V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V Ý R O Č N Í Z P R Á V A"

Transkript

1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2010

2 Obsah Obsah... 1 Úvodní slovo... 2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s. (KCR)... 3 Činnost, události v roce Činnost mateřského centra Barborka... 5 Činnost Miniškolky... 8 Projekty v roce Mateřské centrum Barborka při Krušnohorském rodinném centru Miniškolka při KCR Rodina a práce se dá spojit Výhled - plány na rok Hospodaření Dárci, sponzoři, dotace v roce 2010, poděkování Vztahy s veřejností - napsali o nás Lidé v KCR Kontakty Kde nás najdete

3 Úvodní slovo Vážení přátelé, úkolem výroční zprávy je shrnout roční činnost organizace, napsat, co se podařilo zrealizovat a kolik to stálo peněz. V úvodu bych však především rád poděkoval všem, kteří se do činnosti našeho centra zapojili, nebo ho podpořili finančně. Loňský rok lze totiž po všech stránkách označit jako úspěšný. Realizoval se z evropských fondů podpořený projekt Miniškolky, výrazně se rozšířila nabídka mateřského centra, přibylo klientů i zaměstnanců. Navíc se nám na veškerou činnost podařilo sehnat dostatek finančních prostředků, a tak loňské hospodaření vykazuje mírný přebytek. První a největší poděkování patří zajisté maminkám a tatínkům, kteří navštěvují naše centrum. Bez nich by naše práce byla zbytečná. Další poděkování směřuji k paní Iloně Radicsové, která řídí každodenní chod jednotlivých projektů a celého centra, a všem ostatním zaměstnancům, kteří do své práce vložili i něco navíc. V neposlední řadě musíme poděkovat také všem, kdo nás podpořili finančně nebo věcně. Jejich kompletní seznam se nachází ve zprávě na straně číslo 14. Největšími dárci byly opět veřejné instituce - ESF, MPSV, Krajský úřad Ústeckého kraje a Statutární město Most, bez jejichž podpory si nelze naše fungování představit; nemenší dík ale patří i všem drobným dárcům a sponzorům. Do dalších roků si lze jen přát, aby byly tak úspěšné, jako ten minulý. Petr Fadrhons, Mgr. předseda sdružení statutární zástupce Krušnohorského centra pro rodinu a sociální péči, o.s. 2.

4 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s. (KCR) Důležitá data: r založení KCR jako projekt Oblastní charity Most ve spolupráci s Diakonií Annaberg v SRN registrace u Ministerstva vnitra ČR 27. června slavnostní otevření centra v ul. Karla Marxe v Mostě setkání čtyř maminek s dětmi křest mateřského centra na MC Barborka - pod záštitou MUS, a.s člen Sítě mateřských center ČR r člen Asociace center pro rodinu (ACER), kde jsou sdružena centra pro rodinu z celé republiky od r účast na Komunitním plánování sociálních služeb města Mostu jako člen koordinační skupiny Rodina, děti a mládež r registrace KCR coby poskytovatele sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi dle zákona č. 108/2006 Sb. v roce 2008 registrace zrušena cvičení na balonech v MC Barborka první výtvarka v MC Barborka první setkání mrňousků v MC Barborka první hlídací den projektu Miniškolka r rozšíření nabídky MC Barborka vč. realizačního týmu: nabídka služeb prorodinného pracovníka rodinné konzultace a poradenství psychologa nabídka tzv. speciálních programů pod vedením pedagoga 3.

5 Posláním KCR je posilování rodinných vztahů a podpora rodinných hodnot ve společnosti. Cílem KCR je podpora rodinného soužití - rodinné soudržnosti, rodinné adaptability, kvality komunikace v rodině a posilování odolnosti rodiny, dále pak podpora sociálního rozvoje společnosti a posílení postavení rodiny ve společnosti a v neposlední řadě zlepšení kvality života. Chceme rovněž hájit zájmy rodin na místní úrovni, poskytovat prostor pro vzájemné setkávání a zprostředkovávat vzdělávací a poradenské aktivity. KCR se snaží pomáhat při obnově manželského a rodinného života, posiluje rodinu jako dobré zázemí pro její příslušníky, jako dobré klima pro růst a vývoj jedince. Co děláme: - provozujeme mateřské centrum Barborka - zajišťujeme hlídání dětí v Miniškolce - cvičení rodičů i dětí - neformální přátelské setkávání - přednášky pro rodiče i děti - rodinný informační servis - rodinnou poradnu - osvětovou činnost - zprostředkováváme pomoc jiných organizací Co nabízíme: Našim klientům je k dispozici herna, počítačová učebna a hernička - přednášková místnost, kde probíhají i tzv. speciální programy (Cvičeníčko, Hravé notičky aj.), kuchyňka a recepce s počítačovým koutkem včetně připojení na internet. Za hezkého počasí je k dispozici i oplocená zahrada (zapůjčená zdarma od Magistrátu města Mostu) hřiště s atrakcemi pro děti a pískovištěm i ohništěm. Zájemcům o informace zapůjčujeme zdarma odbornou literaturu (především o výchově dětí, vztazích v rodině, ale i o možnostech aktivního trávení času s dětmi), výchovné knihy pro děti o ekologii apod., k poslechu a zábavě nabízíme množství hudebních i naučných CD. K dispozici jsou též informační brožurky různých institucí (zdravotních pojišťoven, úřadu práce aj.). Na nástěnkách jsou vyvěšeny zajímavosti z našich projektů, ze světa dětí, rodičů aj. užitečné informace. Činnost, události v roce 2010 Rok 2010 byl pro KCR zlomový především díky tomu, že se jsme v rámci mateřského centra Barborka (MC) mohli nabízet novou službu, kterou poskytoval tzv. prorodinný pracovník psycholog a díky dotacím z MPSV, Magistrátu města Mostu a nově i z Ústeckého kraje došlo i k rozšíření programové nabídky MC. Pokračovali jsme i v realizaci projektu Miniškolka při KCR. Zároveň během celého roku probíhala i spolupráce s firmou Asista, s. r. o. na projektu Rodina a práce se dá spojit, kde figurujeme coby jeden z partnerů. 4.

