Návod k použití NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F Sony Corporation (1)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k použití NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F Sony Corporation (1)"

Transkript

1 Návod k použití NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F 2007 Sony Corporation (1)

2 Informace o příručkách S přehrávačem se dodává příručka Quick Start Guide, tento Návod k použití ve formátu PDF, část Troubleshooting a Precautions. Po instalaci softwaru SonicStage z dodaného disku CD-ROM najdete informace také v nápovědě k softwaru SonicStage. Příručka Quick Start Guide vysvětluje nastavení a základní operace umožňující uživateli import skladeb do počítače, jejich přenesení do přehrávače a přehrávání. Část Precautions obsahují důležitá sdělení, jak předcházet nehodám. Část Troubleshooting vysvětluje symptomy, příčiny a nápravná opatření, dojde-li k potížím s přehrávačem. Tento Návod k použití vysvětluje standardní i rozšířené funkce a umožňuje plně využít funkce přehrávače a odstranit případné problémy. Nápověda k softwaru SonicStage vysvětluje podrobnosti používání softwaru SonicStage ( strana 3). Procházení Návodu k použití Používání tlačítek v Návodu k použití Klepnutím na tlačítka v pravém horním rohu tohoto návodu přejdete na položky Obsah, HOME nebo Rejstřík. Odkazy na obsah V seznamu témat návodu k obsluze vyhledejte požadované položky. Přechod na seznam nabídek domovské stránky Vyhledejte požadované položky ze seznamu položek možností v nabídce přehrávače. Přechod na rejstřík Vyhledejte požadované položky ze seznamu klíčových slov v příručce. Tipy Na určitou stránku můžete přejít klepnutím na číslo stránky v obsahu, v seznamu Nabídky Home nebo v rejstříku. Na určitou stránku můžete přejít klepnutím na symbol odkazu na stránku (např. strana 4) na každé straně. Pokračování

3 Tipy (Pokračování) Chcete-li vyhledat referenční stránku podle klíčového slova, klepněte na nabídku Úpravy, vyberte položku Hledat v aplikaci Adobe Reader k zobrazení rámce pro procházení, zadejte klíčové slovo do textového pole pro vyhledávání a klepněte na tlačítko Hledat. Jakmile přejdete na jinou stránku, lze na předchozí nebo následující stranu přejít klepnutím na tlačítko nebo, která se nacházejí v dolní části obrazovky aplikace Adobe Reader. Postup může záviset na vaší verzi programu Adobe Reader. Změna rozložení stránky Pomocí tlačítek v dolní části obrazovky aplikace Adobe Reader lze vybrat způsob zobrazování stránek. Jedna stránka Stránky se zobrazují jednotlivě. Při posouvání se zobrazuje předchozí nebo následující stránka. Průběžně Stránky se zobrazují souvisle za sebou. Při posouvání se předchozí a následující stránky posouvají souvisle nahoru a dolů. Průběžně protilehlé Dvě stránky jsou zobrazeny vedle sebe a každá dvojice stránek je součástí souvislé řady stránek. Při posouvání se předchozí a následující dvojice stránek posouvají souvisle nahoru a dolů. Protilehlé Dvě stránky jsou zobrazeny vedle sebe. Při posouvání se zobrazuje předchozí nebo následující dvojice stránek. Použití nápovědy k aplikaci SonicStage Více informací o používání aplikace SonicStage, například o importu skladeb do počítače a přenosu skladeb do přehrávače, naleznete v dodané nápovědě k aplikaci SonicStage. Při spuštěné aplikaci SonicStage klepněte v nabídce Help na příkaz SonicStage Help. Zobrazí se nápověda. Poznámka V Nápovědě k aplikaci SonicStage je přehrávač označen jako ATRAC Audio Device.

4 Obsah Seznam nabídky HOME... 6 Dodané příslušenství... 7 Součásti a ovládací prvky... 8 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb (All Songs)...12 Přehrávání seznamů skladeb (Playlist Select)...13 Přehrávání seznamů skladeb vytvořených v aplikaci SonicStage (Playlists)...13 Přehrávání skladeb ze seznamu 100 oblíbených skladeb (Favorite 100)...15 Přehrávání skladeb z naposledy přenesených alb (Recent Transfers)...16 Přehrávání skladeb v náhodném pořadí (Intelligent Shuffle)...17 Přehrávání 100 oblíbených skladeb v náhodném pořadí (My Favorite Shuffle)...17 Přehrávání skladeb podobného žánru podle vybraného interpreta v náhodném pořadí (Artist Link Shuffle)...18 Přehrávání skladeb vydaných ve stejném roce v náhodném pořadí (Time Machine Shuffle)...19 Přehrávání skladeb v náhodném pořadí po zadanou dobu (Sports Shuffle)...20 Searching for Songs (Search)...21 Vyhledávání skladeb podle názvu skladby (Song)...21 Vyhledávání skladeb podle jména interpreta (Artist)...22 Vyhledávání skladeb podle alba (Album)...23 Vyhledávání skladeb podle žánru (Genre)...24 Vyhledávání skladeb podle roku vydání (Release Year)...25 Vyhledávání alb podle přebalu alba (Jacket Search)...26 Změna režimu přehrávání (PLAY MODE)...27 Nastavení Nastavení kvality zvuku (Sound)...28 Výb ěr kvality zvuku (Equalizer Clear Bass)...28 Změna kvality zvuku (Equalizer)...29 Nastavení vlastních hodnot ekvalizéru...31 Nastavení živějšího zvuku (VPT)...33 Poslech se zřetelnými stereofonními zvuky (Clear Stereo) Nastavení úrovně hlasitosti (Dynamic Normalizer)...35 Změna pořadí skladeb (Sort)...36 Změna režimu zobrazení (Display Mode)...38 Zapnutí/vypnutí zobrazení přebalu alba (Jacket Mode)...40 Nastavení úrovně hlasitosti (Volume Mode)...41 Nastavení na manuální ovládání hlasitosti (Manual Volume)...41 Nastavení hodnoty přednastavené hlasitosti (Preset Volume)...42 Nastavení hodnoty přednastavené hlasitosti...43 Omezení hlasitosti (AVLS (Volume Limit))...44 Vypnutí zvukového signálu (Beep)...45 Nastavení aktuálního času (Set Date-Time)...46 Výběr nastavení aktuálního času...46 Ruční nastavení aktuálního času...48 Nastavení formátu data (Date Disp Type)...49 Nastavení formátu času (Time Disp Type)...50 Změna nastavení připojení USB (USB Bus Powered)...51 Nastavení úsporného režimu (Power Save Mode)...52 Nastavení kontrastu obrazovky (Contrast)...53 Nastavení jasu obrazovky (Brightness)...54 Zobrazení informací o přehrávači (Information)...55 Obnovení výchozího nastavení (Reset All Settings)...56 Formátování paměti (Format)...57 Pokračování

5 Poslech rádia FM (pouze NW-E013F/E015F/E016F) Poslouchat rádio FM Přepnutí na rádio FM Automatické přednastavení radiostanic (FM Auto Preset) Volba radiostanic...61 Přednastavení požadovaných radiostanic Odstranění přednastavených radiostanic...63 Nastavení příjmu (Scan Sens)...64 Přepínání monofonní/stereofonní reprodukce (Mono/Auto)...65 Rozšířené funkce Dobíjení přehrávače Maximalizace životnosti baterie Vysvětlení formátu a bitového toku Přehrávání skladeb bez pauz Jak jsou informace o skladbách importovány do přehrávače? Uložení jiných než zvukových souborů Aktualizace firmwaru přehrávače Odstraňování problémů Odstraňování problémů Zprávy Odebrání aplikace SonicStage Další informace Bezpečnostní opatření Autorská práva Technické údaje Rejstřík Poznámka V závislosti na zemi/oblasti, kde jste přehrávač zakoupili, nemusí být některé modely k dispozici.

6 Seznam nabídky HOME Nabídku HOME můžete zobrazit přidržením tlačítka /HOME na přehrávači. Nabídka HOME představuje výchozí bod k přehrávání hudby, vyhledávání skladeb a změně nastavení, jako jsou například následující: Tlačítko /HOME (Intelligent Shuffle) My Favorite Shuffle Artist Link Shuffle Time Machine Shuffle Sports Shuffle Nabídka HOME* 1 * 1 5 ze 7 ikon se zobrazuje na displeji s aktuálním výběrem uprostřed. Aktuální ikona se změní v závislosti na používané funkci. Stisknutím tlačítka / můžete vybrat ikonu a stisknutím tlačítka volbu potvrdit. (Search) Song Artist Album Genre Release Year (Jacket Search) (All Songs) (FM)* (Playlist Select) Playlists Favorite Recent Transfers (Settings) Sound Equalizer VPT Clear Stereo Sort Jacket Mode Display Mode Scan Sens* Mono/Auto* FM Auto Preset* Advanced Settings Date-Time Set Date-Time...46 Date Disp Type...49 Time Disp Type...50 Power Save Mode Dynamic Normalizer AVLS Volume Mode Beep Information Initialize Reset All Settings...56 Format...57 USB Bus Powered Contrast Brightness * 2 Pouze modely NW-E013F/E015F/E016F.

7 Dodané příslušenství Zkontrolujte příslušenství v balení: Sluchátka (1) Disk CD-ROM* 1 (1) Software SonicStage Návod k použití (soubor PDF) Quick Start Guide (1) Precautions (1) Troubleshooting (1) * 1 Nepokoušejte se tento disk CD-ROM přehrávat v přehrávači zvukových disků CD. Sériové číslo Sériové číslo přehrávače je vyžadováno při registraci zákazníka. Číslo naleznete na zadní straně přehrávače. Sériové číslo můžete také zkontrolovat přímo v přehrávači ( strana 55).

