Syna Prokopa, našeho rodinného básníka, jsem poprosila o podzimní básničku.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Syna Prokopa, našeho rodinného básníka, jsem poprosila o podzimní básničku."

Transkript

1 MIKRO REGION Máte rádi podzim? Čas, kdy jsou ráno mlhy, je trochu chladno a není to už úplně na sandály. Čas, kdy dozrávají jablka a hrušky. Na kamnech se vaří povidla. A večer je příjemné zatopit v kamnech a dát si teplý jablečný mošt s hřebíčkem a skořicí. Pustit se do pletení šály na zimu. Babí léto a podzim mám ráda. Příroda kolem nás pomalu začíná hrát všemi barvami a vzduch jinak voní. Dokonce v lese už konečně rostou houby! Je to čas jako stvořený na procházky, na natrhání šípků na čaj nebo bezinek na likér. Syna Prokopa, našeho rodinného básníka, jsem poprosila o podzimní básničku. Rozhání vítr bílé mlhy k ránu, po roce otevřu zas starou zimní skříň. Zima zas po troškách otvírá svou bránu, bude dnes pršet hodně? Nebo trochu míň? Z bezinek sirup, a hrozny v burčák kvasí, a vítr v korunách už má zas jiný hlas. A zima ke slovu se zas po roce hlásí, na pustém poli už nevlní se klas. Lesy a louky už chystají se k spánku, na pozdrav ukáží nám barev mnohem víc. Učí se po večerech od červánků a zrnka máku se sypou z makovic. Přejeme vám všem krásný baboletní čas!

2 .A.S.A. HP, spol. s r. o., provozovna Uhlířské Janovice, ul. 28. října 875, Uhlířské Janovice, tel. fax a MěÚ Uhlířské Janovice Nabídka občanům Bezplatný sběr velkoobjemného odpadu Městský úřad Uhlířské Janovice ve spolupráci s firmou.a.s.a. HP, spol. s r. o., provozovna Uhlířské Janovice uskuteční sběr velkoobjemného odpadu od občanů. Sběr se uskuteční v jednotlivých obcích podle následujícího harmonogramu Číslo stanoviště Přistavení kontejneru Místo stanoviště Janovická Lhota Mitrov Kochánov Opatovice II Malejovice Silvánka Bláto Na uvedená místa a v určený den budou přistaveny velkoobjemové kontejnery, které slouží k odkládání velkého odpadu, který se nevejde do běžných popelnic a nemá tento odpad nebezpečné vlastnosti. Matrace, koberce, starý a poškozený nábytek, lina, zdravotní keramika, bedny aj.

3 .A.S.A. HP, spol. s r. o., provozovna Uhlířské Janovice, ul. 28. října 875, Uhlířské Janovice, tel. fax a MěÚ Uhlířské Janovice Nabídka občanům Sběr nebezpečných odpadů Městský úřad Uhlířské Janovice ve spolupráci s firmou.a.s.a. HP, spol. s r. o., provozovna Uhlířské Janovice, pořádají sběr nebezpečných odpadů od občanů. Sběr se uskuteční v sobotu dne: Podle následujícího harmonogramu Číslo stanoviště Doba odběru Místo stanoviště Janovická Lhota Silvánka Mitrov Kochánov Malejovice Opatovice II Bláto Na uvedená stanoviště a v daný čas bude přistaveno vozidlo A.S.A. HP, spol. s r. o., a pracovníci firmy budou od občanů přijímat nebezpečné odpady, které musí být v dobře těsnících obalech. Odpady musí každý předat osobně!!! Přijímány jsou následující druhy odpadů: - olověné akumulátory (včetně elektrolytu) baterie, monočlánky - použité olejové filtry, zbytky olejů, tuků - brzdová kapalina, ředidla, rozpouštědla - zářivky, výbojky, rtuťové teploměry, odpady s obsahem rtuti - televize, rádia, počítače, tiskárny, monitory a jiné použité elektrospotřebiče - ledničky, mrazáky (v systému zpětného odběru budou uznána jen kompletní el. zařízení tj. s kompresorem) - zbytky domácí chemie, zbytky ztvrdlých barev, lepidel, pryskyřice, ředidel a rozpouštědel, olejů, tuků - kyseliny, hydroxidy, pesticidy - pneumatiky od osobních automobilů (není nebezpečný odpad) max. 4 ks na občana Vpřípadě zájmu podnikatelů je nutná dohoda s pracovníky MěÚ nebo A.S.A. HP, spol. s r. o.

4

5

6

7

8

9

10

11 29. října 2015 oslaví 85. narozeniny pan Vladimír Pokorný z Uhlířských Janovic. Do dalších let mu hodně zdraví a životního optimismu přeje rodina Pokorných a Mulenkova. Dne 25. října 2015 uplyne 30 let ode dne, kdy nás navždy opustil náš milovaný Josef Nulíček. S láskou vzpomínají manželka Anna, dcera Alena, syn Jiří a vnoučata. Děkujeme všem, kteří si vzpomenou. Na této stránce zdarma otiskneme oznámení Vašich životních výročí a vzpomínek na blízké. Příspěvky můžete odevzdávat v Kulturním informačním centru v Uhlířských Janovicích nebo naskenované posílat přímo na redakční redakce.mikroregion@gmail.com.

12 Co je to Makovice? Proč se krámek jmenuje Makovice? Jak se Makovice zrodila? Co všechno můžete v Makovici koupit? Makovice a tvoření

13 Masáže v Makovici - jednou týdně MYŠMAŠ v Makovici Budoucnost Makovice?

14

15 Foto z rekonstrukce ulic Mánesova a Topolová, kterou provádí pracovníci firmy SILMEX. Na snímcích probíhají práce na osazování obrubníků (Mánesova) a vyrovnávka podkladních vrstvy konstrukce vozovky (Topolová).