6 Prezentovali jsme se na akcích pro širokou veřejnost Květen pro veřejnost prezentační akce před Repre, v rámci kampaně Mosteckého Magistrátu Říjen pro neziskovky jsme měli svůj stánek v OC Central Most a zároveň jsme se prezentovali i na výstavě NNO v budově Magistrátu města Mostu. Také jsme se účastnili spolu s dalšími prorodinným organizacemi - jako spoluorganizátoři úspěšné akce Den pro rodinu Mostecké Městské policie na Matyldě. Činnost mateřského centra Barborka Mateřskému centru se v roce 2010 dařilo, rodičům jsme nabídli nové služby, které se setkaly s velkým ohlasem, a to rodinné poradenství poskytované psycholožkou, která docházela do volných heren mezi maminky, naslouchala jim, konzultovala s nimi případné problémy s výchovou či rodinnými vztahy vč. případných rozhovorů v soukromí. Další novinku, kterou jsme mohli po prázdninách r nabídnout především díky úspěchu naší žádosti o spolufinancování u Krajského úřadu Ústeckého kraje, byly tzv. speciální programy odborného pedagoga, po kterých rodiče, resp. maminky již delší dobu volaly, na které však nebyly dostatečné finanční prostředky. Do pravidelné programové nabídky jsme tedy zařadili Hravé notičky, Klokánky, Barborčiny hrátky, Koťátka a Než půjdu do školy, které měly u dětí i rodičů velký ohlas. Stejně tak jako v roce 2009, i tentokrát se podařilo rozšířit okruh spolupracovníků zaměstnanců Mateřského centra Barborka, a to o programovou pracovnici Martinu Škáchovou Vaicovou (původně maminka klientka MC), která měla na starost jednorázové programy, dále absolventku vysoké pedagogické školy Mgr. Kláru Babůrkovou, která vymyslela a vedla již zmíněné speciální programy a prorodinného pracovníka psycholožku Mgr. Libuši Vránkovou. Výtvarné hrátky vedla i tento rok teta Marcela Marková, jejíž pojetí výtvarky pro rodiče s dětmi mělo mnoho stálých příznivců, leckdy jsme museli shánět další stolečky, abychom uspokojili všechny výtvarníky. Cvičeníčko pro děti s rodiči, které si pod vedením vedoucí MC Ivony Pekárové opět našlo svoji skupinku zájemců, pokračovalo během celého roku s výjimkou prázdnin a vzhledem k většímu počtu zájemců o ně, než bylo kapacitně únosné, jsme museli zavést systém přihlašování. 5.

7 Způsob práce: Rodinám nabízíme veřejný otevřený prostor pro udržování společenských kontaktů, uplatňování vlastních profesních znalostí a dovedností, uspokojování jejich potřeb a zájmů a zpestření celodenní rodičovské péče o děti - ty zde mají možnost tvořit si a posilovat sociální vazby a komunikaci v kolektivu, účastnit se pestrého programu (hudební, pohybová i výtvarná složka), ale především si hrát a čerpat plnohodnotnou péči svých rodičů. Rodiče si mohou předávat vzájemně své zkušenosti, sdílet starosti a radosti, konzultovat je ev. s prorodinným pracovníkem. Programy MC probíhají jak dopoledne, tak i odpoledne během celého týdne, některé akce jsou i o víkendu a využívají je většinou maminky na rodičovské dovolené. Naše mateřské centrum mohou navštěvovat i tatínkové, zaměstnaní rodiče, hlídající prarodiče, pečovatelky. K dispozici je vybavená herna s personálem, který připravuje program pro děti, kterého se ale mohou aktivně účastnit i rodiče. Při pěkném počasí probíhá program i venku na hřišti (pískoviště, atrakce), konají se výlety, soutěže a skupinové hry. Do aktivit MC se může zapojit každý příchozí (s výjimkou některých jednorázových akcí, do kterých je nutno se z organizačních důvodů a také z důvodu omezené kapacity přihlásit předem). Jedinou podmínkou účasti je dodržování provozního řádu. V Barborce probíhal jak pravidelný program, tak i jednorázové akce: * přednášky a kurzy * různé oslavy a mimořádné akce (i pro veřejnost) Obnova svatebních slibů (setkala se s velkým ohlasem médií), výstava svatebních fotografií, karnevaly, Velikonoční koledování, Čarodějnice, Oslava 5. narozenin MC, výlet na Minifarmu v Oseku, spaní v Barborce, akce pro tatínky Za pirátským pokladem, Drakiáda, Den otevřených dveří v rámci Dne pro rodinu a Října pro neziskovky, Den pro rodinu, Den dětí, Den Země, Mikulášská nadílka, Vánoční nadílka, opékání buřtíků, návštěvy dopravního hřiště, společné plavání, předávali jsme (a i sami získali) ocenění Společnost přátelská rodině, uspořádali jsme sbírku pro Markétku Svobodovou apod. 6.

8 Pravidelný program roku 2010: Pondělí: 9,00 12,00 hod. hernička - mrňousci - děti cca do 2 let Úterý: 15,00 17,00 hod. výtvarka - děti cca od 3 let Středa: 9,00 12,00 hod. hernička - mrňousci - děti cca do 2 let Středa: 15,00 18,00 hod. herna větší děti - děti cca od 2 let Čtvrtek: 15,00 17,00 hod. hernička - mrňousci - děti cca do 2 let Pátek: 10,00 12,00 hod. cvičeníčko - děti cca od 1 roku Lichá sobota: 10,00 12,00 hod. tátové Od května 2010 jsme zapojeni i do kampaně Celé Česko čte dětem každou první středu a čtvrtek čteme dětem pohádky a rodiče, kteří mají zájem, se mohou na důkaz zapojení do této kampaně zapsat do knihy Čteme nejen s Barborkou. Od října 2010 navíc ještě probíhaly tzv. speciální programy rozvíjející hudební, pohybové, předškolní aj. znalosti a dovednosti dětí: Pondělí Hravé notičky 15,00 18,00 hod. Úterý Barborčiny hrátky 16,00 18,00 hod. Středa Než půjdu do školy 15,00 18,00 hod. Čtvrtek Koťátka 15,00 17,00 hod. Pátek Klokánci 14,00 16,00 hod. Program Než půjdu do školy 7. Cesta Na Divoký západ se spaním v MC