8 Součásti a ovládací prvky Přední část Sluchátka Otvor pro řemínek Slouží k připevnění řemínku (prodává se zvlášť). Tlačítko RESET Stisknutím tlačítka RESET, například tenkým drátem, resetujete přehrávač ( strana 74). Tlačítko PLAY MODE/SOUND* 1 Slouží k přepínání režimu přehrávání ( strana 27). Přidržením tohoto tlačítka změníte nastavení kvality zvuku ( strana 28). Tlačítko hlasitosti VOL +* 2 / Slouží k nastavení hlasitosti. Tlačítko /HOME* 1 Stisknete-li toto tlačítko během přehrávání nebo pozastavení skladby, můžete přepnout mezi ovládacím režimem Song a Složka. V ovládacím režimu Song přehrávač přeskočí na začátek skladby. V ovládacím režimu Složka přehrávač přeskočí na začátek alba nebo interpreta. Po přidržení tohoto tlačítka se zobrazí nabídka HOME. Pokračování * 1 Funkce označené vedle tlačítka symbolem aktivujete stisknutím daného tlačítka. Funkce označené vedle tlačítka symbolem aktivujete přidržením daného tlačítka. * 2 Tlačítka mají hmatatelné výstupky. Usnadňují použití tlačítek.

9 Sluchátka Tlačítko * 1 Spouští přehrávání skladby. Při spuštění přehrávání se na obrazovce zobrazí symbol. Stisknete-li tlačítko znovu, zobrazí se symbol a přehrávání se pozastaví. Je-li na obrazovce zobrazena nabídka, slouží toto tlačítko k potvrzení položky z nabídky. Vypnutí napájení Pozastavíte-li přehrávání skladeb nebo příjem rádia FM (pouze modely NW-E013F/E015F/E016F) stisknutím tlačítka, zobrazí se po několika vteřinách zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne. Přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Spotřeba energie baterie přehrávače je velmi nízká. Konektor sluchátek Slouží k zapojení sluchátek. Konektor připojte tak, aby zapadl na své místo. Pokud sluchátka nepřipojíte správně, nemusí být zvuk kvalitní. Obrazovka Viz strana 11. Tlačítko / Vybere skladbu, album, interpreta nebo položku nabídky. Můžete rovněž přejít na začátek skladby, alba nebo interpreta, rychle převinout zpět nebo dopředu. Stisknutím tlačítka ( ): Přeskočí na začátek aktuální (nebo následující) skladby, alba nebo interpreta. Stisknutím a podržením tlačítka ( ) během přehrávání a jeho uvolnění v požadovaném okamžiku v ovládacím režimu Skladba: Rychle posune vzad (nebo vpřed) aktuální skladbu. Přidržením tlačítka ( ) po pozastavení: Přejde na začátek aktuální (nebo následující) skladby, alba nebo interpreta; při delším podržení pokračuje v přecházení na předchozí (nebo následující) skladbu, album nebo interpreta. * 1 Tlačítka mají hmatatelné výstupky. Ty usnadňují ovládání tlačítky. Pokračování

10 10 Zadní část Přepínač HOLD Použitím přepínače HOLD lze přehrávač ochránit proti náhodnému spuštění při přenášení. Posunutím přepínače HOLD ve směru šipky ( ) deaktivujete všechna ovládací tlačítka. Pokud stisknete tlačítka v době, kdy je aktivován přepínač HOLD, na obrazovce se zobrazí text HOLD. Pokud přepínač HOLD zasunete do opačné polohy, bude funkce HOLD vypnuta. Kryt konektoru USB Odstraňte kryt konektoru USB a připojte konektor USB ke vstupu USB na počítači. Odstranění krytu konektoru USB Odstraňte kryt konektoru USB podle následujícího obrázku. Konektor USB Pokračování

11 11 Zobrazení Při výběru možnosti Jacket Mode ON (výchozí nastavení) Při výběru možnosti Jacket Mode OFF Zobrazení přebalu alba Zobrazuje obal alba po registraci obalu a přenosu skladeb z aplikace SonicStage. Můžete nastavit, aby se přebal alba nezobrazoval ( strana 40). Podrobnosti o registraci přebalu alba naleznete v nápovědě k aplikaci SonicStage. Označování ikon V ovládacím režimu Skladba se na prvním řádku zobrazuje a nebo podle nastavení pořadí skladeb ( strana 36) na druhém řádku. V režimu Složka se zobrazuje na prvním řádku ikona kategorie nastavené u pořadí skladby ( strana 36) a na druhém řádku se zobrazuje nebo. Při výběru režimu Složka během přehrávání seznamu skladeb ( strana 13) se zobrazuje na prvním řádku vybraný seznam skladeb ( : seznam skladeb vytvořený v aplikaci SonicStage, 100 : 100 oblíbených skladeb a : poslední přenesené album). Zobrazení textu a grafiky Slouží k zobrazení názvu alba, jména interpreta, názvu skladby, aktuálního data a času, zpráv a nabídky. Chcete-li přepnout režim zobrazení, přejděte k nabídce Display Mode ( strana 38). Pokud nebude přehrávač chvíli používat, přepněte displej do úsporného režimu ( strana 52). Zobrazení stavu přehrávání Slouží k zobrazení aktuálního režimu přehrávání ( : přehrávání, : pozastavení, ( ): převíjení zpět (dopředu), ( ): přechod na začátek aktuální (nebo následující) skladby). Zobrazení uplynulého času Zobrazuje uplynulý čas. Označení režimu přehrávání (PLAY MODE) Zobrazuje ikonu aktuálního režimu přehrávání ( strana 27). Pokud je režim přehrávání nastaven na možnost Normální, nezobrazí se žádná ikona. Označení nastavení kvality zvuku Zobrazuje ikonu aktuální kvality zvuku ( strana 28). Pokud není kvalita zvuku nastavená, nezobrazí se žádná ikona. Označení zbývající kapacity baterie Zobrazuje zbývající kapacitu baterie. Tip Více informací o zobrazení rádia FM (pouze modely NW-E013F/E015F/ E016F) naleznete v části Poslech rádia FM ( strana 59).

12 12 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb (All Songs) Skladby přenesené do přehrávače se přehrávají. Možnost All Songs je pro režim přehrávání nastavena jako výchozí. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte možnost (All Songs) a Přehrávání se spustí od poslední skladby, kterou jste poslouchali. Pokud jste nepřehrávali žádnou skladbu, přehrávání začne od začátku. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání pozastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Přechod na začátek skladby Stisknutím tlačítka ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přejde na začátek aktuální (nebo následující) skladby. Stisknutím tlačítka /HOME aktivujte režim Folder a poté stisknutím tlačítka ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přejde na začátek první skladby aktuální (nebo následující) kategorie setříděné podle pořadí skladeb ( strana 36). Tipy Režim přehrávání lze změnit na přehrávání v náhodném pořadí, opakování skladeb atd. stisknutím tlačítka PLAY MODE/SOUND ( strana 27). Skladby se zobrazí v pořadí, které bylo nastaveno v nabídce Sort ( strana 36). Skladby se zobrazují ve výchozím pořadí na albu.

13 13 Přehrávání skladeb Přehrávání seznamů skladeb (Playlist Select) Můžete přehrávat seznamy skladeb vytvořené v aplikaci SonicStage, jako například 100 nejoblíbenějších skladeb a naposledy přenesená alba. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Poznámky Pokud je vybrána možnost (Playlist Select), na obrazovce HOME se nezobrazují možnosti (Search) a (Jacket Search). V nabídce Sort nelze měnit pořadí skladeb v seznamu skladeb ( strana 36). Přehrávání seznamů skladeb vytvořených v aplikaci SonicStage (Playlists) Lze přehrávat seznamy skladeb vytvořené pomocí aplikace SonicStage. Změníte-li název v aplikaci SonicStage, změněný název se zobrazí v přehrávači. Více informací naleznete v nápovědě k aplikaci SonicStage. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku poté Zobrazí se seznam seznamů skladeb. (Playlist Select), a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Playlists, a poté Přehrávání se spustí od poslední skladby, kterou jste poslouchali. Pokud jste nepřehrávali žádnou skladbu, přehrávání začne od začátku seznamu skladeb vytvořeného v aplikaci SonicStage. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání zastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Pokračování

14 14 Přehrávání skladeb Přechod na začátek skladby Stisknutím tlačítka ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přejde na začátek aktuální (nebo následující) skladby. Stisknutím tlačítka /HOME aktivujte režim Složka a poté stisknutím tlačítka ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přeskočí na začátek aktuálního (nebo dalšího) seznamu skladeb. Tipy Režim přehrávání lze změnit na přehrávání v náhodném pořadí, opakování skladeb atd. stisknutím tlačítka PLAY MODE/SOUND ( strana 27). Chcete-li zastavit přehrávání seznamu skladeb a spustit přehrávání jiných skladeb, přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Vyberte položku (All Songs) a poté stisknutím tlačítka spusťte přehrávání. Pokračování