16

17 Jaké ryby je možno také ulovit v řece Sázavě v Kácově, ukázal Láďa Šulc, který zde ulovil letos zatím největší rybu. Byl jí sumec 176 cm o váze 29 kg. Letos to byl jeho zde již 4., ale tento z nich byl zdaleka největší. Více foto:

18 Více foto z Kácovského běhu zde: více o Kácovském Běhu zde:

19

20

21 Vavřinec 3. října 2015 od 7.30 Festival ptáků Všichni jste srdečně zváni na procházku po břehu Vavřineckého rybníka spojenou s pozorováním a určováním ptactva. Nezapomeňte s sebou obuv a oblečení do terénu, dalekohled, fotoaparát a svačinu. Uhlířské Janovice 3. října 2015 od Fotbalový zápas FK Uhl. Janovice zve na zápas Uhl. Janovice Sokol Teplýšovice, 7. kolo I. B třídy skupiny D. Další domácí zápasy: Muži B: Uhlířské Janovice Malín v neděli 4. října od Mladší žáci: Uhl. Janovice Malín v neděli 4. října od Vavřinec 3. a 4. října 2015 od 9.30 "Soutěž modelů plachetnic" V sobotu a neděli proběhne na Vavřineckém rybníce na molu směr Hatě soutěž modelů plachetnic. Uhlířské Janovice 9. října 2015, Den otevřených dveří Domov seniorů Uhlířské Janovice si Vás dovoluje pozvat na den otevřených dveří, v rámci kterého bude k vidění výstava obrazů k nedožitým 100. narozeninám malíře Josefa Černého, vystoupení dětského sboru Červánek či výtvarný workshop. Prostory Domova si budete moci prohlédnout v rámci organizovaných prohlídek, které budou probíhat vždy v celou hodinu. Bližší informace obdržíte na či na telefonním čísle Těšíme se na Vás. Uhlířské Janovice 10. října 2015 od a Fotbalový zápas Fotbalový klub Uhlířské Janovice zve na zápasy mladšího a staršího dorostu Uhlířské Janovice Mnichovohradišťský SK, 8. kolo Krajského přeboru skupiny B. Další domácí zápasy: Starší žáci: UJ Votice v neděli 11. října od hod. Rataje nad Sázavou 10. října 2015 od Vtip Klub Čtrnáctka zve do svých prostor na vernisáž výstavy prací nejnadanějších vysokoškolských studentů ateliéru Performance, který vede doc. Jiří Kovanda. Přijďte se pobavit!

22 Rataje nad Sázavou 10. října 2015 od Prago Union Klub Čtrnáctka, Městys Rataje nad Sázavou a Malostranská Beseda zvou všechny příznivce hip-hopu do Klubu Pivovárek na poslední koncert letošní sezony. Vstupné v předprodeji 150 Kč, na místě 200 Kč. Uhlířské Janovice 15. října 2015 od 8.00 do října 2015 od 8.00 do Podzimní bazárek MC Uhlíček zve na prodej dětského (do vel. 170) a těhotenského oblečení, obuvi, hraček, kočárků, autosedaček, lehátek, bruslí, lyží a dalších potřeb pro děti do sálu Kooperativa v Uhlířských Janovicích. Zájemci o prodej získají bližší informace a evidenční čísla k prodeji na telefonních číslech , nebo na mailové adrese bazarekuj@seznam.cz. Uhlířské Janovice 17. října 2015 od Fotbalový zápas FK Uhl. Janovice zve na zápas Uhlířské Janovice TJ Jawa Divišov, 9. kolo I. B třídy skupiny D. Další domácí zápasy: Muži B: Uhl. Janovice Chotusice 18. října od hod. Mladší žáci: Uhlířské Janovice Suchdol v neděli 18. října od hod. Uhlířské Janovice 24. října 2015 od Fotbalový zápas FK Uhl. Janovice zve na zápas Uhlířské Janovice TJ Sokol Zvole, 10. kolo I. B třídy skupiny D. Další domácí zápasy: Muži B: Uhlířské Janovice Tupadly 25. října od hod. Mladší žáci: Uhlířské Janovice Tupadly v neděli 25. října od hod. Skvrňov 27. října 2015 od Lampionový průvod v předvečer Dne vzniku samostatného československého státu Spolek pro Skvrňov a Obec Skvrňov vás srdečně zvou na lampionový průvod. Společně půjdeme od kostela sv. Havla na dětské hřiště, kde bude táborák a drobné občerstvení. Těšíme se na vás! Vavřinec října 2014 Výlov Vavřineckého rybníka Tradiční a velmi oblíbená akce se koná i letos! Přijďte si zakoupit čerstvé ryby a ochutnat dobroty ze stánků na hrázi. Uhlířské Janovice 31. října 2015 od a Fotbalový zápas FK Uhl. Janovice zve na zápasy mladšího a staršího dorostu Uhlířské Janovice Brandýs-Boleslav, 11. kolo Krajského přeboru skupiny B. Další domácí zápasy: Starší žáci: UJ Český Brod v neděli 1. listopadu od hod. Čestín 14. listopadu 2015 odpoledne Martinská peroutka Přijměte pozvání na Martinskou peroutku na čestínské faře. Pečení martinských rohlíčků, motání peroutek z husího peří a večer malý lampionový průvod kolem kostela mše svatá v 10 hodin v Petrovicích, kostel sv. Martina, kam přijede Martin na bílém koni! Čestín 20. listopadu 2015 od listopadu 2015, od 9.00 Vánoční tvoření Všichni jste srdečně zváni do čestínské sokolovny na tradiční Vánoční tvoření dekorací, dárků a drobností. Možnost zakoupit hotové výrobky, dárečky a dekorace na jarmarku. Občerstveni zajištěno. Rataje nad Sázavou 28. listopadu 2015, Řemeslný jarmark Městys Rataje nad Sázavou a SDH Rataje nad Sázavou vás srdečně zvou do prostor ratajského zámku na již tradiční předvánoční jarmark. Přijďte si nakoupit dárečky či vánoční dekorace, ochutnat něco dobrého a popovídat se známými. Těšíme se na vás. Na této stránce zveřejníme Vaše pozvánky na koncerty, obecní slavnosti, divadla či výstavy. V případě zájmu kontaktujte, prosím, redakci.

