Milí čtenáři. A je to tady, konečně vychází druhé číslo školního časopisu. Přejeme příjemnou zábavu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Milí čtenáři. A je to tady, konečně vychází druhé číslo školního časopisu. Přejeme příjemnou zábavu"

Transkript

1 Číslo /2013 1

2 2 Milí čtenáři A je to tady, konečně vychází druhé číslo školního časopisu. Přejeme příjemnou zábavu

3 3 Turnaj ve vybíjené Dne se konal turnaj ve vybíjené žáků prvního stupně. Žáci byli rozděleni do dvou kategorií: mladší kategorie byly 2. a 3. třídy a starší kategorie 4. a 5. třídy. Učitelský dozor tvořily L. Kretová a D. Ondráčková. Na turnaji pomáhaly žákyně z 9. A Blanka Pavlů a Markéta Nyisztorová. Vítězem mladší kategorie byla třída 3. A a vítězi starší kategorie byli žáci 5.A A tým. Rozhovor s účastníkem turnaje: Adam Jirásek 5.A Jak se ti líbila vybíjená? Bylo to dobrý a nejlepší na tom bylo, že jsme vyhráli. Kdo byl pro tebe nejhorší soupeř? 4. B- ti mě jako jediní vybili. (směje se) Text: Lucie Jirásková (9.A)

4 4 Školní Projekt Školní projekt se letos konal 13. Listopadu. Zapojil se celý druhý stupeň. Rozhovory s žáky jednotlivých ročníků Vám exklusivně přinášíme právě my. Bavil vás tenhle projekt? Rozhovor se 6.A a 6.B 6.A : ano 6.B: ne Co jste měli za téma? 6.A : spojené království Velké Británie a severního Irska 6.B : spojené království Velké Británie a severního Irska Chtěli jste jiné téma nebo jste byli spokojení? 6.A : spokojení 6.B: jiné téma Chtěli jste se radši učit? 6.A : ne 6.B: ne Byli by jste radši, kdyby jste si téma mohli vybrat sami? 6.A : ne 6.B: ano

5 5 Rozhovor s 7.A a 7.B Bavil vás tenhle projekt? 7.A : ano 7.B: jo Co jste měli za téma? 7.A : hudba 7.B: hudební styl Chtěli jste jiné téma nebo jste byli spokojení? 7.A : spokojení 7.B: spokojení Chtěli jste se radši učit? 7.A : ne 7.B: ne Byli by jste radši kdyby jste si téma mohli vybrat sami? 7.A : nevím 7.B: ne Bavil vás tenhle projekt? Rozhovor s 8.A a 8.B 8.A: ano 8.B: ne Co jste měli 8.A: přírodní katastrofy 8.B: přírodní katastrofy Chtěli jste jiné téma nebo jste byli spokojení? 8.A: spokojení 8.B: jiné téma

6 6 Chtěli jste se radši učit? 8.A: ne 8.B: ne Byli by jste radši kdyby jste si téma mohli vybrat sami? 8.A: napůl 8.B: ano Bavil vás tenhle projekt? 9.A: ano 9.B: moc ne Co jste měli za téma? 9.A: něco o Praze Rozhovor s 9.A a 9.B 9.B: něco o Praze Chtěli jste jiné téma nebo jste byli spokojení? 9.A: spokojení 9.B: jiné téma Chtěli jste se radši učit? 9.A: ne 9.B: ne Byli by jste radši kdyby jste si téma mohli vybrat sami? 9.A: jo 9.B: ano Nikola Ganzwohlová (7.A)

7 7 Varhany a betlémy V pondělí 21. a 28. ledna a také v úterý 29. ledna jeli žáci 8. a 9. třídy exkurzi do Třeště. Exkurze byla zaměřena na varhany ve zdejších kostelích a na betlémy. Žáci měli možnost si poslechnout a prohlédnout dva typy varhan (barokní a novodobé), porovnat jejich rejstříky a poslechnout si některé skladby. V další části dopoledne pak putovali po třešťských betlémech Schumperův dům (expozice), domácnosti.

