HERNA. Různé hry a deskové hry (do 10 minut) Video s tématikou sázení (sázka v kontextu historie) Dostatek žetonů nebo hracích peněz pro každého hráče

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HERNA. Různé hry a deskové hry (do 10 minut) Video s tématikou sázení (sázka v kontextu historie) Dostatek žetonů nebo hracích peněz pro každého hráče"

Transkript

1 HERNA Cíl: Seznámit děti s důležitostí rozhodování. Vyzkoušet si různé způsoby rozhodování, které se v ní uplatňují. Vystavit účastníky časovému tlaku. Pedagog musí znát pravidla deskových a jiných her, které budou hráči hrát. Měl by mít povědomí o rozhodovací pyramidě (viz materiál zodpovědné rozhodování). Pedagog dokáže vést závěrečnou cílenou zpětnou vazbu, tj. uvědomit si podíl náhody, znalostí a strategie při rozhodování. Pro zafixování poznatků je zapotřebí více opakování. Při druhém opakování se ukazuje, že se někteří bezhlaví sázkaři do sázení chodí příliš zbrkle. Čas: 2-3 hodiny Cílová skupina: let Počet účastníků: 8-30 Pomůcky: Kompetence: Různé hry a deskové hry (do 10 minut) Video s tématikou sázení (sázka v kontextu historie) Dostatek žetonů nebo hracích peněz pro každého hráče Kompetence k rozhodování Organizace času Osobnostní a sociální výchova Postup: 1. Úvod Pedagog přivítá účastníky, vysvětlí téma výukového programu, kterým je seznámení žáků s rozhodováním. Sdělí, že součástí dnešního vzdělávacího programu budou i deskové hry a další hry, které účastníkům mohou přinést body. Každý hráč dostane 5 žetonů do hry a tím, že další žetony může získat díky svým vědomostem nebo dovednostem - viz bod Získávání žetonů / hracích peněz Je lepší, když žetony nebo hrací peníze hráči získají svojí aktivitou. Cení si jich pak jinak, než když je dostanou. Ve škole mohou například dostat test z českého jazyka nebo matematiky (nebo si mohou vybrat). V oddíle to může být rychlosoutěž v uzlování nebo v čemkoli jiném. Zde pedagog rychle spočítá výsledky a rozdá hráčům "vydělané žetony". Každý hráč by měl mít na začátku hry mezi 10 a 20 žetony. Zde je nutné zdůraznit, že každý soutěží sám za sebe a není možné se spojovat a sbírat body ve dvojicích nebo ve skupinách. 3. Vysvětlení pravidel Po testu je učebna předělána na hernu. Jednotlivé hry jsou označeny názvem a charakteristikou (náhoda, vědomosti, dovednosti...). Poté pedagog přivítá účastníky v samotné herně. Zde vysvětlí, že tato akce není soutěží, to znamená že nevítězí ten, kdo získá nejvíce žetonů, ale vítězí všichni, kdo budou mít na konci více žetonů než mají v této chvíli. Vysvětlí, že v průběhu herny mohou vydělávat žetony svou prací, soutěžit s ostatními ve svých vědomostech a dovednostech, kooperovat s nimi na řešení úkolu, nebo ve hře "Sedmička" vsadit své vydělané žetony na náhodu. Poté obchází s hráči jednotlivé hry a vysvětluje pravidla her, které budou hrát. Zdůrazní charakteristiku her (náhoda, pokus - omyl, informace, vědomosti a dovednosti). Hráči si vybírají jednotlivé hry a získávají body. U soupeřivých her všichni hráči vloží do hry své body. Kdo zvítězí bere vše, krom vkladu, který si bere hráč na druhém místě. Je dobré zařadit do herny aktivity, kde je možné žetony získat za podaný výkon, např. postavení věže ze stavebnice, vyřešení hlavolamu, jednoduché křížovky apod.

2 Varianta: Každý řekne kolik má po testu žetonů. Pak každý může kdokoli vsadit na kohokoli (i na sebe), že získá nejvíce bodů v hrací části. Na konci pak dostane tolik žetonů, kolik vsadí. Je dobré rozvinout k této aktivitě diskuzi a zjistit, jestli při sázce rozhodují sympatie, informace nebo náhoda. Hry: Náhoda: Sedmička Pokus - omyl: Skládačky, hlavolamy. Zkušenosti: Jungolino, Pentago, Quoridor, Quixo, Speed Cups, V kostce. Vědomosti: (testiky na internetu), křížovky, kvízy, šifry apod. Dovednosti: Playstix, Smart games, Popular Sázka na budoucího vítěze Sázka na sebe: zapamatuji si 12 věcí a vyjmenuju je po sobě, zde lze využít i Jungolino (sázím si na to, kolik karet si zapamatuji). 5. Hra Pak už hráči začínají hrát hru samotnou. Pedagog obchází jednotlivé skupiny, pomáhají s dovysvětlením pravidel. Rozhodují o sporných místech. U některých her může být i vedoucím hry, kdy zadává úkol, vyhodnocuje jej a dává žetony. Pro zpestření atmosféry může být pouštěna dynamická muzika, nikoli však rušivě. Hráči se musí soustředit. 6. Přestávka V polovině aktivity je hra přerušena. Každý hráč si spočítá své žetony a řekne, jak na tom je. Vedoucí hry zde zdůrazní principy rozhodování (náhoda - pokus/omyl - zkušenosti - vědomosti - dovednosti). Poté diskutuje s hráči o tom, jaká je nejlepší cesta k získání žetonů. Taktika: Nesázet, nehrát hry, které neumím, nehrát s lepšími hráči, zjistit v čem jsem dobrý/á a na tom získávat žetony 7. Ukončení hry a vyhlášení vítězů Na konci jsou sečteny žetony. Následuje vyhodnocení sázky na vítěze. Poté jsou body přičteny k bodům za první část - hry. Důležité je, aby hra nebyla brána jako soutěž mezi hráči (kdo nasbírá nejvíce žetonů), ale individuální hra, kdy je hráč porovnáván se svým maximem (nikoli se spoluhráči). 8. Cílená zpětná vazba Škála Jde o rychlý názorový přehled na konci hry, a to aktivizačním způsobem. Pedagog vysvětlí metodu 100 % je ruka nahoře, 50 % nad břichem a 0 % úplně dole. Pedagog klade otázky a účastníci rukou ukážou, kde se cítí být (0 100 %). Kdo je spokojen se svým výsledkem? Kdo měl nějakou taktiku? Kdo se zaměřil na hry na náhodu? Kdo se zaměřil na hry vědomostní nebo dovednostní? Kdo se zaměřil na taktické hry? Kdo mohl získat ještě více žetonů Po každé otázce pedagog pokládá další - doplňující otázky - podle škály si vybírá, kdo bude odpovídat. Otázky pro vítěze a neúspěšné Jakou jste měli taktiku? Na základě čeho jste se rozhodovali? Jaký podíl měla na výsledku náhoda? Kdo vsadil na vítěze? Co rozhodlo o tom, že vsadíte na toho a toho?

