuální vzdělávací plán na některé vyučovací předměty. Žáci byli umístěni ve čtyřech kmenových učebnách, což znamená, že ve všech třídách jsme pracovali v odděleních. Základní škola tedy využívá čtyři kmenové učebny a jednu místnost pro provoz školní družiny. Kmenové učebny jsou z větší části vybaveny potřebným zařízením,v tomto školním roce jsme opět zakoupili část nového nábytku, doplnili jsme třídy novými tabulemi a drobným mobiliářem. Vzhledem k častému opotřebení a poškození však přetrvává nutnost obměny dalšího zařízení do jednotlivých učeben. Dále škola využívá následující odborné učebny: počítačová učebna tělocvična upravená z bývalé třídy, cvičná kuchyně, dílna. Ve škole jsou i další pomocné prostory a vybavení: kabinet dílenského nářadí a materiálu na pracovní vyučování, kabinet sportovního náčiní, kabinet učebních pomůcek na půdě, sklad učebnic ve třídě, učitelská knihovna ve zvláštním kabinetě, sborovna, ředitelna, šatna a 3 prostory se sociálním zařízením. V areálu školy se dále nachází školní dvůr. Část, která byla upravena na záhony, je využívána na pěstitelské práce. Dvůr je využíván i na relaxační pobyt venku o přestávkách a na hry při pobytu žáků ve školní družině. Stravování žáků je zajištěno ve Školní jídelně Rodinka v téže budově jako škola. Tato jídelna není součástí školy.

4 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁNÍ, KTERÉ ŠKOLA VYUČUJE V Základní škole probíhala výuka podle následujících dokumentů:. Vzdělávací program Zvláštní škola, schválený MŠMT ČR, pod číslem jednacím /9722 dne jako učební dokument pro zvláštní školy ve smyslu 39 odst. zákona č.258/996sb. s platností od Vzdělávací program Pomocná škola a přípravný stupeň PŠ, schválený MŠMT ČR pod číslem jednacím /9722 s platností od jako učební dokument ve smyslu 39, odst. školského zákona. 3. Školní vzdělávací program Učíme se pro praktický život, vycházející z Rámcového vzdělávacího programu pro žáky s lehkým mentálním postižením. Součástí všech vzdělávacích programů jsou i učební plány.

5 Upravené učební plány pro vzdělávací program ZVLÁŠTNí ŠKOL Y, čj /99722, s platností od Předmět Ročník Český jazyk ') Prvouka Vlastivěda Přírodověda Občanská výchova Dějepis Zeměpis Matematika Přírodopis 2 2 Fyzika Chemie Hudební výchova Výtvarná výchova Rýsování Pracovní vyučování Tělesná výchova ' Řečová výchova Doplňovací hodiny Disponibilní dotace ") Týdenní časová dotace *) Navýšené hodiny ve 3. až 5. ročníku mohou být využity k posílení předmětu Český jazyk nebo předmětů speciálně pedagogické péče. **) Disponibilní dotaci v 6. až 9. ročníku lze využít na zvýšení povinné 'hodinové dotace některého povinného předmětu, na zvýšení hodinové dotace některého předmětu s jeho současnou integraci s jiným předmětem, na zařazení volitelného nebo dalšího volitelného předmětu, na zvýšení dotace některého volitelného předmětu.

6 Upravené učební plány pro vzdělávací program POMOCNÉ ŠKOLY, čj /99722, s platností od Předmět Ročník Čtení') Psaní *) Počty Věcné učení Smyslová výchova Pracovní a výtvarná výchova Tělesná výchova Hudební výchova Řečová výchova Disponibilní dotace ") 2 Volitelný předmět Týdenní časová dotace *) Navýšené hodiny ve 3. až 5. ročníku mohou být využity k posílení předmětu Čtení nebo Psaní, případně předmětů speciálně pedagogické péče. **) Disponibilní dotaci v 6. až 9. ročníku lze využít na zvýšení povinné hodinové dotace některého povinného předmětu, na zvýšení hodinové dotace některého předmětu s jeho současnou integrací s jiným předmětem, na zařazení volitelného nebo dalšího volitelného předmětu, na zvýšení dotace některého volitelného předmětu.