8 foto: Jana Maryšková (8.A) a Matěj Boček (9.A) Text: Nikola Ganzwohlová (7.A) 8

9 9 ANKETA-HUDEBNÍ ŽÁNRY Tentokrát jsem se zeptala žáků druhého stupně, jaký styl hudby poslouchají. A takhle to dopadlo: 1. místo Rock-12 hlasů 2. místo Disco-4 hlasy 3. místo RnB-2 hlasy Dechovka-2 hlasy místo Metal, pop, techno,hip-hop, country Každý s jedním hlasem (Nikola Tripalová 9. A)

10 10 DIVADLO PRO BÝVALÉ UČITELE Ve škole máme dramatický kroužek, do kterého chodí čtrnáct žáků. A tito žáci ochotně zahráli divadlení pohádku Zlatovláska, pro naše bývalé učitele. Společně s nimi tam byli i pan ředitel, paní Moravcová, paní Burianová, paní učitelka Matoušková, paní učitelka Rodová. Zlatovláska se jim líbila a proto nás odměnili potleskem. My jsme poděkovali za potlesk tak, že jsme jim dali vánoční přáníčka a zazpívali vánoční písničky, které jsme zpívali i na náměstí na vítání Adventu. Zlatovláska se líbila nejenom jim, ale i dětem z prvních, druhých, třetích a čtvrtých ročníků, kterým jsme ji taky hráli. Veronika Ganzwohlová (9. B)

11 11 Matematická olympiáda Dne proběhlo okresní kolo matematické olympiády 9. ročníků, na které nás reprezentovali žáci Jana Chalupová (9.B) a Petr Skála (9.A). Janča se umístila na 5. a Peťa na 11. místě. A teď pár vět našich matematiků: 1.) Jak se ti líbilo v Jihlavě? J: Pohoda. P: Moc. Zanedbání školy, skvělý doprovod a jejich pěkná škola - skvělá kombinace 2.) Bylo to těžké? J: Jak co. P: Kromě toho prvního příkladu to bylo snadné. I proto jsem to odevzdal do dvou hodin. 3.) Jak sis připadal/a mezi ostatními matematiky? J: Nevěděla jsem, co od nich mám čekat, protože jsem znala jenom 4 lidi. P: Konkurence byla rozhodně mnohem vyšší, ale nějaké výrazné napětí jsem necítil. 4.) Jsi se svým výsledkem spokojená/ý? J: Mohlo to být lepší. P: Moc ne, doufal jsem v umístění na předních příčkách a věřil v postup. 5.) Jak by si to porovnal/a s loňským rokem? J: Loni jsem skončila 4., takže P: Loni jsem tam bohužel nebyl kvůli návštěvě zubaře. Text:Hanka Dufková 9.A

12 12 OLYMPIÁDA Z DĚJEPISU Dne 29. ledna se uskutečnila v Jihlavě okresní olympiáda z dějepisu. Naši školu reprezentovaly Michaela Bočková (8. B) a Lucie Jirásková (9. A). Nyní nám o tom něco řeknou samy děvčata. Těšila ses do Jihlavy? L : Původně jsem ani nevěděla, jestli tam pojedu, protože jsem byla nemocná M : Z počátku ano,ale pak jsem byla na nervy, jestli to zvládnu Jaký jsi měla pocit, když si to psala? L : Smíšený. (směje se) M : Divnej. Bylo to téma těžké? L : Jak co. M : Tak půl na půl. Jak sis připadala mezi ostatními studenty? M : Blbě, protože jsem nikoho neznala. Kromě Lucky. L : Většinu z nich sem neznala, takže skvěle. Jela bys znova, kdybys mohla? M : Asi ne, protože bych neměla takovou skvělou společnost-lucku. L : Pravděpodobně by mi ani nic jiného nezbylo. Text : Nikola Tripalová (9. A)

