DOBRODRUŽSTVÍ NA MÍRU VYBERTE SI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DOBRODRUŽSTVÍ NA MÍRU VYBERTE SI"

Transkript

1 VYBERTE SI Přehled aktuálních zájmových a volnočasových aktivit Pionýra pořádaných na republikové úrovni

2 2 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra Ideály Pionýra Paměť, Pomoc, Poznání, Pravda, Přátelství, Překonání, Příroda

3 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra 3 Program Pionýra, obsah činnosti Pionýra, nově také Dobrodružství na míru se všemi těmito souslovími se čas od času setkáváte. Co se za nimi skrývá? Když budeme hodně struční, řekneme, že možnosti a příležitosti. V Pionýru probíhá řada akcí, soutěží, projektů, máme zpracovány nabídkové výchovné programy, metodické materiály Je toho vážně dost. Samozřejmě, že žádný oddíl nemůže využít úplně vše, co se nabízí. Ale na druhou stranu, zkuste si pročíst následující nabídku a zamyslet se, jestli najdete inspiraci právě pro to vaše Dobrodružství na míru. V tomto přehledu najdete všechny aktivity na jednom místě. Stačí si jen vybrat ze čtyř oblastí: Kam jet (str. 4) Co dělat s dětmi (str. 8) Co dělat (vedoucí) (str. 13) Projekty mimo organizaci, do kterých se zapojujeme (str. 17)

4 4 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra Kam jet Výpravy za poznáním / výchovný program pro všestranné oddíly Velmi volný okruh námětů pro činnost, vycházející z programu Pionýra a Ideálu Poznání. (Pionýrský geocaching, Ledová Praha, ) Republikové setkání pionýrských oddílů / akce setkání dětí z pionýrských oddílů Patří k tradičním akcím Pionýra. Jeho cílem je potkávání se, výměna zkušeností a společné zážitky. Původně se oddíly z celé ČR setkávaly každoročně, nyní se setkání koná jednou za dva roky. Po každé je na jiném místě a pořadatelé pro děti a vedoucí připravují atraktivní program. Jak se zúčastnit: Pokud chcete s oddílem vyrazit na setkání, stačí se přihlásit přes Přihlašovnu (prihlasovna.pionyr.cz) zde (na rozdíl např. od Kamínek) využijete přihlášení celé skupiny účastníků naráz. Více se před akcí dozvíte také na setkani.pionyr.cz. Pionýrský Sedmikvítek / soutěž v kulturně-uměleckých činnostech Pionýrský Sedmikvítek je programem zastřešujícím soutěže v kulturně-uměleckých činnostech. Sedm lístků Sedmikvítku symbolizuje sedmero oblastí zpěv, hudba, tanec, film, fotografie, divadlo, výtvarná a rukodělná činnost a zahrnuje devět soutěží: Dětská Porta; Divadlo; Clona film, foto, video; Melodie hudba; ProRock; Tanec; Folklórní tanec; Výtvarná a rukodělná činnost; Literární část. V těchto oblastech se konají otevřené postupové soutěže pro děti a mládež všech věkových kategorií. Mohou se účastnit skupiny i jednotlivci, členové i nečlenové sdružení. Účast na Pionýrském Sedmikvítku občas omezuje obava, že jde o soutěže určené specializovaným kolektivům. Není to pravda. Mají být i místem, kde si děti mohou poprvé vyzkoušet ona pomyslná prkna znamenající svět. Lze využít: Soutěžní řády a pravidla Jak se zúčastnit: Republikové finále v každé oblasti má svého pořadatele KOP nebo PS (v některých případech jeden subjekt pořádá finále ve dvou i více oblastech). Informace, včetně kontaktů a přihlášek, jsou průběžně (soutěže probíhají v různých částech roku) zveřejňovány v Mozaice Pionýra, obvykle jako přílohy. Základní informace a odkazy na tyto informace najdete také na sedmikvitek.pionyr.cz.

5 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra 5 Kamínka / akce na výměnu zkušeností Jde o nabídkovou akci v systému přípravy Pionýra. Činnost našich oddílů zajišťuje několik tisíc dobrovolníků. Každá pionýrská skupina odpovídá za to, že vedoucí a instruktoři pracující s dětmi jsou dostatečně kvalifikovaní. Protože máme zájem o stálý rozvoj jejich vzdělání, jsou v rámci systému přípravy vedoucích organizovány i rozmanité vzdělávací kurzy. Mezi ně je zařazena i tato akce. Je zaměřena zejména na obsahovou stránku přímé práce s dětmi. Zabývá se zapojováním různých typů zájmových aktivit do činnosti oddílů, seznamuje vedoucí s novinkami v nabídce programů činnosti, rozšiřuje znalost netradičních her a podobně. Jak se zúčastnit: Nejjednodušší je přihlásit se přes Přihlašovnu (prihlasovna.pionyr.cz). Aby si každý mohl rovnou vybrat programy, o které má zájem, doporučujeme přihlašovat se jednotlivě, ne po skupinách. Další informace a odkaz na přihlášení najdete vždy před akcí také na adrese kaminka.pionyr.cz. Pionýrská stezka / soutěž pro všestranné oddíly Pionýrská stezka je celostátní postupovou soutěží s nejdelší tradicí. Jde o nabídkové, dobrovolné a otevřené klání zaměřující se na všestranné posílení dovedností a znalostí z oblasti turistické, tábornické, sportovní, přírodovědné, kulturně-umělecké i technické. Přispívá jako jedna z mnoha forem činnosti sdružení k rozvoji zájmů, duševních i tělesných schopností a celkovému rozvoji osobnosti. Je soupeřením dvojic v několika věkových kategoriích. Koná se v přírodě, kde soutěžící plní na kontrolních stanovištích úkoly z těchto oblastí: turisticko-tábornická: orientace v přírodě, uzlování, ohně a ohniště, pochodové značky, stavění stanu, Morseova abeceda, šifry, cestování sportovní: překážky, lanové aktivity, hod, kuželky, střelba, sport a hry přírodovědná: první pomoc, živočichové a rostliny, ochrana přírody, Země a život, vesmír kulturně-umělecká: památky, naše pověsti a dějiny, zeměpis, divadlo, hudba, film, výtvarné umění technická: skládanky z papíru, přišití knoflíku, dopravní výchova, zatlučení hřebíku, odhady, práce se sekerou... Lze využít: Soutěžní řád a pravidla, Soubory ke stanovištím a úsekům, Plakáty Jak se zúčastnit: V posledních letech probíhá tato soutěž obvykle zároveň s některou z velkých republikových akcí, proto i přihlášení probíhá společně, v opačném případě opět poslouží Přihlašovna (prihlasovna.pionyr.cz).

6 6 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra O Putovní pohár Zlaté růže / uzlařská soutěž Uzlařská soutěž O Putovní pohár Zlaté Růže je celorepublikovou dovednostní soutěží ve vázání šesti základních tábornických uzlů na rychlost. Soutěže se mohou zúčastnit jak kolektivy, tak i jednotlivci v šesti věkových kategoriích od 6 do 99 let. Součástí soutěže je i štafetový závod kolektivů a dle zájmu zúčastněných kolektivů i doprovodný program. Soutěž v roce 1994 založil a prvních deset ročníků pořádal turistický pionýrský oddíl Zlatá Růže z Jindřichova Hradce, po němž je pojmenována. Je otevřena kolektivům i jednotlivcům z různých dětských organizací či dokonce neorganizovaným jednotlivcům. Od roku 2004 je pořadatelem Putovního poháru Zlaté Růže Jihočeská krajská organizace Pionýra a soutěž se koná v jejím sídle v Českých Budějovicích. Jak se zúčastnit: Veškeré podrobnosti o akci samotné i kontakty a přihlášku najdete na adrese Koncert Děti dětem / Přehlídka účastníků Sedmikvítku Koncert pořádá Pionýr společně s nadací Dětem 3. tisíciletí. Předcházela mu tzv. Galapřehlídka Sedmikvítku, pořádaná od roku 1992 na závěr každého ročníku Pionýrského Sedmikvítku. Na tento komponovaný program složený z vystoupení nejúspěšnějších aktérů Sedmikvítku v roce 1998 navázal první benefiční koncert Děti dětem. Základním podnětem byla snaha pomoci obnovit zázemí dětských sdružení (táborové základny, klubovny...) zničené v roce 1997 povodněmi. Děti mají možnost veřejně ukázat své umění, porovnat své dovednosti s vrstevníky a zhlédnout významné umělce. V roce 1998 byly prvně předány Putovní poháry předsedy Vlády ČR věnované tehdejším premiérem Ing. Josefem Tošovským. Díky spolupráci s Úřadem Vlády ČR byla založena hezká tradice každoročního znovupředávání těchto pohárů. Koncert se koná pravidelně o pololetních prázdninách v Praze. Jak se zúčastnit: Vstupenku si můžete vždy koncem roku objednat zároveň s přihlášením na Ledovou Prahu nebo na ové adrese info@ledovapraha.cz nebo telefonním čísle Její cena pro rok 2013 není stanovena, ale v posledních letech byla 50 Kč. Ledová Praha / seznamování s pamětihodnostmi a zajímavostmi Prahy Otevřená akce (pořádaná ve spolupráci s nadací Dětem 3. tisíciletí), která nabízí dětem možnost zajímavě využít pololetní prázdniny. Snažíme se podpořit jejich zvídavost, tvořivost a zájmy. Koná se od roku 2001 a počet účastníků rok od roku roste. Jsou to děti z celé republiky, jednak dětské kolektivy ze základních škol, dětských domovů, domů dětí a mládeže, oddílů, ale i rodiny s dětmi. Na této akci se podílejí mnohé významné instituce muzea, správa Pražského hradu, Pražská informační služba, Národní galerie, Botanická zahrada UK a další. Jedinou podmínkou účasti je bezplatná vstupenka, kterou je možno získat na Ústředí Pionýra. Mimopražským skupinám zajišťujeme ubytování v několika pražských školách. Ledová Praha je akcí s největším počtem účastníků v historii sdružení Pionýr.