23 MIKROREGION UHLÍŘSKOJANOVICKA A STŘEDNÍHO POSÁZAVÍ Vydává město Uhlířské Janovice Adresa: Václavské nám Uhlířské Janovice Šéfredaktorka Bc. Kateřina Kubátová Tel.: redakce.mikroregion@gmail.com Grafická úprava Ondřej Kyjonka Autor hlavičky novin Bc. Karel Ondra Redakční rada Mgr. Jiří Buchta (předseda) Ing. Luboš Kubát Bc. Kateřina Kubátová Ing. Eva Petrásková Jana Semerádová Miroslava Sýkorová Aktuální informace a pozvánky můžete nyní sledovat i na našem facebookovém profilu: Máte na srdci něco zajímavého o Vaší obci a chtěli byste to sdělit spoluobčanům? Pořádáte besedu, výstavu, koncert či kurz a chtěli byste otisknout pozvánku? Chcete popřát mnoho zdraví svým bližním nebo uctít výročí těch, kteří tu již s námi nejsou? Neváhejte nás kontaktovat redakce.mikroregion@gmail.com Děkujeme za Váš zájem. Prosíme zasilatele příspěvků, aby nezapomněli ke svým článkům připojit jméno autora textu, případně i jméno autora fotografií a popisky k fotografiím. Děkujeme. Za věcnou správnost textů odpovídají jejich autoři. Uveřejněné příspěvky nemusí vyjadřovat názory redakční rady. Redakce si vyhrazuje právo na úpravu či neotištění přijatých textů. Tisk Zdeněk Jeřábek Václavské náměstí Kutná Hora Náklad: 2120 ks Četnost: 12 čísel za rok Uzávěrka příspěvků do příštího čísla Předpokládané vydání novin MK ČR E 18157

24

25

26 š 185 mm v 275 mm 3000Kč š 185 mm v 135,5mm 1500Kč š 90,5 mm v 135,5 mm 750Kč V našich novinách otiskneme Vaši reklamu či inzerci. Otiskujeme pouze hotovou inzerci v uvedených rozměrech. V případě Vašeho zájmu kontaktujte, prosím, redakci,

UHLÍŘSKOJANOVICKA A STŘEDNÍHO POSÁZAVÍ

UHLÍŘSKOJANOVICKA A STŘEDNÍHO POSÁZAVÍ MIKRO REGION UHLÍŘSKOJANOVICKA A STŘEDNÍHO POSÁZAVÍ ZDARMA ZÁŘÍ 2015 Tak a je to tady zase, 1. září. Pro některé nenáviděný datum, pro jiné zase velebené. Každopádně to značí, že opět zazní zvonění ve

Více

Milí čtenáři, v posledních týdnech se slovo volby skloňovalo ve všech pádech, kandidatury se řešily nejen v mediálních prostředcích, na mítincích,

Milí čtenáři, v posledních týdnech se slovo volby skloňovalo ve všech pádech, kandidatury se řešily nejen v mediálních prostředcích, na mítincích, MIKRO REGION Milí čtenáři, v posledních týdnech se slovo volby skloňovalo ve všech pádech, kandidatury se řešily nejen v mediálních prostředcích, na mítincích, ale i v restauracích a hospůdkách. Z billboardů

Více

Vážení čtenáři, není to tak dlouho, co jsme slavili příchod nového roku a už tu máme březen. Ten asi pro většinu z nás bude symbolem začínajícího

Vážení čtenáři, není to tak dlouho, co jsme slavili příchod nového roku a už tu máme březen. Ten asi pro většinu z nás bude symbolem začínajícího MIKRO REGION Vážení čtenáři, není to tak dlouho, co jsme slavili příchod nového roku a už tu máme březen. Ten asi pro většinu z nás bude symbolem začínajícího jara. Šedé dny budou ubývat a přibude těch

Více

pokračování na straně 6

pokračování na straně 6 MIKRO REGION pokračování na straně 6 Ani jsme se nenadáli a máme tady začátek nového roku. Věřím, že jste všichni prožili vánoční svátky v klidu a pohodě. Většina z nás tráví dlouhé zimní večery v kruhu

Více

neujalo. Náš kostel v Podvekách je zasvěcen

neujalo. Náš kostel v Podvekách je zasvěcen MIKRO REGION Vážení a milí čtenáři, opět tady máme krátké podzimní dny, pracujeme do tmy na sklízení a zazimování zahrad a zahrádek. S podzimem tu máme také staročeské posvícení, jeden z nejoblíbenějších

Více

Čeká nás rok Dřevěné Kozy

Čeká nás rok Dřevěné Kozy MIKRO REGION Čeká nás rok Dřevěné Kozy http://kolopetr.raj- ce.idnes.cz/10.12.2014_kacov- Cesko_zpiva_koledy/ Dle čínského horoskopu je rok 2015 ve znamení Dřevěné Kozy. A jaký by tedy tento rok měl být?