13 13 Pěvecká soutěž V pondělí se na naší škole uskutečnila soutěž ve zpěvu. Soutěž zahájila žákyně z 9.B Ivana Moravcová, která zazpívala píseň z muzikálu Hrabě Monte Christo, všechny na soutěži přivítala a popřála účastníkům hodně štěstí a zdraví Soutěžící byli rozděleni do několika kategorií: prvně zpívali sólisté z 6. a 7. tříd, potom sólisté z osmiček a devítek. Následně soutěžily dua- všechny čtyři ročníky dohromady. Nakonec vystoupila skupina - pět žákyň z 9.B, které svůj zpěv doprovodily zajímavou sestavou. Některé zpěváky doprovázela na klávesy paní učitelka Mikešová, někteří měli vlastní doprovod- kytaru. Paní učitelky Mikešová a Habermannová celou soutěž organizovaly a jako porota vyhodnotily vítěze. V kategorii mladších sólistů zvítězily nastejno Markéta Novotná (6.A) a Kristýna Florianová (6.A) Za starší sólisty zvítězila Jana Maryšková (8.A) V kategorii duet obsadily 1.místo Renata Michálková a Veronika Lacinová, obě z 8.B. Skupina deváťaček byla oceněna za kreativitu a míchání různých hudebních stylů. Text: L. Jirásková (9.A)

14 14 Rozhovor s Jiřím Neradem Zeptala jsem se pana učitele na věci, které už dlouho zajímali nejen mě, ale i ostatní spolužáky. Chcete je znát taky? 1. Byla podle vás tato škola lepší, když jste byl v 9. třídě, nebo teď? No tak to určitě teď. 2. Jaký máte názor na hygienu a čistotnost dnešních žáků? Di katastrofe! Stručně řečeno. 3. Který žák ze školy vás nejvíce deprimuje? Nikdo. 4. Největší průšvih z vysoké školy? Těch bylo. Asi když jsme porušili večerku na vodáckém kurzu. 5. Proč říkáte žákovské knížce kulomet? Protože ty známky ty studenty svým způsobem bombardují. 6. Proč učíte zrovna fyziku? Protože jí mám vystudovanou. Vždycky mě bavili technické věci. Text:Hanka Dufková 9.A.

15 15 Wildstick (nebo-li Bubeníci ) Wild sticks je bicí soubor z Českých Budějovic. Hrají v něm 4 studenti z konzervatoře - Patrik Bartyzol, Zdeněk Koubek, Vojtěch Sýkora a Petr Vidl. Přijeli nám ukázat různé druhy bubnů, například idiofon a vibrafon. Idiofon Vibrafon Text: Jana Chalupová (9.B)

16 16 Rozhovory s deváťáky Tereza Eliášová 9.A, Blanka Pavlů 9.A, Ondra Prosr 9.A, Mirek Florian 9.A 1)Tvůj názor na 9.třídu? T: (dlouhé zamyšlení) V 9.třídě je to super, ale na druhou stranu už to chce po 9-ti letech změnu. B: Je to dobrý, že jsme tady nejstarší, ale je těžké se rozhodnout kam dál. O: 9. třída je těžší než 8., ale lehčí než 10. (směje se) M: Je to nejlepší na konec. 2) Nejoblíbenější předmět/y, školní akce? T: Angličtina, školní akce to netušim. (směje se) B: Dějepis, čeština, zeměpis a tělocvik, meziškolní turnaj ve volejbale. O: Tělocvik a turnaj ve fotbale. M: Oběd a olympiáda. 3) Věříš na mimozemšťany? T: Jasně. B: Ne! (směje se) O: Jsou všude mezi námi. M: Pravda vyděsí! 4) Kdybys dostal/a nebo vyhrál/a Kč, co bys s nimi udělal/a? T: (směje se) Nákupy, cestování. B: Asi bych to do něčeho investovala O: Schoval bych si to na horší časy. M: Udělal bych za to rozlučák.

17 17 OTOKAR BŘEZINA (vl.jménem Václac Jebavý) V tomto a následujících číslech bychom rádi napsali o žácích naší školy, kteří se proslavili ve světě a mnohé dokázali. Jako prvního jsme zařadili právě Otokara Březinu. Byl to český básník a spisovatel. Základní školní vzdělání získal Březina v Počátkách. Roku 1883 přestoupil z tamější měšťanské školy do 4. tř. reálky v Telči. Roku 1888 složil učitelské zkoušky a stal se učitelem v Nové Říši. Otokar Březina byl symbolista a humanista, signatář manifestu Česká moderna. Díla: Tajemné dálky, Svítání na západě, Stavitelé chrámu, Skryté dějiny, Nikola Tripalová 9.A.