7 Rámcový učební plán Učíme se pro praktický život Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory.r. 2.r. 3.r. 4.r. 5.r. 6.r. 7.r. 8.r. 9.r. Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk + + Komunikační výchova Cizí jazyk Matematika a její aplikace Matematika Informační a komunikační technologie Člověk a jeho svět Člověk a společnost Člověk a příroda Rýsování Práce s PC Prvouka Přírodověda, vlastivěda Dějepis Výchova k občanství Přírodopis Zeměpis Fyzika Chemie Umění a kultura Hudební v. Výtvarná v. Člověk a zdraví V. ke zdraví Tělesná v. Člověk a svět práce Průřezová témata Disponibilní čas.dotace Volitelné p. SpPg předměty Doplňovací h Pracovní vyučování Časová dotace ročníku Celková povinná časová dotace.st. = 8 h 2.st. = 22 h Poznámky: Využití disponibilní časové dotace posílení časové dotace jednotlivých vzdělávacích oblastí a vzdělávacích oborů dle potřeb výuky v jednotlivých ročnících viz poznámky u jednotlivých vyučovacích předmětů vytvoření volitelných předmětů navazujících na příslušnou vzdělávací oblast zařazení předmětů speciálněpedagogické péče dle potřeb žáků a možnosti školy zařazení nových navazujících předmětů

8 PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ PROVOZU ŠKOLY Pedagogičtí pracovníci školy: 7 učitelů z toho 6 učitelů plný pracovní úvazek učitel částečný pracovní úvazek vychovatelka školní družiny částečný pracovní úvazek 3 asistentky pedagoga částečné pracovní úvazky Kvalifikovanost pedagogických pracovníků: 4 vyučující s kvalifikací speciální pedagogika ukončené vysokoškolské studium vyučující s kvalifikací pro 2.stupeň ZŠ, bez SpPg, ale mnohaletá praxe ve spec. školství vyučující s kvalifikací vychovatelství pro ZŠ a dokončeným studiem speciální pedagogiky pro školní družiny, dokončeno bakalářské studium učitelství SpPg vyučující s dokončeným studiem učitelství pro SŠ, mnohaletá praxe na OU vychovatelka s kvalifikací SpPg ukončené vysokoškolské studium asistentka pedagoga se středoškolským vzděláním a kvalifikací SpPg l asistentka pedagoga s kvalifikací speciální pedagogika pro učitelství na ZŠ l asistentka pedagoga s kvalifikací učitelství na II.stupni ZŠ Provozní pracovníci školy Školník pracovník na částečný pracovní úvazek Uklízečka 2 pracovnice na částečný pracovní úvazek Administrativní pracovnice pracovnice na částečný pracovní úvazek

9 NOVĚ ZAŘAZENÍ ŽÁCI Ve školním roce byli do Základní školy Humpolec, Husova 39 nově zařazeni 2 žáci. Do.ročníku byla zařazena žákyně. Do 6. ročníku byl zařazen žák. Jeden žák byl do školy zařazen na počátku školního roku, žákyně byla zařazena v pololetí školního roku. POČTY ŽÁKŮ Na počátku školního roku bylo v ZŠ Humpolec, Husova 39 umístěno 37 žáků. Rozdělení podle ročníků bylo následující:.ročník 0 žáci 2.ročník 4 žáci 3.ročník 2 žáci 4.ročník 2 žáci 5.ročník 5 žáků 6.ročník 7 žáků 7.ročník 3 žáci 8.ročník 6 žáků 9.ročník 7 žáků 0.ročník žák ROZDĚLENÍ ŽÁKŮ DO TŘÍD Žáci byli rozděleni do pěti tříd tak, aby počty žáků ve třídách alespoň částečně vyhovovaly limitům vyhlášky o speciálních školách a psychohygienickým požadavkům na výuku mentálně postižených dětí. Všechny třídy pracovaly v odděleních, což u dětí mentálně postižených je nejen náročné pro vyučující, ale hlavně velmi obtížné pro práci samotných dětí..třída:.roč. +2.roč. + 5.roč. + PŠ 2.třída: 3.roč. + 4.roč. + 6.roč. 3.třída: 8.roč. + PŠ 4.třída: 7.roč. + 9.roč. 9 žáků žáků 8 žáků 9 žáků V průběhu školního roku došlo ke změnám v počtu žáků: žák přistěhování z jiných míst žák přeřazení ze ZŠ v průběhu škol.roku Nárůst byl tedy 2 žáci. V průběhu školního roku odešli 3 žáci. Školní rok byl tedy ukončen s 36 žáky.

10 V Základní škole učitelé pracovali nejen se žáky pouze s lehkým mentálním postižením, ale i s kombinacemi dalších vad: žáci: mnohočetné vady žák: těžší mentální postižení, vada řeči, triparéza končetin, indikace PŠ 2 žáci: těžší mentální postižení, vada řeči, indikace PŠ 2 žáci: těžší mentální postižení, indikace PŠ žák: sluchové postižení žák: zrakové postižení, tělesné postižení, poúrazová epilepsie žáků: poruchy chování, psychiatrická léčba V průběhu roku došlo ke změně indikace 3 žáků z lehkého na středně těžké mentální postižení se zařazením do výuky podle osnov PŠ. ÚDAJE O PROSPĚCHU A CHOVÁNÍ ŽÁKŮ Klasifikace chování žáků byla následující: Chování: Na konci školního roku byly uděleny 4 pochvaly za vzornou přípravu a chování. Na konci školního roku bylo 5 žáků klasifikováno sníženým stupněm z chování. Byly uděleny 4 důtky ředitele školy a 4 důtky třídního učitele. Prospěch: Závěrečná klasifikace prospěchu žáků proběhla takto: Speciální š. : 5 žáků pokračuje ve výuce podle osnov PŠ.stupeň ZŠ : 4 žáci prospěli s vyznamenáním 7 žáků prospělo 2.stupeň ZŠ : 5 žáků prospělo s vyznamenáním 20 žáků prospělo Přijímací řízení: Na SOU se přihlásilo a bylo přijato 7 žáků. Na OU (PrŠ) se přihlásil a byl přijat žák. 9.ročník ukončilo 6 žáků, získali základní vzdělání. 0.ročník ukončili 2 žáci, žákyně získala základní vzdělání, žák získal základy vzdělání. Školní docházku tedy ukončilo celkem 8 žáků.

