ROZHODNUTÍ. Odvolání, jehož náklady nesou sami žadatelé o odvolání, se zamítá a napadené rozhodnutí se potvrzuje.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROZHODNUTÍ. Odvolání, jehož náklady nesou sami žadatelé o odvolání, se zamítá a napadené rozhodnutí se potvrzuje."

Transkript

1 d/96? (9)? Landesgericht Feldkirch Zemský soud ve Feldkirchu Došlo Oberlandesgericht Innsbruck Vrchní zemský soud Innsbruck ROZHODNUTÍ Oberlandesgericht Innsbruck (vrchní zemský soud v Innsbrucku) jako odvolací soud prostřednictvím presidenta senátu OLG Inns doktora Hofle jako předsedajícího, jakož i soudců OLG dr. Ratha a dr. Hubera jako dalších členů senátu v konkurzním řízení o jmění společného dlužníka Tourex Middle East FZE, Ras Al Khaimah, POB , United Arab Emirates (správce konkurzní podstaty Mg. Lukas Pfefferkorn, (právník v Dornbirnu 6850), o odvolání společného dlužníka a jeho jednatele Jaroslava S t r a c h o n ě, CZ Podolí, Podolí 146, oba zastoupeni právníkem Lambertem OEG ve Vídni 1010, proti Rozhodnutí při zahájení konkurzu u Landesgericht Feldkirch (Zemský soud) ze dne , S58/08d-36 v neveřejném zasedání rozhodl takto: Odvolání, jehož náklady nesou sami žadatelé o odvolání, se zamítá a napadené rozhodnutí se potvrzuje. Revizní odvolání je v každém případě nepřípustné.

2 2 Odůvodnění: Společný dlužník je od společnost registrovaná ve Spojených Arabských emirátech, jejíž jedinou akcionářkou a jednatelkou byla do Margrith Kanisová. Od je Jaroslav Strachon, se sídlem v Česku manažerem a licenciářem společnosti. Proti Margrith Kanisové běží u Landesgericht Feldkirch pod 26Ur 153/07w trestní řízení. Je podezřelá, že od roku 2005 za použití skupiny firem Tourex, která jí patřila velký počet vkladatelů v Rakousku a cizině (Slovensku, Česku, Polsku, Německu a jinde) s úmyslem sebe nebo třetí osoby nezákonně obohatit, pod záminkou výhodného uložení peněz, svedla k vydání peněžních částek a tím je poškodila. Obviněná Margrith Kanisová obývala vilu ve Švýcarsku, 8574 Lengwil-Oberhofen, Kirchenacker 22. Podle dosavadních šetření Zemského polic. velitelství Vorarlberg, Zemského kriminálního úřadu v Bregenci. Jedná se centrálu veškeých aktivit Tourex. Zde bylo také sídlo a adresa fy Tourex Touristik u. Handel AG (dále jen TTH). TTH byla registrována v obch. rejstříku kantonu Thurgau pod č. fir. CH jako akciová společnost. Registrace proběhla , vymazání následovalo po ukončení likvidace Dočasným nařízením z v trestním řízení 26Ur153/07w podle 144 A StP/O ivm 20StGB byly za účelem zajištění čerpání obohacení na kontech společného dlužníka u spořitelny Bregenc Bank AG uložené saldo včetně úroků až do právoplatného vyřízení trestního řízení zablokovány.

3 3 Současně bylo rozhodnuto, že provedení tohoto nařízení je možno pozastavit složením částky 5 milionů EUR. Dalším prozatímním opatřením ze dne v trestním řízení 26Ur 153/07w dle 144 a StPO ivm 20StGB bylo i na kontě u Dornbirner Sparkasse ležící saldo zablokováno a prohlášeno, že provedení tohoto nařízení je možno pozdržet složením částky, která odpovídá výši vkladů na tomto kontě v době tohoto rozhodnutí. Z rozhodnutí není vidět, kdo je vlastníkem zablokovaných kont. Na zablokovaných kontech se nachází aktivní saldo v celkové výši asi 15, ,-- EUR. Tato dočasná opatření z a jsou nadále v platnosti. Pozastavení provedení těchto nařízení složením uvedených částek nebylo provedeno. Rozhodnutím Landesgerichtu Feldkirch jako konkurzního soudu ze dne bylo podle 73KO bylo vydáno dočasné opatření. Za účelem zajištění konkurzní podstaty byla konta u Dornbirner Sparkasse, Konto a u spořitelny Bregenz Bank AG, konto , znějící na TME, konto , znějící na TME, konto , znějící na TME a konto , znějící na TME byla zablokována konkurzním soudem. Toto dočasné opatření dle 73KO bylo vydáno, protože konkurz nemohl být ihned zahájen a návrh zjevně není bezdůvodný.

4 4 Dne předložil Helmut Steiner u Erstgericht-okr.soudnávrh na zahájení konkurzu na jmění Tourex Middle Est FZE (TME). Předložil celkově shrnuto že společný dlužník měl prostřednictvím své jednatelky Mergrith Kanisové při nejmenší od roku 2005 vůči 4200 vkladatelům v tuzemsku a cizině hrát tzv. pyramidu. Při tom se vkladatelům slibovaly vysoké výnosy, které byla částečně také vypláceny. Svěřené peníze nebyly uloženy dle dohody, ale použity pro uspokojení starých klientů z příspěvků klientů nových. Na základě vysokého počtu vkladatelů by závazky společného dlužníka dosahovaly výše 100milionů EUR. Navrhovatel Helmut Steiner se vícekrát pokoušel se spojit s údajně nynějším jednatelem Jaroslavem Strachonem a písemně smlouvy formálně správně podle smlouvy vypověděl. Na žádný dotaz nedostal odpověď. Návrh na řešení nebyl předložen. Od okamžiku uzavření kont dne je dána platební neschopnost společného dlužníka. Spisem ze dne (ON24 in 14Se 27/08w Landesgericht G Feldkirch) prohlásili dr. Egon Biller, dr. Xaver Greber a Helena Steurer, že se ke konkurznímu návrhu Helmuta Steinera připojují. Předložili, že v polovině 1990 let uzavřeli investiční smlouvy s firmou Tourex Touristik u. Handel AG ve Švýcarsku. Vrácení peněz základního kapitálu předaného TTH však bez ohledu na splatnost nedošlo. Společný dlužník ručí jako právní nástupce za otevřené závazky TTH.

5 5 Společný dlužník namítá proti návrhu na zahájení konkurzu, že příslušnost Landesgericht Feldkirch pro provedení konkurzního řízení není dána. Společný dlužník má totiž své sídlo ve Spojených Arabských Emirátech a obchodně činný v několika členských státech EU, při čemž se těžiště jeho činnosti nachází v ČESKÁ REPUBLIKA, jakož i na Slovensku. Mimo to společný dlužník plnil až do zablokování kont přesně a úplně své závazky. Společný dlužník není platebně neschopný. Navrhovatelům se nepodařilo prokázat nesporné splatné pohledávky vůči společnému dlužníkovi. Rozhodnutí konkurzního zahájení Landesgericht Feldkrich ze dne (ON 2) bylo na základě odvolání společného dlužníka a jeho jednatele zrušeno rozhodnutím odvolacího soudu ze dne , 1R4/09m-14 a vráceno okresnímu soudu k novému rozhodnutí po doplnění jednacího spisu. Po doplnění spisu zahájil okresní soud (soud první instance) s napadeným rozhodnutím konkurz na jmění společného dlužníka. Odsouhlasil příslušnost Landesgerichtu Feldkirch a doložil, že návrhy věřitelů Helmuta a Silvie Steinerových, Helgara Brunnera, Rene Bechtera, Fritze Albera, Gustava Rotha, Rapha Laausera, Rudolfa M. Kellnera, Merlene Smorodin, Bariele Thies, Beaty a Tomasze Domalik a Jasminy Gollob, že uzavřené smlouvy byly řádně vypovězeny, platby v rozporu se smlouvou nebyly provedeny. Právní následnictví TTH přes

6 6 Tourex Middle East LLC na TME bylo navrhovateli potvrzeno. Domnělá platební neschopnost společného dlužníka TME nebyla v termínu ani popřena ani zpochybněna. Četní navrhovatelé dokázali věrohodně, že TME skutečně je platebně neschopná. Navrhovatelům se takto podařilo, nejen zvěrohodnit konkurzní pohledávky, ale i platební neschopnost TME. Jmění, které pokryje náklady je k dispozici, protože záloha na náklady byla zaplacena. Proti tomuto rozhodnutí směřuje včasné odvolání společného dlužníka jakož i jednatele Jaroslava Strachone, ve kterém navrhují změnu napadeného rozhodnutí zamítnutím nebo odmítnutím návrhů na zahájení konkurzu. Odpověď na odvolání byl vydán s přáním, aby odvolání společného dlužníka nebylo vyhověno. Odvolání není oprávněné. 1. K domnělé nepříslušnosti soudu Landesgericht Feldkirch pro předmětné konkurzní řízení: Navrhovatelé odvolání stručně shrnuto uplatňují fakt, že TME opakovaně poukazovala na nepříslušnost soudu Landesgericht Feldkirch, a to zvl. S ohledem na Evropský insolvenční řád (Eulns VO).