3 Jakou byste zvolili taktiku, kdybyste tuto hru hráli příště? Cílená zpětná vazba - ukázka z praxe Jak se vám herna líbila? (potleskoměr) Jak jste spokojeni se svým výsledkem? Kolik jste vyhráli a kolik prohráli? Co se vám nejvíce líbilo? (potleskoměr) Proč se vám líbila nejvíce právě tato aktivita? Bylo to riskantní? Kde se vyhrávalo a kde se prohrávalo? (informace o zisku bankéře) Změnila nějak vaši taktiku "Sázka na sebe"? Jaký jste měli pocit? Co jste cítili při prohře? Když jste prohráli - co jste dělali? Kdo hrál až do poslední chvíle? Proč jsi přestal hrát? Kdo víc skládal? (vydělával) Kdo víc hrál (sázel)? Co je nejlepší způsob, jak získat maximum žetonů? Jak vás ovlivnily informace, které jste dostali o přestávce? Otázky pro kluky a holky? Kdo hrál tuto hru...? Kdo hrál...? Proč jste hráli zrovna toto? Kde jsi vyhrál/a nejvíc? Co byla náhoda? Kdo šel za náhodou - pokus/omyl - zkušenostmi - vědomostmi - dovednostmi? Jaký je rozdíl od skutečného života? Jak se nám to celé líbilo? (Dupeme) Názory účastníků tohoto VP Už vím, co mi doma mamka vlastně říká o vydělávání Vydělávat je důležitý, když vydělávám, pak si můžu užít třeba i v herně. Hry na náhodu - jednou to zkusím, pak po druhé a pokud nevyhraju, jdu pryč. Když někoho nemůžu porazit - je lepší toho nechat a hledat někoho slabšího. 9. Shrnutí Pedagog pustí účastníkům video a zarámuje téma celého programu (3 nejdůležitějšími poučeními).

4 POPIS HER SEDMIČKA Hra na principu náhody. Bankéř vždy hodí dvěma kostkami. Počítá se součet. Kdo z hráčů trefí správné číslo nebo malé číslo (pod 7) velké číslo (nad 7), sudé nebo liché číslo dostává tolik žetonů, kolik je poměr. Sudá, lichá, malá velká: 1:1 (hráč jeden žeton vsadil - při výhře jeden dostane, při prohře jeden ztratí) 2-10:1, 3-8:1, 4-6:1, 5-5:1, 6-6:1, 7-3:1, 8-4:1, 9-5:1, 10-6:1, 11-8:1, 12-10:1 S touto aktivitou je nutné zacházet velmi opatrně, je náročná na zkušenost lektora a na následné ošetření emocí a dojmů v reflexi. Z reflexe musí jednoznačně vyplynout nebezpečí her na náhodu. Herní plán Sudá Lichá Malá Velká Cílená zpětná vazba I když výhru mohla do určité míry ovlivnit strategie, jsou v tomto typu hry výhry či prohry věcí náhody a nijak nesouvisejí se schopnostmi a dovednostmi účastníků. Pocity ze hry, co žene lidi k tomu, že nakonec přestanou rozumně uvažovat a udělají vše pro to, aby mohli znovu a znovu sázet? Doporučujeme Spočítejte na začátku hry kolik žetonů má bankéř k dispozici. Poté spočítejte žetony i na konci celé akce a zjistěte rozdíl. Na tomto příkladě vysvětlete, že výhoda je na straně bankéře. Diskutujte s účastníky o pravděpodobnosti možnosti jejich výhry a také o tom, oč je na tom bankéř lépe než "obyčejný" hráč. Alternativa Různé hry s kostkami - "Pod sedm, nad sedm, Sázková, Šťastná a nešťastná sedmička (Miloš Zapletal, Hry v klubovně) HRA / SOUTĚŽ V této skupině her se nachází hry, kde hrají hráči proti sobě. Na začátku hry hráči dají do hry žetony. Kdo vyhraje, získává žetony, kdo prohrává žeton ztrácí. Hry by měly být rychle hratelné, aby hráči stihli co nejvíce her. Pentago Cíl hry Pentago je jednoduchý: být první, komu se podaří vytvořit řadu 5 kuliček vlastní barvy. Ale není to tak snadné, jak by se mohlo zdát. Při každém tahu se pootočí jedna část herní desky o 90 a celá hra pak vypadá úplně jinak. Speed Cups Jednoduchá hra, v níž vítězí ten, kdo má postřeh a rychlekší ruce. V každém kole je potřeba co nejrychleji přeházet pět barevných kelímků do správného pořadí dříve než soupeř(soupeři). Jungolino Hra, která prověří krátkodobou paměť hráčů. Hráč musí dupnout na obrázky ve stejném pořadí, v jakém jsou na protější straně učebny rozloženy karty. V každém kole počet karet roste. Kdo vydrží nejdéle?