7 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra 7 Jak se zúčastnit: Kartičky je možné zdarma objednat (na ové adrese info@ledovapraha.cz nebo telefonním čísle ) nebo vyzvednout v týdnu před akcí v Praze (Senovážné náměstí 977/24). Pokud se hlásíte jako skupina a chcete zajistit ubytování, jízdenku na MHD či objednat skupinové vstupy, je třeba tak učinit s předstihem do poloviny listopadu na již zmíněných kontaktech, případně také pomocí přihlášky, kterou najdete v příloze této Mozaiky nebo na Rekreační sporty (tradiční i netradiční) / sportovní soutěže Soutěže v rekreačních sportech jsou otevřené a postupové. Finále se konají na různých místech republiky v závislosti na tom, kdo je pořadatelem soutěže. Každoročně se na těchto soutěžích sejde několik stovek účastníků. Soutěží se v následujících sportech: Vybíjená je tradičním, nejrozšířenějším a velmi oblíbeným dětským sportem. Odbíjená (volejbal) celorepubliková soutěž, kterou Pionýr organizuje od roku 1992 je určen pro mládež ve věku nad 14 let. Ringo celorepublikové klání v ringu pořádá Pionýr již od roku Floorbal celorepubliková soutěž ve floorbalu se koná od roku Jak se zúčastnit: Tato sportovní klání nejsou organizována centrálně, je proto dobré sledovat Mozaiku a její přílohy, kde se průběžně objevují pozvánky i s kontakty pro přihlášení.

8 8 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra Co dělat (s dětmi) Mláďátka a Zvířátka / výchovný program pro Nejmladší Mláďátka a Zvířátka jsou souhrnem námětů pro činnost a jsou určena pro nejmladší věkovou kategorii (děti z 1. a 2. třídy), i pro ty, které ještě neumí číst a psát. Dětem umožňují pustit se máminy sukně a zažít pocit, že patří do kolektivu. Při nejrůznějších hrách si děti hledají první kamarády, vybírají si, s kým je jim dobře. I proto jsou důležitou součástí Mláďátek/Zvířátek činnosti zaměřené na začlenění do kolektivu. Děti také prostřednictvím her z nejrůznějších oblastí zjišťují, co je baví ochutnávají, co jim půjde a v čem by mohly vyniknout. Program dětem dává impulz k prvnímu probuzení maminka už přestává být středem jejich vesmíru. Lze využít: Metodické listy, pracovní listy Jak začít: Metodické a pracovní listy jsou ke stažení na v tištěné podobě je objednávejte na adrese stistko@pionyr.cz. Putování se psem / výchovný program pro Mladší Putování se psem se zaměřuje na děti mladšího školního věku, (děti ze třídy). Díky aktivitám mají tyto děti možnost vnímat velmi silně kamarádství. Nesbližují se už se všemi dětmi, ale vybírají si toho, kdo je jim něčím blízký. Program využívá i činnosti zaměřené na fyzickou aktivitu, protože děti v tomto věku velmi rychle naberou síly do další činnosti, jsou přímo zásobárnou energie. Také podporuje zdravou soutěživost, která je pro tuto věkovou kategorii typická. Děti si zábavnou formou dokážou spojit školní poznatky s konkrétní činností, mají možnost si své znalosti a dovednosti vyzkoušet v praxi. Putování se psem dává dětem, nyní stále ještě ochotným zkoušet i neznámé, možnost osahat si různé činnosti. Díky nabízeným výpravám, táborákům nebo třeba stanování objevují děti doposud nepoznanou romantiku v přírodě, blíže se s ní seznamují. Podporuje touhu uchovávat si vzpomínky třeba v podobě nejrůznějších dětských pokladů. Lze využít: Metodické listy, pracovní listy Jak začít: Metodické a pracovní listy jsou ke stažení na v tištěné podobě je objednávejte na adrese stistko@pionyr.cz.

9 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra 9 Tajemství staré truhly / výchovný program pro Starší Tajemství staré truhly je program určený dětem staršího školního věku, protože hledání dobrodružství a tajemství je pro tuto věkovou kategorii (6. 8. třídu) velmi důležité. Podporuje spolupráci a přijímání rolí v kolektivu, ty se totiž v tomto období už poměrně pevně zakotvují. Život v kolektivu umožňuje dítěti si uvědomit, proč si vybral právě tuto partu, co mu nabízí jiného, než spolužáci nebo rodina. Tajemství staré truhly dává prostor pro vyjádření vlastního názoru, což s sebou nese i nutnou zodpovědnost za učiněná rozhodnutí. Zároveň umožňuje prožít si některé dospělácké situace nanečisto a vyzkoušet si různé možnosti jejich řešení. Lze využít: Metodické listy, pracovní listy Jak začít: Metodické a pracovní listy jsou ke stažení na v tištěné podobě je objednávejte na adrese stistko@pionyr.cz. Osmá planeta / výchovný program pro Osmá planeta je program pro mladé lidi starší patnácti let, kteří chtějí pokořovat hranice, poznávat své limity, ale i sebe sama. Učí je toleranci a umění přijmout kritiku. Nabízené činnosti teenagerům pomáhají zvládat emoce, které je v tomto období ovládají mnohem víc než dříve. Program dává velký prostor diskuzím o tématech, která jsou jim blízká nebo která je pálí. Mimo jiné také umožňuje realizaci vlastních nápadů, s čímž souvisí i uvědomění si odpovědnosti. Činnosti, které jsou součástí Osmé planety, využívají i fyzické zdatnosti mladých lidí, podporují je v pohybu. Lze využít: Metodické listy, pracovní listy Jak začít: Metodické listy jsou ke stažení na v tištěné podobě je objednávejte na adrese stistko@pionyr.cz. Apollónovy hry / výchovný program pro kulturu a umění Cyklus je zaměřen na kulturně-uměleckou činnost. Obsahuje návody a náměty pro oddílové celoroční putování za kulturou. Pro vedoucí je zpracován metodický návod v podobě tří tematických publikací, z nichž je možno čerpat konkrétní náměty pro schůzky, výpravy a podobně. Lze využít: Apollónovy hry tři díly: Do divadla, do kina Na výstavu, nad knihou Za písničkou, na koncert Jak začít: Metodické podklady objednávejte na adrese emoska@pionyr.cz.

10 10 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra BUĎ PIONÝR vyzkoušej nové náměty pro činnost Nabízíme ti možnost využít soubor námětů pro vybranou věkovou kategorii! Mláďátka a Zvířátka nejmladší, čte/nečte Putování se psem mladší, třída ZŠ Tajemství staré truhly starší, třída ZŠ Osmá planeta 15+, 9. třída ZŠ SŠ K využití poskytujeme: metodický materiál pro vedoucí konzultace a výměny zkušeností tématické společensko-zábavné akce základní sadu materiálu pro činnost oddílu pracovní materiály sešity pro Mláďátka a Zvířátka Na oplátku budeme požadovat (1 ročně) alespoň 1 příklad dobré praxe 2 nově vytvořený metodický list doplňující stávající sadu 1 článek do Mozaiky Pionýra + fotodokumentace 1 shrnutí dojmů, pocitů, zkušeností Metodické materiály a základní sady pro činnost můžeš objednat na adrese: stistko@pionyr.cz Máš-li zájem pouze o stažení metodických a pracovních materiálů, najdeš je na (sekce Pro členy Dobrodružství na míru).