18 18 Školní ples SRŠ 2013 Paní učitelka Mikešová s žáky 9. ročníků jako obvykle nacvičila předtančení na náš školní ples. Tento rok secvičila tanec jive [džajv] na písničku Rock me od skupiny ABBA a berušky na písničku I am the musicman od DJ Ötzi. Doufáme, že jsme to zatančili nejlépe, jak to šlo, a pokud Vám vadí, že jste to neviděli, tak nezoufejte uvidíte to i na naší školní akademii. Paní učitelce jsme koupili krásnou kytici, jako poděkování za její trpělivost a odvahu do toho s námi jít a tímto jí ještě jednou (snad naposled) děkujeme! Text: Veronika Ganzwohlová (9.B), Jana Chalupová (9.B) Foto: Jan Mikeš

19 Věříme, že jste se u tohoto čísla školního časopisu nenudili a příjemně se bavili. Články a fotografie pro vás připravili: 19 Nikola Ganzwohlová (7. A) Klára Vacková (7.A) Nikola Tripalová (9.A) Hana Dufková (9.A) Lucka Jirásková (9.A) Veronika Ganzwohlová (9. B) Jana Chalupová (9. B) Pedagogický dohled Vojtěch Vrána

Úspěchy našich žáků (ZŠ Telč, Masarykova)

Úspěchy našich žáků (ZŠ Telč, Masarykova) Úspěchy našich žáků (ZŠ Telč, Masarykova) Ve školním roce 2008/2009 jsme na naší škole zaznamenali výrazný úspěch v oblasti českého jazyka a literatury (recitace) především u ţáků II. stupně. Mezi tyto

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE PYTHAGORIÁDA ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH NEJLEPŠÍ ROČNÍKOVÉ PRÁCE ZAJÍMAVÉ AKCE ANDĚLSKÝ TROJBOJ květen-červen 2015 Myslíme a jednáme ekologicky.

Více

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1. Školáček 2. číslo. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola, Rýmařov, Školní náměstí 1 Školáček 2. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2015/2016

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 PIŠKVORKY VALENTÝN ŠKOLNÍ A OKRESNÍ KOLA OLYMPIÁD FOTOGRAFIE Z AKCÍ ŽÁKOVSKÝ PLES

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 PIŠKVORKY VALENTÝN ŠKOLNÍ A OKRESNÍ KOLA OLYMPIÁD FOTOGRAFIE Z AKCÍ ŽÁKOVSKÝ PLES ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 PIŠKVORKY VALENTÝN ŠKOLNÍ A OKRESNÍ KOLA OLYMPIÁD FOTOGRAFIE Z AKCÍ ŽÁKOVSKÝ PLES leden-únor 2015 Co napsali žáci 5. B. Těšíme se na 2. stupeň? Na druhém stupni se

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Ladislav Drápal 2. místo Ondřej Burian 3. místo Michal Jirák 4. 8. místo: Pavla

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

Školní Revue. Škola základ života.

Školní Revue. Škola základ života. Školní Revue Škola základ života. 2. číslo 2013 / 2014 Vážení a milí čtenáři, v dalším čísle časopisu Školní Revue Vám nabízíme rekapitulaci olympiád, soutěží a kulturních akcí. Nehledejte zde však akce

Více

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Naše Valašsko, 04.03.2013, JOSEF BENEŠ, str. 12, Valašsko http://www.vlp.cz V seriálu Valašský GEN vám dnes představujeme učitelku

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Do I. třídy byly zakoupeny nové počítače, které se stanou pomocníky při vyučování, ale i ve školní družině.