5 Quoridor Dřevěná abstraktní hra, ve které bludiště stavíte a současně z něj hledáte cestu ven! Cílem této zábavné logické hry je dostat svou figurku na protilehlou stranu hrací desky. Váš protihráč Vám to bude ale komplikovat pomocí zdí, které Vám bude stavět do cesty. Stejnou možnost zpomalit soupeře máte i Vy. Komu se podaří dosáhnout cíle dříve? Quixo Poutavá dřevěná logická hra, kde hráči otáčejí okrajové kameny na hracím poli na svůj symbol a posouvají je na nějaké jiné místo. Celá síť křížků a koleček se každým tímto pohybem vždy zpřehází. Hráč, který má dobrou představivost a schopnost myslet dopředu, pak lehce vytvoří jako první vítěznou pětici svých symbolů. V kostce Hry, v nichž hlavní roli hraje kvalita krátkodobé paměti, ovšem pomoci mohou i znalosti z oblasti, na niž je konkrétní titul zaměřen. Děti si při jejím hraní navíc znalosti rozšiřují. V krabičce ve tvaru krychle se skrývají karty s obrázky a různými informacemi na určité téma. Vaším úkolem je si za 10 vteřin zapamatovat z karty co nejvíce a poté správně zodpovědět otázku, která se karty týká. Vyhrává ten, komu se podaří nasbírat co nejvíce obrázkových karet v daném čase. Jednodušší možnosti Piškvorky (na dvě hry) Lodě Papírová bitva Spojování čísel Karty (Prší) Reflexe V těchto hrách zpravidla vítězí hráči, kteří mají s hrami zkušenosti, mají vědomosti a dovednosti. Vybírali jste si hry, které budete hrát? Rozhodoval typ hry? Rozhodovali při výběru hry vaši soupeři? HLAVOLAMY a STAVEBNICE Hlavolam je problém, hádanka, záhada, která zkouší vynalézavost jeho řešitele. Obecně nejznámější formou hlavolamů jsou mechanické hlavolamy, ale mohou za ně být považovány i mnohé jiné úlohy. Například křížovky, sudoku, různé formy doplňovaček, osmisměrek a podobně. Stejně tak může být za hlavolam považována šifra, hádanka či matematická slovní úloha. Určitou formou hlavolamu mohou být také úlohy z některých logických her, jako jsou například šachy či GO. Různé hlavolamy a hádanky můžete získat na této: či na této: webové stránce. Zde si můžete vybrat z množství hlavolamů a hádanek, které jsou zde popsány. Reflexe: V jaké fázi jste rozhodujete na základě pokus - omyl, kdy získáváte zkušenost se skládáním hlavolamů a kdy už jde o dovednost?

6 Playstix Stavebnice podporující logické myšlení zároveň rozvíjí šikovnost a trpělivost. V herně se používá jako simulace práce. Místo sázení a soutěžení hráč pracuje a získává za to žetony. V tomto případě za postavení přesné stavby dostává hráč žeton. Doporučujeme Zde mohou hráči získávat žetony bez rizika jejich ztráty. Čím získávají větší dovednost při luštění hlavolamů a skládání objektů. Zde mohou hráči pracovat na individuálně nebo v týmu, kdy si vydělané žetony rozdělují. Doporučujeme zařadit prvky spolupráce jako protiváhu soutěžení. Tyto typy aktivit jsou zde zařazeny i pro případ, kdy hráč již nemá žádné žetony. Sázka na sebe V průběhu hry může pedagog hry zpestřovat sázkami na sebe.

VSAĎ SE! dětské peníze, žetony 3 kostky Video s tématikou sázení (sázka v kontextu historie) Ceny

VSAĎ SE! dětské peníze, žetony 3 kostky Video s tématikou sázení (sázka v kontextu historie) Ceny VSAĎ SE! Cíl: Ukázat žákům rozdíl mezi sázením na náhodu a sázením na vědomosti nebo dovednosti Pedagog musí dbát na to, aby zvolené sázky byly reálné a splnitelné. Měl by mít povědomí o rozhodovací pyramidě

Více

Předmět: Logické hrátky

Předmět: Logické hrátky Předmět: Logické hrátky Charakteristika předmětu Logické hrátky Vyučovací předmět Logické hrátky je volitelným předmětem v 6. ročníku. Rozšiřuje a prohlubuje obsah předmětu Matematika vzdělávacího oboru

Více

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY 104 hracích karet s čísly 1 104, pravidla hry CÍL HRY Na všech kartách jsou symboly krav. Každá kráva, kterou během hry vezmete, znamená jeden minusový bod.

Více

Teorie her a ekonomické rozhodování. 4. Hry v rozvinutém tvaru

Teorie her a ekonomické rozhodování. 4. Hry v rozvinutém tvaru Teorie her a ekonomické rozhodování 4. Hry v rozvinutém tvaru 4.1 Hry v rozvinutém tvaru Hra v normálním tvaru hráči provedou jediné rozhodnutí a to všichni najednou v rozvinutém tvaru řada po sobě následujících

Více

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů

Více

Lovec světla, air hockey, šipky, reflex metr. 3 HRY ZA 1000,- Z níže uvedených her si můžete vybrat libovolnou kombinaci.

Lovec světla, air hockey, šipky, reflex metr. 3 HRY ZA 1000,- Z níže uvedených her si můžete vybrat libovolnou kombinaci. Herní Zóna TOP aktivity - originální, kvalitní, zábavné a s nízkou cenou! Herní zónu lze instalovat ve vnitřních i venkovních prostorech. Na akcích má velký úspěch a vysokou obsazenost, ať už se jedná

Více

B) EX = 0,5, C) EX = 1, F) nemáme dostatek informací.

B) EX = 0,5, C) EX = 1, F) nemáme dostatek informací. Hlasovací otázka 9 Náhodná veličina X nabývá jen dvou různých hodnot, 0 a 1. Předpokládejme P(X = 0) = 0,5. Co můžeme říci o EX? Hlasovací otázka 9 Náhodná veličina X nabývá jen dvou různých hodnot, 0

Více

Habermaaß-hra 2404. Domino Had z číslic a obrázků

Habermaaß-hra 2404. Domino Had z číslic a obrázků CZ Habermaaß-hra 2404 Domino Had z číslic a obrázků Domino Had z číslic a obrázků Barevná a veselá paměťová hra s čísly pro 2-4 děti ve věku od 4 let. Obsahuje i variantu pro jednoho hráče. Design: Jutta

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

STRATEGICKÁ HRA MAGNETIC CHALLENGE

STRATEGICKÁ HRA MAGNETIC CHALLENGE STRATEGICKÁ HRA MAGNETIC CHALLENGE Jen chvilka postačí k pochopení pravidel a k jejich vysvětlení příteli. Magnetická výzva je zábavná, strhující, poučná kombinační hra, která kombinuje hru a zábavu s

Více

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná?