Více

Jeřmanická drbna č.2/2010

Jeřmanická drbna č.2/2010 Jeřmanická drbna č.2/2010 www.jermanice.cz SDH Jeřmanice pořádá 17.4.2010 již 19. ročník Hasičského víceboje. Po celé obci se opět budou pohybovat hlídky malých hasičů, počítáme s účastí cca 200 dětí.

Více

Místo pro čističku odpadních vod

Místo pro čističku odpadních vod MIKRO REGION Místo pro čističku odpadních vod Milí čtenáři, léto a prázdniny jsou za námi. Většina z nás si užívala letních dní a díky dovoleným i více volného času, který jsme využívali pro regeneraci

Více

Vlídný leden je za námi, den se nám pomaloučku prodlužuje a sníh nás opravdu zatím moc nepotrápil. My řidiči jsme za to vděční, silničáři si

Vlídný leden je za námi, den se nám pomaloučku prodlužuje a sníh nás opravdu zatím moc nepotrápil. My řidiči jsme za to vděční, silničáři si MIKRO REGION Vlídný leden je za námi, den se nám pomaloučku prodlužuje a sníh nás opravdu zatím moc nepotrápil. My řidiči jsme za to vděční, silničáři si pochvalují, jak ušetří a média nás informují, jak

Více

kvetoucí sedmikráska 19. ledna pokračování na str. 4

kvetoucí sedmikráska 19. ledna pokračování na str. 4 MIKRO REGION kvetoucí sedmikráska 19. ledna pokračování na str. 4 Podle názvu a pranostik skončil svoji vládu nejstudenější, nejkrutější, ale také nejkratší měsíc v roce, měsíc únor. Letos však byl snad

Více

Carpe diem A je to tady, konečně léto a neříkejte,

Carpe diem A je to tady, konečně léto a neříkejte, MIKRO REGION Carpe diem A je to tady, konečně léto a neříkejte, že ho nemáte rádi. Všichni ho musíme mít alespoň trochu rádi, a když už ne jako dospělí, tak určitě jako vzpomínku na prázdniny. Vždyť kdo

Více

pokračování na str. 17

pokračování na str. 17 MIKRO REGION Zleva: Ladislav Bášti, Milan Procházka, Radim Semanco pokračování na str. 17 Je za námi měsíc duben, který nám přinesl jak teplé a slunečné dny, tak nám i připomenul, že je dobré ještě za

Více

pokračovámí na str. 12

pokračovámí na str. 12 MIKRO REGION pokračovámí na str. 12 Vážení čtenáři, říjen na jednom konci ještě hřeje, ale na druhém již mrazí. První dny ještě regulérně spadají do babího léta, přesto je v něm cítit neoddiskutovatelná

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2013

V Ř E S K O V Á K duben 2013 Úvodní slovo V Ř E S K O V Á K duben 2013 Vážení spoluobčané, v současné době byly zpracovány všeobecné technické a obchodní podmínky pro odvádění odpadních vod obce Vřeskovice. Nyní budou předloženy zastupitelstvu,

Více

Vážení čtenáři, jedna česká pranostika říká: Jaký bývá v listopadu čas, taký obyčejně v březnu zas. Doufejme, že nás listopad čeká příjemně slunečný.

Vážení čtenáři, jedna česká pranostika říká: Jaký bývá v listopadu čas, taký obyčejně v březnu zas. Doufejme, že nás listopad čeká příjemně slunečný. MIKRO REGION Vážení čtenáři, jedna česká pranostika říká: Jaký bývá v listopadu čas, taký obyčejně v březnu zas. Doufejme, že nás listopad čeká příjemně slunečný. Nejen z toho důvodu, aby bylo krásné počasí

Více

POZVÁNKA NA VZPOMÍNKOVOU AKCI 65. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ OBCE TRNÁVKA

POZVÁNKA NA VZPOMÍNKOVOU AKCI 65. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ OBCE TRNÁVKA Trnavský občasník Duben 2010 V dnešním čísle najdete: 65. let osvobozeni obce Konání voleb do parlamentu Jednání zastupitelstva obce Slet čarodějnic Humanitární sbírka Velkoobjemový odpad Zápis dětí do

Více

Dne 7. 7. 2015 se dožil krásného věku 95 let pan úřad Čestín, zastoupený paní Sýkorovou a paní Pěnkavovou, při osobní gratulaci popřál panu Sůvovi

Dne 7. 7. 2015 se dožil krásného věku 95 let pan úřad Čestín, zastoupený paní Sýkorovou a paní Pěnkavovou, při osobní gratulaci popřál panu Sůvovi MIKRO REGION Milí čtenáři, tak se mi dnes splnil můj sen, a sice stát se novinářkou. S odstupem času jsem usoudila, že jsem ráda, že novinářkou nejsem Ale do Mikroregionu píšu moc ráda. Je mi velkou ctí,

Více

Milí čtenáři, Děkuji za Vaši přízeň a doufám, že si ji zasloužíme i v roce 2015.