15 15 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb ze seznamu 100 oblíbených skladeb (Favorite 100) Přehraje seznam skladeb vytvořený automaticky aplikací SonicStage. Je-li přehrávač připojen k aplikaci SonicStage, 100 nejčastěji přehraných skladeb je aktualizováno a zobrazí se v sestupném pořadí, podle toho kolikrát byly přehrány. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Pomocí tlačítka / vyberte položku (Playlist Select) a potom volbu potvrďte stisknutím tlačítka. Zobrazí se seznam seznamů skladeb. Stisknutím tlačítka / vyberte položku Favorite 100 a poté Přehrávání se spustí od poslední skladby, kterou jste poslouchali. Pokud jste nepřehrávali žádnou skladbu, přehrávání začne od začátku. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání zastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Přechod na začátek skladby Stisknutím tlačítka ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přejde na začátek aktuální (nebo následující) skladby. Stisknutím tlačítka /HOME aktivujte režim Složka a poté stisknutím tlačítka ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přeskočí na začátek první skladby ze seznamu Favourite 100. Tipy 100 nejčastěji přehrávaných skladeb je aktualizováno pokaždé, když přehrávač připojíte k aplikaci SonicStage. Je-li celkový počet skladeb přehraných nebo přenesených do přehrávače nižší než 100, budou přehrány všechny skladby v přehrávači. Režim přehrávání lze změnit na přehrávání v náhodném pořadí, opakování skladeb atd. stisknutím tlačítka PLAY MODE/SOUND ( strana 27). Chcete-li zastavit přehrávání seznamu skladeb a spustit přehrávání jiných skladeb, přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME, a vyberte položku (All Songs), poté stisknutím tlačítka spusťte přehrávání. Pokračování

16 16 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb z naposledy přenesených alb (Recent Transfers) Můžete přehrávat naposledy přenesená alba. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku Zobrazí se seznam seznamů skladeb. (Playlist Select) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Recent Transfers a Přehrávání se spustí od poslední skladby, kterou jste poslouchali. Pokud jste nepřehrávali žádnou skladbu, přehrávání začne od začátku. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání zastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Přechod na začátek skladby Stisknutím tlačítka ( ) v režimu přehrávání nebo zastavení přehrávač přejde na začátek aktuální (nebo následující) skladby. Stisknutím tlačítka /HOME aktivujte režim Složka a poté stisknutím tlačítka ( ) v režimu přehrávání nebo pozastavení přehrávač přeskočí na začátek první skladby aktuální (nebo další) kategorie řazení. Tipy Režim přehrávání lze změnit na přehrávání v náhodném pořadí, opakování skladeb atd. stisknutím tlačítka PLAY MODE/SOUND ( strana 27). Chcete-li zastavit přehrávání seznamu skladeb a spustit přehrávání jiných skladeb, přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME, a vyberte položku (All Songs), poté stisknutím tlačítka spusťte přehrávání.

17 17 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb v náhodném pořadí (Intelligent Shuffle) Přehrávač nabízí 4 různé režimy přehrávání v náhodném pořadí. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Poznámky Režim přehrávání se při zapnuté funkci Intelligent Shuffle automaticky přepne do režimu náhodného přehrávání. Obrazovka se v režimu Intelligent Shuffle nezmění na obrazovku nastavenou v režimu Display Mode ( strana 38). Přebal alba se během režimu Intelligent Shuffle nezobrazí. Přehrávání 100 oblíbených skladeb v náhodném pořadí (My Favorite Shuffle) Přehrávač vybere 100 skladeb, které byly přehrávány nejčastěji, a přehrává je v náhodném pořadí. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Intelligent Shuffle) a poté Zobrazí se nabídka režimu Intelligent Shuffle. Stisknutím tlačítka / vyberte položku My Favorite Shuffle a poté Vybere se 100 nejčastěji přehrávaných skladeb a spustí se přehrávání. Pokračování

18 18 Přehrávání skladeb Tipy Stisknutím tlačítka /HOME aktivujte režim Složka. Stisknutím tlačítka ( ) změníte pořadí 100 nejčastěji přehrávaných skladeb a spustíte jejich přehrávání od první skladby. 100 nejčastěji přehrávaných skladeb je aktualizováno pokaždé, když přehrávač připojíte k aplikaci SonicStage. Je-li celkový počet skladeb přenesených do přehrávače nižší než 100, budou v náhodném pořadí přehrány všechny skladby přenesené do přehrávače. Chcete-li zastavit přehrávání Intelligent Shuffle a spustit přehrávání v jiném režimu, přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Vyberte položku (All Songs) a poté stisknutím tlačítka spusťte přehrávání. Přehrávání skladeb podobného žánru podle vybraného interpreta v náhodném pořadí (Artist Link Shuffle) Přehrávač náhodně vybírá interpreta, vyhledává skladby podobné žánru vybraného interpreta (Artist Link Shuffle) a přehrává je v náhodném pořadí. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Intelligent Shuffle) a poté Zobrazí se nabídka režimu Intelligent Shuffle. Stisknutím tlačítka / vyberte položku Artist Link Shuffle a Interpret je vybrán náhodně, změní se pořadí skladeb podobných žánru vybraného interpreta a skladby jsou přehrány. Tipy Stisknutím tlačítka /HOME aktivujte režim Složka. Stiskněte tlačítko ( ); provede se náhodný výběr interpreta, skladby žánru podobného zařazení vybraného interpreta se změní v náhodném pořadí a potom se spustí přehrávání od první skladby. Chcete-li zastavit funkci Intelligent Shuffle a spustit přehrávání jiných skladeb, přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Vyberte položku (All Songs), poté stisknutím tlačítka spusťte přehrávání. Pokračování

19 19 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb vydaných ve stejném roce v náhodném pořadí (Time Machine Shuffle) Přehrávač náhodně vybere rok vydání a v náhodném pořadí přehraje všechny přenesené skladby z tohoto roku. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Intelligent Shuffle) a poté Zobrazí se nabídka režimu Intelligent Shuffle. Stisknutím tlačítka / vyberte položku Time Machine Shuffle a poté Náhodně je vybrán rok vydání, pořadí skladeb z tohoto roku se změní a skladby jsou přehrány. Tipy Stisknutím tlačítka /HOME aktivujte režim Složka. Stisknutím tlačítka ( ) budou skladby vybrány náhodně podle roku vydání, pořadí skladeb se znovu změní a potom se spustí jejich přehrávání od první skladby. Chcete-li zastavit funkci Intelligent Shuffle a spustit přehrávání skladeb v jiném režimu, přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Vyberte položku (All Songs) a poté stisknutím tlačítka spusťte přehrávání. Pokračování

20 20 Přehrávání skladeb Přehrávání skladeb v náhodném pořadí po zadanou dobu (Sports Shuffle) Přehrávač náhodně vybere skladby ze všech přenesených skladeb a bude je přehrávat v náhodném pořadí po určenou dobu (mezi 1 a 99 minutami). Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Intelligent Shuffle) a poté Zobrazí se obrazovka režimu Intelligent Shuffle. Stisknutím tlačítka / vyberte položku Sports Shuffle a poté Otevře se obrazovka pro výběr doby přehrávání. Stisknutím tlačítka / vyberte dobu přehrávání a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se vybraná doba přehrávání a skladby budou náhodně vybrány ze všech přenesených skladeb a přehrány. Během přehrávání skladby se bude zobrazovat uplynulý čas. Po uplynutí určené doby se přehrávání zastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Tipy Po uplynutí zadané doby a zastavení přehrávání je třeba stisknout tlačítko, aby se přehrávání znovu zahájilo přehrávač bude po určenou dobu znovu přehrávat skladby v náhodném pořadí. Chcete-li zastavit přehrávání Intelligent Shuffle a spustit přehrávání skladeb v jiném režimu, přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Vyberte položku (All Songs) a poté stisknutím tlačítka spusťte přehrávání.

21 21 Přehrávání skladeb Searching for Songs (Search) Můžete vyhledávat skladby podle názvu skladby, interpreta, alba, žánru atd. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Vyhledávání skladeb podle názvu skladby (Song) Seznam skladeb je zobrazen v abecedním pořadí, číselném pořadí nebo jiném pořadí. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Search) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Song> a poté Zobrazí se seznamy skladeb. Stisknutím tlačítka / vyberte skladbu a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Vybraná skladba se začne přehrávat. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání pozastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se sama vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění. Pokračování

22 22 Přehrávání skladeb Vyhledávání skladeb podle jména interpreta (Artist) Seznam interpretů je zobrazen v abecedním pořadí, číselném pořadí nebo jiném pořadí. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Search) a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Artist> a poté Zobrazí se seznam interpretů. Stisknutím tlačítka / vyberte interpreta a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se seznam alb vybraného interpreta. Stisknutím tlačítka / vyberte album a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se seznam skladeb z vybraného alba. Stisknutím tlačítka / vyberte skladbu a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Vybraná skladba se začne přehrávat. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání pozastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Tipy Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění. Začíná-li jméno interpreta na The (mezera) nebo The, budou úvodní znaky The (mezera) nebo The při řazení interpretů podle jména ignorovány. Pokračování

23 23 Přehrávání skladeb Vyhledávání skladeb podle alba (Album) Seznam alb je zobrazen v abecedním pořadí, číselném nebo jiném pořadí. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Search) a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Album> a Zobrazí se seznam alb. Stisknutím tlačítka / vyberte album a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se seznam skladeb z vybraného alba. Stisknutím tlačítka / vyberte skladbu a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Vybraná skladba se začne přehrávat. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání pozastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění. Pokračování

24 24 Přehrávání skladeb Vyhledávání skladeb podle žánru (Genre) Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Search) a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Genre> a Zobrazí se seznam žánrů. Stisknutím tlačítka / vyberte žánr a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se seznam interpretů pro vybraný žánr. Stisknutím tlačítka / vyberte interpreta a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se seznam alb vybraných interpretů. Stisknutím tlačítka / vyberte album a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se seznam skladeb z vybraného alba. Stisknutím tlačítka / vyberte skladbu a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Vybraná skladba se začne přehrávat. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání zastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění. Pokračování

25 25 Přehrávání skladeb Vyhledávání skladeb podle roku vydání (Release Year) Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Search) a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Release Year> a poté Zobrazí se seznam roků vydání. Stisknutím tlačítka / vyberte rok a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se seznam interpretů pro vybraný rok vydání. Stisknutím tlačítka / vyberte interpreta a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se seznam skladeb vybraných interpretů. Stisknutím tlačítka / vyberte skladbu a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Vybraná skladba se začne přehrávat. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání zastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Search) nezmění.