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná? CZ Habermaaß-hra 4646 Chutná nebo nechutná? Chutná nebo nechutná? Hra podporující exekutivní funkce pro 2 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Využívá Fex-efekt na zvýšení stupně obtížnosti hry. Autoři: Markus

Více

NADANÝ ŽÁK A JEHO MOŽNOSTI ROZVOJE VE VOLNÉM ČASE

NADANÝ ŽÁK A JEHO MOŽNOSTI ROZVOJE VE VOLNÉM ČASE 1 NADANÝ ŽÁK A JEHO MOŽNOSTI ROZVOJE VE VOLNÉM ČASE Příklady aktivit pro volný čas nadaných žáků Ing. Martin Pokorný Projekt OPVK reg.č. CZ.1.07/.1.2.00/08.0126 2 VERBÁLNÍ HRY - rozvíjejí především slovní

Více

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra CZ Habermaaß-hra 3616A /4717N Zvířecí pyramida karetní hra Zvířecí pyramida karetní hra Rozechvělá hra pro 2-4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Obsahuje dvě herní varianty. Autor: Ilustrace: Poskytovatel

Více

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu A. Cíl hry Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu b) na konci hry -za nejvíce peněz - za největší rozmanitost

Více

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze)

Habermaaß-hra 3389A /4521N. Počítání s piráty (mini verze) CZ Habermaaß-hra 3389A /4521N Počítání s piráty (mini verze) Počítání s piráty mini verze Vzdělávací hra pro 2 až 4 piráty ve věku od 6 do 99 let. Obsahuje variantu pro jednoho hráče. Autor: Wolfgang Dirscherl

Více

Projekt Odyssea,

Projekt Odyssea, Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) Smyslové orgány úvod. Důležitost smyslů pro učení Časový rozsah lekce asi 65 minut / jedna

Více

Seznam her k vypůjčení v Areálové knihovně FSI

Seznam her k vypůjčení v Areálové knihovně FSI Seznam her k vypůjčení v Areálové knihovně FSI Cappuccino Hra pro 2-4 hráče Abstraktní hra s velmi jednoduchými pravidly. Na začátku hry jsou kalíšky vyskládány dnem vzhůru (na každém tak můžete vidět

Více

LEGOeducation.com. LEGO Education Předškolní věk. Hry s postavičkami ze souprav: Lidé různých povolání Pohádkové postavy

LEGOeducation.com. LEGO Education Předškolní věk. Hry s postavičkami ze souprav: Lidé různých povolání Pohádkové postavy LEGO Education Předškolní věk Hry s postavičkami ze souprav: 45022 Lidé různých povolání 45023 Pohádkové postavy Překlad originálu metodického materiálu, zpracováno EDUXE, s.r.o., Velké Pavlovice LEGO

Více

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice CZ Habermaaß-hra 4280 Nešikovná čarodějnice Nešikovná čarodějnice Okouzlující sledovací hra podporující rychlé rozhodování, pro 2 až 4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Hra má FEX efekt pro zvýšení stupně

Více

Klub MLHA. matematicko-logické herní aktivity. Filip Roubíček. Litomyšl

Klub MLHA. matematicko-logické herní aktivity. Filip Roubíček. Litomyšl Klub MLHA matematicko-logické herní aktivity Litomyšl 20. 10. 2017 Filip Roubíček Matematický ústav AV ČR, v.v.i. Základní škola sv. Voršily v Praze Filip.Roubicek@seznam.cz První zkušenosti s vedením

Více

Quatrata.

Quatrata. Quatrata www.olifu.cz 2 QuaTrata QuaTrata je strategická hra společnosti olifu. Jedná se o výhradní produkt společnosti olifu, dodáván v typické žluté dřevěné krabici, který slouží k pobavení nejen dětí,

Více

Časové a organizační vymezení

Časové a organizační vymezení Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vyučovací předmět Týdenní hodinové dotace Časové a organizační vymezení Matematika a její aplikace Matematika a její aplikace Matematika 1. stupeň 2. stupeň 1. ročník

Více

Preventivní program pro základní školy a víceletá gymnázia

Preventivní program pro základní školy a víceletá gymnázia Preventivní program pro základní školy a víceletá gymnázia PhDr. Jaroslav Jindra autor a metodik projektu Mgr. Petr Vinš vedoucí projektu, scénárista interaktivní soutěže Aisis o. s. Od roku 2000 realizuje

Více

TEORIE HER

TEORIE HER TEORIE HER 15. 10. 2014 HRA HRA Definice Hra je činnost jednoho či více lidí, která nemusí mít konkrétní smysl, ale přitom má za cíl radost či relaxaci. HRA Definice Hra je činnost jednoho či více lidí,

Více

Princes of Florence - Pro Ludo

Princes of Florence - Pro Ludo Princes of Florence - Pro Ludo Die Fürsten von Florenz Pravidla pro rozšíření (Pro Ludo) Pravidla pro 2 hráče Při hře 2 hráčů použijte následující pravidla: Peníze do začátku: 2500 Florinů Základní cena

Více

ALTERNATIVNÍ SPORTOVNÍ HRY II.

ALTERNATIVNÍ SPORTOVNÍ HRY II. ALTERNATIVNÍ SPORTOVNÍ HRY II. Vytvořeno v rámci projektu Gymnázium Sušice Brána vzdělávání II Autor: Mgr. Jaroslav Babka Škola: Gymnázium Sušice Předmět: Tělesná výchova Datum vytvoření: březen 2014 Třída:

Více

Chytrý medvěd učí počítat

Chytrý medvěd učí počítat CZ Habermaaß-hra 3151A /4547N Chytrý medvěd učí počítat Medvědí kolekce vzdělávacích her pro 2 až 5 hráčů ve věku od 4 do 8 let. S navlékacím počítadlem Chytrého medvěda a třemi extra velkými kostkami.