11 INSPEKCE V Základní škole Humpolec, Husova 39 proběhly v tomto školním roce 2 kontroly a inspekce ČŠI. 3., 5. a Veřejnosprávní kontrola hospodaření s veřejnými prostředky Zjištěné nedostatky byly odstraněny ve lhůtě do a vedoucí kontrolní skupiny byla podána zpráva o přijetí opatření k odstranění nedostatků dne Veřejnosprávní kontrola kontrola vedení dokumentace, kontrola evidence ve školní matrice a kontrola plnění povinností ředitelky Kontrolou nebyly zjištěny žádné nedostatky Kontrola pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, provádění nemocenského pojištění a plnění povinností vdůchodovém pojištění. Kontrolou nebyly zjištěny žádné nedostatky Kontrola plateb pojistného na všeobecné zdravotní pojištění a dodržování ostatních povinností plátce pojistného u VZP. Kontrolou nebyly zjištěny žádné nedostatky DALŠÍ ŽÁKOVSKÉ AKTIVITY Zájmové kroužky, nepovinné předměty: Práce s počítačem, internet 5 x týdně Výuka náboženství probíhala společně se žáky ZŠ Humpolec, Hálkova ul. Dále žáci navštěvovali kroužky při Středisku volného času při ZŠ Hradská a obory v Základní umělecké škole. Individuální práce se žáky: Učitelé pracovali s jednotlivými žáky také individuálně podle doporučení Pedagogickopsychologické poradny v Pelhřimově: individuální logopedická péče 2 žáci individuální péče 2 žáci doučování českého jazyka a matematiky dle potřeby a zájmu žáků Pro vycházející žáky a jejich rodiče byly uspořádány tyto akce: beseda pro rodiče vycházejících žáků o volbě povolání ve spolupráci s Úřadem práce v Pelhřimově beseda pro vycházející žáky o volbě učebních oborů spolupráce s ÚP Pelhřimov, OU Černovice a OU Třešť exkurze na Úřad práce v Pelhřimově ročník návštěva na Dni otevřených dveří Obchod.učiliště Humpolec , 9.ročník exkurze do SOU a OU v Třešti dne , 9.ročník exkurze do SOU a U stavebního Humpolec , 9.ročník exkurze do SOU a OU v Černovicích , 9.ročník

12 KULTURNÍ AKCE Dětské divadelní pořady pro žáky.stupně: Králíci z klobouku Dlouhý, Široký a Bystrozraký Obušku, z pytle ven Vánoce s kamarády Poznáváme všemi smysly O perníkové chaloupce Pohádky o Káče O pejskovi a kočičce Velikonoce aneb Jaro vítej Jak Beruška o sedmou tečku přišla Jak se čerti ženili Horácké divadlo Jihlava Zakletá princezna Vzhůru do oblak film Pořady pro žáky 2.stupně: Abeceda trampingu Don Quichote de la Ancha Avatar film Pořady pro všechny žáky: ukázky práce Policie ČR Třídíme odpad Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Společenské přešlapy koncert orchestru ZUŠ akce Třídíme odpad Botanická zahrada Další kulturní akce pro žáky: zdobení školního vánočního stromku na Horním náměstí společná akce všech humpoleckých škol, besedy v Městské knihovně po jednotlivých třídách 2 x měsíčně návštěvy výstav v Městském kulturním středisku práce na PC v Městské knihovně nižší ročníky pravidelné žákovské výpůjčky knih v rámci výuky exkurze na školní statek 4 x ročně účast žáků na oslavě Dne Země v Pelhřimově dne školní besídka vánoční s nadílkou sponzorů, na ukončení školního roku, Hrátky účast na setkání škol jihlavského kraje účast 0 žáků a 2 učitelé školní výlet : , Veselý Kopec, Havlíčkův Brod účast žáků ve 3 výtvarných soutěžích