26 26 Přehrávání skladeb Vyhledávání alb podle přebalu alba (Jacket Search) Skladby můžete vyhledávat podle obrázku na obalu alba poté, co jej zaregistrujete a přenesete skladby z aplikace SonicStage. Podrobnosti o registraci přebalu alba naleznete v Nápovědě k aplikaci SonicStage. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Poznámky Pokud hledáte skladby podle položky (Jacket Search), je jejich pořadí vždy uvedeno v pořadí alb. Pokud nebyly zaregistrovány žádné přebaly alb, zobrazí se v přehrávači výchozí obrázek. Přebaly alb, které zaregistrujete pro seznamy skladeb nebo skladby, se na přehrávači nezobrazují. Je-li během přehrávání skladeb aktivována možnost Jacket Search, přehrávání skladeb v režimu All Songs se zastaví. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Jacket Search) a poté Zobrazí se seznam přebalů alb a současně bude přehrána první skladba vybraného alba. Stisknete-li tlačítko /, můžete přecházet o jeden přebal alba dopředu nebo dozadu. Stisknutím tlačítka / vyberte album a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Začne se přehrávat první skladba vybraného alba. Pokračuje přehrávání skladeb podle pořadí až do poslední skladby. Potom se přehrávání pozastaví. Po několika vteřinách se na obrazovce zobrazí zpráva POWER OFF a obrazovka se automaticky vypne; přehrávač pak přejde do úsporného režimu. Tip Režim přehrávání ( strana 27) se při aktivaci funkce (Jacket Search) nezmění.

27 27 Přehrávání skladeb Změna režimu přehrávání (PLAY MODE) Přehrávač nabízí několik režimů přehrávání, včetně režimu přehrávání v náhodném pořadí a vybraného opakovaného přehrávání. Tlačítko PLAY MODE/SOUND Opakovaným stisknutím tlačítka PLAY MODE/SOUND vyberte požadovaný režim přehrávání. Seznam režimů přehrávání Typ režimu přehrávání/ikona Popis Normální/bez ikony Všechny přenesené skladby od aktuální skladby dále jsou jednou přehrány. (Výchozí nastavení.) Složka/ Všechny přenesené skladby kategorie řazení stanovené pořadím skladeb ( strana 36), včetně aktuální skladby jsou jednou přehrány. Opakovat vše/ Všechny přenesené skladby od aktuální skladby dále jsou přehrávány opakovaně. Opakovat složku/ Všechny přenesené skladby kategorie řazení stanovené pořadím skladeb ( strana 36), včetně aktuální skladby jsou přehrávány opakovaně. Opakování jedné skladby/ Aktuální skladba je přehrávána opakovaně. 1 Opakovat vše v náhodném Všechny přenesené skladby od aktuální skladby dále pořadí/ SHUF jsou přehrány v náhodném pořadí. Opakovat skladby ve složce v náhodném pořadí/ SHUF Je přehrána aktuální skladba a pak jsou v náhodném pořadí přehrány všechny přenesené skladby kategorie řazení stanovené pořadím skladeb ( strana 36), včetně aktuální skladby.

28 28 Nastavení Nastavení kvality zvuku (Sound) Můžete přednastavit 2 nastavení kvality zvuku a přepínat mezi nimi během režimu přehrávání nebo pozastavení, a to stisknutím tlačítka PLAY MODE/ SOUND. Dále můžete zvolením položky Equalizer nastavit kvalitu zvuku například podle hudebního žánru. Pokud nastavíte možnost Clear Bass, uslyšíte čistý zvuk bez zkreslení. Doporučujeme používat nastavení Clear Bass při zesilování hlasitosti nebo k zesílení hloubek pomocí funkce Equalizer. Výb ěr kvality zvuku (Equalizer Clear Bass) Předvolby kvality zvuku lze vybrat v nabídce Equalizer nebo Clear Bass. Výchozí nastavení Kvalita zvuku (označení) Sound 1 (zvuk 1) ( 1) Sound 2 (zvuk 2) ( 2) Sound OFF (zvuk vypnut) (žádný) Equalizer EQ Custom EQ Custom Vyp (0, 0, 0, 0, 0) (0, 0, 0, 0, 0) Clear Bass (bass) Tlačítko PLAY MODE/SOUND Poznámka Během používání FM tuneru nelze vybrat nastavení kvality zvuku (pouze NW-E013F/ E015F/E016F). Přidržte tlačítko PLAY MODE/SOUND. Při každém stisknutí tohoto tlačítka se nastavení kvality zvuku změní následujícím způsobem: Žádný (Sound OFF) (zvuk vypnut) Obnovení normální kvality zvuku Vyberte možnost Žádný (Sound OFF) (zvuk vypnut). Pokračování

29 29 Nastavení Změna kvality zvuku (Equalizer) Požadovanou kvalitu zvuku například podle hudebního žánru můžete nastavit pro předvolbu Sound1 a Sound2. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Poznámka Kvalitu zvuku nelze změnit při používání funkce rádia FM (pouze modely E013F/E015F/ E016F). Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Sound> a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Equalizer> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Edit> zobrazenou v nabídce Sound 1 nebo Sound 2, kterou chcete změnit, poté Zobrazí se seznam nastavení ekvalizéru. Stisknutím tlačítka / vyberte požadované nastavení ekvalizéru a poté Podrobnosti o každé z možností ekvalizéru viz strana 30. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Pokračování

30 30 Nastavení Seznam nastavení ekvalizéru Nastavená položka EQ Heavy EQ Pop EQ Jazz EQ Unique EQ Custom Popis Jsou zdůrazněny výšky a hloubky. Jsou zdůrazněny zvuky ve středním pásmu ideální nastavení pro hlas. Jsou zdůrazněny vysoké a nízké rozsahy, živý zvuk. Jsou zdůrazněny výšky a hloubky, takže i slabé zvuky jsou dobře slyšet. Uživatelské nastavení zvuku. Informace o nastavení viz strana 31. (Výchozí nastavení.) Poznámky Pokud je zvolené nastavení kvality zvuku při zvýšení hlasitosti zkreslené, vypněte je. Pokud vaše osobní nastavení uložené jako EQ Custom produkuje jinou hlasitost než jiná nastavení, zřejmě budete muset z důvodu kompenzace nastavit hlasitost ručně. Pokračování

31 31 Nastavení Nastavení vlastních hodnot ekvalizéru Na obrazovce přehrávače lze pomocí položek Sound1 nebo Sound2 přednastavit hodnotu funkce Clear Bass (hloubky) a pětipásmový ekvalizér. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Poznámky Pokud je v části Equalizer nabídky nastavení vybrána hodnota EQ Custom, je pro zvuk použito nastavení EQ Custom. Během používání FM tuneru nelze nastavit hodnoty EQ Custom (pouze E013F/E015F/ E016F ). Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Sound> a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Equalizer> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Edit> zobrazenou v nabídce Sound 1 nebo Sound 2, kterou chcete změnit, poté Zobrazí se seznam možností ekvalizéru. Pokračování

32 32 Nastavení Stisknutím tlačítka / vyberte položku Edit> zobrazenou v nabídce EQ Custom a poté stisknutím tlačítka výběr potvrďte. Posuvník u položky Clear Bass se zvýrazní. Pro funkci Clear Bass lze vybrat jednu ze 4 úrovní nastavení zvuku. Stisknutím tlačítka / nastavte hodnotu Clear Bass a poté Posuvník u položky Equalizer se zvýrazní. Pro funkci Equalizer lze vybrat jednu ze 7 úrovní nastavení zvuku. Stisknutím tlačítka / vyberte hodnotu funkce Equalizer a poté Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME.

33 33 Nastavení Nastavení živějšího zvuku (VPT) Pomocí možností VPT Studio, VPT Live, VPT Club nebo VPT Arena můžete nastavit živější zvuk. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Poznámka Toto nastavení nelze provést během používání rádia FM (pouze NW-E013F/E015F/ E016F). Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Sound> a Stisknutím tlačítka / vyberte položku VPT> a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Zobrazí se seznam nastavení VPT. Stisknutím tlačítka / vyberte požadované nastavení VPT a poté Podrobnosti o každé z možností VPT naleznete v následujícím seznamu. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Seznam nastavení VPT Předvolby nastavení zvuku se změní v následujícím pořadí: VPT Studio VPT Live VPT Club VPT Arena Nastavená položka VPT Studio VPT Live VPT Club VPT Arena VPT OFF Popis Slouží k simulaci akustiky studia. Slouží k simulaci koncertního sálu. Slouží k simulaci akustiky klubu. Slouží k simulaci akustiky amfiteátru. Nastavení VPT není aktivení. (Výchozí nastavení.)