7 7 Odvolací soud uložil ve svém zrušovacím rozhodnutí ze dne (ON14) soudu první instance výslovně úkol, ve druhém sledu práva zjistit, zda z obsahu trestního aktu 26Ur 153/07w Zemského soudu LG Feldkirch mohou vyplývat okolnosti, že společný dlužník má střed svých zájmů hlavně v ČESKÁ REPUBLIKA. Skutečně se soud první instance s tímto trestním aktem žádným způsobem nezabýval. To prý vyplývá z odkazu soudu první instance ze sídla obviněné Margrith Kanisové ve Švýcarsku. V přítomném případě může být relevantní výlučně střed zájmů společnosti Tourex Middle East FZE založené teprve na podzim Kdyby se soud první instance zabýval tímto trestním skutkem obsahově, byl by došel nepochybně k výsledku, že není příslušný pro předmětné konkurzní řízení. Celkově je domnění soudu první instance, že je pro předmětné konkurzní řízení příslušný právně mylné. EulnsVO odpovídá na otázku své použitelnosti na věcný obsah se vztahem ke třetímu státu velmi útržkovitě. Z 14. uvažovaného důvodu k vyhlášení nařízení (EG) 1346/2000 Rady, ze dne O insolvenčním řízení vyplývá však, že toto nařízení (JEN) pro řízení, u kterých je střed zájmu dlužníka ve společenství (EU).Vycházeje z tohoto, je však dostatečně jasně doloženo, že když se střed hlavních zájmu dlužníka nachází v EU, použije se EulnsVO, a to o tehdy, je-li sídlo společnosti nebo místo registrace mimo EU, tedy ve třetím státu. Jestliže však střed hlavních zájmů dlužníka není na území EU, nýbrž ve třetím

8 8 státu, pak jsou předpisy EulnsVO celkově nepoužitelné (Maderbacher v Konecny/Schubert, Insolvenzgesetze Rz 6 k Art 4 EulnsVO, Paulus, EulnsVO Rz 5f k Art 3). Pro použitelnost EulnsVO postačí tedy, že v členském státu EU je střed hlavních zájmů dlužníka a v jiném členském státu se nacházejí předměty jmění. Že sídlo dlužníka je ve třetím státu, nevylučuje v takovém případě použitelnost EulnsVO. Insolvenční řízení volí tedy jak již i EulnsU střed hlavních zájmů dlužníka jako styčný bod pro mezinárodní příslušnost k zahájení hlavního insolvenčního řízení. Volbou tohoto měřítka styčného bodu dosahuje EulnsVO i část souladu s mezinárodním soukromým právem, jehož kolizní normy viditelně jsou ovládány zásadou nejužšího spojení. Pod pojmem střed hlavních zájmů se má rozumně místo, kde dlužník obvykle a tím i rozeznatelně pro třetí osoby provozuje správu svých zájmů (vysvětlující zpráva Rz75). Zdůvodněna je tato volba tohoto styčného bodu tím, že insolvence představuje konkrétní riziko, a proto je důležité, aby mezinárodní příslušnost navazovala na místo, které potencionální věřitelé daného dlužníka znají a tím právní rizika insolvečního případu jsou kalkulovatelná. ( Duursma-Kepplinger v Komm-EulnsVO Art 3 Rz 12 mwn). Pro společnosti a juristické osoby platí vyvratitelná domněnka, že střed jejich hlavních zájmů je místo jejich sídla dle stanov (Art 3, odst. 1, věta 2 EulnsVO).Toto místo odpovídá podle zdůvodnění ve vysvětlující zprávě obvykle hlavnímu sídlu dlužníka (vysvětlující zpráva Rz75). Ovšem Str. 9

9 9 neosvobozuje tato domněnka soud dle převládajícího názoru od povinnosti zkoumat skutečný střed zájmů dlužníka z úřední povinnosti. Podle tohoto chápání se (soud) nemůže spolehnout na to, že sídlo dle stanov je skutečně i středem zájmů ve smyslu Art 3 EulnsVO. Sice může soud při zkoumání své (mezinárodní příslušnosti nejprve vycházet z toho, že střed zájmů se nachází v sídlo společnosti dle stanov, musí však přesto dále zjišťovat a zkoumat, zda neleží skutečný střed zájmů v jiném státě (Vogler, ZIK 2001/290). Tento nezávisle na domněnce Art 3 odst. 1 věta 2 EulnsVO vyhledávaný skutečný střed zájmů zpravidla bude souviset s efektivním správním sídlem ve smyslu teorie sídla. Jestliže takto určený bod skutečného středu zájmů leží v jiném státu než je sídlo dle stanov, pak je domněnka popřena a příslušnost pro zahájení hlavního řízení se soustředí k soudům v tomto státu (Duursma-Kepplinger aao Rz 23 a 24). Ke středu hlavních zájmů se EuGH ve svém rozsudku ze dne RsC-341/04 (Eurofood) vyjádřil v tom smyslu, že se musí jednat o činnost dlužníka rozlišitelnou pro třetí osoby. Z toho je jasné tolik, že není rozhodující interní strategické vedení dlužnického podniku. Čistě podnikově interní měřítka nemohou být použita k zdůvodnění příslušnosti. (Konecky, ZIK 2006/185, 150, Paulus aao Rz 21 k Art 3 EulnsVO). Jako měřítka pro přijetí středu hlavních zájmů jmenuje 13. Zvažovaný důvod k EulnsVO místé, na které dlužník zjistitelně pro třetí osoby obvykle provádí správu svých zájmů. OGH označila podnikové vedení nebo

10 10 organizační vybavení (správní struktury) nebo nejdůležitější jednací opatření jako rozhodující (8 Ob 12/06g), při čemž tyto před zveřejněním poznatku EuGH Eurofood vydané rozhodnutí však bylo modifikováno tak, že tyto okolnosti musí být zjistitelné pro třetí osoby i vnějšně (vyplývat na povrch). Spokojit by se dalo i s faktickým operativním vedením dlužnického podniku nebo obchodní činnosti. (srv. Konecny aao mwn). Na tomto pozadí je teprve třeba se zabývat námitkou žadatele o odvolání, že soud první instance se obsahově nezabýval s trestním aktem. Zde se zvláště poukazuje na zjištění na str. 4 až 6 a 14 napadeného rozhodnutí. Navíc se soud nemá opírat o jednotlivé důkazní prostředky, ale podložit své domněnky veškerými potvrzujícími prostředky a tyto přiměřeně hodnotit. Výsledek této činnosti nepřipouští právní závěr, že společný dlužník má střed svých hlavních zájmů v ČESKÁ REPUBLIKA (nebo na Slovensku), kde se podle tvrzení TME nachází těžiště činnosti. Zástupce TME nepředložil ve svých četných písemnostech (ON 21, 32, 33 v zahajovacím řízení 14 Se 27/08w Zemského soudu LG Feldkirch), v odvolání ON 3 jakož ani ve spisu ze dne (ON 26) žádné konkrétní měřítka a nedoložil, pro třetí osoby zjistitelně, se střed hlavních zájmů nachází v ČESKÁ REPUBLIKA. Nemohlo proto být zjištěno, že, pro třetí osoby zjistitelně, byly provedeny prostorové a organizační opatření, které by umožňovaly jasný závěr na skutečnost, že opravdu byl