13 SPORTOVNÍ AKCE výuka plavání pro žáky 3. a 4.ročníku školní kolo SHM žáků spec. škol v týdnu od 0.5. do účast na okresním kole SHM žáků spec. škol žáků účast na krajském kole SHM žáků spec. škol žákyně sportovní den školy školní sportovní soutěže průběžně DALŠÍ AKCE PRO ŽÁKY přednáška a praktické školení První pomoc do škol I.část zdravotní a požární školení První pomoc do škol II.část ukázky práce hasičů, areál Zlaté podkovy cvičení PO ve spolupráci s IZS DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ A ZAMĚSTNANCŮ ŠKOLY: Jak s dětmi na pozemních komunikacích 2 učitelé Vulgární agresivita učitel Poruchy plynulosti řeči u dětí učitel Agrese, šikana dynamika procesu řešení učitel Tvorba ŠVP 2 učitelé Psychohygiena učitele aneb Jak předejít vyčerpání učitel Jak s dětmi na pozemních komunikacích 8 učitelů Poruchy plynulosti řeči u dětí II. 2 učitelé Finanční gramotnost učitel PROVOZNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Spisová služba pracovník EU peníze do škol pracovník Školská legislativa pracovník Spisová služba 2 pracovníci EU peníze do škol pracovník Instruktáž o vedení spisové služby pracovník Podpora systému primární prevence soc.patol. jevů pracovník PRAXE STUDENTŮ VE ŠKOLE: V tomto školním roce opět vykonávali praxi ve škole studenti učitelských i neučitelských oborů vysokých a vyšších odborných škol se zaměřením na práci s žáky a klienty s různými zdravotními handicapy. Studenti byly vždy seznámeni s problematikou práce se žáky s mentálním postižením a po instruktáži se zapojili do práce jako asistenti pedagoga ve třídě, popř. jako asistenti zdravotně znevýhodněných žáků náslech studentky PF, obor speciální pedagogika souvislá praxe studentky PF, obor spec.pedagogika souvislá praxe studentky UJAK, obor spec.pedagogika souvislá praxe 3 studentů VOŠ sociální zápočtová praxe studentky PF UK

14 Výroční zpráva byla projednána a schválena na pedagogické radě dne Zpráva byla dána k projednání a schválení školské radě. Humpolec Vypracovala: Mgr.Božena Janáková řed.školy

Školní rok 2012-2013 Základní škola Humpolec Husova 391

Školní rok 2012-2013 Základní škola Humpolec Husova 391 V ý r o č n í z p r á v a Školní rok 00 Základní škola Humpolec Husova 9 Název a adresa školy: Základní škola Humpolec, Husova 9 Husova 9 960 Humpolec IČO : 70844585 Zřizovatel školy: Kraj Vysočina Jihlava

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne Základní škola a Mateřská škola Benešov nad Ploučnicí, příspěvková organizace IZO 600076211 Dodatek č. 1 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání vydán dne 1. 9. 2007 Úprava ŠVP pro školní rok

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova

Vyučovací 1. 2. 3. 4. 5. Celkem. Prvouka 2 2 2 - - 6 Přírodověda - - - 1 2 3 Vlastivěda - - - 2 1 3 Hudební výchova 1 1 1 1 1 5 Výtvarná výchova 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 UČEBNÍ PLÁN - 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace (20) Informační a komunikační technologie (1) Člověk a jeho svět (12) Umění a kultura

Více

TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení

TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZV Název programu: TVOŘIVÁ ŠKOLA Škola tvořivého učení a demokratického myšlení V Litvínově dne 1.9.2015..... Mgr. Pavla Tomášová, ředitelka školy OBSAH ŠVP 1. Identifikační

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Učební plán - 1. stupeň

Učební plán - 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace Informační a komunikační technologie Člověk a jeho svět Umění a kultura (1) (1) Vyučovací předmět 1. Český jazyk a literatura (35)

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola Chodov, Nejdecká 254, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola Chodov, Nejdecká 254, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní rok 2014/2015 Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola Chodov, Nejdecká 254, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní rok 2014/2015 Výroční zpráva školní rok 2014/2015 1 1. Úvod Ředitelka Základní školy Chodov,

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 2

Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Název ŠVP: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání, č.j. 07/239 Škola: Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Ředitelka školy: PhDr. Ivana Křížková

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2016 1997-2017 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Učební plán pro ročník ZŠ Sever

Učební plán pro ročník ZŠ Sever Učební plán pro 1. 5. ročník ZŠ Sever Vzdělávací oblast (šk. rok 2008/2009-2012/2013) Ročník Předmět 1. 2. 3. 4. 5. Min. čas.dotace Dispon. hodiny Jazyková komunikace Český jazyk 8+1 7+1 8+1 6+2 6+1 35

Více

Základní škola Opava, Slezského odboje 5, příspěvková organizace. Učební plán pro ZŠS RT od 2010 /2011