34 34 Nastavení Poslech se zřetelnými stereofonními zvuky (Clear Stereo) Funkce Clear Stereo umožňuje samostatné digitální zpracování levého a pravého kanálu. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Clear Stereo> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte nastavení a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Clear Stereo ON: Zřetelně přehrává zvuk z pravého a levého sluchátka. (Výchozí nastavení.) Clear Stereo OFF: Vypne funkci Clear Stereo a přehrává zvuk při použití normálního nastavení. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Poznámky Toto nastavení nelze provést během používání rádia FM (pouze NW-E013F/E015F/ E016F). Funkce Clear Stereo je nastavena tak, aby bylo dosaženo maximálního efektu s dodávanými sluchátky. Funkce Clear Stereo nemusí mít s jinými sluchátky požadovaný efekt. V takovém případě funkci Clear Stereo nastavte na možnost Clear Stereo OFF.

35 35 Nastavení Nastavení úrovně hlasitosti (Dynamic Normalizer) Lze nastavit snížení rozdílů hlasitosti mezi skladbami. Při tomto nastavení je během poslechu písní alba v režimu náhodného přehrávání úroveň hlasitosti mezi písněmi snížena tak, aby se minimalizoval rozdíl v úrovních jejich nahrávek. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Advanced Settings> a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Dynamic Normalizer> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte nastavení a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. D. Normalizer ON: Minimalizuje rozdíl v úrovni hlasitosti mezi skladbami. D. Normalizer OFF: Přehrává skladby v původní úrovni hlasitosti. (Výchozí nastavení.) Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Poznámka Toto nastavení nelze provést během používání rádia FM (pouze NW-E013F/E015F/ E016F).

36 36 Nastavení Změna pořadí skladeb (Sort) Pořadí skladeb můžete nastavit podle alb, alb podle interpreta, interpreta, žánru nebo podle roku vydání. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Sort> a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Stisknutím tlačítka / vyberte pořadí skladeb ( strana 37) a poté Aktivujete-li režim Složka stisknutím tlačítka /HOME, režim pořadí skladeb se zobrazí jako ikona. Označení stavu řazení Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Pokračování

37 37 Nastavení Seznam pořadí skladeb Nastavení/ikona Popis Pořadí podle alb/ Skladby jsou uspořádány podle alb. Na jednotlivých albech jsou skladby uspořádány v původním pořadí. V režimu Složka se mezi skladbami přechází podle alba (výchozí nastavení). Pořadí alb podle interpretů/ Skladby jsou seřazeny podle alb jednotlivých interpretů. Na jednotlivých albech jsou skladby uspořádány podle pořadí na albu. V režimu Složka se mezi skladbami přechází podle alba. Pořadí podle interpreta/ Skladby jsou uspořádány podle interpretů. Skladby téhož interpreta jsou pro každé album uspořádány podle čísla skladby. V režimu Složka se mezi skladbami přechází podle interpreta. Pořadí podle žánru/ Skladby se zobrazují v pořadí interpretů podle žánru. Skladby stejného interpreta se zobrazují v pořadí alba a v albu se skladby zobrazují podle pořadí na albu. V režimu Složka se přechází mezi skladbami podle žánru. Pořadí podle roku vydání/ Skladby jsou seřazeny podle interpretů a roku vydání. Skladby stejného interpreta se zobrazují v pořadí podle názvu skladby. V režimu Složka se mezi skladbami přechází podle roku vydání.

38 38 Nastavení Změna režimu zobrazení (Display Mode) Režim zobrazení můžete změnit v režimu přehrávání nebo zastavení. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Display Mode> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte zobrazení ( strana 39) a poté Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Pokračování

39 39 Nastavení Seznam typů zobrazení Basic: Základní obrazovka (Výchozí nastavení.) Vlastnost: Informace o skladbě Zobrazuje aktuální režim přehrávání, číslo aktuální kategorie* /počet všech kategorií* rozsahu přehrávání, číslo aktuální skladby/celkový počet skladeb v rozsahu přehrávání, (ikonu Clear Stereo, strana 34), (ikonu VPT, strana 33), kodek (typ komprese) a hodnotu bitového toku. * Mění se podle kategorie dané pořadím skladeb ( strana 36). Clock: Informace o čase Zobrazuje rok, měsíc, datum a aktuální čas. Informace o nastavení času získáte v části Nastavení aktuálního času (Set Date-Time) ( strana 46). Tip Nastavením položky Power Save Mode ( strana 52) na hodnotu Save OFF trvale vypnete úsporný režim. Poznámky Je-li nastavena možnost Jacket Mode ON ( strana 40), přebal alba se bude zobrazovat pouze v režimu Basic. Podrobnosti o registraci přebalu alba naleznete v Nápovědě k aplikaci SonicStage. Pokud je funkce Clear Stereo ( strana 34) nebo VPT strana 33) nastavena na hodnotu Clear Stereo OFF nebo VPT OFF, na obrazovce Property se nebudou zobrazovat ikony. Obrazovka se v režimu Intelligent Shuffle nezmění v obrazovku nastavenou v režimu Display Mode ( strana 17) nebo při příjmu rádia FM (pouze NW-E013F/E015F/ E016F).

40 40 Nastavení Zapnutí/vypnutí zobrazení přebalu alba (Jacket Mode) Po registraci přebalu alba a přenesení skladeb z aplikace SonicStage lze zobrazit přebal alba. Více informací o registraci přebalu alba naleznete v nápovědě k aplikaci SonicStage. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Poznámky Pokud nebyly zaregistrovány žádné přebaly alb, zobrazí se v přehrávači výchozí obrázek. Přebaly alb, které zaregistrujete pro seznamy skladeb nebo skladby, se na přehrávači nezobrazují. Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Jacket Mode> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte nastavení a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Jacket Mode ON: Zobrazí přebal alba. (Výchozí nastavení.) Jacket Mode OFF: Přebal alba se nezobrazí. Podrobnosti o zobrazení viz strana 11. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME.

41 41 Nastavení Nastavení úrovně hlasitosti (Volume Mode) Úroveň hlasitosti lze nastavit 2 způsoby. Manual Volume (výchozí nastavení): Pomocí tlačítka VOL +/ nastavte úroveň hlasitosti na hodnotu v rozsahu hodnot Preset Volume: Pomocí tlačítka VOL +/ vyberte jednu ze tří přednastavených úrovní hlasitosti: Low, Mid nebo High. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Nastavení na manuální ovládání hlasitosti (Manual Volume) Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Advanced Settings a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Volume Mode> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Manual Volume> a poté V tomto nastavení lze volit úroveň hlasitosti (od 0 do 30) pomocí tlačítka VOL +/. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Pokračování

42 42 Nastavení Nastavení hodnoty přednastavené hlasitosti (Preset Volume) Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Advanced Settings> a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Volume Mode> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Preset Volume a poté V tomto nastavení lze volit úroveň hlasitosti ( Low, Mid nebo High ) pomocí tlačítka VOL +/. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Poznámka Je-li aktivována funkce AVLS ( strana 44), skutečná hlasitost může být nižší než nastavená. Zrušením funkce AVLS (AVLS OFF) obnovíte přednastavenou úroveň hlasitosti. Pokračování

43 43 Nastavení Nastavení hodnoty přednastavené hlasitosti Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Advanced Settings> a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Volume Mode> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Edit> zobrazenou v nabídce Preset Volume a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Hodnota Low se zvýrazní. Stisknutím tlačítka / nastavte všechny hodnoty pro předvolbu Low, Mid nebo High a poté stisknutím tlačítka volbu potvrďte. S tímto nastavením lze vybrat nastavenou hodnotu úrovně hlasitosti ( Low, Mid nebo High ) pomocí tlačítka VOL +/. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Poznámka Je-li aktivována funkce AVLS ( strana 44), skutečná hlasitost může být nižší než nastavená. Zrušením funkce AVLS (AVLS OFF) obnovíte přednastavenou úroveň hlasitosti.

44 44 Nastavení Omezení hlasitosti (AVLS (Volume Limit)) Pomocí funkce AVLS (Automatic Volume Limiter System) můžete omezit maximální úroveň hlasitosti, abyste zabránili poškození sluchu nebo rušení okolí. S funkcí AVLS můžete poslouchat hudbu na příjemné úrovni hlasitosti. Výchozí nastavení je AVLS OFF. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Advanced Settings> a Stisknutím tlačítka / vyberte položku AVLS> a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Stisknutím tlačítka / vyberte položku AVLS ON a Hlasitost bude udržována na přiměřené úrovni. Vypnutí V kroku vyberte možnost AVLS OFF a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Tip Je-li funkce AVLS nastavena na možnost AVLS ON, při stisknutí tlačítka VOL +/ se na obrazovce zobrazí údaj AVLS.

45 45 Nastavení Vypnutí zvukového signálu (Beep) Zvukové signály přehrávače lze vypnout. Výchozí nastavení je Beep ON. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Advanced Settings> a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Beep> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Beep OFF a poté Zapnutí zvukových signálů V kroku vyberte možnost Beep ON a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME.