11 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra 11 Sami o sobě / soutěž v propagaci a prezentaci PS v médiích Soutěž, jejímž cílem je seznámit veřejnost s existencí a hlavně činností Pionýra, zbavit se pocitu viny za minulost, který ve sdružení stále přetrvává společně s přílišnou skromností ovlivňující mnohé kolektivy. Její princip spočívá v zasílání zpráv ze života a činnosti Pionýra redakcím novin a časopisů (centrálním i regionálním), rozhlasu a televizi, a tím ukázání, co naše děti a vedoucí dokáží. K 30. září se souhrn článků za uplynulé období posílá na Ústředí Pionýra v ČR, kde je soutěž vyhodnocena a nejlepší účastníci jsou odměňováni. Jak se zapojit: Chcete-li své propagační počiny přihlásit do této soutěže, stačí je každý rok do konce září odeslat na Ústředí Pionýra. Více o kategoriích a pravidlech soutěže najdete na adrese samiosobe.pionyr.cz. Pionýrský geocaching / projekt pro podporu turistiky a netradiční formy poznávání naší republiky Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky, která spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané cache (anglicky úkryt, tajná skrýš, v češtině psáno i keš). Jednou ze základních myšlenek je umisťování keší na místech, která jsou něčím zajímavá. Pionýrský geocaching je dlouhodobá motivační aktivita s cílem rozvoje turistických, poznávacích a sportovních aktivit v oddílech, poznávání netradičních míst České republiky a jejích přírodních krás a památek. Geocaching kombinuje moderní techniku s dobrodružstvím v přírodě. Nejde jen o zapojení do běžící celosvětové hry, ale především o vytváření a vzájemné hledání pionýrských keší. Lze využít: Materiály pro zakládání keší, zapůjčení GPS navigace Jak se zapojit: Prvním krokem k zapojení je registrace na webu geo.pionyr.cz. Zde také najdete informace o možnosti zapůjčení GPS navigace pro oddíl, informace o pionýrských keškách apod. Můžete ale klidně vyrazit na lov i jiných pokladů a až se na to budete cítit, založit svou vlastní kešku a pozvat ostatní pionýrské kačery k sobě. Roman / výchovný projekt vycházející z Ideálů Pionýra Výchovný projekt, který představuje nabídkový soubor námětů na činnost během celého roku vycházející ze zkušeností řady vedoucích oddílů, který je zpracován v základní podobě. Podstatou je, že dětem je předložen soubor volitelných námětů podle jejich zájmů, ze kterých si může vybrat oddíl všeobecný i zájmový, věkově stejnorodý i smíšený. Základem jsou DŮKAZY PIONÝRA, které jsou povinné pro všechny oddíly. K nim je přidruženo osm souborů námětů pro činnost podle zájmových oblastí, ze kterých oddíly (družiny) vybírají a sestavují podle nich své plány práce Romantika, Odvaha, Mládí, Aktivita, Nadšení. Jak začít: Metodický podklad objednávejte na adrese emoska@pionyr.cz.

12 12 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra Pionýrské tábornické oddíly PTO / výchovný program pro život v přírodě a pomáhání si Z historického pohledu je v systematické práci bezkonkurenčně nejstarší a nejstabilnější součástí Pionýra hnutí Pionýrských tábornických oddílů. Činnost těchto oddílů má za sebou mnohaletou tradici. V Brně a Jihomoravském kraji se pionýrské tábornické oddíly začaly sdružovat po roce Největší rozkvět zaznamenaly v letech , kdy byl vytvořen výchovný systém (Tábornická stezka, výchovný program pro děti, rádce i náčelníky zimní a letní tábornické školy). Nechyběl ani každoroční sraz s tábornickými soutěžemi a hry pro brněnské pionýry. Základní ideou těchto oddílů je výchova v přírodě a pomáhání si navzájem. Brněnské oddíly mají vlastní bodovací soutěž Zelenou ligu. (Základním kamenem hodnocení je zde účast oddílu na akcích SPTO.) Jak začít: Mnoho informací o těchto oddílech, včetně zásad činnosti, jež mohou posloužit i jako inspirace pro další oddíly, najdete na pto.pionyr.cz. Život oddílu / projekt na zapojení dětí do řízení oddílu Podílet se na rozhodování o činnosti se nikdo nenaučí dovršením nějaké magické věkové hranice. Nedá se to naučit ani schůzováním. Výchova k participaci není celoroční oddílovou hrou. Jde spíše o náměty na činnost a přemýšlení, jež vedou k proměně řídícího stylu oddílového vedoucího. K zapojení dětí do přípravy, realizace a hodnocení činnosti totiž není osvědčený recept, ale přesto může vedoucí udělat mnoho pro to, aby oddílová činnost sloužila k výchově k aktivnímu životnímu stylu a konečně i k aktivnímu občanství, nebo třeba k výchově následovníka či dalšího oddílového vedoucího. Lze využít: Život oddílu výchova k participaci Jak začít: Metodické podklady objednávejte na adrese emoska@pionyr.cz. Oáza / výchovný program k dětským právům Počátky projektu Oáza jsou v roce 1995, kdy stejnojmenný projekt získal podporu Rady Evropy v rámci kampaně mládeže proti rasismu, xenofobii, antisemitismu a intoleranci. Oáza v roce 2002 na tento projekt myšlenkově navázala. Projektu se účastní především ucelené kolektivy snažící se v oddílech a klubech (v klubovnách) vytvářet oázy pozitivní atmosféry, v níž se každé dítě může cítit bezpečně. Děti se do projektu přihlašují tím, že si dohodnou podmínky, za jakých se cítí bezpečně, jakým způsobem hodlají spolupracovat, jaká pravidla chtějí dodržovat. Úlohou vedoucího je pomoci připravit dostatek společných zážitků, jež mají děti motivovat k další společné činnosti. Ve druhé fázi se kolektiv připravuje na přijetí dětí, které nemají vybudovány předpoklady pro dobré zapojení (jsou zatíženy sociálním, kulturním či fyzickým handicapem). Jedním z možných vyvrcholení je navázání kontaktů se zahraničním partnerem. Obecně se do Oázy mohou zapojit jednotlivci i ucelené kolektivy, které mají zájem o hledání nových forem činnosti a získání nových zážitků. Lze využít: Oáza metodická příručka Jak začít: Metodické podklady objednávejte na adrese emoska@pionyr.cz.

13 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra 13 Co dělat (vedoucí) Zahrajte dobrovolníkům / kampaň na podporu dobrovolníků V návaznosti na pionýrský projekt Umačkáni dětmi, který byl časově omezen po dobu Evropského roku dobrovolnictví (2011), vznikla aktivita nazvaná jednoduše Zahrajte dobrovolníkům. Jejím cílem je udělat radost a netradičním způsobem poděkovat dobrovolníkům za jejich práci. Nezáleží na tom, jestli jde o vedoucí dětských oddílů, pomocníky potřebným, ochránce přírody, dobrovolné hasiče a záchranáře Zaslouží si to všichni! A je to prosté, stačí písnička s věnováním zahraná v rádiu. Ideální je soustředit více takových poděkování do jednoho dne, například Mezinárodního dne dobrovolníků (každý rok ), ale funguje to kdykoliv! Jak se zapojit: Do této iniciativy se nijak nehlásíte, jde jen o to vybrat si dobrovolníka, kterému chcete touto cestou poděkovat, a nechat mu zahrát písničku s věnováním. Tipy, kde nechat zahrát, i s kontakty najdete na (ale můžete samozřejmě využít i jiná rádia). K poslání poděkování a věnování do rádia můžete použít i speciální pohlednice, stačí napsat na emoska@pionyr.cz. Zdravá pionýrská krev / kampaň na podporu dárcovství krve Byla poprvé vyhlášena v roce 2001 a inspirována Mezinárodním rokem dobrovolníka. Pionýr může rozvíjet svou činnost jen díky práci několika tisíc dobrovolníků, kteří působí jako oddíloví vedoucí, hospodáři, koordinátoři zabezpečující celoroční činnost sdružení. Zdravá pionýrská krev je možností, jak se z pionýrských dobrovolníků mohou stát dobrovolníci na druhou. V rámci této akce mohou naši členové se svými přáteli a rodiči dětí, se kterými pracují, darovat krev v transfuzních stanicích po celé České republice. Cílem je propagace dárcovství krve ve prospěch těch, kteří ji potřebují. K propagaci jsou vytištěny letáčky s informacemi pro veřejnost. Každý účastník může získat tričko s potiskem Zdravá pionýrská krev. Kromě pravidelných dárců se akce zúčastňuje i celá řada prvodárců. Jak se zapojit: Chodíte darovat krev? A ostatní vedoucí od vás taky? Tak jste se vlastně už zapojili! Stačí to dotáhnout, vyrazit společně a k tomu se obléct do triček s logem Zdravá pionýrská krev. Získáte je snadno, stačí napsat na emoska@pionyr.cz. Opravdu dobrý tábor / osvětová informační kampaň k letním táborům Informační projekt Opravdu dobrý tábor existuje od roku Jeho hlavním cílem je zvyšovat povědomí veřejnosti o obecných pravidlech, jež by měl správný tábor naplňovat. Radí, na co si dávat pozor, na co se ptát, jaké informace pořadateli poskytovat, jak zvládnout první tábor a podobně.