Základní škola Opava, Slezského odboje 5, příspěvková organizace. Učební plán pro ZŠS RT od 2010 /2011 Vzděl. Obl. Učební plán pro ZŠS RT od 2010 /2011 ROČNÍK Vzděl. Obory 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Rozumová výchova 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 30 Člověk a Řečová komunikace výchova 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 20 Člověk

Více

Učební plán pro 1. 5. ročník ZŠ Sever

Učební plán pro 1. 5. ročník ZŠ Sever Učební plán pro 1. 5. ročník ZŠ Sever Vzdělávací oblast (šk. rok 2008/2009-2012/2013) Ročník Předmět 1. 2. 3. 4. 5. Min. čas.dotace Dispon. hodiny Jazyková komunikace Český jazyk 8+1 7+1 8+1 6+2 6+1 35

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠTERNBERK

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠTERNBERK ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠTERNBERK zpracovaný podle RVP ZV a přílohy ZV_LMP č.j. 15523/2007-22 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŠTERNBERK, OLOMOUCKÁ 76, ŠTERNBERK 785 01 Motto: Každé poznání vychází ze srdce,

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

školní rok 2006/2007

školní rok 2006/2007 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2006/2007 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2017 1997-2018 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

PŘÍLOHA: Učební plány

PŘÍLOHA: Učební plány PŘÍLOHA: Učební plány PŘÍLOHA: Učební plán 1 Celkový 1. stupeň Vzdělávací oblasti (obory) ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace 30 + 3 47 Český jazyk a literatura 21 38 Anglický jazyk 9 + 3 9 Konverzace

Více

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika Úprava č. 3 4. Učební plán (úpravy modře, změny zvýrazněny žlutě) 4.1 Učební plán pro 1. stupeň 1. stupeň Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory 1. 2. 3. 4. 5. ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY .Učební plány:.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok za školní rok

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok za školní rok Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2007-2008 za školní rok 1997 98 dle 10 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb. dle 17 e) odst. 2 zákona č. 564/90 Sb. ve znění platných novel Název školy: Základní

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

Vyučovací předmět Matematika V 3., 4., 5., 6. a 9. ročníku je tento předmět posílen o jednu hodinu týdně.

Vyučovací předmět Matematika V 3., 4., 5., 6. a 9. ročníku je tento předmět posílen o jednu hodinu týdně. III. Učební plán 1. Učební plán pro třídy a skupiny s rozšířenou výukou anglického jazyka Poznámky k učebnímu plánu Vyučovací předmět Český jazyk Tento předmět je posílen o jednu hodinu v 1., 2., 3., 5.,

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

Zák adní škola Nové Město na Moravě, Malá 154

Zák adní škola Nové Město na Moravě, Malá 154 Základn Zák adní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 7/8 Nové Město na Moravě, 98 Zpracoval: Mgr Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY , Neprobylice 18, Třebíz 273 75 (dříve Dr. Streda College, střední škola, Kvílice 38, Třebíz 273 75) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2013 2014 Zpracovala Mgr. Jarmila Hejtmánková, ředitelka školy dne 24.

Více

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2.1. Charakteristika školy Umístění a vybavení školy Naše Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Pionýrů 2352, Frýdek-Místek, příspěvková organizace se

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2013 1997-2014 98

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2013 1997-2014 98 Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2013 1997-2014 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

Školní vzdělávací program: Škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program: Škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Školní vzdělávací program: Škola pro život Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola: Základní a Mateřská škola Štěkeň, okres Strakonice Učební plán 1. stupeň 1. - 5. ročník oblasti předměty

Více

Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. třídě a o 2 hodiny ve 3. třídě.

Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. třídě a o 2 hodiny ve 3. třídě. III. Učební plán 1. Učební plán 1. stupeň Poznámky k učebnímu plánu pro 1. stupeň Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. třídě a o 2 hodiny ve 3. třídě. Vyučovací

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace 4 Učební plán Školní vzdělávací program 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 1. 2. 3. 4. 5. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2007/2008 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Český jazyk a literatura (7) Anglický jazyk Matematika (3)

Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Český jazyk a literatura (7) Anglický jazyk Matematika (3) 1 Učební plán Učební plán pro 1. stupeň Vzdělávací oblast Vyučovací předmět 1. 2. 3. 4. 5. Celkem (z toho z disponibilních) Český jazyk a literatura 8 9 8 8 7 40 (7) Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 Matematika

Více

Základní škola a Mateřská škola Oudoleň. Výroční zpráva. o činnosti školy ve školním roce 2006/2007

Základní škola a Mateřská škola Oudoleň. Výroční zpráva. o činnosti školy ve školním roce 2006/2007 Základní škola a Mateřská škola Oudoleň Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2006/2007 1. Základní údaje o škole 1.1 Škola Název: Základní škola a Mateřská škola Oudoleň Adresa: Oudoleň 123,