46 46 Nastavení Nastavení aktuálního času (Set Date-Time) Aktuální čas můžete nastavit ručně nebo jej můžete nastavit tak, že provede synchronizaci času se zařízením (například s počítačem), které je připojeno k přehrávači. Tlačítko /HOME Tlačítko Tlačítko / Výběr nastavení aktuálního času Přidržte tlačítko /HOME, dokud se nezobrazí nabídka HOME. Stisknutím tlačítka / vyberte položku (Settings) a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Advanced Settings> a Stisknutím tlačítka / vyberte položku Date-Time> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte položku Set Date-Time> a poté Stisknutím tlačítka / vyberte režim nastavení a stisknutím tlačítka volbu potvrďte. Date-Time Automatic: Synchronizuje datum a čas v přehrávači s počítačem při připojení přehrávače k počítači po spuštění softwaru SonicStage. (Výchozí nastavení.) Date-Time Manual: Pro ruční nastavení data a času. Podrobnosti naleznete v části Ruční nastavení aktuálního času ( strana 48). Pokračování

47 47 Nastavení Návrat na předchozí úroveň nabídky Stiskněte tlačítko /HOME. Zobrazení aktuálního času Aktuální čas lze nastavit následujícími způsoby: Nastavte položku Clock v nabídce Changing the Display Mode (Display Mode) ( strana 38). Je-li aktivována funkce HOLD, stiskněte libovolné tlačítko. Tip Formát data lze vybrat z možností rok/měsíc/den, den/měsíc/rok a měsíc/den/rok. Dále můžete vybrat formát zobrazení aktuálního času: Time 24h nebo Time 12h. Podrobnosti jsou uvedeny v částech Nastavení formátu data (Date Disp Type) ( strana 49) a Nastavení formátu času (Time Disp Type) ( strana 50). Poznámky Není-li přehrávač používán delší dobu, je nutné obnovit nastavení data a času. Není-li nastaven aktuální čas a je nastaveno zobrazení Clock ( strana 39), zobrazí se položka --. Pokud byla aktivována funkce HOLD, čas se nezobrazí, ani když stisknete libovolné tlačítko. Pokračování

Návod k použití NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F Sony Corporation (1)

Návod k použití NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F Sony Corporation (1) Návod k použití NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F 2006 Sony Corporation 2-887-745-12 (1) Informace o příručkách S přehrávačem se dodává příručka Quick Start Guide a tento návod k použití ve formátu

Více

Návod k použití NWZ-A815 / A816 / A Sony Corporation (1)

Návod k použití NWZ-A815 / A816 / A Sony Corporation (1) Návod k použití NWZ-A815 / A816 / A818 2007 Sony Corporation 3-270-664-83 (1) Informace o příručkách K přehrávači jsou přiloženy následující příručky. Navíc po instalaci softwaru z dodaného disku CD-ROM

Více

Návod k použití NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F Sony Corporation (1)

Návod k použití NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F Sony Corporation (1) Návod k použití NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F 2007 Sony Corporation 3-219-719-13 (1) Informace o příručkách K přehrávači jsou přiloženy následující příručky. Navíc po instalaci softwaru z dodaného

Více

NW-A605 / A607 / A608

NW-A605 / A607 / A608 2-661-269-11(1) NW-A605 / A607 / A608 Návod k obsluze CZ 2005 Sony Corporation O příručkách Součástí dodávky přehrávače je příručka Průvodce pro rychlé uvedení do provozu (Quick Start Guide) a tento Návod

Více

Návod k použití NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E Sony Corporation (1)

Návod k použití NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E Sony Corporation (1) Návod k použití NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2006 Sony Corporation 2-688-632-12 (1) 2 O příručkách S přehrávačem se dodává průvodce Quick Start Guide a tento Návod k použití ve formátu

Více

Používání přehrávače ipod

Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Používání přehrávače ipod Po připojení ipodu můžete přehrávat hudební nebo video soubory. Tento přijímač umožňuje provádět různé operace, jako např. výběr souboru ze seznamu nebo

Více

Návod k použití NW-S202F / S203F / S205F / S Sony Corporation (3)

Návod k použití NW-S202F / S203F / S205F / S Sony Corporation (3) Návod k použití NW-S202F / S203F / S205F / S202 2006 Sony Corporation 2-887-525-11 (3) O příručkách S přehrávačem je dodáván průvodce Quick Start Guide a tento Návod k použití ve formátu PDF. Po instalaci

Více

Návod k použití NWZ-A826 / A828 / A Sony Corporation (2)

Návod k použití NWZ-A826 / A828 / A Sony Corporation (2) Návod k použití NWZ-A826 / A828 / A829 2008 Sony Corporation 3-289-809-11 (2) Informace o příručkách K přehrávači jsou přiloženy následující příručky. Navíc po instalaci softwaru z dodaného disku CD-ROM

Více

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2-688-632-11(1) NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 Návod k použití CZ 2006 Sony Corporation 4 Obsah Dodané příslušenství... 6 Domácí nabídka... 7 Základní funkce Součásti a ovládací prvky...

Více

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér

ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér ADAPTÉR ROZHRANÍ PŘEHRÁVAČE D. KS-PD500 Než začnete používat tento adaptér Poslední aktualizace: 1. března 006 1 Podporované přijímače JVC Tento adaptér podporuje následující přijímače JVC* 1 : Přijímače

Více

Řada NW-A1000 NW-A1200 NW-A3000

Řada NW-A1000 NW-A1200 NW-A3000 2-683-714-11 (1) Řada NW-A1000 NW-A1200 NW-A3000 Návod k obsluze 2006 Sony Corporation 2 CZ O příručkách Součástí příslušenství přehrávače je příručka Průvodce pro rychlé uvedení do provozu (Quick Start

Více

Návod k použití NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F. 2008 Sony Corporation 4-110-119-11 (1)

Návod k použití NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F. 2008 Sony Corporation 4-110-119-11 (1) Návod k použití NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F 2008 Sony Corporation 4-110-119-11 (1) Procházení Návodu k použití Používání tlačítek v Návodu k použití Klepnutím na tlačítka v pravém

Více

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS

Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS QSG_cze 29/12/04 15:19 Page 61 Jak začít s osobním zvukovým systémem PSS Než začnete systém používat, prostudujte si tyto informace. Přejeme vám skvělé zážitky se zařízením osobní zvukový systém (pss)

Více

Návod k použití NWZ-E435F / E436F / E438F. 2008 Sony Corporation 4-109-571-12 (1)

Návod k použití NWZ-E435F / E436F / E438F. 2008 Sony Corporation 4-109-571-12 (1) Návod k použití NWZ-E435F / E436F / E438F 2008 Sony Corporation 4-109-571-12 (1) Procházení Návodu k použití Používání tlačítek v Návodu k použití Klepnutím na tlačítka v pravém horním rohu tohoto návodu

Více

3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení. Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE. 2008 Sony Corporation

3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení. Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE. 2008 Sony Corporation 3-300-262-11(1) Průvodce pro rychlé připojení a nastavení Síťový audiosystém s pevným diskem NAS-SC55PKE 2008 Sony Corporation Kontrola požadovaných položek NAS-SC55PKE je soubor přístrojů, který se skládá

Více

Návod k použití NWZ-E443 / E444 / E445. Klepněte! Můžete rovnou přeskočit. Přenos hudby. Přenos videa/fotografií. Odstraňování problémů

Návod k použití NWZ-E443 / E444 / E445. Klepněte! Můžete rovnou přeskočit. Přenos hudby. Přenos videa/fotografií. Odstraňování problémů Klepněte! Můžete rovnou přeskočit Přenos hudby Přenos videa/fotografií Odstraňování problémů Návod k použití NWZ-E443 / E444 / E445 2009 Sony Corporation 4-154-410-11(1) Poznámka V závislosti na zemi/oblasti,

Více

Návod k obsluze DX50

Návod k obsluze DX50 Návod k obsluze DX50 Obsah 1. Obsah balení 2. Popis přístroje a jeho funkcí 3. Základní obsluha 4. Uživatelské rozhraní přehrávače Obsah balení DX50 Micro USB kabel / Koaxiální kabel Pouzdro Ochranná fólie

Více

Česky. BT-02N uživatelská příručka

Česky. BT-02N uživatelská příručka Česky BT-02N uživatelská příručka 1 Česky Rejstřík 1. Přehled......3 2. Začínáme....5 3. Připojení náhlavní sady headset Bluetooth.....5 4. Používání náhlavní sady headset Bluetooth... 9 5. Technické specifikace...