14 14 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra Kampaň využívá především internetové stránky na kterých zájemci najdou potřebné informace i kontakt na naši ovou či telefonickou poradnu. Informace jsou poskytovány i přímo na akcích pro veřejnost. Pro pionýrské skupiny je projekt příležitostí spojit prezentaci vlastní letní činnosti se zavedenou značkou ODT a také na webu projektu nabídnout volná místa na táborech. Jak se zapojit: Pokud chcete svůj letní tábor uveřejnit v nabídce projektu Opravdu dobrý tábor, stačí vyplnit elektronický formulář na adrese Tábor bude viditelný po schválení administrátorem. Parťáci / zapojení dětí z DD do táborů a celoroč. činnosti oddílů Projekt Parťáci je určen pro děti ze zařízení institucionální výchovy. Cílem projektu je vytvořit prostředí pro opravdovou integraci těchto dětí. Poskytnout jim příležitost zapojit se mezi děti - členy Pionýra prostřednictvím letních pionýrských táborů, a najít si tak nové kamarády. Nejde o jednorázovou akci. Jde nám o pomoc se začleněním dětí ze zařízení institucionální výchovy do běžného života, o vytvoření přátelství mezi dětmi a o případné vytvoření dlouhodobější spolupráce jednotlivých pionýrských skupin a výchovných institucí. Jak se zapojit: Zapojení do tohoto projektu je možné především v době letních táborů, kdy se jich mohou účastnit děti z dětských domovů a dalších obdobných zařízení. Více na partaci.pionyr.cz.

15 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra 15 Soutěž etapových her / soutěž táborových a celoročních her Jsou podstatnou součástí letních táborů. Jejich příprava není snadná, znamená to vynaložení spousty úsilí, pečlivého sbírání materiálů, vymýšlení možných i nemožných her, přísun nových nápadů. Pokud se taková CETEH povede, pak je škoda, aby nebyla oceněna. Proto byla vyhlášena dnes již tradiční soutěž, ve které se hodnotí nejzajímavější zpracování celotáborové či např. celoroční etapové hry. Do soutěže se mohou zapojit jednotlivci, ale i kolektiv autorů, který se na ní podílel. Díky této soutěži se mnohé nápady našich vedoucích dostanou do obecného povědomí, čímž někomu možná pomohou s přípravou vlastních táborů, etapových her, nebo se třeba stanou inspirací pro oddílovou schůzku. Jak se zapojit: Přihlášení do soutěže je jednoduché stačí hru vždy do konce kalendářního roku zaslat na Ústředí Pionýra. Podrobnější informace o soutěži, pravidla i vzorovou osnovu etapové hry najdete na webu ceteh.pionyr.cz. Dobrodružství na míru / projekt Nový dlouhodobý program Pionýra, jehož cílem je veřejnosti, především dětem a jejich rodičům, přiblížit a nabídnout činnost Pionýra a možnost dlouhodobého zapojení. Dobrodružství představuje hry, soutěže, výlety a další zážitky s partou kamarádů, na míru pak naznačuje, že si u nás něco najde skutečně každý, prvňáček i středoškolák (ba i starší), ať už ho zajímá příroda, technika, kultura, sport, turistika Pracujeme s předškoláky i mládeží 15+. Projekt bude postupně naplňován konkrétními prezentačními akcemi, první byl festival otevřených akcí po celé republice v září Jak se zapojit: Sledujte pionýrská média (Mozaika, internet, Horké novinky), o dalších akcích v rámci tohoto nového programu budete informováni s předstihem.

16 16 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra Pionýrský úsměv soutěž o nejusměvavější fotku Nová soutěž o co nejusměvavější pionýrskou fotografii (přirozenou, nearanžovanou!). Nejde o zcela běžnou soutěž, protože nejde o hodnocení toho nejzářivějšího či nejbělostnějšího úsměvu. Cílem je 1) vytvořit veselou galerii smějících se pionýrů a 2) vybrat z nich jednu, která bude přihlášena do soutěže Czech TOP Smile. Vzhledem k pravidlům této soutěže musí být na fotce osoba starší 18 let. Výběr té NEJ fotky k přihlášení bude probíhat na zvolené akci, např. v prvním ročníku na Kamínkách. Úspěšné fotografie budou také zveřejněny v Mozaice Pionýra a jejich autoři oceněni. Jak se zapojit: Fotografie (v co nejvyšší kvalitě) posílejte na ovou adresu usmev@pionyr. cz spolu s údaji o vyfocené osobě jméno, příjmení, případně přezdívka, věk, pionýrská skupina. K tomu připojte i jeho krátkou charakteristiku (stačí i jedna dvě věty) a kontaktní údaje na vás (jméno, příjmení, pionýrská skupina, telefon nebo ). Případně můžete fotografie posílat poštou (minimálně v rozměru 13 x 18 cm) na adresu: Ústředí Pionýra, Senovážné nám. 977/24, Praha 1 obálku označte nápisem Pionýrský úsměv.

17 Bambiriáda / Přehlídka volnočasových aktivit Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra 17 Projekty mimo organizaci do kterých se zapojujeme Aktivní prezentace občanských sdružení dětí a mládeže a středisek volného času. Díky Bambiriádě mají každoročně tisíce dětí a mladých lidí možnost vybrat pro sebe nejlepší volnočasovou aktivitu. Bambiriáda se koná jednou za rok ve všech krajích České republiky. Trvá 2 až 4 dny a jejími branami projde okolo lidí. Bambiriáda má formu přehlídky pod širým nebem, kde mají jednotlivá sdružení své stánky nebo důmyslné prezentace a součástí městečka je vždy pódium. Jak se zapojit: Podíl na Bambiriádě, ať už formou pomoci s přípravami, nebo přímou účastí na pionýrské expozici, je nutné dohodnout přímo s člověkem, který v daném roce a místě účast Pionýra koordinuje. Kontakt na něj získáte přes svou krajskou organizaci Pionýra. BHCO / akce branné dovednosti, vytrvalost Dá se říci, že BHCO je pionýrskou stálicí. Jde o soutěž s dlouholetou tradicí. Vznikla už v 70. letech minulého století a jako jedna z mála se udržela do dneška. Napomohla tomu určitě originalita, pestrost a určitý šmrnc, který BHCO bezesporu nepostrádá. Není totiž tradiční soutěží s pevně stanovenými pravidly. O programu, dovednostech a znalostech, které účastníci musejí zvládnout, rozhoduje pořadatel soutěže. Náplň hry se tedy rok od roku mění, a v tom je její kouzlo. Soutěž je otevřená a koná se ve třech věkových kategoriích. Děti musejí být náležitě vybaveny odvahou a samostatností, protože tráví dobrodružný víkend (včetně noci) putováním v přírodě a plněním nejrůznějších úkolů, a to všechno bez asistence vedoucích. Součástí soutěže může být stavba bivaku na vyčleněném místě, vaření v přírodě, střelba ze vzduchovky či luku, slaňování skály, pochod podle azimutu, zdolávání lanové lávky, šifrování, jízda na lodi, práce s mapou, znalosti z přírodovědy, první pomoc, rozdělávání ohně a plnění dalších rozmanitých úkolů. Každý ročník BHCO je laděn dle centrálního motivu jako je pašerácká stezka, záchranná výprava, hledání kamene mudrců a podobně. Jak se zapojit: Tato soutěž mění rok od roku pořadatele a s ním se mění i přihlašování na akci podrobná pozvánka bývá v předstihu přílohou Mozaiky Pionýra.

18 18 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra Český den proti rakovině / Finanční sbírka Jedná se o sbírku, do které se zapojuje i Pionýr. Prodejci kvítků měsíčku lékařského získávají finanční prostředky, které Liga proti rakovině využívá k aktivnímu působení na širokou veřejnost. Jejich cílem je prevence nádorových onemocnění a zlepšení kvality života onkologických pacientů. Jak se zapojit: I když je tato sbírka tradičně v květnu, je nutné se na ni hlásit již počátkem roku, aby byl zajištěn odpovídající počet triček, pokladních vaků, kytiček apod. Podrobná informace k přihlášení je každoročně obsažena v Mozaice Pionýra a na webu chcemepomahat. pionyr.cz. S dotazy se můžete obracet také na chcemepomahat@pionyr.cz. Kam chodit / projekt nabídek organizací a sdružení Projekt je součástí České rady dětí a mládeže, jejímž posláním je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dětí a mladých lidí. Jedná se o databázi v podobě interaktivní mapy s více než 3500 záznamy zobrazující místa z celé ČR, kde lze aktivně a smysluplně trávit volný čas. Kromě volnočasových aktivit lze na mapě vyhledat ubytovací zařízení, mateřská centra či stromy Anežky České. Zájemci si mohou vyhledat sídlo oddílu nebo středisko volného času poblíž zadaného místa bydliště či školy. Jak se zapojit: Registrujte se na webu

19 Přehled zájmových a volnočasových aktivit Pionýra 19 Výběr úspěšných fotografií soutěže Clona 2012 Více nejen o soutěži Clona (film, foto, video), ale i o všech dalších oblastech Pionýrského Sedmikvítku najdete na adrese sedmikvitek.pionyr.cz.