Více

Výroční zpráva 2009/2010

Výroční zpráva 2009/2010 Výroční zpráva 2009/2010 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Český jazyk a literatura (5) Anglický jazyk Matematika (3)

Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Český jazyk a literatura (5) Anglický jazyk Matematika (3) Učební plán Učební plán pro 1. stupeň Vzdělávací oblast Vyučovací předmět 1. 2. 3. 4. 5. Celkem (z toho z disponibilních) Český jazyk a literatura 8 9 8 8 7 40 (5) Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 Matematika

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č 15 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 153 215/98-11006 Inspektorát č 15 Signatura: vo3bs302 Okresní pracoviště Uh. Hradiště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Soukromá svobodná základní

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Obsah: 1. Základní charakteristika školy 2. Údaje o

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

oblasti předměty 1.roč. 2.roč. 3.roč. 4.roč. 5.roč. součet 46 Český jazyk a lit komunikace

oblasti předměty 1.roč. 2.roč. 3.roč. 4.roč. 5.roč. součet 46 Český jazyk a lit komunikace Učební plán 1. stupeň 1. - 5. ročník oblasti předměty 1.roč. 2.roč. 3.roč. 4.roč. 5.roč. součet Jazyk a jazyková 46 Český jazyk a lit. 6 8 7 8 8 37 komunikace Cizí jazyk (AJ) 3 3 3 9 25 Matematika 5 5

Více

Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, příspěvková organizace ul. Školní, č.p. 2520, 470 05 Česká Lípa

Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, příspěvková organizace ul. Školní, č.p. 2520, 470 05 Česká Lípa UČEBNÍ PLÁN Učební plán pro 1. stupeň Vzdělávací oblast Vyučovací předmět 1. 2. 3. 4. 5. ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace Informační a komunikační technologie Český jazyk

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č. 06 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Speciální školy pro mentálně postiženou mládež

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č. 06 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Speciální školy pro mentálně postiženou mládež Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 066 624/98-4031 Inspektorát č. 06 Signatura: af6os101 Okresní pracoviště Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Speciální školy pro mentálně

Více

7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2014/2015

7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2014/2015 7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2014/2015 Učební plán ŠVP - I. stupeň Vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předměty I. stupeň 1. 2. 3. 4. 5. 1. - 5. ročník

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČ:60611278 zřizovatel školy:obec Šťáhlavy, Masarykova

Více

Poznámky k učebnímu plánu pro 1. stupeň v běžných třídách/skupinách

Poznámky k učebnímu plánu pro 1. stupeň v běžných třídách/skupinách III. Učební plán 1. Učební plán 1. stupeň Poznámky k učebnímu plánu pro 1. stupeň v běžných třídách/skupinách Vyučovací předmět Český jazyk Na prvním stupni je posílen o 1 hodinu v 1., 2., 4., 5. ročníku

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 112 130/99-110 38 Signatura: bk2cs103 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Jihlava INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Polná, Poděbradova 79,

Více

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč.

Školní vzdělávací program Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, příspěvková organizace. 6. roč. 4 Učební plán 4.1 Forma vzdělávání: Denní - běžné třídy 4.1.1 Celkové dotace - přehled Vzdělávací oblast Předmět 1. stupeň Dotace 1. 2. 3. 4. 5. 1. roč. roč. roč. roč. roč. stupeň Jazyk a jazyková komunikace

Více

4.1. Učební plán 1.stupně

4.1. Učební plán 1.stupně 4.1. Učební plán 1.stupně 1. stupeň Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací předmět Ročník 1. 2. 3. 4.. Celkem předměty Min dotace Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Český jazyk

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 2

Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Dodatek k ŠVP ZV č. 2 Název ŠVP: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola: Základní škola a Mateřská škola Nová Ves, okres Brno - venkov příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Pavla

Více

Cizí jazyk Anglický jazyk (Cj) 0 0 3 3 3 9 9 0

Cizí jazyk Anglický jazyk (Cj) 0 0 3 3 3 9 9 0 UČEBNÍ PLÁN TABULACE UČEBNÍHO PLÁNU Učební plán pro. stupeň: Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vyučovací předmět Jazyk a jazykové komunikace Člověk a jeho svět Český jazyk a literatura Ročník Celkem z

Více

školní vzdělávací program Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ZŠ a MŠ Cerhenice,okres RVP ZV Základní vzdělávání Naše škola

školní vzdělávací program Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ZŠ a MŠ Cerhenice,okres RVP ZV Základní vzdělávání Naše škola školní vzdělávací program Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ZŠ a MŠ Cerhenice,okres Naše škola Základní škola a Mateřská škola Cerhenice, okres Kolín příspěvková organizace Název ŠVP Motivační

Více

Dodatek k ŠVP ZV č.1

Dodatek k ŠVP ZV č.1 Dodatek k ŠVP ZV č.1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola, Hovorany, příspěvková organizace

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků.