Do I. třídy byly zakoupeny nové počítače, které se stanou pomocníky při vyučování, ale i ve školní družině. Září 2013 V pátek 27. září proběhla školní drakiáda. Děti s velkým nadšením pouštěly své draky a dráčky. Bylo velmi pěkné, slunečné, ale málo větrné počasí. Akce byla přesunuta na další týden. Do I. třídy

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Deváťácké noviny č. 8; školní rok 2013/2014

Deváťácké noviny č. 8; školní rok 2013/2014 1 ÚVODNÍK Ahoj, vítáme vás u dalšího čísla Deváťáckých novin s Yvetou, Filipem, Martinem a Luckou. Dozvíte se, co se dělo posledních čtrnáct dní před Vánoci, o posledních dnech ve škole i akcích pro naše

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Školní rok 2014/2015 byl slavnostně zahájen 1. září, tentokrát za deště. Do školy nastoupilo 120 žáků. Zahájení se zúčastnil také pan starosta, ing. Lubomír

Více

A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009

A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009 A jdeme do posledního čtvrtletí školního roku 2008/2009!! Fotografie z vítání malých občánků na olomoucké radnici dne 4.4.2009 Hudební pásmo nacvičil Mgr.Roman Drápal s dětmi Pondělí 13.dubna Pondělí velikonoční

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Přílohy. Příloha č. 1 dotazník. Dobrý den,

Přílohy. Příloha č. 1 dotazník. Dobrý den, Přílohy Příloha č. 1 dotazník Dobrý den, jmenuji se Radka Mikulová a jsem studentkou posledního ročníku Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, obor český jazyk a hudební výchova. Ráda bych vás

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou

Rozhovor s paní učitelkou Martinou Slámovou Ročník: 2 číslo: 2 podzim 2016 Ahoj, jak jste si všimli, je tu zase úplně nová etapa našeho školního časopisu Lodička. Musím jen říci, že se toho dost změnilo a budete se setkávat s úplně novými redaktory.

Více

ZŠ HRADECKÁ TELČ 2015/2016 II./2016

ZŠ HRADECKÁ TELČ 2015/2016 II./2016 ZŠ HRADECKÁ TELČ 2015/2016 II./2016 1 Obsah: Den Matek Ořechov výročí Cesta dvojkoruny Den Země Soutěž o nejroztomilejší zvířátko Autopohádky divadelní představení Anketa s žáky devátých tříd Rozhovor

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

Bajtík. Číslo 1/ šk.r. 2009/10

Bajtík. Číslo 1/ šk.r. 2009/10 Bajtík Číslo 1/ šk.r. 2009/10 Ani jsme se nenadáli a už máme čtvrtinu školního roku skoro za sebou. Blíží se nám zima, Mikuláš a dokonce i Vánoce, ale jsou před námi ne všemi oblíbené čtvrtletní písemné

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ 5. číslo leden 2015

ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ 5. číslo leden 2015 ŠKOLNÍ ZPRAVODAJ 5. číslo leden 2015 ÚVODNÍK Jeden z nejkrásnějších měsíců je za námi a teď nás již čeká pololetí. Spousta lidí si říká, že je dost času, že ještě bude možnost opravit si známky. To je

Více

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola V pátek 7. dubna 2017 proběhl 51. ročník krajského kola ARS Poetica Puškinův památník. V silné konkurenci více než sta soutěžících z celého kraje

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Čtyřleté obory: Nabízíme zdarma kurzy z matematiky a jazyka českého. Uchazeč z 9. třídy se do 18. ledna e- mailem přihlásí na

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

Nováčci v řadách čtenářů naší školy

Nováčci v řadách čtenářů naší školy 4 Nováčci v řadách čtenářů naší školy Pasování žáků 1. tříd 11.1.2011 Na naší škole se již stalo tradici ze prvňáčci kteří se půl roku učí číst pak předvádějí své dovednosti svým i rodičům svých spolužáků.

Více

Č. 1 Září 2013 5. ročník. Nemůžu nikoho zachraňovat, můžu zachraňovat jenom sám sebe.

Č. 1 Září 2013 5. ročník. Nemůžu nikoho zachraňovat, můžu zachraňovat jenom sám sebe. Č. 1 Září 2013 5. ročník ROZHOVOR ČÍSLA Pan učitel Šlimar Skoro každý rok se na naší škole objevují noví učitelé. Od letošního roku bude náš pedagogický sbor rozšířen o pana učitele Petra Šlimara. A proto

Více

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci.