Více

Návod k použití NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Obsah. Nabídka. Home Rejstřík. Klepněte! Můžete rovnou přeskočit. Přenos hudby

Návod k použití NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. Obsah. Nabídka. Home Rejstřík. Klepněte! Můžete rovnou přeskočit. Přenos hudby Klepněte! Můžete rovnou přeskočit Přenos hudby Přenos videa/fotografií/podcastů Odstraňování problémů Návod k použití NWZ-A844 / A845 / A846 / A847 2009 Sony Corporation 4-165-069-12(1) Poznámka V závislosti

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

PŘENOSNÝ RADIO CD/MP3 PŘEHRÁVAČ

PŘENOSNÝ RADIO CD/MP3 PŘEHRÁVAČ PŘENOSNÝ RADIO CD/MP3 PŘEHRÁVAČ RCD 1410 RCD 1420 MP3 ČESKY Přehled ovládacích prvků CD OFF RADIO ON VOLUME UBS 0 AC ~ Přepíná mezi přehráváním disků CD a příjmem rozhlasových stanic. Rovněž slouží k

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

Systém domácího kina. Průvodce spuštěním HT-XT1

Systém domácího kina. Průvodce spuštěním HT-XT1 Systém domácího kina Průvodce spuštěním HT-XT1 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 3 2 Instalace 4 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů 10

Více

BeoSound Příručka

BeoSound Příručka BeoSound 9000 Příručka BeoVision Avant Guide BeoVision Avant Reference book Obsah příručky 3 Pro tento produkt Bang & Olufsen jsou k dispozici dvě příručky. Základy používání systému BeoSound 9000 4 Koncept

Více

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT370

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT370 Reproduktorová lišta Průvodce spuštěním HT-CT370 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 4 2 Instalace 5 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů

Více

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky

Technické údaje: Excelentní kvalita zvuku. Tlačítka a displej. Rozestup kanálů: Provozní teplota: -15 C - 50 C. LCD displej Zdířka vstupní linky Funkce: Čte a přehrává soubory ve formátu MP3/WMA z karty SD/MMC a USB flash disku LCD displej zobrazuje informace o audio souboru a frekvenci Funkce LINE-IN (Linkový vstup) umožňuje poslech hudby z externího

Více

Průvodce rychlým spuštěním

Průvodce rychlým spuštěním Průvodce rychlým spuštěním Instalace dodaného softwaru Používání přehrávače NWZ-S544 / S545 2009 Sony Corporation Dodávané položky Zkontrolujte prosím obsah balení. s Sluchátka (1) s USB kabel (1) s Držák

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

Citlivý diktafon s aktivací hlasem

Citlivý diktafon s aktivací hlasem Citlivý diktafon s aktivací hlasem Návod k obsluze Hlavní výhody VOR/AVR nastavitelná citlivost u aktivace hlasem Čtyři úrovně kvality nahrávání Doba nepřetržitého nahrávání až 12 hodin na jedno nabití

Více

T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2210HD/T2210HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2210HD/T2210HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Nastavení monitoru... 5 Funkce tlačítek a indikátoru... 5 Seznam

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

T.Sonic 820. Uživatelský manuál

T.Sonic 820. Uživatelský manuál T.Sonic 820 Uživatelský manuál Představení produktu A B C D E F G H I J K L M N O P Q Mikrofon Zdířka na sluchátka Otvor na provlečení šňůrky na krk Line-In port audio vstup Vysokorychlostní mini USB2.0

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 30 CD přehrávač... 47 Vstup AUX... 53 USB port... 55 Rámeček digitálního obrazu... 59 Navigace... 62 Rozpoznávání řeči... 107 Telefon... 122

Více

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT770

Reproduktorová lišta. Průvodce spuštěním HT-CT770 Reproduktorová lišta Průvodce spuštěním HT-CT770 Obsah Nastavení 1 Co je součástí dodávky 4 2 Instalace 5 3 Připojení 6 4 Zapnutí systému 8 5 Poslech zvuku 9 Základní operace Používání zvukových efektů

Více

Návod k použití NWZ-B142/B143/B142F/B143F Sony Corporation (1)

Návod k použití NWZ-B142/B143/B142F/B143F Sony Corporation (1) Návod k použití NWZ-B142/B143/B142F/B143F 2009 Sony Corporation 4-145-621-11 (1) Procházení Návodu k použití Používání tlačítek v Návodu k použití Klepnutím na tlačítka v pravém horním rohu stránek tohoto

Více

Set Top Box Motorola VIP 1003

Set Top Box Motorola VIP 1003 Set Top Box Motorola VIP 1003 1. Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003, dálkové ovládání, baterie do dálkového ovládání, napájecí zdroj, kabel pro připojení zdroje do napájecí

Více

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 29 Přehrávač CD disků... 45 Vstup AUX... 51 USB port... 53 Rámeček digitálního obrazu... 57 Navigace... 60 Rozpoznávání řeči... 106 Telefon...

Více

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV

NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ. Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV NÁVOD NA OVLÁDÁNÍ Set Top Box Motorola VIP 1003 Portálu IPTV Set Top Box Motorola VIP1003 Set Top Box Balení Set Top Boxu obsahuje: Set Top Box VIP 1003 Dálkové ovládání Baterie do dálkového ovládání Napájecí

Více

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka

PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr Příručka PŘENOSNÉ RÁDIO DAB+ Art.-Nr. 5985452 Příručka Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod

Více

Děkujeme, že jste si vybrali PURE ONE Mi Series 2. Tento návod k použití vám pomůže přístroj zprovoznit v minimálním čase a vysvětlí Vám, jak nejvíce

Děkujeme, že jste si vybrali PURE ONE Mi Series 2. Tento návod k použití vám pomůže přístroj zprovoznit v minimálním čase a vysvětlí Vám, jak nejvíce 1 Děkujeme, že jste si vybrali PURE ONE Mi Series 2. Tento návod k použití vám pomůže přístroj zprovoznit v minimálním čase a vysvětlí Vám, jak nejvíce využít všechny jeho skvělé vlastnosti. Pokud budete

Více

ARCHOS Vision. Návod k obsluze. Představení přístroje NABÍJENÍ A PŘIPOJENÍ K PC

ARCHOS Vision. Návod k obsluze. Představení přístroje NABÍJENÍ A PŘIPOJENÍ K PC ARCHOS Vision Návod k obsluze Představení přístroje Back/Escape zpět / návrat Up/ Volume + - zvýšení hlasitosti, pohyb nahoru Left/Fast rewind/previous song pohyb doleva / rychlé přetáčení / předchozí

Více

NWZ-B133/B135/B133F/B135F

NWZ-B133/B135/B133F/B135F 3-877-776-13 (1) NWZ-B133/B135/B133F/B135F Průvodce pro rychlé uvedení do provozu 2008 Sony Corporation (1) Poznámky k návodu Průvodce pro rychlé uvedení do provozu: Vysvětluje nastavení, povolení importu

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Prestigio Nobile PER3464B. Základní ovládání. Přehled zařízení CS 1

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Prestigio Nobile PER3464B. Základní ovládání. Přehled zařízení CS 1 Základní ovládání Přehled zařízení CS 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Předchozí Zpět NAHORU DOLŮ Nabídka Další Hlavní vypínač Konektor sluchátek USB port Slot pro kartu Micro SD Reset UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Slouží

Více

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ

POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ POSTUP PŘI NASTAVENÍ OVLÁDACÍHO PANELU S DOTYKOVÝM DISPLEJEM JAK PŘEJÍT DO SPRÁVCE NASTAVENÍ Trojúhelníkové heslo: pro vstup do nastavení poklepejte na oblasti 1, 2 a 3. SPRÁVCE NASTAVENÍ (ADMINISTRATOR

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA

Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA V Konvertibilní Tablet STRUČNÁ PŘÍRUČKA 8085 LKB001X CJB1FH002ASA Obsah 1 Začínáme... 1 1.1 Vzhled... 1 1.2 Nabíjení tabletu a klávesnice... 3 1.3 Vložení karet microsd a SIM... 4 1.4 Připojení k přístupovému

Více

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem Relax Uživatelský manuál 1 Dálkové ovládání Popis symbolů Zapnutí/vypnutí TV/RADIO Přepínání mezi TV/rádiem INFO Zobrazení informací Ztišit 1-9, 0 Volba kanálů Přetáčení

Více

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie Ovládací jednotka ORBIT EASY CONTROL návod k obsluze Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na pravé horní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie

Více

OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému

OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému Obsah Navi 900 IntelliLink... 5 R 4.0 IntelliLink... 87 R300 BT... 131 Držák telefonu... 163 Navi 900 IntelliLink Úvod... 6 Základní funkce... 13 Rádio... 31

Více

Vestavěný hudební system

Vestavěný hudební system Vestavěný hudební system 10031947 10031948 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9)

X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) X10 Uživatelský manuál na webové rozhraní (ver0.9) UPOZORNĚNÍ: Prosím přesvěčte se, že k použití webového rozhraní máte na Vašem X10 nainstalovaný upgrade R1644 nebo vyšší. 1. Jak provést nastavení k možnosti

Více

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13.

Obsah. Moje menu 4. Ovladač 6. Ovládání sledovaného pořadu 8. Zpětné zhlédnutí 10. Nahrávání 12. Můj seznam kanálů 13. Obsah Moje menu 4 Ovladač 6 Ovládání sledovaného pořadu 8 Zpětné zhlédnutí 10 Nahrávání 12 Můj seznam kanálů 13 Multidimenze 14 Výběr ze zápasů 15 O 2 Videotéka 16 Aplikace 17 4 zařízení 18 MOJE MENU Ovládání

Více

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 DAH 1500 MP3 přehrávač Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 Péče a údržba: Nepoužívejte při manipulaci s přehrávačem nepřiměřenou sílu. Chraňte před mechanickým poškozením, pády,

Více

Multimediální systém s dotykovým displejem pro vozy VOLVO XC60

Multimediální systém s dotykovým displejem pro vozy VOLVO XC60 Multimediální systém s dotykovým displejem pro vozy VOLVO XC60 Uživatelská příručka Obsah 1. Instrukce k bezpečnému užívání... 2 2. Dotykový displej... 3 2.1 Ovládání dotykového displeje... 3 2.2 Hlavní

Více

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka

T2200HD/T2200HDA 21,5 širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka T2200HD/T2200HDA 21,5" širokoúhlý monitor LCD Uživatelská příručka Obsah Obsah balení...3 Instalace... 4 Připojení monitoru k počítači... 4 Připojení monitoru k sít ovému napájení... 4 Nastavení monitoru...

Více

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození.

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození. CZ104E RDS-EON FM/MW/LW TUNER/CD/Bluetooth kombinace U ŽIVATELSKÝ MANUÁL Ochrana proti krádeži Odnímatelný panel (DCP) Krádeži lze zabránit sejmutím ovládacího panelu. Sejmutý panel je nutné uschovat do

Více

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením.