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení šablony/označení sady VY_32_INOVACE_04_M3 M 3

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení šablony/označení sady VY_32_INOVACE_04_M3 M 3 Záznamový arch Název školy: Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám. 44, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2499 Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2 Inovace

Více

ANOTACE K VÝUKOVÉ SADĚ

ANOTACE K VÝUKOVÉ SADĚ Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast (předmět) Autor ANOTACE K VÝUKOVÉ SADĚ CZ.1.07/1.5.00/34.0705 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Ekonomika, Finanční

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Ring of Fire XL

Kajot Casino Ltd. Popis hry Ring of Fire XL Ring of Fire XL Ring of Fire XL Popis a pravidla Ring of Fire XL je hra se pěti kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po pěti symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený

Více

PRAVIDLA POKERU Čtyři barvy Třináct hodnot VÝHERNÍ KOMBINACE

PRAVIDLA POKERU Čtyři barvy Třináct hodnot VÝHERNÍ KOMBINACE PRAVIDLA POKERU Poker se hraje s balíčkem 52 karet. Ty se dělí na čtyři barvy, každá z nich obsahuje 13 hodnot. Čtyři barvy Všechny barvy stejné hodnoty jsou si rovny, žádná z nich nemá vyšší hodnotu nad

Více

Putování Středozemí. Paměťová hra. Vytvoř svoji řadu. Zvítězí ten, kdo první vytvoří cestu z 13 kamenů z Hobitína až k Hoře Odudu.

Putování Středozemí. Paměťová hra. Vytvoř svoji řadu. Zvítězí ten, kdo první vytvoří cestu z 13 kamenů z Hobitína až k Hoře Odudu. Putování Středozemí Paměťová hra. Vytvoř svoji řadu. Zvítězí ten, kdo první vytvoří cestu z 13 kamenů z Hobitína až k Hoře Odudu. 2-4 hráči od 7 let čas neuveden obsahuje: 4x13 hracích kamenů s místy ve

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Projekt: Přispějme k ještě kvalitnější a modernější výuce na ZŠ Chotěboř Buttulova Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let Obsah hry: 64 karet budov/mincí 1 karta startovního náměstí 16 karet dělníků (4 od barvy) 36 figurek (9 od barvy) 1 deska zdrojů 12 karet postav (3 od jené gildy) Hráči

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Halloween King

Kajot Casino Ltd. Popis hry Halloween King Halloween King Halloween King Popis a pravidla Halloween King je hra se třemi kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po pěti symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený obrázek

Více

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště.

Doba. 1. Položte herní plán doprostřed stolu. 2. Žetony jídla roztřiďte podle hodnot a umístěte je na loviště. Herní materiál: 1 herní plán 4 desky hráčů 58 surovin ze dřeva 40 dřevěných figurek 8 značek ve dvou velikostech 53 žetonů jídla 28 kartiček budov 18 žetonů nástrojů 1 figurka začínajícího hráče 36 civilizačních

Více

Desková Finanční svoboda

Desková Finanční svoboda Desková Finanční svoboda Metodická příručka pro učitele UKÁZKA KFP Kořený Fichtner Pavlásek, s.r.o. vzdělávací instituce akreditovaná MŠMT ČR Jak vyučovat finanční gramotnost poutavě a zábavně akreditovaný

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Lucky Dragon

Kajot Casino Ltd. Popis hry Lucky Dragon Lucky Dragon Lucky Dragon Popis a pravidla Lucky Dragon je hra se pěti kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po pěti symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený obrázek představuje

Více

Věc: Rozšířené stanovisko Ministerstva financí k tzv. Kvízomatům

Věc: Rozšířené stanovisko Ministerstva financí k tzv. Kvízomatům MINISTERSTVO FINANCÍ Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Věc: Rozšířené stanovisko Ministerstva financí k tzv. Kvízomatům Podle ust. 1 odst. 1 zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných

Více

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa

Habermaaß-hra 4530. Terra Kids Země světa CZ Habermaaß-hra 4530 Terra Kids Země světa Terra kids Země světa Vzrušující poznávací hra pro 2-4 cestovatele ve věku od 8 do 99 let. Herní nápad: zaměstnanci Haba Ilustrace: Albert Kokai Délka hry: cca.

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Joker Star 81

Kajot Casino Ltd. Popis hry Joker Star 81 Joker Star 81 Joker Star 81 Popis a pravidla Super Star je hra se čtyřmi kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po čtyřmi symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený obrázek

Více

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové CZ Habermaaß-hra 4511 Divocí Vikingové Hra Habermaaß č. 4511 Divocí Vikingové Riskantní sázková hra pro 2 5 odvážných Vikingů ve věku 6 99 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Wolfgang Dirscherl Michael Menzel

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Joker 27

Kajot Casino Ltd. Popis hry Joker 27 Joker 27 Joker 27 Popis a pravidla Joker 27 je hra se třemi kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po třech symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený obrázek představuje

Více

STRATEGICKÉ A SIMULAČNÍ HRY. Martin Kříž Kněžice duben 2018

STRATEGICKÉ A SIMULAČNÍ HRY. Martin Kříž Kněžice duben 2018 STRATEGICKÉ A SIMULAČNÍ HRY Martin Kříž Kněžice duben 2018 Simulační hra - definice Hra, při níž hráči vstupují do fiktivní situace a řeší problém, který má reálné jádro (je blízký skutečnému problému)

Více

Pravidla vybraných deskových her pro potřeby předmětů Projektový seminář 1 a 2 v roce 2011/2012. Tomáš Kühr

Pravidla vybraných deskových her pro potřeby předmětů Projektový seminář 1 a 2 v roce 2011/2012. Tomáš Kühr Pravidla vybraných deskových her pro potřeby předmětů Projektový seminář 1 a 2 v roce 2011/2012 Tomáš Kühr Gotická dáma Jedná se o tradiční německou hru, která je známá také pod názvy Altdeutsche Dame

Více

NÁVOD. SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM. vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let

NÁVOD. SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM. vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let NÁVOD SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let Dílky s obrázky a anglickými slovíčky, které popisující obsah těchto obrázků jsou jednoduchou a atraktivní formou výuky pro nejmladší.