Milí čtenáři, Děkuji za Vaši přízeň a doufám, že si ji zasloužíme i v roce 2015. MIKRO REGION Milí čtenáři, začíná nám prosinec, měsíc klidu a pohody. To pro většinu z nás znamená, že se můžeme přetrhnout, abychom stihli honem nakoupit a zabalit všechny dárky, napéct a nazdobit cukroví,

Více

Vážení čtenáři, konečně tu máme léto se vším, co k němu patří. Ať už jsou to prosluněné dny, prázdniny, dovolené, výlety, koupání nebo čas trávený s

Vážení čtenáři, konečně tu máme léto se vším, co k němu patří. Ať už jsou to prosluněné dny, prázdniny, dovolené, výlety, koupání nebo čas trávený s MIKRO REGION Vážení čtenáři, konečně tu máme léto se vším, co k němu patří. Ať už jsou to prosluněné dny, prázdniny, dovolené, výlety, koupání nebo čas trávený s rodinou a přáteli. Vlastně je to cokoliv,

Více

Tento způsob zimy, zdá

Tento způsob zimy, zdá MIKRO REGION Tento způsob zimy, zdá se mi poněkud nešťastným. Asi tak nějak by pan Hrušínský vyhodnotil letošní, v pravdě netradiční, zimní období. Nyní jenom doufejme, že tato slova nebudeme opakovat

Více

Vážení čtenáři, při pohledu do kalendáře mi přišla na mysl básnička: Řezám proutky u potoka, hastrmanka na mě kouká, hastrman se rmoutí, že mu řezám

Vážení čtenáři, při pohledu do kalendáře mi přišla na mysl básnička: Řezám proutky u potoka, hastrmanka na mě kouká, hastrman se rmoutí, že mu řezám MIKRO REGION Vážení čtenáři, při pohledu do kalendáře mi přišla na mysl básnička: Řezám proutky u potoka, hastrmanka na mě kouká, hastrman se rmoutí, že mu řezám proutí. I vám jistě spočine zrak na datu

Více

XI. ročník - 1. číslo, vydání: duben 2014, bezplatně, určeno všem občanům Loučan POPLATKY 2014:

XI. ročník - 1. číslo, vydání: duben 2014, bezplatně, určeno všem občanům Loučan POPLATKY 2014: XI. ročník - 1. číslo, vydání: duben 2014, bezplatně, určeno všem občanům Loučan SLOVO STAROSTY: Vážení spoluobčané, jaro je tady, před námi jsou Loučanské hody a nepochybně práce v zahrádkách na polích,

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK LISTOPAD 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Tajemný Tolštejn Foto Marian Maštrla RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

OBEC DYNÍN ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC DYNÍN ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC DYNÍN Obecně závazná vyhláška obce Dynín č. 6/2011 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce, včetně systému nakládání

Více

Vážení čtenáři, květen uplynul jako voda a už tu máme červen, měsíc, který nám ohlašuje blížící se léto. Měsíc, kdy dozrávají jahody, přibývá

Vážení čtenáři, květen uplynul jako voda a už tu máme červen, měsíc, který nám ohlašuje blížící se léto. Měsíc, kdy dozrávají jahody, přibývá MIKRO REGION Vážení čtenáři, květen uplynul jako voda a už tu máme červen, měsíc, který nám ohlašuje blížící se léto. Měsíc, kdy dozrávají jahody, přibývá prosluněných dnů a teplých večerů. Měsíc, který

Více

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ 22. srpna 2011 9/2011 VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, Na základě četných připomínek občanů si Vás dovoluji vyzvat k dodržování určitých zásad společného soužití nás všech v obci, které vedou k utváření dobrých vztahů

Více

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz.

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz. H e ř m á n e k Starostanský občasník číslo 2, ročník 2009 Březen 2009 Úvodem: Sníh pomalu mizí, z čehož má většina z nás určitě radost. Jaro je však ještě daleko. A předjaří, to, bohužel, ještě nejsou

Více

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice,

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice, červen 2017 DEN KONICKÉHO MUZEA SE SKVĚLE VYDAŘIL Chci poděkovat návštěvníkům za finanční příspěvky a všem ochotným spolupracovníkům včetně pohostinských podniků za jejich pracovní nedělní odpoledne. Velký

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Zápský krajánek DUBEN 2017

Zápský krajánek DUBEN 2017 Zápský krajánek DUBEN 2017 Gratulujeme jubilantům V měsíci dubnu oslaví v Zápech významné životní jubileum narození tito občané: Paní Hynková Anna, Zápy 228 Paní Lišková Olga, Zápy 170 Paní Bambasová Helena,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem Zastupitelstvo města Lysé nad Labem konané dne 20.09.2017 Přehled akcí plánovaných na rok 2018 a shrnutí akcí za rok 2017 Rada města projednala návrh dne 12.09.2017 usn. č. 562 Usnesení č. 562 Rada města

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 30. 11. - 6. 12. 2013 Zveme Vás na bohatou nadílku kulturních akcí na Hradecku. Druhý adventní víkend: Královéhradecké informační centrum spolu s Hradeckou kulturní a vzdělávací

Více

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně.

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně. Obecní vysílání Tylovo divadlo Újezd u Brna Vás srdečně zve na svou nejnovější inscenaci ze současnosti od Antonína Procházky Ve státním zájmu Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod.

Více

POZVÁNKA. na 4. zasedání zastupitelstva obce, které se koná od 17,00 hod. v Hradci.

POZVÁNKA. na 4. zasedání zastupitelstva obce, které se koná od 17,00 hod. v Hradci. OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 3/2011 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V dubnu oslaví své narozeniny: Točoňová Helena, Zajíc Vladislav, Dudys Stanislav. Oslavencům gratulujeme a přejeme hodně zdravíčka

Více

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA

Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA Zpravodaj Obecního úřadu Těchlovice Ročník 14. Číslo 49/2012 POZVÁNKA na veřejné zasedání obecního zastupitelstva konající se ve středu 28. března 2012 Program: od 19,00 hod. v zasedací místnosti Obecního

Více

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 39/ květen 2017

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 39/ květen 2017 NOVOVESKÉ listy INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 39/ květen 2017 Pálení čarodějnic V neděli 30. 4. večer se opět sešli obyvatelé Nové Vsi na kopci u vodárny, aby dodrželi starý zvyk pálení