20

1. Zaškrtněte, zda jste slyšeli či využíváte níže uvedené nabídkové výchovné programy (možno více odpovědí).

1. Zaškrtněte, zda jste slyšeli či využíváte níže uvedené nabídkové výchovné programy (možno více odpovědí). oblast Činnost 1/9 KČP - Dílčí výsledky dotazníkového šetření k 16. 4. 215 Činnost 1. Zaškrtněte, zda jste slyšeli či využíváte níže uvedené nabídkové výchovné programy (možno více odpovědí). Nabídkový

Více

Česká rada Pionýra. Pořadatelé a organizátoři:

Česká rada Pionýra. Pořadatelé a organizátoři: KORESPONDENČNÍ VÝBĚROVÁ SOUTĚŽ Pionýrského Sedmikvítku Vyhlašovatel soutěže: Česká rada Pionýra Pořadatelé a organizátoři: Vyhlašovatelem celorepublikové soutěže CLONA je Česká rada Pionýra, Senovážné

Více

PIONÝRSKÝ SEDMIKVÍTEK CLONA FILM, FOTO, VIDEO

PIONÝRSKÝ SEDMIKVÍTEK CLONA FILM, FOTO, VIDEO PIONÝRSKÝ SEDMIKVÍTEK CLONA FILM, FOTO, VIDEO - 2016 Soutěžní řád soutěže Pionýrského Sedmikvítku CLONA je otevřená celorepubliková korespondenční soutěž v oblastech foto film (video), která je určena

Více

Téma C. - Komunikace. Soutěž Sami o sobě. Dostatečné množství propagačních materiálů. 1. Soutěž sami o sobě

Téma C. - Komunikace. Soutěž Sami o sobě. Dostatečné množství propagačních materiálů. 1. Soutěž sami o sobě 1/7 Téma C. - Komunikace 1. Soutěž sami o sobě Svou činnost propagujeme a do soutěže se zapojujeme Svou činnost propagujeme, ale nezapojujeme se 27 41 Svou činnost nepropagujeme 14 Soutěž Sami o sobě nás

Více

Výsledky dotazníkového šetření PR a propagace

Výsledky dotazníkového šetření PR a propagace Výsledky dotazníkového šetření PR a propagace Dotazníkové šetření Dotazník připravila společně sekce PR a propagace a zástupci brněnských pionýrských skupin. Distribuce proběhla v listopadu 2013 přílož

Více

1. Zaškrtněte, zda jste slyšeli či využíváte níže uvedené nabídkové výchovné programy (možno více odpovědí).

1. Zaškrtněte, zda jste slyšeli či využíváte níže uvedené nabídkové výchovné programy (možno více odpovědí). 1/9 Téma A. - Činnost 1. Zaškrtněte, zda jste slyšeli či využíváte níže uvedené nabídkové výchovné programy (možno více odpovědí). Nabídkový výchovný program Slyšel/a jsem o nich Využívám je Nemám zájem

Více

Náš zpravodaj. Náš zpravodaj. !!Nezapomeň!! Kontakty: Zpravodaj zakladatelů Pionýrského centra Český Krumlov

Náš zpravodaj. Náš zpravodaj. !!Nezapomeň!! Kontakty: Zpravodaj zakladatelů Pionýrského centra Český Krumlov Náš zpravodaj Zpravodaj zakladatelů Pionýrského centra Český Krumlov Číslo: 1/2012 27.2.2012 Náš zpravodaj Tak je tu druhé, respektive číslo první, našeho zpravodaje. Zatím se nám nějak nedaří dostávat

Více

1. Využili byste nabídky dobrovolníka jiné pionýrské skupiny, který studuje nebo pracuje ve vašem městě?

1. Využili byste nabídky dobrovolníka jiné pionýrské skupiny, který studuje nebo pracuje ve vašem městě? 1/7 Téma B. - Lidé 1. Využili byste nabídky dobrovolníka jiné pionýrské skupiny, který studuje nebo pracuje ve vašem městě? 103 28 Zájem o využití dobrovolníků z jiné PS 2. Považovali byste za přínosné

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Zpráva o činnosti Účetní závěrka Plán činnosti Občanské sdružení Hanousek a spol. Obsah: Základní údaje... 3 Rada sdružení... 3 Zpráva o činnosti Založení sdružení... 4 Činnost sdružení...

Více

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu.

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu. Výroční zpráva 2012 Kdo jsme: Pionýr je demokratické, dobrovolné samostatné sdružení dětí, mládeže a dospělých, které se zabývá osvětou, kulturně-výchovnou činností a obhajobou a uspokojováním zájmů a

Více

Pořadatelé a organizátoři:

Pořadatelé a organizátoři: KORESPONDENČNÍ VÝBĚROVÁ SOUTĚŽ Pionýrského Sedmikvítku Vyhlašovatel soutěže: Česká rada Pionýra Pořadatelé a organizátoři: FOTOSOUTĚŽ Pionýrského Sedmikvítku Vyhlašovatelem celorepublikové soutěže CLONA

Více

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV?

Projekt ROZVOJ CO ZAPOJENÍM DO PROJEKTU ROZVOJ ZÍSKÁVÁ DĚTSKÝ DOMOV? Projekt ROZVOJ Náš dětský domov je zapojen do projektu Rozvoj, který realizuje Rozmarýna o.p.s. ve spolupráci s partnerem o.s. SES, SEbe - Spolu v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

Představení komunikační a vizuální identity. Vojtěch Janoušek, Dalimil Toman

Představení komunikační a vizuální identity. Vojtěch Janoušek, Dalimil Toman Představení komunikační a vizuální identity Vojtěch Janoušek, Dalimil Toman únor 2017 Stručný popis organizace, poslání Hnutí Brontosaurus je česká nezisková organizace s dlouholetou tradicí (přes 40 let),

Více

VÝSTUPY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (ČERVEN-ZÁŘÍ 2010) Dotazníky pro děti Dotazníky pro 15+ Dotazníky pro učitele Dotazníky pro vedoucí

VÝSTUPY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (ČERVEN-ZÁŘÍ 2010) Dotazníky pro děti Dotazníky pro 15+ Dotazníky pro učitele Dotazníky pro vedoucí VÝSTUPY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ (ČERVEN-ZÁŘÍ 2010) Dotazníky pro děti Dotazníky pro 15+ Dotazníky pro učitele Dotazníky pro vedoucí Dotazníky pro děti celkem 3 625 dotazníků různé věkové skupiny (od 5 do

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB BLAHOVÁČEK Předkladatel Název školy Základní škola Bratří Čapků Úpice Adresa školy Komenského 151, 542 32 Úpice Jméno ředitele Mgr. Martin Zakouřil Kontakty telefon:

Více

Žádost nestátní neziskové organizace o státní dotaci v roce 2009 (Příloha č. 1)

Žádost nestátní neziskové organizace o státní dotaci v roce 2009 (Příloha č. 1) Žádost nestátní neziskové organizace o státní dotaci v roce 29 (Příloha č. 1) (obecná část) Název poskytovatele dotace: MŠMT Evidenční číslo projektu: 71/P2/1/29 Dotační oblast Programů: 2 - Podpora vybraných

Více

Litomyšl Streetball 2013

Litomyšl Streetball 2013 1 Litomyšl Streetball 2013 Informace o streetballovém turnaji: 1. O turnaji 2. Připravovaný ročník 2013 3. Nabídka spolupráce 4. Shrnutí 5. Kontakt 2 1. O turnaji Turnaj byl založen 9.9.2006 v Litomyšli.

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let LISCIANI PIATNIK PRAHA uvádí na český trh unikátní řadu vzdělávacích her pro nejmenší - italskou značku Lisciani. Přináší pestrobarevné hry pro děti od 1 roku po předškoláky, které je zabaví a naučí novým

Více

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net

Rádcovský kurz! www.horskaboure.net Oblast Horská bouře Suvorovova 478, 741 01, Nový Jičín Tel.: +420 603 52 10 73, E-mail: milanl@centrum.cz http:///, http://skoleni.horskaboure.net/ Rádcovský kurz! Milá kamarádko, milí kamaráde, Zahájení

Více

dovolujeme si obrátit se na Vás znovu po roce se žádostí o pomoc - předání

dovolujeme si obrátit se na Vás znovu po roce se žádostí o pomoc - předání Vážení přátelé - dobrovolní hasiči, dovolujeme si obrátit se na Vás znovu po roce se žádostí o pomoc - předání informací o letošním ročníku veřejné sbírky a preventivní akce Ligy proti rakovině Praha,

Více

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ.

PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. PIONÝRSKÁ SKUPINA KOLO KOLOVEČ CO VÁS ČEKÁ. AKCE, DÍLNY, VOLNOČASOVÝ KLUB, AIRSOFT, TÁBOR leden červenec 2012 NABÍDKA ČLENSTVÍ Staňte se členy Sdružení PIONÝR Pionýrské skupiny Kolo Koloveč členský příspěvek....

Více

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT.

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. Srdečně Vás zveme na vánoční setkání do školy. Kdy? 21. 12. 2015 Kde? v ZŠ Lochovice V kolik? 15.00-17.30 hod. Program: 15.00 - slavnostní zahájení výstavy u starého

Více

Pionýr, z. s pionýrská skupina Galaxie 147. PS Galaxie - letní tábor

Pionýr, z. s pionýrská skupina Galaxie 147. PS Galaxie - letní tábor 147. PS Galaxie - letní tábor Prázdninová činnost 458 000 Kč 25 000 Kč Letní tábor je završením naší celoroční činnosti. Letního tábora se kromě členů naší PS zúčastňují i další neorganizované děti, kterým

Více

Zpracováno dle SMĚRNICE ČINNOSTI S KOLEKTIVY MLADÝCH HASIČŮ SH ČMS

Zpracováno dle SMĚRNICE ČINNOSTI S KOLEKTIVY MLADÝCH HASIČŮ SH ČMS Zpracováno dle SMĚRNICE ČINNOSTI S KOLEKTIVY MLADÝCH HASIČŮ SH ČMS Směrnice schválena VV SH ČMS dne 14. června 2012 1 HLAVA I Článek 1 Mladý hasič 1.1. Mladým hasičem se může stát chlapec nebo děvče ve

Více

Obec Žleby Strategický plán rozvoje sportu v obci do roku 2025

Obec Žleby Strategický plán rozvoje sportu v obci do roku 2025 Obec Žleby Strategický plán rozvoje sportu v obci do roku 2025 Obsah I. Úvod II. Základní pojmy III. Úloha obce v zajištění sportu IV. Oblasti podpory sportu V. Formy podpory sportu VI. Závěr I. Úvod Strategický

Více

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2013 Přihláška Identifikační údaje soutěžícího (realizátora produktu): Název společnosti, organizace: Muzeum Beskyd Frýdek Místek, příspěvková

Více

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: 260 31 663 Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67 Adresa: Husovo nám. 391 399 01 Milevsko Správní rada měla toto složení: Dozorčí

Více

Komentář k plnění Projektu Mladí hasiči 2015 (k čerpání státní dotace)

Komentář k plnění Projektu Mladí hasiči 2015 (k čerpání státní dotace) Komentář k plnění Projektu Mladí hasiči 2015 (k čerpání státní dotace) 1. Anotace projektu Projekt Mladí hasiči 2015 je sumářem dílčí projektů nižších a základních článků. Jako základní podklad k vytvoření

Více

Sbor dobrovolných hasičů Braník. školního kola výtvarné a literární soutěže r. 2015 na téma POŽÁRNÍ OCHRANA OČIMA DĚTÍ

Sbor dobrovolných hasičů Braník. školního kola výtvarné a literární soutěže r. 2015 na téma POŽÁRNÍ OCHRANA OČIMA DĚTÍ Sbor dobrovolných hasičů Braník ve spolupráci s Městskou částí Praha 4 PROPOZICE školního kola výtvarné a literární soutěže r. 2015 na téma POŽÁRNÍ OCHRANA OČIMA DĚTÍ I. Základní informace o soutěži Vyhlašovatelem

Více

ČÁST LITERÁRNÍ: poř. kategorie určeno pro. I. L 1 žáci ročníku ZŠ

ČÁST LITERÁRNÍ: poř. kategorie určeno pro. I. L 1 žáci ročníku ZŠ Metodický pokyn pro soutěž Požární ochrana očima dětí pro rok 2008 (soutěž je zařazena do Souboru pedagogicko - organizačních informací MŠMT ČR, skupina C) a) vyhlašovatelem soutěže je Sdružení hasičů

Více

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk

Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Přihláška na letní tábor DDM Vimperk Název tábora:.. Termín:. Jméno a příjmení.... Škola. třída. narozen zdravotní pojišťovna. Adresa bydliště.. Telefon..e-mail. Otec dítěte jméno a příjmení, zaměstnání.

Více

OBEC DOLNÍ ŽANDOV. Strategický plán rozvoje sportu v Dolním Žandově do roku článek I. Úvodní ustanovení

OBEC DOLNÍ ŽANDOV. Strategický plán rozvoje sportu v Dolním Žandově do roku článek I. Úvodní ustanovení OBEC DOLNÍ ŽANDOV Strategický plán rozvoje sportu v Dolním Žandově do roku 2020 článek I. Úvodní ustanovení 1. Strategický plán rozvoje sportu v Dolním Žandově je zpracován ve smyslu 6 odst. 2 zákona č.

Více

ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD

ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD ŠKOLICÍ STŘEDISKO NÁCHOD zpráva o činnosti v roce 2013 Duha Školicí středisko Náchod je organizace, která pořádá vzdělávací programy především pro instruktory, vedoucí, lektory, ale i mládež a dospělé

Více

2016/2017. Nabídkový katalog preventivních programů

2016/2017. Nabídkový katalog preventivních programů 2016/2017 Nabídkový katalog preventivních programů NABÍDKA PROGRAMŮ PRIMÁRNÍ PREVENCE POSKYTOVANÝCH CHARITNÍM STŘEDISKEM MAJÁK Cílem programů primární prevence je účinné a systematické předcházení rizikovým

Více

SKAUTING. foto: Štěpán Hašek. Charakter

SKAUTING. foto: Štěpán Hašek. Charakter SKAUTING foto: Štěpán Hašek Příroda Dobrodružství Kamarádi Charakter SKAUTING Vyrůstat ve skautském oddíle znamená chopit se šance žít naplno být aktivní a najít vlastní místo ve světě, být v prostředí

Více

STATUT SEKCE BRĎO VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS IČ: 00 40 83 28. Sídlo: Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 306/10, 602 00 Brno

STATUT SEKCE BRĎO VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS IČ: 00 40 83 28. Sídlo: Hnutí Brontosaurus, Hvězdová 306/10, 602 00 Brno VNITŘNÍ PŘEDPIS HNUTÍ BRONTOSAURUS IČ: 00 40 83 28 Sídlo:, Hvězdová 306/10, 602 00 Brno STATUT SEKCE BRĎO Verze: 02/2005 Schváleno dne: Schválil: Valná hromada Vypracoval: Sekcse BRĎO Článek 1. Poslání

Více

Volný čas. Mgr. Veronika Pluhařová září 2012 červen 2013 Výchova ke zdraví 6. ročník Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768

Volný čas. Mgr. Veronika Pluhařová září 2012 červen 2013 Výchova ke zdraví 6. ročník Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768 Volný čas Mgr. Veronika Pluhařová září 2012 červen 2013 Výchova ke zdraví 6. ročník Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768 Volný čas je nedílnou součástí každodenního života člověka. Je to čas, v němž

Více

EUROPE DIRECT BRUNTÁL. Vaše přímé spojení s Evropou

EUROPE DIRECT BRUNTÁL. Vaše přímé spojení s Evropou EUROPE DIRECT BRUNTÁL Vaše přímé spojení s Evropou Celoevropská síť Europe Direct Europe Direct Bruntál Europe Direct je celoevropská informační síť, která informuje občany jednotlivých regionů Evropské

Více

Pracovní sekce KČP členění, anotace

Pracovní sekce KČP členění, anotace Pracovní sekce KČP členění, anotace s. 1 s. 2 Úvodní poznámky Část jednání KČP je vymezena rokování v sekcích k možnosti podrobnějšího prodiskutování dílčích témat. Jednání budou probíhat ve dvou kolech

Více

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT 43.oddíl skautů Modrý šíp INFORMACE O 43. ODDÍL SKAUTŮ 43. oddíl skautů Modrý šíp je určen pro chlapce ve věku 9 až 17 let. MODRÝ ŠÍP Oddíl je součásd skautského střediska Modrý šíp, které sídlí v Ostravě

Více

Zlatý list. Propozice 43. ročníku přírodovědné soutěže ve školním roce 2014/2015

Zlatý list. Propozice 43. ročníku přírodovědné soutěže ve školním roce 2014/2015 Zlatý list Propozice 43. ročníku přírodovědné soutěže ve školním roce 2014/2015 Zlatý list spoluvyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jako soutěž typu B.* Základní informace 1. Ve školním