Více

Hráči se střídají na tazích po směru hodinových ručiček. Hráč, který je na tahu, má tři možnosti:

Hráči se střídají na tazích po směru hodinových ručiček. Hráč, který je na tahu, má tři možnosti: PRAVIDLA HRY Cíl hry Abaku je početní hra. Hru může hrát každý, kdo ví, že 1 + 1 = 2. K vítězství však budete potřebovat ještě něco navíc: budete muset zvolit správnou strategii, prokázat dobrou představivost,

Více

Hry a rošťárny pro kluky a holky

Hry a rošťárny pro kluky a holky Hry a rošťárny pro kluky a holky Vyšlo také v tištěné verzi www.fragment.cz Hry a rošťárny pro kluky a holky e-kniha Vybrala a uspořádala Hana Janoušková Ilustroval Antonín Šplíchal Copyright Fragment,

Více

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino

Habermaaß-hra 4789A /4092N. Super nosorožec Rhino CZ Habermaaß-hra 4789A /4092N Super nosorožec Rhino Super nosorožec Rhino Napínavá stavební 3-D hra pro 2-5 super hrdinů od 5-99 let. Authors: Steven Strumpf & Scott Frisco Licence: Excel Global Development

Více

Teorie her a ekonomické rozhodování. 7. Hry s neúplnou informací

Teorie her a ekonomické rozhodování. 7. Hry s neúplnou informací Teorie her a ekonomické rozhodování 7. Hry s neúplnou informací 7.1 Informace Dosud hráči měli úplnou informaci o hře, např. znali svou výplatní funkci, ale i výplatní funkce ostatních hráčů často to tak

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HR14 Barevná písmena na provlékání Balení obsahuje 325 kostiček v 11 barvách a šňůrky na vytvoření jmen nebo různých slov. rozměr písmenkové

Více

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486

Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 Školní družina při ZŠ Příbor, Jičínská 486 BAREVNÁ OKNA ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní družina ul. Sv. Čecha 565 Příbor 742 58 tel. 556 725 595 Naše školní družina má vlastní domek se zahradou. Z toho vychází i

Více

HERNÍ PLÁN MAD MECHANIC APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN MAD MECHANIC APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN MAD MECHANIC APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 16. 4. 2012 1.0 První naplnění Karel Kyovský OBSAH Historie revizí... 2 Obsah... 3 Úvod... 4 Rozsah

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Joker Area

Kajot Casino Ltd. Popis hry Joker Area Joker Area Joker Area Popis a pravidla Joker Area je hra se čtyřmi kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po čtyřmi symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený obrázek představuje

Více

Workshop -3- Motivace, hry

Workshop -3- Motivace, hry Workshop -3- Motivace, hry Zpracoval: Michal Kučera Srpen 2012 Motivace Než se stanou z malých dětí opravdoví závodníci, trvá to mnohdy několik let. Velmi brzy se nabaží počátečního nadšení z plachetnic

Více

SEMINÁRNÍ PRÁCE Z MATEMATIKY

SEMINÁRNÍ PRÁCE Z MATEMATIKY SEMINÁRNÍ PRÁCE Z MATEMATIKY PETROHRADSKÝ PARADOX TEREZA KIŠOVÁ 4.B 28.10.2016 MOTIVACE: K napsání této práce mě inspiroval název tématu. Když jsem si o petrohradském paradoxu zjistila nějaké informace

Více

Riichi Mahjong. ~ snadno a rychle ~

Riichi Mahjong. ~ snadno a rychle ~ Riichi Mahjong ~ snadno a rychle ~ Mahjong je nejpopulárnější (dle wikipedie) stolní hra v Japonsku, s milióny hráčů, tisícovkami heren a mimo jiné i spoustou mangy a anime. I přes to se západní svět jejímu

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Crazy Fruits

Kajot Casino Ltd. Popis hry Crazy Fruits Crazy Fruits Crazy Fruits Popis a pravidla Crazy Fruits je hra se pěti kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po pěti symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený obrázek představuje

Více

Pravděpodobnost a statistika (BI-PST) Cvičení č. 1

Pravděpodobnost a statistika (BI-PST) Cvičení č. 1 Pravděpodobnost a statistika (BI-PST) Cvičení č. 1 Katedra aplikované matematiky Fakulta informačních technologií České vysoké učení technické v Praze ZS 2014/2015 (FIT ČVUT) BI-PST, Cvičení č. 1 ZS 2014/2015

Více

ZAZVOŇ A VYHRAJ! Počet hráčů: 2 6 osob Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 minut

ZAZVOŇ A VYHRAJ! Počet hráčů: 2 6 osob Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 minut ZAZVOŇ A VYHRAJ! Počet hráčů: 2 6 osob Věk: od 6 let Délka hry: cca 20 minut Obsah: 72 hracích karet - 64 karet s ovocem, 3 karty se slonem, 3 karty s opicí, 2 karty s prasátkem 1 zvonek 1 pravidla hry

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 0 7 5 U (tištěná ISBN Grada

Více

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY

JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY JAK HRÁT ON-LINE? 0. PŘIZPŮSOBTE SI SVŮJ ŠTÍT A SVÉ BARVY Budete si moci přizpůsobit tvar, formu a vzor znaku. Váš znak by měl do srdce soupeře vnést strach! Navíc, pokud se stanete význačným hráčem ADRENALYN

Více

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek JAK HRÁT Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Cíl Představte si, že jste velryba. Jste velryba. Nyní jste připraveni hrát hru. Herní materiál Hráči se jako velrybí generálové pokouší sestavit nejsilnější možnou

Více

TÝMOVÝ VÝSTUP. Týmový výstup 360 zpětné vazby. 360 zpětná vazba

TÝMOVÝ VÝSTUP. Týmový výstup 360 zpětné vazby. 360 zpětná vazba TÝMOVÝ VÝSTUP Týmový výstup 360 zpětné vazby 360 zpětná vazba ÚVOD Týmový výstup nabízí přehled výsledky napříč zvolenou skupinou. Výstup odpovídá strukturou individuálním výstupním zprávám a pracuje s

Více

CAS. Czech Association of Shogi

CAS. Czech Association of Shogi CAS Czech Association of Shogi www.cas.shogi.cz www.shogi.cz /Shogi.cz /Shogi.cz Príprava hry Při pohledu ze své vlastní strany staví hráč kameny v následujícím pořadí: První řada: ź kopiník jezdec stříbrný