9 O činnosti MC Barborka vypovídají tato čísla: počet pravidelných klubových setkání rodičů a dětí počet prav. výtvarných programů - 36 počet prav. programů cvičení rodičů a dětí 20 počet pravidelných speciálních programů: 39 počet jednorázových akcí - přednášek, kurzů, výstav, tematických akcí 36 počet klientů účastníků programů (každý je započítán jen jednou, třebaže se zúčastnil i několika programů) 209 dospělých dětí počet nových klientů MC 103 dospělých + cca 110 dětí počet kontaktů (je zde zúročeno, že se mnozí zúčastnili opakovaně) 3839 osob (vč. dětí) I tento rok byla návštěvnost aktivit MC více než uspokojivá. Přestože o prázdninách velmi klesla (stejně jako téměř každý rok), v průměru byla návštěvnost v Barborce ještě o něco vyšší než v roce předchozím, tj. průměrně 13,1 osob/1 akci (v roce 2009 to bylo 11,7 os./1 akci) při max. kapacitě herny 16 osob. Akcí jsme díky novým programům a zaměstnancům mohli uspořádat také více, a to 286 oproti 201 akcím z roku K tomu nutno ještě dodat, že proběhlo 99 konzultací prorodinného pracovníka (nejsou započítány do průměrného počtu osob na akci) a počet kontaktů vzrostl oproti předchozímu roku o 1500, co je nárůst o 63 %. Vzhledem k tomu, že na některé akce z hlediska jejich kvality není možné přijmout větší počet klientů (odpovídající hygienickým normám, tj. maximální kapacitě) a nebo se konají v herničce s menší kapacitou než zmiňovaných 16 osob, můžeme tedy konstatovat, že jsme byli kapacitně plně vytížení. Činnost Miniškolky Tento projekt reagoval na potřebu rodičů mít kam dát své děti na hlídání, pokud si potřebují v klidu a sami hledat zaměstnání, sepsat životopis, jít na pracovní pohovor či úřad práce, vzdělávat se před nástupem do zaměstnání apod. a přitom např. nemají ještě zajištěnou mateřskou školu či jesle. Cílovou skupinou jsou především rodiče s dětmi, rodiče samoživitelé/-ky, uchazeči o zaměstnání a dále vzdělávací instituce, zaměstnanci a dlouhodobě nezaměstnaní. Pro tyto účely slaďování pracovního a rodinného života nabízí projekt nepravidelné krátkodobé hlídání dětí za symbolický poplatek, možnost práce na počítači zdarma a dále přednášky/semináře taktéž zdarma. Miniškolka při KCR nenahrazuje klasickou MŠ, je pouze občasným či přechodným řešením pro rodiče, kteří nemají MŠ dosud zajištěnou. Počty klientů/kontaktů v období roku 2010: Počet kontaktů a intervencí: 974 Počet hlídaných dětí (i opakovaně příchozích): 478 Počet klientů (každý je započítán jen jednou za celé období): 98 8.

10 Podmínky hlídání dětí: provozní doba je od pondělí do pátku (kromě svátků) od 8 do 14 hod. (příp. dle dohody) důvodem hlídání musí být pracovní účely (hledání zaměstnání, účast na pracovním pohovoru či vzdělávacím kurzu, vyhledávání zaměstnání v internet. koutku apod.) osoba předávající dítě musí mít občanský průkaz max. doba hlídání je 4 hod. (bez možnosti spaní), věk dítěte 1 7 roků vlastní svačina a pití pro dítě v přiměřeném množství dítě musí být zdravé vč. povinného očkování zaměstnanci Miniškolky mají právo odmítnout hlídání dítěte, které jeví známky nemoci apod. (teplota, kašel, opary, vši apod.) nebo v případě naplněnosti kapacity Miniškolky či při nedodržování provozního řádu klientem cena: 20,-/1 hlídání z důvodu omezené kapacity Miniškolky je lepší domluvit hlídání předem (telefonicky ev. osobně) - maximální kapacita Miniškolky v jeden časový okamžik je 10 dětí možnost doprovázení dětí např. z MŠ do Miniškolky apod. (např. při ½ úvazku rodiče) možnost doprovázení k zaměstnavatelům, na úřady, apod. + sociální poradenství Projekt Miniškolky realizujeme od září 2009, přímou péči o děti zajišťují pečovatelka s vychovatelkou (zdravotnice a pedagožka). Miniškolka Partnerem projektu je Oblastní charita Most, která zajišťuje skrze terénního sociálního pracovníka oslovování potenciálních klientů v terénu a spolupracuje s klienty ohroženými sociálním vyloučením (coby poskytovatel sociální služeb jim může mnohé nabídnout). Terénní pracovník také zajišťuje doprovázení na úřady, doprovázení dětí do/z MŠ či jeslí nebo školy, pokud čas vyzvedávání dítěte koliduje s pracovní dobou rodičů apod. 9.