Více

DĚTSKÝ MAŠKARNÍ REJ. v sobotu 15. března 2014 od 14:00 hodin. o. s. Karabina a SK Zvole zvou všechny maškary na. Vyhlašuji "J a r n í s b í r á n í"

DĚTSKÝ MAŠKARNÍ REJ. v sobotu 15. března 2014 od 14:00 hodin. o. s. Karabina a SK Zvole zvou všechny maškary na. Vyhlašuji J a r n í s b í r á n í Přijďte se podívat mezi nás. Pravidelné tréninky: oddíl Trénink Orientační běh Tomáš Hájek st 17-18.30, 18.45-20.15 Šachy Jana Straková út 17-19, pá 15-17 děti, ne 19-21 dospělí Wushu Tomáš Veselý út 16-19,

Více

Měsíc červen jaro v plném proudu. Jaro, které nás letos zachvátilo intenzivní silou. Příroda se krásně zazelenala, ptáčata vylétla z hnízd a my se

Měsíc červen jaro v plném proudu. Jaro, které nás letos zachvátilo intenzivní silou. Příroda se krásně zazelenala, ptáčata vylétla z hnízd a my se MIKRO REGION Měsíc červen jaro v plném proudu. Jaro, které nás letos zachvátilo intenzivní silou. Příroda se krásně zazelenala, ptáčata vylétla z hnízd a my se pomalu rozhlížíme po létě. Červen totiž vnímáme

Více

SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ KAM ZA KULTUROU V NETOLICÍCH duben červen 2019

SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ KAM ZA KULTUROU V NETOLICÍCH duben červen 2019 ZPRAVODAJ M Ě S T A SPECIÁLNÍ VYDÁNÍ KAM ZA KULTUROU V NETOLICÍCH duben červen 2019 Vážení čtenáři, v letošním roce došlo ke změně ve vydávání zpravodaje ze šesti čísel na čtyři. Protože nás však v Netolicích

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ MĚSTO CHABAŘOVICE O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ V neděli dne 7. října 2018 zemřel ve věku 59 let pan ZDENĚK NOVOTNÝ Hvozdná, Větrná 316 Se zesnulým se rozloučíme v pátek 12. října 2018 v 15.30

Více

Odložení nebezpečných odpadů

Odložení nebezpečných odpadů Odložení nebezpečných odpadů veškeré ceny jsou bez příslušné sazby, ceny nezahrnují odvoz odpadů z místa určení, platnost od 1. 1. 2015 Název Dřevo Název 20 01 37 9 500 Kč Rozpouštědla 20 01 13 9 000 Kč

Více

Statutární město Ústí nad Labem

Statutární město Ústí nad Labem Statutární město Ústí nad Labem Obecně závazná vyhláška č. 4 /2011, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání

Více

ÚNOR 2015 fotogalerie... Koncert: Harcovníci - foto: Mgr. Jaroslava Ležalová. Tříkrálové posezení BS-Aktivu. Tři krále na základní škole. zásahy sdh Zásah hasičské jednotky na Sídlišti. Text: František

Více

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 28.5.2011 21/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 28. května 2011 9.30 10.30 Sobotní škola - uvádí Liebl Petr Společná píseň č.

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 7 červenec 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Milí spoluobčané, léto se pomalu chýlí ke konci, pryč jsou prázdniny a čas dovolených. Věříme, že jste si přes léto

Více

Sběrná místa. 1) Na sběrném místě v ul. dr. Milady Horákové lze odevzdat: 2) Na sběrném dvoře v Ampérové ulici lze dále odevzdat:

Sběrná místa. 1) Na sběrném místě v ul. dr. Milady Horákové lze odevzdat: 2) Na sběrném dvoře v Ampérové ulici lze dále odevzdat: Sběrná místa Na území města Liberce je v současné době v provozu několik sběrných míst. V ulici Ampérová a v ulici Dr. Milady Horákové mohou občané města Liberce odložit zdarma až 500 kilogramů odpadu

Více

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 K T O V Á Č E K 4/2012 6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 První adventní neděle se kvapem blíží a s ní i naše, v pořadí již druhé, rozsvícení Vánočního stromečku. Nenechte

Více

Obecní úřad Chodouň 4 6/2007 ANEB O B S A H

Obecní úřad Chodouň 4 6/2007 ANEB O B S A H Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 4 6/2007 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Informace o povolení k nakládání s vodami a jejich platnost od 1.1.2008 2.

Více

Město Čelákovice, náměstí 5. května 1, 250 88 Čelákovice M Ě S T O Č E L Á K O V I C E

Město Čelákovice, náměstí 5. května 1, 250 88 Čelákovice M Ě S T O Č E L Á K O V I C E M Ě S T O Č E L Á K O V I C E Obecně závazná vyhláška E 2/2015 města Čelákovic, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 21. ročník září 2015 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 Usnesením č. 38/2015 zastupitelé vzali na vědomí informaci o stavu smlouvy o smlouvě budoucí o realizaci projektu pro zpracování

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2013. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2013. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 20. června 2013 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Obec Tismice OD 1. 7. 2018 ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Proč? Od roku 2024 platí v ČR úplný zákaz ukládání neupraveného (nevytříděného)

Více

Závodníci budou označeni žlutými startovními čísly.