Více

Mind Sports Academy. Nabídka kurzů 2014/2015 pro základní a střední školy

Mind Sports Academy. Nabídka kurzů 2014/2015 pro základní a střední školy Mind Sports Academy Nabídka kurzů 2014/2015 pro základní a střední školy Co jsou duševní sporty Nabízíme kurzy logických deskových her. Duševní sporty jsou logické hry natolik složité, že se v nich lze

Více

SHOWDOWN. Podpora hodiny Netradiční hry

SHOWDOWN. Podpora hodiny Netradiční hry SHOWDOWN Ročník: 4. Vzdělávací obor: Zdravotní tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční hry Téma: Hry pro slabozraké a nevidomé Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno dne: 24. dubna 2012 Metodický

Více

Metodický průvodce k výukovému materiálu

Metodický průvodce k výukovému materiálu Metodický průvodce k výukovému materiálu Autor: Škola: Mgr. Kateřina Kvapilová ZŠ, Liberec, ul. 5. května 64/49, přísp. org. Předmět: Vzdělávací oblast: Věková skupina: Anotace: Francouzský jazyk (2. cizí

Více

strategická desková hra pro dva hráče

strategická desková hra pro dva hráče strategická desková hra pro dva hráče Hrací potřeby: Sada 10 hracích kamenů pro každého hráče: 2 Pěšáci, 2 Rytíři, 1 Věž, 1 Zvěd, 1 Generál, 1 Katapult, 1 Lučištník, 1 Král 1 kámen se symbolem vlajky 4

Více

KROUŽEK DESKOVÝCH HER. Základní škola Svatoplukova 7, Šternberk

KROUŽEK DESKOVÝCH HER. Základní škola Svatoplukova 7, Šternberk KROUŽEK DESKOVÝCH HER Základní škola Svatoplukova 7, Šternberk V našem kroužku deskových her se schází především žáci 1. stupně. Jako Kroužek deskových her jsme začali pracovat v roce 2005, kdy jsme uzavřeli

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Fly For Gold

Kajot Casino Ltd. Popis hry Fly For Gold Fly For Gold Fly For Gold Popis a pravidla Fly For Gold je hra se pěti kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po pěti symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený obrázek představuje

Více

HERNÍ PLÁN BONUS JOKER II APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s.

HERNÍ PLÁN BONUS JOKER II APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s. HERNÍ PLÁN BONUS JOKER II APOLLO GAMES HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 10.7.2014 1.0 První naplnění Miroslav Lazarek 20.4.2015 1.1 Úprava textu Miroslav Lazarek 20.10.2015 1:2 Doplnění

Více

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. PRAVIDLA HRY Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. LEGENDA V kouzelné zemi Drakomlsech se děti už od malička učí lovit draky. Nejprve je nutné získat základní pomůcky k lovu, nabrat zkušenosti s

Více

Každý hráč dostane 1 list s herním plánem. Připraví se 6 kostek. Navíc potřebuje každý hráč tužku. Určí se, kdo začíná.

Každý hráč dostane 1 list s herním plánem. Připraví se 6 kostek. Navíc potřebuje každý hráč tužku. Určí se, kdo začíná. Herní materiál 6 kostek se surovinami blok s 60 herními plány Příprava Každý hráč dostane list s herním plánem. Připraví se 6 kostek. Navíc potřebuje každý hráč tužku. Určí se, kdo začíná. Princip hry

Více

HERNÍ PLÁN PANDORA APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s.

HERNÍ PLÁN PANDORA APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s. HERNÍ PLÁN PANDORA APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 10. 3. 2016 1.0 První naplnění Radoslav Hrčka 2 Herní plán Pandora OBSAH Historie revizí... 2 Obsah...

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Big Apple

Kajot Casino Ltd. Popis hry Big Apple Big Apple Big Apple Popis a pravidla Big Apple je hra se třemi kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po třech symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený obrázek představuje

Více

ANOTACE K VÝUKOVÉ SADĚ č. VY_32_INOVACE_01_03_MAT_Pr

ANOTACE K VÝUKOVÉ SADĚ č. VY_32_INOVACE_01_03_MAT_Pr Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast (předmět) Autor ANOTACE K VÝUKOVÉ SADĚ č. VY_32_INOVACE_01_03_MAT_Pr CZ.1.07/1.5.00/34.0705 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

vysvětlení pravidel + rozdělení žáků do skupinek (cca 5 minut)

vysvětlení pravidel + rozdělení žáků do skupinek (cca 5 minut) Didaktika matematiky s praxí II. PhDr. Eva Bomerová Cíl hodiny: Procvičení násobení a dělení z paměti hravou formou - Lovení matematických bobříků Před začátkem vyučovací hodiny si upravíme třídu tak,

Více

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby

VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 360 zpětné vazby www.tcconline.cz VÝSTUPNÍ ZPRÁVA Ukázka nové 60 zpětné vazby Monika Ukázková monikaukazkova@tcconline.cz. listopadu 206 ÚVOD Tato zpráva je výstupem 60 zpětné vazby, která byla realizována společností

Více

Opakovaná zkušenost s jakoukoliv formou hazardní hry? (Účastníte se opakovaně hazardních her?)

Opakovaná zkušenost s jakoukoliv formou hazardní hry? (Účastníte se opakovaně hazardních her?) Příloha č. 1: Záznamový arch pro sociodemografické otázky a osnova rozhovoru Vstupní otázka: Opakovaná zkušenost s jakoukoliv formou hazardní hry? (Účastníte se opakovaně hazardních her?) Sociodemografické

Více

Monika Cihelková, Jolana Nováková, učitelství pro 1. stupeň ZŠ, 4. ročník

Monika Cihelková, Jolana Nováková, učitelství pro 1. stupeň ZŠ, 4. ročník Hodina matematiky 21. 12. 2011 Monika Cihelková, Jolana Nováková, učitelství pro 1. stupeň ZŠ, 4. ročník 1. Úvod uvítání, představení vyučujících studentek (1min.) 2. Rozcvička (3min) 3. Hra Riskuj (15min)