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. Vícekanálový AV receiver STR-DN1030 Začínáme Vítá vás Průvodce rychlým nastavením. 1 Instalace reproduktorů 2 Připojení TV a dalších zařízení 3 Další zapojení 4 Výběr reproduktorů a optimalizace zvuku

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 107 Touch R700 / Navi 900 Úvod... 6 Základní funkce... 15 Rádio... 49 CD přehrávač... 55 Externí zařízení...

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. CZ FM16 P/NO:MBM37748516 Obsah Bezpečnostní pokyny...3

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití.

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Překlad z originálního návodu. OBSAH: Zvuk se systéme

Více

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem

NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem NÁVOD K POUŽITÍ WT 500 Rádio s hodinami a budícím světlem P. 1 Popis obrázku: Figure 1: ENGLISH ČESKY Front View LED DISPLAY SET / MEMORY DIMMER DOWN MODE SNOOZE / LIGHT UP / NAP VOLUME SLEEP Pohled zepředu

Více

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1

AU231 Digitální audio přehrávač*1 USB propojovací kabel*1 (mini USB na standard USB) Stereo sluchátka*1 Uživatelská příručka *1 Baterie AAA *1 www.apacer.com Důležité upozornění Pokud kupujete přehrávač s interním flash diskem, tak i když jsou jeho funkce téměř stejné jako u těch bez disku, měli byste vědět toto: 1. V případě, že karta SD/MMC

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje.

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje. Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a kamerou DVR-156 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod S tímto profesionálním diktafonem zaznamenáte naprosto čistý

Více

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění.

Začínáme NSZ-GS7. Síťový multimediální přehrávač. Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. Začínáme CZ Síťový multimediální přehrávač NSZ-GS7 Obsah obrazovek, způsob ovládání a technické parametry se mohou změnit bez předchozího upozornění. První kroky: ON/STANDBY Zapne nebo vypne přehrávač.

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Å ÒÚ È Á ÔÛÒÍ Ú ÁÔÚË Ó ÚÍË

Å ÒÚ È Á ÔÛÒÍ Ú ÁÔÚË Ó ÚÍË Digital Audio Player SA170 Quick start guide 1 Hurtig start 57 Guide de démarrage rapide 8 Nopea aloitus 64 Kurzanleitung 15 Rychlý přehled 71 Guía de inicio rápido 22 Gyors áttekintés 78 Handleiding voor

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (Android) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (Android) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen Air TM 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem

Více

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios)

IRISPen Air 7. Stručná uživatelská příručka. (ios) IRISPen Air 7 Stručná uživatelská příručka (ios) Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRISPen TM Air 7. Přečtěte si tuto příručku před zahájením práce s tímto skenerem a

Více

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Polohovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace

Více

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Hudební přehrávač mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění Parametry Popis displeje Základní operace Systémové menu Poslech hudby Záznam zvuku Správce souborů Prohlížeč obrázků FM rádio Elektronické

Více

Obj.č.: 55221, 55222. MP3 Player SANSA. Hama spol. s r.o., Kšírova 150, Brno 619 00, Tel.: 543 538 134, www.hama.cz - 1 -

Obj.č.: 55221, 55222. MP3 Player SANSA. Hama spol. s r.o., Kšírova 150, Brno 619 00, Tel.: 543 538 134, www.hama.cz - 1 - Obj.č.: 55221, 55222 MP3 Player SANSA Hama spol. s r.o., Kšírova 150, Brno 619 00, Tel.: 543 538 134, www.hama.cz - 1 - Funkce přehrávače SanDisk Sansa Přehrává MP3, WMA, WMA DRM a knižní formát Audible

Více

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Ahoj, toto je váš Průvodce rychlým nastavením

Vícekanálový AV receiver. Začínáme Ahoj, toto je váš Průvodce rychlým nastavením Vícekanálový AV receiver STR-DN1020 Začínáme Ahoj, toto je váš Průvodce rychlým nastavením 1 Nastavení reproduktorů 2 Připojení TV a dalších zařízení 3 Další zapojení 4 Výběr reproduktorů a optimalizace

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

Průvodce Quick Start AU822 (Cover)

Průvodce Quick Start AU822 (Cover) Průvodce Quick Start AU822 (Cover) Obsah Přehled o výrobku... 4 Základní funkce... 5 Režim hudby... 6 Režim video... 8 Režim nahrávání... 8 FM Tuner... 10 Prohlížeč obrázků...11 Režim e-book... 12 Nastavení

Více

40 Návod na použití AM

40 Návod na použití AM 40 Návod na použití AM Cardio 40 1 2 3 1 Světlo / napájení ( / ) 2 Stisknutím a podržením zapnete nebo vypnete přístroj. Stisknutím zapněte podsvícení. 2 Zpět ( ) Stisknutím se vrátíte na předchozí stránku

Více

Digitální diktafon Esonic MR-250

Digitální diktafon Esonic MR-250 Návod k obsluze Digitální diktafon Esonic MR-250 Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz 1 Rychlý průvodce 1) Ze

Více

Průvodce rychlým startem

Průvodce rychlým startem Fotorámeček SPF2007 SPF2107 SPF2207 Průvodce rychlým startem 1 2 3 Začínáme Použití fotorámečku Nastavení CZ SPF2007 SPF2107 SPF2207 Obsah balení Fotorámeček (Pro SPF2107 a SPF2207) Dva další dětské rámečky

Více

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX)

Uživatelský manuál. FULL HD LED stropní monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX) FULL (AUX/HDMI/USB/FM-TX) Používání Používání dálkového ovladače Nasměrujte dálkový ovladač na snímač do vzdálenosti přibližně 2m. Vystavení snímače přímému slunečnímu žáření může způsobit dočasnou nefunkčnost

Více

Hodinky s diktafonem a detekcí zvuku WR-19

Hodinky s diktafonem a detekcí zvuku WR-19 Hodinky s diktafonem a detekcí zvuku WR-19 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

Stručný návod k rychlému použití

Stručný návod k rychlému použití Audiopřehrávač Philips GoGear SA1ARA02 SA1ARA04 SA1ARA08 SA1ARA16 Stručný návod k rychlému použití Potřebujete pomoc? Na stránkách www.philips.com/welcome najdete kompletní sadu nápomocných materiálů,

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka Obsah EN Úvod... 2 Co je DAB + Digitální Rádio?... 2 Začínáme.... 3 Podsvícení displeje... 4 Použití sluchátek.... 4 Vaše rádio... 5 Zapnutí... 6 Teleskopická anténa.... 6 Vypnutí... 6 Změna hlasitosti....

Více

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka

Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Ukazovací zařízení a klávesnice Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace

Více

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus v4.2.cs Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace obsažené v tomto dokumentu mohou být změněny

Více

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení Kapitola 1: Úvod Tato nová televizní videoterminál TVGo A31 je ideální pro sledování televize nebo videa na monitoru TFT / LCD / CRT v rozlišení až 1280 x 1024 pixelů. Tento televizní videoterminál umožňuje

Více

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi

Nej.cz. Uživatelská příručka k interaktivní televizi Nej.cz Uživatelská příručka k interaktivní televizi 1 Obsah Označení interaktivních funkcí... 4 Zobrazení TV nabídky... 5 Nabídka EPG... 6 Hledání v TV archivu změna dne... 7 TV archiv / přetáčení / pozastavení...

Více

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Android TV Box UŽIVATELSKÝ MANUÁL Úvod Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zvolili služby naší digitální MAZANÉ TELEVIZE od firmy BACKER COMPUTER s. r. o. Android TV box je moderní zařízení, které

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

Rychlý průvodce. 1) Popis TrekStor i.beat censo. USB port LCD displej Tlačítko. Mikrofon Otvor na popruh Kryt bateriového prostoru Zdířka na sluchátka

Rychlý průvodce. 1) Popis TrekStor i.beat censo. USB port LCD displej Tlačítko. Mikrofon Otvor na popruh Kryt bateriového prostoru Zdířka na sluchátka Rychlý průvodce 1) Popis TrekStor i.beat censo A B C D E F G H I J K L M N USB port LCD displej Mikrofon Otvor na popruh Kryt bateriového prostoru Zdířka na sluchátka 2) Připojení TrekStor i.beat censo

Více

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3...

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... 36 Vstup AUX 3... 41 Hledání závad... 42 Všeobecná upozornìní...

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí

O 2 TV. jediná televize, která se vám přizpůsobí O 2 TV jediná televize, která se vám přizpůsobí Vítejte ve světě O 2 TV Vítejte ve světě zábavy a odpočinku! Ve světě, kde se nemusíte nikomu a ničemu přizpůsobovat. Díky svým unikátním funkcím je O 2

Více

Přenosné rádio. Mini Boy 62

Přenosné rádio. Mini Boy 62 Přenosné rádio Mini Boy 62 CZ-GRR2000 PŘENOSNÉ RÁDIO MINI BOY 62 1. Anténa 2. LOCK ON/OFF - Zamknutí tlačítek 3. Konektor pro sluchátka 4. UBS ON/OFF zapnutí/vypnutí funkce zesilovače basů 5. Tlačítka

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na zadní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie udržu

Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na zadní straně ovládacího panelu jednotky. Baterie udržu Ovládací jednotka ORBIT EASY CONTROL S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM návod k obsluze Pro správnou funkci jednotky je třeba aktivovat lithiovou baterii vytažením plastového pásku na zadní straně ovládacího panelu

Více