1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Školní vzdělávací program Základní škola Ječná 2007 1.1.1 Úplnost a velikost školy Škola je plně organizovaná, tzn., že jsou otevřeny všechny ročníky základní školy a školní docházka trvá 10 roků. Součástí

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98 Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2014 1997-2015 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník Předmět I. ročník II. ročník III. ročník IV. ročník V. ročník Český jazyk 7 + 2 8 + 2 8 +1 6 + 1 6 + 1 35 7 Anglický jazyk - - 3 3 3 9 - Matematika 4 4 + 1 4

Více

zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp

zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp Učební plány školního vzdělávacího programu Naše škola Učební plán 1. stupně 2013-2016 zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp zákl disp Ročník 2 2 3 3 4 4 5 5 ŠVP ŠVP RVP Vzdělávací oblast (obor)

Více

Učební plán pro 1. stupeň základní školy

Učební plán pro 1. stupeň základní školy Učební plán Učební plán pro 1. stupeň základní školy Rozdělení Časová Ročník Celkem disponibilní dotace Vzdělávací oblast Vyučovací předmět časové dotace v RVP ZV 1. 2. 3. 4. 5. 33 Jazyk a jazyková Český

Více

Dodatek č. 2 ŠVP ZV Zelená škola (změny RVP ZV 2016)

Dodatek č. 2 ŠVP ZV Zelená škola (změny RVP ZV 2016) Dodatek č. 2 ŠVP ZV Zelená škola (změny RVP ZV 2016) účinný od 1.9. 2016 Škola: Základní škola Nové Sedlo, okres Sokolov, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Josef Sekyra Dodatek k ŠVP ZV č. 2 byl

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary. Keramická 6, Karlovy Vary. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Březová, okres Karlovy Vary Keramická 6, 362 15 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 254 Termín konání

Více

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň:

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: ročník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 9 9 9 8 8 43 35 Anglický jazyk 0 1 3 3 3 10 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 1

Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Název ŠVP: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Škola: Základní škola T. G. Masaryka Ivančice, Na Brněnce 1 Ředitel školy: Mgr. Tomáš Chytka Koordinátor ŠVP ZV: RNDr.

Více

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník

4. UČEBNÍ PLÁN. 4.1 I. stupeň ročník 4. UČEBNÍ PLÁN 4.1 I. stupeň 1. - 5. ročník Předmět I. ročník II. ročník III. ročník IV. ročník V. ročník Český jazyk 7 + 2 6 + 4 8 +1 6 + 1 6 + 1 35 7 Anglický jazyk - - 3 3 3 9 - Matematika 4 4 + 1 4

Více

Dodatek k ŠVP ZV č. 1

Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Dodatek k ŠVP ZV č. 1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání ŠKOLA PRO VŠECHNY Škola: Základní škola Liberec, Broumovská 847/7, 460 01 Liberec 6, příspěvková

Více

7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2016/2017

7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2016/2017 7. Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2016/2017 Učební plán ŠVP - I. stupeň Vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace Informační a komunikační technologie

Více

Žádné vyučovací předměty 2. stupně nejsou integrované, ale vzdělávací obsah v rámci předmětů jednotlivých oblastí je sladěn.

Žádné vyučovací předměty 2. stupně nejsou integrované, ale vzdělávací obsah v rámci předmětů jednotlivých oblastí je sladěn. 4. Učební plán Obsah vzdělávacích oblastí, které vymezuje rámcový vzdělávací program, je realizován prostřednictvím jednotlivých předmětů. Předměty lze jednoduše dělit do 3 základních skupin: povinné předměty

Více

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek

Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Dodatek č. 8 k ŠVP Heřmánek Škola: Heřmánek Praha, základní škola Ředitelka školy: Mgr. Miroslava Adamcová Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 1 byl projednán školskou radou dne: 29.

Více

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště

Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1. Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Prvky pedagogického systému Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013-2014 Č.j.: zsuprk_457/2014

Více

Výroční zpráva činnosti

Výroční zpráva činnosti Výroční zpráva činnosti ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKĚ ŠKOLY V OLBRAMICÍCH za školní rok 2014/2015 Zpracovala Mgr. Sylva Hrušková. OBSAH 1. Úvod a charakteristika školy... 3 2. Přehled oborů vzdělání... 4 3.

Více

Dodatek k ŠVP ZV č.1

Dodatek k ŠVP ZV č.1 Dodatek k ŠVP ZV č.1 Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola, Hovorany, příspěvková organizace

Více

Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn

Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn Předáno k projednání Školské radě dne: 16. září 2015 Schváleno Školskou radou dne: 14. 10. 2015 Č.j. ZSaMS 192 /2015 OBSAH: 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE...