11 11 střed hlavních zájmů zřízen, který by umožňoval průběžný a dalekosáhlý osamostatněný obchodní provoz, s odpovídající organizací, správou a infrastrukturou ve smyslu podnikatelského účelu. Samotná skutečnost, že jednatel TME má své sídlo v ČESKÁ REPUBLIKA, sám o sobě nedovoluje v žádném případě závěr, že TME tam má i střed hlavních zájmů. Uzavřené smlouvy a celkový písemný styk spíše vypovídají jasnou řečí pro okolnost, že všechny podstatné činnosti byly prováděny mimo území EU a že střed hlavních zájmů TTH je ve Švýcarsku a TME ve Spoj. Arab. Emirátech, tedy vždy v třetím státu. EulnsVO tedy není použitelná.. Mezinárodní příslušnost se určuje v přítomné případě spíše dle 63 odst 2 KO, podle kterého, v případě, že společný dlužník v tuzemsku neprovozuje žádný podnik a nemá v tuzemsku obvyklý pobyt, je soud první instance příslušný, v jehož obvodu se nachází pobočka, v negativním případu alespoň jmění společného dlužníka. Jmění nacházející se v obvodu soudu první instance zakládá tudíž jeho mezinárodní příslušnost k provedení tohoto insolvenčního řízení, zvláště když se pojem jmění opírá nikoli o odst 2 63 KO 1 KO, nýbrž o 99 JN. (Mohr, KO E 35 k 63). Na základě tohoto právního hodnocení je přezkoumání přebytečné, zda EulnsVO i dle Art 1 odst 2 pro předmětné insolvenční řízení by nemohlo být použito. Dle toho neplatí toto nařízení pro insolvenční řízení o

12 12 jmění pojišťovacích podniků nebo úvěrových ústavů, cenných papírů, které poskytují služby, které zahrnují držení peněz nebo cenných.papírů třetích osob, jakož i organismů pro společné ukládání. Ve zvažovaném důvodu 9 se tato jediná výjimka použitelnosti EulnsnVO zdůvodňuje tím, že insolvenční řízení o jmění pojišťovacích podniků, úvěrových ústavů a firem obchodujících s cennými papíry, které drží uložené peníze nebo cenné papíry třetích osob, jakož i organismů pro společné ukládání, celkově a tedy všechny podniky s finančními výkony, by měly být vyňaty s platnosti tohoto nařízení a neměly by podléhat tomuto nařízení, protože pro ně platí zvláštní předpisy a národní dohlížecí úřady částečně mají dalekosáhlé oprávnění k zásahu. 2. K Právnímu následnictví Tourex Touristik u. Handel AG na společného dlužníka: Žadatelé o odvolání zastávají názor, že soud první instance se ani při druhém projednávání nezabýval dostatečně s otázkou právního následnictví. Zdůvodnění k tomuto provedené soudem první instance představuje čisté zdánlivé zdůvodnění. Pro konkludenci, tedy rozhodnost nějakého chování, se má použít při právním výroku přísného měřítka. Z plateb provedených ze strany TME na některé partnery TTH není možné bez pochyb soudit na přechod závazků. Podíl v napadeném rozhodnutí uvedených smluv nebyl uzavřen s TME, což již vyplývá z dat uzavírání

13 13 těchto smluv. Soud první instance se ovšem detailně nezabýval se kterými společnostmi navrhovatelů uzavírali své smlouvy. Ani proti právnímu následnictví odsouhlaseného soudem první instance nechová odvolací soud pochybnosti. Smlouvy o půjčce a šestileté smlouvy provedené v letech do 2004 mezi fou Tourex Touristik u. Handel AG a různými vkladateli uvedenými s zahájení konkurzu. Již od r se nacházejí smlouvy o půjčce mezi věřiteli uvedenými a závěru a fou Tourex Middle East FZE nebo Tourex Middle East LLC. Dle dopisu TTH ze dne následovalo celkové právní následnictví na Tourex Middle East LLC, které tuto funkce provádělo jen 2 nebo 3 měsíce. Z uvedeného dopisu vysvítá, že fa Tourex Middle East LLC, Dubai, smlouvou ze dne se zavázala ke splnění všech závazků fy TTH vůči klientům v rámci programu Tourex. Pro vkladatele TTH vyplývá jediná změna, že jmenovaní své nároky ze smluv s TTH uplatní v plném rozsahu vůči fě Tourex Middle East LLC. Následně byly smlouvy uzavírány se společným dlužníkem TME FZE (toto je bez odporu zjištěno a je možno odvodit z četných smluv v obou bílých pořadačích) a závazky byly i společným dlužníkem plněny, pokud se tak ještě stalo. Ze 6. dodatečného oznámení LPK Vorarlberg, LKA, ze dne vyplývá (dle vlastního výslechu Jaroslava Strachone ve Schwechatu dne ), že jmenovaný v květnu 2007 Fu Tourex

14 14 Middle East FZE převzal od Margrith Kanisové a nyní je šéfem této firmy. Z dobropisů fy TME vyplývá, že tyto bonusové platby byly brány ze smluv o půjčkách a šestiletých smluv a to po dobu 1 a půl roku. Jaroslav Strachon mimo to ve své výpovědi uvedl, že fa TME pokud je mu známo nedělá po roce 2005 totéž co dělala fa TTH. Tak mohlo být navrhovateli potvrzeno právní následnictví z fy TTH na Tourex Middle East LLC a na TME. Pokud by někdo nechtěl tento právní názor sdílet, nezískal by ani tak nic pro navrhovatele odvolání. Podle zjištění, která doposud zůstala bez odporu, celá řada smluv s věřiteli uvedenými v napadeném rozhodnutí byla přímo uzavřena se společným dlužníkem Tourex Middle East FZE. To se netýká pouze prvního navrhovatele Helmuta Steinera (viz např. smlouvy o půjčce ze dne , ), nýbrž i dalších s dalšími věřiteli především v letech 2006 a 2007 uzavřených smluv. Zde by nebylo ani zapotřebí právního následnictví, protože smluvním partnerem je společný dlužník sám. 3. K jednotlivým návrhům věřitelů: Pod tímto bodem uplatňují navrhovatelé odvolání především, že neexistuje žádnou jedinou titulovanou pohledávku vůči předchozímu společnému dlužníkovi. Dále se navrhovatelé odvolání cítí poškozeni,

15 15 že další konkurzní návrhy druhého sledu práva nebyly k datu navrhovatelům doručeny. Podle 70 odst. 1 KO je konkurz se zahájí neprodleně na návrh jednoho věřitele, jestliže je věrohodné, že má i když nikoli splatnou přesto však konkurzní pohledávku, a že dlužník je neschopen platit. Dle jasného textu zákona stačí takto návrh jednoho věřitele. Zda následně budou hlášené pohledávky přijaty nebo popřeny, je třeba vyjasnit při všeobecném přezkumném stání. Dle odst KO není však nutné, aby navrhovatel měl pro svou pohledávku exekuční titul nebo vedl exekuci (ZIK 1995, Ob 282/01f. u.v.a.) Jestliže chybí exekuční titul, pak je ovšem nutné uplatnit na tvrzení a doložení pohledávky přísné měřítko. Musí se totiž zjistit, zda dlužník není hnán do konkurzu na základě tvrzení domnělého věřitele (ZIK 2002/191, 133). Navrhovatel musí pohledávku předložit kvalifikovaně, zvláště rozhodně a nepochybně. Je nutné uvést důvod vzniku a složení pohledávky, při čemž k doložení o důvodu vzniku pohledávky jsou požadovány i údaje k ujednání uzavřená. Jako měřítko je při tom třeba aplikovat nejvyšší soudní judikaturu k nahlášení pohledávky. V návrzích na zahájení konkurzu se dle toho uvádějí skutečnost i odůvodňující nároky, protože připojení příloh může pouze nahradit jejich označení jako důkazních prostředků, údaje obsažené v dokladech a jiných aktech řízení obsažené údaje a tvrzení nemohou nahradit jejich nedostatek v návrhu. (ZIK 1997, 146 aj.). Jestliže se uplatňuje více pohledávek zvláště z různých obchodních případů, nemá se to stát pohromadě, ale

16 16 uvedou se obnosy jednotlivých nároků odděleně, stejně tak ty skutečnosti, které odůvodňují nároky na jednotlivé pohledávky. (ZIK 1997, 146, aj.). Těmto přísným předpokladům odpovídají zcela zjištěné pohledávky. Ze zjištěného věcného obsahu vyplývají jednak způsob uzavřených smluv, datum jejich uzavření, počátek smlouvy, smluvní částka, jakož i výše a splatnost splátek a úroků. Potřebné potvrzení následovalo připojením jednotlivých smluv o půjčkách. I když ani jedna titulovaná pohledávky je předmětná pro řízení, nevadí to podle výše uvedeného výkladu, protože učiněno zadost přísnému měřítku judikatury o důvodu vzniku a složení pohledávky. 4. K platební neschopnosti: K tomuto bodu uvádějí navrhovatelé odvolání, že zabavené peníze od počátku překračují zdaleka uplatňované pohledávky i kdyby tyto všechny byly v právu. Nadto neexistují žádné aktuální splatné závazky. Platební neschopnost jako předpoklad platební neschopnosti jako konkurzní předpoklad byla společným dlužníkem byla společným dlužníkem vždy popírána. O platební neschopnosti odpůrce návrhu nemůže být řeč, protože likvidní prostředky v min. Výši 15, ,-- EUR by při dané právním titulu mohly být kdykoli vyplaceny.