11 Projekty v roce 2010 Mateřské centrum Barborka při Krušnohorském rodinném centru Číslo projektu: 10238/001 Charakteristika + cíle: Tento projekt byl připraven na základě vypsání dotačního řízení MPSV - programu na podporu rodiny - Program na podporu zařízení služeb prevence sociálního vyloučení pro rodiče pečující o děti, a sloužil k úhradě nákladů Mateřského centra Barborka. Byl financován ze zdrojů MPSV dotací ve výši ,- Kč a hradil částečně mzdové a režijní náklady organizace pro rok Na spolufinancování se podílel Krajský úřad Ústeckého kraje částkou ,- Kč, Magistrát města Mostu částkou ,- Kč a dárci částkou ,- Kč. Doba realizace: leden prosinec 2010 (průběžný projekt) Koordinátor projektu: Ilona Radicsová Vedoucí MC: Ivona Pekárová Spolupracovníci: Martina Škáchová Vaicová (programová pracovnice jednorázové akce), Klára Babůrková a následně Petra Nováková (programové pracovnice speciální programy), Mgr. Petr Fadrhons (programový pracovník pro otce), Mgr. Libuše Vránková (prorodinný pracovník psycholog), Marcela Helena Marková (lektorka výtvarky), aj. Financování: Projekt "Mateřské centrum Barborka při Krušnohorském rodinném centru", kód proj /001 financovalo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Statutární město Most a Ústecký kraj. Miniškolka při KCR Reg. číslo: CZ.1.04/3.4.04/ Oblast podpory: Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního a rodinného života Charakteristika + cíle: Projekt je zaměřen na zájemce o zaměstnání či o přípravu na návrat do zaměstnání např. po rodičovské/mateřské dovolené a jejich děti, o které se díky tomuto projektu můžeme postarat za symbolický poplatek, zatímco rodiče si mohou vyhledávat zaměstnání, účastnit se pracovních pohovorů, vzdělávat se, pracovat na částečný úvazek apod. Partnerem projektu je Oblastní charita Most, která poskytla terénního pracovníka a své široké spektrum sociálních služeb pro klienty ohrožené soc. vyloučením. 10.

12 Doba realizace: 9/2009 8/2011 Manažer projektu: Ilona Radicsová Vychovatelka/pečovatelka: Miroslava Kundertová, Helena Ďurinská Terénní pracovník: Lucie Gärtnerová, DiS a následně Monika Najmanová Financování: Projekt "Miniškolka při KCR" je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Účast v projektech: Rodina a práce se dá spojit Registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/ Oblast podpory: Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a slaďování pracovního a rodinného života Charakteristika + cíle: Projekt Rodina a práce se dá spojit, jehož jsme partnerem spolu s Oblastní charitou Most a jehož nositelem je vzdělávací společnost Asista, má za cíl napomoci osobám z cílových skupin přizpůsobit se aktuálním požadavkům a podmínkám trhu práce a uplatnit se na něm prostřednictvím vzdělávacích a poradenských aktivit spojených s cílenou propagací rovných příležitostí. Součástí projektu jsou rekvalifikační kurzy, vzdělávací programy, workshopy a kurzy finanční gramotnosti. Naše organizace zajišťovala coby koordinátor vzdělávacích a sociálních aktivit poradenství, asistenci, pohovory s klientkami a hlídání jejich dětí, byli jsme v přímém kontaktu s cílovou skupinou, což byly především dlouhodobě nezaměstnané ženy, ženy s malými dětmi, ženy samoživitelky a muži v obdobné situaci Doba realizace: 9/2009 8/2011 Financování: Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. 11.

13 Výhled - plány na rok 2011 Pro rok 2011 plánujeme pokračovat v realizaci dosavadních projektů, ev. se zapojit do nových výzev. Projekt mateřského centra a požadavky poskytovatelů dotací v této oblasti se rychle vyvíjí, a tak doufáme, že stejně jako dosud (pro rok 2011 jsme opět získali dotace na provoz MC) se nám podaří i v dalších letech napsat kvalitní projekty, které budou mít úspěch v dotačních řízeních, a které budou především prospěšné našim klientům. I v roce 2011 chceme naši činnost a aktivity směřující k uspokojování potřeb rodin rozvíjet, účastnit se procesu Komunitního plánování sociálních služeb města Mostu, rozvíjet spolupráci se spřátelenými organizacemi a našimi dosavadními partnery Oblastní charitou Most, Asistou, s. r. o., Asociací center pro rodinu, Sítí mateřských center, organizací zapojených do koordinační skupiny Rodina, děti a mládež Komunitního plánu města Mostu aj. Hospodaření Stav a pohyb závazků a majetku r (v Kč) Název účtu Počáteční stav Konečný stav Pokladna Bankovní účty Finanční účty celkem Odběratelé 0 0 Ostatní pohledávky Daň z příjmů/ostatní přímé daně Dodavatelé Přijaté zálohy 0 0 Zaměstnanci Zúčtování s OSSZ a zdrav. pojišťovnami Výnosy příštích období Ostatní krátkodobé finanční výpomoci Zúčtovací vztahy/cizí zdroje celkem Fondy Nerozdělený zisk, neuhraz. ztráta min. let Hospodářský výsledek je ovlivněn výší příspěvků a darů v daném roce, jejich časovým využitím na konkrétní účel a v souladu s požadavky dárce. Účetnictví je vedeno v souladu s příslušnými předpisy. Hospodaření je průběžně sledováno a hodnoceno na jednání rady sdružení, pravidelně je prováděna inventarizace vlastního majetku. 12.

14 Hospodářská bilance za rok 2010 (Kč) Příjmy: Dary, příspěvky, úroky Tržby z prodeje služeb, reklamy 6000 Příspěvky (příspěvky za hlídané děti), dary ostatní výnosy 2084 úroky 481 Přijaté dotace MPSV mateřské centrum (MC) Barborka Krajský úřad Ústeckého kraje - MC Barborka Magistrát města Mostu - MC Barborka ESF Miniškolka PŘÍJMY CELKEM Výdaje: mzdy sociální a zdravotní pojištění Provozní náklady spotřeba materiálu (vybavení heren a kanceláře, výtvarné potřeby a pomůcky, kanc. potřeby apod.) spotřeba energie, vody cestovné 7900 služby (čišť. koberců, cestovné klientů, hud.vystoupení) 4230 opravy a udržování 1146 poštovné 545 ekonomické služby (vedení účetnictví) telefonní poplatky, internet vzdělávání nájemné odpady, úklid pronájem učeben 9480 ostatní daně a poplatky 300 bankovní poplatky 3397 poj. za zaměstnance 1508 poj. odpovědnosti za škodu jiné ostatní náklady 1137 poskytnuté příspěvky 4000 VÝDAJE CELKEM Hospodářský výsledek - ZISK