Více

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Máš umělecké střevo? ( MUS? ) je soutěž určená žákům středních škol a gymnázií se zájmem o výtvarné umění. Cílem

Více

Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice

Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice Komunikační strategie popis zapojení dotčené veřejnosti MAP ORP Kraslice 1. ÚVOD Komunikační strategie Místního akčního plánu ORP Kraslice (dále jen MAP ORP Kraslice) obsahuje rámcový přehled jednotlivých

Více

Oslavte to s námi! Nabídka propagační kampaně. Využijte příležitost participace na programu oslav Svátku seniorů

Oslavte to s námi! Nabídka propagační kampaně. Využijte příležitost participace na programu oslav Svátku seniorů Oslavte to s námi! 1.10. 2011 Nabídka propagační kampaně Využijte příležitost participace na programu oslav Svátku seniorů 01 Oslavte s námi Svátek seniorů! Na první den měsíce října připadá Mezinárodní

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019

Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019 Pražské matky vyhlašují program Bezpečné cesty do školy 2019 Program Bezpečné cesty do školy probíhá ve spolupráci s hlavním městem Prahou a je koordinován organizací Pražské matky (PM). V minulých letech

Více

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018

DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 NEWSLETTER DRUHÝ ROČNÍK PROJEKTU NOC HOTELŮ 2018 Na začátku roku dne 26. ledna proběhl druhý ročník akce Noc Hotelů. Akce se dočkala zejména kladných ohlasů, a to nejen u návštěvníků v Praze, ale i v ostatních

Více

ŠVP ŠD Barevné korálky

ŠVP ŠD Barevné korálky Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Bruntál 793 83 Jindřichov 457 ŠVP ŠD Barevné korálky Alžběta Vopelková, vychovatelka Blanka Foretková, vychovatelka V Jindřichově 1. 9. 2013.. Mgr. Zlata

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov. Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA. Místo konání: Splzov u Železného Brodu

Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov. Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA. Místo konání: Splzov u Železného Brodu Dům dětí a mládeže při ZŠ Karla IV. Nový Bydžov Výchovný plán letního tábora PLÁTĚNÁ OSADA Místo konání: Splzov u Železného Brodu Termín: 26.7.-10.8.2013 Typ tábora: stálý,ubytování ve stanech s podsadou

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Ať s míčem, knihou nebo kružítkem příležitost u nás dáme všem. č.j.: ŠVP 1 / 2007 IDENTIFIKAČNÍ

Více

Požární ochrana očima dětí pro rok 2012

Požární ochrana očima dětí pro rok 2012 Metodický pokyn MORP hl.m. Prahy a MSH hl.m. Prahy pro soutěž Požární ochrana očima dětí pro rok 2012 a) vyhlašovatelem soutěže je Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Soutěže se mohou zúčastnit děti,

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Čím se zabýváme Humanitární a rozvojová pomoc (přírodní katastrofy/ Skutečný dárek) Podpora lidských práv (podpora občanské společnosti v zemích s totalitním režimem, filmový festival

Více

Informační centrum bezpečnosti potravin

Informační centrum bezpečnosti potravin Informační centrum bezpečnosti potravin Kdo jsme Informační centrum bezpečnosti potravin (ICBP) je komunikačním centrem Úřadu pro potraviny Ministerstva zemědělství. Úkolem ICBP je získávat a třídit informace

Více

Projekt Národní centrum zahradní kultury v Kroměříži Metodické, odborné a edukační centrum péče a obnovy historických zahrad a parků

Projekt Národní centrum zahradní kultury v Kroměříži Metodické, odborné a edukační centrum péče a obnovy historických zahrad a parků Projekt Národní centrum zahradní kultury v Kroměříži Metodické, odborné a edukační centrum péče a obnovy historických zahrad a parků Ing. Jitka Gajdoštinová + Ing. Lenka Křesadlova Ph.D. - NPÚ ÚOP v Kroměříži

Více

Požární ochrana očima dětí pro rok 2013

Požární ochrana očima dětí pro rok 2013 Kancelář Sdružení, Římská 45, Praha 2 Metodický pokyn starosty SH ČMS pro soutěž Požární ochrana očima dětí pro rok 2013 a) vyhlašovatelem soutěže je Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Soutěže se

Více

Strategický plán rozvoje sportu v obci Jenišovice

Strategický plán rozvoje sportu v obci Jenišovice OBEC JENIŠOVICE Strategický plán rozvoje sportu v obci Jenišovice 2018-2022 článek I. Úvodní ustanovení 1. Strategický plán rozvoje sportu v Jenišovicích je zpracován ve smyslu 6 odst. 2 zákona č. 115/2001

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP Bystřice nad Pernštejnem Verze 1 Září 2016 Město Bystřice nad Pernštejnem

Více

KŘESADLO. Cena pro dobrovolníky v Jihomoravském kraji UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

KŘESADLO. Cena pro dobrovolníky v Jihomoravském kraji UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA KŘESADLO Cena pro dobrovolníky v Jihomoravském kraji UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Úvodem Motto: Cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci Hlavním cílem udělování ceny Křesadlo je ocenit práci dobrovolníků,

Více

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu.

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu. Výroční zpráva 2013 Kdo jsme: Pionýr je demokratické, dobrovolné samostatné sdružení dětí, mládeže a dospělých, které se zabývá osvětou, kulturně-výchovnou činností a obhajobou a uspokojováním zájmů a

Více

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou Léto na zámku 2016 Lomnický zámek pohádkový a hravý ani v létě nezahálí! 5. ročník cyklu letních kulturních akcí Pořadatel: Kulturní a informační středisko, příspěvková organizace Navazující 5. ročník

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Zlatý list. Propozice 47. ročníku přírodovědné soutěže ve školním roce 2018/2019

Zlatý list. Propozice 47. ročníku přírodovědné soutěže ve školním roce 2018/2019 Zlatý list Propozice 47. ročníku přírodovědné soutěže ve školním roce 2018/2019 Zlatý list spoluvyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jako soutěž typu B.* Základní informace 1. Ve školním

Více

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 2014-2018 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Název: Dům dětí a mládeže Český Krumlov Adresa 1): Linecká 67, 381 01 Český Krumlov centrální pracoviště

Více

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018

PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018 PROJEKT ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ na rok 2018 ÚVOD Plán zlepšování je nástrojem, který pomáhá přehledně formulovat, jakého zlepšení má být v daném roce, v rámci projektu Zdravého

Více

Pražské cyklozvonění, 12. září 2015. Popis akce

Pražské cyklozvonění, 12. září 2015. Popis akce KDY: 12. září 2015, 10-17 hodin Pražské cyklozvonění, 12. září 2015 Popis akce KDE: Smíchovská náplavka (Janáčkovo nábřeží) více na www.cyklozvoneni.cz Základní popis: Cyklozvonění je nezisková akce, kterou

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu platný od

Školní vzdělávací program pro školní družinu platný od 1 pro školní družinu platný od 1. 9. 2016 Identifikační údaje Školní družina při ZŠ Veleň Adresa školy: Veleň, Hlavní 46, 250 63 Mratín IČO: 71004530 IZO: 108056201 RED-IZO: 600052095 Ředitelka školy:

Více

Zaměření preventivně výchovné činnosti na úseku požární ochrany

Zaměření preventivně výchovné činnosti na úseku požární ochrany Zaměření preventivně výchovné činnosti na úseku požární ochrany MV generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR stanoví v souladu s 24 odst. 1 písm. l) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti

flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti flexibilní mosty v sociálních službách Ponton, občanské sdružení Prezentace činnosti informace v prezentaci jsou aktuální k 1. 10. 2014 flexibilní mosty v sociálních službách Historie a poslání Ponton

Více

Metodický pokyn starosty SH ČMS pro soutěž Požární ochrana očima dětí 2014

Metodický pokyn starosty SH ČMS pro soutěž Požární ochrana očima dětí 2014 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Kancelář Sdružení, Římská 45, Praha 2 Metodický pokyn starosty SH ČMS pro soutěž Požární ochrana očima dětí 2014 a) vyhlašovatelem soutěže je Sdružení hasičů Čech,

Více

XV. HASIČSKÝ TÁBOR NEJEN PRO HASIČE. TERMÍN 10. 20. července 2016

XV. HASIČSKÝ TÁBOR NEJEN PRO HASIČE. TERMÍN 10. 20. července 2016 XV. HASIČSKÝ TÁBOR NEJEN PRO HASIČE TERMÍN 10. 20. července 2016 MÍSTO - RADÍKOV U OLOMOUCE Blízká lokalita tábora je velkou výhodou snížení nákladů na dopravu dítěte UBYTOVÁNÍ celkem max. 100 dětí ve

Více

43. oddíl skautů MODRÝ ŠÍP. Junák - český skaut, z.s. Kdo jsme? SKAUTING Skauting je celosvětové hnutí dětí a mládeže, které má přes 40 miliónů členů.