17 17 Tyto argumenty nepřesvědčují. Kdo jako věřitel předkládá návrh na konkurz, tomu náleží i první ověření konkurzního předpokladu platební neschopnosti. Platební neschopnost se dle 66 odst. 2 KO předpokládá, když dlužník své platby zastaví. Platební neschopnost je dána, když dlužník splatné dluhy nemůže plnit v.přiměřené lhůtě, rovněž je dána, když dlužník pro nedostatek platebních prostředků nemůže platit a nemůže si potřebné prostředky ani včas opatřit (Mohr-KO E 6, 8 a 9 k 66). K předpokladu platební neschopnosti musí neschopnost uspokojit finanční závazky být odstraněna v poměrně krátkém čase. V předmětném případě věrohodně doložilo více navrhovatelů, že po mnoho měsíců splatné splátky a úroky z uzavřených smluv nejsou spláceny. Pouze z pasivity společného dlužníka vysvítá jeho platební neschopnost. Jestliže se navrhovatelé odvolání odvolávají na existující disponibilní peníze ve výši 15, ,-- EUR, pak se nejedná o likvidní prostředky k vyrovnání splatných pohledávek. Tyto peníze jsou nejen trestně-právně, ale i konkurzně soudně zablokovány, V prvním případě od června eventuálně září Společný dlužník nepodnikl v této době nic, aby dosáhl zrušení této blokace. Dispozice těmito penězi není pro společného dlužníka t..č. možná, pročež nelze mluvit o likvidních platebních prostředcích. Povinnost společného dlužníka předložit doklad proti přijetí platební neschopnosti se mu nepodařilo, protože se mohla odvolávat pouze na tyto prostředky, u kterých se nejedná o hotové platební prostředky. Společný

18 18 dlužník nedokázal přes delší časový úsek od doručení konkurzního návrhu od Helmuta Steinera, opatřit si likvidní prostředky konkrétními opatřeními, aby vyrovnal aktuálně splatné závazky. Shrnuto byly konkurzní předpoklady věrohodně doloženy, takže odvolání nelze přijmout. Že záloha na náklady ke krytí nabíhajících nákladů konkurzu byla zaplacena je doloženo a aktech a není zpochybňováno. Když pomineme bezvýslednost odvolání nedochází v konkurzním řízení k náhradě nákladů, pokud se nejedná o náklady právních sporů (Mohr, KO E 19 k 171). Navrhovatelé odvolání nesou takto náklady svého bezvýsledného právního prostředku sami. Dle 171 KO, 528 odst 2 Z 2 ZPO je revizní odvolání proti tomuto rozhodnutí nepřípustné. Oberlandesgericht Innsbruck Odd. 1, 6.července 2009 Dr. Kalus Hoefle Za správnost vyhotovení Vedoucí obch. Odd.

6800 Feldkirch, Schillerstraße 1 Landesgericht Feldkirch Tel.: 05522 302-0 Fax: 05522 302 298 ZAHÁJENÍ KONKURZU

6800 Feldkirch, Schillerstraße 1 Landesgericht Feldkirch Tel.: 05522 302-0 Fax: 05522 302 298 ZAHÁJENÍ KONKURZU 6800 Feldkirch, Schillerstraße 1 Landesgericht Feldkirch Tel.: 05522 302-0 Fax: 05522 302 298 Prosím uvádějte následující čísla ve všech podáních 14 S 58/08 d ZAHÁJENÍ KONKURZU na jmění společnosti Licencionář:

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org. Tourex Middle East FZE P.O.Box 10559, RaS Al Khaimah U.A.E.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org. Tourex Middle East FZE P.O.Box 10559, RaS Al Khaimah U.A.E. SCHRADE Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Mag. Lukáš Pfefferkorn Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7 Telefon: +43-5572-20210 Schillerstrasse

Více

SCHRADE. Dornbirn, KAUFMANN-THURNHER. Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7

SCHRADE. Dornbirn, KAUFMANN-THURNHER. Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7 SCHRADE KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. PROSTŘEDNICTVÍM INTERNETU Mag. Lukáš Pfefferkorn Zemská soud Feldkirch A-5850 Dornbirn, Schulgasse 7 Telefon: +43-5572-20210 Schillerstrasse 1 Telefax: +43-5572-34414

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. www.kvc-cz.org KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Kaufmann

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.   KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemská soud Feldkirch Kaufmann

Více

Ve spolupráci s AK JUDr. Matase přeloženo představenstvem KVC-CZ pro potřebu jeho členů.

Ve spolupráci s AK JUDr. Matase přeloženo představenstvem KVC-CZ pro potřebu jeho členů. Ve spolupráci s AK JUDr. Matase přeloženo představenstvem KVC-CZ pro potřebu jeho členů. SCHRADE Kaufmann u. Thurnher Komu: Mag. Lukas Pfefferkorn Rechtsanwald Landesgericht Feldkirch Schulgasse 7 Schillerstrasse

Více

I. ZPRÁVA II. NÁVRHY dle 81 odst. 4 KO

I. ZPRÁVA II. NÁVRHY dle 81 odst. 4 KO SCHRADE Kaufmann u Thurnher Právní kanc. s.r.o. Emailem Landesgericht Feldkirch Mag. Lukas Pferfferkorn Advokát Schillerstr. 1 800 Feldkirch Dornbirn, 10.12.2009-12-12 03/kontou/08-LP GZ- 14 S 58/08 d

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.   KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Kaufmann

Více

U s n e s e n í KSBR 47 INS 33973/ VSOL 793/2014-A-13

U s n e s e n í KSBR 47 INS 33973/ VSOL 793/2014-A-13 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudců JUDr. Heleny Krejčí a JUDr. Jaroslava Hikla v insolvenční věci dlužnice Renáty Ilinské

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : 3 UL 21/2014 KSBR 38 INS 34673/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Ivany Waltrové a soudců JUDr. Ladislava Bognára a JUDr. Ivo Lajdy ve věci

Více

TWP právnická kancelář. P.O.Box 10559, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates. Messestrasse 11, 6850 Dornbirn

TWP právnická kancelář. P.O.Box 10559, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates. Messestrasse 11, 6850 Dornbirn Předává se: TWP právnická kancelář Dlužník: Správce hmotné podstaty: Tourex Middle East FZE P.O.Box 10559, Ras Al Khaimah, United Arab Emirates RA Mag Lukas Pfefferkorn, Messestrasse 11, 6850 Dornbirn

Více

MSPH 90 INS 6781/2010-C4-33 (sp. zn. 90 ICm 1589/2011)

MSPH 90 INS 6781/2010-C4-33 (sp. zn. 90 ICm 1589/2011) Nejvyššímu soudu České republiky prostřednictvím Městského soudu v Praze Slezská 2000/9 120 00 Praha 2 Datovou schránkou V Praze dne 28. listopadu 2016 Ke sp.zn.: 90 ICm 1589/2011 Žalobce: AS ZIZLAVSKY

Více

U S N E S E N Í. t a k t o :

U S N E S E N Í. t a k t o : Číslo jednací: KSOS 22 INS 9569/2013-A-18 U S N E S E N Í Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudkyní JUDr. Petrou Kostelňákovou Petříkovou v insolvenční věci dlužníka : Petr Bora, IČ: 15404404, rč. 641128/1492,

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. TWP PRÁVNÍ ZÁSTUPCI Dornbirn Schulgasse 7.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.   TWP PRÁVNÍ ZÁSTUPCI Dornbirn Schulgasse 7. TWP PRÁVNÍ ZÁSTUPCI Předává se Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Schillerstrasse 1 Thurnher Wittwer Pfefferkorn Rechtsanwälte GmbH Schulgasse

Více

Číslo jednací: KSOS 34 INS 19414/2014 A24 USNESENÍ

Číslo jednací: KSOS 34 INS 19414/2014 A24 USNESENÍ Číslo jednací: KSOS 34 INS 19414/2014 A24 USNESENÍ Krajský soud v Ostravě rozhodl justiční čekatelkou Mgr. Hanou Václavíkovou v insolvenční věci dlužníka: SLUG a.s., IČ 25685171, Novinářská 1113/3, 709