15 Dárci, sponzoři, dotace v roce 2010, poděkování ESF - Evropský sociální fond - finanční dotace na projekt "Miniškolka při KCR" Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) - finanční dotace na projekt "MC Barborka při Krušnohorském rodinném centru" Krajský úřad Ústeckého kraje - finanční spoluúčast na projektu "MC Barborka" Statutární město Most - finanční spoluúčast na projektu "MC Barborka" Tymos TM Most s.r.o. - dar (mikrofon) PLANstudio, spol. s r.o. Praha - povolení k užívání výřezů map zdarma Rodina Čenkovičová - posekání zahrady Lucie Křižanová - dar pro potřebnou těhotnou maminku - jednorázové plenky GEODIS BRNO, spol. s r.o. - poskytnutí fotomap budovy KCR a okolí zdarma Ivona Pekárová s manželem a Martina Škáchová - posekání trávy na zahradě a její úklid Marie Čežíková - dar - stavebnice aj. pro MC Květinka U dvojčat - 7 kytic + ikebana na akci Národní týden manželství (NTM) - obnova svatebních slibů Salon Květuše - zapůjčení závojů a šatů pro družičku na akci NTM Italská cukrárna Archa Most - 3 dorty pro výherce akce NTM PE-KR Pekařství u Kroupů Bečov koláčků na akci NTM Fotokamera Daniel Šeiner - zhotovení 50 ks fotografií - akce NTM MŠ Braňany (pí učitelka Helena Křečanová) - obrázky dětí na výstavu NTM Zdeňka Jamborová - hračky pro MC Barborka Ivona Pekárová - vedení mateřského centra a cvičeníčka Marcela Marková - vedení výtvarky, pomoc v MC Mirka Kundertová - pomoc v MC, zápůjčka na akci NTM Helena Ďurinská, Mirka Kundertová - pomoc v MC Občanské sdružení Magdalena - webový prostor pro naše stránky Aquachobotničky-Martina Techlovská - finanční podpora činnosti KCR Mgr. Leo Steiner - finanční podpora činnosti KCR Marek Radics - finanční podpora činnosti KCR Náš dík patří v neposlední řadě všem rodičům, kteří nás navštěvují, sdělují nám své názory, podněty či potřeby ev. nabízí spolupráci. Díky jejich přízni a zpětné vazbě získáváme představu o dalším potřebném vývoji a směřování našeho sdružení tak, abychom našim klientům byli co možná nejvíce prospěšní. Jejich podpora pro nás také znamená velké povzbuzení a motivaci pro další práci. Na tomto místě také děkujeme Mgr. Leo Steinerovi, který nám pronajímá objekt, ve kterém sídlíme, a který se nám vždy snaží vyjít vstříc v našich potřebách a taktéž děkujeme všem zaměstnancům KCR, kteří se svou poctivou prací podílejí nemalou měrou na dobrém jménu Krušnohorského centra a úspěchu jeho projektů. Také bychom zde rádi poděkovali médiím - týdeníku Homér, Deníku Mostecka, Mosteckým listům, regionální televizi Mostexpres a dalším za propagaci naší činnosti. 14.

16 Vztahy s veřejností - napsali o nás Homér, Předání ocenění Společnost přátelská rodině firmě TYMOS 15.

17 Homér, Obnova svatebních slibů 16.

18 Mladá fronta idnes.cz,

19 Homér,

20 Mostecký deník.cz, duben 2010 Obrázek pro dárce od Markétky Svobodové, pro kterou jsme pořádali sbírku 19.

21 Mostecké listy on-line,

22 Homér,

23 Homér,

24 Lidé v KCR Zakládající členové sdružení: Mgr. Josef Hurt, Mgr. Leo Steiner, Mgr. Eva Čenkovičová, Mgr. Terezie Štýsová, Ing. Stanislav Kostiha, Mgr. Kateřina Lainová, Marie Koutská Rok 2010 Rada sdružení KCR: Mgr. Petr Fadrhons předseda sdružení Ilona Radicsová místopředseda sdružení Ing. Stanislav Kostiha ekonom Další členové sdružení: Mgr. Eva Čenkovičová Mgr. Josef Hurt Marie Koutská Mgr. Kateřina Lainová Marek Radics Mgr. Terezie Štýsová Někteří členové KCR při oslavě narozenin MC Kontakty kcpr.mo@volny.cz Telefon: Statutární zástupce, předseda sdružení: Mgr. Petr Fadrhons Telefon: Koordinátor projektů, místopředseda sdružení: Ilona Radicsová Telefon:

25 Kde nás najdete Fotomapa KCR zdroj: GEODIS BRNO, spol. s r.o. Budova KCR 24.

26 Krušnohorské centrum pro rodinu a sociální péči, o.s. Karla Marxe 798/7, Most tel.: kcpr.mo@volny.cz IČO: DIČ: CZ Bankovní spojení: Raiffeisenbank, a.s. číslo účtu: /5500 Foto: KCR, GEODIS Brno, spol. s r. o. 25.

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2011 Obsah Obsah... 1 Úvodní slovo... 2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s. (KCR)... 3 Činnost, události v roce 2011... 4 Činnost Mateřského centra Barborka...