Více

Tisková konference Praha 29. srpna 2012

Tisková konference Praha 29. srpna 2012 Tisková konference Praha 29. srpna 2012 Martin Ježek, ředitel projektu Rozumíme penězům Markéta Vaňková, CSR manažerka GE Money Bank Program 1. Vývoj projektu Rozumíme penězům 2. Výsledky průzkumu mezi

Více

Práce stablety na 1. stupni. Mgr. Alena Traxlerová

Práce stablety na 1. stupni. Mgr. Alena Traxlerová Práce stablety na 1. stupni Mgr. Alena Traxlerová Nejčastější programové využití nahrané aplikace zpracování připravených úloh práce na webových stránkách Využití tabletů v hodině k: procvičování, upevnění

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Superwave 34

Kajot Casino Ltd. Popis hry Superwave 34 Superwave 34 Superwave 34 Popis a pravidla Superwave 34 je hra s pěti válci. Na každém válci je viditelná jiná část. Na prvním, třetím a pátém válci jsou vidět tři symboly, zatímco na druhém a čtvrtém

Více

Hodnocení soutěžních úloh

Hodnocení soutěžních úloh Terč Koeficient 1 soutěžních úloh Kategorie žáci Soutěž v programování 25. ročník Krajské kolo 2010/2011 15. až 16. dubna 2011 Napište program, který zobrazí střelecký terč dle vzorového obrázku. Jak má

Více

Počet hráčů: 2 4 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: min

Počet hráčů: 2 4 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: min Autoři hry: Eilif Svensson a Kristian A. Østby Ilustrace: Kwanchai Moriya Počet hráčů: 2 4 Věk hráčů: 10+ Doba hraní: 20 30 min SOUČÁSTI HRY PŘÍPRAVA HRY 72 karet profesí Po 18 kartách v každé ze čtyř

Více

Zadání soutěžních úloh

Zadání soutěžních úloh Zadání soutěžních úloh Kategorie žáci Soutěž v programování 25. ročník Krajské kolo 2010/2011 15. až 16. dubna 2011 Úlohy můžete řešit v libovolném pořadí a samozřejmě je nemusíte vyřešit všechny. Za každou

Více

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let

Herní materiál. Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Pro 2 až 6 hráčů od 10 let Kotěhůlky! Proč právě Kotěhůlky? Že se v českých, moravských a slezských městech skvěle vyznáte? Ale kde jsou zrovna Kotěhůlky? On je to vlastně takový chyták. Kotěhůlky na mapě

Více

Albíkovy. hry nejen do škol. 2 hry ročně zdarma! Registrace i členství zdarma. Staňte se členem Albíka a získejte

Albíkovy. hry nejen do škol. 2 hry ročně zdarma! Registrace i členství zdarma. Staňte se členem Albíka a získejte Albíkovy hry nejen do škol Staňte se členem Albíka a získejte pro vaši organizaci 40% slevu na všechny produkty Albi! 2 hry ročně zdarma! Registrace i členství zdarma ALBÍK Vzdělávací a zábavní program

Více

Herní zona. Akce pro města a obce Akce pro neziskový sektor. Firemní akce - večírky a plesy. Další akce

Herní zona. Akce pro města a obce Akce pro neziskový sektor. Firemní akce - večírky a plesy. Další akce Akce pro města a obce Akce pro neziskový sektor Firemní akce - večírky a plesy Další akce Herní zona Vlastní aktivity - jsme přímí realizátoři, neplatíte za zprostředkování. Jsme kreativní - tvoříme a

Více

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen CZ Habermaaß-hra 4343 Bál princezen Bál princezen Pohádkové pexeso pro 2-6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Obsahuje varianty pro začátečníky i profesionály. Autoři: Christine Basler a Alix-Kis Bouguerra

Více

Vzdělávací obsah předmětu matematika a její aplikace je rozdělen na čtyři tématické okruhy:

Vzdělávací obsah předmětu matematika a její aplikace je rozdělen na čtyři tématické okruhy: 4.2. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Charakteristika předmětu Matematika 1. Obsahové vymezení vyučovacího předmětu Vzdělávací oblast matematika

Více

Zadání: Vytvořte společenskou hru (karetní, deskovou, venkovní/outdoor) na téma Zvířata ve městě.

Zadání: Vytvořte společenskou hru (karetní, deskovou, venkovní/outdoor) na téma Zvířata ve městě. ZVÍŘATA VE MĚSTĚ Soutěž pro třídy 1. a 2. stupně základních škol a střední školy Mladoboleslavska Zadání: Vytvořte společenskou hru (karetní, deskovou, venkovní/outdoor) na téma Zvířata ve městě. S rozrůstající

Více

Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě.

Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě. Mít motivované účastníky. Mluvit srozumitelně dle zásad ETR. Ověřovat, zda účastníci všemu rozumí. Používat materiály ve srozumitelné podobě. Vše, co je řečené, je dobré mít i v písemné podobě (nebo promítnuté

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

Herní plán QUICK PAY JACKPOTS

Herní plán QUICK PAY JACKPOTS Herní plán QUICK PAY JACKPOTS Quick Pay Jackpots 1. Úvod Quick Pay Jackpots je hra s 5 válci a 10 výherními liniemi. Hra obsahuje 15 různých symbolů. 2. Pravidla hry a její průběh Ve hře Quick Pay Jackpots

Více

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI

HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI HRAČKY A POMŮCKY PRO DĚTI SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI 1. Procvičování zručnost: HR2 Tři medvídci (zručnost manipulační hra) Dřevěné puzzle k rozvíjení zručnosti - manipulační hra. Obsahuje 16

Více

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí:

Legendary Inventors. Komponenty. 20 karet vynálezců a 33 startovních žetonů znalostí: Legendary Inventors Cíl hry V průběhu hry se hráči budou podílet na tvorbě vynálezů a získávat patenty, aby získali co nejvíce vítězných bodů a stali se nejúspěšnějším týmem vynálezců, které kdy poznal

Více

INTERACTIVE GAMES 750 CZK

INTERACTIVE GAMES 750 CZK POPIS HRY INTERACTIVE GAMES II 750 je mincový výherní hrací přístroj, jehož náhodný herní průběh je řízen mikroprocesorem. Hra je opticky znázorněna na obrazovce, která je umístěna na hlavní desce přístroje.

Více