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci. Obsah P. č. Popis strana 1. Školní kolo 2-5 1.1. 1. kategorie 3 1.2. 2. kategorie 3 1.3. 3. kategorie 4 1.4. 4. kategorie 4 1.5. 5. kategorie 5 2. Výběrové kolo 6 3. Meziškolní kolo 7-12 3.1. 1. kategorie

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 7. 10. Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Filip Parkan 2. místo Ondřej Linhart 3. místo Ladislav Drápal 4. místo Karel

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 9. a 12. 10. Školní kolo PYTHAGORIÁDY (6. 8. třída) Nejúspěšnější řešitelé: 6. třída - Marek Poledna, Matěj Stoklasa 7. třída - Lucie

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná Filuta školní časopis 2.čtvrtletí Základní škola Bochov, Okružní 367, 364 71 Bochov Žirafy Při hodině výtvarné výchovy jsme vyráběli koláž-žirafy. Utvořili jsme čtyři skupiny a rozdělili si úkoly. K výrobě

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem. Ročník 12. 2. číslo

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem. Ročník 12. 2. číslo Školtýn Základní škola Týnec nad Labem Ročník 12 2. číslo 2012 2013 Obsah 1. Narozeninová oslava 2. Rozhovor s ředitelem školy 60 let 3. Afrika 4. Mikuláš 5. Vánoční šplh 6. Florbal 7. Kolínská laťka 8.

Více

A DA. tanec ekologie. hudba. Semináře. Tábory. Středisko volného času. volný čas. příroda. sport. Zábava

A DA. tanec ekologie. hudba. Semináře. Tábory. Středisko volného času. volný čas. příroda. sport. Zábava Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris počítače příroda Zážitek hudba Zábava Semináře tanec ekologie Tábory zpěv sport

Více

18. dubna 1. května 2011

18. dubna 1. května 2011 školní rok 2010/2011 16. číslo 18. dubna 1. května 2011 Aktuální vydání pro vás připravili: Lucie Ješátková, Matěj Boháček, Vladislav Sibal a David Žák ÚVODNÍK Vítáme vás u dalšího čísla Deváťáckých novin,

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

Turnaj stolního tenisu

Turnaj stolního tenisu - 1 - Turnaj stolního tenisu Turnaj se konal 28. května 2016 jako 2. roč. Memoriálu Luboše Vernera. Účast z ostatních klubů byla malá, byli však přítomni 4 členové výboru Společnosti Parkinson včele s

Více

Deváťácké noviny č. 19; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 19; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Tak je tady červen a do konce školního roku zbývá už jenom měsíc. To znamená, že zanedlouho přijdou letní prázdniny, na které se těší každý z nás. Nejen děti, ale i učitelé si určitě rádi odpočinou.

Více

Mozaika. Cirkus Berousek

Mozaika. Cirkus Berousek 1 Úvodník Loňští deváťáci nás ujišťovali, že nám devítka uteče jako voda. Teď už vidíme, že měli pravdu. Než jsme se rozkoukali, už máme za sebou první čtvrtletí. A co je neméně důležité, uplynulo i dalších

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Antonín Pachl se svou třídou ve školním roce 1938/1939

Antonín Pachl se svou třídou ve školním roce 1938/1939 TONDO, UTÍKEJ! Byl slunečný zimní den, pondělí 18. prosince 1939. Děti ze Zlína šly tak jako vždy do školy, do Komenského měšťanské školy. Nikdo z nich však netušil, že by se dnes mohlo stát něco neobvyklého.

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. Obsah 1. Grónsko 2. Madagaskar 3. Exkurze do Prahy 4. Vánoční laťka 5. Zápis do 1. třídy 6. Lyžařský výcvik 7. třída 7. Škola v přírodě 4. třída

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

Známé slovo poezie

Známé slovo poezie Známé slovo poezie 1. 3. 2017 Okrskové kolo recitační soutěže se letos konalo první březnový den, ve středu (dle požadavku ZUŠ a jejich provozu). Zúčastnilo se jej celkem 5 základních škol (ZŠ Zastávka;

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Zahájení školního roku 2011-2012