Více

VÝROČNÍ Z P R Á V A 2009

VÝROČNÍ Z P R Á V A 2009 VÝROČNÍ Z P R Á V A 2009 Obsah: Úvodní slovo..2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s...3 Činnost a události r. 2009..5 MC Barborka.5 Miniškolka.8 Projekty KCR v roce 2009..10 Výhled -

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2012 Obsah Obsah... 1 Úvodní slovo... 2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s. (KCR)... 3 Činnost, události v roce 2012... 5 Vlastní projekty v roce 2012... 9

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA

Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřské a rodinné centrum Nebojsa Bojkovice VÝROČNÍ ZPRÁVA 2 0 1 1 O mateřském centru Mateřské a rodinné centrum Nebojsa /dále jen MC/ se sídlem v Bojkovicích, Světlov 983, vzniklo v roce 2010 z iniciativy

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VÝROČNÍ Z P R Á V A 2008

VÝROČNÍ Z P R Á V A 2008 VÝROČNÍ Z P R Á V A 2008 Obsah: Úvodní slovo 2 O Krušnohorském centru pro rodinu a sociální péči, o.s..3 Činnost a události r. 2008, plány do budoucna.4 Projekty v roce 2008.6 Lidé v KCR...9 Hospodaření

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

KRUŠNOHORSKÉ CENTRUM PRO RODINU A SOCIÁLNÍ PÉČI, O.S. reg. číslo projektu CZ.1.04/3.4.04/26.00413

KRUŠNOHORSKÉ CENTRUM PRO RODINU A SOCIÁLNÍ PÉČI, O.S. reg. číslo projektu CZ.1.04/3.4.04/26.00413 KRUŠNOHORSKÉ CENTRUM PRO RODINU A SOCIÁLNÍ PÉČI, O.S. Pilotní projekt Miniškolka při KCR reg. číslo projektu CZ.1.04/3.4.04/26.00413 Projekt byl financován z ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské

Více

Hospic sv. Alžběty o.p.s.

Hospic sv. Alžběty o.p.s. Hospic sv. Alžběty o.p.s. Obecně prospěšná společnost Hospic sv. Alžběty o.p.s. se sídlem Kamenná 207/36, 639 00 Brno, IČ: 26604582, je zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, jenž je veden

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2017

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2017 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2017 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2016 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

Výroční zpráva 2011 D občanské sdružení

Výroční zpráva 2011 D občanské sdružení Výroční zpráva 2011 D občanské sdružení č Úvodní slovo Další rok práce máme za sebou, je to už 13 let, co Déčko v Liberci pracuje. V roce 2011 se mírně změnilo složení Rady sdružení, na konci roku jsme

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2015 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách.

Díky vstřícné spolupráci členů sdružení a dobrovolníků IVCP, o.s. naplňuje stanovené cíle občanského sdružení, které si určilo ve svých stanovách. Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

Centrum pro dítě a rodinu Valika

Centrum pro dítě a rodinu Valika Centrum pro dítě a rodinu Valika VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 0 1. Úvodní slovo Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou první výroční zpráva Centra pro dítě a rodinu Valika, o.s. Přestože se zpráva nazývá

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 MATEŘSKÉ CENTRUM ROBÁTKO, Z.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 ÚVODEM Mateřské centrum Robátko, z. s. je spolek sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají o jeho chod

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

Výroční zpráva o. s. Alfa Human Service za rok 2012

Výroční zpráva o. s. Alfa Human Service za rok 2012 Výroční zpráva o. s. Alfa Human Service za rok 2012 číslo registrace: VS/1-1/44086/00-R IČO: 70863059 Bankovní spojení: Česká spořitelna a.s., pobočka Praha 2, Koněvova 141/2660-Imados, Praha 3, E banka

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2014 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014

EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 EkoCentrum Brno Výroční zpráva za rok 2014 Obsah Stěžejní aktivity v roce 2014 Valná hromada Finanční zpráva Členství ve sdruženích Poděkování Stěžejní aktivity v roce 2014 Rok 2014 přinesl v mnohaleté

Více

Občanské sdružení Květina

Občanské sdružení Květina Občanské sdružení Květina Jeníkov 74, Oldřichov u Duchcova, 417 24 Tel.: +420 721 568 898,, IČO: 27038645 e-mail: oskvetina@centrum.cz, www.oskvetina.ic.cz Výroční zpráva za rok 2007 1/1 Obsah Výroční

Více

Výroční zpráva Prostor pro rodinu, vytváříme prostor pro Vás a Vaše děti.

Výroční zpráva Prostor pro rodinu, vytváříme prostor pro Vás a Vaše děti. Výroční zpráva 2015 Prostor pro rodinu, vytváříme prostor pro Vás a Vaše děti. Sídlo: Černý Důl 199, Černý Důl, IČ:22735224, adresa kanceláře: Thákurova 3, Praha 6 www.prostorprorodinu.cz Poslání: Jsme

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Výroční zpráva za rok 2013 o.s. Mosty sociálně psychologické centrum IČ: 26661306 Sídlo organizace: Most, J.Skupy 202/2303 Kontaktní místo pro klienty (provozovna) : Most, Business centrum, Budovatelů

Více

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013

STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 STROP o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 1 Základní údaje o organizaci Název organizace STROP o.p.s. Právní forma organizace Obecně prospěšná společnost Sídlo organizace Dlouhá 2699 Zlín 760 01 Česká republika

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Závěrečná zpráva o činnosti

Závěrečná zpráva o činnosti Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Jungmannova 742, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2012 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 4 Statistika za

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2014 Obsah Kontaktní údaje... 3 Adresa:... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika

Více

Výroční zpráva rok 2003 Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, 700 30 Ostrava-Zábřeh IČO: 70313032 Tel.: 602 967 468, 596 748 966 E-mail: faust.ostrava@post.cz www.help-psych.cz/faust Statutární

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010. FAUST, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010. FAUST, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 HISTORIE Sdružení bylo založeno v říjnu 1999. K hlavním cílům činnosti sdružení patří: pomoc rodičům a blízkým uživatelů návykových látek, prevence zneužívání návykových látek

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012. FAUST, o. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012. FAUST, o. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 FAUST, o. s. HISTORIE FAUST, o. s. Sdružení bylo založeno v říjnu 1999. K hlavním cílům činnosti sdružení patří: pomoc rodičům a blízkým uživatelů návykových látek, prevence

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Výroční zpráva za rok 2012 o.s. Mosty sociálně psychologické centrum IČ: 26661306 Sídlo organizace: Most, J.Skupy 202/2303 Kontaktní místo pro klienty (provozovna) : Most, Business centrum, Budovatelů