Více

PRÁVNÍ STANOVISKO OHLEDNĚ POSTAVENÍ VLASTNÍKŮ PODŘÍZENÝCH DLUHOPISŮ EMITENTA ZOOT

PRÁVNÍ STANOVISKO OHLEDNĚ POSTAVENÍ VLASTNÍKŮ PODŘÍZENÝCH DLUHOPISŮ EMITENTA ZOOT ZOOT a.s. Zubatého 295/5 150 00 Praha 5 V Praze dne 18. února 2019 PRÁVNÍ STANOVISKO OHLEDNĚ POSTAVENÍ VLASTNÍKŮ PODŘÍZENÝCH DLUHOPISŮ EMITENTA ZOOT a.s. V RÁMCI INSOLVENČNÍHO ŘÍZENÍ SE ZAMĚŘENÍM NA JEJICH

Více

Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta

Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Základy práva, 11. května 2015 Přehled přednášky Poskytovatelé úvěrů a zápůjček Banky Nebankovní instituce Lichváři a jim podobná individua Nejčastější

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 6 Ads 92/2005-49 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Milady Tomkové a soudců JUDr. Bohuslava Hnízdila

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.  KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemská soud Feldkirch Kaufmann

Více

Infoservis Nový insolvenční zákon účinný od 1. ledna 2008

Infoservis Nový insolvenční zákon účinný od 1. ledna 2008 listopad 2007 Infoservis Nový insolvenční zákon účinný od 1. ledna 2008 Od 1.1.2008 vstoupí v účinnost nový zákon, který upravuje problematiku úpadkového práva a to zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : KSBR 44 INS 28294/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Heleny Myškové a soudkyň JUDr. Ivany Waltrové a JUDr. Ivany Wontrobové v insolvenční věci dlužnice Michaely

Více

USNESENÍ. č.j.: KSPH 67 INS 35296/2014-A-8

USNESENÍ. č.j.: KSPH 67 INS 35296/2014-A-8 č.j.: KSPH 67 INS 35296/2014-A-8 USNESENÍ Krajský soud v Praze, se sídlem Nám. Kinských 5, 150 75 Praha 5, rozhodl asistentem soudce JUDr. Michalem Tomášem v insolvenční věci dlužníka: Libor Fiala, nar.

Více

problematika Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Dluhová problematika Daniel Bartoň problematika Prameny a literatura

problematika Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Dluhová problematika Daniel Bartoň problematika Prameny a literatura Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta instituty, Základy práva, 9. května 2016 Přehled přednášky instituty, instituty, Důvody pro jejich psaní Informace druhé strany o jejích povinnostech

Více

I. Zjišťuje se ú p a d e k dlužníka - Josef Beneš, rč: /0014, IČO , Sadová 240, Pacov.

I. Zjišťuje se ú p a d e k dlužníka - Josef Beneš, rč: /0014, IČO , Sadová 240, Pacov. KSCB 27 INS 10742/2016-A-9 U S N E S E N Í Krajský soud v Českých Budějovicích rozhodl samosoudcem JUDr. Josefem Šimkem v insolvenční věci dlužníka - Josef Beneš, rč: 890227/0014, IČO 04076478, Sadová

Více

U s n e s e n í. na povolení oddlužení, o odvolání dlužníka proti usnesení Krajského soudu v Brně ze dne , č.j. KSBR 45 INS 13410/2014-A-4,

U s n e s e n í. na povolení oddlužení, o odvolání dlužníka proti usnesení Krajského soudu v Brně ze dne , č.j. KSBR 45 INS 13410/2014-A-4, U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudců JUDr. Heleny Krejčí a JUDr. Jaroslava Hikla v insolvenční věci dlužníka Pavla Jančeka,

Více

1X 1 GS přímo na KSV, AKV, ISA, Creditreform

1X 1 GS přímo na KSV, AKV, ISA, Creditreform SCHRADE KAUFMANN THURNHER Rechtsanwaelte GmbH Prostřednictvím e-mailu Landesgericht Feldkirch (Zemský soud) Schillerstrase 1 6800 Feldkirch Dornbirn, 22.3.2010 GZ: 14 S 58/08 d Společný dlužník: Tourex

Více

U s n e s e n í. 39 ICm 3497/2013 12 VSOL 178/2014-27 (KSOS 39 INS 16289/2013)

U s n e s e n í. 39 ICm 3497/2013 12 VSOL 178/2014-27 (KSOS 39 INS 16289/2013) -27 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Heleny Myškové a soudců JUDr. Vojtěcha Brhla a JUDr. Ivany Wontrobové v právní věci žalobce Ing. Jiřího Hanáka, Erbenova

Více

U s n e s e n í. t a k t o : I. Zjišťuje se úpadek dlužníka RESVO Praha spol. s r.o., se sídlem Praha 4, U Habrovky 247/11, IČ 15272575.

U s n e s e n í. t a k t o : I. Zjišťuje se úpadek dlužníka RESVO Praha spol. s r.o., se sídlem Praha 4, U Habrovky 247/11, IČ 15272575. MSPH 79 INS 2373/2008-A-29 U s n e s e n í Městský soud v Praze rozhodl samosoudcem JUDr. Jiřím Radou v insolvenční věci dlužníka : RESVO Praha spol. s r.o., se sídlem Praha 4, U Habrovky 247/11, IČ 15272575,

Více

Předlužení a oddlužení. Finanční gramotnost v praxi Praha, Konferenční centrum City 27. května 2011

Předlužení a oddlužení. Finanční gramotnost v praxi Praha, Konferenční centrum City 27. května 2011 Předlužení a oddlužení Finanční gramotnost v praxi Praha, Konferenční centrum City 27. května 2011 Předlužení Předlužení - pojem podle ins.zákona - 3 odst. 3 /objektivní více hledisko/ věřitelů, souhrn

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : Z předloženého soudního spisu vyplynuly následující skutečnosti:

U S N E S E N Í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : Z předloženého soudního spisu vyplynuly následující skutečnosti: Konf 17/2017-31 U S N E S E N Í Zvláštní senát zřízený podle zákona č. 131/2002 Sb., o rozhodování některých kompetenčních sporů, složený z předsedy JUDr. Pavla Simona a soudců JUDr. Romana Fialy, Mgr.

Více

Rozsudek Krajského soudu v Ostravě ze dne 25. října 2001, čj. 15 Co 15/ se zrušuje a věc se vrací tomuto soudu k dalšímu řízení.

Rozsudek Krajského soudu v Ostravě ze dne 25. října 2001, čj. 15 Co 15/ se zrušuje a věc se vrací tomuto soudu k dalšímu řízení. Název judikátu: Jednatelé. Způsob jednání jménem společnosti. Omezení jednatelského oprávnění. Právní věta: Jestliže společenská smlouva určuje, že jménem společnosti jedná více jednatelů společně, nejde

Více

UZNÁNÍ ZÁVAZKU A DOHODA O SPLÁTKÁCH ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j.

UZNÁNÍ ZÁVAZKU A DOHODA O SPLÁTKÁCH ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. UZNÁNÍ ZÁVAZKU A DOHODA O SPLÁTKÁCH ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. 22018 ) STRANY DOHODY (1) Liberecká automobilová doprava, s.r.o.

Více

U s n e s e n í. t a k t o : Na všech podáních v této věci uveďte: Jednací číslo: KSBR 38 INS 21804/ A - 12

U s n e s e n í. t a k t o : Na všech podáních v této věci uveďte: Jednací číslo: KSBR 38 INS 21804/ A - 12 Na všech podáních v této věci uveďte: Jednací číslo: KSBR 38 INS 21804/2013 - A - 12 U s n e s e n í Krajský soud v Brně rozhodl samosoudkyní JUDr. Jarmilou Bejčkovou v insolvenční věci dlužníka: FEROMONT

Více

Základy práva, 23. dubna 2014

Základy práva, 23. dubna 2014 Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Základy práva, 23. dubna 2014 Přehled přednášky Jaké smlouvy jsou využívány k poskytnutí peněz Výpůjčka půjčitel přenechává vypůjčiteli nezuživatelnou

Více

U S N E S E N Í. Číslo jednací: 20Co 235/

U S N E S E N Í. Číslo jednací: 20Co 235/ Číslo jednací: - 110 U S N E S E N Í Krajský soud v Praze rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Evy Dlouhé a soudkyň JUDr. Ivany Muchové a JUDr. Pavly Havlíkové ve věci oprávněného: Finanční

Více

ZATÍM NEODESÍLAT DOPORUČUJEME PŘIPRAVIT A VYČKAT NA ROZHODNUTÍ VRCHNÍHO SOUDU V INNSBRUCKU K ODVOLÁNÍ. Tourex Middle East FZE