Zahájení školního roku 2011-2012 ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY T. G. MASARYKA ŠTĚTÍ ROČNÍK II. ZÁŘÍ ROK 2011 NOVÁ REDAKCE 2011-2012 Tak a dnem 19. září 2011 začala pracovat nová redakce. Na rozkoukávání nebylo moc času. Hned jsme se pustili

Více

KRONIKA PROSINEC 2016

KRONIKA PROSINEC 2016 KRONIKA PROSINEC 2016 ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMEČKU U KAPLIČKY V neděli 4.12. děti ze ZŠ a MŠ zpívaly u kapličky. Místní se sešli na hezké akci, do které se pod záštitou obecního úřadu kromě školy zapojily

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Děti ze ZŠ Dr. Fr. L. Riegra pomáhají lidem

Děti ze ZŠ Dr. Fr. L. Riegra pomáhají lidem 11. ročník, 5. číslo, 20. ledna 2007, školní rok 2006/07 Školní časopis Řecká 564 na houpačce vydává redakční tým VěŠáK ve spolupráci s Občanským sdružením rodičů a přátel ZŠ Dr. F. L. Riegra Semily ONA

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

Církevní střední zdravotnická škola, s.r.o.

Církevní střední zdravotnická škola, s.r.o. Církevní střední zdravotnická škola, s.r.o. Grohova 14/16, 602 00 Brno Výroční zpráva o činnosti Střediska volného času ve školním roce 2014/2015 Středisko volného času zahájilo svoji činnost 1. 9. 2012

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

PĚTKA. čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016. Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to?

PĚTKA. čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016. Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to? PĚTKA čtvrtletník žáků 5. základní školy č. 1/2016 Novinky ze školy Velikonoční nápady Soutěž o ceny: Kdo je to? Redakční rada: Anděla, Lucka, Jitka, Tereza, Adéla, Vojta, Nikola, Nella, p. uč Žilková

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Vážení a milí, rodiče a přátelé,

Vážení a milí, rodiče a přátelé, Vážení a milí, rodiče a přátelé, máme tu zase leden. Rádi bychom Vám ze srdce popřáli mnoho zdraví, štěstí a rodinné pohody do nového roku. Spolu s přáním Vám přinášíme nové číslo Kostkovaných novin. Příjemné

Více

školní rok 2018/2019

školní rok 2018/2019 Amos časopis, který informuje o dění ve škole, představuje pedagogy z jiného úhlu pohledu, vyplňuje volný čas žáků školní rok 2018/2019 Ohlédnutí za koncem uplynulého školního roku Pankrácká věznice exkurze

Více

Redakce: pour féliciter 2012

Redakce: pour féliciter 2012 Redakce: Jakub Meinlschmidt, 6. B Jana Kučerová, 6. B Natálie Slováková, 6. B Markéta Novotná, 6. B Šárka Blažejovská, 6. A Mirka Kunešová, 6. A Hana Gavlíková, 6. A Veronika Makovcová, 7. C Klára Jurenková,

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Výtvarná soutěž pro děti 1. stupně základních škol

Výtvarná soutěž pro děti 1. stupně základních škol Výtvarná soutěž pro děti 1. stupně základních škol konaná u příležitosti Dnů lidí dobré vůle - Velehrad 2006 pod záštitou Mons. Jana Graubnera, arcibiskupa olomouckého Pořadatel soutěže: Arcibiskupství

Více

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst.

Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Znáte postavičky, které jsou schované ve spojovačkách? O prázdninách byste si o nich mohli něco přečíst. Ještě a pár dnů a přijde změna. Konečně tu budou Tajenka 1) Nejlepší přítel člověka je...? 2) Co

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči

Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči V. Nováka 584, 539 73 Skuteč, tel. 469 326 360 e-mail: info@gymskutec.cz, web: www.gymskutec.cz 2 Zpravodaj GSŘMR 2012 13/5 OBSAH Páté přikázání

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Týden mexické kuchyně

Týden mexické kuchyně Květen 2008 Školení emoční inteligence Ve dnech 1. a 2. 5. absolvovali učitelé naší školy seminář věnovaný rozvoji emoční inteligence. Vedla ho MgA. Irena Swiecicki, která se této problematice již řadu

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více