43. oddíl skautů MODRÝ ŠÍP. Junák - český skaut, z.s. Kdo jsme? SKAUTING Skauting je celosvětové hnutí dětí a mládeže, které má přes 40 miliónů členů. Junák - český skaut, z.s. 43. oddíl skautů MODRÝ ŠÍP Baden-Powell Zakladatel skautingu: Zanechte svět alespoň o trochu lepší, než jste jej nalezli. Kdo jsme? Náš oddíl je členem organizace Junák - český

Více

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov

Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Dům dětí a mládeže RADOVÁNEK, Kaznějov, Pod Továrnou 333, 331 51 Kaznějov Minimální preventivní program 2013-2014 Příloha celoročního plánu. Program protidrogové prevence pro školní rok 2013-2014 Úvod:

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže Bludiště Chodov okres Sokolov, příspěvková organizace Husova 263 357 35 Chodov, okr Sokolov IČO: 709 76 350 Tel: 352 352 280-1, 602 944 989 e-mail: ddm-chodov@mybox.cz www:ddmchodov.cz

Více

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY NÁZEV A SÍDLO Název: Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj Sídlo: Pelnářova 302, 34401 Domažlice CÍLE A ÚČEL ZALOŽENÍ Cílem spolku a společným zájmem

Více

Vyplňte prosím následující list souhrnu na jednu stránku. Délka nesmí překročit jeden list papíru A4 (přibližně 500 slov).

Vyplňte prosím následující list souhrnu na jednu stránku. Délka nesmí překročit jeden list papíru A4 (přibližně 500 slov). Souhrn přihlášky Vyplňte prosím následující list souhrnu na jednu stránku. Délka nesmí překročit jeden list papíru A4 (přibližně 500 slov). EVROPSKÉ CENY ZA PODPORU PODNIKÁNÍ 2015 Shrnutí přihlášky Seznam

Více

Katalog preventivních programů 2018/2019

Katalog preventivních programů 2018/2019 Katalog preventivních programů 2018/2019 ÚVODNÍ SLOVO V rukou držíte nový katalog Preventivních programů Maják zpracován na období školního roku 2018/2019. V katalogu naleznete základní informace o našich

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 655/2016. č. 607 ze dne Vyhlášení literární soutěže SEIFERTŮV ŽIŽKOV

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 655/2016. č. 607 ze dne Vyhlášení literární soutěže SEIFERTŮV ŽIŽKOV č.j.: 655/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 607 ze dne 31.08.2016 Vyhlášení literární soutěže SEIFERTŮV ŽIŽKOV Rada městské části I. s o u h l a s í II. 1. s vyhlášením literární

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ

PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ KinderGarten Střížkov, Habartická 576/1b, 190 00 Praha 9 LETNÍ PROGRAM 2017 PIKNIKOVÝ TÝDEN 3. 7. 7. 7. 2017 (zavřeno 5. 7. 6. 7.) - osvojení si poznatků důležitých k podpoře zdraví,

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 6. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP 100 www.brnotop100.cz Vážení přátelé, rádi bychom Vám předložili možnost stát se reklamním partnerem slavnostního

Více

Plán minimálního programu prevence

Plán minimálního programu prevence Základní škola a Mateřská škola Město Touškov, příspěvková organizace Čemínská 296, Město Touškov 330 33 Plán minimálního programu prevence 2015 / 2016 Mgr. Ivana Mertlová Mgr. Libuše Kalvasová Ředitelka

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ICM V ROCE 2009 O. S. KADET - ICM TŘEBÍČ

ZPRÁVA O ČINNOSTI ICM V ROCE 2009 O. S. KADET - ICM TŘEBÍČ ZPRÁVA O ČINNOSTI ICM V ROCE 2009 O. S. KADET - ICM TŘEBÍČ 1. Úvod - představení ICM (vznik, hlavní činnost, služby ICM ) VZNIK ICM: Informační centrum pro mládež bylo založeno v únoru roku 2009. A své

Více

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků.

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků. BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9 Pestrý festival mnoha vůní a strhujících vystoupení. Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi, večerní

Více

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s.

STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. 1 STANOVY spolku Rodinné centrum Praha, z.s. Název, sídlo a právní forma Článek 1 1. Spolek má název Rodinné centrum Praha, z.s. 2. Spolek sídlí na adrese: Praha 4, Starochodovská 89 3. Spolek je právnickou

Více

Naše obec má novou aplikaci pro chytré telefony Stáhněte si aplikaci do Vašeho mobilu a otestujte všechny užitečné funkce

Naše obec má novou aplikaci pro chytré telefony Stáhněte si aplikaci do Vašeho mobilu a otestujte všechny užitečné funkce Naše obec má novou aplikaci pro chytré telefony Stáhněte si aplikaci do Vašeho mobilu a otestujte všechny užitečné funkce Vážení občané, jak jistě víte, přistoupili jsme k modernizaci komunikace mezi radnicí

Více

Požární ochrana očima dětí pro rok 2015

Požární ochrana očima dětí pro rok 2015 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Kancelář Sdružení, Římská 45, Praha 2 Metodický pokyn starosty SH ČMS pro soutěž Požární ochrana očima dětí pro rok 2015 a) vyhlašovatelem soutěže je Sdružení hasičů

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v ČR, Petržílkova 2565/23, Praha Nízkoprahové zařízení

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO SO ORP PRACHATICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Prachatice, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000329

Více

www.cemach.cz Cíl: Edukace české a slovenské mládeže v tematické oblasti novodobého Izraele,

www.cemach.cz Cíl: Edukace české a slovenské mládeže v tematické oblasti novodobého Izraele, www.cemach.cz Soutěž CEMACH je kreativní soutěž určená především studentům českých a slovenských středních škol s maturitou a žákům vybraných základních škol 1 v poznávání moderního Izraele. Cíl: Edukace

Více

METODIKA. Dětské zastupitelstvo jako nástroj spolurozhodování o našem městě ÚVOD INFORMACE O DĚTSKÉM ZASTUPITELSTVU

METODIKA. Dětské zastupitelstvo jako nástroj spolurozhodování o našem městě ÚVOD INFORMACE O DĚTSKÉM ZASTUPITELSTVU METODIKA Dětské zastupitelstvo jako nástroj spolurozhodování o našem městě ÚVOD Právě se vám do rukou dostala metodika Jak zřídit dětské zastupitelstvo. Metodika je výstupem dvou česko-francouzských aktivit

Více

Jsme nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu.

Jsme nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu. Výroční zpráva 2014 Kdo jsme: Pionýr, z. s. je demokratické, dobrovolné samostatné sdružení dětí, mládeže a dospělých, které se zabývá osvětou, kulturně-výchovnou činností a obhajobou a uspokojováním zájmů

Více

Čím vám můžeme pomoci při rozvoji podnikavosti u dětí?

Čím vám můžeme pomoci při rozvoji podnikavosti u dětí? Čím vám můžeme pomoci při rozvoji podnikavosti u dětí? Ing. Jakub Křižka +420 739 573 555 krizka@ipodnikatel.cz WWW.IPODNIKATEL.CZ - CO TO JE? Webový portál zaměřený na problematiku podnikání Články, videa,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ KLUB VŠEHOCHUŤ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ KLUB VŠEHOCHUŤ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ KLUB VŠEHOCHUŤ Vytvořili: Mgr. Matěj Čejchan Jiří Klíma Mgr. et Mgr. Veronika Králová Mgr. Hana Kubová Jitka Odvárková Mgr. Lucie Stillerová ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

Více

MÍSTO - RADÍKOV U OLOMOUCE

MÍSTO - RADÍKOV U OLOMOUCE XV. HASIČSKÝ TÁBOR NEJEN PRO HASIČE TERMÍN 10. 20. července 2016 MÍSTO - RADÍKOV U OLOMOUCE Blízká lokalita tábora je velkou výhodou snížení nákladů na dopravu dítěte 1 UBYTOVÁNÍ celkem max. 100 dětí ve

Více

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou Zjišťování spokojenosti s poskytovanou službou v roce 2018 Souhrnná zpráva Obsah I. Úvod II. Metodika a analýza sběru dat III. Analýza dat IV. Hlavní poznatky a nastínění problémů pro další řešení 1) Vyhodnocení

Více

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci Centrum evropského projektování a.s., s kontaktní adresou: Československé armády 954/7, 500 03 Hradec Králové vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci

Více

BADMINTON Club Kladno

BADMINTON Club Kladno BADMINTON Club Kladno Badminton Club Kladno byl založen v roce 1969. Z jeho řad vyšli hráči a hráčky, kteří v průběhu jeho osmatřicetiletého působení získali řadu domácích i zahraničních mistrovských titulů.

Více