ZATÍM NEODESÍLAT DOPORUČUJEME PŘIPRAVIT A VYČKAT NA ROZHODNUTÍ VRCHNÍHO SOUDU V INNSBRUCKU K ODVOLÁNÍ. Tourex Middle East FZE PŘIPRAVA PRO PŘIHLÁŠENÍ POHLEDÁVEK ZATÍM NEODESÍLAT DOPORUČUJEME PŘIPRAVIT A VYČKAT NA ROZHODNUTÍ VRCHNÍHO SOUDU V INNSBRUCKU K ODVOLÁNÍ. Tourex Middle East FZE Advokátní kancelář CUNNINGHAM & MATAS, v.o.s

Více

SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. ROZHODNUTÍ č. A1. ze dne 12. června 2009

SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. ROZHODNUTÍ č. A1. ze dne 12. června 2009 SPRÁVNÍ KOMISE PRO KOORDINACI SYSTÉMŮ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ ROZHODNUTÍ č. A1 ze dne 12. června 2009 o zřízení dialogu a dohodovacího řízení týkajících se platnosti dokumentů, určení použitelných právních

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY č. j. 221 C 107/2018-61 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Okresní soud v Kladně rozhodl samosoudcem Mgr. Lukášem Randou ve věci žalobce: ČP Distribuce a.s., IČO 44795084 sídlem Na Pankráci 1658/121,

Více

Usnesení Evropského parlamentu obsahující doporučení Komisi o statutu evropské soukromé společnosti (2006/2013(INI))

Usnesení Evropského parlamentu obsahující doporučení Komisi o statutu evropské soukromé společnosti (2006/2013(INI)) P6_TA(2007)0023 Satut evropské soukromé společnosti Usnesení Evropského parlamentu obsahující doporučení Komisi o statutu evropské soukromé společnosti (2006/2013(INI)) Evropský parlament, - s ohledem

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : KSOS 36 INS 37686/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Věry Vyhlídalové a soudců JUDr. Jaroslava Hikla a JUDr. Heleny Krejčí v insolvenční věci

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudkyň JUDr. Věry Vyhlídalové a JUDr. Heleny Krejčí v insolvenční věci dlužnice Dagmar Kuricové,

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění N á v r h ZÁKON ze dne... 2010 o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o mezinárodním právu soukromém

Více

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 30.10.2018 L 271/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) 2018/1618 ze dne 12. července 2018, kterým se mění nařízení v přenesené pravomoci (EU) č. 231/2013, pokud

Více

USNESENÍ. t a k t o :

USNESENÍ. t a k t o : č.j.: -A-11 USNESENÍ Krajský soud v Praze rozhodl samosoudkyní JUDr. Jitkou Drobnou v insolvenční věci dlužníka : Martin KŘEMENÁK, narozen 25.09.1973, bytem a místem podnikání Kosova Hora 200, 262 91 Kosova

Více

K možnosti obrany proti certifikátu autorizovaného inspektora vydaného podle stavebního zákona v jeho znění před novelou

K možnosti obrany proti certifikátu autorizovaného inspektora vydaného podle stavebního zákona v jeho znění před novelou K možnosti obrany proti certifikátu autorizovaného inspektora vydaného podle stavebního zákona v jeho znění před novelou Právní úprava 117 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

VZOR VZOR. Smlouva o převodu družstevního podílu SMLOUVA O PŘEVODU DRUŽSTEVNÍHO PODÍLU. I. Úvodní ustanovení. pan/í (jméno a příjmení):

VZOR VZOR. Smlouva o převodu družstevního podílu SMLOUVA O PŘEVODU DRUŽSTEVNÍHO PODÍLU. I. Úvodní ustanovení. pan/í (jméno a příjmení): SMLOUVA O PŘEVODU DRUŽSTEVNÍHO PODÍLU Pan/í (jméno a příjmení): datum narození/r.č.: bytem: (dále jen převodce ) na straně jedné a pan/í (jméno a příjmení): datum narození/r.č.: bytem: (dále jen nabyvatel

Více

Justiční spolupráce, výkon rozhodnutí, insolvence, doručování. Justiční spolupráce. Proč justiční spolupráce? JUDr. Tomáš Pezl

Justiční spolupráce, výkon rozhodnutí, insolvence, doručování. Justiční spolupráce. Proč justiční spolupráce? JUDr. Tomáš Pezl Justiční spolupráce, výkon rozhodnutí, insolvence, doručování JUDr. Tomáš Pezl Justiční spolupráce Poprvé se objevila ve Smlouvě o Evropské unii Třetí pilíř Společná politika upravená v ust. čl. 81 89

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : Číslo jednací: KSOS 37 INS 19481/2016 A11 U s n e s e n í Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudcem Mgr. Davidem Stoškem v insolvenční věci dlužníka: VÍTKOVICE ENVI a.s., IČO 045 28 131, Ruská 1142/30,

Více

USNESENÍ. takto: Rozsudek okresního soudu se v celém rozsahu zrušuje a věc se vrací soudu prvního stupně k dalšímu řízení.

USNESENÍ. takto: Rozsudek okresního soudu se v celém rozsahu zrušuje a věc se vrací soudu prvního stupně k dalšímu řízení. 11Co 444/2015 125 USNESENÍ Krajský soud v Ostravě rozhodl v senátě složeném z předsedy senátu JUDr. Bohumíra Žídka a soudkyň JUDr. Zuzany Ihnátové a JUDr. Jany Palkovské v právní věci žalobce města Rožnov

Více

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O.

Přeloženo z prostředků Klubu výhradně pro potřeby členů KVC CZ, o.s.  KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. KAUFMANN-THURNHER PRÁVNICKÁ S.R.O. Dr. Michael Kaufmann, Zasláno prostřed. web ERV Zasláno e-mailem Dr. Viktor Thurnher LL.M. Mag. Lukas Pfefferkorn Dr. Alexander Wittwer LL.M. Zemský soud Feldkirch Kaufmann

Více

Prohlášení účastníka výběrového řízení k výběrovému řízení č. 1/ kolo

Prohlášení účastníka výběrového řízení k výběrovému řízení č. 1/ kolo Účastník VŘ: Jméno / Název:.. Adresa / Sídlo:.. r.č. / IČ:.. Prohlášení účastníka výběrového řízení k výběrovému řízení č. 1/2008 6. kolo 1. Účastník výběrového řízení (dále jen VŘ ) prohlašuje, že je

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : U s n e s e n í MSPH 91 INS 10232/2013-A-44 Městský soud v Praze rozhodl JUDr. Jitkou Šťastnou jako samosoudkyní v insolvenční věci dlužnice : Ing. Helena Nováková, CSc., nar. 29.5.1949, IČ: 47570555,

Více

8/2006 POKYN OBECNÉ POVAHY nejvyšší státní zástupkyně ze dne 27. listopadu 2006, o stížnosti pro porušení zákona

8/2006 POKYN OBECNÉ POVAHY nejvyšší státní zástupkyně ze dne 27. listopadu 2006, o stížnosti pro porušení zákona Upozornění: Soubor byl zpracován s využitím databáze ASPI, a. s., a je určen výhradně k využití pro vlastní vnitřní potřebu uživatele. Jeho kopírování nebo jiné zpracovávání pro jiné účely je zakázáno.

Více

Organizace soudnictví Portugalsko

Organizace soudnictví Portugalsko Organizace soudnictví Portugalsko ODVOLÁNÍ, ŽÁDOSTI O DOKAZOVÁNÍ CHYB A ŽÁDOSTI O OBJASNĚNÍ A ZMĚNU SOUDNÍCH ROZHODNUTÍ Soudní rozhodnutí jsou předmětem žádosti o nápravu věcných chyb, dokazování neplatnosti,

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 4 Ads 19/2005-105 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Turkové a soudců JUDr. Dagmar Nygrínové a

Více

GE Money Bank. Žádost o změnu produktu. Údaje o klientovi: Údaje o úvěru: číslo úvěru: HY. Zástupce klientů

GE Money Bank. Žádost o změnu produktu. Údaje o klientovi: Údaje o úvěru: číslo úvěru: HY. Zástupce klientů Žádost o změnu produktu Údaje o klientovi: Titul, jméno a příjmení Mobilní telefon E-mail Zástupce klientů číslo úvěru: HY Údaje o úvěru: Typ úvěru Varianta splácení úvěru Platnost úrokové sazby (fixace)

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 3 As 45/2006-87 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Součkové a soudců JUDr. Milana Kamlacha a JUDr.