Závodníci budou označeni žlutými startovními čísly. Obecní vysílání 3C Vážení občané, organizátoři závody K24 vás prosí o zvýšení pozornosti při přecházení hlavní silnice ve dnech 19. a 20. června 2015. V tomto termínu budou naší obcí projíždět účastníci

Více

září 2019 Vážení občané,

září 2019 Vážení občané, Vážení občané, září 2019 ani nevím, jak se to mohlo stát, ale již zde máme měsíc září, dětem začala škola a pomalu se o slovo hlásí podzim. Jelikož pořád netušíme, jak bude nově vypadat křižovatka u kaple

Více

19. ročník NÁRODOPISNÝCH

19. ročník NÁRODOPISNÝCH DĚDINA NA POMEZÍ HANÁCKÉHO SLOVÁCKA A BRNĚNSKA OBEC TĚŠANY TĚŠANY www.outesany.cz Obec Těšany 19. ročník NÁRODOPISNÝCH 1.-3. 9. 2017 Představení tradičních řemesel Vystoupení folklorních souborů a cimbálové

Více

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014 OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA o č. 06/2014 SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM v v r v Zastupitelstvo města Tábora

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK PROSINEC 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Foto Josef Gerhát RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU NABÍDKOU V OBCÍCH

Více

ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění

ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění ZPRÁVY Z OBCE Důležité upozornění Připomínáme občanům, kteří se doposud nepřipojili na nový kanalizační systém, že v měsíci listopadu 2015 končí platnost posledních rozhodnutí povolujících vypouštění odpadních

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná JUBILANTI ZÁŘÍ 2016 Marcela Urbancová, 70 let Hodně zdraví, štěstí a spokojenosti přeje Obec Hvozdná. POZVÁNKA V pátek 30. 9. 2016 se koná zasedání zastupitelstva

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ŘÍJEN 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 TAKTICKÉ HASIČSKÉ CVIČENÍ V MALÉ BYSTŘICI Podobně jako v loňském roce se i letos naše jednotka dobrovolných hasičů zúčastnila taktického hasičského cvičení. A co víc, dokonce

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Obecně závazná vyhláška města Lipník nad Bečvou č. 2/2004, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, vznikajících

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

4. 5. 2012 přistavení kontejneru k Hotel Nošovice 6. 5. 2012 odvoz. 4. 5. 2012 přistavení kontejneru k p. Šnajdrovi 7. 5.

4. 5. 2012 přistavení kontejneru k Hotel Nošovice 6. 5. 2012 odvoz. 4. 5. 2012 přistavení kontejneru k p. Šnajdrovi 7. 5. Oběžník č. 5/2012 1/ Sběr kovového šrotu Sbor dobrovolných hasičů Nošovice pořádá v sobotu 5. 5. 2012 v dopoledních hodinách sběr kovového šrotu. Pokud se chcete zbavit nepotřebného kovového odpadu, uložte

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

Zpravodaj obce Řepice

Zpravodaj obce Řepice Zpravodaj obce Řepice Ročník XVI číslo 12 prosinec 2018 Veras Obsah zpravodaje: Obecní úřad informuje Společenská rubrika Ostatní Obecní úřad informuje Vážení spoluobčané, další kalendářní rok je za námi.

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 29. ledna 2015 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

OBEC NOVÉ SEDLO. Obecně závazná vyhláška č. 4/2013,

OBEC NOVÉ SEDLO. Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, OBEC NOVÉ SEDLO Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 5. května 2014

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 5. května 2014 20. ročník květen 2014 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 5. května 2014 Usnesením č. 19/2014 zastupitelé vzali na vědomí rozpočtové opatření č. 2/2014. Usnesením č. 20/2014 zastupitelé schválili

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU ve čtvrtek 3. prosince 2015 v 16:30 hodin na návsi.

ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU ve čtvrtek 3. prosince 2015 v 16:30 hodin na návsi. Obecní vysílání 3C ZŠ a MŠ Žatčany srdečně všechny zve na ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU ve čtvrtek 3. prosince 2015 v 16:30 hodin na návsi. Přijďte si s námi zazpívat a otevřít adventní čas. Můžete si také

Více

ZPRAVODAJ 9/2018. Informace o spolupráci s Městskou policií Havířov v obci Soběšovice

ZPRAVODAJ 9/2018. Informace o spolupráci s Městskou policií Havířov v obci Soběšovice ZPRAVODAJ 9/2018 XX. veřejné zasedání Zastupitelstva obce Soběšovice se bude konat ve středu 5. září 2018 od 17:00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Soběšovicích. Všichni občané jsou srdečně zváni.

Více

Sběrný dvůr Města Rakovník

Sběrný dvůr Města Rakovník Sběrný dvůr města Rakovníka Ve městě je zřízen sběrný dvůr ( v ulici Dukelských hrdinů), do kterého mohou občané, popřípadě i firmy ukládat nebezpečný odpad (např. staré léky, zářivky, zbylé a stare barvy,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 01/2010 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO ODPADU VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA

Více

Vydává Obecní úřad - Horní Stropnice - březen 2015 číslo 3

Vydává Obecní úřad - Horní Stropnice - březen 2015 číslo 3 Vydává Obecní úřad - Horní Stropnice - březen 2015 číslo 3 Měsíční plán: Út St Čt Čt So Út Pá So So 10. 3. od 19,00 hodin KD T. Sviny Petr Spálený Miluška Voborníková - NEW APOLLO BAND koncert populárních

Více

Vážené a milé čtenářky, vážení a milí čtenáři, jako nová starostka Petrovic II s týmem nových zastupitelů stojím na prahu nového roku ve zcela nové

Vážené a milé čtenářky, vážení a milí čtenáři, jako nová starostka Petrovic II s týmem nových zastupitelů stojím na prahu nového roku ve zcela nové MIKRO REGION Vážené a milé čtenářky, vážení a milí čtenáři, jako nová starostka Petrovic II s týmem nových zastupitelů stojím na prahu nového roku ve zcela nové životní roli. Slovo nový také asi nejlépe