Více

Výroční zpráva za rok 2005

Výroční zpráva za rok 2005 Výroční zpráva za rok 2005 Genea sdružení pro rodinu 1. Slovo předsedy výkonné rady Od začátku činnosti občanského sdružení Genea-sdružení pro rodinu uplynul již více než jeden rok. Sdružení bylo registrováno

Více

Výroční zpráva rok 2005 Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, 700 30 Ostrava-Zábřeh IČO: 70313032 Tel.: 602 967 468 E-mail: faust.ostrava@post.cz www.help-psych.cz/faust Statutární zástupci Jana

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Středisko rané péče SPRP Plzeň Organizační jednotka SPRP, o.s., s právní subjektivitou Od 1.1.2011 Středisko pro ranou péči Plzeň, o.p.s. OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2010 Slovo

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012. Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích

získat finanční podporu od Statutárního města Teplice na realizaci aktivit pro děti s trvalým bydlištěm v Teplicích 1 Obsah: 1. Základní informace o organizaci 2. Jakým jsme šli směrem 3. Co se podařilo 4. Co se nepodařilo 5. Plány pro rok 2009 6. Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Květina Klub Květina 7. Finanční

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Občanského sdružení NÁVRATY. Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Občanského sdružení NÁVRATY. Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Občanského sdružení NÁVRATY Centra sociálního poradenství a sociálních služeb Louny Organizace: Občanské sdružení Návraty centrum sociálního poradenství a sociálních služeb Adresa:

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2010 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009. Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 DIANA TŘEBÍČ, obecně prospěšná společnost Sídlo: Krajíčkova 361/13, 674 01 Třebíč IČ: 27668240 Číslo účtu: 201039438/0300 www.domacipomoc-diana.cz Informační kancelář: Poliklinika Vltavínská,

Více

Lesní mateřská škola Svatošky z. s.

Lesní mateřská škola Svatošky z. s. Lesní mateřská škola Svatošky z. s. Výroční zpráva za období od 3. 2. 2015 do 31. 12. 2015 Vznik a cíle Spolek Lesní mateřská škola Svatošky byl založen z iniciativy rodičů. Cílem spolku je provozovat

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2011 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o dvojčatech a vícerčatech, např. o jejich vývoji a

Více

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2012

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2012 Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2012 Identifikace organizace: InHelp, o.p.s. Sídlem: 5. Května 3, 289 23 Milovice IČ: 27923151 Tato zpráva zahrnuje popis činnosti společnosti InHelp, o.p.s.

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK FAUST, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK FAUST, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 FAUST, o.s. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec HISTORIE FAUST, o.s. FAUST, o.s. bylo založeno v říjnu roku 1999. K hlavním cílům činnosti

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Návraty Louny - centrum sociálních služeb, z. s. Organizace: Návraty Louny, centrum sociálních služeb, z. s. Adresa: Pod Nemocnicí 2380 440 01 Louny Identifikační údaje: IČ 26595249

Více

Informační středisko Mikuláš, o.p.s.

Informační středisko Mikuláš, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Informační středisko Mikuláš, o.p.s. Zpracováno v souladu s 21 zákona číslo 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech 1 Obsah I. INFORMACE O SPOLEČNOSTI 1. Poslání a cíle

Více

Představení partnera projektu. SPOLEČNÉ PŘÍLEŽITOSTI pro město Most spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života

Představení partnera projektu. SPOLEČNÉ PŘÍLEŽITOSTI pro město Most spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života Představení partnera projektu SPOLEČNÉ PŘÍLEŽITOSTI pro město Most spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života Partner projektu: Středisko volného času, Most, Maršála Rybalka 1020, příspěvková

Více

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2013 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Pečovatelská služba Vracov je organizační složkou města Vracov. Je

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 o.s. Mosty sociálně psychologické centrum IČ: 26661306 Sídlo organizace: Most, J.Skupy 202/2303 Kontaktní místo pro klienty (provozovna) : Most, Business centrum, Budovatelů

Více

Centrum psychologické podpory, z.s. Výroční zpráva 2017

Centrum psychologické podpory, z.s. Výroční zpráva 2017 Centrum psychologické podpory, z.s. Výroční zpráva 2017 Obsah Úvodní slovo Str. 3 Základní informace o organizaci Str. 4 Organizační struktura Str. 5 Informace o vlastní činnosti poradny Str. 6-10 Informace

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Dětské jesle Zbraslav o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, 156 00 Praha 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav

Více

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2011 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Výroční zpráva o činnosti MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Základní údaje o organizaci Název : Místo pro děti-spolek právní forma: spolek registrováno MF ČR: VS/1-1/36639/98-R dne 1.7.1998, KOS ve spolkovém

Více

1. Slovo úvodem...2. 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3. 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

1. Slovo úvodem...2. 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3. 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň... Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...3 2.2. Poslání a činnost IVCP,o.s. Plzeň...4 2.3. Hlavní činnosti IVCP,

Více

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II.

Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. Popis realizace poskytované sociální služby DŮM AGAPÉ II. 1. Označení služby : Dům Agapé II. 2. Forma sociální služby: ambulantní, terénní 3. Působnost služby: Krupka 4. Poskytovatel sociální služby: Oblastní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Pomáháme zrakově handicapovaným Obsah OBSAH 2 ÚVODNÍ SLOVO 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE 4 POSLÁNÍ A CÍLE 5 KALENDÁRIUM 2009 6 NAŠI LIDÉ 7 ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ 8 SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 1 Výroční zpráva za rok 2015 Spolek Sluníčko Centrum pro rodinu, z. s OBSAH Úvodní slovo 3 Poslání a cíle spolku 3 Stručná historie 3 Činnost spolku v roce 2015 4 Záměry spolku na rok 2016 6 Finanční zpráva

Více

Přehled aktivit v roce 2012, Prostor pro rodinu,o.s.

Přehled aktivit v roce 2012, Prostor pro rodinu,o.s. Přehled aktivit v roce 2012, Prostor pro rodinu,o.s. Úvod: Sdružení Prostor pro rodinu,o.s. vzniklo v roce 2008 v Černém Dole. Jeho cílem je: - podporovat rodiče s malými dětmi v pracovním i osobním životě.