Více

Srážky ze mzdy, platu nebo odměny výčet základních právních předpisů: Zákon 99/1963 Sb. ve znění pozd. předpisů Občanský soudní řád :

Srážky ze mzdy, platu nebo odměny výčet základních právních předpisů: Zákon 99/1963 Sb. ve znění pozd. předpisů Občanský soudní řád : -- 3 -- Srážky ze mzdy, platu nebo odměny výčet základních právních předpisů: Zákon 262/2006 Sb. - Zákoník práce : 145 Obecná ustanovení Z čeho lze srážet, srážky z jiných příjmů než je mzda,plat.. 146

Více

Šikanózní insolvenční návrhy - praktický pohled -

Šikanózní insolvenční návrhy - praktický pohled - Šikanózní insolvenční návrhy - praktický pohled - Mgr. Dušan Sedláček 14. dubna 2015 Shrnutí prezentace Šikanózní insolvenční návrh Účinky (šikanózního) insolvenčního návrhu Statistické údaje o insolvenčních

Více

Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna

Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Zastupitelstvo města Brna na svém Z6/017. zasedání konaném dne 4.9.2012 schválilo změny a doplnění Pravidel poskytování

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Heleny Myškové a soudců JUDr. Ivany Wontrobové a JUDr. Vojtěcha Brhla v insolvenční věci dlužníka KCO s.r.o., se sídlem Zlín

Více

(Text s významem pro EHP)

(Text s významem pro EHP) L 137/4 26.5.2016 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/823 ze dne 25. května 2016, kterým se mění nařízení (ES) č. 771/2008, kterým se stanoví organizační a jednací řád odvolacího senátu Evropské agentury

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : KSBR 39 INS 24724/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Karly Trávníčkové a soudkyň JUDr. Anny Hradilové a Mgr. Diany Vebrové v insolvenční věci

Více

Vydáno dne: Datum schválení předsednictvem TA ČR: Pořadí zasedání předsednictva TA ČR: 309. STANOVISKO

Vydáno dne: Datum schválení předsednictvem TA ČR: Pořadí zasedání předsednictva TA ČR: 309. STANOVISKO Vypracoval: JUDr. Martin Kobert Vydáno dne: 27. 7. 2016 Předmět stanoviska: Insolvenční řízení Datum schválení předsednictvem TA ČR: 27. 7. 2016 Pořadí zasedání předsednictva TA ČR: 309. STANOVISKO TECHNOLOGICKÉ

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Milady Tomkové a soudců JUDr. Brigity Chrastilové a JUDr. Bohuslava Hnízdila

Více

Na všech podáních v této věci uveďte: Číslo jednací: KSBR 24 INS 6434/2014-A-12

Na všech podáních v této věci uveďte: Číslo jednací: KSBR 24 INS 6434/2014-A-12 Na všech podáních v této věci uveďte: Číslo jednací: PROTOKOL O JEDNÁNÍ ve věci dlužníka: EK STAVBY s.r.o., se sídlem Brno, Ponava, Tábor 531/50a, PSČ 602 00, identifikační číslo 29229146, o insolvenčním

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : Nováček, advokát, narozený , se sídlem Karlovo nám. 22/28, Třebíč, IČO:

U S N E S E N Í. t a k t o : Nováček, advokát, narozený , se sídlem Karlovo nám. 22/28, Třebíč, IČO: KSBR 32 INS 5487/2014-A-16 U S N E S E N Í Krajský soud v Brně rozhodl samosoudcem JUDr. Jaroslavem Pospíchalem v insolvenční věci dlužníka: Petr Sokol, r.č. 780412/4339, Cihlářská čtvrť 3105/1, 695 01

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 5 A 158/2001-115 5 A 158/2001 100 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Petra Příhody a soudců JUDr. Miluše Doškové

Více

Č. j.: VZ/S 18/04-152/1461/04-Kr V Brně dne 30. března 2004

Č. j.: VZ/S 18/04-152/1461/04-Kr V Brně dne 30. března 2004 Č. j.: VZ/S 18/04-152/1461/04-Kr V Brně dne 30. března 2004 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 26.1.2004 podle 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb., o zadávání veřejných

Více

Obsah. O autorech... V Předmluva... VII Předmluva k 2. vydání...ix Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX

Obsah. O autorech... V Předmluva... VII Předmluva k 2. vydání...ix Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX O autorech... V Předmluva... VII Předmluva k 2. vydání...ix Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX Kapitola 1. Základní charakteristika a principy právní úpravy úpadku...1 1. Přehled právní

Více

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o platebním styku. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o platebním styku. Čl. I III. N á v r h ZÁKON ze dne 2013 kterým se mění zákon č. 284/2009 Sb., o platebním styku, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 254/2004 Sb., o omezení plateb v hotovosti a o změně zákona č. 337/1992

Více

SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM ÚVĚRU č.

SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM ÚVĚRU č. SMLOUVA O PODNIKATELSKÉM ÚVĚRU č. I. Smluvní strany CreditKasa s.r.o., IČO 048 23 541, se sídlem Hradecká 2526/3, Praha 3, Vinohrady, PSČ 130 00, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze

Více

OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ PROJEKTU FÚZE SLOUČENÍM DO SBÍRKY LISTIN

OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ PROJEKTU FÚZE SLOUČENÍM DO SBÍRKY LISTIN OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ PROJEKTU FÚZE SLOUČENÍM DO SBÍRKY LISTIN Společnost MITU Automotive a.s. se sídlem Ve svahu 482/5, Podolí, 147 00 Praha 4, identifikační číslo 27609332, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVEK

SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVEK SMLOUVA O POSTOUPENÍ POHLEDÁVEK Smluvní strany 1. JUDr. David Termer, IČ 40582779, se sídlem Praha 1, Opatovická 24/156, PSČ 110 00, insolvenční správce dlužníka EkoSolar s.r.o., IČ 28303172, se sídlem

Více

Rozhodnutí Nejvyššího soudu ze dne , sp. zn.: 32 Cdo 2016/98

Rozhodnutí Nejvyššího soudu ze dne , sp. zn.: 32 Cdo 2016/98 Rozhodnutí Nejvyššího soudu ze dne 16. 11. 1999, sp. zn.: 32 Cdo 2016/98 Právní vztahy, na něž dopadá ust. 1 obch. zákoníku, které vznikly po 1. 1. 1992, se podle 763 odst. 1 obch. zákoníku řídí tímto

Více

ROZSUDEK Nejvyššího soudu ČR ze dne Odporovatelnost právních úkonů. Osoby blízké. sp. zn. 21 Cdo 2192/2001

ROZSUDEK Nejvyššího soudu ČR ze dne Odporovatelnost právních úkonů. Osoby blízké. sp. zn. 21 Cdo 2192/2001 ROZSUDEK Nejvyššího soudu ČR ze dne 1. 8. 2002 Odporovatelnost právních úkonů. Osoby blízké sp. zn. 21 Cdo 2192/2001 20, 42a, 116, 117, 853 zákona č. 40/1964 Sb. zákon č. 30/2000 Sb. 237, 238, 239, 240,

Více

F i n a n č n í a r b i t r Legerova 1581/69, 110 00 Praha 1 Nové Město Tel. 257 042 094, e-mail: arbitr@finarbitr.cz

F i n a n č n í a r b i t r Legerova 1581/69, 110 00 Praha 1 Nové Město Tel. 257 042 094, e-mail: arbitr@finarbitr.cz F i n a n č n í a r b i t r Legerova 1581/69, 110 00 Praha 1 Nové Město Tel. 257 042 094, e-mail: arbitr@finarbitr.cz U s n e s e n í Evidenční číslo: 1589/2013 Registrační číslo (uvádějte vždy v korespondenci):

Více

PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-R16/2011/VZ-7187/2011/310-ASc V Brně dne: 3.5.2011

PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-R16/2011/VZ-7187/2011/310-ASc V Brně dne: 3.5.2011 *UOHSX003KBFV* UOHSX003KBFV PŘEDSEDA ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-R16/2011/VZ-7187/2011/310-ASc V Brně dne: 3.5.2011 Ve správním řízení o rozkladu ze dne 18.1.2011 (doručeného

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ POSKYTOVATELŮM REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zásady pro poskytování dotací poskytovatelům registrovaných sociálních služeb z rozpočtu města Vyškova upravují, v návaznosti

Více

Obsah. Předmluva 21. Autorský kolektiv 22. Seznam použitých zkratek 24. Zákon o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) č. 182/2006 Sb.