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Ostravice. Ostravice 300, Ostravice. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Ostravice Ostravice 300, 739 14 Ostravice Identifikátor školy: 600 134 458 Termín konání inspekce: 14.

Více

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PŘÍLOHA KE ŠKOLNÍMU VZDĚLÁVACÍMU PROGRAMU ŠKOLA PRO VŠECHNY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Organizace vyučování ve školním roce 2016/2017 Ve školním roce 2016/2017 dochází z důvodu nízkého počtu žáků ve třídách

Více

Výroční zpráva 2010/2011

Výroční zpráva 2010/2011 Výroční zpráva 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - Kopie RVP ZV Základní vzdělávání ŠKOLA JAZYKŮM OTEVŘENÁ

školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - Kopie RVP ZV Základní vzdělávání ŠKOLA JAZYKŮM OTEVŘENÁ školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ - Kopie ŠKOLA JAZYKŮM OTEVŘENÁ Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Škola, Mánesova

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ OBSAH 1. Identifikační údaje 1. 1. Název ŠVP 1. 2. Předkladatel 1. 3. Zřizovatel 1. 4. Platnost dokumentu 1. 5. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2010 1. 6. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2011 1.7. Aktualizace

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. ŠVP ZŠ J. Husa

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM. ŠVP ZŠ J. Husa ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠVP ZŠ J. Husa 1 Identifikační údaje... 4 1.1 Název ŠVP... 4 1.2 Údaje o škole... 4 1.3 Zřizovatel... 4 1.4 Platnost dokumentu... 5 2 Charakteristika školy... 6 2.1 Úplnost a

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Základní škola a Mateřská škola Třemešná 793 82 Třemešná 341 tel: 554 652 218 IČ: 00852538

Základní škola a Mateřská škola Třemešná 793 82 Třemešná 341 tel: 554 652 218 IČ: 00852538 1.1 Učební plán 1.stupeň Vzdělávací oblast Vyučovací předmět min.čas. 1. 2. 3. 4. 5. dotace z toho DČD Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura 7+2 9+1 7+2 6+1 6+1 35 +7 Anglický jazyk - -

Více

Organizace školního roku 2015/2016

Organizace školního roku 2015/2016 Organizace školního roku 2015/2016 Důležité termíny školního roku 2015/2016 Událost Den v týdnu Termín Zahájení školního roku úterý 1.9. 2015 Podzimní prázdniny čtvrtek - pátek 29.10., 30.10. 2015 Vánoční

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Český jazyk a literatura. Matematika Pracovní činnosti

Český jazyk a literatura. Matematika Pracovní činnosti 4.0 Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň 4.1 Učební plán ŠVP I. stupeň (od 2. ročníku ve školním roce 2013/2014, tzn. již jen v 5. ročníku 2016/2017); A tzn. dobíhající UP ve školním roce 2016/2017

Více

4.0 Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2013/2014. 4.1 Učební plán ŠVP I. stupeň (od 2. ročníku ve školním roce 2013/2014); A

4.0 Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2013/2014. 4.1 Učební plán ŠVP I. stupeň (od 2. ročníku ve školním roce 2013/2014); A 4.0 Učební plány ŠVP - 1. stupeň a 2. stupeň od školního roku 2013/2014 4.1 Učební plán ŠVP I. stupeň (od 2. ročníku ve školním roce 2013/2014); A Vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace Matematika

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Jičín, Husova 170. Adresa: Husova 170, Jičín. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola, Jičín, Husova 170. Adresa: Husova 170, Jičín. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Královehradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola, Jičín, Husova 170 Adresa: Husova 170, 506 01 Jičín Identifikátor školy: 600 092 160 Termín konání inspekce: 20. 22. února

Více

Část D UČEBNÍ PLÁN. Část D Učební plán 1. TABULACE UČEBNÍHO PLÁNU. Tabulka č. 13. UČEBNÍ PLÁN - TABULACE 2. stupeň. Ročník 1. 2. 3. 4. 5.

Část D UČEBNÍ PLÁN. Část D Učební plán 1. TABULACE UČEBNÍHO PLÁNU. Tabulka č. 13. UČEBNÍ PLÁN - TABULACE 2. stupeň. Ročník 1. 2. 3. 4. 5. Část D UČEBNÍ PLÁN 1. TABULACE UČEBNÍHO PLÁNU UČEBNÍ PLÁN - TABULACE 1. stupeň Ročník 1. 2. 3. 4. 5. Tabulka č. 13 Jazyk a jazyková Český jazyk 8 8 9 8 8 41 komunikace Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 Matematika

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (úprava

Více

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Čj: ZŠLeH 123/2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 1. Základní

Více

Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn

Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn 1. Základní údaje o škole... - 2-1.1 škola... - 2-1.2 zřizovatel... - 2-1.3 součásti školy... - 2-1.4 základní údaje o součástech školy... - 2-1.5 Materiálně-technické

Více