Více

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 2/2010, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejím katastrálním území, včetně systému

Více

Obecní zpravodaj Číslo1/2014 Občasník ÚSC

Obecní zpravodaj Číslo1/2014 Občasník ÚSC Obecní zpravodaj Číslo1/2014 Občasník ÚSC Obsah: 1 Ze zasedání zastupitelstva 2 Všeobecné informace o dění v obci 3 Připravované akce K bodu 1:Zastupitelstvo Od vydání posledního čísla obecního zpravodaje

Více

V Ř E S K O V Á K Březen 2014

V Ř E S K O V Á K Březen 2014 V Ř E S K O V Á K Březen 2014 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, na internetových stránkách obce byly zveřejněny podmínky na připojení nemovitosti na splaškovou kanalizaci, podmínky jsou též v písemné formě

Více

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky Obec DOBROMĚŘICE Obecně závazná vyhláška obce číslo 2/2006, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Zastupitelstvo obce DOBROMĚŘICE

Více

OBECNÍHO ÚŘADU ČESKÉ MEZIŘÍČÍ

OBECNÍHO ÚŘADU ČESKÉ MEZIŘÍČÍ Z P R Á V Y OBECNÍHO ÚŘADU ČESKÉ MEZIŘÍČÍ Informace o současném i uplynulém dění v obci Podepsána Smlouva o mezinárodní spolupráci mezi SDH České Meziříčí a SDH z polské Szczytné Sbor dobrovolných hasičů

Více

Zpravodajství ObcERatíškovice

Zpravodajství ObcERatíškovice Zpravodajství ObcERatíškovice Vzhledem k vývoji epidemiologické situace a na základě dnešního doporučení Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje se sídlem v Brně je s účinností od 7. ledna t. r.

Více

Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku

Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku č. 1/2008 O nakládání s komunálním a stavebním odpadem Schválenou na 3.veřejném zasedání OU v Kacákově Lhotě dne 18.června 2008 v souladu s ustanovením

Více

nebo ob tavost. TRIO Obliba k této barv vzr stá s p ibývajícím stá ím, z ehož se dá soudit na zkušenost a zralost a s nimi spojeným porozum ním pro

nebo ob tavost. TRIO Obliba k této barv vzr stá s p ibývajícím stá ím, z ehož se dá soudit na zkušenost a zralost a s nimi spojeným porozum ním pro ZÁŘÍ 2009 S VÝHLEDEM DO ŘÍJNA C O N Á S Č E K Á A N E M I N E TRIO PROKOP HRUBÝ ANDRŠT EVA TORNOVÁ A JEJÍ PŘÁTELÉ Zahájení koncertní sezóny Sobota 13.10. louka před ÚMC Praha 17 BABÍ LÉTO Účast Domova

Více

Vyskeřský ZPRAVODAJ. Vyskeřská šlápota 19. 9. 06/2015 ZÁŘÍ

Vyskeřský ZPRAVODAJ. Vyskeřská šlápota 19. 9. 06/2015 ZÁŘÍ Vyskeřský ZPRAVODAJ 06/2015 ZÁŘÍ Vyskeřská šlápota 19. 9. Informace z veřejného zasedání ZO ze dne 5. 8. 2015 Zastupitelstvo obce schválilo: Rozpočtové opatření č. 3/2015. Zrušení směrnice k zadávání veřejných

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení MĚSTO TŘEBOŇ Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Třeboň, včetně

Více

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999 Luãinsk zpravodaj 8. prosince 1999 5/1999 K vánoční brance po oříšku pod lískou sklouzneš. Ale sám otevřít musíš v srdci mřížku jak zvuky koled o Ježíšku, než mír a pokoj najdeš tam. Vážení spoluobčané,

Více

PAVLÍKOVSKÁ RADNICE. Informační list městyse Pavlíkov 2/2015. Slavnostní otevření rozhledny na Senecké hoře

PAVLÍKOVSKÁ RADNICE. Informační list městyse Pavlíkov 2/2015. Slavnostní otevření rozhledny na Senecké hoře PAVLÍKOVSKÁ RADNICE Informační list městyse Pavlíkov 2/2015 Slavnostní otevření rozhledny na Senecké hoře Informace z jednání zastupitelstva Městyse Pavlíkov. Zastupitelstvo zasedalo 25. 3. 2015, 29. 4.

Více

více foto: www.petrovice2.cz

více foto: www.petrovice2.cz MIKRO REGION více foto: www.petrovice2.cz Vážení čtenáři, konečně nám přišlo jaro. Je tepleji, stmívá se později a my tak můžeme častěji a déle trávit čas venku. Všechno má ale i svá úskalí. Déle a častěji

Více

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci.

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci. Obecní úřad Dolany u Klatov tel. 376 313 620, fax 376 323 620, e-mail obec.dolany@worldonline.cz, www.obec-dolany.cz úřední dny: PO, St 7.30 17.00 hodin, Čt 7.30 15.00 hodin Obecní zpravodaj č. 2/2010

Více

OKENSKÝ ZPRAVODAJ ZÁŘÍ 2015

OKENSKÝ ZPRAVODAJ ZÁŘÍ 2015 OKENSKÝ ZPRAVODAJ ZÁŘÍ 2015 INFORMACE PRO OBČANY: V měsíci září se zasedání zastupitelstva nekonalo. Často mě zastavují občané s otázkou, kam s objemným odpadem. Odpad, který se nevejde do popelnice, mohou

Více

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) OBEC VELICHOVKY Obecně závazná vyhláška obce Velichovky č.5/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

M Ě S T O CH L U M E C

M Ě S T O CH L U M E C M Ě S T O CH L U M E C Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více