Obsah. Předmluva 21. Autorský kolektiv 22. Seznam použitých zkratek 24. Zákon o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) č. 182/2006 Sb. Předmluva 21 Autorský kolektiv 22 Seznam použitých zkratek 24 Zákon o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon) č. 182/2006 Sb. 26 ČÁST PRVNÍ OBECNÁ ČÁST 26 HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 26 1 Předmět

Více

SDĚLENÍ ARTESY, SPOŘITELNÍHO DRUŽSTVA O INFORMACÍCH POSKYTOVANÝCH ZÁJEMCŮM O ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU

SDĚLENÍ ARTESY, SPOŘITELNÍHO DRUŽSTVA O INFORMACÍCH POSKYTOVANÝCH ZÁJEMCŮM O ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU SDĚLENÍ ARTESY, SPOŘITELNÍHO DRUŽSTVA O INFORMACÍCH POSKYTOVANÝCH ZÁJEMCŮM O ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU VZNIK ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU Členem Artesy, spořitelního družstva (dále

Více

PRODEJ NEMOVITOSTI FORMOU VEŘEJNÉ DRAŽBY

PRODEJ NEMOVITOSTI FORMOU VEŘEJNÉ DRAŽBY PRODEJ NEMOVITOSTI FORMOU VEŘEJNÉ DRAŽBY IMEX REALITY s.r.o. PROČ ZVOLIT NEDOBROVOLNOU DRAŽBU Jak co nejlépe a nejrychleji uspokojit svou pohledávku zástavního věřitele, když dojde k neplacení pohledávky

Více

Postup sanace DIAGNÓZA

Postup sanace DIAGNÓZA Sanace Reaguje na krizi podniku a lze ji chápat jako soubor opatření přijímaných ze strany vedení podniku, jejichž smyslem je zásadní ozdravení a obnova finanční výkonnosti a prosperity firmy. Postup sanace

Více

Nejvyššího soudu. ze dne , sp. zn. 29 Cdo 4498/2007

Nejvyššího soudu. ze dne , sp. zn. 29 Cdo 4498/2007 Rozsudek Nejvyššího soudu ze dne 10. 12. 2008, sp. zn. 29 Cdo 4498/2007 Případná neplatnost ujednání o úrocích ve smlouvě o úvěru nezpůsobuje sama o sobě (vzhledem k povaze takové smlouvy a k jejímu obsahu)

Více

DOHODA O UZNÁNÍ ZÁVAZKU A O ZMĚNĚ OBSAHU ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j.

DOHODA O UZNÁNÍ ZÁVAZKU A O ZMĚNĚ OBSAHU ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. DOHODA O UZNÁNÍ ZÁVAZKU A O ZMĚNĚ OBSAHU ZÁVAZKU (NOVACI) uzavřená podle ustanovení 1902 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( Dohoda č.j. 62018 ) (I.) STRANY DOHODY (1) Ing. Petr Wasserbauer datum

Více

Předběžný návrh témat pro ústní zkoušku insolvenčních správců

Předběžný návrh témat pro ústní zkoušku insolvenčních správců Předběžný návrh témat pro ústní zkoušku insolvenčních správců Při ústní části zkoušky se za účelem prověření znalostí uchazeče potřebných k výkonu funkce insolventního správce zjišťují znalosti z oblasti:

Více

U s n e s e n í. návrhu dlužníka, o odvolání dlužníka proti usnesení Krajského soudu v Brně ze dne , č.j. KSBR 47 INS 31496/2013-A-7,

U s n e s e n í. návrhu dlužníka, o odvolání dlužníka proti usnesení Krajského soudu v Brně ze dne , č.j. KSBR 47 INS 31496/2013-A-7, KSBR 47 INS 31496/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudců JUDr. Heleny Krejčí a JUDr. Jaroslava Hikla v insolvenční věci

Více

IČO: 00064581 se sídlem: Mariánské nám. 2, Praha 1, PSČ: 110 00

IČO: 00064581 se sídlem: Mariánské nám. 2, Praha 1, PSČ: 110 00 Advokátní kancelář Klára Samková s. r. o. zapsaná u Městského soudu v Praze, Mgr. Martina R. BLAHOUŠOVÁ Mgr. Petra GERLICHOVÁ Mgr. Petra HRUBÁ Mgr. Petra KOŽNEROVÁ Mgr. Eva FOLTÝNOVÁ JUDr. Michala MAŠÍNOVÁ

Více

Právní aspekty vymahatelnosti pohledávek obcemi

Právní aspekty vymahatelnosti pohledávek obcemi Právní aspekty vymahatelnosti pohledávek obcemi JUDr. PhDr. Petr Kolář, Ph.D. Duben 2012 Právní postavení obce Územní společenství občanů s právem na samosprávu Veřejnoprávní korporace vlastní majetek

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 7 A 111/2002-39 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Radana Malíka a JUDr. Milana

Více

žaloba vraceni půjčky online. o nájmu bytu na dobu neurčitou Sml. smluv - Smlouvy ČR Software Vzory smluv - Smlouvy ČR nabízí

žaloba vraceni půjčky online. o nájmu bytu na dobu neurčitou Sml. smluv - Smlouvy ČR Software Vzory smluv - Smlouvy ČR nabízí žaloba vraceni půjčky online. o nájmu bytu na dobu neurčitou Sml.» Ke stažení: Vzory smluv - Smlouvy ČR Software Vzory smluv - Smlouvy ČR nabízí Software Vzory smluv - Smlouvy ČR umožňuje samostatně si

Více

MEMORANDUM. Věc: Postavení vlastníků podřízených dluhopisů emitovaných ZOOT a.s.

MEMORANDUM. Věc: Postavení vlastníků podřízených dluhopisů emitovaných ZOOT a.s. MEMORANDUM Datum: 21. února 2019 Autor: Pro: Glatzová & Co., s.r.o. Petr Zapletal, Jana Zahránková NG Finance investiční fond, a.s. Věc: Postavení vlastníků podřízených dluhopisů emitovaných ZOOT a.s.

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Z jišťuje se úpadek dlužníka: DAVOS s. r. o., IČO , se sídlem Mezi školami 2471, Praha 5 Stodůlky.

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Z jišťuje se úpadek dlužníka: DAVOS s. r. o., IČO , se sídlem Mezi školami 2471, Praha 5 Stodůlky. MSPH 79 INS 16540/2014-A-17 U S N E S E N Í Městský soud v Praze rozhodl samosoudcem JUDr. Jiřím Radou v insolvenční věci dlužníka: DAVOS s. r. o., IČO 624 18 921, se sídlem Mezi školami 2471, 155 00 Praha

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 6 Afs 4/2003-64 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Milady Tomkové a soudců JUDr. Bohuslava Hnízdila

Více

Ve znění: Úřední věstník Č. Strana Datum M1 Nařízení Rady (ES) č. 2595/2000 ze dne 27. listopadu 2000, L

Ve znění: Úřední věstník Č. Strana Datum M1 Nařízení Rady (ES) č. 2595/2000 ze dne 27. listopadu 2000, L 1997R1103 CS 01.01.2001 001.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 1103/97 ze dne 17. června 1997 o

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 14 Co 193/2017-58 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Krajský soud v Brně rozhodl v senátě složeném z předsedy senátu JUDr. Libora Daňhela a soudkyň JUDr. Heleny Novákové a JUDr.

Více

Opravné prostředky v daňovém řízení

Opravné prostředky v daňovém řízení Opravné prostředky v daňovém řízení Obecná úprava rozhodnutí ust. 32 ZSDP - Právní moc - Vykonatelnost - Poučení o opravných prostředcích Řádné x Mimořádné Opravné prostředky Odvolání, stížnost, námitka,

Více

Příloha č. II. Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU

Příloha č. II. Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU Příloha č. II Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES/EU Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 97/1963 Sb., o

Více

Jednací číslo: MSPH 93 INS 7194/2012-A-20. U s n e s e n í

Jednací číslo: MSPH 93 INS 7194/2012-A-20. U s n e s e n í Jednací číslo: MSPH 93 INS 7194/2012-A-20 U s n e s e n í Městský soud v Praze rozhodl samosoudcem Mgr. Markétou Slámovou v insolvenční věci dlužníka ASTRA INVEST LTD., reg. č. 06134674, Helrik Ground

Více

Oznámení o změně statutu AKRO globálního akciového fondu, otevřeného podílového fondu AKRO investiční společnost, a.s.

Oznámení o změně statutu AKRO globálního akciového fondu, otevřeného podílového fondu AKRO investiční společnost, a.s. Oznámení o změně statutu AKRO globálního akciového fondu, otevřeného podílového fondu AKRO investiční společnost, a.s. AKRO investiční společnost, a.s. informuje podílníky o změnách provedených ve statutu

Více