Více

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2014 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena

Kurzy češtiny pro cizince. Otevřené kurzy bez registrace, přijďte rovnou na lekci! Typ kurzu Termín Den Čas Místo Cena Milí příznivci CIC, zde jsou novinky z Centra pro integraci cizinců, o.p.s., zaměřené na prázdninový režim. Kurzy češtiny pro cizince Kurzy češtiny budou probíhat i v létě ještě než si přečtete jejich

Více

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat,o.s.

Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat,o.s. Centrum pomoci rodinám s vícerčaty Klub dvojčat a vícerčat,o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 O NÁS Naše cíle a poslání poskytovat rodinám podporu a informace o vývoji, výchově a specifikách dvojčat a vícerčat prostřednictvím

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. AMA Asociace manažerů absolventů, o.s

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. AMA Asociace manažerů absolventů, o.s VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 AMA Asociace manažerů absolventů, o.s Ing. Irena Zemánková, CSc. 3. 3. 2015 ZAMĚŘENÍ 1. Celoživotní vzdělávání - je stěžejním programem a patří mezi hlavní činností občanského sdružení

Více

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s.

Výroční zpráva 2013. Centrum pro seniory Kolín, o.s. 1 Výroční zpráva 2013 Centrum pro seniory Kolín, o.s. 2 Vážení přátelé, dárci a příznivci, nejprve mi dovolte několik slov úvodem. Centrum pro seniory Kolín, o.s. vzniklo v r.2006 registrací na Ministerstvu

Více

Výroční zpráva. Obecně prospěšné společnosti za rok 2012 GROUP OF CREATIVE STUDIOS CZECH REPUBLIC. Nuart o.p.s. 2013

Výroční zpráva. Obecně prospěšné společnosti za rok 2012 GROUP OF CREATIVE STUDIOS CZECH REPUBLIC. Nuart o.p.s. 2013 Výroční zpráva Obecně prospěšné společnosti za rok 2012 GROUP OF CREATIVE STUDIOS CZECH REPUBLIC 1 Obsah Úvodní slovo 3 Poslání a cíle společnosti 4 Obecné informace o společnosti 5 Zpráva o činnosti 6

Více

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň

Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň. Mírové náměstí 120, Kadaň Poradna pro rodinu a mezilidské vztahy Kadaň Mírové náměstí 120, 432 01 Kadaň Závěrečná zpráva o činnosti 2015 1 Obsah Kontaktní údaje... 3 Úvodní slovo... 3 Přehled činnosti... 5 Statistika za rok 2015...

Více

Občanské sdružení. P.O. Box 651 661 51 Brno 2 tel./fax: 545 246 166 e-mail: horizonty@post.cz www.horizonty.org

Občanské sdružení. P.O. Box 651 661 51 Brno 2 tel./fax: 545 246 166 e-mail: horizonty@post.cz www.horizonty.org zpráva 2006 Občanské sdružení zpráva 2006 P.O. Box 651 661 51 Brno 2 tel./fax: 545 246 166 e-mail: horizonty@post.cz www.horizonty.org Kdo jsme? Občanské sdružení Horizonty bylo založeno v roce 1999. Sdružení

Více

Dětské jesle o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, Praha 5 Zbraslav, VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

Dětské jesle o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, Praha 5 Zbraslav, VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 1 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav (prostory jsou majetkem MČ Zbraslav) Sídlo: Jaromíra Vejvody 1400,

Více

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné.

Analýza poskytovaných sociálních služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Město Jičín Městský úřad Jičín odbor ch věcí a zdravotnictví Analýza poskytovaných ch služeb ve správním území pro děti ohrožené na výchově a děti obtížně vychovatelné. Pracovní skupina KP pro děti ohrožené

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR.

První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. První šance mladým Reg.č.: CZ.1.04/2.1.01/91.00286 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Projekt První šance mladým je spolufinancován z prostředků Evropského

Více

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Cesta slunce Občanské sdružení Cesta slunce založili rodiče těžce postižených dětí 12. dubna 2005 jako neziskovou organizaci,

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017

Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017 Výroční zpráva PLUS 50 z.ú. rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období 1.1.2017 31.12. 2017 na základě vyhodnocení činnosti PLUS 50 z.ú. a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné hromady

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. CEDR komunitní centrum, občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 CEDR komunitní centrum, občanské sdružení 1 Obsah: 1. Úvodní slovo... 3 2.Základní údaje... 4 3. Vznik a poslání... 4 4. Projekty v roce 2007... 5 4.1. Kurz paličkování... 5 4.2. Kurz

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009 Vážení členové a přátelé občanského sdružení Autistický svět dětí & dospělých,

Více

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko

Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO. Výroční zpráva 2003. Mateřské centrum Sluníčko Sdružení křesťanských maminek SLUNÍČKO Výroční zpráva 2003 Mateřské centrum Sluníčko Výroční zpráva 2003 OBSAH Úvodní slovo výroční zprávy... 2 Co to je Mateřské centrum?... 2 Co MC nabízí?... 3 Poslání

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Centrum pro zdravotně postižené Ústeckého kraje, o.s. Štefánikova 25, 400 01 Ústí nad Labem IČO: 265 93 661 č.ú.: 182796256/0300 www.krcentrum.cz info@krcentrum.cz Výroční zpráva za rok 2010 Odborné sociální

Více

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období

Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období Koncepce prorodinné politiky města Hradce Králové na období 2016 2020 schválená usnesením Zastupitelstva města Hradce Králové č. 1017/2016 dne 29. 3. 2016 Hradec Králové věnuje dlouhodobě pozornost vytváření

Více

THEIA OBČANSKÉ SDRUŽENÍ

THEIA OBČANSKÉ SDRUŽENÍ THEIA OBČANSKÉ SDRUŽENÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBSAH: Základní údaje str. 3 Vznik a vývoj sdružení str. 3 Popis služeb a činností str. 4 Klienti str. 6 Projekty str. 7 Finanční zpráva str. 9 Vzdělávání pracovníků,

Více

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2015 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více